Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Tριφυλία. Άκυρη η απόφαση για τα τέλη;

Τις προηγούμενες μέρες μεταφέραμε με ρεπορτάζ στο «Θ» και παρουσιάσαμε πληροφορίες που κυκλοφορούν έντονα στην περιοχή, για ενδεχόμενη ακύρωση της κατά πλειοψηφίας απόφασης που έλαβε η συμπολίτευση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για το «χαράτσωμα» των πολιτών, με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών (καθαριότητας και φωτισμού) από 40 μέχρι και 145%, έστω και σταδιακά σε δύο χρόνια, ρωτώντας εάν όντως είναι άκυρη!

Μέσα από τα ρεπορτάζ αναπτύχθηκε η ..........

«επιχειρηματολογία» των πληροφοριών για την ενδεχόμενη ακυρότητα της απόφασης, αναφέροντας και τι ακριβώς ορίζεται στο Νόμο 3852/2010 - «Καλλικράτης» και συγκεκριμένα στο Άρθρο 67 - «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» και την παράγραφο 8, για την πρόσκληση, συμμετοχή και το δικαίωμα ψήφου των προέδρων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων, όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ειδικά θέματα που αφορούν στις αντίστοιχες κοινότητες!

Επειδή το ανακύψαν θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά όλους τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν το «χαράτσωμα», ρωτήσαμε και το «ψάξαμε». Σύμφωνα με όσα μας είπαν αρμόδιοι επί του θέματος, οι λόγοι που έχουμε ήδη γράψει, δηλαδή της πρόσκλησης ή μη των προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων, είναι ορθοί, καθώς και το δικαίωμα της ψήφου τους στη λήψη των σχετικών αποφάσεων για τα δημοτικά τέλη.

Μάλιστα, ανέφεραν χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφορικά με την απόφαση αναπροσαρμογής του τέλους ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας Δήμου. Για τη λήψη της απόφασης ψήφισαν και οι παριστάμενοι πρόεδροι και εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Η, δε, απόφαση αυτή, στη λήψη της οποίας ψήφισαν, επαναλαμβάνω, και οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, κρίθηκε νόμιμη από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το άρθρο 238 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») και την υπ’ αριθ. πρώτ. 74895/30-12-2010 εγκύκλιο (αρ. 60) του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο έλεγχος νομιμότητας πράξεων ΟΤΑ, μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ, ανατίθεται στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτός ασκεί τις αρμοδιότητες του Ελεγκτή Νομιμότητας κατά τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των Δήμων και των Περιφερειών, σύμφωνα με τα άρθρα 225, 226 και 227 του «Καλλικράτη».
Εάν οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων δεν είχαν δικαίωμα ψήφου στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης για τα δημοτικά τέλη, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δε θα ενέκρινε, αλλά, αντίθετα, θα την ακύρωνε!

Στη λήψη της απόφασης του Δ.Σ. Τριφυλίας, αν και ήταν παρόντες πρόεδροι και εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων (προσκεκλημένοι ή αυτοβούλως), το προεδρείο δεν τους παρείχε το δικαίωμα της ψήφου! Αυτό, άραγε, συνιστά λόγο ακύρωσης της απόφασης;
Πέρα από το ενδεχόμενο μη πρόσκλησης προέδρου ή εκπροσώπου Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας, που καθιστά άκυρη την απόφαση!

