Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Οι διαιτητές και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της πρεμιέρας στη Δ΄ εθνική κατηγορία.

Το ματς του Τσιλιβή με την Εράνη θα το διευθύνει ο Καλογεράκος Ιωάννης από την Ηλεία. Στο μεταξύ ο αγώνας του ΑΟ Εικοσιμίας με τις Βρασιές θα ξεκινήσει στις 13.00 στο γήπεδο των Κεραμειών. Τα υπόλοιπα ματς θα αρχίσουν στις 3 μμ.


ΤΣΙΛΙΒΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΗΛΕΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)



ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΕΟΦΥΤΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ) - ΠΥΡΓΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)


ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ ΑΟ - ΒΡΑΣΙΕΣ ΑΜΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΠΙΤΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ - ΛΑΤΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ ΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ) - ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)


ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΦΩΚΙΔΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΓΚΟΥΣΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΜΠΟΥΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΦΩΚΙΔΑΣ)


ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΑΚΡΥΠΟΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ)

ΒΟΗΟΙ: ΣΠΑΝΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ - ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ - ΑΧΑΙΚΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

ΒΟΗΘΟΙ: ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ - ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Πανελλαδική απεργία των δικηγόρων Πέμπτη και Παρασκευή

Πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο και την Παρασκευή οι δικηγόροι, με συνέπεια σχεδόν το σύνολο σχεδόν των δικών να αναβληθεί.

Την Παρασκευή θα συνέλθει η συντονιστική ............

επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για να αποφασίσει εάν θα συνεχιστούν ή όχι οι απεργιακές κινητοποιήσεις της δικηγορικής κοινότητας.

Κλειστή από απόψε η σήραγγα Ραψομμάτη στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας

Εκτροπή της κυκλοφορίας και στους δύο κλάδους της σήραγγας Ραψομμάτη, θα πραγματοποιηθεί στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, από σήμερα βράδυ και ώρα 23:00 έως το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου και ώρα 06:00.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν για την ασφαλή διεξαγωγή άσκησης ετοιμότητας εντός της σήραγγας Ραψομμάτη, στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Η κυκλοφορία με κατεύθυνση από Τρίπολη προς Μεγαλόπολη ........

και Καλαμάτα θα εξέρχεται του αυτοκινητόδρομου στον ανισόπεδο κόμβο Αθηναίου και θα εκτρέπεται μέσω του κυκλικού κόμβου προς Αθήναιο - Παλαιόχουνη στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας.

Η κυκλοφορία με κατεύθυνση από Καλαμάτα - Μεγαλόπολη προς Τρίπολη και Αθήνα θα εξυπηρετείται από την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης και θα εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κυκλικού κόμβου προς Αθήνα- Τρίπολη στον ανισόπεδο κόμβο Αθήναιου.

Α. Σαμαράς: Τυχοδιώκτης ο πρωθυπουργός, εκλογές τώρα

Ως απόδειξη ακραίας ανευθυνότητας και αδιεξόδου της κυβέρνησης χαρακτήρισε το προτεινόμενο από την κυβέρνηση δημοψήφισμα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ξανά ότι η κυβέρνηση είναι σε πανικό και πρέπει να φύγει το συντομότερο διότι όσο παραμένει τόσο μεγαλώνει το πρόβλημα που δημιουργεί, και υπογράμμισε ότι η ΝΔ κυρήσσει «ανένδοτο αγώνα» για να φύγει η κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε λύτρωση για τη χώρα τις εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς έκανε επίθεση και προς τον .........

πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον τυχοδιώκτη και προσθέτοντας ότι φοβάται τις εκλογές γιατί δεν εμπιστεύεται τη δημοκρατία και το λαό, και προσθεσε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε τον κ. Παπανδρέου να πάρει τη χώρα στο γκρεμό μαζί του».

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου ότι «έβαλε την χώρα στο επίκεντρο μία παγκόσμιας καταιγίδας για το προσωπικό του συμφέρον» και προανήγγειλε κινήσεις εντός και εκτός χώρας. «Ο αγώνας μας θα είναι ανένδοτος και ενωτικός», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Χαρακτήρισε την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο κ. Παπανδρέου «κραυγή αγωνίας ενός πρωθυπουργού που έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση μέσα στην κοινωνία» και το «δημοψήφισμα παρωδία» απόδειξη «έσχατου αδιεξόδου και αποκάλυψη ακρότατης ανευθυνότητας».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «όσο η δανειακή συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος δεν θα κλείσει και όσο δεν κλείνει δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα» και πρόσθεσε ότι για το επόμενο δίμηνο θα υπάρχει αναστάτωση στις αγορές και στην Ευρώπη.

