Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο στο Κυριακάτικο Θάρρος της Μεσσηνίας«Επαγγελματικά, ψύχραιμα και πολύ καλά δομημένα»

Δύο εγκλήματα αναζητούν δράστες


Με δύο ανεξιχνίαστα – προς το παρόν - σκληρά εγκλήματα κλείνει για τη Μεσσηνία το 2011. Την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα στα τέλη Φεβρουαρίου στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, και την αποτρόπαια δολοφονία πριν από λίγες ημέρες του Αλβανού Φελίπ Μεσάι και του 2,5 χρόνων γιου του Κέρι, στο βάλτο, στις όχθες του Παμίσου, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ποιο είναι, όμως, το προφίλ ενός δράστη που δεν έχει κανέναν φραγμό και αδίστακτα αφαιρεί τη ζωή ενός παιδιού με μαχαίρι; Είναι ψυχικά άρρωστος;

Οι περισσότεροι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για να φτάσει κάποιος να κάνει κακό σε ένα παιδί, πρέπει να είναι άρρωστος. Κατηγορηματικά όχι, απαντά η ψυχολόγος – ψυχοθεράπευτρια Αγγελική Μαστοράκη – Μπενά, σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης του χαρακτήρα των δραστών και της μορφής του εγκλήματος. Ήταν νοητικά υγιής και ήξερε τι έκανε.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σε 50 ημέρες έτοιμο το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας


Μπορεί να ακούγεται σαν… ανέκδοτο, αλλά φαίνεται να είναι η πραγματικότητα. Το έργο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας προχωρά πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς, κι αν δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, όπως δήλωσε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, μέσα στις επόμενες 50 ημέρες θα πρέπει να έχει παραδοθεί από τον εργολάβο. Βέβαια, θα λείπουν κάποιες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου, αλλά, σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό του θα είναι έτοιμο.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Ριζάς, «το Μέγαρο Χορού, σε ό,τι αφορά την οικονομική του κατάσταση, βρίσκεται σε καλό σημείο, αφού τις προηγούμενες ημέρες, ως γνωστόν, υπεγράφη από το υπουργείο Πολιτισμού ένα ακόμη κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ περίπου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία κατασκευής του, στο εσωτερικό του κτηρίου τα πράγματα προχωρούν, θα έλεγα, αρκετά ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες 50 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το συμβατικό έργο της εργολαβίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007.


Οδηγός ασφαλούς χρήσης του Facebook

Ο οδηγός αφορά στη νέα μορφή του προφίλ, το χρονολόγιο, που σύντομα θα έχουν όλοι οι λογαριασμοί του Facebook, καθώς … και στις νέες ρυθμίσεις του λογαριασμού και του απορρήτου.

Εξαιτίας της δεδομένης ανάγκης των χρηστών του Facebook να γνωρίσουν με ποιους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιούν τον ιστοχώρο με ασφάλεια, αποφεύγοντας τους πιθανούς κινδύνους, η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε ένα αναλυτικό 48σέλιδο οδηγό που ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πώς μπορεί να ελέγχει και να ρυθμίζει την πρόσβαση στα δεδομένα μέσα από τις οθόνες του Facebook.

Ο οδηγός αφορά στη νέα μορφή του προφίλ, το .........

χρονολόγιο, που σύντομα θα έχουν όλοι οι λογαριασμοί του Facebook, καθώς και στις νέες ρυθμίσεις του λογαριασμού και του απορρήτου. Παρέχει απλές οδηγίες χρησιμοποιώντας τις οθόνες του ιστοχώρου και αναδεικνύοντας τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητες της ασφαλούς χρήσης. Ειδικότερα, από τον οδηγό ενημερώνονται για:

- Την κατανόηση της πολιτικής απορρήτου και των όρων χρήσης (privacy και terms) ως το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα κατά την εγγραφή μας.

- Τη σημασία της δημοσίευσης προσωπικών στοιχείων με σύνεση κατά την εγγραφή στο Facebook.

- Πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε και να ασφαλίσουμε το λογαριασμό μας από ενέργειες παραβίασης ή υποκλοπής.

- Το χρονολόγιο: πώς μπορούμε να περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά μας στοιχεία και να ελέγχουμε πώς εμφανίζεται το χρονολόγιό μας προς άλλους χρήστες του Facebook, πώς μπορούμε να κρατάμε τον έλεγχο των κοινοποιήσεών μας και πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τις ρυθμίσεις απορρήτου.

- Οι φίλοι στο Facebook: Πώς δημιουργούμε επιμέρους λίστες με συγκεκριμένες επαφές, πώς προστατεύουμε τους φίλους μας από τα ανεπιθύμητα βλέμματα, πώς αφαιρούμε άτομα που δεν θέλουμε να βρίσκονται πια στη λίστα των φίλων μας, πώς μπλοκάρουμε τις προβληματικές επαφές.

- Αναζήτηση: Πώς αναζητούμε «φίλους», πώς ρυθμίζουμε ποιος θα μπορεί να μας βρει μέσα από το Facebook, πώς αποφασίζουμε εάν το χρονολόγιό μας θα μπορεί να βρεθεί μέσω δημόσιων μηχανών αναζήτησης.

- Πώς προστατεύουμε τις φωτογραφίες μας από ανεπιθύμητα βλέμματα:

- Εφαρμογές: πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε / απεγκαταστήσουμε μια εφαρμογή, πώς μπορούμε να αναφέρουμε μια εφαρμογή, πώς περιορίζουμε τη λίστα των ατόμων που θα μαθαίνουν τι κάνουμε στις εφαρμογές.

- Πώς μπορούμε να απενεργοποιήσουμε ή να διαγράψουμε το λογαριασμό μας.

- Πώς μπορούμε να αποκλείσουμε ενοχλητικές επαφές και εφαρμογές, να ανακτήσουμε τον έλεγχο του λογαριασμού μας και να αναφέρουμε ανάρμοστη δραστηριότητα στο Facebook.

Ο οδηγός δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή έδρα του Facebook στην Ιρλανδία.
Είναι προσβάσιμος σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστοχώρο του Saferinternet.gr, στη διεύθυνση: http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15

Εισπρακτικές εταιρίες στο κυνήγι ληξιπρόθεσμων

Εισπρακτικές εταιρείες εμπλέκει στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που ξεπερνούν πια τα 42 δις ευρώ το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος απαντώντας ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος σύντομα ολοκληρώνεται .........

η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα ενώ «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών».

