Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο στο Θάρρος της Παρασκευής.



ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ ΜΕΣΑΪ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Π. ΨΥΧΟΠΑΙΔΑ, ΑΠΟ 29ΧΡΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ

Σύλληψη Βασίλη Βαρελά και άλλων 6 Μεσσηνίων

Για τη διπλή δολοφονία, υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμό καταστηματαρχών


Σε μία άνευ προηγουμένου επιτυχία κατέληξαν χθες τα ξημερώματα πολλαπλές και ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για τη σύλληψη και εξάρθρωση κυκλώματος που φέρεται να εμπλέκεται σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών καταστηματαρχών, και κυρίως των ατόμων που φέρεται να έχουν δώσει εντολή, αλλά και εκείνων που εκτέλεσαν τη δολοφονία στις αρχές Δεκεμβρίου του 35χρονου Αλβανού Φιλίπ Μεσάι και του 2,5 χρόνων γιου του Κέρι, κοντά στο φράγμα του Παμίσου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες πολυπληθή κλιμάκια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών Αθήνας και των ΕΚΑΜ, με αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις συνέλαβαν στην Αθήνα τον 29χρονο Αλβανό (για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία το 2008 στον κάμπο έξω από τη Μικρομάνη του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, ως εκτελεστή αυτή τη φορά του Αλβανού Φιλίπ Μεσάι), το διαβόητο κακοποιό Βασίλη Γ. Βαρελά ως ηθικό αυτουργό και άλλους 5 Μεσσήνιους, που φέρεται να εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητά άλλα τρία άτομα, μεταξύ αυτών το δίδυμο αδελφό του Βασίλη Βαρελά, Χρήστο, ενώ στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν μικρές ποσότητες ναρκωτικών και δύο όπλα. Επίσης, κατασχέθηκαν 4.500 ευρώ και φυσίγγια.

Επίσημα η Αστυνομία από χθες το απόγευμα μιλά για εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος και εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών καταστηματαρχών.



Οι ευχές που μας στέλνετε





ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟY ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Το Σχολείο μας θα ήθελε να εκφράσει τα ευχαριστήρια του σε επιχειρηματίες της περιοχής των Φιλιατρών για την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια τους.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους:
κ. Μπάκα Αθανάσιο, Έπιπλα Κουζίνας
κ. Παναγιωτόπουλο Δ.Νικόλαο, Ελαιοτριβείο
κ. Σταθόπουλο Βαγγέλη και Παναγιώτη, Agroland Γεωργικά φάρμακα- εφόδια
κ. Στάμο Παναγιώτη, Ταβέρνα ‘ο Βαρελάς’
κ. Χαλιακόπουλο Παύλο, Ελαιοτριβείο

Επίσης ευχαριστούμε θερμά το βιβλιοπωλείο ‘ Eν Aρχή Hν ’ για τα δώρα που χάρισε στους μικρούς μαθητές μας και τον κ. Κορόβιλα Ιωάννη καθώς ανέλαβε εξ ολοκλήρου την λαχειοφόρο του σχολείου μας σε ότι αφορά το δώρο του τυχερού αριθμού και τα έξοδα τύπωσης των λαχνών.




Οι ευχές που μας στέλνετε



ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2012!!!!!!
ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΦΩΤΕΙΝΕΑ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 52 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΤΗΛ & FAX 2761025003



Οι ευχές που μας στέλνετε



Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας σας εύχεται Kαλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά
Ο Υπεύθυνος του Κέντρου
Τσουμάνης Γεώργιος
Γεωπόνος, Msc

--

Χριστούγεννα: Η Ελπίδα Αντίδοτο στη Μοναξιά

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Περιμένουμε αυτό το Σάββατο, την Αγια νύχτα της συμβολικής γέννησης του Θεανθρώπου, την Θεϊκή υπόσχεση, την ΕΛΠΙΔΑ, για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους…
Καθώς Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων θα γευόμαστε πατροπαράδοτα εδέσματα και γλυκίσματα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς θα ανοίγουμε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο τα δώρα μας αμέτρητοι συνάνθρωποί μας, κάποιοι ίσως και μέσα στην ίδια μας την πολυκατοικία, θα βουλιάζουν πνιγμένοι στο βουβό, το ανελέητο αίσθημα της μοναξιάς τους….

Μοναξιά!

Φέρνει το άκουσμα της λέξης δυναμικά στο ............

προσκήνιο το βουβό, ανελέητο δράμα συναθρώπων μας που έπαψαν να υπάρχουν για μας λησμονημένοι, τυλιγμένοι στον μανδύα της τραγικής ψυχοκοινωνικής πραγματικότητας της ΜΟΝΑΞΙΑΣ!…
Ποιός θα πίστευε, μερικές δεκαετίες πριν, ότι εδώ στην κάποτε αποκαλούμενη «Ψωροκώσταινα», τη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλλέας», της γειτονιάς των ονείρων και της γονεϊκής προτροπής του τύπου : «παιδάκι μου καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το….όνομα» θα φτάναμε στο σημείο να μιλάμε για το φριχτό υποκειμενικό συναίσθημα της αποκοπής από την αγέλη, της απομόνωσης από την αίσθηση της ομάδας, της καταδίκης στον φριχρό κόσμο της…Μοναξιάς!

Και καθώς σε καθημερινή βάση γευόμαστε την πίκρα της τρόικας και των ανίκανων και ΑΤΙΜΩΡΗΤΩΝ πολιτικών, καθώς ανοίγουμε το δέκτη της έγχρωμης τηλεόρασης για να βιώσουμε την εικονική πραγματικότητα της συμμετοχικής διαδικασίας σε κάποια σύναξη με ποικιλλώνυμες ονομασίες, μισόγυμνες καλλονές, μη-φανατικούς αρσενικούς και χαζοχαρούμενες γλάστρες, κάποιοι συνάνθρωποί μας, μέσα στην πολυκατοικία μας, βουλιάζουν πνιγμένοι στο βουβό, το ανελέητο αίσθημα της μοναξιάς….

Μοναξιά!

Κατάρα ή ευλογία για το ανθρώπινο γένος συλλογικά και για εμάς τους νεο-Ελληνες ειδικά; Μέσα στα σύγχρονα,πολύβουα, πολυπρόσωπα και απρόσωπα ελληνικά αστικοβιομηχανικά κέντρα, η μοναξιά μας έχει διογκωθεί σε προβληματικά επίπεδα, έχει ενταθεί σε σημείο καθημερινά επαναλαμβανόμενης απελπισίας για πολλούς συνανθρώπους μας.
Ζούμε τώρα πιά σε κακόγουστες και πανάκριβες πολυκατοικίες και πέρα από τις εθιμοτυπικές φιλοφρονήσεις και τα μικροπρεπή κουτσομπολιά αγνοούμε την ύπαρξη του συγκατοίκου μας σε σημείο ώστε σήμερα και στην πατρίδα μας να χρειάζεται να «μυρίσει» το πτώμα κάποιου συνταξιούχου, μοναχικού γείτονα ή γειτόνισσάς μας για να συνειδητοποιήσουμε εμείς οι «ευτυχείς» υπόλοιποι ότι έκλεισε πια για αυτόν ή αυτήν, τραγικά, η αναπόφευκτη για ΟΛΟΥΣ μας παρένθεση της …ζωής!
Να το δούμε στις πρακτικές του διαστάσεις το φαινόμενο;

Αμέτρητοι οι συνοδοιπόροι μας στους πολυσύχναστουτς δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας του Ηράκλειου και όλων των άλλων μεγαλουπόλεων της πατρίδας μας.
Στριμωγμένα ασφυκτικά τα σώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών στα αστικά μας λεωφορεία και θέσεις μόνο για όρθιους στις κάθε λογής πιτσερίες, καφετέριες, πάμπ, ορθάδικα και ελληνοπρεπείς ταβέρνες…
Περιφέρουμε την πλήξη, την ανία, τα βιωματικά μας τραύματα στα στενόχωρα κλουβιά που τα ονοματίσαμε γραφεία, μαγαζιά, εργοστάσια, σχολιά και πανεπιστημιακές αίθουσες, με άλλα λόγια στους κάθε λογής χώρους εργασίας και αναψυχής.
Μόνοι, ολομόναχοι, κατασιγάζοντας όπως-όπως τις έντονες, τις αδυσώπητες διαμαρτυρίες του είναι μας, τη λαχτάρα μας να ξεφύγουμε από το ανελέητο μαρτύριο της απομόνωσης, της μοναξιάς!…

Είμαστε τώρα πιά και οι νέο-Ελληνες παραγωγοί και παράγωγα, αίτια και αποτελέσματα ενός ψυχοκοινωνικού και πολιτισμικού συστήματος με οικονομικές δομές που εδραιώνονται στο ατομικό ψυχοκίνητρο και τα συλλογικά «ένστικτα» για άντληση κέρδους και συλλογή δύναμης και εξουσίας και απολήγουν εξαντλημένες στην εδραίωση ενός αντικειμενικού κόσμου, μιάς πραγματικότητας που επιβεβαιώνει την πανάρχαια αλήθεια, την απλή και συνάμα δυσβάστακτη διαπίστωση της αναπόφευκτης υπαρξιακής μας μοίρας – όχι του θανάτου – αλλά του ψυχοκοινων ικού του υποκατάστατου που είναι η μοναξιά!

