Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Αλλαζει η ώρα στις 30 Οκτωβρίου. Γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου η ώρα καθώς λήγει το μέτρο της εφαρμογής της Θερινής ώρας και μπαίνουμε πλέον στην χειμερινή.
Αυτό σημαίνει ότι στις 4 τα ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω να δείχνουν 3.

Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τις ...........

30 Οκτωβρίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (25/3/2012) και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαικού Συμβουλίου.Εγκρίθηκε η 6η δόση. Έρχεται "κούρεμα 60%" και νέες θυσίες

Το Eurogroup ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση της 6ης δόσης προς τη χώρα μας και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα χρήματα θα βρίσκονται στα κρατικά ταμεία εντός των πρώτων δεκαπέντε ημερών του Νοεμβρίου καθώς αναμένεται και η έγκριση από τον Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής πληροφορίες ανέφεραν ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συστήσει την αποδέσμευση της 6ης δόσης από το Ταμείο στο πρώτο μισό του Νοεμβρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για την οριστικοποίηση.........

ενός δεύτερου οικονομικού προγράμματος προσαρμογής για την Ελλάδα με τον κατάλληλο συνδυασμό πρόσθετης χρηματοδότησης από κρατικές και ιδιωτικές πηγές.

Ωστόσο το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών επισημαίνει ότι η μακροοικονομική κατάσταση της χώρας μας έχει επιδεινωθεί συγκριτικά με την προηγούμενη αξιολόγηση. Οι υπουργοί Οικονομικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα μέτρα που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή και κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση για περαιτέρω πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, έκανε λόγο για "ιδιαίτερα σημαντική είδηση". Ικανοποιημένοι δήλωσαν από την απόφαση οι υπουργοί Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς και της Ισπανίας, Έλενα Σαλγάδο. Μάλιστα η τελευταία τόνισε πως η απόφαση για εκταμίευση της 6ης δόσης "αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα, η οποία αποδεικνύει ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της" και πρόσθεσε πως η απόφαση ανοίγει το δρόμο για το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής, το οποίο θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: "Η σημερινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα και την έκτη δόση είναι ένα θετικό βήμα που έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής υπερψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου, με το οποίο διασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 και τίθενται οι βάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και η εφαρμογή σκληρών, αλλά εθνικά αναγκαίων σωστικών μέτρων, είναι η βάση όχι μόνο για την έκτη δόση, αλλά για το νέο πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα την ευκολότερη κάλυψη του ετήσιου βάρους εξυπηρέτησής του. Αυτό θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο επίπεδο ρευστότητας, στις επενδύσεις, την απασχόληση, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας που υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες μιας βαθιάς μακροχρόνιας ύφεσης, η οποία άρχισε το 2009, πριν γίνει αντιληπτό από όλους όσους έπρεπε το μέγεθος της κρίσης και άρα του κινδύνου που διατρέχει η χώρα".

Mega Channel

Μήνυμα Αναγνώστη: Τα Φιλιατρά εν έτη 2011

Σε λίγους μήνες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εφαρμογή του νέου νόμου «έκτρωμα» για πολλούς που ονομάστηκε «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Μια λέξη η οποία προέρχεται από δύο συνθετικά,το επίθετο κάλλος και το ουσιαστικό κράτος, δηλαδή σημαίνει σωστό, άρτιο κράτος. Πρόκειται για μία νέα διοικητική μεταρρύθμιση στην χώρα μας την οποία άλλοι την συνδέουν με τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2» που θα εφαρμόζετο στο παρελθόν ενώ για άλλους αποτελεί κάτι το εντελώς διαφορετικό. Η ουσία πάντως είναι ότι ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ και εφαρμόσθηκε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας και τα αποτελέσματά του τα έκανε ήδη εμφανά από τον πρώτο κιόλας χρόνο.

Δεν θα εξετάσουμε το ζήτημα της επιτυχίας ή όχι ...........

του νέου νόμου από άποψη πολιτική επειδή ακριβώς δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, ούτε από οικονομική σκοπία γιατί δεν διαθέτουμε τα ακριβή στοιχεία σύγκρισης. Θέλουμε βέβαια να καταστεί σαφές από την αρχή σε όλους τους αναγνώστες ότι δεν έχουμε σκοπό να ασκήσουμε αντιπολιτευτική κριτική στην δημοτική μας αρχή ούτε να αποδώσουμε ευθύνες στο ένα ή στο άλλο κόμμα εξουσίας. Σημαίες, κόμματα, αποχρώσεις και μικροπολιτικά συμφέροντα δεν έχουν θέση στο άρθρο αυτό. Χωρίς παρωπίδες και διαχωρισμούς θέλουμε να αναλύσουμε τα αποτελέσματα του νέου νόμου στην πόλη μας, τα Φιλιατρά, όπως τα βλέπει σήμερα ένας νέος που αγαπάει την πόλη του. Όπου και αν ανήκει ο καθένας, ο,τι και αν ψηφίζει, νομίζω πως όλοι θα συμφωνούσαν με την άποψη ότι μαζί αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας και μαζί γευόμαστε τις θετικές εξελίξεις που προκύπτουν.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο νέος δήμος που δημιουργήθηκε κατά την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» έχει έδρα την όμορη πόλη μας, την Κυπαρισσία για τους λόγους τους οποίους δεν χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ. Το πρόβλημα που αμέσως ανέκυψε ήταν η κατανομή των υπηρεσιών στον νέο μεγάλο δήμο, είτε αυτές ήταν διοικητικές είτε τεχνικές. Από την αρχή πληροφορηθήκαμε ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου μεταφέρθηκε στην πόλη μας, στη δυτική της πλευράς. Επίσης πριν λίγους μήνες συστήθηκε και εδρεύει νέο κέντρο ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά στην ανατολική πλευρά της πόλης μας στο κτήριο του Κ.Α.Φ.Κ.Α. Έπισης μετά από πολυετή κωλυσιεργία μαθαίνουμε ότι ξαναρχίζουν οι εργασίες οικοδόμησης του νέου λυκείου. Αυτά ήταν κάποια από τα θετικά αποτελέσματα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Παρ' όλα αυτά η πόλη είχε και συνεχίζει να έχει ακόμη πολλά προβλήματα τα οποία μέσω των νέων ρυθμιστικών μέτρων είτε οξύνθηκαν είτε δημιουργήθηκαν από αυτόν. Από νωρίς και ήδη από τους πρώτους μήνες γέννησης του δήμου Τριφυλίας πληροφορηθήκαμε, ότι μετά από τις ατελέσφορες προσπάθειες του ίδιου του δημάρχου όσο και του προηγούμενου, το ΙΚΑ στην πόλη μας δεν θα ξαναλειτουργήσει. Πρώτο πλήγμα στην πόλη μας παρά τις αντίθετες στάσεις κάποιων τότε θεσμικών παραγόντων που ήθελαν το ΙΚΑ ανοικτό. Συνεχίζουμε με την προ ολίγων ημερών πληροφορία ότι έκλεισε και η ΔΟΥ στα Φιλιατρά επειδή συγχωνεύθηκε με αυτήν των Γαργαλιάνων στην Κυπαρισσία. Ένα δεύτερο πλήγμα στην κοινωνία το οποίο αδιαμφισβήτητα προέρχεται από τον νέο νόμο που προβλέπει συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Αναρωτιέται με τις εξελίξεις όμως ο κόσμος και προβληματίζεται αν οι συγχωνεύσεις,οι οποίες ναι μεν προβλέπονται στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», πρέπει να συγκεντρώνονται στην έδρα του κάθε δήμου ή εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του δήμου η επιλογή της έδρας της κάθε υπηρεσίας. Αν δεν είναι στο χέρι του δήμου τότε αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προεκλογικά μας είπαν μεγάλα ψέματα.

Παράλληλα με όλα αυτά, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά ενημερώνει τους πελάτες της ότι αδυνατεί πλέον να εξυπηρετεί το κοινό εκτός από τις καθημερινές του συναλλαγές δηλαδή καταθέσεις και αναλήψεις και ότι προβλέπεται να μετατραπεί σε ένα μικρό γραφείο αφού οι υπάλληλοι της εκτός από δύο μετετάγησαν στην Κυπαρισσία.
Καλλικρατικό αποτέλεσμα και αυτό; Αναρωτιέται ο απλός πολίτης στην πόλη μας που βλέπει τα Φιλιατρά να ερημώνουν καθημερινά. Δυστυχώς όμως οι φόβοι τους δεν σταματούν εδώ όταν ακούγεται και ψιθιρίζεται ότι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» προβλέπει συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων, δικαστικών μεγάρων ή ακόμα και σχολικών μονάδων. Το απευχόμαστε αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι.

Βέβαια τα προβλήματα της πόλης μας δεν σταματούν εδώ ούτε οφείλονται μόνο στον «ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ» αλλά είναι αποτέλεσμα λάθος ενεργειών, παραλείψεων ή ακόμα και αδιαφορίας κάποιων υπευθύνων. Στην πόλη μας παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, η οποία προέρχεται από την απειλητική αύξηση αλλοδαπών. Η εικόνα που εμφανίζει η πλατεία στην μεριά του συντριβανιού τις απογευματινές και βραδινές ώρες θυμίζουν ένα «πολυπολιτισμικό» κέντρο με αλλοδαπούς πάνω από 6 διαφορετικές χώρες. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να προβάλουμε ρατσιστικά η άλλου παρομοίου είδους πρότυπα η συμπεράσματα, απλά θέλουμε να περιγράψουμε την άθλια κατάσταση που βιώνει η πόλη μας. Είναι λογικό να υπάρχει τόση αύξηση στην εγκληματικότητα όταν τόσοι ξένοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Βέβαια αν συνυπολογίσουμε και το πρόβλημα επιδημιών ή άλλων σοβαρών κινδύνων που εγκυμονούνται από μη εμβολιασμένους ανθρώπους τότε η κατάσταση επιδεινώνεται. Περιστατικά βίας καταγράφονται καθημερινά στην πόλη μας ειδικά τις βραδινές ώρες.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πάρα πολλά χρόνια και συνεχίζουν να το έχουν τα Φιλιατρά είναι το άχρηστο οδικό δίκτυο όχι τόσο εκτός της πόλης όσο μέσα στους δρόμους της. Οι λακκούβες σε κάποιους δρόμους φθάνουν τους 20-25 πόντους. Οι συνέπειες γνωστές σε όλους, καταστρέφονται αυτοκίνητα αλλά και τον χειμώνα μετατρέπονται σε χαντάκια νερού. Γίνεται δεκτό ότι η οικονομική κρίση βρήκε τον δήμο απροετοίμαστο στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων. Θεωρούμε όμως αδιανόητο να μην υπάρχει η δυνατότητα εξοικονόμησης χρηματικού ποσού κάλυψης των ζημιών που έχει υποστεί το οδόστρωμα.

