Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κραχ στα έσοδα ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ - Υπό κατάρρευση τα ταμεία

Σε οριακό σημείο, σχεδόν στο να θεωρείται πλέον μη αναστρέψιμη βρίσκεται η πορεία των εσόδων στα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Παρά τις συνεχείς ρυθμίσεις χρεών οι καταβολές εισφορών είναι σχεδόν μηδενικές με αποτέλεσμα να έχουν καταρρεύσει το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και ΟΑΕΕ.

Από τον Ιανουάριο του 2011, η «τρύπα» στο ΙΚΑ έφτασε στα 2,177 δισ. Ευρώ και τα αυτό σημείνει μείωση εσόδων κατά 14,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Αντίστοιχα στον ΟΓΑ, μόνο το τελευταίο πεντάμηνο, η...........

μείωση των εισροών από εισφορές είναι της τάξης του 87%, σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο διάστημα (Αύγουστος - Δεκέμβριος) του 2010. Σε απόλυτες τιμές, αυτό σημαίνει έσοδα ύψους 81,78 εκατ. ευρώ έναντι 624,13 εκατ. ευρώ το 5μηνο του προηγούμενου χρόνου.

Την ίδια ώρα, οι εισπράξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο «βυθίστηκαν» κατά 42,6%.

Στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης καλεί να βρει λύσεις στο πρόβλημα που όπως τονίζει δεν είναι η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού καθώς αυτό θα οδηγούσε σε περαιτέρω μείωση εσόδων στα ταμεία κατά 14%.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, όπως η τιτλοποίηση των οφειλών του ΙΚΑ ή η αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με τη διασύνδεση της χρηματοδότησης των ταμείων απευθείας από το φορολογικό σύστημα.

Με στόχο την αύξηση των εσόδων, το υπουργείο ετοιμάζει διάταξη που θα προβλέπει ότι, για χρέη στα ταμεία πάνω από 150.000 ευρώ, θα κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Παράλληλα, το ΙΚΑ με εγκύκλιό του δίνει το έναυσμα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικών εισπράξεων. Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο έληξε η δυνατότητα ρύθμισης χρεών με ευνοϊκό τρόπο, και πλέον ισχύει για όλους τους οφειλέτες η πάγια ρύθμιση.

iefhmerida

Δ Εθνική 6ος Όμιλος. Οι διαιτητές της 7ης Αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια της 7ης Αγωνιστικής στο 6ο όμιλο της Δ΄ εθνικής κατηγορίας.

Τον αγώνα της Εράνη Φιλιατρών - Ολυμπιακός Γυθείου σφυρίζει ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος από την Ηλεία.

Αναλυτικά: ..........


ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΚΑΡΑΛΗΣ – ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)



ΑΧΑΪΚΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΚΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΛΑΡΑΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)



ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΤΣΙΛΙΒΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΓΡΥΠΑΡΗ – ΤΣΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)



ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΤΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΦΑΝΤΗΣ – ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗΣ (ΑΡΤΑΣ)



ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΠΙΤΤΑΣ – ΛΑΤΤΑΣ (ΗΛΕΙΑΣ)



ΒΡΑΣΙΕΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΖΩΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ: ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ – ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)



ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ - ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ 0-3 α.α.
Ο Τριαταιϊκός αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

Έκαναν sex στο μετρό!! [ VIDEO ]

Είχαν ορμές και δεν μπορούσαν να τις συγκρατήσουν. Τι και αν ήταν σε δημόσια θέα εκείνοι απτόητοι έκαναν sex στο μετρό του Τορρόντο με αποτέλεσμα να συλληφθούν.
Ένας από τους επιβάτες του μετρό δεν έχασε την ευκαιρία να τους βιντεοσκοπήσει "εν δράση"...
Το συγκεκριμένο βίντεο – όπως είναι λογικό – ..........

