Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Ελβετία, Ελλάδα και ο…Harry Klynn

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αναρωτιέμαι πόσο χρήσιμο θα ήταν ο ελληνικής καταγωγής Ελβετός Βουλευτής κ Ζησιάδης να είχε στείλει στην Ελληνική Βουλή μαζί με την επιστολή του στην οποία με εντυπωσιακό τρόπο αναδεικνύει την ΑΡΝΗΣΗ της Ελληνικής Βουλής και των 2 Κομμάτων εξουσίας να εκμεταλλευθούν από το 2005 μέχρι σήμερα την προσφορά της Ελβετικής Κυβέρνησης και να εισπράξει το Έθνος των Ελλήνων τους φόρους που αναλογούν από τα επιτόκια που εισπράττουν Έλληνες που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και το βίντεο του ΧΚ με τον τίτλο…»τσάκα την τσαπού…»

Ίσως παρατηρήσουν κάποιοι ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι ευπρεπέστατα…χυδαίο!
Σωστά!
Πόσο χυδαίο είναι να διαβάζουμε στην επιστολή του ομογενούς μας........

κ Ζησιάδη ότι οι Ελβετοί μας προσέφεραν από το 2005 «καλές υπηρεσίες» και οι Μπλε και Πράσινες Κυβερνήσεις τις…απέρριψαν;
Το να ανακοινώσουν οι Ελβετικές αρχές ΟΝΟΜΑΤΑ, χωρίς τελεσίδικες αποφάσεις ότι τα χρήματα λογαριασμού αποτελούν προϊόν εγκληματικών δραστηριοτήτων, είναι πέραν του αστείου και συνιστά πολύ «χοντρό καλαμπούρι» για όσους Έλληνες πολιτικούς το ζητήσουν.

Εάν όντως το ζητήσουν μάλλον σημαίνει ότι σαν τις σουπιές «ρίχνουν μελάνι στο νερό» οπότε και πετυχαίνουν το πατροπαράδοτο «με ένα σμπάρο 2 τρυγώνια!»…
Τουτέστιν και ΔΕΝ πρόκειται να ανοιχτούν λογαριασμοί και να ανακοινωθούν ονόματα στον «Αιώνα τον άπαντα» και ΔΕΝ πρόκειται ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Ελλάδα να εισπράξει τους αναλογούντες φόρους επί των επιτοκίων…Ενώ χρειαζόμαστε το κάθε ευρώ, δεν το εισπράττουμε…
Κλείνω υπενθυμίζοντας πόσες φορές ο κ Σημίτης, ο κ Καραμανλής, ο κ Παπανδρέου στα τελευταία χρόνια επέμεναν (ίσως γνωρίζοντας ότι έτσι μπαίνουν ΟΛΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας) «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον…Εισαγγελέα»
Λέτε να προτείνουν στον κ Ζησιάδη (που ορθά έγραψε στον κ Πετσάλνικο) «στοιχεία με νόμιμο τρόπο ΔΕΝ μπορώ να έχω» να πάει στον κ. Εισαγγελέα;

Μήπως, σαν τα χρυσόψαρα, ξεχάσαμε ότι ακόμη και η Γερμανική
(και άλλες Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις) βοηθήθηκε στην είσπραξη πολλών εκατομμυρίων ευρώ όταν, κατά απίστευτη συγκυρία, κάποιος βρήκε κάποιες δισκέττες από Ελβετικά Τραπεζικά ιδρύματα με ονόματα Γερμανών υπηκόων που διέθεταν λογαριασμούς καταθέσεων σε Ελβετικές Τράπεζες;
Λέω, μήπως;
Πώς να βγάζετε όμορφες φωτογραφίες με το κινητό σας.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων, όσα megapixels και να διαθέτουν, υστερούν σε δυναμική από τις αντίστοιχες των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Μάθετε πώς να τις εκμεταλλεύεστε σωστά για να έχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πλέον πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το κινητό τους και σαν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Όσο όμως και αν κάποια κινητά αυτοχαρακτηρίζονται ...........

σαν φωτογραφικά, έχουν κάποια μειονεκτήματα σε σχέση με τις φωτογραφικές μηχανές, τα οποία θα σας πούμε αμέσως μετά.

Θολές εικόνες.

Είναι ίσως το πιο κοινό πρόβλημα των φωτογραφικών μηχανών που υπάρχουν σε κινητά τηλέφωνα. Το κόλπο εδώ είναι ότι πρέπει να κρατάτε αρκετά σταθερά τη συσκευή σας και με τα δυο χέρια. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η φωτογραφία θα τραβηχτεί αφού αφήσετε το χέρι σας από το αντίστοιχο κουμπί, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το κρατάτε πατημένο, να καδραρετε σωστά τη φωτογραφία σας και όταν είστε έτοιμοι να αφήσετε το δάκτυλο σας. Έτσι θα αποφύγετε τις θολές και κουνημένες εικόνες.
Κινούμενες εικόνες.
Επειδή όλα τα κινητά με κάμερα έχουν χαμηλή ταχύτητα κλείστρου, είναι σχεδόν αδύνατο να απαθανατίσετε κινούμενες εικόνες. Δυστυχώς εδώ δεν υπάρχει εύκολη λύση εκτός και αν διαθέτετε κάποιο iPhone η κάποιο κινητό με Android έτσι ώστε να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή που να κάνει την κάμερα να τραβήξει συνεχόμενες εικόνες. Μια ακόμα λύση είναι να τραβάτε τις φωτογραφίες σας με αρκετό φως για να μπορέσετε να αντισταθμίσετε την αργή ταχύτητα του κλείστρου.

Χαμηλό Contrast

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχουν σχεδόν όλες οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και όχι μόνο αυτές των κινητών. Το χαμηλό κοντράστ εντοπίζεται κυρίως σε φωτογραφίες οι οποίες έχουν χαμηλό φωτισμό. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να μπορέσετε να έχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα είναι να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία σας με κάποιο πρόγραμμα image editing. Αν έχετε ανάλογο κινητό μπορείτε να δοκιμάσετε το Photoshop Mobile.

Το θέμα μου φαίνεται μικρό.

Εδώ η λύση είναι αρκετά απλή. Μην χρησιμοποιείτε το ψηφιακό ζουμ της κάμερας. Αντίθετα κάντε ζουμ «με τα πόδια σας». Πηγαίνετε πιο0 κοντά στο θέμα που θέλετε να φωτογραφίσετε, γεμίζοντας το κάδρο σας και αποφεύγοντας τον «θόρυβο» από το περιβάλλον. Αντίστοιχα, αν έχετε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας μπορείτε να κάνετε crop το θέμα σας φέρνοντας το πιο κοντά. Εδώ θα πρέπει βέβαια να πούμε πως θα πρέπει να έχετε ένα κινητό με αρκετά μεγάλη ανάλυση κάμερας για να αποφύγετε το pixelization.

Backlight.

Είναι το φαινόμενο κατά το οποίο υπάρχει περισσότερο φως στο πίσω μέρος του θέματος που θέλουμε να φωτογραφίσουμε από ότι μπροστά. Η λύση εδώ είναι απλή. Απλά να έχετε πάντα την κύρια πηγή φωτός από πίσω σας. Βέβαια αν έχετε κάποιο κινητό με πρόσβαση σε «κατάστημα applications» τότε μπορείτε να βρείτε προγράμματα που αντισταθμίζουν τις παραπάνω δυσκολίες.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Υπέρ ΟΤΕ η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα ελεύθερα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια.

Υπέρ του ΟΤΕ εισηγείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην κόντρα με τη Forthnet για του σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Το επίμαχο ζήτημα είναι η αποκλειστική συμφωνία της Multichoice με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας για την αποκλειστική μετάδοση των προγραμμάτων τους από το μπουκέτο της nova.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε συνεδρίαση που θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου 2012, όμως η ανακοίνωση, της εισήγησης με δελτίο Τύπου μάλιστα, δείχνει πως ο ΟΤΕ έχει προβάδισμα στη σχετική αντιπαράθεση.

Οι εισηγήσεις δεν είναι δεσμευτικές για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ............

κι όλα θα κριθούν κατά την ακρόαση των δύο εμπλεκομένων μερών, της Forthnet και του ΟΤΕ. Αν γίνει όμως δεκτή αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι σταθμοί, Mega,ΑΝΤ1, Star, Alpha, Alter, Σκάι και Μακεδονία TV δεν θα μεταδίδονται μόνο από τη nova, η οποία έχει σύμβαση με τα δίκτυα ως τις 31.12.2012, αλλά και από την πλατφόρμα του ΟΤΕ TV. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι σταθμοί θα ανεβαίνουν στις πλατφόρμες έναντι χρηματικής αμοιβής, κάτι που ο ΟΤΕ φέρεται διατεθειμένος να κάνει στον ανταγωνισμό του με τη nova.

Στο βασικό τμήμα της εισήγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «οι συμβάσεις αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοση» ιδιωτικών σταθμών και Multichoice που υπεγράφησαν από το 1997 έως το 2011, «εγείρουν εμπόδια εισόδου σε πραγματικούς ή δυνητικούς» ανταγωνιστές, και να δυσχεράνουν, έτσι, τη δραστηριοποίηση και ανάπτυξη σε άλλες ψηφιακές και ιδίως δορυφορικές πλατφόρμες.»

Η Forthnet σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «αρνείται το περιεχόμενο της Εισήγησης, θα καταθέσει τις απόψεις της εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και θα υπεραμυνθεί των θέσεων της ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Digital TV

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Ονομαστική ανοιχτή Ψηφοφορία στη Βουλή, Και ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ από τον Λαό!

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το δίδαγμα της ιστορίας ήταν και παραμένει εντυπωσιακά σαφές - εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κάθε φορά που στηθήκαμε ενωμένοι σαν μια σφιγμένη γροθιά απέναντι σε εξωτερικές επιβουλές και εσωτερικές διχόνοιες μεγαλουργήσαμε γράφοντας όχι μόνο στο βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού έθνους αλλά και ολάκερης της ανθρωπότητας σελίδες ψυχικού μεγαλείου, ανδρείας και αυτοθυσίας.

Δυστυχώς το ίδιο μάθημα της ιστορίας είναι πικρό καθώς πέρα ..............

από παιδιά του Λυκείου που εξετάζονται σε γνωστικά – επιστημονικά πεδία όπου η Ιστορία είναι απαραίτητη ΛΙΓΟΙ φαίνεται να διαβάζουν την ιστορία μας και- ακόμη χειρότερα σε διεθνές επίπεδο - ελάχιστοι από αυτούς τους μεγαλόσχημους ρήτορες ελεγειών σε τάφους Ελλήνων ηρώων όπου έπεσαν και συνεχίζουν να πέφτουν «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» μοιάζει να θυμούνται αυτά που διάβασαν στα Κολλέγια και τα Πανεπιστήμιά τους από Την Οξφόρδη και το Καίμπριτζ, μέχρι το Χάρβαρντ και τη Μασσαχουσέττη μέσω Σορβόννης και Μονάχου!....

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναφοράς είχε κινηθεί – για λόγους καθαρά κομματικής σκοπιμότητας αλλά υπαγορευμένους από προσωπικές επιλογές και τοποθετήσεις πριν μερικά χρόνια ό τότε ΥΠΕΞ κ Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος σε επίσκεψή του εδώ στη Θεσσαλονίκη μας είχε υποδείξει, εμφανώς με διδακτική πρόθεση ο συμπαθής και ευτραφής καλός άνθρωπος, «λιγότερη ενασχόληση με τον Μέγα Αλέξανδρο και περισσότερη με τα...τρέχοντα θέματα...» Ήδη υφαίνεται ως σάβανο για εμάς τους Μακεδόνες και τη Μακεδονική γη, και μάλιστα σε εποχή που Πρωθυπουργός μας είναι ο άνθρωπος που κουβαλά το βάρος σε πρώτο όνομα και επίθετο ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του Κόμματος που δημιούργησε ο θείος του….

Με άλλα λόγια, τα έλεγε ο Πάγκαλος, τα αποσιώπησε επί 10 χρόνια ο Σημίτης, τα μασάει περιμένοντας να γίνει Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου σε στυλ «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...» και τώρα άντε να δούμε ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά που συνεχίζει να καίει στα σύνορά μας και τώρα πάλι βρίσκει «ούριο άνεμο» από το γνωστό κ. Σόρος….

Και επειδή διαθέτω την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι έμαθα τόσα τουλάχιστον γράμματα όσο απαιτούνται για να διαβάζει κανείς και τις ίδιες τις γραμμές όπου αραδιάζονται οι κάθε λογής ρήσεις των κάθε λογής εν ενεργεία και «επί τιμή» εθνοπατέρων και εθνομητέρων αλλά και τα διαστήματα ΑΝΑΜΕΣΑ σε αυτές τις γραμμές καταθέτω τη σημερινή μου άποψη με πλήρη γνώση ότι κάποιους θα στενοχωρήσω ...

