Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση Ρεν σε Σαμαρά: Χωρις υπογραφές δεν υπάρχει 6η δόση

Απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά -με σαφείς αιχμές και για τον πρωθυπουργό- έδωσε πριν από λίγο ο Ολι Ρεν ο οποίος ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες για ποιο λόγο η Ε.Ε. επιμένει να υπάρχουν υπογραφές σε κείμενο δέσμευσης της Ελλάδας για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Ρεν εξήγησε ότι μετά την μονομερή απόφαση .........

της Ελλάδας να εξαγγείλει δημοψήφισμα έχουν διαρραγεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Ε.Ε και Ελλάδας και γι αυτό το λόγο οι Βρυξέλλες επιμένουν στις υπογραφές και στη συμφωνία και στο Μνημόνιο για τα μέτρα. Η δήλωση Ρεν στρέφεται ευθέως και εναντίον της απόφασης του πρωθυπουργού να εξαγγείλλει δημοψήφισμα χωρίς συνεννόηση με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ που παγίωσε την εικόνα αναξιοπιστίας της χώρας μας.

iefhmerida

Αντιδρά η ΟΛΜΕ για τα 8ωρα και τα μαθήματα του Σαββάτου στα σχολεία

Η αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν λόγω καταλήψεων σύμφωνα με τους τρόπους και όρους που ορίζει το υπουργείο Παιδείας, είναι το σημείο της νέας αντιπαράθεσης εκπαιδευτικών-υπουργείου.

Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, επανέρχεται στο θέμα, με αφορμή προφορική, όπως λέει, εντολή της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης σύμφωνα με την οποία «υποχρεούνται όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους από τη Δευτέρα 7/11 και να πραγματοποιούν οκτάωρο (αλλιώς θα δουλέψουν Σάββατο)».

Οι καθηγητές θεωρούν ότι «η εντολή αυτή αποτελεί .........

βάναυση καταπάτηση του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και είναι συνδικαλιστικά απαράδεκτη. Είναι επίσης παιδαγωγικά απαράδεκτη (η πρόσθετη ώρα είναι προβληματική, λόγω της μεγάλης κούρασης των μαθητών). Τέλος είναι και παράνομη, αφού κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες από το Σύλλογο Διδασκόντων ή από το ΠΥΣΔΕ. Επίσης δεν έχει εγκριθεί καμία επιπλέον δαπάνη για υπερωρίες ή εργασία Σαββάτου».

Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει, ότι η αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια. Οι καθηγητές συγκεκριμένα ζητούν:

- Από τους Συλλόγους Διδασκόντων να επιστρέψουν σαν απαράδεκτη αυτήν την «εντολή» και με επίσημα πρακτικά τους να επικαλούνται τα νόμιμα δικαιώματά τους,

- Από τους διευθυντές των σχολείων να μην πιέσουν με οποιονδήποτε τρόπο τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να υποταχθούν σε μια παράνομη, αντιπαιδαγωγική και αντισυνδικαλιστική απόφαση της διοίκησης,

- Από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να απευθυνθούν στις ΕΛΜΕ που ανήκουν προκειμένου να προστατευθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα,

- Από τον Περιφερειακό Διευθυντή αλλά και τους Διευθυντές Διευθύνσεων ΔΕ να σταματήσουν αυτές τις μεθοδεύσεις,

- Από το υπουργείο Παιδείας να υιοθετήσει τη μόνη παιδαγωγικά σωστή πρόταση για την αναπλήρωση, την πρόταση της ΟΛΜΕ, για παράταση του σχολικού έτους. Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της περσινής χρονιάς όπου πρόωρα και αιφνιδιαστικά περιορίστηκε ακόμα περισσότερο το διδακτικό έτος. Να υιοθετηθούν στο σύνολό τους οι προτάσεις της ΟΛΜΕ (24/10/11).

Εξάλλου, η ΟΛΜΕ έστειλε επιστολή στις κατά τόπους Ενώσεις των καθηγητών στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων και τα εξής:

1. Η αναπλήρωση της ύλης πρέπει να γίνεται με ρυθμούς που να επιτρέπουν την αφομοίωσή της από τους μαθητές. Το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό. Είναι κυρίως ποιοτικό.

2. Η εντατικοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και μάλιστα υπό το άγχος μιας κραυγαλέας επίφασης ενδιαφέροντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες, είναι απόρροια αντιπαιδαγωγικής αντίληψης που, τελικώς, αποβαίνει σε βάρος τους.

3. Η απλουστευτική και μηχανιστική διαχείριση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ενός σοβαρού και σύνθετου προβλήματος, όπως το υπόψη ζήτημα, εξ αντικειμένου τουλάχιστον, λειτουργεί τιμωρητικά σε σχέση με τις μαθητικές κινητοποιήσεις, γεγονός που αντίκειται στη δημοκρατική ταυτότητα και λειτουργία του σχολείου κλπ.

Newsit

Οικονομική βοήθεια σε ανέργους Έλληνες από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής

Στήριξη σε απολυμένους Έλληνες προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής ύστερα από αίτημα που υπέβαλε για πρώτη φορά η χώρα μας. Συγκεκριμένα η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε την εκταμίευση ποσού ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη των απολυμένων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αldi στην Ελλάδα. Πρόκειται για 642 εργαζόμενους που έχασαν την εργασία τους, μετά το κλείσιμο, στο τέλος του 2010, των καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας στη χώρα μας.

Η πλειοψηφία των απολυμένων προέρχεται από .........

περιοχές με μεγάλη ανεργία, όπως η Κεντρική Μακεδονία και η Θράκη.

Το ελληνικό αίτημα, συνολικού προϋπολογισμού 4.490.000 ευρώ, υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 10 Μαΐου του 2011, από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Σύμφωνα με το προϋπολογισμό, 1.926.000 ευρώ πρόκειται να διατεθούν για επαγγελματική καθοδήγηση και υποστήριξη στην ανεύρεση εργασίας, 1.000.000 ευρώ για κατάρτιση, επανακατάρτιση και καταβολή επιδομάτων, 1.000.000 ευρώ για προώθηση της επιχειρηματικότητας, 310.000 ευρώ για επιδότηση εξεύρεσης εργασίας και 30.000 ευρώ για επιδότηση κινητικότητας.

Προβλέπεται ακόμη η διάθεση ποσού 224.000 ευρώ για θέματα Τεχνικής Βοήθειας (δημοσιότητα, έλεγχοι, προπαρασκευαστικές ενέργειες).

Το συνολικό πακέτο στήριξης το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εργαζόμενους που απολύθηκαν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Αυστρία, ανέρχεται στα 42,3 εκατ. ευρώ. Στην Ιρλανδία εγκρίθηκαν 35,7 εκατ. ευρώ, για σχεδόν 6.000 εργαζομένους που έχασαν τη δουλειά τους σε περίπου 3000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα των τεχνικών δοκιμών. Στην Αυστρία, 3,6 εκατ. ευρώ για τις απολύσεις συνολικά 2338 εργαζομένων σε 706 επιχειρήσεις στους τομείς των χερσαίων μεταφορών και των μεταφορών μέσω αγωγών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το διάταγμα για τους όρους δόμησης σε οικισμούς μέχρι 2.000 κατοίκους

Νόμιμες κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι τροποποιήσεις και οι συμπληρώσεις που έγιναν στο Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος που καθορίζει τους όρους και περιορισμούς δόμησης εντός των ορίων των οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους.

