Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Γ. Καρατζαφέρης: «Η Ελλάδα αντέχει τη φτώχεια, αλλά δεν αντέχει τη δουλεία»

«Η Ελλάδα αντέχει την φτώχεια, αλλά δεν αντέχει την δουλεία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ αποφασίστηκε από την Ευρώπη, η δουλεία, και τόνισε ότι «δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας, αλλά ούτε και με το φρόνημα των Ελλήνων».

Όπως είπε αναμένει την επιστροφή του πρωθυπουργού ..........

για να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την οποία νωρίτερα σήμερα κατέθεσε σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook : Προστιμό 100.000 € για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Για προσέχετε τι γράφετε στο facebook....

Το Facebook ίσως κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, μετά την αποκάλυψη Αυστραλού φοιτητή της νομικής οτι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε κρατήσει 1200 σελίδες με προσωπικά δεδομένα του, τα περισσότερα από τα οποία υποτίθεται οτι είχε σβήσει.

Ο 24χρονος Max Schrems, ζήτησε αντίγραφο των .......

δεδομένων του, μένοντας έκπληκτος με την έκταση των πληροφοριών που υπήρχαν από την τρίχρονη παραμονή του στην ιστοσελίδα, παρ’όλο που ο ίδιος είχε διαγράψει τα περισσότερα από αυτά.

Ανάμεσα στις 1200 σελίδες δεδομένων υπήρχαν αρνήσεις σε friend requests, πληροφορίες που αφορούσαν περιπτώσεις όπου έβγαλε φίλους από τη λίστα του καθώς επίσης και όλες τις συζητήσεις που είχε κάνει εντός της ιστοσελίδας. Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονταν φωτογραφίες από τις οποίες ο ίδιος είχε αφαιρέσει τα tags που τον αφορούσαν, όλα τα events που παρακολούθησε, όλα αυτά στα οποία ποτέ δεν απάντησε, όλα τα poke και τις διευθύνσεις ανθρώπων που είχε αλληλογραφήσει.

«Ανακάλυψα οτι το Facebook είχε διατηρήσει άκρως προσωπικά μηνύματα που είχα γράψει και μετά σβήσει, τα οποία εάν δημοσιοποιούνταν θα μπορούσαν να ζημιώσουν τη φήμη μου» είπε ο Schrems σε χθεσινή του συνέντευξη. Επιπλέον σχολίασε οτι με τον να κρατάει δεδομένα σε τέτοιο βαθμό το Facebook, εξομοίωνε τις πρακτικές του με αυτές της CIA ή της KGB. «Η πληροφορία είναι δύναμη και πληροφορίες που αφορούν ανθρώπους είναι δύναμη ενάντια στους ανθρώπους. Είναι τρομακτικό το γεγονός οτι όλα αυτά τα δεδομένα βρίσκονται στην κατοχή του Facebook».

Αφού εξέτασε όλα αυτά τα δεδομένα, ο Schrems κατέθεσε 22 ξεχωριστά παράπονα στον Ιρλανδό υπουργό Προστασίας Δεδομένων και θα ξεκινήσει η πρώτη ακροαματική διαδικασία μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εκπρόσωπος του υπουργού επιβεβαίωσε οτι οι καταγγελίες θα ερευνηθούν.

«Το Facebook έδωσε στον κύριο Schrems όλες τις πληροφορίες τις οποίες ζήτησε σύμφωνα με το αίτημά του» και πρόσθεσε ότι ευχαρίστως θα απαντήσουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχει να κάνει η ιρλανδική αρχή προστασίας δεδομένων.

Επισημαίνεται ότι ο Αυστραλός φοιτητής προσέφυγε στην Ιρλανδία, επειδή το Facebook υπόκειται στη νομοθεσία της χώρας αυτής.

Πρώτο Θέμα

Ανάβει φωτιές ο Σκανδαλίδης για «μπάστακες» και πρόωρες εκλογές

Φωτιές ανάβει με τις δηλώσεις του για την εποπτεία από το εξωτερικό σε υπουργεία αλλά και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Κωστας Σκανδαλίδης.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στον REAL FM, ξεκαθάρισε ότι εάν ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη βρεθεί ενώπιον διλημμάτων που αφορούν την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, τότε θα πρέπει να φέρει την όποια συμφωνία στη Βουλή, ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία για την επικύρωσή της και εάν χρειαστεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

«Μέχρι που έχουμε την εξουσιοδότηση να ........

παίρνουμε εμείς τέτοιες αποφάσεις;» διερωτήθηκε ο κ. Σκανδαλίδης, τονίζοντας, μάλιστα, πως το θέμα της εθνικής κυριαρχίας είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το ερώτημα εάν η λύση των προβλημάτων μας θα γίνει εντός ή εκτός ευρώ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανέναν «μπάστακα» στο υπουργείο του, αναφερόμενος, έτσι στα σενάρια περί μόνιμων επιτρόπων στα χαρτοφυλάκια, υπό την καθοδήγηση
Ράιχενμπαχ.
Παράλληλα, με αιχμηρό τρόπο σχολίασε τις κινήσεις που γίνονται εντός της κυβέρνησης ενόψει των πολιτικών πρωτοβουλιών Παπανδρέου και στον απόηχο της κοινής αρθρογραφίας των «τριών».

«Δεν υπήρξα ποτέ δελφίνος. Με το δελφινάριο έχω μία αλλεργία. Είναι ένα ενυδρείο μέσα στη θάλασσα των προβλημάτων. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Πρέπει πάντα να προτάσσουμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ"» σημείωσε χαρακτηριστικά.

i efhmerida

Στην σέντρα και το Κύπελλο Ελλάδος

Όπως αποφάσισε η ΕΠΟ την επόμενη Δευτέρα (31/10) εκτός απροόπτου θα γίνει η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Διαβάστε πότε θα ξεκινήσει και ποιοι Ομοσπονδιακοί προπονητές ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους.

Μετά το πρωτάθλημα της Super League και το πρωτάθλημα της Football League που θα αρχίσει το προσεχές σαββατοκύριακο (29-30/10), είναι έτοιμο να ξεκινήσει και το Κύπελλο Ελλάδος.

Όπως αποφάσισε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία .........

στην συνεδρίαση της Δευτέρας (24/10), η κλήρωση του νέου Κυπέλλου πιθανότατα θα γίνει την επόμενη Δευτέρα (31/10) και το Κύπελλο θα ξεκινήσει στις 9 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΠΟ:

"κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε ότι:

1. Η πιθανότερη ημερομηνία κλήρωσης των αγώνων για το Κύπελλο Ελλάδας 2011-2012 είναι στις 31/10/2011 και η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των αγώνων της διοργάνωσης στις 9/11/2011.

Όλοι οι αγώνες έως και την 6η φάση (προημιτελικά) θα είναι μονοί (νοκ-άουτ). Οι αγώνες της 7ης φάσης (ημιτελικά) θα είναι διπλοί.

2. H κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος για το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής Κατηγορίας θα διενεργηθεί την Πέμπτη 27/10/2011 και η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για την Κυριακή 6/11/2011.

3. Ανανεώνονται τα συμβόλαια των Ομοσπονδιακών προπονητών:

3.α. Λεωνίδα Βόκολου (βοηθός κ. Φερνάντο Σάντος και συντονιστής περιφερειακού πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Νέων και Παίδων.

3.β. Γιώργου Γεωργιάδη (Εθνική Ελπίδων)

3.γ. Προσλαμβάνεται ο Θεόδωρος Ελευθεριάδης ως βοηθός προπονητής του κ. Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων.

3.δ. Κώστα Τσάνα (Εθνική Νέων)

3.ε. Βασίλη Γεωργόπουλου (βοηθός κ. Τσάνα στην Εθνική Νέων)

3.στ. Θεόδωρου Παχατουρίδη (Εθνική Παίδων)

3.ζ. Νεκτάριου Πανταζή (βοηθός του κ. Παχατουρίδη στην Εθνική Νέων)

3.η. Βαγγέλη Κουτσάκη και Δημήτρη Μπατσίλα (Εθνικές Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων)

3.θ. Στέφανου Σοϊλεμέ (Εθνική Ανδρών και Ελπίδων Σάλας)

3.ι. Παναγιώτη Μολακίδη και Γρηγόρη Καραβέλη (προπονητές τερματοφυλάκων)

4. Προσλαμβάνονται ως περιφερειακοί συντονιστές του προγράμματος που έχει καταρτίσει ο κ. Φερνάντος Σάντος για τις Εθνικές Ομάδες Νέων και Παίδων οι:

1η περιφέρεια: Βασίλης Μουρατίδης (Δράμα, Εβρος, Θράκη, Καβάλα, Ξάνθη)

2η περιφέρεια: Αστέριος Γιώτσας (Κιλκίς, Μακεδονία, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική)

3η περιφέρεια: Νίκος Βασιλείου (Γρεβενά, Ημαθία, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα)

4η περιφέρεια: Θωμάς Κυπαρίσσης (Θεσσαλία, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα)

5η περιφέρεια: Σωτήρης Ζαβογιάννης (Κέρκυρα, Ηπειρος, Θεσπρωτία, Πρέβεζα-Λευκάδα, Αρτα)

6η περιφέρεια: Γιώργος Φαμέλης (Ευρτανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα)

7η περιφέρεια: Σπύρος Λιβαθηνός (Αθήνα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Εύβοια, Περαιάς)

8η περιφέρεια: Σταύρος Μπόμπολας (Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ηλεία, Κεφαλλονιά-Ιθάκη, Αιτωλοακαρνανία)

9η περιφέρεια: Πολ Χατζόπουλος (Αργολίδα, Αρκαδία, Κόρινθος, Λακωνία, Μεσσηνία)

10η περιφέρεια: Γιάννης Θωμαΐδης (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λέσβος, Σάμος, Χίος)

11η περιφέρεια: Βαγγέλης Κουτσάκης (Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά)".

