ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Δείτε πού είναι τώρα ο Αϊ Βασίλης!

Το ταξίδι ξεκίνησε! Ο Αϊ Βασίλης πρέπει να μοιράσει σε όλα τα παιδιά – και στα μεγάλα – τα παιχνίδια μέσα σε 24 ώρες.

Χιλιάδες παιδάκια έστειλαν και φέτος γράμματα με τα δώρα που θέλουν και τώρα περιμένουν τι θα τους φέρει. Πλέον όλοι μπορούν να δουν που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο Αϊ Βασίλης με τη βοήθεια ενός προγράμματος που οργανώνει η NORAD, η στρατιωτική υπηρεσία για την αμυντική ασπίδα της Βόρειας Αμερικής, από τη βάση της στο Κολοράντο, σε συνεργασία με το Google Maps και Google Earth.

Όλα ξεκίνησαν το 1955 όταν ένα κοριτσάκι..........

τηλεφώνησε στη NORAD για να μιλήσει στον Αϊ-Βασίλη. Ο υπάλληλος για να μη τη στενοχωρήσει της είπε ότι ελέγχει το ραντάρ του για να της πει που ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρό του. Έπειτα ζήτησε από τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο, σε ανάλογο τηλεφώνημα. Σήμερα, πάνω από 1000 εθελοντές συνεργάζονται στο πρόγραμμα.

Δείτε που είναι τώρα ο Αϊ Βασίλης πατώντας εδώ

Οι ευχές που μας στέλνετε

Από το kopanaki News

Οι ευχές που μας στέλνετεΑγαπητοί φίλοι σας ευχόμαστε Χρονιά Πολλά και ο Κύριος να σας χαρίζει υγεία κι ευτυχία προσωπική και οικογενειακή.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Οι διαχειριστές και οι συντάκτες των ιστολογίων
ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily
Η Ευη μαγειρΕύη
ΤριήρηςΕυχετήριο μήνυμα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Λάβαμε με e-mail πριν λίγο το ευχετήριο μήνυμα του Υπουργού οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου και σας το μεταφέρουμε.

Σε πείσμα της κρίσης, της κρίσης, της ανασφάλειας και της απαισιοδοξίας τα Χριστούγεννα μας ωθούν στο να αναζητήσουμε και πάλι την ελπίδα.
Να την αναζητήσουμε μέσα μας.
Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά θα τα καταφέρουμε.
Μπορούμε να βρούμε ξανά την υπερηφάνεια και την αυτοπεποίθηση μας ως Χώρα.
Να αποκαταστήσουμε αδικίες και να δώσουμε στα ........

παιδιά μας την προοπτική που δικαιούνται.
Είμαστε τώρα στο πιο κρίσιμο σημείο. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια.
Η διάσωση της χώρας, μας επιτρέπει να ανακτήσουμε το έδαφος που χάσαμε, να βρούμε τη θέση που μας αναλογεί μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Έχουμε ανάγκη, όσο πότε άλλοτε, ο ένας από τις ευχές του άλλου.
Από μια νέα σχέση εμπιστοσύνης.
Ας κάνουμε το 2012 τη χρόνια της αναστροφής των καταστάσεων.

Χρόνια πολλά, με υγεία και δύναμη.

Βαγγελης Βενιζέλος

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το διπλό φονικό της Καλαμάτας

Εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία του 35χρονου αλλοδαπού και του 2χρονου γιού του στην Καλαμάτα

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες.

Συνελήφθη ο εκτελεστής της διπλής ανθρωποκτονίας, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαια θανάτου, καθώς και ο ηθικός αυτουργός

Συνελήφθησαν μέχρι τώρα ............

οκτώ (8) άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα έξι (6) άτομα

Εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία, του 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και του 2χρονου ανήλικου παιδιού του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί, στα τέλη του προηγούμενου μηνός Νοεμβρίου (29-11-2011), στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άριος του Δήμου Καλαμάτας. Όπως προέκυψε, ήταν «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσε 29χρονος αλλοδαπός κατά παραγγελία ενός 49χρονου ημεδαπού.

Η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας έγινε στο πλαίσιο παράλληλης ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή.

Στην εγκληματική οργάνωση, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, συμμετείχαν δεκατέσσερα (14) μέλη, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα οκτώ (8) μέλη, μεταξύ των οποίων επτά (7) Ελληνες και ένας (1) αλλοδαπός. Οι άλλοι έξι (6) δεν συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, και αναζητούνται.

Τις αστυνομικές έρευνες διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, συνεπικουρούμενη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής (Ανθρωποκτονιών) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκιο του οποίου μετέβη από προχθές στους τόπους των ερευνών.

Μεταξύ των οκτώ (8) συλληφθέντων, βρίσκεται και ο 29χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου» κατά παραγγελία. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα συλλήψεως που αφορούσαν στην ανθρωποκτονία ενός 32χρονου ημεδαπού, το Νοέμβριο του 2008 στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, καθώς και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου ημεδαπού, τον Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής

Ο 29χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, είχε πάρει εντολή να δολοφονήσει τον 35χρονο αλλοδαπό από αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, έναν 49χρονο ημεδαπό που επίσης συνελήφθη.

