Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Τοπική πολιτική θύελλα έχει ξεσηκώσει η ένταση και η ακραία διαμαρτυρία που υπήρξε προχθές στην Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου.

Κυβερνητικά στελέχη του νομού με τα οποία μίλησε το «Θ» δε δίστασαν να αποδώσουν ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και Ακροδεξιά για τα όσα συνέβησαν και έκαναν λόγο για επικίνδυνη συνάντηση των άκρων και στην περιοχή μας, μη κρύβοντας την ανησυχία τους για τις εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά, τόσο το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θαν. Πετράκος όσο και άτομα που πήραν μέρος στη διαδήλωση και στην προσωρινή διάλυση της παρέλασης, σημείωναν ότι αυτό που συνέβη προχθές στην Καλαμάτα δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά η εξωτερίκευση ενός μέρους της οργής που νιώθει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για όσα γίνονται σε βάρος της τα τελευταία δύο χρόνια. Κι όπως τόνισαν, αν δεν υπάρξει σύντομα αλλαγή πολιτικής, ίσως τα ακραία φαινόμενα διαμαρτυρίας να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας.

Την επόμενη μέρα των γεγονότων της Παρασκευής, με πιο ψύχραιμα τα πνεύματα όλων, το «Θ» ζήτησε τη γνώμη των κυβερνητικών βουλευτών της Μεσσηνίας και τοπικών εκπροσώπων των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα διαδραματίστηκαν.

Περισσότερα στο ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!!



Επίθεση Hackers στην Ελληνική Τράπεζα Probank!

Στοχευμένη επίθεση Hackers πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό εξυπηρετητή ιστοσελίδων (web server) της ελληνικής Τράπεζας ProBank... [http://www.probank.gr] πριν από μερικές ώρες! Είναι το δεύτερο χτύπημα σε Τράπεζα που κοινοποιείται στο SecNews εντός του μηνός Οκτωβρίου, μιας και πριν 10 ημέρες είχε πραγματοποιηθεί κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, από Τούρκους όμως τότε Hackers.

Σύμφωνα με την ανώνυμη πληροφορία που δεχτήκαμε, .........

οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση και έλεγχο της ιστοσελίδας της Τράπεζας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους διαχειριστές, ενώ στη συνέχεια άντλησαν αρχεία δεδομένων του εξυπηρετητή.

Το αρχείο που διέρρευσε μέχρι στιγμής από τους hackers είναι «/etc/passwd», αρχείο συστημάτων Unix/Linux στο οποίο βρίσκονται τα δεδομένα χρηστών του εξυπηρετητή. Από μόνο του το συγκεκριμένο αρχείο δεν εκθέτει κωδικούς χρηστών (γιαυτό και προβαίνουμε σε δημοσίευση), αλλά δίνει σημαντικές αξιοποιήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους διαθέσιμους χρήστες του Server ή το είδος πρόσβασης του κάθε χρήστη. Για παράδειγμα είναι εύκολο να αντλήσει κάποιος τα username των διαθέσιμων χρηστών,ποιοι χρήστες διαθέτουν πρόσβαση κονσόλας, στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω πρόσβαση στο σύστημα της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τους Hackers, με κατάλληλη χρήση του ανωτέρω αρχείου που αντλήθηκε σε συνδυασμό με υπάρχουσα αδυναμία της ιστοσελίδας RFI – Remote file Inclusion (που επιτρέπει απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα) , οι άγνωστοι κατόρθωσαν να επεκτείνουν τις δυνατότητες τους.Αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στις υποδομές της Τράπεζας Probank,άντλησαν τους κωδικούς διαχειριστή και της βάσης δεδομένων(σύμφωνα με δήλωση τους πρόκειται για Mysql), αποκτώντας δυνατότητα αλλοίωσης του συνόλου των αρχείων του εξυπηρετητή (πρόσβαση διαχειριστή – root).

