Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Οδηγίες για ασφαλή παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης

Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι καταναλωτές κατά την παραλαβή του πετρελαίου Θέρμανσης καθώς καταναλωτικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα δίνουν συμβουλές για την παραλαβή πετρελαίου.

Τα θέματα στα οποία πρέπει αν δώσουν πολύ μεγάλη προσοχή οι καταναλωτές είναι: .......


- Έρευνα αγοράς: Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να διαμορφώνεται ελεύθερα στην αγορά, αλλά υπάρχει διαφορά από πρατήριο σε πρατήριο και από εταιρεία σε εταιρεία. Απαραίτητο επίσης, είναι να ελέγχουμε την τιμή της πινακίδας πριν παραγγείλουμε.

- Απαραίτητη είναι η ογκομέτρηση της δεξαμενής, για να υπολογίσουμε τη χωρητικότητα της. Ο υπολογισμός της χωρητικότητας είναι εύκολος. Εφόσον η δεξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου, γίνεται πολλαπλασιασμός των διαστάσεων της (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολλαπλασιαστεί επί (Χ) 1.000 μας δίνει τη χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα.

- Καθαρισμός της δεξαμενής: Πριν ανάψουμε το καυστήρα μας θα πρέπει να τον καθαρίσουμε και να τον ρυθμίσουμε, ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος.

- Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να γράψει το ύψος της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής. Σε περίπτωση που η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης βαρύνει από κοινού πολυκατοικίες-διπλοκατοικίες κ.λπ. και υπάρχει επαγγελματική διαχείριση, στις αποδείξεις λιανικής πώλησης οι οποίες είναι από θεωρημένα χειρόγραφα στελέχη, αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του προσώπου (φυσικού ή νομικού) που ασκεί την επαγγελματική διαχείριση και το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του εκπροσώπου εκ των συνιδιοκτητών ή ενοίκων του κτιρίου που έχει συναποφασισθεί και οριστεί ως συνδιαχειριστής. Επίσης αναγράφεται ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου που προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης, η διεύθυνση, η ώρα παράδοσης, η ποσότητα, η συνολική αξία και ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικού ή δημοσίου κ.λπ.).

- Το χρώμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι κόκκινο και περιέχει κατάλληλο ιχνηθέτη, ώστε να μπορεί να ανιχνεύεται εύκολα η τυχόν παρουσία του στο πετρέλαιο κίνησης και στις βενζίνες.

- Σε ό,τι αφορά στον προμηθευτή πρέπει να μην είναι παραποιημένος ο μετρητής βυτιοφόρου. Φυσιολογικά ο μετρητής είναι κατασκευασμένος έτσι που να μετρά μόνο τη ροή του πετρελαίου. Ο μεταφορέας, όμως, μπορεί να επέμβει στον μετρητή κατά τρόπο που να μετράει εκτός από τη ροή του καυσίμου και την ταυτόχρονη ροή του αέρα ,που με κανονικές συνθήκες ο αέρας πρέπει να φεύγει από μια βαλβίδα εξαέρωση προτού φθάσει στον μετρητή. Έτσι μπορεί να παραδίδεται μαζί με το πετρέλαιο θέρμανσης και αέρας.

- Η μάνικα του βυτιοφόρου πρέπει να είναι εντελώς άδεια, τόσο προτού όσο και μετά την παράδοση του πετρελαίου. Αν η μάνικα είναι άδεια πριν από την παράδοση και γεμάτη μετά την παράδοση ο μεταφορέας καρπούται το περιεχόμενό της που μπορεί να είναι δεκάδες λίτρα, ανάλογα με το μήκος και τη διατομή της μάνικας, δηλαδή μας γίνεται κλοπή πετρελαίου.

- Παράδοση με προμέτρηση. Να είστε παρόντες στην παράδοση, εάν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο πρόσωπο και να ελέγχονται όλες οι λεπτομέρειες της παράδοσης. Βεβαιωθείτε ότι στην προμέτρηση, το μέτρο πρέπει να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.

- Ελέγχετε ώστε το μέτρο να μην λυγίζει και ότι κατά την επιμέτρηση τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στην δεξαμενή και στο ίδιο περίπου σημείο τόσο κατά την προμέτρηση όσο και κατά την επιμέτρηση.

- Να έχετε δική σας βέργα μέτρησης, καθώς και ένα σωστό μέτρο. Στην ανάγκη μια απλή ίσια ξύλινη ή μεταλλική βέργα και ένα μέτρο για την ογκομέτρηση της δεξαμενής.

- Έχουμε δικαίωμα αμφισβήτησης: Εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση έχουμε δικαίωμα να γράψουμε πάνω στην απόδειξη παραλαβής τις λέξεις «ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ» και να ζητήσουμε την παρέμβαση οργάνωσης καταναλωτών, ή του υπουργείου Ανάπτυξης ή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Το VIDEO που πρέπει να δει κάθε Έλληνας





Οι κατάλογοι μεγαλοφειλετών στη Βουλή και πανηγυρική επιβεβαίωση του Δημ. Κουσελά

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΘΙΞΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ επιβεβαίωση και μάλιστα διακομματική, χωρίς να λείψουν οι τιμητικές αναφορές στο πρόσωπό του, όσων γνωστοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς για την ύπαρξη καταλόγων μεγαλοφειλετών προς το δημόσιο, υπήρξε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Αυτό προκύπτει από αποσπάσματα από τη συζήτηση ..........

στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τους μεγαλοφειλέτες, αποτελεί δε την καλύτερη απάντηση στις λοιδωρίες, την αμφισβήτηση και την προσπάθεια πολιτικού λιντσαρίσματος – με στόχο την πολιτική εξόντωση του κ. Κουσελά – που επιχειρήθηκε σε τοπικό επίπεδο με απανωτά προβοκατόρικα πρωτοσέλιδα και «πειραγμένα» δημοσιεύματα πολιτικής ανοησίας της «Ελευθερίας».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε για άλλη μια φορά την ύπαρξη καταλόγων μεγαλοφειλετών, αναγγέλλοντας πως θα τους θέσει υπόψη των βουλευτών, καθώς είναι αναγκαία μια προετοιμασία αναφορικά με τις λίστες αυτές προ της δημοσιοποιήσεώς τους, όπως επιτάσσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μακάρι, μάλιστα, να τις δουν και οι πολίτες, καθώς γίνεται αντιληπτό πως για να μην αποκαλύπτονται τόσον καιρό, πολλούς μεγαλόσχημους θα κρύβουν, που θα αποκαλυφθούν χάρη στην πρωτοβουλία και προετοιμασία επί θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στο θάρρος, την επιμονή και τις καθαρές θέσεις του Δημήτρη Κουσελά, παρ’ ότι πολλοί προσπάθησαν για ευνόητους λόγους να τον υπονομεύσουν πολιτικά.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «ο συνάδελφος κ. Ρήγας που είναι εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατέθεσε αίτηση καταθέσεως εγγράφων με την οποία ζητά από εμένα, ως υπουργό Οικονομικών, να καταθέσω στη Βουλή τους καταλόγους των οφειλετών του δημόσιου που βαρύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές ανώτερες των 150.000. Με την υπ' αριθμόν 4 του 2011 γνωμοδότηση της που δημοσιεύθηκε στις 14 του μηνός, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποδέχεται ως θεμιτή και εξυπηρετούσα το δημόσιο συμφέρον τη δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου των ονομάτων φυσικών προσώπων μεγάλων οφειλετών του δημοσίου.

Η αρχή θέτει μια σειρά από όρους. Θέλει οι οφειλές αυτές να είναι μόνο φορολογικές, άρα να μην είναι για άλλους λόγους που αναφέρονται στον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, θέλει να χαρακτηρισθούν εισπράξιμες και άρα να μην περιλαμβάνονται οι μη εισπράξιμες, θέλει να διαχωριστούν τα πρόσωπα που έχουν πεθάνει φυσικά και βαρύνονται οι κληρονόμοι καθώς και όσοι είναι σε κατάσταση πτώχευσης, θέλει να διαχωριστούν όσοι έχουν προθεσμία για την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ή όσοι περιμένουν την έκδοση απόφασης, τελεσίδικης μάλιστα, για ένδικα βοηθήματα και επίσης θέλει να υπάρχει προειδοποίηση ατομική και περιθώριο 15 ημερών προκειμένου να προβάλουν αντιρρήσεις επί εγγράφου ατομικής προειδοποίησης οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες. Εμείς θα λάβουμε φυσικά υπόψη τη γνωμοδότηση αυτή αποδίδοντας τον δέοντα σεβασμό στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που, στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που διανέμω περιλαμβάνεται η διάταξη που προβλέπει ότι όταν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί αρχείο που περιλαμβάνει άνω των 1000 ονομάτων η πρόσκληση για την προβολή αντιρρήσεων γίνεται με δημοσίευση στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο και όχι με ατομικές προσκλήσεις». Ακολούθως ο υπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αλλά και την ουσία της υπόθεσης ώστε να πληρώσουν και τα… μεγάλα ψάρια της φοροδιαφυγής, αυτοί που τα έβγαλαν έξω κ.ά.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ

ΕΥΣΗΜΑ ΠΡΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑ

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος ρώτησε τον κ. Βενιζέλο: «Αυτές είναι οι καταστάσεις του κυρίου Κουσελά»; Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Υπερκαλύπτονται, δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο κ. Κουσελάς όταν το ανέφερε αυτό, αλλά εξήγησε ότι αναφέρεται στα αρχεία αυτά».

Ο ίδιος ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ είπε τα εξής, ενώ ακολουθούν τοποθετήσεις και άλλων βουλευτών, με τα αποσπάσματα που αφορούν στο θέμα:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Κύριε πρόεδρε, θέλω κατ’ αρχήν να χαιρετίσω τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός σχετικά με τους μεγαλοοφειλέτες του δημόσιου και να πω ότι είμαι χαρούμενος για αυτήν την εξέλιξη.