Επιπλέον, ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος ακύρωσης της απόφασης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι και ο εξής: Με την παρ. 12 του άρθρου 25 του Ν. 1828/89 (ΦΕΚ -2 Α’), ορίζεται: «Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 21 και 22 του Β.Δ. 24-9/ 20-10-58 (ΦΕΚ Α’ 171) και του άρθρου 4 του Ν. 1080/80 (ΦΕΚ Α’ 246), ενοποιούνται σε ενιαίο ανταποδοτικό τέλος. Το τέλος αυτό επιβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και κάθε άλλης δαπάνης από παγίως παρεχόμενες στους πολίτες δημοτικές ή κοινοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Για τον καθορισμό του συντελεστή του τέλους και τη διαδικασία βεβαίωσης του τέλους αυτού, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν. 25/75 (ΦΕΚ Α’ 74), όπως τροποποιήθηκαν με το Ν. 429/76 (ΦΕΚ Α’ 235), και του άρθρου 5 του Ν. 1080/80».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 18 του Ν. 1828/89: «Ο προβλεπόμενος από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Ν. 1080/80 συντελεστής του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων ορίζεται από 6 μέχρι 25 δραχμές. Ο συντελεστής αυτός μπορεί να αυξάνεται με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, μέχρι είκοσι τα εκατό (20%) για κάθε οικονομικό έτος». Με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας οι αυξήσεις των δημοτικών τελών, ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα, για το 2012, ξεκινούν από 20% και εκτοξεύονται πάνω από 70%! Συνεπώς, εκτιμάται, οι αυξήσεις αυτές είναι κατά παράβαση του νόμου, παράνομες και καταχρηστικές!

Θεωρείται πως ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, θα προχωρήσει στον έλεγχο νομιμότητας της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας (έλεγχο ο οποίος είναι υποχρεωτικός και αυτεπάγγελτος και λαμβάνει χώρα μέσα σε αποκλειστική προθεσμία σαράντα ημερών από την περιέλευση της απόφασης σ’ αυτόν, εκδιδόμενης υποχρεωτικά ειδικής πράξης, κατά τις διατάξεις του άρθρου 149 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, κυρωτ. Ν.3463/2006, Α’ 114), δίχως να παραβλέψει βάσιμους, υπαρκτούς, νόμιμους και ουσιαστικούς λόγους, όπως και οι προαναφερθέντες, και λαμβάνοντας υπόψη (ζητώντας, αν δεν του αποσταλούν μαζί με την απόφαση) τους συντελεστές που ίσχυαν το 2011 και τους νέους που ψηφίστηκαν για το 2012. Από αυτούς αποδεικνύεται η ποσοστιαία αύξησή τους ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα, που καθορίζουν το μη σύννομο χαρακτήρα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Αν όλα αυτά που αναφέρει ο δημοσιογράφος ισχύουν (δεν εχουμε λόγο να αμφιβάλουμε) τότε εκτός απο τους πολιτικούς τα γιαούρτια και τα αβγα πρέπει να πέσουν και στους αυτοδιοικητικούς του Δήμου Τριφυλίας.
Ο μεγάλος συνδικαληστής Κόλλιας φώναζε προεκλογικά "Δεν θα αυξήσω τα Δημοτικά Τέλη... Σε ένα χρόνο το ξέχασε.....

24 σχόλια:

  1. ΜΑΓΓΕΣ ΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ,κ.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ?
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΑΕΙ ΓΡΑΜΜΗ?
    ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΒΑΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ,ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ.
    ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ Blog,ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα να δεις που αρχίζω και συμπαθώ το δημοσιογράφο παρά τις αντικαλλικρατικές μου απόψεις.Ξεσκέπασε τον Κόλλια για το χαράτσι.Όλοι οι Φιλιατρινοί στους δρόμους για να πάρει πίσω ο Κόλλιας την παράνομη απόφασηΝα κάνει ένταση ο Στάμος να ακυρωθεί η απόφαση.Μόνο στην καρέκλα ξέρει να κάθεται και να δέχεται ΟΛΑ τα σκουπίδια στα Φιλιατρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα και το blog είναι αντίθετο με το χαράτσωμα του συνδικαληστή Κόλλια. Και το λη με ήτα. Οχι με γιώτα.
    Εξαπάτησε όλους τους πολίτες της Τριφυλίας λέγοντας προεκλογικά ότι δεν θα αυξήσει τα Δημοτικά Τέλη. μίλαγε για έργα, μίλαγε για πολλά. Τι στα τσακίδια έκανε τελικά;
    Έργα μέχρι τώρα ΤΙΠΟΤΑ. Τώρα θέλει τεράστιες αυξήσεις σε όλες τις περιοχές για να εξισωθούν με την Κυπαρισσία.
    Και να σου πω και το άλλο. Μπορεί ο Γιαννόπουλος να είναι από την Κυπαρισσία αλλά αν κάτσεις και δεις στην ουσία όλο αυτό υπέρ μας είναι.
    Εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ με το χαράτσωμα του Κόλλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο ραδιο ΝΙΚΗ 2 μερες πριν τις εκλογες ελεγε ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΗ.εχει βρει και το κολπο ΕΣΤΕΙΛΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ και καθαρισε.ΑΛΗΘΕΙΑ περιμενε κανεις ΚΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΗΣΤΕ ΜΩΡΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ.

