Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μας.

Έληξε πριν λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 11 το βράδυ η ψηφοφορία που είχαμε βάλει για να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνουμε σχετικά με την δημοσίευση η μη των Δελτίων Τύπου που μας στέλνουν οι πολιτικοί της Μεσσηνίας (Κουσελάς, Γιαννακοπούλου, Βουδούρης, Λαμπρόπουλος.

Είχαμε δεσμευτεί ότι όποια απόφαση και να πέρνατε, εμείς θα την σεβόμασταν και θα την εφαρμόζαμε.

Η απόφαση σας λοιπόν βγήκε. Οι 88 χρήστες που θέλησαν να ψηφίσουν έδωσαν τις απαντήσεις τους και τους ευχαριστούμε.
Τα αποτελέσματα αναλυτικά: ...............


Στην πρώτη θέση με ποσοστό 50% (44 ψήφοι) βρέθηκε η επιλογή: Οχι, δεν θελω να δημοσιεύετε τίποτα από αυτούς.

Στην Δεύτερη θέση με ποσοστό 26,14% (18 ψήφοι) βρέθηκε η επιλογή: Ναι, θέλω να δημοσιεύονται όλα.

Στην Τρίτη Θέση με ποσοστό 20,45% (23 ψήφοι) βρέθηκε η επιλογή: Ναι, αλλά να δημοσιεύονται μόνο όσα αφορούν την περιοχή μας

Στη Τέταρτη και τελευταία θέση βρέθηκε με ποσοστό 3,41% (3 ψήφοι) βρέθηκε η επιλογή Δεν ξέρω / Δεν απαντώ.

Κατα συνέπεια, η απόφαση σας να μην δημοσιεύεται τίποτα από αυτούς θα εφαρμοστεί και δεν θα δημοσιεύεται κανένα απολύτως δελτίο τύπου που μας στέλνουν.
Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε μόνοι σας πατώντας την παραπάνω εικόνα.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας (όσοι θέλατε να συμμετέχετε δηλαδή) στην ψηφοφορία μας.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Οργή και απόγνωση για εγκληματικότητα
Αλγεινή εντύπωση από την απουσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης και των Δικαστικών Αρχών


Βήμα έκφρασης της οργής και της απόγνωσης των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας έγινε χθες η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, με θέμα συζήτησης την ανασφάλεια και την εγκληματικότητα.

Όπως κατήγγειλαν οι πρόεδροι του Άριος, της Σπερχογείας, του Αγίου Φλώρου, της Μικρομάνης, καθημερινά οι πολίτες βιώνουν καταστάσεις επικίνδυνες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αφού ομάδες αθιγγάνων λυμαίνονται τις περιοχές τους.

Πρόσθεσαν δε ότι σε όλους είναι πλέον γνωστά τα άτομα που προβαίνουν σε παραβατικές ενέργειες, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει συλληφθεί, καθιστώντας έτσι το θέμα της ατιμωρησίας ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα.


ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΗΝ ΜΩΡΕΝΑ

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ




Το Video αποχώρησης του Γιώργου Καρατζαφέρη





Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Ποιοι σφυρίζουν τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 2ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ΄ εθνικής κατηγορίας.

Στο Πανόπουλο τον αγώνα του ΠΦΟ με το Τσιλιβή θα διευθύνουν οι Γκριτζέπης Γιώργος, Ζήσης Ιωάννης και Γκριτζέπης Κυριάκος από την Αρκαδία.


ΑΧΑΙΚΗ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΗΛΕΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ: ΛΑΤΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΠΙΤΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ - ΗΛΕΙΑΣ



ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ ΑΟ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΗΛΕΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ: ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΗΛΕΙΑΣ



ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΛΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ: ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ - ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



ΒΡΑΣΙΕΣ ΑΜΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΑΝΟΥΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ: ΔΑΡΣΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΓΡΥΠΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ ΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ: ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΡΟΚΟΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΙΤ/ΝΙΑΣ



ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ



ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΙΛΙΒΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΚΡΙΤΖΕΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ: ΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΓΚΡΙΤΖΕΠΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ


IonianSports σε συνεργασία με το Φιλιατρά News

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αποχώρησε ο Καρατζαφέρης απο την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην αναφορά του νέου πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρατζαφέρης αποχώρησε απο την σύσκεψη φανερά εξοργισμένος καταγγάλοντας ότι Παπανδρέου και Σαμαράς παίζουν πολιτικά παιχνίδια και πάνε να παρασύρουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επίσης κατήγγειλε ότι τον είχαν σε ένα δωμάτιο του .......

προεδρικού μεγάρου μόνο του ενω στο δωμάτιο της σύσκεψης ήταν και οι τρεις (Σαμαράς Παπανδρέου και Παπούλιας)

Επιμένει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας κατά του χαρατσιού

Πρόσκληση για νέα συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας και φορείς για το χαράτσι στη ΔΕΗ απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλη για αύριο το πρωί στις 11.00.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας για την αυριανή συνάντηση έχει καλέσει: ...........

το Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, την Ομοσπονδία Επαγγελματικών- Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, τα Σωματεία Εργαζομένων και Υπαλλήλων της ΔΕΗ, το Νομαρχιακό Τμήμα ΤΕΕ Μεσσηνίας, την Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας, το Σύλλογο Πολυτέκνων Μεσσηνίας και τον Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας.

«Πιστεύει κανείς ότι η Πολιτεία ή η ΔΕΗ θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε όλη την Καλαμάτα, αφήνοντας την πόλη μας χωρίς φωτισμό; Εάν ανεχθούμε ως κοινωνία το “χαράτσι” αυτό με την απειλή της διακοπής του ρεύματος της Δ.Ε.Η., τότε είναι βέβαιο ότι το επόμενο “χαράτσι” θα επιβληθεί με τη σχετική απειλή της διακοπής του νερού ή του τηλεφώνου. Όλα αυτά πλέον δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Οφείλουμε όλοι οι φορείς του τόπου μας να αντιδράσουμε από κοινού. Οφείλουμε όλοι οι φορείς του τόπου μας να σταθούμε στο πλευρό όλων των πολιτών που υφίστανται αυτή την ψυχολογική βία και εκβίαση, να τους ενθαρρύνουμε», σχολίασε ο κ. Μαργέλης.

Θαρρος

Ελαιόλαδο. Καχύποπτοι οι παραγωγοί με επιταγές, φοβούνται για τα χρήματά τους

Η φετινή τιμή του 2,20 στο μαυρολίσιο δεν καλύπτει το κόστος καλλιέργειας, λένε οι παραγωγοί ελαιολάδου, ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν απαισιόδοξοι και για τις τιμές στο κορωνέικο, του οποίου η συγκομιδή μόλις ξεκίνησε. «Εκείνο, επίσης, που ανησυχεί πολύ τους παραγωγούς είναι ότι οι πληρωμές δεν είναι όπως άλλα χρόνια. Φοβούνται μη χάσουν τα λεφτά τους, γιατί στην επιταγή σήμερα δε μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη» μας λέει ο Μπάμπης Καλογερόπουλος παραγωγός από τη Χριστιανούπολη Φιλιατρών.

Μπάμπης Καλογερόπουλος, Χριστιανούπολη Φιλιατρών

«Οι αποδόσεις δεν είναι καλές, δεν υπάρχει ........

λαδιά ακόμα. Δεν ξέρουμε αν αργότερα ωριμάσει ο καρπός, γιατί είναι πίσω η χρονιά. Το μαυρολίσιο έχει 2,20, αλλά πούλησαν παραγωγοί και φρέσκο κορωνέικο με 2,20 επίσης. Δεν είναι καθόλου καλές οι τιμές για το φρέσκο λάδι. Επιπλέον, εκείνο που ανησυχεί τους παραγωγούς της Τριφυλίας, είναι ότι οι πληρωμές δεν είναι όπως ήταν άλλα χρόνια. Φοβούνται μη χάσουν τα λεφτά τους, γιατί η επιταγή σήμερα είναι κάτι στο οποίο δε μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Όταν το ποσό είναι πάνω από 1.000 ευρώ, η πληρωμή γίνεται με επιταγή. Ακόμη και με εμπόρους, που έχουν το καλύτερο όνομα στην αγορά, υπάρχει καχυποψία. Δεν έχει πλέον κανείς εμπιστοσύνη σε κανένα. Αυτό, έχει κάνει μία μερίδα του κόσμου, σε συνδυασμό με τις τιμές που δεν είναι καλές, να σταματήσει να μαζεύει, ειδικά κορωνέικη. Άμα δεν έχεις καλές αποδόσεις, η τιμή είναι σε αυτά τα επίπεδα, και σκέφτεσαι ότι η επιταγή του εμπόρου μπορεί να είναι και ακάλυπτη, φοβάσαι μη χάσεις τα λεφτά σου. Σοβαρό θέμα επίσης είναι και το ότι δεν έχουν μπει ακόμη οι επιδοτήσεις» σημειώνει ο Μπάμπης Καλογερόπουλος, μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού των Χριστιάνων.

Γιώργος Κόκκινος, «Νηλέας» Χώρας

«Η περιοχή μας δεν έχει μπει ακόμη στην κορωνέικη, είναι προς το τέλος η συγκομιδή μαυρολιάς, με τιμές γύρω στο 2,20 και πτωτικές τάσεις απ’ ό,τι ξέρω. Δυστυχώς, η καλλιέργεια είναι στα επίπεδα του κόστους. Φέτος ήταν και οι αποδόσεις χαμηλές, οπότε σε πολλές περιπτώσεις τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Με την κορωνέικη πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερες οι ελαιοπεριεκτικότητες και ελπίζουμε ότι θα έχουμε και καλύτερες τιμές. Τα μηνύματα, ωστόσο, δεν είναι θετικά γενικότερα, αν και ποτέ κανείς δεν ξέρει. Αναμένεται μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου, ακούγεται ότι έχει πέσει και η κατανάλωση, πιθανόν λόγω της κρίσης. Τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά» παρατηρεί ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας» από τη Χώρα Τριφυλίας Γιώργος Κόκκινος.

