Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Ο Τέρενς Κουϊκ θα Blog-άρει και τις Δευτέρες

Χάρη στους bloggers και τους ιστοσελιδάδες, η εκπομπή «O Τέρενς Blog-άρει», είχε ένα ξεκίνημα που ούτε και εμείς οι ίδιοι που την επιμελούμεθα δεν το περιμέναμε!

Από την άλλη πλευρά, η μία ώρα της Τετάρτης απέδειξε ότι δε φτάνει με τίποτα για να μπορούμε να παρουσιάζουμε θέματα από όσο γίνεται περισσότερα blog.

Έτσι, αποφασίσαμε στο Kontra, να προσθέσουμε άλλη ...........

μία μέρα. Επιλέξαμε τη Δευτέρα που είναι κλειστά και τα μαγαζιά το απόγευμα.
Άρα η εκπομπή «Ο Τέρενς Blog-άρει», θα βγαίνει στον αέρα Δευτέρα και Τετάρτη στις 18:00.

Υπενθυμίζω και το email της εκπομπής: oterensblogarei@hotmail.gr.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Η συντακτική ομάδα
Τέρενς Κουίκ
Αλεξάνδρα Τράγκα
Μικαέλα Παγκάλου
Γεωργία Παπαγεωργίου

Π. Τατούλης σε Μ Βορίδη: Αδιαπραγμάτευτη η ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας συναντήθηκαν με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη όπου τέθηκαν επί τάπητος το θέμα των οδικών αξόνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Υπουργό την ...........

αδιαπραγμάτευτη στάση της Περιφέρειας όσον αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και συγκεκριμένα την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα – Καλαμάτα με κατάληξη τον Περιμετρικό της Καλαμάτας

Όσον αφορά τον δυτικό άξονα δηλαδή την Ολυμπία οδό , ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον Υπουργό ότι θεωρεί άκρως απαραίτητη την κατασκευή της και την κατάληξή της στην Τσακώνα, δηλώνοντας ότι η ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει έργο πνοής και ανάπτυξης για την Πελοπόννησο .

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας με κατάληξη τον Περιμετρικό της Καλαμάτας ενώ για τον δυτικό άξονα την Ολυμπία Οδός εξέφρασε την πολιτική βούληση του Υπουργείου να επιλυθούν τα προβλήματα και να αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με την κατασκευάστρια Κοινοπραξία για την ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης .

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ολοκλήρωση των παραπάνω οδικών αξόνων οι οποίοι θα μετατρέψουν το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου σε σύγχρονο και ασφαλές ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο.

Επίσης κατά τη συνάντηση τέθηκε από τον Περιφερειάρχη το θέμα των 2 αεροδρομίων της Περιφέρειας , του αεροδρομίου της Τρίπολης και της Καλαμάτας. Επισημάνθηκε δε η σημασία των αεροδρομίων για την Πελοπόννησο με την παράλληλη λειτουργία στρατιωτικού και Πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη και η αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας .

Ο Υπουργός εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη με τον Περιφερειάρχη για την σπουδαιότητα των αεροδρομίων και αναμένονται πρωτοβουλίες από το Υπουργείο στο προσεχές διάστημα.

Τρίπολη: Μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στην Πελοπόννησο

Μείωση 27% στα τροχαία δυστυχήματα, σε σχέση με πέρυσι, καταγράφηκε στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν 47 τροχαία δυστυχήματα έναντι 64, τον Νοέμβριο του 2010. Έχασαν την ζωή τους εννέα άτομα, σε επτά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, ενώ τραυματίστηκαν συνολικά 61, εκ των οποίων εννέα, σοβαρά.

Επιπλέον, στους πέντε νομούς της περιφέρειας ...........

Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν, το Νοέμβριο, συνολικά 14.515 έλεγχοι για μέθη και διαπιστώθηκαν 224 παραβάσεις, όσες δηλαδή και στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, βεβαιώθηκαν 3.377 επικίνδυνες παραβάσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Real.gr

Η μεγάλη ξεφτίλα της Μεσσηνιακής εφημερίδας "Ελευθερία" του Ντίνου Πλεμένου

ΝΤΙΝΟ ΠΛΕΜΕΝΕ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ; ΤΕΛΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.
ΤΩΡΑ ΝΤΙΝΟ ΠΛΕΜΕΝΕ ΚΑΝΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ


ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.


-

Νίκη για τον συνδυασμό του Γ. Γκούμα με 10 έδρες – 9 ο Γ. Καραμπάτος και 2 ο Δ. Αδαμόπουλος

Τη νίκη του συνδυασμού του Γ. Γκούμα κατέγραψε το τελικό αποτέλεσμα μετά και την καταμέτρηση του τελευταίου τμήματος που ήταν το Εμπορικό.

Ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» κατάφερε να ενεργοποιήσει τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του νομού και αυτό ήταν το κύριο συστατικό αυτής της διαδικασίας με την αθρόα προσέλευση και την συμμετοχή ρεκόρ. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας γυρίζει σελίδα με το αποτέλεσμα που διαμορφώνεται απόψε να δίνει 10 έδρες στο «Νέο Επιμελητήριο», 9 έδρες στη «Δημιουργική Μεσσηνία» και 2 έδρες στην «Συνεργασία για την ανάπτυξη στη Μεσσηνία».

Στο Εμπορικό τμήμα από το συνδυασμό του Γ. Γκούμα εκλέγονται οι Κουτίβας, Τσάμη, Κωστόπουλος, από το συνδυασμό του Γ. Καραμπάτου οι Γκρέκης, Καπερώνης, Σαραντέας και από τον συνδυασμό του Δ. Αδαμόπουλου ο Τζανετέας.
Το «συστηματάκι» με τα… άλλα κόλπα που ετοίμαζε........

με το «πραξικόπημα» της αλλαγής εδρών που απεκρύβη μέχρι και την τελευταία στιγμή κατέρρευσε πανηγυρικά, με τους επαγγελματίες να δείχνουν πως πραγματικά παίρνουν την τύχη της επιχείρησής τους στα χέρια τους. Όσο για τα υπόλοιπα, οι αποκαλύψεις θα είναι… συγκλονιστικές!!!

Best Tv

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ, σύμφωνα με βρετανικά στατιστικά στοιχεία

Έρευνα για τις ώρες εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας. Σύμφωνα με αυτήν, τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι Έλληνες (42,2 ώρες την εβδομάδα).

Οι Γερμανοί εργάζονται 35,6 ώρες, οι Γάλλοι 38 ώρες, οι Βρετανοί 36,3 ώρες, ενώ τις λιγότερες εργάζονται οι Ιρλανδοί (35 ώρες)

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η ..........

Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Guardian, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.

Μάλιστα, ο Guardian δεν διστάζει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας.

Η εφημερίδα τονίζει ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από τον δείκτη παραγωγικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν το διάστημα Απρίλιο-Ιούνιο 2011.

in.gr

Μήνυμα Αναγνώστη: Αναπάντητα ερωτηματικά

Στην χθεσινή παρουσίαση των προτάσεων για μία νέα πορεία που συμμετείχαν οι παρακάτω βουλευτές : Οικονόμου Θανάσης , Βουδούρης Οδυσσέας , Παρασύρης Φραγκίσκος , έκανα τις ακόλουθες ερωτήσεις, ανησυχώντας για το αυξημένο ενδιαφέρον για τα εσωτερικά του κόμματος και στη συγκεκριμένοι στιγμή ζήτησα από τους βουλευτές να μου απαντήσουν για τις θέσεις τους : .......

Πως στην Ελληνική Δημοκρατία, μια κοινοβουλευτική ομάδα και μάλιστα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ,εκβίασε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και απαίτησε μια κυβέρνηση Εθνικής ενότητας?
Ο Παπανδρέου στο βωμό στη διάσωση τις χώρας του παραχώρησε την πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αυτό υποτίθεται προήλθε από την κοινοβουλευτική δημοκρατία που έχει η βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές και οι Υπουργοί λοιπόν του Ελληνικού κοινοβουλίου και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι συνειδητά και Εθνικά αφοσιωμένοι στην επιτυχία αυτής της κυβέρνησης που είναι και κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

Πώς είναι δυνατόν , οργανωμένα αυτή την στιγμή διάφοροι βουλευτές να ασχολούνται μόνο με την αλλαγή της ηγεσίας στο κομμα του ΠΑΣΟΚ και με τα εσωκομματικά αφού δεν έχει κανένας από όλους αυτούς .λόγο ύπαρξης αν αυτή η κυβέρνηση αποτύχει ;

Μήπως υπήρχε και σχέδιο Β ; η απορία μου είναι για την ανατροπή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που όλοι γνωρίζουν πλέον ότι έχει φέρει κύρια πλήγματα στην ελληνική διαπλοκή.

Θα ήθελα να ήξερα ποια είναι η θέση σας για το δημοψήφισμα ;

Φυσικά η απάντησή τους ήταν ότι το timing δεν είναι σωστό.......

Δηλαδή των ελληνικό λαό που υποφέρει αυτή τη στιγμή προσπαθώντας να ξεπληρώσει και να διορθώσει τα λάθη ετών , τον εκτιμάτε τόσο πολύ κύριοι που αν και όλα αυτά του έχουν δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα,αγανάκτηση, πικρία, ανασφάλεια, φόβο για το αύριο , και έχει τις ίδιες απορίες που έχω και εγώ , δεν μπορούμε να έχουμε απάντηση επειδή πιστεύετε ότι δεν είναι σωστό το timing?

Θεωρώ πώς ο λαός είναι πιο σοφός από όλους σας….

ΤΖΙΜΑΣ Β.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Αντίθετοι στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο οι βενζινοπώλες

Κατά της εξίσωσης των φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης τάχθηκε σήμερα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), ζητώντας αφενός να μην προχωρήσει το μέτρο, αφετέρου τη μείωση των φόρων στα καύσιμα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η αύξηση των φόρων έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης, περιορισμό των εσόδων του κράτους αντί για αύξηση, ένταση του λαθρεμπορίου, κλείσιμο πρατηρίων και στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικά καύσιμα αλλά και στη λαθραία υλοτόμηση.

Ο πρόεδρος της ΟΒΕ, Μ. Κιούσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ..........

οτι στο Νευροκόπι τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης έχουν μειωθεί από 650 σε 10, ενώ η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου στην περιφέρεια ξεπερνά το 50% και στα αστικά κέντρα το 25%.

Αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης που ισχύει από τον φετινό Οκτώβριο ενώ αν προχωρήσει η εξίσωση των φόρων από τον Οκτώβριο του 2012, όπως είπε, οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστερες καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει το 1,4 ευρώ το λίτρο από 0,93-1 ευρώ που είναι τώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΒΕ οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για είσπραξη επιπλέον φόρων ύψους 269 εκατ. ευρώ το φθινόπωρο του 2012 δεν πρόκειται να επαληθευτούν καθώς θα συνεχιστεί η μείωση της κατανάλωσης και η φυγή των καταναλωτών σε άλλα καύσιμα.

Ο πρόεδρος της ΟΒΕ επεσήμανε ακόμη ότι:

- Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων στο πρώτο εξάμηνο του έτους έφθασε το 17% ενώ πέρυσι διαμορφώθηκε σε 13,4%.

- Τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει 1100 πρατήρια, άλλα τόσα αντιμετωπίζουν προβλήματα ενώ 500 αναζητούν αγοραστή χωρίς αποτέλεσμα. Η μείωση της κατανάλωσης είναι ακόμη μεγαλύτερη στις παραμεθόριες περιοχές όπου οι καταναλωτές αγοράζουν καύσιμα από γειτονικές χώρες.

- Το λαθρεμπόριο και η παράνομη διακίνηση καυσίμων έχουν ενταθεί καθώς με την αύξηση των φόρων έχει αυξηθεί και το κέρδος των παράνομων κυκλωμάτων. Από το 1,6 ευρώ το λίτρο που κυμαίνεται η τιμή της βενζίνης το 1,05 είναι φόροι.

Έθνος

Παράνομο το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των τσιγάρων άφησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υγείας, Αντώνης Δημόπουλος σε συνέντευξη τύπου.

«Υπάρχει θεραπεία για το τσιγάρο και τον καρκίνο του πνεύμονα και αυτή είναι η αύξηση της τιμής», ανέφερε ο καθηγητής του Harvard, Gregory Connely.

Στο μεταξύ διευκρινίστηκε ότι η πώληση και .........

η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε κλειστούς χώρους απαγορεύεται εδώ και ένα χρόνο βάσει οδηγίας του ΕΟΦ.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος, θα επανεξεταστεί το πλαίσιο για το ποια ηλεκτρονικά τσιγάρα επιτρέπονται και σε ποιους χώρους.

Έτσι θα μας τα παίρνουν κάθε μήνα!

Η εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών για την παρακράτηση

Μια ακόμη μείωση εισοδημάτων περιμένει τους Έλληνες πολίτες από την 1η Ιανουαρίου. Το ποδαρικό της νέας χρονιάς γίνεται κυριολεκτικά με το αριστερό, καθώς ξεκινά η εφαρμογή της αυξημένης παρακράτησης που αναλογεί στη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ καθώς και η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς από μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ έως και τις 31-12-2014.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών ............

Γ. Καπελέρης έστειλε σήμερα προς τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας την εγκύκλιο για την παρακράτηση φόρου και έκτακτης εισφοράς από την 1-1-2012, η εφαρμογή της οποίας θα οδηγήσει σε μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών κατά περίπου 30 ευρώ για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αποδοχές 1.000 ευρώ και 35,3 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, για αποδοχές 1.400 ευρώ η αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου και έκτακτης εισφοράς είναι της τάξεως των 37 και 44 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή 6% σχεδόν.

Όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα της τρέχουσας χρονιάς, η οποία θα έρθει με ειδοποιητήριο από την Εφορία και θα μπορεί να εξοφληθεί σε έξι δόσεις.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στη μηνιαία παρακράτηση φόρου ανάλογα με το αν ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος λαμβάνει 14 μισθούς (μαζί με τα Δώρα) ή 12 μισθούς.

Για παράδειγμα έστω ότι άγαμος μισθωτός του Δημοσίου ( για τον οποίο προβλέπεται αφορολόγητο ποσό 5.000 ευρώ) λαμβάνει για παράδειγμα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ (σταθερές για όλους τους μήνες του 2012), το Δεκέμβριο καθαρό δώρο Χριστουγέννων 450 ευρώ, τον Απρίλιο καθαρό δώρο Πάσχα 190 ευρώ και τον Ιούλιο καθαρό επίδομα αδείας 190 ευρώ.

-Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800 ευρώ
-Ετήσιος φόρος κλίμακας: 2.370 ευρώ
- Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 2.370*1,5%=35,55 ευρώ
- Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα:2.370-35,55=2.334,45/12=194,54 ευρώ
- Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων: 194,54*(450/1.650)=53,06 ευρώ
- Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα: 194,54*(190/1.650)=22,40 ευρώ
- Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας: 194,54*(190/1.650)=22,40 ευρώ

Στη μηνιαία παρακράτηση φόρου εισοδήματος έρχεται να προστεθεί και η μηνιαία παρακράτηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία προσδιορίζεται ως εξής :

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800 (1%) Συνεπώς, 1.650*1 %=16,50 ευρώ

Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+450=20.250 (2%) Συνεπώς, 450*2%=9 ευρώ

Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+190=19.990 (1%) Συνεπώς, 190*1%=1,90 ευρώ

Παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800+190=19.990 (1%) Συνεπώς, 190*1%=1,90 ευρώ

β) Έστω ότι άγαμος μισθωτός του ιδιωτικού τομέα (για τον οποίο προβλέπεται αφορολόγητο ποσό 5.000 ευρώ και για τον οποίο το άθροισμα δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας ισοδυναμεί με δύο μισθούς) λαμβάνει για παράδειγμα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ (σταθερές για όλους τους μήνες του 2012), το Δεκέμβριο καθαρό δώρο Χριστουγέννων 1.650 ευρώ, τον Απρίλιο καθαρό δώρο Πάσχα 825 ευρώ και τον Ιούλιο καθαρό επίδομα αδείας 825 ευρώ.

- Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100 ευρώ Ετήσιος φόρος κλίμακας: 3.195 ευρώ

-Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 3.195*1,5%=47,92 ευρώ
-Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα:3.195-47,92=3.147,08/14=224,79 ευρώ
-Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων:3.147,08/14=224,79 ευρώ
-Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα:3.147,08/28=112,39 ευρώ
-Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας:3.147,08/28=112,39 ευρώ

Ποσά που πρέπει να παρακρατηθούν έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης :

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100 (2%) Συνεπώς:

- Παρακράτηση κατά την καταβολή του μηνιαίου μισθού, 1,650*2%=33 ευρώ

- Παρακράτηση κατά την καταβολή δώρου Χριστουγέννων, 1,650*2%=33ευρώ

- Παρακράτηση κατά την καταβολή δώρου Πάσχα,825*2%=16,50 ευρώ

- Παρακράτηση κατά την καταβολή επιδόματος αδείας,825*2%=16,50 ευρώ

γ) Έστω ότι ο μισθωτός της προηγούμενης περίπτωσης λαμβάνει κατά το μήνα Σεπτέμβριο του 2012 ένα έκτακτο εφάπαξ ποσό 3.000 ευρώ.

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100+3.000=26.100ευρώ Ετήσιος φόρος κλίμακας: 3.955ευρώ
- Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 3.955*1,5%=59,32 ευρώ
- Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί, πέραν της μηνιαίας παρακράτησης ΦΜΥ του μήνα Σεπτεμβρίου, κατά την καταβολή του έκτακτου εφάπαξ ποσού: 3.955-59,32=3.895,68-(224,79*14)=748,62 ευρώ

Ποσό έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που πρέπει να παρακρατηθεί, πέραν της μηνιαίας παρακράτησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του ίδιου άρθρου και νόμου του μήνα Σεπτεμβρίου, κατά την καταβολή του έκτακτου εφάπαξ ποσού

- Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100+3.000=26.100 (2%) Συνεπώς, 3.000*2%=60ευρώ

Πρώτο Θέμα

Τροποποίηση της έννοιας του ανέργου εξετάζει το υπουργείο Εργασίας

Προτάσεις τροποποίησης της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά στον ορισμό της έννοιας του "ανέργου", εξετάζονται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως διευκρινίζεται σε έγγραφο του αρμοδίου υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στόχος είναι να αρθούν ορισμένοι περιορισμοί ως προς τον προσδιορισμό και την εξειδίκευση των δικαιούχων των παρεχόμενων υπηρεσιών ΟΑΕΔ.
"Οι ενέργειες που θα ληφθούν θα οδηγήσουν, ...........

κατ΄αρχήν, στον προσδιορισμό του εργασιακά ενεργού πολίτη, στην εξειδίκευση των επιμέρους κατηγοριών και των προϋποθέσεων εγγραφής τους στον ΟΑΕΔ και συνακόλουθα στην εξειδίκευση αντίστοιχα των μητρώων εγγεγραμμένων του Οργανισμού", αναφέρει επίσης ο υπουργός.

Το έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ 'Αγγελου Κολοκοτρώνη για τους άνεργους και ανασφάλιστους γιατρούς που δεν έχουν δικαίωμα κάρτας ανέργου από τον ΟΑΕΔ.

Ανατροπή: Ο Λοβέρδος «παίρνει κεφάλι» στο ΠΑΣΟΚ

Μια σημαντική ανατροπή στο εσωκομματικό περιβάλλον του ΠΑΣΟΚ, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse, η οποία έγινε για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο ...........

κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει 20%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 16%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 7%, η Άννα Διαμαντοπούλου 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης 3% και ο Χρήστος Παπουτσής 1%.
Προβάδισμα παίρνει και στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 25% και ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 6%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 5%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 4% και ο Χρήστος Παπουτσής με 2%. Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 20%.

Επιπλέον, το 49% των ερωτηθέντων επιθυμεί άλλο πρόεδρο και υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές, έναντι 13% που επιθυμεί τον Γιώργο Παπανδρέου.

Υπάρχει επίσης ένα 12% που επιθυμεί Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο και άλλον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι το 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί μεγάλη ή αρκετά μεγάλη την πιθανότητα διάσπασης του Κινήματος στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, το 36% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι το πιο σοβαρό και επείγον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει το Κίνημα είναι η πολιτική που ακολούθησε την τελευταία διετία.

Αντίστοιχα, το 58% εκτιμά ότι συνολική είναι η ευθύνη (πρόεδρος, στελέχη, υπουργοί) για την πορεία της χώρας την τελευταία διετία.

Η πανελλαδική έρευνα έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 6-7 Δεκεμβρίου 2011 σε δείγμα 1.059 ατόμων άνω των 18 ετών.

NewsCode

ΣΧΟΛΙΟ
Θέλει ο Μπένι να γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ.... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει;;;;

Εκλογές Επιμελητηρίου Σήμερα το βράδυ τα αποτελέσματα

Στην τελική ευθεία μπαίνουν σήμερα οι επιμελητηριακές εκλογές, τέταρτη και τελευταία ημέρα, με τις κάλπες να σφραγίζονται στις 4.30 το απόγευμα στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Χθες ξεκίνησε η ψηφοφορία στην περιοχή της Καλαμάτας και σήμερα συνεχίζεται στο κτήριο του Επιμελητηρίου από τις 8.30 το πρωί.
Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι σήμερα το βράδυ θα .............

έχει γίνει καταμέτρηση και θα μπορούν να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Από νωρίς το πρωί χθες, οπότε άνοιξαν οι κάλπες στην Καλαμάτα, δεκάδες υποψήφιοι και από τους τέσσερις συνδυασμούς είχαν συγκεντρωθεί κάτω από τα γραφεία του Επιμελητηρίου και παρέμειναν εκεί μέχρι αργά το απόγευμα, που ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία.

Γ. Καραμπάτος
Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Καραμπάτο, η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά και δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη συμμετοχή: «Η επιχειρηματική κοινότητα συμμετέχει ενεργά. Αύριο (σ.σ. σήμερα), λοιπόν, θα έχουμε δείγμα του πόσοι ψήφισαν. Το κυριότερο είναι ότι μετά την Κυπαρισσία και την Πύλο, όπου επίσης είχαμε μεγάλη συμμετοχή, το δείγμα αυτό θα δείξει και την ανησυχία των επιχειρηματιών για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά και την κοινωνία μας».