Η τοποθέτηση του Βενιζέλου προκάλεσε αίσθηση δεδομένου ότι είναι γνωστός ο τρόπος που λειτουργούν οι εισπρακτικές εταιρείες και το μέγεθος της πίεσης που ασκούν στους οφειλέτες προκειμένου να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η στροφή του υπουργείου Οικονομικών στις εισπρακτικές εταιρείες αναδεικνύει και το μέγεθος του αδιεξόδου που βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα.

«Χρειαζόμαστε και έναν παράπλευρο μηχανισμό, χρειαζόμαστε όλους τους παράπλευρούς μηχανισμούς και τους ιδιώτες και τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες και φυσικά μηχανισμούς όπως είναι η ΔΕΗ που λειτουργεί με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα με προφανή ενόχληση αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του τέως γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δ.Σπινέλλη αναφορικά με το περιβόητο σύστημα «4-4-2».

«Ο κ. Σπινέλλης και το στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο κ. Λέκκας, φέρονται με βάση δημοσιεύματα να είπαν σε μία εκδήλωση επιστημονικών φορέων ότι είναι πασίγνωστο πως λειτουργεί στην Ελλάδαο κανόνας «40-40-20». Δηλαδή πως οι Εφοριακοί υπάλληλοι λένε στον ελεγχόμενο ιδιώτη: 20% το κράτος, 40% εμείς οι ελεγκτές και 40% εσύ.

Αυτό το ακούω και εγώ, το ακούτε και εσείς, μπορεί να λέγεται μεταξύ τυρού και αχλαδιού, δεν μπορεί να το λέει ένας πρώην δημόσιος λειτουργός που μόλις απεχώρησε από την υπηρεσία χωρίς να το έχει πει και χωρίς να το έχει τεκμηριώσει μόλις προηγουμένως και ένα εν ενεργεία στέλεχος της υπηρεσίας. Εάν όμως απ’ αυτό μπορεί να προκύψει έστω και ένα συγκεκριμένο στοιχείο και να πιάσουμε την άκρη ενός νήματος που οδηγεί σε συγκεκριμένο κύκλωμα, αυτό θα γίνει.

Μόλις, λοιπόν, το διάβασα, τηλεφώνησα στον Εισαγγελέα του Οικονομικού Εγκλήματος τον κ. Πεπόνη και τον παρεκάλεσα να διατάξει άμεση προκαταρκτική εξέταση και να καλέσει τους δύο αυτούς κυρίους ό,τι γνωρίζουν που δεν το είπαν στην υπηρεσία τους, να το πουν στον Εισαγγελέα. Διότι από τη γενική φήμη, την υποψία έως την συγκεκριμενοποίηση της καταγγελίας υπάρχει μία απόσταση».

Έλεγχος των δηλώσεων "πόθεν έσχες" σε όλους τους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών έδωσε ο υπουργός Οικονονικών, Ευ. Βενιζέλος.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Χ. Νικολακόπουλο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) κ. Ν. Ρουμελιώτη, οι οποίοι είχαν ισχυριστεί –μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή- ο μεν πρώτος, ότι οι εφοριακοί δέχονται διαχρονικά παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο δε δεύτερος ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών των Υπουργείου Οικονομικών και να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών.

Επειδή ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ προέβαλε τηλεοπτικά τον ισχυρισμό ότι εάν δοθεί σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί –μέσω των συστημάτων της ΓΓΠΣ- να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Βενιζέλος έδωσε προς τον Γ. Γραμματέα της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρη Θεοχάρη, την εντολή να εντάξει στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της ΓΓΠΣ τις προτάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ για ελέγχους και διασταυρώσεις.

market beast

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση σε όλα τα επίπεδα [ VIDEO ]

Δεν υπάρχει καμιά προσωπική αντιδικία με το Δημήτρη Κουσελά τόνισε η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για όλα τα τρέχοντα θέματα.
Η βουλευτής Μεσσηνίας επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση σε όλα τα επίπεδα όπως σε πρόσωπα και ιδέες.


Δείτε το ρεπορτάζ από την NET TV
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Αγριο κράξιμο έφαγε ο Βουδούρης στην Καλαμάτα... [ VIDEO ]

Χαμός έγινε στην εκδήλωση για την πολιτική που γινόταν με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη καθώς αγανακτισμένοι πολίτες «μπούκαραν» μέσα στον χώρο που διεξαγόταν η εκδήλωση και έβρισαν τους παραβρισκόμενους και ιδιαίτερα τον Μεσσήνιο Βουλευτή.

Το σύνθημα που ακουγόταν: Ψωμί παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73....

Δείτε το βίντεο
Παραμένει η παράνομη χωματερή λίγο πρίν την Αγία Κυριακή Φιλιατρών.

Και ο Στάμος δεν σηκώνεται από την καρέκλα ούτε για κατούρημα...

Παντρεμένος με την καρέκλα του προέδρου της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών ο Μπάμπης Στάμος, δεν ενδιαφέρεται για το παραμικρό στην Δημοτική ενότητα....

Την Τρίτη δημοσιεύσαμε φωτογραφίες από την παράνομη χωματερή που έχει μετατραπεί ένας χώρος (επί του δρόμου Φιλιατρών - Αγίας Κυριακής) λίγο πριν φτάσουμε στην Αγία Κυριακή.
Σήμερα Παρασκευή, 4 μέρες μετά δηλαδή, ..........

η κατάσταση στο ίδιο σημείο εξακολουθεί να είναι ίδια και χειρότερη.
Παρά την άσχημη κατάσταση του Δήμου, με καμένες λάμπες, σκουπίδια στους δρόμους, κατάσταση αχαρακτήριστη στα Φιλιατρά, ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας αντί να ενδιαφερθεί έστω στο ελάχιστο για να κάνει ότι μπορεί, κάθεται στο γραφείο του, και από κει και μετά όσα πάνε και όσα έρθουν...

Κ. Πούλο ως Αντιδήμαρχος, ανέλαβε δράση και ρίχτου κάνα γκάζι. Έχει καταντήσει μια γραφική φιγούρα στο Δημαρχείο. Από τις 7 που θα πάει μέχρι το μεσημέρι που θα φύγει δεν σηκώνεται από την καρέκλα ούτε για τουαλέτα.

Προς θεού δηλαδή!!!! Ας ασχοληθεί με τον Δήμο λίγο. Δεν εκλέχτηκε για να το παίζει αγάς στο Δημαρχείο. Αν δεν θέλει να ασχοληθεί ας παραιτηθεί να μπει ο επόμενος.
Αρκετά με κάτι κηφήνες σαν τον Στάμο και κάτι επιστάτες...