Ηλίας Βαρούτσος, Α.Σ. Γαργαλιάνων

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες με μαυρολιές κυρίως, και λίγες βάτσικες (κορωνέικη ποικιλία). Για τιμές, ακόμη είναι νωρίς να πούμε πώς θα κυλήσει η χρονιά. Το ευχάριστο φέτος, είναι ότι έχουμε πολύ καλά λάδια, αλλά η παραγωγή είναι μειωμένη. Το μαυρολίσιο έχει 2,20 το κιλό. Το κορωνέικο πέρυσι είχε 2,35 με 2,40 τιμή παραγωγού στην αρχή. Φέτος ελπίζουμε» σημειώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Ηλίας Βαρούτσος.

Θεμιστοκλής Αποστολίδης, Α.Σ. Κορώνης

«Το ελαιομάζωμα της κορωνέικης ποικιλίας έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα στις τοπικές κοινότητες Βασιλιτσίου και Χρυσοκελλαριάς. Φέτος, η παραγωγή στην περιοχή μας είναι ελάχιστη, γιατί είχαμε υπερπαραγωγή πέρυσι. Η ελιά δεν είναι σταφίδα να παράγει συνέχεια. Πριν ένα μήνα εκδηλώθηκαν συμπτώματα δάκου, ενημερώσαμε την Περιφέρεια και έγινε παρέμβαση με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η ποιότητα είναι άριστη, αλλά πρέπει να αυξηθεί η ιδιωτική αποθεματοποίηση, γιατί αυτές οι τιμές που βλέπουμε στο λάδι δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Πολιτική για το λάδι δεν έχουμε. Προσπαθούν να ικανοποιήσουν τον κόσμο με τις επιδοτήσεις και τους νέους αγρότες. Δε γίνεται έτσι πολιτική και γι’ αυτό καταντήσαμε εκεί που καταντήσαμε. Θέλουμε επίσης επέκταση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης σε όλη τη Μεσσηνία και αύξηση της τυποποίησης», λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορώνης Θεμιστοκλής Αποστολίδης.

2,30 η ΕΑΣ για μαυρολίσιο

Όσον αφορά στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, τιμή για κορωνέικο δεν έχει ανακοινώσει, ωστόσο αγόρασε φρέσκο μαυρολίσιο από συνεταιρισμό με τιμή 2,30 το κιλό, δηλαδή 10 λεπτά πάνω από την υπόλοιπη αγορά.

Της Μαρίας Νίκα - Θαρρος

Πληθαίνουν τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων

Τους οδηγούν ακόμα και στην τράπεζα για ανάληψη χρημάτων

Διαστάσεις επιδημίας έχουν αρχίσει να παίρνουν τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων στην ύπαιθρο, με απανωτές καταγγελίες στις Εισαγγελίες, ενώ μόνο ορισμένες εξ αυτών φτάνουν ως επίσημες στην Αστυνομία. Κι αυτό, γιατί οι ηλικιωμένοι στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν μπορούν να συγκρατήσουν χαρακτηριστικά των απατεώνων.

Άλλοτε για μικρότερα ποσά και άλλοτε για μεγαλύτερα, ........

οι απατεώνες (είναι τουλάχιστον δύο) προσποιούνται είτε πως τους έχει στείλει συγγενικό πρόσωπο είτε πως είναι από την Εφορία, λογιστές ή ασφαλιστές και πρέπει να εισπράξουν οφειλές στενού συγγενικού προσώπου.

Μάλιστα, είναι καλά πληροφορημένοι και ξέρουν να «χειρισθούν» τον ηλικιωμένο για να τον φέρουν στην κατάσταση που επιθυμούν.