Εχει η μοναξιά δυό όψεις.
Η πρώτη ταυτίζεται με την υποκειμενική διαπίστωση κάθε ατόμου ότι είναι μόνος από τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο και κόβεται ο ομφάλιος λώρος.
Η δεύτερη πηγάζει από την αποξένωση του ατόμου από τον ίδιο του τον εαυτό, στηρίζεται στη νευρωσική διαφοροποίηση, στην αποκοπή συναισθημάτων και διανόησης, αποτελεί «αγχωτική αντίδραση» φυγής από την αλήθεια της ζωής, υποκειμενική διαστρέβλωσης κάποιας ανεπιθύμητης αντικειμενικής πραγματικότητας.
Ετσι ενώ η συνειδητοποίηση της πρώτης όψης της μοναξιάς αποτελεί μια υγιή, βαθειά και ανεξάντλητη πηγή ψυχοπνευματικής κατανόησης και δύναμης, η δεύτερη είναι σαφώς παθολογική.
Το άγχος της μοναξιάς που διαπιστώνω εγώ, όπως υποθέτω και εσείς σε καθημερινή βάση ότι διακατέχει τώρα πιά πολλούς Ελληνες, Ελληνίδες και μαζί τα παιδιά μας αποτελεί μια ακόμα πικρόγευστη ένδειξη, μια χειροπιαστή απόδειξη του γεγονότος ότι χάσαμε την αυθεντικότητά μας…
«Ο άνθρωπος φοβάται, τρέμει τη μοναξιά…Η κυρίαρχη σκέψη σε κάθε φυλακισμένο, κάθε απομονωμένο, κάθε λεπρό, κάθε ασθενή, κάθε αμαρτωλό είναι να έχει κάποιον να μοιραστεί μαζί του τη μοίρα του, το πεπρωμένο του…» έγραψε ο Μπαλζάκ.

Θυμηθείτε, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, ότι ακόμη και για τον φυλακισμένο, αυτόν που η κοινωνία τον απομονώνει πίσω από τα σωφρονιστικά σίδερα για να τον συνετίσει, όταν παραστρατήσει και μέσα στην «ψυρού» η πιο σκληρή τιμωρία είναι η απομόνωση από τους άλλους κρατούμενους, είναι ο αποκαλούμενος «θάλαμος απομόνωσης»!!!
Ο αμερικανός ψυχολόγος Ρόλο Μαίη έχει γράψει πολύ εύστοχα ότι «ο αγώνας του ανθρώπου για την απόκτηση δύναμης φαίνεται ολοκάθαρα τώρα καθώς γίνεται κοινή συνείδηση η αλλοτρίωσή μας από τη Φύση, η ανελέητη αλλοτρίωσή μας από τον ίδιο μας τον εαυτό…»
Η μοναξιά του δημιουργικού ατόμου, αυτή η θελημένη και σκόπιμη απομόνωση του καθένα και της καθεμιάς μας που έχει κάτι σοβαρό να ξεδιαλύνει μέσα του, που έχει να γράψει, να συνθέσει, να ζωγραφίσει, να σμιλέψει αναμφίβολααπέχει πολύ και διαφέρει καθοριστικά από την καταδικαστική απομόνωση του μέσου Ελληνας, της μέσης Ελληνίδας.

Είμαστε, λοιπόν, εμείς οι σύγχρονοι Ελληνες όπως όλοι οι άνθρωποι των οικονομικά αναπτυγμένων κοινωνιών του πλανήτη μας καταδικασμένοι στην κατάσταση της απάνθρωπης ΜΟΝΑΞΙΑΣ;
Όχι βέβαια!
Στη μοίρα του καθένα μας, στο αντι-εγωιστικό «δόσιμο» στον συνάθρωπό μας, στην παρέα, την ανθρώπινη ομάδα αποτελούσε πάντοτε και μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί ένα καθοριστικά σημαντικό αντισταθμιστικό παράγοντα. Και από αυτήν την έννοια, αυτό το «δόσιμο» μπορεί να ξεκινήσει μια ατέλειωτη σχεδόν σειρά από ενέργειες που μπορούν, αναμφίβολα, να μειώσουν το σοκ της συνειδητοποίησης της μοναξιάς του σύγχρονου ανθρώπου.
«Αείποτε ο άνθρωπος ήταν αγελαίον ζώον» όπως το διατύπωσε και ο μεγάλος Μακεδόνας ο Σταγειρίτης φιλόσοφος Αριστοτέλης δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν.

Ο συνάνθρωπός μας στην πολυκατοικία, στο γραφείο, στο εργοστάσιο, το πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ για όλους εμάς που είμαστε οικονομικά ενεργοί, όπως και ο συνάνθρωπός μας στο ορφανοτροφείο, στο γηροκομείο και στη φυλακή βασανίζεται κάθε λεπτό, κάθε ώρα κάθε μερόνυχτο από το αίσθημα της μοναξιάς, από την απάνθρωπη καταδίκη στην απομόνωση.
Και αν σκύψουμε προσεκτικά εσείς και εγώ, βαθειά μέσα στα φυλοκάρδια του απέραντου ελλαδικού μας υποσυνείδητου, στα αρχέτυπα ανθρώπινης ομαδικής συμπεριφοράς που χάνουν τις καταβολές τους στην ιστορία Πελασγών, Δωριέων και Αχαιών, θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν ΟΛΑ τα απαραίτητα στοιχεία της σωτηρίας μας από την αρνητική όψη της σύγχρονης αυτής ψυχοκοινωνικής και πολιτισμικής ασθένειας που ακούει στο όνομα της….Μοναξιάς!

Εκεί βαθειά στην ψυχή της Ελλάδας μας υπάρχει απωθημένη η δημιουργικότητα της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Υπάρχει το εσώτερο μήνυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ με την οποία μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε, υπάρχει μπόλικο φιλότιμο και ατέλειωτο «κυμπαριλίκι» και μπέσσα.
Μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα θα λειτουργήσει και φέτος η αντίφαση της χαρούμενης επιφάνειας που, δυστυχώς, δεν μπορεί να καλύψει το εσώτερο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων μοναχικών συμπολιτών μας, οι οποίοι όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική τώρα πιά και στην Ελλάδα κάποιοι, με αυξανόμενους ρυθμούς τώρα τελευταία, θα προσπαθήσουν να θέσουν τέρμα στο απελπιστικό συναίσθημα της μοναξιάς μέσα από την πράξη της αυτοχειρίας…

Χρονιάρες μέρες!…
Οι σύγχρονες τάσεις της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΪΗΣΗΣ και της μαρκετίστικης αντίληψης για τις ανθρώπινες σχέσεις, οι εμμονές στη συσσώρευση πλούτου και δύναμης εντάσσονται στην εσκεμμένα καλλιεργούμενη ψευδαίσθηση από τους οπαδούς της άκρατης, βάρβαρης και ανελέητης φιλελεύθερης οικονομίας ότι ο ΠΛΟΥΤΟΣ φέρνει την ΕΥΤΥΧΙΑ…
Με λεφτά μπορείς να αγοράσεις πράγματα, αλλά σίγουρα μπορεί ο καθένας μας να παραδεχθεί αβίαστα ότι όταν κάποιος απολαμβάνει «πληρωμένο έρωτα» δεν μπορεί να αυταπατάται ότι μιλάει για..αγάπη!
Τώρα πια αναμφίβολα οι Έλληνες ξυπνάμε από το ψεύτικο όνειρο που μας σέρβιραν διαβεβαιώνοντάς μας ότι ΌΛΟΙ μπορούμε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι του πλούτου…
Τώρα οι πιο παλιοί βλέπουμε ουρές για δωρεάν συσσίτια και ανεργία που μας γυρνούν 50 χρόνια πίσω αναρωτιόμαστε όλοι εμείς τι μπορούμε να προσφέρουμε στους συμπατριώτες μας και την οικουμένη;

Μπορούμε να διδάξουμε στην οικουμένη της ΜΟΝΑΞΙΑΣ το γεφύρωμά της, την ομορφιά του να είσαι Ελληνας εάν ξαναγίνουμε συγκάτοικοι, συμπολίτες, συνοδοιπόροι και συνάνθρωποι στο ταξίδι της ζωής….
Υπάρχει το εσώτερο μήνυμα της ελπίδας που φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο η ΓΕΝΝΗΣΗ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού….
Ας την φέρουμε στo συνειδητό ατομικό και συλλογικό μας επίπεδο γεφυρώνοντας την άβυσσο της μοναξιάς που σαν την παροιμιακή φτώχεια και την γενικευμένη ανέχεια μοιάζει να μας έχει τυλίξει όλους...

Ας αφήσουμε τους Σκρουτζ στη μοναξιά του πλούτου τους, σαν τους πλούσιους και «επιτυχημένους» του Χόλλυγουντ να νοικιάζουν φίλους για να γεμίσουν τα υπαρξιακα τους κενά…
Φίλοι της μπλογκόσφαιρας,

Καλά Χριστούγεννα!

