Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Καθημερινό φαινόμενο οι κλοπές στα Φιλιατρά.

Μεταφέρουμε την αγανάκτηση ενός συμπολίτη μας που την εξομολογήθηκε στον πρώην Διαχειριστή μας για την κατάσταση που επικρατεί στα Φιλιατρά ιδίως τις βραδυνές ώρες με τους αραπάδες να έχουν μετατρέψει την πόλη σε γκέτο.

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι κλοπές στα Φιλιατρά, καθώς δεν υπάρχει μέρα που να μην καταγραφεί έστω και ένα περιστατικό.
Η αστυνομία από την πλευρά της κάνει ότι μπορεί και σε πολλές περιπτώσεις έχει καταφέρει να διαλευκάνει κάποιες υποθέσεις.
Κάποια από αυτά δεν καταγγέλλονται καν στις αστυνομικές αρχές καθώς αφορούν είτε ζώα (κότες κλπ) είτε σε μικροκλοπές σε πράγματα χωρίς μεγάλη αξία.
Μια μόδα όμως που υπάρχει τελευταία είναι η...........

κλοπή καυσίμων από τα ντεπόζιτα των φορτηγών κατά κύριο λόγο.
Η πόλη το βράδυ μεταμορφώνεται σε μια τελείως αφιλόξενη πόλη με τους μαύρους (Μαροκινούς, Σουδανούς και κάθε καρυδιάς καρύδι) να τριγυρίζουν όλη νύχτα ανενόχλητοι στους δρόμους και κάποιοι να κρατάνε μάλιστα μπιτόνια αλλά και κομμάτι λάστιχο στα χέρια όπως μας καταγγέλλει φίλος του Φιλιατρά News.

Που διάολο πάνε όλοι αυτοί; αναρωτιέται. Και συνεχίζει. Που τριγυρνάνε όλη νύχτα στην πόλη και δεν τους ελέγχει κανένας; Που πάνε με τα μπιτόνια στα χέρια οι μαύροι; Τι τα θέλουν; Και τα κομμάτια λάστιχα που κρατάνε τι τα θέλουν; Να κλέβουν τα πετρέλαια από τα φορτηγά μάλλον. Και κανείς δεν κάνει τίποτα. Έχουν αποδυναμώσει το αστυνομικό μας τμήμα και οι ελάχιστοι αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνου τίποτα απολύτως. Μήπως πρέπει να πάρουμε πια το νόμο στα χέρια μας; Είναι η μόνη λύση για την κατάσταση που επικρατεί.

Η αστυνομία δεν κάνει ελέγχους. Και δεν φταίνε οι αστυνομικοί. Είναι ελάχιστοι στο τμήμα, υπάρχει έλλειψη σε αστυνομική δύναμη στο τμήμα των Φιλιατρών αλλά... όμως αυτοί οι λιγοστοί άνθρωποι έχουν σημαντικές επιτυχίες στην πάταξη του εγκλήματος.
Σε μια πόλη περίπου 10.000 κατοίκων κάποιοι έχουν βάλει στόχο και θέλουν να κλείσουν το αστυνομικό μας τμήμα. Αντί να το ενισχύσουν και να φτιάξουν και τμήμα αλλοδαπών στα Φιλιατρά να καταγράψουν όλους όσους είναι εδώ και να διώξουν τους λαθρομετανάστες που έχουν έρθει από όλες τις φυλές του κόσμου, κάποιοι άρρωστοι στο μυαλό θέλουν να κλείσουν και το μοναδικό τμήμα που έχουμε. Δηλαδή να είμαστε τελείως απροστάτευτοι.

Μπορεί κάποια βράδια να έρχονται άνδρες της ΟΠΚΕ αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.
Αν σε πάρω ένα βράδυ μαζί μου να κάνουμε βόλτες με το αυτοκίνητο στην πόλη θα δεις όλα αυτά που σου λέω.
Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να αρχίσουμε να αγοράζουμε όπλα για να προστατευθούμε; Εγώ στο σπίτι μου κοιμάμαι με την καραμπίνα δίπλα μου γεμάτη μας εκμυστηρεύεται.

Αυτά θέλω να τα γράψετε στο internet, να διαβάσουν οι συμπατριώτες μας στο εξωτερικό τα χάλια μας και να δουν που κατάντησαν την Ελλάδα οι πολιτικοί μας.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να αλλάξει. Ο Δήμος δεν κάνει τίποτα. Οι αρχές δεν κάνουν τίποτα. Τι πρέπει να γίνει επιτέλους; Αναρρωτιέται ο συμπολίτης μας...

5 σχόλια:

  1. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ, ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ! ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΤΥΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΓΓΕΣ,ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΘΗΝΑ?ΧΕΡΙΑ.
    ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ?
    ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!!
    ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΚΟΥΤΣΑΒΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ.
    ΓΙΑ ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΟΒΩΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟΔΥΣΚΟΛΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ...Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΔΩ,ΑΣΤΟ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι κανουν οι αυστριακοι αστυνομικοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο που έκανε το πρώτο σχόλιο, στο σύνολο του. Από τη μια κατηγορούμε τους - παντός είδους - αλλοδαπούς και από την άλλη - αφού μας συμφέρει - τους βολεύουν στα σπίτια μας. Και μην νομίσετε ότι εμείς που ζούμε μακριά (Αθήνα όσον με αφορά) δεν φοβόμαστε. Όχι για εμάς αλλά για αυτούς που έχουμε αφήσει πίσω μας και που στις περισσότερες περιπτώσεων είναι οι γονείς μας. Που δυστυχώς τα χρόνια πέρασαν για κάποιους από αυτούς και μοιρολατρικά στέκονται και....περιμένουν. Κατ' εμέ μόνη λύση αποτελεί ενός είδους δημοτικη αστυνομία. Αν τα Φιλιατρά έχουν 3500 κατοίκους με 2 ευρώ το μήνα (μια πενταμελή οικογένεια 10 ευρώ δηλαδή), δημιουργείται μια καλή μονάδα που θα περιπολεί τα βραδυά και θα προλαβαίνει εξελίξεις. Το εχουν εφαρμόσει και αλλού και μάλιστα σε περιοχές πέριξ της πρωτευούσης. Γιατί να συντεθεί το θέμα σε ανοιχτή ψηφοφορία?
    Γεώργιος Φιλιατρινος του Κωνσταντίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.