Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αλλαζει η ώρα στις 30 Οκτωβρίου. Γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου η ώρα καθώς λήγει το μέτρο της εφαρμογής της Θερινής ώρας και μπαίνουμε πλέον στην χειμερινή.
Αυτό σημαίνει ότι στις 4 τα ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω να δείχνουν 3.

Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τις ...........

30 Οκτωβρίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (25/3/2012) και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαικού Συμβουλίου.



Εγκρίθηκε η 6η δόση. Έρχεται "κούρεμα 60%" και νέες θυσίες

Το Eurogroup ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση της 6ης δόσης προς τη χώρα μας και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα χρήματα θα βρίσκονται στα κρατικά ταμεία εντός των πρώτων δεκαπέντε ημερών του Νοεμβρίου καθώς αναμένεται και η έγκριση από τον Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής πληροφορίες ανέφεραν ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συστήσει την αποδέσμευση της 6ης δόσης από το Ταμείο στο πρώτο μισό του Νοεμβρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για την οριστικοποίηση.........

ενός δεύτερου οικονομικού προγράμματος προσαρμογής για την Ελλάδα με τον κατάλληλο συνδυασμό πρόσθετης χρηματοδότησης από κρατικές και ιδιωτικές πηγές.

Ωστόσο το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών επισημαίνει ότι η μακροοικονομική κατάσταση της χώρας μας έχει επιδεινωθεί συγκριτικά με την προηγούμενη αξιολόγηση. Οι υπουργοί Οικονομικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα μέτρα που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή και κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση για περαιτέρω πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, έκανε λόγο για "ιδιαίτερα σημαντική είδηση". Ικανοποιημένοι δήλωσαν από την απόφαση οι υπουργοί Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς και της Ισπανίας, Έλενα Σαλγάδο. Μάλιστα η τελευταία τόνισε πως η απόφαση για εκταμίευση της 6ης δόσης "αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα, η οποία αποδεικνύει ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της" και πρόσθεσε πως η απόφαση ανοίγει το δρόμο για το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής, το οποίο θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: "Η σημερινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα και την έκτη δόση είναι ένα θετικό βήμα που έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής υπερψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου, με το οποίο διασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 και τίθενται οι βάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και η εφαρμογή σκληρών, αλλά εθνικά αναγκαίων σωστικών μέτρων, είναι η βάση όχι μόνο για την έκτη δόση, αλλά για το νέο πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα την ευκολότερη κάλυψη του ετήσιου βάρους εξυπηρέτησής του. Αυτό θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο επίπεδο ρευστότητας, στις επενδύσεις, την απασχόληση, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας που υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες μιας βαθιάς μακροχρόνιας ύφεσης, η οποία άρχισε το 2009, πριν γίνει αντιληπτό από όλους όσους έπρεπε το μέγεθος της κρίσης και άρα του κινδύνου που διατρέχει η χώρα".

Mega Channel

Μήνυμα Αναγνώστη: Τα Φιλιατρά εν έτη 2011

Σε λίγους μήνες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εφαρμογή του νέου νόμου «έκτρωμα» για πολλούς που ονομάστηκε «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Μια λέξη η οποία προέρχεται από δύο συνθετικά,το επίθετο κάλλος και το ουσιαστικό κράτος, δηλαδή σημαίνει σωστό, άρτιο κράτος. Πρόκειται για μία νέα διοικητική μεταρρύθμιση στην χώρα μας την οποία άλλοι την συνδέουν με τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2» που θα εφαρμόζετο στο παρελθόν ενώ για άλλους αποτελεί κάτι το εντελώς διαφορετικό. Η ουσία πάντως είναι ότι ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ και εφαρμόσθηκε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας και τα αποτελέσματά του τα έκανε ήδη εμφανά από τον πρώτο κιόλας χρόνο.

Δεν θα εξετάσουμε το ζήτημα της επιτυχίας ή όχι ...........

