Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Αλευρά με το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας

Συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Τριτέκνων Οικογενειών Ελλάδας, είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς, ο Αντιπρόεδρος Τάσος Αργυρόπουλος, η Γραμματέας Γρηγορία Δημητρακοπούλου και το μέλος Νικήτας Μενούνος συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους τρίτεκνους, όπως ο φόρος ακινήτων και η έκτακτη εισφορά.
Οι τρίτεκνοι, δείχνοντας κοινωνική ευθύνη ............

ανταποκρίθηκαν θετικά στην πληρωμή τους, εκτός από κάποιους που αδυνατούν (ευπαθείς ομάδες, ζεύγη ανέργων κ.λ.π) για τους οποίους ζητήθηκε η συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη, ώστε να υπάρξει δίκτυο στήριξης και προστασίας τους μέσα από διάφορα προγράμματα της Περιφέρειας.
Επίσης, ζήτησαν από τον κ. Αλευρά να παρέμβει σε θέματα όπως η μείωση των εισιτηρίων του ΚΤΕΛ 15% έως 20%, καθώς και το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας των Δήμων, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στους τρίτεκνους σε ποσοστό 2% έως 3%.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων εξέφρασε τη χαρά του που και ο Αντιπεριφερειάρχης είναι τρίτεκνος και την ευχαρίστησή του για την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει στα προβλήματά τους. Επίσης δήλωσε πως είναι ανοικτός σε προσκλήσεις συμμετοχής τους σε εθελοντικές δράσεις π.χ. αναδάσωση κ.α. και μπορούν να ανταποκριθούν με μεγάλη συμμετοχή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε στους τριτέκνους ότι στις 31-03-2012 είναι η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στην ένταξη του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα που οι υπηρεσίες της Π.Ε. υλοποιούν.
Τόνισε την ευαισθησία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στα θέματα των τριτέκνων, όντας και ο ίδιος πολύτεκνος.

Τέλος, ο κ. Αλευράς τους επαίνεσε για τη δράση και την αποτελεσματικότητα του Συλλόγου τους και τους προέτρεψε, οι δραστηριότητές τους να εκφραστούν και σε πανελλήνιο επίπεδο. Τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν πάντα τη στήριξή του, γιατί έχει διαπιστώσει σαν τρίτεκνος και ο ίδιος, πόση χαρά και ισορροπία φέρνει το τρίτο παιδί στην οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.