Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δημοσκόπηση ALCO: τι ποσοστό θέλει φυλακή τον Παπανδρέου

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ΑLCO για το ποιοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην Ελλάδα; Τι ποσοστό θέλει φυλακή τον Παπανδρέου;

Στο ερώτημα «ποιοι πολιτικοί πρέπει να πληρώσουν για την οικονομική κατάρρευση της χώρας», τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες απαντούν ότι επιθυμούν τον Γιώργο Παπανδρέου, στη φυλακή, ως τιμωρία για την κατάντια της χώρας και για τα δεινά που υφίστανται καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για την ενημερωτική ιστοσελίδα «newsbomb».

Τα αποτελέσματα του δεύτερου «newsbomb ............

“political x-ray” by Αlco» είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά του πρώτου, τα οποία προκάλεσαν σάλο στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν έδειξαν ότι:

- 8 στους 10 Ελληνες θεωρούν πως ο Γιώργος Παπανδρέου ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία και

- 6 στους 10 πιστεύουν πως ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων δανειστών μας.

Όμως, η νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Alco, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: καταγράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τον Γιώργο Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό. Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει» ερμηνεύεται, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή.

Στο ίδιο ερώτημα, το 49% των ερωτηθέντων προσδιορίζουν ως υπεύθυνο της καταστροφής τον Κώστα Καραμανλή, το 34% θεωρεί ότι πρέπει να «πληρώσει» ο Κώστας Σημίτης, 14% αποδίδει ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ 8% των ερωτηθέντων θέλει να «πληρώσει» ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Θα ψηφίζατε το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος;», ήταν το άλλο ερώτημα της δημοσκόπησης της Alco. «Ναι» απάντησε το 8% των ερωτηθέντων, «όχι» στον Π.Καμμένο είπε το 70%, ενώ ένα ποσοστό 22% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν «δεν ξέρω ή και δεν απαντώ».

fimes.gr

1 σχόλιο:

  1. TI 8A EINAI TO OFELOS TWN ELLHNWN AN TON BALOUN FILAKH; 8A TON KALOTAIZOUN KAI GRHGORA GIA TON A H B LOGO 8A BGEI NA PAEI STHN AMERIKH. TO 8EMA EINAI NA FEROUN OLOI OI YPEF8HNOI MERIKA DIS PISW MHPWS KAI ANASANEI O LAOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.