Δεν διαπιστώθηκε από την συντακτική ομάδα αλλοίωση της ιστοσελίδας της Probank μέχρι την στιγμή που γραφόταν το συγκεκριμένο άρθρο,πιθανόν όχι γιατί δεν ήταν εφικτό αλλά επειδή δεν ήταν ο στόχος των Hackers κάτι τέτοιο. Είναι σαφές ότι βάσει των δυνατοτήτων που απέκτησαν οι hackers στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, εκτός από την άντληση των δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υποδομή της Τράπεζας ώστε να διασπείρουν κακόβουλο λογισμικό στους ανυποψίαστους επισκέπτες της ιστοσελίδας φυσικά εν αγνοία τους.

secnews.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Δείξτε μεγάλη προσοχή αν λάβετε e-mail από τράπεζα και σας ζητάει στοιχεία πιστωτικής κάρτας, η κωδικούς κλπ κλπ.
ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και για κανένα λόγο δεν θα σας ζητήσει ποτε κωδικούς μέσω Ε-mail.
Προσοχή λοιπόν.

Παναγιώτης Ηλιόπουλος Το μόνο που κουρέψατε είναι τα όνειρα μας

Μας έχουν πραγματικά κουράσει τόσες μέρες με το περίφημο ύψος του "κουρέματος" του χρέους της χώρας μας. Είναι μακράν η λέξη που έχει ειπωθεί τις περισσότερες φορές απ όλους μέσα σε ελάχιστες μέρες.

Μια σκέψη όμως με βασανίζει και θέλω να την φωνάξω δυνατά! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Εμείς που είμαστε γύρω στα 30 και δεν έχουμε καμία ευθύνη για κανένα χρέος, εμείς που δε σας ψηφίσαμε ποτέ για να μας κυβερνάτε τώρα 37 χρόνια, εμείς που δε φάγαμε τίποτα μαζί με κανέναν και δουλεύουμε 12 ώρες τη μέρα απλά για να ζούμε, σας λέμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι σας έχουμε σιχαθεί ΟΛΟΥΣ, γιατί απλά καταφέρατε να τσακίσετε τα όνειρα μας.
Πρέπει εμείς τώρα να πληρώσουμε τα δικά σας ........

"σπασμένα" και είναι άδικο!

Είμαστε μια γενιά που έχει χρέος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει "ως εδώ κύριοι"! Να τραβήξει τις δικές τις κόκκινες γραμμές. Να αναλάβει τις τύχες της, μόνη της, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος που μας έφεραν σ' αυτό το αδιέξοδο. Όσοι νιώθουν τα όνειρα τους να πνίγονται μέσα σε αριθμούς και πράξεις πρέπει να δράσουν άμεσα γιατί σε λίγο δε θα υπάρχει επιστροφή…

Στις Βρυξέλλες δεν παζαρεύουν τα οικονομικά μας, παζαρεύουν την αξιοπρέπεια μας κ αν μας έχουν αφήσει έστω και λίγη από δαύτη θα πρέπει να τους φωνάξουμε ότι οι ώρες τους είναι μετρημένες. Δε θέλω να επεκταθώ σ’ αυτό το άρθρο για τις λύσεις που υπάρχουν, γιατί θα χαθεί η ουσία και η ουσία εδώ που φτάσαμε είναι να σώσουμε την αξιοπρέπεια της καθημερινότητάς μας και της Πατρίδος μας.

Δε χρωστάμε σε κανέναν και δεν πληρώνουμε κανέναν!

Όσοι κερδοσκόπησαν με οικονομικά παιχνίδια εις βάρος της πατρίδος μας, ας πληρώσουν, μαζί μ’ αυτούς που τα έτρωγαν τόσα χρόνια από τις μίζες, εξυπηρετούμενοι από τα δυο κόμματα που εναλλάσσονταν στην διεφθαρμένη εξουσία.

Τα όνειρα μας θα γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης σας...

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

www.Panagiotisiliopoulos.com

1 - 7 Νοεμβρίου Η εβδομάδα του μητρικού Θηλασμού.

Ξεκινά την 1η Νοεμβρίου η Εβδομάδα μητρικού Θηλασμού.

Στα πλάισια αυτής της εβδομάδας, Το Νοσοκομείο Κυπαρισίας Διοργανώνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στην Κυπαρισσία, ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό.
Συμμετέχουν η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς και η γυναικολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Κυπαρισσσίας και Καλαμάτας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:.....