Ειδικότερα, τον περασμένο Σεπτέμβριο το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ' αριθμ. 236/2011 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το επίμαχο διάταγμα με το οποίο αυστηροποιούνται οι όροι δόμησης σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.

Όμως, μετά τη γνωμοδότηση αυτή του ΣτΕ ...........

(236/2011) επανακατατέθηκε το διάταγμα στο δικαστήριο με ορισμένες τροποποιήσεις και προσθήκες. Οι σύμβουλοι Επικρατείας αυτή τη δεύτερη φορά επεξεργάστηκαν μόνο τις νέες διατάξεις του νέου διατάγματος και εξέδωσαν την υπ' αριθμ. 284/2011 γνωμοδότησή τους.

Οι δικαστές έκριναν νόμιμη τη νέα διάταξη με την οποία καθορίζεται το μέγιστο ύψος των κτιρίων και ο τρόπος υπολογισμού του, ενώ τίθενται και κανόνες για τον υπολογισμό του ύψους των κτιρίων σε περιοχές με κλίση εδάφους μεγαλύτερη από 15%.

Οι νέες αυτές ρυθμίσεις αποσκοπούν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος, «με την ανέγερση κτιρίων εναρμονιζόμενων, κατά το δυνατόν, προς το φυσικό ανάγλυφο και τη μορφολογία του εδάφους».

Πάντως, ο σύμβουλοι Επικρατείας στο σημείο αυτό σημειώνουν ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος «πρέπει να εξετάσει εάν ενδείκνυται είτε παντελής απαγόρευση της δομήσεως σε γήπεδα (σ.σ. οικόπεδα) με πολύ μεγάλες κλίσεις είτε καθορισμός ακόμη αυστηρότερων όρων δομήσεως για τα γήπεδα αυτά, ανάλογα με την κλιμάκωση των κλίσεων».

Ακόμη, το δικαστήριο έκρινε νόμιμη μία δεύτερη διάταξη που επιβάλει τη διάσπαση των όγκων σε μικρότερους ή σε ανεξάρτητα κτίρια. Οι διατάξεις αυτές, όπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση, αποβλέπουν κυρίως στην εξασφάλιση της ομαλής επικοινωνίας του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου με τον κοινόχρηστο χώρο».

Οι νέες διατάξεις

Σύμφωνα με το τροποποιητικό διάταγμα: «Το μέγιστο ύψος των κτιρίων ορίζεται σε 7,50 μέτρα -εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από ειδικά διατάγματα- και μετράται σε κάθε σημείο της τομής του περιγράμματος αυτών με το φυσικό έδαφος.

Παράλληλα, το ύψος των προβολών των κτιρίων σε κατακόρυφα επίπεδα διερχόμενα από την τομή του περιγράμματος αυτών με το έδαφος δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανωτέρω οριζόμενο. Σε περίπτωση μη εξάντλησης της επιτρεπόμενης δόμησης επιβάλλεται η διάσπαση του κτιρίου σε ανεξάρτητα κτίρια εντός του γηπέδου.

Σε περιπτώσεις κλίσης γηπέδου άνω του 15% και εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από ειδικά διατάγματα, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος του πρώτου κτιρίου που εμφανίζει όψη ως προς το δρόμο σε ανωφερικά οικόπεδα -στο ανάντι του δρόμου- ορίζεται ως εξής:

- Όταν το κτίριο τοποθετείται στο όριο του γηπέδου επί του δρόμου επιτρέπεται ύψος μέχρι 7,5 μέτρα.

- Όταν αυτό τοποθετείται κατ' υποχώρηση σε απόσταση έως 20 μέτρα από το όριο του γηπέδου επί του δρόμου επιτρέπεται το ύψος του να είναι μέχρι 4,5 μέτρα από το πέριξ φυσικό έδαφος.

- Όταν αυτό τοποθετείται σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων από το όριο του γηπέδου επί του δρόμου επιτρέπεται το ύψος του μέχρι 7,5 μέτρα.

Σε περιπτώσεις κλίσης γηπέδου άνω των 15% που βρίσκεται στην κατωφέρεια -κατάντι- του δρόμου και εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από ειδικά διατάγματα, η προβολή του κτιρίου πάνω από τη στάθμη του δρόμου θα είναι έως 4,50 μέτρα.

Σε γήπεδα που βρίσκονται στην κατωφέρεια -κατάντι- του δρόμου και εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από ειδικά διατάγματα όταν η φυσική στάθμη του γηπέδου στο όριο του δρόμου βρίσκεται χαμηλότερα των 3 μέτρων από τη στάθμη του δρόμου, η προβολή του κτιρίου πάνω από τη στάθμη του δρόμου θα είναι έως 3 μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, η στάθμη οροφής τυχόν υπογείου ορόφου δε δύναται να υπερβαίνει σε κανένα σημείο τη στάθμη του φυσικού εδάφους περιμετρικά της κατασκευής».

Αναφορικά με τη διάσπαση του όγκου των κτιρίων το νέο διάταγμα προβλέπει: «Για κτίρια όγκου πάνω από 2.000 κυβικά μέτρα πάνω από την οριστική στάθμη του εδάφους (φυσικού ή διαμορφωμένου) επιβάλλεται η διάσπαση του όγκου αυτού σε μικρότερους όγκους ή σε ανεξάρτητα κτίρια, έστω και αν πρόκειται για λειτουργικά ενιαίο οικοδόμημα.

Οι μικρότεροι όγκοι ή τα ανεξάρτητα κτίρια δεν επιτρέπεται να επαναλαμβάνουν την ίδια ακριβώς μορφή, όγκο και τυπολογία και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους είναι 2Δ, δηλαδή 5 μέτρα.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται όλοι οι κτιριακοί όγκοι να εφάπτονται στα όρια του γηπέδου.

Για κτίρια, στα οποία το μήκος της όψης του πρώτου κτιρίου προς το δρόμο υπερβαίνει τα 15 μέτρα δύναται να δημιουργείται βατό ισόγειο πέρασμα (εσωτερική στοά), ελάχιστου πλάτους Δ προς τον ακάλυπτο χώρο διαμέσου του κτιρίου, η επιφάνεια του οποίου δεν προσμετράται στο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης και το συντελεστή δόμησης.

Εφόσον για λόγους λειτουργικούς του κτιρίου δεν είναι δυνατή η εφαρμογή των προηγούμενων εδαφίων, αποφαίνεται για τη μελέτη του κτιρίου η οικεία Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντώνης Σαμαράς: Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Τις δηλώσεις μου δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία.

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντώνης Σαμαράς εναντίον του τελεσιγράφου των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και ζητούσε υπογραφή από τα δυο κόμματα που θα στηρίξουν την νέα κυβέρνηση για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια.
Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε ...........

κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».

Ο Βενιζέλος "καρφώνει" τον Παπανδρέου

Η απαράδεκτη καθυστέρηση που έχει φέρει τους πάντες στα όριά τους φαίνεται να έφτασε και στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να καρφώνει ευθέως τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Βενιζέλος, αναχωρώντας λίγο μετά τις 5 από την Βουλή για να πάει για.. φαγητό, ζήτησε να τελειώνουμε! Ποιοί; Εμείς; Ή η κυβέρνησή του; Ή ο πρωθυπουργός αυτής
της χώρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

"Όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα, προέχει η .........

