Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος

Τις ομάδες, που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά από σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι κατηγορίες πολιτών που εξαιρούνται είναι οι εξής:.......

α. Όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξερτήτως της αιτιολογίας
β. Όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο άμεσα στη ΔΕΗ

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι, εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις μετά από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης που ζητά την υπαγωγή της στις εξαιρέσεις αυτές. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως.

Επίσης η ΔΕΗ θα εφαρμόσει έτσι τις σχετικές ρυθμίσεις ώστε να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους, αλλά να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς που παρά την δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις.

Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Mega Tv

Δίκοπο μαχαίρι ή «τρίλημμα» Σαμαρά;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ότι υπάρχουν δίκοπα μαχαίρια όπως και διλήμματα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Το ερώτημα ήταν πάντα και παραμένει ποιο σώμα θα δεχθεί το δίκοπο μαχαίρι και γιατί, και σε τι αφορά το δίλημμα και πώς προκύπτει. ΔΕΝ είναι αδιαμφισβήτητο δεδομένο, όμως, το…τρίλημμα!
Θα εξηγήσω άμεσα παρακάτω τον τίτλο της σημερινής μου άποψης.

Ότι έχουμε «Νέα» (έστω αναπαλαιωμένη κατά το 80%) .......

Κυβέρνηση και μάλιστα με την ψήφο εμπιστοσύνης 255 Εθνοπατέρων και Εθνομητέρων είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός μετά το απόγευμα της Τετάρτης 16/ 11/ 2011.

Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι την «Νέα» Κυβέρνηση συντριπτικής πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ την στήριξαν με 10 στελέχη τους «Νέα» ΝΔ & ΛΑΟΣ.
Είναι, επίσης, αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι ο κ Σαμαράς ανέκρουσε πρύμνη και συναίνεσε στην «Νέα» Κυβέρνηση φέρνοντας βέβαια στα…»μέτρα του» την συμμετοχή στελεχών του (ούτε ΕΝΑΣ με Βουλευτικό αξίωμα!!!)
Το δίκοπο μαχαίρι προκύπτει καθώς συνεχίζεται η»κόντρα» ανάμεσα στον Πρόεδρο της «Νέας» Ν.Δ. και κορυφαία στελέχη της ΕΕ και τρόικα αναφορικά με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ υπογραφή συναίνεσης στη συμφωνία της 26ης -27ης Οκτωβρίου που απαιτούν οι εταίροι.

Η μία όψη είναι η παρακάτω:
Εάν ο κ Σαμαράς υπογράψει τότε και με πιθανή αυτοδυναμία του στις επικείμενες εκλογές και σχηματισμό καθαρά Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ θα έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα αμφισβήτησης των όρων της νέας σύμβασης!
Εφαρμόζοντας, δηλαδή, όλες τις επιμέρους απαιτήσεις των εταίρων μας σίγουρα θα οδηγηθεί, κάτω από την Λαϊκή κατακραυγή για τα ΕΠΩΔΥΝΑ μέτρα, σε πτώση και νέες εκλογές!

Η άλλη όψη είναι η ακόλουθη:
O κ Σαμαράς, επικαλούμενος λόγους Εθνικής υπερηφάνειας, ΔΕΝ θα συνυπογράψει οπότε θα οδηγηθούμε, εκ των πραγμάτων σε πτώση της νεοσύστατης Κυβέρνησης κ Παπαδήμου (δηλαδή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και άμεσα σε εκλογές! Τις οποίες ο κ Σαμαράς ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ να διασφαλίσει την ΕΘΝΙΚΗ αξιοπρέπεια της Ελλάδας θα έχει πείσει τους Έλληνες ότι ΔΕΝ είναι απλά ο «προαλειφόμενος» νέος Πρωθυπουργός αλλά ο…ΣΙΓΟΥΡΟΣ!

Το τρίλημμα στηρίζεται στο παρακάτω δίλημμα:
Οι εταίροι ΑΠΑΙΤΟΥΝ συνυπογραφή και δέσμευση όπως έγινε ήδη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Κάτι τέτοιο, όμως, απογυμνώνει τον κ Σαμαρά από ΟΛΑ τα επιχειρήματα με τα οποία θα μπορούσε σύντομα να πείσει το Λαό της Ελλάδας ότι του αξίζει να γίνει Πρωθυπουργός με αυτοδυναμία Ν.Δ.

