Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η διάψευση στο δημοσίευμα μας από την Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Στην ιστοσελίδα FILIATRANEWS δημοσιεύεται σήμερα ἀπό τη συντακτική ομάδα της μια είδηση χαρακτηριζομένη ως «αποκάλυψη σκανδάλου», σύμφωνα με την οποία «Ο Δεσπότης Τριφυλίας και Ολυμπίας δεν γουστάρει τη μετάδοση από το BEST TV Καλαμάτας της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Χαραλάμπους».

1. Η είδηση αυτή είναι απολύτως ψευδής, κατασκευασμένη και υποβολιμιαία. Ποτέ δεν έγινε προφορική ή γραπτή πρόταση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο από το τηλεοπτικό σταθμό BEST TV για μετάδοση της Θείας Λειτουργίας κατά την Πανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά.
Ο διευθυντής του Σταθμού κ. Μπελογιάννης σε ..........

αποψινή του ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του BEST TV επιβεβαιώνει ότι ποτέ δεν πρότεινε κάτι τέτοιο δηλώνοντας σαφέστατα: «αναφέρουμε για την ακριβή αλήθεια ότι ποτέ δεν ήρθαμε σε επαφή με τον Μητροπολίτη Τριφυλίας γι αυτό το θέμα».

2. Πρίν δύο χρόνια, κατά την Πανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους του 2010, το ίδιο κανάλι είχε μεταδώσει τη Θεία Λειτουργία από τα Φιλιατρά με πρωτοβουλία και δαπάνη (περίπου 3500 €) του Δήμου Φιλιατρῶν. Τότε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είχε δώσει ευχαρίστως την άδειά του και είχε δημοσίως εκφράσει τις ευχαριστίες του. Γιατί τώρα να ενεργήσει διαφορετικά;

3. Η κατασκευή ενός τέτοιου ψευδέστατου και παντελῶς ανυπόστατου δημοσιεύματος καθώς και το απρεπέστατο, ασεβέστατο και υβριστικό ύφος του αποκαλύπτει την αγωνιώδη προσπάθεια των χαλκευτών του να ανακαλύψουν επιτέλους ένα «σκάνδαλο» στην αρχιερατική πορεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και να διεγείρουν εναντίον του το λαό των Φιλιατρών.

Ευτυχώς οι Φιλιατρινοί θυμούνται ποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες με την προκλητική τους πολιτεία και συμπεριφορά είχαν μεταβάλει τα Φιλιατρά σε συνώνυμο των σκανδάλων και της διαφθοράς και την Πανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους σε πηγή ανεκδότων στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Και βλέπουν και εκτιμούν τον αγώνα και την αγωνία του νέου Ποιμενάρχου τους για την μεγαλοπρέπεια, την ιεροπρέπεια και την οργάνωση της Πανηγύρεως του Πολιούχου μας. Μόνο λίγοι νοσταλγοί του «ενδόξου» παρελθόντος δεν μπορούν να διακρίνουν την εξώφθαλμη αναβάθμιση από πνευματικής απόψεως.

4. Το μόνο που κατόρθωσε να αποδείξει η ανώνυμη συντακτική ομάδα του FILIATRANEWS είναι η εμπάθεια και η αναξιοπιστία της. Την παραδίδουμε στην κρίση των αναγνωστών της. Ας προβληματιστούν κατά πόσον αξίζει να εμπιστεύονται μία ιστοσελίδα, που σκόπιμα διαδίδει κατασκευασμένα ψεύδη, για να σπιλώσει πρόσωπα και θεσμούς που κατέχουν κεντρική θέση στη ζωή της τοπικής κοινωνίας μας. Ας σκεφθούν τι σκοπιμότητες και τι συμφέροντα υπηρετούν, όταν συνειδητά συκοφαντούν τον Πνευματικό τους Πατέρα επιδιώκοντας να δημιουργήσουν προβλήματα στα Φιλιατρά παραμονές της Πανηγύρεως του Αγίου μας…

5. Προκαλούμε τους ανωνύμους συκοφάντες μας να αποσύρουν το κατάπτυστο δημοσίευμά τους και να ζητήσουν από την ίδια θέση συγγνώμη και από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και από τους αναγνώστες τους. Αλλιώς ας βγουν από την άνανδρη ανωνυμία τους και επωνύμως ας υποστηρίξουν την αλήθεια των γραφομένων τους. Για να αντιμετωπίσουν και τις νομικές συνέπειες της ασύστολης ψευδολογίας τους.

Κυπαρισσία 31-1-2011
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

9 σχόλια:

  1. Τελικά μου αρέσει που το είχατε διασταυρώσει κιόλας. Μάλλον δεν προέκυψε σκάνδαλο στην μητρόπολη. το blog προσπαθεί να γίνει σκανδαλοθηρικό. νομίζω κύριοι administrators οφείλετε μια δημόσια συγγνώμη προς την μητρόπολη και ειδικά τον σεβασμιότατο κ.κ. χρυσόστομο. για την άδικη επίθεση στο πρόσωπο του με χαρακτηρισμούς του τύπου δεν γούσταρει και σχόλια για τσιφλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ.

    ΑΦΗΝΕΙ ΣΑΦΗ ΥΠΟΝΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩς ΛΕΕΙ.
    ΡΩΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ. ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΝΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
    ΑΡΚΕΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν χασεις την αξιοπιστια σου...χαιρετισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετώ ολους τους πικρόχολους ιεροεξεταστές. Τα παιδιά αυτά κάνουν ότι κάνουν και αμισθή και δαπανώντας έτσι τον ελεύθερο χρόνο τους. Γιατί όλοι εσείς τιμητές των πάντων δεν δημιουργείτε ενα blog για να ενημρώνετε όλους εμάς, φαρισαίοι, υποκριτές, αυλοκόλακες, νενέκοι και σφουγγοκωλάριοι του εκάστοτε εκκλησιαστικού κατεστημένου που με περισσή ευκολία πετάει άστεγους στο δρόμο, σταυρώνει κακομοίρηδες παπάδες, αλλά θίγεται απο την λιτανεία του Αγίου μας? Αν δεν σας αρέσει, αλλάξτε σελίδα.
    Και για να εξηγούμε, ούτε στα Φιλιατρά κατοικώ (σωματικά, η ψυχή μου ειναι πάντα εκεί), ούτε και τα παιδιά του blog γνωρίζω.
    Γεώργιος Φιλιατρινός του Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειστε παλιο κοινωνια και παντα θελετε να τα βαζετε μεν την εκκλησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.