Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Προς Οριστική λύση το πρόβλημα στο Δερβένι, αποδοχή πρότασης Τατούλη από ΥΠΥΜΕΔΙ

Στην αποδοχή της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εφαρμογή της οριστικής γεωτεχνικής μελέτης για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στην έξοδο Δερβενίου προς Καλαμάτα προχώρησε το ΥΠΥΜΕΔΙ μετά την ενεργοποίηση του φαινομένου της κατολίσθησης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλοντας να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα πριν τη χειμερινή περίοδο είχε θέσει εγκαίρως το θέμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΥΜΕΔΙ και στις υπηρεσίες του.

Στην τελευταία μάλιστα σύσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου 2012, ........

παρουσία του διευθυντή παραχωρήσεων κ. Καρνέση, αλλά και εκπροσώπων της κοινοπραξία του Μορέα, ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της καθυστερημένης επέμβασης στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, τονίζοντας παράλληλα ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος δεν πρόκειται να γίνει με σκοπό την προσωρινή λύση, αλλά την οριστική.

Μετά την τελευταία ενεργοποίηση του φαινομένου, στις 2/3/2012, με εντολή του Περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και εστάλη αυθημερόν έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο (Δ/νση Δ1) προκειμένου να επιληφθεί του θέματος, με δεδομένο ότι αυτή είναι η υπηρεσία που έχει συντάξει τη σχετική μελέτη, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του ευρύτερου έργου αποκατάστασης του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ικανοποιημένη που το αρμόδιο υπουργείο προχωρά στην οριστική λύση του προβλήματος και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΥΠΥΜΕΔΙ, προκειμένου να δρομολογηθεί η έναρξη των άμεσων παρεμβάσεων και η σχετική πρόσθετη σήμανση με την οποία θα διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία μέχρι οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την εφαρμογή της οριστικής λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.