Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΤοπική πολιτική θύελλα έχει ξεσηκώσει η ένταση και η ακραία διαμαρτυρία που υπήρξε προχθές στην Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου.

Κυβερνητικά στελέχη του νομού με τα οποία μίλησε το «Θ» δε δίστασαν να αποδώσουν ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και Ακροδεξιά για τα όσα συνέβησαν και έκαναν λόγο για επικίνδυνη συνάντηση των άκρων και στην περιοχή μας, μη κρύβοντας την ανησυχία τους για τις εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά, τόσο το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θαν. Πετράκος όσο και άτομα που πήραν μέρος στη διαδήλωση και στην προσωρινή διάλυση της παρέλασης, σημείωναν ότι αυτό που συνέβη προχθές στην Καλαμάτα δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά η εξωτερίκευση ενός μέρους της οργής που νιώθει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για όσα γίνονται σε βάρος της τα τελευταία δύο χρόνια. Κι όπως τόνισαν, αν δεν υπάρξει σύντομα αλλαγή πολιτικής, ίσως τα ακραία φαινόμενα διαμαρτυρίας να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας.

Την επόμενη μέρα των γεγονότων της Παρασκευής, με πιο ψύχραιμα τα πνεύματα όλων, το «Θ» ζήτησε τη γνώμη των κυβερνητικών βουλευτών της Μεσσηνίας και τοπικών εκπροσώπων των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα διαδραματίστηκαν.

Περισσότερα στο ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!!Επίθεση Hackers στην Ελληνική Τράπεζα Probank!

Στοχευμένη επίθεση Hackers πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό εξυπηρετητή ιστοσελίδων (web server) της ελληνικής Τράπεζας ProBank... [http://www.probank.gr] πριν από μερικές ώρες! Είναι το δεύτερο χτύπημα σε Τράπεζα που κοινοποιείται στο SecNews εντός του μηνός Οκτωβρίου, μιας και πριν 10 ημέρες είχε πραγματοποιηθεί κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, από Τούρκους όμως τότε Hackers.

Σύμφωνα με την ανώνυμη πληροφορία που δεχτήκαμε, .........

οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση και έλεγχο της ιστοσελίδας της Τράπεζας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους διαχειριστές, ενώ στη συνέχεια άντλησαν αρχεία δεδομένων του εξυπηρετητή.

Το αρχείο που διέρρευσε μέχρι στιγμής από τους hackers είναι «/etc/passwd», αρχείο συστημάτων Unix/Linux στο οποίο βρίσκονται τα δεδομένα χρηστών του εξυπηρετητή. Από μόνο του το συγκεκριμένο αρχείο δεν εκθέτει κωδικούς χρηστών (γιαυτό και προβαίνουμε σε δημοσίευση), αλλά δίνει σημαντικές αξιοποιήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους διαθέσιμους χρήστες του Server ή το είδος πρόσβασης του κάθε χρήστη. Για παράδειγμα είναι εύκολο να αντλήσει κάποιος τα username των διαθέσιμων χρηστών,ποιοι χρήστες διαθέτουν πρόσβαση κονσόλας, στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω πρόσβαση στο σύστημα της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τους Hackers, με κατάλληλη χρήση του ανωτέρω αρχείου που αντλήθηκε σε συνδυασμό με υπάρχουσα αδυναμία της ιστοσελίδας RFI – Remote file Inclusion (που επιτρέπει απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα) , οι άγνωστοι κατόρθωσαν να επεκτείνουν τις δυνατότητες τους.Αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στις υποδομές της Τράπεζας Probank,άντλησαν τους κωδικούς διαχειριστή και της βάσης δεδομένων(σύμφωνα με δήλωση τους πρόκειται για Mysql), αποκτώντας δυνατότητα αλλοίωσης του συνόλου των αρχείων του εξυπηρετητή (πρόσβαση διαχειριστή – root).

Δεν διαπιστώθηκε από την συντακτική ομάδα αλλοίωση της ιστοσελίδας της Probank μέχρι την στιγμή που γραφόταν το συγκεκριμένο άρθρο,πιθανόν όχι γιατί δεν ήταν εφικτό αλλά επειδή δεν ήταν ο στόχος των Hackers κάτι τέτοιο. Είναι σαφές ότι βάσει των δυνατοτήτων που απέκτησαν οι hackers στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, εκτός από την άντληση των δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υποδομή της Τράπεζας ώστε να διασπείρουν κακόβουλο λογισμικό στους ανυποψίαστους επισκέπτες της ιστοσελίδας φυσικά εν αγνοία τους.

secnews.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Δείξτε μεγάλη προσοχή αν λάβετε e-mail από τράπεζα και σας ζητάει στοιχεία πιστωτικής κάρτας, η κωδικούς κλπ κλπ.
ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και για κανένα λόγο δεν θα σας ζητήσει ποτε κωδικούς μέσω Ε-mail.
Προσοχή λοιπόν.

Παναγιώτης Ηλιόπουλος Το μόνο που κουρέψατε είναι τα όνειρα μας

Μας έχουν πραγματικά κουράσει τόσες μέρες με το περίφημο ύψος του "κουρέματος" του χρέους της χώρας μας. Είναι μακράν η λέξη που έχει ειπωθεί τις περισσότερες φορές απ όλους μέσα σε ελάχιστες μέρες.

Μια σκέψη όμως με βασανίζει και θέλω να την φωνάξω δυνατά! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Εμείς που είμαστε γύρω στα 30 και δεν έχουμε καμία ευθύνη για κανένα χρέος, εμείς που δε σας ψηφίσαμε ποτέ για να μας κυβερνάτε τώρα 37 χρόνια, εμείς που δε φάγαμε τίποτα μαζί με κανέναν και δουλεύουμε 12 ώρες τη μέρα απλά για να ζούμε, σας λέμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι σας έχουμε σιχαθεί ΟΛΟΥΣ, γιατί απλά καταφέρατε να τσακίσετε τα όνειρα μας.
Πρέπει εμείς τώρα να πληρώσουμε τα δικά σας ........

"σπασμένα" και είναι άδικο!

Είμαστε μια γενιά που έχει χρέος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει "ως εδώ κύριοι"! Να τραβήξει τις δικές τις κόκκινες γραμμές. Να αναλάβει τις τύχες της, μόνη της, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος που μας έφεραν σ' αυτό το αδιέξοδο. Όσοι νιώθουν τα όνειρα τους να πνίγονται μέσα σε αριθμούς και πράξεις πρέπει να δράσουν άμεσα γιατί σε λίγο δε θα υπάρχει επιστροφή…

Στις Βρυξέλλες δεν παζαρεύουν τα οικονομικά μας, παζαρεύουν την αξιοπρέπεια μας κ αν μας έχουν αφήσει έστω και λίγη από δαύτη θα πρέπει να τους φωνάξουμε ότι οι ώρες τους είναι μετρημένες. Δε θέλω να επεκταθώ σ’ αυτό το άρθρο για τις λύσεις που υπάρχουν, γιατί θα χαθεί η ουσία και η ουσία εδώ που φτάσαμε είναι να σώσουμε την αξιοπρέπεια της καθημερινότητάς μας και της Πατρίδος μας.

Δε χρωστάμε σε κανέναν και δεν πληρώνουμε κανέναν!

Όσοι κερδοσκόπησαν με οικονομικά παιχνίδια εις βάρος της πατρίδος μας, ας πληρώσουν, μαζί μ’ αυτούς που τα έτρωγαν τόσα χρόνια από τις μίζες, εξυπηρετούμενοι από τα δυο κόμματα που εναλλάσσονταν στην διεφθαρμένη εξουσία.

Τα όνειρα μας θα γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης σας...

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

www.Panagiotisiliopoulos.com

1 - 7 Νοεμβρίου Η εβδομάδα του μητρικού Θηλασμού.

Ξεκινά την 1η Νοεμβρίου η Εβδομάδα μητρικού Θηλασμού.

Στα πλάισια αυτής της εβδομάδας, Το Νοσοκομείο Κυπαρισίας Διοργανώνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στην Κυπαρισσία, ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό.
Συμμετέχουν η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς και η γυναικολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Κυπαρισσσίας και Καλαμάτας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:.....