Επιχειρήσαμε αυτήν την παρέμβαση επειδή ακριβώς και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι είχαν μιλήσει προεκλογικά για αγωνία και ελπίδα, για βελτίωση ποιότητας ζωής, για ισόρροπη ανάπτυξη και ανεξάρτητη συνεργασία. Οι βαρύγδουπες αυτές φράσεις ηχούσαν ελκυστικά στα αυτιά των Τριφυλίων τότε, που πίστευαν ότι κάτι θα άλλαζε στον τόπο τους, πόσο μάλλον στους φιλιατρινούς που ήλπιζαν ότι ο νέος δήμος θα αποτελέσει το ενακτήριο λάκτισμα για την πολυπόθητη και πολυσυζητημένη ανάπτυξη. Τολμήσαμε να καταγράψουμε τα προβλήματα της πόλης μας πεπεισμένοι πως δεν απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων. Μας είχανε τονίσει προεκλογικά ΟΛΟΙ, ότι είναι ανοικτοί στο διάλογο και την συμετοχή. Είχαν δεσμευθεί αμφότεροι στους λόγους τους για πολύπλευρη και αναλογική ανάπτυξη όλων των πρώην δήμων και κοινοτήτων, κάτι το οποίο σήμερα δεν φαίνεται. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αναχθεί το συμπέρασμα ότι δεν μεριμνούν για το μέλλον του τόπου μας, θα πρέπει όμως αυτό να το δείξετε και στην πράξη. Ελπίζουμε ο τόπος μας να καταφέρει να βρει την ανάπτυξη και προοπτική μέσα από τον καλλικρατικό δήμο εκμεταλευόμενος την οικονομική συγκυρία που ζούμε σήμερα.

Αναγνώστης

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας του 5%

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας, που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σε ποσοστό 5%, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον τετραψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Οι επιτυχόντες στα Τμήματα και τις ..........

Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο από 24-10-2011 μέχρι 01-11-2011.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι:

αίτηση
τίτλος απόλυσης, απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών. Σε περίπτωση που υποβάλλεται απολυτήριο ή πτυχίο στην πρωτότυπη έκδοσή του, αυτό μπορεί να αποσυρθεί, όταν ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει αντίστοιχο αποδεικτικό ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο.
υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ο εισαγόμενος δηλώνει ότι δεν είναι γραμμένος σε άλλη Σχολή ή Τμήμα
πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης ή επικυρωμένο αντίγραφο του πρωτοτύπου από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου
έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Κατά την εγγραφή του ο εισαγόμενος επιδεικνύει στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά του στοιχεία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων Σχολών.

Euroleague: Ξεκίνημα με ήττα για τον Ολυμπιακό

Ο ανέτοιμος Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην σαφώς πιο έτοιμη Μπιλμπάο κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 76-61, στον τελευταίο αγώνα της 1ης αγωνιστικής της Euroleague και πρώτο των δύο ομάδων στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς ξεκίνησαν το ματς με τραγικά ποσοστά στα δίποντα και τρίποντα, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη να διατηρεί σταθερά ένα προβάδισμα 6 έως 9 πόντων, με το ημίχρονο να κλείνει στο 37-31.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι «πάτησαν ........

γκάζι» και σε συνδυασμό με την αγωνιστική απραξία του Ολυμπιακού άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ. Στο 30΄ το σκορ ήταν ήδη στο 60-49 και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι, με τους παίκτες της Μπιλμπάο να ανεβάζουν κι άλλο τη διαφορά.

Ο Βασιλειάδης τελείωσε το ματς με 9 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό ο Γκετσεβίτσιους πέτυχε 15.

Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Οδηγίες για ασφαλή παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης

Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι καταναλωτές κατά την παραλαβή του πετρελαίου Θέρμανσης καθώς καταναλωτικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα δίνουν συμβουλές για την παραλαβή πετρελαίου.

Τα θέματα στα οποία πρέπει αν δώσουν πολύ μεγάλη προσοχή οι καταναλωτές είναι: .......


- Έρευνα αγοράς: Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να διαμορφώνεται ελεύθερα στην αγορά, αλλά υπάρχει διαφορά από πρατήριο σε πρατήριο και από εταιρεία σε εταιρεία. Απαραίτητο επίσης, είναι να ελέγχουμε την τιμή της πινακίδας πριν παραγγείλουμε.

- Απαραίτητη είναι η ογκομέτρηση της δεξαμενής, για να υπολογίσουμε τη χωρητικότητα της. Ο υπολογισμός της χωρητικότητας είναι εύκολος. Εφόσον η δεξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου, γίνεται πολλαπλασιασμός των διαστάσεων της (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολλαπλασιαστεί επί (Χ) 1.000 μας δίνει τη χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα.

- Καθαρισμός της δεξαμενής: Πριν ανάψουμε το καυστήρα μας θα πρέπει να τον καθαρίσουμε και να τον ρυθμίσουμε, ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος.

- Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να γράψει το ύψος της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής. Σε περίπτωση που η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης βαρύνει από κοινού πολυκατοικίες-διπλοκατοικίες κ.λπ. και υπάρχει επαγγελματική διαχείριση, στις αποδείξεις λιανικής πώλησης οι οποίες είναι από θεωρημένα χειρόγραφα στελέχη, αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του προσώπου (φυσικού ή νομικού) που ασκεί την επαγγελματική διαχείριση και το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του εκπροσώπου εκ των συνιδιοκτητών ή ενοίκων του κτιρίου που έχει συναποφασισθεί και οριστεί ως συνδιαχειριστής. Επίσης αναγράφεται ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου που προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης, η διεύθυνση, η ώρα παράδοσης, η ποσότητα, η συνολική αξία και ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικού ή δημοσίου κ.λπ.).

- Το χρώμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι κόκκινο και περιέχει κατάλληλο ιχνηθέτη, ώστε να μπορεί να ανιχνεύεται εύκολα η τυχόν παρουσία του στο πετρέλαιο κίνησης και στις βενζίνες.

- Σε ό,τι αφορά στον προμηθευτή πρέπει να μην είναι παραποιημένος ο μετρητής βυτιοφόρου. Φυσιολογικά ο μετρητής είναι κατασκευασμένος έτσι που να μετρά μόνο τη ροή του πετρελαίου. Ο μεταφορέας, όμως, μπορεί να επέμβει στον μετρητή κατά τρόπο που να μετράει εκτός από τη ροή του καυσίμου και την ταυτόχρονη ροή του αέρα ,που με κανονικές συνθήκες ο αέρας πρέπει να φεύγει από μια βαλβίδα εξαέρωση προτού φθάσει στον μετρητή. Έτσι μπορεί να παραδίδεται μαζί με το πετρέλαιο θέρμανσης και αέρας.

- Η μάνικα του βυτιοφόρου πρέπει να είναι εντελώς άδεια, τόσο προτού όσο και μετά την παράδοση του πετρελαίου. Αν η μάνικα είναι άδεια πριν από την παράδοση και γεμάτη μετά την παράδοση ο μεταφορέας καρπούται το περιεχόμενό της που μπορεί να είναι δεκάδες λίτρα, ανάλογα με το μήκος και τη διατομή της μάνικας, δηλαδή μας γίνεται κλοπή πετρελαίου.

- Παράδοση με προμέτρηση. Να είστε παρόντες στην παράδοση, εάν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο πρόσωπο και να ελέγχονται όλες οι λεπτομέρειες της παράδοσης. Βεβαιωθείτε ότι στην προμέτρηση, το μέτρο πρέπει να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.

- Ελέγχετε ώστε το μέτρο να μην λυγίζει και ότι κατά την επιμέτρηση τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στην δεξαμενή και στο ίδιο περίπου σημείο τόσο κατά την προμέτρηση όσο και κατά την επιμέτρηση.

- Να έχετε δική σας βέργα μέτρησης, καθώς και ένα σωστό μέτρο. Στην ανάγκη μια απλή ίσια ξύλινη ή μεταλλική βέργα και ένα μέτρο για την ογκομέτρηση της δεξαμενής.

- Έχουμε δικαίωμα αμφισβήτησης: Εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση έχουμε δικαίωμα να γράψουμε πάνω στην απόδειξη παραλαβής τις λέξεις «ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ» και να ζητήσουμε την παρέμβαση οργάνωσης καταναλωτών, ή του υπουργείου Ανάπτυξης ή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Το VIDEO που πρέπει να δει κάθε Έλληνας

Οι κατάλογοι μεγαλοφειλετών στη Βουλή και πανηγυρική επιβεβαίωση του Δημ. Κουσελά

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΘΙΞΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ επιβεβαίωση και μάλιστα διακομματική, χωρίς να λείψουν οι τιμητικές αναφορές στο πρόσωπό του, όσων γνωστοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς για την ύπαρξη καταλόγων μεγαλοφειλετών προς το δημόσιο, υπήρξε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Αυτό προκύπτει από αποσπάσματα από τη συζήτηση ..........

στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τους μεγαλοφειλέτες, αποτελεί δε την καλύτερη απάντηση στις λοιδωρίες, την αμφισβήτηση και την προσπάθεια πολιτικού λιντσαρίσματος – με στόχο την πολιτική εξόντωση του κ. Κουσελά – που επιχειρήθηκε σε τοπικό επίπεδο με απανωτά προβοκατόρικα πρωτοσέλιδα και «πειραγμένα» δημοσιεύματα πολιτικής ανοησίας της «Ελευθερίας».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε για άλλη μια φορά την ύπαρξη καταλόγων μεγαλοφειλετών, αναγγέλλοντας πως θα τους θέσει υπόψη των βουλευτών, καθώς είναι αναγκαία μια προετοιμασία αναφορικά με τις λίστες αυτές προ της δημοσιοποιήσεώς τους, όπως επιτάσσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μακάρι, μάλιστα, να τις δουν και οι πολίτες, καθώς γίνεται αντιληπτό πως για να μην αποκαλύπτονται τόσον καιρό, πολλούς μεγαλόσχημους θα κρύβουν, που θα αποκαλυφθούν χάρη στην πρωτοβουλία και προετοιμασία επί θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στο θάρρος, την επιμονή και τις καθαρές θέσεις του Δημήτρη Κουσελά, παρ’ ότι πολλοί προσπάθησαν για ευνόητους λόγους να τον υπονομεύσουν πολιτικά.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «ο συνάδελφος κ. Ρήγας που είναι εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατέθεσε αίτηση καταθέσεως εγγράφων με την οποία ζητά από εμένα, ως υπουργό Οικονομικών, να καταθέσω στη Βουλή τους καταλόγους των οφειλετών του δημόσιου που βαρύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές ανώτερες των 150.000. Με την υπ' αριθμόν 4 του 2011 γνωμοδότηση της που δημοσιεύθηκε στις 14 του μηνός, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποδέχεται ως θεμιτή και εξυπηρετούσα το δημόσιο συμφέρον τη δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου των ονομάτων φυσικών προσώπων μεγάλων οφειλετών του δημοσίου.