Γ. Γκούμας
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Γκούμας, τόνισε στο «Θάρρος» ότι η τρίτη μέρα της ψηφοφορίας κύλησε ομαλά και η προσέλευση του κόσμου είναι ικανοποιητική. «Θέλουμε», σχολίασε, «οι επιχειρηματίες να πιστέψουν στο θεσμό και σε κάτι καινούργιο. Αυτή ήταν η προσπάθειά μας από την αρχή και πιστεύω ότι το καταφέραμε. Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Έχουμε ξεπεράσει τους 1.600 ψηφοφόρους και φαίνεται ότι συνολικά θα ξεπεράσουμε τους 3.000. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που μας ψήφισαν, αλλά και σε αυτούς που δε μας επέλεξαν. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να αναβαθμισθεί ο θεσμός».

Δημ. Αδαμόπουλος
Τέλος, ο υποψήφιος με το συνδυασμό «Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία», Δημήτρης Αδαμόπουλος, επισήμανε επίσης πως τα όποια προβλήματα έχουν επιλυθεί και η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά. Και συμπλήρωσε: «Έχω διαπιστώσει ότι όλοι οι επαγγελματίες είναι ενημερωμένοι για τις θέσεις των συνδυασμών και βλέπουμε πολύ καλή ανταπόκριση στις θέσεις του δικού μας συνδυασμού, όπως στη μείωση των συνδρομών κατά 50% από 1/1/2012 και στην απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών του Επιμελητηρίου. Πιστεύω ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ομαλά αύριο».
Στις εκλογές του Επιμελητηρίου είναι υποψήφιος και ο κ. Νίκος Ψαλτήρας.

Θάρρος

Οι εκλογές στις ΕΛΜΕ ΜΕσσηνίας. Συντριβή για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, Ανοδο για τους υπόλοιπους.

3η τερμάτισε την κούρσα των εκλογών στους καθηγητές η ΠΑΣΚ στην Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

Η ΔΑΚΕ ήταν η μεγάλη νικήτρια αφού βγήκε πρώτη δύναμη στις εκλογές της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η ΔΑΚΕ πήρε 116 ψήφους και δυο έδρες
οι Συσπειρώσεις Προοδευτικών Καθηγητών 84 ψήφους και 2 έδρες
η ΠΑΣΚ 74 ψήφους και 2 έδρες
η Αυτόνομη Κίνηση Καθηγητών 66 ψήφους και 1 έδρα
ενώ η Ταξική Ενότητα έλαβε 42 ψήφους και πήρε έδρα.

Στην Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας τα αποτελέσματα για ...........

το ΠΑΣΟΚ είναι τραγικά καθώς η παράταξη της ΠΑΣΚ ήρθε τελευταία και καταϊδρωμένη εκλέγοντας μόνο έναν εκπρόσωπο το Διοικητικό Συμβούλιο. Η ΔΑΚΕ της ΝΔ τερμάτισε δεύτερη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Εγγεγραμμένοι 308
Ψήφισαν 176
Εγκυρα 159
Λευκά 16
Ακυρα 1

Ελαβαν

Συσπείρωση Προοδευτικών Καθηγητών 57 ψήφους καταλαμβάνοντας 3 έδρες στις οποίες εκλέχτηκαν οι Θεόδωρος Βίτσας (36), Δημήτρης Πανόπουλος (30), Χαρά Κιουρή (24).

ΔΑΚΕ Δ.Ε. 50 ψήφους και 2 έδρες στις οποίες εκλέχτηκαν οι Δημήτριος Στυλιανός (45), Μαρίκα Καραμπά (28).

Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών 32 ψήφους και 1 έδρα στην οποία εκλέγεται ο Γεώργιος Μπαρδαμάσκος (21).

ΠΑΣΚ Δ.Ε. 20 ψήφους και 1 έδρα στην οποία εκλέχτηκε ο Ιωάννης Σάκκουλας (13).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενισχύει τις Υπηρεσίες της Τροχαίας

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου«Εξοπλισμός υπηρεσιών τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου»συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.999.600,00 €.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην προμήθεια των κάτωθι: .........


1. Οχήματα τύπου τζιπ (τεμ. 22)

2. Οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων (τεμ. 7)

3. Αστυνομικά οχήματα (τεμ. 21)

4. Συσκευές έλεγχου ταχύτητας οχημάτων

α) με φωτογραφικό σύστημα (τεμ. 4)

β) φορητές συσκευές (τεμ. 14)

5. Δίκυκλες μοτοσικλέτες (υπηρεσιακού χρωματισμού και ελευθέρου χρωματισμού τεμ. 21)

6. Πομποδέκτες αυτοκίνητων (τεμ. 50) και φορητοί πομποδέκτες (τεμ 56)

7. Αλκοολόμετρα (τεμ 20)

Morias Νews

Απαντήση από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά σε δημοσίευμα του Φιλιατρά News

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Απάντηση σε δημοσίευμα του blog Φιλιατρά News εξέδωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς σχετικά με την κατασκευή της νέας κοιλαδογέφυρας στον Λαγκούβαρδο (όρια Φιλιατρών και Γαργαλιάνων) της επαρχιακής οδού Αγίας Κυριακής - Μαραθούπολης.

Στις 4 Δεκεμβρίου σε δημοσίευμα του Φιλιατρά News εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την πρόοδο των εργασιών στο Λαγκούβαρδο προκειμένου να καταργηθεί το "S" του θανάτου και να εκλείψουν τα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν εκεί από τα οποία τα περισσότερα είναι θανατηφόρα.
Στην απάντηση του ο Αντιπεριφερειάρχης ...............

Μεσσηνίας κ. Αλευράς αναφέρει ότι τώρα συντάσσεται η ΜΠΕ (μελέτη Περιβαλοντικών Επιπτώσεων) και σύντομα (εντός 15 ημερών) θα σταλεί για έγκριση από ΠΕΧΩ Περιφέρειας Πελοποννήσου.και ο κ. Αλευράς στην απάντηση του καταλήγει λέγοντας ότι υπάρχει μελετητική ωριμότητα του δύσκολου έργου και κι ευελπιστεί ότι την καλοκαιρινή περίοδο του 2012 (ήτοι από Μάιο έως Οκτώβριο) θα υλοποιηθεί.

Αναλυτικά η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Κ. Αλευρά αναφέρει:

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Καλαμάτα, 7.12.2011

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ FILIATRANEWS

ΘΕΜΑ: Κατασκευή νέας κοιλαδογέφυρας «Λαγκούβαρδου»


Όπως γνωρίζετε, το έργο 1 «Βελτίωση – Συντήρηση 15ης Επ.Ο. Φιλιατρά – Μάραθος – Ρωμανού (Βελτίωση Γέφυρας Λαγκούβαρδου)», με προϋπολογισμό 200.000 € και πίστωση 150.000 €, εντάχθηκε στους ΚΑΠ 2011 της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την υπ’ αρ. 313/29.08.2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, η ΔΤΕ της ΠΕΜ συνέταξε τη μελέτη, βάσει της οποίας:

1. Κατασκευάζεται πλακοσκεπής οχετός με καθαρό άνοιγμα 6 Χ 3 μ. ύψος από μπετόν.
2. Βελτιώνεται η οριζοντιογραφία και η μηκοτομή του δρόμου σε μήκος 300 μ. ώστε να γίνεται ασφαλής και άνετη η κίνηση των οχημάτων (επισυνάπτονται σχέδια).
3. Έγινε συνεννόηση με παρακείμενους ιδιοκτήτες για παραχώρηση εδάφους των ιδιοκτησιών τους ώστε να επιτευχθεί η γεωμετρία του δρόμου.

Αυτή τη χρονική στιγμή, συντάσσεται η ΜΠΕ και σύντομα (εντός 15 ημερών) θα σταλεί για έγκριση από ΠΕΧΩ Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Επίσης, βάσει του προϋπολογισμού της συνταχθείσας μελέτης, η απαιτούμενη πίστωση ανέρχεται στο ποσό των 460.000 €.
Θα προταθεί αύξηση πιστώσεων για το έτος 2012 μέχρι ολοκλήρωσης του έργου, από το πρόγραμμα ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, συνάγεται ότι υπάρχει μελετητική ωριμότητα για την κατασκευή ενός δύσκολου έργου κι ευελπιστούμε ότι την καλοκαιρινή περίοδο του 2012 (ήτοι από Μάιο έως Οκτώβριο) θα υλοποιηθεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Παναγιώτης Αλευράς


ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
Ευχαριστούμε τον κ. Αλευρά για την αποστολή της απάντησης του


Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 κατέθεσε η Puma Hellas

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 κατέθεσε η εταιρεία Puma Hellas, σε μια προσπάθεια όπως υποστηρίζει η διοίκηση της, η οποία αποτελεί βήμα στήριξης για την παρουσία του πολυεθνικού ομίλου στην ελληνική αγορά.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

"Η PUMA Ελλάς ΑΕ υπέβαλε αίτηση στο .............

Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την υπαγωγή της στη διαδικασία εξυγίανσης (στα πλαίσια του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει).

H διαδικασία εξυγίανσης προσφέρει στην PUMA Ελλάς πλαίσιο προστασίας για τη διενέργεια διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της με στόχο την επίλυση των οικονομικών της προβλημάτων, τη διαφύλαξη της συνέχισης της εμπορικής της δραστηριότητας και την αποκατάσταση της επιχειρηματικής της ευρωστίας.

Η επιδείνωση των οικονομικών της εταιρείας οφείλεται σε ποινικά κολάσιμες πράξεις υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και απιστίας που προκύπτει ότι διαπράχθηκαν από μετόχους της μειοψηφίας και από τρία πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, οι παράνομες αυτές ενέργειες που αποκαλύφθηκαν τον Οκτώβριο 2010 προκάλεσαν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας, κλόνισαν το ταμειακό διαθέσιμο της εταιρείας και της προκάλεσαν τεράστια περιουσιακή βλάβη. Η εταιρεία έχει υποβάλει μήνυση κατά των φερομένων ως υπευθύνων τον Απρίλιο 2011.

Σε απάντηση των αποκαλύψεων, η PUMA προκάλεσε επίσης την άσκηση ενδελεχούς ελέγχου από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο. Εξελέγη αμέσως νέα διοίκηση που έχει ήδη αναλάβει την αναδιοργάνωση της εταιρίας με στόχο την οριστική της εξυγίανση, κρίσιμο βήμα για την οποία αποτελεί και η υποβληθείσα αίτηση.

H εταιρεία είναι απολύτως ενήμερη στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία".

Παρουσίαση του βιβλίου "Άναρχος Λόγος" του Ηλία Τσιμπλή από την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων

Η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και ο ΜΕΣΚ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Άναρχος Λόγος» του Ηλία Τσιμπλή που θα παρουσιασθεί το Σάββατο 10-12-2011 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα «Αλ. Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», του περιοδικού «Flash» και του τηλεοπτικού σταθμού «Best». Θα μιλήσουν οι κ.κ. Χρήστος Πλακονούρης – συγγραφέας – και Δημήτρης Ρεντίφης – σχολικός σύμβουλος –.

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές. Την εκδήλωση ......

θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κων/νος Κόλλιας.

Ξεκινάει η αλλαγή στην εμφάνιση του Facebook

O Sam Lessin, στέλεχος της εταιρείας του Facebook, επιβεβαίωσε την Τρίτη, ότι η νέα εμφάνιση της υπηρεσίας με την υποστήριξη του Timeline, ξεκινάει να προσφέρεται στο κοινό της Νέας Ζηλανδίας και σύντομα θα επεκταθεί η αλλαγή και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πότε και ποιες περιοχές θα ακολουθήσουν δεν έγιναν γνωστές, αλλά σίγουρα μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν περισσότερες ανακοινώσεις.
Η αποκάλυψη της αλλαγής στη δημοφιλή υπηρεσία έγινε πριν ...........

