Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

«Πάγωσαν» οι διοικητές των νοσοκομείων

Χωρίς καμία δυνατότητα απόφασης φαίνεται ότι είναι οι διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας καθώς η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των νοσοκομείων έχει λήξει από τις 3 Δεκέμβρη 2011 και το υπουργείο Υγείας δεν προχωρεί σε τοποθέτηση νέων.

Αποτέλεσμα είναι οι περισσότερες διαδικασίες ......

μέσα στα νοσοκομεία να είναι παγωμένες, όπως η έγκριση προϋπολογισμών, η αγορά υλικών έως 45.000 κ.λ.π.

Να σημειωθεί ότι η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων έληξε στις 3 Σεπτέμβρη και δόθηκε 3μηνη παράταση με το επιχείρημα να γίνουν οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων, ώστε ο διορισμός να δημοσιευθεί ενιαία στο ίδιο ΦΕΚ.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Στην πραγματικότητα η κωλυσιεργία Λοβέρδου σχετίζεται με το άγριο εσωκομματικό τοπίο που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και τις συμμαχίες που προσπαθεί να συνάψει ο δελφίνος, ώστε να εκμεταλλευτεί τους διορισμένους στα ΔΣ ως μηχανισμό στην επικείμενη μάχη της διαδοχής.

Αυτή τη στιγμή τα χέρια των Διοικητών Νοσοκομείων είναι δεμένα και δεν μπορούν να προβούν σε στοιχειώδεις διοικητικές πράξεις που απαιτούν απόφαση ΔΣ. Κανείς όμως εξ αυτών δε διαμαρτύρεται, διότι η εκπαραθύρωση πολλών εξ αυτών έχει λειτουργήσει παιδευτικά».
Ένα Δ.Σ. νοσοκομείου μεταξύ άλλων:

Εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, τις αναμορφώσεις και τροποποιήσεις του.
Εγκρίνει το Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών του Νοσοκομείου.
Εγκρίνει τον ετήσιο προϋπολογισμό της δαπάνης που αφορά στις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού.
Εγκρίνει τη χορήγηση πάσης φύσεως εκπαιδευτικών αδειών του ιατρικού και λοιπού προσωπικού.
Εγκρίνει δαπάνες άνω των 45.000 ευρώ

«Εντέλει ο συνταγματολόγος Α. Λοβέρδος, ενώ υποκριτικά κόπτεται για τη νομιμότητα, φαίνεται ότι έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τους νόμους και τις δικές του υποχρεώσεις» καταλήγει ο κ.Βαρνάβας.

Iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.