έχει ήδη γίνει viral, καθώς έφτασε τις 700,000 προβολές σε ένα μόνο site.
Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το περιστατικό έγινε στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής στο σταθμό της Spadina.
Οι αμαξοστοιχίες σταμάτησαν για περίπου 14 λεπτά και κλήθηκε η αστυνομία που συνέλαβε το ζευγάρι.

Δείτε το video εδώ, μόνο αν είστε άνω των 18 ετών


Οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

Καλός παίκτης, αλλά....

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δεκέμβριος και καθώς εξελίσσεται το φετινό πρωτάθλημα διαφαίνονται αδυναμίες και ελλείψεις και οι τεχνικές ηγεσίες διαπιστώνουν αναγκαίες «μεταγραφές» (το ορθό είναι…μετεγγραφές αλλά στην αθλητική αργκό όλα δικαιολογούνται…)
Έτσι η σημερινή μου άποψη στρέφεται μακριά από τα τρέχοντα οικονομικά μας δράματα στα «αιώνια ποδοσφαιρικά μας»…δράματα σε εποχές όπου, όπως και στην Εθνική Οικονομία, απουσιάζουν χρήματα και χρηματοδότες…

Ομολογώ ότι ο τίτλος μου σήμερα είναι σκόπιμα..............

παραπλανητικός! Οχι μόνο επειδή παρεμβάλλεται το καθοριστικό “αλλά» (αυτά τα 4 γράμματα δρούν πάντοτε ανασταλτικά στην κάθε λογής θετική διαπίστωση), αλλά ακριβώς επειδή η πρώτη μου λέξη το επίθετο «καλός» εξυπακούει μιά ταύτιση απόψεων και κρίσεων, καθώς προϋποθέτει μιά γενικότερα αποδεκτή αξιολόγηση.

Πριν κάνω, λοιπόν, την επίμαχη ψυχολογική ανάλυση των παραγόντων εκείνων που στην συνθετική ολότητά τους συνιστούν το ανασταλτικό «αλλά» αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μιά ματιά στο προβληματικό επίθετο...καλός.
Οι φίλαθλοι, οι αθλητικοί συντάκτες, οι παράγοντες και μαζί οι ίδιοι οι παίκτες έχουν τις δικές τους απόψεις, το δικό τους ορισμό, τα δικά τους πλαίσια αναφοράς που τους οδηγούν στην αποληκτική διαπίστωση ότι ένας συγκεκριμένος παίκτης είναι ή δεν είναι...»καλός.»

Οι φίλαθλοι υποκύπτοντας στη συναπαστικότητα του αγώνα, γοητευμενοι με την εξέλιξη μιάς κρίσιμης φάσης ικανοποιημένοι από το επιθυμητό σκοράρισμα καθώς αναλύονται σε ουρανομήκεις ιαχές επιδοκιμασίας δίνουν το δικό τους ορισμό του «καλού παίκτη» με μιά άτυπη μεν, ηχηρή δε, προφορική διαδικασία καθιέρωσης μέσα στα γήπεδο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλλεϋ.

Οι αθλητικοί συντάκτες, τυπώνουν την επόμενη του αγώνα με έγχρωμα εξάστηλα ή τετράστηλα αυτό που η κερκίδα διατύπωσε προφορικά με τις ιαχές επιδοκιμασίας την ώρα του αγώνα και υλοποιούν την προφορική αναγνώριση με την εγκυρότητα (scripta manent, γαρ) του «έντυπου λόγου...»

Οι διοικητικοί παράγοντες έχουν τη δική τους άποψη, άρρηκτα συνυφασμένη με την απόδοση του κάθε παίκτη σε σχέση ευθέως ανάλογη με το κόστος της απόκτησής του, σέ ότι αφορά τον ορισμό του «καλού».

Και οι προπονητές, λειτουργώντας ως «εμπειρικοί ψυχολογοι» που ζούνε κάθε μέρα από κοντά, ώρα με την ώρα τον κάθε παίκτη της ομάδας τους διαμορφώνουν από παρατήρηση που στηρίζεται στην πείρα τους το δικό τους πλαίσιο αναφοράς, τυποποιούν συνειδητά το δικό τους ορισμό του «καλού παίκτη.»