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Κύριε πρόεδρε, όσον αφορά τα θέματα, που ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών, θέλουμε να τα επικροτήσουμε και επειδή πολλοί εξ ημών και κυρίως ο κ. Κουσελάς είχε λοιδωρηθεί γι’ αυτό το θέμα, νομίζω ότι, η σημερινή θέση του υπουργού λύνει και αυτά τα θέματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Κύριε πρόεδρε, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Κουσελάς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την ικανοποίηση του αιτήματος, το οποίο είχε υποβάλει και προφανώς και ο κ. Ρήγας για την πολιτική πρωτοβουλία, την οποία είχε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Εισηγητής της μειοψηφίας): Ευχαριστώ, κύριε πρόεδρε. Θα μου επιτρέψετε και μένα μια αρχική παρατήρηση, σχετικά με τις ανακοινώσεις που έκανε προηγουμένως ο υπουργός Οικονομικών, σχετικά με τη λίστα των μεγάλων φοροφυγάδων. Οφείλω να πω ότι διαπίστωσα την ευαρέσκεια και την ικανοποίηση των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για αυτή την εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, θα επιμείνω κι εγώ στην παρατήρηση του κ. Βορίδη, επειδή αυτή η κρίση φαίνεται να χρησιμοποιείται πλέον ως σημαία απέναντι στις συνέπειες που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο, νομίζω και παρακινδυνευμένο είναι και τραβηγμένο. Ωστόσο, θέλω να πω ότι αν ένας δικαιούται τέτοιων αισθημάτων είναι ο κ. Κουσελάς, ο οποίος ομολογουμένως επέμεινε στην ύπαρξη αυτών των καταλόγων».

εφημερίδα "ΦΩΝΗ"

BEST TV

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (24.10 – 1.11.2011).

Έκθεση με έργα του θα παρουσιάσει ο ζωγράφος Σωτήρης Τζαμουράνης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011.
Η έκθεση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

Θα παρουσιαστούν 40 έργα, τα περισσότερα από αυτά σχετικά με τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.
Επίσης θα παρουσιαστούν έργα ηθογραφικού και λαογραφικού περιεχομένου από την καθημερινή ζωή της περιοχής μας (Μεσσηνία - Λακωνία – Μάνη) που τα τελευταία χρόνια βίαια και απότομα αλλοιώνεται και παρακμάζει ο τρόπος ζωής των κατοίκων όχι μόνο σε αυτές τις περιοχές αλλά και στη χώρα μας γενικά.

Διεύθυνση εργαστηρίου του ..........

ζωγράφου: Αρτέμιδος 214, Καλαμάτα Τηλ. : 2721021713

Κύκλοι Ζωής (2) - Οι δοκιμασίες των 20χρονων....

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αφού γιορτάσουμε, όπως πρέπει, την είσοδο στα 20 χρόνια της ζωής μας, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την καθιερωμένη και γνωστή ανάγκη της ένταξης στον κόσμο των ώριμων ανδρών και γυναικών. Τα κλασικά εφηβικά ερωτήματα του τύπου ποιός είμαι, ή τι με κάνει διαφορετικό από τους άλλους, δίνουν τόπο σε μιά σειρά νέων ερωτημάτων, νέων προκλήσεων, καθώς το άτομο αρχίζει να προβληματίζεται και να ασχολείται με θέματα που μορφοποιούνται στο πώς θα πραγματώσω τα όνειρά μου, που θα με οδηγήσει η ζωή, ποιά είναι τα ταλέντα μου;

Χωρίς ίσως ο καθένας και η καθεμιά μας να ..........

συνειδητοποιούμε το γεγονός στην πληρότητά του η δεκαετία των 20χρονων κυριαρχείται από μιά σειρά πιεστικών και για μερικούς καταπιεστικών "πρέπει" που έχουν καθορισθεί από την οικογένεια στην οποία γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, από τις παρέες που κάναμε ως έφηβοι, από το ευρύτερο κοινωνικό σύστημα και τις αξίες, τα πρότυπα, τα είδωλα που μας σερβίρει προς μίμηση και ταύτιση!

Εάν το κυρίαρχο σύστημα αξιών μας οδηγεί στη συνένωση του ΕΓΩ μας με ένα άλλο τότε έχουμε, όπως συμβαίνει σε πολλές αστικοβιομηχανικές κοινωνίες της Ευρώπης την Αμερική και τον Καναδά μεγάλους στατιστικά αριθμούς γάμων που συνάπτονται κάπου ανάμεσα στα 18 και 25 χρόνια της ζωής μας. Εάν πάλι το κυρίαρχο για μας σύστημα αξιών μας προσανατολιζει στη διατήρηση της ατομικής αποδεσμευμένη εελεύθερης κίνησης, τότε κάνουμε την επιλογή να ΜΗΝ επιλέξουμε σύντροφο και να στραφούμε στην συναισθηματική περιπέτεια και την καριέρα..

Για τους 20χρονους δύο είναι οι κυρίαρχες ψυχοσυναισθηματικές τάσεις οι οποίες ουσιαστικά βρίσκονται σε μετωπική αντιπαράθεση και συγκρούονται μεταξύ τους - η τάση να εδραιώσουμε μιά δομή ασφάλειας για το μέλλον, πράγμα που σημαίνει να αγαπήσουμε, να παντρευτούμε, να σταθεροποιηθούμε σε μιά δουλειά με προοπτικές καριέρας και ασφάλειας και από την άλλη η τάση να συνεχίσουμε τον πειραματισμό, την έρευνα και το ψάξιμο, να αντλήσουμε ικανοποίηση μέσα από το βίωμα νέων εμπειριών στον οικονομικό, στον κοινωνικό και ιδιαίτερα στον ψυχοσυναισθηματικό τομέα...