Ο κ Σαμαράς επικαλείται θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ σε προσωπικό επίπεδο αλλά και θεσμικά ως Πρόεδρος της Ν.Δ. και δηλώνει ότι οι εταίροι μπορούν να στηριχθούν στις επιστολές που ήδη έχει γράψει και στη Δημόσια στήριξή του στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και τη στάση του στη Βουλή των Ελλήνων!
Εάν οι εταίροι δεν ικανοποιηθούν στην συγκεκριμένη τους απαίτηση υπάρχει πιθανότητα ανακοπής της 6ης δόσης, οικονομικό αδιέξοδο και πτώση της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

Το τρίτο σκέλος του…τριλήμματος έχει να κάνει με την πορεία του περιβόητου και οικείου πλέον στους Έλληνες… «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ» της τάξης του 50%...
Φρονώ ότι σε αυτό στηρίζεται ο κ Σαμαράς και το επιτελείο του, δηλαδή, συνειδητοποιώντας ότι ΔΕΝ θα δεχθούν οικειοθελώς οι δανειστές μας «κούρεμα» τέτοιου επιπέδου η συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου…πάει περίπατο!

Ο κ Σαμαράς, όμως, και η «Νέα» Ν.Δ. επιμένοντας σώζουν το δικό τους, αντιστοίχως προσωπικό και θεσμικό γόητρο, και θυμίζουν, για πρώτη φορά μετά από πολλά-πολλά χρόνια, ότι υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες που αποδεικνύουν ότι «…ο τράχηλός τους ζυγό ΔΕΝ υποφέρει» και αξίζει αυτοί να ηγηθούν!…
Επιμύθιο;
Εάν είναι δίκοπο μαχαίρι το ερώτημα είναι ποιοι θα το καρφώσουν πού;
Εάν πρόκειται για «τρίλημμα» μήπως θα βοηθούσε να θυμηθούμε κάποιες άλλες εποχές στις οποίες η ΕΘΝΙΚΗ αξιοπρέπεια (τότε επικεντρωνόταν στο όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) λειτούργησε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ταυτόχρονη γέννηση του εφήμερης ύπαρξης πολιτικού σχηματισμού που άκουγε στο όνομα Πολιτική Άνοιξη;

Μήπως τελικά η ΕΜΜΟΝΗ στο θέμα της άρνησης υπογραφής στην Συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου υποχρεώσει τους Ευρωπαίους όπως το λέει ο Λαός μας να «ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ» και ξαφνικά ο κ Σαμαράς και το Κόμμα του προκύψουν άξιοι για…ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ;
Στο κάτω-κάτω της γραφής, αυτοί που ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ τον τόπο μας πάντα ήθελαν ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ γιατί σε εκείνες που προκύπτουν από…»συνεργασίες» υπάρχουν πολλά αυτιά, πολλά στόματα και πολλά…χέρια που…δυσκολεύουν πολύ τις δουλειές τους!...

Εξώδικο στη ΔΕΗ και από το Δήμο Τρίπολης

Ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ταχθεί κατά του Ειδικού Τέλους για τα ακίνητα και να στείλει εξώδικο στη ΔΕΗ. Πρόκειται για το δ.σ. Τρίπολης που μετά από εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη χαρακτηρίζει άδικο το μέτρο «γιατί δεν λαμβάνει υπόψη κανένα εισοδηματικό και κοινωνικό κριτήριο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό αδύναμοι οικονομικά πολίτες», και «καλεί την επιχείρηση να μην προχωρήσει στην διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος, γιατί η διακοπή ηλεκτροδότησης αποτελεί ιδιαίτερα επαχθή κύρωση που προσλαμβάνει διαστάσεις ηθικής και κοινωνικής απαξίας και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή».

Παράλληλα ο δήμαρχος μίλησε για ενεργοποίηση ..........

μηχανισμού προστασίας των οικονομικά αδυνάτων, ανέργων κι άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει ότι ο δήμος θα αναλάβει να επανασυνδέει το ρεύμα ή θα δοθεί κάποιο βοήθημα ή κάποιο άλλο μέτρο.

Επιπλέον, το δ.σ. Τρίπολης θα αποστείλει επιστολές σε ΚΕΔΕ και υπουργό Οικονομικών ζητώντας την εξαίρεση των οικονομικά αδύναμων ομάδων από την καταβολή του.

