Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η απάντηση της Λούκα κατσέλη στο Facebook: θέματα αρχών και συνέπειας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37 περί "παγώματος" των συλλογικών συμβάσεων του πολυνομοσχεδίου απόψε, και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η βουλευτής αμέσως σχολίασε τη διαγραφή στην προσωπική της σελίδα στο Facebook γράφοντας:

"Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη .........

δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.
Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους."

Η Λούκα Κατσέλη είχε ανακοινώσει την απόφασή της εδώ και κάποιες μέρες και είχε δεχθεί πιέσεις από τον Πρωθυπουργό όσο και τον Ευ. Βενιζέλο, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 "ναι" και 144 "όχι" στο σύνολό του.

Γ. Παπανδρέου: Θέμα εθνικής ευθύνης, όχι κομματικής πειθαρχίας η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Τη διαγραφή της κ. Κατσέλη από το κυβερνών κόμμα γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου αναφέρει στην επιστολή του ότι η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά θέμα εθνικής ευθύνης για την κρίσιμη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, την εξασφάλιση της έκτης δόσης και την απομάκρυνση του κινδύνου της χρεοκοπίας της χώρας.

Επισημαίνει επίσης ότι σε όλη τη διάρκεια της ..........

συζήτησης του πολυνομοσχεδίου εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για βελτιωτικές αλλαγές. Κατόπιν αυτών, καταλήγει ο Πρωθυπουργός «σας ενημερώνω ότι από σήμερα η κ. Κατσέλη δεν περιλαμβάνεται στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ».

Τιμά τα παντελόνια που φοράει η Λούκα Κατσέλη. Κράτησε τον λόγο της και καταψήφισε το άρθρο 37

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ Η ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ (ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ) ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΑ ΤΙΜΑ.

Οχι στο άρθρο 37 είπε στην ψηφοφορία η Λούκα Κατσέλη τηρώντας στο 100% τον λόγο της ότι θα το καταψηφίσει παρά τις πολύ έντονες πιέσεις που δέχτηκε απο Παπανδρέου - Βενιζέλο για να την μεταπείσουν.
Με την απόφαση της να καταψηφίσει το ............

άρθρο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας η Λούκα Κατσέλη απο την μία διέσωσε την τιμή της και την υπόληψη της από την άλλη όμως διαγράφηκε με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.
Παντελονάτη τελικά η Λούκα Κατσέλη!!!!!

Τι κρίμα να μην μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Βάσω Παπανδρέου..........

Τώρα το κυβερνών κόμμα έχει 153 άτομα στην κοινοβουλευτική του δύναμη.
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Παπανδρέου είχε πει ότι με 153 βουλευτές δεν μπορεί να κυβερνήσει. Να υποθέσουμε ότι τώρα που έχει 153 βουλευτές θα πάει σε εκλογές;

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Και οι 5 βουλευτές μας στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου το οποίο καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ψήφισαν:








Δημήτρης Κουσελάς ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ


Νάντια Γιαννακοπούλου ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ


Οδυσσέας Βουδούρης ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ



Ο Αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ψήφισε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος ψήφισε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ

Νεκρός διαδηλωτής, μέλος του ΠΑΜΕ [ VIDEO ]

Τραγικές διαστάσεις προσλαμβάνουν τα επεισόδια. Πριν από λίγο κατέληξε στον Ευαγγελισμό ένας οικοδόμος 53 ετών μέλος του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με υγειονομικές πηγές ο άτυχος εργαζόμενος πέθανε από ανακοπή καρδιάς εξαιτίας εισπνοής χημικών.

Δείτε το Video






Νεκρός ο Καντάφι σύμφωνα με το Reuters

Νεκρός έπεσε ο συνταγματάρχης υποκύπτοντας στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται εκπρόσωπο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) Αμπντέλ Μαχίντ.

Σύμφωνα με το Reuters ο πρώην ηγέτης της Λιβύης τραυματίστηκε όταν προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη.
Ήταν μέσα σε κομβόι φορτηγών όταν επιτέθηκαν ..........

δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Λίγο νωρίτερα, με άλλο τηλεγράφημα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία σύλληψης του πρώην Λίβυου ηγέτη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο Αμπντούλ Μαχίντ ανέφερε ότι κατά τη σύλληψη του Καντάφι σκοτώθηκε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του συνταγματάρχη, Abu Bakr Younus Jabr.

Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει ότι δύο μήνες μετά την εξέγερση των Λίβυων, οι εξεγερμένοι κατάφεραν να καταλάβουν τη γενέτειρα του συνταγματάρχη Καντάφι, τη Σύρτη.

Real.gr

Β. Παπανδρέου: Ψηφίζω «ναι» - Τι μου είπε ο πρωθυπουργός

Την πρόθεση της να υπερψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου εξέφρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η κυρία Βάσω Παπανδρέου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι είχε αποφασίσει να καταψηφίσει την επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, αλλά όπως αποκάλυψε είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος της είπε ότι «έστω και αν ένα άρθρο καταψηφιστεί δεν θα εκταμιευτεί η 6η δόση».
«Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη. Ο Πρωθυπουργός ..........

μου ζήτησε την δυνατότητα να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους».