Αν υπάρχει κάτι εντυπωσιακά χαρακτηριστικό στην τρίτη δεκαετία της ζωής του κάθε ατόμου, αυτό είναι η εμφανής πίστη του στην επιμονή του να θεωρεί αυτό που διάλεξε ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σωστό δρόμο, ως το αδιαμφισβήτητα ορθό πρότυπο ζωής, συναισθήματος, συντρόφου, δουλειάς...

Οι εικοσάχρονοι εντυπωσιάζουν καθώς επιμένουν ότι είναι διαφορετικοί παραβλέποντας με συναρπαστική αφέλεια το γεγονός ότι τις προηγούμενες δύο δεκαετίες της ζωής τους η γονεϊκή επίδραση που ασκήθηκε επάνω τους και μαζί η κοινή και μονοσήμαντη επιβολή των ΜΜΕ και των εφηβικών προτύπων έχουν συντελέσει στη μορφοποίηση και τη δόμηση της ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικο-οικονομικής τους ταυτότητας. Αναμφίβολα ο καθένας και η καθεμιά μας συνιστά μιά ανεπανάληπτη μονάδα μέσα στο πολύβουο και πολυπρόσωπο κοινωνικό σύστημα, αλλά με την ίδια σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι μοιραζόμαστε με τους άλλους εντυπωσιακό αριθμό κοινών στοιχείων και χαρακτηριστικών, πεποιθήσεων και αξιών που απορρέουν από το κοινωνικό σύστημα μεσα στο οποίο συμβιώνουμε...

Στη δεκαετία αυτή οι περισσότεροι χτίζουμεν τα θεμέλια της προσωπικής μας ευτυχίας αλλά και τους μηχανισμούς που στην επόμενη δεκαετία θα τα διαβρώσουν!...

Όσκαρ ηθοποϊίας από Βάσω Παπανδρέου!

Φτάσαμε στις εποχές της επιβίωσης των πολιτικών που διαθέτουν άριστες υποκριτικές ικανότητες!

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η αγωνιώδης προσπάθειά τους ,για τη διαχείριση της εικόνας τους και μόνο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Δραματοποιήθηκαν τα γεγονότα σχετικά με την 6η δόση από την Κυβέρνηση , ή μάλλον έτσι παρουσιάστηκαν, για να γίνουν πιό εύπεπτα τα δυσβάσταχτα μέτρα από τους θιγόμενους Έλληνες πολίτες.

Η κ.Παπανδρέου όπου πρωταγωνίστησε για μία ακόμη ..........

φορά σε όλα τα ΜΜΕ , έδωσε μία δραματοποιημένη παράσταση,θέλοντας να διασωθεί πολιτικά.

"Επαιξε” λοιπόν πάλι το ρόλο της αγανακτισμένης βουλευτού, που δε βλέπει φως στην άκρη του τούνελ της πολιτικής που η ίδια όμως συνεχίζει να στηρίζει με τη ψήφο της.

΄Ετσι πριν τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου , ο οποίος της ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν ένα άρθρο του πολυνομοσχεδίου δε ψηφιστεί, τότε δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου.

Μετά από αυτό η κ. Παπανδρέου είπε ότι δε μπορεί να πάρει μια τέτοια ευθύνη στους ώμους της, λέγοντας ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει συνειδησιακό πρόβλημα για την πορεία της χώρας.

Αυτό που “ξέχασε¨να μας πει , είναι ότι η 6η δόση είχε ήδη εξασφαλιστεί , διότι είχε δοθεί το ‘πράσινο” φως για την εκταμίευσή της.

Εμείς όμως οι πολίτες ,που υφιστάμεθα όλα τα δεινά της λανθασμένης και αδιέξοδης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, θυμόμαστε κ.Παπανδρέου!!

Θυμόμαστε τα όσα είχατε πει από τον Οκτώβριο του 2009 για την ανάγκη λήψης ριζικών μέτρων και πως είχατε διατυπώσει σφοδρές επιφυλάξεις για το αν βγαίνει το μείγμα της πολιτικής που προέβλεπε το αρχικό και το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Θυμόμαστε κ. Παπανδρέου , την ομιλία σας στη Βουλή κατά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου όπου είπατε μεταξύ άλλων: ”δεν είμαι έτοιμη να καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, ωστόσο ζητώ αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι κερδίζουν χρόνο για να ετοιμαστούν για μία ελληνική χρεοκοπία. Θα υπερψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, γνωρίζοντας ότι ψηφίζω το μαχαίρι αντί το πιστόλι“.

Όλα αυτά κ.Παπανδρέου , ουδόλως καθησυχάζουν τους Έλληνες πολίτες, αντιθέτως τους τρομοκρατούν και τους διαβεβαιώνουν πως η πολιτική που εσείς στηρίζετε , κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Δυστυχώς φτάσαμε σε σημείο να έχει γίνει αυτοσκοπός η εξουσία στον κομματικό σας χώρο και όλοι εσείς με διάφορα προσχήματα ,στηρίζετε και ενισχύετε.