«Η κυβέρνηση εκβιάζει τον λαό να αποδεχθεί τη δανειακή σύμβαση και την λάθος πολιτική ταυτόχρονα και διακινδυνεύει να απορρίψει ο λαός την λάθος πολιτική και μαζί να απορρίψει και την δανειακή σύμβαση», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «όποιος θέλει να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο διαχωρίζει τη δανειακή σύμβαση από την πολιτική που την συνοδεύει και προσπαθεί να αλλάξει πολιτική».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου μας λέει: είτε ψηφίστε με ένα ναι ή ένα όχι όλα όσα σας φέρνω, είτε πάρτε την ευθύνη να βγούμε από την Ευρώπη. Ιδού ο χονδροειδής εκβιασμός. Όμως όταν εκβιάζεις τον λαό δεν του ζητάς να εκφραστεί, τον πειθαναγκάζεις και κινδυνεύεις να πάρεις την αντίθετη απάντηση από αυτή που περιμένεις». Επιπλέον είπε ότι αν βγει ναι στο δημοψήφισμα, τότε γίνεται δύσκολο να βελτιωθεί μελλοντικά η συμφωνία.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτεταμένα στην απόφασή του να προκαλέσει εκλογές. «Οι εκλογές είναι λύτρωση για τον τόπο για την οικονομία για την Ευρώπη που πανικοβλήθηκε από με τα καμώματα του κ. Παπανδρέου αλλά και για πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπουν την ώρα να σταματήσουν να στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Εξήγησε δε την επιμονή του λέγοντας ότι «έχει ανατραπεί η παραδοσιακή λογική που θέλει τους πολίτες να αντιδρούν κάθε τέσσερα χρόνια στην κάλπη των εκλογών. Η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια, τα μέτρα της κυβέρνησης, η κόπωση του λαού η έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής έχουν οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία του ελληνικού λαού εναντίον ολόκληρου του πολιτικού συστήματος».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του και τους συντηρητικούς πολίτες είπε: «σας καλώ να ξεπεράσετε την συμβατική λογική της Μεταπολίτευσης αναγνωρίζοντας τη νέα αυτή πραγματικότητα. Καθήκον μας είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για το αυθεντικό και ακίνδυνο δημοψήφισμα που είναι οι εκλογές».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα αναφερθεί εκτεταμένα στην συμφωνία για το κούρεμα στην ομιλία του στην Βουλή και επέμεινε στο θέμα των εκλογών: «Όταν ζητούμε εκλογές δεν το κάνουμε μόνο γιατί επικρατεί δυσαρμονία μεταξύ λαού και κυβέρνησης ούτε γιατί δεν λειτουργεί τίποτε στην δημόσια διοίκηση και το κράτος αλλά γιατί πίσω από αυτή την κατάσταση υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι από την οικονομία που καταρρέει με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη μέχρι την μη αναγνώριση της ΑΟΖ που είναι αυτονόητο δικαίωμα της χώρας».

Αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα στάση του λέγοντας ότι αν είχαμε ψηφίσει το Μνημόνιο θα ήμασταν τώρα μπλεγμένοι στα τυχοδιωκτικά παιχνίδια του κ. Παπανδρέου. «Αν μπορούμε τώρα να δίνουμε μία εναλλακτική πολιτική είναι γιατί διαχωρίσαμε την θέση μας από την αρχή», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς συμφωνήσαμε στα θετικά αλλά αρνηθήκαμε το λάθος, δεν τάξαμε λαγούς με πετραχήλια, οι μόνες υποσχέσεις που δώσαμε είναι για τους χαμηλοσυνταξούχους και τους πολύτεκνους».

Προανήγγειλε ταξίδια εντός και εκτός Ευρώπης για την αναζήτηση συμμάχων για μία διαφορετική πολιτική που να αφορά τον ευρωπαϊκό νότο. Κατέληξε λέγοντας ότι «ο κύκλος της σημερινής κυβέρνησης έχει κλείσει, μετά το δημοψήφισμα τελειώνει, τώρα όλοι περιμένουν από εμάς να μην αφήσουμε τον κ. Παπανδρέου να πάρει την Ελλάδα μαζί του στον γκρεμό. Είμαστε η εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας και της υπευθυνότητας, μπαίνουμε στη μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να ξαναπάρουμε την μοίρα στα χέρια μας και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά».

ΚΕΡΔΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Φόβοι για εκβιαστικό δημοψήφισμα

Άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη

Οι εξελίξεις των τελευταίων 48 ωρών και η επιλογή της χρησιμοποίησης του δημοψηφίσματος για την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης, ξεφεύγουν πλέον από την εγχώρια χρήση τους που ήταν ο στόχος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Λαγκάρντ, πρόκειται να ζητήσει από τον έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε δημοψήφισμα προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση.
Η απόφαση αυτή δεν είναι μια απόφαση στήριξης των ........

επιλογών Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, αλλά μια οπισθοδρόμηση από τα ήδη κεκτημένα. Το ΔΝΤ, εκτιμά πως δεν μπορεί να εκταμιεύσει την δόση, όταν υπάρχει ο κίνδυνος λίγο αργότερα να τεθεί υπό αναίρεση η κυβερνητική επιλογή και οι δεσμεύσεις. Έτσι θα απαιτήσει να γίνει άμεσα το δημοψήφισμα.

Αυτή όμως η απαίτηση βάζει ένα σοβαρό πολιτικό θέμα. Η δανειακή σύμβαση θα χρειαστεί μήνες για να διαμορφωθεί. Άρα αυτό το οποίο θα μπει υπό ψήφιση στο δημοψήφισμα εκ των πραγμάτων δεν θα είναι η σύμβαση αλλά ένα δίλημμα “με το πιστόλι εκβιαστικά στον κρόταφο αυτή τη φορά” όπως λένε υπουργοί, και του λαού και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Όποιο και αν είναι το δίλημμα του δημοψηφίσματος ουσιαστικά θα μετατρέπεται στο “ανήθικο δίλημμα της συμφωνίας για την 6η δόση”. Αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη, είναι βέβαιο πως θα διαρρήξει το πλαίσιο ανοχής με το οποίο πολλά στελέχη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τις κινήσεις Παπανδρέου.

Η κατάσταση στην κυβέρνηση από χθες είναι φορτισμένη. Στο υπουργικό Συμβούλιο υπήρξαν όχι μόνο αντεγκλήσεις επί πολιτικής βάσης, αλλά και για τον τρόπο που θέλησαν κάποιοι υπουργοί να στηρίξουν την απόφαση περί δημοψηφίσματος. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος έκανε την έκπληξη μάλλον χθες, με το να ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος, μαζί με τους Ρέππα, Καστανίδη, Παπουτσή και Μπεγλίτη, είπε μάλιστα πως “δεν βρίσκω κανένα επιχείρημα εναντίον του δημοψηφίσματος.

Στην απέναντι πλευρά, με έντονη κριτική εναντίον του δημοψηφίσματος στάθηκαν οι Μόσιαλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Λοβέρδος και Παπαιωάννου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου καταλόγισε σε όσους συμβούλεψαν τον υπουργό να προχωρήσει σε δημοψήφισμα πως δεν ξέρουν τι κάνουν. Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε το θέμα ως επικίνδυνο παιχνίδι τακτικής που δεν απαντά στην Εθνική στρατηγική για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αφού απέδωσε στην ομάδα συμβουλών του πρωθυπουργό πως κάνουν τον Σαμαρά να φαίνεται ως εγγυητής της ευρωπαϊκής στρατηγικής και την κυβέρνηση παράγοντα αποσταθεροποίησης, περιέγραψε ένα περιστατικό με ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ: “Με πλησίασε μια κυρία και μου είπε αν ψηφίσω όχι στο δημοψήφισμα θα καταστραφώ γιατί θα βγούμε από το ευρώ. Αν ψηφίσω από την άλλη ναι, θα με καταστρέψετε εσείς βάζοντάς μου συνεχείς φόρους. Οπότε θα ψηφίσω να με αφήσετε ήσυχη”.

Αν πραγματικά ανακοινωθεί σήμερα πως το ΔΝΤ απαιτεί την διενέργεια δημοψηφίσματος για την 6η δόση, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον πρωθυπουργό επικοινωνιακά ως στήριξη στις επιλογές του, μπορεί να δρομολογήσει όμως ανεξέλεγκτες εξελίξεις ως ένα εκβιαστικό δίλημμα.

Το κουτί της Πανδώρας

Στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τη δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς

Στο διαδίκτυο ανάρτησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών 592.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς.

Οι ειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και συγκεκριμένα στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου».

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, ποσοστό .........