Αλεξοπούλου Ασημίνα, διατροφολόγος
Καρατσάμη Λίνα, θηλάζουσα μητέρα
Κουμουνδρούρου Σοφία, μαία
Παπαπέτρου Μαρία, μέλος του Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού Ελλάδος
Πετράκος Γεώργιος, μαιευτήρας – γυναικολόγος
Σαράντου Δήμητρα, μαία
Σαρδέλης Σωτήριος, παιδίατρος

Οδυσσέας Βουδούρης: Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες του αγώνα κατά του φασισμού. Αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός, όπου όλοι οι Έλληνες απ’ όλους τους πολιτικούς ορίζοντες, χωρίς εξαίρεση, ενώθηκαν για να αποτρέψουν μία εθνική απειλή.

Αν σήμερα αδυνατούμε να επιτύχουμε μια αντίστοιχη κινητοποίηση για την παρούσα εθνική απειλή, τουλάχιστον ας σεβαστούμε την ιστορία μας και τους ήρωες μας. Οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας μας δίνουν κάθε δυνατότητα για πολιτική διαμαρτυρία και δράση καθόλη τη διάρκεια του έτους, που ως γνωστόν έχει 365 ημέρες. Ας ανακηρύξουμε όμως δύο από αυτές, την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, ως ιερές και αβεβήλωτες μέρες όλων των Ελλήνων.

Παρευρισκόμενος στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ..........

στην Καλαμάτα, πιστεύω ότι εκπλήρωσα το στοιχειώδες καθήκον μου ως πολίτης και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των συμπολιτών μου. Οι απειλές και οι πιέσεις να το εγκαταλείψω είχαν και θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Έχω υπηρετήσει στο παρελθόν ως γιατρός σε εμπόλεμες συρράξεις σε ξένες χώρες. Δεν θα με κάμψει καμία απειλή και κανένας κίνδυνος για να υπηρετήσω κατά συνείδηση, ως ενεργός πολίτης, τη δική μου χώρα.

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Οδυσσέα Βουδούρη ασφαλώς και έχετε κάθε δικαίωμα να παραστείτε στην παρέλαση. Αλλά δεν υπολογίσατε ότι με την παρουσία σας θα ξεσηκώνατε το λαϊκό αίσθημα. Γιατί; Για τους εξής λόγους:
α. Και με την δική σας ψήφο (άρα και υπογραφή) η κυβέρνηση έχει επιτεθεί στον λαό με πρωτοφανές μίσος εναντίον του.
β. Και με την δική σας ψήφο (άρα και υπογραφή) η κυβέρνηση μας έμπλεξε στο ΔΝΤ.
γ. Και με την δική σας ψήφο (άρα και υπογραφή) ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.
δ. Και με την δική σας ψήφο (άρα και υπογραφή), ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο του αίσχους.
ε. Και με την δική σας ψήφο (άρα και υπογραφή) πριν λίγες μέρες παραδώσατε την Εθνική μας κυριαρχία σε Γερμανούς.
Τώρα καταλάβατε γιατί σας έκανε ο κόσμος να τρέχετε σαν λαγός για να γλυτώσετε από το μένος των πολύχρωμων (από κομματικής απόψεως) πολιτών στην παρέλαση της Καλαμάτας;

«Τρέμουν» τις εκλογές

Χωρίς να υπάρχουν «φωνές» ή εντάσεις, από τη μια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι προετοιμάζει το έδαφος, αν όχι σπρώχνει τα πράγματα, για τη διεξαγωγή μιας άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Από την άλλη συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου απορρίπτουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: ο Γιώργος Παπανδρέου ...........

σταθερά δυο χρόνια τώρα, αρνείται κάθε συζήτηση για προσφυγή στις κάλπες. Το έχει αποδείξει πολλές φορές. Ακόμα και τον Ιούνιο που άνοιξε μια συζήτηση συγκυβέρνησης με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, την άνοιξε στη βάση της μη προσφυγής στις κάλπες. Μάλιστα, για όσους θυμούνται, η διαφωνία ήταν αυτή ακριβώς: ο Σαμαράς έλεγε η κυβέρνηση συνεργασίας να έχει ζωή το πολύ τρεις μήνες, ο Παπανδρέου επέμενε να είναι μακράς πνοής.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει εκλογές. Τελεία και παύλα.

Από τη μεριά της Ζαλοκώστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει ότι μέρα με τη μέρα το πολιτικό του κεφάλαιο εξαντλείται σε μια προσπάθεια να κάνει τα στραβά που πήρε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ίσια. Αντ’ αυτού δεν του έχει βγει τίποτα. Ξεκίνησε με την ορμή μιας νέας διαπραγμάτευσης, όπως ο ίδιος δήλωνε, και κατέληξε να υποστηρίζει την πολιτική Παπακωνσταντίνου, όταν η Τρόικα τον άφησε στα κρύα του λουτρού και αποχώρησε για ένα μήνα από την Ελλάδα. Ο Βενιζέλος επιθυμεί διακαώς εκλογές. Προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους του για την αναγκαιότητα ψήφισης στη Βουλή της νέας συμφωνίας με 180 βουλευτές.

Σύμφωνα με το «Το Βήμα» το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ιστορικά χαμηλά και δημοσκοπικά έχει πέσει στο 14%! Μπορεί να δεχτεί ο υπουργός Οικονομικών να παρασυρθεί στο σπιράλ πολιτικού θανάτου μαζί με τον πρωθυπουργό; Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς καλά τον Βενιζέλο για να πει πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ότι μέσα διαθέτει, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, θα κάνει τα πάντα για να πάει η χώρα σε εκλογές. Ήδη το σύνθημα «άλλο Βενιζέλος και άλλο βενιζελικοί» λειτουργεί προς αυτό το σκοπό. Η παραδοσιακή ομάδα βουλευτών που έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να εμφανιστεί ότι έχει αποκοπεί από αυτόν, προκειμένου την κατάλληλη στιγμή να τον απεγκλωβίσει χωρίς να θεωρηθεί ότι εφαρμόζουν δικά του σχεδιάσματα. «Έχουν γνώση οι φύλακες», απαντούν οι προεδρικοί βουλευτές.

Ότι και να γίνει, το λυπηρό είναι πως στην κρισιμότερη στιγμή της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια, οι πολιτικοί που έχουν αναλάβει το βάρος της σωτηρίας, δρουν στη βάση προσωπικών στρατηγικών.

News bomb

ΠΑΣΟΚ – 11 Ιουνίου 2011

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί.

Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς».

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα μέρος από ένα σύνολο........

θέσεων και απόψεων, που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του, έχει αναρτήσει για την αναδιάρθρωση – κούρεμα του δημόσιου χρέους στις 11/06/2011. Αναφέρει επίσης και παραδείγματα άλλων χωρών που έχει εφαρμοστεί το «κούρεμα» και τις δυσμενείς συνθήκες που προέκυψαν για τις χώρες αυτές.
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/9a6fb6eb-8b3d-43c3-9f46-ffc00ee8181e

Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η ανακολουθία και η έλλειψη προσανατολισμού της ελληνικής κυβέρνησης.
Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών ως άλλοι σωτήρες του Έθνους παρουσιάστηκαν με πανηγυρισμούς στον ελληνικό λαό, διότι δήθεν απέτρεψαν ξανά την χρεοκοπία της χώρας. Ιδιαίτερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος ανέφερε ότι θα είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο που επί υπουργίας του θα γραφτεί στην ιστορία ότι μειώθηκε το χρέος της χώρας κατά 100 δις €.

Πραγματικά, δεν ξέρω πόσο περήφανοι θα νιώθουν και οι δυο τους, όταν γραφτεί στην ιστορία ότι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, έχουν καταστρατηγηθεί κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, έχει καταλυθεί ο κοινωνικός ιστός του κράτους, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, τα λουκέτα είναι πλέον χιλιάδες, οι συνταξιούχοι έχουν χάσει την αξιοπρέπεια τους και οι Έλληνες την ελπίδα τους.
Μπορούν επιτέλους να μας πουν την αλήθεια;
Τι τελικά ισχύει;

Το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους σε συνάφεια με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που συμφώνησαν, απειλεί ευθέως όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδύναμους ή όχι;
Είναι καταστροφικό για τη χώρα ή όχι;
Είναι προπομπός μιας γενικευμένης χρεοκοπίας ή όχι;
Είναι μια ανεύθυνη κι επικίνδυνη προσέγγιση για τη χώρα και τους πολίτες ή όχι;
Φοβάμαι όμως πως και οι ίδιοι, δεν είναι σε θέση να απαντήσουν.