Η κυρία Παπανδρέου, ωστόσο, έστειλε παράλληλα και ένα μήνυμα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι: «Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα. Είναι η τελευταία φορά. Μετά πρέπει να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες. Η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει», κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Υπερψήφιση όλων των άρθρων του πολυνομοσχεδίου ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος

Στο μεταξύ, σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα εξελίσσεται στο Κοινοβούλιο η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, λίγο πριν από την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους, προσπάθησε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να εξασφαλίσει την θετική ψήφο όλων των βουλευτών στις επιμέρους διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. «Για να πετύχουμε στην διαπραγμάτευση πρέπει να έχουμε εισιτήριο αξιοπιστίας και αυτό θα είναι η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στο σύνολο του. Όλων των διατάξεων ιδίως εκείνων που έχουν αναγορευτεί σε συμβολικό και πολιτικό κριτήριο από την τρόικα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ συνέχισε: «Αν δεν ψηφιστούν τότε δεν χρειάζεται καν να πάμε στις Βρυξέλλες την Κυριακή. Ούτε εγώ, ούτε ο Πρωθυπουργός. Τότε η χώρα θα είναι πάλι ο αποδιοπομπαίος τράγος. Είναι η ώρα του μεγάλου ναι και του μεγάλου όχι για το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα και προς τον ΛΑ.Ο.Σ. να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. «Η χώρα θέλει να τη σώσουμε. Όταν ξεκινάμε μία δουλειά πρέπει να την τελειώσουμε. Σας καλώ να υπερψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο», είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.

«Δεν θα δώσουμε στήριξη σε μία αναιμική κυβέρνηση. Παραιτηθείτε πριν από την Δευτέρα και εμείς θα δεχτούμε να συζητήσουμε» απάντησε ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.



Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας, λίγες μόλις ημέρες μετά την «επιστολή των τριών». Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια, απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση και πρότεινε μία πλατφόρμα πέντε σημείων, στην οποία, όπως είπε, θα μπορέσουν να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα. «Λίγες μόλις ημέρες πριν από την κρίσιμη διαπραγμάτευση, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα εθνικό πλαίσιο με πέντε σημεία στα οποία μπορούμε να συγκλίνουμε.Να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, να αλλάξει το πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης, να υπάρξει μία άλλη πολιτική, να πούμε ότι οι καταθέσεις σε ευρώ είναι εγγυημένες, να συμφωνηθεί τρόπος αποζημίωσης των ασφαλιστικών ταμείων και να εξασφαλίσουμε ότι ελληνικό χρέος είναι αξιόπιστα βιώσιμο.

Η τοποθέτηση της κυρίας Διαμαντοπούλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. «Εγώ δέχομαι τους πέντε άξονες της κυρίας Διαμαντοπούλου αλλά να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός και να πάμε σε νέα κυβέρνηση» απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

«Αυτά που είπε η κυρία Διαμαντοπούλου είναι δικές της προτάσεις ή εκφράζει την κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης από την ΝΔ. «Γιατί αν είναι δικές της, δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αν η κυβέρνηση έχει μία θέση, ας έρθει η Υπουργός να την ανακοινώσει. Εδώ βλέπουμε στελέχη που έχουν μπει στην κούρσα διαδοχής», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Κατανοώ την ανάγκη σας να εκφράσετε την ομάδα των τριών στη Βουλή. Βλέπω μία κυβέρνηση σπαρασσόμενη, σε κλίμα αποσύνθεσης», ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Real.gr

Πως και με ποιες προϋποθέσεις θα απαλλαγείτε από το τέλος ακινήτων

Απίστευτη ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων και δικαιούνται απαλλαγή. Η διαδικασία για να αποδείξουν ότι δικαιούνται να μην πληρώσουν το χαράτσι, είναι τυπικό δείγμα της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Η αιτία είναι φυσικά η ανικανότητα του υπουργείου ............

Οικονομικών να διακρίνει με έναν σαφή και λογικό τρόπο ποιοι δικαιούνται και ποιοι όχι απαλλαγή πριν φτάσει ο λογαριασμός στα σπίτια των πολιτών. Έτσι, οι ήδη επιβαρυμένοι με δεκάδες φόρους και επιβαρύνσεις πολίτες θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν, και μάλιστα εντός 40 ημερών για να γλυτώσουν την πιθανή διακοπή ρεύματος, και μετά να κάνουν αίτηση στην εφορεία για απαλλαγή. Να σημειωθεί ότι για όσους δεν πληρώσουν το τέλος ακινήτων, το υπουργείο απειλει και με κατασχέσεις...

Η διαδικασία για την απαλλαγή

Πληρώνετε τον λογαριασμό με το ειδικό τέλος εντός 40 ημερών
Κάνετε αίτηση απαλλαγής στην αρμόδια ΔΟΥ.
Η εφορεία εξετάζει το αίτημα
Αν η αίτηση γίνει δεκτή, η ΔΟΥ σας στέλνει σημείωμα για να πάρετε την επιστροφή

Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

-Φωτοτυπία του λογαριασμού ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ
-Δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας ή δήλωση ΕΤΑΚ ή συμβόλαιο απόκτησης ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008.

Ποιοι δικαιούνται απαλλαγής

Πολύτεκνοι:

Ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται εφόσον ο πολύτεκνος έχει την κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας. Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας ο μειωμένος συντελεστής περιορίζεται στο ποσοστό αυτό. Τα τέκνα βαρύνουν, στην περίπτωση εγγάμων, τον υπόχρεο άνδρα και ως εκ τούτου για τον χαρακτηρισμό του πολυτέκνου λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των τέκνων του κωδικού 003 της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικονομικού έτους 2011. Στις περιπτώσεις που έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 004 της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 με αριθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 4, τότε ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται στο ιδιοκατοικούμενο ακίνητο της συζύγου κατά το ποσοστό της.

Ανάπηροι:

Στην περίπτωση εγγάμων, το μειωμένο συντελεστή ειδικού τέλους έχει ο κατά κυριότητα ή επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) ιδιοκτήτης της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας, εφόσον ο ίδιος είναι ανάπηρος ή ο ή η σύζυγος που τον βαρύνει είναι ανάπηρο πρόσωπο κατά τα ανωτέρω και δεν έχει φορολογούμενο εισόδημα. Στις περιπτώσεις λοιπών προστατευόμενων ανάπηρων μελών ο μειωμένος συντελεστής χορηγείται σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 2 του άρθρου αυτού.

