Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Την τοποθέτηση σεισμογράφων στην περιοχή της Οιχαλίας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης

Την τοποθέτηση σεισμογράφων στην περιοχή της Οιχαλίας στην οποία παρατηρείται αυξημένη σεισμική δραστηριότητα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή των κ. κ. Ευθύμιου Λέκκα Αντιπρόεδρου ΟΑΣΠ, Γεωλόγου, Γκανά Αθανάσιου εκ μέρους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Παπαζάχου Κωνσταντίνου Πολιτικού μηχανικού του ΟΑΣΠ, της κας Νικολάκου Κωνσταντίνας Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, του κ. ΑΠόστολου Παπαφωτίου Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και του κ. Γιαννακέα Παναγιώτη Διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους ειδικούς ..........

επιστήμονες για την συνεργασία, έκανε λόγο για την επιμονή του φαινομένου με συνεχείς μικρούς σεισμούς η οποίοι δικαιολογημένα δημιουργούν ανασφάλεια στους κατοίκους.

Επισήμανε επίσης την ετοιμότητα της Περιφέρειας καθώς την ανάγκη για πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής από τους ειδικούς και έκανε λόγο για εφησυχασμό των κατοίκων μιας και ο καθηγητής κ. Λέκκας επισήμανε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το φαινόμενο εκτονώνεται με πολλούς μικρούς σεισμούς και έτσι μειώνεται η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την διαμόρφωση σε συνεργασία με τους καθηγητές ενός σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (πολιτικής προστασίας) σε επίπεδο Περιφέρειας, σχέδιο στο οποίο θα συμβάλουν σημαντικά οι νέες τεχνολογίες καθώς και ο εθελοντισμός.
Συμφωνήθηκε ώστε οι καθηγητές να επισκεφθούν τα χωριά που βρίσκονται στο επίκεντρο των σεισμών για την ενημέρωση των κατοίκων καθώς και τη τοποθέτηση σεισμογράφων σε δύο καίρια σημεία της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας ώστε να καταγράφονται συνεχώς τα φαινόμενα.

Επιστολή Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για τις άδειες χρήσης νερού.

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την ενημέρωση που είχαν οι αγρότες των Γαργαλιάνων για τις άδειες χρήσης νερού καθώς όπως υποστηρίζουν η περιοχή τους δεν διαθέτει κρατικές γεωτρήσεις και έτσι ομάδες παραγωγών των 10-15 ατόμων εχουν κανει ομαδικές γεωτρήσεις για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.
Υποστηρίζουν ότι το κατώτατο όριο των ...........

100.000 κυβικών δεν επαρκεί καθώς 300 στρέματα δια 15 παραγωγούς αντιστοιχούν περίπου 20 στρέματα, που δεν επαρκεί, και ζητούν να αυξηθεί στα 200.000 κυβικά.

Ταυτόχρονα στέλνουν τα αιτήματα τους

Αξιότιμε κ. υπουργέ

Σε ανοιχτή συζήτηση-ενημέρωση στις 29-09-11 σε συνεργασία του Αγροτικού συλλόγου Γαργαλιάνων με την περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στην Δ. βιβλιοθήκη , παρουσία 300 παραγωγών , μας έγινε γνωστό από τους ομιλητές κ. Τηνιακό Λεονάρδο διευθυντή υδάτων Δ. Ελλάδος και τον κ. Μουτάφη Γεώργιο διευθυντή αγροτικής οικονομίας Κορίνθου, ότι η διαδικασία είναι απλή για τις γεωτρήσεις με κατανάλωση έως 100,000 κυβικά μέτρα, αφού δεν χρειάζονται μελέτη περιβαλλοντικών όρων, τοπογραφικά, μελετητική εταιρία.

Η διάταξη για γεωτρήσεις έως 100,000 κυβικά είναι το κλειδί για τους μικρομεσαίους αγρότες ώστε να προχωρήσουν στην διαδικασία άδειας χρήσης νερού χωρίς οικονομικό κόστος.

Στον ελαιόκαμπο των Γαργαλιάνων τον μεγαλύτερο ίσως στην χώρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που γίνεται η καλλιέργεια της ελιάς, δεν είχαμε την τύχη να διαθέτουμε δημόσιες γεωτρήσεις , λιμνοδεξαμενές, η το φράγμα του λαγκουβάρδου που χρόνια διεκδικούμε. Την λύση για άρδευση των καλλιεργειών μας την βρήκαμε μόνοι μας δημιουργώντας ομαδικές γεωτρήσεις των 10-15 παραγωγών αφού το κόστος μιας γεώτρησης είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Η ευεργετική διάταξη της κατανάλωσης έως 100,000 κυβικά δίνει την δυνατότητα άρδευσης για συγκεκριμένο αριθμό στρεμμάτων που στην ελαιοκαλλιέργεια υπολογίζεται σύμφωνα με την διεύθυνση αγροτικής οικονομίας στα 250-300 στρέμματα, αριθμός υπέρικανοποιητικος για ατομική γεώτρηση.