από δύο μήνες και με τη βοήθεια μιας συγκεκριμένης διαδικασίας, αρκετοί χρήστες έχουν περάσει ήδη το profile τους στη νέα μορφή του Facebook.

To Timeline είναι η βασικότερη αλλαγή στη φιλοσοφία του Facebook να μειώσει την προσοχή που δίνει στα πρόσφατα updates και να προσφέρει ευρύτερη κάλυψη στο ιστορικό κάθε χρήστη του.

Χαράτσι ακινήτων: Πρώτα καταβολή της οφειλής και μετά δικαστική προσφυγή

«Περάστε πρώτα από το ταμείο να πληρώσετε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος και μετά μπορείτε να ασκήσετε προσφυγή στα δικαστήρια», λέει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους οι οποίοι αμφισβητούν το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα των εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζεται ότι σε περίπτωση αμφισβήτησης του πολυεκκαθαριστικού ο φορολογούμενος μπορεί να ασκήσει κατά του σημειώματος αυτού, μόνο προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, χωρίς όμως να αναστέλλεται η καταβολή του βεβαιωθέντος ποσού.

Η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής ..........

αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς, καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που προκύπτει από την εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων.Οποιοδήποτε άλλο αίτημα που τυχόν κατατίθεται από υπόχρεο στη ΔΟΥ όπως ένσταση, δήλωση επιφύλαξης, ακύρωση, διαγραφή, δεν επιφέρει κανένα έννομο αποτέλεσμα.
Χαράτσι ακινήτων: Πρώτα καταβολή της οφειλής και μετά δικαστική προσφυγή

Λάθη

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους φορολογούμενους να εξοφλήσουν πρώτα το πολυεκκαθαριστικό και μετά να προσφύγουν στα δικαστήρια:

1. Οι εφορίες καθυστερούν να διορθώσουν τα λανθασμένα σημειώματα και να εκδώσουν νέα για τις περιπτώσεις των φορολογούμενων που εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά όπως μακροχρόνια άνεργοι, ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, αποζημιώσεις λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης κ.ά.

2. Ποσά «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» καλούνται να πληρώσουν ακόμη και φορολογούμενοι οι οποίοι δήλωσαν για το 2010 συνολικό ετήσιο εισόδημα, χαμηλότερο των 12.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προσέθεσαν στο φορολογούμενο -με βάση την κλίμακα- ετήσιο εισόδημά τους όλα τα απαλλασσόμενα από το φόρο ποσά επιδομάτων που έλαβαν οι φορολογούμενοι αυτοί το 2010 (και δήλωσαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις), όπως για παράδειγμα το φοιτητικό επίδομα, το ΕΚΑΣ, το επίδομα τρίτεκνου ή πολύτεκνου, τη σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, κ.λπ.

Προσέθεσαν επίσης και όλα τα αυτοτελώς φορολογηθέντα ποσά εισοδημάτων που τυχόν δήλωσαν (τόκους καταθέσεων κ.λπ.). Έτσι, με το συνυπολογισμό όλων των απαλλαχθέντων και αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων, τα συνολικά ποσά ετησίου εισοδήματος ανέβηκαν, σε πολλές περιπτώσεις χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, πάνω από το όριο των 12.000 ευρώ επί του οποίου επιβάλλεται η ειδική εισφορά.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών επιχειρώντας να βάλει «φρένο» στις προσφυγές των φορολογουμένων κατά της έκτακτης εισφοράς υποστηρίζει ότι η διάταξη που επιβάλλει την ειδική εισφοράς αλληλεγγύης είναι σύμφωνη με τη συνταγματική αρχή της ισότητας καθώς συνιστά έκτακτη οικονομική επιβάρυνση που κλιμακώνεται ανάλογα με την οικονομική (φοροδοτική) ικανότητα των φορολογούμενων. Επίσης θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα αναδρομικότητας αφού η εισφορά επιβάλλεται στα εισοδήματα της διαχειριστικής περιόδου 2010 που δηλώθηκαν φέτος.

Οι παγίδες με τις κλίμακες

Με το συνυπολογισμό όλων των απαλλαχθέντων και αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων, τα συνολικά ποσά ετησίου εισοδήματος ανέβηκαν, σε πολλές περιπτώσεις χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, πάνω από το όριο των 12.000 ευρώ επί του οποίου επιβάλλεται η ειδική εισφορά

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προσέθεσαν στο φορολογούμενο -με βάση την κλίμακα- ετήσιο εισόδημά τους όλα τα απαλλασσόμενα από το φόρο ποσά επιδομάτων που έλαβαν οι φορολογούμενοι αυτοί το 2010.

Ημερησία

Πώς να μειώσετε τη δόση της πιστωτικής κάρτας ως 70%

Την καλύτερη λύση για να διαχειριστούν τα χρέη από το «πλαστικό χρήμα» αναζητά σήμερα ο 1 στους 2 κατόχους πιστωτικών καρτών, καθώς οι περικοπές στο εισόδημα προκαλούν μεγάλες δυσκολίες στους καταναλωτές στην εξυπηρέτηση των δόσεων που «τρέχουν» κάθε μήνα για πιστωτικές κάρτες και κάθε είδους δάνεια.

Αποτέλεσμα είναι να χρεώνονται και με επιτόκια υπερημερίας, ενώ όταν πληρώνουν μόνο το ελάχιστο ποσό, το σύνολο της οφειλής, συχνά αυξάνεται αντί να μειώνεται και εγκλωβίζονται όλο και περισσότερο στο χρέος.

Και όμως υπάρχει τρόπος να περιορίσετε ακόμα και ...........

κατά 70% τη δόση που πληρώνεται κάθε μήνα για τις πιστωτικές σας κάρτες, μέσα από ένα πρόγραμμα μεταφοράς.

«Φως» υπάρχει ακόμα και για εκείνους που η κάρτα έχει βγει στο «κόκκινο», αφού οι τράπεζες δέχονται να «κουρέψουν» σημαντικό μέρος της οφειλής.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα στην αγορά:

Οι τράπεζες «κουρεύουν» ως 60% τα χρέη από πιστωτικές κάρτες, στις περιπτώσεις που οι οφειλέτες έχουν βγει ήδη στο «κόκκινο» και δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις τους για διάστημα άνω των 90 ημερών.

Καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πλέον στις τράπεζες να σωρεύουν «κόκκινες» οφειλές, προτείνουν τον συγκεκριμένο διακανονισμό προκειμένου να εισπράξουν έστω και τμήμα των οφειλών που βρίσκονται σε καθυστέρηση.

Για παράδειγμα οι τράπεζες καλούν (τηλεφωνικά ή εγγράφως) τους πελάτες τους που βρίσκονται σε καθυστέρηση και έχουν απλήρωτες δόσεις από πιστωτικές κάρτες να προχωρήσουν σε διακανονισμό. Οι τράπεζες ενημερώνουν ότι «κόβουν» από το ποσό της οφειλής τόκους και πανωτόκια. Το «κούρεμα» σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και στο 60%.

Στην ίδια λογική, είναι και η ακόλουθη πρόταση, που υιοθετούν ορισμένες τράπεζες: Ο πελάτης έχει οφειλή π.χ 8.000 ευρώ. Η τράπεζα του ζητά να πληρώσει άμεσα για παράδειγμα 2.000 ευρώ και αντίστοιχο ποσό (δηλαδή 2.000 ευρώ) διαγράφεται από την οφειλή. Το χρέος στην περίπτωση αυτή περιορίζεται στις 4.000 ευρώ και η δόση μειώνεται στο μισό.

Ημερησία

Αποφάσισε να εισπράξει τα οφειλόμνενα ο Δήμος Τριφυλίας

Εναν αγώνα είσπραξης των οφειλωμένων από τους δημότες του ξεκίνησε ο Δήμος τριφυλίας με στόχο να βελτιώσει τα οικονομικά του δήμου.
Σαν πρώτο βήμα τους, είναι η αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων σε όσους χρωστάνε και θα καλούν τους δημότες να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Όσοι δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους ο Δήμος Θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις για την είσπραξη αλλά και με αποστολή των οφειλών στην εφορία προκειμένου να μην μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα.
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις ταμειακές ..........

υπηρεσίες των δημοτικών ενοτήτων που ανήκουν:

ΔΕ Φιλιατρών 2761 3 60 032

ΔΕ Γαργαλιάνων 2763 3 60 221

ΔΕ Κυπαρισσίας 2761 0 25 250

ΔΕ Αυλώνα 2761 0 51 289

ΔΕ Αετού 2765 0 29 029

ΔΚ Τριπύλας 2761 0 25 250.

Συνεδριάζει η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης περιλαμβάνονται τα ακόλουθα θέματα..........1. Ψήφιση νέων πιστώσεων από τροποποίηση προυπολογισμού Δ.Τριφυλίας, οικ.έτους 2011.
2. Έγκριση πρακτικών πρόχειρου επαναληπτικού διαγωνισμού προμήθειας ασφαλτικών υλικών για το έτος 2011.
3. Έγκριση πρακτικών πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας σκυροδέματος για το έτος 2011.
4. Έγκριση πρακτικών πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας υλικών σιδήρου για το έτους 2011.
5. Έγκριση δαπάνης μεταφοράς υπαλλήλου του Δ.Τριφυλίας για συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο.
8. Ανάθεση του έργου « Κατασκευή φρεατίων αεραγωγών Τ.Κ. Εξοχικού».
9. Ανάθεση του έργου «Κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Κοπανακίου»
10. Ανάθεση του έργου «Διαμόρφωση Περιβάλλοντα Χώρου Αποθηκών ΑΣΟ» της Δ.Κ. Φιλιατρών.
11. Έγκριση της αριθ. 159/2011 απόφασης Δημάρχου.
12. Ανάθεση του έργου «Επέκταση δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Αετού».
13. Ανάθεση του έργου «Διαμόρφωση πλατείας Ριζοχωρίου Δ.Ε. Αετού»

Βατερλώ η εργασιακή εφεδρεία - Έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο

Κυβέρνηση ........... (Βάλτε το δικό σας ουσιαστικό)

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας αφού τα στοιχεία από το πρώτο κύμα εφαρμογής του μέτρου είναι απογοητευτικά και δείχνουν ότι ο στόχος για υπαγωγή 30.000 υπαλλήλων στην εφεδρεία μέχρι το τέλος του 2011 είναι άπιαστος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ...........

στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας μέχρι τώρα είναι μόνο μερικές εκατοντάδες. Από τους 4.929 υπαλλήλους που αποχώρησαν από τις 6 Οκτωβρίου μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου, μόνο 515 τέθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας. Οι υπόλοιποι 4414 είτε παραιτήθηκαν οικειοθελώς για να βγουν σε σύνταξη τώρα είτε είχαν συμπληρώσει χρόνο προϋπηρεσίας και όριο ηλικίας και αποχώρησαν με πλήρη σύνταξη. Με απλά λόγια είπαν ένα βροντερό «όχι» στην εργασιακή εφεδρεία.