Προφανώς για λόγους που εμείς οι Ελληνες ΔΕΝ γνωρίζουμε τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όσο και οι Αμερικανοί το Κρατίδιο των Σκοπίων το αποκαλούν επισήμως εδώ και χρόνια… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σε βιβλίο που χρησιμοποιώ για μάθημά μου στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι στην αγγλική γλώσσα διάβασα στο σημείωμα του εκδότη - Mc Graw Hill Book Company τουτέστιν ενός από τους πλέον βαρβάτους διεθνώς εκδοτικούς οίκους - ότι ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου Organizational Behavior καθηγητής Δρ Fred Luthans είχε λέει επισκεφθεί και είχε διδάξει ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ του προγράμματος U.S.A.I.D. σε Πανεπιστήμια της Αλβανίας ( πάει καλά ) και της....άκουσον, άκουσον.... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! ( εδώ σίγουρα κάτι δεν πάει καλά ).
Με άλλα λόγια ούτε ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος είναι γνωστός για τέτοιου είδους ...λάθη ούτε και η χορηγός της υποτροφίας του συναδέλφου κ Luthans είναι καμία άγνωστη φιλανθρωπικη ή φιλεκπαιδευτική εταιρεία καθώς είναι η United Stateς Agency for International Development ( δηλαδή η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης!)

Πιο επίσημη αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ πέρα από τη λειτουργία πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια δεν υπάρχει! Αυτά κάνουν οι ξένοι που δυστυχώς ΔΕΝ διαβάζουν ιστορία αλλά κόμικς. Γιατί, όμως, χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο και εμείς;
Σε τι οφείλεται αυτή η συνεχιζόμενη πρεμούρα της αναγνώρισης των ΣΚΟΠΙΩΝ από την ΕΛΛΑΔΑ με όνομα που θα περιέχει ως δεύτερο συνθετικό την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
Καθώς σκύβω καθημερινά και διαβάζω ΟΛΟ τον ελληνικό τύπο όχι μόνο γραμμή προς γραμμή αλλά και ΑΝΑΜΕΣΑ στις γραμμές διαπίστωσα κάτι εντυπωσιακά ΠΡΟΣΤΥΧΟ.. Εμφανώς πολλοί πολιτικοί μας ΔΕΝ φαίνεται να έχουν πρόβλημα με την αναγνώριση των Σκοπίων ως «μπλά..μπλά..μπλά…ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Εγώ όμως και αμέτρητοι, Μακεδόνες και Θρακιώτες και Μωραϊτες και Ρουμελιώτες και Θεσσαλοί και Νησιώτες μοιάζει να έχουμε πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα με το όνομα της Μακεδονίας.

Οι αντιδράσεις μεμονωμένων βουλευτών της Ν. Δ και του ΠΑΣΟΚ είναι απλά και μόνο ένα κακόγουστο επικοινωνιακό πολιτικό παιχνίδι!
Επειδή, όμως, στις εκλογές για το Ελληνικό κοινοβούλιο του Οκτωβρίου του 1996 πήρα σχεδόν 25,000 σταυρούς ως υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης ( και έκτοτε αποφάσισα να απέχω ως υποψήφιος βουλευτής όχι όμως και ως ενεργός πολίτης στην πολιτική σκηνή) νομιμοποιούμαι να επισημάνω και προς τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και στους άνδρες και τις γυναίκες του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται εδώ στον Ελληνικό Βορρά- Δεν μπορεί να μας θεωρείτε τόσο, μα τόσο αφελείς που να πιστεύετε ότι θα εκτονωθεί ο θυμός μας με μεμονωμένες αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες....

Εάν το επιθυμητό ΔΕΝ είναι η καταρράκωση των 2 μεγάλων Κομμάτων και παράλληλα του κύρους του Κοινοβουλευτικού μας συστήματος από ένα τόσο ΜΕΓΑΛΟ πολιτικό εμπαιγμό τότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για το όνομα των Σκοπίων.
Δεκαετίες ολάκερες η Ελλάδα αρνιόταν να αναγνωρίσει το Κράτος του Ισραήλ πίσω από την επίφαση της «φιλίας μας με τον Αραβικό Σύνδεσμο» και άλλα συναφή ενώ παράλληλα και εμπόριο κάναμε με το Ισραήλ και τους Άραβες και καλές σχέσεις με όλους είχαμε.
Γιατί πρέπει σώνει και καλά να δώσουμε στους απογόνους του Κίρο Γκλιγκόροφ την ταυτότητα, την αναγνώριση που απεγνωσμένα ψάχνουν στις «διμερείς» (ανάθεμα την αφέλειά μας…) μεταξύ Ελλάδος και Σκοπιανών ....συνομιλίες;

Εμάς μας αρκεί το FYROM. Με τον όρο αυτό στην περασμένη 15ετία Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. και εμπόριο κάναμε και διπλωματικές σχέσεις αναπτύξαμε και βοηθήσαμε τους Σκοπιανούς με πολλούς τρόπους...Τι εισπράξαμε ως αντάλλαγμα;
Αφήστε το, καλύτερα!
Τα υπόλοιπα Έθνη έτσι και αλλιώς τους αποκαλούν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά θα ήθελα, έστω και αν χαρακτηριστώ αφελής, να πιστεύω ότι κάπου σε κάποιο σκοτεινό επίπεδο του ατομικού και συλλογικού τους υποσυνείδητου αυτούς που έχουν διαβάσει και σέβονται την ιστορία θα τους τρώνε κάποιες τύψεις. Υπάρχει λόγος Κύριοι και Κυρίες, 300 της Βουλής, (ή, έστω όσοι μένουν αφού αφαιρεθούν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ -οι οποίοι ανέκαθεν ΔΕΝ είχαν πρόβλημα με το "Μακεδονικό ζήτημα" και τις αξιώσεις παλαιότερα του «συντρόφου» τους Κίρο Γκλιγκόροφ και τώρα των διαδόχων του να απαλλάξουμε τη Διεθνή Κοινότητα από τις ενοχές της;

Εάν υπάρχουν κάποιοι λόγοι τότε γνωστοποιήστε τους και σε μας να το χωνέψουμε! Γιατί αποτελεί καταφανή ΕΜΠΑΙΓΜΟ η συνεχιζόμενη μεθόδευση των ΔΙΜΕΡΩΝ συζητήσεων με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Ουάσιγκτον.

Να προχωρήσει η ΑΝΟΙΧΤΗ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ Ψηφοφορία στη Βουλή .
Φυσικά, το ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΟ και ΘΕΜΙΤΟ για μια τέτοιου ιστορικού μεγέθους απόφαση θα ήταν ένα ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ πανελλαδικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ( έτσι απλά και μόνο για να δούμε ποιοι στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να φυλάμε Θερμοπύλες και ποιοι αξιολογούν όσους θυσιάζονται για αυτές πίνοντας το ουίσκι ή τη βότκα τους από άκρου σε άκρο της Ελλαδικής Επικράτειας…)

Αλλιώς ΣΙΓΟΥΡΑ πολύ σύντομα θα μας απαγορεύσουν οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ να έχουμε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Υπουργείο Μακεδονίας, Αεροδρόμιο Μακεδονίας ή οτιδήποτε άλλο συνδέεται με το Ιστορικό μας όνομα…

Η διευκρινιστική εγκύκλιος για το χαράτσι του Βενιζέλου [ + Αρχείο ]

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με τις διευκρινήσεις για το χαράτσι στα ακίνητα.
Με την εγκύκλιο, διευκρινίζεται τι θα γίνει ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν στον υπολογισμό του τέλους και καθορίζεται ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν μειωμένο τέλος, καθώς και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του χρέους.

Καθορίζεται επίσης ότι σε περίπτωση που κάποιος ...........

δεν πληρώσει τα χρήματα θα γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης αφού περάσουν 80 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού. Διευκρινίζεται επίσης η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις περιπτώσεις που υπάρχει σε ισχύ διακανονισμός με τη ΔΕΗ για την αποπληρωμή παλαιότερων λογαριασμών.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: Ολόκληρη η εγκύκλιος του υπουργείου ΟικονομικώνΦιλιατρά: Σημαντική πρωτοβουλία Εμπορικού Συλλόγου για τα ενοίκια

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου για τα ενοίκια επαγγελματικής στέγης.
Γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και στα Φιλιατρά, αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Φάμπα στο τηλέφωνο 2761032436, για να συζητήσουν την επαφή του με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων των επαγγελματιών, ώστε να γίνει προσπάθεια συγκράτησης ή και μείωσης ακόμη, αν αυτό είναι εφικτό, των ενοικίων!

Όπως είπε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου .........

Φιλιατρών, «με τα αλλεπάλληλα μέτρα και χαράτσια που έχουν επιβληθεί και τη, σχεδόν, μηδαμινή κίνηση στην αγορά, ο εμπορικός κόσμος οδηγείται στον αφανισμό και γι’ αυτό πήραμε την πρωτοβουλία αυτή, μήπως μπορέσουμε και ελαφρύνουμε λιγάκι τα βάρη των συναδέλφων μας από τα ενοίκια τουλάχιστον και συνεχίσει να υπάρχει στα Φιλιατρά εμπορική αγορά».
Αξιέπαινη, πράγματι, η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου για τα ενοίκια και, πλέον, ο εμπορικός κόσμος της πόλης αναμένει την έμπρακτη κατανόηση και συμπαράσταση των ιδιοκτητών των ακινήτων που στεγάζουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Θάρρος

Βεντέτα ή ξεκαθάρισμα; Κηδεύτηκαν στην Αλβανία πατέρας και γιος

Οι τελευταίες κλήσεις στο κινητό του τηλέφωνο και ό,τι υλικό μπορεί να γλύτωσε από το νερό και να αξιοποιηθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, από το χώρο του αυτοκινήτου, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, προκειμένου να δοθούν οι πρώτες απαντήσεις του διπλού εγκλήματος που από το βράδυ της Τρίτης συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ...........

με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο, ερευνούν νυχθημερόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να εντοπίσουν τα φονικά χέρια που πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον 35χρονο Αλβανό Φιλίμ Μεσάι και έσφαξαν – μπροστά στα μάτια του – τον μόλις 2,5 χρόνων γιο του Κέρι.
Τα κίνητρα που ερευνώνται κατευθύνονται προς τον τομέα κυρίως της εκδίκησης (βεντέτας) ή ακόμα και του ξεκαθαρίσματος από περίεργες συναλλαγές που μπορεί να είχε ο 35χρονος.

Ακόμα και χθες, αστυνομικοί της Ασφάλειας όργωναν την περιοχή του κάμπου, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο με τα δύο άψυχα κορμιά. Οι αστυνομικοί έκοβαν ακόμα και καλάμια, μήπως εντοπίσουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανακάλυψη των δραστών, ενώ εξονυχιστικά ψάχτηκε και το αρδευτικό κανάλι όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο.
Πήγε και πήρε το παιδί
Η τελευταία φορά που έδωσε σημάδια ζωής ο 35χρονος Αλβανός ήταν στις 5.45 το απόγευμα της Τρίτης, στη πλατεία του χωριού στο οποίο έμενε μόνιμα τα τελευταία 22 χρόνια, στο Πλατύ.

Την ημέρα εκείνη, με τη γυναίκα του, η οποία είχε έρθει μόλις πριν από ένα μήνα από την Αλβανία, μαζί με το μικρότερο γιο της οικογένειας, τον άτυχο Κέρι, πήγαν στην περιοχή του Ραυτόπουλου, όπου άρχισαν να εργάζονται στο μάζεμα ελιών. Μαζί του ήταν και ο αδελφός του, που επίσης μένει στην Αλβανία. Τα δύο μεσαία παιδιά της οικογένειας, ένα 8χρονο αγόρι και ένα 4χρονο κορίτσι, είχαν παραμείνει στην Αλβανία, το μεγαλύτερο, το 12χρονο αγόρι, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, φιλοξενούνταν τις τελευταίες ημέρες σε φιλικό σπίτι στην Αθήνα, ενώ ο μικρός Κέρι έμενε μαζί τους.

Την Τρίτη που έφυγαν για το Ραυτόπουλο, άφησαν το μικρό σε μια γυναίκα στο χωριό να τον κρατήσει. Άλλωστε, επειδή η δουλειά στην περιοχή της Κυπαρισσίας θα κρατούσε αρκετό καιρό, ο 35χρονος είχε νοικιάσει σπίτι εκεί και είχαν αρχίσει να το ετοιμάζουν για να μείνουν.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ενώ ο 35χρονος βρισκόταν στο Ραυτόπουλο και εργαζόταν, δέχτηκε τηλεφώνημα και είπε ότι πάει σε μια δουλειά και θα γυρίσει. Επέστρεψε στο Πλατύ, ενώ πήγε να πάρει το παιδί. Μάλιστα, η γυναίκα που το κρατούσε του είπε να το αφήσει αν ήθελε, αλλά αυτός είπε πως θα το πάρει μαζί του. Σε φίλο του Αλβανό, με τον οποίο επικοινώνησε λίγη ώρα αργότερα, είπε πως πάει Καλαμάτα για μια δουλειά και θα επιστρέψει στο Ραυτόπουλο να πάρει τη γυναίκα του.

