Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Υπέρ της συμπόρευσης Βενιζέλου- Λοβέρδου

Νέα δεδομένα δημιουργεί η συμπαράταξη των κ.κ. Ευ. Βενιζέλου και Α. Λοβέρδου, οι οποίοι την Τρίτη δημοσιοποίησαν την συμπόρευσή τους στη διαδικασία διαδοχής του κ. Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους βουλευτές Μεσσηνίας του κόμματος. Μάλιστα και οι τρεις διάκεινται θετικά προς αυτήν, αν και ο κ. Βουδούρης σημειώνει με έμφαση ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ιδεολογική ταυτότητα και ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθούν οι απαντήσεις τους:.........

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Η δήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητας Βενιζέλου από τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι μια κίνηση ενότητας και υπευθυνότητας, που στις παρούσες δύσκολες και δραματικές συνθήκες που περνά η πατρίδα μας ήταν, θα έλεγα, επιβεβλημένη.
Γιατί μπροστά σ’ αυτές τις κρίσιμες αναμετρήσεις που θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας για πολλά χρόνια, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να δοθεί στην κυβέρνηση η μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύς. Αυτή η κίνηση, λοιπόν, ενισχύει και σταθεροποιεί την κυβέρνηση.

Γιατί φανταστείτε τι προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, όταν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίοι υπουργοί, με ανοιχτά τα ζητήματα του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, έκαναν προεκλογική περίοδο.
Εξάλλου, πιστεύω ότι το Κίνημα δεν αντέχει ούτε διχασμούς ούτε προσωπικές στρατηγικές. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε στις πλάτες του όλο αυτό το χρονικό διάστημα ένα μεγάλο φορτίο.

Σήκωσε τα βάρη και τις παραλείψεις δεκαετιών. Αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που τσαλάκωσαν την εικόνα του στην κοινωνία και δημιούργησαν σύγχυση και απογοήτευση στους Έλληνες πολίτες. Στη σημερινή συγκυρία μια ακόμα διαίρεση θα λειτουργούσε διαλυτικά για τη δημοκρατική παράταξη.
Προσωπικά, στο Εθνικό Συμβούλιο είχα ζητήσει ενότητα-υπευθυνότητα και στήριξη του αγώνα που δίνει αυτή την περίοδο ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ζήτησα την ουσιαστική επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ και αλλαγή πορείας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να ξαναδώσει εμπιστοσύνη, ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες πολίτες. Αυτό θα το πετύχει με το ξεκαθάρισμα του ιδεολογικο- πολιτικού του στίγματος και με ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ένα πρόγραμμα που πρέπει να διασφαλίζει τη δίκαιη κατανομή των βαρών και θα εγγυάται ότι οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο.

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το κίνημά μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη και οριακή στιγμή. Στη συγκυρία αυτή, ο πολιτικός μας χώρος δεν έχει την πολυτέλεια ούτε της πολυδιάσπασης δυνάμεων ούτε ενός ανεξέλεγκτου εσωκομματικού «εμφυλίου».
Πιστεύω ότι το να προτάσσει κάποιος το καλό του κινήματος, την ενότητα του κόμματος και, κυρίως, την πολιτική σταθερότητα της χώρας τούτη τη δύσκολη ώρα, είναι δείγμα προσωπικής σοβαρότητας και πολιτικής υπευθυνότητας.
Θεωρώ πολύ θετική εξέλιξη την πρωτοβουλία των δύο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντρέα Λοβέρδου, να συμπορευτούν και να συνεργαστούν για την ενότητα, τη συντεταγμένη πορεία και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά πρωτίστως για το συμφέρον του τόπου μας.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

Η συμπόρευση που ανακοινώθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην παρούσα συγκυρία. Θα ήταν πραγματικά δραματικό αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ να χωριστεί σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Μια τέτοια προοπτική θα αποδυνάμωνε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης εν μέσω των κρίσιμων για τη χώρα διαπραγματεύσεων και, βέβαια, θα βάθαινε το ρήγμα ανάμεσα στο κόμμα και την κοινωνία.
Ωστόσο, η εστίαση στα πρόσωπα δεν αποτελεί «πολιτική ατζέντα». Αυτό που πρέπει ξεκάθαρα να ορίσουμε ως κόμμα είναι το πολιτικό εγχείρημα των επόμενων χρόνων επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους και την ιδεολογική μας ταυτότητα, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας μας.
Εύχομαι πραγματικά στους δύο μήνες που απομένουν μέχρι την εκλογή του προέδρου να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, ικανός να απαντήσει τα κρίσιμα αυτά ζητήματα.

ΘΑΡΡΟΣ

2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.