    ΚΕΙΝΗ ΕΚΕΙ ΤΗ ΛΑΚΟΥΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??

    ΚΕΙΝΟ ΚΕΙ ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ,ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ??

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πχ,ΓΑΖΕΣ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ.

    ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,ΠΟΥΛΟΣ-ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΛΙΤΣΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΕΡΕ Ο ΣΤΑΜΟΣ.
    Ο ΞΥΓΚΑΣ ΤΑ ΕΦΕΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΚΟΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΣΥΝΤΟΝΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειμαι απο γαργαλιανους και αυτο που εγινε με τα τελη ειναι για να βαρεσουν στο κολλια και τους συμβουλους του τα τελια!!!!!!!!εβριζαν το κακο πασοκ και το μνημονιο και αυτοι ειναι χειροτεροι.μας ρημαξε το πασοκ και το μνημονιο και ο κολλιας μας αποτελειωνει.τα ιδια ειναι ολοι τους.αντισταση και ανυπακοη στα χαρατσια.ο λαος να συσπειρωθει και να αντιπαλεψει τις αντιλαικες πολιτικες πασοκ νδ λαοσ τροικα ε.ε μνημονιο και κολλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΥΝ 9 - 12% ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝ 40 - 50% ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ 11.32μμ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.ΝΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 11.46μμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά κάντε προτάσεις. Εμείς μέσα από το blog θα στηρίξουμε ότι πείτε.
    Κάνουμε την αρχή: Προτείνω να κλείσουμε μια αίθουσα (Βορρέειον ή Πυρσό όπου αποφασίσετε) και να γίνει μια ανοικτή συνέλευση να κουβεντιάσουμε το θέμα και να προτείνουμε τρόπους δράσης.
    Θέλετε να ξεκινήσουμε κάπως έτσι;

    Οτι αποφασίσετε εμείς θα το στηρίξουμε και θα κάνουμε τα πάντα μέσα από το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11:53 Ο δικός σας ο Δεληγιάννης ψήφισε πρώτος το ναι στην αύξηση των τελών στην οικονομική επιτροπή. Και από τα Φιλιατρά ο Σουρέτης και ο Ρούσης. Μετα το έγκλημα ολοκληρώθηκε με το ναι στο δημοτικό συμβούλιο.
    Αλλα για θυμίστε μου λίγο εσείς στους Γαργαλιάνους. Εσείς δεν ήσασταν που ψηφίσατε Κόλλια για να μην στεναχωρήσετε τον Αντωνάκη τον Σαμαρά που ήταν κατά του μνημονίου και τελικά σύμπραξε με το μνημόνιο;
    Εσείς δεν λυσάξατε να βγάλετε δήμαρχο τον Κόλλια; Επιλογή σας ήταν. Εμεις οι Φιλιατρινοί του γυρίσαμε την πλάτη και ψηφίσαμε Σωτηρόπουλο.
    Λέτε να μην ξέραμε τι κάνουμε σε "δικό μας παιδί"; Όπου έβαλε υποψηφιότητα ο Κόλλιας τα Φιλιατρά του γύρισαν την πλάτη. Λέτε να μην ξέραμε εμείς;
    Τέλος πάντων. Να δούμε τώρα τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί Φιλιατρινοί και Γαργαλιανιώτες για να αντιταχθούμε στο χαράτσι του Κόλλια και μετα να πολεμήσουμε το σίχαμα των Ραγκούση και Βουδούρη που ονομάζεται Δήμος Τριφυλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο παιδιά. Να οργανωθούμε και να συντονίσουμε την αντίδραση με μαζικές προσφυγές για ακύρωση της απόφασης. Δεν ξέρω αν μία συγκέντρωση σε ένα χώρο είναι το καλύτερο. Μπορεί να μην έρθουν από φόβο για τους ρουφιάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχει νόμος απαγόρευσης συγκεντρώσεων σε αίθουσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοιτα να δεις.Εισαι στα πολιτικα αζητητα του κομματος σου,σε στελνουν απο το πουθενα σε ενα Δημο υποψηφιο και...γινεσαι Δημαρχος.Η μικρη κοινωνια τσιμπαει a priori,και μετα ταχαμου λεει,δε μου κοβονταν τα χερτα.Λυσεις υπαρχουν.Ακομα, και το βλεποντας και κανοντας ειναι κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ...ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΣΕΣ ...

