Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Λοβέρδος: «Γιατροί και φαρμακοποιοί θα φταίνε αν καταρρεύσει το ασφαλιστικό»

Την ανάγκη οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να ανταπεξέλθει η χώρα και το ασφαλιστικό σύστημα στις νέες ανάγκες, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου που αφορά εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, ο κ. Λοβέρδος, τόνισε ότι «κομβικό σημείο για τους γιατρούς και τα φαρμακεία είναι πάνω από όλα η ομαλή λειτουργία τους.
Ή θα μπουν στη λειτουργία των νέων .........

συνθηκών που έχει ανάγκη η χώρα για την επιβίωση της ή θα πάρουν το βάρος της ευθύνης για την αποτυχία του ασφαλιστικού συστήματος».

Ο υπουργός Υγείας έδωσε έμφαση στην περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα μειωθεί περαιτέρω για πάνω από ένα δισ. ευρώ τουλάχιστον.

«Όσοι με στοχοποιούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι δικό μου θέμα. Όποιος υπουργός με διαδεχθεί το ίδιο θα κάνει. Η σπατάλη που γινόταν είναι καταφανής και όλοι οι σώφρονες καταλαβαίνουν ότι πρέπει να έχουμε ένα κλειστό προϋπολογισμό», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Επιπλέον ο υπουργός Υγείας, ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά τα ακριβά φάρμακα υπογραμμίζοντας ότι σταματά το ποσοστό κέρδους για όσα κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ και ορίζεται σταθερό στα 30 ευρώ. Στο στόχαστρό του βρέθηκε και το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων, όπου και έκανε λόγο «για αδικαιολόγητη ένταση που δημιουργήθηκε».

Σε ότι αφορά τα γεννόσημων φαρμάκων ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση και από το 25% να συνταγογραφείται το 50% στα δημόσια νοσοκομεία. «Δεν θα καταστρέψουμε τη παραγωγή πολύ φτηνών και χρήσιμων φαρμάκων αλλά αντίθετα θα την ενθαρρύνουμε», συμπλήρωσε.

Τα γεννόσημα και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων ήταν οι δύο κυρίως διατάξεις που δέχθηκαν την καυστική κριτική όλων σχεδών των αρμόδιων συνδικαλιστικών φορέων, που κλήθηκαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων να εκφράσουν τις απόψεις τους.

iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Α ρε ακαθάριστη πατσά στην μούρη που θέλεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.