Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΦΩΝΑΞΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι φορείς της Τριφυλίας στην επικείμενη υποβάθμιση και συνεπώς κατάργηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με ενωτικό συλλαλητήριο έξω από το Ιδρυμα, όπου το www.kyparissianews.com ήταν εκεί και κατέγραψε την λαϊκή οργή.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας τόνισε ότι ............

"το Νοσοκομείο Τριφυλίας αποτελεί ουσιαστικό παράγοντας ανάπτυξης και προόδου της περιοχής μας και όσοι τολμήσουν να το υποβαθμίσουν θα αποτελέσει casus belli για τον τόπο μας μετά την πρόταση στο Σχέδιο Νόμου και τον Τροικανό προκρούστη που θέλει να καταρρεύσει η υγεία και πλέον με τις εντολές του ΔΝΤ εμείς αντιστεκόμαστε για να παλέψουμε απέναντι σε αυτό τον πόλεμο που έχει σημάνει για το τόπο μας" ενώ μίλησε για συσπείρωση όλων των φορέων της περιοχής μας εκτιμώντας ότι είμαστε 'βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί και να καταργηθεί το Νομικό του πρόσωπο'.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι "είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε με οικονομική και κοινωνική αφαίμαξη της περιοχής μας από εκείνους που επιβουλεύονται την κατάργησή του όταν το Νοσοκομείο αποτελεί ιστορικό ίδρυμα δωρεών και λέμε όχι στην αποψίλωση υπηρεσιών της πόλης μας και περιοχής μας και κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι θα έχει συνέχεια" επιβεβαιώνοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται για την αυτονομία του Ιδρύματος..

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων κα Αλεξοπούλου μίλησε για "Δούρειο ίππο που επιχειρείται με την κατάργηση των οργανικών θέσεων και όσες διαβεβαιώσεις λάβαμε έπεσαν στο κενό οπότε συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα και την συστράτευση" ενώ ο Σωτήρης Μπακούρος είπε ότι "από ψηλά μας βλέπουν οι δωρητές του ιδρύματος και η λειτουργία του δεν αμφισβητείται από κανέναν και εμείς ως γροθιά πρέπει να δείξουμε την απόφασή μας σε όσους επιβουλεύονται την κατάργησή του".

Για εμπορευματοποίηση της υγείας μίλησε ο Σαράντος Κουκούμης θεωρώντας ότι "δεν θα κινδυνέψει μόνο η τσέπη των πολιτών αλλά κυρίως η υγεία τους" ζητώντας από τους εργαζόμενους να αντικρούσουν την αντιλαική πολιτική και τους στερεί το δικαίωμά τους από την ζωή με καθημερινό αγώνα που θέτει ταφόπλακα σε όλα τα δικαιώματά μας. Ο Μανώλης Πρασσόπουλος είπε ότι "κινηθήκαμε αργά αλλά πρέπει από τον περασμένο Ιούνιο διαφαινόταν η προσπάθεια των πολιτικών μας διαλύσουν τα κοινωνικά δικαιώματα".

Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος που έδωσε δυναμικό παρών ανέγνωσε την επιστολή που είχε στείλει στον υπουργό Υγείας λέγοντας ότι "αδικεί την πολύχρονη ιστορία του με τις δωρεές και το καθήκον του απέναντι στους πολίτες που επωφελούνται των υπηρεσιών του και τώρα θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν χιλιόμετρα μακριά για την εξυπηρέτησή του" τονίζοντας ότι λυπάται για το γεγονός αποψίλωσης που επιχειρείται ενώ ανέλυσε την περιπέτεια της υγείας του η αποκατάσταση της οποίας σημειώθηκε πλήρως στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με κορυφαίους καθηγητές Αθηνών να τον διαβεβαιώνουν ότι η αντιμετώπιση θα ήταν ίδια σε κεντρικό νοσοκομείο Αθηνών, ζητώντας την αναβάθμιση του ιδρύματος.

Το παρών έδωσαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπακούρος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σαμπαζιώτης. Τσίγγανος, Μερκούρης, Ανδρινόπουλος οι εκπρόσωποι του Αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών, ο Πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων κ. Κάππος, των τρίτεκνων, των αυτοκινητιστών, αλλά και φορέων της πόλης μας.

Στη συνέχεια έγινε πορεία των διαδηλωτών στους δρόμους της πόλης ως το Δημαρχείο και ακολούθησε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο στο οποίο εκδίδεται ψήφισμα για αναβάθμιση και όχι κατάργηση του Νοσοκομείου μας.

radio936

3 σχόλια:

  1. casus belly elate kyrie dhmarxe eiste kai syngrafeas. thn antistixh frash den thn kserete sta ELLHNIKA to exete polles fores ksanapei to casus belly kai mas kourazoun ta latinika sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΡΗΜΑΛΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΤΟΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΙΑ.
    ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΙΜΕΝΟΥΜ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ
    ΙΔΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ;10 ΕΩΣ 10 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΚΑΝΩ 50 ΧΛΜ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΣΩΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.