Η σύλληψη του 29χρονου πραγματοποιήθηκε, χθες (22.12.2011) το πρωί στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας στο σπίτι που διέμενε.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναπτύξει, από καιρού, δίκτυο εκβιαζόμενων καταστηματαρχών και επιχειρηματιών, από τους οποίους εισέπρατταν συστηματικά διάφορα χρηματικά ποσά. Παράλληλα, διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που πρόεκυψαν, μέσα από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές έρευνες και μεθόδους:

Εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, το είδος και το γεωγραφικό εύρος των δραστηριοτήτων τους σε ότι αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τις εκβιάσεις καταστηματαρχών και επιχειρηματιών της περιοχής
Διακριβώθηκε η ταυτότητα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι ιεραρχικές σχέσεις τους, καθώς και οι μεταξύ τους ρόλοι.
Αποκαλύφθηκε, μέσα από την αστυνομική έρευνα για τη δράση τους, η διπλή ανθρωποκτονία του 35χρονου αλλοδαπού και του ανήλικου παιδιού του από τον 29χρονο εκτελεστή.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, που άρχισε χθες (22-12-2011) το πρωί και συνεχίσθηκε μέχρι αργά το βράδυ, κατά την οποία, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, τα οκτώ (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν, εκτός των Υπηρεσιών Ασφαλείας, αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Κατά τη διάρκεια της κοινής αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, παρουσία πέντε (5) δικαστικών λειτουργών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, δηλωτικά της παράνομης δραστηριότητας τους.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι.
Ένα (1) περίστροφο.
Τρία (3) κυνηγητικά όπλα.
Επτά (7) μαχαίρια
Εξήντα οκτώ (68) φυσίγγια περιστρόφου και πιστολιού
Ποσότητες ναρκωτικών (περίπου: 20 γραμμμάρια ηρωίνης, 21 γραμμάρια κοκαίνης, 10 γραμμάρια κάνναβης) και φαρμακευτικών δισκίων που υπάγονται στο νόμο για τα ναρκωτικά
Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας
Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim
To χρηματικό ποσό των 4.490 ευρώ
Φάκελοι με χρηματικά ποσά, από 300 έως 600 ευρώ ο κάθε φάκελος, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονομασίες νυχτερινών καταστημάτων

Οι οκτώ (8) συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους οκτώ (8) συλληφθέντες, αλλά και όσους αναζητούνται, είναι, κατά περίπτωση, η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που σκοπό είχε την εκβίαση καταστηματαρχών και επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων, την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ανθρωποκτονίες, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

morias News

Επισκέψεις Αλευρά

Τα προνοιακά ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αλεξανδράκειο Γηροκομείο, Άσυλο Ανιάτων και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου , επισκέφθηκε χθες 23 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τροφίμους όσο και με εργαζόμενους στα ιδρύματα, καθώς επίσης και με τους υπευθύνους και εθελοντές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο .

Ευχήθηκε σε όλους να έχουν δύναμη στο ...........

έργο που επιτελούν για το συνάνθρωπο , καλές γιορτές και το νέο έτος να είναι καλύτερο για όλους.

Οι ευχές που μας στέλνετεMε τις θερμότερες ευχές μας για καλές γιορτές, υγεία, ευτυχία, αγάπη και ένα δημιουργικό νέο έτος με ατελείωτο blogging,

ClopYPastE blog Team


Μήνυμα αναγνώστη: Γιατί κάθε κάρτα ξεχωριστά;

Αγαπητοί διαχειριστές του Φιλιατρά News
Έχω μια μικρή απορία και αν θέλετε μου την λύνετε. Βλέπω πολλές φορές σε ξεχωριστές δημοσιεύσεις οι ευχές που μας στέλνετε.
Γιατί κάθε μια ξεχωριστά και όχι μία ανάρτηση για κάθε 5 κάρτες για παράδειγμα;
Καλά Χριστούγεννα

Γιάννης Π.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Γιατί πολύ απλά τον κάθε ένα που μπαίνει τον κόπο να μας .......

στείλει μια καρτούλα του με τις ευχές του τον βλέπουμε τον καθέναν ξεχωριστά και δεν βάζουμε κανέναν σε ομαδοποίηση.
Όλες αυτές οι κάρτες έρχονται από διάφορους αναγνώστες μας στο inbox του gmail μας.
Ο καθένας σας είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Νομίζουμε ότι ο καθένας σας αξίζει τον δικό του χώρο.

Χώρος υπάρχει άφθονος. Όποιος θέλει να μας στείλει τα χρόνια του πολλά με κάρτα ή και χωρίς κάρτα, το e-mail μας είναι: Filiatranews@gmail.com

Καλά Χριστούγεννα και σε σένα αγαπητέ Γιάννη.

Οι ευχές που μας στέλνετε
Οι ευχές που μας στέλνετεΣας ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία και πολλά και καλά χιλιόμετρα για το 2012..
VARADERO CLUB HELLAS


Οι ευχές που μας στέλνετε
Οι ευχές που μας στέλνετε
Παπαδήμος: «Σοβαρευτείτε ή παίρνω τα μέτρα μου»

Την ανανέωση της στήριξης από τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς προς την κυβέρνηση του ζητά ο πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος, έπειτα και από της συνεχείς τριβές του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Ή θα σοβαρευτούμε και θα συμφωνήσουμε σε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή ή θα λάβω κι εγώ τις αποφάσεις μου», εκμυστηρεύθηκε ο κύριος Παπαδήμος σε στενούς συνεργάτες του.

Όπως σημειώνει στο κύριο θέμα του το «Βήμα», ..........

υπό το βάρος αυτών των προειδοποιήσεων έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, Α.Σαμαρά και Γ.Καρατζαφέρη.

Οι συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Α. Σαμαράς συμφώνησε να ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης και να στηριχθεί η ρύθμιση των χρεών και το οικονομικό πρόγραμμα που θα τη συνοδεύει.

Now24

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό είναι θράσος χωρίς όρια!!! Απειλεί ο διορισμένος Πρωθυπουργός και πρώην υπάλληλος των τοκογλύφων της Goldman Sachs ότι θα πάρει τις αποφάσεις του...
Δηλαδή ρε Λουκά θα φύγεις; Μην μας το πεις απότομα και χαρούμε... Έτσι κι αλλιώς κατέρρευσες μέσ σε ενα μήνα. Τραβα για εκλογες στις 19 του Φλεβάρη και άσε τις απειλές.

