Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Νέα Διαφήμιση COSMOTE. Ομορφάντρα μου....

Τα δίκτυα «ανταγωνίζονται» μεταξύ τους, όσον αφορά τα προϊόντα. Εμάς όμως μας αρέσει περισσότερο να βλέπουμε τον «ανταγωνισμό» στα διαφημιστικά τους σποτ. Και όταν το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, το διασκεδάζουμε πραγματικά. Η νέα παραγωγή της Cosmote που διαφημίζει τα προγράμματα «Cosmote Απεριόριστα» μας άρεσε πολύ…

Με σκηνικό μία καντίνα έξω από ένα γήπεδο ..........

όπου πραγματοποιείται ένας σημαντικός αγώνας, ο τύπος που πουλάει τα λουκάνικα μας κάνει να λυθούμε από τα γέλια με ένα «παραλήρημα» γεμάτο …γεύση. Κι άμα δεν υπάρχει πρόσωπο, δεν πειράζει «ομορφάντρα μου!». Σκέψου ότι μπορείς να φας το κρεμμύδι… ακόμη και ωμό!

Και ξέρετε πως λέγεται;;; Είναι ο ηθοποιός μανώλης Μαυροματάκης.
Ο τύπος τα σπάει λέμε....
Δείτε την διαφήμηση της Cosmote



Έχετε πάρει χαμπάρι τι έγινε με το Ε9 της φορολογικής σας δήλωσης;

Σοκ για εκατομμύρια φορολογούμενους !
Η εφορία ζητούσε μέχρι τώρα να υποβληθεί το Ε9 με το γνωστό τετρασέλιδο έντυπο, εφόσον υπήρχαν ακίνητα ή μεταβολές αυτών ή των προσώπων που βαρύνουν τον φορολογούμενο.
Έτσι, πριν από μερικούς μήνες, την άνοιξη του 2011, υποβάλαμε μαζί με τη φορολογική δήλωση και το Ε9, όσοι είχαμε μεταβολές μέσα στο 2010.
Όμως οι δηλώσεις που με τόσο κόπο κάναμε...........

(και ενίοτε πληρώσαμε λογιστές) πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων! Η εταιρεία που θα τις καταχωρούσε, τα βρόντηξε κι έτσι, δεν υπάρχει στο taxisnet η εικόνα των ακινήτων των φορολογουμένων, μετά το 2009 !!!

Προς το σκοπό αυτό, το ...χμ χμ χμ... που ονομάζεται "ελληνικό κράτος", καλεί όλους τους φορολογούμενους να συμπληρώσουν μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, μόνοι τους, μέσω διαδικτύου το Ε9 τους !

Και μάλιστα για τα δύο τελευταία έτη ! Για την περιουσία που είχαμε την 1-1-2011 (το Ε9 που υποβάλαμε φέτος τον Μάιο δηλαδή), αλλά και για την περιουσία που είχαμε την 1-1-2010 (το Ε9 που υποβάλλαμε πέρυσι, την άνοιξη του 2010) !
Μιλάμε για ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ, τραγικές καταστάσεις.
Όλες οι δηλώσεις Ε9, που υπέβαλλαν οι φορολογούμενοι τα δύο τελευταία χρόνια, πήγαν στο βρόντο !

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να δώσει παράταση στην προθεσμία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε θα μπορούν όσοι έχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet να δηλώσουν τι ακίνητα είχαν στην κατοχή τους την 1-1-2011. Ακόμα και αν δεν είχαν μεταβολή στο 2010 (πχ αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, κληρονομιές) τουλάχιστον θα είναι σίγουροι πως ο ΦΑΠ του 2010, που θα τους έρθει το 2012, θα αφορά στα σωστά περιουσιακά τους στοιχεία.

Pyrgos News

Ετοιμάζουν αυξήσεις σε καθαριότητα και φωτισμό στον Δήμο Τριφυλίας.

Αναπροσαρμογή στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ετοιμάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας.

Ετοιμαστείτε να ξηλωθείτε....