Δείτε τα χάλια στην Αγία Κυριακή.Η εφαρμογή του Έλληνα φοιτητή που μετράει 100.000 downloads

Πριν από λίγο καιρό, ο Απόστολος Παπαδόπουλος, 18 ετών φοιτητής Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο της Βιέννης, λάνσαρε την πρώτη του εφαρμογή για iPhone, που ήδη γνωρίζει επιτυχία. Πρόκειται για το 4sqwifi, που χρησιμοποιώντας τη γνωστή εφαρμογή foursquare, εντοπίζει τα γύρω ασύρματα δίκτυα από καφετέριες, εστιατόρια, ίντερνετ καφέ, καθώς και τους κωδικούς τους, επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Δεν «σπάει» κωδικούς, αντίθετα χρησιμοποιεί τα ..........

σχετικά tips που έχουν αφήσει οι χρήστες του 4sq. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και ήδη μετράει πάνω από 100.000 downloads, συγκεντρώνοντας θερμά σχόλια από τους χρήστες.
«Η ιδέα μού ήρθε τον Ιανουάριο όταν ακόμα πήγαινα στη Γ΄ Λυκείου», λέει σήμερα ο Απόστολος ή apas, όπως είναι γνωστός πια στον χώρο του Διαδικτύου (apas.gr) και δη του τουίτερ. «Οι υποχρεώσεις όμως για τις εξετάσεις την “πάγωσαν” προσωρινά». Τον Ιούνιο, συμμετέχοντας στο πρώτο ελληνικό AppCamp, ένα event με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών για smartphones, είχε την ευκαιρία να προχωρήσει αρκετά τον σχεδιασμό της. Εν τέλει, η εφαρμογή αναρτήθηκε στο App Store στις αρχές Νοεμβρίου, έχοντας έκτοτε πάρει τον δρόμο της.

Λόγω μιας ευτυχούς συγκυρίας, την ημέρα της «εξόδου» του προγράμματος στην αγορά, ο Απόστολος βρισκόταν στη Σίλικον Βάλεϊ, συμμετέχοντας σε μια αποστολή φοιτητών του Πανεπιστημίου της Καρλσρούης. «Στόχος του ταξιδιού ήταν να πάρουμε εκτός από γνώσεις και μια δόση της νοοτροπίας του τόπου και να τον φέρουμε πίσω στην Ευρώπη». Οπως του είπε χαρακτηριστικά κάποιος από τη Mozilla, «κλείσε τη φθηνότερη πτήση, κλείσε το φθηνότερο ξενοδοχείο κι έλα να μείνεις στη Βάλεϊ για δύο εβδομάδες. Απλά κάθησε στα Στάρμπακς και νιώσε το vibe.

Μετά πάρε το vibe και κάνε τα δικά σου πράγματα». «Βρέθηκα και συζήτησα με ανθρώπους κολοσσών, όπως η facebook και η google, αλλά και κάποιους από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Σίλικον Βάλεϊ. Σε όσους μίλησα για την εφαρμογή μου μού είπαν τα καλύτερα λόγια, ενώ ένας επικεφαλής της google ads άρχισε κατευθείαν να ρίχνει ιδέες για το πώς θα μπορούσα να το επεκτείνω. Εμεινα έκπληκτος από το πόσο ανοιχτοί και βοηθητικοί είναι όλοι, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι».

Το πώς ξεκίνησαν όλα αυτά χάνεται... όχι και τόσο πίσω στα χρόνια. Ηταν το 1997, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, που ο Απόστολος ξεκίνησε να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή, κάτι που έβρισκε απλώς συναρπαστικό. Οση ώρα όμως περνούσε μπροστά στο κομπιούτερ, άλλη τόση τον έβρισκες στο βουνό να ασκείται στο άλλο μεγάλο του πάθος, το σκι. «Ολη μου τη ζωή όταν δεν ήμουν με φίλους, είτε ήμουν σε μια πλαγιά είτε στο κομπιούτερ. Με αυτή τη σειρά», θυμάται.

Πρωταθλητής στο σκι και μέλος της εθνικής ομάδας, και με το δικό του όνομα να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των δωρεάν εφαρμογών για iPhone, μπορεί κανείς να πει ότι... τερμάτισε και τα δύο ταλέντα του. «Κάνω αυτό που μου αρέσει», λέει στην «Κ».
«Κάνω αυτό που αγαπάω»
«Ομως αν με ρωτήσεις, ακόμα ψάχνομαι. Ακόμα δεν ξέρω πού θα με βγάλει η ζωή και τι θα βρεθώ να κάνω σε λίγα χρόνια. Μπορεί να βγάλω χρήματα από κάποια εφαρμογή, αλλά μπορεί και όχι. Δεν είναι αυτό που με καίει. Αυτό που με καίει είναι να κάνω αυτό που μου αρέσει και αγαπάω. Και ό,τι είναι να προκύψει, θα προκύψει».
Οπως γράφει και κάτω από το όνομα του μπλογκ του, «keep calm, hack the world and do epic stuff». Μείνε ήρεμος, χάκαρε τον κόσμο και κάνε επικά πράγματα.

kala-nea

Ρυμούλκα έτοιμη να τουμπάρει στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών

Έτοιμη να τουμπάρει είναι η ρυμούλκα φορτηγού στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών, καθώς ο ιδιοκτήτης της την άφησε μεν προσωρινά εκεί, δεν υπολόγισε όμως ότι η άσφαλτος που είναι εκεί στο σημείο, δεν μπορεί να σηκώσει τόσο βάρος, με αποτέλεσμα από την μία πλευρά η ρυμούλκα να σπάσει την άσφαλτο και το ένα "πόδι" να χωθεί το μισό στο χώμα και ολόκληρη η ρυμούλκα να πάρει κλίση, με κίνδυνο αν το πόδι χωθεί ακόμα περισσότερο, να τουμπάρει όλη η ρυμούλκα.

Και αν γίνει αυτό τουλάχιστον μην υπάρχει ..........

κανείς εκεί και τον καταπλακώσει το βάρος.

Η Ρυμούλκα βρίσκεται μπροστά από το σπίτι του Δικηγόρου Κ. Αγγελόπουλου στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής.

Την φωτογραφία μας την έστειλε αναγνώστης και μας ζήτησε να την δημοσιεύσουμε προκειμένου να την δει ο ιδιοκτήτης της ή η αστυνομία και να λάβουν μέτρα πριν γίνει το κακό.

ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣΕλάχιστα νέα μέτρα μέχρι το 2015

Αισιόδοξος για το ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για την επόμενη τριετία εμφανίστηκε ο Βενιζέλος. Πρόοδος χωρίς εγγυημένο αποτέλεσμα για το PSI, λέει η Τρόικα

Οι συνομιλίες για το ελληνικό PSI σημειώνουν πρόοδο ωστόσο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα οδηγήσουν σε εθελοντική συμφωνία με υψηλό επίπεδο συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων, δήλωσε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος της τρόικας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ...........

ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι είναι θετικές οι ενδείξεις από τις διαβουλεύσεις και την πορεία της συζήτησης για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI). Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, το οποίο θα συνοδεύσει τη νέα δανειακή σύμβαση ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «θα κριθεί τον Ιανουάριο, οπότε και είναι η κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, και θα κριθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές».

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνει μια επιλογή ανάγκης, η οποία παραδέχθηκε ότι «έχει εξουθενώσει τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας μάλιστα πρόσφατη αναφορά του, διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε πως είναι κουρασμένος, αλλά ότι συμπάσχει με τον Ελληνα πολίτη που εξουθενώνεται με τις θυσίες. «Μακάρι να μπορούσα να απαλλάξω τον Έλληνα πολίτη από ένα μικρό βάρος», συμπλήρωσε, διαβεβαιώνοντας... πως σε προσωπικό επίπεδο διατηρεί «τεράστιες αντοχές».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Βενιζέλος στάθηκε σε όσα έχει πρόσφατα καταθέσει ο πρωθυπουργός, («δεν αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων ούτε αυξήσεις φορολογικών συντελεστών») και επικεντρώθηκε σο ζήτημα των δαπανών, λέγοντας ότι αυτές θα πρέπει να μειωθούν κάτι που θα προκύψει μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Περιγράφοντας μάλιστα την τριετία 2013 - 2015, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν, θα είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα έχουν ήδη δοκιμάσει οι πολίτες.

ellispoint

Το «βέτο» Cameron: ερμηνεύοντας το 26 - 1

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Πολλά γράφτηκαν σε εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο σε όλες τις γλώσσες της υφηλίου και όχι μόνο της Ευρώπης (και φυσικά της Ε. Έ.) και ακόμη περισσότερα ακούστηκαν σε ραδιοτηλεοπτικά ειδησεογραφικά δελτία και εκπομπές οικονομικής και πολιτικής ανάλυσης σχετικά με την συνάντηση κορυφής της περασμένης Παρασκευής που κατέληξε στο ΒΕΤΟ του Άγγλου Πρωθυπουργού κόντρα στη “συναίνεση” των υπολοίπων 26 της Ε.Ε.

Η απόφαση του κ Cameron να ασκήσει veto στη συμφωνία που προώθησαν οι «Μερκοζύ», όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν με ικανή δόση χιούμορ πολλοί επιφανείς αλλά και λιγότερο γνωστοί αναλυτές την σύμπραξη της Καγκελαρίου κ Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο κ Σαρκοζύ, δημιούργησε έντονες αντιδράσεις και μέσα στην Κυβέρνηση συνασπισμού της Αγγλίας.

Οι ευρωσκεπτικιστές στο Κόμμα των Συντηρητικών του...........

κ Cameron χειροκρότησαν την πράξη του αλλά ο αναπληρωτής πρωθυπουργός (των Φιλελεύθερων Δημοκρατών) κ Clegg υποστήριξε την άποψη ότι το βέτο του κ Cameron μπορεί να οδηγήσει την Αγγλία σε απομόνωση και να της στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις Επιτροπές και τα fora λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτές οι «αντιδικίες» μεταξύ των 2 εταίρων της Αγγλικής Κυβέρνησης όπως και οι επιθέσεις του Αρχηγού των Εργατικών κ Milliband δεν απηχούν την ευρύτερη Αγγλική Κοινή Γνώμη η οποία εγκρίνει το βέτο του λ Cameron σε ποσοστά σύμφωνα με τα οποία εάν σήμερα γινόταν εκλογές το Κόμμα των Συντηρητικών θα κέρδιζε απόλυτη και άνετη πλειοψηφία!
Εκλογές ΔΕΝ γίνονται…

Σήμερα, μια εβδομάδα μετά την θυελλώδη συνάντηση που κατέληξε στο αγγλικό βέτο και την διαμόρφωση της «συναίνεσης» του 26-1, καθώς οι εντάσεις μειώνονται, οι αποφάσεις αξιολογούνται περισσότερο ψύχραιμα και οι αναλυτές έχουν διαβάσει προσεκτικά τι ακριβώς ήταν αυτή η συναίνεση, μια νέα ερμηνεία αρχίζει να διαφαίνεται στα πεπραγμένα της περασμένης Παρασκευής.
Η συναίνεση που επεδίωξαν και πέτυχαν με τους άλλους 24 Ευρωπαίους ηγέτες η κ Μέρκελ και ο κ Σαρκοζύ αφήνει πολλά και σημαντικά κενά καθώς οι υπογραφές που έπεσαν από ηγέτες κάποιων χωρών πρέπει να επικυρωθούν από τα εθνικά τους Κοινοβούλια και, το σημαντικότερο, οι περιβόητες «Αγορές» αφού μελέτησαν τα κείμενα ΔΕΝ χειροκρότησαν όπως η κ Μέρκελ, ο κ Σαρκοζύ και οι άλλοι 24 ηγέτες των 26 χωρών μελών της ΕΕ που…συναίνεσαν!

