Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ολυμπία τέλος για Μεσσηνία,η Ελλάδα σταματά στην Ηλεία

Κυνική ομολογία του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη

Ολυμπία Οδός τέλος για τη Μεσσηνία… Είναι η πρώτη φορά που αυτό αποτελεί επίσημη θέση του υπουργείου Υποδομών. Σε απάντησή του, ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, όχι μόνο λέει ότι ο δρόμος δε θα φτάσει στη Μεσσηνία, αλλά δίνει και διαβεβαιώσεις ότι ο Νομός Ηλείας (!) δε θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Στην απάντησή του ο κ. Μαγκριώτης προς τους ...........

βουλευτές Γιώργο Κοντογιάννη, Γιάννη Λαμπρόπουλο και Νίκο Νικολόπουλο «κούρεψε» την Ολυμπία Οδό, λέγοντας ότι με την πτώση των κυκλοφοριακών φόρτων η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί.
Την ίδια απάντηση ο κ. Μαγκριώτης έδωσε και σε αναφορά της βουλευτή Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Ολυμπία γιοκ!

Ο κ. Μαγκριώτης αρχικά διαψεύδει τις πληροφορίες πως υπάρχει απόφαση του υπουργείου για διακοπή της Ολυμπίας Οδού, σημειώνει όμως ότι εξετάζει τα εξής σενάρια:
• Είτε η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι τον Πύργο, κατά συνέπεια να μην εκτελεστούν τα 76 χιλιόμετρα που ενώνουν τον Πύργο με την Τσακώνα
• Είτε η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Πάτρα και η κατασκευή του τμήματος Μιντιλόγλι - Α/Κ εισόδου Πύργου να κατασκευαστεί με σύμβαση δημοσίου έργου και άρα να καταργηθούν περίπου 170 χλμ.
Χαρακτηριστικό της απάντησης του κ. Μαγκριώτη είναι το εξής τμήμα: «Στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα, όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την περιοχή της Ζαχάρως, από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον ποταμό Νέδα, στα σύνορα Ηλείας - Μεσσηνίας, σε μήκος 22 χλμ. περίπου. Επιπροσθέτως, με την πτώση των κυκλοφοριακών φόρτων η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση τις μελέτες κόστους/οφέλους. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Πύργο και σε καμία περίπτωση ο Νομός Ηλείας δε θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Άλλα μας έλεγε»

Σε δήλωσή της σχετικά με την απάντηση του κ. Μαγκριώτη, η κα Γιαννακοπούλου αναφέρει: «Με έκπληξη διάβασα την απάντηση του κ. Μαγκριώτη στην αναφορά μου. Άλλα μας έλεγε πριν από λίγο διάστημα, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων, και άλλα δηλώνει τώρα. Η εξέλιξη αυτή είναι η χειρότερη δυνατή που θα μπορούσε να προκύψει για τη Μεσσηνία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή! Το θέμα δεν μπορεί να μείνει έτσι… Θεωρώ αδιανόητο και απαράδεκτο ο υφυπουργός να διαβεβαιώνει στο ίδιο έγγραφο τον κ. Κοντογιάννη, βουλευτή Ηλείας, ότι ‘‘το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Πύργο και σε καμία περίπτωση ο Νομός Ηλείας δε θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα’’. Συνεπώς, με την εξαίρεση της Μεσσηνίας από την Ολυμπία Οδό, ο υφυπουργός τη θέτει εκτός των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Άμεσα θα επικοινωνήσω με τους αρμόδιους φορείς για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, προκειμένου να μην αποκλειστεί η Μεσσηνία από το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο της Πελοποννήσου και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας».

Παρέμβαση Κατσιφάρα

Στο μεταξύ, την ενεργό συνδρομή και κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να απεμπλακεί, το συντομότερο δυνατό, η διαδικασία χρηματοδότησης για τα μεγάλα οδικά έργα της «Ολυμπίας Οδού» και της «Ιονίας Οδού», ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο επίτροπο για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάννες Χαν.
Ο Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε την ανάγκη «να βγουν από τη ναφθαλίνη» τα δύο αυτά έργα, τα οποία χαρακτήρισε κομβικής σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα και την αναπτυξιακή της προοπτική και να υποστηριχθεί η προσπάθεια που έχει αναληφθεί από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός Εγγυητικού Ταμείου, με πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η επανεκκίνηση των δυο μεγάλων οδικών αξόνων αποτελεί στοίχημα πρώτης γραμμής και μείζονα προτεραιότητα», επισήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε αλλαγή στο φυσικό αντικείμενο των δύο έργων, κάτι που άλλωστε έχει δεσμευτικά αποφασιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Θάρρος

Εκδήλωση του Λυκείου Φιλιατρών για το διεθνές έτος χημείας

Αναμνήσεις της «ένδοξης» και …ταλαιπωρημένης ΔΡΑΧΜΗΣ μας!