Τα σημερινά θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι όλοι μας τα καταδικάζουμε. Δεν είναι αυτό το πρόσωπο της χώρας μας. Το ξέρουμε. Το γνωρίζουμε όλοι. Τη δύσκολη αυτή περίοδο, αφού η κυβέρνηση μας αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού αδυνατεί με αξιοπρέπεια να μας εκπροσωπήσει, ας είμαστε εμείς αυτοί που με αξιοπρέπεια και περηφάνια, θα απαιτήσουμε ειρηνικά και με επιχειρήματα τον δρόμο προς τις εκλογές, ώστε ο λαός να δώσει επιτέλους την λύση.

Περικλής Μαντάς

Στο 14,7% το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηστη της Κάπα Research. Το 54,2% θέλει δημοψήφισμα για το νέο δάνειο.

- Στο κόκκινο η δυσαρέσκεια των πολιτών, εικόνα διάλυσης στο πολιτικό σκηνικό
- Ένας στους δύο λένε ότι η συμφωνία μειώνει την εθνική κυριαρχία
- Ζητούν δημοψήφισμα για τη νεά σύμβαση στο οποίο ένας στους δύο θα ψήφιζε αρνητικά


Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει όπως φάνηκε και από το κύμα οργής πολιτών, οργανωμένων και μη, που σάρωσε τις παρελάσεις σε όλη τη χώρα.
Η δυσαρέσκεια είναι στο κόκκινο ειδικά μετά .........

την απόφαση για κούρεμα του χρέους, την οποία η κυβέρνηση παρουσίασε ως επιτυχία, ενώ οι πολίτες την βλέπουν με.. τρόμο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καπα Research για το Βήμα, οι Έλληνες δείχνουν δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής με 44% να τα αξιολογούν αρνητικά και 14,9% μάλλον αρνητικά. Μόνο 12,6% λένε ότι θεωρούν πως οι εξελίξεις είναι θετικές, ενώ το 23,1% λέει ότι είναι "μάλλον θετικές".

Δύο στους δέκα λένε ότι οι αποφάσεις τους προκαλούν ανησυχία, και άλλοι τόσοι ότι τους προκαλεί οργή και φόβο. Πάντως 16,9% ένιωσαν "ελπίδα" και 8,6% ένιωσαν "ηρεμία".

Ένας στους δύο Έλληνες θεωρεί ότι πλήττεται η εθνική κυριαρχία. Το 29,8% λένε ότι η εποπτεία είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη αλλά είναι αναγκαία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Το 20.3% την αξιολογεί θετικά γιατί παρακάμπτει τις αγκυλώσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Οι πολίτες θέλουν η δανειακή σύμβαση να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Το 75,6% απαντά υπέρ αυτής της προοπτικής. Μόνο 18,9% λένε ότι πρέπει να ψηφιστεί μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το 54,2%, απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέει ότι θέλει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ το 40% απαντά ότι θέλει να ψηφιστεί μόνο από τη Βουλή. Ως προς το τι θα ψήφιζαν, το 45,5% αναφέρουν ότι θα ψήφιζαν αρνητικά στο δημοψήφισμα και το 35,2% θα ψήφιζε υπέρ. Ένα 7,5% λένε ότι δεν θα συμμετείχαν..

Ως προς το πολιτικό σκηνικό, η δημοσκόπηση είναι χαστούκι. Το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο 14,7% ενώ η ΝΔ προηγείται με 22,2%. Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου παίρνει το 9,1%, ο ΛΑΟΣ, 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι 3,4%, ο Κουβέλης 4,2%, η Μπακογιάννη 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 26,5%.

Ως προς το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα ήταν καταλληλότερο αυτή τη στιγμή, το 55,2% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι λείπουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπιστεύονται για κάτι τέτοιο. Πάντως το 37,3% θέλει πρόωρες εκλογές.

Newsit

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

To Video από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Φιλιατρά

Έως πότε θα συνεχίζεται αυτή η χαζομάρα????

Καλησπέρα σας, και Χρόνια Πολλά για την ημέρα.
Θα ήθελα να καταθέσω την δική μου απορία ΔΗΜΟΣΙΑ, και θα ήθελα κάποιον από τον Δήμο Τριφυλίας ή ακόμα και από τον πρόεδρο της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών τον κ. Στάμο να απαντήσει.

Τα τελευταία δυο με τρία χρόνια, στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου, οι επίσημοι κάθονται στο τέλος της παρέλασης, ανάμεσα στην καφετέρια "Αρχαίον" και την πλατεία και όχι στην μέση της πλατείας όπως συμβαίνει παντού στην Ελλάδα.
Σε όλες τις πλατείες στην Ελλάδα η εξέδρα των επισήμων ...........

στις παρελάσεις στήνεται στο μέσον της πλατείας και όχι στο τέλος της. Για να μην παρεξηγηθώ να τονίσω ότι δεν έχω τίποτα απολύτως με τον ιδιοκτήτη της καφετέριας. Το καταγράφω απλά σαν γεγονός.

Αυτήν την βλακεία ή (αν σας ενοχλεί η φράση) η χαζομάρα αν θέλετε, έως πότε θα συνεχιστεί????
Τι πανελλήνια "πρωτοτυπία" είναι αυτή?????
Ένας από την νέα Δημοτική αρχή δεν σκέφτηκε να θέσει το θέμα έτσι όπως πρέπει και να αποφασίσουν το αυτονόητο???? Να στήνονται οι επίσημοι στο κέντρο της πλατείας??? ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ μυαλό χρειάζεται για να δουν αυτή την χαζομάρα???

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Ο πρώην διαχειριστής του Φιλιατρά News

Οργή λαού και προπυλακισμοί πολιτικών [ VIDEO ]

Οργή λαού στην Καλαμάτα με το... ποτάμι της αγανάκτισης να πνίγει τους πολιτικούς που έδωσαν το παρών στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου. Αβγά, σειρά συνθημάτων για τις τελευταίες αποφάσεις και... ξύλο.

Αμέσως μετά την παρέλαση των λυκείων ξεκίνησαν να παρελαύνουν και πολίτες διαμαρτυρόμενοι για το μνημόνιο και την όλη κατάσταση που κάνει τη ζωή τους πολύ χειρότερη.
Πλησιάζοντας προς το σημείο όπου κάθονταν .........

οι επίσημοι (οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δέχονταν τα έντονα γιουχαΐσματα σχεδόν από το σύνολο των πολιτών), έγινε το μεγάλο.. ντου.

Κατευθήνθηκαν προς τους πολιτικούς αποδοκιμάζοντάς τους έντονα – την κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος, ενώ μόνος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης – κι εκεί έγινε ο χαμός. Ο κόσμος κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, με κλοτσιές, αβγά και καφέδες και τους κους Κατριβάνο και Βουδούρη να... φυγαδεύονται από τους αστυνομικούς και τους πολίτες να τους κυνηγούν ακόμη και όταν μπήκαν στα αυτοκίνητά τους.

Η παρέλαση συνεχίστηκε στη θέση των επισήμων κάθισε ο απλός κόσμος με μόνους εκπροσώπους της πολιτείας το Δήμαρχο Καλαμάτας και τις στρατιωτικές αρχές. Το όλο σκηνικό αντίδρασης ολοκληρώθηκε με την παρέλαση του κόσμου. Τα πλάνα από την ζωντανή μετάδοση της τηλεόρασης best είναι χαρακτηριστικά στο τι έγινε..Λαμπρός ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Φιλιατρά

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες εορτάστηκε στα Φιλιατρά ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν, ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Πούλος Αναστάσιος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας αλλά και Συμβούλων του τοπικού συμβουλίου Φιλιατρών και πλήθος κόσμου ο οποίος καταχειροκρότησε τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην παρέλαση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων .......

το πρωί, τελέσθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων από τους φορείς της πόλης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών κ. Χαράλαμπος Τσάμης

Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την μαθητική παρέλαση ενω καταχειροκροτήθηκαν το ειδικό σχολείο Φιλιατρών και το Επαγγελματικό εργαστήρι Φιλιατρών

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις σημερινές εκδηλώσεις. Ενω αργότερα θα προσθέσουμε και Video από την παρέλαση.