Τα τελευταία μάλιστα 24ωρα 2 από τους Διεθνείς Οίκους αξιολόγησης έκαναν νύξη για ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της Γαλλίας! Ήδη κάποιοι επιφανείς Γάλλοι πολιτικοί δείχνουν στους οίκους αξιολόγησης την Αγγλία και σε υπεράσπιση της χώρας τους δηλώνουν ότι…η Αγγλία είναι σε πιο δεινή οικονομική θέση από την Γαλλία…

Εάν δει κανείς την πραγματικότητα χωρίς την επιβάρυνση συμπάθειας και αντιπάθειας για Έθνη, Λαούς και πολιτικές είναι ευδιάκριτη η πάλαι ποτέ ηγεμονία των 5 μεγαλύτερων Οικονομιών της Ευρώπης, εντός του ευρώ οι 4 Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και εκτός ευρώ η Αγγλία.
Τα στοιχεία του ΑΕΠ για το 2010 στις 5 ηγέτιδες οικονομίες της ΕΕ είναι ανάγλυφα: Το Γερμανικό ΑΕΠ περίπου στα 2,500 δις. Ευρώ, το Γαλλικό στα 1,933, το Αγγλικό στα 1,697, το Ιταλικό στα 1,549 και το Ισπανικό 1,063.
Στον αναλυτικό πίνακα φαίνονται και τα ΑΕΠ των υπολοίπων 22.
Η τρέχουσα, όμως, πραγματικότητα είναι ότι από τους παραπάνω 5 ήδη η Ιταλική Οικονομική δυσπραγία οδήγησε στην πτώση του κ Μπερλουσκόνι και την δημιουργία Κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον κ Μόντι ενώ η Ισπανία ήδη άλλαξε Πρωθυπουργούς και κλυδωνίζεται από απίστευτα ποσοστά ανεργίας και τον φόβο υποβάθμισής της.
Μικρότερες σε μέγεθος ΑΕΠ, σε σύγκριση με τους 5 ηγέτες οικονομίες αλλά με ΑΕΠ 230 δις. Ευρώ η Ελλάδα, 173 η Πορτογαλία και 154 η Ιρλανδία ήδη παραδόθηκαν στην «αγκαλιά» ΔΝΤ και των Ευρωπαίων…ΣΩΤΗΡΩΝ τους!

Συνεπώς από τους αρχικούς 5 ΜΕΓΑΛΟΥΣ (από τους οποίους οι 4 έχουν εθνικό νόμισμα το ευρώ και ο 1 τη λίρα) απέμειναν 3, από τους οποίους η Γαλλία του κ Σαρκοζύ, όπως προανέφερα, ήδη αντιμετωπίζει «εχθρικές» διαθέσεις από 2 Διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης αφήνοντας στο απυρόβλητο (μέχρι στιγμής) μόνο την Γερμανία καθώς η Αγγλία βρίσκεται εκτός ευρωζώνης και ευρώ επιμένοντας να διατηρεί την Αγγλική λίρα ως το εθνικό της νόμισμα…

Ήδη αρχίζει να διαφαίνεται η πιθανότητα το βέτο του κ Cameron να τον αναδείξει τελικά πιο δυνατό ηγέτη από τους 2 άλλους κυρίαρχους του ευρωπαϊκού παιχνιδιού τουτέστιν Μέρκελ-Σαρκοζύ και αυτό μπορεί να παγιωθεί εφόσον οι ηγέτες των 26 υποχρεωθούν να…ξανασυναντηθούν, να προσδιορίσουν και να συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες της Συνθήκης που, επί της Αρχής, υπέγραψαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.
Οψόμεθα!...

Πάντως στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι το οποίο μετά την θύελλα του 2008 συνεχίζει να κλυδωνίζεται, η Ε. Έ. των 27 Κρατών-μελών είναι η ΠΡΩΤΗ οικονομική δύναμη με ΑΕΠ της τάξης των περίπου 15,203 δις. δολαρίων, αφήνοντας πίσω της τις ΗΠΑ με ΑΕΠ 14,527 δις, την Κίνα με 10,120 δις, την Ιαπωνία με 4,324 δις και την Ινδία με 4,058 δις.Απεγκατάσταση για το ΠΑΣΟΚ.....

Μετά τα κακά μαντάτα για το ΠΑΣΟΚ (καλά μαντάτα για τον λαό που πέρασε τα πάνδεινα από δαύτους) είναι ώρα στις εκλογές να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ και έτσι να γίνει η......

απεγκατάσταση του από την εξουσία.Προηγείται η ΝΔ - Καταρρέει ο Παπαδήμος

ΠΑΣΟΚ: Πέφτει και δεν σηκώνεται ΟΥΤΕ με VIAGRA!!!
Σε λίγο θα κάνει derby με το ΚΚΕ για την τρίτη θέση... Άντε και πιο χαμηλά!!!Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις εξαμηνίαιες τάσεις της MRB, η Νέα Δημοκρατία ............

συγκεντρώνει ποσοστό 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1,5% το Άρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα απαντά το 3,3%, Λευκό - αποχή το 11,8% και αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 11,5% των ερωτηθέντων.Στην πρόθεση ψήφου επί όσων πρόκειται να ψηφίσουν, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 26%, το ΠΑΣΟΚ 15,1%, το ΚΚΕ 11,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,6%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,9%, η Χρυσή Αυγή 1,1% το Άρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα απαντά το 3%, Λευκό -αποχή το 11,8% και αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 18% των ερωτηθέντων.Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 32,7%, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 19,1%, το ΚΚΕ 11,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4,7%, , η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, το Άρμα Πολιτών 1,3%, άλλο κόμμα το 5,6%.Αναφορικά με την κατανομή των εδρών η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 140 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 53, το ΚΚΕ 31, ο ΣΥΡΙΖΑ 24, ο ΛΑ.Ο.Σ. 20, η Δημοκρατική Αριστερά 19 και οι Οικολόγοι Πράσινοι 13.Στο ερώτημα ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 59,1% απαντά μια κυβέρνηση συνεργασίας, το 19,3% μία μονοκομματική κυβέρνηση και κανένα από αυτά τα σχήματα απαντά το 21,6%.Αναφορικά με το πότε θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές το 34% των πολιτών κρίνει ότι πρέπει να διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου, το 26,7% άμεσα, μετά τις 19 Φεβρουαρίου και έως το καλοκαίρι του 2012 το 20,4% και στο τέλος της τετραετίας το 11,8%.Κατάρρευση Παπαδήμου

Στο ερώτημα πώς αξιολογείται η πορεία τη νέας κυβέρνησης συνεργασίας, το 55,1% απαντά ότι η γενική εντύπωση για την εικόνα της είναι χειρότερη από αυτήν που προσδοκούσε, ενώ το 24,5 απαντά ότι έχει καλύτερη εικόνα.Σε ό,τι άφορα την ερώτηση αν θα πετύχει η κυβέρνηση συνεργασίας, το 60,1% απαντά ότι θα αποτύχει, ενώ το 32% πιστεύει ότι θα πετύχει.Σχετικά με το πώς αξιολογείται η στάση του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, το 48% απαντά αρνητικά και το 33,3% θετικά.Προηγείται ο Βενιζέλος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με το ποιος είναι ο καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου, στους ψηφοφόρους του κόμματος το 2009, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προβάδισμα με 28,4%. Ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 8%, η Φώφη Γεννηματά με 4%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 3,2%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,3%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 1,1%. Άλλος απαντά το 2,3% των ερωτηθέντων και κανένας το 22,1%.Στο ίδιο ερώτημα, στους σημερινούς ψηφοφόρους του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευρύνει τη διαφορά του, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45,8%. Ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 30,4,%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12,3%, η Φώφη Γεννηματά με 2,7%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 2,2%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,1%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 1,3%. Άλλος απαντά το 0,8% των ερωτηθέντων.Στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, προβάδισμα αποκτά ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 22,5%. Ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,7%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6,5%, η Φώφη Γεννηματά με 3,8%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 2,5%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,%, ο Χάρης Καστανίδης με 1,1%. ο Γιάννης Ραγκούσης με 1%. Άλλος απαντά το 2,1% των ερωτηθέντων και κανένας το 36,3%.REAL.GR