Αλεξοπούλου Ασημίνα, διατροφολόγος
Καρατσάμη Λίνα, θηλάζουσα μητέρα
Κουμουνδρούρου Σοφία, μαία
Παπαπέτρου Μαρία, μέλος του Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού Ελλάδος
Πετράκος Γεώργιος, μαιευτήρας – γυναικολόγος
Σαράντου Δήμητρα, μαία
Σαρδέλης Σωτήριος, παιδίατρος

Οδυσσέας Βουδούρης: Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες του αγώνα κατά του φασισμού. Αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός, όπου όλοι οι Έλληνες απ’ όλους τους πολιτικούς ορίζοντες, χωρίς εξαίρεση, ενώθηκαν για να αποτρέψουν μία εθνική απειλή.

Αν σήμερα αδυνατούμε να επιτύχουμε μια αντίστοιχη κινητοποίηση για την παρούσα εθνική απειλή, τουλάχιστον ας σεβαστούμε την ιστορία μας και τους ήρωες μας. Οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας μας δίνουν κάθε δυνατότητα για πολιτική διαμαρτυρία και δράση καθόλη τη διάρκεια του έτους, που ως γνωστόν έχει 365 ημέρες. Ας ανακηρύξουμε όμως δύο από αυτές, την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, ως ιερές και αβεβήλωτες μέρες όλων των Ελλήνων.

Παρευρισκόμενος στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ..........

στην Καλαμάτα, πιστεύω ότι εκπλήρωσα το στοιχειώδες καθήκον μου ως πολίτης και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των συμπολιτών μου. Οι απειλές και οι πιέσεις να το εγκαταλείψω είχαν και θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Έχω υπηρετήσει στο παρελθόν ως γιατρός σε εμπόλεμες συρράξεις σε ξένες χώρες. Δεν θα με κάμψει καμία απειλή και κανένας κίνδυνος για να υπηρετήσω κατά συνείδηση, ως ενεργός πολίτης, τη δική μου χώρα.

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Οδυσσέα Βουδούρη ασφαλώς και έχετε κάθε δικαίωμα να παραστείτε στην παρέλαση. Αλλά δεν υπολογίσατε ότι με την παρουσία σας θα ξεσηκώνατε το λαϊκό αίσθημα. Γιατί; Για τους εξής λόγους:
α. Και με την δική σας ψήφο (άρα και υπογραφή) η κυβέρνηση έχει επιτεθεί στον λαό με πρωτοφανές μίσος εναντίον του.
β. Και με την δική σας ψήφο (άρα και υπογραφή) η κυβέρνηση μας έμπλεξε στο ΔΝΤ.
γ. Και με την δική σας ψήφο (άρα και υπογραφή) ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.
δ. Και με την δική σας ψήφο (άρα και υπογραφή), ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο του αίσχους.
ε. Και με την δική σας ψήφο (άρα και υπογραφή) πριν λίγες μέρες παραδώσατε την Εθνική μας κυριαρχία σε Γερμανούς.
Τώρα καταλάβατε γιατί σας έκανε ο κόσμος να τρέχετε σαν λαγός για να γλυτώσετε από το μένος των πολύχρωμων (από κομματικής απόψεως) πολιτών στην παρέλαση της Καλαμάτας;

«Τρέμουν» τις εκλογές

Χωρίς να υπάρχουν «φωνές» ή εντάσεις, από τη μια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι προετοιμάζει το έδαφος, αν όχι σπρώχνει τα πράγματα, για τη διεξαγωγή μιας άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Από την άλλη συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου απορρίπτουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: ο Γιώργος Παπανδρέου ...........

σταθερά δυο χρόνια τώρα, αρνείται κάθε συζήτηση για προσφυγή στις κάλπες. Το έχει αποδείξει πολλές φορές. Ακόμα και τον Ιούνιο που άνοιξε μια συζήτηση συγκυβέρνησης με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, την άνοιξε στη βάση της μη προσφυγής στις κάλπες. Μάλιστα, για όσους θυμούνται, η διαφωνία ήταν αυτή ακριβώς: ο Σαμαράς έλεγε η κυβέρνηση συνεργασίας να έχει ζωή το πολύ τρεις μήνες, ο Παπανδρέου επέμενε να είναι μακράς πνοής.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει εκλογές. Τελεία και παύλα.