σωτηρία της χώρας, διαφορετικά θα ψάχνουμε τα χρήματα που εξασφαλίσαμε σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται", είπε με ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.

Πρόσθεσε ότι η Ιταλία και η Ισπανία είναι σε κίνδυνο επισημαίνοντας ότι περιμένουν να γίνουν εκλογές στην Ισπανία, να σχηματιστεί κυβέρνηση και μετά να επιτεθούν.
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών είπε ότι έχει μιλήσει για όλα αυτά "πεντακόσιες φορές" και πολύ ξεκάθαρα και πρόσθεσε ότι ίσως ποτέ άλλοτε υπουργός Οικονομικών δεν έχει μιλήσει τόσο καθαρά.

Ερωτηθείς για τη ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στο μέτρο που ο κ. Σαμαράς κάνει στροφή για την σωτηρία της χώρας, καταλαβαίνω ότι πρέπει να την δικαιολογήσει, αλλά πράττει άριστα και είμαι μαζί του και όχι με όσους αντιδρούν.

Και εδώ έρχεται να τεθεί το εξής ερώτημα προς τον κ. Βενιζέλο: "Ποιός ακριβώς πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες για να μην χάσουμε τα λεφτά; Οι πολίτες που παρακολουθούν το θέατρο υποκρισίας και παραλόγου τα τελευταία 24ωρα; Οι δημοσιογράφοι; Οι οποίοι με αγωνία αναζητούν την αλήθεια αλλά και τις προθέσεις των πολιτικών για να μην εκτεθούν και παραπληροφορήσουν; "

Κάποιοι άλλοι πρέπει να τελειώνουν μάλλον κ. Βενιζέλο. Ακόμα κι αν δεν το θέλουν.

Newsit

Αγριος καβγάς στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά παρουσία του

Σφοδρότατη σύγκρουση στελεχών του στενού του επιτελείο παρακολούθησε σήμερα το μεσημέρι άφωνος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μάλιστα αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος από το κτίριο, προς άγνωστη καρτεύθυνση καθώς δεν κατόρθωσε να τους ηρεμήσει.

Η αιτία του εμφυλίου στο προεδρικό επιτελείο ήταν ..........

η συμμετοχή ή μη της Νέας Δημορκατίας στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Από τη μια πλευρά οι κύριοι Φαήλος Κρανιδιώτης, Κώστας Μαρκόπουλος και Γιώργος Μουρούτης. Και από την άλλη οι κύριοι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Δημήτρης Σταμάτης και Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Η πρώτη ομάδα κάτω και από την πίεση της βάσης του κόμματος που συνεχώς εντείνεται προσπαθούσε να πείσει τον κ. Σαμαρά να βρει έναν εύσχημο τρόπο να ακυρώσει τη συμφωνία που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο προεδρικό Μέγαρο. Του επισήμαιναν ότι οι αντιδράσεις είναι ισχυρότατες, ότι αρκετοί κομματικοί μεταξύ των οποιων και πρόεδροι νομαρχαικών έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να παραιτηθούν και τον κάλεσαν να αναλογιστεί τις ευθύνες τους απέναντι στην παράταξη.

Η δεύτερη ομάδα αντιστεκόταν σθεναρά και τα μέλη της υπογράμμιζαν ότι δεν είναι δυνατόν να υπαναχωρήσει από τη συγκεκριμένη συμφωνία. Τόνιζαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί χρεωμένη με τις όποιες συνέπειες της άρνησης και απομονωμένη διεθνώς. Ως καταλυτικό επιχείρημα υπογράμμιζαν ότι το κόμμα θα χάσει πολύ περισσότερα αν αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς αθετήσει την υπογραφή του.

Από την πρώτη στιγμή της σύσκεψης υπήρχε ένταση αλλά κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο του κ. Σαμαρά ο οποίος προτίμησε να φύγει από το γραφείο του.

Μετά από απουσία 2 ωρών ο κ. Σαμαράς επέστρεψς λίγο μετά τις 15.00'.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτης Κώστας Μαρκόπουλος εκτός απο την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο φραστικό επεισόδιο, διακινεί κείμενο συγκεντρώνοντας υπογραφές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που είναι αντίθετοι με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση συνεργασίας. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λογο για υπογραφες 20 βουλευτών.

iefhmerida

Από ώρα σε ώρα το όνομα του πρωθυπουργού - Την Τετάρτη ενδεχομένως οι υπουργοί

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ μένει να ξεπερασθούν ακόμη κάποια ζητήματα σχετικά με την αξίωση που έχει εγείρει η Ευρωζώνη για την έγγραφη δέσμευση του νέου πρωθυπουργού, όσο και των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, για την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου. Στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία σημειώνουν πως τις επόμενες ώρες θα δοθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για .........

τον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητο να βάλει την υπογραφή της και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες προκειμένου να απαλειφθεί ο όρος αυτός ή να γίνει αποδεκτός με τη διασταλτική του ερμηνεία, δηλαδή μέσα από την ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσει η ΝΔ στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

Στελέχη και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία σημειώνουν πως τις επόμενες ώρες εκτός από το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα δοθεί και μια σαφής εικόνα για τη διάρκεια και το ρόλο της κυβέρνησης συνεργασίας και θα αποκρυσταλλωθεί ο τρόπος σύμπραξης των δύο μεγάλων κομμάτων σε αυτή.

Πάντως, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναφέρουν πως -εκτός απρόοπτου- η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη.

in.gr

Πρόγνωση καιρού Τετάρτης & τριών ημερών

Σας θυμίζουμε ότι στην δεξιά στήλη του blog μας (κάτω από το εφημερεύον φαρμακείο) υπάρχει gadget μπορείτε να δείτε τον καιρό για 5 ημέρες.
Εκεί που λέει την ημέρα πατώντας τα βελάκια η ημέρα αλλάζει.





Ένωση Υπαλ. Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μεσσηνίας

Εκλογές ανάδειξης οργάνων

Αρχαιρεσίες έγιναν προχθές Κυριακή στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων ΠΟΕΥΠΣ, όπως και αντιπροσώπων για την ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της εκλογής, επί συνόλου 178 μελών, προσήλθαν και ψήφισαν 151 μέλη.

Αφού έγινε η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης ..........