Καλός παίκτης, λοιπόν, αλλά....ποιός;
Αυτός που σκορπίζει ρίγη συγκίνησης στην κερκίδα, αναστατώνει τους αντιπάλους γοητεύει τους αθλητικογράφους, κεδίζει την εύνοια των παραγόντων και του προπονητή σε μερικές αγωνιστικές και στη συνέχεια απογοητεύει, δημιουργεί ερωτηματικά, φθείρει το ηθικό των συμπαικτών του και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ήττα, εξαγριώνοντας την κερκίδα;
Η εκείνος που επιδίδεται συστηματικά στην σωστή άσκηση, προπονείται δίνοντας ολάκερο τον ευατό του, πειθαρχεί, παίζει συλλογικό παιχνίδι έστω και εάν έτσι στερείται την προσωπική προβολή και δόξα, συμβάλλει στο ανέβασμα του ηθικού της ομάδας του, συνεργάζεται, στοχεύει στη σταδιακή και σταθερή βελτίωσή του και σαν το παροιμιακό κρασί γίνεται καλύτερος με το πέρασμα του χρόνου;

Το ταλέντο σαν την ομορφιά, το πάχος και το χρήμα δεν...κρύβεται όπως σοφά το λέει και ο λαός μας. Ενα καλό ταλέντο σε λάθος περιβάλλον απολήγει σε μετριότητα την ιδια στιγμή που ένας μέτριος παίκτης στο σωστό περιβάλον μπορεί να γίνει «μεγάλος.»
Καλός παίκτης λοιπόν, αλλά...αξιοποιεί το ταλέντο του;
Η σωματική διάπλαση, οι ψυχοδιανοητικές ικανότητες (αυτό που η κοινή γνώμη γνωρίζει ως αντίληψη) και οι ψυχοσυναισθηματικές ιδιότητες (αυτό που περικλείεται από την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα) μαζί με τη συστηματική και διαχρονική εκμάθηση της τεχνικής του σπόρ ή είναι ποδόσφαιρο ή μπάσκετ ή κάτι άλλο συνιστούν το ταλέντο καθενός παίκτη και καθενός αθλητή γενικότερα.

Εφόσον τον ευνοήσει η τύχη του και τον ανακαλύψει κάποιο έμπειρο "λαγωνικό ταλέντων" κάποιας μεγάλης ομάδας ο καλός παίκτης παίρνει το εισιτήριο για την εξέλιξη της καριέρας του. Από εκεί και μπρός σε αυτόν εναπόκειται εάν θα προχωρήσει. Για να επιβιώσει πρέπει να παλαίψει, για να συναρπασει πρέπει να αγωνισθεί, για να αναγνωρισθεί και να καθιερωθεί χρειάζεται να δοθεί, να βελτιωθεί σωματικά, ψυχικά και σε επίπεδο τεχνικό.
Αν δεν πειθαρχήσει τις υποκειμενικές του επιθυμίες όταν αυτές γίνονται και υπέρμετρες και καταναγκαστικές, αν δεν τιθασσεύσει τις ανθρώπινες αδυναμίες του όταν γνωρίζει πώς η ικανοποίησή τους θα του κοστίσει και άν δεν βελτιώνει συστηματικά με επιμονή και υπομονή τις ψυχοδιανοητικές και μαζι τις ψυχοσυναισθηματικές, σωματικές και τεχνικές του ικανότητες, δεξιοτεχνίες και γνώσεις τότε παρά τις όποιες εφήμερες δόξες, δάφνες, μεγαλεία, αναγνώριση και χρηματικά κέρδη θα απολήξει στην ανασταλτική διαπίστωση φιλάθλων, αθλητικογράφων, παραγόντων, προπονητών και φυσικά και του...ψυχολόγου των σπορ ότι είναι καλός παίκτης....αλλά!...