Βεντέτα ή συναλλαγή

Η τελευταία σκηνή του εγκλήματος παίχτηκε σε ερημική τοποθεσία κοντά στο φράγμα του Παμίσου. Περαστικός είδε περίπου στις 6.30 το απόγευμα τη μαύρη μερσεντές στο αρδευτικό κανάλι. Κάλεσε την Αστυνομία, η οποία ζήτησε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του αυτοκινήτου.
Νωρίτερα, οι αστυνομικοί είχαν δει στο αυτοκίνητο το άψυχο κορμί του 35χρονου. Όταν οι πυροσβέστες επιχείρησαν να βγάλουν από το αυτοκίνητο τον 35χρονο, έκπληκτοι είδαν να βγαίνει επιπλέοντας από το παράθυρο κάτι που έμοιαζε με κούκλα. Σταματώντας το, σοκαρισμένοι είδαν ότι κρατούσαν το άψυχο κορμάκι του Κέρι.

Ο πατέρας είχε πυροβοληθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού και έφερε διαμπερές τραύμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πυροβολήθηκε από τους δράστες μέσα στο αυτοκίνητο με κυνηγετική καραμπίνα και πιθανότατα από αυτόν που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Το δε αγόρι έφερε βαθύ τραύμα στο λαιμό από μαχαίρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος βρέθηκε να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νικόλαο Κοττακίδη, που εξέτασε τις σορούς, ο 35χρονος έφερε κακώσεις κεφαλής από βολίδες κυνηγετικού όπλου, ενώ αιτία θανάτου του παιδιού είναι «κάκωση δια τέμνοντος οργάνου στη λαρυγγική χώρα».
Επικρατέστερη εκδοχή αστυνομικών πηγών είναι πως οι δράστες πρώτα σκότωσαν το παιδί και στη συνέχεια τον πατέρα. Η ανατριχιαστική και χωρίς όρια μανία των δραστών προς το ανήλικο αγόρι κατευθύνει τους αστυνομικούς σε κίνητρο εκδίκησης προς τον πατέρα, πριν τον σκοτώσουν κι αυτόν, είτε σε μέσο εκβίασης του 35χρονου για να πάρουν ή να μάθουν κάτι.

Χθες αστυνομικοί, συνοδεία εισαγγελέα, ερεύνησαν το σπίτι του, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις απ’ όλους όσοι τον γνώριζαν, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα καμία προσαγωγή.

ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Σοκαρισμένη είναι τις τελευταίες ημέρες η τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας και κυρίως στο Πλατύ, όπου διέμενε ο 35χρονος Φιλίμ Μεσάι, από το ανατριχιαστικό έγκλημα της Τρίτης.
Οι κάτοικοι στο Πλατύ και οι γείτονές του μιλούν για έναν ήρεμο άνθρωπο, κοινωνικό, ο οποίος ήταν πολύ εργατικός.
Χθες το μεσημέρι, σε κλίμα οδύνης, πατέρας και γιος κηδεύτηκαν στο χωριό τους, στο Κούκσι της Βόρειας Αλβανίας. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Αλβανία έχουν συμπεριλάβει στις κυριότερες ειδήσεις τους το διπλό έγκλημα, ενώ στην κηδεία στο Κούκσι συνέρρευσαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πάνω από 2.000 άτομα.

«Δε δημιουργούσε προβλήματα»

Στην Ελλάδα ο 35χρονος Φιλίμ Μεσάι έφτασε το 1990 και τα τελευταία χρόνια έμενε σε ένα σπίτι στην άκρη στο χωριό Πλατύ. Κανείς δε βρέθηκε να πει ότι δημιούργησε φασαρία, ενώ τον τελευταίο μήνα έβλεπαν και τον μικρούλι ξανθό Κέρι, τον οποίο είχε φέρει μαζί της από την Αλβανία η μητέρα του.
Ο πρόεδρος του χωριού, Γιώργος Τζαβάρας, τόνισε ότι ο 35χρονος πάντα βοηθούσε στο Πλατύ όπου μπορούσε, ενώ συμμετείχε κάθε χρόνο στις ιπποδρομίες που διοργανώνονται εκεί. «Με είχε βοηθήσει πολλές φορές για εργασίες που κάναμε για το χωριό, ειδικά για τον ιππόδρομο. Δεν πιστεύω ότι στο χωριό υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει κακό λόγο για το παιδί αυτό. Κοιτούσε τη δουλειά του και ήταν ήσυχος. Το συγκλονιστικό είναι το παιδάκι. Όλο το χωριό έχει σοκαρισθεί. Ελπίζω η Αστυνομία να βρει τι έχει γίνει», είπε ο κ. Τζαβάρας, ενώ σε ερώτηση για το αν είχε παρατηρήσει κάτι στη συμπεριφορά του τις τελευταίες ημέρες, συμπλήρωσε: «Όντως τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν και πολύ καλά. Από την Κυριακή είχαμε κανονίσει για την Τετάρτη να ρίξουμε τσιμέντα. Και μου είπε “άσ’ το βρε, πρόεδρε, 3-4 ημέρες, έχω κάποιες δουλειές και θα έρθω να τα ρίξουμε. Τον είδα και την ίδια ημέρα το μεσημέρι, πριν γίνει το έγκλημα, και μου είπε ότι την άλλη μέρα θα κάναμε τη δουλειά».

Βεντέτα ή ξεκαθάρισμα

Οι γείτονες στο σπίτι που διέμενε στο Πλατύ τον χαρακτήρισαν ήσυχο άνθρωπο. Γείτονάς του είπε ότι τον έβλεπε κάθε ημέρα να πηγαίνει για δουλειά, στην οικοδομή ή, όταν δεν έβρισκε εκεί, για αγροτικές εργασίες.
Φιλικές σχέσεις με τον ίδιο και τη γυναίκα του, όποτε ερχόταν από την Αλβανία, διατηρούσε και η κα Αλέκα Κανελλοπούλου, που μένει δίπλα στο σπίτι τους. «Ποτέ δεν είχε ενοχλήσει εμάς ή την περιοχή και πάντα ήταν με το χαμόγελο. Ο Φίλιππος (έτσι τον φώναζαν όλοι στην περιοχή) δεν ξέρω αν είχε κάνει κάτι, αλλά το παιδάκι τι έφταιγε;», αναρωτήθηκε.
Ιδιαίτερα σοκαρισμένοι, αλλά και φοβισμένοι είναι οι Αλβανοί που μένουν στην περιοχή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αγριότητα του εγκλήματος. Μάλιστα, «δίνουν και παίρνουν» τα σενάρια για σκληρούς ομοεθνείς τους, που «συνηθίζουν» τέτοια εγκλήματα στη Βόρεια Αλβανία, αλλά και για ανακωχή παλιάς βεντέτας που έληξε πριν από λίγες ημέρες.

Θάρρος

Μάζεμα Μαγκριώτη για Ολυμπία Οδό

«Τρίτες και Τετάρτες» φαίνεται πως έχει ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης! Προχθές σε απάντησή του έλεγε ότι η Ολυμπία Οδός δεν μπορεί να κατασκευασθεί έως την Τσακώνα, αλλά θα σταματήσει μέχρι την Πάτρα ή τον Πύργο και έδινε διαβεβαιώσεις ότι η Ηλεία (!) δε θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Χθες, όμως, σε άλλη του απάντηση, σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου, είπε ότι βασική επιλογή της κυβέρνησης να φτάσει η Ολύμπια Οδός μέχρι τη Μεσσηνία δεν έχει αλλάξει!

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαγκριώτης αναφέρει: «Θέλω από την αρχή να ........

τονίσω ότι η βασική επιλογή της Πολιτείας να φτάσει η Ολυμπία Οδός μέχρι τη Μεσσηνία δεν έχει αλλάξει. Η θέση μου είναι ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο μπορεί και πρέπει να μελετηθεί και να κατασκευαστεί η ανατολική παράκαμψη της λίμνης Καϊάφα μέχρι τη Μεσσηνία. Εκεί που μας επιτρέπει το ΣτΕ θα συνεχίσουμε τα έργα. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη σκέψη».

Θάρρος

Noσοκομείο Κυπαρισσίας Απόφαση του Δ.Σ. για ονομασία του ως «Αλεξοπούλειον»

Χρειάστηκαν να περάσουν 80 χρόνια για να ληφθεί απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας προς εκπλήρωση του όρου της διαθήκης του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή του, αειμνήστου Γεωργίου Αλεξόπουλου, για ονομασία του ως «Αλεξοπούλειον»!
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγηση του αναπληρωτή διοικητή Πάνου Μπόζου και αποφασίστηκε η συμπλήρωση της ονομασίας του Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας σε Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας «Αλεξοπούλειον».

Όπως δήλωσε χθες στο «Θ» ο αναπληρωτής διοικητής του .........

νοσοκομείου, «όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ψάχνοντας την ιστορία του νοσοκομείου, ξεκίνησα από τη διαθήκη του αειμνήστου μεγάλου δωρητή Γεωργίου Αλεξόπουλου, ο οποίος άφησε όλη του την περιουσία για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει νοσοκομείο στην Κυπαρισσία, έχοντας τρεις όρους: Να ονομαστεί “Αλεξοπούλειον”, να ανεγερθεί ναΐσκος που θα φέρει το όνομα της μητέρας του στη μνήμη αυτής και στη μνήμη της Παναγίας και κάποια στιγμή τα κόκαλά του να μεταφερθούν και να ταφούν στο χώρο του νοσοκομείου. Έκπληκτος διαπίστωσα πως κανένας από τους τρεις αυτούς όρους δεν είχε εκπληρωθεί.

Με τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) απόφασή μας εκπληρώνουμε, μετά από 80 χρόνια, τουλάχιστον τον πρώτο όρο για την ονομασία του νοσοκομείου ως “Αλεξοπούλειον”, καθώς αυτό είναι ιερό χρέος μας απέναντι στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή του νοσοκομείου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην κατασκευή και λειτουργία του νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής».

Θάρρος

Στα δικαστήρια πήγε το ΚΤΕΛ Αρκαδίας το γειτονικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας..!

Διαμάχη μεταξύ ΚΤΕΛ Αρκαδίας και Μεσσηνίας για το Μεταφορικό Έργο.

Δυσκολεύουν οι καιροί και όλες οι επιχειρήσεις ψάχνουν τρόπους για να κρατήσουν τους τζίρους τους και να αποφύγουν τις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης. Τι γίνεται, όμως, όταν μια Ανώνυμη Εταιρία, όπως το ΚΤΕΛ, φτάσει σε σημείο να διεκδικεί ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ το μεταφορικό έργο ενός άλλου;

Το φαινόμενο που παρατηρείται έντονα τον τελευταίο ...........

καιρό είναι γειτονικά ΚΤΕΛ της Αρκαδίας, όπως είναι αυτό της Μεσσηνίας, διερχόμενα από την Τρίπολη να εξυπηρετούν ντόπιους επιβάτες προς Αθήνα!

Όπως είναι φυσικό, αυτή η κίνηση μειώνει το μεταφορικό έργο του οικείου ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Μεσσηνίας, η οποία αναμένεται να εκδικασθεί σύντομα.

Morias News

Έλεγχος σε πυρηνελαιουργεία από την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 2-12-2011, αυτοψία και έλεγχος λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά από υπαλλήλους της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Με εντολή Περιφερειάρχη, υπάλληλοι της ανωτέρω Δ/νσης έχουν πραγματοποιήσει κατά το τρέχον έτος τρεις αυτοψίες στα πυρηνελαιουργεία της περιοχής.
Στην σημερινή αυτοψία διαπιστώθηκε ότι αρκετές από τις ελλείψεις που είχαν εντοπιστεί σε προηγούμενους ελέγχους, είχαν διορθωθεί.
Οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά ...........

διαστήματα από τις υπηρεσίες μας, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους.

Επικίνδυνο worm παραβιάζει λογαριασμούς Facebook

Ένας επικίνδυνος ιός τύπου worm εκμεταλλεύεται ευπάθειες το Facebook για να μολύνει πολλούς χρήστες. Συγκεκριμένα η νέα επίθεση δημοσιεύει κακόβουλους συνδέσμους στα προφίλ των χρηστών, οι οποίοι καταλήγουν σε «μολυσμένες» ιστοσελίδες που διανέμουν πολλούς ιούς τύπου Zeus Trojan, αλλά και άλλους.

Σύμφωνα με ειδικούς ασφάλειας της CSIS στη Δανία, τo malware χρησιμοποιεί παραβιασμένους λογαριασμούς του Facebook, στους οποίους δημοσιεύει τα κακόβουλα links.
Τα links τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τον ιό worm, ............

εμφανίζονται ως σύνδεσμοι σε αρχεία φωτογραφίας ενός φίλου του χρήστη που διαθέτει το παραβιασμένο προφίλ.