των υποψηφίων, έλαβε ο καθένας:
α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Αλιφέρης Κων/νος (55 ψήφοι), Δημητρακόπουλος Παναγιώτης (55), Δημόπουλος Αναστάσιος (50), Κουτσοβασίλη Μαγδαληνή – Αναστασία (29), Κουτσογεωργοπούλου Βασιλική (18), Λαδάς Κων/νος (36), Λεμπέσης Γεώργιος (27), Λιάκας Λεωνίδας (44), Λυμπερόπουλος Ευστάθιος (50), Μενούνος Νικήτας (68), Μπουφούνος Χαράλαμπος (52), Μωραγιάννης Ιωάννης (78), Νικολαΐδου Αθηνά (38), Σκιαδόπουλος Γρηγόρης (63), Τσόπελας Παναγιώτης (59), Φιλόπουλος Σταύρος (36), Χριστόπουλος Ιωάννης (70)
β) Για την Ελεγκτική Επιτροπή: Αναγνωστάκης Βασίλειος (35 ψήφοι), Ηλιόπουλος Ιωάννης (28), Καλαρίτης Σωτήριος (64), Μοσχοβίτης Ιωάννης (63), Μπρούμας Αθανάσιος (51), Παραγγίνης Παναγιώτης (33)
γ) Για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΕΥΠΣ: Αλιφέρης Κωνσταντίνος (50 ψήφοι), Δημητρακόπουλος Παναγιώτης (51), Δημόπουλος Αναστάσιος (41), Κουτσοβασίλη Μαγδαληνή – Αναστασία (23), Κουτσογεωργοπούλου Βασιλική (19), Λαδάς Κων/νος (31), Λεμπέσης Γεώργιος (26), Λιάκας Λεωνίδας (40), Λυμπερόπουλος Ευστάθιος (48), Μπουφούνος Χαράλαμπος (53), Μωραγιάννης Ιωάννης (67), Παπαβασιλόπουλος Γεώργιος (33), Πράττης Βασίλειος (54), Σκιαδόπουλος Γρηγόριος (62), Χριστόπουλος Ιωάννης (66)
δ) Για τους αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Αλιφέρης Κων/νος (55 ψήφοι), Δημητρακόπουλος Παναγιώτης (57), Δημόπουλος Αναστάσιος (44), Κουτσογεωργοπούλου Βασιλική (30), Λυμπερόπουλος Ευστάθιος (48), Μπουφούνος Χαράλαμπος (55), Μωραγιάννης Ιωάννης (75), Παπαβασιλόπουλος Γεώργιος (37), Πράττης Βασίλειος (44), Σκιαδόπουλος Γρηγόριος (59), Χριστόπουλος Ιωάννης (72).
Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα, εκλέχθηκαν κατά σειρά οι εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τακτικοί
1. Μωραγιάννης Ιωάννης
2. Χριστόπουλος Ιωάννης
3. Μενούνος Νικήτας
4. Σκιαδόπουλος Γρηγόρης
5. Τσόπελας Παναγιώτης
6. Αλιφέρης Κωνσταντίνος
7. Δημητρακόπουλος Παναγιώτης
8. Μπουφούνος Χαράλαμπος
9. Λυμπερόπουλος Ευστάθιος (κατόπιν κλήρωσης)

Αναπληρωματικοί
1. Δημόπουλος Αναστάσιος
2. Λιάκας Λεωνίδας
3. Νικολαΐδου Αθηνά
4. Φιλόπουλος Σταύρος (κατόπιν κλήρωσης)
5. Λαδάς Κων/νος
6. Κουτσοβασίλη Μαγδαληνή – Αναστασία
7. Λεμπέσης Γεώργιος
8. Κουτσογεωργοπούλου Βασ.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τακτικοί
1. Καλαρίτης Σωτήριος
2. Μοσχοβίτης Ιωάννης
3. Μπρούμας Αθανάσιος

Αναπληρωματικοί
1. Αναγνωστάκης Βασίλειος
2. Παραγγίνης Παναγιώτης
3. Ηλιόπουλος Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΕΥΠΣ

Τακτικοί
1. Μωραγιάννης Ιωάννης
2. Χριστόπουλος Ιωάννης
3. Σκιαδόπουλος Γρηγόρης
4. Πράττης Βασίλειος

Αναπληρωματικοί
1. Αλιφέρης Κωνσταντίνος
2. Λυμπερόπουλος Ευστάθιος
3. Δημόπουλος Αναστάσιος
4. Λιάκας Λεωνίδας

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Τακτικοί
1. Μωραγιάννης Ιωάννης
2. Χριστόπουλος Ιωάννης
3. Σκιαδόπουλος Γρηγόρης
4. Δημητρακόπουλος Παν.
5. Αλιφέρης Κωνσταντίνος
6. Μπουφούνος Χαράλαμπος
7. Λυμπερόπουλος Ευστάθιος
8. Δημόπουλος Αναστάσιος

Θάρρος

Τριφυλία 96 τόνοι τρόφιμα διανεμήθηκαν χθες για απόρους

Ενενήντα έξι περίπου τόνοι τρόφιμα (κριθαράκι και μακαρόνια) από την Ευρωπαϊκή Ένωση διανεμήθηκαν χθες στην Κυπαρισσία για άπορες οικογένειες.

Όπως πληροφορηθήκαμε, από τους 96 αυτούς τόνους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, δόθηκαν 88 περίπου στην Ιερά Μητρόπολη και 8,5 περίπου στο Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας.

Η διανομή έγινε στο χώρο που διεξάγεται η εμποροπανήγυρη ...........

της Κυπαρισσίας. Εκεί ήταν ιερείς και μέλη εκκλησιαστικών συμβουλίων για να προμηθευτούν τα τρόφιμα που, σύμφωνα με τις καταστάσεις της Μητρόπολης, αντιστοιχούσαν σε κάθε ενορία, καθώς και ο πρόεδρος Κώστας Κωνσταντόπουλος και μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων.

Θάρρος

Αγροτικές Επιδοτήσεις: Τώρα λένε για Τετάρτη - Πέμπτη, εκτός απροόπτου

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί το θέμα της καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων με τις συνεχείς αναβολές. Χθες, πληροφορίες ανέφεραν ότι το 50% των χρημάτων ενδέχεται να μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενδεχόμενα την Τετάρτη 9 ή την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της .........

Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ Βασίλης Κοζομπόλης, μας είπε: «Υπάρχει μια πληροφορία από το διοικητή της Αγροτικής, τον κ. Πανταλάκη, ότι η ΑΤΕ θα μπορέσει να προχωρήσει στην πληρωμή εντός της εβδομάδας».

Για την Τετάρτη έκανε λόγο δημοσίευμα της ιστοσελίδας agronews.gr, όπου χθες το πρωί αναφερόταν: «Να πληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (50%) στους αγρότες δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς υπογράφτηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις και εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και δεν υπάρξουν αλλαγές στην πλατεία Βάθης. Από την πλευρά της, η ΑΤΕbank δεσμεύεται ότι έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό των 1,1 δισ. ευρώ και ότι θα μπορεί να προχωρήσει στην πίστωση των λογαριασμών των παραγωγών, εκτός απροόπτου ως την Τετάρτη.

Ωστόσο, τα αρχικά σενάρια μιλούσαν για καθυστέρηση της πληρωμής της προκαταβολής στους αγρότες, δεδομένου ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, που η ATEbank δε θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να βρει ολόκληρο το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ από τη διατραπεζική αγορά, ενώ παράλληλα είχαν κλείσει και οι “κάνουλες” της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Θάρρος

Μεγαλόπολη το φυσικό αέριο και μετά Καλαμάτα

Θα κατασκευαστούν συνοδευτικές εγκαταστάσεις, για τη μελλοντική τροφοδότηση και της Καλαμάτας

Το «πράσινο» φως για την εγκατάσταση και διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης «Άγ. Θεόδωροι - ΔΕΗ Μεγαλόπολης» δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης.

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη θα ...........

κατασκευαστεί Σταθμός Μέτρησης δυναμικότητας ικανής να καλύψει την προβλεπόμενη κατανάλωση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Καθ’ όλο το μήκος της χάραξης του αγωγού θα κατασκευαστούν οι απαιτούμενες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, για τη μελλοντική τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Κορίνθου, Άργους - Ναυπλίου, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, καθώς και των περιοχών Πάτρας, Καλαμάτας και Σπάρτης.