Οι ευχές που μας στέλνετε





Π. Τατούλης: Δεν αποτελούν λύση οι εκλογές, τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι Περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση

«Τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι Περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση των δημοσιονομικών προβλημάτων χωρίς να σχεδιάζει και να εφαρμόζει αναπτυξιακές πολιτικές» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση του με το πρέσβη του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ.
Η επίσκεψη του Καναδού αξιωματούχου .............

πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε αναφερόμενος στην βαθιά πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα ότι «το πρόβλημα και η ιδιαιτερότητα δεν είναι οι θεσμοί, αλλά το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο σε ευοίωνες περιόδους δεν την προστάτεψε και τώρα καλείται να δώσει λύσεις σε προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε» τονίζοντας ότι «σύμφωνα με αυτή τη λογική οι εκλογές δεν αποτελούν τη λύση αυτή τη στιγμή».

Ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αυτονομηθεί σε σχέση με τις εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Πελοπόννησος θα βρει το δρόμο της ανεξάρτητα από την πορεία της χώρας και ότι θα μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ακόμα τον Καναδό πρέσβη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στη δημιουργία ενός εγγυοδοτικού μηχανισμού για την ασφάλεια των ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για προσέλκυση νέων επενδύσεων. Βασικά χαρακτηριστικά των επενδύσεων θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ανταποδοτικότητα με τελικούς δικαιούχους την τοπική κοινωνία. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πετύχει στην πορεία της αυτή και θα αποτελέσει το πρότυπο που θα προσφέρει ανταγωνιστικά κίνητρα και στις άλλες περιφέρειες της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Τρίπολης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για τη δημιουργία αμιγούς low cost αεροδρομίου με ταυτόχρονη χρήση ως στρατιωτικό, επιβατικό και ως εμπορευματικό, ανακοίνωση η οποία θα γίνει επίσημα από τον Υπουργό κατά την προσεχή επίσκεψή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης πρότεινε στον Καναδό πρέσβη τη δημιουργία κοινού Ελληνο-Καναδέζικου τεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο, με συμπράξεις στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε μεγάλα και δυναμικά σχέδια. Μια ακόμη πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς τον Καναδό αξιωματούχο είναι η δημιουργία ενός πολύγλωσσου Πανεπιστημίου με επιρροή σε ολόκληρη την περιοχή και σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από διάφορες χώρες. Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση από κοινού της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Καναδά μιας μεγάλης εκδήλωσης το 2012, έτος συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη σύσταση του κράτους του Καναδά, με δυναμική συμμετοχή και εκπροσώπηση των πολλών Πελοποννήσιων ομογενών που βρίσκονται στον Καναδά.

Ο κ. Peck από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη για τη φιλοξενία κατά την επίσκεψή του και χαρακτήρισε τη στάση του Πέτρου Τατούλη καταλύτη και τομή για τις αλλαγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τόνισε ακόμα ο Καναδός πρέσβης ότι η Πελοπόννησος αποτελεί εξαίρεση σε διεθνές επίπεδο στο χάρτη της κρίσης για την Ελλάδα και μπορεί να συντελέσει ουσιαστικά στην αλλαγή αντιμετώπισης της χώρας. Χαρακτήρισε τέλος την ελληνική διασπορά στον Καναδά μέρος της λύσης για την κρίση της Ελλάδας, ενώ ανακοίνωσε τη διάθεσή του για στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ανανεώνονται οι συμβάσεις των εργαζομενων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Οριστική λύση προωθεί η Φώφη Γεννηματά

Λύση στο ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι δίνει η Κυβέρνηση με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών Φώφης Γεννηματά.
Οι συμβάσεις των εργαζομένων παρατείνονται μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2012, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του ζητήματος

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ............

Χρ. Ζώη σχετικά με την προοπτική του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, η Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά ανέφερε:

Η στρατηγική αυτή προβλέπει ένα βραχυπρόθεσμο μεταβατικό στάδιο, που θα εξασφαλίζει ότι οι ομάδες του πληθυσμού που εξυπηρετούνταν έως τώρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας μέχρι να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο σύστημα που θα επεκτείνει τις υπηρεσίες και σε συμπολίτες μας που αποκλείονταν αδικαιολόγητα έως τώρα.

Ήδη για την επίτευξη συνολικά αυτού του στόχου διασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση του προγράμματος που θα επεκταθεί από ασφαλιστικούς και κρατικούς πόρους. Συγκεκριμένα:

Α) Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει θεσμοθετηθεί η χρηματοδότηση ύψους έως και 35.000.000 Ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον ν.4024/2011 (άρθρο 2 παράγραφος 9). Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει και την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την οποία καθορίζεται η διαδικασία αξιοποίησης των πόρων αυτών για την υλοποίηση προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι.

Β) Παράλληλα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει προωθηθεί διάταξη στην επικείμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εξασφαλίζει την πρόσθετη χρηματοδότηση από αντίστοιχους πόρους του άρθρου 259 του ν.3852/2010 (Α΄ 87), πόρους, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Με τη διάταξη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ρυθμίζεται ρητά, εκτός από το θέμα της χρηματοδότησης, η παράταση έως τις 30.6.2012 τόσο του προγράμματος όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων τους, για την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης κατά το 2011 πράξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Έτσι εξασφαλίζουμε τη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών από τους ίδιους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την πηγή της χρηματοδότησης (συγχρηματοδοτούμενης ή μη).

Έως τότε οι Εθνικές Αρχές θα έχουν ολοκληρώσει το θεσμικό και επιχειρησιακό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών κατ’ οικον φροντίδας, με τα μόνιμα χαρακτηριστικά που αυτό θα λάβει.

Συγκεκριμένα τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνδιαμορφώνουν ένα κοινό σχέδιο για την μακροχρόνια πολιτική στο πεδίο αυτό το οποίο θα:

• Επεκτείνει ακόμη περισσότερο τους εθνικούς πόρους που ήδη έχουν εξασφαλιστεί για την παροχή μεγαλύτερου πλέγματος υπηρεσιών σε ακόμη περισσότερους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας που έχουν αποκλειστεί άδικα μέχρι τώρα.
• Εξασφαλίζει δίκαια κοινωνικά κριτήρια προσδιορισμού των ωφελούμενων όπως η ηλικία τους, το εισόδημα τους, η μοναχικότητα ή οικογενειακή τους κατάσταση και η κατάσταση της υγείας τους.
• Επιστρατεύει και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ν.4019/2011 για την κοινωνική οικονομία.
• Περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των πόρων και αξιολόγησης του προγράμματος.

Με το νέο αυτό σύστημα, ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία που υπεγράφη στο τέλος του 2010 από την τότε Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει το όπλα όσων αφορά τη συγχρηματοδότηση. Τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εσωτερικών καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για τη συνέχιση της συγχρηματοδότησης του προγράμματος από το ΕΣΠΑ, παρά τις όποιες δυσκολίες ανακύπτουν.

Eklogika.gr

Οι ευχές που μας στέλνετε





Οι ευχές που μας στέλνετε





Οι ευχές που μας στέλνετε

κ. Βουλευτά να είστε πάντα καλά και να λέτε πάντα έτσι δυνατά την γνώμη σας και να αντιστέκεστε.





Οι ευχές που μας στέλνετε





Οι ευχές που μας στέλνετε





Συνεδριάζουν αύριο για αυξήσεις σε Δημοτικά τέλη και φωτισμό.

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου με αντικείμενο την αναπροσαρμογή στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου Τριφυλίας.

ΣΧΟΛΙΟ
Την συνεδρίαση έχουν δικαίωμα να την παρακολουθήσουν όσοι ........

Δημότες ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.
Πρέπει να υπάρξει δυναμική αντίδραση από τους δημότες στα σχέδια των "αρχόντων" μας.
Δεν φτάνει που η καθαριότητα που προσφέρουν είναι σε μηδενική βάση με τα σκουπίδια αμάζευτα στους δρόμους, έχουν το θράσος να θέλουν και αυξήσεις....
Αυτό δεν πρέπει να περάσει!

Αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και των δομών υγείας ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση με τους επιτελείς του Υπουργείου Υγείας

Συνάντηση με τους επιτελείς του Υπουργείου Υγείας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Ε. Παπαφωτίου και τους συνεργάτες τους, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου με αντικείμενο τα θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με διεκδικητική διάθεση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε ..........

τα ζητήματα συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με την Περιφέρεια ώστε να εντατικοποιηθούν οι επαφές και να μελετηθούν με ταχύτατους ρυθμούς τα προβλήματα δυσλειτουργίας των νοσοκομείων, ώστε να υπάρξει μεθόδευση λύση τους και οργάνωση των δομών πριν την παραλαβή των αρμοδιοτήτων Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την 1/1/2013.
Εξετάσθηκαν και βρέθηκαν λύσεις για την ωρίμανση των έργων και δόθηκε εντολή για ένταξη Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας, στο ΕΣΠΑ.

Απαίτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπογράμμισε ο κ. Τατούλης προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νίκο Πολύζο, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατριβάνο και την σύμβουλο του υπουργού Υγείας Λιλή Καραβία, είναι οι κοινωνικές δομές στην Πελοπόννησο να αναπτυχθούν στο ίδιο επίπεδο των υποδομών Υγείας, που στο χρόνο που μας απομένει μέχρι την 1 Ιανουαρίου του 2013, θα πρέπει να βρίσκονται στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε να μελετηθεί η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τρίπολης, στο κέντρο της Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργηθεί καινούργια Νοσοκομειακή δομή τριτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε στο πλαίσιο αυτό να παραχωρηθούν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ψυχιατρείου Τρίπολης, μετά το κλείσιμο του, και αυτό να γίνει μεθοδευμένα στην πορεία της περιόδου πριν την ολοκλήρωση λειτουργίας του ώστε να μελετηθεί, με σεβασμό στην ιστορία του Ιδρύματος και ως Ψυχιατρείο αλλά και ως Αντιφυματικό κέντρο στο παρελθόν, η αξιοποίηση του και η προστασία του από κατάρρευση και απαξία. Στο ίδιο πλαίσιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε να παραχωρηθούν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Σανατορίου στην περιοχή Μαγούλιανα του δήμου Βυτίνας για αξιοποίηση και προστασία της ιστορίας στην περιοχή.

Συγχρόνως έγινε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη για ένταξη νέων έργων κοινωνικών υποδομών, ανά περιφερειακή ενότητα , στο περιφερειακό πρόγραμμα Πελοποννήσου.

Σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας

Σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2011 στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου “Παρακολούθηση της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Μεσσηνιακού κόλπου και των δυτικών ακτών του Ν. Μεσσηνίας για την περίοδο 2006-2011” έγινε η παραλαβή του παραδοτέου 5ου έτους.

Στη σύσκεψη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, παραβρέθηκαν τα μέλη των επιτροπών, ο κ. Νίκος Μπαρούνης περιφερειακός σύμβουλος, ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωπος της ΠΕΔ, ο κ. Νίκος Μπασακίδης εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, η υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ κα. Αλεξάνδρα Παυλίδου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Από την υπεύθυνη του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ έγινε παρουσίαση .........

των αποτελεσμάτων του προγράμματος και συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές ο Μεσσηνιακός κόλπος δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα ρύπανσης, με τα μεγαλύτερα στο Βόρειο τμήμα του κόλπου από το Πεταλίδι και τις εκβολές του Παμίσου έως τη Σάντοβα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και παρακολούθησης.
Στη διάρκεια των 5 ετών παρακολούθησης υπήρξαν περιοχές που υποβαθμίστηκαν και κάποιες που βελτιώθηκαν. Τα όλο και αυξανόμενα προβλήματα που υπάρχουν π.χ. στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Λογγάς, στην Καλαμάτα τους καλοκαιρινούς μήνες, στα τουριστικά θέρετρα κ.λ.π. καθιστούν απαραίτητη τη συνέχιση της παρακολούθησης της ποιότητας του κόλπου. Οι εν λόγω μετρήσεις θα είναι εργαλείο στα χέρια της πολιτείας για την λήψη ορθών αποφάσεων.

Το πρόγραμμα του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Ανακοινώθηκε απο το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά το πρόγραμμα των επισκέψεων του για τις εορταστικές μέρες των Χριστουγένων.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα οι επισκέψεις του έχουν ως εξής:


Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 9.00 ο Αντιπεριφερειάρχης θα παραστεί στην Χριστουγεννιάτικη εορτή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) (Αγ. Κυριακή – Ακοβίτικα).

Στις 10.00 θα επισκεφθεί τα ευαγή ιδρύματα της Μητροπόλεως (Άσυλο – Γηροκομείο).
Στις 12.00 θα παραβρεθεί στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.
Στις 13.00 θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους των σφαγείων για τις χριστουγεννιάτικες ευχές.

Το Σάββατο 24-12-2011 και ώρα 10.00 ο Αντιπεριφερειάρχης θα επισκεφθεί την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας για να ανταλλάξει ευχές με τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Την Κυριακή 25-12-2011 και ώρα 10.00 θα δώσει ευχές στους εργαζόμενους του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομικής Δ/νσης και του Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Στις 11.00, ημέρα Χριστουγέννων, ο Αντιπεριφερειάρχης θα βρεθεί στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου να ευχηθεί σε προσωπικό και ασθενείς.

Εορταστικό μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Φίλες και Φίλοι,
Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Κυρίου και ο ερχομός του νέου έτους αποτελούν για όλους μας μία νέα αρχή. Είναι μια αφετηρία για νέες ελπίδες και προσδοκίες.
Διανύουμε αναμφισβήτητα μια κρίσιμη περίοδο, με έντονα σημάδια παρακμής του δημόσιου βίου.
Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει μια βαθιά και πολύπλευρη κρίση.
Το κράτος πρόνοιας βάλλεται βάναυσα σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Για τους λόγους αυτούς, τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει η σκέψη ..........

όλων μας αυτές τις άγιες ημέρες να είναι στραμμένη στους συμπολίτες μας, που αδικούνται και ταλαιπωρούνται.
Αγωνιώ μαζί τους για όσα η πολιτεία τούς οφείλει και λυπάμαι για εκείνα που έχουν στερηθεί.
Δεν πρέπει όμως να χάσουμε την ελπίδα μας. Με πίστη πάντα στις ανθρώπινες αξίες, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου, την περίοδο που πέρασε, έκανε μια σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής μας και την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί πιο εντατικά στο ερχόμενο έτος, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Μεσσηνίων, αλλά και όλων των κατοίκων της Περιφέρειας.
Εύχομαι ολόψυχα η γέννηση του Θεανθρώπου να φωτίζει κάθε καρδιά και κάθε σπιτικό που χειμάζεται στους δύσκολους καιρούς.
Η ανατολή του 2012, ας μας κάνει να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία αλλά και ανθρωπιά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Καλές γιορτές με υγεία και χαρά.
Ο νέος χρόνος ας είναι καλύτερος για όλους.

Τέλος ευχαριστώ όλα τα Μ.Μ.Ε του Νομού μας, για την αντικειμενική και άμεση ενημέρωση προς τους συμπολίτες μας, καθώς και για την αμερόληπτη προβολή του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 το δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Την πρόσκληση υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρας Ιωάννης και σε αυτήν περιλαμβάνονται:


1. Καθορισμός αριθμού αδειών Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου που πρόκειται να χορηγηθούν το έτος 2012, κατά κατηγορία επαγγελμάτων, στο Δήμο Τριφυλίας.
2. Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου, κατά κατηγορία επαγγελμάτων, που πρόκειται να χορηγηθούν το έτος 2012 και προσδιορισμός ισάριθμων συγκεκριμένων θέσεων για την άσκηση των υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων, στο Δήμο Τριφυλίας.
3. Διαγραφή τελών ύδρευσης Δ.Ε. Αετού λόγω λανθασμένων εγγραφών στο Βεβαιωτικό Κατάλογο.
4. Αιτήσεις καταναλωτών ύδρευσης Δ.Ε. Φιλιατρών για διαγραφή ποσού τελών λόγω διαρροής των παροχών τους.
5. Αίτηση Καλογερόπουλου Χρήστου του Σωτηρίου για μείωση τιμολογίου κατανάλωσης ύδρευσης Δ.Ε. Αετού.
6. Αίτηση Γυφτάκη Οδυσσέα του Σταμάτη για διαγραφή του από τον Βεβαιωτικό Κατάλογο πεζοδρομίων έτους 2011 Δ.Κ. Κυπαρισσίας.
7. Γνωμοδότηση επί της τροποποίησης του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης
Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.) έτους 2011
8. Έγκριση αποτελέσματος διαπραγμάτευσης για τη «Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμο Τριφυλίας».
9. Αίτηση Χρονόπουλου Γεωργίου & ΣΙΑ Ελαιοτριβείο για υδροδότησή του από την Τ.Κ. Μουζακίου.
10. Χαρακτηρισμός οδού, συνδέουσας τις παραλίες Γιαννίτσαινα 1 και Γιαννίτσαινα 2 ως κοινόχρηστης οδού.
11. Αίτηση Κοντονάτση Μαρίας του Γεωργίου για διαγραφή οφειλής παράβασης ΚΟΚ του αποβιώσαντος πατρός της Γεωργίου .
12. Παραλαβή της μελέτης του έργου «Αναβάθμιση Αγροτικής Οδοποιίας Τ.Κ. Μοναστηρίου της Δ.Ε. Αετού Δήμου Τριφυλίας».
13. Προσδιορισμός των ορίων του προϋφισταμένου του έτους 1923 οικισμού κάτω Κοπανακίου, της κοινότητας Κοπανακίου, της Δ.Ε. Αετού του Δήμου Τριφυλίας, σύμφωνα με το Π.Δ. της 24-04-1985, ΦΕΚ 181/Δ/3-5-85(Έγκριση της αριθ. 87/2011 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
14. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης δρόμου στη θέση Μπουρπούλα δ.δ. Ελαίας».
15. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή αποστραγγιστικού και ρειθροκράσπεδου δρόμου προς Αγ. Σεραφείμ».
16. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση αγροτικών δρόμων και προσβάσεων δασοπυρόσβεσης με γκρέιντερ».
17. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην εσωτερική οδοποιία δ.δ. Καρυών».
18. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή ρειθροκρασπέδων (Από κτίριο ΟΤΕ έως Ε.Ο.) δ.δ. Καλού Νερού».
19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Διαπλάτυνση εισόδου (Κεντρικού δρόμου) δ.δ. Αυλώνας».
20. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων (από Γ. Γαλάνη του Φωτείου προς ρέμα Χινόπουλου) δ.δ. Καλού Νερού».
21. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση και επισκευή κοιν. Γραφείου δ.δ. Προδρόμου» Δ.Ε. Αυλώνος.
22. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Καθαρισμός αγροτικών οδών με γκρέιντερ».
23. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή σταθμού συγκέντρωσης ζώων (ζωαγορά) Κοπανακίου».
24. Αίτηση Ανδρινόπουλου Σωτηρίου του Κων/νου για διαγραφή των χρεών από τέλη ύδρευσης λόγω ανυπαρξίας παροχής.
25. Αίτηση Λεκάντη Αναστασίας για τη διαγραφή της από τον Βεβαιωτικό Κατάλογο ΚΟΚ έτους 2008 λόγω μεταβίβασης του αυτοκινήτου της.
26. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Γεώτρηση Γκούρη Γαργαλιάνων».
27. Ανάκληση της αριθ. 285/2011 απόφασης Δημ.Συμβουλίου λόγω αδυναμίας υλοποίησής της.
28. Συζήτηση σχετικά με την επανασύναψη συμβάσεων με τους 91 Μερικώς Απασχολουμένους του Δήμου Τριφυλίας.
29. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με Δήμο Οιχαλίας για το έργο «Σχέδιο δράσεων βελτίωσης – Ανάδειξης δικτύου μονοπατιών περιοχής Νέδας Ν. Μεσσηνίας – Έργα αναψυχής».
30. Έγκριση της αριθ. 5/2011 απόφασης του Συνδέσμου ύδρευσης «Τέλος Άγρας» για αύξηση της εισφοράς του Δήμου Τριφυλίας κατά 20%.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ενημέρωση για το Eιδικό Tέλος Ακινήτων

Νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το ειδικό τέλος ακινήτων οδηγεί στην ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση με Π.Α. 67% και άνω στις ρυθμίσεις του μειωμένου συντελεστή.

Ο συνεχής αγώνας και οι πιέσεις που άσκησε η Ε.Σ.ΑμεΑ. για τη βελτίωση της αρχικής ρύθμισης που αφορούσε στο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων έφερε νέα θετικά αποτελέσματα.

Το χρονικό των πιεστικών διεκδικήσεων της Ε.Σ.ΑμεΑ. έχει ως εξής: ........

Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις του μειωμένου συντελεστή τα άτομα με ολική τύφλωση και βαριές κινητικές αναπηρίες, καθώς και οι γονείς που βαρύνονταν φορολογικά με άτομα που ανήκουν στις δύο ανωτέρω κατηγορίες αναπηρίας. Ιδιαίτερη πίεση ασκήθηκε από την Ε.Σ.Α.μεΑ. προκειμένου να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του μειωμένου συντελεστή όλα τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, να υπερκεραστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ακόμα και για τους τυφλούς και βαριά κινητικά
αναπήρους, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβολής του τέλους ακινήτου (ΔΟΥ) απαιτούσαν στις γνωματεύσεις αναπηρίας των ολικά τυφλών και βαριά κινητικά αναπήρων να αναγράφεται ποσοστό πάνω από 80%. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος στο ν. 4024/2011 εντάχθηκε ρύθμιση με την οποία αντικαταστάθηκε η αρχική διάταξη του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, έτσι ώστε να γίνεται δεκτή ή γνωμάτευση αναπηρίας που καθορίζει ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω.

Ο αγώνας της Συνομοσπονδίας δε σταμάτησε σε αυτό το σημείο. Με πολλαπλές επιστολές, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καθώς και παραστάσεις, συναντήσεις έγινε αναφορά στη δεινή οικονομική θέση όλων ανεξαρτήτως των κατηγοριών αναπηρίας, στις οποίες κατά κανόνα οι Υγειονομικές Επιτροπές προσδίδουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Ειδική ήταν η αναφορά σε βαριές κατηγορίες αναπηρίες όπως η νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση. Για την ανακούφιση λοιπόν όλης της αναπηρικής οικογένειας ζητήθηκε η διεύρυνση της αρχικής ευνοϊκής ρύθμισης.

Αποτέλεσμα των συνεχών πιέσεων της Ε.Σ.ΑμεΑ. σε συντονισμό με όλους τους φορείς που ανήκουν στη δύναμή της ήταν η έκδοση νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου και συγκεκριμένα της ΠΟΛ1244, με την οποία ικανοποιήθηκαν μερικώς τα αιτήματά της. Με την νέα αυτή διευκρινιστική εγκύκλιο εντάσσονταν στις ρυθμίσεις του μειωμένου συντελεστή όλα τα άτομα με ποσοστό από 80% και άνω ανεξαρτήτου κατηγορίας αναπηρίας, αναφέροντας ενδεικτικά τις κατηγορίες αναπηρίας σύνδρομο down, νοητική αναπηρία και αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση.

Νέος κύκλος πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κορυφώθηκε με την συγκέντρωση της 13ης Δεκεμβρίου 2011 με αποτέλεσμα την υπογραφή της Νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στις 16 Δεκεμβρίου 2011 (ΦΕΚ262/ΤΑ΄/16-12-2011) με την οποία η αρχική ρύθμιση του άρθρου 53 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 38 του ν. 4024 αντικαθίσταται εκ νέου ως εξής:

Ο μειωμένος συντελεστής του τέλους ισχύει σε πρόσωπο που το ίδιο ή πρόσωπο που το βαρύνει φορολογικά, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΚΦΕ, παρουσιάζει αναπηρία (80% ) και άνω, και προκειμένου για πρόσωπα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, αυτισμό ή σύνδρομο DOWN ποσοστό από 67% και άνω. Οι λοιπές προϋποθέσεις που ορίζονται για την ένταξη στο μειωμένο συντελεστή παραμένουν ίδιες (η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 150.000 αντικειμενικής αξίας, προσαυξανόμενη κατά 10.000 για κάθε
προστατευόμενο μέλος.

Στην ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου διευκρινίζεται ότι η έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος μπορεί να αναστέλλεται με πράξη του Προϊσταμένου της οικείας ΔΟΥ, εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας ή ο κάτοχος του ακινήτου διαβιεί υπό μειονεκτικά κοινωνικά συνθήκες (απουσία εισοδήματος κ.λπ).

Προσοχή: Οι τριμελείς επιτροπές οι οποίες είχαν ανακοινωθεί με την εγκύκλιο ΠΟΛ1244 δεν ισχύουν και οι λόγοι αναστολής διακοπής ρεύματος, ή καταβολής του σε περισσότερες δόσεις κρίνονται από τον Προϊστάμενο της οικείας Εφορίας.

Ο αγώνας της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων μελών της δε σταματάει εδώ. Συνεχίζουμε ενωμένοι, προκειμένου να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης προστατευτικών μέτρων και πολιτικών για όλα τα άτομα με αναπηρία, ανεξαρτήτου κατηγοριών αναπηρίας και τις οικογένειές τους.

www.esaea.gr

Πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης επιδοτούμενων ανέργων (επιταγή επανένταξης)

Ξεκινά στις 19 Δεκεμβρίου 2011 η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «απασχόλησης και κατάρτισης δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Στόχος του προγράμματος είναι η απασχόληση 10.000 επιδοτούμενων ανέργων, σε νέες θέσεις εργασίας, με την καταβολή ποσού ίσου προς το επίδομα ανεργίας, ως επιδόματος απασχόλησης στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους, καθώς και η κατάρτισή τους στο αντικείμενο απασχόλησής τους.
Με το πρόγραμμα ο ΟΑΕΔ προσφέρει κίνητρο .........

στις επιχειρήσεις να προσλάβουν και να καταρτίσουν επιδοτούμενους ανέργους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα μειώσουν το προσωπικό τους, παλαιό και νέο, για διάστημα 36 έως 42 μηνών.