Δεν υπογράφουμε εφεδρεία

Επίσης σε άλλο του ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο ζητά να μην καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις του δήμου και της εργασιακής εφεδρείας: «Η διάταξη του νόμου που επιβάλλει την κατάργηση όλων των κενών οργανικών θέσεων στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, αλλά και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων, αποτελεί ουσιαστικά ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά των δήμων και καταργεί στην ουσία, αυτή καθ’ αυτήν την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Τρίπολης, ενώ πρόσθεσε ότι κινδυνεύουν άμεσα να οδηγηθούν στην εφεδρεία 98 εργαζόμενοι του δήμου και στη συνέχεια άλλοι 188.

Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο έδωσε εντολή στον δήμαρχο Τρίπολης και τους προέδρους των διοικητικών συμβουλίων, του νομικού προσώπου και των επιχειρήσεων, να μην υπογράψουν καμιά διαπιστωτική πράξη που θα καταργεί οργανικές θέσεις στον ΟΕΥ των υπηρεσιών, καθώς και την εντολή να μην υπογραφεί καμιά διαπιστωτική πράξη που θα οδηγεί στην εργασιακή εφεδρεία εργαζομένους του δήμου Τρίπολης, του νομικού προσώπου και των επιχειρήσεών του.

Επίσης, αποφάσισε να σταλεί επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔ), με την οποία την καλεί να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για την εξαίρεση των ΟΤΑ από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και τη μη τροποποίηση των ΟΕΥ των δήμων, των νομικών τους προσώπων και των επιχειρήσεων που πρόσφατα συντάχθηκαν.

Morias news

ΣΧΟΛΙΟ
Ας κάνουμε λίγη ησυχία μην τυχόν ξυπνήσουμε το Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και την παρέα του στον Δήμο. Όλη η Ελλάδα βράζει με το θέμα της ΔΕΗ και του χαρατσιού Βενιζέλου και ο μεγάλος συνδικαλιστής - Δήμαρχος - Αλυτάρχης αγώνων κόντρας - Κώστας Κόλλιας στον κόσμο του.
Θα μας πείτε με το χαράτσι του Βενιζέλου θα ασχοληθεί; Ο Δήμαρχος έχει ταλεντάρα στο να δίνει έναρξη σε παράνομους αγώνες κόντρας με μηχανάκια. Τους δημότες του θα κοιτάξει;;; Α πα πα πα πα ....

Διημερίδα για την καλλιέργεια μήλου και ρυζιού στην Μεσσηνία

Η Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πραγματοποιήσουν διημερίδα στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2011, στο αμφιθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ» της Π.Ε. Μεσσηνίας . Η διημερίδα , πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργίου Κανελλόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ


Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 – Ώρα 12:00 μμ.
Θέμα: «Καλλιέργεια Μήλου στη Μεσσηνία».
Χαιρετισμός Γ.Γ . Γεωργίου Κανελλόπουλου
Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά
Ομιλία από τον Γεωπόνο Παναγιώτη Γουβιώτη, της εταιρείας «ΖΑΓΟΡΙΝ» Πηλίου και το στέλεχος της εταιρείας Σπανό Δημήτρη.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 – Ώρα 09:30 π.μ
Θέμα: «Καλλιέργεια ρυζιού στη Μεσσηνία».
Χαιρετισμός Γ.Γ . Γεωργίου Κανελλόπουλου
Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά.
Ομιλία από τον Γεωπόνο Ιωάννη Τσίμπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΧΑΛΑΣΤΡΑ Α΄» Θεσσαλονίκης.

Ηλεία: Έστειλαν "χαράτσι" σε ζευγάρι που έχασε κόρη και εγγόνια στις φωτιές!

Απίστευτη η αναλγησία-αδιαφορία της κρατικής μηχανής για δύο ανθρώπους που ακόμα έχουν νωπές στο μυαλό τους τις εικόνεςαπό την Ηλεία που καιγόταν, το σπίτι τους που παραδιδόταν στις φλόγες αλλά πολύ περισσότερο για τις εικόνες που έχασαν. Των αγαπημένων τους ανθρώπων που κάηκαν στις φωτιές στην περιοχή της Αρτέμιδας, το 2007.

Η κυρά Μαρία και ο σύζυγός της Δημήτρης Κάρτας..........