Περιστατικά

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι οι διαστάσεις του φαινομένου στην επαρχία είναι τεράστιες και γίνεται λόγος για δεκάδες περιστατικά.
Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί, οι απατεώνες είναι συνήθως καλοντυμένοι και με ιδιαίτερο στυλ, εκμεταλλευόμενοι το γήρας και το φιλότιμο των ηλικιωμένων. Επιλέγουν συνήθως να απευθύνονται σε ανθρώπους που κατοικούν σε απομακρυσμένα σημεία των χωριών, ώστε να μην υπάρχουν γείτονες – μάρτυρες, και κατά προτίμηση είναι άνω των 80 ετών. Συστήνονται ως γνωστοί του γιου, της κόρης ή του εγγονού και αναφέρονται σε οφειλή που έχει και ήρθαν να εισπράξουν. Έχουν καταγραφεί και τα εξής φαινόμενα: οι απατεώνες κάνουν κλήση από το κινητό τους και δίνουν στον ηλικιωμένο να μιλήσει με το δήθεν εγγονό ή γιο, προκειμένου να διαβεβαιώσει για τα χρήματα που πρέπει να δώσει.
Πάντοτε οι απατεώνες είναι καλά πληροφορημένοι για ονόματα, καταστάσεις και συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων που προσεγγίζουν, προκειμένου να γίνονται πιστευτοί.

Ενημέρωση από συγγενείς

Το θράσος τους πλέον δεν έχει όρια και αποκορύφωμα ήταν περιστατικό που καταγράφηκε πρόσφατα: οι απατεώνες προσέγγισαν ηλικιωμένο στο δρόμο, αποκαλώντάς τον με το όνομά του, τον έπεισαν για οφειλή συγγενικού του προσώπου και τον οδήγησαν στην τράπεζα. Εκεί, ο ηλικιωμένος προέβη σε ανάληψη μετρητών, σχεδόν 2.000 ευρώ, που έδωσε στους απατεώνες.

Η Αστυνομία ζητά την αφύπνιση των συγγενών που έχουν ηλικιωμένους στο σπίτι ή στο χωριό, παρακαλώντας να τους ενημερώσουν σχετικά και να μην πείθονται από τα λεγόμενα αγνώστων, που μπορεί να επιδιώξουν να τους συναντήσουν ακόμα και εκτός οικίας τους.
Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι πρέπει να επιδιώκουν οι ίδιοι και από δικό τους μέσο επικοινωνία με το συγγενικό τους πρόσωπο ή να ζητούν από τους δήθεν απεσταλμένους του γιου τους να επιστρέψουν την άλλη μέρα για την οφειλή.

Θάρρος

Νέοι Τριφυλίας Απογοητευμένοι από τους πολιτικούς

Απογοητευμένοι και οργισμένοι με τους πολιτικούς και τα σημερινά, παλιά, κόμματα είναι οι νέες και οι νέοι της Τριφυλίας, ενώ τα όσα κωμικοτραγικά και τραγελαφικά συνέβησαν για τη συγκυβέρνηση τους αηδιάζουν ακόμη περισσότερο.

Το περιβάλλον της νεοελληνικής πραγματικότητας, όπως το βιώνουν και οι ίδιοι, με την πλήρη διάλυση των θεσμών και του κράτους, την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και τις εκπτώσεις σε αρχές και αξίες, όπως και στην ίδια τη δημοκρατία, έχει οδηγήσει τους νέους, όχι μόνο να γυρνούν επιδεικτικά και προσβλητικά την πλάτη στους πολιτικούς, την πολιτική και το πολιτικό σύστημα, αλλά και να αγανακτούν με όσα βλέπουν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους από τις κομματικές ηγεσίες, ιδίως των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.).

Χθες το μεσημέρι μιλήσαμε με νέες και νέους στην ..........

Τριφυλία, οι οποίοι μας τόνισαν πως, αντί για τη σωτηρία της χώρας, που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού της χρεοκοπίας, όπου οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., με ελάχιστες εξαιρέσεις, την οδήγησαν, διαπιστώνουν θλιβερά έκπληκτοι πως Παπανδρέου και Σαμαράς, ακόμη και την ύστατη στιγμή, παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια κομματικών καιροσκοπισμών. Βλέπουν πως, αντί οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν όλα εκείνα τα κοινά σημεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής της προοπτικής, αναλώνονται σε τακτικισμούς για το ποιος θα «κερδίσει» τις εντυπώσεις και ποιος θα έχει λιγότερη φθορά. Θεωρούν πως είναι και οι δυο τους πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Όπως μας είπαν, αυτό που διαφαινόταν, μέχρι χθες το πρωί τουλάχιστον, ήταν πως η νέα κυβέρνηση δε θα πρόκειται ουσιαστικά για κυβέρνηση συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, αλλά για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., για να περάσουν, έτσι, νέα μέτρα, με τις λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις, θεωρώντας πως η πολιτική της τους επόμενους μήνες ίσως να είναι χειρότερη και πιο σκληρή απ' ό,τι μέχρι σήμερα, προσθέτοντας παράλληλα τις κωλοτούμπες Παπανδρέου και Σαμαρά που ευτέλισαν τις θεσμικές τους ιδιότητες και εξευτέλισαν πλήρως το πολιτικό σύστημα και τη χώρα!