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Χτες βράδυ 29 Νοεμβρίου 2011 εγκρίθηκε η καταβολή και είσπραξη της ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ 6ης δόσης των 8 Δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά εμείς, ως Έθνος και Οικονομία, θα εισπράξουμε τελικά το 1,6 δις. και τα υπόλοιπα θα τα εισπράξουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας και οι Τραπεζίτες και ιδιώτες Κάτοχοι Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου!..
Οι λογικοί και εχέφρονες, όσοι έχουν απομείνει στη χώρα μας, ήδη αναρωτιούνται «καλά μας μαδούσαν και με την 6η Δόση σαν τις μαργαρίτες, Θα την δώσουμε ΔΕΝ θα την δώσουμε, ενώ γνώριζαν ότι το 81% θα το εισέπρατταν αυτοί;…»
Άντε ντε!..
Ακολούθησε, ο γνωστός ορυμαγδός σχολίων, κουτσομπολιών, ειδήσεων, .......

αναλύσεων, αξιολογήσεων και άλλων ανατριχιαστικών σεναρίων περί «επιστροφής στη δραχμή».

Σήμερα, λοιπόν, αντί για ένα κείμενο ανάλυσης και αξιολόγησης των οικονομικών δεδομένων και των επιπτώσεών τους στην κοινωνική ψυχολογία μας, έτσι για να γελάσουν λίγο τα πικραμένα χείλη μας ανέσυρα από τα u-tube 3 εκπληκτικά video για Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, Ομόλογα της ΕΤΒΑ, (Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Αναπτύξεως!) και την διακωμώδηση που είχε κάνει στη σχετική διαφήμιση ο φίλος μου Harry Klynn (οι παλιοί ποδοσφαιρόφιλοι και οι αθλητικογράφοι θυμούνται ότι συνεργάσθηκα μαζί του ως ψυχολόγος στον Απόλλωνα Καλαμαριάς 1984-1986)…







Γιατί… «φόρτωσε» με την Νάντια ο Λαμπρόπουλος;

Οι βουλευτές ως γνωστόν προσπαθούν διαρκώς να κερδίσουν πόντους στους νομούς τους εκμετελλευόμενοι σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν για δεκαετίες.

Οι ερωτήσεις,οι επερωτήσεις και οι αναφορές..πάνε σφαίρα. Συνήθως όχι για την ουσία αλλά για να δεί το ποίμνιο ότι ενδιαφέρονται…ότι τρέχουν και πονούν..

Βέβαια για να μην είμαστε άδικοι και πολλά προβλήματα .........

έχουν λυθεί από τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις των βουλευτών.Αυτό που κάνει όμως κακή εντύπωση στους δημοσιογράφους αφου ο κόσμος δεν ξέρει το παρασκήνιο είναι η σπουδή με την οποία οι βουλευτές προσπαθούν να δείξουν ότι όλα γίνονται κατόπιν ενεργειών τους..!

Πρόσφατο παράδειγμα η Ολυμπία Οδός.

Εδώ και μήνες οι βουλευτές της ΝΔ Τζαβάρας από την Ηλεία, Νικολόπουλος από την Αχαϊα και Λαμπρόπουλος από την Μεσσηνία όπως και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ηλείας κ.Κοντογιάννης έκαναν ερώτηση στον αρμόδιο υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την τύχη του πολύ σημαντικού για την Δυτική Πελοπόννησο έργου.

Μάλιστα αύριο το πρωί στην Βουλή θα συζητηθεί επικαιροποιημένη νέα ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνία Γιάννη Λαμπρόπουλου για τον δρόμο…που όλα δείχνουν ότι μπαίνει σε περιπέτειες όσο αφορά την Μεσσηνία.

Μόλις πρόσφατα όμως κινήθηκε με αναφορά της η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία είδε το επικοινωνιακό κενό του αδιάφορου σε αυτά Γιάννη Λαμπρόπουλου και φάνηκε να διαχειρίζεται προσωπικά ένα θέμα που μήνες πριν είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ..

Η κα. Γιαννακοπούλου έπιασε στον ύπνο τους βουλευτές της ΝΔ και εκμεταλλευόμενη την καλύτερη οργανωμένη επικοινωνιακή της παρουσία σήμερα φαίνεται ότι υπερασπίζεται τις Μεσσηνιακές Θερμοπύλες…όσο αφορά το κομμάτι αυτό της Ιόνιας Οδού..!

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος..γνωστός στην Μεσσηνία …»ως άνθρωπος των δρόμων» τα έχει πάρει με την εξέλιξη αυτή και αναμένεται αύριο να εξαπολύσει μύδρους στην Βουλή…

Τώρα επί της ουσίας. Η Μεσσηνία θα μείνει έξω από την Ιόνια οδό.

Και αυτό το επιβεβαιώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο κ.Μαγκριώτης τώρα λέει: «με την πτώση των κυκλοφοριακών φόρτων, η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πύργος – Τσακώνα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση τις μελέτες κόστους/οφέλους». Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι στο τμήμα Πύργος – Τσακώνα, όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τους περιβαλλοντικούς όρους για την περιοχή της Ζαχάρως, από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον ποταμό Νέδα, στα σύνορα Ηλείας – Μεσσηνίας, σε μήκος 22 χλμ. περίπου.