Στην πραγματικότητα όμως το αρχείο είναι ένα παγιδευμένο αρχείο screensaver με επέκταση αρχείου .jpg. Οι χρήστες θα πρέπει να μεταφορτώσουν το αρχείο και στη συνέχεια να το ανοίξουν, οι συνέπειες όμως θα είναι αρκετά άσχημες, ειδικά τώρα που είναι δύσκολο να εντοπιστεί το κακόβουλο αρχείο από τα λογισμικά αhttp://www.blogger.com/img/blank.gifσφάλειας.

Μία λεπτομερή αναφορά σχετικά με το worm μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ το χαράτσι

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) συζητήθηκαν σήμερα οι προσφυγές του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο πρώην υπουργός κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρόεδρος του ΔΣΑ, Γ. Αδαμόπουλο, ανέπτυξε την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων και υποστήριξε ότι το μέτρο αυτό δεν ζητήθηκε από την ΕΕ.

Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν ...........

προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Σημειώνεται ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν θα συζητηθούν όλες οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί (καθώς ο αριθμός τους είναι μεγάλος), αλλά μέρος αυτών.

Reporter

-

Άνδρας καταπλακώθηκε από τρακτέρ στον Πύργο

Τραυματισμένος στα κάτω άκρα μεταφέρθηκε πριν λίγο στο Νοσοκομείο του Πύργου εργάτης που εκτελούσε εργασίες σε χωράφι στην περιοχή του Καλλικώμου.

Το ατύχημα συνέβη όταν το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε ο άτυχος άντρας αναποδογύρισε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες με αποτέλεσμα να του καταπλακώσει τα πόδια.

Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση .............

της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, με το κλιμάκιο που συμμετείχε στον απεγκλωβισμό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βγάλει τον άτυχο άντρα.

Οι άντρες της Π.Υ. Πύργου άμεσα επιλήφθηκαν του γεγονός με τον επικεφαλής του κλιμακίου, Νίκο Νικολακόπουλο να συμμετέχει και ο ίδιος στον απεγκλωβισμό.

Now24

Ελληνες βουλευτές «τα άκουσαν» από φοιτητές στο Βερολίνο [ VIDEO βίντεο]

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν γίνει «κόκκινο πανί» για τους αγανακτισμένους πολίτες, γι αυτό και αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους.
Aπό ότι φαίνεται όμως και στο εξωτερικό έχουν την ίδια τύχη.

Στη Γερμανία μέλη της ελληνικής κοινότητας του .........

Βερολίνου επιτέθηκαν φραστικά στους βουλευτές Χρήστο Μαγκούφη, Σάββα Εμινίδη και Γιώργο Φραγκίδη από το ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Αντώναρο απο τη ΝΔ και Θανάση Πλεύρη από τον ΛΑΟΣ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ.Συνελήφθη στο Ρέθυμνο προπονητής για παιδεραστία

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι προπονητής μπάσκετ συνελλήφθη για παιδεραστία και μάλιστα επ' αυτοφόρω στο Ρέθυμνο!

Το σκάνδαλο "Σαντάνσκι" που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην Αμερική, επαναλήφθη και στην Ελλάδα! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τοπικά Μέσα 39χρονος εκπαιδευτικός και προπονητής σε παιδικά τμήματα ομάδας του Ρεθύμνου, συνελήφθη στο κρεβάτι με δύο ανήλικα αγόρια ηλικίας 13 ετών!

Οι άνδρες της Ασφάλειας παρακολουθούσαν εδώ ...........

και καιρό τον 49χρονο άνδρα κι αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν τον έπιασαν επ' αυτοφόρω να ασελγεί στους ανήλικους.

Κατασχέθηκαν μάλιστα από τους αστυνομικούς DVD και βιντεοκασέτες, καθώς ο προπονητής φρόντιζε να καταγράφει τις αρρωστημένες πράξεις του. Το υλικό, ωστόσο, δεν έχει εξεταστεί πλήρως από τους υπεύθυνους της αστυνομίας, καθώς οι σκηνές σόκαραν ακόμη και τους ίδιους!

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο 49χρονος βρισκόταν υπό παρακολούθηση 10 περίπου μήνες (σ.σ ακόμη και όταν παρακολουθούσε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο), διάστημα στο είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 20 περιστατικά. Τα παιδιά λόγω ντροπής και υπό τον φόβο των απειλών, δεν ανέφεραν τίποτα στους γονείς τους.

Η είδηση, πάντως, προκάλεσε σοκ στην κοινωνία του Ρεθύμνου, στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την αθλητική οικογένεια της Κρήτης.

Ο 49χρονος είναι παντρεμένος με παιδιά.

24

ΣΧΟΛΙΟ
Με συνοπτικές διαδικασίες για ευνουχισμό στο κτήνος. Μόνο αυτή η τιμωρία του.

Παπαδήμος: Δεν καταργείται το τέλος στα ακίνητα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών γίνεται προσπάθεια εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν, να εξαιρούνται του τέλους για τα ακίνητα, που έχει ενταχθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Όπως ανακοίνωσε, προβλέπεται αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης για εκείνους που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι στην εγκύκλιο προβλέπονται συγκεκριμένες κατηγορίες αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτενκοι με χαμηλό εισόδημα ή άτομα με αναπηρία που θα εξαιρούνται του τέλους.
Αναφορικά με τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί στον .........

υπολογισμό του τέλους, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οφείλονται στα λανθασμένα στοιχεία που είχαν για τα ακίνητα οι δήμοι. Ο κ. Παπαδήμος, είπε ότι θα υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τη διόρθωση των όποιων λαθών έχουν γίνει και πως από την επόμενη χρονιά το τέλος θα μοιράζεται σε δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην αποπληρωμή του. Παράλληλα, όμως, ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί το χαράτσι, το οποίο είπε ότι είναι αναγκαίο για τη δημοσιονομική αναπροσαρμογή που επιχειρείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με τα όσα θα αναφέρονται στην εγκύκλιο, οι πολίτες θα υποχρεούνται να καταβάλλουν το σύνολο του ποσού ακόμα και για τους λάθος λογαριασμούς της ΔΕΗ και η επιστροφή του επιπλέον ποσού θα γίνεται με τους λογαριασμούς του ειδικού τέλους του 2012.

Συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Εν τω μεταξύ, σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ένα μέρος των –πολλών- προσφυγών που έχουν κατατεθεί κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιβολή του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός δύο μηνών και θα αποτελέσει «πιλότο» για όλες τις σχετικές προσφυγές.
Έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται έξω και από τη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων και συνταξιούχοι στη ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητούνται, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων. Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Μιλώντας στο Σκάι, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, δήλωσε ότι ο Σύλλογος με την αίτηση ακύρωσης, ζητά από το ΣτΕ να αποφανθεί εάν η σύνδεση του έκτακτου φόρου με την διακοπή της ηλεκτροδότησης, είναι εκβιαστική, παράνομη ή συνταγματική. Ο ίδιος εξήγησε ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών δεν φέρει ανταποδοτικά οφέλη για του ιδιοκτήτες ακινήτων και για το λόγο αυτό όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται για τέλος, αλλά για φόρο.

Eklogika.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ορίστε. Δεν μας έφτανε η χούντα των jefry Papandreos και Μπένι, μας ήρθε και η Χούντα Παπαδήμου. Ενός ΜΗ εκλεγμένου πρωθυπουργού αλλα απλά διορισμένου με μέσον πρωθυπουργού. ΟΥΣΤ ΡΕ.

Εξακολουθούν να δέχονται ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι γιατροί της Μεσσηνίας

Κανονικά εξακολουθούν οι γιατροί της Μεσσηνίας να δέχονται τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ καθώς η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κρίνονταν από την σημερινή άσχημη οικονομική συγκυρία αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της να μην εφαρμώσει την εντολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας αποφάσισε ..........

την αναστολή των συμβάσεων για μεταγενέστερο χρόνο, ενω παράλληλα άφησε ελεύθερους τους ιατρούς της Μεσσηνίας εφόσον το επιθυμούν να εφαρμόσουν τις οδηγίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την αναστολή ‐ επίσχεση των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ.

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο: η τελική εγκύκλιος

Τον τρόπο εφαρμογής του διευρυμένου ωραρίου στο Δημόσιο αλλά και του νέου ωραρίου για την εξυπηρέτηση του κοινού ρυθμίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι ώρες εισόδου για το κοινό

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, η είσοδος του κοινού .........

στις υπηρεσίες που ίσχυε περιορισμένο ωράριο εισόδου (12.00-14.30) θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Στις Δ.Ο.Υ και τις δημόσιες διαχειρίσεις, το πέρας εισόδου κοινού ορίσθηκε αντί στις 14.00 στις 14.30. Σε περίπτωση όμως που υπάρχει συνεργασία, (π.χ. υποχρέωση κατάθεσης χρημάτων μετά το πέρας των συναλλαγών), με πιστωτικά ιδρύματα και αυτή καθίσταται δυσχερής, λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου, η ώρα εισόδου του κοινού παραμένει ως είχε.

Η είσοδος του κοινού στα γραφεία υποδοχής πολιτών και στα γραφεία πρωτοκόλλου αντί 07.30-15.00 θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 07.30-15.30.

Τα ωράρια εισόδου του κοινού στους ΟΤΑ, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου δεν αλλάζουν.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαγορεύει στις δημόσιες υπηρεσίες να ρυθμίζουν το ωράριο εισόδου για το κοινό χωρίς να εξετάζουν αν η ρύθμιση εξυπηρετεί τους πολίτες και χωρίς πρώτα να τους ενημερώσουν.

Το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ

Για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, το ωράριο εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σε βάρδιες εκ περιτροπής, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή διαμορφώνεται ως εξής:

Πρωινή βάρδια: 07.30 – 14.00
Απογευματινή βάρδια: 13.30 – 20.00
Με αυτόν τον τρόπο, το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση του κοινού παραμένει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Το Σάββατο, το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ διαμορφώνεται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Έκτακτοι έλεγχοι για ωράριο στο Δημόσιο: Πώς θα γίνουν

Ξαφνικοί έλεγχοι θα γίνουν στο Δημόσιο για να εξακριβωθεί κατά πόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι τηρούν το νέο ωράριο. Πώς αποφασίστηκαν οι έλεγχοι;

Ελέγχους για να διαπιστώσει κατά πόσον τηρείται το νέο ωράριο στο Δημόσιο διενεργεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά και τις καταγγελίες ότι άρχισε ήδη να καταστρατηγείται πριν καν τεθεί σε ισχύ.

Ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας με επείγουσα εγκύκλιό του ζητά από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, να ενημερώσουν έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011 το υπουργείο:

Εάν εφαρμόζεται το νέο ωράριο εργασίας από όλους τους υπαλλήλους. Εάν όλοι οι υπάλληλοι έχουν δηλώσει στις υπηρεσίες τους το ωράριο που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Η εγκύκλιος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απεστάλη μετά τη διαπίστωση ότι πολλές υπηρεσίες δεν εφαρμόζουν στην πράξη το νέο ωράριο λειτουργίας.

Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών και τα λοιπά ΝΠΔΔ γίνεται από τις 9 έως τις 15.00. Ειδικά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό μπορεί να προσέρχεται έως τις 14.30.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ - Οι τελικές αποφάσεις.

- Τι πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε τα λάθη
- Ποια είναι η διαδικασία από το Δήμο ως τη ΔΕΗ
- Όλες οι λεπτομέρειες
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Επιτέλους λίγο φως στο απίστευτο αλαλούμ με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, όπως τις έδωσε ο κ. Καπελέρης, Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η ταλαιπωρία όμως συνεχίζεται. Οι πολίτες με ........

λάθη ή χωρίς στο χαράτσι θα πρέπει να πληρώσουν και έχουν δρόμο, τουλάχιστον δυο μηνών μπροστά τους μέχρι να βρεθεί μια οριστική άκρη.

Τι πρέπει να κάνετε:

Όποιοι έχετε εντοπίσει λάθη σε παλαιότητα, τιμή ζώνης ή τετραγωνικά θα πρέπει να κάνετε αίτηση στον αρμόδιο δήμο ως 20 Ιανουαρίου 2012.

Μετά από έλεγχο οι καταστάσεις στις 27 Ιανουαρίου στη ΔΕΗ θα γίνει έλεγχος και από τη ΓΓΠΣ και ως 10 Φεβρουαρίου θα πάνε στη ΔΕΗ που στη συνέχεια θα εκδώσει τους νέους λογαριασμούς.

Αν υπάρξουν διαφορές θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς το 2012, αν πάλι έχει γίνει μικρότερη χρέωση θα προστεθεί στους αντίστοιχους λογαριασμούς.

Τι θα γίνει με όσους δικαιούνται απαλλαγή ή μειωμένο τέλος

Θα γίνει επιτροπή σε κάθε ΔΟΥ για να κρίνει σε ποιους που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες δεν θα διακοπεί το ρεύμα ή θα πληρώσουν μειωμένο το χαράτσι.