Ημέρες και ώρες επίσκεψης κοινού στα Γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών

Στα πλαίσια της σωστής και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών της Περιφέρειας μας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ορίζονται οι ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και ώρες από 10:00πμ έως 15:00μμ, ως ημέρες και ώρες επίσκεψης κοινού στα Γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών.O… "μεγάλος αδελφός" στη ζωή μας μέσω των τηλεφώνων μας!

UPDATED

Εκατοντάδες είναι οι πολίτες που παρακολουθούνται καθημερινά χωρίς να το γνωρίζουν, καθώς χρειάζονται μόλις 20 λεπτά και 1.000 ευρώ για να εγκατασταθεί στο κινητό του… θύματος το λογισμικό-σκιά που υποκλέπτει τις συνομιλίες και τα SMS που στέλνει και λαμβάνει...

Συνήθως οι… δράστες είναι συγγενικά πρόσωπα, σύζυγοι που αναζητούν αποδείξεις για τυχόν απιστίες, γονείς που θέλουν να γνωρίζουν με ποιους μιλούν τα παιδιά τους, ή επαγγελματικοί ανταγωνιστές, σύμφωνα με «Τα Νέα».
Αρκεί μια επίσκεψη σε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ και ........

ο «κοριός» βρίσκεται εγκατεστημένος στο κινητό του στόχου.

Η υπηρεσία αυτή διαφημίζεται από τα γραφεία των ιδιωτικών ντετέκτιβ με τη διατύπωση «αναλαμβάνουμε τεχνολογίες τηλεφώνων», καθώς η υποκλοπή διώκεται.
Το λογισμικό-κοριός προσφέρει και επιπλέον υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μπορεί να ενεργοποιήσει το τηλέφωνο, ενώ το «θύμα» δεν μιλάει. Έτσι ο κοριός μετατρέπεται σε μικρόφωνο που καταγράφει και τις συνομιλίες εκτός τηλεφώνου.

Τα Νέα

Συνέχεια στο άρθρο από τον Γιάννη Πετσέλη

ΚΙΝΗΤΗ ΑΠΕΙΛΗ.

Συνδέονται στο διαδικτυο μέσω του κινητού χωρίς λογισμικό ασφαλείας.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι αυτό της ασφάλειας από διάφορων ειδών <κακοήθη> προγράμματα όπως είναι οι ιοί, τα Trojans, τα spyware κ.α. Από την στιγμή που τα κινητά τηλέφωνα άρχισαν να προσεγγίζουν τον κόσμο της πληροφορικής και να εξελίσσονται σε <μίνι> υπολογιστές, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ανοικτής αρχιτεκτονικής συστήματα, ήταν αναμενόμενο, οι δημιουργοί αυτών των κακοηθών προγραμμάτων να επεκτείνουν τη δράση τους.

Ήδη κυκλοφορούν αρκετές τέτοιες εφαρμογές οι οποίες μεταδίδονται κυρίως μέσω Bluetooth. Γι αυτό και συνιστάται όταν δέχεστε κάποιο μήνυμα με Bluetooth να είστε βέβαιοι για τον αποστολέα του.

Το ενδιαφέρον σημείο είναι, όμως ότι ενώ οι χρήστες δείχνουν να γνωρίζουν ότι ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να προσβληθεί από επιβλαβές λογισμικό, παραλείποντας να εγκαταστήσουν κάποια σχετική εφαρμογή ασφαλείας.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε, τουλάχιστον, έρευνα της F-Secure, που δραστηριοποιείται στο χώρο του λογισμικού προστασίας, με τίτλο για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων.

Η ίδια έρευνα έδειξε ακόμη ότι κατά μέσο όρο το 86% παραδέχτηκε πως δεν έχει εγκαταστήσει κάποιο λογισμικό ασφάλειας στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ταυτόχρονα, το 28% όλων όσοι απάντησαν στην έρευνα, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το κινητό του προκείμενου να συνδεθεί με το διαδικτυο.

Από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η Βρετανία κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό 47% κατόχων συσκευών κινητής τηλεφωνίας που κάνουν χρήση του διαδικτυου μέσω τηλεφώνου, αλλά και ταυτόχρονα και τον μικρότερο αριθμό εγκατεστημένου λογισμικού ασφαλείας στο κινητό του.

Οι περισσότεροι καταναλωτές γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση των δυνατοτήτων συνδεσιμότητας των συσκευών τους, αφού μόλις το 21% θεωρεί ασφαλή τη σύνδεση μέσω Bluetooth και μόλις το 15% τη σύνδεση μέσω WiFi

Επίσης από την έρευνα προκύπτει ότι το 33% θεωρεί ότι η διασφάλιση της προστασίας του κινητού έπρεπε να παρέχεται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Γεωγραφικά οι πηγές των κινητών απειλών επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο με γενέτειρες τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Ρωσία και τη Νότιο Αμερική.

Αν και η απειλή ιών για τα κινητά τηλέφωνα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα στις εφαρμογές spyware.

Τέτοιες εφαρμογές παρέχουν τη δυνατότητα κρυφής και ανεπιθύμητης πρόσβασης σε όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένης της ηχογράφησης των κλήσεων, της πρόσβασης σε μηνύματα, καθώς επίσης και της ενεργοποίησης του μικροφώνου για παρακολούθηση.

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΠΕΙΛΩΝ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ.

Προσβάλλονται εύκολα από ιούς και είναι ευάλωτα στις υποκλοπές στοιχείων του χρήστη.