Το έχω γράψει και στο γνωστό πιά βιβλίο μου με τίτλο «Ένας ψυχολόγος στο γήπεδο» εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ που εξαντλήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά θα το αναφέρω πιστεύοντας ότι ισχύει και για το γήπεδο όπως και για την επιστήμη ή τις τέχνες:
«Μεγαλοφυία είναι το τελικό άθροισμα δύο παραγόντων» είπε κάποτε όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους και επιστήμονες ο μεγάλος Αϊνστάϊν και ολοκλήρωσε «όπου το ένα τοις εκατό είναι η ιδιοφυία και το εννενήντα εννιά τοις εκατό ο ιδρώτας!..»
Καλός παίκτης λοιπόν, χωρίς κανένα απολύτως, αλλά....

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα. Εορταστικές Εκδηλώσεις

Πλούσιες θα είναι και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα στον Δήμο καλαμάτας.
Το πρόγραμμα που έχει κυκλοφορήσει η κοινωφελούς επιχείρησης "ΦΑΡΙΣ" υπόσχεται διασκέδαση για μικρού και μεγάλους με σκοπό τις Άγιες μέρες των Χριστουγένων να ο κόσμος να ξεφύγει από τα προβλήματα της Καθημερινότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα που εχει ανακοινώει η ΦΑΡΙΣ περιλαμβάνει:


Τετάρτη 14

□ «Οι φίλοι μας τα ζώα…», από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας *

□ Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ Μεσσηνίας παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του *

□18.00 «Χριστούγεννα στην Ευρώπη» Μελωδίες , δρώμενα , παιχνίδια , κεράσματα από το Διεθνές Χορωδιακό Σύνολο «Ακρίτας», την παιδική χορωδία του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και το Σύλλογο Γερμανόφωνων Γυναικών



Πέμπτη 15

□ Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ Μεσσηνίας παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του *

□ «Οι φίλοι μας τα ζώα… »,από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας *



Παρασκευή 16

□ «Φέτος κάθε παιχνίδι θα βρει μια παιδική αγκαλιά », από το Δημοτικό Παντοπωλείο *

□ Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ Μεσσηνίας παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του *

□ « Δίνοντας χρώμα στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα» από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία*

□ «Οι φίλοι μας τα ζώα… », από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας *

◊ 18:00 Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζει το σύνολο πνευστών «5 Modern Ensemble»

□ 18:00 «Το σπιτάκι των τριτέκνων», χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας *



Σάββατο 17

□ «Φέτος κάθε παιχνίδι θα βρει μια παιδική αγκαλιά », από το Δημοτικό Παντοπωλείο *

□ «Χριστούγεννα του κόσμου» έκθεση με φωτογραφίες και πληροφορίες για τις παραδόσεις των Χριστουγέννων από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας *

□ «Ενημερώσου….» Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Μαρία Κάλλας & Κέντρο Παιδιού & Εφήβου με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας *

□ «Δίνοντας χρώμα στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα» από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία*

□ «Οι φίλοι μας τα ζώα… »,από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας *

□ 11:00 Live εορταστική εκπομπή από τα ραδιόφωνα City FM, Κανάλι 20, Δίαυλος*

□12:00: «Εναλλακτικά Χριστούγεννα» , τα παιδιά δημιουργούν και στολίζουν με ανακυκλωμένα υλικά το χριστουγεννιάτικό τους δένδρο από το πρόγραμμα δημιουργικής ανακύκλωσης «Project Rethink»και ανταλλακτικό παζάρι από το Δήμο Καλαμάτας και το Δίκτυο Κalamata Free Space *

□ 18:00 «Το σπιτάκι των τριτέκνων» χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας *



Κυριακή 18
□ «Φέτος κάθε παιχνίδι θα βρει μια παιδική αγκαλιά », από το Δημοτικό Παντοπωλείο *

□ «Δίνοντας χρώμα στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα» από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία*

