Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Γερμανικές πιέσεις για «κούρεμα» έως 75% στο ελληνικό χρέος

Για πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες πιστωτές να αποδεχθούν μεγαλύτερο από το 50% «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα, κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ, με τις εκτιμήσεις για το ποσοστό της μείωσης να φθάνουν έως και το 75%.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν από το ΔΝΤ εκτιμήσεις ότι η μείωση 50% δεν επαρκεί και πως είτε θα χρειασθεί μεγαλύτερη μείωση είτε τα κράτη της Ευρωζώνης θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε το νέο πακέτο βοήθειας να είναι μεγαλύτερο από τα 100+30 δισ. ευρώ.

«Οι αγορές της Ευρώπης, οι οποίες έχουν πληγεί ούτως ή ...........

άλλως από την κρίση απειλούνται με νέο χτύπημα. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πιέζει τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν 200 δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, να παραιτηθούν επιπλέον από τις απαιτήσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ. Συζητείται το ενδεχόμενο το ποσοστό αυτό να φθάσει στο 75% και μια συμφωνία είναι πιθανή μέσα στο Ιανουάριο. Μέχρι τώρα συμφωνήθηκαν 50% ή 100 δις με στόχο το δημόσιο χρέος από 160% που είναι σήμερα να φθάσει στο 120% μέχρι το 2020», αναφέρεται σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με την Deutsvhe Welle..

«Εάν συμβεί αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος η οικονομική κρίση να οξυνθεί στην αρχή του χρόνου. Μπορεί η Ελλάδα στις αγορές να θεωρείται ότι στην πραγματικότητα έχει πτωχεύσει και πολλές τράπεζες να έχουν απαλλαγεί από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ωστόσο η αβεβαιότητα για το ύψος του κουρέματος, θα αύξανε ακόμα μια φορά τη νευρικότητα στις αγορές. Αυτές είναι πολύ δυσοίωνες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η καινούργια χρονιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρώτο τρίμηνο είναι εξαιρετικά αποφασιστικό για το εάν η ευρωζώνη θα παραμείνει στη σημερινή της μορφή ή εάν θα διαλυθεί με απρόβλεπτες συνέπειες», προστίθεται.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.