Η αρχή θέτει μια σειρά από όρους. Θέλει οι οφειλές αυτές να είναι μόνο φορολογικές, άρα να μην είναι για άλλους λόγους που αναφέρονται στον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, θέλει να χαρακτηρισθούν εισπράξιμες και άρα να μην περιλαμβάνονται οι μη εισπράξιμες, θέλει να διαχωριστούν τα πρόσωπα που έχουν πεθάνει φυσικά και βαρύνονται οι κληρονόμοι καθώς και όσοι είναι σε κατάσταση πτώχευσης, θέλει να διαχωριστούν όσοι έχουν προθεσμία για την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ή όσοι περιμένουν την έκδοση απόφασης, τελεσίδικης μάλιστα, για ένδικα βοηθήματα και επίσης θέλει να υπάρχει προειδοποίηση ατομική και περιθώριο 15 ημερών προκειμένου να προβάλουν αντιρρήσεις επί εγγράφου ατομικής προειδοποίησης οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες. Εμείς θα λάβουμε φυσικά υπόψη τη γνωμοδότηση αυτή αποδίδοντας τον δέοντα σεβασμό στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που, στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που διανέμω περιλαμβάνεται η διάταξη που προβλέπει ότι όταν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί αρχείο που περιλαμβάνει άνω των 1000 ονομάτων η πρόσκληση για την προβολή αντιρρήσεων γίνεται με δημοσίευση στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο και όχι με ατομικές προσκλήσεις». Ακολούθως ο υπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αλλά και την ουσία της υπόθεσης ώστε να πληρώσουν και τα… μεγάλα ψάρια της φοροδιαφυγής, αυτοί που τα έβγαλαν έξω κ.ά.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ

ΕΥΣΗΜΑ ΠΡΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑ

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος ρώτησε τον κ. Βενιζέλο: «Αυτές είναι οι καταστάσεις του κυρίου Κουσελά»; Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Υπερκαλύπτονται, δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο κ. Κουσελάς όταν το ανέφερε αυτό, αλλά εξήγησε ότι αναφέρεται στα αρχεία αυτά».

Ο ίδιος ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ είπε τα εξής, ενώ ακολουθούν τοποθετήσεις και άλλων βουλευτών, με τα αποσπάσματα που αφορούν στο θέμα:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Κύριε πρόεδρε, θέλω κατ’ αρχήν να χαιρετίσω τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός σχετικά με τους μεγαλοοφειλέτες του δημόσιου και να πω ότι είμαι χαρούμενος για αυτήν την εξέλιξη.

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Κύριε πρόεδρε, όσον αφορά τα θέματα, που ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών, θέλουμε να τα επικροτήσουμε και επειδή πολλοί εξ ημών και κυρίως ο κ. Κουσελάς είχε λοιδωρηθεί γι’ αυτό το θέμα, νομίζω ότι, η σημερινή θέση του υπουργού λύνει και αυτά τα θέματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Κύριε πρόεδρε, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Κουσελάς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την ικανοποίηση του αιτήματος, το οποίο είχε υποβάλει και προφανώς και ο κ. Ρήγας για την πολιτική πρωτοβουλία, την οποία είχε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Εισηγητής της μειοψηφίας): Ευχαριστώ, κύριε πρόεδρε. Θα μου επιτρέψετε και μένα μια αρχική παρατήρηση, σχετικά με τις ανακοινώσεις που έκανε προηγουμένως ο υπουργός Οικονομικών, σχετικά με τη λίστα των μεγάλων φοροφυγάδων. Οφείλω να πω ότι διαπίστωσα την ευαρέσκεια και την ικανοποίηση των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για αυτή την εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, θα επιμείνω κι εγώ στην παρατήρηση του κ. Βορίδη, επειδή αυτή η κρίση φαίνεται να χρησιμοποιείται πλέον ως σημαία απέναντι στις συνέπειες που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο, νομίζω και παρακινδυνευμένο είναι και τραβηγμένο. Ωστόσο, θέλω να πω ότι αν ένας δικαιούται τέτοιων αισθημάτων είναι ο κ. Κουσελάς, ο οποίος ομολογουμένως επέμεινε στην ύπαρξη αυτών των καταλόγων».

εφημερίδα "ΦΩΝΗ"

BEST TV

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (24.10 – 1.11.2011).

Έκθεση με έργα του θα παρουσιάσει ο ζωγράφος Σωτήρης Τζαμουράνης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011.
Η έκθεση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

Θα παρουσιαστούν 40 έργα, τα περισσότερα από αυτά σχετικά με τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.
Επίσης θα παρουσιαστούν έργα ηθογραφικού και λαογραφικού περιεχομένου από την καθημερινή ζωή της περιοχής μας (Μεσσηνία - Λακωνία – Μάνη) που τα τελευταία χρόνια βίαια και απότομα αλλοιώνεται και παρακμάζει ο τρόπος ζωής των κατοίκων όχι μόνο σε αυτές τις περιοχές αλλά και στη χώρα μας γενικά.

Διεύθυνση εργαστηρίου του ..........

ζωγράφου: Αρτέμιδος 214, Καλαμάτα Τηλ. : 2721021713

Κύκλοι Ζωής (2) - Οι δοκιμασίες των 20χρονων....

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αφού γιορτάσουμε, όπως πρέπει, την είσοδο στα 20 χρόνια της ζωής μας, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την καθιερωμένη και γνωστή ανάγκη της ένταξης στον κόσμο των ώριμων ανδρών και γυναικών. Τα κλασικά εφηβικά ερωτήματα του τύπου ποιός είμαι, ή τι με κάνει διαφορετικό από τους άλλους, δίνουν τόπο σε μιά σειρά νέων ερωτημάτων, νέων προκλήσεων, καθώς το άτομο αρχίζει να προβληματίζεται και να ασχολείται με θέματα που μορφοποιούνται στο πώς θα πραγματώσω τα όνειρά μου, που θα με οδηγήσει η ζωή, ποιά είναι τα ταλέντα μου;

Χωρίς ίσως ο καθένας και η καθεμιά μας να ..........

συνειδητοποιούμε το γεγονός στην πληρότητά του η δεκαετία των 20χρονων κυριαρχείται από μιά σειρά πιεστικών και για μερικούς καταπιεστικών "πρέπει" που έχουν καθορισθεί από την οικογένεια στην οποία γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, από τις παρέες που κάναμε ως έφηβοι, από το ευρύτερο κοινωνικό σύστημα και τις αξίες, τα πρότυπα, τα είδωλα που μας σερβίρει προς μίμηση και ταύτιση!

Εάν το κυρίαρχο σύστημα αξιών μας οδηγεί στη συνένωση του ΕΓΩ μας με ένα άλλο τότε έχουμε, όπως συμβαίνει σε πολλές αστικοβιομηχανικές κοινωνίες της Ευρώπης την Αμερική και τον Καναδά μεγάλους στατιστικά αριθμούς γάμων που συνάπτονται κάπου ανάμεσα στα 18 και 25 χρόνια της ζωής μας. Εάν πάλι το κυρίαρχο για μας σύστημα αξιών μας προσανατολιζει στη διατήρηση της ατομικής αποδεσμευμένη εελεύθερης κίνησης, τότε κάνουμε την επιλογή να ΜΗΝ επιλέξουμε σύντροφο και να στραφούμε στην συναισθηματική περιπέτεια και την καριέρα..

Για τους 20χρονους δύο είναι οι κυρίαρχες ψυχοσυναισθηματικές τάσεις οι οποίες ουσιαστικά βρίσκονται σε μετωπική αντιπαράθεση και συγκρούονται μεταξύ τους - η τάση να εδραιώσουμε μιά δομή ασφάλειας για το μέλλον, πράγμα που σημαίνει να αγαπήσουμε, να παντρευτούμε, να σταθεροποιηθούμε σε μιά δουλειά με προοπτικές καριέρας και ασφάλειας και από την άλλη η τάση να συνεχίσουμε τον πειραματισμό, την έρευνα και το ψάξιμο, να αντλήσουμε ικανοποίηση μέσα από το βίωμα νέων εμπειριών στον οικονομικό, στον κοινωνικό και ιδιαίτερα στον ψυχοσυναισθηματικό τομέα...

Αν υπάρχει κάτι εντυπωσιακά χαρακτηριστικό στην τρίτη δεκαετία της ζωής του κάθε ατόμου, αυτό είναι η εμφανής πίστη του στην επιμονή του να θεωρεί αυτό που διάλεξε ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σωστό δρόμο, ως το αδιαμφισβήτητα ορθό πρότυπο ζωής, συναισθήματος, συντρόφου, δουλειάς...

Οι εικοσάχρονοι εντυπωσιάζουν καθώς επιμένουν ότι είναι διαφορετικοί παραβλέποντας με συναρπαστική αφέλεια το γεγονός ότι τις προηγούμενες δύο δεκαετίες της ζωής τους η γονεϊκή επίδραση που ασκήθηκε επάνω τους και μαζί η κοινή και μονοσήμαντη επιβολή των ΜΜΕ και των εφηβικών προτύπων έχουν συντελέσει στη μορφοποίηση και τη δόμηση της ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικο-οικονομικής τους ταυτότητας. Αναμφίβολα ο καθένας και η καθεμιά μας συνιστά μιά ανεπανάληπτη μονάδα μέσα στο πολύβουο και πολυπρόσωπο κοινωνικό σύστημα, αλλά με την ίδια σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι μοιραζόμαστε με τους άλλους εντυπωσιακό αριθμό κοινών στοιχείων και χαρακτηριστικών, πεποιθήσεων και αξιών που απορρέουν από το κοινωνικό σύστημα μεσα στο οποίο συμβιώνουμε...

Στη δεκαετία αυτή οι περισσότεροι χτίζουμεν τα θεμέλια της προσωπικής μας ευτυχίας αλλά και τους μηχανισμούς που στην επόμενη δεκαετία θα τα διαβρώσουν!...

Όσκαρ ηθοποϊίας από Βάσω Παπανδρέου!

Φτάσαμε στις εποχές της επιβίωσης των πολιτικών που διαθέτουν άριστες υποκριτικές ικανότητες!

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η αγωνιώδης προσπάθειά τους ,για τη διαχείριση της εικόνας τους και μόνο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Δραματοποιήθηκαν τα γεγονότα σχετικά με την 6η δόση από την Κυβέρνηση , ή μάλλον έτσι παρουσιάστηκαν, για να γίνουν πιό εύπεπτα τα δυσβάσταχτα μέτρα από τους θιγόμενους Έλληνες πολίτες.

Η κ.Παπανδρέου όπου πρωταγωνίστησε για μία ακόμη ..........

φορά σε όλα τα ΜΜΕ , έδωσε μία δραματοποιημένη παράσταση,θέλοντας να διασωθεί πολιτικά.

"Επαιξε” λοιπόν πάλι το ρόλο της αγανακτισμένης βουλευτού, που δε βλέπει φως στην άκρη του τούνελ της πολιτικής που η ίδια όμως συνεχίζει να στηρίζει με τη ψήφο της.

΄Ετσι πριν τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου , ο οποίος της ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν ένα άρθρο του πολυνομοσχεδίου δε ψηφιστεί, τότε δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου.

Μετά από αυτό η κ. Παπανδρέου είπε ότι δε μπορεί να πάρει μια τέτοια ευθύνη στους ώμους της, λέγοντας ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει συνειδησιακό πρόβλημα για την πορεία της χώρας.

Αυτό που “ξέχασε¨να μας πει , είναι ότι η 6η δόση είχε ήδη εξασφαλιστεί , διότι είχε δοθεί το ‘πράσινο” φως για την εκταμίευσή της.