Το τμήμα του αγωγού, μήκους 15,56 χλμ., από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, όπου καταλήγει ο πρόσφατα κατασκευασθείς αγωγός από τα Μέγαρα, έως την περιοχή Εξαμιλίων, θα έχει διάμετρο 30 ίντσες, ενώ το υπόλοιπο τμήμα, έως την περιοχή εγκαταστάσεων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, μήκους 143,4 χλμ., θα κατασκευαστεί με διάμετρο 24 ίντσες.
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη θα κατασκευαστεί Σταθμός Μέτρησης δυναμικότητας ικανής να καλύψει την προβλεπόμενη κατανάλωση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Καθ’ όλο το μήκος της χάραξης του αγωγού θα κατασκευαστούν οι απαιτούμενες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, για τη μελλοντική τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Κορίνθου, Άργους - Ναυπλίου, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, καθώς και των περιοχών Πάτρας, Καλαμάτας και Σπάρτης.

Παράλληλα με τη μείωση στην κατανάλωση λιγνίτη, με το κλείσιμο αντίστοιχων μονάδων, θα υπάρξει σημαντική μείωση στις εκπομπές αερίων, υγρών και στερεών αποβλήτων.

Θάρρος

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΓΓΕΛΙΑ – ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ζητείται επειγόντως πρωθυπουργός για χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.
Η δουλειά είναι μόνο ως τις 19 Φεβρουαρίου.

Ο,τι ζητήσει θα γίνει δεκτό, αρκεί : ............

- Να δεχτεί να κάνει ο,τι του λένε δυο αρχηγοί, που τους ανάγκασαν, ο ένας να παραιτηθεί αφού του είπαν ότι τον…εμπιστεύονται, και ο άλλος να συγκυβερνήσει, μόνο που ο ίδιος θέλει να το κάνει αυτό, χωρίς να φαίνεται, δείχνοντας ότι απλώς ότι ψηφίζει τα στοιχειώδη, αλλά δεν συμμετέχει σε τίποτα για να μη χρεωθεί τίποτα. Χωρις,λοιπόν, να συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα μεταξύ τους, θα του λένε τι να κάνει, μεταφέροντας τις εντολές των δανειστών.

- Να δεχτεί να αναλάβει,παίρνοντας έτοιμη τη λίστα των υπουργών και συνεργατών του, χωρίς να συμφωνούν ούτε σε αυτό οι δυο αρχηγοί. Ο ένας, που κατέστρεψε τη χώρα με μια φαεινή ιδέα, θα αφήσει στη θέση τους τους περισσότερους προηγούμενους υπουργούς- των οποίων είναι αρχηγός στο κόμμα – και ο άλλος δεν θέλει να βάλει κανέναν για να μην έχει καμία ευθύνη ή να δείχνει ότι δεν έχει ευθύνη, την οποία, όμως, εκ των πραγμάτων θα χρεώνεται, εξαναγκαζόμενος να ψηφίζει «ναι» σε συμφωνίες , που είχε δηλώσει αντίθετος..

- Να δεχτεί να κάνει τη δουλειά σε 100 ημέρες, και εκεί να τη σταματήσει και να φύγει,ακόμα κι αν εκείνην την ημέρα όλα είναι στη μέση, ή διαλύεται η Ευρώπη ή καίγεται η χώρα. Εκείνος πρέπει να φύγει και να πάει η χώρα σε εκλογές,με την ημερομηνία να έχει συμφωνηθεί από τώρα, σε ένα περιβάλλον που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει , όχι σε τρεις μήνες, αλλά ούτε αύριο!

Ο πρωθυπουργός – μαριονέτα πρέπει να έχει και κύρος, εμπειρία, διεθνή διαδρομή και αναγνώριση, επιστημονικές περγαμηνές και να χαίρει εκτιμήσεως, την οποία πρέπει να δεχθεί να χάσει, αφού όλοι θα ξέρουν, ότι είναι μαριονέτα!
Αυτός ο πρωθυπουργός - μαριονέτα πρέπει να δεχθεί για 100 ημέρες να ταπεινώνεται σε υπουργικά συμβούλια των οποίων δήθεν θα προεδρεύει εκτελώντας εντολές σε προσυμφωνημένο επακριβώς πλαίσιο,να ταπεινώνεται στη Βουλή , απαντώντας στην κριτική χωρίς να έχει ο ίδιος την ευθύνη των επιλογών και να εκπροσωπεί τη χώρα ως… υπάλληλος στις συνόδους κορυφής, όπου ταπεινώνονται ακόμα και εκλεγμένοι πρωθυπουργοί ή αντιπροέδροι ..

Ταυτόχρονα, πρέπει να δεχτεί να έρχεται αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή και τα μέσα ενημέρωσης, που θα μιλούν για μια μαριονέτα , που εξευτελίζεται απλώς´ προεδρεύοντας σε μια κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα θα κάνουν κουμάντο δυο αρχηγοί, λέγοντας ότι δήθεν πρόκειται για κυβέρνηση συνεργασίας. Στην πραγματικότητα θα είναι η προηγούμενη κυβέρνηση, με την προσθήκη μη κομματικών στελεχών σε 5 Υπουργεία και με το κόμμα που δεν συμμετέχει να μην συγκυβερνά, αλλά να είναι εξαναγκασμένο από τη διεθνή πίεση και τις εσωτερικές συνθήκες να ψηφίζει » ναι » σε συγκεκριμένα νομοσχέδια και συμφωνίες..Όχι, όμως, σε όλα..

Αυτός, λοιπόν, ο πρωθυπουργός όταν τελειώσει τη δουλειά, θα επιστρέψει στα προηγούμενα καθήκοντα του, έχοντας τσαλακώσει προφανώς την προσωπικότητα του, αλλά θα λέγεται στην υπόλοιπη ζωή του, πρώην ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ..
Τώρα, αν θα σώσει τη χώρα του ή θα του χρεοκοπήσει στα χέρια, δεν εξαρτάται από τον ίδιον, αλλά από εκείνους, που ο ένας έφυγε… μένοντας και ο άλλος ήρθε… (απο)φεύγοντας να έρθει για να μη χρεωθεί τίποτα.

Φυσικά, και οι δυο αρχηγοί βάζουν πάνω από όλα , τη χώρα!
Αν δεν την έβαζαν, υπήρχε περίπτωση, αντί για πραγματική κυβέρνηση σωτηρίας, να οδηγηθούν – με τους δανειστές να τους τραβούν το αυτί – σε μια δήθεν συγκυβέρνηση, που κανείς δεν την ήθελε πραγματικά, με έναν πρωθυπουργό μαριονέτα;

Υ.Γ.: Όποιος δεχθεί τη δουλειά, πρέπει να ξέρει ότι θα πληρωθεί στο τέλος. Αρα έχει ένα κίνητρο παραπάνω , να μην του χρεοκοπήσει η χώρα στα χέρια, για να πάρει τα λεφτά του.
Πληροφορίες : Μέγαρο Μαξίμου η Λεωφόρο Συγγρού. Για πιο σίγουρα, καλέστε Αγκελα Μέρκελ ή Νικολά Σαρκαζι… Ίσως μάθετε και νωρίτερα, αν προσλαμβάνεστε και τι ακριβώς θα κάνετε.