του νέου νόμου από άποψη πολιτική επειδή ακριβώς δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, ούτε από οικονομική σκοπία γιατί δεν διαθέτουμε τα ακριβή στοιχεία σύγκρισης. Θέλουμε βέβαια να καταστεί σαφές από την αρχή σε όλους τους αναγνώστες ότι δεν έχουμε σκοπό να ασκήσουμε αντιπολιτευτική κριτική στην δημοτική μας αρχή ούτε να αποδώσουμε ευθύνες στο ένα ή στο άλλο κόμμα εξουσίας. Σημαίες, κόμματα, αποχρώσεις και μικροπολιτικά συμφέροντα δεν έχουν θέση στο άρθρο αυτό. Χωρίς παρωπίδες και διαχωρισμούς θέλουμε να αναλύσουμε τα αποτελέσματα του νέου νόμου στην πόλη μας, τα Φιλιατρά, όπως τα βλέπει σήμερα ένας νέος που αγαπάει την πόλη του. Όπου και αν ανήκει ο καθένας, ο,τι και αν ψηφίζει, νομίζω πως όλοι θα συμφωνούσαν με την άποψη ότι μαζί αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας και μαζί γευόμαστε τις θετικές εξελίξεις που προκύπτουν.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο νέος δήμος που δημιουργήθηκε κατά την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» έχει έδρα την όμορη πόλη μας, την Κυπαρισσία για τους λόγους τους οποίους δεν χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ. Το πρόβλημα που αμέσως ανέκυψε ήταν η κατανομή των υπηρεσιών στον νέο μεγάλο δήμο, είτε αυτές ήταν διοικητικές είτε τεχνικές. Από την αρχή πληροφορηθήκαμε ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου μεταφέρθηκε στην πόλη μας, στη δυτική της πλευράς. Επίσης πριν λίγους μήνες συστήθηκε και εδρεύει νέο κέντρο ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά στην ανατολική πλευρά της πόλης μας στο κτήριο του Κ.Α.Φ.Κ.Α. Έπισης μετά από πολυετή κωλυσιεργία μαθαίνουμε ότι ξαναρχίζουν οι εργασίες οικοδόμησης του νέου λυκείου. Αυτά ήταν κάποια από τα θετικά αποτελέσματα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Παρ' όλα αυτά η πόλη είχε και συνεχίζει να έχει ακόμη πολλά προβλήματα τα οποία μέσω των νέων ρυθμιστικών μέτρων είτε οξύνθηκαν είτε δημιουργήθηκαν από αυτόν. Από νωρίς και ήδη από τους πρώτους μήνες γέννησης του δήμου Τριφυλίας πληροφορηθήκαμε, ότι μετά από τις ατελέσφορες προσπάθειες του ίδιου του δημάρχου όσο και του προηγούμενου, το ΙΚΑ στην πόλη μας δεν θα ξαναλειτουργήσει. Πρώτο πλήγμα στην πόλη μας παρά τις αντίθετες στάσεις κάποιων τότε θεσμικών παραγόντων που ήθελαν το ΙΚΑ ανοικτό. Συνεχίζουμε με την προ ολίγων ημερών πληροφορία ότι έκλεισε και η ΔΟΥ στα Φιλιατρά επειδή συγχωνεύθηκε με αυτήν των Γαργαλιάνων στην Κυπαρισσία. Ένα δεύτερο πλήγμα στην κοινωνία το οποίο αδιαμφισβήτητα προέρχεται από τον νέο νόμο που προβλέπει συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Αναρωτιέται με τις εξελίξεις όμως ο κόσμος και προβληματίζεται αν οι συγχωνεύσεις,οι οποίες ναι μεν προβλέπονται στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», πρέπει να συγκεντρώνονται στην έδρα του κάθε δήμου ή εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του δήμου η επιλογή της έδρας της κάθε υπηρεσίας. Αν δεν είναι στο χέρι του δήμου τότε αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προεκλογικά μας είπαν μεγάλα ψέματα.

Παράλληλα με όλα αυτά, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά ενημερώνει τους πελάτες της ότι αδυνατεί πλέον να εξυπηρετεί το κοινό εκτός από τις καθημερινές του συναλλαγές δηλαδή καταθέσεις και αναλήψεις και ότι προβλέπεται να μετατραπεί σε ένα μικρό γραφείο αφού οι υπάλληλοι της εκτός από δύο μετετάγησαν στην Κυπαρισσία.
Καλλικρατικό αποτέλεσμα και αυτό; Αναρωτιέται ο απλός πολίτης στην πόλη μας που βλέπει τα Φιλιατρά να ερημώνουν καθημερινά. Δυστυχώς όμως οι φόβοι τους δεν σταματούν εδώ όταν ακούγεται και ψιθιρίζεται ότι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» προβλέπει συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων, δικαστικών μεγάρων ή ακόμα και σχολικών μονάδων. Το απευχόμαστε αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι.