□ «Οι φίλοι μας τα ζώα… », από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας *

□ 11:00 «Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων» *

○ 11.30 «Θέατρο Κούκλας» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

□ 12:30 «Ευρωπαϊκή &Παραδοσιακή Ορχήστρα & Χορωδία» από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας Μαρία Κάλλας

□ 18:00 «Το σπιτάκι των τριτέκνων» χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας*

○ 20.00 Εγκαίνια έκθεσης « Σήμερον η κτίσις αγάλλεται και πανηγυρίζει κι ευφραίνεται…», έκθεση εικαστικών έργων και εικαστικά δρώμενα από τους σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου της «ΦΑΡΙΣ».


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΗΜΑΤΩΝ:

□ Κεντρική Πλατεία
○Πνευματικό
◊ Πεζόδρομος Αριστομένους
* τα παραμυθόσπιτα

Γελάει ο κόσμος με τις συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο

Για τα μάτια του κόσμου φαίνεται ότι πηγαινοέρχονται στο Αυτόφωρο οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες, που συλλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες. Όπως διαπίστωσε το υπουργείο Οικονομικών, από τους 17 φοροφυγάδες που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ για συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, στο ταμείο απέδωσαν μόνο 50.000 ευρώ(!).

Το πρόβλημα επιτείνεται περαιτέρω, όταν προστεθούν ..........

και άλλες 32 συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία για συνολικά χρέη 40 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, οι εισροές εσόδων δεν διαφοροποιούνται αισθητά, καθώς ακόμη και όσοι δήλωσαν πρόθεση ρύθμισης των οφειλών τους μένει να αποδειχθεί ότι θα τηρήσουν τον... λόγο τους. Κανένας άλλωστε από τους 49 συλληφθέντες δεν πέρασε περισσότερο από 48 ώρες στα κρατητήρια.

«Είναι πρόκληση. Εμείς τους πιάνουμε και οι δικαστές τούς αφήνουν ελεύθερους χωρίς να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ», λέει στην εφημερίδα στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Δικαστικοί κύκλοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τους ισχύοντες νόμους.

Έτσι, πρακτικά μπορεί οι χειροπέδες να πέφτουν βροχή το τελευταίο διάστημα, στα ταμεία όμως έσοδα δεν μπαίνουν και όσοι συλλαμβάνονται περνούν μία νύχτα στα κρατητήρια και την επομένη αφήνονται ελεύθεροι είτε με περιοριστικούς όρους -εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 15 ημέρες-, είτε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, είτε με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης, είτε με ποινή φυλάκισης τριών ετών η οποία εκ του νόμου δεν εκτελείται καθώς προβλέπεται αναστολή.

O γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλ.Πλασκοβίτης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 αφ' ενός ότι η υπόθεση για τους εν λόγω φοροφυγάδες δεν έκλεισε, αφού θα δικαστούν, αφ' ετέρου ότι αρκετοί άλλοι έχουν προσέλθει και συνεχίζουν να προσέρχονται για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους υπό το φόβο της σύλληψης.

Ο κ. Πλασκοβίτης σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη και παραδέχθηκε προβλήματα, καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα, ωστόσο τόνισε ότι η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα συνεχιστεί.

Το ζήτημα τίθεται επί τάπητος στη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη.

Briefing News

Ομολογία-σοκ για την κατάσταση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

Έσοδα ύψους 13 δισ. ευρώ ή 5%-6% επί του ΑΕΠ, χάνει κάθε χρόνο το κράτος από τη φοροδιαφυγή που οργιάζει στην Ελλάδα, κατατάσσοντας τη χώρα στη θέση του πρωταθλητή ανάμεσα στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το ύψος της φοροδιαφυγής ήρθαν την Τρίτη στο φως της δημοσιότητας, στη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπου ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης, μίλησε για τη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τον κανόνα του «40%-40%-20%» που, όπως είπε, σύμφωνα με «Τα Νέα», αποτελεί κοινό μυστικό στον χώρο.