Η επιτροπή δεν θα επισκέπτεται τους δικαιούχους, αλλά θα πρέπει εκείνοι να πάνε στη ΔΟΥ για τη σχετική αίτηση για απαλλαγή η μείωση.
Και αυτοί οι πολίτες πρώτα θα κληθούν να πληρώσουν και ύστερα θα γίνουν οι διορθώσεις.
Η εγκύκλιος ωστόσο δεν περιλαμβάνει εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία μένει να καθοριστούν... στο μέλλον.

Ο κ. Καπελέρης διαβεβαίωσε πάντως ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να θεσπιστούν τα εισοδηματικά κριτήρια, που σίγουρα θα δώσουν έναν “μπούσουλα” για να γίνει η διαδικασία πιο γρήγορη και λίγο πιο απλή για τους πολίτες.

NEWSIT

ΤΟ ANEKΔΟΤΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.....................
Ο σύζυγος είναι πολύ θεοσεβούμενος, και έχει προστάτη του τον Άγιο Νικόλαο.
Μιά μέρα ξεκινά για επαγγελματικό ταξίδι στην Κρήτη και η σύζυγός του βρίσκει ευκαιρία να φέρει στο σπίτι όχι ένα, όχι δύο ... αλλά τρεις γκόμενους!
Ο πρώτος έρχεται με μία σαμπάνια, ο δεύτερος με ένα κουτί γλυκά και ο τρίτος ο καρμίρης δε φέρνει τίποτα.
Αρχίζουν τα
προκαταρκτικά και ξαφνικά ακούγονται τα κλειδιά στην πόρτα.
Ήταν ο σύζυγός της!.................-Μέχρι να προλάβει να φτάσει στην κρεβατοκάμαρα ο κερατάς, η κυρία χώνε τους εραστές μαζί με τη σαμπάνια και τα γλυκά, στη ντουλάπα.
Ο σύζυγος τη βλέπει ημίγυμνη, απορεί αλλά της εξηγεί ότι ο Άγιος Νικόλας δεν τον άφησε να κάνει το ταξίδι και εξέδωσε απαγορευτικό λόγω κακοκαιρίας.
Η κυρία εκμεταλλεύεται την κατάσταση και του λέει ότι ο Άγιος της έστειλε κι εκείνης μήνυμα. Της είπε μάλιστα να τον περιμένει για να κάνουν
έρωτα.
Ο σύζυγος τσιμπάει, αρχίζει να χαμουρεύεται με την καλή του και μετά από λίγο η κυρία λέει:
Αχ άγιε μου Νικόλα, να είχα μία σαμπάνια να την πιω με τον αντρούλη μου!
Αμέσως ανοίγει η ντουλάπα, βγαίνει ο πρώτος γκόμενος με μία σαμπάνια στο χέρι και λέει:
Εκ του αγίου Νικολάου. Ορίστε η σαμπάνια σας. Τους σερβίρει τη σαμπάνια και φεύγει άνετος.
Ο σύζυγος σταυροκοπιέται,ευχαριστεί τον άγιο και συνεχίζει να χαμουρεύεται με την καλή του.
Μετά από λίγο η κυρία ζητάει και
γλυκά από τον άγιο, οπότε ανοίγει η πόρτα της ντουλάπας, εμφανίζεται ο δεύτερος γκόμενος με τα γλυκά και λέει:
Εκ του αγίου Νικολάου. Ορίστε τα γλυκάκια σας!
Ο σύζυγος ξανασταυροκοπιέται, ευχαριστεί τον προστάτη άγιό του και συνεχίζει το χαμούρεμα.
Περνά λίγη ώρα, το έχουν κάνει, η κυρία έχει ανάψει τσιγάρο, ο σύζυγος κοντεύει να αποκοιμηθεί, τον
τρίτο στην ντουλάπα τον έχουν ξεχάσει, οπότε. ανοίγει η ντουλάπα, βγαίνει ένας μαντράχαλος και λέει:
Eκ του αγίου Νικολάου. Επειδή σε
πέντε λεπτά κλείνουμε, θέλετε τίποτε άλλο ???>-

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ...........


-Στην τάξη του Τοτού έχει την τύχη (?) να διδάσκει μία νεαρή δασκάλα πολύ καλό μωρό ...
- Σήμερα παιδιά θα έρθει να παρακολουθήσει το μάθημά μας ο επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης!
- Τι είναι αυτό κυρία?
- Μην ανησυχείτε... Απλά ένας κύριος θα είναι στο τέλος της αίθουσαςκαι θα παρακολουθεί το μάθημα............
Μπαίνει ο επιθεωρητής και αρχίζει η δασκάλα να γράφει ερωτήσεις στον πίνακα.
Για αρχή γράφει:5 x 7 πόσο κάνει?
Σηκώνει χέρι η Αννούλα
- Ναι, Αννούλα?35 κυρία!
- Μπράβο Αννούλα
Γράφει η κυρία πάλι στον πίνακα
- Ποιο είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας?
- "Κυρία, κυρία" ο Γιωργάκης
- Ναι Γιώργο....- Η Κρήτη κυρία!
- Μπράβο Γιωργάκη!
Γράφει πάλι η κυρία στον πίνακα
- Ένα κομμάτι θάλασσας που χωρίζει δύο ξηρές και ενώνει δύο θάλασσες.
Εκείνη την στιγμή πέφτει η κιμωλία της κυρίας και σκύβει να την πιάσει...
- Παιδάκια ποιος θα μας πει αυτή την απάντηση;
Σηκώνει χέρι ο Τοτός γεμάτος σιγουριά και αυτοπεποίθηση.
- Είσαι σίγουρος Τοτέ ότι ξέρεις την απάντηση; Αφού φοβάται πιθανή λανθασμένη ερώτηση και γίνει... ρόμπα μπροστά στον επιθεωρητή!
- Ναι, κυρία, ναι!
- Άντε πες....
- Κωλάρα κυρία!!!!
- Τι είναι αυτά που λες παλιόπαιδο, πέρασε έξω δεν ντρέπεσαι!
- Μα κυρία, αυτό δεν είναι....
- Πέρασε έξω είπα τώρα!
Καθώς βγαίνει ο Τοτός θυμωμένος γυρνά προς τον επιθεωρητή ..........
"Και εσύ μεγάλε άλλη φορά αν δεν είσαι σίγουρος για την απάντηση μηνψιθυρίζεις τίποτα εκεί πίσω !-

Σήμερα εκδικάζεται στο ΣτΕ το παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι Βενιζέλου μέσω της ΔΕΗ

Επιτέλους έφτασε η ώρα. Σήμερα εκδικάζεται στο ΣτΕ, η προσφυγή δικηγορικών συλλόγων και δήμων της Χώρας, για το παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι που επέβαλε με χουντικό τρόπο μέσω της ΔΕΗ, ο αρκετών εκατοντάδων κιλών Βαγγέλης Βενιζέλος ή Μπένι.

Με αγωνία περιμένουμε όλοι την δικαίωση των...........

Ελλήνων από έναν απαράδεκτο αντισυνταγματικό και εξοντωτικό νόμο που κάνει το κράτος - νταβατζή που δημιούργησε ο Jefry Papandreos με την παρέα του, συνιδιοκτήτη στην περιουσία του Έλληνα με το έτσι θέλω.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο Παρασκευή στο Θάρρος της ΜεσσηνίαςΚηδεύτηκαν στην Αλβανία πατέρας και γιος
Βεντέτα ή ξεκαθάρισμα;


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία και κυρίως το Πλατύ, όπου διέμενε ο 35χρονος Φιλίμ Μεσάι, από το ανατριχιαστικό έγκλημα της Τρίτης.

Οι Αλβανοί που μένουν στην περιοχή είναι φοβισμένοι, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αγριότητα του εγκλήματος. Μάλιστα, «δίνουν και παίρνουν» τα σενάρια για σκληρούς ομοεθνείς τους, που «συνηθίζουν» τέτοια εγκλήματα στη Βόρεια Αλβανία, αλλά και για ανακωχή παλιάς βεντέτας που έληξε πριν από λίγες ημέρες.

Χθες, πατέρας και γιος κηδεύτηκαν στο χωριό τους, στο Κούκσι της Βόρειας Αλβανίας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τις σορούς, ο 35χρονος έφερε κακώσεις κεφαλής από βολίδες κυνηγετικού όπλου και η αιτία θανάτου του παιδιού είναι «κάκωση δια τέμνοντος οργάνου στη λαρυγγική χώρα».

Αλεξοπούλειο η νέα ονομασία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Και άλλα πολλά θέματα με την εγκυρότητα και αντικειμενικότητα της Μεσσηνιακής εφημερίδας ΘάρροςΚλήρωση Τζόκερ 1/12 και Διαλογή

Μόλις βγήκαν οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ.
Σήμερα η κλήρωση μοιράζει 6.000.000 ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή είναι:

UPDATE: Η Κλήρωση και η διαλογή

Ένα ακόμη «χτύπημα» στη Μεσσηνία το σταμάτημα της Ολυμπίας Οδού!

Από τον Ιούλιο είχαν διαφανεί οι προθέσεις της Κυβέρνησης πως το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πύργος-Τσακώνα δεν θα εκτελεστεί.

Μετά την απάντηση του κ.Μαγκριώτη οριστικοποιείται πως η Μεσσηνία ήδη έχει εξαιρεθεί αλλά όπως ανέφερε ο υφυπουργός δεν ισχύει το ίδιο για το Ν. Ηλείας , ενώ τα αναπτυξιακά συμφέροντα της Μεσσηνίας έχουν αγνοηθεί σχετικά με την Ολυμπία Οδό.

Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που θα έδινε ζωή και ανάσα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Δυτική Πελοπόννησο, με θετικές εξελίξεις και προοπτικές στον τομέα των εξαγωγών , των μεταφορών και του τουρισμού.

Η ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης του ...........

ΠΑΣΟΚ για το Μοριά και τη Μεσσηνία ιδιαίτερα, απλά επιβεβαίωσε τον κανόνα!

Δηλαδή αδιαφορία για τη δημιουργία μεγάλων έργων ,καθυστερήσεις για ήδη δρομολογηθέντα έργα και φυσικά λουκέτα σε πολλές Υπηρεσίες , στο Κέντρο Διαβιβάσεων , ακόμη και σε κοινωνικές δομές που με αγώνα και προσπάθεια παρέμεναν στη Μεσσηνία για να εξυπηρετούν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και πολίτες.

Μετά το σταμάτημα του σιδηροδρόμου και την έλλειψη σχεδιασμού για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, οι ελπίδες των Μεσσηνίων ιδίως ,επικεντρώθηκαν στους οδικούς άξονες ελπίζοντας να μας βγάλουν επιτέλους από την απομόνωση που συγκεκριμένες πολιτικές , παραλείψεις και σκοπιμότητες μας οδήγησαν !

Όλο αυτό το διάστημα και έντιμο και σωστό είναι να τονίσουμε, πως για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Μεσσηνίας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιάννης Λαμπρόπουλος, έτρεξε και προσπάθησε επανειλλημμένως να το αναδείξει σε μείζον θέμα για την ανάπτυξη του τόπου.Έτσι και με το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού, η Νέα Δημοκρατία μέσω του συγκεκριμένου βουλευτού της κυρίως ,προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τους υπευθύνους και να προβάλλει την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του οδικού άξονα προς όφελος όλης της Δυτικής Ελλάδος.

Ας μη ξεχνάμε πως η Νέα Δημοκρατία από το 2007, ύστερα από εισήγηση του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, του κ. Σουφλιά είχε ολοκληρώσει μελετητικά ,δημοπρατήσει και κυρώσει στη Βουλή των Ελλήνων το Δυτικό οδικό άξονα .

Ως Μεσσήνιοι αισθανόμαστε πως επιτέλους η Πολιτεία μας χρωστά , μετά τα τόσα χρόνια αδιαφορίας και απομόνωσης, ταλαιπωρίας και δυσχέρειας στην ανάπτυξή μας. Καιρός είναι λοιπόν να δείξουμε μακριά από οποιαδήποτε σκοπιμότητα πως είμαστε αμετακίνητοι στο δίκαιο αίτημά μας και ζητούμε με μία φωνή να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι σκόπελοι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός , μέχρι την Τσακώνα.-

Αντωνία Μπούζα

Παραβίαση νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού από τη Multichoice

Παραβίαση της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού διαπιστώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού όσον αφορά στην αποκλειστική δορυφορική αναμετάδοση τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας που μεταδίδει η Multichoice, ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΝΟVΑ .

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι συμβάσεις αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοσης της Multichoice με τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας που έχουν συναφθεί από το 1997 έως σήμερα εγείρουν εμπόδια σε άλλους ανταγωνιστές και δυσχεραίνουν την ανάπτυξη σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Στην εισήγηση κατέληξε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ..........

μετά από καταγγελία του ΟΤΕ. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τις 3 Φεβρουαρίου .

ΣΚΑΪ

Τα πρακτικά της Βουλής με την ερώτηση Λαμπροπουλου για την Ολύμπια οδό.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Λαμπροπουλος μας απέστειλε τα πρακτικλα της βουλης σχετικά με την συζήτηση στην βουλή για το θέμα της Ολύμπιας οδού.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν ολόκληρο το τμήμα της συνεδρίασης και τους διαλόγους.