Κλίκ στις φωτογραφίες για μεγάλο μέγεθος-

Μήνυμα Σαμαρά για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Mε αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε, στις 28 Οκτωβρίου, το «όχι» των Ελλήνων απέναντι στην αξίωση παράδοσης και υποταγής της Πατρίδας μας. Τιμούμε εκείνους που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία.

Εκείνους που έκαναν ολόκληρη την Ανθρωπότητα ..........

να μιλά για το μεγαλείο, τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων στην Ευρώπη και τον Ελεύθερο Κόσμο».

Στις δηλώσεις του, ο κ. Σαμαράς εκφράζει την αισιοδοξία ότι «με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους» μπορούμε να πετύχουμε «την ανάταση της πατρίδας μας, να βγούμε από την κρίση και να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας».

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τη γιορτάζουμε για να αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους γενναίους υπερασπιστές των συνόρων μας και αγωνιστές για να τιμήσουμε τους αθάνατους νεκρούς και τους ηρωϊκούς της γενιάς του ΄40 οι οποίοι απόκρουσαν, χωρίς να υπολογίσουν τον τρομακτικό κίνδυνο, τη θεωρούμενη μέχρι τότε ακατάβλητη ισχύ του Άξονα που επιβουλεύθηκε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Ο δικτάτορας, της τότε φασιστικής Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας κατά νου την ανασύσταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατίας, και διακηρύσσοντας από το 1922 ότι .......

έβλεπε να διαγράφεται στον ιταλικό ουρανό μια αναγεννώμενη αυτοκρατορία των Καισάρων, κατάκτησε χωρίς πολλές δυσκολίες την Αιθιοπία και τον Απρίλιο του 1939 την Αλβανία.

Στη συνέχεια για να μην υστερεί απέναντι στους Γερμανούς έστρεψε την προσοχή του στην Ελλάδα. Μετά από μία σειρά προκλήσεων που κορυφώθηκαν με τον τορπιλισμό του καταδρομικού “Έλλη” στις 15 Αυγούστου 1940 μέσα στο λιμάνι της Τήνου με την ευκαιρία της εορτής της Μεγαλόχαρης φτάνουμε στο ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Είναι 5 η ώρα τα χαράματα, ο ιταλός Πρέσβυς στην Αθήνα κτυπά τη πόρτα του Έλληνα Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά και χωρίς περιστροφές του λέει ότι η Κυβέρνησή του θέλει να της παραχωρηθούν ωρισμένες περιοχές της πατρίδας μας. Ο πρωθυπουργός τον ρωτάει “ποιές είναι αυτές” και αυτός του απαντά ότι δεν τις γνωρίζει και συμπληρώνει ότι εάν η απάντηση είναι αρνητική στις 6:30 τα ιταλικά στρατεύματα που είναι στην Αλβανία θα περάσουν τα σύνορα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράζοντας όλο τον ελληνικό λαό απανταχού της γης του απάντησε “ΟΧΙ”.

Τη σταθερή θέληση του Έθνους για τον “υπέρ πάντων αγώνα” και την απόλυτη πίστη, για την τελική νίκη, το Γενικό Στρατηγείο ανήγγειλε στον Ελληνικό λαό και σε όλο το κόσμο, με λιτό και λακωνικό ανακοινωθέν: “Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5ης και 30 πρωϊνής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της Ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους”.

Ο αγώνας των Ελλήνων εξέπληξε όλο το κόσμο και υποχρέωσε τους Συμμάχους να ομολογήσουν ότι: “Στο μέλλον δεν θα λέγεται ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.

Το ΟΧΙ της Ελλάδας δεν ήταν μόνο μια θαρραλέα απάντηση στην ένοπλη βία. Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σταθμό της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας Ιστορίας γιατί:

- Δόθηκε η μάχη, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλου του πολιτισμένου κόσμου και ανάτειλε η ελπίδα, για τη τελική νίκη των Συμμαχικών Δυνάμεων.

- Διάλυσε το μύθο, για το αήττητο και τη παντοδυναμία του Άξονα, αποκάλυψε τη τρωτότητά του και δημιούργησε προϋποθέσεις και συνθήκες, για τη κατάρρευσή του.

- Κατάφερε θανάσιμο πλήγμα στον ένα από τους συνεταίρους του Άξονα, την Ιταλία, που ποτέ δεν συνήλθε από την ήττα της στη Βόρεια Ήπειρο, αχρηστεύθηκε σαν εμπόλεμη δύναμη και κατέστησε τον Άξονα ανάπηρο.

- Άσκησε αποφασιστική επίδραση στην αμφιταλαντευόμενη στάση διαφόρων χωρών, όπως της Γιουγκοσλαβίας, που, αν και είχε προσχωρήσει στον Άξονα, υπαναχώρησε, της Ισπανίας και της Τουρκίας, που έμειναν ουδέτερες και τέλος της Γαλλίας του Πεταίν, που αρνήθηκε να συνεργασθεί με τις δυνάμεις του Άξονα, εναντίον της Αγγλίας.

- Καθυστέρησε, για δυο περίπου μήνες, την επίθεση εναντίον της τότε Σοβιετικής Ένωσης, με μοιραία αποτελέσματα λόγω του φοβερού χειμώνα για τους Γερμανούς.

Έτσι αγωνίσθηκε το 1940-41 η γενιά των πατέρων μας, με πίστη και αυταπάρνηση, αντάξια του Λεωνίδα της Σπάρτης, του Παλαιολόγου των Βυζαντινών και του Διάκου της Αλαμάνας.

Με την ευκαιρία της επετείου, της 28ης Οκτωβρίου 1940, έχουμε το δικαίωμα να υπερηφανευόμαστε και την ιερή υποχρέωση να γονατίσουμε με ευλάβεια, στρέφοντας τη σκέψη μας “προς δόξαν και τιμήν και μνήμην αιωνίαν” των ηρωϊκών νεκρών, που με το αίμα τους έγραψαν το Βορειοηπειρωτικό Έπος.

Οφείλουμε σαν συνεχιστές του έργου τους, να θυμόμαστε ότι με την ενότητα και την εθνική ομοψυχία, θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, όπως τότε, οποιαδήποτε απειλή και θα εξασφαλίσουμε την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της πατρίδας μας.

Ζήτω το Έθνος!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

Συνταγματάρχης
Γεώργιος Μπουρδέκας
Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας Οττάβα

28η Οκτωβρίου 1940. Η Ελλάς του ΟΧΙ

28 Οκτωβρίου 1940
Μια ιστορική εθνική επέτειος που, κάθε χρόνο, γιορτάζεται με κάθε επισημότητα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είχε αρχίσει από το 1939, με τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Στις 10 Ιουνίου η Ιταλία εισέρχεται στον πόλεμο και τον Αύγουστο του 1940, θα προκαλέσει τη χώρα μας με τον τορπιλισμό στην Τήνο του ευδρόμου «Έλλη», ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Παναγίας.

Είναι ο προάγγελος της ιταλικής επίθεσης στην Ελλάδα, που προετοιμάζεται με κάθε μυστικότητα, πριν αυτή εκδηλωθεί στις 28 Οκτωβρίου του 1940.
Η χώρα μας, χωρίς να διαθέτει τα τεράστια .........

πολεμικά μέσα των εισβολέων Ιταλών και με μόνα όπλα της την ψυχή και τη γενναιότητα του λαού της είπε ΟΧΙ στο ιταμό τελεσίγραφο του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι, καταφέρνοντας, στο μέτωπο της Αλβανίας, καίριο κτύπημα στις ιμπεριαλιστικές του φιλοδοξίες, σε σημείο ταπείνωσης, γεγονός που ανάγκασε τον επίσης δικτάτορα της Γερμανίας, τον Χίτλερ, να ανασυντάξει τα πολεμικά του πλάνα και να προστρέξει σε βοήθεια του φανφαρόνου συμμάχου του.
Η Ελλάδα, αφού αντιστάθηκε ηρωικά στις σιδηρόφρακτες στρατιές του Χίτλερ, υπέκυψε στις κατά πολύ ανώτερες στρατιωτικές του δυνάμεις και αναπόφευκτα υπέστη στις 24 Απριλίου 1941, την τριπλή κατοχή από τις συνασπισμένες δυνάμεις της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας.