Από τη μεριά της Ζαλοκώστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει ότι μέρα με τη μέρα το πολιτικό του κεφάλαιο εξαντλείται σε μια προσπάθεια να κάνει τα στραβά που πήρε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ίσια. Αντ’ αυτού δεν του έχει βγει τίποτα. Ξεκίνησε με την ορμή μιας νέας διαπραγμάτευσης, όπως ο ίδιος δήλωνε, και κατέληξε να υποστηρίζει την πολιτική Παπακωνσταντίνου, όταν η Τρόικα τον άφησε στα κρύα του λουτρού και αποχώρησε για ένα μήνα από την Ελλάδα. Ο Βενιζέλος επιθυμεί διακαώς εκλογές. Προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους του για την αναγκαιότητα ψήφισης στη Βουλή της νέας συμφωνίας με 180 βουλευτές.

Σύμφωνα με το «Το Βήμα» το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ιστορικά χαμηλά και δημοσκοπικά έχει πέσει στο 14%! Μπορεί να δεχτεί ο υπουργός Οικονομικών να παρασυρθεί στο σπιράλ πολιτικού θανάτου μαζί με τον πρωθυπουργό; Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς καλά τον Βενιζέλο για να πει πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ότι μέσα διαθέτει, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, θα κάνει τα πάντα για να πάει η χώρα σε εκλογές. Ήδη το σύνθημα «άλλο Βενιζέλος και άλλο βενιζελικοί» λειτουργεί προς αυτό το σκοπό. Η παραδοσιακή ομάδα βουλευτών που έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να εμφανιστεί ότι έχει αποκοπεί από αυτόν, προκειμένου την κατάλληλη στιγμή να τον απεγκλωβίσει χωρίς να θεωρηθεί ότι εφαρμόζουν δικά του σχεδιάσματα. «Έχουν γνώση οι φύλακες», απαντούν οι προεδρικοί βουλευτές.

Ότι και να γίνει, το λυπηρό είναι πως στην κρισιμότερη στιγμή της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια, οι πολιτικοί που έχουν αναλάβει το βάρος της σωτηρίας, δρουν στη βάση προσωπικών στρατηγικών.

News bomb

ΠΑΣΟΚ – 11 Ιουνίου 2011

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί.

Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς».

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα μέρος από ένα σύνολο........

θέσεων και απόψεων, που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του, έχει αναρτήσει για την αναδιάρθρωση – κούρεμα του δημόσιου χρέους στις 11/06/2011. Αναφέρει επίσης και παραδείγματα άλλων χωρών που έχει εφαρμοστεί το «κούρεμα» και τις δυσμενείς συνθήκες που προέκυψαν για τις χώρες αυτές.
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/9a6fb6eb-8b3d-43c3-9f46-ffc00ee8181e

Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η ανακολουθία και η έλλειψη προσανατολισμού της ελληνικής κυβέρνησης.
Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών ως άλλοι σωτήρες του Έθνους παρουσιάστηκαν με πανηγυρισμούς στον ελληνικό λαό, διότι δήθεν απέτρεψαν ξανά την χρεοκοπία της χώρας. Ιδιαίτερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος ανέφερε ότι θα είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο που επί υπουργίας του θα γραφτεί στην ιστορία ότι μειώθηκε το χρέος της χώρας κατά 100 δις €.

Πραγματικά, δεν ξέρω πόσο περήφανοι θα νιώθουν και οι δυο τους, όταν γραφτεί στην ιστορία ότι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, έχουν καταστρατηγηθεί κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, έχει καταλυθεί ο κοινωνικός ιστός του κράτους, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, τα λουκέτα είναι πλέον χιλιάδες, οι συνταξιούχοι έχουν χάσει την αξιοπρέπεια τους και οι Έλληνες την ελπίδα τους.
Μπορούν επιτέλους να μας πουν την αλήθεια;
Τι τελικά ισχύει;

Το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους σε συνάφεια με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που συμφώνησαν, απειλεί ευθέως όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδύναμους ή όχι;
Είναι καταστροφικό για τη χώρα ή όχι;
Είναι προπομπός μιας γενικευμένης χρεοκοπίας ή όχι;
Είναι μια ανεύθυνη κι επικίνδυνη προσέγγιση για τη χώρα και τους πολίτες ή όχι;
Φοβάμαι όμως πως και οι ίδιοι, δεν είναι σε θέση να απαντήσουν.