Π. Τατούλης: Τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για υγεία και ένα καλύτερο μέλλον

Αναφερόμενος στην εορτή των Χριστουγέννων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην κορύφωση κρίσης των θεσμών, σε μια βαθιά πολιτική στιγμή για την χώρα μας, η αναγκαιότητα να κατευθυνθούμε σε ένα νέο προορισμό, σε ένα νέο όραμα ενδυναμώνεται από την πίστη μας στην εορτή της γέννησης του θεανθρώπου. Τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για υγεία και ένα καλύτερο μέλλον.»Οι ευχές που μας στέλνετε

Από τον συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη
Οι ευχές που μας στέλνετε

Επιστολή Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών σε Κόλλια

ΠΡΟΣ : Δήμαρχο Τριφυλίας

ΚΟΙΝ: 1) Σωτηρόπουλο Δημήτρη, 2) Κουκούμη Σαράντο 3) Δ.Σ. Δήμου Τριφυλίας

Κύριε Δήμαρχε θα θέλαμε να ορίσετε έναν από τους Γεωπόνους του Δήμου μας, ώστε να ενημερώνει και να συντάσσει τα δικαιολογητικά για τις άδειες χρήσης νερού, από γεωτρήσεις και πηγάδια.

Νομίζουμε ότι αυτό είναι εφικτό, και θα βοηθήσει .........

στην μείωση του κόστους, για τις άδειες χρήσης νερού, κάτι που είναι απαραίτητο για τους αγρότες του Δήμου μας.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιάννης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Οι ευχές που μας στέλνετεΦεβρωνία Πατριανάκου
πρώην Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.


Οι ευχές που μας στέλνετε

Οι ευχές που μας στέλνετε
Οι ευχές που μας στέλνετε
Οι ευχές που μας στέλνετεΟ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


Η απάντηση του Φιλιατρά News στο Δημοτικό Σαφάρι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΑ BLOGS ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΜΠΟΥΖΑ!

Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε από εδώ, στο φιλικό μας και αγαπητό μας Blog, "Δημοτικό Σαφάρι" (λόγω μη ύπαρξης σχολίων στο ιστοχώρο τους) σχετικά με το σημερινό του αναληθές δημοσίευμα, ότι τα έβαλε με τα Blogs του νομού της η κ. Αντωνία Μπούζα, αναφέροντας και το όνομα του blog μας.

Δεν ξέρουμε τι ήταν αυτό που οδήγησε τους διαχειριστές........

του Δημοτικού Σαφαριού, να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα - ότι η κ. Αντωνία Μπούζα τα έβαλε με τα Blogs του νομού της - αλλά η δημοσίευση της στο προφίλ της στο Facebook, κάθε άλλο παρά αναφέρονται σε κάποιο Μεσσηνιακό Blog και πολύ περισσότερο στο "Φιλιατρά News".
Πρόκειται για μία γενικόλογη αναφορά - τοποθέτηση - χωρίς να στοχοποιεί κανένα απολύτως συγκεκριμένο Blog, ή άλλο γενικότερα ιστοχώρο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την άποψη και την μεγάλη εκτίμηση, που έχει η κ. Μπούζα για το blog μας.

Δηλώνουμε δε, ότι οι σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην Κ. Μπούζα και το "Φιλιατρά News" είναι οι καλύτερες που υπάρχουν, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι η φιλία μας θα μας εμποδίσει ανά πάσα στιγμή, να της ασκήσουμε δημόσια κριτική, ακόμα και αν αυτή θα είναι αυστηρή (όπως έχει γίνει στο παρελθόν) καθώς πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο.
Αυτά είναι μιλημένα και εξηγημένα εδώ και καιρό και έχουν γίνει αποδεκτά και από τις δυο πλευρές.

Κατα συνέπεια το δημοσίευμα του blog "Δημοτικό Σαφάρι" δεν μας αγγίζει στο ελάχιστο και δεν πρόκειται να γίνει αιτία να διαρραγούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές (Φιλιατρά News και Αντωνία Μπούζα).

Από την ομάδα Διαχείρησης του Φιλιατρά News

Οι ευχές που μας στέλνετε
Επιμελητήριο: Το λιμάνι της Καλαμάτας είναι σημαντικότατο εργαλείο στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.

Με αφορμή την ανάθεση της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας στο Δήμο Καλαμάτας, επανερχόμαστε στην πάγια και πλειστάκις εκφρασμένη θέση μας, ότι το λιμάνι της Καλαμάτας δεν είναι –και δεν πρέπει να αφεθεί να γίνει- ένα τυχαίο επαρχιακό λιμάνι. Το λιμάνι της Καλαμάτας είναι εθνικής σημασίας και κατ’ επέκταση διεθνές, η διαμόρφωσή του βασίζεται σε ένα εξειδικευμένο master plan και έχει, κατά συνέπεια, όλες τις δυνατότητες, αλλά τις προοπτικές να γίνει η νότια πύλη της Χώρας στη Μεσόγειο, επ’ ωφελεία του παραγωγικού ιστού της περιοχής μας και κυρίως των εξαγωγών μας.

Προϋπόθεση όλων αυτών είναι η ολοκλήρωση ενός ...........

συστήματος συνδυασμένων μεταφορών, δηλαδή η ολοκλήρωση των οδών Τρίπολης-Καλαμάτας και Πύργου-Καλαμάτας (Νότια Ιονία Οδός) και της σύγχρονης σιδηροδρομικής σύνδεσης Πάτρας-Λιμάνι Καλαμάτας.

Πιστεύουμε, ότι ένα τέτοιο λιμάνι, που θα αποτελεί σημαντικότατο εργαλείο στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας, θα πρέπει το συντομότερο να αποκτήσει Οργανισμό Λιμένος, δηλαδή χωριστό νομικό πρόσωπο υπό την εποπτεία του Δήμου, που θα διαχειρίζεται τις υποθέσεις του λιμανιού και θα προσελκύει κρουαζιερόπλοια και νέες θαλάσσιες συνδέσεις για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Οι ευχές που μας στέλνετεΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΩΝ.


Οι ευχές που μας στέλνετεΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ!


Μήνυμα του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για τα Χριστούγεννα.