Κι από την σκληρή αυτή κατοχή ξεπήδησε η εποποιϊα της Εθνικής Αντίστασης, που σε συνδυασμό με τις νίκες των συμμάχων οδήγησαν στην πτώση των δυνάμεων του ναζιστικού και φασιστικού άξονα και στην απελευθέρωση της χώρας μας.
Αυτό είναι με λίγα λόγια το ιστορικό πλαίσιο της μεγάλης αυτής ιστορικής επετείου.
Όμως τα Δωδεκάνησα την περίοδο εκείνη είναι σκλαβωμένα, υπό την κατοχή των Ιταλών, που μετά τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923, απέκτησαν κυριαρχικά δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Και όσο κι αν είναι αντιφατικό και οξύμωρο, από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, άρχισε να ξαναγεννιέται η ελπίδα ότι μαζί με τη νίκη των ελληνικών και συμμαχικών δυνάμεων, θα ερχόταν επιτέλους και η ώρα της δικής τους απελευθέρωσης.
Ας δούμε όμως υπό μορφή χρονολογίου τα κυριότερα γεγονότα από την έναρξη του Β' παγκοσμίου πολέμου, μέχρι τα χρόνια της Κατοχής.

1 Σεπτεμβρίου 1939

Γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι κτήσεις της κηρύσσουν τον πόλεμο στη Γερμανία.
Η Ιταλία από τις 7 Απριλίου του 1939 είχε καταλάβει την Αλβανία.

9 Απριλίου 1940

Γερμανική επίθεση στη Δανία και τη Νορβηγία.

10 Μαϊου 1940

Γερμανική επίθεση στην Ολλανδία το Βέλγιο και τη Γαλλία, που θα συνθηκολογήσει στις 22 Ιουνίου.

10 Ιουνίου 1940

Η Ιταλία εισέρχεται στον πόλεμο. Δημιουργείται έτσι ο γερμανοϊταλικός Άξονας.

Ιούνιος-Ιούλιος 1940

Η Σοβιετική Ένωση καταλαμβάνει την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Βεσαραβία και άλλα όμορα εδάφη.

Αύγουστος 1940

Οι Ιταλοί εισβάλλουν στην Αίγυπτο και οι Βρετανοί στη Σομαλία.

4 Οκτωβρίου 1940

Συνάντηση Χίτλερ και Μουσολίνι. Καμιά αναφορά για Ελλάδα και Ρουμανία.

28 Οκτωβρίου 1940

Στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας, 28 Οκτωβρίου του 1940, για τους Ιταλούς η δεκάτη ογδόη επέτειος από την φασιστική «πορεία προς τη Ρώμη», που έφερε, το 1922, τον Μουσολίνι στην εξουσία, ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα Γκράτσι, επισκέπτεται, στην οικία του, τον πρωθυπουργό της Χώρας, Ιωάννη Μεταξά και του επιδίδει τελεσίγραφο με το οποίο ζητούσε, εντός τριών ωρών, την ελεύθερη διέλευση και στάθμευση των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

Με τη γαλλική φράση « Alors , c ' est la guerre », που σημαίνει « Πόλεμος λοιπόν », ο Μεταξάς απορρίπτει το ιταμό ιταλικό τελεσίγραφο και απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Αρχίζει έτσι η ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας, στο αλβανικό μέτωπο, την ώρα που ο λαός διαδηλώνοντας στους δρόμους της Αθήνας κατά της Ιταλίας, τρέχει με ενθουσιασμό να καταταγεί και να πολεμήσει στο μέτωπο.
Η Ιταλία επιδιώκει μ' αυτήν την αιφνιδιαστική, ακόμη και για τους συμμάχους της, επίθεση, δύο στόχους: Να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στις επιτυχίες του Χίτλερ, βάζοντας φρένο στη γερμανική εξάπλωση στο βαλκανικό χώρο και ταυτόχρονα, να περιορίσει τις βρετανικές θέσεις στη Μεσόγειο. Η Ελλάδα, εμπόδιο σ' αυτές της τις φιλοδοξίες, έπρεπε με κάθε τρόπο τιμωρηθεί.

Η κατάσταση στα Δωδεκάνησα.

Την περίοδο της ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα, πολιτικός και στρατιωτικός διοικητής στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα ήταν ο διαβόητος τετράρχης του φασισμού, ο Cesare Maria De Vecchi , Conte di Val Cismon , όπως υπέγραφε και όπως ήθελε να αποκαλείται, με αυτόν τον πομπώδη τρόπο.

28 Οκτωβρίου 1940

Οι Ιταλοί συγκεντρώνουν σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως ( Concentramento ) στην τάφρο του φρουρίου, όλους τους άρρενες Δωδεκανήσιους Έλληνες υπηκόους, ηλικίας 20-60 ετών.
Την ίδια ώρα στην Αθήνα, πυκνές ομάδες Δωδεκανησίων, κάθε ηλικίας, από τις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και από άλλα κέντρα της Αττικής, συγκεντρώθηκαν, με τα δωδεκανησιακά λάβαρα, στο κέντρο της πρωτεύουσας και κατέκλυζαν τα γραφεία των Δωδεκανησιακών Συλλόγων για να τους πιέσουν να ενεργήσουν προς τα υπουργεία, ώστε να μπορέσουν να καταταγούν στον Εθνικό Στρατό. Ένα ήταν το αίτημα: « Να πολεμήσουν και οι Δωδεκανήσιοι ».
Πρόεδρος της Κεντρικής Δωδεκανησιακής Επιτροπής διορίζεται ο πατριώτης Ιωάννης Καζούλλης , ο οποίος είχε έλθει από την Αίγυπτο για ειδική αποστολή.

1 Νοεμβρίου 1940
Ο Αλέξανδρος Διάκος από τη Χάλκη, είναι ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός που «πέφτει» ηρωικά μαχόμενος στο λόφο της Τσούκας.

13 Νοεμβρίου 1940
Με την υπ' αριθμ. Α.Π. 10234/13.11.1940 συγκροτείται το Σύνταγμα Εθελοντών Δωδεκανησίων , ως αυτοτελής μονάδα του στρατεύματος, με πρώτο προσωρινό διοικητή και διοικητή του Α' τάγματος, τον ταγματάρχη από τη Σύμη, Μάρκο Κλαδάκη .
27 Νοεμβρίου 1940 Ο Ιταλός κυβερνήτης De Vecchi φεύγει από τη Ρόδο για τη Ρώμη. Δεν θα επιστρέψει πλέον και θα αντικατασταθεί από τις 16 Δεκεμβρίου από τον στρατηγό Ettore Bastico .

25 Ιουλίου 1941
Ο ναύαρχος Inigo Campioni αναλαμβάνει κυβερνήτης των νησιών.

Το αφιέρωμα της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρόδου στην 28 η Οκτωβρίου 1940, περιλαμβάνει ένα σύνολο από κείμενα, επεξηγηματικά και διαφωτιστικά για τα γεγονότα, που περιληπτικά, περιλαμβάνονται στην εισαγωγή και στο χρονολόγιο.

28 Οκτωβρίου 1940

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.

Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Eκθεση - «φωτιά» καίει τον Ολυμπιακό!

Μπορεί το φύλλο αγώνα του παιχνιδιού με τον Eργοτέλη να ήταν λευκό, ωστόσο η έκθεση της αστυνομίας ήταν... γεμάτη και άκρως επιβαρυντική για τον Oλυμπιακό, για την αναμέτρηση των δύο ομάδων, την 4η αγωνιστική.

Oι «ερυθρόλευκοι» θα απολογηθούν την ερχόμενη Tετάρτη, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τη δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια που ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Aνδρέα Φάκο (και δεν ανακοινώθηκε ποτέ από την EΠO), σύμφωνα με τα γραφόμενα στην έκθεση της αστυνομίας.

Tο άρθρο 15, παράγραφος α και β προβλέπει ..........

πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και στις 180.000 ευρώ, ενώ «...ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαιοδοτικό όργανο συσσωρευτικά με τη χρηματική ποινή δύναται να επιβάλει και ποινή διεξαγωγής 1-2 αγώνων χωρίς θεατές».

O Oλυμπιακός, λοιπόν, φιλοξενεί το ερχόμενο Σάββατο τον OΦH και στη συνέχεια τον Παναθηναϊκό. Aν η απόφαση εκδοθεί μέχρι και τις 13 Nοεμβρίου και υπάρχει τιμωρία έδρας, τότε η ομάδα του Πειραιά θα την εκτίσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στις 19/11.

Στην έκθεσή της η Aστυνομική Διεύθυνση Hρακλείου κάνει λόγο για «ντου» στις 6 το απόγευμα (ο αγώνας άρχισε στις 7.30) από οπαδούς του Oλυμπιακού.

