Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Με στόχο τη νίκη το Τσιλιβή κόντρα στην Εράνη - Κομπλέ στο νησί η Εράνη

Στο γήπεδο του Πλάνου ανοίγει για φέτος... η αυλαία του πρωταθλήματος στη Δ΄ εθνική για τον ΑΟ Τσιλιβή που θα υποδεχθεί την Εράνη Φιλιατρών.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής Πατρίκ Ενγκεμά και οι παίκτες του δούλεψαν πολύ όλον αυτό τον καιρό. Ο καμερουνέζος τεχνικός γνωρίζει καλά την ομάδα του και δε χάνει ποτέ την αυτοπεποίθησή του και πίστη του για μια πετυχημένη πορεία.

Η ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στον αγώνα της ...........

Κυριακής με την Εράνη θα είναι αξιόπιστη με τον κ. Ενγκεμά να επιλέγει τους περισσότερο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές.

Απόντες θα είναι σίγουρα οι Στεφανόπουλος (για προσωπικούς λόγους) και Ντόβρος (τράβηγμα στο δικέφαλο). Από εκεί και πέρα ο Κάρδαρης Ακ. αντιμετωπίζει πρόβλημα με ίωση χάνοντας τις τελευταίες προπονήσεις με πιθανότερο αποτέλεσμα την παραμονή του στον πάγκο και τη μη συμμετοχή του στην αρχική εντεκάδα.

Ο προπονητής θα αποφασίσει γι αυτό την τελευταία στιγμή. Τέλος οι φοιτητές Κώστας Κουσίδης και Πάρης Ψηφής έχασαν λόγω μαθημάτων κάποιες προπονήσεις και είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει τις 3 μμ στο δημοτικό στάδιο του Πλάνου και η διοίκηση κάνει έκκληση στους φίλους της ομάδας να δώσουν... βροντερό παρών.

Κομπλέ η Εράνη

Στο αντίπαλο... στρατόπεδο τώρα η ομάδα της Εράνης Φιλιατρών θα έρθει στο νησί από το απόγευμα του Σαββάτου για το ματς της Κυριακής, αποδεικνύοντας το πόσο πολύ υπολογίζει τον κυριακάτικο αντίπαλό της. Οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Κακαλέτρη γνωρίζουν καλά πως μόνο εύκολο έργο δε θα έχουν στο νησί κόντρα στο Τσιλιβή.


Ο νεαρός τεχνικός δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, πλην της απουσίας του νεαρού Νίκου Κόλλια ο οποίος είναι τιμωρημένος από την περσινή χρονιά. Από εκεί και πέρα η Εράνη φέτος δεν κρύβει πως έχει στόχους υψηλούς με την εμπειρία κάποιων παικτών να "παντρεύεται" με τον ενθουσιασμό των νεοτέρων.

Οι Κουτσουρές (χαφ), Γρηγορακάκης (χαφ, πέρυσι στην Καλαμάτα), Ντινίωτης Ηλ. (κεντρικός αμυντικός) και Μικελάτος (πρώτος σκόρερ στο Διαγόρα Βραχνεΐκων πέρυσι) είναι οι παίκτες που αποτελούν τον "κορμό" της φετινής Εράνης.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι αύριο Σάββατο η αποστολή θα κάνει προπόνηση στο πλαστικό της Κυπαρισσίας ώστε οι παίκτες να συνηθίσουν τις γηπεδικές συνθήκες που θα είναι παρόμοιες με αυτές του γηπέδου του Πλάνου όπου θα διεξαχθεί η κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στο Τσιλιβή.

IonianSports σε συνεργασία με το Φιλιατρά News

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε στην Ερανάρα μας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με το δεξί, και να γυρίσει πίσω στα Φιλιατρά με το τρίποντο στην τσέπη.
Καλή Επιτυχία Ερανάρα μας.

Σε 7 μέρες θα έχουμε 11 / 11 / 11. Τι πρόκειται να γίνει ; Υπάρχουν οι θεωρίες συνωμοσίας ;

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις θεωρίες συνωμοσίας. Σύμφωνα με την Wikipedia "με τον όρο θεωρία συνωμοσίας γίνεται αναφορά σε κάθε θεωρία σύμφωνα με την οποία, ένα γεγονός ή μια σειρά από γεγονότα ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα συνωμοτικής, μυστικής, οργανωμένης και υπόγειας δράσης ατόμου ή ομάδας ανθρώπων ή υπηρεσιών ή Πολιτικής παράταξης ή Κυβερνήσεων ή Συνασπισμών.