έχασαν στις πυρκαγιές του 2007 έξι δικούς τους ανθρώπους. Και σήμερα, το ανάλγητο κράτος έρχεται να δείξει το πιο σκληρό του πρόσωπο στους χαροκαμένους αυτούς ανθρώπους.

Το ζευγάρι μετά βίας αγοράζει τα φάρμακα που έχει ανάγκη από μια σύνταξη 366 ευρώ!!! Τώρα τους λένε πως θα πρέπει να πληρώσουν και τον ειδικό έκτακτο φόρο για τα ακίνητα. Για ένα σπίτι που κάηκε στις φωτιές και που φτιάχτηκε ξανά από τις προσφορές δωρητών, το κράτος ζητά 266 ευρώ ως φόρο. Και αφήνει την κυρία Μαρία και τον κύριο Δημήτρη να ζήσουν με 100 ευρώ.

«Μπορούν να γυρίσουν πίσω τα εγγονάκια μου και η κόρη μου και εγώ θα τα πληρώσω όλα. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Δεν φθάνει που έχουμε καεί έχουμε καταστραφεί μας ζητούν να πληρώσουμε και από πάνω», λέει ο κ Δημήτρης Κάρτας και τα δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του.

Πελοπόννησος

ΣΧΟΛΙΟ
Η απόλυτη ξεφτίλα του κράτους και της κυβέρνησης του Jefry Papandreos.

Προκόπης Παυλόπουλος από Πάτρα: "Aντισυνταγματικό το χαράτσι"

Σε εκδήλωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων ν. Αχαΐας μίλησε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2011, ο οποίος αναφέρθηκε στο χαρτάτσι και έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα.

Οι δραματικές επιπτώσεις που έχει στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία, η πολλαπλή φορολόγηση των ακινήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στο ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης, την Κυριακή το πρωί, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείο «Αστήρ».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Α΄ Αθηνών, ........

τ. υπουργός και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Παν/μίου Αθηνών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε πέντε επιχειρήματα περί αντισυνταγματικότητας του ειδικού τέλους ακινήτων, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία και έχει επιφέρει νέο κύμα ύφεσης στην αγορά της ακίνητης περιουσίας.

«Πρώτη φορά έχω δει διάταξη με τόσες πολλές αντισυνταγματικότητες, τουλάχιστον πέντε, η οποία πλήττει το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας. Είναι μία διάταξη που θίγει τον κοινωνικό ιστό, μία ισοπεδωτική ρύθμιση, που δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, βρέχει επί δικαίους και αδίκους…», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Παυλόπουλος.
Αναπτύσσοντας τις πτυχές της αντισυνταγματικότητας του τέλους, υπογράμμισε τα εξής:

«Βαπτίζεται» ένας φόρος σε τέλος, χωρίς να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα όπως επιβάλλεται.
Παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης καθώς το ύψος του βάρους καθορίζεται βάσει της τιμής ζώνης - ισοπεδωτικός όρος- και ανεξαρτήτως από την πραγματική αξία του ακινήτου και τον όροφο που βρίσκεται.
Οι αντικειμενικές αξίες (βάσει των οποίων καθορίζονται οι ζώνες) δεν είναι οι πραγματικές αξίες των ακινήτων, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται το άρθρο 17 και το δικαίωμα της δικαστικής προστασίας.

Ουσιαστική παραβίαση αποτελεί το γεγονός ότι φορολογείται το ακίνητο χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η πρόσοδος που προσφέρει.
Ο τρόπος είσπραξης του τέλους μέσω της ΔΕΗ είναι τριπλά αντισυνταγματικός. Πρώτον διότι με απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου να εισπράττει φόρους. Δεύτερον, η κύρωση που έχει επιβληθεί, δηλαδή η διακοπή ρεύματος – ενός κοινωνικού αγαθού- σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους, είναι κατάφορα αντισυνταγματική. Τρίτον είναι αντίθετη με την αρχή της αναλογίας και παραβιάζεται η αρχή της προστασίας της προσωπικότητας και η ελευθερία των συμβάσεων μεταξύ ΔΕΗ και καταναλωτών.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση πως τα Δικαστήρια θα σταθούν στο ύψος τους και θα καταστήσουν αυτήν την απόφαση σε «κενό γράμμα», σε «πουκάμισο αδειανό», εκφράζοντας μάλιστα την απορία του πως ένας Υπουργός και μάλιστα συνταγματολόγος έλαβε μία τέτοια απόφαση, για ένα βαθύτατα αντισυνταγματικό μέτρο.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν είναι υπέρ της λογικής του «δεν πληρώνω», χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά επικίνδυνη για την έννομη τάξη» ενώ εξέφρασε τον φόβο «να αποτελέσει θρυαλλίδα για την κατάλυση κάθε έννοια κράτους». Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι να ζητήσουν προσωρινή δικαστική προστασία προσβάλλοντας στα Πρωτοδικεία το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ν. ΠΑΠΑΚΟΣ: ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Νικόλαος Παπάκος υπεραμύνθηκε της άποψης περί αντισυνταγματικότητας του ειδικού τέλους των ακινήτων και εστίασε στο γεγονός ότι θίγεται η αξιοπρέπεια του ανθρώπου μέσω της απειλής διακοπής ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι.