Tsekouratoi.gr

Ανακοίνωση απο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σπηλίας

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπηλίας Τριφυλίας, το τοπικό συμβούλιο και οι κάτοικοι του χωριού, αποφάσισαν ότι το μεροκάματο για την συγκομιδή της ελιάς την Ελαιοκομική περίοδο 2011 - 2012 ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση στην διπλανή εικόνα.




Δωρεάν διανομή τροφίμων στους άπορους πολύτεκνους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο σύλλογος πολυτέκνων Τριφυλίας θα διανείμει τα προϊόντα παρέμβασης για το έτος 2011. Θα διανεμηθούν στους δικαιούχους άπορους πολύτεκνους Μακαρόνια, Κριθαράκι και Κοφτό μακαρονάκι.

Παρακαλούνται όσοι δικαιούνται να προσέρχονται στο γραφείο του συλλόγου. Για την παραλαβή να έχουν μαζί τους και να παραδίνουν τα

Απαραίτητα δικαιολογητικά: .............

1. Θεωρημένη ταυτότητα Πολυτέκνων.

2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.

3. Εκκαθαριστικό Εφορίας του 2010.


Η διανομή θα διαρκέσει έως 31/Δεκ/2011.

Ο Πρόεδρος
Κ.Κωνσταντόπουλος

Η γραμματέας
Κατερίνα Αγγελινά

ΠΑτριωτικός ΤΡΙφυλιακός Σύλλογος (ΠΑ.ΤΡΙ.Σ.)

Στις 02 Νοεμβρίου 2011 ιδρύθηκε ο Πατριωτικός Τριφυλιακός Σύλλογος με το διακριτικό τίτλο ΠΑ.ΤΡΙ.Σ. και έδρα, τα γραφεία του, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 12.
Σκοπός του Συλλόγου αυτού είναι η αφύπνιση όλων εμάς των πολιτών, που θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορία μας, την αγάπη μας για τον τόπο μας και την πατρίδα μας, την εθνική μας ταυτότητα και την εθνική μας συνείδηση.

Επίσης σκοπός του συλλόγου είναι να σταθεί αρωγός με κάθε πρόσφορο τρόπο, σ΄ όλες τις προσπάθειες που γίνονται προς όφελος του τόπου μας και απέναντι σε όσους παρεμποδίζουν τέτοιες προσπάθειες είτε εκούσια είτε ακούσια.
Ο Σύλλογος αυτός ιδρύεται, μακριά και έξω από ταμπέλες, από πολιτικά κόμματα και μικροκομματικά συμφέροντα, με πρωταρχικό σκοπό να μείνει απέναντι σε κάθε σαθρό σύστημα, προσφέροντας λύσεις αλλά και χέρι βοηθείας, σε όποιον και με οποιονδήποτε τρόπο, μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας και στην πατρίδα μας.
Όλος ο κόσμος της Τριφυλίας είναι δεκτός να εγγραφεί στον .........

σύλλογό μας έτσι ώστε να γίνει η φωνή μας πιο δυνατή, ανεξαρτήτου πολιτικής προέλευσης, με μόνο γνώμονα την αγάπη στον τόπο και την πατρίδα μας.

Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, όσο και να προσπαθούν όλοι να μας πολώσουν και να μας χωρίσουν, πρέπει όλους να μας ενώνει, η εθνική μας ταυτότητα, η εθνική μας συνείδηση και η αγάπη μας προς την πατρίδα και τον τόπο μας. Πρέπει πέρα από οποιαδήποτε διαφορά, να κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, τι να προσφέρουμε και τι να δώσει ο καθένας μας, ώστε να λύσουμε όσα πιο πολλά προβλήματα μπορούμε. Σε μια εποχή που η χώρα μας, περνάει τις δυσκολότερες και πιο περίεργες ώρες της, σε μια εποχή που το ελληνικό κράτος δείχνει περισσότερο από ποτέ πιο διαλυμένο και ανήμπορο να βοηθήσει εμάς τους Έλληνες, είναι η στιγμή που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας, για το καλό του τόπου μας. Αυτός είναι και ο σκοπός του συλλόγου μας, διότι μπουχτίσαμε να βλέπουμε τα ίδια προβλήματα να ταλανίζουνε τον τόπο μας και κανείς να μην κάνει τίποτα, κανείς να μην ενεργοποιείται, κανείς να μην ασχολείται και όλοι να περιμένουν ότι κάποιος άλλος θ’ ασχοληθεί.

Δεν είναι ο ρόλος του συλλόγου μας να επικρίνει τους πάντες και τα πάντα, όμως δεν θα συναινέσει με απάθεια στα κακώς κείμενα. Θέλουμε να εμφανίζουμε τα προβλήματα και να τα παρουσιάζουμε μαζί με τη λύση τους, προσφέροντας την βοήθεια που θα μας ζητηθεί και θα μπορούμε να δώσουμε. Βαρεθήκαμε να είμαστε θεατές σ ένα θέατρο παραλογισμού και πολιτικών σκοπιμοτήτων, ακούγοντας πάντα μισές αλήθειες, επιρρίπτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και εν τέλει μένοντας με την απορία ποιος έχει δίκιο.

Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος της Τριφυλίας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας, θα διαγνώσει την ειλικρινή και ανιδιοτελή προσπάθειά μας και όλοι μαζί θα κάνουμε τον σύλλογο ένα ζωντανό και ενεργό κύτταρο της κοινωνίας της Τριφυλίας, με γνώμονα την αμέριστη αγάπη μας για την πατρίδα και τον τόπο μας.
Ο Σύλλογος ΠΑ.ΤΡΙ.Σ με την ίδρυσή του, αποτελεί και ένα στοίχημα ν΄ αποδείξουμε ότι οι Έλληνες όταν αγαπούν την πατρίδα τους, δεν έχουν ταμπέλες, αλλά δύναμη, θάρρος, πρωτοβουλία και λύσεις.

Εκ του ΔΣ του συλλόγου
Ο Πρόεδρος

Γιαννόπουλος Δημήτριος

Σε πόσο βαθύ ύπνο έχουν πέσει οι Δήμαρχοι της Μεσσηνίας;

Διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό τύπο ότι πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι δήμοι που αντιστέκονται στο χαράτσι στα ακίνητα μέσω που επέβαλε της ΔΕΗ με απαράδεκτο - εκβιαστικό τρόπο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρώτος τον χορό της άρνησης ξεκίνησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας και μπήκαν μετά και οι Δήμοι Ελληνικού, Αργυρούπολης, Κορυδαλλού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Σαρωνικού και Ίλιου.

Δηλαδή αυτή την στιγμή οι Δήμοι που συμμετέχουν (συνολικά) στην άρνηση του χαρατσιού είναι οκτώ.

Στον Νομό μας μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές κανένας Δήμος από τους έξι δεν έχει ανακοινώσει κάτι ανάλογο.
Να υποθέσουμε ότι οι Δήμαρχοι αδιαφορούν; Και ας αφήσουμε τους ......