Η πρόβλεψη των σεισμών ξεκίνησε από την Οιχαλία

Ο Γερ. Παπαδόπουλος εφάρμοσε δοκιμαστικά την μέθοδό του στην Πελοπόννησο

Τον αλγόριθμο FORMA, τη μέθοδο αξιολόγησης μιας σεισμικής δραστηριότητας σε πραγματικό χρόνο και όχι εκ των υστέρων, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, παρουσίασε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά δοκιμαστικά .........

το περασμένο καλοκαίρι στην Πελοπόννησο, όπου μελετήθηκαν μικροί σεισμοί, διαπιστώθηκε πως ήταν προσεισμοί και προβλέφθηκε ότι θα ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός. Κάτι που συνέβη ένα μήνα μετά, όταν η Μεσσηνία «ταρακουνήθηκε» από σεισμό εντάσεως 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, όπως έγραψε η «Τύπος της Κυριακής».

Μέχρι σήμερα, όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο σεισμολόγος, έπειτα από κάθε σεισμική δραστηριότητα συνήθως οι επιστήμονες χρειάζονταν ένα χρονικό διάστημα μίας ή δύο ημερών για να καταλάβουν τη φύση και τις ιδιότητες του σεισμού. «Τώρα αυτό μπορεί να γίνει σε πραγματικό χρόνο, άμεσα, βάσει ενός αλγόριθμου που αποκαλείται FORMA, αρκεί να υπάρχει οργανωμένο σεισμογραφικό δίκτυο στην περιοχή που εκδηλώνεται ο σεισμός», λέει.

Οι ειδικοί, εφόσον γνωρίζουν ότι σε μια περιοχή επίκειται σεισμός, το αναφέρουν στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), ο οποίος κρίνει εάν θα δημοσιοποιήσει την πληροφορία.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Οιχαλίας ο κος Παπαδόπουλος είπε στον «Τύπο της Κυριακής: «Εφαρμόσαμε για πρώτη φορά τον FORMA τον Ιούλιο στην περιοχή Οιχαλία της Μεσσηνίας». Η ομάδα του μελέτησε μια μικρή σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε, εκτίμησε ότι είχε τα χαρακτηριστικά προσεισμών και ότι θα επακολουθούσε κύριος σεισμός. «Οντως, τον Αύγουστο σημειώθηκε σεισμός 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή», λέει ο κ. Παπαδόπουλος, και προσθέτει: «Πολύ πρόσφατα Ιταλοί συνάδελφοί μας ζήτησαν να εφαρμόσουμε τη μέθοδο σε περιοχή της χώρας τους, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μικροσεισμική δράση, ενώ βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και εξελίσσουμε την έρευνά μας».

Morias News

Η παράταση των εκλογών είναι κουραφέξαλα!

Η συζήτηση για παράταση του βίου της κυβέρνησης είναι κουραφέξαλα. Γιατί εξυπηρετεί μόνο τις πολιτικές σκοπιμότητες ορισμένων κομμάτων και ορισμένων προσώπων και όχι τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και της οικονομίας.

Εξυπηρετεί υπό προϋποθέσεις και τους δανειστές που θα μπορούν μέσα από ένα πολυδιασπασμένο σχήμα να συνεχίσουν «κυβερνούν» την Ελλάδα και να επιβάλλουν τις αποτυχημένες και υφεσιακές συνταγές τους.
Εξυπηρετεί και όσους επιχειρηματίες ..........

καλοβλέπουν το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδυναμία ώστε με ένα νέο κόμμα στο κέντρο και την συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της.

Γιατί όμως η παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν εξυπηρετεί τη χώρα και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της Ελλάδας;

Είναι η ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων και η υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης άμεσα ώστε να έχει επιτευχθεί η εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου πριν τελειώσει το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου. Κι αυτό γιατί τότε λήγει ένα μεγάλο πακέτο ομολόγων και αν η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να το καλύψει, τότε θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα χρεοκοπήσει.