Sport24

Συνεχής βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από τα ΕΛΤΑ

Συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από τα ΕΛΤΑ, διαπιστώνεται από τις μετρήσεις που κάνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, κυρίως σε ό,τι αφορά τους χρόνους παράδοσης της αλληλογραφίας.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή το Α΄ εξάμηνο του 2011 το ποσοστό επίδοσης της αλληλογραφίας Α' προτεραιότητας εξωτερικού ανήλθε στο 86,1%, αφού η αλληλογραφία παραδόθηκε εντός μιας ημέρας. Εντός 3 ημερών παραδόθηκε το 98,8% της αλληλογραφίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΕΤΤ επισημαίνει .........

ότι παρά το γεγονός πως στην αλληλογραφία Α΄ προτεραιότητας εξωτερικού ο στόχος ήταν 87% και των 3 ημερών 98%, η συνολική πορεία των μετρήσεων για τα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μια συνεχή βελτίωση της ποιότητας, ενώ το 2010 πέτυχαν τους στόχους που είχαν τεθεί και για τις δύο κατηγορίες επίδοσης αλληλογραφίας Α προτεραιότητας εσωτερικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Galileo: Το ευρωπαϊκό "GPS" που θα προσφέρει πλοήγηση ακριβείας

Μπορεί να άργησε λιγάκι -περίπου 10 χρόνια- αλλά από την προηγούμενη Παρασκευή μπήκαν στην πράξη τα θεμέλια για την λειτουργία του Galileo, της απάντησης της Ευρώπης στο αμερικάνικο σύστημα GPS που χρησιμοποιούμε όλοι σε κινητά και συσκευές πλοήγησης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία .........

Διαστήματος (ESA), την Παρασκευή εκτοξεύθηκαν οι δύο πρώτοι δορυφόροι με ένα Ρωσικό πύραυλο Σογιούζ, που θα αποτελέσουν την καρδιά του νέου παγκόσμιου συστήματος πλοήγησης. Την ευθύνη της εκτόξευσης είχε η Arianespace, ο εμπορικός βραχίονας της ESA, και μάλιστα καθυστέρησε μία μέρα -αφού αρχικά είχε οριστεί για την Πέμπτη- για μικρολεπτομέρειες.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της εκτόξεσης είχαν κάθε λόγο να ελέγξουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο κάθε ένας από τους δύο δορυφόρους περιέχει δύο ρολόγια ακριβείας που λειτουργούν με... ατομική ενέργεια και έχουν κατασκευαστεί από μια διάσημη Ελβετική φίρμα ρολογιών, την Spectra. Τα ρολόγια της Spectra είναι διάσημα για την ακρίβεια, την τιμή και την κομψότητά τους. Τα δύο ατομικά ρολόγια των δορυφόρων όμως είναι ότι πιο ακριβό έχει φτιάξει η εταιρεία και δικαίως: Είναι σχεδιασμένα με στόχο να χάνουν μόλις ένα δευτερόλεπτο κάθε 3 εκ. χρόνια! Κάθε δορυφόρος περιέχει δύο τέτοια ατομικά ρολόγια για παν ενδεχόμενο: ένα δουλεύει με υδρογόνο και το άλλο με ρουβίδιο.

Πως λειτουργεί

Μόλις οι 30 συνολικά δορυφόροι του Galileo μπουν σε τροχιά στα 23.000 χλμ πάνω από τη Γη, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν το 2014, το σύστημα θα μπει σε μερική λειτουργία. Τότε, οι δορυφόροι θα εκπέμπτουν τον χρόνο και την τρέχουσα θέση τους στους δέκτες που θα βρίσκονται στη Γη, οι οποίοι θα υπολογίζουν την ακριβή θέση τους πάνω στο χάρτη.

To Galileo θα έχει καλύτερη ακρίβεια από το GPS και αρχικά θα προσφέρει τρεις υπηρεσίες:

- Μια δωρεάν υπηρεσία που θα μπορεί να εντοπίζει αυτοκίνητα με ακρίβεια ενός μέτρο

- Μια εμπορική υπηρεσία θα προσφέρει ακόμα περισσότερη ακρίβεια

- Μια υπηρεσία για έλεγχο της πλοήγησης αεροσκαφών.

Μόλις μπει σε πλήρη λειτουργία (το 2020), θα προσφέρει κι άλλες δύο υπηρεσίες: μία υπηρεσία για κυβερνητικούς και στρατιωτικούς σκοπούς και μία για έρευνα και διάσωση.

Η αμερικάνικη δυσφορία και το υπέρογκο κόστος

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Galileo είναι ότι θα απελευθερώσει την Ευρώπη από τον αμερικάνικο έλεγχο του GPS. Το τελευταιο είναι στρατιωτικό σύστημα και θεωρητικά το Πεντάγωνο μπορεί ανά πάσα στιγμή να το «κλείσει» για τον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα, οι ΗΠΑ αρχικά είχαν αρκετούς ενδοιασμούς για το Galileo αφού η Ευρώπη αποφάσισε να τραβήξει το δικό της δρόμο.

Το Galileo είχε αρχικό προϋπολογισμό 3,5 δισ. ευρώ αλλά έχει κοστίσει μέχρι τώρα 5 δισ. ευρώ και η Ευρωπαική Επιτροπή υπολογίζει ότι θα της κοστίσει 1 δισ. ευρώ ακόμα, κάθε χρόνο από το 2014 εως το 2020, οπότε το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ. Στην πράξη, κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι το Galileo θα βγάλει τα λεφτά του.

Τριβές μεταξύ Κίνας-Ευρώπης

Το ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αφαιρέσει από τους δορυφόρους όσα κομμάτια ηλεκτρονικών είχαν κατασκευαστεί στην Κίνα. Η Ευρώπη θέλει πάση θυσία το Galileo να μην έχει προβλήματα ασφαλείας και η ύπαρξη κινέζικων υλικών δεν εγγυώταν προφανώς για κάτι τέτοιο. Αυτός είνα ο λόγος που το σύστημα έρευνας-διάσωσης θα τεθεί σε λειτουργία το 2020. Τα κινέζικης προέλευσης συστατικά του αντικαταστάθηκαν την τελευταία στιγμή από αδρανή υλικά...

Υπάρχει όμως ένα δισεπίλυτο πρόβλημα με το Galileο: χρησιμοποιεί εν μέρει τις ίδιες συχνότητες με το κινεζικό Baidu. Παρά τις διαπραγματεύσεις, το Πεκίνο αρνείται πεισματικά να προσαρμόσει τις συχνότητές του υποστηρίζοντας ότι έχει αυτό το δικαίωμα αφού το Baidu πήγε πρώτο στο διάστημα...

i efimerida

Δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στα δρομολόγια η απεργία του διοικητικού προσωπικού των ΚΤΕΛ

Κανονικά θα εκτελεστούν όλα τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, παρά την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, το διοικητικό προσωπικό των ΚΤΕΛ.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία .............

Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ», το οποίο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους στον δημόσιο τομέα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών και επιδομάτων».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι όλα τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 90% των εργαζομένων.

ΑΠΕ-ΜΠE

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε ο υπουργός Οικονομικών

Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία .........

του υπουργού Οικονομικών και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

in.gr

Στις 6 Νοεμβρίου η σέντρα για την Δ’ Εθνική.

Στις 6 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΕΠΟ, ενώ την Πέμπτη (27/10) θα γίνει η κλήρωση.

Τελικά θα γίνει μια κλήρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και για τους εννέα ομίλους, καθώς έχει ήδη γίνει η κλήρωση στον 10ο όμιλο.

Επίσης, επικυρώθηκε η… μετακόμιση της ΕΠΣ Τρικάλων από ..........

τον 4ο στον 5ο όμιλο και αυτή είναι η μόνη αλλαγή που γίνεται σε σχέση με τον περσινό καταρτισμό των ομίλων.

Έκτακτη εισφορά στους... μακαρίτες.

Μπορεί να πέθανε τον Ιανουάριο αλλά συμφώνως προς την Εφορία ο μακαρίτης καλείται να καταβάλει... εισφορά αλληλεγγύης.