υπόλοιπους δήμους της Μεσσηνίας και ας επικεντρωθούμε στον Δήμο Τριφυλίας που μας ενδιαφέρει.
Ο μεγάλος συνδικαλιστής - Δήμαρχος Τριφυλίας και προσφάτως Αλυτάρχης αγώνων κόντρας με μηχανάκια αξιότιμος κ. Κώστας Κόλλιας με την Δημοτική του ομάδα, έχει κάνει τίποτα για να μην πληρώσουν οι πολίτες το χαράτσι του Βενιζέλου; Αν όχι, πότε περιμένουν να το κάνουν;

Κύριε Κόλλια πόσο δύσκολο είναι να έρθετε σε επικοινωνία με άλλους Δημάρχους που ανήκουν στο ίδιο πολιτικό χώρο με σας (την Ν.Δ.) όπως τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ή του δημάρχου Βύρωνα κ. Νίκο Χαρδαλιά για να σας δώσουν κάποια κατεύθυνση για το τι πρέπει να κάνετε κι εσείς ως Δήμος;
Πόσους τόνους μυαλό χρειάζεται να έχετε για να κινηθείτε έστω και ζητώντας πληροφορίες για κάτι τέτοιο και να το ξεκινήσετε κι εσείς;

Μόνο εκκίνηση για κόντρες με μηχανάκια ξέρετε να δίνετε αξιότιμε κ. Κώστα Κόλλια;

Και ο Δήμος Βύρωνα στον χορό της άρνησης πληρωμής για το χαράτσι στα ακίνητα.

Με... παραλλαγές και προβληματισμούς επεκτείνεται το «δίκτυο» των δήμων που εφαρμόζουν ή αναζητούν τρόπους αντίστασης στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη εβδομάδα και με αφετηρία το Δήμο Νέας Ιωνίας ξεκίνησε πρόγραμμα ακτιβιστικής αντίστασης στο χαράτσι.

Οι δημότες ενημερώνονται για το πώς μπορούν να πληρώνουν σε τραπεζικά ΑΤΜ αφαιρώντας το ειδικό τέλος ακινήτων και στη συνέχεια ο δήμος αναλαμβάνει να καταθέσει μαζικά εξώδικα για να μην κοπεί το ρεύμα σε όσους χρωστούν, την ίδια ώρα που ομάδες εθελοντών θα αναλαμβάνουν να επανασυνδέουν τις κομμένες παροχές.

Στο πλευρό του Δήμου Νέας Ιωνίας βρέθηκαν ........

σύντομα οι Δήμοι Ελληνικού - Αργυρούπολης και Σαρωνικού, ενώ οι τρεις δήμαρχοι Η. Γκότσης, Χρ. Κορτζίδης και Π. Φιλίππου (κοινό τους χαρακτηριστικό, η προεκλογική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ) απηύθηναν επιστολή στην Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ζητώντας συλλογικές πρωτοβουλίες. Από χθες, νομική στήριξη σε όσους δημότες αδυνατούν να πληρώσουν άρχισε να προσφέρει και ο Δήμος Ιλίου, όπου, κατά τον δήμαρχο Ν. Ζενέτο, υπάρχουν 35.000 καταναλωτές της ΔΕΗ.

Το αίτημα των τριών δημάρχων εξετάζεται από χθες, οπότε παρελήφθη επισήμως, χωρίς μέχρι στιγμής να εκδηλώνεται κάποια αντίδραση από τις ΚΕΔΕ - ΠΕΔΑ όπου προεδρεύουν αντιστοίχως οι δήμαρχοι Κ. Ασκούνης και Ν. Σαράντης (κοινό τους χαρακτηριστικό η προεκλογική στήριξη από το ΠΑΣΟΚ).

Υπάρχουν όμως σοβαρές ενδείξεις ότι διαμορφώνεται ένας νέος δημοτικός «άξονας», με αφετηρία το Δήμο Περιστερίου, απ' τον οποίο αποφασίστηκε να κατατεθούν εξώδικα σε κάθε μέλος της διοίκησης της ΔΕΗ και υπόμνημα στην Εισαγγελία, όπου οι αρμόδιοι τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους για πιθανές βλάβες στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα όσων μείνουν χωρίς ρεύμα.

Γραμμή με Βύρωνα

Γραμμή συνεννόησης με το δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη άνοιξε ήδη ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς (κοινό τους χαρακτηριστικό ότι κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι, ενώ στο παρελθόν είχαν στηριχθεί από τη Ν.Δ.), ο οποίος μας δήλωσε ότι θα καταθέσει και εκείνος εξώδικα και υπόμνημα στην Εισαγγελία, αλλά και προσφυγή για την καταχρηστικότητα των μέτρων που αφορούν όσους απαλλάσσονται. «Δεν είναι δυνατόν να αναγκάζονται οι μακροχρόνια άνεργοι να καλούνται να πληρώσουν και μετά να προσφεύγουν για να τους επιστραφεί το ποσό που ήδη πλήρωσαν, ενώ δεν έχουν να φάνε», λέει ο κ. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος λέει ότι δεν στηρίζει το κίνημα τού «δεν πληρώνω γενικώς», αλλά θα προστατεύει μέσω της νομικής του υπηρεσίας τα νοικοκυριά που πραγματικά δεν τα βγάζουν πέρα, τα οποία γνωρίζει μέσω της συμμετοχής τους σε άλλα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Καθώς πληθαίνουν οι λογαριασμοί που καταφτάνουν εμπεριέχοντας το «χαράτσι», αυξάνονται και οι ομάδες πολιτών που ζητούν από δήμους να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Πάτρας, όπου η ομάδα «Patras Greek Revolution» ζητάει με επιστολή προς το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να σταθεί στο πλευρό των πολιτών του, όπως κάνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας. «Η απόφαση γι' αυτό το κάλεσμα προς το δήμο πάρθηκε έπειτα από ώριμη σκέψη, αλλά και πολλές συζητήσεις με τους συμπολίτες μας. Συζητήσεις από τις οποίες διαπιστώσαμε τις δυσκολίες και την απελπισία που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την επιβολή ενός ακόμη ληστρικού φόρου», αναφέρει η ομάδα, θυμίζοντας ότι από τον περασμένο Αύγουστο και με βάση δημοσιευμένα στοιχεία, «ένα στα δέκα σπίτια ήταν με κομμένο ρεύμα και το ποσοστό αυτό σίγουρα έχει μεγαλώσει αν λάβουμε υπόψη μας ότι έχει μεγαλώσει, και η ύφεση. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να καταλάβουμε τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι αρχίσουν να καταφτάνουν στους πολίτες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Newsbomb στο Δίκτυο «Δεν πληρώνω» από τους δήμους ανήκουν πλέον οι εξής Δήμοι.
Ελληνικό, Αργυρούπολη, Κορυδαλλός, Ψυχικό, Φιλοθέη, Σαρωνικός και Ίλιον αντιτίθενται στο χαράτσι για τα ακίνητα δημιουργώντας το δίκτυο «Δεν πληρώνω», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας.

Οι πολίτες των συγκεκριμένων δήμων έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τον τρόπο που θα πληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, χωρίς, ωστόσο, να καταβάλλουν τον ειδικό φόρο για τα ακίνητα.

Παράλληλα, ο κάθε δήμος αναλαμβάνει τη νομική στήριξη όσων χρωστούν και την κατάθεση μαζικών εξωδίκων ώστε να μην κοπεί το ρεύμα.

Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν

Σήμερα γιορτάζουν οι:

Άγγελος, Αγγελική, Γαβριήλ, Ευστρατία, Μιχάλης, Ραφαήλ, Σταμάτης, Στράτης...

Μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε Χρόνια Πολλά.




Σωρεία λαθών στα τετραγωνικά του λογαριασμού με τον ειδικό φόρο ακινήτων – Τι πρέπει να κάνετε.