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ¨

    ΕΔΩ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΝΙΟΣΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΔΩ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΞΥΓΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ.
    ΑΣΤΟ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,

    ΤΩΡΑ Η ΚΛΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ COME BACK...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το να κλεισει το μαγαζι που λεγεται Δημος,ειναι μια καποια λυσις.Ενα γραφειακι μικρο μονο για πιστοποιητικα.Ολα τα αλλα σε ιδιωτες.Το αγαπαω τον τοπο μου,θελω να προσφερω και υστερα να λες,τοσα ηξερα τοσα εκανα,ΤΕΛΕΙΩΣΕ.Θα πληρωνεται ο καθενας θα αξιολογηται και θα απολογηται.Το ειμαι συμβουλος και τρεχω πισω απο την τσαπα πανω απο τον σπασμενο αγωγο κ.ο.κ να τελειωσει.Ο Δημος εχει προσωπικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τον "εξυπνο" που ανεχθηκε 8 χρόνια τον Ξύγκα, ας μας πει για τον Γκοτση και πιο πισω αν θελει,
    Οι εκλογές κύριε ανεβαζουν και κατεβαζουν, τους Δημάρχους, και τα περί οχταετίας ειναι ηλίθιες τοποθετήσεις, οπως περι εικοσαετίας, και λοιπά, δυστυχώς την ευθύνη την έχουμε εμείς οι πολίτες με την ψηφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για τον 7.30.Πραγματι,η ευθυνη για τις τυχες αυτου του τοπου ανηκει σε μας.ΠΛΕΟΝ.στιχακι του Ασιμου λεει..Κανενας μας δεν εχει,πια,δικαιολογια.Πρωτα,στην αναγκη γκρεμιζουμε.Μετα βλεπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παιδια μην λετε για τον κυριο γιαννοπουλο ειναι παιδι που αγαπαει την πολι μας και ειναι παντου παρων σε οτι τον χριαζομαστε. αυτοι που θελουν φτισιμο ειναι εκεινει που ειναι στο δημαρχειο με αρχηγο τον κυριο κολια που δεν ξερει που τουν παν τα τεσερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. παιδι ετων 70,που το παιζει ξενοδοχος στους ρουμανους και τους αραπηδες.
    που ζης αδερφι,γυρνα απο το αλλο πλευρο,δε γινεται τιποτα σου λεω.
    η παροιμια με φτιαρι τα λεει ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εάν ακυρωθεί για τους παραπάνω λόγους έχετε την εντύπωση ότι δεν θα επανέλθει? Τότε να δούμε "κυβιστήσεις"
    (κυβίστηση κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στο τι θα κάνουν αυτοί που τώρα φωνάζουν ενάντια στην επιβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.