Δηλώσεις

Ο Λεωνίδας Ράλλης από τα Φιλιατρά, για τη διαφαινόμενη χθες συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., σχολίασε: «Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», ενώ για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, Παπανδρέου και Σαμαρά, τόνισε: «Είναι κατώτεροι των περιστάσεων και οι δύο. Αντί να κοιτάξουν το εθνικό συμφέρον, κοιτάνε καρέκλες και θέσεις. Δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα, το ίδιο χάλι θα μείνει. Μόνο αν βγει κάποιος που έχει το εθνικό φρόνημα πάνω απ' όλα, μπορεί να αλλάξει!».

H Γεωργία Ντουγερόγλου, αρχιτέκτων τοπίου, από τα Φιλιατρά, σημείωσε: «Θεωρώ ότι η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια της ελληνικής πραγματικότητας. Οι πολιτικοί είναι όλοι ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Κι αυτό, διότι κοροϊδεύουν τον κόσμο, όπως είδαμε τις προηγούμενες μέρες με το δημοψήφισμα. Θεωρώ ότι κανένας τους δεν αξίζει, όλοι τους μας κοροϊδεύουν και καλό θα είναι κάποια στιγμή να ενδιαφερθούν για τους πολίτες, γιατι μέχρι στιγμής ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους, πώς θα διώξουν περισσότερα χρήματα στο εξωτερικό και πώς θ' αγοράσουν περισσότερα ακίνητα».

Για τη συγκυβέρνηση: «Δε νομίζω πως θ’ αλλάξει κάτι, έτσι κι αλλιώς δε μας κυβερνούν αυτοί, μας κυβερνούν εξωτερικές δυνάμεις, Γερμανία - Γαλλία, αυτοί κάνουν κουμάντο!».

Όσο για το μέλλον, είπε: «Το βλέπω χλωμό. Για τους γονείς μας ήταν καλό, για εμάς χάλια και για τα παιδιά μας χειρότερο».

Η Άρτεμις Λίτσα, καθηγήτρια Αγγλικών από τα Φιλιατρά, κάνοντας χιούμορ, σημείωσε: «Είμαι πολύ αισιόδοξη, γιατί έτσι όπως έχουν ανοίξει τα μεταναστευτικά ρεύματα προς το εξωτερικό, μία χώρα θα τη "χτυπήσω"». Σοβαρεύοντας το ύφος και την κουβέντα μας, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι άσχημη, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει χειρότερη. Εξάλλου, για να ανέβεις, πρέπει να πιάσεις πάτο πρώτα. Οπότε, νομίζω πως πιάσαμε τον πάτο πρώτα και τώρα μόνο ν' ανέβουμε μπορούμε. Απλά, νομίζω ότι μας κυβερνάνε άλλοι, όχι οι πολιτικοί μας».

Για τη συγκυβέρνηση: «Δε νομίζω ν' αλλάξει κάτι για τους πολίτες, απλά θ' αλλάξει το χέρι που "τρώει"».

Ερωτηθείσα για τις «κωλοτούμπες» Παπανδρέου και Σαμαρά, σημείωσε πως «αν ήταν σε τσίρκο, δε νομίζω να έβγαζαν και πολλά λεφτά. Όλοι τους!».

Ο Γιώργος Κωτσάκης, με το περίπτερο «Κεντρικό» στα Φιλιατρά, είπε ότι «η κατάσταση δεν πάει καθόλου καλά. Έχει καταντήσει να ξυπνάμε κάθε μέρα και να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Το μέλλον είναι αβέβαιο για όλους μας. Από τη μία λέμε να έχουμε Δημοκρατία με την Ευρωζώνη και από την άλλη έχουμε τρομοκρατία, λέγοντάς μας να γυρίσουμε στη δραχμή. Αβέβαιο το μέλλον, δυσοίωνο και μαύρο. Είχαμε μια αχτίδα φωτός με τον Αντώνη Σαμαρά μπας και άλλαζε κάτι, αλλά απ' ό,τι βλέπουμε, κι αυτός πάει για συγκυβέρνηση και θα τιμήσει την υπογραφή, δηλαδή αυτά που έχει πει ο Παπανδρέου στην Τρόικα. Ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει πάλι».

Ερωτηθείς για την «κωλοτούμπα» του κ. Σαμαρά είπε πως «είναι κωλοτούμπα για Ολυμπιάδα! Και όλοι τους κάνουν κωλοτούμπες».

Κάτοικος των Φιλιατρών, ο οποίος επιθυμεί την ανωνυμία του, σε συζήτηση που είχαμε ανέφερε πως «με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν, η Ελλάδα δεν παράγει και αφού δεν παράγει, δεν μπορεί να ανακάμψει οικονομικά. Όποιος και να κυβερνά, αν δεν αναπτυχθεί η παραγωγή και ταυτόχρονα δε μειωθεί το κράτος, δεν μπορεί να γίνει κάτι σοβαρό».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει, έστω και τώρα, να κάνει ο κόσμος. Πάντως, τόνισε πως «έχουν ευθύνες οι πολιτικοί και οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις. Δεν πιστεύω πως με τη συγκυβέρνηση θα αλλάξει κάτι, και πώς να αλλάξει; Με μαγικά;».