Εμείς όμως οι πολίτες ,που υφιστάμεθα όλα τα δεινά της λανθασμένης και αδιέξοδης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, θυμόμαστε κ.Παπανδρέου!!

Θυμόμαστε τα όσα είχατε πει από τον Οκτώβριο του 2009 για την ανάγκη λήψης ριζικών μέτρων και πως είχατε διατυπώσει σφοδρές επιφυλάξεις για το αν βγαίνει το μείγμα της πολιτικής που προέβλεπε το αρχικό και το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Θυμόμαστε κ. Παπανδρέου , την ομιλία σας στη Βουλή κατά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου όπου είπατε μεταξύ άλλων: ”δεν είμαι έτοιμη να καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, ωστόσο ζητώ αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι κερδίζουν χρόνο για να ετοιμαστούν για μία ελληνική χρεοκοπία. Θα υπερψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, γνωρίζοντας ότι ψηφίζω το μαχαίρι αντί το πιστόλι“.

Όλα αυτά κ.Παπανδρέου , ουδόλως καθησυχάζουν τους Έλληνες πολίτες, αντιθέτως τους τρομοκρατούν και τους διαβεβαιώνουν πως η πολιτική που εσείς στηρίζετε , κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Δυστυχώς φτάσαμε σε σημείο να έχει γίνει αυτοσκοπός η εξουσία στον κομματικό σας χώρο και όλοι εσείς με διάφορα προσχήματα ,στηρίζετε και ενισχύετε.

Σας ρωτώ λοιπόν όταν θα πρέπει να εκταμιευθεί η 7η δόση τι άλλες υποχωρήσεις προτίθεστε να κάνετε; Τι άλλα δεινά θα προστεθούν σε όλους εμας;

Από τη μέχρι τώρα ακολουθούμενη πολιτική, ένα πράγμα είναι ολοκάθαρο! Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του κ.Παπανδρέου που όλοι εσείς υπερψηφίζετε κάθε φορά , μας οδηγεί όλο και βαθύτερα σε ύφεση , σε φτώχεια, σε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας , σε κατάργηση του κοινωνικού κράτους σε διάλυση της κοινωνίας!

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων επιτέλους, χωρίς επικοινωνιακά τρυκ!

Aντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου

Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ. -

Μέλος Τομέα ΜΜΕ και Επικοινωνίας ΝΟ.Δ.Ε.Μεσσηνάς

Ακόμα ανακατασκευάζουν το site του Δήμου Τριφυλίας. Ούτε το γεφύρι της Αρτας να ήταν!

Ακόμα υπό ανακατασκευή είναι το Site του Δήμου Τριφυλίας όπου εδώ και 10 μήνες το μόνο που έκανε η Δημοτική Αρχή ήταν να κατεβάσουν τις ιστοσελίδες των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Αν και στην πρώτη σελίδα γράφει ότι "Το portal του Δήμου Τριφυλίας βρίσκεται υπό ανακατασκευή." εδώ και 10 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.
Μα καλά, πόσο δύσκολο είναι να κάτσει ............

κάποιος μια εβδομάδα (δίνουμε απλόχερα χρόνο) να φτιάξει το site;;;
Το μόνο που ξέρανε να κάνουν είναι να κατεβάσουν τις σελίδες των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων;
Κώστα Κόλλια τι λες εσύ; Εχεις να πεις τίποτα; Έχεις να κάνεις τίποτα;
Πρέπει να αρχίσουμε πάλι την γκρίνια; Πρέπει να αρχίσουμε να κράζουμε κόσμο, να τα χώνουμε για να γίνει κάτι;
Τελικά πόση ανικανότητα υπάρχει στους διοικούντες του Δήμου;

Νάντια Γιαννακοπούλου. Ζήτησε την συνέχιση λειτουργίας για το κατάστημα ΑΤΕ στο Κοπανάκι.

Τηλεφωνική επικοινωνία της βουλευτή Μεσσηνίας κας Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου με την Υποδιοικήτρια της Αγροτικής Τράπεζας, κα. Ντίνα Λάζαρη, πραγματοποιήθηκε μετά από επικοινωνία που είχαν με τη βουλευτή, φορείς της Τριφυλίας και κάτοικοι της περιοχής.

Στην επικοινωνία της, με την Υποδιοικήτρια της ATEbank, η βουλευτής εξέφρασε την ανάγκη διατήρησης του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στο Κοπανάκι, καθώς το επόμενο κοντινότερο υποκατάστημα βρίσκεται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, ενώ η παραμονή σε λειτουργία ενός μηχανήματος τραπεζικών συναλλαγών «σε καμία περίπτωση δεν επιλύει το πρόβλημα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα. Γιαννακοπούλου.

Η άσχημη κατάσταση της Αγροτικής Τράπεζας και οι σημαντικές ..........

προσπάθειες που κάνει η Διοίκηση για την εξυγίανσή της είναι γνωστές, ωστόσο το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Κοπανάκι δεν πρόκειται να εξοικονομήσει κάποιο ποσό, το μέγεθος του οποίου να δικαιολογεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος.

Η κα Γιαννακοπούλου έκλεισε την τηλεφωνική της επικοινωνία με την κα. Λάζαρη ζητώντας να επανεξεταστεί η δυνατότητα διατήρησης του ανωτέρω υποκαταστήματος, καθώς εξυπηρετεί ζωτικές οικονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

ΑΙΣΧΟΣ. ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. Πρόβλημα με την πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ.

Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί σε χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ, που πήγαν στις τράπεζες να εισπράξουν τη σύνταξη του Νοεμβρίου και οι ταμίες τους απάντησαν ότι δεν έχουν σταλεί από το ΙΚΑ οι σχετικές εντολές.

Στην αρχή οι συνταξιούχοι πίστεψαν ότι ..........

έχουμε το γεγονός της στάσης πληρωμών, αλλά οι τραπεζικοί υπάλληλοι τους διαβεβαίωσαν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη 48ωρη απεργία των τραπεζών χθες και προχθές και μέχρι και την Τρίτη θα υπάρξουν σχετικές επίσημες ανακοινώσεις για το πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις.

Το αποτέλεσμα, σε τράπεζα του Παλαιού Φαλήρου στην οδό Αμφιθέας, νωρίς σήμερα το πρωί συνταξιούχος του ΙΚΑ λιποθύμησε μόλις είδε ότι δεν θα πάρει τη σύνταξή του, ενώ πολλοί άλλοι άρχισαν να φωνάζουν ότι δεν θα έχουν να φάνε το Σαββατοκύριακο. Επίσης ρόλο έπαιξε η συνεχιζόμενη απεργίας των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, η οποία εκτελεί την μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προέβη αυτοδύναμα σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων πληρωμών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη πληρωμή των συνταξιούχων στις 21/10/2011 και 24/10/2011.

News24

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ. Ηράκλειο: Χωρίς ρεύμα για 3 μήνες, 80χρονη και το εγγόνι της!

Την άρνηση της ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα σπίτι στην Νέα Αλικαρνασσό στο οποίο διαμένουν και μια 80χρονη γυναίκα με το 11χρονο εγγόνι της, συνάντησε η παρέμβαση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Έτσι το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 24/10 στο κτίριο της ΔΕΗ στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας ..........

Ηρακλείου του ΠΑΜΕ "το στυγνό πρόσωπο της κερδοφορίας και της ειρωνείες του υποδιευθυντή του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ αντιμετώπισε άλλη μια λαϊκή οικογένεια που πάνω τρεις μήνες βρίσκεται χωρίς ρεύμα , μια 80χρονη γυναίκα και το 11χρονο εγγόνι της , σήμερα το 2011.

Η παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Αλ/σου στην διεύθυνση της ΔΕΗ και η επίμονη άρνηση της να επανασυνδέσει το ρεύμα , αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας μόνο δεινά φέρνει στην λαϊκή οικογένεια .

Το ΠΑΜΕ δεν δέχεται να μείνει κανένας άνεργος , κανένας συνταξιούχος , καμία λαικη οικογένεια χωρίς ρεύμα , χωρίς νερό για χάρη των κερδών της πλουτοκρατίας .

Καλούμε σε μαζική , οργανωμένη κινητοποίηση στο κτίριο της ΔΕΗ την Δευτέρα 24/10/2011 στις 10 00 το πρωί , να κάνουμε άλλη μια φορά πράξη την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης."

ΣΧΟΛΙΟ
Στους ανήμπορους πολίτες κάνουν τους καμπόσους και στους υπουργούς - βουλευτές,Υπουργεία και Δημόσιες υπηρεσίες που χρωστάνε εκατομμύρια κάθονται κοτούλες.
Η Ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. Καμαρώστε τους.

Γιουχαΐσματα μέσα σε υπουργείο [ VIDEO ]

Με συνθήματα και ειρωνικά χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι υπάλληλοι του υπουργείο Δικαιοσύνης τον υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν το πρωί της Παρασκευής, εργαζόμενοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, κατά την είσοδό του στα γραφεία της διοίκησης.

Οι συγκεντρωμένοι υπάλληλοι χειροκρότησαν τον .........

υπουργό, ευχαριστώντας τον έτσι για το "σώσιμο" της χώρας, μέσω της θετικής του ψήφου το βράδυ της Πέμπτης στην ονομαστική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και τον πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων.

"Μάς εξαντλήσατε, μάς εξοντώσατε, μάς διαλύσατε", είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος από τους συγκεντρωμένους. "Εσείς θα μάς ταίζετε τα παιδιά μας;", φώναξε άλλη εργαζόμενη.

Με αντίστοιχες εκδηλώσεις "χαράς", "ευγνωμοσύνης" και "αναγνώρισης" της προσπάθειας τους, υποδέχθηκαν οι υπάλληλοι και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, καθώς και τους συνεργάτες της.

Μετά την υποδοχή, ο Υπουργός (προς τιμήν του) κάθισε για λίγα λεπτά και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, άκουσε τις αγωνίες και την αποδοκιμασία τους για τις πολιτικές της Κυβέρνησης και δεσμεύτηκε -ενώπιον όλων- να ακολουθήσει οργανωμένη συζήτηση μαζί τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την είσοδο του Υπουργού Δικαιοσύνης στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης.News 24|7

Πετρέλαιο θέρμανσης: Aπό 90 λεπτά μέχρι και 1 ευρώ το λίτρο

Μέχρι και 1 ευρώ το λίτρο φτάνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς λόγω της απεργίας των τελωνειακών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής, ...........

οι τιμές για παραγγελίες χονδρικής στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη διαμορφώνονται σήμερα στα 91 – 93 λεπτά το λίτρο, ενώ για μικρότερες παραγγελίες και σε απομακρυσμένες περιοχές, οι τιμές αγγίζουν το 1 ευρώ.

Στο μεταξύ, προβληματισμό στην αγορά προκαλεί και η ρύθμιση που προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει από φέτος να χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης στους καυστήρες θέρμανσης.