Ο εργοδότης που προσφέρει τη θέση εργασίας, με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών μηνιαίως, λαμβάνει ως επιχορήγηση για κάθε προσλαμβανόμενο, ποσό ίσο με το επίδομα ανεργίας ή το επίδομα μακροχρόνια ανέργου που θα ελάμβανε ο άνεργος, για το διάστημα που υπολείπεται μέχρι τη λήξη της επιδότησής του (περιγράφεται στην εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας). Η επιχορήγηση προσαυξάνεται κατά 14 ευρώ ημερησίως, για 25 ημέρες το μήνα, εφόσον προσληφθεί επιδοτούμενος μακροχρόνια άνεργος. Μετά την πάροδο του
διαστήματος αυτού, που αποτελεί την πρώτη φάση του προγράμματος και μέχρι τη συμπλήρωση 24 μηνών από την πρόσληψη (β’ φάση προγράμματος), ο εργοδότης λαμβάνει ως επιχορήγηση ποσό ίσο προς το 90% των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων, πλέον των εισφορών υπέρ επικουρικών ταμείων. Εφόσον ο εργοδότης προχωρήσει και σε κατάρτιση του επιδοτούμενου τον οποίο προσέλαβε, η επιχορήγηση που λαμβάνει ανέρχεται στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών, με επέκταση της διάρκειας του προγράμματος σε 30 μήνες. Η επιχορήγηση
ασφαλιστικών εισφορών αποδίδεται μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ/ETAM-ΟΑΕΔ, ενώ οι εισφορές επικουρικών ταμείων καταβάλλονται απευθείας στην επιχείρηση.

Ο εργοδότης δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό που προσέλαβε για 12 μήνες ακόμα μετά τη λήξη της επιδότησης. Δεσμεύεται επίσης να διατηρήσει πέραν των νέων θέσεων και το σύνολο των παλαιών θέσεων εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος (συνολικά 36 μήνες ή 42 μήνες στην περίπτωση που καταρτιστεί ο δικαιούχος).

Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας. Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, όπου υπάγεται η έδρα τους. Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν δικαιούχους ανέργους για πρόσληψη μέσω του προγράμματος.

Tι είναι η «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας»

Από το πρόγραμμα ωφελούνται άνεργοι, δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιταγή επανένταξης καθιερώθηκε με το Ν.3845 άρθρο 2, παρ.4 (ΦΕΚ 65/Α/6-5-2010). Αποτυπώνει τη μετατροπή της επιδότησης ανεργίας, για τους ανέργους που τη δικαιούνται, σε επιδότηση της απασχόλησής τους, καθώς το ποσό του επιδόματος ανεργίας καταβάλλεται ως επιχορήγηση στην επιχείρηση ή τον εργοδότη που θα προσφέρει εργασία με ασφάλιση στον άνεργο.

Στον επιδοτούμενο χορηγείται από τον ΟΑΕΔ ταυτόχρονα με την εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας (αρχική, τροποποιητική ή συνέχιση), έντυπο στο οποίο αναγράφονται τόσο η διάρκεια όσο και το ποσό της επιδότησης, που δικαιούται. Η «αξία» της «επιταγής επανένταξης» ισοδυναμεί με το ποσό επιδότησης όπως διαμορφώνεται, μειούμενο σταδιακά μέχρι τη λήξη της τακτικής ή μακροχρόνιας επιδότησης ανεργίας.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα άνεργοι που κατά το εξάμηνο πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είχαν απασχοληθεί στην ίδια επιχείρηση, όπως και άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/98.

Δράση κατάρτισης

Για την συμμετοχή στη δράση κατάρτισης των προσληφθέντων μέσω του προγράμματος ανέργων, η επιχείρηση υποβάλει αίτηση κατά την διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών από την πρόσληψή τους. Οι ενέργειες κατάρτισης πρέπει να είναι σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης, με την θέση εργασίας και με το προφίλ του εργαζόμενου. Η κατάρτιση υλοποιείται σε πιστοποιημένες δομές (ΚΕΚ). Η επιχορήγηση του εργοδότη για την κατάρτιση των προσληφθέντων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ συνολικά ανά καταρτιζόμενο.
Το πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον 18ο μήνα απασχόλησης του ωφελούμενου. Οι αιτήσεις υπαγωγής των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα υποβάλλονται επίσης ηλεκτρονικά στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr). Οι δαπάνες για την υλοποίηση της δράσης κατάρτισης καλύπτονται με συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους (ύψους 20 εκατ. Ευρώ) στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη de minimis ενίσχυση έχει λάβει ή θα λάβει, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών (ή το ποσό των 100.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οδικών μεταφορών).

Οι Ευχές που μας στέλνετε



Παιδιά

Καθώς θα γεννηθεί ξανά συμβολικά ο Χριστός μας εύχομαι ολόψυχα να ξαναγεννηθεί στις καρδιές ΟΛΩΝ μας η ΕΛΠΙΔΑ που τόσο μας λείπει

Γιώργος Πιπερόπουλος

-

Ανακοίνωση από την Στρατολογία

Από τη Στρατολογική Υπηρεσία Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι:

1. Από 02 Ιανουαρίου 2012 μέχρι και 29 Φεβρουαρίου 2012 καλούνται όλοι οι στρατεύσιμοι, που γεννήθηκαν το έτος 1994 (κλάση 2015), προκειμένου να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής.

2. Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει είτε στην έδρα της Στρατολογικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη Στρατολογική Υπηρεσία, είτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

3. Οι στρατεύσιμοι θα πρέπει κατά την παρουσίασή τους να ......

γνωρίζουν τα μητρώα αρρένων στα οποία είναι γραμμένοι και να έχουν μαζί τους φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή των σελίδων του διαβατηρίου τους με τα ληξιαρχικά τους στοιχεία ή εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων, πιστοποιητικό Δήμου – Κοινότητας , από το οποίο θα προκύπτει η εγγραφή τους σε Μητρώα Αρρένων και το οποίο θα φέρει τη φωτογραφία τους.

4. Σε περίπτωση μη υποβολής του παραπάνω Δελτίου Απογραφής, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το Νόμο πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Στρατολογική Υπηρεσία Πελοποννήσου έχει έδρα την Τρίπολη και λειτουργεί στην διεύθυνση Ταξιαρχών και Θεμιστοκλέους, Στρδο Πλαπούτα, ΤΚ 22100, Τρίπολη, Τηλ. 2713600809, 2713600800 FAX: 2713600801.

Θυμήθηκαν τη στήριξη στους πληγέντες

Τις οικογένειες που πλήττονται από τα οικονομικά μέτρα θυμήθηκαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατέθεσαν πρόταση για τη στήριξή τους. Να σημειωθεί πως είχαν πει όλοι ναι στα μέτρα στις αντίστοιχες ψηφοφορίες.

Πρόταση για τη στήριξη των οικογενειών που πιέζονται από τα οικονομικά μέτρα κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του πρωθυπουργού αλλά και με παράλληλη κοινοποίηση σε εννέα συναρμόδια υπουργεία.

Μεταξύ των προτάσεων των βουλευτών είναι:.........

- Η επέκταση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2013.

- Αναστολή πλειστηριασμών κάθε ενυπόθηκου ακινήτου στην περίπτωση που αφορά ανέργους ή εργαζόμενους που ετέθησαν σε εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

- Επέκταση του μέτρου της συνυπηρέτησης συζύγων και σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων πλην των δικαστικών και στρατιωτικών που ήδη ισχύει.

- Επέκταση του μέτρου των μετεγγραφών φοιτητών για οικογένειες με άνεργο ή εργαζόμενο σε εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

- Επίλυση εκκρεμοτήτων που επηρεάζουν τη συνέχιση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι".

- Μείωση των τελών και αντίστοιχη αύξηση των δόσεων για τακτοποίηση ημιυπαίθριων ή αυθαιρέτων σε οικογένειες που μέλος τους ανήκει στην κατηγορία ΑΜΕΑ ή υπάρχει άνεργος ή εργαζόμενο που ετέθη στη εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή υπάρχει απώλεια εισοδήματος μεγαλύτερη του 25%.

Για την ιστορία, τα ονόματα των βουλευτών είναι:

Κώστας Καρτάλης
Άρια Αγάτσα
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Γιάννης Βλατής
Γιάννης Βούρος
Σοφία Γιαννακά
Νάντια Γιαννακοπούλου
Θανάσης Γικόνογλου
Σάββας Εμινίδης
Νίκος Ζωίδης
Εύα Καϊλή
Δημήτρης Καρύδης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Χαρά Κεφαλίδου
Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος
Δημήτρης Λιντζέρης
Σπυροπάνος Μαργέλης
Σούλα Μερεντίνη
Άννα Νταλάρα
Θανάσης Οικονόμου
Παναγιώτης Ρήγας
Δημήτρης Παπουτσής
Νίκος Σαλαγιάννης
Παύλος Στασινός
Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος
Ελπίδα Τσουρή
Τηλέμαχος Χυτήρης.

News24|7

ΣΧΟΛΙΟ
Εκλογές έρχονται, ψηφαλάκια ψάχνουν, φιλολαϊκό πρόσωπο θέλουν να δείξουν όλοι τους. Μέχρι πριν λίγες μέρες μας ψήφιζαν σαν υπνοτισμένοι και άβουλοι ότι πρόσταζε ο Jefry Papandreos.
Μην ανησυχείτε αγαπητοί βουλευτές μας. Με την ίδια φροντίδα που περιποιηθήκατε τους Έλληνες Πολίτες εξαθλιώνοντας τους και κατακλέβοντας τους την τσέπη και γεμίζοντας τους με χαράτσια ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ...., οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές καταυποχρεωμένοι από εσάς και την αγάπη που του δείξατε δυο χρόνια τώρα, θα σας φροντίσουν με την ίδια ακριβώς αγάπη και φροντίδα στην κάλπη.