Ο Φώτης Κυριακού από την Κυπαρισσία σχολίασε: «Πιστεύω ότι προσπαθούμε να βγούμε λίγο από το τέλμα, αλλά κάποιοι πολιτικοί πραγματικά δε θέλουν να συναινέσουν να εξελιχθεί η κατάσταση και να μπούμε σε έναν, ίσως, βιώσιμο ρυθμό.

[…] Ο Παπανδρέου προσπαθεί να βρεθεί μια λύση, αλλά ο Σαμαράς έχει μια παγιωμένη θέση για εκλογές».

Για τη συγκυβέρνηση, σημείωσε: «Αν γίνει σε σωστές βάσεις, μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο και να μη γίνουν και εκλογές, αλλά από τη στιγμή που η μία πλευρά θέτει και συγκεκριμένες ημέρες θητείας της, μάλλον δε θα εξυπηρετήσει σε κάτι. Απλώς θα υπογράψουν για να βγουν με την Ευρώπη τα συγκεκριμένα θέματα που θέλουν να βγουν και τίποτα άλλο δυστυχώς».

Για τη στάση Παπανδρέου και Σαμαρά: «Ο Παπανδρέου έβαλε πίσω τα προσωπικά του, αλλά ο Σαμαράς αλλάζει συνεχώς στάσεις και δε νομίζω να θέλει να βοηθήσει και να αναλάβει ευθύνες...».

Ο Κώστας Θεοδωρακόπουλος από την Κυπαρισσία τόνισε πως «με όσα τραγελαφικά συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, η πολιτική και οι πολιτικοί έχασαν και το τελευταίο ίσως ίχνος αξιοπιστίας που είχαν. Ο Σαμαράς άλλαξε γραμμή και στάση με το φόβο του δημοψηφίσματος που εξήγγειλε ο Παπανδρέου, ενώ ο Παπανδρέου έδειξε, τουλάχιστον, στην πράξη, όπως φάνηκε, πως κάνει πίσω και αφήνει την καρέκλα του πρωθυπουργού, για να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Όμως, ακόμη και σήμερα, παρά τη συμφωνία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παίζεται παιχνίδι και η Ν.Δ. δε φαίνεται να θέλει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και πολύ περισσότερο συγκυβέρνηση, για να μην αναλάβει ευθύνες και έχει φθορά. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Τότε τι συμφώνησαν; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;».

Σύμφωνα με τον Γιώργο από τους Γαργαλιάνους: «Ακόμη και τώρα που είμαστε σε οριακό σημείο, Παπανδρέου και Σαμαράς παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, γι’ αυτό και ο κόσμος έχει αγανακτήσει μαζί τους. Βάζουν την πάρτη τους πάνω από τη χώρα. Παίζουν με τις λέξεις και τις έννοιες. Τους κρίνω κατώτερους των περιστάσεων και πολύ λίγους. Έρχεται τώρα και η συγκυβέρνησή τους για να τα ξεπουλήσουν όλα και να στενάξει ο λαός, επειδή έτσι το θέλουν οι ξένοι».

Η Μαρία Π. μας είπε: «Δε βλέπω τηλεόραση, αηδιάζω με όσα ακούγονται και δεν ασχολούμαι καθόλου με την πολιτική. Όλοι τους μας κάνουν κακό. Δε φαίνεται να ενδιαφέρεται κάποιος για εμάς τους πολίτες και περισσότερο για τη νέα γενιά. Είμαι πικραμένη, απογοητευμένη και οργισμένη με όλους αυτούς που υφαρπάζουν την ψήφο μας και μετά τίποτα».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Είναι γεγονός! Ο Παπανδρέου παραιτήθηκε μ΄ ένα μελοδραματικό διάγγελμα!!!

Ακούστε και κλάψτε απο συγκίνηση....





Madonna - Give Me All Your Love

Πολλές συζητήσεις γίνονται και πολλές φήμες υπάρχουν όλο αυτό τον καιρό, εν αναμονή της μεγάλης επιστροφής της superstar. Κι ενώ όλοι περίμεναν -σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις- τον ερχόμενο Φεβρουάριο το πρώτο single, τρεις μήνες πριν την κυκλοφορία του διαρρέει ολόκληρο το κομμάτι

Ακούστε το πρώτοι από το Φιλιατρά News. Το πρώτο σε αναγνωσιμότητα blog της Μεσσηνίας. Το κομμάτι τα σπάει. Θα γίνει τρελή επιτυχία και θυμηθείτε το!!!!
Ακούστε το........