Επικεντρώθηκε, δε, στα πολλά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, κυρίως στα λάθη που υπάρχουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Ελέγξτε την τιμή ζώνης, την παλαιότητα του ακινήτου, το τι είναι δομημένη επιφάνεια, εάν υπάγεστε σε κατηγορίες που εξαιρείστε, εάν τα κτίρια είναι σεισμόπληκτα», είπε συμβουλεύοντας τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τονίζοντας πως ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει προσφύγει στο ΣτΕ και στις 2/12 θα εκδικαστεί η αγωγή.

ΠΑΡΑΔΙΑΣ: ΑΠΕΙΛΗ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

«Το ειδικό τέλος των ακινήτων δεν είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος. Ο ΦΑΠ είναι η πραγματική απειλή για τα ακίνητα, δεν προβλέπει εξαιρέσεις, συμπεριλαμβάνει ακόμα και τα απρόσοδα ακίνητα και απειλείται με ποινή φυλάκισης όποιος αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους. Σε βάρος αυτού η Ομοσπονδία μας θα στραφεί νομικά γιατί και αυτή είναι αντισυνταγματική διάταξη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, ο οποίος ήταν συντονιστής της εκδήλωσης.
Προανήγγειλε ότι στα μέσα του Δεκεμβρίου θα φθάσουν τα «ραβασάκια» για το ΕΤΑΚ του 2009 και στις αρχές του έτους ο ΦΑΠ για το 2010, ενώ παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ: «ΣΤΟ …ΣΦΥΡΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ»

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων, Κυριακή Αθανασιάδη, κάνοντας την έναρξη της εκδήλωσης, μίλησε για «αργό θάνατο» των ιδιοκτητών ακινήτων, σκιαγραφώντας την σημερινή κατάσταση, λόγω της αύξησης της ανεργίας, της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων και του τεραστίου αποθέματος των απούλητων κτιρίων, 270.000 περίπου.

«Ιδιοκτήτες βγάζουν στο σφυρί την περιουσία τους. Έχουν εμφανιστεί πλέον στην αγορά φαινόμενα ακόμα και ενεχυρίασης ακινήτων. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων ιδιοκτήτης ακινήτου βρίσκει αγοραστή και του καταβάλλει πολύ χαμηλότερη τιμή από την πραγματική του αξία. Μέχρι σήμερα τη διαδικασία τη γνωρίζαμε στα χρυσαφικά, τώρα προχωρήσαμε και στα ακίνητα!!!», επισήμανε η κυρία Αθανασιάδη.
Αναφέρθηκε στην πολλαπλή έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων, χαρακτήρισε άδικα, λανθασμένα, παράνομα και αντισυνταγματικά τα νέα μέτρα και κάλεσε τους πολίτες να συμβάλλουν στην αποτελεσματική καταστολή των ανάλγητων αυτών αποφάσεων.

Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ

Υπέρ ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, τάχθηκε από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Δυτ. Ελλάδος, Γιώργος Αγγελόπουλος, τονίζοντας πως «το πρόβλημα της φορολόγησης των ακινήτων αποτελεί μία πτυχή του γενικότερου φορολογικού μας προβλήματος και του ανορθολογισμού της αγοράς».
Ανακοίνωσε μάλιστα την σύσταση Επιτροπών Διακανονισμού Επαγγελματικών Μισθώσεων στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, δύο στην Αχαΐα, σε Πάτρα και Αίγιο, δύο στην Αιτωλοακαρνανία - Μεσολόγγι και Αγρίνιο, και δύο στον Πύργο Ηλείας. Σκοπός τους θα είναι η εξώδικη επίλυση διαφορών που αφορούν στην αναπροσαρμογή του μισθώματος των εμπορικών μισθώσεων.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Παραδιάς ανέλυσε τις προϋποθέσεις της αναπροσαρμογής, δηλαδή ότι θα πρέπει να περάσει μία διετία από την έναρξη του μισθώματος ή το τελευταίο «κούρεμα» και εφόσον δεν ανταποκρίνεται ο ιδιοκτήτης.
Εξήγησε ότι στόχος της ΠΟΜΙΔΑ είναι να λύνονται οι διαφορές μεταξύ ιδιοκτήτη και μισθωτή πριν φθάσουν στην Επιτροπή ή στο Δικαστήριο και για το λόγο αυτό η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας θα συμβάλλει σε αυτό.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εκδήλωση για το θέμα των μεταβιβάσεων των ακινήτων και για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Ν. Αχαΐας, Ιωάννα Μπονέλλη, δήλωσε πως καμία μεταβίβαση ακινήτου δεν γίνεται εάν δεν υπάρχει βεβαίωση από μηχανικό ότι στο ακίνητο δεν υπάρχει αυθαίρετη ενέργεια, συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα, πέραν από την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, γεγονός που συνεπάγεται μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. «Η μεταβίβαση των ακινήτων θα γίνει πιο πολύπλοκη διαδικασία και θα έχει περισσότερη γραφειοκρατία», είπε, η κυρία Μπονέλλη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τον ασφαλιστικό σύμβουλο κ. Κεχαγιόγλου ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για τα ακίνητα, με προσιτό κόστος (50 ευρώ το έτος για ένα ακίνητο έως 100 τμ.) και με δυνατότητα άμεσης καταβολής αποζημιώσεων. Ο κ. Παραδιάς ανέφερε πως είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών να ασφαλίζουν οι ίδιοι τα ακίνητά τους και να μην περιμένουν τη στήριξη του κράτους σε περίπτωση μίας καταστροφής.
Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, ο πολιτευτής Αγγελος Τσιγκρής, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, επιχειρηματίες και πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων. Παρεμβάσεις για διάφορα ζητήματα γύρω από την ακίνητη ιδιοκτησία έγιναν από αρκετούς συμμετέχοντες ενώ η αίθουσα παρέμεινε γεμάτη μέχρι το τέλος.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Στο τέλος της εκδήλωσης επανεξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, για την ερχόμενη 4ετία, ενώ τιμής ένεκεν αναδείχθηκε επίτιμος πρόεδρος ο Βασίλης Μανιάκης, επί 26 χρόνια μέλος του Δ.Σ.
Στο νέο Δ.Σ. εξελέγησαν οι: Κυριακή Αθανασιάδη, Περικλής Καραγεωργόπουλος, Νίκος Παπάκος, Ευάγγελος Καρκούλιας, Παναγιώτης Χελάς, Αικατερίνη Μαντέλη, Χρήστος Καπποτάς.
Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής αναδείχθηκαν οι: Μαργαρίτα Αγραπίδη, Γεράσιμος Μιχαλάτος και Βασίλης Ζέρβας.

thebest.gr

Παγώνουν οι διακοπές ρεύματος

Μέχρι να οριστούν τα κριτήρια για τις ευαίσθητες ομάδες η ΔΕΗ αναστέλλει τη διαδικασία διακοπής ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων. Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, στην οδό Μεσογείων, πραγματοποιούν από χθες το βράδυ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Αναστέλλει η ΔΕΗ για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Αυτό προκύπτει απο δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του .........

διευθυντή δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Κίμωνα Στεριώτη. Οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

Αναλυτικά ο κ. Στεριώτης επεσήμανε τα εξής:

"Ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Ωστόσο, η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο - όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές - να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών απο την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου."

Την ίδια στιγμή, κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων πραγματοποίησαν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ "για να μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου", όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος.

Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει εξάλλου ότι συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα για να εμποδίσουν τις αποκοπές λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων.

ellispoint

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 21 Νοεμβρίου έως 27 Νοεμβρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.