NETBOOK ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ LAPTOP.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Μια ερώτηση που τον τελευταίο καιρό διατυπώνουν πολύ συχνά οι υποψήφιοι αγοραστές είναι αν θα πρέπει να αγοράσουν τυπικό φορητό υπολογιστή η να στραφούν στη λύση του netbook. Η απάντηση είναι αρκετά απλή, αφού στην ουσία δεν μιλάμε για δυο διαφορετικές κατηγορίες αλλά για δυο εντελώς διαφορετικά προϊόντα τα οποία καλύπτουν ξεχωριστές ανάγκες. Ένα netbook σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρες υπολογιστικό σύστημα γιατί εκτός από τις μειωμένες επιδόσεις του, διαθέτει και ορισμένους φυσικούς περιορισμούς.


Το μέγεθος της οθόνης του που δεν ξεπερνά τις .........

δέκα ίντσες, είναι πολύ μικρό και δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί πολλές ώρες σε μόνιμη βάση. Επίσης, το πληκτρολόγιο του έχει περιορισμένες διαστάσεις και δεν είναι καθόλου εύχρηστο και εργονομικό. Επιπλέον, δεν είναι εφικτή η αναβάθμιση ενώ η επεκτασιμότητα του και η σύνδεση με άλλες συσκευές είναι περιορισμένες. Όπως, λοιπόν, προκύπτει, τα netbook είναι ιδανικά για δευτερεύοντα συστήματα και απευθύνονται κυρίως σε χρήστες που ταξιδεύουν πολύ συχνά. Οι υπόλοιποι απλοί χρήστες θα κουραστούν σύντομα από τη χρήση ενός netbook και σίγουρα θα αναζητήσουν κάτι με μεγαλύτερη ισχύ και εργονομία και περισσότερες δυνατότητες. Ειδικά για τους μαθητές και τους φοιτητές, οι οποίοι εκτός από την περιήγηση στο ιντερνετ χρησιμοποιούν το laptop και ως εργαλείο μελέτης και συγγραφής, δεν συνιστάται η αγορά ενός netbook ως κύριου συστήματος. Η επιλογή ενός κλασικού 15αρη φορητού η ακόμα και ενός 17αρη με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά θεωρείται σαφώς πιο κατάλληλη.

Αν πριν ένα χρόνο σας λέγαμε ότι με 400 ευρω μπορείτε να αγοράσετε έναν φορητό με αξιοπρεπείς επιδόσεις και τεχνικές προδιαγραφές θα μας περνούσατε για τρελούς. Σήμερα όμως θα δικαιωνόμαστε, αφού οι τιμές των φορητών συστημάτων έχουν μειωθεί δραστικά και το κόστος τους έχει γίνει κάτι περισσότερο από προσιτό. Αυτό, σε συνδυασμό με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και των χαρακτηριστικών των laptop, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας δυναμικής στο χώρο των φορητών υπολογιστών. Έτσι, σήμερα μοιάζει πιο εύκολη από ποτέ η απάντηση στην ερώτηση <να αγοράσω επιτραπέζιο η φορητό υπολογιστή;>. ειδικά για τους αρχάριους χρήστες η για τους μαθητές και τους φοιτητές, που δεν έχουν εξειδικευμένες και υπερβολικές απαιτήσεις από το σύστημα τους, η επιλογή φαντάζει μονόδρομος. Οι φορητοί αποτελούν ένα πλήρες υπολογιστικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται σε ένα μόνο μηχάνημα νοικοκυρεμένα και σε καλή τιμή.

Όταν πριν από έναν περίπου χρόνο η Asus παρουσίασε ένα πρωτότυπο φορητό, ο οποίος ήταν απίστευτα μικρός και οικονομικός, οι ειδικοί δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την κίνηση. Το eeePC όπως ονομάστηκε, έκανε την έκπληξη, και κατέκτησε γρήγορα τις καρδιές του αγοραστικού κοινού, ενώ κέρδισε και μια αξιοζήλευτη θέση στην αγορά. Έπειτα από αυτή την αναπάντεχη επιτυχία, όλες οι μεγάλες, αλλά και οι μικρότερες, εταιρείες άρχισαν να επενδύουν στα μικρά και οικονομικά φορητά συστήματα και έτσι σήμερα μιλάμε για μια νέα, πολυπληθή κατηγορία, αυτή των λεγόμενων netbook. Η φιλοσοφία των netbook είναι απλή όπως και η κατασκευή τους. Τα συγκεκριμένα συστήματα είναι ιδιαίτερα μικρά σε μέγεθος, περιλαμβάνουν τα απολύτως απαραίτητα από τεχνικά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό, και κοστίζουν όσο το δυνατόν λιγότερο. Η εισβολή όμως, των netbook στην αγορά είχε αντίκτυπο και στις υπόλοιπες κατηγορίες φορητών συστημάτων. Ο κόσμος αναζητούσε συνεχώς πιο προσιτούς φορητούς και οι εταιρείες έπρεπε να ανταποκριθούν άμεσα. Το ντόμινο αυτό των εξελίξεων ευνόησε εμάς, τους καταναλωτές, αφού οι τιμές έπεσαν σε όλες τις κατηγορίες. Ιδανικό παράδειγμα αυτής της τάσης είναι η σειρά 550 της HP που στην προσπάθεια της να ανταποκριθεί στον <πανικό> των notebook, παρουσίασε συμβατικούς φορητούς, με 15αρα οθόνη, η οποίοι, αν και δεν είναι εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, είναι πολύ οικονομικοί. Το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν -και ακολουθούν- και άλλες εταιρείες σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τα laptop.

Όπως λοιπόν θα διαπιστώσετε και στη συνέχεια σήμερα με χίλια το πολύ ευρω έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα ποιοτικό φορητό, ανεξαρτήτως κατηγορίας η μεγέθους. Μέσα σε αυτό το όριο τιμής συναντώνται, εκτός από τους τυπικούς 15αρηδες, και μικροί φορητοί με 12αρες και 13αρες οθόνες, καθώς και desktop replacement με 17αρες οθόνες. Και μη νομίζετε ότι ο εξοπλισμός τους είναι φτωχός. Διαθέτουν όλα εκείνα τα συστήματα που αποτελούν στάνταρτ για ένα σύγχρονο laptop και δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από τους ακριβούς αδελφούς τους.

Μέχρι πρόσφατα η κατηγορία των οικονομικών φορητών με τιμή έως χίλια ευρω περιελάμβανε συστήματα φτωχά τόσο σε επιδόσεις όσο και σε εξοπλισμό, ακόμα και σε ποιότητα κατασκευής. Οι χρήστες που τελικά επέλεγαν ένα τόσο οικονομικό σύστημα είχαν αποδεχτεί εκ των προτέρων ότι θα έπρεπε να κάνουν υποχωρήσεις σε κάποιο τομέα. Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα αξιόλογο και σύγχρονο σύστημα μέσα σε αυτό το όριο τιμής.

Τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους που ξεκινούν από τα 200 GB και φτάνουν στα 320 GB. Αξιοσημείωτη είναι και η ύπαρξη μεγάλου μεγέθους μνήμης RAM που στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι της τάξης των 3-4 GB ενώ τα μοντέλα με λιγότερα από 2 GB είναι ελάχιστα.

Σημαντική είναι και η ύπαρξη πολλών φορητών με ξεχωριστή κάρτα γραφικών και αποκλειστική μνήμη βίντεο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς, σε συνδυασμό με τους επεξεργαστές τελευταίας γενιάς που ενσωματώνουν οι φορητοί, μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν σε απαιτητικές εφαρμογές και να χρησιμοποιηθούν για παιχνίδια με αξιώσεις. Βέβαια, και τα ενσωματωμένα κυκλώματα γραφικών έχουν εξελιχθεί πολύ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν με τις ανεξάρτητες VGA. Μια νέα μόδα που αρχίζει να εμφανίζεται στους φορητούς είναι η ύπαρξη θύρας eSATA, για απευθείας σύνδεση εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να είναι κοινή με θύρα USB. Ακόμη αρκετοί είναι οι φορητοί που φέρουν, εκτός από την αναλογική έξοδο εικόνας, θύρα HDMI για σύνδεση με οθόνη και προβολή βίντεο High Definition. Και ο πολυμεσικος εξοπλισμός δεν σταματά εδώ, αφού η ενσωμάτωση κάμερας Web και μικροφώνου, καθώς και η έξοδος S-Video μπορούν να χαρακτηριστούν ουσιαστικά ως στάνταρτ για τους φορητούς κάθε κατηγορίας.

Γκάλοπ VPRC για τα Επίκαιρα: Πρώτο κόμμα η Αριστερά, 12% μπροστά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται αύριο στο περιοδικό Επίκαιρα εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με σταθερά διψήφιο ποσοστό (12,5%) ενώ συνολικά η Αριστερά εμφανίζεται να κερδίζει 43%!

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής είναι: .......