Άνεργοι:

Η απαλλαγή χορηγείται εφόσον ο άνεργος έχει την κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας. Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας η απαλλαγή περιορίζεται στο ποσοστό αυτό. Για την προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών λαμβάνονται υπόψη αθροιστικά οι κωδικοί 003 - 004.

Αναλυτικά πως γίνεται η απαλλαγή από τη Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου:

- Όταν συντρέχει περίπτωση μειωμένου συντελεστή σε ιδιοκατοικούμενο ακίνητο πολυτέκνου, απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, του εκκαθαριστικού φορολογίας εισοδήματος του ιδίου έτους, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, καθώς και του εκκαθαριστικού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, από τα οποία να προκύπτουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία στο δικαιούχο του μειωμένου τέλους και ιδιοκατοικείται από αυτόν, τα τέκνα είναι προστατευόμενα, το οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου είναι μέχρι 30.000,00€, η ακίνητη περιουσία του για το έτος 2008 δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00€, προσαυξημένη κατά 10.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή κάτω των 3.000,00€ καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου.

- Όταν συντρέχει περίπτωση μειωμένου συντελεστή σε ιδιοκατοικούμενο ακίνητο προσώπου που είναι το ίδιο ανάπηρο ή που βαρύνεται φορολογικά, από ανάπηρο, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από την αρμόδια αρχή για την πιστοποίηση της αναπηρίας, φωτοτυπίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, του εκκαθαριστικού φορολογίας εισοδήματος του ιδίου έτους, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, καθώς και του εκκαθαριστικού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, από τα οποία να προκύπτουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία στο δικαιούχο του μειωμένου τέλους και ιδιοκατοικείται από αυτόν, το πρόσωπο που τον βαρύνει, είναι ανάπηρο η ακίνητη περιουσία του για το έτος 2008 δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00€, προσαυξημένη κατά 10.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή κάτω των 3.000,00€ καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου.

- Όταν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής σε ιδιοκατοικούμενο ακίνητο σε μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στους καταλόγους προσφερομένων προς εργασία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων του ή του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή σε άνεργο που επιδοτήθηκε λόγω τακτικής επιδότησης από τους ως άνω φορείς και λογαριασμούς κατά τους έξι (6) τουλάχιστον από τους δώδεκα μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας έκδοσης του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, εκκαθαριστικού φορολογίας εισοδήματος του ιδίου έτους καθώς και του εκκαθαριστικού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, από τα οποία να προκύπτουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία στο δικαιούχο της απαλλαγής και ιδιοκατοικείται από αυτόν, το οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου είναι μέχρι 12.000,00€ προσαυξανόμενο με 4.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, η ακίνητη περιουσία του για το έτος 2008 δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00€, προσαυξημένη κατά 10.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή κάτω των 3.000,00€ καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου. Για να χορηγηθεί η απαλλαγή αυτή απαιτείται ο δικαιούχος να είναι άνεργος κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011.

Η απαλλαγή παρέχεται για την κύρια ιδιοκατοικούμενη κατοικία του δικαιούχου (κύριου ή επικαρπωτή του ακινήτου).
Αν ο δικαιούχος της απαλλαγής ή του μειωμένου συντελεστή δεν είναι κύριος ή επικαρπωτής του 100% του ακινήτου, τότε η απαλλαγή ή ο μειωμένος συντελεστής παρέχεται για το ποσοστό του.

Ο έλεγχος του ύψους της ακίνητης περιουσίας αφορά την αξία της περιουσίας του δικαιούχου (κύριου ή επικαρπωτή του ακινήτου) και όχι την αξία της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας.

Ποτε κόβεται το ρεύμα

Αν δεν καταβληθεί το ειδικό τέλος, εντός 40 ημερών από την έκδοση του λογαριασμού, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον Διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος διακόπτει τη σύνδεση και δεν επαναχορηγεί το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την εξόφληση του ειδικού τέλους.

Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος εντός 20 ημερών από τη διακοπή, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προχωρούν σε διαγραφή της απαίτησης από τον πελάτη σε ότι αφορά το ειδικό τέλος.

iefhmerida

Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Διακοπή ρεύματος σε 40 ημέρες για όσους δεν πληρώσουν

Εντός 40 ημερών θα διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, όπως προβλέπεται στη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ακόμα και όσοι απαλλάσσονται από την καταβολή του και τους αποσταλεί κατά λάθος με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, θα πρέπει να το πληρώσουν και στη συνέχεια να κάνουν αίτηση στην εφορία για την επιστροφή του ποσού.

Μάλιστα δεν θα μπορεί να κατατεθεί αίτηση .........

επανασύνδεσης αν οι καταναλωτές δεν φέρουν αποδεικτικό πληρωμής του ειδικού τέλους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρόμοια θα είναι η διαδικασία και στην περίπτωση που έχει επιβληθεί κατά λάθος μεγαλύτερος συντελεστής.

Σημειώνεται ότι για να απαλλαχθούν τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση, απαιτείται η ύπαρξη τιμολογίου γεωργικής ή βιομηχανικής χρήσης, αντίστοιχα, κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011.

Επιπλέον, για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών, λαμβάνεται υπόψη εκτός του Κωδικού Απαλλαγής του νόμου 2130/1993 και ο ειδικός Κωδικός Οικονομικής Δραστηριότητας για τα Κοινόχρηστα, όπως αυτός αποτυπώνεται στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της Δ.Ε.Η. την 17η Σεπτεμβρίου 2011.

Σε ό,τι αφορά τον μειωμένο συντελεστή, εφαρμόζεται σε πολύτεκνους, άνεργους και ανάπηρους ή οικογένειες που βαραίνουν ανάπηροι, οι οποίες όμως έχουν κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας.

Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας η απαλλαγή περιορίζεται στο ποσοστό αυτό.

econews

Η απεργία «φρενάρει» τα... ραβασάκια της εφορίας

Καθυστέρηση παρατηρείται στην αποστολή των πολυεκκαθαριστικών σημειωμάτων που εμπεριέχουν- την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και έκτακτες εισφορές- στους φορολογούμενους, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και των καταλήψεων των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε .........

στην Καθημερινή ότι είναι άγνωστο πότε θα αποσταλούν, ωστόσο τονίζει ότι τα περισσότερα πολυεκκαθαριστικά έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet.

Όπως αναφέρει, πιθανότητα τις επόμενες ημέρες να υπάρξει ρύθμιση που θα παρατείνει την ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης που λήγει την 31η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχουν αποσταλεί πολλά εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος.

Καθημερινή

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Του Συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Το κινητό τηλέφωνο σας δίνει το ισχυρό πλεονέκτημα να επικοινωνείτε με την φωνή σχεδόν παντού και πάντα. Όμως μια σημαντική ευθύνη συνοδεύει τα πλεονεκτήματα των κινητών τηλέφωνων, μια ευθύνη που κάθε χρήστης πρέπει να υποστηρίζει.

Όταν οδηγείτε αυτοκίνητο, η οδήγηση είναι η πρώτη σας ευθύνη.
Όταν χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο πίσω από το ............

τιμόνι του αυτοκίνητου, πρέπει να είστε λογικοί και να θυμάστε τις παρακάτω συμβουλές:

γνωρίστε το κινητό σας τηλέφωνο και τις δυνατότητες του, όπως γρήγορη κλήση, και επανάκληση. Εάν είναι διαθέσιμες αυτές οι δυνατότητες σας βοηθούν να πραγματοποιείτε τις κλήσεις σας χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας από το δρόμο.

όταν υπάρχει, να χρησιμοποιείτε την συσκευή hands free. Εάν είναι δυνατόν προσθέστε μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στο κινητό σας τηλέφωνο με ένα από τα πολλά εξαρτήματα Bluetooth που υπάρχουν σήμερα.

τοποθετήστε το κινητό σας τηλέφωνο σε θέση που να το φτάνετε εύκολα. Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο χωρίς να παίρνετε τα μάτια σας από τον δρόμο. Εάν έχετε μια εισερχόμενη κλήση σε ακατάλληλη στιγμή αφήστε το φωνητικό μήνυμα να απαντήσει για εσάς.

ενημερώστε τον συνομιλητή σας ότι οδηγείτε. Εάν είναι απαραίτητο, αναβάλλετε την κλήση σε μεγάλη κυκλοφορία η επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Η βροχή, το χιονόνερο, το χιόνι, ο πάγος και η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να είναι επικίνδυνα.

μην κρατάτε σημειώσεις η ψάχνετε τηλεφωνικούς αριθμούς ενώ οδηγείτε. Η σημείωση σε μια λίστα εργασιών η η αναζήτηση στο ευρετήριο σας αποσπούν την προσοχή από την κύρια ευθύνη σας, την ασφαλή οδήγηση.

να πραγματοποιείτε κλήσεις με σύνεση και να υπολογίζετε την κίνηση. Εάν είναι δυνατόν πραγματοποιείστε κλήσεις όταν δεν μετακινήστε η πριν μπείτε σε κίνηση. Δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε τις κλήσεις σας όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Ένα είναι ανάγκη να κάνετε μια κλήση ενώ κινήστε πληκτρολογείστε μόνο μερικά νούμερα, ελέγξτε τον δρόμο και τους καθρέπτες σας και μετά συνεχίστε.

μην εμπλέκεστε σε συζητήσεις με ένταση η συγκινησιακή φόρτιση, οι οποίες ενδέχεται να αποσπάσουν την προσοχή. Ενημερώστε τους συνομιλητές σας ότι οδηγείτε και αναβάλλετε συζητήσεις που πιθανόν να σας αποσπάσουν την προσοχή σας από τον δρόμο.

χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο για να καλέσετε βοήθεια. Καλέστε τον αριθμό επείγουσας κλήσης 112 σε περίπτωση πυρκαγιάς, αυτοκινητιστικού ατυχήματος η πρώτων βοηθειών. Να θυμάστε ότι η κλήση είναι δωρεάν στο κινητό τηλέφωνο.

χρησιμοποιείστε το κινητό σας τηλέφωνο για να βοηθήσετε άλλα άτομα σε επείγουσες ανάγκες. Εάν δείτε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, έγκλημα η άλλη σοβαρή επείγουσα ανάγκη όπου κινδυνεύουν άνθρωποι η ζώα καλέστε τον αριθμό επείγουσας κλήσης, όπως θα θέλατε να κάνουν άλλοι για εσάς

εμείς πάντως και καθαρά για λόγους υγείας και μόνο είμαστε εναντίον της χρήσης του κινητού στο αυτοκίνητο είτε χρησιμοποιείτε hands free η Bluetooth και είτε το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση είτε όχι. Και αυτό διότι κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κινητού τηλέφωνου στην καμπίνα συσσωρεύεται μια πολύ μεγάλη ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας λόγω του κλωβού Faraday που κάποτε μάθαμε στα σχολικά μας χρόνια Εάν είναι απαραίτητο να μιλάτε στο αυτοκίνητο χρησιμοποιείστε ένα car kit για να έχετε (στην κυριολεξία) το κεφάλι σας ήσυχο.

Παράταση για τις εγγραφές στα πανεπιστήμια μέχρι το τέλος του μήνα.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου παρατείνονται οι εγγραφές των εισαχθέντων στα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Κατά την πρώτη εφαρμογή του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου ένας μικρός αριθμός υποψηφίων δήλωσε ότι ανήκει σε ειδική περίπτωση πολυτέκνου, τριτέκνου ή κοινωνικών κριτηρίων, επικαλούμενοι δικαιολογητικά τα οποία δεν ήταν συμβατά με τα απαιτούμενα στο νόμο.

Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται αντιμετώπιση .........

του προβλήματος κατ΄ εξαίρεση μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι αυτοί θα εισαχθούν στην αντίστοιχη σχολή της γενικής κατάταξης με βάση την βαθμολογία τους.

Newsbeast

Η Βουλή «αδειάζει» τον Βενιζέλο: Αντισυνταγματικό το «πέναλτι» για τις αποδείξεις

Την άποψη ότι, είναι αντισυνταγματική η διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που αναφέρεται στο «πέναλτι» φόρου ύψους 10%, που θα πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι, όταν οι προσκομιζόμενες αποδείξεις δαπανών υπολείπονται σε αξία του 25% του ατομικού εισοδήματός τους, εξέφρασε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, σε έκθεσή της.

Παράλληλα, σημείωσε τον προβληματισμό της ..........

για τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, όταν το όριο κινδύνου φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 6.897 ευρώ.

Η έκθεση αναφέρει ότι «ως προς το ζήτημα της επιβολής πρόσθετου φόρου με συντελεστή 10% επί του ποσού, που οι προσκομιζόμενες αποδείξεις δαπανών του φορολογουμένου υπολείπονται σε αξία του ενός τετάρτου (ποσοστό 25%) του ατομικού εισοδήματός του (και μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ), παρατηρείται ότι, σύμφωνα προς το άρθρο 78 παρ. 1 του Συντάγματος, αντικείμενο του φόρου μπορεί να είναι το εισόδημα, η περιουσία ή οι δαπάνες και οι συναλλαγές του φορολογουμένου. Εν προκειμένω, ο επιβαλλόμενος φόρος ενδεχομένως δεν βρίσκεται σε αρμονία με την ανωτέρω διάταξη, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να επιβάλλεται επί του εισοδήματος, της δαπάνης ή της περιουσίας, αλλά επί της μη διενέργειας δαπάνης, η οποία δεν μπορεί, κατά τα ανωτέρω, να αποτελεί αντικείμενο φόρου».

Για το αφορολόγητο όριο και το όριο κινδύνου φτώχειας, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής επισημαίνει τα εξής: «Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Δεκέμβριος 2010, με έτος αναφοράς το έτος 2008) για τον Κίνδυνο Φτώχειας το κατώφλι κινδύνου φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 6.897 ευρώ ετησίως ανά άτομο και 14.484 ευρώ ετησίως για ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά (με βάση μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα το ποσό των 13.504,88 ευρώ και μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το ποσό των 23.394,73 ευρώ)».

Παράλληλα, η έκθεση επισημαίνει ότι «ενόψει των ανωτέρω, δημιουργείται προβληματισμός για το κατά πόσο η θέσπιση αφορολόγητου ποσού εισοδήματος το οποίο ενδεχομένως είναι χαμηλότερο από το ελάχιστο όριο διαβίωσης του φορολογουμένου (εφόσον ήθελε θεωρηθεί ότι το ελάχιστο όριο διαβίωσης ταυτίζεται με τα ανωτέρω στατιστικά στοιχεία ως προς το κατώφλι κινδύνου φτώχειας) είναι συμβατή με την αρχή της φορολόγησης με βάση τη φοροδοτική ικανότητα, τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την υποχρέωση προστασίας της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας».

in.gr και Newpost

Δραματική συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου πριν την ονομαστική

Πριν από την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία του πολυνοσχεδίου έχει προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να ενημερώσει τους υπουργούς της κυβέρνησης για τις εξελίξεις, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της προσεχούς Κυριακής.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για ...........

τις 2 μετά το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση πλέον προσπαθεί να διατηρήσει την κοινοβουλευτική της δύναμης κατά την ονομαστική κατ' άρθρον ψηφοφορία του πολύνοσμοσχεδίου σήμερα το απόγευμα, καθώς ο φόβος των διαρροών είναι αυξημένος.

iefhmerida

Κορυφώνονται σήμερα οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιo

Κορυφώνονται σήμερα οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο, δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας. Νέο ραντεβού των συνδικάτων και των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα ενώ το ΠΑΜΕ σχεδιάζει να περικυκλώσει τη Βουλή.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας ενώ .............

ο σιδερένιος φράχτης έχει ήδη στηθεί στη λεωφ. Βασ. Σοφίας. Η Τροχαία έχει προχωρήσει από νωρίς το πρωί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, τοπική αυτοδιοίκηση, καθηγητές και δάσκαλοι. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα τα νοσοκομεία λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Κλειστές οι τράπεζες, τα λιμάνια ενώ απεργούν και οι εφοριακοί. Αποχή από τα καθήκοντά τους συνεχίζουν οι δικηγόροι ενώ απεργούν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Χωρίς ταξί και σήμερα η Αθήνα. Στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα Τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00, ενώ από τις 8.00 έως τη λήψη της βάρδιας θα κινηθεί το Τραμ. Οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του Μετρό θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Απεργούν οι εργαζόμενοι σε Προαστιακό και ΟΣΕ.

Mega Channel

«Στριμωγμένος» από την Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά ο Σαμαράς

Σε κλοιό πιέσεων θα βρεθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, παραμονές της κρίσιμης συνόδου κορυφής όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Ο κ. Σαμαράς ο οποίος θα πάει στην Βελγική πρωτεύουσα μία μέρα πριν από τον πρωθυπουργό προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Το κλίμα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ........