Οι θεωρίες συνωμοσίας αποτελούν μία εναλλακτική και ........

πολλές φορές καινοτόμο οδό αντί των επίσημων ερμηνειών γύρω από κάποιο θέμα, τις οποίες εκλαμβάνουν ως προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων και περισσότερο όταν αυτές δεν είναι απόλυτα πειστικές πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχουν.

Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης για να χαρακτηρίσει εν γένει κάθε αναπόδεικτη και συχνά ίσως παράλογη ερμηνεία γύρω από κάποιο γεγονός.

Στη σημερινή εποχή πολλοί άνθρωποι τείνουν να υιοθετούν συνωμοσιολογικές θεωρίες για την ερμηνεία ο,τιδήποτε άγνωστου, παράδοξου ή αναπόδεικτου."

Αν όμως κάποιος μας έλεγε ότι υπάρχει ένα παιχνίδι με κάρτες το οποίο βγήκε το 1995 και επάνω στις κάρτες απεικονίζονταν γεγονότα που συνέβησαν αρκετά χρόνια μετα τι θα λέγατε?
Εχετε ακούσει για Card game "Iluminatti"?
Aυτό το παιγνίδι έχει κυκλοφορήσει σε αρκετές εκδόσεις εκ των οποίων η τελευταία -σύμφωνα με αυτα που λέγονται- το 1995. ΠΡΙΝ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.

Μεσα σε αυτό το παιχνίδι υπάρχουν κάρτες με εικόνες. Εικόνες που κατά (διαβολική;;;) σύμπτωση απεικονίζουν γεγονότα τα οποία συνέβησαν πολύ αργότερα. Η επίθεση στους δίδυμους πύργους στην Αμερική το 2001. Υπάρχει μέσα στο παιχνίδι που βγήκε το 1995.
Η επίθεση την ίδια μέρα στο πεντάγωνο της Αμερικής. Και αυτό υπάρχει σε κάρτα μέσα στο παιχνίδι.

Στο πρώτο Video βλέπουμε τον σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδας να λέει ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε άμεσα.
"We need a globo goverment. Globo Finlcial goverment and we needed fast" = Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια Διακυβέρνηση. Μια Παγκόσμια διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα.
ΩΠΑ!!!! Τι θέλει να πει το ποιητή;;;; Αυτό δεν ανήκει στις θεωρίες συνομωσίας;;;;

Η πετρελαιοκηλίδα της BP στο Μεξικό. Το πουλί βουτηγμένο στα πετρέλαια. Τι σύμπτωση και αυτό υπάρχει μέσα στο παιχνίδι.
Λέγεται ότι ολες οι κάρτες τους έχουν βγει πραγματικότητα. Τώρα υπάρχει μια κάρτα που ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ. Μια κάρτα από το παιχνίδι που η τελευταία του έκδοση κυκλοφόρησε το 1995 σας θυμίζω.
Η κάρτα αυτή απεικονίζει το Big Ben στο Λονδίνο να πέφτει. Και αν κρίνουμε από τον αγαπημένο αριθμό των Iluminati που είναι ο αριθμός 11, όπως αναφέρεται μέσα στα Video τότε καταλαβαίνουμε ότι πολύ πιθανόν αυτό το γεγονός να συμβεί φέτος. Στο Λονδίνο. Με ημερομηνία πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν αποκλείεται να είναι και ημερομηνία που θα συμφωνούν απόλυτα τα νούμερα. Ημέρα, μήνας, χρονιά.... Πλήρης ταύτιση αριθμών. Και Φυσικά θα είναι τρομοκρατικό χτύπημα όπως στους δίδυμους πύργους.

Καλο θα ήτα πάντως να δείτε και την ταινία Knowing με τον Νίκολας Κέϊτζ. Αν δεν την βρείτε στα Video Club αναζητήστε την σε torrent στο internet. Υπάρχει και με Ελληνικούς υπότιτλους μάλιστα.
Εκει θα δείτε πολλά!!!! Και θα προβληματιστείτε ακόμα περισσότερο.

Ολα αυτά που γράφω δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Είναι στοιχεία μέσα από τα πέντε Video που θα ακολουθήσουν.
Συνιστούμε ψυχραιμία, και κοιτάξτε με σοβαρότητα τα επόμενα Video. Ευχόμαστε και ελπίζουμε όλα αυτά να είναι κακόγουστο αστείο.
Τα Video ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Υπάρχουν Ελεύθερα για να τα δείτε στο Youtube.
Εμάς όμως μας προβλημάτισε πολύ αυτή η ιστορία.









ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Διαβάστε χρήσιμους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς του σπιτιού σας, πολεμώντας ταυτόχρονα τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την αλόγιστη σπάταλη ενέργειας.

Η κατανάλωση ενέργειας από τους οικιακούς χρήστες έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότερες συσκευές απαιτούν σεβαστές ποσότητες ρεύματος.
Συνδυάστε οικολογία και οικονομία λοιπόν με τις ..........

παρακάτω προτάσεις.

Θερμοσίφωνας

Μην ρυθμίζετε το θερμοστάτη στο θερμοσίφωνο πάνω από τους 60 βαθμούς Κελσίου η ανάψτε το θερμοσίφωνα σας όσο χρειάζεστε, ανάλογα με τις ανάγκες σας για ζεστό νερό
Προτιμήστε ηλιακό θερμοσίφωνα. Μπορεί να καλύψει κατά 80% τις ετήσιες δαπάνες σας σε ζεστό νερό χωρίς να χρειαστεί κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Προτιμήστε το ντους από το μπάνιο στην μπανιέρα. Ξοδεύετε 3 φορές λιγότερο ρεύμα και νερό. Μην αφήνετε το ζεστό νερό να τρέχει άσκοπα.

Ψυγεία-καταψύκτες.

Το ψυγείο καταναλώνει αρκετή ενέργεια γιατί λειτουργεί όλο το 24ωρο. Η ενεργειακή ετικέτα που διαθέτουν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές μας δίνει πληροφορίες για την ενεργειακή απόδοση τους. Επιλέξτε μια συσκευή με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, ελέγχοντας την ετικέτα ενεργειακής σήμανσης (π.χ. κλάση Α).
Τοποθετήστε το ψυγείο σας μακριά από την ηλεκτρική κουζίνα, το καλοριφέρ και μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, γιατί αλλιώς μπορεί να αυξηθεί η κατανάλωση ρεύματος μέχρι και 30%.
Αν το ψυγείο σας δεν έχει αυτόματη απόψυξη, φροντίστε να κάνετε τακτικά απόψυξη. Ένα στρώμα πάγου πάχους 5 χιλιοστών αυξάνει κατά 30% την κατανάλωση ρεύματος.
Ρυθμίστε το θερμοστάτη του ψυγείου ώστε η θερμοκρασία στο θάλαμο συντήρησης να είναι 7 βαθμοί Κελσίου και του καταψύκτη στους -18 βαθμούς Κελσίου. Έτσι εξοικονομείτε μέχρι και 15% ρεύμα.
Μην ανοίγετε συχνά την πόρτα του ψυγείου και μην την κρατάτε πολύ ώρα ανοικτή.
Μην καλύπτετε τα κενά εξαερισμού του ψυγείου, ξεσκονίζετε καλά τις σωληνώσεις (πλέγμα) στην πίσω πλευρά του και αφήνετε τουλάχιστον 5 εκατοστά απόσταση από τον τοίχο για το σωστό αερισμό του.
Φροντίστε το λάστιχο της πόρτας να είναι καθαρό και να εφαρμόζει καλά.
Όταν απουσιάζετε από το σπίτι σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα π.χ. σε διακοπές, βγάζετε το ψυγείο από την πρίζα, αδειάζετε το και αφήνετε την πόρτα του ανοικτή.
Μην βάζετε ζεστά φαγητά στο ψυγείο. Είναι προτιμότερο να περιμένετε να κρυώσουν πρώτα, τόσο για λόγους σωστής ψύξης όσο και για λόγους υγείας.

Φωτισμός.

Φροντίστε να μην μένουν αναμμένα τα φώτα όταν δεν είναι απαραίτητο.
Προτιμήστε ένα χαμηλό γενικό φωτισμό και τοπικό φωτισμό όπου τον χρειάζεστε.
Φροτιμήστε τα ανοικτά χρώματα στους τοίχους του σπιτιού σας, καθώς κάνουν το εσωτερικό περιβάλλον φωτεινότερο.
Για κοινή λάμπα πυράκτωσης καταναλώνει έως και 4 φορές περισσότερη ενέργεια από ένα λαμπτήρα φθορισμού που προσφέρει τον ίδιο φωτισμό.
Στην κουζίνα και σε χώρους εργασίας προτιμήστε τις λάμπες φθορισμού.
Οι λάμπες χαμηλής κατανάλωσης (όπως οι ηλεκτρονικοί λαμπτήρες) μπορεί να κοστίζουν περισσότερο από τις κοινές, αλλά έχουν οκταπλάσια διάρκεια ζωής και καταναλώνουν 4 φορές λιγότερο ρεύμα.