Εκτός της οικονομικής επιβάρυνσης, δημιουργείται πρόβλημα όταν στο ίδιο κτίριο με κεντρική θέρμανση, συστεγάζονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο οικονομικών, σε αυτή την περίπτωση οι επιχειρήσεις θα υποβάλουν στην Εφορία δηλώσεις δυο φορές ετησίως, για να πληρώνουν τον επιπλέον φόρο.

Τα στοιχεία θα διασταυρώνονται με τις καταστάσεις κοινοχρήστων.

econews

Αποστέλλονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι στα ακίνητα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για περίπου 700.000 καταναλωτές της ΔΕΗ που είτε έχουν ήδη στα χέρια τους είτε θα παραλάβουν εντός των αμέσως επόμενων ημερών τους φουσκωμένους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων.

Οι πρώτες αποστολές ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας και ένας αριθμός 400.000 λογαριασμών έχει ήδη παραληφθεί, ενώ άλλοι 300.000 βρίσκονται στο ταχυδρομείο, καθ' οδόν προς τους αποδέκτες τους.

Τα έντυπα αναγράφουν με διακριτό τρόπο σε ..........

κεντρικό τους σημείο ότι «η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος».

Για να μη συμβεί αυτό, σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο του οφειλόμενου ποσού (τέλος συν ρεύμα) εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από λογαριασμό με το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με «Τα Νέα», ο συγκεκριμένος καταναλωτής καλείται να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί εντός 28 ημερών από την ημερομηνία έκδοσής του.

Στον συγκεκριμένο λογαριασμό που αφορά σε τετράμηνη κατανάλωση (από 8 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου 2011), ο καταναλωτής που χρωστά για ρεύμα, δημοτικούς φόρους, τέλη και ΕΡΤ το ποσό των 84 ευρώ, καλείται να καταβάλει επιπλέον 252 ευρώ για την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων. Συνολικά, δηλαδή, 336 ευρώ.

Ο λογαριασμός έχει εκδοθεί στις 10 Οκτωβρίου και κανονικά, με βάση το 40ήμερο, η διαδικασία έκδοσης εντολής διακοπής ξεκινά στις 19 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής, μετά την οποία ενεργοποιούνται οι διαδικασίες αποκοπής του ρεύματος, αναγράφεται η 7η Νοεμβρίου, δηλαδή 12 ημέρες νωρίτερα από το 40ήμερο.

Προφανώς, η ΔΕΗ έχει διατηρήσει τις ίδιες προθεσμίες εξόφλησης που ίσχυαν και πριν από την επιβολή του τέλους, με τη διαφορά ότι τώρα οι πελάτες της καλούνται να πληρώσουν στο ίδιο διάστημα πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στη ΔΕΗ, μπροστά στον κίνδυνο η εφαρμογή του μέτρου να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι εντολές διακοπής ρεύματος για όσους αρνηθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους θα αρχίζουν από τα ακριβά προάστια και γενικά από περιοχές με υψηλές τιμές ζώνης και πελάτες με υψηλές καταναλώσεις.

Newpost

Χρειάζεται κούρεμα 40% - 60% ομολογεί δημοσίως η Μέρκελ

Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι πλέον βιώσιμο παραδέχθηκε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και σημείωσε ότι για να γίνει βιώσιμο θα χρειαστεί κούρεμα χρέους πάνω από 40%.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ........

ομάδα του κόμματός της η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι θα χρειαστεί κούρεμα του ελληνικού χρέους μεταξύ 40% και 60% για να γίνει βιώσιμο.

«Είμαστε στο στο σημείο όπου η διατηρησιμότητα του [ελληνικού] χρέους δεν είναι πλέον δυνατή, με μείωση κατά 21 τοις εκατό», είπε προς το χριστιανοδημοκρατικό ακροατήριό της η καγκελάριος.

Επίσης, η κ. Μέρκελ υπερασπίστηκε τις «καθυστερήσεις» στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). Όπως είπε, είναι ψέμα ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία για τις κατευθυντήριες γραμμές και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται για ειδικά θέματα που είναι "τεχνικά δύσκολο να σχεδιαστουν", επιβεβαιώνοντας το χτεσινό δημοσίευμα του iefimerida.gr. Εξάλλου, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι η ίδια εργάζεται για να βρεθεί λύση στην κρίση του ευρώ με ταχύτητα και επανέλαβε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη Τετάρτη.

i efimerida

Άδωνις : "Την επόμενη φορά, γιαούρτια στην Βάσω Παπανδρέου"

"Αν ξαναέρθει η κ. Παπανδρέου κλαμένη στη Βουλή για να ψηφίσει για τελευταία φορά ένα νομοσχέδιο, θα φάει γιαούρτια" δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Μιλώντας στο Ράδιο Γνώμη (93,7fm) και τον Βαγγέλη Στολάκη υποστήριξε ότι "πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Παπουτσής καθώς έδωσε την περιφρούρηση του Συντάγματος στο ΠΑΜΕ. Να του δώσουμε και βραβείο δηλαδή ;".

Σχετικά με τη στάση της κ. Κατσέλη, ο ........

κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως είναι "τεράστιας πολιτικής σημασίας η διαγραφή της κ. Κατσέλη καθώς δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος του κόμματος. Μεγαλύτερου βάρους από τις προηγούμενες διαγραφές. Και δημιουργεί άλλα δεδομένα."

spnews.gr

392.494.135,68 € οι οφειλές του Δημοσίου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Σε 392.494.135,68 ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές του Δημόσιου Τομέα σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη μετά από αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου.

Πρόκειται για απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ........

από δημόσιες υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοτικές-Κοινοτικές Επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Επιχειρήσεις ΟΤΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.α.), Σχολικές Επιτροπές και Δημόσια Σχολεία. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προέρχεται από τα ΝΠΔΔ, ακολουθούν τα ΝΠΙΔ και μετά οι Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, οι απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές του Δημόσιου Τομέα έχουν ως εξής:

- Δημόσιο (Δημόσιες επιχειρήσεις): 22.540.487,55 ευρώ


- Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου: 243.396.498,69 ευρώ


- Οργανισμού κοινής ωφέλειας: 1.171.202,93 ευρώ


- Οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης: 20.340.606,85 ευρώ


- Δημοτικές-Κοινοτικές επιχειρήσεις: 62.070.110,19 ευρώ


- ΝΠΙΔ (επιχειρήσεις ΟΤΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.α.): 41.194.706,82 ευρώ


- Σχολικές επιτροπές: 710.740,95 ευρώ


- Δημόσια σχολεία: 1.069.772,70 ευρώ

Από τις παραπάνω απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνολικού ύψους 392.494.135,68 ευρώ, όπως διευκρινίζεται στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, τα 62.244.229,82 ευρώ χαρακτηρίζονται «οφειλές σε ρύθμιση» και 323.249.905,86 ευρώ χαρακτηρίζονται «οφειλές χωρίς ρύθμιση».

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις παραπάνω οφειλές περιλαμβάνονται περιπτώσεις οφειλών σε εκκαθάριση, πτώχευση, οριστική διακοπή και ανενεργές συνολικού ποσού 45.805.236 ευρώ.

Θα βρέξει... αστέρια το Σαββατοκύριακο!

Μάτια ξανά στον ουρανό, μπας και δούμε καμιά όμορφη εικόνα ξεφεύγοντας από την ασχήμια των ημερών!

Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια», οι Ωριωνίδες, κορυφώνεται τα χαράματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες, που κάθε χρόνο διαρκούν από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου.

Οι καλύτερες -και πιο βολικές- ώρες για παρατήρηση ........

είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

Οι Ωριωνίδες, που πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα (ή λίγο πιο βόρεια, από το μεγάλο άστρο Μπετελγκέζ), δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα (συνήθως 25 - 35, αλλά μπορεί να φθάσουν και τα 50) ανά ώρα εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια», τα οποία είναι από πιο γρήγορα, καθώς συνήθως κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό, αυξήθηκαν τις τελευταίες μέρες φθάνοντας περίπου τα πέντε την ώρα, αλλά θα αυξηθούν κι άλλο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια στιγμή, στον ουρανό, κοντά στο μισογεμάτο φεγγάρι, θα είναι ορατός ο πλανήτης 'Άρης, με χρώμα πορτοκαλο-κίτρινο, περίπου δέκα μοίρες κάτω αριστερά από το δορυφόρο μας. Ο Άρης, ο οποίος τώρα απέχει από τη Γη περίπου 249 εκατ. χιλιόμετρα, θα γίνεται κάθε μέρα πιο φωτεινός, ώσπου τον Μάριο του 2012 η λαμπρότητά του θα συναγωνίζεται αυτή του Σείριου, του πιο λαμπρού άστρου στο νυχτερινό ουρανό του πλανήτη μας.

Το Gmail ετοιμάζεται να αλλάξει σχεδίαση

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε κατά λάθος από την Google δείχνει τις αλλαγές που θα έχει το Gmail.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο που κυκλοφόρησε κατά λάθος από την Google και αφορά το νέο σχεδιασμό στα inbox του Gmail.

Μέχρι τώρα το βίντεο αυτό, το έχουν κατεβάσει 3 φορές, αλλά κάθε λίγο και λιγάκι όλο και κάποιος το ξανανεβάζει.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ένα ..........

preview που ήδη έχει δημοσιεύσει η Google, με μερικές μικροαλλαγές.

Όπως μπορείτε να δείτε το κείμενο από τις διάφορες καρτέλες έχει αντικατασταθεί από εικονίδια τα οποία βρίσκονται στην action-bar που.

Το περιβάλλον του chat έχει αλλάξει και αυτό και πλέον, υπάρχουν μικρογραφίες δίπλα από κάθε επαφή ενώ η διάταξη διαμορφώνεται ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου που θέλει να έχει ο χρήστης.

Παρακάτω λοιπόν μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση από τη νέα σχεδίαση του Gmail και των διάφορων αλλαγών που του έχουν γίνει.Νewsit

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Mary Blair

Mary Blair (October 21, 1911 - July 26, 1978), born Mary Robinson, was an American artist best remembered today for work done for The Walt Disney Company. Blair produced striking concept art for such films as Alice in Wonderland, Peter Pan, Song of the South and Cinderella.

Her style also lives on through the character ...........

designs for the Disney attraction It's a Small World, the fiesta scene in El Rio del Tiempo in the Mexico pavilion in Epcot's World Showcase, as well as an enormous mosaic inside Disney's Contemporary Resort. Several of her illustrated children's books from the 1950s have never been out of print, such as I Can Fly by Ruth Krauss. Blair was honored as a Disney Legend in 1991, one of the first women to be given the honor. In honor of her contribution to art and animation, the Google Doodle of October 21, 2011 was based on her artwork.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Η απάντηση της Λούκα κατσέλη στο Facebook: θέματα αρχών και συνέπειας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37 περί "παγώματος" των συλλογικών συμβάσεων του πολυνομοσχεδίου απόψε, και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η βουλευτής αμέσως σχολίασε τη διαγραφή στην προσωπική της σελίδα στο Facebook γράφοντας:

"Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη .........

δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.
Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους."

Η Λούκα Κατσέλη είχε ανακοινώσει την απόφασή της εδώ και κάποιες μέρες και είχε δεχθεί πιέσεις από τον Πρωθυπουργό όσο και τον Ευ. Βενιζέλο, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 "ναι" και 144 "όχι" στο σύνολό του.

