Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Πνευμονολόγος από την Μεσσηνία, πρωταθλητής – υπερσυνταγογράφος»

Ούτε μια ούτε δύο, αλλά 500 συνταγές το μήνα, κατά μέσο όρο, υπέγραφαν 11 γιατροί, που σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας υπερσυνταγογραφούσαν.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, οι έντεκα γιατροί που είναι … "πρωταθλητές" και "ολυμπιονίκες" στα φάρμακα βρίσκονται σε όλη τη χώρα και είναι διαφόρων ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκε Πνευμονολόγος στην περιοχή της Μεσσηνίας, Παθολόγος στην Αττική, Πνευμονολόγος στις Κυκλάδες αλλά και Καρδιολόγος στον Έβρο.
Οι έντεκα γιατροί παρενέβησαν τους κανόνες του ..........

κώδικα της συνταγογράφησης και αναμένεται να κληθούν από το ΙΚΑ για εξηγήσεις.

Όπως σημείωσε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι υποθέσεις θα προχωρήσουν, καθότι, όσες ποινές επιβάλλονταν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, αναβάλλονταν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι γιατροί τη γλίτωσαν…

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος απείλησε να ανακαλέσει το μέτρο της ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους τους γιατρούς, αν συνεχιστεί η σπατάλη και η υπερσυνταγογράφηση.

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «…Περάσαμε διάταξη με απόφαση της Βουλής που ελήφθη την περασμένη Τρίτη και ο νόμος δημοσιεύθηκε, ότι ο Διοικητής του Ελληνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ο κ. Βουδούρης με αρμοδιότητα που είχε αναλάβει ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ κ. Νικόλης, τους υπερσυνταγογραφούντες γιατρούς θα τους καλούν σε έγγραφη κατάθεση των απόψεών τους μέσα σε πέντε ημέρες, κι αν οι εξηγήσεις δεν είναι επαρκείς, οι γιατροί θα τίθενται εκτός ΕΟΠΥΥ έως δύο χρόνια.

Ο φάκελός τους θα πηγαίνει στον Εισαγγελέα και στους κατά τόπους αρμόδιους Ιατρικούς Συλλόγους για την υποβολή των πειθαρχικών κυρώσεων. Δημιουργούμε δε, και πειθαρχικό, με το νόμο που έχουμε τώρα στη Βουλή, στον ΕΟΠΥΥ.

Επί του συγκεκριμένου (συνταγογραφήσεις), λοιπόν, ζητάω συνεργασία από τους Προέδρους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και όλους τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. Μου δίνει σήμερα έναν κατάλογο ο ΕΟΠΥΥ:
Παθολόγος, περιοχή Αττικής, πρωταθλητής στη συνταγογράφηση . Πνευμονολόγος, περιοχή Μεσσηνίας, επίσης πρωταθλητής. Παθολόγος, περιοχή Αττικής, ολυμπιονίκης. Πνευμονολόγος, περιοχή Κυκλάδων, άριστος στην υπερσυνταγογράφηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πόσοι είναι;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 11 εδώ και δεν είναι ολοκληρωτικός ο κατάλογος, κ. Νικόλη. Όσο κρατάει το φαινόμενο της παράνομης συνταγογράφησης, θα είναι διαρκώς συμπληρωνόμενος ο κατάλογος αυτός.
Σημειώνεται ότι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε προς ενημέρωση για την εξέλιξη των λειτουργιών του Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας.

pelopsnews

2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.