Στην ομαδική όμως, κάνοντας την διαίρεση: 300στρέμματα διά 15 παραγωγούς , αντιστοιχούν 20 στρέμματα , αριθμός που δεν επαρκεί για να ποτίσουμε τα χωράφια μας. Για τον λόγο αυτό σας ζητάμε στις ομαδικές γεωτρήσεις να ανέβει η κατανάλωση στα 200,000 κυβικά.

Για τις περιπτώσεις που δόθηκε νόμιμη άδεια σε ομαδική γεώτρηση εάν σε αυτή προστέθηκαν καινούργια μέλη μετά το 2005, χρειάζεται φάκελος για την αρχική ομάδα και τροποποιητικός φάκελος για τα καινούργια μέλη - ανησυχούμε μήπως για οποιοδήποτε λόγο δεν πάρουν άδειά χρήσης τα νέα μέλη που έχουν καταβάλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την συμμετοχή τους στον μηχανολογικό-ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Σε αυτή τη ομάδα είναι και αυτοί που δεν είχαν συμβόλαια και θα κάνουν τώρα.

Επίσης στις περιπτώσεις που η άδεια γεώτρησης βγήκε με βιομηχανικό ρεύμα αλλά στην συνέχεια παραχωρήθηκαν μερίδια σε παραγωγούς για άρδευση των χωραφιών τους ακολουθήται η ίδια διαδικασία ή θα έχουμε πρόβλημα?

Τα παραπάνω ζητήματα που σας θέτουμε υπολογίζουμε πως αφορούν περί τους 3.000 παραγωγούς στην περιοχή των Γαργαλιάνων. Αυτά συζητάνε μεταξύ τους και για αυτό τον λόγο επανερχόμαστε με δεύτερη επιστολή μας.

Τέλος, συμφώνα με τις πληροφορίες μας ,το αρμόδιο γραφείο που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις μας, στελεχώνετε από τρείς υπαλλήλους που εκτός από τις περίπου 5000 αιτήσεις άδειας χρήσης που υπολογίζουμε στον νομό μας , έχουν να διεκπεραιώσουν τα εταιρικά Φωτοβολταικά, τις άδειες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και τις σταβλικές εγκαταστάσεις, ενώ και ο παραγωγός πρέπει να διανύσει 120 χιλιόμετρά για όσες φορές χρειαστεί ώστε να πάρει την άδεια χρήσης. Για τον λόγο αυτό αίτημα όλων των παραγωγών της περιοχής είναι να καταθέσουμε τις αιτήσεις μας στην διεύθυνση αγροτικής οικονομίας.

Ευελπιστούμε πως θα γίνουν όλες οι αναγκαίες τροποποιήσεις-αποσαφηνήσεις ώστε να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαδικασία χορήγησης άδειας χρήσης νερού, και να μπει μια τάξη στο χάος των γεωτρήσεων χωρίς όμως να μείνει από νερό κανένας παραγωγός μια και από αυτό κρίνεται η βιωσιμότητα του.

Ακολουθούν τα αιτήματα μας, που στόχο έχουν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

ΤΟ ΔΣ


ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ 28-09-11

1) Ενεργοποίηση προγραμμάτων από αδιάθετους πόρους για ενημέρωση- ορθολογική χρήση – διαχείριση – αειφορία – επιστημονική ερευνά για το νερό.

2) Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας 15-12-11 κατά δύο έτη. Λόγω του υπερβολικού όγκου αιτήσεων αλλά και για το εύλογο χρονικό διάστημα περαίωσης της καταγραφής του υδάτινου πλούτου της χώρας μας.

3) Στις ήδη υπάρχουσες νομίμως αδειοδοτημένες γεωτρήσεις δεν μπορούν να καθοριστούν αποστάσεις – συνενώσεις πόσο μάλλον σφραγίσματα γεωτρήσεων.

4) Να ανέβει από 100.000 κυβικά μέτρα στα 200.000 κυβικά μετρά η κατανάλωση για τις ομαδικές γεωτρήσεις.

5) Ανανέωση της χρήσεις νερού από τρία χρόνια σε δέκα χρόνια, με υποχρέωση χημικής ανάλυσης νερού κάθε τρία χρόνια.

6) Στα πηγάδια απλή καταγραφή και υποχρέωση χημικής ανάλυσης κάθε τρία χρόνια.