Διαβάστε: ..............

Θα συζητηθεί, λοιπόν, τώρα η με αριθμό 220/28-11-2011 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ».
Στην ερώτηση εκ μέρους της Κυβερνήσεως θα απαντήσει ο Υφυπουργός κ. Ιωάννης Μαγκριώτης.
Παρακαλείται ο κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος να λάβει το λόγο προκειμένου να αναπτύξει προφορικά την ερώτησή του.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, όπως όλοι συμφωνούμε, η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» ή ο λεγόμενος «Δυτικός Άξονας» είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για τη Δυτική Ελλάδα.
Όπως ξέρουμε, αυτός ο Άξονας ολοκληρώθηκε μελετητικά, δημοπρατήθηκε και κυρώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το 2007, ύστερα από εισήγηση του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, του κ. Σουφλιά. Αμέσως μετά, με την οικονομική κρίση άρχισαν, λοιπόν, οι τράπεζες να φέρνουν εμπόδια, ίσως γιατί δεν θα κέρδιζαν αυτά που υπολόγιζαν, θα κέρδιζαν λιγότερα.
Παρότι, λοιπόν, διέρρεαν πολλά, διάφορα στις εφημερίδες καθημερινά διαβάζαμε, εσείς, απ’ ό,τι θυμάμαι -όταν είχαμε έρθει εδώ και είχαμε συζητήσει πολλές φορές- μας δίνατε διαβεβαιώσεις: Μία διαβεβαίωση ήταν στις 19/11/2009, που μας λέγατε ότι σε κάθε περίπτωση ο δρόμος θα έρθει στη Μεσσηνία. Δεύτερη στις 13/5/2010, όπου μας λέγατε το ίδιο. Τρίτη στις 13/12/2010, όπου μας λέγατε το ίδιο. Στις 4/8/2011, πρόσφατα, μας λέγατε το ίδιο. Και προχθές, στις 24/11/2011, πριν λίγες μέρες, μας δώσατε την απάντηση ότι ο δρόμος μάλλον θα σταματήσει στην Πάτρα, δεν υπάρχει περίπτωση για τη Μεσσηνία ούτε για τον Πύργο ή δεν ξέρω εάν θα πάει στον Πύργο. Δεν υπάρχει περίπτωση για τη Μεσσηνία.
Μας απογοητεύσατε, κύριε Υπουργέ. Γιατί μας απογοητεύσατε έτσι; Γιατί; Η αντίδραση είναι τεράστια. Θα σας καταθέσω στα Πρακτικά το τι έγινε χθες σε όλες τις εφημερίδες, Επιμελητήρια σε όλο το Νομό Μεσσηνίας και πιστεύω να τα κατανοείτε όλα αυτά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Λυπάμαι που το λέω, αλλά θα εκφράσω τούτη τη στιγμή το μεσσηνιακό λαό και όλους τους φορείς: Γιατί τέτοια κοροϊδία; Ποιος μας κορόιδευε; Γιατί μας κορόιδευε; Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Υποκύψατε; Υπέκυψε μία Κυβέρνηση, ένα Υπουργείο στους τραπεζίτες; Γιατί; Αυτοί το ήθελαν. Είχατε συμφωνήσει και εσείς εδώ. Είχαμε συμφωνήσει μαζί ότι οι τραπεζίτες είναι αυτοί που δεν θέλουν να γίνει το έργο και ερχόμαστε σήμερα να υποκύψουμε;
Κύριε Πρόεδρε, είστε και εσείς Μεσσήνιος και Ηλείος και πιστεύω ότι θα ενώσετε τη φωνή και τη δική σας μαζί με τη δική μας και των δύο Νομών και όλης της Δυτικής Ελλάδος. Αυτό το έργο εάν δεν γίνει τώρα -είναι η τελευταία ευκαιρία- δεν θα γίνει ποτέ.
Κάνω έκκληση, κύριε Υπουργέ, μεταφέρω τη φωνή του λαού της Μεσσηνίας, να εισακουστεί, να αλλάξετε την απόφασή σας και να γίνει αυτό το έργο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε τον κ. Λαμπρόπουλο.
Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σημειώσω ότι είμαι από εκείνα τα μέρη και με αφορά η Ολυμπία Οδός. Υιοθετώ ασφαλώς την ερώτηση και το σκεπτικό, με το οποίο ανέπτυξε την ερώτησή του ο κ. Λαμπρόπουλος. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην υπόθεση, επισημαίνω ότι αν δεν γίνει η Ολυμπία Οδός, το έργο μέχρι την Πάτρα είναι κολοβό πλέον, δηλαδή δεν έχει την ολοκληρωμένη αξία του που θα έχει ή θα είχε με την Ολυμπία Οδό.
Έτσι, λοιπόν, εκθύμως υποβάλλω και εγώ την παράκληση για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι σκόπελοι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός. Η Ολυμπία Οδός σημαίνει, δηλαδή, «ολοκλήρωση του μεγάλου έργου»
Ορίστε, κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο, προκειμένου να απαντήσετε στον ερωτώντα συνάδελφο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Θα ήθελα να πω πως και εγώ συμφωνώ απολύτως και με τις επισημάνσεις του αγαπητού συναδέλφου και με τις δικές σας, όπως και με τις επισημάνσεις και τον αγώνα όλων των συναδέλφων όλων των κομμάτων της Δυτικής Ελλάδας και της Μεσσηνίας και της Ηλείας και της Αχαΐας, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας, της Πρέβεζας, της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας, της Κέρκυρας, για την κατασκευή των δύο οδικών αξόνων, της Ολυμπίας και της Ιόνιας.

Κοινό κομμάτι, κοινό τμήμα είναι το κομμάτι «Κόρινθος-Πάτρα», για το οποίο θα έλεγα πως έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τις προηγούμενες δεκαετίες, για να διευκολύνει την κίνηση και προς τη νοτιοδυτική Ελλάδα και προς τη βορειοδυτική, αλλά και προς την Αχαΐα, η οποία μέσα από το λιμάνι της είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της χώρας μας, από τις βασικές πύλες εξόδου και εισόδου τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Κακοί σχεδιασμοί, λοιπόν, του παρελθόντος μας έχουν φέρει σήμερα μπροστά σε μία δύσκολη πραγματικότητα που γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω της οικονομικής κρίσης. Θέλω, λοιπόν, να διαβεβαιώσω ακόμα μία φορά τον αγαπητό συνάδελφο ότι αυτή η βασική επιλογή, δηλαδή να φθάσει η Ολύμπια Οδός μέχρι τη Μεσσηνία, δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τους σχεδιασμούς της πολιτείας, της Κυβέρνησης, όπως αρχικά είχε συμβασιοποιηθεί και κυρωθεί από τη Βουλή το 2007.

Όμως, υπάρχουν μερικά δεδομένα τα οποία δεν μπορεί να τα παραβλέψει η οποιαδήποτε εκτελεστική εξουσία. Το πρώτο είναι ότι αυτές οι συμβάσεις –θυμίζω ότι είναι πέντε οι συμβάσεις και έξι μαζί με την υποθαλάσσια της Θεσσαλονίκης- είχαν συμβασιοποιηθεί και είχαν κυρωθεί στη Βουλή το ίδιο εξάμηνο, το πρώτο εξάμηνο του 2007. Αυτό καταδεικνύει μία βιασύνη, μία προχειρότητα και σκοπιμότητες. Αυτή τη βιασύνη και την προχειρότητα, δυστυχώς, την εισπράττουν οι κοινωνίες και η πολιτεία γενικότερα τα επόμενα χρόνια με πολλά προβλήματα.
Θέλω να πω πως υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες είναι και οριστικές μέσα στο 2010 για το κομμάτι των περίπου 22 χιλιομέτρων, στο οποίο αναφέρθηκε ο συνάδελφος και είναι βασικό και καθοριστικό, από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον ποταμό Νέδα στα σύνορα Ηλείας-Μεσσηνίας, αλλά και αντίστοιχες παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που για λόγους περιβαλλοντικούς δεν επιτρέπει τη συνέχιση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου.

Δώσαμε μάχη, καταθέσαμε εναλλακτικές προτάσεις με τη συμβολή και τη συνεργασία και των συναδέλφων για τη λεγόμενη «μηδενική λύση» στην περιοχή του Καϊάφα, αλλά δεν έγιναν αποδεκτές αυτές οι λύσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από το Συμβούλιο της Επικρατείας και έτσι υπήρξε απαγόρευση.
Δήλωσα και τότε, δηλώνω και τώρα ότι η πολιτεία οφείλει να μελετήσει εναλλακτικές λύσεις, όπως η ανατολική χάραξη και κατασκευή στην επόμενη προγραμματική περίοδο της συνέχειας του αυτοκινητόδρομου της Ολύμπιας Οδού από το Κάτω Σαμικό μέχρι τη Μεσσηνία. Απλώς, όμως, με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να συνεχίσει ο αυτοκινητόδρομος κάτω από το Κάτω Σαμικό λόγω οριστικών και τελεσίδικων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και ανάλογων θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια υπήρξαν και προσφυγές από την περιοχή της Αχαΐας για τη διέλευση του οδικού άξονα από την περιοχή της Κάτω Αχαγιάς. Έχει εκδικαστεί μετά από πολλές αναβολές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αυτή η υπόθεση και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες –ελπίζω πολύ γρήγορα- να βγει η τελική απόφαση, για να ξέρει και η εκτελεστική εξουσία τις τελικές αποφάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σ’ αυτό το κομμάτι, προκειμένου να κάνει και τις τελικές της επιλογές.
Σε κάθε περίπτωση έχουμε πει –θα απαντήσω και στη συνέχεια στη δευτερομιλία μου- ότι εκεί όπου μας επιτρέπει το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουμε και θα αγωνιστούμε να φθάσει ο αυτοκινητόδρομος τουλάχιστον μέχρι το Κάτω Σαμικό, να γίνουν παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στα τμήματα που δεν επιτρέπει το Συμβούλιο της Επικρατείας γι’ αυτήν την περίοδο και να προχωρήσει η πολιτεία στη μελέτη και στην έρευνα για την εναλλακτική όδευση ανατολικά της Λίμνης Καϊάφα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι τη Μεσσηνία.
Αυτές είναι οι επιλογές της Κυβέρνησης, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε.

Θα απαντήσω στη δευτερομιλία μου και στα άλλα θέματα, που πολύ σωστά έβαλε ο αγαπητός συνάδελφος, όσον αφορά τη στάση των τραπεζών και του παραχωρησιούχου για τη συνέχιση των εργασιών. Διότι έχει σταματήσει η χρηματοδότηση από πλευρά των τραπεζών εδώ και πολύ καιρό, γιατί δεν θεωρούνται έργα βιώσιμα, γιατί έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους την εκτίμηση ότι πιθανότατα δεν είναι βιώσιμη η οικονομία της χώρας μας. Θα επανέλθω όμως στο θέμα αυτό στη δευτερομιλία μου.
Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννη Μαγκριώτη.
Παρακαλείται ο ερωτών συνάδελφος, κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Βουλευτής Μεσσηνίας να λάβει το λόγο για τη δευτερολογία του.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, επικαλεστήκατε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που αφορά τη στενή περιοχή λίγα χιλιόμετρα στη Ζαχάρω.
Εμείς και οι φορείς όλοι, αποδεχθήκαμε να υπάρξει μηδενική λύση και να μη γίνει τίποτε σ’ αυτά τα χιλιόμετρα -όπως λέγεται- να μείνουν ως έχουν. Υπάρχει όμως και το άλλο τμήμα, από τον Καϊάφα μέχρι την Κυπαρισσία το Καλό Νερό και την Τσακώνα, που δεν λέτε τίποτα. Σήμερα η θέση σας δεν ξεκαθαρίζει.
Δηλαδή θα αφήσουμε να σέρνεται η κατάσταση όπως σέρνεται από το 2009; Τι θα πούμε στον κόσμο; Ο κόσμος σήμερα θέλει μία καθαρή απάντηση. Υπάρχει πρόθεση; Δεν πιστεύω ότι κι εσείς, κι εγώ ως πολιτικός -γιατί κι εσείς κι εγώ θητεύουμε εδώ σ’ αυτήν την Αίθουσα πολλά χρόνια- θα υποκύψουμε στις πιέσεις των τραπεζών που χρηματοδοτούσαν το έργο, γιατί αυτοί αντιδρούσαν. Δεν θα υποκύψουμε. Δεν θα έρθει αλλαγή σύμβασης εδώ στη Βουλή -απ’ αυτά που είχαμε συμφωνήσει και ψηφίσει το 2007- και δεν θα υπάρξει κόμμα που θα την ψηφίσει και θα συμφωνήσει. Ένα είναι αυτό.