Δεν πρέπει να πίστευαν στα μάτια τους οι συγγενείς του εκλιπόντος, όταν την περασμένη εβδομάδα άνοιξαν την ειδοποίηση από την Εφορία σύμφωνα με την οποία ο μακαρίτης πρέπει να πληρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 950 ευρώ για το 2010.
Το βάρος πέφτει στους ώμους των συγγενών .........

του, οι οποίοι προχώρησαν στην αποδοχή κληρονομιάς τον Φεβρουάριο του 2010, λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο του οικείου τους. "Ξέραμε, τότε, πως θα πληρώσουμε ό,τι ήταν τέλος πάντων να πληρώσουμε ως φόρο εισοδήματος του μακαρίτη, αλλά φαίνεται πως λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο" δηλώνει ένας από τους αποσβολωμένους συγγενείς, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του enet.gr.

"Αν δηλαδή η κυβέρνηση αποφασίσει να επιβάλει έκτακτη εισφορά για το 2009 ή το 2008 στα φυσικά πρόσωπα θα μας στείλουν και άλλες ειδοποιήσεις στο όνομα του θείου" διερωτάται.

E-net

ΣΧΟΛΙΟ
Αν αυτό δεν είναι ξεφτίλα του κράτους τότε τι είναι;

ΕΦΟΡΙΑ - Οι αγρότες θα κρατάνε βιβλία

Αλλάζει ριζικά ο τρόπος φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών από το 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες, της καθημερινής, από το νέο έτος τα φορολογητέα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που ασκούν ατομικά εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 20% και θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση.

Ο ίδιος συντελεστής ισχύει σήμερα για τις Α.Ε., τις ..........

ΕΠΕ, τις Ο.Ε. και τις Ε.Ε. Εφόσον λοιπόν το οικονομικό επιτελείο καταλήξει στην υιοθέτηση της πρότασης, θα καταργηθεί το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες......

Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο επιχειρεί να δημιουργήσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην αύξηση των δηλωθέντων εσόδων από τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν οριακά τα 5.000 ευρώ. Υπηρεσιακοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων δηλώνει εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ. Πάντως η πρόθεση αυτή του οικονομικού επιτελείου αναμένεται να στρέψει πολλούς μισθωτούς φορολογουμένους, που σήμερα φορολογούνται με συντελεστές από 10% έως 45%, στην έναρξη επαγγέλματος (στις περιπτώσεις που αυτό είναι δυνατό να γίνει) δεδομένου ότι ο συντελεστής θα είναι 20% και εκεί θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση. Αυτή η κίνηση θα οδηγήσει στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Σημειώνεται ότι ο ο φόρος εισοδήματος θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, με συντελεστή 20%.

Ταυτόχρονα με την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του εισοδήματός τους. O καθορισμός των κριτηρίων επιλογής προσδιορισμού των εισοδημάτων θα γίνεται με τη χρησιμοποίηση μεθόδων ανάλυσης που βασίζονται σε διάφορους προσδιοριστικούς παράγοντες, όπως: • Το ύψος των αγορών. • Τον κλάδο ή τον τομέα δραστηριότητας,

• Το καταβαλλόμενο ή τεκμαρτό ενοίκιο της επαγγελματικής στέγης (πρόκειται για τη μισθωτική αξία της επαγγελματικής εγκατάστασης).

• Το ύψος του τζίρου και τα δηλωθέντα κέρδη που προκύπτουν από αυτόν.

• Τον συγκριτικό τζίρο άλλων παρεμφερών δραστηριοτήτων.

• Τα χρόνια άσκησης επαγγέλματος.

. Τα ελάχιστα όρια αμοιβής των μισθωτών που απασχολούνται στις επιχειρήσεις κ.λπ.

• Την ύπαρξη στοιχείων από «πόθεν έσχες», διασταυρώσεις του πληροφοριακού συστήματος ή από ελέγχους σε τρίτους υπόχρεους ή από τρίτες πηγές για απόκρυψη φορολογητέας ύλης ή διάπραξη φορολογικών αδικημάτων.

• Την εμπορικότητα της περιοχής.

• Τη φορολογική εικόνα και συμπεριφορά των υπόχρεων σε οικονομικά δεδομένα, όπως ακαθάριστα έσοδα, δαπάνες, καθαρά κέρδη ή ζημιές κ.λπ. και σε χωροταξικά και χρονικά δεδομένα, όπως τόπος παραγωγής και διακίνησης, εποχικές δραστηριότητες κ.λπ. Αλλαγές σχεδιάζονται και για τους αγρότες. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταργείται το ειδικό καθεστώς που ισχύει σήμερα. Πλέον, θα αντιμετωπίζονται ως επιτηδευματίες και θα είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν βιβλία και στοιχεία, και κατ' επέκταση να εκδίδουν αποδείξεις.

Best TV

Δικηγοριοκός Σύλλογος Αθηνών: Κατατέθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων

Κατατέθηκε η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Με την αίτησή του ο ΔΣΑ ζητεί από το ΣτΕ την ακύρωση της επιβολής του τέλους ως παράνομου και αντισυνταγματικού και επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες.

Εν τω μεταξύ, όπως ενημερώνει ο Σύλλογος αναφορικά με την αίτηση ακυρώσεως του για το τέλος επιτηδεύματος, ορίστηκε ήδη δικάσιμος ενώπιον του ΣτΕ στις 4 Νοεμβρίου 2011.

Αναλυτικά, για το Εκτακτο Ειδικό Τέλος ...........

Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών (εφ' εξής «Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.»), που θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011, ο ΔΣΑ επισημαίνει συνοπτικώς τα ακόλουθα:

Ι. Κατ' αρχάς, καθίσταται σαφές ότι ο προορισμός των εσόδων, που θα εισπραχθούν από την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, εντοπίζεται στην εξυπηρέτηση δημοσιονομικών στόχων, μη άμεσα συναρτωμένων με την παροχή κάποιας ειδικής ωφελείας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, με συνέπεια να αποκαλύπτεται ευχερώς ο αληθής χαρακτήρας της εν λόγω δημοσιονομικής επιβαρύνσεως, η οποία συνιστά αναντίρρητα φόρο επί της περιουσίας και όχι «τέλος». Ως εκ τούτου, νομίμως και βασίμως τίθεται υπό τη βάσανο των συνταγματικών αρχών και κανόνων, που αναπτύσσονται αναλυτικώς κατωτέρω.

ΙΙ. Το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν πρέπει να αξιολογηθεί κατά τρόπο αυτόνομο, αλλά συνδυαστικώς και συνολικώς, ήτοι σε συνάρτηση με τις συνολικές φορολογικές επιβαρύνσεις της ακίνητης περιουσίας, που δημιουργούν υπέρμετρη φορολογική πίεση σε αυτή, απειλούσα την ιδία την ουσία της και καταλήγουσα, ουσιαστικώς, σε σταδιακή δήμευση αυτής. Πολλώ δε μάλλον, αφτης στιγμής η φορολόγηση της κατοχής της ακίνητης περιουσίας δεν πραγματοποιείται αποκλειστικώς στην περίπτωση, που αυτή παράγει εισόδημα, ώστε και η αναλογούσα σε αυτή φορολογική επιβάρυνση να καταβάλλεται ακριβώς από ένα μέρος των εισοδημάτων αυτών, παρά ο νομοθέτης αρκείται, άνευ ετέρου, στην κατοχή αυτής. Περαιτέρω, προσβολή του δικαιώματος ιδιοκτησίας επέρχεται και διά του εξαναγκασμού του ιδιοκτήτη - φορολογουμένου να προβεί σε εκποίηση της περιουσίας του αυτής, ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει στην καταβολή των φόρων, που συνδέονται με αυτή, ιδίως σε περίοδο οξυτάτης οικονομικής υφέσεως, που χαρακτηρίζεται από τεραστία έλλειψη ρευστότητας. Κατά τον τρόπο δε αυτό, σημειώνεται παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 17 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α..

ΙΙΙ. Όπως προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 53§2 του Ν. 4021/2011, για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. λαμβάνεται υπ' όψιν το εμβαδό της δομημένης επιφανείας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αυτά αναγράφονται στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η. ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος, με βάση τα οποία υπολογίστηκε κατά τη 17-09-2011 το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας της παρ. 1 του άρθρου 24 του Ν. 2130/1993, καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου και συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο σύμφωνα με τους πίνακες, που παρατίθενται στην ως άνω διάταξη. Κατά συνέπεια, η φορολογική βάση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν καθορίζεται ευθέως από τον Νόμο, αλλά κατά παραπομπή στη μέθοδο υπολογισμού, την οποία χρησιμοποιεί η Δ.Ε.Η. και, κατ' επέκταση, οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για το Τ.Α.Π. Το δε γεγονός αυτό συνιστά κατ' εξουσιοδότηση προσδιορισμό ενός ουσιώδους στοιχείου του φόρου και, μάλιστα, ούτε καν από την κανονιστικώς δρώσα διοίκηση, αλλά από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις του άρθρου 78§§1,4 .