Σας ρωτώ λοιπόν όταν θα πρέπει να εκταμιευθεί η 7η δόση τι άλλες υποχωρήσεις προτίθεστε να κάνετε; Τι άλλα δεινά θα προστεθούν σε όλους εμας;

Από τη μέχρι τώρα ακολουθούμενη πολιτική, ένα πράγμα είναι ολοκάθαρο! Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του κ.Παπανδρέου που όλοι εσείς υπερψηφίζετε κάθε φορά , μας οδηγεί όλο και βαθύτερα σε ύφεση , σε φτώχεια, σε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας , σε κατάργηση του κοινωνικού κράτους σε διάλυση της κοινωνίας!

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων επιτέλους, χωρίς επικοινωνιακά τρυκ!

Aντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου

Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ. -

Μέλος Τομέα ΜΜΕ και Επικοινωνίας ΝΟ.Δ.Ε.Μεσσηνάς

Ακόμα ανακατασκευάζουν το site του Δήμου Τριφυλίας. Ούτε το γεφύρι της Αρτας να ήταν!

Ακόμα υπό ανακατασκευή είναι το Site του Δήμου Τριφυλίας όπου εδώ και 10 μήνες το μόνο που έκανε η Δημοτική Αρχή ήταν να κατεβάσουν τις ιστοσελίδες των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Αν και στην πρώτη σελίδα γράφει ότι "Το portal του Δήμου Τριφυλίας βρίσκεται υπό ανακατασκευή." εδώ και 10 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.
Μα καλά, πόσο δύσκολο είναι να κάτσει ............

κάποιος μια εβδομάδα (δίνουμε απλόχερα χρόνο) να φτιάξει το site;;;
Το μόνο που ξέρανε να κάνουν είναι να κατεβάσουν τις σελίδες των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων;
Κώστα Κόλλια τι λες εσύ; Εχεις να πεις τίποτα; Έχεις να κάνεις τίποτα;
Πρέπει να αρχίσουμε πάλι την γκρίνια; Πρέπει να αρχίσουμε να κράζουμε κόσμο, να τα χώνουμε για να γίνει κάτι;
Τελικά πόση ανικανότητα υπάρχει στους διοικούντες του Δήμου;

Νάντια Γιαννακοπούλου. Ζήτησε την συνέχιση λειτουργίας για το κατάστημα ΑΤΕ στο Κοπανάκι.

Τηλεφωνική επικοινωνία της βουλευτή Μεσσηνίας κας Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου με την Υποδιοικήτρια της Αγροτικής Τράπεζας, κα. Ντίνα Λάζαρη, πραγματοποιήθηκε μετά από επικοινωνία που είχαν με τη βουλευτή, φορείς της Τριφυλίας και κάτοικοι της περιοχής.

Στην επικοινωνία της, με την Υποδιοικήτρια της ATEbank, η βουλευτής εξέφρασε την ανάγκη διατήρησης του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στο Κοπανάκι, καθώς το επόμενο κοντινότερο υποκατάστημα βρίσκεται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, ενώ η παραμονή σε λειτουργία ενός μηχανήματος τραπεζικών συναλλαγών «σε καμία περίπτωση δεν επιλύει το πρόβλημα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα. Γιαννακοπούλου.

Η άσχημη κατάσταση της Αγροτικής Τράπεζας και οι σημαντικές ..........

προσπάθειες που κάνει η Διοίκηση για την εξυγίανσή της είναι γνωστές, ωστόσο το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Κοπανάκι δεν πρόκειται να εξοικονομήσει κάποιο ποσό, το μέγεθος του οποίου να δικαιολογεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος.

Η κα Γιαννακοπούλου έκλεισε την τηλεφωνική της επικοινωνία με την κα. Λάζαρη ζητώντας να επανεξεταστεί η δυνατότητα διατήρησης του ανωτέρω υποκαταστήματος, καθώς εξυπηρετεί ζωτικές οικονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

ΑΙΣΧΟΣ. ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. Πρόβλημα με την πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ.

Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί σε χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ, που πήγαν στις τράπεζες να εισπράξουν τη σύνταξη του Νοεμβρίου και οι ταμίες τους απάντησαν ότι δεν έχουν σταλεί από το ΙΚΑ οι σχετικές εντολές.

Στην αρχή οι συνταξιούχοι πίστεψαν ότι ..........

έχουμε το γεγονός της στάσης πληρωμών, αλλά οι τραπεζικοί υπάλληλοι τους διαβεβαίωσαν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη 48ωρη απεργία των τραπεζών χθες και προχθές και μέχρι και την Τρίτη θα υπάρξουν σχετικές επίσημες ανακοινώσεις για το πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις.

Το αποτέλεσμα, σε τράπεζα του Παλαιού Φαλήρου στην οδό Αμφιθέας, νωρίς σήμερα το πρωί συνταξιούχος του ΙΚΑ λιποθύμησε μόλις είδε ότι δεν θα πάρει τη σύνταξή του, ενώ πολλοί άλλοι άρχισαν να φωνάζουν ότι δεν θα έχουν να φάνε το Σαββατοκύριακο. Επίσης ρόλο έπαιξε η συνεχιζόμενη απεργίας των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, η οποία εκτελεί την μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προέβη αυτοδύναμα σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων πληρωμών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη πληρωμή των συνταξιούχων στις 21/10/2011 και 24/10/2011.