Ευάλωτα στους ιούς και στις υποκλοπές στοιχείων παρόμοιους με αυτούς που χτυπούν και καταστρέφουν η υποκλέπτουν αρχεία και κωδικούς στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είναι τα νέα κινητά , τα επονομαζόμενα ως κινητά της τρίτης γενιάς που παρέχουν συνδέσεις με το διαδικτυο και ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Οι ειδικοί επισημαίνουν δυο ειδών κινδύνους για τα κινητά. Τον απλό κίνδυνο που έρχεται μέσω άλλου κινητού με ένα SMS το οποίο μπορεί να εγκαταστήσει λογισμικό στο κινητό, τον έλεγχο του οποίου μπορεί έτσι κάποιος να αποκτήσει Αυτός ο κίνδυνος περιλαμβάνεται στην παλιά ομάδα απειλών

Η νέα γενιά απειλών δεν είναι από κινητό προς κινητό αλλά μέσω ιντερνετ. Η νέα γενιά κινητών εισάγει νέους κίνδυνους και μικρότερη προστασία. Τα κινητά τελευταίας γενιάς είναι μικροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές επειδή έχουν όμως περιορισμό όγκου, βάρους και τιμής δεν μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτά μηχανισμοί ασφαλείας (antivirus, firewall) όπως στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα νέα κινητά μπορούν να υποστούν επιθέσεις από ιούς, να υποστούν fishing, κάποιος να σπάσει τους κωδικούς η και να αντλήσει στοιχεία για διατραπεζικές συναλλαγές, να υποκλέψει e-mail η να εγκαταστήσει έναν ιό και να χαθεί ο έλεγχος επισημαίνουν οι ειδικοί.

Η πλειονότητα των χρηστών έχει άγνοια κινδύνου και πρέπει να ευαισθητοποιηθεί τονίζουν οι ίδιοι. Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, το 13% των χρηστών διαθέτει κινητό τρίτης γενιάς στην Ελλάδα, που εμφανίζει, αναλογικά με τον πληθυσμό της τον μεγαλύτερο αριθμό συνδέσεων στην Ευρώπη.

Στο προσεχές μέλλον καθώς οι χρήστες θα αντικαθιστούν τα παλιά κινητά με αυτά της τρίτης γενιάς, το πρόβλημα των απειλών προβλέπεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ανέφερα πιο πάνω για το phising. Τι είναι αυτό; Θα με ρωτήσετε.

Αυτό λοιπόν είναι μια προσπάθεια για αλιευση προσωπικών δεδομένων, αριθμών τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών, κωδικών κλπ. Συνήθως ένα μήνυμα phising φαίνεται σαν ειδοποίηση από τράπεζα η πιστωτικό οργανισμό με στόχο την εξαπάτηση του παραλήπτη.

Eκλογές μέχρι το Φεβρουάριο ζητά το 60,7% των πολιτών

Εκλογές μέχρι το Φεβρουάριο του 2012 θέλει το 60,7% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, που αφορά τις εξαμηνιαίες τάσεις.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», το 34% των πολιτών κρίνει ότι πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, το 26,7% άμεσα, μετά τις 19 Φεβρουαρίου και έως το καλοκαίρι του 2012 το 20,4% και στο τέλος της τετραετίας το 11,8%.

Στην ερώτηση για το αν θα πετύχει η κυβέρνηση.........

συνεργασίας, το 60,1% απαντά ότι θα αποτύχει, ενώ το 32% πιστεύει ότι θα πετύχει. Σχετικά με το πώς αξιολογείται η στάση του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, το 48% απαντά αρνητικά και το 33,3% θετικά.
Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και στην ερώτηση το ποιος είναι ο καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προβάδισμα με 28,4%.

Ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 8%, η Φώφη Γεννηματά με 4%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 3,2%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,3%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 1,1%.

Άλλος, απαντά το 2,3% των ερωτηθέντων και κανένας το 22,1%.

morias news

ΝΥΤ: Σαββατόβραδο θα πούμε "αντίο" στο ευρώ

Θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης για την Ευρώπη: Μετά από εβδομάδες φημολογιών,ένα Σάββατο βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ότι η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ και θα επιστρέψει στην δραχμή.

Το πρωί της Δευτέρας, ουρές από χιλιάδες Ελληνες θα βρεθούν μπροστά στις κλειστές πόρτες τραπεζών, προσπαθώντας μάταια να μπουν μέσα για να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Η αξία της δραχμής θα «κουρευτεί» 60% και πλέον έναντι του ευρώ και οι τιμές των αγαθών θα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, στα λίγα καταστήματα που θα έχουν το θάρρος να ανοίξουν εκείνη την ημέρα.

Καθώς η χώρα θα διολισθαίνει στο χάος, ο στρατός θα..........

ρίξει την κυβέρνηση και θα αναλάβει την εξουσία.

Αυτό το εφιαλτικό σενάριο περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες οι New York Times σε σημερινό τους άρθρο υπό τον τίτλο «Μελετώντας την έσχατη ημέρα: Εξοδος από το ευρώ.»

Η αμερικανική εφημερίδα, σημειώνει ότι πρόκειται για ένα σενάριο που πιθανόν να μην υλοποιηθεί ποτέ αλλά, σε κάθε περίπτωση, η διόγκωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη το καθιστά πλέον καθόλου απίθανο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες που πλήττονται από την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Market beast

Τατούλης: Διαγωνισμός για σκουπίδια στις 23/12, Ιούνιο 2012 «λουκέτο» σε ΧΑΔΑ

Στις 23 Δεκεμβρίου 2011 θα προκηρυχθούν τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως επανέλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με τη παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

Προανήγγειλε, δε, την οριστική παύση λειτουργίας όλων .........

των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012. «Η πολιτική μας οριοθέτηση στο ζήτημα αποτελεί πρόκριμα για ολόκληρη τη χώρα», τόνισε με έμφαση ο περιφερειάρχης.

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μας προχωρήσαμε κατά προτεραιότητα από τις αρχές του έτους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας, σε διαβούλευση για το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με ιδιαίτερη έμφαση στους 3 πυλώνες: διεθνής διαγωνισμός, τερματισμός της λειτουργίας των δεκάδων ενεργών ΧΑΔΑ και ανακύκλωση», υπογράμμισε.