«Περί τις 6 το απόγευμα 150 οπαδοί του Oλυμπιακού χωρίς εισιτήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Oι αστυνομικοί τους απώθησαν, αλλά αυτοί ανασυντάχθηκαν και τους επιτέθηκαν ξανά. Λίγο αργότερα, 40-50 φίλαθλοι του Oλυμπιακού πήδηξαν από την εξωτερική περίφραξη του γηπέδου και ενώθηκαν με άλλους 50 φιλάθλους και ακολούθως επιτέθηκαν βιαίως σε αστυνομικούς και σε σεκιούριτι στην πύλη της θύρας 1, επιχειρώντας να μπουν χωρίς εισιτήρια» αναφέρεται.

Aκόμη, στην έκθεση γίνεται λόγος για είσοδο οπαδών χωρίς εισιτήρια. «Eπίσης, άλλα 20 άτομα, φίλαθλοι του Oλυμπιακού, υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα στην βόρεια πλευρά του γηπέδου και μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Φίλαθλοι του Oλυμπιακού στις θύρες 4-5-6-7-8 πριν από τον αγώνα εκσφεδόνισαν σε αστυνομικούς κομμάτια από μάρμαρα και πορσελάνες, τα οποία βρήκαν προκαλώντας φθορές στις τουαλέτες του γηπέδου.

Oι σεκιούριτι του αγώνα φοβήθηκαν από τις συγκρούσεις, τράπηκαν σε φυγή και ο έλεγχος στη συνέχεια στους οπαδούς γίνονταν από αστυνομικούς».

Διαβάστε ολόκληρο το διάγγελμα Παπανδρέου στον Ελληνικό λαό.

Ελληνίδες και Έλληνες,

Η συμφωνία που μόλις πετύχαμε ανοίγει νέες προοπτικές για την χώρα μας.

Μας δίνει την δυνατότητα να καθορίσουμε το δικό μας μέλλον.

Η προσπάθεια του Ελληνικού λαού αποδίδει.

Βήμα - βήμα μάς έφερε στο χθεσινό βράδυ, ..........

στις χθεσινές αποφάσεις.

Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία.

Η δική μας συλλογική προσπάθεια είναι που μας έδωσε τα πιο σπουδαία όπλα για την διαπραγμάτευση.

Όχι απλώς για το χρέος μας ή για τη χρηματοδότησή μας, αλλά για το ίδιο το μέλλον μας.

Η χθεσινή απόφαση μας δίνει χρόνο, μας απομακρύνει από την ανασφάλεια.

Μας δίνει την ευκαιρία να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο.

Και θέλω να διαβεβαιώσω - αυτή η απόφαση σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα ή για τις συντάξεις.

Το αντίθετο.

Δημιουργεί νέες δυνατότητες από την ανάπτυξη, την ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, μέχρι την στήριξη στην κοινωνική πρόνοια και την εξυγίανση στο τραπεζικό σύστημα.

Μας δίνει και το κουράγιο για να προχωρήσουμε μπροστά, με καλύτερες προϋποθέσεις.

Διαπραγματευτήκαμε και καταφέραμε να διαγράψουμε ένα πολύ σημαντικό μέρος του χρέους μας.

Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ έφυγαν από τις πλάτες του Ελληνικού λαού. Οι τράπεζες, αντί για τους πολίτες, θα πληρώσουν αυτό το κόστος. Είναι όμως μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών του χρέους μας.

Πετύχαμε επιπλέον να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια.

Και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής διαπραγμάτευσης είναι μεγάλης σημασίας για την πατρίδα μας.

Έχοντας ελαφρύνει τον Ελληνικό λαό από τα βάρη του παρελθόντος θέλουμε του χρόνου να είναι η πρώτη χρονιά που δεν προστίθενται νέα χρέη στις πλάτες του.

Και αυτό θα το καταφέρουμε.

Οι χθεσινές αποφάσεις σηματοδοτούν επίσης, κάτι εξίσου σημαντικό.

Ότι όταν δουλεύουμε μαζί, όταν δείχνουμε την επιμονή μας, την αφοσίωσή μας, όταν τολμάμε να κάνουμε δύσκολα βήματα, τελικά κατακτάμε τους στόχους μας.

Μάχη που δεν δίνεται είναι μάχη που χάνεται.

Σηματοδοτεί και κάτι άλλο, ότι οι εταίροι μας στην ΕΕ, αναγνωρίζουν αυτές τις προσπάθειες. Θέλουν την επιτυχία, και όχι την αποτυχία της Ελλάδας.

Βάζουν και αυτοί πλάτη.

Τώρα που εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα του χρέους μας για πολλά χρόνια ακόμα, μπορούμε να αφιερωθούμε σε αυτά που έχουμε ακόμη περισσότερο ανάγκη και στο μέλλον θα αποφέρουν και τα πραγματικά οφέλη για τη ζωή μας και για τη ζωή των παιδιών μας.

Αλλά κυρίως, θα χρειαστεί να δουλέψουμε μαζί.

Σ' αυτή τη διαδρομή να είμαστε όλοι μαζί.

Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα και κανένας άλλος για εμάς. Μην περιμένουμε ούτε μάγους ούτε από μηχανής Θεούς να έρθουν να κάνουν την δουλειά.

Για όσους ανησυχούν, θέλω να τους καθησυχάσω.

Τίποτα μα τίποτα σε αυτήν την συμφωνία δεν θυσιάζει την δυνατότητά μας να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις.

Αντίθετα, ανοίγει τον δρόμο να φύγουμε από εξαρτήσεις.

Στα δικά μας χέρια είναι το μέλλον μας.

Εμείς καθορίζουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε.

Και εμείς έχουμε την ευθύνη του.

Το να έχουμε βέβαια τεχνογνωσία, στήριξη, καλές πρακτικές και συμβουλές ειδικών στην χώρα μας μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει.

Όλοι ξέρουμε ότι ο τόπος μας έχει απεριόριστες δυνατότητες. Για όλους.

Αρκεί αυτές να τις αξιοποιήσουμε.

Να μην θάβονται κάτω από το βάρος ενός κράτους που έπαψε εδώ και χρόνια να λειτουργεί.

Ένα κράτος που καταπίεσε κάθε παραγωγική δύναμη που έχουμε στη διάθεσή μας.

Που δεν ήξερε ή δεν ήθελε να γνωρίζει πώς να εισπράττει, πώς να ξοδεύει, πώς να επενδύει για το κοινό συμφέρον και όχι για το ιδιοτελές συμφέρον.

Ένα κράτος που μέχρι πρόσφατα δεν ήξερε καν πόσους υπαλλήλους έχει και πού υπηρετούν.

Σπάταλο και αδιαφανές.

Από εμάς, την εκάστοτε εξουσία, ξεκίνησε το πρόβλημα. Και εμείς σήμερα είμαστε αυτοί που κάνουμε τα πρώτα μεγάλα βήματα.

Αλλά θα χρειαστεί η συμμετοχή όλων. Ο καθένας να κάνει την δική του μικρή επανάσταση για μια διαφορετική και πιο δίκαιη Ελλάδα.

Σε βάθος χρόνου θα φτιάξουμε ένα κράτος αποτελεσματικό και δίκαιο, πολιτεία ευνομίας, που θα απελευθερώνει την ανάπτυξη, την γνώση, τον πολιτισμό και που δεν τα καταπιέζει.

Ένα κράτος που γνωρίζει τον ρόλο του και τον υπηρετεί πιστά.

Που υπηρετεί πιστά τον πολίτη.

Μέχρι εκεί όμως έχουμε δρόμο.

Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί εντατικά.

Μέρα-μέρα να αλλάξουμε όσα μας προσβάλουν.

Δεν θα γίνουν όλα από την μια μέρα στην άλλη και δεν έχει νόημα να αναμασάμε την ίδια κριτική.

Στο χέρι μας είναι ν' αλλάξουμε όσα είναι άδικα και όσα μας πληγώνουν και να επενδύσουμε σε ό,τι κάνει αυτόν τον τόπο ξεχωριστό.

Η κρίση μας δίνει την ευκαιρία, και αυτή η συμφωνία μάς δίνει τον χρόνο, να επιλέξουμε τι είναι εκείνα που έχουν αξία για μας τους Έλληνες.

Τι είναι αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε και τι είναι αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε χωρίς τον βραχνά ενός χρέους που θα καθήλωνε τη δική μας γενιά, τα παιδιά μας και τους απογόνους των παιδιών μας.