Αναλυτικότερα, 3785 υπάλληλοι (το 77% του συνόλου του δείγματος) προτίμησαν την παραίτηση και την πρόωρη σύνταξη από την εφεδρεία ενώ 629 βγήκαν σε πλήρη σύνταξη. Και αυτό είναι πολύ λογικό από τη στιγμή που στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, ένας υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βασικό μισθό 1450 ευρώ θα λάμβανε 870 ευρώ (το 60% του μισθού του) ενώ με παραίτηση και πρόωρη σύνταξη θα παίρνει 1200 ευρώ.

Ουσιαστικά από το σύνολο των 4929 υπαλλήλων που αποχώρησαν μόνο 1 στους 10 υπαλλήλους εντάσσεται στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος της κυβέρνησης να βγάλει σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2011 δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Ως εκ τούτου η Τρόικα, που επιστρέφει στις 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο δανειακό πρόγραμμα, αναμένεται να ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό και δεν αποκλείεται να ζητήσει τη λήψη δραστικότερων μέτρων, όπως οι άμεσες απολύσεις από το δημόσιο. Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλείς της Τρόικα είχαν εξαρχής διατυπώσει τις επιφυλάξεις τους για την αποδοτικότητα του μέτρου και είχαν ζητήσει άμεσες απολύσεις. Τελικά, οι αντιρρήσεις τους κάμφθηκαν από την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι μπορεί να θέσει στην εφεδρεία 30.000 υπαλλήλους μέσα στο έτος. Τα παραπάνω στοιχεία όμως δείχνουν ότι ο στόχος αυτός δεν θα επιτευχθεί -εκτός κι αν προσμετρηθούν ως έφεδροι και όσοι παραιτούνται- οπότε αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στην κατεύθυνση των απολύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο δείγμα δεν περιλαμβάνονται στοιχεία για τις αποχωρήσεις από τα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας, Εθνικής Άμυνας, το 51% των δήμων, 3 από τις 13 Περιφέρειες καθώς και πάνω από τα μισά από τα 551 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Επιπλέον, από τους 4929 υπαλλήλους που αποχώρησαν το 53,3% είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ 1.671 (το 33,9%) είναι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα μείνουν με κενές θέσεις ευθύνης.

Τέλος, αναμένεται ότι σήμερα θα προστεθούν ακόμα 1.000 αποχωρήσεις από το υπουργείο Παιδείας, 800 από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ενώ θα δοθούν στοιχεία και για 1.000 αποχωρήσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Πότε θα πάρετε Δώρο Χριστουγένων και σύνταξη

Στις 16 το Δώρο Χριστουγέννων, στις 22 Δεκεμβρίου τελικά οι συντάξεις του ΙΚΑ.

Με καθυστέρηση 6 ημερών θα καταβάλλει φέτος το ΙΚΑ τις συντάξεις Ιανουαρίου στους δικαιούχους του και μάλιστα με δανεικά αφού υποχρεώνεται να πάρει δάνεια 225 εκ. ευρώ για να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις του.

Οπως αποκάλυψε σήμερα στο Βημα FM, ο υπουργός ..........

Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Ιανουαρίου στις 22 Δεκεμβρίου ενώ το δώρο θα μπει στους λογαριασμούς στις 16 Δεκεμβρίου, ανατρέποντας έτσι την «παράδοση» που ήθελε τη σύνταξη να καταβάλλεται μαζί με το δώρο στις 16 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης του Ταμείου, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα δανειστεί για 21 ημέρες -από 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου- 150 εκ. ευρώ από το ΕΤΕΑΜ και άλλα 75 εκ. ευρώ από το ΤΑΠ ΔΕΗ, ενώ θα λάβει και προκαταβολή από την επιχορήγηση του 2012.

Κι αυτά για την βραχυπρόθεσμη δανειοδότησή του προκειμένου να πληρώσει τις συντάξεις των αμέσως επόμενων μηνών. Ωστόσο, όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, το IKA αντιμετωπίζει τόσο οξύ οικονομικό πρόβλημα που θα γίνει οξύτερο από το κούρεμα των ομολόγων όπως ομολόγησε χτες ο Γιώργος Κουτρουμάνης στη Βουλή, οπότε προσανατολίζεται στη σύναψη δανείου-μαμούθ πολλών δισ. ευρώ για το 2012 και το 2013 με ενέχυρο ακίνητα αλλά και τα ποσά που θα λάβει από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τα επόμενα χρόνια.

Λόγω ακριβώς αυτού του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ, ο υπουργός Εργασίας δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να μειωθούν ακόμα και οι κύριες συντάξεις το 2012 με νέο νόμο.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Απέλυσαν τον Ηλία Ψινάκη από το ANT1

Τόσο ο διευθυντής προγράμματος, Γιάννης Λάτσιος όσο και ο Γερμανός παραγωγός του reality «Fab5» που συμμετέχουν πέντε γνωστά άτομα της εγχώριας showbiz δεν συγχώρησαν στον Ηλία Ψινάκη δηλώσεις του σε εκπομπή, δια των οποίων εξήγησε πως δεν του αρέσει ούτε το reality στο οποίο συμμετέχει ούτε η τηλεοπτική εκπομπή «Dancing On Ice».

Ο αρμόδιος παραγωγός σε τηλεφωνική επικοινωνία ............

που είχε με τον κ. Ψινάκη απαίτησε διάψευση αλλά όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο γνωστός μάνατζερ αρνήθηκε να εμφανιστεί σε εκπομπή και να ανασκευάσει ή να ανατρέψει αυτά που είχε δηλώσει προηγουμένως. Κατόπιν τούτου και όπως επισημαίνει ο κ. Ψινάκης, ο τηλεοπτικός σταθμός προχώρησε στην απόλυσή του.

Τελικά μας ...θύμωσες πολύ κ.Παπανδρέου !

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Πόσο μπορεί ένας λαός να πληρώσει ένα λάθος;

Ο Ελληνικός λαός δυστυχώς το λάθος, το πλήρωσε πολύ ακριβά!

Οι πληροφορίες για την κατάσταση της Χώρας, έρχονται η μία μετά την άλλη και απλώς μας δημιουργούν έναν επιπλέον κόμπο στο στομάχι! Ένα ακόμη χτύπημα στα όνειρά μας! Μία ακόμη απογοήτευση!

Αναγκαστήκαμε από τη συμφορά μας να γίνουμε όλοι μας ..........

ειδικοί περί των Οικονομικών, μάθαμε τις αποδόσεις των ομολόγων, τα spreads, τις ισοτιμίες ευρώ και άλλων νομισμάτων και πολλά ακόμη, που έχουν συνάρτηση με την οικονομία μας, που πηγαίνει δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο!

Δυστυχώς το λάθος μας, είναι ότι πιστέψαμε- όσοι τέλος πάντων πίστεψαν- μετά και από πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, πως είχαν βρεθεί κάποιοι, που χωρίς να σκεφτούν το πολιτικό κόστος λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις για το καλό της πατρίδας μας!

Πιστέψαμε πως ίσως καταφέρουμε να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός! Πως έστω με θυσίες και με ύφεση και με λιτότητα ίσως κάποιοι πήραν πραγματικά απόφαση να δουλέψουν για την Ελλάδα, να συμμαζέψουν το κράτος, να ξεκαθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία τέλος πάντων!

Οι επιφυλάξεις για τον κ.Παπανδρέου και τους συν αυτώ μεγάλες, αλλά έλεγες βρε παιδί μου λες; Λες να τα καταφέρει; Λες να κάνει την έκπληξη; Λες να είναι ο... γκολτζής του κρίσιμου αγώνα;

Τα αποτελέσματα όμως , δεν είναι απλώς αποτυχία , είναι τραγικά οικτρή αποτυχία!!!

Είναι επιλήψιμη και με άσχημους συνειρμούς και υποψίες, αποτυχία!

Ενώ ο λαός βιώνει τα πάνδεινα , ενώ η φτώχεια έφτασε σε μη ανεκτά πλεόν επίπεδα , ενώ περάσαμε σε μία διετία από την πλασματική ίσως πει κάποιος και σωστά ευμάρεια- αλλά ευμάρεια- στο αντίθετο άκρο της εφιαλτικής ανέχειας, οι ειδήσεις που μας κατακλύζουν απλά τώρα μας θυμώνουν και μάλιστα πολύ! Όλο αυτό το διάστημα κάναμε διάφορα. Απογοητεύτηκαμε, νευριάσαμε, διαμαρτυρηθήκαμε, αγριέψαμε, κουραστήκαμε, αηδιάσαμε και ... τελικά σωπάσαμε!

Αλλά όταν ακούς ειδήσεις σαν αυτή που θα σας περιγράψω παρακάτω θυμώνουμε κ. Παπανδρέου και μάλιστα πολύ!!!

Διότι ανεχτήκαμε πολλά λάθη, τα οποία όταν συσσωρευτούν μία μικρή σπίθα αρκεί να κάνει την έκρηξη!

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν πως ο ... γενναιόδωρος κ. Παπανδρέου προσκάλεσε ακόμη και τους φίλους του και μοίραζε... αφειδώς τον κόπο των Ελλήνων!

Θέλοντας να αξιοποιήσουμε το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προσκάλεσε στην Ελλάδα τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, προσωπικό του φίλο, ως σύμβουλό του για να εκπονήσει... αμισθί όπως μας είχαν πληροφορήσει τότε , σχέδιο για την καλύτερη και προσφορότερη αξιοποίηση του εν λόγω χώρου.

Αλλά ακόμη και σ΄αυτό ... λάθος καταλάβαμε!!

Μόλις χθες και από τα πλέον επίσημα χείλη του Υπουργού Περιβάλλοντος, μάθαμε ότι τελικά το αμισθί... πήγαινε μόνο στο σύμβουλος, καθώς το περιβόητο master plan του αρχιτέκτονα για το πρώην αεροδρόμιο αποδείχθηκε μπίζνα και μάλιστα καλοπληρωμένη της τάξεως των 180.000 ευρώ!
Επιπλέον ενώ έχει εκπονηθεί το σχέδιο, δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα είναι και το ισχύον!
Άρα δικαιολογημένος ο θυμός δε νομίζετε;

Μυνημα αναγνώστριας: Πολύ όμορφα τα αστεράκια που βάλατε

Παιδιά Μπράβο σας. Πάρα πολύ όμορφα και διακριτικά είναι τα πολύχρωμα αστεράκια που βάλατε να πέφτουν σε σχέση με τις μεγάλες νιφάδες που είχατε πριν.

Μπράβο σας και καλές γιορτές να έχουμε.

Μαρία.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ .......


Ευχαριστούμε, χαιρόμαστε που σας αρέσει, και καλές γιορτές σε όλους μας.Χριστούγεννα στην Καλαμάτα [ VIDEO ]

Την Παρασκευή στις 9 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στην Κεντρική Πλατεία το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Το λαμπερό χριστουγεννιάτικο σκηνικό της πόλης, οι εορταστικοί φωτισμοί, τα πυροτεχνήματα, οι μελωδίες και οι γλυκές εκπλήξεις θα γοητεύσουν μικρούς και μεγάλους.

Δείτε το Video και διαβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεωνΑναλυτικό Πρόγραμμα:

19:15 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου
19:45 «Γιορτινά Μουσικά Βήματα», από τους Jazz Steps και τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
20.00 Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Δήμος Τριφυλίας θα κάνει κάτι για τις γιορτές ή και αυτό είναι στην "επιστημονική φαντασία" του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια;

Στις φυλακές Τρίπολης το κτήνος του Ρεθύμνου

«Θωρακισμένος» με αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος και με το πρόσωπο καλυμμένο με κουκούλα προσήχθη χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο 47χρονος παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης.