News24

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ. Ηράκλειο: Χωρίς ρεύμα για 3 μήνες, 80χρονη και το εγγόνι της!

Την άρνηση της ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα σπίτι στην Νέα Αλικαρνασσό στο οποίο διαμένουν και μια 80χρονη γυναίκα με το 11χρονο εγγόνι της, συνάντησε η παρέμβαση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Έτσι το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 24/10 στο κτίριο της ΔΕΗ στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας ..........

Ηρακλείου του ΠΑΜΕ "το στυγνό πρόσωπο της κερδοφορίας και της ειρωνείες του υποδιευθυντή του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ αντιμετώπισε άλλη μια λαϊκή οικογένεια που πάνω τρεις μήνες βρίσκεται χωρίς ρεύμα , μια 80χρονη γυναίκα και το 11χρονο εγγόνι της , σήμερα το 2011.

Η παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Αλ/σου στην διεύθυνση της ΔΕΗ και η επίμονη άρνηση της να επανασυνδέσει το ρεύμα , αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας μόνο δεινά φέρνει στην λαϊκή οικογένεια .

Το ΠΑΜΕ δεν δέχεται να μείνει κανένας άνεργος , κανένας συνταξιούχος , καμία λαικη οικογένεια χωρίς ρεύμα , χωρίς νερό για χάρη των κερδών της πλουτοκρατίας .

Καλούμε σε μαζική , οργανωμένη κινητοποίηση στο κτίριο της ΔΕΗ την Δευτέρα 24/10/2011 στις 10 00 το πρωί , να κάνουμε άλλη μια φορά πράξη την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης."

ΣΧΟΛΙΟ
Στους ανήμπορους πολίτες κάνουν τους καμπόσους και στους υπουργούς - βουλευτές,Υπουργεία και Δημόσιες υπηρεσίες που χρωστάνε εκατομμύρια κάθονται κοτούλες.
Η Ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. Καμαρώστε τους.

Γιουχαΐσματα μέσα σε υπουργείο [ VIDEO ]

Με συνθήματα και ειρωνικά χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι υπάλληλοι του υπουργείο Δικαιοσύνης τον υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν το πρωί της Παρασκευής, εργαζόμενοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, κατά την είσοδό του στα γραφεία της διοίκησης.

Οι συγκεντρωμένοι υπάλληλοι χειροκρότησαν τον .........

υπουργό, ευχαριστώντας τον έτσι για το "σώσιμο" της χώρας, μέσω της θετικής του ψήφου το βράδυ της Πέμπτης στην ονομαστική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και τον πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων.

"Μάς εξαντλήσατε, μάς εξοντώσατε, μάς διαλύσατε", είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος από τους συγκεντρωμένους. "Εσείς θα μάς ταίζετε τα παιδιά μας;", φώναξε άλλη εργαζόμενη.

Με αντίστοιχες εκδηλώσεις "χαράς", "ευγνωμοσύνης" και "αναγνώρισης" της προσπάθειας τους, υποδέχθηκαν οι υπάλληλοι και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, καθώς και τους συνεργάτες της.

Μετά την υποδοχή, ο Υπουργός (προς τιμήν του) κάθισε για λίγα λεπτά και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, άκουσε τις αγωνίες και την αποδοκιμασία τους για τις πολιτικές της Κυβέρνησης και δεσμεύτηκε -ενώπιον όλων- να ακολουθήσει οργανωμένη συζήτηση μαζί τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την είσοδο του Υπουργού Δικαιοσύνης στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης.



News 24|7

Πετρέλαιο θέρμανσης: Aπό 90 λεπτά μέχρι και 1 ευρώ το λίτρο

Μέχρι και 1 ευρώ το λίτρο φτάνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς λόγω της απεργίας των τελωνειακών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής, ...........

οι τιμές για παραγγελίες χονδρικής στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη διαμορφώνονται σήμερα στα 91 – 93 λεπτά το λίτρο, ενώ για μικρότερες παραγγελίες και σε απομακρυσμένες περιοχές, οι τιμές αγγίζουν το 1 ευρώ.

Στο μεταξύ, προβληματισμό στην αγορά προκαλεί και η ρύθμιση που προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει από φέτος να χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης στους καυστήρες θέρμανσης.

Εκτός της οικονομικής επιβάρυνσης, δημιουργείται πρόβλημα όταν στο ίδιο κτίριο με κεντρική θέρμανση, συστεγάζονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο οικονομικών, σε αυτή την περίπτωση οι επιχειρήσεις θα υποβάλουν στην Εφορία δηλώσεις δυο φορές ετησίως, για να πληρώνουν τον επιπλέον φόρο.