δεν είναι θετικό σε ένα μεγάλο μέρος των ομολόγων του από τα κεντροδεξιά κόμμα της Ε.Ε. και γι αυτό τις επόμενες μέρες έχει προγραμματίσει μια σειρά συνεντεύξεων σε Γερμανικά και Γαλλικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να βελτιώσει την «τσαλακωμένη» εικόνα του κόμματος του. Σε ανάλογο τόνο κινούνται και μεγάλα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί στην Ευρώπη για την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα ήταν και το δημοσίευμα της «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε» η οποία γράφει : «Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ βρίσκονται σ' έναν άσχημο δρόμο που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στον Πειραιά. Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα και κακόφημα μπαρ γεμίζουν την περιοχή. Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας που ο Σαμαράς - Πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της ΝΔ- θέλει να φύγει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα από την περιοχή. Στόχος του κ. Σαμαρά είναι το Μέγαρο Μαξίμου «ένα κομψό κτίριο στο κέντρο της πόλης μπροστά στον Εθνικό Κήπο με μαρμάρινες κολώνες και παρκέ ηλικίας σχεδόν 200 ετών».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η κρίσιμη συγκυρία που περνάει η Ελλάδα και αναφέρεται ότι «δεν απορούν μόνον οι Έλληνες με το γεγονός, γιατί κάποιος να θέλει να κυβερνήσει τη χώρα αυτή τη δεδομένη στιγμή. Ακόμη και σ' άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναρωτιούνται τί μπορούν να περιμένουν από τον πρωθυπουργό Σαμαρά. Ο σκεπτικισμός είναι μεγάλος. Στην διάρκεια της κρίσης ο Σαμαράς έκανε αισθητή την παρουσία του κυρίως με την αρνητική στάση του».

Βεβαίως στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι ο κ. Σαμαρας προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και αφήνεται σαφώς να εννοηθεί ότι αν γίνονταν πρόωρες εκλογές θα τις κέρδιζε και θα γινόταν πρωθυπουργός.

Γι αυτό ίσως στη Νέα Δημοκρατία κάθε άλλο παρά πτοούνται από τα αρνητικά σχόλια και την στάση των Κεντροδεξιών ομολόγων τους καθώς θεωρούν ότι η στάση που κρατά ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμάται από τον κόσμο και προσθέτει πόντους στη Νέα Δημοκρατία.

iefhmerida

Μέχρι την Παρασκευή θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα Διαβάστε περισσότερα: http://freegreecenow.blogspot.com/2011/10/blog-post_3

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πέμπτη αξιολόγηση του... ελληνικού προγράμματος.Η ανάλυση θα εξετασθεί στο Eurogroup της Παρασκευής το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τα συμπεράσματα της τρόικας και ακολούθως την εκταμίευση στις της επόμενης δόσης του ευρωπαϊκού δανείου προς την Ελλάδα ύψους 5,8 δισ. ευρώ, στις αρχές Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα με την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού .........

χρέους που έχει συντάξει η τρόικα, αναμένεται και η έκθεση του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αύριο, Πέμπτη, ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Ταμείου Τζέρυ Ράις, αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις για τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ επί του ελληνικού προγράμματος, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Ράις θα ανακοινώσει και το πότε θα συγκληθεί το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Και στις δύο εκθέσεις θα αναφέρεται πως η τρόικα κατέληξε σε συμφωνία με τις ελληνικές αρχές επί των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης να επανέλθει στη σωστή πορεία υλοποίησης και θα τονίζεται ότι είναι απαραίτητο οι ελληνικές αρχές να επιμείνουν περισσότερο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την οικονομία γενικότερα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η περαιτέρω μείωση του ελλείμματος με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο και να δημιουργηθούν οι όροι που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη.

eklogika.gr

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Νέα μετάθεση στην έναρξη του πρωταθλήματος που πάει για 13 Νοέμβρη

Από σαράντα κύματα έχει περάσει η έναρξη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.
Αρχικά η Επιτροπή είχε ανακοινώσει στην προκήρυξη ότι η σέντρα θα γίνονταν στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, αργότερα τη μετέθεσε για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου και λίγο αργότερα με νεότερο έγγραφο για τις 29 και 30 του μήνα.

Όμως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, ..........

υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες και η Επιτροπή βλέπει ότι είναι αδύνατο η πρεμιέρα να γίνει στις 30 Οκτωβρίου.

Έτσι τις επόμενες μέρες θα μεταθέσει εκ νέου την έναρξη του πρωταθλήματος για τις 12 και 13 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Βαγγέλης Τοπολιάτης και τα μέλη Μιχάλης Τζανόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣΔΑ) και Γιάννης Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ) περιμένουν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ για να μάθουν αν τελικά γίνει διακανονισμός στα πρόστιμα που οφείλουν αρκετές ομάδες της κατηγορίας και ιδιαίτερα αυτές που υποβιβάστηκαν από τη Β' και Γ' Εθνική.

Επίσης θέλουν να ξεκαθαρίσουν και κάποιες εκκρεμοδικίες που υπάρχουν με επαγγελματικά σωματεία, ώστε στη συνέχεια να γίνει η κλήρωση στους εννέα από τους δέκα ομίλους (έχει βγει ήδη το αγωνιστικό πρόγραμμα στο δέκατο όμιλο). Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν 2-3 εμβόλιμες αγωνιστικές μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στις 12 και 13 Μαΐου 2012.

ionian sports

Δεν πληρώνουν ΕΡΤ μέσω των «ιδιωτικών ΔΕΗ»!

«Τελειώνει» την ΕΡΤ η κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο η άσκοπη συρρίκνωση η εργασιακή εφεδρεία του προσωπικού της . Το σημαντικό είναι πως περιορίζει τη χρηματοδότηση της, έχοντας επιτρέψει ήδη στις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού να μην το εισπράττουν.Με τις ευλογίες της κυβέρνησης, η ΕΡΤ γίνεται ένα «πειραματόζωο» για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ρδιοτηλεόρασεις.

Οι ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού διαφημίζουν...........

Από αύριο η σύνταξη Νοεμβρίου για τους δικαιούχους του ΙΚΑ

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους δικαιούχους κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και επικουρικής ΕΤΕΑΜ, ότι μετά την συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, η οποία εκτελεί την μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων, προέβη αυτοδύναμα σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων πληρωμών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη πληρωμή των συνταξιούχων στις 21/10/2011 και 24/10/2011.