Οι Στίχοι

[Madonna]
L-U-V Madonna
Y-O-U You wanna
I see you coming and I don’t wanna know your name
L-U-V Madonna
I see you coming and you’re gonna have to change the game
Y-O-U You wanna
Would you like to try?
Give me a reason why
Give me all that you got
Maybe you’ll do fine
As long as you don’t lie to me
And pretend to be what you’re not

[Chorus]
Don’t play the stupid game
Cause I’m a different kind of girl
Every record sounds the same
You’ve got to step into my world
Give me all your love and give me your love
Give me all your love today
Give me all your love and give me your love
Let’s forget about time
And dance our lives away

[Madonna]
L-U-V Madonna
Y-O-U You wanna
Keep trying don’t give up, it’s if you want it bad enough
L-U-V Madonna
It’s right in front of you, now tell me what you’re thinking of
Y-O-U You wanna
In another place, at a different time
You can be my lucky star


We can drink some wine
Burgundy is fine
Let’s drink the bottle every drop

[Chorus]
Don’t play the stupid game
Cause I’m a different kind of girl
Every record sounds the same
You’ve got to step into my world
Give me all your love and give me your love
Give me all your love today
Give me all your love and give me your love
Let’s forget about time
And dance our lives away

[Bridge]
You have all the L-U-V
I gave you everything you need
Now it’s up to Y-O-U
Are you the one, shall we proceed?
M-A-D Don’t make me
L-U-V It’s time for
Y-O-U It’s up to
L-U-V I want your

[Chorus]
Don’t play the stupid game
Cause I’m a different kind of girl
Every record sounds the same
You’ve got to step into my world
Give me all your love and give me your love
Give me all your love today
Give me all your love and give me your love
Let’s forget about time
And dance our lives away!

Give me all your love and give me your love
Give me all your love today
Give me all your love and give me your love
Let’s forget about time
And dance our lives away!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Ολα έτοιμα λεει ο Παπούλιας

Όλα έτοιμα είναι για την ανακοίνωση του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου.

Αυτό δηλωσε αποχωρώντας απο το προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Η ανακοίνωση του ονόματος του πρωθυπουργού θα γίνει στις 5 το απόγευμα.



Τι προβλέπουν Σύνταγμα και Κανονισμός της Βουλής

Όπως όλα δείχνουν αυτό που θα επιλέξουν θα είναι η παραίτηση όλης της κυβέρνησης για να κερδίσουν χρόνο αλλά και να είναι νομότυποι. Διαβάστε πως θα γίνουν όλα.

Σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. 1 του Συντάγματος, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, η νυν κυβέρνηση θα παραιτηθεί συλλογικά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα την απαλλάξει αμέσως από τα καθήκοντά της.

Ο κ. Παπούλιας θα καλέσει, με βάση το ............

άρθρο 37 παρ. 3 του Συντάγματος, τον κ. Γ. Παπανδρέου ως αρχηγό της πλειοψηφίας να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Εκείνος όμως θα τον ενημερώσει αμέσως ότι έχει ήδη υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού με τη Νέα Δημοκρατία.

Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει επιβεβαίωση της συμφωνίας αυτής από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα καλέσει την προσωπικότητα στην οποία έχουν συμφωνήσει τα δύο μεγάλα κόμματα για να την ορκίσει ως πρωθυπουργό, αναθέτοντάς του παράλληλα και την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Ο νέος πρωθυπουργός, αφού συγκροτήσει την κυβέρνησή του, θα πρέπει να εμφανιστεί στη Βουλή το αργότερο μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία του και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων.

Eδώ θα επιλεγεί σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης να διαρκέσει κατ' ανώτατο χρονικό όριο τις 3 ημέρες, οπότε και τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας πραγματοποιείται φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Newsit

Ελεύθερη χρήση βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης

Με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για τη «Ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού» από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, απελευθερώθηκε η χρήση βιομάζας στις … κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ τονίζεται ότι η νέα Υπουργική ...........

Απόφαση αποσκοπεί αφενός στην απελευθέρωση της χρήσης βιομάζας (pellets και άλλα) στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και αφετέρου στη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου πλαισίου ελέγχου των εκπεμπόμενων καυσαερίων από αυτές τις εγκαταστάσεις.

Επισημαίνεται ότι, με την απόφαση αίρονται οι περιορισμοί σχετικά με τη χρήση καυσίμων στερεής βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης σε όλη την Επικράτεια. Υιοθετούνται, παράλληλα, αυστηρά και ολοκληρωμένα πρότυπα, όπως π.χ. στην περίπτωση των εγκαταστάσεων θέρμανσης που χρησιμοποιούν καύσιμα στερεής βιομάζας.