Συνοδευόμενος από δύο ομάδες της ΕΚΑΜ, αλλά και από ψυχολόγο, ο 47χρονος οδηγήθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας όπου απολογούνταν για τρεις ώρες. Ωστόσο ουδείς προέβλεψε την αντίδραση νεαρού εργαζόμενου στο καφενείο των δικαστηρίων, ο οποίος γρονθοκόπησε τον 47χρονο στο πρόσωπο.

Αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον συλλάβουν, .........

ωστόσο, λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Ο διορισμένος δικηγόρος του Σειραγάκη, Θ. Λεχωβίτης, γνωστοποίησε ότι ο κατηγορούμενος δεν επιθυμεί τη δίωξη του νεαρού. Ο Σειραγάκης με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα μεταχθεί στις φυλακές Τριπόλεως.

Morias News

E..όχι και Παπαδήμος..ο Καραμπάτος!

Μπαίνει ένα τέλος στον Μαϊντανό Καραμπάτο με τις επιστολές προς οποιονδήποτε με απόψεις του για κάθε θέμα.....

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Δυτική Μεσσηνία οι εκλογές για το Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με την προσέλευση του κόσμου ,όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει ανατροπή του 15ετούς καταστημένου.

Ο Γιώργος Γκούμας το διήμερο αυτό εισέπραξε απίστευτη αποδοχή.

Στο συνδυασμό του επικρατεί ενθουσιασμός. Η επερχόμενη ........

νίκη έχει όπως είναι φυσικό θορυβήσει αρκετούς.

Στη Μεσσηνιακή ειδησεογραφία , γίνεται προσπάθεια να » κομματικοποιηθούν » οι διαχεόμενες ειδήσεις, με την κυκλοφορία φωτογραφιών του προέδρου της ΝΟΔΕ, μαζί με τον κ. Γιώργο Γκούμα καίτοι από την πλευρά του νυν προέδρου του Επιμελητηρίου του κ.Καραμπάτου, έγινε ορατή η προσπάθεια να «κομματικοποιηθούν» οι εκλογές, αλλά από την αντίθετη πλευρά!

Ακόμη και οι…κουμπαριές μπήκαν στον αγώνα για την επικράτηση!

Ο κ. Καλαντζάκος αλλά και ορισμένα γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, έχουν ριχτεί στη μάχη για την επικράτηση του κ. Καραμπάτου!

ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί αφού ψάχνουν οι… θορυβημένοι για τέτοιου είδους ειδήσεις, δε λένε πως κάποια γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κάνουν προεκλογικό αγώνα υπέρ Καραμπάτου;

Μήπως επειδή οι υποψήφιοι ΓΝΗΣΙΟΙ Πασοκατζήδες είναι στο ψηφοδέλτιο του Γκούμα;

Και πλέον έχουν απαγκιστρωθεί από την υποτέλεια των βουλευτών;

Υ.Γ.H αλήθεια είναι πως οι μεθοδεύσεις Καραμπάτου και κυρίως κάποιων ωφελειμένων εξαγωγέων ,από τον Αντώνη Σαμαρά, είναι ουσιαστικά ευθεία επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ. Αναμένεται κλιμάκωση των επιθέσεων αυτών αλλά δεν..κρατιώνται.

Θέλουν τον Καραμπάτο σε θέση..Παπαδήμου..!

Αλλά πίσω έχει η..αχλάδα την ουρά για τους δήθεν..φιλοσαμαρικούς..!

morias news

Απάντηση από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε χθεσινό μας δημοσίευμα.

Απάντηση σε χθεσινό μας δημοσίευμα με το μήνυμα του Αναγνώστη μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο με τις αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες και την μαύρη - ανασφάλιστη εργασία από αυτές, μας απέστειλε πριν λίγα λεπτά ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Ι. Μπόζος.

Η απάντηση του Κ. Μπόζου στο χθεσινό μας δημοσίευμα κάνει λόγο για μια σειρά ενεργειών που έχουν γίνει από πλευράς Νοσοκομείου και εστιάζει το πρόβλημα στους ασθενείς που επικαλούνται ψεύτικα στοιχεία συγγένειας η φιλικής κατάστασης ασθενών με αλλοδαπές ψευτοαποκλειστικές.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπόζος αναφέρει στην απάντηση του:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων
Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας
Γενικό Νοσοκομείο – Κ. Υ. Κυπαρισσίας

Κυπαρισσία 7-12-2011

Γραφείο Αναπληρωτή Διοικητή


Αγαπητά Φιλιατρά News,

Για μια ακόμα φορά θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Η κριτική η δική σας, αλλά και των πολιτών είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη γιατί τονίζοντάς μας τα λάθη και τις παραλείψεις μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο.

Στο θέμα μας τώρα.

Το πρόβλημα με τις αποκλειστικές νοσοκόμες και τη λειτουργία τους στα Νοσοκομεία της Χώρας, ταλανίζει χρόνια τώρα, το Υπουργείο, τις Διοικήσεις, τους εργαζόμενους, αλλά απασχολεί και τους πολίτες που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση ένας δικός τους άνθρωπος να χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα.

Η εντολή είναι σαφής.

Υπηρεσίες Υγείας μπορούν μόνο να προσφέρουν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου, ή εκείνοι που διαθέτουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που τους δίνει το δικαίωμα να προσφέρουν υπηρεσίες.

Προς τούτο έχουμε κάνει τις εξής ενέργειες.

1. Ξεκαθαρίσαμε τον παλαιό κατάλογο των αποκλειστικών νοσοκόμων

2. Επιβάλλαμε προς όλες την εγγραφή τους στο ΙΚΑ ώστε να καταπολεμηθεί η μαύρη εργασία και επιβάλλαμε την παροχή αποδείξεων ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή

3. Όλες οι αποκλειστικές νοσοκόμες έχουν υποστεί υγειονομικούς ελέγχους και έχουν εμβολιαστεί με τα κατάλληλα εμβόλια.

4. Κρατείται αυστηρά βιβλίο παρουσίας ώστε ισομερώς όλοι να προσφέρουν υπηρεσία

5. Είμαστε ανυποχώρητοι ως προς την ποιότητα της προσφοράς υπηρεσιών. Ήδη επί δικής μου θητείας 2 ή 3 αποκλειστικές έχουν απομακρυνθεί λόγω κακής συμπεριφοράς προς τους ασθενείς

6. Στην αντιμετώπιση της ‘’μαύρης εργασίας’’ απαιτείται η συνεργασία των πολιτών και εκεί παρουσιάζονται προβλήματα. Παρουσιάζουν ψευδείς δηλώσεις συγγενικών δεσμών, υπαλληλικής σχέσης, προσωπικής γνωριμίας κ.α. που δύσκολα μπορεί να ελεγχθούν.

Το πρόβλημα όμως υπάρχει!
Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο. Αλλά η θέση μας καθίσταται πολλές φορές δύσκολη όταν ο πολίτης δεν αντιλαμβάνεται ότι ο μη ειδικός δεν του προσφέρει τις κατάλληλες υπηρεσίες όσο και αν του κοστίζει λιγότερο, αντίθετα είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα πάσης φύσεως.

Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας.

Με τιμή,

Πάνος Ι. Μπόζος
Αναπληρωτής Διοικητής


Ιερέας στα Φιλιατρά συνέλαβε 3 κακοποιούς

Οχι χωρίς τον ξενοδόχο, αλλά χωρίς τον... παπά υπολόγιζαν δύο Ρουμάνοι κλέφτες 18 και 21 ετών στα Φιλιατρά. Ο ιερέας Διονύσιος Καλογερόπουλος της ενορίας του Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν από αυτούς, ενώ περιφέρονταν... περίεργα έξω από το σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας. Ομως δεν στάθηκε μόνο σ' αυτό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαζί με άλλον ένα συμπολίτη του ακινητοποίησαν κι έναν Αλβανό που κουβαλούσε πάνω του σιδερολοστό και κουκούλα κι από ό,τι φαίνεται έχει «πλούσιο» παρελθόν.

Οπως αποδείχθηκε, νωρίτερα οι δύο Ρουμάνοι είχαν ..........

κλέψει ένα μηχανάκι από την περιοχή των Φιλιατρών το οποίο και βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα, καθώς ο συλληφθείς αποκάλυψε το σημείο όπου το είχαν παρατήσει. Εν τω μεταξύ χθες το πρωί συνελήφθη από άνδρες του ΑΤ Φιλιατρών και ο δεύτερος Ρουμάνος.

Ο πατήρ Διονύσιος μας διηγήθηκε ότι από νωρίς το βράδυ της Δυτέρας το σπίτι του -που είναι στην έξοδο των Φιλιατρών προς Χριστιάνους- είχε μείνει χωρίς ρεύμα αν και δεν υπήρχε κάποια βλάβη στην περιοχή. Οταν επέστρεψε αργότερα σε αυτό, περίπου στις 10, από μέσα είδε στο πλάι του σπιτιού, όπου υπάρχει ένα αδιέξοδο δρομάκι, να κινούνται δύο άτομα ύποπτα προς τον φράχτη του. Καθώς ήταν σκοτάδι μέσα στο σπίτι, αυτοί δεν μπορούσαν να τον δουν ενώ ο ίδιος έβλεπε τις κινήσεις τους από το φως μιας κολόνας. Βγήκε έτσι από το σπίτι του -ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία- και πήγε στο αδιέξοδο δρομάκι. Οταν ρώτησε τα δύο άτομα τι κάνουν εκεί, του είπαν ότι κάνουν βόλτα. Ρωτώντας τους πώς κάνουν βόλτα σε ένα αδιέξοδο στενό δρομάκι, εκείνοι έτρεξαν να φύγουν. Ο ένας τα κατάφερε, ο δεύτερος όμως έπεσε στα χέρια του παπά, που όντας νέος κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

Εν τω μεταξύ, όπως μας είπε ο ίδιος ο π. Διονύσιος, ήρθε εκεί ένας ακόμη κάτοικος που του είχαν κλέψει το μηχανάκι -και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια οι δράστες ήταν οι συγκεκριμένοι- καθώς και η Αστυνομία που συνέλαβε το Ρουμάνο.
Πριν καλά καλά τελειώσει αυτό το περιστατικό, ένας ακόμη συμπολίτης που έφτασε στο σημείο, τους είπε ότι λίγο πιο πάνω κυκλοφορεί ένα περίεργο άτομο. Χωρίς να χάσουν χρόνο, ο ιερέας μαζί με έναν ακόμη μπήκαν στο αυτοκίνητο και φτάνοντας εκεί συνάντησαν τον συγκεκριμένο άντρα. Οταν το ρώτησαν τι κάνει τέτοια ώρα εκεί, τους απάντησε ότι τον πονάει το δόντι του και έκανε βόλτα - λέγοντάς τους μάλιστα ότι «δημοκρατία έχουμε, όπου θέλω κυκλοφορώ». Χωρίς να χάσουν χρόνο, του άρπαξαν τα δύο χέρια και τον ακινητοποίησαν. Τότε του έπεσε μέσα από το μπουφάν ένας σιδερένιος λοστός, από αυτούς που χρησιμοποιούν οι οικοδόμοι για να ξεκαρφώνουν, ενώ μαζί του είχε τελικά και μια κουκούλα. Και αυτός στη συνέχεια προσήχθη στο ΑΤ Φιλιατρών όπου, όπως όλα δείχνουν, δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Είναι αλβανικής καταγωγής και σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε ότι έχει ξανασυλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση κλοπής στην περιοχή.