IV. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53§§8-11 του Ν. 4021/2011, τόσο η βεβαίωση, όσο και η είσπραξη του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ανατίθεται στη Δ.Ε.Η. και στους λοιπούς εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, ρητώς χορηγείται στα ανωτέρω πρόσωπα το δικαίωμα, σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., να προβούν σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατά τον τρόπο, όμως, αυτό μια κατ' εξοχήν έκφανση της δημοσίας εξουσίας και της κρατικής κυριαρχίας, όπως είναι η βεβαίωση και είσπραξη ενός φόρου επί του κεφαλαίου, ανατίθεται σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες, που ουδόλως συνιστούν, ασφαλώς, όργανα της εκτελεστικής εξουσίας, κατά πρόδηλη παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 26§2 και 1§3 του Συντάγματος, συνδυαστικώς ερμηνευομένων.

V. Επιπλέον, το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επιβάλλεται αδιακρίτως σε όλους τους ιδιοκτήτες «δομημένων επιφανειών», χωρίς να συνεκτιμά περαιτέρω ουσιώδεις παράγοντες, που προσδιορίζουν την αληθινή φοροδοτική τους ικανότητα. Ειδικότερα, κατ' αρχάς, δεν λαμβάνει καθ' όλου υπ' όψιν την παραγωγή ή όχι εισοδήματος από την ακίνητη αυτή ιδιοκτησία και, περαιτέρω, το ύψος του εισοδήματος αυτού. Περαιτέρω, για τη διάγνωση της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας του ιδιοκτήτη δεν λαμβάνεται υπ' όψιν ούτε το εν γένει αποκτώμενο εξ αυτού εισόδημα, ώστε να εξακριβώνεται η πραγματική δυνατότητά του να καταβάλει τον φόρο, που αντιστοιχεί στην ακίνητη περιουσία του, αλλά και συνολικώς τους φόρους που του αναλογούν. Επιπροσθέτως, για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. λαμβάνονται υπ' όψιν μόνο η επιφάνεια του ακινήτου, η τιμή ζώνης αυτού (η οποία, μάλιστα, καθορίζεται με κατ' εξουσιοδότηση του Νόμου εκδοθείσες Υ.Α.) και η παλαιότητα αυτού. Αντιθέτως, δεν λαμβάνονται υπ' όψιν άλλοι ουσιώδεις προσδιοριστικοί παράγοντες, όπως ο συντελεστής ορόφου ή ο συντελεστής εμπορικότητας, οι οποίοι, βεβαίως, διαφοροποιούν την αξία των ακινήτων, γι' αυτό και λαμβάνονται υπ' όψιν και στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων (άρθρο 41 Ν. 1249/1982). Εκ των ανωτέρω διαπιστώνεται η παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 4§§1,5 του Συντάγματος. Τέλος, το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. αποτελεί τη δεύτερη φορολογική επιβάρυνση της κατοχής της ακίνητης περιουσίας μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος (2011), καθώς, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω των διακοσίων χιλιάδων (200.000) Ευρώ επιβαρύνονται και με τον Φ.Α.Π. (άρθρα 27 επ. Ν. 3842/2010), με συνέπεια να σημειώνεται παραβίαση και της αρχής της απαγορεύσεως της διπλής φορολογίας, ήτοι της απαγορεύσεως εκ νέου φορολογήσεως της ιδίας φορολογητέας ύλης για την ιδία αιτία.

VI. Στη διάταξη του άρθρου 53§11 του Ν. 4021/2011 προβλέπεται ως επιπρόσθετη «κύρωση» για την περίπτωση, στην οποία ο φορολογούμενος δεν προβαίνει σε καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο ακίνητο, στο οποίο αφορά ο φόρος. Επαπειλείται, δηλαδή - χωρίς, μάλιστα, να προβλέπεται τούτο στον Κ.Ε.Δ.Ε., υπό τη μορφή αναγκαστικού μέτρου εισπράξεως η διακοπή της παροχής ενός κοινωνικού αγαθού, προκειμένου να επιτευχθεί ο εξαναγκασμός του φορολογουμένου να συμμορφωθεί προς την υποχρέωση καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Πρόκειται, δε, αναντίρρητα, για μια μορφή ψυχολογικής βίας, η οποία προσλαμβάνει μείζονες διαστάσεις απαξίας όταν απευθύνεται σε πρόσωπα οικονομικώς εξαθλιωμένα ή αντιμετωπίζοντα άλλους αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας καταβολής (π.χ. ασθενείς). Έτσι, διά του «μηχανισμού» της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στους αδυνατούντες να καταβάλουν την προδήλως αντισυνταγματική και επαχθεστάτη αυτή φορολογική επιβάρυνση προσβάλλεται ευθέως η ιδία η αξία του ανθρώπου, καθώς τίθεται προ του κινδύνου να στερηθεί ένα ζωτικό αγαθό, απαραίτητο για τη διαβίωσή του. Έτσι, όμως, υποβιβάζεται το επίπεδό του κάτω των ορίων του στοιχειωδώς ανεκτού και τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η υγεία, αλλά και η ιδία η επιβίωση αυτού. Ουδείς λόγος για διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μπορεί να γίνει στην περίπτωση αυτή, με αποτέλεσμα να θίγεται ουσιωδώς ο ίδιος ο πυρήνας της διατάξεως του άρθρου 2§1 του Συντάγματος.

VII. Περαιτέρω, διά των διατάξεων του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 επιφέρεται συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση της Πολιτείας στον συμβατικό δεσμό μεταξύ των ανωνύμων εταιρειών, που παρέχουν το ηλεκτρικό ρεύμα, και των αντισυμβαλλομένων τους ιδιωτών. Δεν θεσπίζεται, μάλιστα, μόνο μια επιπρόσθετη οικονομική υποχρέωση για τον πολίτη, αλλά και προβλέπεται ρητή και ιδιαιτέρως επαχθής κύρωση, ήτοι η διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως. Η μεταγενέστερη, δε, αυτή νομοθετική τροποποίηση των υφισταμένων ιδιωτικών συμβάσεων ουδόλως εντάσσεται στις επιτρεπτές εξαιρέσεις αποκλίσεως από τις επιταγές του άρθρου 5§1 του Συντάγματος, καθώς πουθενά στις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 δεν γίνεται αναφορά σε μη νομίμους ή βλαπτικούς όρους των ανωτέρω συμβάσεων, οι οποίοι δικαιολογούν την επέμβαση αυτή Ανεπίτρεπτη επέμβαση σε ιδιωτικής φύσεως συμβατικό δεσμό επέρχεται και ένα δεύτερο επίπεδο, αυτό της σχέσεως μεταξύ ιδιοκτήτη - εκμισθωτή της «δομημένης επιφανείας» και μισθωτή αυτής, καθώς ορίζεται ως «υπόχρεος» για την καταβολή του τέλους του ακινήτου ο «χρήστης» αυτού. Μάλιστα, ρητώς προβλέπεται ότι, σε περίπτωση, που ο μισθωτής καταβάλει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., τότε το καταβληθέν ποσό συμψηφίζεται αυτοδικαίως με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.

VIII. Τέλος, η επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. άνευ οποιασδήποτε συναρτήσεώς του είτε με το παραγόμενο εκ της ιδιοκτησίας αυτής εισόδημα είτε με το εν γένει αποκτώμενο εισόδημα του φορολογουμένου, συνιστά, κατ' ουσίαν, θέσπιση τεκμηρίου. Με μόνη τη συνεκτίμηση αντικειμενικών παραγόντων - οι οποίοι, μάλιστα, λόγω της άκρως περιοριστικής αναφοράς τους, δεν συμπεριλαμβάνουν όλα τα δυνατά προσδιοριστικά της αξίας κριτήρια -, όπως είναι το εμβαδό του ακινήτου, η τιμή ζώνης και η παλαιότητα, καταλογίζεται μια φορολογική επιβάρυνση, που στερεί από τον φορολογούμενο τη δυνατότητα ανταποδείξεως. Έτσι, όμως, δεν προσβάλλεται μόνο η αρχή της φορολογική ισότητας υπό την έννοια της απαιτήσεως φορολογήσεως με βάση την πραγματική φοροδοτική ικανότητα, αλλά και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας (άρθρο 20§1 Συντ. και άρθρο 6§1 Ε.Σ.Δ.Α.), λόγω της καθιερώσεως του αμαχήτου αυτού τεκμηρίου.

Ναυτεμπορική

Κύκλοι Ζωής 4 Η “ισορροπία” των 40ρηδων...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Καθώς ξεδιπλώνουμε καθημερινά και δυναμικά την βιωματική εξελικτική μας πορεία στον χρόνο, κάπου εκεί γύρω στα μέσα της πέμπτης δεκαετίας της ζωής μας ο κάθε άνδρας και η κάθε γυναίκα άς πούμε ενδεικτικά των 40 και κάτι ετών αγγίζουν το καθοριστικό σημείο όπου φαίνεται ότι πρέπει να έχουν πετύχει να ισορροπήσουν τα εξωτερικά κοινωνιολογικά και κουλτουριστικά δεδομένα της κοινωνίας στην οποία ζούμς και λειτουργούμε με τις υποκειμενικές ψυχολογικές διεργασίες.

