Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τι καταγράφει η δημοσκόπηση της apopsis” για την Μεσσηνία

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ BEST

Εκλογές...χθες (Κλίκ στην Δίπλα εικόνα)

Είναι ολοφάνερο πως οι πολίτες δείχνουν τον δρόμο της μοναδικής διεξόδου για την αλλαγή της πολιτικής.

Το δίλημμα που τίθεται είναι εκλογές ή ακυβερνησία. Άλλωστε να μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε θεωρητικά στην 4ετία ΠΑΣΟΚ, που έγινε 2ετία και μισός χρόνος Λουκάς Παπαδήμος.Από το Μάιο του 2010 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι για να φτάσουμε στο απίθανο σημείο, να έχουμε μια χώρα στον... αυτόματο πιλότο.
Το ότι ζητούν εκλογές έχει να κάνει και .........

με τη μη νομιμοποίηση διαμέσου της ψήφου των ιδίων των πολιτών της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ευρώ... δαγκωτό

Η τάση της καταστροφολογίας που είναι ανεπτυγμένη αρκετά τελευταία, δείχνει και την διάθεση των Ελλήνων να μην βρεθεί μακριά από τη ζώνη του ευρώ. Άλλωστε εάν θυμάμαι καλά, εδώ υπάρχει μια σημαντική μεταβολή, όταν το ανάλογο δίλημμα είχε τεθεί στην ψήφιση του μνημονίου 1, τότε οι πολίτες σημείωναν ως... επιλογή την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, βλέποντας και κρίνοντας πως οι συνθήκες ήταν άλλες... Τώρα όμως είναι συνειδητοποιημένοι για την όλη κατάσταση που επικρατεί και το τί θα σηματοδοτήσει μια τέτοια εξέλιξη, πόσο σημαντικά θα υποβαθμίσει την ζωή μας, πόσο θα την συμπιέσει προς τα κάτω με συνέπεια, να τονίζουν συντριπτικά να μην επιστρέψουμε στην δραχμή.

Αυτοδυναμία με.... αστερίσκο

Εδώ το χαρακτηριστικό που πρέπει να σχολιάσουμε είναι πως οι συνεργασίες είναι της... μόδας, είναι σαν όρος "πιασάρικος" στην μεταφορά του, αλλά και από την άλλη "ενοχοποιεί" το μονοκομματικό σύστημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Με λίγα λόγια οι πολίτες ζητούν την αλλαγή, η οποία κατά την εκτίμηση και των ιδίων δεν απέχει από την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, έτσι μάλιστα όπως αυτή συντελείται από την ψήφιση του μνημονίου 2 και μετά. Κατά συνέπεια συνεργασία θα μπορούσε να θεωρηθεί και η εισχώρηση στη Ν.Δ. των Βορίδη και Γεωργιάδη, το άνοιγμα της παράταξης σε έναν δικό του χώρο, λαϊκής δεξιάς ή και για το ΠΑΣΟΚ η επιχείρηση απορρόφησης του χώρου της ΔΗΜ.ΑΡ. που κερδίζει έδαφος, σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Όσον αφορά την αυτοδυναμία ακόμη και σαν όρος και το γεγονός ότι μετά από αυτόν τον ορυμαγδό έλλειψης εμπιστοσύνης του πολιτικού συστήματος περιλαμβάνει και πιάνει ένα τόσο σημαντικό ποσοστό δείχνει την ενδόμυχη αλλά και σταθερή τάση για ένα ισχυρό πολιτικό σχηματισμό, μετά από τις εκλογές όταν αυτές προκηρυχθούν.

Τατούλης πρώτο δείγμα θετικό

Θετικά πιστεύω πως κρίνεται η εικόνα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον πρώτο χρόνο της καλλικρατικής παρουσίας του νέου β' βαθμού, με την τάση αυτή του 1/3 να απορροφά και "ούτε θετικά/ούτε αρνητικά" του 20%, ανεβάζοντας τον πήχη στο 54%. Η θετική εκτίμηση του 34% είναι μια αποδοχή αρχικού σταδίου θα την χαρακτήριζα της πορείας και του έργου που τρέχει η περιφέρεια, έναντι στο 19% της αρνητικής προσέγγισης, που μπορεί να κάνει πολλές φορές και με την "αντιπαραταξιακή" πρόσφατη εκλογική αντιπαράθεση.

Σίγουρα αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει την παράταξη Τατούλη είναι η μη διαμορφωμένη άποψη και αυτό έχει να κάνει και με την κοινωνικοποίηση του έργου της Περιφερειακής αρχής και την υλοποίηση του σχεδιασμού του, με τη Μεσσηνία να ζητά κάτι περισσότερο.