Με αφορμή, επιπλέον, το παραπάνω ζήτημα, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, ενημερώνει ότι το Υπουργείο Υποδομών επεξεργάζεται τα ακόλουθα δύο σενάρια:

Α) Η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι τον Πύργο και

Β) Η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Πάτρα και η κατασκευή του τμήματος Μιντιλόγλι – Α/Κ Είσοδος Πύργου να κατασκευαστεί με σύμβαση δημοσίου έργου.

Ετσι η νέα και απαραίτητη Εθνική οδός θα ολοκληρωθεί μέχρι και τον Πύργο και από εκεί και κάτω…έχει ο Θεός..!

Οσο αφορά την επίμαχη δήλωση της κας. Γιαννακοπούλου αυτή λέει τα εξής:

Σε δηλώσεις της σχετικά με την απάντηση του κ. Μαγκριώτη, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρει ότι «Με έκπληξη διάβασα την απάντηση του κ. Μαγκριώτη στην αναφορά μου. Άλλα μας έλεγε πριν από λίγο διάστημα παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων και άλλα δηλώνει τώρα. Η εξέλιξη αυτή είναι η χειρότερη δυνατή που θα μπορούσε να προκύψει για τη Μεσσηνία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή! Το θέμα δεν μπορεί να μείνει έτσι… Θεωρώ αδιανόητο και απαράδεκτο ο Υφυπουργός να διαβεβαιώνει στο ίδιο έγγραφο τον κ. Κοντογιάννη, βουλευτή Ηλείας, ότι ‘‘το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Πύργο και σε καμία περίπτωση ο Νομός Ηλείας δεν θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα’’. Συνεπώς, με την εξαίρεση της Μεσσηνίας από την Ολυμπία Οδό, ο Υφυπουργός την θέτει εκτός των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Άμεσα, θα επικοινωνήσω με τους αρμόδιους φορείς για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, προκειμένου να μην αποκλειστεί η Μεσσηνία από το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο της Πελοποννήσου και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας».

Morias News

Συνάντηση Κόλλια - Μπόζου για την περιουσία του Νοσοκομείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο η προγραμματισμένη σύσκεψη μεταξύ της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τριφυλίας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κυπαρισσία. Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κος. Παναγιώτης Μπόζος και από το Δήμο ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος και Γεώργιος Σαμπαζιώτης και ο εκ των προϊσταμένων της τεχνικής υπηρεσίας Γρηγόρης Κανελόπουλος.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανάδειξη και η ..........

αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου και ειδικότερα του ακινήτου που διαθέτει το Νοσοκομείο από το κληροδότημα Αλεξόπουλου στο εμπορικό κέντρο Κυπαρισσίας. Αποφασίστηκε η σύμπραξη του Δήμου Τριφυλίας δια της τεχνικής του υπηρεσίας στη σύνταξη μιας προκαταρκτικής μελέτης για την ανάδειξη και την αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου που σε αυτούς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε μπορεί και πρέπει να γίνει προσοδοφόρο για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Από τη σύσκεψη αυτή, από το Δήμαρχο Κώστα Κόλλια επαναβεβαιώθηκε η αδήριτη ανάγκη να διατηρηθεί η αυτονομία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που αποτελεί στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ύπαρξη και την ανάπτυξη της περιφέρειας του Δήμου Τριφυλίας και όχι μόνο. Καλά θα κάνουν όσοι απεργάζονται σενάρια για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να σιωπήσουν.

Η Δημοτική Αρχή αλλά και οι πολίτες του Δήμου Τριφυλίας όχι μόνο δε θα συμπράξουν αλλά πολύ δυναμικά θα αντιδράσουν σε οποιοδήποτε τέτοιο σχεδιασμό.

Τον Μάρτη οι εκλογές

Μέσα στον Μάρτιο θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπως ενημερώνει θεσμικούς συνομιλητές του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Πιθανότερη ημερομηνία εξακολουθεί και παραμένει η 18η Μαρτίου, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, που θα οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες.

Η δανειακή σύμβαση, σύμφωνα με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ..........

θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή αρχές Φεβρουαρίου και βεβαίως θα συνοδεύεται από αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει εκ των πραγμάτων νέα μέτρα, δηλαδή νέο Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην Ευρώπη, αν και τελικά εκτιμά ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα υποχωρήσει στο θέμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ενημερώνει ότι τελικά και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπουν στο «κούρεμα» και προαναγγέλλει αλλαγές στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Αύριο Κυβερνητική με καυτή ατζέντα

Αύριο συνέρχεται για πρώτη φορά η Κυβερνητική Επιτροπή, που για λόγους ισορροπίας αποτελείται από όλους τους υπουργούς. Επισήμως η ατζέντα δεν έχει ανακοινωθεί, εν τούτοις είναι γνωστό ότι θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο του Ε. Βενιζέλου που περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες από το Μνημόνιο 1 και το Μεσοπρόθεσμο, όπως η εργασιακή εφεδρεία, το βαθμολόγιο, οι επικουρικές συντάξεις και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Τα θέματα αναμένεται να διχάσουν την Κυβερνητική Επιτροπή και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρά τις παρασκηνιακές συζητήσεις που γίνονται προκειμένου να βρεθούν λύσεις πριν την συνεδρίαση. Χαρακτηριστικό των αντιθέσεων είναι η χθεσινή αντιπαράθεση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, για το θέμα της εφεδρείας.