Βέβαια τα προβλήματα της πόλης μας δεν σταματούν εδώ ούτε οφείλονται μόνο στον «ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ» αλλά είναι αποτέλεσμα λάθος ενεργειών, παραλείψεων ή ακόμα και αδιαφορίας κάποιων υπευθύνων. Στην πόλη μας παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, η οποία προέρχεται από την απειλητική αύξηση αλλοδαπών. Η εικόνα που εμφανίζει η πλατεία στην μεριά του συντριβανιού τις απογευματινές και βραδινές ώρες θυμίζουν ένα «πολυπολιτισμικό» κέντρο με αλλοδαπούς πάνω από 6 διαφορετικές χώρες. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να προβάλουμε ρατσιστικά η άλλου παρομοίου είδους πρότυπα η συμπεράσματα, απλά θέλουμε να περιγράψουμε την άθλια κατάσταση που βιώνει η πόλη μας. Είναι λογικό να υπάρχει τόση αύξηση στην εγκληματικότητα όταν τόσοι ξένοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Βέβαια αν συνυπολογίσουμε και το πρόβλημα επιδημιών ή άλλων σοβαρών κινδύνων που εγκυμονούνται από μη εμβολιασμένους ανθρώπους τότε η κατάσταση επιδεινώνεται. Περιστατικά βίας καταγράφονται καθημερινά στην πόλη μας ειδικά τις βραδινές ώρες.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πάρα πολλά χρόνια και συνεχίζουν να το έχουν τα Φιλιατρά είναι το άχρηστο οδικό δίκτυο όχι τόσο εκτός της πόλης όσο μέσα στους δρόμους της. Οι λακκούβες σε κάποιους δρόμους φθάνουν τους 20-25 πόντους. Οι συνέπειες γνωστές σε όλους, καταστρέφονται αυτοκίνητα αλλά και τον χειμώνα μετατρέπονται σε χαντάκια νερού. Γίνεται δεκτό ότι η οικονομική κρίση βρήκε τον δήμο απροετοίμαστο στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων. Θεωρούμε όμως αδιανόητο να μην υπάρχει η δυνατότητα εξοικονόμησης χρηματικού ποσού κάλυψης των ζημιών που έχει υποστεί το οδόστρωμα.

Επιχειρήσαμε αυτήν την παρέμβαση επειδή ακριβώς και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι είχαν μιλήσει προεκλογικά για αγωνία και ελπίδα, για βελτίωση ποιότητας ζωής, για ισόρροπη ανάπτυξη και ανεξάρτητη συνεργασία. Οι βαρύγδουπες αυτές φράσεις ηχούσαν ελκυστικά στα αυτιά των Τριφυλίων τότε, που πίστευαν ότι κάτι θα άλλαζε στον τόπο τους, πόσο μάλλον στους φιλιατρινούς που ήλπιζαν ότι ο νέος δήμος θα αποτελέσει το ενακτήριο λάκτισμα για την πολυπόθητη και πολυσυζητημένη ανάπτυξη. Τολμήσαμε να καταγράψουμε τα προβλήματα της πόλης μας πεπεισμένοι πως δεν απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων. Μας είχανε τονίσει προεκλογικά ΟΛΟΙ, ότι είναι ανοικτοί στο διάλογο και την συμετοχή. Είχαν δεσμευθεί αμφότεροι στους λόγους τους για πολύπλευρη και αναλογική ανάπτυξη όλων των πρώην δήμων και κοινοτήτων, κάτι το οποίο σήμερα δεν φαίνεται. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αναχθεί το συμπέρασμα ότι δεν μεριμνούν για το μέλλον του τόπου μας, θα πρέπει όμως αυτό να το δείξετε και στην πράξη. Ελπίζουμε ο τόπος μας να καταφέρει να βρει την ανάπτυξη και προοπτική μέσα από τον καλλικρατικό δήμο εκμεταλευόμενος την οικονομική συγκυρία που ζούμε σήμερα.

Αναγνώστης

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας του 5%

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας, που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σε ποσοστό 5%, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον τετραψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Οι επιτυχόντες στα Τμήματα και τις ..........

Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο από 24-10-2011 μέχρι 01-11-2011.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι:

αίτηση
τίτλος απόλυσης, απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών. Σε περίπτωση που υποβάλλεται απολυτήριο ή πτυχίο στην πρωτότυπη έκδοσή του, αυτό μπορεί να αποσυρθεί, όταν ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει αντίστοιχο αποδεικτικό ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο.
υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ο εισαγόμενος δηλώνει ότι δεν είναι γραμμένος σε άλλη Σχολή ή Τμήμα
πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης ή επικυρωμένο αντίγραφο του πρωτοτύπου από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου
έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Κατά την εγγραφή του ο εισαγόμενος επιδεικνύει στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά του στοιχεία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων Σχολών.

Euroleague: Ξεκίνημα με ήττα για τον Ολυμπιακό

Ο ανέτοιμος Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην σαφώς πιο έτοιμη Μπιλμπάο κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 76-61, στον τελευταίο αγώνα της 1ης αγωνιστικής της Euroleague και πρώτο των δύο ομάδων στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς ξεκίνησαν το ματς με τραγικά ποσοστά στα δίποντα και τρίποντα, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη να διατηρεί σταθερά ένα προβάδισμα 6 έως 9 πόντων, με το ημίχρονο να κλείνει στο 37-31.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι «πάτησαν ........

γκάζι» και σε συνδυασμό με την αγωνιστική απραξία του Ολυμπιακού άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ. Στο 30΄ το σκορ ήταν ήδη στο 60-49 και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι, με τους παίκτες της Μπιλμπάο να ανεβάζουν κι άλλο τη διαφορά.

Ο Βασιλειάδης τελείωσε το ματς με 9 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό ο Γκετσεβίτσιους πέτυχε 15.

Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.