Οσον αφορά τους δύο Ρουμάνους, ομολόγησαν ότι αυτοί είχαν κλέψει το μηχανάκι και μάλιστα ο ένας από αυτούς υπέδειξε και το σημείο που το είχαν κρύψει, όπου βρέθηκε από τους αστυνομικούς.
Από την πλευρά του ο π. Διονύσιος συνεχάρη την Αστυνομία καθώς όπως μας είπε κινήθηκε πολύ γρήγορα και σε χρόνο μηδέν έφτασε στο σπίτι του μόλις την κάλεσε. Πάντως ζητεί από τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας να ενισχύσει τη δύναμη στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών όπου έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά περιστατικά. Καταλήγοντας μας είπε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να έχουν φόβο, ενώ πρέπει να καλούν αμέσως την Αστυνομία όταν συμβαίνει κάτι.

Από Μεσσηνιακή εφημερίδα

Καταργούνται 17 ΔΟΥ στην περιφέρεια

Από την 1η Δεκεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία 17 εφοριών σε όλη την Ελλάδα. Οι οργανικές θέσεις των εφοριών που αναστέλλεται η λειτουργία τους μεταφέρονται στις Δ.Ο.Υ. υποδοχής.

Η αναδιοργάνωση που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Οικονομικών στον τομέα των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών στην περιφέρεια προχωρά σε κανονικούς ρυθμούς. Έτσι, από την 1η Δεκεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία 17 ακόμα εφοριών. Συγκεκριμένα, σταματούν τη λειτουργία τους οι Δ.Ο.Υ.: ............

- Γαστούνης (νομού Ηλίας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας

- Σοχού και Ζαγκλιβερίου (νομού Θεσσαλονίκης) οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά

- Παραμυθιάς (νομού Θεσπρωτίας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας

- Μετσόβου (νομού Ιωαννίνων) αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων (Α΄- Β΄)

- Παλαμά (νομού Καρδίτσας) αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας

- Άργους Ορεστικού (νομού Καστοριάς) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Καστοριάς

- Σερβίων (νομού Κοζάνης) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης

- Νεμέας (νομού Κορίνθου) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Κορίνθου

- Μελιγαλά (νομού Μεσσηνίας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας

- Αιγινίου (νομού Πιερίας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Κατερίνης (Α΄- Β΄)

- Σκύδρας (νομού Πέλλας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας

- Πύλης και Φαρκαδόνας (νομού Τρικάλων) οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Τρικάλων

- Στυλίδας (νομού Φθιώτιδας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Λαμίας

- Λιδωρικίου (νομού Φωκίδας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Άμφισσας

- Κασσάνδρας (νομού Νέων Μουδανιών) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους των ανωτέρων υπηρεσιών, όπως επισημαίνεται, οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ. που αναστέλλεται η λειτουργία τους, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ. στις οποίες μεταφέρονται.

Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ

Άρθρο του Δημητρίου Πλατή*

Στην παρ. 2 του αρ. 53 του Συντάγματος αναφέρεται ότι στο Κοινοβούλιο υπάρχουν κενές βουλευτικές έδρες που αντιστοιχούν στα λευκά, την αύξηση της αποχής και στα κόμματα που δεν εισέρχονται στο Κοινοβούλιο.

Οι εκλογικοί νόμοι 3231/04 και 3636/08 είναι αντισυνταγματικοί διότι πριμοδοτούν το πρώτο κόμμα με 40 και 50 έδρες αντίστοιχα, χωρίς να επαληθεύεται εάν με την παραχώρηση εδρών σχηματίζεται κυβέρνηση διότι σ’ αυτή την περίπτωση στη διαδικασία εντολών σχηματισμού κυβέρνησης θα έχει δεσμεύσει το πρώτο κόμμα παράνομα έδρες από τα άλλα κόμματα μέσω της πριμοδότησης και δεν θα μπορούν τα υπόλοιπα κόμματα να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Με τον εκλογικό νόμο 3636/2008 το κόμμα που ........

παίρνει την πριμοδότηση δεν μπορεί να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικασία με αποτέλεσμα να μεταφέρονται κάθε φορά οι έδρες της παραχώρησης και σε 9 ημέρες να αλλάζει σύνθεση 3 φορές το Κοινοβούλιο. Ο μαθηματικός τύπος της απλής αναλογικής αποδεικνύει ότι το πρώτο κόμμα σχηματίζει κυβέρνηση εάν η διαφορά του σε ψήφους από το δεύτερο κόμμα είναι παραπάνω κατά μία ψήφο από το σύνολο των ψήφων των κομμάτων που δεν εισέρχοντο στο Κοινοβούλιο.

Έτσι εάν δύο κόμματα τις πρώτες 21 ημέρες μετά τις εκλογές συνεργαστούν για να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο τότε η διαφορά μειώνεται και επιτυγχάνεται πιο εύκολα ο σχηματισμός κυβέρνησης και η αρχή του πολυκομματισμού στο Κοινοβούλιο. Από την παρ. 2 του αρ. 53 του Συντάγματος προκύπτει ότι εάν ένα κόμμα επιτυγχάνει την ως άνω διαφορά τότε πριμοδοτείται με τόσες έδρες όσες χρειάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση και μέχρι το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών μετά την αφαίρεση των κενών εδρών. Από την παρ. 2 του άρθρου 53 του Συντάγματος προκύπτει ότι το τελευταίο έτος έδρα που κενώθηκε συμπληρώνεται μόνο εάν οι κενές έδρες είναι μεγαλύτερες από το ένα πέμπτο (1/5) των εδρών και μέχρι το ένα πέμπτο (1/5) των εδρών απόρροια του οποίου είναι η πλήρωση των εδρών για το σχηματισμό κυβέρνησης στο πρώτο έτος να λαμβάνει χώρα στον αριθμό άνω από το ένα πέμπτο (1/5) των εδρών μέχρι το ένα τέταρτο (1/4) που είναι το επόμενο κλάσμα. Έτσι προσδιορίζεται και το 3% ως ελάχιστο όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο.

Με 200 έδρες στο Κοινοβούλιο και το πρώτο κόμμα να έχει 51 έδρες τότε το 75% των κομμάτων θα πρέπει να παραχωρήσει 50 έδρες, αποδεικνύοντας ότι το ελάχιστο πρώτο ποσοστό είναι 1,5% διότι 75% : 50 = 1,5%. Η διαφορά των 100 εδρών από τις 200 έως τις 300 έδρες αντιστοιχεί στο ήμισυ των 200 εδρών και έτσι προστίθεται το 0,75% στο 1,5% σύνολο 2,25% ενώ επειδή η παραχώρηση είναι το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών ή το ένα τρίτο που απομένει μετά την παραχώρηση προστίθεται το ένα τρίτο στο 2,25% και έτσι 2,25% + 0,75% = 3%. Έτσι εάν υπάρχουν δύο κόμματα το πρώτο με 51% και το δεύτερο με 49% τότε 100% - 49%= 51% και 51%-2% (που είναι η διαφορά πρώτου – δεύτερου κόμματος) = 49%. Έτσι επειδή το 49% είναι μικρότερο από το 51% το πρώτο κόμμα σχηματίζει κυβέρνηση. Εάν το πρώτο κόμμα έχει 46% το δεύτερο 40% και τα κόμματα εκτός κοινοβουλίου είναι 4% τότε 100%-50%=50% και 50%-6% (που είναι η διαφορά πρώτου – δεύτερου κόμματος)= 44%.

Επειδή η διαφορά του από το πρώτο κόμμα που είναι 46% είναι 2% το πρώτο κόμμα σχηματίζει κυβέρνηση ή απευθείας 6%-4%=2%.
Η αφαίρεση των εδρών αντιστοιχεί στις κενές έδρες των λευκών, της αύξησης της αποχής και των ψηφοδελτίων από τα κόμματα που δεν κατακτούν αρχικά το 3%. Τα λευκά αποτελούν το μέρος των θετικών ψήφων που δηλώνουν έγκυρη βούληση πολιτικής αποδοκιμασίας, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια αποτελούν το έτερο μέρος των θετικών ψήφων που δηλώνουν έγκυρη προτίμηση πολιτικού κόμματος. Επί των θετικών ψήφων διαμοιράζονται οι 300 έδρες αφού από το Σύνταγμα ο αριθμός των εδρών στο Κοινοβούλιο είναι κυμαινόμενος και όχι σταθερός από 200 ως 300. Πρώτα αφαιρούνται οι έδρες που αντιστοιχούν στα λευκά, μετά οι έδρες που αντιστοιχούν στην αύξηση της αποχής και στη συνέχεια οι έδρες που αντιστοιχούν στα έγκυρα ψηφοδέλτια των κομμάτων που δεν εισέρχονται στο Κοινοβούλιο, διότι από το Σύνταγμα συνδέονται οι δύο διαδοχικές συνθέσεις στο Κοινοβούλιο για να αφαιρεθούν οι έδρες που αντιστοιχούν στην αύξηση της αποχής, καθόσον ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ δύο αναθεωρήσεων του Συντάγματος είναι πέντε (5) έτη ενώ ο συνολικός χρόνος δύο θητειών τα οκτώ (8) έτη.

Έτσι με 34% λευκά (με ή χωρίς την αύξηση της αποχής) και άνω αφαιρούνται το μέγιστο 100 έδρες, ενώ με τα λευκά από 50,1% και άνω ο ελληνικός λαός που είναι το ανώτατο όργανο του κράτους που διαμορφώνει και καθορίζει τη σύνθεση του Κοινοβουλίου και την κυβέρνηση με την εντολή του διατηρεί την αρμοδιότητα για την εφαρμογή και εκτέλεση των νόμων με εγκριτικό ή μη δημοψήφισμα για νόμους που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα αφαιρώντας σ’ αυτή την περίπτωση την αρμοδιότητα της εφαρμογής και εκτέλεσης των νόμων από το Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση αφού ο εκλογικός νόμος 3636/2008 εφαρμόστηκε απευθείας στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Έτσι με βάση τα λευκά ο λαός αποφασίζει αφού τα λευκά δεν επιτρέπεται να αθροίζονται ούτε ακούσια ούτε εκούσια με τα έγκυρα ψηφοδέλτια.

*Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες ΄΄ΘΕΣΣΑΛΙΑ΄΄ και ΄΄ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ΄΄ την 2α Δεκεμβρίου 2011.

ΥΠΕΣ ΠΡΟΣ ΟΤΑ: ΜΕΙΩΣΤΕ 15% ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Με δύο διαφορετικές εξαιρετικά επείγουσες εγκυκλίους τους-κοινή υπουργική απόφαση, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών απέστειλαν στους ΟΤΑ οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού τού οικονομικού έτους 2012, σύμφωνα με τις οποίες η όποια πίστωση που θα εγγραφεί από τους ΚΑΠ θα είναι μειωμένη κατά 15%, σε σχέση με το 2011, όσο για τους δήμους (αριθμ. πρωτ.: οικ.50698/2.12.11) όσο και για τις περιφέρειες (αριθμ. πρωτ.: οικ.50699/2.12.11).
Όσον αφορά στους δήμους και τη ΣΑΤΑ, το ύψος της...........

πίστωσης που θα εγγραφεί, θα είναι το ποσό της ΣΑΤΑ που έλαβαν οι ΟΤΑ το έτος 2011.