Συναντήσεις

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντάται στις 12 το μεσημέρι με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μάκη Βορίδη.

Στη 1 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και αμέσως μετά με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μετά τον προϋπολογισμό ο Γιώργος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου που συναντήθηκε χθες με τους αναπληρωτές υπουργούς Γιάννη Ραγκούση, Φώφη Γεννηματά και Παντελή Οικονόμου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, θα ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα της διαδοχής μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Real.gr

Βουλευτές...βολευτές - Πόσα βάζουν στο χέρι κάθε μήνα την ώρα που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις;

- 5.934,87 ευρώ η μέση βουλευτική αποζημίωση
- Εχουν αυτοκίνητο, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, δεν πληρώνουν σε ΜΜΜ και καράβια
- Το αφορολόγητό τους φτάνει το 68%!
- Ολα τα προνόμια, τα επιδόματα και τα έξτρα που απολαμβάνουν


Η κοινωνία βράζει, η ανεργία συνεχώς αυξάνει, οι μισθοί και οι συντάξεις ψαλιδίζονται, αλλά οι πολιτικοί δείχνουν να είναι στον κόσμο τους παρά τους προπηλακισμούς που κάποιοι δέχονται σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους.
Αντί λοιπόν να προβληματιστούν και αν ......

μη τι άλλο να πάψουν να προκαλούν εκείνοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμια τους σα να μη τρέχει τίποτα, σα να μην έχει φτάσει η χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Μπορεί ο προϋπολισμός της Βουλής για το 2012 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (τον καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ) να είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με αυτόν του 2011, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν περικοπεί κατά πολύ όπως θα έπρεπε οι μισθοί των βουλευτών.

Aπό τον Ιούνιο του 2011 η βουλευτική αποζημίωση δηλαδη αυτά που βάζει καθαρά στο χέρι ένας βουλευτής ειναι κατά μέσο όρο 5.934,87 μετά την μείωση του 5% από την έκτακτη εισφορά και του 3% υπέρ των ανέργων. Το ποσό αυτό αυξάνεται φυσικά όταν ο βουλευτής συμμετέχει σε πολλές επιτροπές της Βουλής (για κάθε συμμετοχή σε επιτροπή η αμοιβή του είναι 150 ευρώ).

ΤΑ EXTRA ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ομως στη βουλή κοστίζει πολύ περισσότερα καθώς για κάθε έναν βουλευτή το δημόσιο δίνει κάθε μήνα:

- επίδομα γραφείου: 935 ευρώ (με αυτό οι βουλευτές πληρώνουν το ενοίκο του γραφείο τους)
- οικογενειακό επίδομα: 35 ευρώ (είναι στην ουσία το επίδομα γάμου)
- ταχυδρομικά τέλη: 1.136 ευρώ (ειναι η συμφωνία ατέλειας που έχουν τα ΕΛΤΑ με τη Βουλή για να στέλνουν οι βουλευτές κάρτες και εκλογικό υλικό στους ψηφοφόρους τους)
- έξοδα κίνησης: 364 ευρώ (για τους βουλευτές της επαρχίας το ποσό ξεπερνά τα 600 ευρώ το μήνα)
- έξοδα για κινητό τηλέφωνο: εώς 200 ευρώ (εάν ο λογαριασμός ειναι μεγαλύτερος ο βουλευτής το πληρώνει από την τσέπη του)

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

- επίδομα ενοικίου: 1.000 ευρώ (είτε για να νοικιάσουν σπίτι στην Αθήνα είτε για να πληρωθεί το ξενοδοχείο τους με το οποίο έχει σύμβαση η Βουλή)
- 52 αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους (κυρίως για τους βουλευτές νησιωτικών περιοχών και της Βόρειας Ελλάδας)

ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Μέσα στα προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές περιλαμβάνονται και τα βουλευτικά αυτοκίνητα για τα οποια η Βουλη έχει κάνει σύμβαση leasing. Στον νέο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται οι αλλαγές που έγιναν πρόσφατα. Ετσι οι βουλευτές της επαρχίας θα πάρουν αυτοκίνητα εώς 1.800 κυβικά ενώ οι βουλευτές της Αττικής και οι βουλευτές Επικρατείας θα πάρουν αυτοκίνητα εώς 1.400 κυβικά.
Επίσης όλοι οι βουλευτές μετακινούνται δωρεάν με τα Μέσα Μεταφοράς και τα πλοία.

ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ

Μετά από κάθε εκλογική διαδικασία, οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές λαμβάνουν ένα επίδομα εφάπαξ 5.000 ευρώ για να επανδρώσουν το πολιτικό τους γραφείο ενώ όσοι βουλευτές επανεκλέγονται παίρνουν 3.000 ευρώ για να ανανεώσουν τον εξοπλισμό του γραφείο τους.
Επιπλέον ο κάθε βουλευτής μπορεί να έχει 5 συνεργάτες, 4 αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου και 1εναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.
Επίσης για τους βουλευτές που ειναι για παράδειγμα μηχανικοί ή δικηγόροι και που δεν ασκούν το επάγγελμά τους η Βουλή επιβαρύνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές τους τις οποίες καταβάλει στα ταμεία τους.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 68%

Η μεγάλη πρόκληση όμως είναι πως το αφορολόγητο που απολαμβάνουν οι βουλευτές αγγίζει το 68% του εισοδηματό τους. Μέχρι πρόσφατα λόγω της αυτοτελούς φορολογησης οι περισσότεροι βουλευτές επιβαρύνονταν ελάχιστα όμως τώρα καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση και ο βουλευτής θα φορολογείται επί του συνολικού εισοδήματός του.

Μήπως θα πρέπει οι βουλευτές και οι βουλευτίνες μας να αρχίσουν να ζουν όπως και εμείς; Ίσως τότε να αντιληφθούν τι περνάμε όλοι οι υπόλοιποι.

Newsit

Ξύδι, το τέλειο καθαριστικό

Είναι ιδανικό για τη γενική καθαριότητα του σπιτιού με εκπληκτικά αποτελέσματα στην κουζίνα κι όχι μόνο. Εξαφανίζει δυσάρεστες οσμές, απολυμαίνει, χαρίζει λάμψη και εξαφανίζει τα άλατα. Ας γνωρίσουμε τις χίλιες δυο χρήσεις που ανήκουν στο ξύδι.

Αν προσπαθήσει κάποιος να καταγράψει τις εκπληκτικές ιδιότητες του ξυδιού, σίγουρα θα συμπληρώσει… βιβλίο.
Οι παραδοσιακές συνταγές του είναι αμέτρητες .............

και τα συστατικά που περιέχει πολλά. Αρκεί να σκεφτείτε ότι μια κουταλιά μηλόξυδο περιέχει 4 διαφορετικές βιταμίνες, 13 ένζυμα, 30 αμινοξέα.

Το ξύδι είναι ιδανικό για να τονώσετε το μεταβολισμό σας, να βοηθήσετε την πέψη, να ανακουφιστείτε από μυϊκές κράμπες και τον πυρετό, αλλά και για να προστατευτείτε από το κρυολόγημα. Πολλές όμως είναι οι χρήσεις του και για την καθαριότητα του σπιτιού.

Για το μπάνιο
Για να απομακρύνετε τα άλατα από τις τρυπούλες του τηλεφώνου της ντουζιέρας, αφού το ξεβιδώσετε βάλτε το σε μια κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό και ένα ποτήρι ξύδι. Αν είναι μεταλλικό, αφήστε το να βράσει στο διάλυμα για ένα τέταρτο. Αν πάλι είναι πλαστικό, απλώς αφήστε το να μουσκέψει.

Για να κάνετε τα τζάμια… αόρατα
Προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι σε μια λεκάνη ζεστό νερό. Περάστε τα τζάμια με εφημερίδα και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας. Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να καθαρίσετε και τα πλακάκια.

Για τα ρούχα
- Για να παραμείνουν απαλά και μαλακά
τα μάλλινα ή τα μεταξωτά, διαλύατε μια κουταλιά ξύδι σε ένα λίτρο νερό και βουτήξτε εκεί τα ρούχα κατά τη διάρκεια του ξεβγάλματος.

-Για να μη γυαλίζουν τα υφάσματα κατά τη διάρκεια του σιδερώματος, βουρτσίζετε το ρούχο με νερό και ξύδι και το σιδερώνετε με μια εφημερίδα από πάνω.

-Οι λεκέδες από λάσπη θα φύγουν ευκολότερα αν τους τρίψετε απαλά με ένα σφουγγάρι μουσκεμένο σε νερό με ξύδι.

Για τα χαλιά
Αν θέλετε να ζωντανέψουν τα χρώματα του χαλιού σας, περάστε το με χλιαρό νερό και ξύδι χρησιμοποιώντας μια βούρτσα.

Για το ψυγείο
-Πρώτα πλύνετε το με νερό και σαπούνι και μετά περάστε μια φορά με ένα σφουγγάρι μουσκεμένο σε νερό με ξύδι. Στο τέλος σκουπίστε καλά.

-Αν υπάρχει δυσάρεστη οσμή, απομακρύνετε το προϊόν που την προκάλεσε και τοποθετήστε μέσα στο ψυγείο μισό ποτήρι ξύδι. Την επομένη η μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί.

Για τα μπρούντζινα αντικείμενα
Βρέξτε το σκεύος με ξύδι, πασπαλίστε με αλάτι και τρίψτε με ένα συρμάτινο σφουγγάρι μουσκεμένο με ξύδι. Αν χρειάζεται, προσθέστε κι άλλο αλάτι.

Για εργαλεία, σκεύη και μαστορέματα
-Καθαρίστε την κανάτα της καφετιέρας με νερό και ξύδι.

-Διώξτε τα υπολείμματα αλάτων από το σίδερο. Ενώ είναι χλιαρό, ψεκάστε το με ένα μείγμα από νερό και ξύδι. Αφήστε για 15 λεπτά και σκουπίστε με υγρό πανί.