Ηλεκτρικές κουζίνες.

Φροντίστε τα μαγειρικά σκεύη να εφαρμόζουν σωστά στις εστίες της κουζίνας. Σπαταλάτε 20-30% περισσότερη θερμότητα και ρεύμα όταν η βάση του σκεύους είναι 1-2 εκατοστά μικρότερη από την εστία.
Χρησιμοποιώντας τη χύτρα ταχύτητας εξοικονομείτε 30-60% ρεύμα και 80% χρόνο.
Όταν βράζετε νερό, σκεπάστε τη κατσαρόλα με το καπάκι της. Θα βράσει γρηγορότερα και με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
Κλείνετε την εστία της κουζίνας η το φούρνο λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο η το ψήσιμο του φαγητού, καθώς η υπάρχουσα θερμοκρασία είναι αρκετή για το τελείωμα.
Αποφεύγετε τις προθερμάνσεις του φούρνου.
Αποφεύγετε το συχνό άνοιγμα-κλείσιμο του φούρνου. Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του φούρνου φεύγει το 20% της υπάρχουσας θερμότητας.
Καθαρίζετε τακτικά τις εστίες και το φούρνο.
Για το ζέσταμα μικρών ποσοτήτων φαγητού προτιμήστε το φούρνο μικροκυμάτων γιατί εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια και χρόνο.

Πλυντήρια ρούχων.

Επιλέξτε το πλυντήριο με τη μικρότερη κατανάλωση νερού και ρεύματος. Επιλέξτε την ετικέτα ενεργειακής σήμανσης.
Είναι αποδεδειγμένο ότι τα ρούχα καθαρίζουν εξίσου τόσο στους 60 βαθμούς Κελσίου όσο και στους 90 βαθμούς. Προτιμήστε τη λειτουργία σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
Εφαρμόζετε τις οδηγίες του κατασκευαστή, προκειμένου να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια, νερό, αλλά και απορρυπαντικό.
Επιλέξτε την αγορά εκείνου του πλυντηρίου που μπορεί να συνδεθεί με ηλιακό θερμοσίφωνα για τη χρήση ζεστού νερού.
Όταν απουσιάζετε, κλείνετε την παροχή νερού του πλυντηρίου.

Μικροσυσκευές.

Πριν αγοράσετε μια συσκευή ενημερωθείτε για την κατανάλωση της σε ρεύμα, καθώς υπάρχουν διάφορες από συσκευή σε συσκευή (ακόμη και στη λειτουργία αναμονής). Οι μικρές συσκευές γενικά καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις μεγάλες.
Κλείνετε την τηλεόραση, το βίντεο, και το στερεοφωνικό από το διακόπτη της συσκευής και όχι από το τηλεκοντρόλ, γιατί έτσι οι συσκευές μένουν σε λειτουργία αναμονής (stand-by) και συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα. Γι αυτό, μην αφήνετε αναμμένες συσκευές όταν δεν τις χρειάζεστε. Η κατανάλωση ρεύματος στο χρόνο αναμονής είναι πολύ σημαντική.

Θέρμανση.

Προτιμήστε τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες μέρες να αφήνετε τον ήλιο να μπαίνει στο σπίτι σας από το να ανάβετε το καλοριφέρ.
Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώματα με κουρτίνες η καλύμματα, γιατί μειώνεται σημαντικά η απόδοση τους.
Μην ρυθμίζετε τον θερμοστάτη πάνω από τους 18 βαθμούς Κελσίου, αν έχετε αυτόνομη θέρμανση. Για κάθε επιπλέον βαθμό σπαταλάτε μέχρι και 10% περισσότερη ενέργεια.
Φροντίστε για τη συντήρηση του καυστήρα από ειδικό τεχνίτη, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Ψύξη/ Κλιματισμός χώρων.

Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό, ενημερωθείτε για την ενεργειακή του κατανάλωση δεδομένου ότι μπορεί να αυξήσει σημαντικά το λογαριασμό σας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για τα κλιματιστικά σας.
Ρυθμίζετε το κλιματιστικό χρησιμοποιώντας ένα καλό θερμόμετρο τοίχου και μην επιδιώκετε θερμοκρασία χαμηλότερη από 26 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι και μεγαλύτερη από 18 βαθμούς το χειμώνα.
Χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα που καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια σε σχέση με το κλιματιστικό. Η καλύτερη θέση για έναν ανεμιστήρα είναι η οροφή, γιατί δροσίζει, ενώ καταναλώνει ενέργεια όσο και ένας κοινός λαμπτήρας φωτισμού.
Έχετε τα παράθυρα κλειστά όταν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού για να μην χάνετε πολύτιμη ενέργεια.
Τοποθετήστε ανοιχτόχρωμες τέντες στα νότια και δυτικά παράθυρα. Έτσι η ηλιακή ακτινοβολία μειώνεται έως και 75%.
Βάφετε τους εξωτερικούς τοίχους με ανοικτά χρώματα.
Το καλοκαίρι, αερίζετε το σπίτι σας τα βράδια.

Θερμομόνωση.

Όσο καλύτερη είναι η θερμομόνωση στο σπίτι τόσο λιγότερη κατανάλωση ενέργειας απαιτείται για τη θέρμανση η την ψύξη του.
Ελέγξτε τις πόρτες και τα παράθυρα για χαραμάδες και κλείστε τις με μονωτικό υλικό η σιλικόνη.
Τοποθετήστε διπλά τζάμια, τουλάχιστο στα βορεινά παράθυρα.
Κλείνετε τα παντζούρια και τις κουρτίνες για να διατηρείται η ζεστή τις νύχτες που έχει πολύ κρύο.

1. Μειώστε τη χρήση κλιματιστικού κατά 2 ώρες την ημέρα. Θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον 30 € τον χρόνο.

2. Μειώστε κατά 1οC τον θερμοστάτη της κεντρικής θέρμανσης και μην ξεπερνάτε τους 19 - 20οC. Υπολογίστε ότι θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον 10% ενέργεια. Αν για παράδειγμα, καταναλώνετε 1000 λίτρα τον χρόνο για θέρμανση, τότε θα κερδίσετε 100 Λίτρα.

3. Αλλάξτε συνήθειες στο πλύσιμο των ρούχων. Αν αλλάξετε δυο πλύσεις μηνιαίως από τους 60ο στους 40οC, τότε θα εξοικονομήσετε περίπου 30 € ετησίως.

4. Όταν δεν χρησιμοποιείτε την τηλεόραση, το DVD ή το στερεοφωνικό, μην τα αφήνετε στο stand by, αλλά αντίθετα κλείστε τα από τον κεντρικό διακόπτη. Θα εξοικονομήσετε περίπου 15 € τον χρόνο.

5. Αν έχετε πολυμελή οικογένεια και μαγειρεύετε συχνά στο μεγάλο μάτι της κουζίνας, προτιμήστε χύτρα ταχύτητας. Εξοικονομείτε 60-80% της ενέργειας, πράγμα που θα σας επιτρέψει να γλιτώσετε έως και 75 € ετησίως.

6. Κάντε συχνά απόψυξη στο ψυγείο σας. Ένα στρώμα πάγου πάχους 5 χιλιοστών αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος κατά περίπου 30%. Αποψύξτε λοιπόν και κερδίστε περίπου 10 € ετησίως.

7. Αντικαταστήστε 5 λάμπες με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η απόσβεση των χρημάτων θα γίνει γρήγορα και θα εξοικονομείτε 15 € ετησίως.

8. Χρησιμοποιήστε ηλιακό αντί για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Θα γλιτώνετε τουλάχιστον 150 € ετησίως.

9. Όταν έρθει η ώρα να αλλάξετε το ψυγείο σας, προτιμήστε ψυγείο ενεργειακής απόδοσης Α. Θα εξοικονομείτε περίπου 15-40 € ετησίως.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ- ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Εκλογές Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: Οι συνδυασμοί που κατατέθηκαν

Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην "εκλογική μάχη" του επιμελητηρίου Μεσσηνίας που θα γίνουν στις 5, 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2011, σήμερα έγιναν γνωστοί οι συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στην εκλογή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνδυασμοί είναι:........


1) ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ με τον διακριτικό τίτλο «Αγωνιστική, Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία» με επικεφαλή τον κ. Νικόλαο – Ηλία Ψαλτήρα και σύνολο υποψηφίων 11.

2) ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ με τον διακριτικό τίτλο «Δημιουργική Μεσσηνία» με επικεφαλή τον κ. Γεώργιο Καραμπάτο και σύνολο υποψηφίων 134.

3) ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ με τον διακριτικό τίτλο «Νέο Επιμελητήριο» με επικεφαλή τον κ. Γεώργιο Γκούμα και σύνολο υποψηφίων 88.

4) ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ με τον διακριτικό τίτλο «Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία» με επικεφαλή τον κ. Δημήτριο Αδαμόπουλο και σύνολο υποψηφίων 52.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το τέλος επιτηδεύματος

Νομικές βολές στην επιβολή του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (δικηγόροι μεταξύ αυτών) εξαπέλυσαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δικηγορικοί σύλλογοι και ιδιώτες.

Οι προσφυγές που συζητήθηκαν είχαν ασκηθεί από ..........

τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Χαλκίδας και από το Σωματείο «Ελλήνων Φορολογούμενων και ιδιωτών επιτηδευματιών», οι οποίοι μίλησαν για μέτρο αντισυνταγματικό και παράνομο.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση του Ν. 3986/2011 που προβλέπει την επιβολή του επίμαχου τέλους, καθώς και την ακύρωση της από 2/8/2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που καθορίζει τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του.

Όπως υποστηρίζουν το μέτρο «αποτελεί φόρο και όχι τέλος», ενώ δεν αντανακλά πραγματική φοροδοτική ικανότητα των δικηγόρων, αλλά παρουσιάζει μια επίπλαστη «αντικειμενική» οικονομική δυνατότητα, που «ουδόλως μπορεί να θεωρηθεί ανεκτή σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας και τις παρούσες συνθήκες ασκήσεως του δικηγορικού λειτουργήματος».

Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου απάντησαν στη συζήτηση πως πρόκειται για τέλος και η επιβολή του είναι νόμιμη και συνταγματική. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

capital.gr

ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥΝ ΘΕΛΕΙ, ΔΕ ΘΕΛΕΙ!!

Πληροφορίες από υπουργούς αναφέρουν ότι στις τοποθετήσεις τους στη Βουλή θα δώσουν έμφαση στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ή της μεταβατικής όπως τη λέει η ΝΔ. Δηλαδή, Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος κα θα τοποθετηθούν θέτοντας ως δεδομένο την παραίτηση του πρωθυπουργού!

Θα το κάνουν για να διασφαλίσουν το μετά, πρώτα απ’ όλα, όμως, τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ουσιαστικά οι τοποθετήσεις τους θα αποτελέσουν τον ..........

τελικό μοχλό πίεσης προς τον Γιώργο Παπανδρέου ώστε στην ομιλία του πριν τα μεσάνυχτα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Γιατί ξέρουν πως αν είναι καθαρός στην τοποθέτησή του και δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα τότε θα πάρει τη ψήφο εμπιστοσύνης που θέλει για να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Από το πρωί στα δύο γραφεία του πρωθυπουργού στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αναβρασμός.

Οι συνεργάτες του επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια. Να μείνει στη γραμμή ψηφίστε με και μετά θα ξεκινήσω τις διαδικασίες, που δεν προκαλεί ασφάλεια στους διαφωνούντες, ή να πάει στη Βουλή με κάτι χειροπιαστό. Όπως με μία… συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτός είναι ο λόγος που οι συνεργάτες του αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει γίνει ή να γίνει νέα επικοινωνία σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά.

Το πρόβλημα που έχουν είναι ότι χωρίς τη ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός δίνει το πάνω χέρι στον αρχηγό της ΝΔ. Χωρίς το ντηλ όμως μαζί του ο κίνδυνος καταψήφισης και μετά διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, αφού ο ένας θα ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον για την πτώση της κυβέρνησης, είναι υπαρκτός.

Apospasma.gr

Γ. Παπανδρέου: «Δεν παραιτούμαι, “ναι” σε κυβέρνηση συνεργασίας»

Από το μεσημέρι έχει πάρει την απόφασή του ο πρωθυπουργός

Η θέση και στάση του πρωθυπουργού στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο «κλείδωσε» λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, μετά από πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς πολιτικούς συνεργάτες του (Αθανασάκης, Βάρτζελη, Ελενόπουλος) και όχι με υπουργούς του.

Η θέση του Παπανδρέου θα διατυπωθεί στην ομιλία του απόψε το βράδυ στη Βουλή, λίγο πριν κληθούν να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα περιέχει τις εξής θέσεις:

Δεν παραιτούμαι γιατί αυτό σημαίνει ακυβερνησία .........