Αγαπητοί συμπολίτες
Ίσως ποτέ άλλοτε τις τελευταίες δεκαετίες δεν είχαμε όλοι την ανάγκη που νοιώθουμε σήμερα για ένα ζεστό χαμόγελο, για μια έκφραση αλληλεγγύης. Κι ίσως ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο αναγκαίο να ενώσουμε τις ευχές και τις προσευχές μας αλλά και τις δράσεις μας και τον αγώνα μας, όταν χρειάζεται, για να κρατήσουμε ζωντανή τη σπίθα της ελπίδας.

Χρόνια Πολλά

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ


--

Οι ευχές που μας στέλνετεΑπό καρδιάς εύχομαι σε σας και τις οικογένειές σας καλά Χριστούγεννα και καλές Γιορτές και τα όνειρα σας να γίνουν πραγματικότητα τον καινούργιο χρόνο.

allday news4you
Οι ευχές που μας στέλνετεΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣΟι ευχές που μας στέλνετε
Μήνυμα του Θανάση Δαβάκη για τις Εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Φέτος οι γιορτές βρίσκουν την Πατρίδα και το Λαό μας στην πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων σαράντα ετών.

Ανεύθυνοι πολιτικοί παγίδεψαν τον τόπο σε μία κατάσταση που του στερεί το χαμόγελο, του πνίγει την ελπίδα και του ακυρώνει το μέλλον.

Με την αδιέξοδη Μνημονιακή πολιτική που στοχεύει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας, λόγω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει προοπτική για κάτι καλύτερο.
Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή .......

πορείας, αλλαγή ψυχολογίας.
Όποιος γνωρίζει καλά την ιστορία του Λαού μας, ξέρει, ότι έχουμε περάσει και δυσκολότερες στιγμές και έχουμε βιώσει σκληρότερες καταστάσεις.

Τις ξεπεράσαμε όμως και τις ξεπεράσαμε, όταν ήμασταν ενωμένοι, είχαμε αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση και ήμασταν προσηλωμένοι σε ένα στόχο.
Ο στόχος τώρα θα πρέπει να είναι τόσο σοβαρός όσο
και πολύ απλός: Η σωτηρία της Πατρίδας !

Εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, σήμερα, θέλω να στείλω σε όλους εκείνους που πορεύομαι μαζί τους τόσα χρόνια, σε όλους τους Λάκωνες, ένα Μήνυμα Ελπίδας, που τόσο το έχουμε ανάγκη.
Μιας ελπίδας που μπορεί σύντομα να γεννηθεί, αν όλοι δούμε κατάματα την αλήθεια και σε λίγο καιρό, με μια νέα κυβέρνηση αγωνιστούμε για να κάνουμε την Ελλάδα αλλά και τη Λακωνία μας, όπως τη θέλουμε και της αξίζει, μακριά από την καταθλιπτική κατάσταση του σήμερα.

Το Αστέρι που πριν 2012 χρόνια φώτισε την ελπίδα στον κόσμο ας ξαναφωτίσει αυτή τη γωνιά της γης, την αγαπημένη μας Πατρίδα.
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

Ευχαριστήριο Ειδικού Σχολείου

Το προσωπικό και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών ευχαριστούν θερμά την Tradeforms Εκτυπωτική, Κίτσος Δ. & ΣΙΑ Ε.Ε. για τη δωρεάν εκτύπωση των λαχνών της λαχειοφόρου αγοράς που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.
Επιπλέον ζητούμε συγνώμη γιατί σε χθεσινή μας ανάρτηση ο εν λόγω χορηγός εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε.
Οι ευχές που μας στέλνετεΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ζητάμε συγνώμη αλλά το e-mail από το eklogika.gr είχε μπει στα ανεπιθύμητα (Spam)Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο στο Θάρρος της Παρασκευής.ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥ ΜΕΣΑΪ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Π. ΨΥΧΟΠΑΙΔΑ, ΑΠΟ 29ΧΡΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ

Σύλληψη Βασίλη Βαρελά και άλλων 6 Μεσσηνίων

Για τη διπλή δολοφονία, υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμό καταστηματαρχών


Σε μία άνευ προηγουμένου επιτυχία κατέληξαν χθες τα ξημερώματα πολλαπλές και ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για τη σύλληψη και εξάρθρωση κυκλώματος που φέρεται να εμπλέκεται σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών καταστηματαρχών, και κυρίως των ατόμων που φέρεται να έχουν δώσει εντολή, αλλά και εκείνων που εκτέλεσαν τη δολοφονία στις αρχές Δεκεμβρίου του 35χρονου Αλβανού Φιλίπ Μεσάι και του 2,5 χρόνων γιου του Κέρι, κοντά στο φράγμα του Παμίσου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες πολυπληθή κλιμάκια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών Αθήνας και των ΕΚΑΜ, με αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις συνέλαβαν στην Αθήνα τον 29χρονο Αλβανό (για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία το 2008 στον κάμπο έξω από τη Μικρομάνη του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, ως εκτελεστή αυτή τη φορά του Αλβανού Φιλίπ Μεσάι), το διαβόητο κακοποιό Βασίλη Γ. Βαρελά ως ηθικό αυτουργό και άλλους 5 Μεσσήνιους, που φέρεται να εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητά άλλα τρία άτομα, μεταξύ αυτών το δίδυμο αδελφό του Βασίλη Βαρελά, Χρήστο, ενώ στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν μικρές ποσότητες ναρκωτικών και δύο όπλα. Επίσης, κατασχέθηκαν 4.500 ευρώ και φυσίγγια.