Γ. Παπανδρέου: Θέμα εθνικής ευθύνης, όχι κομματικής πειθαρχίας η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Τη διαγραφή της κ. Κατσέλη από το κυβερνών κόμμα γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου αναφέρει στην επιστολή του ότι η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά θέμα εθνικής ευθύνης για την κρίσιμη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, την εξασφάλιση της έκτης δόσης και την απομάκρυνση του κινδύνου της χρεοκοπίας της χώρας.

Επισημαίνει επίσης ότι σε όλη τη διάρκεια της ..........

συζήτησης του πολυνομοσχεδίου εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για βελτιωτικές αλλαγές. Κατόπιν αυτών, καταλήγει ο Πρωθυπουργός «σας ενημερώνω ότι από σήμερα η κ. Κατσέλη δεν περιλαμβάνεται στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ».

Τιμά τα παντελόνια που φοράει η Λούκα Κατσέλη. Κράτησε τον λόγο της και καταψήφισε το άρθρο 37

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ Η ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ (ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ) ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΑ ΤΙΜΑ.

Οχι στο άρθρο 37 είπε στην ψηφοφορία η Λούκα Κατσέλη τηρώντας στο 100% τον λόγο της ότι θα το καταψηφίσει παρά τις πολύ έντονες πιέσεις που δέχτηκε απο Παπανδρέου - Βενιζέλο για να την μεταπείσουν.
Με την απόφαση της να καταψηφίσει το ............

άρθρο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας η Λούκα Κατσέλη απο την μία διέσωσε την τιμή της και την υπόληψη της από την άλλη όμως διαγράφηκε με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.
Παντελονάτη τελικά η Λούκα Κατσέλη!!!!!

Τι κρίμα να μην μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Βάσω Παπανδρέου..........

Τώρα το κυβερνών κόμμα έχει 153 άτομα στην κοινοβουλευτική του δύναμη.
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Παπανδρέου είχε πει ότι με 153 βουλευτές δεν μπορεί να κυβερνήσει. Να υποθέσουμε ότι τώρα που έχει 153 βουλευτές θα πάει σε εκλογές;

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Και οι 5 βουλευτές μας στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου το οποίο καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ψήφισαν:
Δημήτρης Κουσελάς ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ


Νάντια Γιαννακοπούλου ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ


Οδυσσέας Βουδούρης ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑΟ Αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ψήφισε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος ψήφισε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ

Νεκρός διαδηλωτής, μέλος του ΠΑΜΕ [ VIDEO ]

Τραγικές διαστάσεις προσλαμβάνουν τα επεισόδια. Πριν από λίγο κατέληξε στον Ευαγγελισμό ένας οικοδόμος 53 ετών μέλος του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με υγειονομικές πηγές ο άτυχος εργαζόμενος πέθανε από ανακοπή καρδιάς εξαιτίας εισπνοής χημικών.

Δείτε το Video


Νεκρός ο Καντάφι σύμφωνα με το Reuters

Νεκρός έπεσε ο συνταγματάρχης υποκύπτοντας στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται εκπρόσωπο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) Αμπντέλ Μαχίντ.

Σύμφωνα με το Reuters ο πρώην ηγέτης της Λιβύης τραυματίστηκε όταν προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη.
Ήταν μέσα σε κομβόι φορτηγών όταν επιτέθηκαν ..........

δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Λίγο νωρίτερα, με άλλο τηλεγράφημα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία σύλληψης του πρώην Λίβυου ηγέτη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο Αμπντούλ Μαχίντ ανέφερε ότι κατά τη σύλληψη του Καντάφι σκοτώθηκε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του συνταγματάρχη, Abu Bakr Younus Jabr.

Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει ότι δύο μήνες μετά την εξέγερση των Λίβυων, οι εξεγερμένοι κατάφεραν να καταλάβουν τη γενέτειρα του συνταγματάρχη Καντάφι, τη Σύρτη.

Real.gr

Β. Παπανδρέου: Ψηφίζω «ναι» - Τι μου είπε ο πρωθυπουργός

Την πρόθεση της να υπερψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου εξέφρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η κυρία Βάσω Παπανδρέου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι είχε αποφασίσει να καταψηφίσει την επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, αλλά όπως αποκάλυψε είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος της είπε ότι «έστω και αν ένα άρθρο καταψηφιστεί δεν θα εκταμιευτεί η 6η δόση».
«Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη. Ο Πρωθυπουργός ..........

μου ζήτησε την δυνατότητα να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους».Η κυρία Παπανδρέου, ωστόσο, έστειλε παράλληλα και ένα μήνυμα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι: «Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα. Είναι η τελευταία φορά. Μετά πρέπει να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες. Η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει», κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Υπερψήφιση όλων των άρθρων του πολυνομοσχεδίου ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος

Στο μεταξύ, σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα εξελίσσεται στο Κοινοβούλιο η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, λίγο πριν από την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους, προσπάθησε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να εξασφαλίσει την θετική ψήφο όλων των βουλευτών στις επιμέρους διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. «Για να πετύχουμε στην διαπραγμάτευση πρέπει να έχουμε εισιτήριο αξιοπιστίας και αυτό θα είναι η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στο σύνολο του. Όλων των διατάξεων ιδίως εκείνων που έχουν αναγορευτεί σε συμβολικό και πολιτικό κριτήριο από την τρόικα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ συνέχισε: «Αν δεν ψηφιστούν τότε δεν χρειάζεται καν να πάμε στις Βρυξέλλες την Κυριακή. Ούτε εγώ, ούτε ο Πρωθυπουργός. Τότε η χώρα θα είναι πάλι ο αποδιοπομπαίος τράγος. Είναι η ώρα του μεγάλου ναι και του μεγάλου όχι για το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα και προς τον ΛΑ.Ο.Σ. να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. «Η χώρα θέλει να τη σώσουμε. Όταν ξεκινάμε μία δουλειά πρέπει να την τελειώσουμε. Σας καλώ να υπερψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο», είπε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.

«Δεν θα δώσουμε στήριξη σε μία αναιμική κυβέρνηση. Παραιτηθείτε πριν από την Δευτέρα και εμείς θα δεχτούμε να συζητήσουμε» απάντησε ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας, λίγες μόλις ημέρες μετά την «επιστολή των τριών». Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια, απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση και πρότεινε μία πλατφόρμα πέντε σημείων, στην οποία, όπως είπε, θα μπορέσουν να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα. «Λίγες μόλις ημέρες πριν από την κρίσιμη διαπραγμάτευση, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα εθνικό πλαίσιο με πέντε σημεία στα οποία μπορούμε να συγκλίνουμε.Να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, να αλλάξει το πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης, να υπάρξει μία άλλη πολιτική, να πούμε ότι οι καταθέσεις σε ευρώ είναι εγγυημένες, να συμφωνηθεί τρόπος αποζημίωσης των ασφαλιστικών ταμείων και να εξασφαλίσουμε ότι ελληνικό χρέος είναι αξιόπιστα βιώσιμο.

Η τοποθέτηση της κυρίας Διαμαντοπούλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. «Εγώ δέχομαι τους πέντε άξονες της κυρίας Διαμαντοπούλου αλλά να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός και να πάμε σε νέα κυβέρνηση» απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

«Αυτά που είπε η κυρία Διαμαντοπούλου είναι δικές της προτάσεις ή εκφράζει την κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης από την ΝΔ. «Γιατί αν είναι δικές της, δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αν η κυβέρνηση έχει μία θέση, ας έρθει η Υπουργός να την ανακοινώσει. Εδώ βλέπουμε στελέχη που έχουν μπει στην κούρσα διαδοχής», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Κατανοώ την ανάγκη σας να εκφράσετε την ομάδα των τριών στη Βουλή. Βλέπω μία κυβέρνηση σπαρασσόμενη, σε κλίμα αποσύνθεσης», ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Real.gr

Πως και με ποιες προϋποθέσεις θα απαλλαγείτε από το τέλος ακινήτων

Απίστευτη ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων και δικαιούνται απαλλαγή. Η διαδικασία για να αποδείξουν ότι δικαιούνται να μην πληρώσουν το χαράτσι, είναι τυπικό δείγμα της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Η αιτία είναι φυσικά η ανικανότητα του υπουργείου ............

Οικονομικών να διακρίνει με έναν σαφή και λογικό τρόπο ποιοι δικαιούνται και ποιοι όχι απαλλαγή πριν φτάσει ο λογαριασμός στα σπίτια των πολιτών. Έτσι, οι ήδη επιβαρυμένοι με δεκάδες φόρους και επιβαρύνσεις πολίτες θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν, και μάλιστα εντός 40 ημερών για να γλυτώσουν την πιθανή διακοπή ρεύματος, και μετά να κάνουν αίτηση στην εφορεία για απαλλαγή. Να σημειωθεί ότι για όσους δεν πληρώσουν το τέλος ακινήτων, το υπουργείο απειλει και με κατασχέσεις...

Η διαδικασία για την απαλλαγή

Πληρώνετε τον λογαριασμό με το ειδικό τέλος εντός 40 ημερών
Κάνετε αίτηση απαλλαγής στην αρμόδια ΔΟΥ.
Η εφορεία εξετάζει το αίτημα
Αν η αίτηση γίνει δεκτή, η ΔΟΥ σας στέλνει σημείωμα για να πάρετε την επιστροφή

Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται

-Φωτοτυπία του λογαριασμού ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ
-Δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας ή δήλωση ΕΤΑΚ ή συμβόλαιο απόκτησης ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008.

Ποιοι δικαιούνται απαλλαγής

Πολύτεκνοι:

Ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται εφόσον ο πολύτεκνος έχει την κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας. Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας ο μειωμένος συντελεστής περιορίζεται στο ποσοστό αυτό. Τα τέκνα βαρύνουν, στην περίπτωση εγγάμων, τον υπόχρεο άνδρα και ως εκ τούτου για τον χαρακτηρισμό του πολυτέκνου λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των τέκνων του κωδικού 003 της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικονομικού έτους 2011. Στις περιπτώσεις που έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 004 της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 με αριθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 4, τότε ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται στο ιδιοκατοικούμενο ακίνητο της συζύγου κατά το ποσοστό της.

Ανάπηροι:

Στην περίπτωση εγγάμων, το μειωμένο συντελεστή ειδικού τέλους έχει ο κατά κυριότητα ή επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) ιδιοκτήτης της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας, εφόσον ο ίδιος είναι ανάπηρος ή ο ή η σύζυγος που τον βαρύνει είναι ανάπηρο πρόσωπο κατά τα ανωτέρω και δεν έχει φορολογούμενο εισόδημα. Στις περιπτώσεις λοιπών προστατευόμενων ανάπηρων μελών ο μειωμένος συντελεστής χορηγείται σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 2 του άρθρου αυτού.

Άνεργοι:

Η απαλλαγή χορηγείται εφόσον ο άνεργος έχει την κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας. Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας η απαλλαγή περιορίζεται στο ποσοστό αυτό. Για την προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών λαμβάνονται υπόψη αθροιστικά οι κωδικοί 003 - 004.