Οι δήμαρχοι πιο κοντά στον κόσμο

Είναι φανερό πως μπορεί η καλλικρατική δομή να δημιούργησε μεγάλες αποκλίσεις και να άλλαξε τις γεωγραφικές ισορροπίες, στη Μεσσηνία όπως την γνωρίζαμε όμως η πραγματικότητα, είναι πως παρά τα προβλήματα που εμφανίζει το όλο εγχείρημα της νέας αυτοδιοίκησης, οι πολίτες... θέλουν τον Δήμαρχό τους. Η έκφρασή τους μέσω των επιλογών στα πρόσωπα, δείχνει τόσο την τάση εμπιστοσύνης που υπάρχει ακόμη προς τους ίδιους όσο και την ικανοποίηση από τη μέχρι τώρα απόδοση του έργου τους. Και παράλληλα εάν θέλουμε να δώσουμε μια πολιτική χροιά δικαιώνει τι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.

Αναστασόπουλος ο δημοφιλέστερος

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης έχει την πρωτιά με την ώθηση της μεγάλης δουλειάς του στη Νομαρχία και της σοβαρής, εργώδης προσπάθειας που καταβάλλει, δείγμα της αλλαγής "αέρα" που υπάρχει στη Μεσσήνη αλλά της έντονης κινητικότητάς του σε κάθε επίπεδο. Στον κ. Αναστασόπουλο δεν είναι μόνο ότι κατέχει την πρωτιά στο έργο, αλλά και ότι εκμηδενίζει την αρνητική προέκταση της δουλειάς του, φθάνοντας σε σημεία καθολικής αποδοχής. Σημείο αναφοράς της θετικής επιρροής του έργου του και ο Π. Νίκας με ένα 47,1 σταθερό και μικρό αρνητικό στο 20%, με την φθορά της δεύτερης κατά σειρά τετραετίας να μην επηρεάζει. Εξίσου σημαντικό, με τον αέρα των εκλογών ακόμη και την ώθηση της ανανέωσης το ποσοστό που λαμβάνει ο Δ. Καφαντάρης με την υπέρβαση του 50% της θετικής αποδοχής να του ανήκει. Προβληματική όμως είναι η δημοσκόπηση για τους άλλους τρεις δημάρχους και εάν θεωρητικά για τους δύο "μικρούς" δήμους, υπάρχουν ιδιαιτερότητες κριτηρίων, τότε για τον Κ. Κόλλια η δημοσκόπηση είναι κόλαφος. Καταφέρνει όσο κανένας άλλος να διαψεύσει την επιλογή του κόσμου της Τριφυλίας που τον ανέδειξε από την πρώτη Κυριακή, και μάλιστα να ισορροπεί με την τάση να οδηγεί προς τα εκεί, με την αρνητική γνώμη των πολιτών, δηλαδή, αυτό να μεταφράζεται σε ανυπαρξία έργου.

H «πτώση» της πράσινης υπεροχής

Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν... ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό και δεν εξέφρασε την ίδια του την βάση, το κόψιμο του «ομφάλιου λώρου» με την κομματική υπεροχή του +10% στις εκλογές έναντι της Ν.Δ., οδηγεί στο να... πληρωθεί το μάρμαρο από το σύνολο. Την συμπάθεια του κόσμου κερδίζει η Νάντια (δημοτικότητα στο 30%) με τον Δ. Κουσελά στο 24,2%. Πτώση για τον Ο. Βοδούρη – παρότι αντιμνημονιακός και... εκφραστής – που φθάνει στο 17,7% πλησιάζοντας το 14,7% του Δ. Αλευρά.

Πρωτιά Λαμπρόπουλου και με διαφορά

Ο Γ. Λαμπρόπουλος με την μαχητικότητά του και κυρίαρχα με την ανάδειξη θεμάτων που έχουν να κάνουν με τις υποδομές στη Μεσσηνία, κυριαρχεί στις προτιμήσεις με τον Δ. Σαμπαζιώτη δεύτερο και να έρχονται με τον παρανομαστή της δημοτικότητάς του, να πλασάρονται στα ψηλά, τα δύο «νέα» πρόσωπα Π. Μαντάς και Ε. Αλειφέρη. Τρίτη όμως προτίμηση που προβληματίζει, είναι το... καμία προτίμηση με βάση το «μόνο κόμμα» του 19,8%

Πρώτος ο Κουσελάς, δεύτερη η Νάντια

Ο Δ. Κουσελάς διατηρεί την πρωτιά στην πρόθεση, χάριν στην έντονη κινητικότητα και τις διαρκείς παρεμβάσεις, το ότι μένει σε αυτήν την θέση είναι αξιοσημείωτο, παρά την δικαιολογημένη κυβερνητική φθορά και της παρουσίας του στο πόσοτο του Υφυπ. Οικονομικών. Από κοντά η Νάντια και αξιοσημείωτη η διαφορά με Βουδούρη.

Πρώτη η τηλεόραση BEST

Χωρίς λόγια... Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!!



























2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΣ ΔΙΜΟΣΚΟΠΙΣΗΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΟΥΤΣΑ ΜΗ ΕΙΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΑΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.