Τα στοιχεία θα διασταυρώνονται με τις καταστάσεις κοινοχρήστων.

econews

Αποστέλλονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι στα ακίνητα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για περίπου 700.000 καταναλωτές της ΔΕΗ που είτε έχουν ήδη στα χέρια τους είτε θα παραλάβουν εντός των αμέσως επόμενων ημερών τους φουσκωμένους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων.

Οι πρώτες αποστολές ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας και ένας αριθμός 400.000 λογαριασμών έχει ήδη παραληφθεί, ενώ άλλοι 300.000 βρίσκονται στο ταχυδρομείο, καθ' οδόν προς τους αποδέκτες τους.

Τα έντυπα αναγράφουν με διακριτό τρόπο σε ..........

κεντρικό τους σημείο ότι «η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος».

Για να μη συμβεί αυτό, σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο του οφειλόμενου ποσού (τέλος συν ρεύμα) εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από λογαριασμό με το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με «Τα Νέα», ο συγκεκριμένος καταναλωτής καλείται να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί εντός 28 ημερών από την ημερομηνία έκδοσής του.

Στον συγκεκριμένο λογαριασμό που αφορά σε τετράμηνη κατανάλωση (από 8 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου 2011), ο καταναλωτής που χρωστά για ρεύμα, δημοτικούς φόρους, τέλη και ΕΡΤ το ποσό των 84 ευρώ, καλείται να καταβάλει επιπλέον 252 ευρώ για την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων. Συνολικά, δηλαδή, 336 ευρώ.

Ο λογαριασμός έχει εκδοθεί στις 10 Οκτωβρίου και κανονικά, με βάση το 40ήμερο, η διαδικασία έκδοσης εντολής διακοπής ξεκινά στις 19 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής, μετά την οποία ενεργοποιούνται οι διαδικασίες αποκοπής του ρεύματος, αναγράφεται η 7η Νοεμβρίου, δηλαδή 12 ημέρες νωρίτερα από το 40ήμερο.

Προφανώς, η ΔΕΗ έχει διατηρήσει τις ίδιες προθεσμίες εξόφλησης που ίσχυαν και πριν από την επιβολή του τέλους, με τη διαφορά ότι τώρα οι πελάτες της καλούνται να πληρώσουν στο ίδιο διάστημα πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στη ΔΕΗ, μπροστά στον κίνδυνο η εφαρμογή του μέτρου να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι εντολές διακοπής ρεύματος για όσους αρνηθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους θα αρχίζουν από τα ακριβά προάστια και γενικά από περιοχές με υψηλές τιμές ζώνης και πελάτες με υψηλές καταναλώσεις.

Newpost

Χρειάζεται κούρεμα 40% - 60% ομολογεί δημοσίως η Μέρκελ

Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι πλέον βιώσιμο παραδέχθηκε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και σημείωσε ότι για να γίνει βιώσιμο θα χρειαστεί κούρεμα χρέους πάνω από 40%.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ........

ομάδα του κόμματός της η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι θα χρειαστεί κούρεμα του ελληνικού χρέους μεταξύ 40% και 60% για να γίνει βιώσιμο.

«Είμαστε στο στο σημείο όπου η διατηρησιμότητα του [ελληνικού] χρέους δεν είναι πλέον δυνατή, με μείωση κατά 21 τοις εκατό», είπε προς το χριστιανοδημοκρατικό ακροατήριό της η καγκελάριος.

Επίσης, η κ. Μέρκελ υπερασπίστηκε τις «καθυστερήσεις» στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). Όπως είπε, είναι ψέμα ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία για τις κατευθυντήριες γραμμές και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται για ειδικά θέματα που είναι "τεχνικά δύσκολο να σχεδιαστουν", επιβεβαιώνοντας το χτεσινό δημοσίευμα του iefimerida.gr. Εξάλλου, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι η ίδια εργάζεται για να βρεθεί λύση στην κρίση του ευρώ με ταχύτητα και επανέλαβε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη Τετάρτη.

i efimerida

Άδωνις : "Την επόμενη φορά, γιαούρτια στην Βάσω Παπανδρέου"

"Αν ξαναέρθει η κ. Παπανδρέου κλαμένη στη Βουλή για να ψηφίσει για τελευταία φορά ένα νομοσχέδιο, θα φάει γιαούρτια" δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Μιλώντας στο Ράδιο Γνώμη (93,7fm) και τον Βαγγέλη Στολάκη υποστήριξε ότι "πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Παπουτσής καθώς έδωσε την περιφρούρηση του Συντάγματος στο ΠΑΜΕ. Να του δώσουμε και βραβείο δηλαδή ;".

Σχετικά με τη στάση της κ. Κατσέλη, ο ........

κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως είναι "τεράστιας πολιτικής σημασίας η διαγραφή της κ. Κατσέλη καθώς δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος του κόμματος. Μεγαλύτερου βάρους από τις προηγούμενες διαγραφές. Και δημιουργεί άλλα δεδομένα."

spnews.gr

392.494.135,68 € οι οφειλές του Δημοσίου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Σε 392.494.135,68 ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές του Δημόσιου Τομέα σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη μετά από αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου.

Πρόκειται για απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ........

