Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τριφυλία: Επισκέψεις Αλευρά σε υγειονομικές μονάδες

Την Τριφυλία επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε υγειονομικές μονάδες της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών και, πέρα από τις ευχές για το νέο έτος, συζήτησε με τις διοικήσεις, τους εργαζομένους αλλά και πολίτες για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Επίσης, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο ...........

δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών, όπου είχε χαλαρή συζήτηση με το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλιας, πριν το τσίπουρο και το μεζέ που ακολούθησε!

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του αντιπεριφερειάρχη ήταν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου τον υποδέχθηκε ο αναπληρωτής διοικητής Πάνος Μπόζος. Οι δύο άνδρες είχαν μακράς διάρκειας συνομιλία για θέματα του νοσοκομείου και ακολούθως, μαζί με την πρόεδρο των εργαζομένων Δήμητρα Νικολοπούλου, επισκέφθηκαν χώρους του ιδρύματος και συζήτησαν με εργαζομένους και πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, όπου συζήτησε με τον απερχόμενο διοικητή Λεωνίδα Παρασκευόπουλο. Τα προβλήματα του ΚΑΦΚΑ είναι πολλά και πρέπει τάχιστα να προωθηθούν λύσεις, ώστε να επιτελέσει το έργο του σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας. Στον προαύλιο χώρο, ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε και συζήτησε με Διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς και εργαζομένους του ΚΑΦΚΑ.

Επόμενος σταθμός ήταν το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, το οποίο έχει πολλές ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ οι κτηριακές υποδομές του δεν αρμόζουν σε υγειονομική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας. Παρά ταύτα, χάρη στο ζήλο που επιδεικνύει το προσωπικό, παρέχει καλές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Εκεί, ο αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τους ιατρούς Δημήτρη Σωτηρόπουλο και Κωνσταντίνο Λίτσα.

Μετά την επίσκεψή του στις υγειονομικές μονάδες ο κ. Αλευράς δήλωσε: «Αυτές τις άγιες μέρες η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκεφθήκαμε κοινωνικά ιδρύματα, νοσοκομεία και διάφορους φορείς, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε κοντά, πιο πολύ από ποτέ, στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Βέβαια, μια συντεταγμένη Πολιτεία πρέπει να είναι πάντα δίπλα τους κι εμείς, ως Περιφέρεια, έχουμε βάλει στόχο να είμαστε πάντα δίπλα σε όσους έχουν την ανάγκη μας.

Εκτός από τις ευχές που ανταλλάξαμε, διαπιστώσαμε και κάποια ουσιαστικά προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των Μονάδων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ανακαίνισης της δομής του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και η κατασκευή ενός καινούργιου κτηρίου 300 τ.μ., που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ. Επισκεφθήκαμε και το ΚΑΦΚΑ. Αφού η δομή του άλλαξε, νομίζουμε πως η καινούργια θα βοηθήσει ώστε να έχουμε το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, για να παρέχουμε τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι πολίτες… Είναι αναγκαίο να λειτουργήσει σε καλά επίπεδα και με εξοπλισμό και με επιστημονικό προσωπικό, και νομίζω ότι ήδη λειτουργεί σε ικανοποιητικό βαθμό, όχι στον καλύτερο, αλλά λύνει αρκετά προβλήματα της περιοχής».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που διαπίστωσε, σημείωσε: «Υπάρχουν και στο ΚΑΦΚΑ και στο Κ.Υ. Πρέπει πλέον το Νοσοκομείο Καλαμάτας να τα λύσει, δεν είναι μεγάλα. Αλλά υπάρχουν προβλήματα και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, επιστημονικού προσωπικού. Ανεξάρτητα από την οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε, στο κομμάτι το κοινωνικό της υγείας και της πρόνοιας δεν πρέπει να έχουμε εκπτώσεις, πρέπει να είναι πιο “γαλαντόμα” η Πολιτεία, γιατί οι επιπτώσεις έχουν να κάνουν με τον ανθρώπινο παράγοντα, κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

Λύκειο Φιλιατρών

Ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του νέου Λυκείου των Φιλιατρών δήλωσε ο κ. Αλευράς, μετά την επίσκεψή του εκεί. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως τόσο ο ίδιος όσο και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές το χώρο για να δουν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών. Όπως είπε, «οι εργασίες έχουν προχωρήσει αρκετά. Είναι το πρώτο έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και οι συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου είναι τον Απρίλιο του 2012 να παραδώσει το έργο. Νομίζω, βαδίζει, τον τελευταίο καιρό, σε γρήγορους ρυθμούς και θα ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις, για να παραδοθεί στους μαθητές για χρήση από τη νέα σχολική χρονιά».

Το φονικό «S» του Λαγκούβαρδου

Σε δηλώσεις του, από τα Φιλιατρά, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας αναφέρθηκε και στο φονικό «S» του Λαγκούβαρδου: «Έχουμε εξαγγείλει αυτή την περίφημη στροφή, το “S” του Λαγκούβαρδου, το οποίο τόσα χρόνια έχει μείνει ανάθεμα και έχουν σκοτωθεί πολλά νέα παιδιά, είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι το έργο αυτό θα γίνει, και θα γίνει! Ήδη ολοκληρώθηκε η μελέτη, περιμένουμε την έγκριση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια και σύντομα, εφόσον πάρουμε την έγκριση, θα γίνει η δημοπράτηση του έργου».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.