Δεύτερον, ως πολιτικός αλλά και ως πολίτης, ως άνθρωπος της Μεσσηνίας που γεννήθηκα, έζησα και θα ζήσω εκεί και έκανα πάντοτε σημαία μου το έργο αυτό το μεγάλο, τους δύο Άξονες Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, που θα βγάλουν τη Μεσσηνία και όλη τη Δυτική Ελλάδα από την απομόνωση, θέλω να απευθυνθώ, δεν δέχομαι να σταματήσει το έργο.

Από εδώ κύριε Πρόεδρε απευθύνομαι στα τρία κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Απευθύνομαι στη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα μου, που υπηρέτησα με συνέπεια για δεκαετίες, επειδή είναι και το κόμμα που εισηγήθηκε αυτή τη σύμβαση και που έκανε τις δημοπρατήσεις και που ολοκλήρωσε, ωρίμασε το έργο για να αρχίσει η κατασκευή του. Όπως απευθύνομαι και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε ψηφίσει τη σύμβαση εδώ στη Βουλή, όπως και στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, που επίσης είχε συμφωνήσει, αλλά και στον Πρωθυπουργό το σημερινό, να δει ότι αυτά τα μεγάλα έργα θα δώσουν απασχόληση και θα βγάλουν την οικονομία μας από το αδιέξοδο δημιουργώντας ανάπτυξη. Τα τρία κόμματα λοιπόν κυρίως θα πρέπει να καθίσουν να συναποφασίσουν, να εισηγηθούν ότι αυτός ο Άξονας, ο λεγόμενος Δυτικός Άξονας, που θα αρχίζει από τα Γιάννενα και θα τελειώνει στην Καλαμάτα, θα πρέπει να κατασκευαστεί. Είναι ευθύνη και των τριών κομμάτων πλέον που στηρίζουν αυτήν την Κυβέρνηση και καλώς της στηρίζουν, γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία για τον τόπο μας.
Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε τον κύριο Λαμπρόπουλο.
Παρακαλείται ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης να λάβει το λόγο για δευτερολογία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Κύριε Πρόεδρε, συμφωνώ απολύτως με τις παρατηρήσεις του αγαπητού συναδέλφου.
Υπόθεση της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη πρόθεση, δεν υπάρχει άλλη σκέψη. Από τεχνικούς συμβούλους, από χρηματοοικονομικούς συμβούλους είτε ανεξάρτητους είτε των παραχωρησιούχων είτε των τραπεζών, έχουν κρατηθεί διάφορες προτάσεις κι αυτές οι προτάσεις με τον έναν τρόπο είτε επισήμως είτε ανεπισήμως, έχουν δημοσιοποιηθεί.

Μάλιστα, και εμείς ως Υπουργείο Υποδομών δημοσιοποιήσαμε μερικές από αυτές τις προτάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αποδεκτές. Θέλουμε να γνωρίζει η κοινωνία της περιοχής και της Ηλείας και της Αχαΐας και της Μεσσηνίας ποιες είναι οι προτάσεις που προτείνουν οι διάφοροι τεχνικοί και χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι τις έχει αποδεχτεί και η πολιτεία. Και αυτό θέλω να το κάνω κατανοητό και απολύτως σαφές. Η θέση της πολιτείας είναι ο αυτοκινητόδρομος να φτάσει μέχρι τη Μεσσηνία. Και είπα και προηγούμενα ότι εκεί που υπάρχει η οριστική απαγόρευση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν μπορεί να κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον Ποταμό Νέδα, να γίνουν παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, να βελτιωθούν τα γεωμετρικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου και φυσικά να έχει συνέχεια από τον Ποταμό Νέδα μέχρι τη Μεσσηνία. Ταυτόχρονα, να μελετηθεί η εναλλακτική όδευση ανατολικά της Λίμνης Καϊάφα, όπου υπάρχει η δυνατότητα με μια πολύ συστηματική μελέτη να δώσουμε λύση και απάντηση, η οποία όμως δεν μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει να γίνει πρώτα η μελέτη. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και είμαι βέβαιος ότι αποτελεί και δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων.

Έρχομαι τώρα στο δεύτερο θέμα που έθιξε ο συνάδελφος. Συμφωνώ απολύτως μαζί του ότι θα πρέπει τα τρία κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση –άλλωστε, έχουμε καλέσει όλα τα κόμματα και είχαμε μια αναλυτική σύσκεψη, όπως στο Υπουργείο τους προηγούμενους μήνες- να συμφωνήσουν. Και πάλι, λοιπόν, έχουμε την πρόθεση. Πρόσφατα στην επίσκεψη που έκανε ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπαδόπουλος για τις μεταφορές, διατύπωσα και πάλι την πρόταση να γίνει πολύ σύντομα μια διακομματική συνάντηση, να δούμε τις εξελίξεις και το πού βρισκόμαστε και όλοι μαζί να κάνουμε τις επιλογές και να στηρίξουμε τις προτάσεις τις οποίες και εσείς καταθέτετε.
Συμφωνώ απολύτως, λοιπόν, με την πρότασή σας αυτή και επαναλαμβάνω και εγώ ότι θα είμαι από εκείνους που όχι μόνο δεν θα εισηγηθεί διαφορετική λύση, αλλά δεν θα ψηφίσει στη Βουλή μια τυχόν διαφορετική λύση.

Τέλος, θα ήθελα να πω και να τονίσω και πάλι ότι η παύση χρηματοδότησης των έργων -όχι μόνο της Ολυμπίας, αλλά και των τριών άλλων παραχωρήσεων- από την πλευρά των τραπεζών είναι αδικαιολόγητη. Αυτό το έχουμε πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω και σήμερα. Οι τράπεζες είναι δεσμευμένες με τις βάσεις που έχουν με τους παραχωρησιούχους και οι παραχωρησιούχοι με το δημόσιο.
Και επειδή αναφερθήκατε και στον κ. Σουφλιά, εγώ θυμάμαι ακόμα εδώ –και είναι γραμμένο στα Πρακτικά της Βουλής- τις δηλώσεις του κ. Σουφλιά, όταν εισηγούνταν τους αυτοκινητόδρομους, ότι δεν παίρνει κανένα ρίσκο και καμμιά δέσμευση το δημόσιο.
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Υφυπουργού)
Σήμερα, όμως, έρχονται οι τράπεζες και οι παραχωρησιούχοι και λένε ότι δεν ισχύει αυτό που είχε λεχθεί τότε μέσα στη Βουλή. Συνεπώς, πρέπει να πάρει το δημόσιο και τα ρίσκα, αλλά και να εγγυηθεί. Το δημόσιο πρέπει να το εγγυηθεί αυτό και αυτή είναι η δική μας πρόταση, γιατί απορρίψαμε τη δική τους εκδοχή, αφού δεν θα εξασφάλιζε μόνο τα αρχικά κέρδη των συμβάσεων του 2007 που ήταν σημαντικά γι’ αυτούς, αλλά ήθελαν ουσιαστικά όλα τα διόδια των τριάντα χρόνων λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων. Αυτό σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την πλευρά του δημοσίου.
Το δημόσιο έχει διατυπώσει τις δικές του εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες στηρίζονται στη βάση των συμβάσεων του 2007 και των δεσμεύσεων και παίρνει υπ’ όψιν τη σημερινή συγκυρία και την κρίση. Δηλαδή, το δημόσιο στηρίζει τη βιωσιμότητα των έργων, αλλά με αντικειμενικές παραδοχές βεβαίως, όσον αφορά τα έσοδα των έργων και όχι με τις υποκειμενικές παραδοχές που κάνουν οι παραχωρησιούχοι και οι τράπεζες με τους δικούς τους συμβούλους.

Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι πολύ καλό η διαβούλευση αυτή να είναι δημόσια, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ποιες είναι οι θέσεις της πλευράς του δημοσίου που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τους φορολογούμενους πολίτες και την ανάπτυξη της περιοχής.
Για το λόγο αυτό, έχω πει ότι οι κάτοικοι της περιοχής, όλοι οι εκπρόσωποι της περιοχής μαζί με την Κυβέρνηση, είμαστε στη μια πλευρά και πρέπει με αποφασιστικότητα και ενότητα να διαπραγματευθούμε αυτές τις συμβάσεις και το μέλλον του αυτοκινητόδρομου, το μέλλον της ανάπτυξης της περιοχής.
Γνωρίζω την αγωνία και την ανάγκη που υπάρχει να κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος. Θέλω, όμως, να τονίσω για μία ακόμα φορά ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τους χρήστες, να μην πληρώνουν για τριάντα χρόνια ακριβά και πυκνά διόδια, αν σήμερα εμείς διαπραγματευθούμε πιο αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά απέναντι στις τράπεζες -και πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε, ιδιαίτερα τώρα που είναι τρία κόμματα στην Κυβέρνηση- το δημόσιο συμφέρον και τους χρήστες. Και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε τον Υπουργό, κ. Ιωάννη Μαγκριώτη.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ολοκληρώθηκε η συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων.
Κύριοι συνάδελφοι, δέχεστε στο σημείο αυτό να λύσουμε τη συνεδρίαση;

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
Με τη συναίνεση του Σώματος και ώρα 10.30’ λύεται η συνεδρίαση για αύριο, ημέρα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10.00΄, με αντικείμενο εργασιών του Σώματος, κοινοβουλευτικό έλεγχο: συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Η απάντηση Μαγκριώτη στην Νάντια Γιαννακοπούλου για την Ολύμπια Οδό.

Αν και έχουμε δεσμευτεί σαν ομάδα διαχείρισης του blog να μην δημοσιεύουμε δελτία τύπου από τους Βουλευτές Μεσσηνίας, σε αυτήν την περίπτωση ΠΡΕΠΕΙ να γίνει μια εξαίρεση γιατί είναι θέμα το οποίο αφορά το μέλλον της Μεσσηνίας.

Έτσι λοιπόν σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με την Ολύμπια οδό η οποία θα φτάσει μέχρι τον Πύργο Ηλείας θεωρούμε ότι πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να ενώσουμε τις φωνές μας όχι για να υποστηρίξουμε τους πολιτικούς στην αυριανή τους κάθοδο στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους αλλά για τον τόπο και μόνο για τον τόπο.

Είχατε διαβάσει σε προηγούμενη δημοσίευση από το Θάρρος σχετικά με την Ολύμπια Οδό.

Σήμερα η Βουλευτής Μεσσηνίας Κ. Γιαννακοπούλου μας έστειλε την απάντηση που έλαβε απο τον Μαγκριώτη σχετικά με το θέμα.
Ας την διαβάσουμε και ας βγάλει ο καθένας μας τα δικά του συμπεράσματα.Απάντηση Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη χθεσινή δήλωση της Νάντιας, σχετικά με την Ολύμπια Οδό

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της κας. Γιαννακοπούλου, σχετικά με την Ολύμπια Οδό, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απάντησε στην κα. Γιαννακοπούλου, ως εξής:

Αγαπητή Νάντια,

Αφήνοντας πίσω τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης των κατασκευαστών και των τραπεζών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, θέλω να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι η θέση του ΥΠΥΜΕΔΙ είναι σταθερή και σαφής.

Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, δυσκολεύουν την εξεύρεση της καλύτερης λύσης.

Το ΥΠΥΜΕΔΙ από την αρχή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας, δούλεψε για να δώσει λύσεις που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου και την ανάπτυξη της περιοχής.

Είμαι πεπεισμένος ότι η λύση μπορεί να βρεθεί και με την βοήθεια της Ε.Ε και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Προτάσεις και σενάρια έχουν υπάρξει πολλά, από διάφορες πλευρές και ιδιαίτερα από τους τεχνικούς συμβούλους. Τα δύο βασικά είναι αυτά που αναφέρω και στην απάντηση μου στην σχετική αναφορά σου, ΠΑΒ 539/03-11-2011. Η θέση όμως η δική μου αλλά και του Υπουργείου, είναι ότι μπορεί και πρέπει η σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα τουλάχιστον μέχρι τον Πύργο, σε αυτή την προγραμματική περίοδο.

Αυτό γιατί, όπως γνωρίζεις υπάρχει οριστική απαγόρευση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου : από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον ποταμό Νέδα, στα σύνορα Ηλείας – Μεσσηνίας, σε μήκος 22 χλμ περίπου.

Στο τμήμα αυτό θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας του σημερινού οδικού άξονα, στα πλαίσια των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην επόμενη προγραμματική περίοδο μπορεί και πρέπει να μελετηθεί και να κατασκευαστεί η ανατολική παράκαμψη της λίμνης Καϊάφα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σου τονίσω για ακόμα μία φορά, αυτό που ήδη γνωρίζεις. Το πρόβλημα βρίσκεται στην ιδιωτική πλευρά και κυρίως στις τράπεζες.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μαγκριώτης

Ημερίδα για τους σεισμούς στην Καλαμάτα.

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εκδηλώνεται συχνά σε πολλές χώρες του κόσμου και στην χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε σεισμικότητα χώρα στην Ευρώπη και η έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ισχυροί σεισμοί που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη το 1978, το Βόλο το 1980, την Αθήνα το 1981 και την Καλαμάτα 1986, ανέδειξαν πως η πολιτεία οφείλει να παίρνει συνεχώς όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, να διαθέτει σχέδια ετοιμότητας και κινητοποίησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ...........