Αυτή η ισορροπία είναι τόσο απαραίτητη ώστε εάν δεν έχει επιτευχθεί άνδρες και γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν έντονα τα σημάδια της αποτυχίας τους και μαζί την έλλειψη σε δραματικό επίπεδο της επιθυμητής για αυτόν τον κύκλο της ζωής ισορροπίας τους.

Η πορεία του καθένα και της καθεμιάς μας στην ..........

χρονική αυτή περίοδο δεν είναι πιά ούτε τόσο εύκολα ανοδική ούτε τόσο εμποτισμένη με ελπίδα όσο ήταν στις προηγούμνες δεκαετίες της ζωής μας. Εφόσον μάλιστα δεν επιλύθηκε σωστά η κρίση του μέσου της ζωής το άτομο αρχίζει να δείχνει σε οικείους, συγγενείς και φίλους ένα-ένα τα σημάδια της απόγνωσης χάνοντας μάλιστα την αίσθηση της ολοκλήρωσης.

Ο γονιός αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν παιδί παλινδρομώντας σε προγενέστερες ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις εξάρτησης, τα παιδιά του αρχίζουν να του φαίνονται ξένα και απρόσιτα, η απόσταση από τον ή την σύντροφό του μετατρέπεται σε χάσμα και η καριέρα που κάποτε αποτελούσε το μέγιστο τμήμα του καθημερινού ενδιαφέροντος και ύψιστη πηγή άντλησης ικανοποίησης μετουσιώνεται απλά και μόνο σε μιά περισσότερο ή λιγότερο καλή δουλειά...

Αν όμως η κρίση του μέσου της χωής έχει επιλυθεί ορθά και παραγωγικά, τότε το άτομο ανακαλύπτει νέα νοήματα στη ζωή του, κυριεύεται από πρωτόγνωο πάθος και μαζί πόθο να επιτύχει και να βιώσει μιά αυθεντική ύπαρξη, να ολοκληρώσει στόχους και όνειρα. να μετουσιώσει την προδιαγραμμένη από την εφημερότητα της ανθρώπινης ζωής καθοδική πορεία σε μιά νέα δομή παραγωγής, δημιουργικότητας, άντλησης νοημάτων.

Εάν προσπαθούσαμε να εντοπίσουμε το κυρίαρχο ψυχοδυναμικό χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου θα είμασταν υποχρεωμένοι να το προσδιορίσουμε στην έννοια της εξουσίας και της επιρροής που απορρέει ή και αντλείται από αυτήν. Ανάμεσα στα 45 και 55 περίπου χρόνια της ζωής μας, τα άτομα που έχουν ισορροπήσει τις κρίσεις των περασμένων δεκαετιών διαπρέπουν στην οικονομική, την πολιτική, την πολιτιστι
κή ζωή του κοινωνικού συστήματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η αναφορά μου περιορίζεται στους μεγιστάνες του πλούτου και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, στους δημοφιλείς πολιτικούς ή τους δημιουργικούς καλλιτέχνες. Εμφαντικά ΟΧΙ! Σε επίπεδο γειτονιάς και φιλικής παρέας τα ισορροπημένα αυτά άτομα διαπρέπουν στο δικό τους κύκλο γνωριμιών, δραστηριότητας, αναγνώρισης.

Tο κρεσέντο της αθλητικής επιτυχίας τοποθετείται 15 με 30 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή ανάμεσα στα 15 και 30 χρόνια της ζωής μας και από την ιστορία αντλούμε παραδείγματα όπως του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή του Ναπολέοντα ακόμη και του Αϊνστάϊν που μεγαλούργησαν γύρω στα 30 χρόνια της ζωής τους αλλά φαίνεται ότι ακόμη και οι Νομπελίστες, μολονότι ξεκινούν το έργο που θα τους φέρει στο προσκήνιο της επιστημονικής καθιέρωσης γύρω στα 25 με 30 χρόνια τους εδώ στα μέσα της πορείας προς το τέλος ολοκληρώνουν το έργο της ζωής τους.

Για την νέα ΚΑΠ μετά το 2013 συζητά η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου

Το νομοθετικό «πακέτο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ μετά το 2013, το οποίο παρουσιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου θα απασχολήσει την σημερινή συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου με την συμμετοχή του Επιτρόπου Γεωργίας, κ. Dacian Ciolos.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Οκτωβρίου από τις 19.00 έως τις 20.30 το βράδυ.
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της Νέας ΚΑΠ, απασχόλησε ........

και το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. την περασμένη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο.

Για το θέμα ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης στην ομιλία του στο Λουξεμβούργο ανέφερε ότι: «Παρά τις προσπάθειες της Επιτροπής, το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ευρωπαίων αγροτών. Η πρόταση χρειάζεται σημαντικές αλλαγές και αναθεωρήσεις και πολύ πιο ριζοσπαστικές απαντήσεις».
Και πρόσθεσε ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή γεωργία «είναι ο μόνος τομέας πολιτικής για τον οποίο προτείνεται μείωση των πόρων».
Ζήτησε δε, η ανακατανομή ανάμεσα στα κράτη –μέλη να υλοποιηθεί σταδιακά με επαρκή μεταβατική περίοδο και αντιτάχθηκε στη σύνδεση των ενισχύσεων με τις δημοσιονομικές δυσχέρειες κάθε χώρας. «Η στήριξη εκφράζεται ως βούληση αλληλεγγύης και όχι ως ρήτρα οικονομικών κυρώσεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Ακολούθως διατύπωσε τις ελληνικές θέσεις για το σύστημα των άμεσων ενισχύσεων, την περιφεροιοποίηση, το πρασίνισμα της ΚΑΠ, τον ενεργό αγρότη και την ειδική μεταχείριση των μικρών εκμεταλλεύσεων.
Τέλος, αναφέρθηκε στην αγροτική ανάπτυξη και στα μέτρα για την αποτελεσματική ρύθμιση των αγορών και των τιμών των αγροτικών προϊόντων.
Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης διατύπωσε τις απόψεις που θεωρήθηκαν συνισταμένη του διαλόγου που προηγήθηκε με τα ελληνικά κόμματα και τις οργανώσεις των αγροτών.

Agrotypos

«Με πιέζουν να πάω σε εκλογές» - «Κάνε ότι νομίζεις»

«Μου ασκείται μεγάλη πίεση. Ίσως αναγκαστώ να πάω σε εκλογές!» είπε σε δραματικούς τόνους ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζύ. «Κάνε ότι νομίζεις...» ήταν η ψυχρή απάντηση που έλαβε.

Η επίκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού του ενδεχόμενου ..........

εκλογών ετέθη – σύμφωνα με πληροφορίες - ως επιχείρημα να μην πιεστεί άλλο η κυβέρνηση του με νέα καταιγίδα μέτρων ή πολιτικά μη διαχειρήσιμων καταστάσεων όπως η τοποθέτηση επιτρόπων στα υπουργεία. Αλλά οι συνομιλητές του – ενώπιον Ρομπάι και Μπαρόζο ξεκαθάρισαν ότι δεν ενδιαφέρονται για το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης. Ενδεικτικό του κλίματος που αντιμετώπισε ο κ. Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών είναι η επίθεση που δέχθηκε από τον ολλανδό ομόλογο του, ο οποίος έδειξε τη δυσαρέσκεια του για τα ελλιπή αποτελέσματα στις διαρθρωτικές αλλαγές. «Τι θα γίνει με σας εκεί στην Ελλάδα; Κάθε βδομάδα εδώ θα είμαστε για το πρόβλημα σας;».

Τα πρώτα «μαύρα σύννεφα» από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες έφτασαν στην Αθήνα. Υπουργοί και βουλευτές είναι εξαιρετικά ανήσυχοι από τις πρώτες ενδείξεις και τα «μαντάτα» που φτάνουν από τη Σύνοδο Κορυφής με αρκετούς να μιλούν ήδη για «πακέτο μη διαχειρίσιμο πολιτικά». Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι για "αρμαγεδδώνα" που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Το πρώτο αρνητικό σημάδι είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία μένουν εκτός διαπραγμάτευσης και εκτός ευρωπαϊκής στήριξης. Τουναντίον μετατίθενται για τις χώρες-μέλη, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να καταβάλλει πολλά (κάποιοι μιλούν για 2,5 δις ευρώ) για την στήριξη τους και την εγγύηση των συντάξεων. Αυτό σημαίνει νέα μέτρα ή περαιτέρω περικοπή των συντάξεων...Το δεύτερο είναι η αγωνία να μην χαρακτηριστεί "πιστωτικό γεγονός" το κούρεμα του χρέους. Επ' αυτού εντείνονται οι πιέσεις προς τους ιδιώτες και δη τις τράπεζες να δεχθούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο PSI – την ανταλλαγή ομολόγων. Εφόσον το αποδεχθούν έχει καλώς. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει ενεργοποίηση των CDS (ασφαλίστρων κινδύνου) και η χώρα θα είναι επίσημα σε καθεστώς χρεοκοπίας. Το εφιαλτικό σενάριο, ξορκίζεται, αλλά δεν το έχει αποκλείσει κανείς κυβερνητικός παράγοντας...Το έσχατο αρνητικό είναι η έλευση των "τοποτηρητών της Τρόικα" στην Ελλάδα και η μόνιμη εγκατάσταση τους. Οι ισχυροί της ΕΕ (Γερμανία κυρίως) επιδιώκουν να καταστήσουν εμφανώς μη ελκυστική την περίπτωση της Ελλάδας με την περικοπή του χρέους για ευνόητους λόγους: Να μην περιμένουν άλλες χώρες το "κούρεμα" του χρέους τους καθώς στη... γωνία είναι ήδη Ισπανία-Ιταλία. Ως εκ τούτου επιδιώκουν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους τυχόν ενδιαφερόμενους: "Αν κάνετε το ίδιο, θα βρεθείτε στη θέση της Ελλάδας". Τα "ισοδύναμα" λοιπόν που θα απαιτήσουν από τη χώρα μας ως αντίβαρο για τη διαγραφή του μισού μας χρέους είναι επώδυνα και σχετίζονται με την απώλεια σχεδόν κάθε είδους εθνικής κυριαρχίας.