Άναυδοι μένουν εκατοντάδες καταναλωτές που παίρνουν στα χέρια τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τον ειδικό φόρο ακινήτων, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα τετραγωνικά που αναγράφονται είναι πολλαπλάσια από εκείνα του οικήματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει ότι η επιχείρηση υπολόγισε το ειδικό τέλος ακινήτων με τα στοιχεία που χορηγούν οι Δήμοι και αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν λάθη στους λογαριασμούς.

Ακόμα δηλώνει ότι σε περίπτωση κατά την ........

οποία η επιχείρηση θεωρήσει ότι βλάπτεται η εταιρική φήμη της, σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της, από εσκεμμένη παραπληροφόρηση, θα πάρει όλα τα αναγκαία νόμιμα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της.

Σε περίπτωση κατά την οποία καταναλωτές εκτιμούν ότι υπάρχουν λάθη στους τρόπους υπολογισμού του Ειδικού Τέλους, τότε σύμφωνα με τον νόμο και την Υπουργική Απόφαση:

1. Σε περιπτώσεις ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω γραπτού μηνύματος (sms 54160) ή μέσω της ιστοσελίδας http://www.gsis.gr/faq/faq_eta.html. Αφού η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επεξεργαστεί τα στοιχεία και αν κριθεί αναγκαίο, τότε θα επικοινωνήσει με τη ΔΕΗ προκειμένου στον επόμενο λογαριασμό να συμψηφιστεί τυχόν υπερχρέωση ή δοθεί εντολή στη ΔΕΗ για μη έκδοση της δεύτερης δόσης.

2. Σε περίπτωση διαφωνίας υπολογισμού του Τέλους σε ακίνητα, τότε ο ενδιαφερόμενος και αφού πληρώσει το Τέλος, πρέπει να επικοινωνήσει με τις κατά τόπους ΔΟΥ παρέχοντας όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Τέλος η ΔΕΗ διαθέτει ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα www.dei.gr και την τηλεφωνική γραμμή 214 214 1000 με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα.

ΣΚΑΪ

Έχουν καταλάβει ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν είναι απλά "μεταβατικός" αλλά αυτός που θα διαπραγματευθεί για τη χώρα;

του Ν.Γ. Δρόσου

Στην κρισιμότερη οικονομική διαπραγμάτευση, ενδεχομένως στην Ιστορία της χώρας, η οποία θα αφορά στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% αλλά και σε μια συμφωνία η οποία θα καθορίσει την πορεία του τόπου, πιθανότατα για δεκαετίες, θέση έχουν μόνον οι ικανότεροι.

Εκείνοι, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα τη γνώση αλλά και την ικανότητα να αποφύγουν τις κακοτοπιές και να πείσουν τους συνομιλητές τους ότι οι λύσεις που θα συμφωνηθούν θα είναι επωφελείς ή τουλάχιστον θα είναι οι λιγότερο επώδυνες, για όλους.

Έως αργά χθες βράδυ, την ώρα που γράφονταν αυτές οι .........

γραμμές, τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας δεν είχαν ακόμη καταλήξει στην επιλογή τους σχετικά με το πρόσωπο που θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης, παρά το θετικό τρόπο με τον οποίο είχε υποδεχθεί η Ευρώπη τις αρχικές πληροφορίες, που ήθελαν τον κ. Λ. Παπαδήμο, έως πρόσφατα αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, ως τον κυριότερο υποψήφιο για τη θέση αυτή.

Τα ονόματα των Ν. Διαμαντούρου, Ευρωπαίου Συνηγόρου του Πολίτη και Π. Ρουμελιώτη, εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ήσαν επίσης «στο τραπέζι».

Ένα «τραπέζι» στο οποίο σε λίγες ημέρες θα κληθούν οι ιδιώτες πιστωτές της χώρας, ήτοι οι ελληνικές και ξένες τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι άλλοι θεσμικοί ή ιδιώτες επενδυτές, να συζητήσουν για την εθελοντική αποποίηση ποσοστού τουλάχιστον 50% των χρημάτων που δάνεισαν την Ελλάδα, αγοράζοντας τα ομόλογά της.

Euro2day

Μέχρι το μεσημέρι το όνομα του νέου πρωθυπουργού

Λύνεται σήμερα ο γρίφος με το όνομα του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη διάρκεια της ημέρας.

Όπως έγραψε ήδη από χτες το iefimerida.gr, φαβορί για την ηγεσία της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας είναι οι κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος, Παναγιώτης Ρουμελιώτης και Λουκάς Παπαδήμος, ενώ φαίνεται να έχει αποκλειστεί το όνομα του κ. Μολυβιάτη.
Χτες το πρωί, πιθανότερο όνομα για τη θέση του ..........

πρωθυπουργού ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας όταν η χώρα μπήκε στην ευρωζώνη, κ. Παπαδήμος. Η υποψηφιότητα του όμως φάνηκε να οδηγείται σε αδιέξοδο, λόγω των τριών όρων που έθεσε ο ίδιος προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργός. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το όνομά του κ. Παπαδήμου δεν έχει φύγει από το τραπέζι.

Λόγω της διαφαινόμενης εμπλοκής με τον κ. Παπαδήμο, από χτες το πρωί άρχισε να συζητείται έντονα το όνομα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, Νικηφόρου Διαμαντούρου. Ο κ. Διαμαντούρος αποκάλυψε ότι δέχτηκε διερευνητικό τηλεφώνημα, ωστόσο όπως δήλωσε στο Reuters θα δεχόταν την ανάληψη της πρωθυπουργίας υπό όρους.

Χτες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι επιστρέφει στη χώρα, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, το όνομα του οποίου φαίνεται πως έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Ωστόσο, ο κ. Ρουμελιώτης φέρεται να ισχυρίζεται ότι επιστρέφει για θέματα του ΔΝΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ένα υπο-σενάριο που ακούγεται έντονα, ο κ. Ρουμελιώτης ίσως προορίζεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατόπιν απαίτησης του κ. Παπαδήμου, στην περίπτωση που ο τελευταίος αναλάβει τελικά πρωθυπουργός.

Πάντως, σύμφωνα με την λακωνική δήλωση του απερχόμενου κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν «θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού», φράση η οποία μεταφράζεται στο ότι έχουν καταλήξει στο όνομα του προέδρου της νέας κυβέρνησης. Όπως δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας στο iefimerida.gr χτες, οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, αλλά το όνομά του θα ανακοινωθεί σήμερα μαζί με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου για τα οποία η συζήτηση συνεχίζεται αμείωτη.

Εξάλλου, στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του απερχόμενου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον κ. Παπανδρέου, μια συνεδρίαση που θα είναι η τελευταία αυτής της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς επιμένει στη θέση του για τοποθέτηση τεχνοκρατών και όχι πολιτικών προσώπων, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να αποδέχεται τη συμμετοχή στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. και της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη νέα κυβέρνηση. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε χτες ότι δέχτηκε πρόταση για τη θέση του αντιπροέδρου στη νέα κυβέρνηση, την οποία όπως είπε απέρριψε ενώ επιφυλάχθηκε και για τη γενικότερη συμμετοχή του κόμματός του στη κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Υπενθυμίζεται ότι σύσσωμα τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά) έχουν απορρίψει την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας και έχουν ζητήσει άμεση διεξαγωγή εκλογών.

iefhmerida

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.