Να κάνουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές που όλοι θέλουμε. Τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία, στο αναπτυξιακό μας πρότυπο για μια ποιοτική, περιφερειακή και πράσινη ανάπτυξη.

Ήδη πολλές από αυτές έχουν γίνει πράξη.

Όπως για παράδειγμα στο ασφαλιστικό, στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Αλλαγές, που θα αποδώσουν στο εγγύς μέλλον, θα κάνουν τη χώρα μας πιο δυνατή, πιο δίκαιη.

Θα δώσουν στον κάθε πολίτη την ευκαιρία να αξιοποιήσει τη δημιουργικότητά του και σε όλους μας μαζί τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Συνεχίζουμε, έχουμε ακόμα πολύ δουλειά.

Αφού κερδίσαμε αυτή τη μάχη, δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε και τον επόμενο στόχο: να δημιουργήσουμε μαζί την παραγωγική Ελλάδα της δικαιοσύνης και της δημιουργίας.

Πλέον έχουμε στα χέρια μας τη δυνατότητα να χτίσουμε ένα καλύτερο κράτος και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από σήμερα να έχουμε δημιουργήσει μία εντελώς, μα εντελώς, διαφορετική Ελλάδα.

Τώρα, έχουμε δουλειά και ευθύνη για να κάνουμε πράξη τις χθεσινές αποφάσεις.

Έχουμε δουλειά και ευθύνη για να στραφούμε πια κυρίως στην δημιουργική Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ.

Χειμερινό Ωράριο Λειτουργίας των φαρμακείων

Από τον φαρμακευτικό σύλλογο Μεσσηνίας ανακοινώθηκε το χειμερινό ωράριο νέο λειτουργίας των Φαρμακείων που θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου 2011.

Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων έχει ως εξής: .........


► Δευτέρα: 8.00-14.00

► Τρίτη: 8.00-14.00 και 17.00-20.30

► Τετάρτη: 8.00- 14.00

► Πέμπτη: 8.00 -14.00 και 17.00-20.30

► Παρασκευή: 8.00-14.00 και 17.00 - 20.00

Ποιοι εξαιρούνται - και ποιοι όχι - από την έκτακτη εισφορά

Όποιος προσφέυγει στη δικαιοσύνη δεν απαλλάσσεται από την υποχρεωτική καταβολή της έκτακτης εισφοράς, όπως διευκρινίζει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Οικονομικών. Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο διευκρινίζεται επίσης ποιοι εξαιρούνται ή απαλλάσονται από την έκτακτη εισφορά.

Σε περίπτωση θανάτου, οι κληρονόμοι του εκλιπόντα ..........

επιβαρύνονται με την καταβολή της έκτακτης εισφοράς ανάλογα με το ποσοστό που έχουν στην κληρονομιά.

Όσον αφορά τους άνεργους, για να απαλλαχθούν πρέπει:

Να είναι εγγεγραμένοι στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας (απαλλάσσεται μόνο το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και όχι άλλες ειδικές επιδοτήσεις , ακόμα κι

α. αν καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ ή από άλλα Ταμεία και Οργανισμούς)
β. Να μην έχουν κατά τη χρήση του 2011 πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής έστω και μικρού ποσού.

Διευκρινίζεται πως δεν απαλλάσσονται ούτε τα εφάπαξ ποσά κοινωνικής ενίσχυσης που καταβλήθηκαν ελεύθερα φόρου από τον ΟΑΕΔ, σε απολυόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας και άλλων Οργανισμών, διότι αυτά δεν αποτελούν ποσά αποζημιώσεων.

Εξαιρούνται της έκτακτης εισφοράς όσοι φορολογούμενοι διέκοψαν την εργασία τους για να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, εάν κατά το χρόνο της βεβαίωσης της εισφοράς δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

Εξαιρούνται επίσης ατομικές επιχειρήσεις εάν για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία χρόνια από το έτος συνταξιοδότησής του. Διευκρινίζεται ότι ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του. Εξαιρούνται όσοι γεννήθηκαν πριν την 1-1-1949.

Όσον αφορά την εξαίρεση των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων κατά τα πέντε πρώτα έτη από την πρώτη τους έναρξη, σημειώνεται ότι η πρώτη έναρξη πρέπει να είναι μετά την 1-1-2006. Στις περιπτώσεις που ο επιτηδευματίας έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν κι άλλη έναρξη, δεν εξαιρείται ακόμη κι αν τη συγκεκριμένη έναρξη την έχει διακόψει.

iefhmerida

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: "Επιτέλους θα παίξουμε ποδόσφαιρο" δηλώνει ο τεχνικός της Εράνης Φιλιατρών Νίκος Κακαλέτρης

Δηλώσεις στο ioniansports.gr έκανε λίγη ώρα μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος της Δ΄ εθνικής ο τεχνικός της Εράνης, Νίκος Κακαλέτρης.

Ο προπονητήςτης ομάδας των Φιλιατρών θα ταξιδέψει με την ομάδα του στο νησί της Ζακύνθου για την πρεμιέρα όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Τσιλιβή στο γήπεδο του Πλάνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Εράνη Φιλιατρών τίθεται αντιμέτωπη σε πρεμιέρα με ζακυνθινή ομάδα.

Συγκεκριμένα την περίοδο 2009-10 έπαιξαν Εράνη - Τσιλιβή: 0-0, την περίοδο 2010-11 Αστέρας Μαχαιράδου - Εράνη Φιλιατρών: 3-2 και φέτος στην πρεμιέρα Τσιλιβή - Εράνη Φιλιατρών.

Ο κ. Κακαλέτρης δήλωσε στο ioniansports.gr:..........

"Το σπουδαιότερο νέο είναι πως αρχίζει το πρωτάθλημα. Επιτέλους θα παίξουμε ποδόσφαιρο, θα μπούμε σε τρόπο σκέψης και ρυθμούς αγωνιστικούς. Μας είχε εξουθενώσει αυτή η απραξία.

Αρχίσαμε από σήμερα να σκεφτόμαστε αντιπάλους και αποκτήσαμε κίνητρο. Για την ομάδα του Τσιλιβή δεν έχω εικόνα. Σίγουρα θα είναι δυνατή αντίπαλος, όπως κάθε ομάδα άλλωστε. Οι διαφορές είναι μικρές. Όσον αφορά στην κλήρωση, μου είναι αδιάφορη η σειρά με την οποία θα αντιμετωπίσουμε τις ομάδες, αφού ούτως ή άλλως θα παίξουμε με όλες.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους να έχουν καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς".

ionianSports

ΟΑΕΕ : Νέα εφαρμογή για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής

Προβλέπει την online σύνδεση με την Εφορία μέσω του προγράμματος ARIS

Επιπλέον δυνατότητες για την ενίσχυση της ρευστότητας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών αναζητά η διοίκηση του Οργανισμού.

Και τούτο διότι την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ..........

λήγει η προθεσμία για τους ασφαλισμένους, που είτε δεν έχουν υπαχθεί στο καθεστώς ρύθμισης του άρθρου 48 του Ν 3943/2011, είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων, να προχωρήσουν σε νέα ρύθμιση, με έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2010 οφειλής τους.

Με την υπ' αρ. 60 εγκύκλιο με ημερομηνία 24/10/2011, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεράσιμος Βουδούρης, θέτει σε λειτουργία εφαρμογή για την online σύνδεση του Οργανισμού με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που επιτρέπει την άντληση στοιχείων ασφαλισμένων. Πρόκειται, σύμφωνα με την εγκύκλιο, για μια βάση έγκυρη και επίκαιρη και δίνει πρόσβαση σε περισσότερα στοιχεία.

Η εφαρμογή ονομάζεται «ΝΕΟ ΚΕΠΥΟ» και είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα ARIS που αφορά στην αναζήτηση στοιχείων των ασφαλισμένων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή και η επίλυση ασφαλιστικών υποθέσεων.

Οι πληροφορίες στις οποίες θα έχει πλέον πρόσβαση το ταμείο θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ταχυπληρωμών και για τη βεβαίωση και είσπραξη των οφειλόμενων εισφορών.