Άρα, το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, για την αποτροπή της χρεοκοπίας, θα ολοκληρωθεί, θέλοντας και μη, πριν τα τέλη Φεβρουαρίου. Αλλιώς τα χρήματα δεν θα μπουν στο ταμείο έγκαιρα και η χώρα θα καταρρεύσει. Για να προσφέρει λοιπόν στην πατρίδα η κυβέρνηση Παπαδήμου, θα πρέπει να έχει κάνει τη δουλειά της πριν τα τέλη Φεβρουαρίου. Κι ύστερα μπορεί να προκηρύξει εκλογές.

Να δώσει τη σκυτάλη σε μια εκλεγμένη και νομιμοποιημένη κυβέρνηση για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που θα έχει την έγκριση του ελληνικού λαού. Για να μπορέσουν οι ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες, να επιλέξουν ποιοι θα είναι οι 300 που θα τους εκπροσωπούν στη Βουλή. Να επιλέξουν κυβερνήτη και να στείλουν σπίτι τους όσους θεωρούν υπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση.

Ποιοί όμως και γιατί δεν θέλουν τις εκλογές;

Εκλογές δεν θέλει ο Γ. Παπανδρέου για να λησμονήσουν όσο είναι δυνατόν οι πολίτες τη θητεία του.
Για να συνεχίσουν να κονταροχτυπιούνται οι υπουργοί του για τις ευθύνες, να ανταλλάσσουν κατηγορίες ... και ο ίδιος να βρίσκεται έξω από το «κάδρο.» Κι όσο πιο αργά πάει στις κάλπες το ΠΑΣΟΚ, με μια τεχνοκρατική κυβέρνηση να αναλαμβάνει το κόστος των προηγούμενων επιλογών, τόσο πιο ήπια αντιμετώπιση θα μπορούσε να έχει από τους ψηφοφόρους.

Εκλογές δεν θέλει ο Καρατζαφέρης. Γιατί τα ποσοστά του, από τότε που μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου πέφτουν. Γιατί πάντα οι κινήσεις του ήταν ταυτισμένες με τις σκοπιμότητες του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί πιστεύει ότι έτσι θα ψαλιδιστεί η προοπτική αυτοδυναμίας της ΝΔ και το κόμμα του θα έχει πιο σημαντικό ρόλο την επόμενη των εκλογών. Και τέλος γιατί υπηρετεί τις εντολές της διαπλοκής που θα ήθελε χρόνο μέχρι τις εκλογές για να δημιουργηθεί το λεγόμενο κόμμα «Παπαδήμου»

Εκλογές δεν θέλει η Διαμαντοπούλου αλλά ούτε κι ο Μόσιαλος. Γιατί λειτουργούν ως πολιορκητικοί κριοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί σχεδιάζουν συνεργασία με τον Φλωρίδη , τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της ΔΗΜΑΡ και θέλουν να συμπαρασύρουν δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ μαζί τους. Αλλά για να το πετύχουν αυτό χρειάζονται χρόνο ώστε να γίνει μακρά συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και «κεντροαριστεράς».

Εκλογές δεν θέλουν κι ορισμένοι μέσα στη ΝΔ είτε γιατί προσβλέπουν σε μια υπουργοποίηση είτε για να παραμείνουν υπουργοί και κυρίως όσοι «βλέπουν» το πολιτικό τους μέλλον μέσα σε ένα νέο κόμμα, το κόμμα «Παπαδήμου» όπως επικράτησε να αποκαλείται. Τα στελέχη αυτά είναι συνδεδεμένα με την Ντόρα Μπακογιάννη και εκτιμούν ότι με μια συνεργασία μαζί τους μπορούν πιθανότατα να εξασφαλίσουν μια καλύτερη θέση μέσα στο νέο σχήμα «Παπαδήμου».