Επίσημα η Αστυνομία από χθες το απόγευμα μιλά για εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος και εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών καταστηματαρχών.Οι ευχές που μας στέλνετε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟY ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Το Σχολείο μας θα ήθελε να εκφράσει τα ευχαριστήρια του σε επιχειρηματίες της περιοχής των Φιλιατρών για την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια τους.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους:
κ. Μπάκα Αθανάσιο, Έπιπλα Κουζίνας
κ. Παναγιωτόπουλο Δ.Νικόλαο, Ελαιοτριβείο
κ. Σταθόπουλο Βαγγέλη και Παναγιώτη, Agroland Γεωργικά φάρμακα- εφόδια
κ. Στάμο Παναγιώτη, Ταβέρνα ‘ο Βαρελάς’
κ. Χαλιακόπουλο Παύλο, Ελαιοτριβείο

Επίσης ευχαριστούμε θερμά το βιβλιοπωλείο ‘ Eν Aρχή Hν ’ για τα δώρα που χάρισε στους μικρούς μαθητές μας και τον κ. Κορόβιλα Ιωάννη καθώς ανέλαβε εξ ολοκλήρου την λαχειοφόρο του σχολείου μας σε ότι αφορά το δώρο του τυχερού αριθμού και τα έξοδα τύπωσης των λαχνών.
Οι ευχές που μας στέλνετεΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2012!!!!!!
ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΦΩΤΕΙΝΕΑ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 52 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΤΗΛ & FAX 2761025003Οι ευχές που μας στέλνετεΤο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας σας εύχεται Kαλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά
Ο Υπεύθυνος του Κέντρου
Τσουμάνης Γεώργιος
Γεωπόνος, Msc

--

Χριστούγεννα: Η Ελπίδα Αντίδοτο στη Μοναξιά

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Περιμένουμε αυτό το Σάββατο, την Αγια νύχτα της συμβολικής γέννησης του Θεανθρώπου, την Θεϊκή υπόσχεση, την ΕΛΠΙΔΑ, για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους…
Καθώς Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων θα γευόμαστε πατροπαράδοτα εδέσματα και γλυκίσματα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς θα ανοίγουμε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο τα δώρα μας αμέτρητοι συνάνθρωποί μας, κάποιοι ίσως και μέσα στην ίδια μας την πολυκατοικία, θα βουλιάζουν πνιγμένοι στο βουβό, το ανελέητο αίσθημα της μοναξιάς τους….

Μοναξιά!

Φέρνει το άκουσμα της λέξης δυναμικά στο ............

προσκήνιο το βουβό, ανελέητο δράμα συναθρώπων μας που έπαψαν να υπάρχουν για μας λησμονημένοι, τυλιγμένοι στον μανδύα της τραγικής ψυχοκοινωνικής πραγματικότητας της ΜΟΝΑΞΙΑΣ!…
Ποιός θα πίστευε, μερικές δεκαετίες πριν, ότι εδώ στην κάποτε αποκαλούμενη «Ψωροκώσταινα», τη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλλέας», της γειτονιάς των ονείρων και της γονεϊκής προτροπής του τύπου : «παιδάκι μου καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το….όνομα» θα φτάναμε στο σημείο να μιλάμε για το φριχτό υποκειμενικό συναίσθημα της αποκοπής από την αγέλη, της απομόνωσης από την αίσθηση της ομάδας, της καταδίκης στον φριχρό κόσμο της…Μοναξιάς!

Και καθώς σε καθημερινή βάση γευόμαστε την πίκρα της τρόικας και των ανίκανων και ΑΤΙΜΩΡΗΤΩΝ πολιτικών, καθώς ανοίγουμε το δέκτη της έγχρωμης τηλεόρασης για να βιώσουμε την εικονική πραγματικότητα της συμμετοχικής διαδικασίας σε κάποια σύναξη με ποικιλλώνυμες ονομασίες, μισόγυμνες καλλονές, μη-φανατικούς αρσενικούς και χαζοχαρούμενες γλάστρες, κάποιοι συνάνθρωποί μας, μέσα στην πολυκατοικία μας, βουλιάζουν πνιγμένοι στο βουβό, το ανελέητο αίσθημα της μοναξιάς….

Μοναξιά!

Κατάρα ή ευλογία για το ανθρώπινο γένος συλλογικά και για εμάς τους νεο-Ελληνες ειδικά; Μέσα στα σύγχρονα,πολύβουα, πολυπρόσωπα και απρόσωπα ελληνικά αστικοβιομηχανικά κέντρα, η μοναξιά μας έχει διογκωθεί σε προβληματικά επίπεδα, έχει ενταθεί σε σημείο καθημερινά επαναλαμβανόμενης απελπισίας για πολλούς συνανθρώπους μας.
Ζούμε τώρα πιά σε κακόγουστες και πανάκριβες πολυκατοικίες και πέρα από τις εθιμοτυπικές φιλοφρονήσεις και τα μικροπρεπή κουτσομπολιά αγνοούμε την ύπαρξη του συγκατοίκου μας σε σημείο ώστε σήμερα και στην πατρίδα μας να χρειάζεται να «μυρίσει» το πτώμα κάποιου συνταξιούχου, μοναχικού γείτονα ή γειτόνισσάς μας για να συνειδητοποιήσουμε εμείς οι «ευτυχείς» υπόλοιποι ότι έκλεισε πια για αυτόν ή αυτήν, τραγικά, η αναπόφευκτη για ΟΛΟΥΣ μας παρένθεση της …ζωής!
Να το δούμε στις πρακτικές του διαστάσεις το φαινόμενο;

Αμέτρητοι οι συνοδοιπόροι μας στους πολυσύχναστουτς δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας του Ηράκλειου και όλων των άλλων μεγαλουπόλεων της πατρίδας μας.
Στριμωγμένα ασφυκτικά τα σώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών στα αστικά μας λεωφορεία και θέσεις μόνο για όρθιους στις κάθε λογής πιτσερίες, καφετέριες, πάμπ, ορθάδικα και ελληνοπρεπείς ταβέρνες…
Περιφέρουμε την πλήξη, την ανία, τα βιωματικά μας τραύματα στα στενόχωρα κλουβιά που τα ονοματίσαμε γραφεία, μαγαζιά, εργοστάσια, σχολιά και πανεπιστημιακές αίθουσες, με άλλα λόγια στους κάθε λογής χώρους εργασίας και αναψυχής.
Μόνοι, ολομόναχοι, κατασιγάζοντας όπως-όπως τις έντονες, τις αδυσώπητες διαμαρτυρίες του είναι μας, τη λαχτάρα μας να ξεφύγουμε από το ανελέητο μαρτύριο της απομόνωσης, της μοναξιάς!…

Είμαστε τώρα πιά και οι νέο-Ελληνες παραγωγοί και παράγωγα, αίτια και αποτελέσματα ενός ψυχοκοινωνικού και πολιτισμικού συστήματος με οικονομικές δομές που εδραιώνονται στο ατομικό ψυχοκίνητρο και τα συλλογικά «ένστικτα» για άντληση κέρδους και συλλογή δύναμης και εξουσίας και απολήγουν εξαντλημένες στην εδραίωση ενός αντικειμενικού κόσμου, μιάς πραγματικότητας που επιβεβαιώνει την πανάρχαια αλήθεια, την απλή και συνάμα δυσβάστακτη διαπίστωση της αναπόφευκτης υπαρξιακής μας μοίρας – όχι του θανάτου – αλλά του ψυχοκοινων ικού του υποκατάστατου που είναι η μοναξιά!