Αναλυτικότερα..............

Με πίστωση του Τραπεζικού τους Λογαριασμού θα πληρωθούν στις 21/10/2011, 934.872 συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή.

Στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν από τις 24/10/2011,

-79.844 συνταξιούχοι που δεν ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή, εφόσον προηγηθεί η διαδικασία της φυσικής καταγραφής τους στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

- 835 συνταξιούχοι στους οποίους υπάρχει πρόβλημα στο λογαριασμό τραπέζης (λογαριασμοί χωρίς IBAN) με την προϋπόθεση ότι θα προβούν στην διόρθωση του λογαριασμού τους.

Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη πληρωμή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, πιθανόν να υπάρξουν διαφορές στο δικαιούμενο ποσό σύνταξης, οι οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Επίσης, για τον προαναφερόμενο λόγο, δεν θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου στις παρακάτω κατηγορίες:

Συντάξεις κατοίκων εξωτερικού

Έκδοση νέων συντάξεων με χειρόγραφη διαδικασία

Συνταξιούχοι οι οποίοι πληρώθηκαν την σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Για τις κατηγορίες αυτές, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου 2011 μαζί με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2011.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ζητά την κατανόηση των συνταξιούχων και τους γνωρίζει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΦΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ.

(Θα προβληθεί από τη διαδικτυακή τηλεόραση «algorithmoswebtv» της σχολής)

Τη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 21:30 μ.μ. θα παρουσιασθεί από τη διαδικτυακή τηλεόραση της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» (www.worldtv.com/algorithmos) σε πρώτη προβολή ψηφιακό αφιέρωμα στο Κώστα Μπαλάφα. To ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από μαθητές της σχολής σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε αυτό προβάλλεται μεγάλο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του καλλιτέχνη.

Ξεχωρίζει το Λεύκωμα για το Αντάρτικο της .........

Ηπείρου (1940) το οποίο ο φωτογράφος για πολλές δεκαετίες το «έκρυβε» από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Μπαλάφας υπήρξε σαν άνθρωπος δωρικός και αξιοπρεπής και σα καλλιτέχνης ανθρωποκεντρικός. Τον ενδιέφερε να καταγράψει τη ζωή των απλών ανθρώπων και την εποχή τους.

Με το φακό του κατέγραψε τοπία από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ αποτελείται από τους μαθητες: Αμαλία Ηλιοπούλου, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκη Μαλλιαρού και Καλλιόπη Μιχαλοπούλου.

Με τιμή Γιάννης Λάσκαρης

Λερώθηκε το «λευκό κολάρο!..»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Η κοινωνιολογική-οικονομική έννοια του «λευκού κολάρου» αφορά στην αποκαλούμενη διεθνώς «μεσαία τάξη» που αποτελεί έδαφος στήριξης για τις ανώτερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις των «εχόντων» και σημείο αναφοράς για τα μέλη των εργατικών τάξεων με τα τίμια αλλά «μουτζουρωμένα» από το μόχθο της καθημερινότητας χέρια.

Ο Μαρξιστικού προσανατολισμού Αμερικανός κοινωνιολόγος ..........

C.Wright Mills είχε γράψει στο ομώνυμο βιβλίο του πριν μερικές δεκαετίες ότι από τη στιγμή που τα μέλη της μεγάλης κοινωνικής τάξης «του λευκού κολάρου» εντάσσονται παραγωγικά στο οικονομικό σύστημα καταλήγουν να χάνουν όχι μόνο τον χρόνο και την ενέργεια για τα οποία και θα πάρουν στο δεκαπενθήμερο ή το μήνα την αμοιβή τους αλλά και πολλά από τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά όπως το χαμόγελο και την ευγένειά τους τα οποία οφείλουν να προσφέρουν στον «πελάτη» ως κομμάτι του συμβολαίου εργασίας που συνυπογράφουν με τον εργοδότη τους (υπό τις ευλογίες της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών!…)

Οι πρόσφατες «καταστροφικές» για πολλούς αναλυτές αλλά και την ευρύτερη κοινή γνώμη «ρυθμίσεις» της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ και το ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ και μαζί η «αδυναμία» των ελεγχόμενων από το ΠΑΣΟΚ Συνδικάτων για αποτελεσματική αντίδραση (πέραν του θεαθήναι των…«απεργιών») προκαλούν πλέον ανεξέλεγκτα επίπεδα αηδίας σε αυτούς που πίστεψαν και στήριξαν την Ιδέα του Συνδικαλισμού, θυμηδία σε άλλους που δεν μπορούν να περιμένουν ούτε ένα λεπτό περισσότερο για να αλώσουν και τους τελευταίους θύλακες αντίστασης και πολυποίκιλα ερωτηματικά στην Κοινή Γνώμη η οποία αδυνατεί να συλλάβει και να συνθέσει σε μια εικόνα από τη οποία να…βγαίνει νόημα τα επιμέρους στοιχεία του ακατανόητου σύγχρονου εργασιακού αυτού «πάζλ» που περνά πανηγυρικά από τον «τριπρόσωπο μπαμπούλα» της Ελλάδας που λέγεται…τρόικα!...

Είναι απαραίτητο να θυμηθούμε πως όταν πριν δύο δεκαετίες μας ερχόταν από την Αμερική και την Ιαπωνία οι πρωτότυπες τότε ιδέες με νέα εργασιακά σχήματα που εξέφραζε ο ευρηματικός τίτλος «ελαστικά ωράρια εργασίας» κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί τις εξελίξεις που μας προέκυψαν με ραγδαίους ρυθμούς και ξεπερνώντας τα προσχήματα απογυμνώνουν τον μύθο της «Μεσαίας Τάξης» η οποία στηριζόμενη στα ελαστικά ωράρια υποτίθεται ότι θα μπορούσε να απολαύσει «τον ελεύθερο χρόνο» δημιουργικά, να αναπτύξει καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις με μέλη της οικογένειας, να αποβεί περισσότερο ανταγωνιστική στην παραγωγική διαδικασία.