«Θα είχαμε προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα στα τεύχη δημοπράτησης, από τα τέλη Μαρτίου, αν είχαμε παραλάβει τις τεχνικές υπηρεσίες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση νωρίτερα», επεσήμανε ο κ. Τατούλης καταλήγοντας «Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μαύρη οικονομία διακίνησης αποβλήτων, η οποία οδήγησε στην καταστροφή της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

«Αν όμως μέχρι τώρα δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη λειτουργία των ΧΑΔΑ, οφείλεται στη δική μας κινητικότητα και στην αποφασιστικότητά μας», προσέθεσε ο περιφερειάρχης για το μείζον αυτό ζήτημα που αφορά στους δήμους. Μετά τη διαπιστωμένη από το υπουργείο Περιβάλλοντος αδυναμία αρκετών δήμων να υποβάλλουν αιτήσεις στο ΕΠΠΕΡΑΑ για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, κληθήκαμε να υποβάλουμε μια ενιαία πρόταση για όλη την περιφέρεια ώστε να κλείσουν και να αποκατασταθούν όλοι οι ΧΑΔΑ.

Για το θέμα της ανακύκλωσης, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι ο υφιστάμενος σχεδιασμός ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πλήρως αποτύχει και απαιτείται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. «Προωθούμε την πολιτική της ανακύκλωσης πάνω στη νέα φιλοσοφία της επαναπόκτησης των προϊόντων, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται απαξιωτικά, αλλά ως χρήσιμα υλικά που δημιουργούν νέα οικονομία. Αν μέχρι σήμερα οι πολιτικές στον τομέα αυτό έχουν αποτύχει οφείλεται στην έλλειψη κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού».

Βασική αρχή για μια ολοκληρωμένη πολιτική ανακύκλωσης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη πρέπει να είναι η διαλογή στην πηγή με χρήση τεσσάρων κατευθύνσεων, ενώ βασική προϋπόθεση επιτυχίας είναι να μην επιβαρυνθούν οικονομικά ούτε οι πολίτες ούτε οι δήμοι. Η ανακύκλωση, όπως ανέφερε ο Π. Τατούλης, πρέπει να γίνεται ανά γειτονιές, προκειμένου να εφαρμοστεί μια ανταγωνιστική πολιτική στη βάση της επιβράβευσης όσων μειώνουν τον όγκο των απορριμμάτων. Τα θέματα αυτά έχουν ήδη τεθεί σε διαβούλευση με τους Πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου

Για το ζήτημα των ΦοΔΣΑ ο Π. Τατούλης δήλωσε ότι «έχουμε ζητήσει και έχει γίνει αποδεκτό, να συσταθεί διαβαθμιδικός ΦοΔΣΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τα πρότυπα της Περιφέρειας Αττικής. Ένας ισχυρός ΦΟΔΣΑ που θα ενώνει τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαχείρισης, αλλά και την καθημερινή αποκομιδή και καθαριότητα». Κατ' αυτό τον τρόπο δημιουργείται περιφερειακή συνείδηση και επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή συνεργασία με όλους τους φορείς.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο Παρασκευή στην Μεσσηνιακή εφημερίδα ΘάρροςΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Άλμα 4,7% μέσα σ’ ένα χρόνο


Σημαντική άνοδο, ύψους 4,7%, σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα σ’ ένα χρόνο (από 10% το 2010 έφτασε στο 14,7% το τρίτο τρίμηνο του 2011), απόρροια της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μας λόγω ύφεσης.

Γενικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, κατά το γ΄ τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.079.286 άτομα και των ανέργων σε 878.266. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 17,7%, έναντι 16,3% του προηγούμενου τριμήνου και 12,4% του αντίστοιχου τριμήνου 2010.

-----------------------------------------------

Πλαίσιο συνεργασίας δημοσιοποίησε ο Γιώργος Καραμπάτος

Οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου


Στη φάση αναζήτησης συνεργασίας για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου βρίσκονται ακόμα οι τρεις επιτυχόντες συνδυασμοί από τις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία και πρέπει να επιτευχθεί το αργότερο μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες.

Χθες, στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν επίσημα τα τελικά αποτελέσματα, μετά την ανακήρυξη που έγινε από το Πρωτοδικείο.

Σε σύνολο ψήφων, πρώτος συνδυασμός αναδείχθηκε η «Δημιουργική Μεσσηνία» του κ. Γιώργου Καραμπάτου με 1.240 ψήφους, αλλά κατέλαβε 9 έδρες, σε σύγκριση με το συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο» του κ. Γ. Γκούμα που έλαβε 1.198 ψήφους αλλά 10 έδρες.

Τρίτος σε σταυρούς συνδυασμός είναι η «Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία» του κ. Δημήτρη Αδαμόπουλου, με 280 ψήφους και 2 έδρες.

και ακόμα περισσότερα και πλούσια θέματα.....

--

Ο διαιτητής γαμπρός του Αριστείδη Σταθόπουλου και οι… φήμες για εύνοια

Η πληροφορία είναι τσεκαρισμένη και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεως.

Ο γαμπρός του αντιπροέδρου της ΕΠΟ Αριστείδη Σταθόπουλου, τυγχάνει διαιτητής Β’ Εθνικής.

Ο εν λόγω κύριος από τις 5-11-2011 μέχρι και τις 11-12-2011 έχει οριστεί και έχει σφυρίξει έξι (ναι πολύ καλά διαβάσατε) αγώνες.

Το όνομά του, είναι Γιώργος Μπλάνας. Δεν γνωρίζουμε ........

αν η σχετική πληροφορία έχει φτάσει στ’ αυτιά του υπερευαίσθητου γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξής, ωστόσο, τώρα που θα ενημερωθεί εκτιμούμε ότι θα πράξει τα δέοντα. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβεβαιώσει όσους λένε ότι: «δρα και αντιδρά με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται..

parapolitika.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ο κ. Αριστείδης Σταθόπουλος εκτός από αντιπρόεδρος της ΕΠΟ είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Μεσσηνίας.....

Από βδομάδα οι αποφάσεις για την ΔΕΗ

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και εκεί θα υπάρξει τελική απόφαση για το ύψος των αυξήσεων, ενώ υπογράμμισε ότι οι μονάδες της ΔΕΗ που θα πουληθούν θα έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή όπως και ο τρόπος που θα γίνει αυτή η διαδικασία.


--

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ QUIZ

Θα σας καταπλήξει η τελειότητα των αριθμών!!!

Το νούμερο των παπουτσιών σου πολλαπλασίασε το επί 5...
πρόσθεσε 50...
πολλαπλασίασε επί 20...
πρόσθεσε 1011...
αφαίρεσε από το αποτέλεσμα τη χρονιά που γεννήθηκες...
προκύπτει ένας τετραψήφιος αριθμός.
Τα 2 πρώτα ψηφία είναι το νούμερο των παπουτσιών σου και τα 2 επόμενα, η ηλικία σου...

--

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.