Εχει η μοναξιά δυό όψεις.
Η πρώτη ταυτίζεται με την υποκειμενική διαπίστωση κάθε ατόμου ότι είναι μόνος από τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο και κόβεται ο ομφάλιος λώρος.
Η δεύτερη πηγάζει από την αποξένωση του ατόμου από τον ίδιο του τον εαυτό, στηρίζεται στη νευρωσική διαφοροποίηση, στην αποκοπή συναισθημάτων και διανόησης, αποτελεί «αγχωτική αντίδραση» φυγής από την αλήθεια της ζωής, υποκειμενική διαστρέβλωσης κάποιας ανεπιθύμητης αντικειμενικής πραγματικότητας.
Ετσι ενώ η συνειδητοποίηση της πρώτης όψης της μοναξιάς αποτελεί μια υγιή, βαθειά και ανεξάντλητη πηγή ψυχοπνευματικής κατανόησης και δύναμης, η δεύτερη είναι σαφώς παθολογική.
Το άγχος της μοναξιάς που διαπιστώνω εγώ, όπως υποθέτω και εσείς σε καθημερινή βάση ότι διακατέχει τώρα πιά πολλούς Ελληνες, Ελληνίδες και μαζί τα παιδιά μας αποτελεί μια ακόμα πικρόγευστη ένδειξη, μια χειροπιαστή απόδειξη του γεγονότος ότι χάσαμε την αυθεντικότητά μας…
«Ο άνθρωπος φοβάται, τρέμει τη μοναξιά…Η κυρίαρχη σκέψη σε κάθε φυλακισμένο, κάθε απομονωμένο, κάθε λεπρό, κάθε ασθενή, κάθε αμαρτωλό είναι να έχει κάποιον να μοιραστεί μαζί του τη μοίρα του, το πεπρωμένο του…» έγραψε ο Μπαλζάκ.

Θυμηθείτε, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, ότι ακόμη και για τον φυλακισμένο, αυτόν που η κοινωνία τον απομονώνει πίσω από τα σωφρονιστικά σίδερα για να τον συνετίσει, όταν παραστρατήσει και μέσα στην «ψυρού» η πιο σκληρή τιμωρία είναι η απομόνωση από τους άλλους κρατούμενους, είναι ο αποκαλούμενος «θάλαμος απομόνωσης»!!!
Ο αμερικανός ψυχολόγος Ρόλο Μαίη έχει γράψει πολύ εύστοχα ότι «ο αγώνας του ανθρώπου για την απόκτηση δύναμης φαίνεται ολοκάθαρα τώρα καθώς γίνεται κοινή συνείδηση η αλλοτρίωσή μας από τη Φύση, η ανελέητη αλλοτρίωσή μας από τον ίδιο μας τον εαυτό…»
Η μοναξιά του δημιουργικού ατόμου, αυτή η θελημένη και σκόπιμη απομόνωση του καθένα και της καθεμιάς μας που έχει κάτι σοβαρό να ξεδιαλύνει μέσα του, που έχει να γράψει, να συνθέσει, να ζωγραφίσει, να σμιλέψει αναμφίβολααπέχει πολύ και διαφέρει καθοριστικά από την καταδικαστική απομόνωση του μέσου Ελληνας, της μέσης Ελληνίδας.

Είμαστε, λοιπόν, εμείς οι σύγχρονοι Ελληνες όπως όλοι οι άνθρωποι των οικονομικά αναπτυγμένων κοινωνιών του πλανήτη μας καταδικασμένοι στην κατάσταση της απάνθρωπης ΜΟΝΑΞΙΑΣ;
Όχι βέβαια!
Στη μοίρα του καθένα μας, στο αντι-εγωιστικό «δόσιμο» στον συνάθρωπό μας, στην παρέα, την ανθρώπινη ομάδα αποτελούσε πάντοτε και μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί ένα καθοριστικά σημαντικό αντισταθμιστικό παράγοντα. Και από αυτήν την έννοια, αυτό το «δόσιμο» μπορεί να ξεκινήσει μια ατέλειωτη σχεδόν σειρά από ενέργειες που μπορούν, αναμφίβολα, να μειώσουν το σοκ της συνειδητοποίησης της μοναξιάς του σύγχρονου ανθρώπου.
«Αείποτε ο άνθρωπος ήταν αγελαίον ζώον» όπως το διατύπωσε και ο μεγάλος Μακεδόνας ο Σταγειρίτης φιλόσοφος Αριστοτέλης δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν.

Ο συνάνθρωπός μας στην πολυκατοικία, στο γραφείο, στο εργοστάσιο, το πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ για όλους εμάς που είμαστε οικονομικά ενεργοί, όπως και ο συνάνθρωπός μας στο ορφανοτροφείο, στο γηροκομείο και στη φυλακή βασανίζεται κάθε λεπτό, κάθε ώρα κάθε μερόνυχτο από το αίσθημα της μοναξιάς, από την απάνθρωπη καταδίκη στην απομόνωση.
Και αν σκύψουμε προσεκτικά εσείς και εγώ, βαθειά μέσα στα φυλοκάρδια του απέραντου ελλαδικού μας υποσυνείδητου, στα αρχέτυπα ανθρώπινης ομαδικής συμπεριφοράς που χάνουν τις καταβολές τους στην ιστορία Πελασγών, Δωριέων και Αχαιών, θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν ΟΛΑ τα απαραίτητα στοιχεία της σωτηρίας μας από την αρνητική όψη της σύγχρονης αυτής ψυχοκοινωνικής και πολιτισμικής ασθένειας που ακούει στο όνομα της….Μοναξιάς!