Όλο αυτό το "πακέτο" αναμένεται να συζητήσουν σήμερα σε κυβερνητικές συσκέψεις ο Πρωθυπουργός με κορυφαίους υπουργούς του. Οι προοπτικές μιας πολιτικής διεξόδου μοιάζουν ελάχιστες με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στον Γ. Παπανδρέου να αναλάβει άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες. Όπως φάνηκε από την αντίδραση του Πρωθυπουργού μελετά όλες τις επιλογές που έχει μπροστά του μη αποκλείοντας ακόμη και το σενάριο των εκλογών. Από την άλλη είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι δεν αποκλείουν τίποτα – ακόμη και "προνουντσιαμέντο" κατά του ίδιου του Γ. Παπανδρέου. "Κάτσε να δούμε θα πάει σε εκλογές ή θα τον πάνε;" έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος...

iefimerida

Ημερίδα για τον Θηλασμό στην Κυπαρισσία

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ημερίδα με θέμα τον μητρικό θηλασμό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στην Κυπαρισσία.
Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια της εβδομάδας Μητρικού θηλασμού (1 - 7 Νοεμβρίου) και συμμετέχουν η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς και η γυναικολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Κυπαρισσσίας και Καλαμάτας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:.....


Αλεξοπούλου Ασημίνα, διατροφολόγος
Καρατσάμη Λίνα, θηλάζουσα μητέρα
Κουμουνδρούρου Σοφία, μαία
Παπαπέτρου Μαρία, μέλος του Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού Ελλάδος
Πετράκος Γεώργιος, μαιευτήρας – γυναικολόγος
Σαράντου Δήμητρα, μαία
Σαρδέλης Σωτήριος, παιδίατρος

Β' τοπική 1ος όμιλος. Τα αποτελέσματα της 5ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 5ης Αγωνιστικής




Νίκη Πλάτης

Ηλεία: Τα λεφτά τους πίσω, ζητούν οι δωρητές των πυρόπληκτων!

Την ίδια ώρα βουλευτές και πολιτευτές από την Ηλεία καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου

για την «υπαιξέρεση» των χρημάτων του ταμείου. Χθες το βράδυ (23-10-2011) συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Ηλείας με κυρίαρχο θέμα την «τύχη» αυτών των χρημάτων, που προέρχονται από δωρεές πολιτών με αφορμή το χαμό 46 συνανθρώπων μας στο νομό Ηλείας.

Το δράμα της Ηλείας την 24η Αυγούστου 2007, .........

ήταν αυτό που συγκλόνισε όλο τον κόσμο και στάθηκε η αφορμή για τηλεμαραθώνιο με στόχο τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους κυρίως στην Ηλεία, που είχε υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας και ο πολιτευτής του κόμματος Θεόδωρος Βλαγκούλης θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση αυτή.

Ο κ. Τζαβάρας μιλώντας στη ΝΟΔΕ τόνισε πως ένας εκ των δωρητών και κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας, ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, συνιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής απαίτησε τα χρήματά που προσέφερε, 37 εκ. ευρώ, πίσω από το ελληνικό κράτος.

«Πρόσφατα συνέβη το εξής πρωτοφανές όπως το παραδέχτηκε ενώπιων μου ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Παντελής Οικονόμου. Την προηγούμενη βδομάδα, όταν για πολλοστή φορά τον συνάντησα να μου δώσει απαντήσεις, μου είπε ότι έχει δεχτεί αίτημα από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο της Χαλυβουργικής να του επιστρέψει τα 37 εκ. ευρώ που είχε δωρίσει στους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα οποία το κράτος δεν χρησιμοποίησε ποτέ για τον σκοπό αυτό.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο αναξιόπιστο και ελεεινό έχει καταντήσει το ελληνικό κράτος κάτω από την κυριαρχία αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας και συμπλήρωσε σχετικά με την μήνυση: «Ο κ. Βλαγκούλης έχει κάνει μήνυση για το λόγο αυτό που θα καταθέσουμε σύντομα και θα την υποστηρίξουμε γιατί είναι αδιανόητο να συμβαίνουν ατοπήματα που αγγίζουν τα όρια των εγκληματικών ενεργειών. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις να εξακολουθούν με την ανοχή των υπουργών».

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Βλαγκούλης ότι «έχουμε ετοιμάσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, όχι τύπου άλλης μηνυτήριας αναφοράς για να πάρει τη μορφή δημοσιότητας στον Τύπο. Συνδυάζεται με πολιτική αγωγή όσων έχουν έννομο συμφέρον όπως οι πυρόπληκτες περιοχές για αλλοίωση της βούλησης των καταθετών ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες για απιστία στην κακοδιαχείριση. Συνεργαζόμαστε άριστα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Τζαβάρας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως μέγα σκάνδαλο από την Κυβέρνηση τη δήμευση του προϊόντος εκκαθάρισης του Ταμείου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά πρόκειται για μια σκανδαλώδη, πρωτοφανή δήμευση, αντισυνταγματική και χωρίς κανένα δικαίωμα η οποία είχε να κάνει με τον οβολό που προσέφεραν σε κρίσιμες ώρες για την Ηλεία εθελοντικές οργανώσεις, ιδιώτες, φορείς απ’ όλο τον κόσμο. Αυτό το ποσό η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για να πληρώνει τις αστοχίες και τις αποτυχίες της».

Newsit

Κούρεμα του χρέους και εκβιασμοί

Βαρύ τίμημα για τη διάσωση της Ελλάδας με την εγκατάσταση μόνιμου κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα και τοποθέτηση επιτρόπων στα βασικά υπουργεία σύμφωνα με το γερμανικό σχέδιο. Βιώσιμη λύση ζήτησε ο Παπανδρέου

«Πρωτόκολλο Γερμανίας» με αυστηρή πειθαρχία ..........

επιβάλλει η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στο σύνολο της ΕΕ. Στις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που θα οριστικοποιηθούν σε νέες Συνόδους Κορυφής της ΕΕ και της Ευρωζώνης την ερχόμενη Τετάρτη, το Βερολίνο, με εκβιαστική τακτική, εξασφαλίζει το μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους, τους όρους λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς και την αλλαγή των Συνθηκών με στόχο την επιβολή λιτότητας διαρκείας.

Επικαλούμενοι την έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, αρκετές χώρες (Αυστρία, Φινλανδία, Ολλανδία, Σλοβενία, Σλοβακία) ταυτίζονται με τη γερμανική θέση για γενναίο «κούρεμα» της τάξης του 50%. Τουλάχιστον αυτό ζήτησαν στις συνεδριάσεις του Eurogroup, αλλά και στη συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης.

Στην περίπτωση ενός μεγάλου κουρέματος, τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ελληνικά ομόλογα φαίνεται ότι είναι στον αέρα, παρά το γεγονός ότι χθες οι κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες υποστήριζαν ότι από αυτή τη νέα ρύθμιση δεν θα επηρεαστούν... Ωστόσο, δεν διευκρίνιζαν με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες τους με έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό.

Οσον αφορά τις τράπεζες, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα από την απομείωση του ελληνικού χρέους (κούρεμα) γιατί θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης που θα ισχύσει για όλη την Ε.Ε. και από τον EFSF.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμφώνησαν χθες βράδυ σχετικά με το περίγραμμα του σχεδίου πέντε σημείων της συνολικής απάντησης της Ευρωζώνης στην κρίση δημόσιου χρέους, ενώ οι πρόεδροι της Ε.Ε. και της Κομισιόν εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για συνολική συμφωνία.

Το πλαίσιο περιέγραψε ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο οποίος επισήμανε ότι οι άμεσες προκλήσεις είναι τόσο μεγάλες που καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων σε πέντε μέτωπα, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Αναφορικά με την Ελλάδα, είπε ότι η εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης αποτελεί μία από τις πέντε προτεραιότητες, ενώ καλωσόρισε τα τελευταία μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι συζητούνται τα διάφορα σενάρια για τη βελτίωση της βιωσιμότητα του χρέους.