-Πα να καθαρίσετε το πινέλο από την μπογιά μουσκέψτε το σε ζεστό ξύδι.

-Αν θέλετε να μη στεγνώσει ο γύψος, ανακατέψτε τον αντί για νερό με ξύδι.

Ξύδι με βότανα
Αν θέλετε να καθαρίσετε αντικείμενα από χρώμιο και ανοξείδωτο ατσάλι, από χαλκό ή αλουμίνιο (π.χ. το εσωτερικό της κατσαρόλας) ετοιμάστε ξύδι με αρωματικά βότανα. 3 χρειαστείτε 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα αποξηραμένα άνθη και φύλλα από βότανα και 3 φλιτζάνια ξύδι.

Τοποθετήστε τα βότανα σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Γεμίστε το με ξύδι, κλείστε το καπάκι και ανακινήστε καλά. Αφήστε το σε σκιερό και δροσερό μέρος για περίπου 10 μέρες ανακινώντας τακτικά. Σουρώστε και τοποθετήστε το σε γυάλινο μπουκάλι.

Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να ζεστάνετε το ξύδι και να περιχύσετε τα βότανα. Αφήνετε για 15 λεπτά και φυλάξτε το διάλυμα σε γυάλινο μπουκάλι.

Newsbeast, noikokyra.gr

Εγκρίθηκε η έκτη δόση - Αυστηρές προειδοποιήσεις

Αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα ότι λαμβάνει την 6η δόση, αλλά αν θέλει να μην «ξαναπεράσει τα ίδια» θα πρέπει να «επισπεύσει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων», απηύθυνε το eurogroup από τις Βρυξέλλες.

Η επόμενη δόση, από το επόμενο πακέτο αυτή τη φορά, θα αποφασιστεί μετά από ενδελεχείς ελέγχους και πυρετώδεις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν τα στελέχη της τρόικας «λίαν συντόμως».

Υπουργοί όπως ο Σόιμπλε, ο Μπαρουάν, ο ..........

Ντε Κέες Γιάχερ και η Μ.Φέκτερ, δεν άφησαν και πολλά περιθώρια για το τι αναμένεται από την Ελλάδα: μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο, ριζοσπαστική αναδιάταξη των υπηρεσιών και νέο φορολογικό σύστημα -ό,τι γράφει ήδη η 5η έκθεση των ελεγκτών- όπως ανέφερε και ο ίδιος ο επίτροπος Ρεν στο συμβούλιο. Όλα αυτά θα τα συζητήσουν ξανά και ξανά οι ελεγκτές με τους αρμόδιους υπουργούς και, όπως αναφέρει επικοινωνιακή πηγή της Κομισιόν, «ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι το διάδοχο πρόγραμμα πρέπει να έχει κλείσει πριν το τέλος του έτους».

Στο ερώτημα του Real.gr για το αν αυτό σημαίνει ενδεχομένως και αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2012, η ίδια πηγή μίλησε για «αναπόφευκτες προσθήκες κυρίως στον τομέα των δαπανών». Το συμβούλιο ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι στέλνει τους ελεγκτές να διαπραγματευτούν «με αυστηρή εντολή να απορρίπτουν και να αμφισβητούν μέτρα με προβλέψεις εσόδων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα των περίφημων επιστολών ξεπεράστηκε «δια περιφοράς» όπως αναφέρουν διπλωμάτες του Συμβουλίου. Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ δήλωσε δημόσια πως θα απαντήσει στην επιστολή του πρωθυπουργού, ενώ το περιβάλλον του Ευ. Βενιζέλου διοχέτευσε την πληροφορία ότι ο κ. Γιούνκερ θα απαντήσει και στους πολιτικούς αρχηγούς, κάνοντας ερμηνεία των επιστολών που έλαβε για να «αποκλειστεί κάθε αμφιβολία για τη δέσμευση στην τρέχουσα και την επόμενη περίοδο», δηλαδή και μετά τις εκλογές. Ο Έλληνας υπουργός φέρεται μάλιστα να έχει κάνει περιγραφή της νέας πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και των προθέσεων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αντιθέτως, παράδειγμα προς μίμηση κατέστη η Ιρλανδία σε αυτή τη Σύνοδο του Συμβουλίου Eurogroup, καθώς τόσο ο Γιούνκερ όσο και ο Ρεν μίλησαν με εγκωμιαστικά σχόλια για το πως εκτελείται το πρόγραμμα προσαρμογής στη χώρα αυτή. «Η Ιρλανδία είναι ένα παράδειγμα επιτυχίας των προγραμμάτων που σχεδιάζει η ευρωζώνη. Η Ιρλανδία απέδειξε ότι με σταθερότητα και αλληλεγγύη οι πολιτικές του Eurogroup είναι επιτυχείς, αρκεί να κάνει ο καθένας αυτό που του αναλογεί», είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου. Για την Ελλάδα περιορίστηκε να ανακοινώσει την εκταμίευση της δόσης στα μέσα Δεκέμβρη και αφού προηγουμένως θα έχει συνεδριάσει το ΔΣ του ΔΝΤ. Πηγή του Ελληνικού υπουργείου οικονομικών επικαλούμενη τοποθέτηση της Κ. Λαγκάρντ τοποθετεί τη συνεδρίαση στις 5 Δεκεμβρίου.