Τα σημερινά θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι όλοι μας τα καταδικάζουμε. Δεν είναι αυτό το πρόσωπο της χώρας μας. Το ξέρουμε. Το γνωρίζουμε όλοι. Τη δύσκολη αυτή περίοδο, αφού η κυβέρνηση μας αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού αδυνατεί με αξιοπρέπεια να μας εκπροσωπήσει, ας είμαστε εμείς αυτοί που με αξιοπρέπεια και περηφάνια, θα απαιτήσουμε ειρηνικά και με επιχειρήματα τον δρόμο προς τις εκλογές, ώστε ο λαός να δώσει επιτέλους την λύση.

Περικλής Μαντάς

Στο 14,7% το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηστη της Κάπα Research. Το 54,2% θέλει δημοψήφισμα για το νέο δάνειο.

- Στο κόκκινο η δυσαρέσκεια των πολιτών, εικόνα διάλυσης στο πολιτικό σκηνικό
- Ένας στους δύο λένε ότι η συμφωνία μειώνει την εθνική κυριαρχία
- Ζητούν δημοψήφισμα για τη νεά σύμβαση στο οποίο ένας στους δύο θα ψήφιζε αρνητικά


Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει όπως φάνηκε και από το κύμα οργής πολιτών, οργανωμένων και μη, που σάρωσε τις παρελάσεις σε όλη τη χώρα.
Η δυσαρέσκεια είναι στο κόκκινο ειδικά μετά .........

την απόφαση για κούρεμα του χρέους, την οποία η κυβέρνηση παρουσίασε ως επιτυχία, ενώ οι πολίτες την βλέπουν με.. τρόμο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καπα Research για το Βήμα, οι Έλληνες δείχνουν δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής με 44% να τα αξιολογούν αρνητικά και 14,9% μάλλον αρνητικά. Μόνο 12,6% λένε ότι θεωρούν πως οι εξελίξεις είναι θετικές, ενώ το 23,1% λέει ότι είναι "μάλλον θετικές".

Δύο στους δέκα λένε ότι οι αποφάσεις τους προκαλούν ανησυχία, και άλλοι τόσοι ότι τους προκαλεί οργή και φόβο. Πάντως 16,9% ένιωσαν "ελπίδα" και 8,6% ένιωσαν "ηρεμία".

Ένας στους δύο Έλληνες θεωρεί ότι πλήττεται η εθνική κυριαρχία. Το 29,8% λένε ότι η εποπτεία είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη αλλά είναι αναγκαία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Το 20.3% την αξιολογεί θετικά γιατί παρακάμπτει τις αγκυλώσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Οι πολίτες θέλουν η δανειακή σύμβαση να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Το 75,6% απαντά υπέρ αυτής της προοπτικής. Μόνο 18,9% λένε ότι πρέπει να ψηφιστεί μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το 54,2%, απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέει ότι θέλει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ το 40% απαντά ότι θέλει να ψηφιστεί μόνο από τη Βουλή. Ως προς το τι θα ψήφιζαν, το 45,5% αναφέρουν ότι θα ψήφιζαν αρνητικά στο δημοψήφισμα και το 35,2% θα ψήφιζε υπέρ. Ένα 7,5% λένε ότι δεν θα συμμετείχαν..

Ως προς το πολιτικό σκηνικό, η δημοσκόπηση είναι χαστούκι. Το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο 14,7% ενώ η ΝΔ προηγείται με 22,2%. Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου παίρνει το 9,1%, ο ΛΑΟΣ, 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι 3,4%, ο Κουβέλης 4,2%, η Μπακογιάννη 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 26,5%.

Ως προς το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα ήταν καταλληλότερο αυτή τη στιγμή, το 55,2% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι λείπουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπιστεύονται για κάτι τέτοιο. Πάντως το 37,3% θέλει πρόωρες εκλογές.

Newsit