Εκεί βαθειά στην ψυχή της Ελλάδας μας υπάρχει απωθημένη η δημιουργικότητα της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Υπάρχει το εσώτερο μήνυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ με την οποία μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε, υπάρχει μπόλικο φιλότιμο και ατέλειωτο «κυμπαριλίκι» και μπέσσα.
Μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα θα λειτουργήσει και φέτος η αντίφαση της χαρούμενης επιφάνειας που, δυστυχώς, δεν μπορεί να καλύψει το εσώτερο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων μοναχικών συμπολιτών μας, οι οποίοι όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική τώρα πιά και στην Ελλάδα κάποιοι, με αυξανόμενους ρυθμούς τώρα τελευταία, θα προσπαθήσουν να θέσουν τέρμα στο απελπιστικό συναίσθημα της μοναξιάς μέσα από την πράξη της αυτοχειρίας…

Χρονιάρες μέρες!…
Οι σύγχρονες τάσεις της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΪΗΣΗΣ και της μαρκετίστικης αντίληψης για τις ανθρώπινες σχέσεις, οι εμμονές στη συσσώρευση πλούτου και δύναμης εντάσσονται στην εσκεμμένα καλλιεργούμενη ψευδαίσθηση από τους οπαδούς της άκρατης, βάρβαρης και ανελέητης φιλελεύθερης οικονομίας ότι ο ΠΛΟΥΤΟΣ φέρνει την ΕΥΤΥΧΙΑ…
Με λεφτά μπορείς να αγοράσεις πράγματα, αλλά σίγουρα μπορεί ο καθένας μας να παραδεχθεί αβίαστα ότι όταν κάποιος απολαμβάνει «πληρωμένο έρωτα» δεν μπορεί να αυταπατάται ότι μιλάει για..αγάπη!
Τώρα πια αναμφίβολα οι Έλληνες ξυπνάμε από το ψεύτικο όνειρο που μας σέρβιραν διαβεβαιώνοντάς μας ότι ΌΛΟΙ μπορούμε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι του πλούτου…
Τώρα οι πιο παλιοί βλέπουμε ουρές για δωρεάν συσσίτια και ανεργία που μας γυρνούν 50 χρόνια πίσω αναρωτιόμαστε όλοι εμείς τι μπορούμε να προσφέρουμε στους συμπατριώτες μας και την οικουμένη;

Μπορούμε να διδάξουμε στην οικουμένη της ΜΟΝΑΞΙΑΣ το γεφύρωμά της, την ομορφιά του να είσαι Ελληνας εάν ξαναγίνουμε συγκάτοικοι, συμπολίτες, συνοδοιπόροι και συνάνθρωποι στο ταξίδι της ζωής….
Υπάρχει το εσώτερο μήνυμα της ελπίδας που φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο η ΓΕΝΝΗΣΗ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού….
Ας την φέρουμε στo συνειδητό ατομικό και συλλογικό μας επίπεδο γεφυρώνοντας την άβυσσο της μοναξιάς που σαν την παροιμιακή φτώχεια και την γενικευμένη ανέχεια μοιάζει να μας έχει τυλίξει όλους...

Ας αφήσουμε τους Σκρουτζ στη μοναξιά του πλούτου τους, σαν τους πλούσιους και «επιτυχημένους» του Χόλλυγουντ να νοικιάζουν φίλους για να γεμίσουν τα υπαρξιακα τους κενά…
Φίλοι της μπλογκόσφαιρας,

Καλά Χριστούγεννα!

Οι ευχές που μας στέλνετε

Π. Τατούλης: Δεν αποτελούν λύση οι εκλογές, τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι Περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση

«Τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι Περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση των δημοσιονομικών προβλημάτων χωρίς να σχεδιάζει και να εφαρμόζει αναπτυξιακές πολιτικές» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση του με το πρέσβη του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ.
Η επίσκεψη του Καναδού αξιωματούχου .............

πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε αναφερόμενος στην βαθιά πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα ότι «το πρόβλημα και η ιδιαιτερότητα δεν είναι οι θεσμοί, αλλά το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο σε ευοίωνες περιόδους δεν την προστάτεψε και τώρα καλείται να δώσει λύσεις σε προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε» τονίζοντας ότι «σύμφωνα με αυτή τη λογική οι εκλογές δεν αποτελούν τη λύση αυτή τη στιγμή».

Ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αυτονομηθεί σε σχέση με τις εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Πελοπόννησος θα βρει το δρόμο της ανεξάρτητα από την πορεία της χώρας και ότι θα μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ακόμα τον Καναδό πρέσβη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στη δημιουργία ενός εγγυοδοτικού μηχανισμού για την ασφάλεια των ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για προσέλκυση νέων επενδύσεων. Βασικά χαρακτηριστικά των επενδύσεων θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ανταποδοτικότητα με τελικούς δικαιούχους την τοπική κοινωνία. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πετύχει στην πορεία της αυτή και θα αποτελέσει το πρότυπο που θα προσφέρει ανταγωνιστικά κίνητρα και στις άλλες περιφέρειες της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Τρίπολης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για τη δημιουργία αμιγούς low cost αεροδρομίου με ταυτόχρονη χρήση ως στρατιωτικό, επιβατικό και ως εμπορευματικό, ανακοίνωση η οποία θα γίνει επίσημα από τον Υπουργό κατά την προσεχή επίσκεψή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης πρότεινε στον Καναδό πρέσβη τη δημιουργία κοινού Ελληνο-Καναδέζικου τεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο, με συμπράξεις στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε μεγάλα και δυναμικά σχέδια. Μια ακόμη πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς τον Καναδό αξιωματούχο είναι η δημιουργία ενός πολύγλωσσου Πανεπιστημίου με επιρροή σε ολόκληρη την περιοχή και σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από διάφορες χώρες. Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση από κοινού της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Καναδά μιας μεγάλης εκδήλωσης το 2012, έτος συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη σύσταση του κράτους του Καναδά, με δυναμική συμμετοχή και εκπροσώπηση των πολλών Πελοποννήσιων ομογενών που βρίσκονται στον Καναδά.