Το 40% αφορά την «έκπτωση» επί του προστίμου που .........

κάνει στον φορολογούμενο ο ελεγκτής, το άλλο 40% είναι το ποσό που «τσεπώνει» ο ελεγκτής και μόνο το 20% είναι το τελικό έσοδο που καταλήγει στα κρατικά ταμεία.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τόσο νυν όσο και μέχρι πρότινος στελέχη του υπουργείου Οικονομικών παραδέχονται δημόσια το πόσο βαθιά διαβρωμένος είναι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αμέσως επόμενη αναφορά του κ. Σπινέλλη.

«Είναι επίσης γνωστό ότι όταν πρόκειται το κράτος να επιστρέψει αρκετά υψηλά ποσά φόρου στον φορολογούμενο, ένα 8% πηγαίνει κατευθείαν στην τσέπη του εφοριακού υπαλλήλου», συμπλήρωσε ο πρώην γ.γ. του ΚΕΠΥΟ, για να τον διορθώσει από το πάνελ της ίδιας εκδήλωσης ο νυν διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ότι «το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στο 10%».

Οι καταγγελίες που ακούστηκαν στην εκδήλωση με τίτλο «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη», την οποία διοργάνωσαν το ΕΛΙΑΜΕΠ από κοινού με το ΙΟΒΕ, την Kantor και την Κίνηση Πολιτών, είχαν συνέχεια.

Εκτός από τη διαφθορά, τα άλλα δύο προβλήματα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, όπως είπε ο κ. Σπινέλλης, είναι η αναποτελεσματικότητα και η κακοδιοίκηση. Και δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του διαπίστωσε φαινόμενα «περιχαράκωσης αρμοδιοτήτων» μέσα στο υπουργείο Οικονομικών, φέρνοντας ως παράδειγμα απόφαση που εκδόθηκε για συγκεκριμένο φορολογικό έλεγχο αλλά που ήταν κατά τέτοιο τρόπο διατυπωμένη, ώστε οι ελεγκτές της ομάδας δράσης να μην μπορούν να ελέγξουν τον φορολογούμενο για άλλες παραβάσεις, παρά μόνο για όσα περιέγραφε η απόφαση.

Έτσι, ακόμη κι αν είχαν ενδείξεις για άλλα αδικήματα, η διατύπωση του κειμένου δεν τους επέτρεπε τον έλεγχο. Παρουσίασε επίσης στοιχεία από την εποχή της θητείας του στη ΓΓΠΣ με εφορίες που είχαν κλείσει λιγότερο από το 6% των υποθέσεων που τους είχαν ανατεθεί και ΔΟΥ που χρειάζονται 20 μήνες για να κλείσουν μια υπόθεση.

«Ίσως ο λόγος που ο κ. Σπινέλλης δεν βρίσκεται πια στη θέση του γενικού γραμματέα του ΚΕΠΥΟ να είναι επειδή ακριβώς συγκρούστηκε με τα βαθιά κατεστημένα του υπουργείου Οικονομικών», είπε από το πάνελ της ίδιας εκδήλωσης ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Λέκκας από το ΣΔΟΕ ανέφερε ότι ο νόμος για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών ψηφίστηκε το 1995 αλλά εφαρμόστηκε μόλις το 2010, ότι το Κρανίδι είναι το «Λιχτενστάιν» της Ελλάδας αφού σε μια ΔΟΥ με μόνο πέντε υπαλλήλους εδρεύουν 178 offshore, καθώς επίσης πως το φορολογικό μας σύστημα ευνοεί τη φοροδιαφυγή διότι δεν είναι απλό, ούτε κατανοητό, εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό.

im.gr

200% αύξηση στην κατάθεση πινακίδων Ι.Χ.

Μέχρι και 200% συγκριτικά με πέρσι αυξάνεται η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας στις ΔΟΥ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εφοριακών. Την λέξη «άνεργος» συμπληρώνουν συνήθως στο σχετικό έντυπο προσωρινής απόσυρσης οι φορολογούμενοι.

