Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η επαναδραστηριοποίηση της αγροτικής οικονομίας σημαντικός παράγοντα για έξοδο της χώρας από την κρίση

Ως βασικό πρόβλημα της αγροτικής ανάπτυξης χαρακτήρισε την έλλειψη στήριξης των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων και αυτός είναι ο τομέας στον οποίο πρέπει να πέσει το βάρος της προσπάθειας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στην ημερίδα για τις καλλιέργειες αρωματικών φυτών που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στις 15 Φεβρουαρίου 2012 μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Κανελλόπουλου και εκπροσώπους εταιρειών καλλυντικών.

«Η επαναδραστηριοποίηση της αγροτικής .............

οικονομίας και της κτηνοτροφίας θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για έξοδο της χώρας από την κρίση. Για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτιμώντας τον ως εξαιρετικά σημαντικό πυλώνα για τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της, θα διαθέσει το 30% του τεχνικού προγράμματός της στις υποδομές για την αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφία», δήλωσε ο κ. Τατούλης. Πέραν τούτου, κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για να συμπεριληφθούν σε αυτό χρηματοδοτήσεις για αγροτικές υποδομές, όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε επίσης ο κ. Τατούλης την προσπάθεια να ενισχυθεί το brand name «Πελοπόννησος» και ταυτόχρονα να αποδειχθεί ότι διαθέτουμε εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα.
Στην προσπάθεια ανάκαμψης της αγροτικής οικονομίας καθοριστική θα είναι και η συμβολή του δημοπρατηρίου, το οποίο, όπως ανέφερε για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Κορινθίας λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η περιοχή και θα είναι το πρώτο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα. Ως σημαντικό θεσμό για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της αγροτικής πολιτικής ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την αγροδιατροφική σύμπραξη, με καίριο ρόλο αυτό της Περιφέρειας.

Σύμφωνα δε με την ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη, μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέχθηκε πιλοτικά για τη δημιουργία του πρώτου cluster αγροτικών προϊόντων. Προωθείται επίσης και η συγκρότηση νέων θυλάκων για συγκεκριμένες καλλιέργειες με ιδιαίτερη βαρύτητα στη θερμοκηπιακή καλλιέργεια.

Για όλη αυτή την προσπάθεια, ωστόσο, ο κ. Τατούλης εκτίμησε ως απαραίτητες τις συνεργασίες και τη συγκρότηση ομάδων παραγωγών για αποδοτικότερη προσπάθεια.

1 σχόλιο:

  1. καλα τα λογια αλλα να δουμε και στην πραξη!
    σκορδα Κινας στο super-market στα φιλιατρα, χερσα τα χωραφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.