Αναλυτικά πως γίνεται η απαλλαγή από τη Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου:

- Όταν συντρέχει περίπτωση μειωμένου συντελεστή σε ιδιοκατοικούμενο ακίνητο πολυτέκνου, απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, του εκκαθαριστικού φορολογίας εισοδήματος του ιδίου έτους, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, καθώς και του εκκαθαριστικού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, από τα οποία να προκύπτουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία στο δικαιούχο του μειωμένου τέλους και ιδιοκατοικείται από αυτόν, τα τέκνα είναι προστατευόμενα, το οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου είναι μέχρι 30.000,00€, η ακίνητη περιουσία του για το έτος 2008 δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00€, προσαυξημένη κατά 10.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή κάτω των 3.000,00€ καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου.

- Όταν συντρέχει περίπτωση μειωμένου συντελεστή σε ιδιοκατοικούμενο ακίνητο προσώπου που είναι το ίδιο ανάπηρο ή που βαρύνεται φορολογικά, από ανάπηρο, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από την αρμόδια αρχή για την πιστοποίηση της αναπηρίας, φωτοτυπίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, του εκκαθαριστικού φορολογίας εισοδήματος του ιδίου έτους, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, καθώς και του εκκαθαριστικού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, από τα οποία να προκύπτουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία στο δικαιούχο του μειωμένου τέλους και ιδιοκατοικείται από αυτόν, το πρόσωπο που τον βαρύνει, είναι ανάπηρο η ακίνητη περιουσία του για το έτος 2008 δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00€, προσαυξημένη κατά 10.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή κάτω των 3.000,00€ καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου.

- Όταν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής σε ιδιοκατοικούμενο ακίνητο σε μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στους καταλόγους προσφερομένων προς εργασία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων του ή του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή σε άνεργο που επιδοτήθηκε λόγω τακτικής επιδότησης από τους ως άνω φορείς και λογαριασμούς κατά τους έξι (6) τουλάχιστον από τους δώδεκα μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας έκδοσης του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, εκκαθαριστικού φορολογίας εισοδήματος του ιδίου έτους καθώς και του εκκαθαριστικού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, από τα οποία να προκύπτουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία στο δικαιούχο της απαλλαγής και ιδιοκατοικείται από αυτόν, το οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου είναι μέχρι 12.000,00€ προσαυξανόμενο με 4.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, η ακίνητη περιουσία του για το έτος 2008 δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00€, προσαυξημένη κατά 10.000,00€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή κάτω των 3.000,00€ καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου. Για να χορηγηθεί η απαλλαγή αυτή απαιτείται ο δικαιούχος να είναι άνεργος κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011.

Η απαλλαγή παρέχεται για την κύρια ιδιοκατοικούμενη κατοικία του δικαιούχου (κύριου ή επικαρπωτή του ακινήτου).
Αν ο δικαιούχος της απαλλαγής ή του μειωμένου συντελεστή δεν είναι κύριος ή επικαρπωτής του 100% του ακινήτου, τότε η απαλλαγή ή ο μειωμένος συντελεστής παρέχεται για το ποσοστό του.

Ο έλεγχος του ύψους της ακίνητης περιουσίας αφορά την αξία της περιουσίας του δικαιούχου (κύριου ή επικαρπωτή του ακινήτου) και όχι την αξία της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας.

Ποτε κόβεται το ρεύμα

Αν δεν καταβληθεί το ειδικό τέλος, εντός 40 ημερών από την έκδοση του λογαριασμού, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον Διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος διακόπτει τη σύνδεση και δεν επαναχορηγεί το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την εξόφληση του ειδικού τέλους.

Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος εντός 20 ημερών από τη διακοπή, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προχωρούν σε διαγραφή της απαίτησης από τον πελάτη σε ότι αφορά το ειδικό τέλος.

iefhmerida

Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Διακοπή ρεύματος σε 40 ημέρες για όσους δεν πληρώσουν

Εντός 40 ημερών θα διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, όπως προβλέπεται στη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ακόμα και όσοι απαλλάσσονται από την καταβολή του και τους αποσταλεί κατά λάθος με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, θα πρέπει να το πληρώσουν και στη συνέχεια να κάνουν αίτηση στην εφορία για την επιστροφή του ποσού.

Μάλιστα δεν θα μπορεί να κατατεθεί αίτηση .........

επανασύνδεσης αν οι καταναλωτές δεν φέρουν αποδεικτικό πληρωμής του ειδικού τέλους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρόμοια θα είναι η διαδικασία και στην περίπτωση που έχει επιβληθεί κατά λάθος μεγαλύτερος συντελεστής.

Σημειώνεται ότι για να απαλλαχθούν τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση, απαιτείται η ύπαρξη τιμολογίου γεωργικής ή βιομηχανικής χρήσης, αντίστοιχα, κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011.

Επιπλέον, για την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών, λαμβάνεται υπόψη εκτός του Κωδικού Απαλλαγής του νόμου 2130/1993 και ο ειδικός Κωδικός Οικονομικής Δραστηριότητας για τα Κοινόχρηστα, όπως αυτός αποτυπώνεται στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της Δ.Ε.Η. την 17η Σεπτεμβρίου 2011.

Σε ό,τι αφορά τον μειωμένο συντελεστή, εφαρμόζεται σε πολύτεκνους, άνεργους και ανάπηρους ή οικογένειες που βαραίνουν ανάπηροι, οι οποίες όμως έχουν κυριότητα ή την επικαρπία (100% ή κατά ποσοστό) της ιδιοκατοικούμενης κύριας κατοικίας.

Στην περίπτωση ποσοστού συνιδιοκτησίας η απαλλαγή περιορίζεται στο ποσοστό αυτό.

econews

Η απεργία «φρενάρει» τα... ραβασάκια της εφορίας

Καθυστέρηση παρατηρείται στην αποστολή των πολυεκκαθαριστικών σημειωμάτων που εμπεριέχουν- την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και έκτακτες εισφορές- στους φορολογούμενους, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και των καταλήψεων των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε .........

στην Καθημερινή ότι είναι άγνωστο πότε θα αποσταλούν, ωστόσο τονίζει ότι τα περισσότερα πολυεκκαθαριστικά έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet.

Όπως αναφέρει, πιθανότητα τις επόμενες ημέρες να υπάρξει ρύθμιση που θα παρατείνει την ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης που λήγει την 31η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχουν αποσταλεί πολλά εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος.

Καθημερινή

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Του Συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Το κινητό τηλέφωνο σας δίνει το ισχυρό πλεονέκτημα να επικοινωνείτε με την φωνή σχεδόν παντού και πάντα. Όμως μια σημαντική ευθύνη συνοδεύει τα πλεονεκτήματα των κινητών τηλέφωνων, μια ευθύνη που κάθε χρήστης πρέπει να υποστηρίζει.

Όταν οδηγείτε αυτοκίνητο, η οδήγηση είναι η πρώτη σας ευθύνη.
Όταν χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο πίσω από το ............

τιμόνι του αυτοκίνητου, πρέπει να είστε λογικοί και να θυμάστε τις παρακάτω συμβουλές:

γνωρίστε το κινητό σας τηλέφωνο και τις δυνατότητες του, όπως γρήγορη κλήση, και επανάκληση. Εάν είναι διαθέσιμες αυτές οι δυνατότητες σας βοηθούν να πραγματοποιείτε τις κλήσεις σας χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας από το δρόμο.

όταν υπάρχει, να χρησιμοποιείτε την συσκευή hands free. Εάν είναι δυνατόν προσθέστε μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στο κινητό σας τηλέφωνο με ένα από τα πολλά εξαρτήματα Bluetooth που υπάρχουν σήμερα.

τοποθετήστε το κινητό σας τηλέφωνο σε θέση που να το φτάνετε εύκολα. Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο χωρίς να παίρνετε τα μάτια σας από τον δρόμο. Εάν έχετε μια εισερχόμενη κλήση σε ακατάλληλη στιγμή αφήστε το φωνητικό μήνυμα να απαντήσει για εσάς.

ενημερώστε τον συνομιλητή σας ότι οδηγείτε. Εάν είναι απαραίτητο, αναβάλλετε την κλήση σε μεγάλη κυκλοφορία η επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Η βροχή, το χιονόνερο, το χιόνι, ο πάγος και η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να είναι επικίνδυνα.

μην κρατάτε σημειώσεις η ψάχνετε τηλεφωνικούς αριθμούς ενώ οδηγείτε. Η σημείωση σε μια λίστα εργασιών η η αναζήτηση στο ευρετήριο σας αποσπούν την προσοχή από την κύρια ευθύνη σας, την ασφαλή οδήγηση.

να πραγματοποιείτε κλήσεις με σύνεση και να υπολογίζετε την κίνηση. Εάν είναι δυνατόν πραγματοποιείστε κλήσεις όταν δεν μετακινήστε η πριν μπείτε σε κίνηση. Δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε τις κλήσεις σας όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Ένα είναι ανάγκη να κάνετε μια κλήση ενώ κινήστε πληκτρολογείστε μόνο μερικά νούμερα, ελέγξτε τον δρόμο και τους καθρέπτες σας και μετά συνεχίστε.

μην εμπλέκεστε σε συζητήσεις με ένταση η συγκινησιακή φόρτιση, οι οποίες ενδέχεται να αποσπάσουν την προσοχή. Ενημερώστε τους συνομιλητές σας ότι οδηγείτε και αναβάλλετε συζητήσεις που πιθανόν να σας αποσπάσουν την προσοχή σας από τον δρόμο.

χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο για να καλέσετε βοήθεια. Καλέστε τον αριθμό επείγουσας κλήσης 112 σε περίπτωση πυρκαγιάς, αυτοκινητιστικού ατυχήματος η πρώτων βοηθειών. Να θυμάστε ότι η κλήση είναι δωρεάν στο κινητό τηλέφωνο.

χρησιμοποιείστε το κινητό σας τηλέφωνο για να βοηθήσετε άλλα άτομα σε επείγουσες ανάγκες. Εάν δείτε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, έγκλημα η άλλη σοβαρή επείγουσα ανάγκη όπου κινδυνεύουν άνθρωποι η ζώα καλέστε τον αριθμό επείγουσας κλήσης, όπως θα θέλατε να κάνουν άλλοι για εσάς

εμείς πάντως και καθαρά για λόγους υγείας και μόνο είμαστε εναντίον της χρήσης του κινητού στο αυτοκίνητο είτε χρησιμοποιείτε hands free η Bluetooth και είτε το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση είτε όχι. Και αυτό διότι κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κινητού τηλέφωνου στην καμπίνα συσσωρεύεται μια πολύ μεγάλη ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας λόγω του κλωβού Faraday που κάποτε μάθαμε στα σχολικά μας χρόνια Εάν είναι απαραίτητο να μιλάτε στο αυτοκίνητο χρησιμοποιείστε ένα car kit για να έχετε (στην κυριολεξία) το κεφάλι σας ήσυχο.

