Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Αδήλωτο» το 1 εκατομμύριο ευρώ του Κούβελου στο «πόθεν έσχες»

Νέα τροπή παίρνει το θέμα με το ένα εκατομμύριο που έβγαλε στο εξωτερικό ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, καθώς δεν είχε δηλώσει το λογαριασμό της Αγγλίας στο κοινό πόθεν έσχες με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας!

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της αρμόδιας ...........

Επιτροπής της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, λέγοντας ότι «από τον έλεγχο προέκυψε ότι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκε στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου στον οποίο πήγε το 1.000.000 δολάρια στις 4/3/2011».

Ο κ. Αργύρης είπε ακόμα ότι με επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή, ο Ισίδωρος Κούβελος ισχυρίζεται ότι «εκ παραδρομής» δεν δήλωσε το ένα εκατομμύριο -όπως όφειλε- στην κοινή δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεωτικά κάνει μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Κούβελος δηλώνει ακόμα ότι το ένα εκατομμύριο προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, τις οποίες είχε δηλώσει, ωστόσο παρέλειψε να δηλώσει τον αριθμό του λογαριασμού οπου κατατέθηκαν. Επαναλαμβάνει όμως ότι το ποσό το διέθεσε για την αγορά πλοίου στο Λονδίνο. Μάλιστα, συμπληρώνει, συνδικαιούχος στο λογαριασμό της τράπεζας του Λονδίνου όπου μεταφέρθηκαν τα χρήματα είναι και ο γιος του, ενώ στον λογαριασμό υπήρχαν και 12.000 λίρες Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, η παράλειψη της δήλωσης του ποσού στο πόθεν έσχες εγείρει θέμα εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213 / 2003, που σημαίνει ακόμη και παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών!

iefhmerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.