83% των ειδοποιήσεων αυτών προέκυψε από την εκκαθάριση δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος 2011 που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω TAXISnet και κατά συνέπεια οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν ήδη τη δυνατότητα να τις ανακτήσουν από το διαδίκτυο.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet μπορούν να εκτυπώσουν την εν λόγω ειδοποίηση πληρωμής της 2ης δόσης προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για την εξόφληση στα πιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., κ.α.).

Εναλλακτικά, για την πληρωμή της 2ης δόσης στα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον η δόση αυτή είναι ισόποση με την 1η δόση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η απόδειξη πληρωμής της 1ης δόσης, ή το απόκομμα πληρωμής της 1ης δόσης που είναι ενσωματωμένο στα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Όσων φορολογούμενων όμως δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί η δήλωση φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2011, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Ο υπολογισμός των εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος ν.3986/2011 που τους αντιστοιχεί θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.

i efhmerida

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί η Εύα Καϊλή. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στη διευκρίνιση ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί προέβη την Τετάρτη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, μία ημέρα μετά την επιστολή της προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητεί τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με άλλο πρωθυπουργό.

Μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κ. Καϊλή υποστήριξε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είναι στο ίδιο κλίμα με εκείνη.

Άφησε δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ..........

κυβέρνηση την Παρασκευή, δηλώνοντας ότι περιμένει πρώτα να δει τι θα ειπωθεί στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις Κάννες.

1 - 7 Νοεμβρίου Η εβδομάδα του μητρικού Θηλασμού. Ημερίδα για τον θηλασμό στις 5 Νοεμβρίου στην Κυπαρισσία.

Ξεκινά την 1η Νοεμβρίου η Εβδομάδα μητρικού Θηλασμού.

Στα πλάισια αυτής της εβδομάδας, Το Νοσοκομείο Κυπαρισίας Διοργανώνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στην Κυπαρισσία, ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό.
Συμμετέχουν η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς και η γυναικολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Κυπαρισσσίας και Καλαμάτας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:.....


Αλεξοπούλου Ασημίνα, διατροφολόγος
Καρατσάμη Λίνα, θηλάζουσα μητέρα
Κουμουνδρούρου Σοφία, μαία
Παπαπέτρου Μαρία, μέλος του Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού Ελλάδος
Πετράκος Γεώργιος, μαιευτήρας – γυναικολόγος
Σαράντου Δήμητρα, μαία
Σαρδέλης Σωτήριος, παιδίατρος

ΜΠΛΟΦΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;

Επικαλούμενος την πίεση από την κοινοβουλευτική του ομάδα, την Ε.Ε., τον Σαρκοζί, την Μέρκελ και το ΔΝΤ ο Παπανδρέου θα πάρει πίσω την πρότασή του για δημοψήφισμα. Τα παραπάνω, όπως αναφέρουν πηγές δεν σχεδιάζονται αυτή τη στιγμή, αλλά είχαν συμφωνηθεί εδώ και μερικά 24ωρα. Μεταξύ ποιών ήταν η συμφωνία;

Κάποιοι λένε ότι η Μέρκελ, αλλά και ο Σαρκοζί γνώριζαν ...........

για το δημοψήφισμα, απλά για τους δικούς τους λόγους, αλλά και για τους προσωπικούς λόγους του Παπανδρέου, συμφώνησαν. Άλλωστε το γεγονός ότι οι αγορές βούλιαξαν, επειδή η Ελλάδα … φτερνίστηκε, δεν σημαίνει αναγκαστικά και ζημιά για κάποιους.

Στελέχη της Ιπποκράτους πάντως υπογραμμίζουν πως ακόμη και για τους παραπάνω λόγους-σενάρια ή ακόμη κι αν το ξανασκεφτεί ο πρωθυπουργός, το αποτέλεσμα ήταν βέβαιο, δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει.

Apospasma.gr

Θα τον ρίξουν οι βουλευτές του; - Την Παρασκευή η κρίσιμη ψηφοφορία

-149 τα ως τώρα τα “ναι”:147 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συν τη Λούκα και την Έλσα
-Οι πέντε που ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας λένε πως δεν στηρίξουν. Θα επιμείνουν ως το τέλος η θα μεταπεισθούν;
-Ο Πρωθυπουργός καταγγέλλει ότι τους υποκινούν τραπεζικά συμφέροντα


Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι πλέον δεν υπάρχει το “όλον ΠΑΣΟΚ”. Το κόμμα που έχει την ικανότητα να συσπειρώνεται από την εξουσία, πάντα σε κρίσιμες στιγμές έχει και την “ικανότητα” να ανασύρει τις εσωκομματικές του έριδες.