Παράταση για τις εγγραφές στα πανεπιστήμια μέχρι το τέλος του μήνα.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου παρατείνονται οι εγγραφές των εισαχθέντων στα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Κατά την πρώτη εφαρμογή του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου ένας μικρός αριθμός υποψηφίων δήλωσε ότι ανήκει σε ειδική περίπτωση πολυτέκνου, τριτέκνου ή κοινωνικών κριτηρίων, επικαλούμενοι δικαιολογητικά τα οποία δεν ήταν συμβατά με τα απαιτούμενα στο νόμο.

Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται αντιμετώπιση .........

του προβλήματος κατ΄ εξαίρεση μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι αυτοί θα εισαχθούν στην αντίστοιχη σχολή της γενικής κατάταξης με βάση την βαθμολογία τους.

Newsbeast

Η Βουλή «αδειάζει» τον Βενιζέλο: Αντισυνταγματικό το «πέναλτι» για τις αποδείξεις

Την άποψη ότι, είναι αντισυνταγματική η διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που αναφέρεται στο «πέναλτι» φόρου ύψους 10%, που θα πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι, όταν οι προσκομιζόμενες αποδείξεις δαπανών υπολείπονται σε αξία του 25% του ατομικού εισοδήματός τους, εξέφρασε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, σε έκθεσή της.

Παράλληλα, σημείωσε τον προβληματισμό της ..........

για τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, όταν το όριο κινδύνου φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 6.897 ευρώ.

Η έκθεση αναφέρει ότι «ως προς το ζήτημα της επιβολής πρόσθετου φόρου με συντελεστή 10% επί του ποσού, που οι προσκομιζόμενες αποδείξεις δαπανών του φορολογουμένου υπολείπονται σε αξία του ενός τετάρτου (ποσοστό 25%) του ατομικού εισοδήματός του (και μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ), παρατηρείται ότι, σύμφωνα προς το άρθρο 78 παρ. 1 του Συντάγματος, αντικείμενο του φόρου μπορεί να είναι το εισόδημα, η περιουσία ή οι δαπάνες και οι συναλλαγές του φορολογουμένου. Εν προκειμένω, ο επιβαλλόμενος φόρος ενδεχομένως δεν βρίσκεται σε αρμονία με την ανωτέρω διάταξη, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να επιβάλλεται επί του εισοδήματος, της δαπάνης ή της περιουσίας, αλλά επί της μη διενέργειας δαπάνης, η οποία δεν μπορεί, κατά τα ανωτέρω, να αποτελεί αντικείμενο φόρου».

Για το αφορολόγητο όριο και το όριο κινδύνου φτώχειας, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής επισημαίνει τα εξής: «Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Δεκέμβριος 2010, με έτος αναφοράς το έτος 2008) για τον Κίνδυνο Φτώχειας το κατώφλι κινδύνου φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 6.897 ευρώ ετησίως ανά άτομο και 14.484 ευρώ ετησίως για ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά (με βάση μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα το ποσό των 13.504,88 ευρώ και μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το ποσό των 23.394,73 ευρώ)».

Παράλληλα, η έκθεση επισημαίνει ότι «ενόψει των ανωτέρω, δημιουργείται προβληματισμός για το κατά πόσο η θέσπιση αφορολόγητου ποσού εισοδήματος το οποίο ενδεχομένως είναι χαμηλότερο από το ελάχιστο όριο διαβίωσης του φορολογουμένου (εφόσον ήθελε θεωρηθεί ότι το ελάχιστο όριο διαβίωσης ταυτίζεται με τα ανωτέρω στατιστικά στοιχεία ως προς το κατώφλι κινδύνου φτώχειας) είναι συμβατή με την αρχή της φορολόγησης με βάση τη φοροδοτική ικανότητα, τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την υποχρέωση προστασίας της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας».

in.gr και Newpost

Δραματική συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου πριν την ονομαστική

Πριν από την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία του πολυνοσχεδίου έχει προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να ενημερώσει τους υπουργούς της κυβέρνησης για τις εξελίξεις, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της προσεχούς Κυριακής.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για ...........

τις 2 μετά το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση πλέον προσπαθεί να διατηρήσει την κοινοβουλευτική της δύναμης κατά την ονομαστική κατ' άρθρον ψηφοφορία του πολύνοσμοσχεδίου σήμερα το απόγευμα, καθώς ο φόβος των διαρροών είναι αυξημένος.

iefhmerida

Κορυφώνονται σήμερα οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιo

Κορυφώνονται σήμερα οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο, δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας. Νέο ραντεβού των συνδικάτων και των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα ενώ το ΠΑΜΕ σχεδιάζει να περικυκλώσει τη Βουλή.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας ενώ .............

ο σιδερένιος φράχτης έχει ήδη στηθεί στη λεωφ. Βασ. Σοφίας. Η Τροχαία έχει προχωρήσει από νωρίς το πρωί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, τοπική αυτοδιοίκηση, καθηγητές και δάσκαλοι. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα τα νοσοκομεία λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Κλειστές οι τράπεζες, τα λιμάνια ενώ απεργούν και οι εφοριακοί. Αποχή από τα καθήκοντά τους συνεχίζουν οι δικηγόροι ενώ απεργούν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Χωρίς ταξί και σήμερα η Αθήνα. Στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα Τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00, ενώ από τις 8.00 έως τη λήψη της βάρδιας θα κινηθεί το Τραμ. Οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του Μετρό θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Απεργούν οι εργαζόμενοι σε Προαστιακό και ΟΣΕ.

Mega Channel

«Στριμωγμένος» από την Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά ο Σαμαράς

Σε κλοιό πιέσεων θα βρεθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, παραμονές της κρίσιμης συνόδου κορυφής όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Ο κ. Σαμαράς ο οποίος θα πάει στην Βελγική πρωτεύουσα μία μέρα πριν από τον πρωθυπουργό προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Το κλίμα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ........

δεν είναι θετικό σε ένα μεγάλο μέρος των ομολόγων του από τα κεντροδεξιά κόμμα της Ε.Ε. και γι αυτό τις επόμενες μέρες έχει προγραμματίσει μια σειρά συνεντεύξεων σε Γερμανικά και Γαλλικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να βελτιώσει την «τσαλακωμένη» εικόνα του κόμματος του. Σε ανάλογο τόνο κινούνται και μεγάλα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί στην Ευρώπη για την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα ήταν και το δημοσίευμα της «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε» η οποία γράφει : «Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ βρίσκονται σ' έναν άσχημο δρόμο που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στον Πειραιά. Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα και κακόφημα μπαρ γεμίζουν την περιοχή. Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας που ο Σαμαράς - Πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της ΝΔ- θέλει να φύγει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα από την περιοχή. Στόχος του κ. Σαμαρά είναι το Μέγαρο Μαξίμου «ένα κομψό κτίριο στο κέντρο της πόλης μπροστά στον Εθνικό Κήπο με μαρμάρινες κολώνες και παρκέ ηλικίας σχεδόν 200 ετών».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η κρίσιμη συγκυρία που περνάει η Ελλάδα και αναφέρεται ότι «δεν απορούν μόνον οι Έλληνες με το γεγονός, γιατί κάποιος να θέλει να κυβερνήσει τη χώρα αυτή τη δεδομένη στιγμή. Ακόμη και σ' άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναρωτιούνται τί μπορούν να περιμένουν από τον πρωθυπουργό Σαμαρά. Ο σκεπτικισμός είναι μεγάλος. Στην διάρκεια της κρίσης ο Σαμαράς έκανε αισθητή την παρουσία του κυρίως με την αρνητική στάση του».

Βεβαίως στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι ο κ. Σαμαρας προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και αφήνεται σαφώς να εννοηθεί ότι αν γίνονταν πρόωρες εκλογές θα τις κέρδιζε και θα γινόταν πρωθυπουργός.

Γι αυτό ίσως στη Νέα Δημοκρατία κάθε άλλο παρά πτοούνται από τα αρνητικά σχόλια και την στάση των Κεντροδεξιών ομολόγων τους καθώς θεωρούν ότι η στάση που κρατά ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμάται από τον κόσμο και προσθέτει πόντους στη Νέα Δημοκρατία.

iefhmerida

Μέχρι την Παρασκευή θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα Διαβάστε περισσότερα: http://freegreecenow.blogspot.com/2011/10/blog-post_3

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πέμπτη αξιολόγηση του... ελληνικού προγράμματος.Η ανάλυση θα εξετασθεί στο Eurogroup της Παρασκευής το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τα συμπεράσματα της τρόικας και ακολούθως την εκταμίευση στις της επόμενης δόσης του ευρωπαϊκού δανείου προς την Ελλάδα ύψους 5,8 δισ. ευρώ, στις αρχές Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα με την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού .........

χρέους που έχει συντάξει η τρόικα, αναμένεται και η έκθεση του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αύριο, Πέμπτη, ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Ταμείου Τζέρυ Ράις, αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις για τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ επί του ελληνικού προγράμματος, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Ράις θα ανακοινώσει και το πότε θα συγκληθεί το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Και στις δύο εκθέσεις θα αναφέρεται πως η τρόικα κατέληξε σε συμφωνία με τις ελληνικές αρχές επί των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης να επανέλθει στη σωστή πορεία υλοποίησης και θα τονίζεται ότι είναι απαραίτητο οι ελληνικές αρχές να επιμείνουν περισσότερο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την οικονομία γενικότερα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η περαιτέρω μείωση του ελλείμματος με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο και να δημιουργηθούν οι όροι που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη.

eklogika.gr

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Νέα μετάθεση στην έναρξη του πρωταθλήματος που πάει για 13 Νοέμβρη

Από σαράντα κύματα έχει περάσει η έναρξη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.
Αρχικά η Επιτροπή είχε ανακοινώσει στην προκήρυξη ότι η σέντρα θα γίνονταν στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, αργότερα τη μετέθεσε για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου και λίγο αργότερα με νεότερο έγγραφο για τις 29 και 30 του μήνα.

Όμως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, ..........

υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες και η Επιτροπή βλέπει ότι είναι αδύνατο η πρεμιέρα να γίνει στις 30 Οκτωβρίου.

Έτσι τις επόμενες μέρες θα μεταθέσει εκ νέου την έναρξη του πρωταθλήματος για τις 12 και 13 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Βαγγέλης Τοπολιάτης και τα μέλη Μιχάλης Τζανόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣΔΑ) και Γιάννης Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ) περιμένουν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ για να μάθουν αν τελικά γίνει διακανονισμός στα πρόστιμα που οφείλουν αρκετές ομάδες της κατηγορίας και ιδιαίτερα αυτές που υποβιβάστηκαν από τη Β' και Γ' Εθνική.

Επίσης θέλουν να ξεκαθαρίσουν και κάποιες εκκρεμοδικίες που υπάρχουν με επαγγελματικά σωματεία, ώστε στη συνέχεια να γίνει η κλήρωση στους εννέα από τους δέκα ομίλους (έχει βγει ήδη το αγωνιστικό πρόγραμμα στο δέκατο όμιλο). Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν 2-3 εμβόλιμες αγωνιστικές μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στις 12 και 13 Μαΐου 2012.

ionian sports