Η δεύτερη προτεραιότητα είναι η δέσμευση όλων των χωρών για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα ορισμένες χώρες κλήθηκαν να αποδείξουν στη συνεδρίαση της Τετάρτης την αποφασιστικότητά τους προς αυτή την κατεύθυνση. Μία από αυτές είναι σύμφωνα με τον κ. Βαν Ρόμπεϊ η Ιταλία.

Η τρίτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των πόρων του ΕΤΧΣ και η μεγαλύτερη ευελιξία του. Οπως ανέφερε ο κ. Βαν Ρόμπεϊ, υπάρχουν δύο σενάρια που εξετάζονται τα οποία θα μπορούσαν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται με «εποικοδομητικό τρόπο».

Η τέταρτη προτεραιότητα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, για την οποία εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία την Τετάρτη το πρωί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ecofin ενώ η πέμπτη είναι η περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης.

Καθαρή και μόνιμη λύση

Στόχος της Ελλάδας είναι η εξεύρεση μιας οριστικής, βιώσιμης και καθαρής λύσης αναφορικά με το δημόσιο χρέος, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωζώνης.

Είπε ακόμη ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτοφανή προσπάθεια και πως ποτέ κανένας λαός στην Ευρώπη δεν έχει σηκώσει παρόμοιο βάρος. Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, η εθνική αυτή προσπάθεια αναγνωρίζεται από όλους.

«Είμαστε ένας περήφανος λαός και δικαιούμαστε το σεβασμό». Στόχος μας, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η ελάφρυνση του χρέους, το βάρος του οποίου είναι δυσβάσταχτο, και πρέπει να μειωθεί «για να ανασάνουμε».

Επόμενος στόχος η Ιταλία

Την εφαρμογή μέτρων για τη μείωση του χρέους ζήτησαν υπό μορφή τελεσιγράφου από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δίνοντας περιθώριο έως τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης για να αποφευχθεί ένα «σενάριο ελληνικού τύπου». «Θεωρούμε την Ιταλία μεγάλο και σπουδαίο εταίρο της Ευρωζώνης. Θεωρούμε λοιπόν ότι θα κάνει ό,τι πρέπει ώστε να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της» σημείωσε η Μέρκελ, ενώ ο Σαρκοζί δήλωσε: «Εχουμε εμπιστοσύνη στις ιταλικές αρχές, τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς της Ιταλίας». Στο ίδιο μοτίβο ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, επισήμανε πως από την Ιταλία «ζητήθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα κάνει πράξη όσα έχει υποσχεθεί».

ellispoint

Με το σημείωμα του Σεπτεμβρίου θα πληρωθεί η δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς

Τη δεύτερη δόση των "έκτακτων" εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος, ακόμη και αν δεν έχουν λάβει τη σχετική ειδοποίηση, θα πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες στην Εφορία με το ΑΦΜ τους ή στις τράπεζες, μέχρι το τέλος του μήνα

Το αποδεικτικό πληρωμής της πρώτης δόσης της ............

έκτακτης εισφοράς ή το αρχικό ειδοποιητήριο θα αναζητήσουν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι πρέπει έως τις 31 Οκτωβρίου να εξοφλήσουν τη δεύτερη δόση.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η πολυήμερη κατάληψη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από τους εργαζόμενους "μπλόκαραν" την έκδοση και αποστολή περίπου 1 εκατ. ειδοποιητηρίων για την πληρωμή της δεύτερης δόσης των ποσών φόρου που έχουν βεβαιωθεί με το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα. Επίσης, περισσότεροι από 900.000 φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα το εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος.

Η προθεσμία για την εξόφληση της δεύτερης δόσης του πολυεκκαθαριστικού λήγει κανονικά στις 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, καθώς η έκδοση των ειδοποιητηρίων ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι :

1. Η πληρωμή της δεύτερης δόσης μπορεί να γίνει στην Εφορία (Τμήμα Εσόδων) με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του φορολογουμένου. Σημειώστε ότι για ποσό άνω των 250 ευρώ απαιτείται η πληρωμή να γίνει με τραπεζική επιταγή σε διαταγή της ΔΟΥ ή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

2. Σε περίπτωση που η δεύτερη δόση είναι ισόποση με την πρώτη δόση, η πληρωμή της μπορεί να γίνει στην τράπεζα με την ειδοποίηση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος (ή με την απόδειξη εξόφλησης της πρώτης δόσης αν δεν έχουν το πολυεκκαθαριστικό).

3. Οσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο Taxisnet στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν τη δυνατότητα με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ενημέρωσης για τις ειδοποιήσεις πληρωμής φόρου. Εκεί μπορούν να διαπιστώσουν αν έχει εκδοθεί το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα. Το ειδοποιητήριο και το εκκαθαριστικό που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή, εφόσον εκτυπωθούν, είναι έγκυρα για την πληρωμή των φόρων με την προσκόμισή τους στην τράπεζα.

ellispoint

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Ισόπαλο χωρίς σκορ το φιλικό με το Ναύπλιο

Πολυ καλή εμφάνιση έκανε χθές η Εράνη στο Ναύπλιο κόντρα στην Ένωση Μιδέας αλλά χωρίς κανένα τέρμα από τις δυο πλευρές.

Ο προπονητής της Εράνης, Νίκος Κακαλέτρης, είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την φυσική κατάσταση των παικτών του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ........

ο Νίκος Κακαλέτρης έμεινε ικανοποιημένος από το επίπεδο ετοιμότητας των παικτών της ομάδας του.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 25′ ο Κουτσουρές εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μικελάτος έπιασε την κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ναυπλίου.

Στο 36′ ο Μικελάτος έκανε το σουτ άλλα η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 66′ ο Άγγελος Γεωργιόπουλος μόνος με τον τερματοφύλακα έκανε το σουτ άλλα έδιωξε σε κόρνερ ο Λάσκαρης.

Στο 85′ ο Γεωργιόπουλος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΝΩΣΗ ΜΙΔΕΑΣ: Λάσκαρης, Νταπάκης, Ζίου, Μπαλάσκας, Ευθυμίου, Καραμάνος, Αγγελόπουλος (46′ Παπουτσής), Μαρίνης, Λούπας, Χατζησωφρονίου (46′ Νικολέτο), Γκολέμης. Έπαιξαν και οι: Νέζος, Μιχαλόπουλος, Τσουρδίνης, Ζαχαράκης.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος, Κώτσος, Γιάννης, Ντινιώτης, Μ. Γρηγορακάκης, Ι. Γρηγορακάκης, Μικελάτος, Κόλλιας, Κουτσουρές, Μπαστακός, Νινιός. Έπαιξαν και οι: Χρονόπουλος, Λυμπερόπουλος, Ανδριόπουλος, Γεωργιόπουλος, Φουρναράκος, Καραβίτης.

Θα πληρώσετε ακόμη κι αν δε σας ήρθε το εκκαθαριστικό – Έρχεται παράταση για την έκτακτη εισφορά;

Ο καιρός για την καταβολή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος έφτασε. Κι αν είστε από εκείνους που δεν έχουν πάρει δεύτερο εκκαθαριστικό στα χέρια τους, μη βιαστείτε να χαρείτε...

Μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να καταβάλλετε τον... οβολό σας ακόμη κι αν το εκκαθαριστικό δεν έχει φτάσει στα χέρια σας. Μπορείτε να πληρώσετε είτε στην εφορία με το ΑΦΜ σας είτε σε κάποιο υποκατάστημα τράπεζας.

Και όλα αυτά γιατί οι απεργιακές κινητοποιήσεις ..........

και η πολυήμερη κατάληψη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων "μπλόκαραν" την έκδοση και αποστολή περίπου 1 εκατ. εκκαθαριστικών για τη πληρωμή της δεύτερης δόσης.

Η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου, αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει να δοθεί παράταση μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, αφού η έκδοση των ειδοποιητηρίων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι φορολογούμενοι που πρέπει να πληρώσουν και δεύτερη δόση για την έκτακτη εισφορά ή το τέλος επιτηδεύματος, πρέπει να γνωρίζουν:

1. Η πληρωμή της δεύτερης δόσης μπορεί να γίνει στην Εφορία με τον ΑΦΜ. Για ποσό άνω των 250 ευρώ απαιτείται η πληρωμή να γίνει με τραπεζική επιταγή σε διαταγή της ΔΟΥ ή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

2. Σε περίπτωση που η δεύτερη δόση είναι ισόποση με την πρώτη δόση, η πληρωμή της μπορεί να γίνει στην τράπεζα με την ειδοποίηση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος ή με την απόδειξη εξόφλησης της πρώτης δόσης

3. Όσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο Taxisnet έχουν τη δυνατότητα με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ενημέρωσης για τις ειδοποιήσεις πληρωμής φόρου. Εκεί μπορούν να διαπιστώσουν αν έχει εκδοθεί το πολυεκκαθαριστικό σημείωμα. Το ειδοποιητήριο και το εκκαθαριστικό που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή, μπορούν να εκτυπωθούν και είναι έγκυρα για την πληρωμή των φόρων.