από αύριο και μία περιπέτεια με υπηρεσιακή κυβέρνηση που όμως δεν θα μπορεί να νομοθετεί και άρα δεν θα μπορεί να επικυρώνει αποφάσεις της τρόικαw που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα

Από τη Δευτέρα και εφόσον έχω πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ξεκινάω συζητήσεις για διαπραγματεύσεις με όλα τα κόμματα για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με πολιτικά πρόσωπα και προσωπικότητες

Μέχρι την τελική συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας η υφιστάμενη κυβέρνηση προχωρά στο νομοθετικό της έργο και στις επαφές με τους δανειστές μας στο εξωτερικό

Παραμένω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι σε κοινή σύσκεψη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και να βρούμε λύση σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 10 ημερών.

Newsbomb

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου για το τέλος

Προσφυγή αναμένεται να κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας για τη νομιμότητα είσπραξης του ειδικού τέλους, που επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ακολουθώντας τα βήματα των Δικηγορικών Συλλόγων της Αθήνας και της Καλαμάτας και αφουγραζόμενος την αδυναμία του κόσμου να πληρώσει ο δικηγορικό σύλλογος της πόλης μας αναμένεται να πάρει πρωτοβουλίες για νομική παρέμβαση.

Επ΄αυτού μάλιστα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη .........

στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου παρουσία εκπροσώπων της ΔΕΗ στην Πάτρα και στο Αίγιο και άλλων φορέων, όπου αναζητήθηκε νομική φόρμουλα, ώστε να μην αναγνωριστεί το δικαίωμα στη ΔΕΗ να εισπράξει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Πελοπόννησος

Διακοπή ηλεκτροδότησης την Κυριακή

Από το κεντρικό γραφείο της ΔΕΗ Φιλιατρών ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και από ώρα 8 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στις παρακάτω περιοχές: .........


Αρμακάδια

Γιόλακα

Μώρενα

Λεμπεστενά

Λαγκούβαρδος

Αγία Κυριακή

Λίμνες

Ποτάμι Λαγκουβάρδου και

Βάλτα Γαργαλιάνων.

Από την ΔΕΗ Φιλιατρών

Ο Έλληνας Καντάφι σκέφτεται να μην φύγει

Το κανταφικό σύνδρομο του Παπανδρέου που τον κρατάει καθηλωμένο στην καρέκλα του «έσπασε» για τρίτη φορά την συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας

Η πρόθεση-πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση μεταβατικής κυβέρνησης, αλλά … υπό όρους, οι οποίοι αφορούν στην παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου, έγινε αποδεκτή με … χαμόγελο από τον Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον πολιτικό του αντίπαλο και … πάει για άλλα. Δηλαδή… ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω!

Ο πρωθυπουργός δηλαδή είναι πρόθυμος … να.........

συζητήσει τα πάντα εκτός από το να παραδώσει την πρωθυπουργική του καρέκλα, όπως έκανε και ο Καντάφι και αυτή την ομοιότητα του με τον Καντάφι διαπίστωσαν και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Αγνοώντας τους βουλευτές του, τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, την Ευρώπη, την αντιπολίτευσης και την κοινωνία επιμένει ότι ο τίτλος του εθνικού σωτήρα ανήκει μόνο στον ίδιο.

parapolitika.gr

Έλσα Παπαδημητρίου: "Δε δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ"

Με τη λέξη "λυπάμαι" η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου δήλωσε την ανάγκη σύστασης εθνικής κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ. Δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ. "Νιώθω εσωτερική κρίση", είπε.

Την απόφασή της να απέχει από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ανακοίνωσε, προσερχόμενη στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.

Η κ. Παπαδημητρίου, αιτιολογώντας την .........

απόφασή της, αναφέρθηκε στην ανάγκη για εθνική κυβέρνηση συνεργασίας και σημείωσε πως ο κ. Παπανδρέου πρέπει το βράδυ να ανακοινώσει ότι ζητά ψήφο για να ξεκινήσει διεργασίες συνεννόησης με τη ΝΔ.

Η ίδια δήλωσε ότι τα κρίσιμα σημερινά μεσάνυχτα θα δηλώσει "παρών" στη Βουλή για να ακούσει τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, σημείωσε ότι "ενώ τόσες μέρες η κυβέρνηση Παπανδρέου χειρίστηκε τόσο σοβαρά το θέμα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, τη μία τελευταία εβδομάδα φάνηκε η εσωτερική κακοδιαχείρισή μας".

Σημείωσε, δε, πως η ψήφος που είχε ανακοινώσει πως θα έδινε αφορούσε το ευρώ και όχι στελέχη της κυβέρνησης που με τη δράση τους έχουν καταπλήξει την υφήλιο.