Τις τελευταίες ώρες ήρθαν ξανά, όσο ποτέ ..........

πριν τον τελευταίο καιρό, στην επιφάνεια και πάλι οι πτέρυγες των “Παπανδρεϊκών”, των “Βενιζελικών”, οι εκσυγχρονιστές, οι παλιοί και οι νέοι “λοχαγοί”. Πολλοί λένε με νόημα ότι το “κάστρο πέφτει από μέσα” και τονίζουν ότι αυτό ξεκινάει από τη στιγμή που πλέον υπάρχει ευθύτατη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του αρχηγού.

Για πολλούς ο Γ. Παπανδρέου είναι πλέον “εκτός κάδρου”. Το δείχνει πλέον ξεκάθαρα η κίνηση όσων ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ταυτόχρονα δεν απαιτούν να έχει εκείνος τα ινία της. Ταυτόχρονα λένε με νόημα ότι οι κινήσεις βουλευτών που δεν θα περίμενε κάποιος να “βγουν μπροστά” λένε πολλά για κέντρα αποφάσεων που στέλνουν μηνύματα.

Η Μιλένα Αποστολάκη το ξεκαθάρισε, διαχώρισε τη θέση της και ανεξαρτητοποιήθηκε ρίχνοντας τον αριθμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κάτω από το όριο των 153 που είχε θέσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

“Θα κρίνω από όλα τα δεδομένα” έλεγε αργά χθες τη νύχτα η Εύα Καϊλή αφήνοντας πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ παρόμοια στάση κρατούν Βάσω Παπανδρέου, Χαρά Κεφαλίδου, Τόνια Αντωνίου και Κατερίνα Μπατζελή.

Με όλα τα παραπάνω ο αριθμός των βουλευτών που είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν πέφτει στους 147.

Ωστόσο πρέπει να θυμηθούμε ότι η κ. Κατσέλη έχει πει ότι διαχώρησε τη θέση της την προηγούμενη φορά και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχει πρόθεση να ρίξει την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα η Έλσα Παπαδημητρίου δηλώνει πως ίσως στηρίξει με τη δική της ψήφο.

Και πάλι όμως ο αριθμός δεν ξεπερνάει τους 149.

Εδώ κάποιοι όμως τονίζουν ότι δεν χρειάζονται 151 ψήφοι. Απλά μια παραπάνω ψήφος από τον μισό αριθμό επί των παρόντων βουλευτών στη ψηφοφορία, το γνωστό 50% +ένας δηλαδή.

Άλλοι πάλι με νόημα τονίζουν ότι μπορεί να μην έρθει καν... η Παρασκευή και τολμούν να προβλέψουν ακόμη και την ώρα... Αν γίνει κίνηση πριν την Παρασκευή, λένε, θα γίνει πριν τη συνάντηση στις Κάννες, πριν τις έξι το απόγευμα σήμερα.

Αριθμός που οδηγεί σε άμεσες εξελίξεις. Ειδικά από τη στιγμή που ορισμένοι προσθέτουν στα ονόματα των κυριών και τέσσερα ακόμη ονόματα, αυτά των κυρίων Ανδρουλάκη, Σαλαγιάννη, Λιντζέρη και Βαρβαρίγου.

Ουσιαστικά κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι ισορροπίες που θα παίξουν την κρίσιμη στιγμή ρόλο.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με ένα κόμμα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καταγγέλλει συμφέροντα και υποκινητές.

Ο Πρωθυπουργός αναρωτήθηκε “τι άλλαξε” και πρόσθεσε “γιατί λύσσαξαν” τα άλλα κόμματα και τα περισσότερα ΜΜΕ.

Ο ίδιος φωτογράφησε το ποιος και το τι λέγοντας: “κάποιοι τραπεζίτες ανησυχούν, κάποια ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένα, ενώ παράλληλα προχωράει η έρευνα των καταθέσεων στην Ελβετία. Όσοι έπαιξαν στη χρεοκοπία της χώρας, κατανόησαν ότι έχασαν τα χρήματά τους, το ίδιο και όσοι πόνταραν στην επιστροφή στη δραχμή”

Αυτά εκτός κόμματος ή μήπως και εντός. Τα βέλη δεν στράφηκαν μόνο εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας και οι ευθεία κατηγορία για υπόγεια συμφέροντα ίσως ωθήσει τα πράγματα ακόμη περισσότερο στα άκρα.

Newsit

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.





Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.