Newsit

Διαγράφηκε το χρέος πολύτεκνου συνταξιούχου

Το 70% του χρέους που είχε ένας πολύτεκνος συνταξιούχος του Δημοσίου σε πέντε τράπεζες, θα διαγραφεί, σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, ενώ το υπόλοιπο 30% ρυθμίστηκε με μηνιαίες δόσεις σε βάθος τετραετίας.

Ο συνταξιούχος που δικαιώθηκε, χρωστούσε ..........

από καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, αλλά και από χρέος ως εγγυητής, ποσό που ανερχόταν στα 92.073 ευρώ. Από το 2010 αδυνατούσε να πληρώσει τα χρέη του από αυτές τις συναλλαγές και ζήτησε από το Ειρηνοδικείο Χανίων τη ρύθμιση των χρεών του, αφού προηγουμένως είχε καταθέσει αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση τους.

Ο δανειολήπτης δεν είχε περιουσιακά στοιχεία, εκτός από ένα αυτοκίνητο και ένα μοτοποδήλατο, ενώ το βασικό του εισόδημα ήταν μια σύνταξη από το Δημόσιο, ύψους 1100€. Το Ειρηνοδικείο έκρινε ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και σε ρευστοποίηση, δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν την απαίτηση των πιστωτών του, και για αυτό αποφάσισε να απαλλάξει τον δανειολήπτη από το τόσο βαρύ χρέος του, εφαρμόζοντας το νόμο περί ρύθμισης και διαγραφή χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (Ν.3869/2010).

Έτσι αντί για 92.000 ευρώ, θα πληρώσει τελικά 28.800 ευρώ, σε βάθος τετραετίας σε μηνιαίες καταβολές.

Από την πλευρά τους, οι τράπεζες ισχυρίστηκαν ότι δανειολήπτης απέκρυπτε από τους δανειστές του την κακή του οικονομική κατάσταση και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις.

iefimerida

Η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Η πρώτη προσφυγή κατά του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι από το σωματείο "Έλληνες Φορολογούμενοι" και την Ανώνυμη Εταιρεία "Eurocapital".

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η επιβολή του νέου τέλους, που στην ουσία πρόκειται για νέο φόρο, αντίκειται σε μία πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι η επιβολή του νέου .........

φόρου είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στα άρθρα 1 και 26 του Συντάγματος), αλλά και αντίθετη στη νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Είναι, κατά την άποψή τους, αντισυνταγματική, διότι, μεταξύ των άλλων, η είσπραξη του επίμαχου φόρου ανατίθεται στη ΔΕΗ (υπολογισμός και είσπραξη τέλους ακινήτων, βεβαίωση παράβασης για μη πληρωμή και επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε ιδιώτες), ενώ αυτό μπορεί να γίνει μόνο από όργανα της εκτελεστικής εξουσίας.

Παράλληλα, όμως η άσκηση δημόσιας εξουσίας από ιδιώτες, όπως είναι η ΔΕΗ στην προκειμένη περίπτωση, "νοθεύει και τη γενική αρχή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος", προσθέτουν στην προσφυγή.

Επίσης, παραβιάζεται η αρχή της νομιμότητας του φόρου (άρθρο 78 του Συντάγματος), καθώς η χρήση της μεθόδου υπολογισμού που ακολουθεί η ΔΕΗ, συνιστά σιωπηρή αλλά ξεκάθαρη εξουσιοδότηση προς νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (δηλαδή την ΔΕΗ) να καθορίσει το αντικείμενο του φόρου, το οποίο παρέλειψε να προσδιορίσει με επάρκεια ο ίδιος ο νόμος.

Κατά συνέπεια, το ειδικό τέλος ακινήτου αποτελεί φόρο περιουσίας, κατά το άρθρο 78 παράγραφος 1 του Συντάγματος, όπως άλλωστε ρητώς αποδέχεται και η αιτιολογική έκθεση του σχετικού τότε νομοσχεδίου και σήμερα νόμου 4021/2011, αναφέρεται στην προσφυγή.

Ακόμη, παραβιάζεται η αρχή της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε φορολογούμενου πολίτη (άρθρα 4 και 25 του Συντάγματος), καθώς η φορολογική υποχρέωση πρέπει να είναι ανάλογη της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε πολίτη. Κι αυτό διότι "επιβάλει αδιακρίτως τον ίδιο φόρο (τέλος ακινήτων) σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων (δομημένων επιφανειών), με μόνα κριτήρια την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου, χωρίς να συνυπολογίσει και το πραγματικό ετήσιο εισόδημα του καθενός ιδιοκτήτη ακινήτου, το οποίο κατά κοινή πείρα είναι ουσιωδώς διαφορετικό".

Το γεγονός, συνεχίζει το προσφεύγον σωματείο, ότι "δύο φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ένα ακίνητο της ίδιας αντικειμενικής αξίας και παλαιότητας με το ίδιο εμβαδόν τετραγωνικών μέτρων δεν σημαίνει, άνευ ετέρου, ότι έχουν και την ίδια οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν και τον ίδιο ετήσιο φόρο, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι το ακίνητο δεν τους αποφέρει εισόδημα".

Σύμφωνα τους προσφεύγοντες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο παραβιάζεται και η αρχή της απαγόρευσης της διπλής φορολογίας. Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι "η διπλή φορολόγηση μέσα στο ίδιο έτος ή η πολλαπλή φορολόγηση αντίκειται και στο άρθρο 17 του Συντάγματός μας, αλλά και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ που προστατεύουν την ιδιοκτησία και τα εν γένει περιουσιακά δικαιώματα του ατόμου, δεδομένου ότι αυτή η πολλαπλή φορολόγηση του ιδιοκτήτη ακινήτου είναι υπερβολική και δυσανάλογη με τον επιδιωκόμενο νόμιμο σκοπό, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας, καθώς το υπερφορολογηθέν ακίνητο πολλές φορές δεν παράγει κανένα εισόδημα για τον ιδιοκτήτη του".

Υποστηρίζεται επίσης ότι με την επιβολή του νέου τέλους επέρχεται και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που προστατεύεται από το άρθρο 2 του Συντάγματος. Και αυτό γιατί το νέο τέλος:

1) Υποβαθμίζει τον φορολογούμενο ιδιοκτήτη, ακόμη και τον άνεργο και τον οικονομικά ασθενέστερο, σε αντικείμενο επίτευξης "εκτάκτων" δημοσιονομικών στόχων για τη μείωση ελλειμμάτων.

2) Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε άτομα που αδυνατούν να καταβάλλουν τον φόρο τους οδηγεί σε έσχατη εξαθλίωση και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την επιβίωσή τους.

3) Ασκεί ένα είδος ψυχολογικής βίας και απειλής σε οικονομικά ασθενέστερα άτομα, τέτοια που δεν συνάδει με τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα του Συντάγματός μας και τις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας μας.

Επίσης χαρακτηρίζεται παράνομη η υπουργική απόφαση για τον πρόσθετο λόγο ότι αυθαίρετα η Πολιτεία με νομοθετική ρύθμιση ακυρώνει μονομερώς τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου που έχουν υπογραφεί οι καταναλωτές με τη ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτροδότησης. Έτσι, σύμφωνα με το σωματείο παραβιάζεται και η ΕΣΔΑ, η οποία προστατεύει την ιδιοκτησία, αλλά επιπρόσθετα υπογραμμίζεται ότι "το δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη και απαράγραπτα δικαιώματα του ανθρώπου και προστατεύεται και από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου". Συγκεκριμένα, το άρθρο 17 της Οικουμενικής Διακήρυξης ορίζει: "Κάθε άτομο μόνο του, ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του".

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι το τέλος προσβάλλει τον πυρήνα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ιδιοκτησίας, καθώς "η ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής του φόρου από κάποιον ιδιοκτήτη οδηγεί σε de facto δήμευση και στέρηση της ατομικής ιδιοκτησίας του γιατί τον οδηγεί στον εξαναγκασμό πώλησης ή αξιοποίησης ιδιοκτησίας παρά τη θέληση του ιδιοκτήτη".

Με άλλα λόγια, καταλήγει το Σωματείο, η επιβολή του νέου τέλους "εμποδίζει τον ιδιοκτήτη από το να ασκεί το συνταγματικό δικαίωμα του για ιδιοκτησία, όπως αυτός θέλει".

Newpost

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 24 Οκτωβρίου έως 30 Οκτωβρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 61 04 914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ακούστηκαν δυο πυροβολισμοί(;;) στην περιοχή της Παναγίας.

Δυο μπάμ, (κατα πάσα πιθανότητα πυροβολισμοί) ακούστηκαν περίπου στις 12:05 στην Περιοχή της Παναγίας στα Φιλιατρά.

Αναγνώστης του blog που μένει κοντά στην περιοχή, μας ενημέρωσε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ότι άκουσε τα δυο μπαμ τα οποία φάνηκαν σαν πυροβολισμοί και έχει ενημερώσει και την αστυνομία.

Αν υπάρξει κάτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.