ΝΔ 30,5%
ΠΑΣΟΚ 18%
ΚΚΕ 13%
ΣΥΡΙΖΑ 11%
Δημοκρατική Αριστερά 8,5%
ΛΑΟΣ 7%
Οικολόγοι Πράσινοι 3%
Δημοκρατική Συμμαχία 2%
Άρμα Πολιτών 2%
Χρυσή Αυγή 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%

zoomnews

Ποια βήματα πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε τα λάθη στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου είναι η καταλυτική ημερομηνία για να διορθώσουν τα λάθη στον υπολογισμό του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχουν οι φορολογούμενοι. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να πάνε στους κατά τόπους δήμους. Διαβάστε παρακάτω τα βήματα που απιτούνται για τη διόρθωση. Τα λάθη αφορούν στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι πρέπει...........

να πληρώσουν το τέλος που υπολογίστηκε για φέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012, όπως σημειώνει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.

Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξόφληση του τέλους του 2012 σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, και την 31η Μα ρτίου ως ημερομηνία υπολογισμού του τέλους ακινήτων για το 2012.

Τα βήματα για τη διόρθωση

Βάσει της εγκυκλίου, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι για τη διόρθωση των λαθών έχει ως εξής;

1) Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας ηλεκτρονικές καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τα ακίνητα που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του κάθε Δήμου, με τα στοιχεία, βάσει των οποίων υπολογίστηκε το τέλος ακινήτων για το 2011.

2) Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, θα πρέπει να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για διόρθωση στον αρμόδιο Δήμο έως την 20η Ιανουαρίου 2012. Επιπλέον, οι Δήμοι όλης της χώρας θα πρέπει να ελέγξουν εάν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης και σε περίπτωση λάθους να προβαίνουν σε διόρθωσή τους.

3) Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, οι Δήμοι θα πρέπει να στείλουν έως την 27η Ιανουαρίου τις ενημερωμένες καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ, ο οποίος έπειτα θα πρέπει να τις αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που θα τις ελέγξει ενδεικτικά ως προς την τιμή ζώνης. Σε περίπτωση που εντοπιστεί λάθος σε τιμή ζώνης, η ΓΓΠΣ διορθώνει την κατάσταση, ενημερώνοντας για τη διόρθωση τον αρμόδιο Δήμο. Στη συνέχεια, έως τη 10η Φεβρουαρίου η ΓΓΠΣ διαβιβάζει τις καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου.

4) Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ, μετά τη λήψη των διορθωμένων καταστάσεων, υπολογίζει, βάσει των νέων στοιχείων, το τέλος ακινήτων που αντιστοιχεί στο ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο και, εφόσον προκύπτει ποσό τέλους χαμηλότερο από αυτό που αρχικά υπολογίσθηκε, βάσει των στοιχείων της 17ης Σεπτεμβρίου 2011, η διαφορά αφαιρείται από το ποσό του τέλους ακινήτων για το έτος 2012. Στις περιπτώσεις που προκύψει αρνητική διαφορά, το ποσό επιστρέφεται στον καταναλωτή από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατά συνέπεια, το τέλος ακινήτων για το έτος 2011 καταβάλλεται όπως έχει υπολογισθεί βάσει των στοιχείων της 17ης Σεπτεμβρίου 2011 και εάν το ποσό τέλους που επανυπολογίζεται βάσει των διορθωμένων στοιχείων είναι μικρότερο από αυτό που υπολογίσθηκε αρχικά, η διαφορά αφαιρείται από το τέλος που αναλογεί στο ακίνητο για το έτος 2012.

Αδυναμία πληρωμής

Όσοι φορολογούμενοι επικαλούνται οικονομική αδυναμία πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στη ΓΓΠΣ.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μόνοι την ηλεκτρονική αίτηση, θα μπορούν να την υποβάλουν χειρόγραφα στην αρμόδια Εφορία, η οποία θα προωθεί στη συνέχεια την καταχώρισή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με τη σειρά της, η ΓΓΠΣ, αφού επεξεργαστεί τις αιτήσεις και τα στοιχεία των φορολογουμένων, θα αποστέλλει σχετικό αρχείο στην αρμόδια ΔΟΥ για την οριστική εξέταση των αιτήσεων. Ο προϊστάμενος της Εφορίας θα μπορεί να αποφασίζει, εκτός από την αναστολή διακοπής του ρεύματος, είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις- που είναι δύο για το 2011 και πέντε για το 2012- είτε τον περιορισμό του ποσού του τέλους σε ύψος που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά.

Για τη δεύτερη κατηγορία εξαιρέσεων, που αφορά σε φορολογούμενους για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας του χρήστη του ακινήτου στο οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος, ή του προσώπου που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους, δεν απαιτείται ηλεκτρονική αίτηση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αποκλειστικά αρμόδιος να διαπιστώσει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις αναστολής της έκδοσης εντολής διακοπής του ρεύματος και της εκτέλεσής της είναι ο προϊστάμενος της αρμόδιας για τη φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ, ο οποίος εκδίδει σχετική πράξη, κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου.

Απίστευτη φρίκη! "Έπιασαν" και δεύτερο παιδεραστή στο Ρέθυμνο - Ήταν κι αυτός καθηγητής γυμναστικής

- Για να μην συλληφθεί αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με ένα μαχαίρι στο λαιμό
- Νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του
- Σύμφωνα με πληροφορίες τον κατήγγειλαν δύο παιδιά για κατά φύση ασέλγεια
- Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι στο Ρέθυμνο από τη δεύτερη υπόθεση παιδεραστίας

Ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο σάλος σε όλη τη ........

χώρα από τη δράση του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη έρχεται άλλη μία υπόθεση για να προκαλέσει πραγματικά ανατριχίλα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive συνελήφθη άλλος ένας 50χρονος, ύποπτος για παιδεραστία.

Μετά την αρρωστημένη δράση του προπονητή Νίκου Σειραγάκη και ενώ οι κάτοικοι στην Κρήτη προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί ήρθε άλλη μία υπόθεση παιδεραστίας να συγκλονίσει τους πάντες. Άλλωστε μετά τον Νίκο Σειραγάκη υπήρχαν πληροφορίες και για δεύτερο παιδεραστή.

Τελικά ο εφιάλτης αυτός επιβεβαιώθηκε και σύμφωνα με το Cretalive συνελήφθη την Τετάρτη ένας καθηγητής γυμναστικής για ασέλγεια εις βάρος των μαθητών του και συγκεκριμένα των μικρών κοριτσιών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο ύποπτος για παιδεραστία είχε τεθεί εδώ και αρκετό καιρό υπό παρακολούθηση από τις διωκτικές αρχές και τελικά σήμερα τον συνέλαβαν ύστερα από ένταλμα που εκδόθηκε.

Η φρίκη και σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν 50χρονος και προπονητής στίβου, που εργαζόταν σε αθλητικό σύλλογο και τον τελευταίο καιρό είχε και δικό του γυμναστήριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διωκτικές αρχές έφθασαν σε αυτόν ύστερα από καταγγελία δύο παιδιών για ασέλγεια.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας τον συνέλαβαν στο δρόμο και όταν μεταφέρθηκε στο σπίτι του για τα απαραίτητα πειστήρια, τότε ξέφυγε από τους αστυνομικούς, άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δεν τραυματίστηκε σοβαρά και αυτή την ώρα νοσηλεύεται για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της πόλης.

Newsit

Δικαστική βόμβα στην εφεδρεία

Στον “πάγο” η υπαγωγή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εργαζομένου του Δημοσίου με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την “Ημερησία”, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δικαιώνει υπάλληλο που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων και ο οποίος ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Ο υπάλληλος υποστηρίζει στην αίτηση ακύρωσης της ........

απόφασης ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του μέχρι τη νόμιμη συνταξιοδότησή του, το 2013.

Αναφέρει ακόμα ότι δεν διασφαλίστηκε η ίση μεταχείρισή του σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια.
Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η αιφνίδια απόφαση ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέο “πονοκέφαλο” στην κυβέρνηση, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλοί εργαζόμενοι που θα προσφύγουν δικαστικά, ζητώντας να εξαιρεθούν της εφεδρείας και να επανέλθουν στις υπηρεσίες τους

Ενώ αυτή η απόφαση έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, επιχείρησε με χθεσινές δηλώσεις του να βγάλει εαυτόν από το κάδρο ενδεχόμενων απολύσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε “ένα μέτωπο απολύσεων” και παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ.

news247.gr

Εκτός εφεδρείας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ

Την εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ φαίνεται να έχει ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα.

Όπως ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ..........

μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπαιδευτικους συντάκτες στο γραφείο του, έχει ζητήσει ήδη προφορικώς και αναμένεται να στείλει και γραπτό αίτημα, στο οποίο θα ζητά από τον Δημήτρη Ρέππα την εξαίρεση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από το μέτρο της εφεδρείας, για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, είπε ότι οι υπάλληλοι που βγαίνουν στην εφεδρεία είναι λίγοι, δεν ξεπερνούν τους 200, ωστόσο είναι πολύτιμοι για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί ήδη εξαιρούνται από το θεσμό της εφεδρείας.

iefhmerida

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.