Κατά των εκλογών λοιπόν είναι ο Παπανδρέου και όλοι οι μνημονιακοί πολιτικοί της χώρας. Καρατζαφέρης, Διαμαντοπούλου,. Μόσιαλος, Φλωρίδης, εκσυγχρονιστές της ΔΗΜΑΡ , Μπακογιάννη και μνημονιακοί της ΝΔ. Όλοι αυτοί πλην του Παπανδρέου φιλοδοξούν νε συναντηθούν σε ένα νέο κόμμα και θέλουν χρόνο για να το πετύχουν. Και φυσικά η διαπλοκή που βρίσκεται πίσω από αυτό το σχέδιο προπαγανδίζει ανελέητα την παράταση της θητείας του κ. Παπαδήμου.
Ποιοι θέλουν τις εκλογές;

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρασύρεται από το ενδεχόμενο να εκτεθεί ακόμη περισσότερο το μνημονιακό μπλόκ ή να καθαρίσει το κόμμα του από τους υπονομευτές που καλοβλέπουν ένα νέο κόμμα Παπαδήμου. Επιμένει για το χρόνο των εκλογών γιατί πιστεύει ότι κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς λαϊκή εντολή και θεωρεί ότι η δική του συνταγή θα πετύχει.

Ο Βενιζέλος δεν επιθυμεί να χρεωθεί νέα μέτρα και θέλει να μπει άμεσα στη κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη αποκήρυξε τα όσα συνέβησαν πριν το Μνημόνιο και το κατέστησαν αναγκαίο και θέλει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του υπουργού για να μπορεί πιο εύκολα να αποτινάξει από πάνω του ευθύνες για την πορεία της χώρας.

Ο Λοβέρδος και ο Ραγκούσης έκαναν την έκπληξη τις τελευταίες ημέρες. Διαχώρισαν την θέση τους από τους άλλους δύο της τετράδας του ΠΑΣΟΚ και σε αντίθεση με Μόσιαλο και Διαμαντοπούλου, έθεσαν θέμα εκλογών το Μάρτιο. Γιατί θέλουν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και δεν σκοπεύουν να συμβάλουν στην διάσπαση του για να ωφεληθεί ένα νέο κεντρώο κόμμα.

Εκλογές δηλαδή θέλουν: Ο Α. Σαμαράς και η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν επενδύουν στην διάσπαση του για να προκύψει καινούργιος πολιτικός σχηματισμός με άρωμα Σημίτη και Μητσοτάκη και με φόντο τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.

Πουθενά σε όλους αυτούς τους κομματικούς η προσωπικούς σχεδιασμούς δεν υπεισέρχονται οι πραγματικές ανάγκες της χώρας. Μόνο οι μικροκομματικές επιδιώξεις καθορίζουν τις κινήσεις των παικτών που επιδιώκουν την παράταση της θητείας του κ. Παπαδήμου. Ούτε καν ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος δεν έχει μιλήσει για παράταση της θητείας του.

Briefing News

ΣΟΚ για την Άννα στην Α΄ Αθήνας! Και μετά θέλει να λέγεται και... δελφίνος!

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα από τους πρυτάνεις για την υπουργό Παιδείας που βάλθηκε να τους ξεκάνει και εκείνοι απαντούν με τη διαρκή αποδόμηση της. Την ώρα λοιπόν που η Διαμαντοπούλου τους καλεί δημοσίως να … συνετιστούν και να εφαρμόσουν τον νέο νόμο - έκτρωμα , οι πρυτάνεις ετοίμασαν βιβλίο κατά του νέου πλαισίου με κεντρικό ομιλητή τον … σύντροφο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καρτάλη!

Ο Καρτάλης που από την αρχή είχε εναντιωθεί στο ...........

κατασκεύασμά της ετοιμάζεται στη μεθαυριανή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, να την περάσει γενεές δεκατέσσερις.

Το πιο σημαντικό όμως; Θα δείτε ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να εκλεγεί ακόμη και βουλευτής. Ήδη , σύμφωνα με τις μετρήσεις στην Α΄ Αθηνών , καταλαμβάνει την έκτη θέση σε μια περιφέρεια όπου σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εκλέξει παραπάνω από τρεις βουλευτές!

parapolitika.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μακάρι να μην εκλεγεί ΚΑΝΕΝΑΣ απο το ΠΑΣΟΚ. ΚΑΝΕΝΑΣ. Δεν θα μας λείψουν κι όλας.....

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 19 Δεκεμβρίου έως 25 Δεκεμβρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.