Το Συμβούλιο ζήτησε ακόμη την επιτάχυνση του διαλόγου των ελληνικών αρχών με τους ιδιώτες πιστωτές, ώστε να συμφωνήσουν σε ανταλλαγή των ομολόγων μέσα στον Ιανουάριο.

Η συζήτηση για την ενδεχόμενη χρηματοδότηση της Ιταλίας, αλλά και την ανάγκη για ενίσχυση της δύναμης πυρός της ευρωζώνης, δεν εξελίχθηκε και τόσο παραγωγικά. Η μόχλευση, όπως την αποκαλούν, του προσωρινού μηχανισμού στήριξης του ευρώ, έχει στόχο να φτάσει το 1 τρισ., περιγράφηκε μεθοδολογικά από τον επικεφαλής του ταμείου Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά μάλλον δεν πείθει τις αγορές. Το γεγονός που σχολιάστηκε φυσικά ήταν η αδυναμία του ταμείου να «βρει λεφτά από τους επενδυτές» που μένουν παγερά αδιάφοροι στις πρόνοιες για ιδιότυπα ασφάλιστρα επί των τίτλων, κοινές εκδόσεις και άλλες ευφάνταστες λύσεις. Οι αγορές γνωρίζουν πως η ΕΕ δεν μπορεί στην πραγματικότητα να εγγυηθεί πάνω από το 30% των εκδιδόμενων τίτλων.

Σε σχέση με την αύξηση των κεφαλαίων του EFSF, Γιούνκερ και Ρεν κατά τη συνέντευξη τύπου περιορίστηκαν να πουν ότι εγκρίθηκαν δύο από τις «δυνατότητες εξεύρεσης ρευστού, ονομαστικά την εγγύηση κατά 20-30% εθνικών ομολόγων και τις κοινές επενδύσεις με ιδιώτες» Γιούνκερ και Ρεν ακροθιγώς αναφέρθηκαν και στην αύξηση των κεφαλαίων του ΔΝΤ μιλώντας απλώς για την πιθανότητα διμερών δανείων προς το ταμείο από κράτη-μέλη. Είπαν μάλιστα πως συζητούν για αυτήν και για άλλες επιλογές με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Κάπου εκεί άρχισε χθες βράδυ η πραγματική μάχη μεταξύ των υπουργών, που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου -για κάποιους αναλυτές ίσως ούτε και εκεί. Το ζήτημα είναι απλό και σύνθετο ταυτόχρονα: λεφτά δεν υπάρχουν στις παραδοσιακές πηγές, σε περίπτωση –ασφαλώς– που θα απαιτηθούν για νέες διασώσεις, με αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι να ερίζουν για τη χρήση νέων πηγών. Αυτές θα μπορούσαν να είναι τα ευρωομόλογα για τους ρομαντικούς, η ΕΚΤ για τους κεϊνσιανιστές και το ΔΝΤ για τους υπέρμαχους της αυστηρότητας.

Στην πραγματικότητα, πηγές του Συμβουλίου επιβεβαίωναν χθες σκέψεις και για τα τρία ενδεχόμενα. Πολιτικά οι Γερμανοί ήδη έχουν θέσει βέτο στα δύο πρώτα ενδεχόμενα. Τα ευρωομόλογα πολιτικά είναι προς στιγμήν νεκρά και το mandate της ΕΚΤ πολύ δύσκολα θα αλλάξει. Αυτό που μένει να συζητηθεί είναι αν θα επιτραπεί στη ΕΚΤ να δανείσει κεφάλαια στο ΔΝΤ και αυτό με τη σειρά του να χρηματοδοτήσει την Ιταλία ή την Ισπανία. Το ΔΝΤ από μόνο του δεν διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια, η ΕΚΤ δεν μπορεί να δανείσει σε κράτη, όμως μπορεί από το καταστατικό της να δανείσει διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ για παράδειγμα. Στη λύση αυτή, που θα ισοδυναμεί εν τέλει με «τύπωμα χρήματος», έστω και έμμεσα, οι Γερμανοί δεν πρόκειται να συμφωνήσουν «φέτος», όπως σχολίαζαν χθες διπλωματικές πηγές του Συμβουλίου.

Real.gr

Αγριο έγκλημα στην Καλαμάτα - Δολοφόνησαν 35χρονο πατέρα και το μόλις 3 ετών παιδί του

Άγριο έγκλημα στην Καλαμάτα με θύματα ένα 35χρονο πατέρα και το μόλις 3 ετών αγοράκι του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένας περαστικός εντόπισε μέσα σε αρδευτικό κανάλι ένα αυτοκίνητα με τους δύο νεκρούς. Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, ανέσυραν τη μαύρη Μερσεντές και τα πληγωμένα σώματα του παιδιού και του άντρα από την Αλβανία.

Η Μερσεντές εντοπίστηκε γύρω στις 6 το απόγευμα ...........

όταν ένας πολίτης παρατήρησε τα φώτα της στο νερό, κι έτσι οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για ατύχημα καθώς το αυτοκίνητο είχε φύγει από το δρόμο δίπλα από ένα γεφύρι. Ωστόσο ο άντρας έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ το παιδάκι είχε βαθύ τραύμα στο λαιμό.

