Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Energa-Hellas Power αντιδρούν στην ποινική τους δίωξη από το Δημόσιο

Στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εάν χρειαστεί, προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η διοίκηση των εταιρειών Energa και Hellas Power, μετά τη χθεσινή άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εκπροσώπων της για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημόσιου για μη καταβολή του τέλους ακινήτων.

Όπως αναφέρεται σε κοινή τους ανακοίνωση, τα χρήματα πέρασαν με νόμιμο τρόπο σε εταιρικούς λογαριασμούς στην Ελβετία προκειμένου να τα προστατεύσει από τυχόν αποπομπή της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή, κι αυτό ερμηνεύτηκε ως ένδειξη υπεξαίρεσης σε βάρος του δημόσιου.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν σε σχετική .............

ανακοίνωση, «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα 22.2.2012 από τα Μ.Μ.Ε, προφανώς κατόπιν διαρροής από την αρμόδια Αρχή, για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εκπροσώπων των εταιρειών μας καθώς και πρώην μετόχων τους για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου, σε σχέση με τη μη καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) και των Δημοτικών Τελών καθώς και ηθικής αυτουργίας σε απιστία υποτιθέμενα τελεσθείσα από το Δ.Σ. της εταιρίας «ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε».

Σε συνέχεια των ανωτέρω παραθέτουμε την αλληλουχία των γεγονότων προς εξαγωγή συμπερασμάτων:

• Τον Δεκέμβριο του 2012 οι εταιρίες μας περιέρχονται στην ιδιοκτησία αλλοδαπού fund με την τήρηση όλων των νομίμων διατυπώσεων και με την πληρωμή του αναλογούντος φόρου προς το Δημόσιο.

• Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εμβάζουμε νόμιμα χρήματα σε ΕΤΑΙΡΙΚΟΥΣ μας λογαριασμούς στην Ελβετία, προκειμένου να τα προστατεύσουμε από τυχόν αποπομπή της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή, όπως άλλωστε έχει πράξει η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων της χώρας.

• Αυτό δυστυχώς και σκοπίμως ερμηνεύεται σήμερα ως ένδειξη υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πως οι τραπεζικοί εταιρικοί λογαριασμοί στην Ελλάδα, περιέχουν ποσά τα οποία υπεραρκούν για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τους Δήμους και το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, τα οποία και οι εταιρίες έχουν ήδη προσφέρει για την εξόφληση των ανωτέρω υποχρεώσεων.

• Την 17.1.2012 η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιριών στην Ελλάδα εξ αφορμής αγνώστων καταγγελιών.

• Την 24.1.2012 ο ΔΕΣΜΗΕ αποπέμπει από τη σχετική αγορά τις εταιρίες ΚΕΝΤΩΡ και ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, υποστηρίζοντας, ότι οι οφειλές των εταιρειών ανέρχονται στα 46.000.000 ευρώ και 40.000.000 ευρώ αντίστοιχα. Αμέσως οι εταιρίες προσφεύγουν ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών Δικαστηρίων και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την αναγνώριση του παράνομου και καταχρηστικού χαρακτήρα της εν λόγω αποπομπής τους.

• Την 2.2.2012 και την 10.2.2012 η εταιρία ΚΕΝΤΩΡ καταβάλλει μέσω των λογαριασμών της στην Ελβετία ποσό 20,45 εκατ. Ευρώ για την πληρωμή του Ειδικού Τελούς Ακινήτων ως όφειλε. Η πληρωμή γίνεται αποδεκτή από το Ελληνικό Δημόσιο. Η εταιρία ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ αδυνατεί να καταβάλλει τη σχετική οφειλή λόγω των δεσμευμένων λογαριασμών της, ωστόσο έχει θέσει στη διάθεσή του Ελληνικού Δημοσίου τη δυνατότητα να εκταμιευθούν από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς τα εν λόγω ποσά.

• Την 6.2.2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας με την Απόφαση 469/2012 δικαιώνει τις εταιρίες με σκεπτικό που καταδεικνύει, ότι ο ΔΕΣΜΗΕ οφείλει στην πραγματικότητα στις εταιρίες και ανατρέπει τις διεκδικήσεις του έναντι αυτών, αφού χρέωνε και εισέπραττε τέλη ΥΚΩ για χρόνια παρά την Κοινοτική Νομοθεσία.

• Την 15.2.2012 οι εταιρίες προβάλλουν τις υπέρτερες απαιτήσεις τους έναντι του ΔΕΣΜΗΕ σε συμψηφισμό και ζητούν ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ των εκατέρωθεν αξιώσεων.

• Παράλληλα ζητούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη αποδέσμευση των λογαριασμών για να πληρωθούν οι υποχρέωσεις απευθείας στους δικαιούχους Δήμους και το Δημόσιο (όσον αφορά το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε). Οι εταιρείες έχουν κοινοποιήσει εγγράφως και μέσω της νομικής οδού επιστολές σε όλους τους δικαιούχους Δήμους, που τους εκχωρούν τη δυνατότητα είσπραξης των σχετικών τελών που τους οφείλουν από τους δεσμευμένους τους λογαριασμούς.

• Ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σπεύδει να ασκήσει σε βάρος των εκπροσώπων των εταιριών και των πρώην μετόχων τους ποινική δίωξη για φερόμενη υπεξαίρεση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο οι εταιρείες έχουν ήδη προσφέρει με ΡΗΤΕΣ και ΕΓΓΡΑΦΕΣ δεσμεύσεις τα σχετικά ποσά, τα οποία και ήδη είναι δεσμευμένα από την 17.1.2012.

Με τον τρόπο αυτό στερείται η δυνατότητα στις εταιρίες να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, οι οποίες ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από την πλευρά τους, ενώ ταυτόχρονα τους αποδίδεται ετσιθελικά και υπό τη μορφή αυτοεκπληρούμενης προφητείας η ιταμή ιδιότητα του καταχραστή δημοσίου χρήματος. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία κατηγορίας υπεξαίρεσης, όπου το χρήμα ΔΕΝ βρίσκεται στην κατοχή του δήθεν υπεξαιρέτη, αλλά αντίθετα είναι δεσμευμένο και στη διάθεση του φερόμενου ως θύματος, Ελληνικού Δημοσίου.

Επειδή πέρα του δημοσίου συμφέροντος, υφίστανται και έτερα συνταγματικά κατοχυρώμενα δικαιώματα προβλεπόμενα από την ελληνική και την κοινοτική έννομη τάξη, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση καταπατώνται βάναυσα, οι εταιρίες μας και οι Διοικήσεις αυτών διακηρύττουν σε όλους τους τόνους ότι θα τα προασπίσουν ενώπιον των Ελληνικών και αν χρειαστεί Ευρωπαϊκών δικαστηρίων μέχρι την τελική μας δικαίωση, για την οποία είμαστε βέβαιοι».

ΣΚΑΙ - ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.