Ο κ. Peck από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη για τη φιλοξενία κατά την επίσκεψή του και χαρακτήρισε τη στάση του Πέτρου Τατούλη καταλύτη και τομή για τις αλλαγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τόνισε ακόμα ο Καναδός πρέσβης ότι η Πελοπόννησος αποτελεί εξαίρεση σε διεθνές επίπεδο στο χάρτη της κρίσης για την Ελλάδα και μπορεί να συντελέσει ουσιαστικά στην αλλαγή αντιμετώπισης της χώρας. Χαρακτήρισε τέλος την ελληνική διασπορά στον Καναδά μέρος της λύσης για την κρίση της Ελλάδας, ενώ ανακοίνωσε τη διάθεσή του για στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ανανεώνονται οι συμβάσεις των εργαζομενων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Οριστική λύση προωθεί η Φώφη Γεννηματά

Λύση στο ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι δίνει η Κυβέρνηση με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών Φώφης Γεννηματά.
Οι συμβάσεις των εργαζομένων παρατείνονται μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2012, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του ζητήματος

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ............

Χρ. Ζώη σχετικά με την προοπτική του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, η Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά ανέφερε:

Η στρατηγική αυτή προβλέπει ένα βραχυπρόθεσμο μεταβατικό στάδιο, που θα εξασφαλίζει ότι οι ομάδες του πληθυσμού που εξυπηρετούνταν έως τώρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας μέχρι να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο σύστημα που θα επεκτείνει τις υπηρεσίες και σε συμπολίτες μας που αποκλείονταν αδικαιολόγητα έως τώρα.

Ήδη για την επίτευξη συνολικά αυτού του στόχου διασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση του προγράμματος που θα επεκταθεί από ασφαλιστικούς και κρατικούς πόρους. Συγκεκριμένα:

Α) Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει θεσμοθετηθεί η χρηματοδότηση ύψους έως και 35.000.000 Ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον ν.4024/2011 (άρθρο 2 παράγραφος 9). Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει και την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την οποία καθορίζεται η διαδικασία αξιοποίησης των πόρων αυτών για την υλοποίηση προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι.

Β) Παράλληλα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει προωθηθεί διάταξη στην επικείμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εξασφαλίζει την πρόσθετη χρηματοδότηση από αντίστοιχους πόρους του άρθρου 259 του ν.3852/2010 (Α΄ 87), πόρους, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Με τη διάταξη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ρυθμίζεται ρητά, εκτός από το θέμα της χρηματοδότησης, η παράταση έως τις 30.6.2012 τόσο του προγράμματος όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων τους, για την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης κατά το 2011 πράξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Έτσι εξασφαλίζουμε τη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών από τους ίδιους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την πηγή της χρηματοδότησης (συγχρηματοδοτούμενης ή μη).

Έως τότε οι Εθνικές Αρχές θα έχουν ολοκληρώσει το θεσμικό και επιχειρησιακό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών κατ’ οικον φροντίδας, με τα μόνιμα χαρακτηριστικά που αυτό θα λάβει.

Συγκεκριμένα τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνδιαμορφώνουν ένα κοινό σχέδιο για την μακροχρόνια πολιτική στο πεδίο αυτό το οποίο θα:

• Επεκτείνει ακόμη περισσότερο τους εθνικούς πόρους που ήδη έχουν εξασφαλιστεί για την παροχή μεγαλύτερου πλέγματος υπηρεσιών σε ακόμη περισσότερους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας που έχουν αποκλειστεί άδικα μέχρι τώρα.
• Εξασφαλίζει δίκαια κοινωνικά κριτήρια προσδιορισμού των ωφελούμενων όπως η ηλικία τους, το εισόδημα τους, η μοναχικότητα ή οικογενειακή τους κατάσταση και η κατάσταση της υγείας τους.
• Επιστρατεύει και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ν.4019/2011 για την κοινωνική οικονομία.
• Περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των πόρων και αξιολόγησης του προγράμματος.

Με το νέο αυτό σύστημα, ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία που υπεγράφη στο τέλος του 2010 από την τότε Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει το όπλα όσων αφορά τη συγχρηματοδότηση. Τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εσωτερικών καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για τη συνέχιση της συγχρηματοδότησης του προγράμματος από το ΕΣΠΑ, παρά τις όποιες δυσκολίες ανακύπτουν.

Eklogika.gr

Οι ευχές που μας στέλνετε

Οι ευχές που μας στέλνετε

Οι ευχές που μας στέλνετε

κ. Βουλευτά να είστε πάντα καλά και να λέτε πάντα έτσι δυνατά την γνώμη σας και να αντιστέκεστε.

Οι ευχές που μας στέλνετε

Οι ευχές που μας στέλνετε

Συνεδριάζουν αύριο για αυξήσεις σε Δημοτικά τέλη και φωτισμό.

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου με αντικείμενο την αναπροσαρμογή στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου Τριφυλίας.

ΣΧΟΛΙΟ
Την συνεδρίαση έχουν δικαίωμα να την παρακολουθήσουν όσοι ........

Δημότες ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.
Πρέπει να υπάρξει δυναμική αντίδραση από τους δημότες στα σχέδια των "αρχόντων" μας.
Δεν φτάνει που η καθαριότητα που προσφέρουν είναι σε μηδενική βάση με τα σκουπίδια αμάζευτα στους δρόμους, έχουν το θράσος να θέλουν και αυξήσεις....
Αυτό δεν πρέπει να περάσει!