Ο νεκρός, Φίλιππος Μεσάι έμενε στο Πλατύ Μεσσηνίας και περιστασιακά ήταν αναβάτης σε ιπποδρομίες που γίνονται στην περιοχή. Όπως λένε οι πληροφορίες, η βάση του 35χρονου ήταν το Πλατύ αλλά μετακινούνταν συχνά για εβδομάδες και σε άλλες περιοχές όπου έβρισκε δουλειά.

iEfhmerida

Ηταν δολοφονική ενέδρα λέει η αστυνομία Καλαμάτας

Συνταρακτικά είναι τα νεώτερα στοιχεία που προκύπτουν απο το ρεπορτάζ που κάνουν οι συνεργάτες μας στην Καλαμάτα.

Ολα τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία της Καλαμάτας οδηγούν σε δολοφονική ενέργεια.

Κάποιοι περίμεναν τον 35χρονο Αλβανό στο σημείο εκείνο και τον πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα στο καφάλι και στο σώμα του.Οι ίδιοι έσφαξαν το 3χρονο αγόρι του και το πέταξαν στον δρόμο, ενώ όπως λένε τα στοιχεία έσπρωξαν το αυτοκίνητο με τον πατέρα στο κανάλι. Το θύμα ζούσε μόνιμα στο χωριό Πλατύ και δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα τα οποία να δικαιολογούν την άγρια αυτή σφαγή…

Οι αστυνομικοί αλλά και ο ιαιτροδικαστής Καλαμάτας έχουν λυγίσει μπροστά στην εικόνα του αγοριού και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τον λόγο που του έκοψαν με τόση αγριότητα τον λαιμό ΤΟΥ. Η Καλάματα έχει κυριολεκτικά παγώσει σήμερα. Η ασφάλεια Καλαμάτας αξιοποιεί όλα τα ευρήματα και πιθανότατα θα κατέβει και κλιμάκιο ειδικών απο την Αθήνα για να ρίξει φως στο απάνθρωπο αυτό έγκλημα..!

Οι έρευνες της αστυνομία στρέφονται παντού…!

Morias News

Απίστευτο ποσοστό αποδοχής 83% συγκεντρώνει η νέα κυβέρνηση

Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα της πρώτης μετεκλογική έρευνα που έγινε από την Public Issue για την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ σε ότι αφορά τις πρώτες εντυπώσεις των πολιτών μετά τις εκλογές.

Το 83% των πολιτών απαντούν ότι έχουν θετική εντύπωση για τη νέα κυβέρνηση ενώ αρνητική εντύπωση δηλώνουν ότι έχουν μόλις το 5%. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι θετική εντύπωση δηλώνουν ότι έχουν το 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι η συντριπτική .........

πλειονότητα των ερωτηθέντων (81%) περίμενε το αποτέλεσμα, όπως είχε αποτυπωθεί προεκλογικώς και στην παράσταση νίκης του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα, μάλιστα, «αν είστε ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα» θετικά απαντά το 55% -δηλαδή ποσοστό πολύ μεγαλύτερο αυτού που κατέκτησε το ΠΑΣΟΚ (43,9%)- ενώ ικανοποίηση δηλώνει και το 20% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Πολύμεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων αποδίδουν προσωπική ευθύνης τον Κώστα Καραμανλή για την ήττα (71% μεγάλη ευθύνη, 18% μικρή ευθύνη, 9% καθόλου). Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 49%, 36% και 13%.

Τα σκάνδαλα, η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η κακή διακυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική επισημαίνονται επίσης ως βασικοί λόγοι της ήττας, ενώ οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. αναδεικνύουν επιπλέον και τη συμπεριφορά των στελεχών της κυβέρνησης η οποία κρίνεται ως βασική αιτία από το 20%.

Τέλος, στη δημοτικότητα των νέων υπουργών προηγείται ο Ανδ. Λοβέρδος και ακολουθούν οι κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Ευ. Βενιζέλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ραγκούσης, Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, Χ. Καστανίδης, Δ. Ρέππας. Θ. Πάγκαλος, Λ. Κατσέλη. Τ. Μπιρμπίλη

Απαράδεκτο! Ακόμα να βγάλουν την εγκύκλιο για το χαράτσι

Ενώ απο το υπουργείο διαβεβαίωναν οτι το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έχει βγει η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Αυτό δείχνει ότι δεν ξέρουν ακόμα ποιους θα εξαιρέσουν και αν θα εξαιρέσουν κάποιους από το χαράτσι της ΔΕΗ, παίζοντας με τα νεύρα των πολιτών.

Ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών .........

Ηλίας Πλασκοβίτης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί το τέλος από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από του χρόνου. Παράλληλα το υπουργείο οικονομικών μελετά ευκολίες πληρωμής για την εξόφληση σε 12 δόσεις. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν είναι σίγουρο και αποδυκνείεται για άλλη μια φορά πόσο ανέτοιμοι είναι να εφαρμόσουν ένα εισπρακτικό μέτρο.

Newsit

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.