Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ, σύμφωνα με βρετανικά στατιστικά στοιχεία

Έρευνα για τις ώρες εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας. Σύμφωνα με αυτήν, τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι Έλληνες (42,2 ώρες την εβδομάδα).

Οι Γερμανοί εργάζονται 35,6 ώρες, οι Γάλλοι 38 ώρες, οι Βρετανοί 36,3 ώρες, ενώ τις λιγότερες εργάζονται οι Ιρλανδοί (35 ώρες)

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η ..........

Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Guardian, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.

Μάλιστα, ο Guardian δεν διστάζει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας.

Η εφημερίδα τονίζει ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από τον δείκτη παραγωγικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν το διάστημα Απρίλιο-Ιούνιο 2011.

in.gr

Μήνυμα Αναγνώστη: Αναπάντητα ερωτηματικά

Στην χθεσινή παρουσίαση των προτάσεων για μία νέα πορεία που συμμετείχαν οι παρακάτω βουλευτές : Οικονόμου Θανάσης , Βουδούρης Οδυσσέας , Παρασύρης Φραγκίσκος , έκανα τις ακόλουθες ερωτήσεις, ανησυχώντας για το αυξημένο ενδιαφέρον για τα εσωτερικά του κόμματος και στη συγκεκριμένοι στιγμή ζήτησα από τους βουλευτές να μου απαντήσουν για τις θέσεις τους : .......

Πως στην Ελληνική Δημοκρατία, μια κοινοβουλευτική ομάδα και μάλιστα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ,εκβίασε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και απαίτησε μια κυβέρνηση Εθνικής ενότητας?
Ο Παπανδρέου στο βωμό στη διάσωση τις χώρας του παραχώρησε την πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αυτό υποτίθεται προήλθε από την κοινοβουλευτική δημοκρατία που έχει η βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές και οι Υπουργοί λοιπόν του Ελληνικού κοινοβουλίου και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι συνειδητά και Εθνικά αφοσιωμένοι στην επιτυχία αυτής της κυβέρνησης που είναι και κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

Πώς είναι δυνατόν , οργανωμένα αυτή την στιγμή διάφοροι βουλευτές να ασχολούνται μόνο με την αλλαγή της ηγεσίας στο κομμα του ΠΑΣΟΚ και με τα εσωκομματικά αφού δεν έχει κανένας από όλους αυτούς .λόγο ύπαρξης αν αυτή η κυβέρνηση αποτύχει ;

Μήπως υπήρχε και σχέδιο Β ; η απορία μου είναι για την ανατροπή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που όλοι γνωρίζουν πλέον ότι έχει φέρει κύρια πλήγματα στην ελληνική διαπλοκή.

Θα ήθελα να ήξερα ποια είναι η θέση σας για το δημοψήφισμα ;

Φυσικά η απάντησή τους ήταν ότι το timing δεν είναι σωστό.......

Δηλαδή των ελληνικό λαό που υποφέρει αυτή τη στιγμή προσπαθώντας να ξεπληρώσει και να διορθώσει τα λάθη ετών , τον εκτιμάτε τόσο πολύ κύριοι που αν και όλα αυτά του έχουν δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα,αγανάκτηση, πικρία, ανασφάλεια, φόβο για το αύριο , και έχει τις ίδιες απορίες που έχω και εγώ , δεν μπορούμε να έχουμε απάντηση επειδή πιστεύετε ότι δεν είναι σωστό το timing?

Θεωρώ πώς ο λαός είναι πιο σοφός από όλους σας….

ΤΖΙΜΑΣ Β.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.