Επίσης, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις λειτουργικές απαιτήσεις, καθώς και θέματα σχετικά με τη συντήρηση – ρύθμιση των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού. Εκσυγχρονίζονται, τέλος, διατάξεις του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου ώστε να ανταποκρίνονται στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Η νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία αποτελεί και πρόταση περιβαλλοντικών οργανώσεων, αναθεωρεί μετά από δεκαοκτώ χρόνια το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, «στο πλαίσιο της απαγκίστρωσης από το πετρέλαιο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της επίτευξης των εθνικών στόχων για την μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα», όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Planetmag

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ





ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΙΑ. ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε. ζητά ένα (1) άτομο για την θέση του Πρωθυπουργού για τρίμηνη απασχόληση, δεν απαιτείται προϋπηρεσία, άμεση πρόσληψη, ευχάριστο περιβάλλον. Απαιτούνται καλά Ελληνικά και Γερμανικά. Θα εκτιμηθεί η καλή εμφάνιση και η ικανότητα απαγγελίας γραπτού κειμένου στα Ελληνικά.
Αποστολή αιτήσεων στο.........

Angela Merkel
CDU-Bundesgeschäftsstelle
Konrad-Adenauer-Hau
Klingelhöferstraße 8
Berlin 10785
GermanySee More

Υπουργείο Εσωτερικών προς ΟΤΑ: Μειώστε κατά 20% τα ενοίκια

Μείωση στα μισθώματα που καταβάλουν οι ΟΤΑ για τη στέγαση των υπηρεσιών τους κατά 20% ζητεί με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών, λόγω των επικρατουσών δημοσιονομικών συνθηκών, υπογραμμίζοντας πως απαγορεύεται και η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή των μισθωμάτων μέχρι τις 30/6/2013.

Κατεβάστε ολόκληρη την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών



ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο … ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ!

«Να βρει η χώρα κυβέρνηση για 80 ημέρες και ας είναι πρωθυπουργός ο … Φούφουτος» δήλωσε αγανακτισμένος ο Γιάννης Μανώλης εκφράζοντας ωστόσο μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου, αλλά και της κοινωνίας.

Επί τρεις ημέρες Παπανδρέου και Σαμαράς επιδίδονται σε ένα θρίλερ διαπραγματεύσεων με ονόματα να διαρρέουν και να χάνονται την ίδια στιγμή προκειμένου να προστατευτούν συμφέροντα, ίσως και πρόσωπα.

Η γραμμή είναι δεδομένη, όπως και οι εντολές ............

Ευρώπης και ΔΝΤ. Επί της ουσίας ο νέος πρωθυπουργός δεν θα κάνει τίποτα παραπάνω πέρα από το να ολοκληρώσει τις διαδικασίες της συμφωνίας και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Apospasma.gr

Ένα βήμα πίσω από Σαμαρά για εκλογές

Εκλογές όποτε ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της νέας σύμβασης κι όχι στις 19 Φεβρουαρίου

Ένα βήμα πίσω φαίνεται ότι έχει κάνει και στο θέμα των εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου το θρίλερ τόσο της ακυβερνησίας, όσο και της σύστασης της νέας κυβέρνησης να ολοκληρωθεί.

Η αρχική συμφωνία για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, που δεν έβρισκε σύμφωνo τον κ. Λ. Παπαδήμο, φαίνεται ότι τελικά δεν θα ισχύσει.

Λίγες εβδομάδες πριν ή λίγες εβδομάδες μετά .........

φαίνεται ότι θα είναι η οριστική συμφωνία, καθώς πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την επικύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.

parapolitika.gr

Ο Βασίλης Σκουρής λέγεται ότι κλείδωσε για μεταβατικός πρωθυπουργός.

Ο Βασίλης Σκουρής είναι ο πρώτος Έλληνας που εξελέγη πρόεδρος θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέχει από το 2006 τη θέση του προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε ..........

νομικά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου το 1970, ενώ είναι διδάκτωρ Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Αμβούργου το 1973. Μάλιστα ήταν και υφηγητής κατά την περίοδο 1972-1977, ενώ διετέλεσε καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στα Πανεπιστήμια του Μπίλεφελντ το 1978, αλλά και της Θεσσαλονίκης το 1982.

Συμμετείχε στις υπηρεσιακές κυβερνήσεις το 1989 (κυβέρνηση Γρίβα) αλλά και το 1996 (κυβέρνηση Σημίτη) ως υπουργός Εσωτερικών. Διετέλεσε για μία τετραετία μέλος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1983 έως το 1987. Επελέγη για τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου Θεσσαλονίκης από το 1997, ενώ το διάστημα 1992-1994 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Και το βιογραφικό του δε σταματά εδώ, καθώς ο Βασίλης Σκουρής ήταν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Ερευνών από το 1993 έως και το 1995, του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δικαίου από το 1995, του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Σχολής Δικαστών από το 1995 έως το 1996 και του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών (1997-1999).

Εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής το 1998 και από τις 8 Ιουνίου 1999 είναι δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στις 7 Οκτωβρίου 2003 επελέγη για τη θέση του προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Το 2006 και το 2009 ανανεώθηκε η θητεία του.

iefhmerida

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.