Ουρές ατελείωτες σχηματίζονται στις ΔΟΥ κάθε πρωί από οδηγούς που ζητούν την προσωρινή ακινησία οχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».
Σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι ιδιοκτήτες ..........

αυτοκινήτων, σύμφωνα με εργαζόμενους των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών. Τα δυο υπουργεία δεν έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής στη διαδικασία καταγραφής συγκεντρωτικών στοιχείων, όσων, δηλαδή, βγάζουν εκτός κυκλοφορίας το αυτοκίνητό τους.

Σύμφωνα ,με στελέχη του ΚΕΠΥΟ, το φαινόμενο ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Αρχικά οι πολίτες κατέθεταν πινακίδες του δεύτερου ή του παλαιότερου αυτοκινήτου. Φέτος, το φαινόμενο επεκτάθηκε, παίρνοντας άλλες διαστάσεις.

Real.gr

Υπό προϋποθέσεις οι πενθήμερες σχολικές εκδρομές

Υπό προϋποθέσεις πλέον οι πενθήμερες σχολικές εκδρομές. Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα γίνονται μόνο εάν συμμετέχει το 70% των μαθητών της τάξης.

Σημειώνεται ότι λόγω της οικονομικής κρίσης..............

έχει καταγραφεί μείωση της συμμετοχής κατά περίπου 10% ετησίως.

Κλειστά σήμερα Τετάρτη τα Φαρμακεία της Χώρας.

Τα φαρμακεία της Μεσσηνίας συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από τον ΠΦΣ απεργία για
την Τετάρτη 14-12-2011 . Ζητάμε :

1.. Να υλοποιηθούν ΑΜΕΣΑ οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για αποπληρωμή των
πολύμηνων καθυστερήσεων και να ξεκαθαριστούν οι ημερομηνίες πληρωμών, όπως
προβλέπει η ελληνική και η κοινοτική νομοθεσία.

2.. Να παρέμβει η Κυβέρνηση έτσι ώστε να ...........

αρθεί η πιστωτική ασφυξία η οποία
οδηγεί τα φαρμακεία σε οικονομική αδυναμία λειτουργίας, καθώς οι προμηθευτές
συντονισμένα έχουν σταματήσει την πίστωση.

3.. Να στηριχθεί η αποστολή και ο κοινωνικός ρόλος του φαρμακείου και να
σταματήσει το συνεχές κλίμα αβεβαιότητας που πλήττει φαρμακοποιούς και
ασφαλισμένους .

Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διημερεύοντα – διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας
Ο πρόεδρος
Στέφανος Καμινιώτης

ο γραμματέας
Χρήστος Ποντίκης



Μπροστά με 13 μονάδες η ΝΔ απο το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 13 μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για Kontra Channel.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30%, έναντι 17% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 12%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ο ΛΑΟΣ στο 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι στο 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία στο 3%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 5%, ενώ ............

«Δεν ξέρω/δεν απαντώ» το 5%, επίσης. Συνεπώς βλέπουμε ότι στις νέες εκλογές, όταν και αυτές γίνουν θα έχουμε 8 κομματική βουλή, με την Νέα Δημοκρατία να μην αγγίζει το ποσοστό που της δίνει αυτοδυναμία.

Για τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, το 40% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη, έναντι του 39% που έχει θετική.

Τέλος, για την απόδοση της κυβέρνησης η αρνητική άποψη εκφράζει το 50% των ερωτηθέντων, έναντι του 27% της θετικής.

Now24

ΣΧΟΛΙΟ
Μόνο 13% το ΠΑΣΟΚ;;;; Έπρεπε πιο χαμηλά να είναι. Κάτω του 5% η χουντική κυβέρνηση.
Αλλα και ο διορισμένος δήθεν πρωθυπουργός Παπαδήμος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος!!!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.