Λες και ήταν μεθοδευμένο, ξαφνικά η ευρεσιτεχνία των «ελαστικών ωραρίων» απασχόλησης απεκάλυψε έναν απίστευτα διψασμένο για κέρδη και αδηφάγα άπληστο ΔΡΑΚΟΥΛΑ που απομυζεί την ζωτική ενέργεια των εργαζομένων δικαιώνοντας την πράξη με το πρόσχημα της ανάγκης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας μπροστά στην επέλαση του «κίτρινου κινδύνου» που – «ΑΚΟΥΣΕ και…ΦΡΙΞΕ» φίλε Διεθνιστή Μαρξιστή - εκπορεύεται από την πατρίδα του Μάο, ανδρώνεται στα σπλάχνα της Λαϊκής Δημοκρατίας (της Κομμουνιστικής) ΚΙΝΑΣ και απειλεί όχι μόνο το μόρφωμα του Καπιταλισμού (είδωλο του οποίου είναι και το ίδιο) αλλά τις ίδιες του τις ρίζες!

Πάντως άσχετα με τα ευφυολογήματα του κ Πρωθυπουργού ότι «θα ματώσουμε για να…σωθούμε» και των Υπουργών κκ Λοβέρδου και Παπακωνσταντίνου που «υποφέρουν όταν μας…βασανίζουν, μας περικόπτουν εισοδήματα και μισθούς και μας…φορομπήχνουν» ΜΕΤΑ από τις πρωτόγνωρες εφαρμοζόμενες νέες (;) ρυθμίσεις στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά θέματα λέτε να ξαναδούμε παιδιά κάτω των δέκα ετών να εισέρχονται στο χώρο εργασίας μία ώρα πριν την ανατολή του ήλιου και να εξέρχονται μία ώρα μετά τη δύση του όπως συνέβαινε όταν ΔΕΝ υπήρχαν Συνδικάτα αλλά υπήρχαν Φέουδα με Βαρόνους, Κόμηδες και Δούκες και «ταλαίπωρους» εργάτες-θνητούς χωρίς μοίρα στον ήλιο για τους ίδιους και τα παιδιά τους!

Και έτσι η εικονική πραγματικότητα της «μεσαίας τάξης» που στήριξε οκτώ χρόνια τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ του κ Σημίτη, που ψήφισε ΔΥΟ φορές τους ανεξήγητα «αδιάφορους» κάποιοι λένε και «ανίκανους» πραιτοριανούς του Μαξίμου της Ν.Δ. του κ Καραμανλή ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ βίαια από το ΠΑΣΟΚ του κ Παπανδρέου και τα στελέχη του - θύμα της απληστίας του διεθνούς κεφαλαίου – και σβήνει με απίστευτα γοργούς ρυθμούς από τον χάρτη του Ελληνικού κοινωνικού συστήματος…

Υπάρχουν άνθρωποι στο Υπουργικό Συμβούλιο του «ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ» και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα που να συνειδητοποιούν ότι καθώς ΛΕΡΩΘΗΚΕ «το λευκό κολάρο» και σβήνει γοργά η υπόσχεση του «παραδείσου» για τις εργατικές τάξεις η ΕΚΡΗΞΗ θυμού θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ διαστάσεων και αναπόφευκτη;

Δηλαδή πού θα κρυφτούν ΟΛΟΙ τους εάν κάποιοι βροντοφωνάξουν και η ελληνική κοινωνία θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα «Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες ξεσηκωθείτε, δεν έχετε τίποτε άλλο να χάσετε μια και σας τα πήρε ΟΛΑ η τρόικα»;

Τελικά μήπως κάποιοι που είχαν ξεκινήσει ως ειλικρινείς ιδεολόγοι ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ (τους άλλους του ανεξέλεγκτου Φιλελευθερισμού ούτε να τους θυμηθώ δεν θέλω) ΕΘΑΨΑΝ στα ανέμελα καλοζωισμένα και ευτραφή ή στα μεθοδικά καλογυμνασμένα σώματά τους όπου σίγουρα θα έπρεπε να συνεχίζουν να υπάρχουν στα ατομικά αλλά και στο συλλογικό τους υποσυνείδητο όσα οδήγησαν 150 χρόνια πριν τους Μαρξ και Ένγκελς να συνθέσουν το ανατρεπτικό τους κάλεσμα «….εργάτες όλους του κόσμου ενωθείτε, δεν έχετε τίποτε να χάσετε παρά μόνο τις αλυσίδες σας;…»

Εγκύκλιος για αυτασφάλιση στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ απολυομένων ηλικίας 55−64 ετών

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την οποία, δικαιούχοι για αυτασφάλισης στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ είναι οι ασφαλισμένοι στο ίδρυμα των οποίων καταγγέλλεται από 15/7/2010 έως και 31/12/2012 η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις.

Προϋπόθεση είναι να έχουν πραγματοποιήσει συνολικά ...........

4.500 ημέρες ασφάλισης ή 15 έτη ασφάλισης σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, να έχουν συμπληρώσει ημερολογιακά κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης το 55ο έτος της ηλικίας και δεν έχουν υπερβεί το 64ο έτος της ηλικίας κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία, να παραμένουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο οικείο υποκατάστημα του ΙΚΑ − ΕΤΑΜ εντός 60 ημερών από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Προκειμένου για απολυθέντες από 15/7/2010 και έως 04/08/2011 που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, η προθεσμία για εγγραφή στον ΟΑΕΔ και υποβολή αίτησης στο ΙΚΑ− ΕΤΑΜ είναι 60 ημέρες από τη δημοσίευση της εγκυκλίου (3 Οκτωβρίου 2011).

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.