Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

135 ανενεργοί συνεταιρισμοί στη Μεσσηνία!!! - Σε 'α βάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό μετεξελίσσεται η ΕΑΣ Μεσσηνίας [ VIDEO ]

Στα... ύψη προσπάθησε να εκτινάξει τη μερίδα – συμμετοχή στο νέο της βήμα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και αυτό το σημείο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος».
Η πρόταση που είχε αρχικά προσεγγιστεί από το Δ.Σ. της ΕΑΣ έφθανε τα 1.200 ευρώ, ωστόσο στο... άκουσμά της και μόνο οι αγρότες που αντιμετωπίζουν τόσα και τόσα προβλήματα σοκαρίστηκαν.
Ακολούθησε ένα... παζάρεμα για το πού θα πέσει η ...........

συμμετοχή στο νέο σχήμα και τελικά αυτή κατέληξε στα 300 ευρώ.

Όσον αφορά την μετεξέλιξη της Ένωσης αυτή εστιάζει στην μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό, ωστόσο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο – χαρακτηρίστηκε πιο ευέλικτο σχήμα από την αγροτική εταιρική σύμπραξη – χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμη.

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που παράθεσε στην συνέλευση ο Σύμβουλος του ΥΠΑΑΤ Αλέξης Μπακούρος με τη Μεσσηνία να διαθέτει 180 (!) πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και στα μητρώα να έχουν εγγραφεί 55. Οι 9 από αυτούς έχουν κερδοφορία, οι 18 δεν έχουν καν δηλώσει κύκλο εργασιών και οι 28 έχουν ζημιές. Εδώ εντοπίστηκε το ζήτημα με τους ανενεργείς συνεταιρισμούς για τους οποίους φαίνεται ότι σύντονα θα... καθαρίσει το τοπίο.



BEST TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.