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, διοργανώνουν συνάντηση εργασίας (workshop), αύριο Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011 στο αμφιθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ» .

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ιδρύθηκε το 1983 και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σκοπός του Ο.Α.Σ.Π. είναι η επεξεργασία και ο σχεδιασμός της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας -στο πλαίσιο των κυβερνητικών κατευθύνσεων- καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών δημοσίου και ιδιωτικού δυναμικού για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής
Αυτή η Ημερίδα είναι σημαντική και ουσιαστική γιατί θα παρουσιαστούν όλες οι ενέργειες και τα σχέδια, που οι φορείς πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν σε μια τέτοια περίπτωση. Θα ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες σύμφωνα με το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», θα παρουσιαστεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για σεισμό, πώς πρέπει να οργανωθούν και να λειτουργήσουν οι χώροι συγκέντρωσης και καταυλισμού και τέλος πώς πρέπει να γίνεται ο προσεισμικός έλεγχος κτηρίων.

Η εφαρμογή αντισεισμικής πολιτικής, που θα βασίζεται στην παρακολούθηση, την πρόληψη και την ετοιμότητα, η ανταλλαγή εμπειριών, ο εντοπισμός πιθανών αδυναμιών – αναγκών, είναι σίγουρο ότι θα αποβούν ισχυρό όπλο κατά του σεισμού, προκειμένου να περιορίσουμε τις καταστροφές και να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές.

Κλίκ στην πρόσκλησηΟι τελευταίες Εξελίξεις στον Αγροτικό Χώρο από το κέντρο "Δήμητρα"

Tο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
«Τελευταίες Εξελίξεις στον Αγροτικό Χώρο- Προοπτικές των Νέων Αγροτών» που ..........

θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 στις 18:00 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ από σήμερα θα πληρώνουν!

Από σήμερα όσοι ασφαλισμένοι του δημοσίου θα επισκέπτονται τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ασφαλιστικό τους φορέα είτε για εξέταση είτε απλώς για να ξαναγράψουν τα φάρμακα της αγωγής τους θα πρέπει να πληρώνουν το προβλεπόμενο πόσο και να λαμβάνουν την αντίστοιχη απόδειξη ώστε να διεκδικούν τα χρήματα αυτά από το ταμείο τους!

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι........

ιδιώτες γιατροί μετά τη σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) και έτσι όλοι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους την επίσκεψη στους γιατρούς.

Πάνω από 350 εκατ. ευρώ χρωστά ο ΟΠΑΔ στους γιατρούς του ΙΣΑ γι αυτό και ο σύλλογος αποφάσισε την αναστολή - επίσχεση των συμβατικών υποχρεώσεων όλων των συμβεβλημένων ιατρών έναντι του ΟΠΑΔ και καλεί όλα τα μέλη του να δέχονται όλους τους ασφαλισμένους του Δημοσίου εισπράττοντας από αυτούς τις προβλεπόμενες από το νόμο ελάχιστες αμοιβές κατά πράξη και περίπτωση, χορηγώντας αντίστοιχα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα ο ΙΣΑ καλεί τους γιατρούς να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 1-12-2011, την οποία θα αποστείλουν στον ΙΣΑ, τον οποίο θα εξουσιοδοτήσουν για την κατάθεση της στην αρμόδια ΥΠΑΔ καθώς και να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση από 1-12-2011 έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση είναι ουσιαστικά υποχρεωτική για τα μέλη του Συλλόγου καθώς ο ΙΣΑ τονίζει ότι : "Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την από 22-11-2011 απόφαση του ΠΙΣ η σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα".

Κλειστή η ΔΟΥ Καλαμάτας σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή

Κλειστή για δυο ημέρες θα είναι η ΔΟΥ Καλαμάτας προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την στέγαση στο κτήριο, της ΔΟΥ Μελιγαλά.Φτιάξτε τέλειο σώμα πριν τις γιορτές!

Λιγότερο από ένας μήνας απέμεινε για να διώξουμε και το 2011 και εκείνα τα περιττά κιλά που κληρονόμησες το καλοκαίρι στο νησί σου μείναν αμανάτι. Μην απελπίζεσαι. Πολλά μπορείς να κάνεις μέχρι την εμφάνισή σου στα πάρτυ και τα ρεβεγιόν των γιορτών. Μπες στο πρόγραμμα των τεσσάρων εβδομάδων και γίνε η θεά των Χριστουγέννων.

Τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετός χρόνος για να δεις αληθινά αποτελέσματα στο σώμα σου. Βάλε τη φόρμα σου και ανέβα στο Power Plate. Προτίμησε μια εικοσιπεντάλεπτη, αλλά καθημερινή προπόνηση. Κάνε απλές ασκήσεις όπως είναι τα βαθιά καθίσματα και οι λάνσεις.
Αν δεν είσαι εξοικειωμένη, ζήτα τη βοήθεια του ..........

γυμναστή. Το Power Plate θα σου προσφέρει τόνωση και σφριγηλότητα σε όλο το σώμα, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσεις χύνοντας ελάχιστες σταγόνες ιδρώτα.

Αν δεν έχεις χρόνο και χρήμα για γυμναστήριο – παρόλο που τα site προσφορών σφίζουν από εκπτώσεις σε ετήσιες συνδρομές-, εφοπλίσου με DVD μυικής ενδυνάμωσης, που μπορείς να παρακολουθείς ακόμα και όταν επιστρέφεις από τη δουλειά. Ένα μισάωρο γυμναστικής παρέα με την Ελένη Πετρουλάκη, ή τις πιο παλιές κασέτες της Σίντι Κρόουφορντ ή ακόμα και με τα προγράμματα δεκάδων γυμναστών που θα βρεις στο youtube, θα σε απαλλάξει από τουλάχιστον τέσσερα κιλά σε ένα μήνα.

Τρεις εβδομάδες πριν τις γιορτές:

Υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να μπεις στην καυτή τουαλέτα του ρεβεγιόν. Επειδή βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στις γιορτές, πρέπει να εκμεταλλευθείς ακόμα και τις πιο ασήμαντες ασχολίες για να χάσεις κιλά και πόντους. Ακολούθησε δύο ή τρεις από τις παρακάτω συμβουλές καθημερινά και κάψε 100 θερμίδες για κάθε μία.

- Άνοιξε το στερεοφωνικό στη διαπασών και χόρεψε τέσσερα με πέντε συνεχόμενα τραγούδια με γρήγορο ρυθμό.

- Βγάλε το σκύλο βόλτα, αφαίρεσε του το λουράκι και τρέξε μαζί του για ένα τέταρτο.

- Καθάρισε και στόλισε το σπίτι. Βάλε στο ράδιο να παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και καθάρισε δυναμικά τα παράθυρα, τα καλά πιάτα και ποτήρια, σκούπισε και ξεσκόνισε όλα τα δωμάτια και στόλισε το δέντρο.

- Όσο περιμένεις το φαγητό να ψηθεί, βάδισε επί τόπου για τρία λεπτά, μετά επιτάχυνε και κάνε τζόκινγκ γύρω από την κουζίνα. Αν το φαγητό αργεί να γίνει, συνέχισε με μερικές αναπηδήσεις και σχοινάκι (υπολόγισε περίπου έξι λεπτά – 15 δευτερόλεπτα για κάθε άσκηση) και αν σου περισσεύει χρόνος μέχρι να κλείσεις τον φούρνο, επανάλαβε το τρίλεπτο βάδην.

- Ξέχνα τα ασανσέρ ακόμα κι αν μένεις στο ρετιρέ. Χρησιμοποίησε τις σκάλες όσο περισσότερο μπορείς, στα ψώνια, στη δουλειά, στο μετρό, αλλά και για να ανέβεις στο διαμέρισμά σου.

- Βγάλε τον σκύλο και μια δεύτερη βόλτα: σίγουρα το χρειάζεται όσο κι εσύ.

- Επικέψου κάποιο deal site και χτύπα την προσφορά εκείνη που θα σου δίνει την καλύτερη παθητική γυμναστική ή μασάζ στα προβληματικά σημεία στην καλύτερη τιμή. Το σωστό μασάζ στους γλουτούς και τα πόδια μπορεί να σε δείξει άμεσα πιο λεπτή με πιο ανορθωμένο σώμα.

Δύο εβδομάδες πριν τις γιορτές:

- Φερμουάρ και στο στόμα. Σου έμειναν μόνο δύο εβδομάδες, γι’ αυτό, παράλληλα με την αύξηση της καθημερινής δραστηριότητας, πρέπει να μειώσεις και την πρόσληψη θερμίδων. Περιορίσου στα τρία γεύματα καθημερινά, με ένα ενδιάμεσο σνακ.

- Μην αφήνεις να περάσουν πάνω από τέσσερις ώρες ανάμεσα στα γεύματα. Αν επιθυμήσεις κάποιο γλυκό, απόφυγε τα αγοραστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Κατανάλωσε μόνο φτιαχτά γλυκά που γνωρίζεις την ποιότητα των υλικών τους.

- Εκτύπωσε και έχε μαζί σου το θερμιδομετρητή. Μόνο αν μετράς τις θερμίδες, θα αποκτήσεις σωστή εικόνα της διατροφής σου. Μάλιστα, οι τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: οι περισσότεροι υποτιμούμε κατά 50% τις θερμίδες των τροφών που καταναλώνουμε.

- Βάλε τα παγοπέδιλά σου και δοκίμασε το πατινάζ αφού κάθε χρόνο σε όλους τους δήμους στήνονται πίστες πατινάζ. Σε μια ωρίτσα θα κάψεις 440 θερμίδες.

Μία εβδομάδα πριν τις γιορτές:

- Ειδικά αν μένεις στο πατρικό σου, το σπίτι έχει γεμίσει γλυκά και φαγητά. Αυτή η εβδομάδα είναι και η πιο κρίσιμη για να μην πάει στράφι η προσπάθεια των προηγούμενων τριών εβδομάδων.

- Ψώνια και απώλεια κιλών: κάνε μια βόλτα στην αγορά και σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Μην βιαστείς να αγοράσεις τα δώρα των συγγενών και φίλων μέσα σε μία ημέρα. Καθημερινά δώσε το παρόν στα στολισμένα καταστήματα, χρησιμοποίησε τις συμβατικές και όχι τις κυλιόμενες σκάλες και κάψε τουλάχιστον 500 θερμίδες σε κάθε εξόρμηση.

- Η πιο ανώδυνη αμαρτία: κάνε μια παρασπονδία και δοκίμασε κάποιο από τα γιορτινά εδέσματα. Προτίμησε εκείνο με τις λιγότερες θερμίδες. Διάλεξε, για παράδειγμα μια μεγάλη σπιτική δίπλα με καρύδια και μέλι, που έχει μόνο 85 θερμίδες, αντί για ένα μελομακάρονο που φτάνει τις 155 θερμίδες.

- Κατανάλωσε ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε κοκτέιλ. Θα μειώσει την πρόσληψη θερμίδων και θα σε χορτάσει πιο γρήγορα.

- Μην ξεχνάς την άσκηση: μπορεί να μην προλαβαίνεις ή να βρίσκεσαι μακρυά από το γυμναστήριο. Αυτό όμως, δεν πρέπει να είναι δικαιολογία για να χαλάσεις όλη την προσπάθεια. Μια εβδομάδα πριν τις γιορτές, όλο και κάποια έξοδο θα διοργανώσεις με φίλες και κολλητές. Χορέψτε με την ψυχή σας πάνω στα ψηλοτάκουνα και χάστε και τα τελευταία παραπανίσια γραμμάρια.

Newsbeast, womenonly.gr

Μυστικό λογισμικό καταγράφει τα πάντα σε εκατομμύρια smartphones!

Μυστικό λογισμικό (rootkit) που είναι εγκατεστημένο στις περισσοτερες σύγχρονες συσκευές Android, BlackBerry και Nokia ανακάλυψε ο 25χρονος αναλυτής Trevor Eckhart. … To λογισμικό αυτό, το οποίο έχει όνομα Carrier IQ καταγράφει τα πάντα που έχουν σχέση με την διασύνδεση του χρήστη με την συσκευή όπως SMS, encrypted searches κλπ.

Το παρακάτω video δείχνει το Carrier IQ να καταγράφει .............

μια online αναζήτηση με τίτλο “hello world”, παρά το ότι ο Eckhart χρησιμοποίησε την HTTPS έκδοση του Google που υποτίθεται ότι κρύβει τις αναζητήσεις από όποιον θέλει να κατασκοπεύσει παρακολουθώντας την κίνηση μεταξύ του χρήστη και της Google.

Επίσης το βίντεο δείχνει ότι το πρόγραμμα καταγράφει κάθε αριθμό που πληκτρολογεί ο Eckhart στις κλήσεις. Από εκεί μετά τα δεδομένα (όπως αριθμοί και sms) στέλνονται μυστικά σε servers του Carrier IQ.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του λογισμικού αρνείται την οποιαδήποτε κατηγορία.