Τυχόν διαφορά που θα προκύψει μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού και τον ακριβή προσδιορισμό των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ του έτους 2012, θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό με αναμόρφωση.

Σύνταξη προϋπολογισμού για τους δήμους

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ για τους δήμους:

Ο προϋπολογισμός των δήμων συντάσσεται σύμφωνα με τον τύπο που καθορίσθηκε με την υπ' αριθμ. 7028/2004 (ΦΕΚ 253/Β) απόφασή μας, όπως αυτή τροποποιήθηκε με τις υπ' αριθμ. 64871/15-11-2007 (ΦΕΚ 2253 Β΄) και 70560/16-11-2009 (ΦΕΚ 2394 Β΄) όμοιες.

Ο προϋπολογισμός και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης (ΕΠΔ) εξειδικεύουν το πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) σε ετήσια βάση.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίζεται και υποβάλλεται μαζί με το ΕΠΔ, αποτελεί μέρος του και επισυνάπτεται ως παράρτημα σε αυτό.

Σε ειδικό παράρτημα του προϋπολογισμού αναφέρονται οι δράσεις που αφορούν στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των έργων και των υπηρεσιών τους.

Για το 2012, η ψήφιση του προϋπολογισμού από το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών που ρητά ορίζονται στο άρθρο 159 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ), ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύνταξη προσχεδίου του Ε.Π.Δ. και του προϋπολογισμού, καθώς και οι διαδικασίες διαβούλευσης, κατ' εφαρμογή της διάταξης της παρ. 5 του άρθρου 266 του Ν. 3852/2010.

Σύνταξη προϋπολογισμού για τις περιφέρειες

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ για τις περιφέρειες:

Μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης από τη διάταξη της παρ. 13 του άρθρου 268 του Ν. 3852/2010 απόφασης, περί καθορισμού του τύπου του προϋπολογισμού των Περιφερειών, για τον τύπο και το περιεχόμενο του προϋπολογισμού αυτών εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις το Π.Δ. 30/1996.

Σε ειδικό παράρτημα του προϋπολογισμού αναφέρονται οι δράσεις που αφορούν τις μητροπολιτικές λειτουργίες της Περιφέρειας Αττικής, τις αντίστοιχες της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τις περιφερειακές ενότητες συμπεριλαμβανομένων των έργων και των υπηρεσιών τους.

Για το 2012, η ψήφιση του προϋπολογισμού από το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών που ρητά ορίζονται στο άρθρο 87 του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΚΝΑ), ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύνταξη προσχεδίου του Ετησίου Προγράμματος Δράσης (ΕΠΔ) και του προϋπολογισμού, καθώς και οι διαδικασίες διαβούλευσης, κατ' εφαρμογή της διάταξης της παρ. 6 του άρθρου 268 του Ν. 3852/2010.

Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ από το μήνυμα Παπανδρέου πως “δεν γίνεται εύκολο θύμα”

Σε προαναγγελία παραμονής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ προχώρησε με την ομιλία του στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη, πολλά “πράσινα” στελέχη αναρωτιούνται “τι θέλει να κάνει ο Γιώργος”, αφού με αρκετές αποστροφές του λόγου του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα φύγει τόσο εύκολα από το τιμόνι του Κινήματος.

«Με την πολιτική που ασκήσαμε χτυπήσαμε το ...........

κατεστημένο, κάναμε πολλούς να λυσσάξουν μαζί μας και ήθελαν την ανατροπή. Πίστεψαν ότι αν φύγει ο Παπανδρέου θα ησυχάσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου, που ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν “συνειδητή επιλογή” του. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Ας δώσουμε κατάλληλο χρόνο για θεσμικές και πολιτικές αλλαγές που μπορούν να προωθηθούν καλύτερα Μπορούμε μαζί πολύ καλύτερα γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε εμμέσως και στις κατηγορίες Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας: «Η πορεία της κυβέρνησης μας θα κριθεί από την ιστορία, και είναι εύκολο να βρεθεί το εξιλαστήριο θύμα για όλες τις δυσκολίες». Και μετά συνέχισε με νόημα: «Ήξερα και ξέρω πόσο βαρύ είναι (σ.σ. το πολιτικό κόστος που ανέλαβε). θέλετε να γίνω εύκολη θυσία που θα τα γιατρέψει όλα; Και αυτό μπορώ να το κάνω. Αν όμως ήταν τόσο εύκολη λύση και μένα θα χαροποιούσε. Αλλά οι αλλαγές πρέπει να γίνουν από όλους μας, ο καθένας μας έχει ευθύνη, μην ψάχνουμε για σωτήρες ούτε για κακούς… θα ήταν πολύ εύκολη η λύση βαρβάρων».

Zoom News

ΣΧΟΛΙΟ
Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος. Πούλησε την Ελλάδα στους κωλοαμερικανούς, κατέστρεψε την χώρα με το ΔΝΤ, ξέσκισε και ξεφτίλισε την χώρα και αντί το λιγότερο να πάρει την μάνα του που την ξέχασε ο χάρος και τ΄αδέλφια του και να πάνε ΟΥΣΤ από δω, θέλει να παραμείνει πρόεδρος του Κόμματος - Αποκόμματος.
Ευκαιρία λοιπόν στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να πείσει τόσο χαμηλά που μακάρι να μην μπει ούτε στην βουλή.

Nomura: 0,57 δολάρια θα αγοράζει η νέα δραχμή - Πόσο θα υποτιμηθεί

Υποτίμηση της δραχμής κατά 57,6% έναντι του ευρώ, σε ορίζοντα πενταετίας, προβλέπει η Nomura στο ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης.

Είναι η τρίτη κατά σειρά έκθεση που δημοσιεύει ο ιαπωνικός οίκος σχετικά με την κατάρρευση του ευρώ, έστω και εάν οι αναλυτές του επιμένουν ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί το κεντρικό τους σενάριο. Εντούτοις, αναγνωρίζουν ότι ο κίνδυνος έχει γίνει πραγματικός τους τελευταίους μήνες, επομένως, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι επενδυτές είναι να προετοιμάζονται.

Όπως εξηγεί η Nomura, η Ελλάδα είναι η χώρα της .............

Ευρωζώνης που εμφανίζει τη σοβαρότερη λανθασμένη μετατόπιση της ισοτιμίας. Συγκεκριμένα, ενώ το ελληνικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κυμαινόταν κατά μέσο όρο στο 2,4% του ΑΕΠ πριν από το ευρώ (καικορύφωσε στο 3,8%), στην εποχή του ευρώ κυμάνθηκε στο 9,1% κατά μέσο όρο και κορύφωσε στο 14,6%.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας λόγω της λανθασμένης ισοτιμίας όσο και το πληθωριστικό σοκ που θα προκύψει μετά τη διάλυση του ευρώ, η Nomura υπολογίζει ότι το νέο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 57,6%, και να διαμορφωθεί σε ισοτιμία 0,57 δολαρίων (έναντι 1,34 δολαρίων που είναι σήμερα η ισοτιμία του νομίσματος της Ελλάδας, του ευρώ).

Σύμφωνα με τη Nomura, η δραχμή θα είναι το νόμισμα που θα υποτιμηθεί περισσότερο στη μετά το ευρώ εποχή. Η Πορτογαλία θα πρέπει να υποτιμήσει το νόμισμά της κατά 47,2%, η Ισπανία κατά 35,5%, η Ιρλανδία κατά 28,6% και η Ιταλία κατά 27,3%.

Αντίθετα, το νόμισμα της Γερμανία θα ανατιμηθεί κατά 1,3%.

Ισοτιμία

Έχουν έτοιμο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ οι δικηγόροι της κυβέρνησης;

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να συμβουλέψουμε την Ελλάδα για την έξοδο από την Ευρωζώνη. Δουλεύουμε για αυτό πάνω από ένα χρόνο». Αυτό δήλωσε σε Ιταλό δημοσιογράφο, δικηγόρος της νομικής φίρμας Cleary Gottlieb, η οποία έχει προσληφθεί από την Αθήνα για τα ζητήματα της κρίσης χρέους.

Την αποκάλυψη έκανε μέσω του Twitter ο Fabrizio Goria, Ιταλός δημοσιογράφος που παρακολουθεί στενά την κρίση του ευρώ.

Πάντως, σε επικοινωνία του isotimia.gr με τον ...........

Lee Buchheit, τον επικεφαλής της ομάδας της Cleary Gottlieb για την Ελλάδα, η πληροφορία διαψεύδεται. "Ο ισχυρισμός είναι απολύτως λανθασμένος", απάντησε ο δικηγόρος σε σχετική ερώτηση.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Cleary Gottlieb γίνεται αφορμή για να ανακινηθούν τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Στα τέλη του Αυγούστου, μελέτη της σχετικά με την έξοδο κάποιας χώρας από το ευρώ είχε παρουσιαστεί σε ακαδημαϊκό συνέδριο στη Ρώμη. Τότε, παρότι δεν γινόταν ειδική αναφορά στην Ελλάδα, το γεγονός ότι η νεοϋορκέζικη φίρμα συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, είχε πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία στον ελληνικό αλλά και στο διεθνή τύπο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Cleary Gottlieb συνηθίζει να προετοιμάζεται –έστω και σε ακαδημαϊκό επίπεδο- για όλα τα ενδεχόμενα, στις δουλειές που αναλαμβάνει.

Εξάλλου, ο Lee Buchheit, partner του νομικού γραφείου, έχει δουλέψει στο παρελθόν στις αναδιαρθρώσεις χρεών της Ισλανδίας, της Αργεντινής και άλλων χωρών.

Έτσι, από τον Οκτώβριο του 2010, ο Buccheit και η Cleary Gottlieb ήταν προετοιμασμένοι για την επερχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γνωρίζοντας ότι το τηλεφώνημα από την Αθήνα δεν θα αργούσε. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, την ώρα που τα σενάρια περί διάσπασης της Ευρωζώνης φουντώνουν, οι δικηγόροι της Αθήνας να έχουν ετοιμάσει έναν οδικό χάρτη και για αυτή την περίπτωση.

Ισοτιμία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

«Η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας μας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της τότε είναι αδιανόητο. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να το εξετάσουμε. Θα ήταν ωστόσο ένα κακό μήνυμα προς τις αγορές αν η ευρωζώνη χάσει ένα από τα μέλη της», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν ερωτηθείς αν είναι πιθανή μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, .........

ο κ. Μπαρόζο σημείωσε πως περιμένει πολλά από τους ευρωπαίους ηγέτες. «Η Σύνοδος Κορυφής έχει ξεχωριστή σημασία. Μπορεί να είναι σημείο καμπής και να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια δημοσιονομική συμφωνία, που θα εγγυάται περισσότερη σταθερότητα, ανάπτυξη, πειθαρχία, ευθύνη, σύγκλιση, αλληλεγγύη και έλεγχο.»

«Έχουμε ένα κοινό νόμισμα και θα πρέπει να είμαστε περισσότερο πειθαρχημένοι για να παραμείνει το ευρώ επιτυχές», ανέφερε απαντώντας στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας πώς εξηγεί στα παιδιά του την ευρωκρίση. «Τους λέω επίσης ότι τα προβλήματα που έχουμε σήμερα δεν προέρχονται από το ευρώ, αλλά από την ανεύθυνη στάση ορισμένων κυβερνήσεων και των αγορών», είπε.

now24