Η ίδια υπογράμμισε ότι "λυπάται για την τροπή των εξελίξεων" και ότι αναπόφευκτα νιώθω εσωτερική κρίση, όπως ο κάθε απλός Έλληνας πολίτης και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της με το ερώτημα "Ποια κυβέρνηση να ψηφίσω;".

Πάντως, έκπληξη είχε προκαλέσει στους πολιτικούς κύκλους, η πρώτη αντίδραση της κ. Παπαδημητρίου ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς είναι γνωστό ότι συνδέεται προσωπικά με την Ντόρα Μπακογιάννη που εξαρχής είχε δηλώσει ότι θα ασκήσει όσες πιέσεις διαθέτει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

News 247

Ψήφος εμπιστοσύνης: Κρίσιμη ψηφοφορία το βράδυ της Παρασκευής

Με την ονομαστική ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κορυφώνονται οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ο πρωθυπουργός, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σύσσωμη την αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε «τρομακτικό κενό ακυβερνησίας».

Παραίτηση του πρωθυπουργού θα υπάρξει και στην ..........

περίπτωση που η κυβέρνηση απωλέσει την αρχή της δεδηλωμένης, αλλά όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη επιθυμεί να αποχωρήσει υπό συνθήκες πολιτικής ομαλότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συμφωνήσει να δηλώσει την παραίτησή του με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε επαφές για σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η απόφαση για δημοψήφισμα, αναφέρει το Reuters.

Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν πλέον πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος χωρίς όμως οι εξελίξεις να είναι προδιαγεγραμμένες.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ επιμένει στη θέση της για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, με μη πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία να διενεργηθούν εκλογές.

Το βράδυ της Πέμπτης η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι βουλευτές της θα είναι παρόντες τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ψηφοφορία και θα ψηφίσουν «όχι».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για την ανανέωση της εμπιστοσύνης απαιτείται πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120 θετικών ψήφων.

econews

Οι κωλοτούμπες κι η καλτσοδέτα της Καϊλή...

Άρθρο του Σωτήρη Ξενάκη

Ο πρωθυπουργός πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε μετά από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των μελών του να γίνει δημοψήφισμα για την νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.

Λίγα 24ωρα μετά κι αφού ο κ. Παπανδρέου εκλήθη εσπευσμένα στις Κάννες για τα...περαιτέρω, αρχίσαμε να μαθαίνουμε τις αντιρρήσεις που είχε για το δημοψήφισμα σχεδόν το...μισό υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ των οποίων και ο κ. Βενιζέλος ο οποίος το είχε χαρακτηρίσει «εκτονωτικό και λυτρωτικό».

Αλλά και ο κ. Παπανδρέου βλέποντας το άγριο ........

στρίμωγμα και την προοπτική να τον καταπιούν...αμάσητο πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή , έσπευσε να μαζέψει τα του δημοψηφίσματος άρον άρον. Ήταν - βλέπετε- κι αυτό το ...άγριο ξύλο που εισπράξαμε από όλον τον πλανήτη και -κυρίως -από τους δανειστές μας.

Στο ενδιάμεσο όλων αυτών κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν σφοδρή δημόσια κριτική στον πρωθυπουργό, ανάλογη και χειρότερη με αυτή που του ασκούν κόμματα της αντιπολίτευσης. »Εκτός τόπου και χρόνου» του είπε ότι είναι η Βάσω Παπανδρέου ενώ ο κ. Δημήτρης Λιτζερης έκανε ένα βήμα παραπάνω και είπε ότι ο κ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν! Ο τελευταίος, πληροφορούμαι πώς τις τελευταίες ώρες από το «δεν ψηφίζω» μετατοπίστηκε προς το... «θα δούμε»...

Δεν γνωρίζω τι θα κάνουν στην αποψινή ψηφοφορία ο κ. Λιτζέρης, η κυρία Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές που έσερναν τα εξ αμάξης όλη τη μέρα χθες στην ηγεσία τους. Υποπτεύομαι πάντως πώς αν ρωτήσει κάποιος σήμερα τον ...άντρακλα υπουργό ο οποίος ειρωνεύτηκε την Ευα Καϊλή λέγοντας «σιγά την καλτσοδέτα» αυτός θα πει: «Παρεξήγηση βρε παιδιά...Για την δική μου καλτσοδέτα μιλούσα»

i efhmerida

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.