από δημόσιες υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοτικές-Κοινοτικές Επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Επιχειρήσεις ΟΤΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.α.), Σχολικές Επιτροπές και Δημόσια Σχολεία. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προέρχεται από τα ΝΠΔΔ, ακολουθούν τα ΝΠΙΔ και μετά οι Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, οι απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές του Δημόσιου Τομέα έχουν ως εξής:

- Δημόσιο (Δημόσιες επιχειρήσεις): 22.540.487,55 ευρώ


- Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου: 243.396.498,69 ευρώ


- Οργανισμού κοινής ωφέλειας: 1.171.202,93 ευρώ


- Οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης: 20.340.606,85 ευρώ


- Δημοτικές-Κοινοτικές επιχειρήσεις: 62.070.110,19 ευρώ


- ΝΠΙΔ (επιχειρήσεις ΟΤΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.α.): 41.194.706,82 ευρώ


- Σχολικές επιτροπές: 710.740,95 ευρώ


- Δημόσια σχολεία: 1.069.772,70 ευρώ

Από τις παραπάνω απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνολικού ύψους 392.494.135,68 ευρώ, όπως διευκρινίζεται στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, τα 62.244.229,82 ευρώ χαρακτηρίζονται «οφειλές σε ρύθμιση» και 323.249.905,86 ευρώ χαρακτηρίζονται «οφειλές χωρίς ρύθμιση».

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις παραπάνω οφειλές περιλαμβάνονται περιπτώσεις οφειλών σε εκκαθάριση, πτώχευση, οριστική διακοπή και ανενεργές συνολικού ποσού 45.805.236 ευρώ.

Θα βρέξει... αστέρια το Σαββατοκύριακο!

Μάτια ξανά στον ουρανό, μπας και δούμε καμιά όμορφη εικόνα ξεφεύγοντας από την ασχήμια των ημερών!

Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια», οι Ωριωνίδες, κορυφώνεται τα χαράματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες, που κάθε χρόνο διαρκούν από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου.

Οι καλύτερες -και πιο βολικές- ώρες για παρατήρηση ........

είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

Οι Ωριωνίδες, που πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα (ή λίγο πιο βόρεια, από το μεγάλο άστρο Μπετελγκέζ), δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα (συνήθως 25 - 35, αλλά μπορεί να φθάσουν και τα 50) ανά ώρα εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια», τα οποία είναι από πιο γρήγορα, καθώς συνήθως κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό, αυξήθηκαν τις τελευταίες μέρες φθάνοντας περίπου τα πέντε την ώρα, αλλά θα αυξηθούν κι άλλο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια στιγμή, στον ουρανό, κοντά στο μισογεμάτο φεγγάρι, θα είναι ορατός ο πλανήτης 'Άρης, με χρώμα πορτοκαλο-κίτρινο, περίπου δέκα μοίρες κάτω αριστερά από το δορυφόρο μας. Ο Άρης, ο οποίος τώρα απέχει από τη Γη περίπου 249 εκατ. χιλιόμετρα, θα γίνεται κάθε μέρα πιο φωτεινός, ώσπου τον Μάριο του 2012 η λαμπρότητά του θα συναγωνίζεται αυτή του Σείριου, του πιο λαμπρού άστρου στο νυχτερινό ουρανό του πλανήτη μας.

Το Gmail ετοιμάζεται να αλλάξει σχεδίαση

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε κατά λάθος από την Google δείχνει τις αλλαγές που θα έχει το Gmail.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο που κυκλοφόρησε κατά λάθος από την Google και αφορά το νέο σχεδιασμό στα inbox του Gmail.

Μέχρι τώρα το βίντεο αυτό, το έχουν κατεβάσει 3 φορές, αλλά κάθε λίγο και λιγάκι όλο και κάποιος το ξανανεβάζει.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ένα ..........

preview που ήδη έχει δημοσιεύσει η Google, με μερικές μικροαλλαγές.

Όπως μπορείτε να δείτε το κείμενο από τις διάφορες καρτέλες έχει αντικατασταθεί από εικονίδια τα οποία βρίσκονται στην action-bar που.

Το περιβάλλον του chat έχει αλλάξει και αυτό και πλέον, υπάρχουν μικρογραφίες δίπλα από κάθε επαφή ενώ η διάταξη διαμορφώνεται ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου που θέλει να έχει ο χρήστης.

Παρακάτω λοιπόν μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση από τη νέα σχεδίαση του Gmail και των διάφορων αλλαγών που του έχουν γίνει.



Νewsit

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.







Mary Blair

Mary Blair (October 21, 1911 - July 26, 1978), born Mary Robinson, was an American artist best remembered today for work done for The Walt Disney Company. Blair produced striking concept art for such films as Alice in Wonderland, Peter Pan, Song of the South and Cinderella.

Her style also lives on through the character ...........

designs for the Disney attraction It's a Small World, the fiesta scene in El Rio del Tiempo in the Mexico pavilion in Epcot's World Showcase, as well as an enormous mosaic inside Disney's Contemporary Resort. Several of her illustrated children's books from the 1950s have never been out of print, such as I Can Fly by Ruth Krauss. Blair was honored as a Disney Legend in 1991, one of the first women to be given the honor. In honor of her contribution to art and animation, the Google Doodle of October 21, 2011 was based on her artwork.