Με το πρόγραμμα αυτό, είναι δυνατό να γίνει ακόμη και εκκαθάριση του μητρώου ασφαλισμένων του Ταμείου, αφού σε περίπτωση που στην εφαρμογή είναι συμπληρωμένο το πεδίο «ημερομηνία θανάτου», ο υπάλληλος του ταμείου θα αναζητά αυτεπάγγελτα το Πιστοποιητικό θανάτου. Με την παραλαβή του πιστοποιητικού θα διακόπτεται η ασφάλιση.

Σε περίπτωση που στην εφαρμογή είναι συμπληρωμένο το πεδίο «Ημερομηνία Διακοπής Δραστηριότητας», θα αποστέλλεται επιστολή στον ασφαλισμένο ζητώντας να προσκομίσει στην υπηρεσία τη Βεβαίωση Διακοπής Δραστηριότητας στην εφορία.

Τέλος, στην εγκύκλιο ορίζεται, ότι οι πληροφορίες αυτές θα λειτουργούν βοηθητικά και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση από τον Κανονισμό Ασφαλιστικής Λειτουργίας του Οργανισμού.

Το Βήμα

Γιώργος Πιπερόπουλος: Όταν τα έλεγα????

Και ΖΗΤΩ το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων!

Το οποίο θα βγει ξανά στις αγορές το....2020 (και βλέπουμε) αλλά στο μεταξύ η τρόικα θα μας "Κυβερνάει και θα μας...δέρνει!"
Όταν τα έλεγα πέρυσι οι φίλοι μου Αυτιάς, Παπαδάκης, Οικονομέας Καμπουράκης με χαρακτήριζαν Κασσάνδρα.
καταστροφολόγο και απαισιόδοξο!!!
Φυσικά και έκτοτε ΑΠΕΧΩ από κάθε Ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και βλέπω την ιστορία να με δικαιώνει!
Αλλά αυτού του είδους η "δικαίωση" δεν με χαροποιεί............

Μου θυμίζει την περίπτωση του ανόητου που ενώ του λεει το παιδί, "Κύριε προσέξτε υπάρχει μια τρύπα μπροστά σας"
αυτός αλαζονικά απαντά, "άει κοίτα τη δουλειά σου και παίξε με τη μπάλα ρε πιτσιρικά!¨"
Και πριν ολοκληρώσει τη φράση νάτος ο "Κύριος" μέσα στην τρύπα...
Μόνο που στη δική μας περίπτωση, αυτοί οι "Κύριοι" Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης ΕΡΙΞΑΝ την ΕΛΛΑΔΑ και τους Έλληνες στην τρύπα!

με αγάπη

Γιώργος Πιπερόπουλος

24η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 20:30 το Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.
Νωρίτερα στις 18:00 θα γίνει συνεδρίαση και λήψη απόφασης, για την Έγκριση απογραφής περιουσίας Δήμου Τριφυλίας - Ισολογισμού έναρξης 01/01/2011

Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Καλκαβούρας και σε αυτήν περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα: ........

1. Έγκριση της αριθ. 108/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Αετού».
2. Έγκριση της αριθ. 126 Γ/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Τριπύλης».
3. Έγκριση της αριθ. 126 Α/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών».
4. Έγκριση της αριθ. 126 Β/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων».
5. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ & ΚΑΝΤΟΥΝΙΩΝ» Δ.Κ. Φιλιατρών.
6. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση φωτιστικών πλατείας» Δ.Κ. Φιλιατρών.
7. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας έτους 2011(5η κατά σειρά)
8. Οριστική Παραλαβή της Μελέτης του έργου: « Αρχιτεκτονική μελέτη για νομιμοποίηση, αλλαγή χρήσης και αναδιαρρύθμιση τουριστικού ξενώνα Γαργαλιάνων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος» (Αρ. Μελ. 15/2011).
9. Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος COSTA NAVARINO, κατά τους μήνες μη λειτουργίας του (1ο τρίμηνο του 2011).
10. Έγκριση προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας (ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
11. Έγκριση κανονισμού Οικονομικής Διαχείρησης (ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
12. Έγκριση κανονισμού προσωπικού (ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
13. Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών (ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
14. Έγκριση της αριθ. 157/2011 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και της αριθ. 66/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας ζωής με θέμα «Καθορισμός όρων διεξαγωγής Λαϊκής Αγοράς Φιλιατρών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Προσφυγή ΕΡΤ στη δικαιοσύνη για παραποίηση τίτλου στο δελτίο ειδήσεων

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση της ΕΡΤ για παραποίηση τίτλου στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων.

«Μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος της ΕΡΤ, διέπραξαν σήμερα «άγνωστοι», που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ιστοτόπων δικτύωσης (blogs), παραποιώντας με δόλιο τρόπο - μέσω φωτομοντάζ - τίτλο του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) στις 21:00», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει:

«Η αήθης αυτή ενέργεια, που έρχεται σε μια κρίσιμη .........

περίοδο για το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, φανερώνει το ποιόν των συγκεκριμένων ανθρώπων και το πώς αντιλαμβάνονται τις αρχές της Ελευθερίας του Τύπου, της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και της Δημοκρατίας».

Η ΕΡΤ Α.Ε. δηλώνει ότι θα προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν, όπως υπογραμμίζει, «οι υπεύθυνοι αυτής της απάτης σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με τη δουλειά των οποίων δεν μπορεί να παίζει κανείς». Εξάλλου, σημειώνει, «για κάθε κακόπιστο, και αυτό το δελτίο Ειδήσεων έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στον κεντρικό ιστότοπο της ΕΡΤ www.ert.gr ».

Αγωγή και μήνυση θα καταθέσουν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης, ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης Βασίλης Μπίτσης, ο Διευθυντής Ειδήσεων κ. Γιώργος Κογιάννης και η δημοσιογράφος - παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ Έλλη Στάη.

Ναυτεμπορική


ΣΧΟΛΙΟ
EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 18:47
Επειδή και το Φιλιατρά News έπεσε θύμα του αγνώστου με την παραποιημένη εικόνα από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ δηλώνουμε ότι η Διαχειριστική ομάδα του Φιλιατρά News ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ και η αναδημοσίευση μας έγινε από την ιστοσελίδα apospasma.gr

Ζάκυνθος: 62χρονος βίασε ανήλικη 13χρονη

Η υπόθεση σοκάρει την τοπική κοινωνία - Η μικρή κατήγγειλε το βιασμό στους γονείς της...

Μέσα στη μέρα, αναμένεται να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο 62χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη Βουλγάρα, που διαμένει μαζί με την οικογένειά της, στην περιοχή του Αγαλά.

Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα και πήρε 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία υπάρχουν στοιχεία που........

επιβεβαιώνουν τον βιασμό της 13χρονης Βουλγάρας, αφού η αποτρόπαια αυτή πράξη έχει επιβεβαιωθεί και από γυναικολογική εξέταση!

Σύμφωνα με το imerazante.gr, το γεγονός αυτό έγινε γνωστό από τους γονείς της ανήλικης κοπέλας, οι οποίοι έκαναν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά.

Το χρονικό της υπόθεσης
Πριν από δύο μέρες, η 13χρονη κοπέλα από την Βουλγαρία, που ζει οικογενειακώς στον Αγαλά της Ζακύνθου, γύρισε κλαίγοντας στο σπίτι της και αποκάλυψε στους γονείς της ότι ένας 62χρονος την είχε εξαναγκάσει δια της βίας να υποστεί τις αρρωστημένες του ορέξεις!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 62χρονο, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα...

Newsit

''Να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία'' [ VIDEO ]

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Α.Σαμαρά που εξέφρασε πολλές αμφιβολίες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ εκτίμησε πως με το κούρεμα το χρέος το 2020 θα είναι όσο ήταν και το 2009 πριν μπούμε στο Μνημόνιο, ενώ διαπίστωσε κενά στις αποφάσεις της Συνόδου σχετικά με τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Όπως τόνισε "το λάθος παραμένει και διαιωνίζεται ............

γιατί δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανάκαμψη", ενώ επισήμανε πως η ρευστότητα είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Ο Α.Σαμαράς ζήτησε να "διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία, δεν πρέπει να την παραδώσουμε σε κανέναν με οιοδήποτε τρόπο".

Επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως ο κύκλος της έκλεισε και πως "η κυβέρνηση όχι μόνο μας έφερε δύο χρόνια ύφεσης και λιτότητας αλλά πανηγυρίζει κιόλας ότι σε 9 χρόνια θα μας φέρει εκεί που ήμασταν το 2009".