7) Να γίνεται δεκτή η δωρεάν παραχώρηση χρήση νερού με ιδιωτικό συμφωνητικό, από τον παραγωγό σε γειτονικούς Παραγωγούς.

8) Μεταφορά των αρμοδιοτήτων για την άδεια χρήσης από την αποκεντρωμένη διοίκηση στην περιφέρεια.

9) Καταγραφή των γεωτρήσεων από την περιφέρεια.

10) Στελέχωση των διευθύνσεων αγροτικής οικονομίας από εργαζόμενους της πρώην ΥΕΒ που γνωρίζουν το αντικείμενο, για να δεχτούν και να προωθήσουν τις αιτήσεις των αγροτών.

11) Άρση της απόφασης της πρώην Νομαρχίας Μεσσηνίας ώστε να επεκταθεί το όριο μεταφοράς του νερού και πέρα τα 1.500 μέτρα

12) Απλοποίηση της διαδικασίας και των δικαιολογητικών για άδεια χρήσης νερού.

ΤΟ ΔΣ

Το Video με τα γκολ του αγώνα Γεωργία - Ελλάδα 1 - 2



Δείτε τα video με τα γκολ από τον αγώνα Γεωργία - Ελλαδα






Γεωργία - Ελλάδα 1 - 2. Στο Euro 2012 η Εθνική

Την ώρα που όλα έμοιαζαν μαύρα.

Την ώρα που άρχισαν να… τρέχουν τα σάλια των Κροατών.

Εκείνη ακριβώς την ώρα ο Γιώργος Φωτάκης έκοψε την όρεξη σε Τιμούρ και Γεωργιανούς και άφησε στον «παλιό» Χαριστέα να κόψει οριστικά (2-1) το εισιτήριο για το Euro 2012!

Κακή η Εθνική, τυχερή που έπαιξε με παίκτη .......

παραπάνω απ’ το 65’, αλλά… ποιος θα το θυμάται το καλοκαίρι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας;

Πώς έπαιξε

Με τις απουσίες γνωστές (Α. Παπαδόπουλος, Ζαραδούκας, Σαμαράς, Τοροσίδης) και τις εκπλήξεις να έχουν αποκλειστεί από την προηγούμενη κιόλας μέρα (όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά την ενδεκάδα στη συνέντευξη Τύπου), ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με το κλασικό και αγαπημένο του 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Βύντρα. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Κατσουράνης, μπροστά του οι Τζιόλης-Καραγκούνης και στην τριάδα της επίθεσης οι Χαριστέας (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Γκέκας (κορυφή).

Το μάτς

Το μόνο που είχε να κάνει η Εθνική στη Γεωργία ήταν το αυτονόητο: Να πάει για τη νίκη απέναντι σ’ έναν αδύναμο αντίπαλο. Τελικά το μόνο που έκανε ήταν… τη ζωή της δύσκολη. Χάνοντας ένα εικοσάλεπτο μέχρι να «αποφασίσει» αν θα προστατέψει τον πόντο ή αν θα κόψει γρήγορα τον αέρα στους Γεωργιανούς, οι τελευταίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τη γεμίσουν άγχος.

Αυτό που ξεκίνησε απ’ το αμέσως επόμενο λεπτό -αφότου ο Τζόρβας μετέτρεψε σε «έγκλημα» την αθώα (κι απ’ το σπίτι του) εκτέλεση φάουλ του Ταργκαμάτζε. Αυτό που είχε το δικό του μερίδιο, ώστε ο Κατσουράνης να σουτάρει πάνω στον Ρεβισβίλι και ο Γκέκας -αμέσως μετά- στην εναέρια ζωή της Τιφλίδας. Κι αυτό που συνόδευσε (και έκανε αποτυχημένη) κάθε προσπάθεια των διεθνών να έρθουν «στα ίσια τους», φέρνοντας… στα ίσια το σκορ μέχρι την ανάπαυλα.

Δυστυχώς για την Εθνική το… τρακ δεν ήταν το μόνο που συνεχιζόταν μετά την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια. Συνεχιζόταν και το «τσακ» που φαινόταν να λείπει για να κάνει ο Τζόρβας το δεύτερο (και μοιραίο πια) λάθος. Την ώρα, λοιπόν, που οι Γεωργιανοί συνέχιζαν να φτάνουν πρώτοι στη μπάλα, οι Παπαδόπουλος-Σπυρόπουλος (ευτυχώς) έκαναν την… εξαίρεση στις ασταθείς αποκρούσεις του Έλληνα γκολκίπερ και πρόλαβαν τα χειρότερα.

Έκαναν ακόμα πιο ζωηρή, δε, τη σκέψη που (κακά τα ψέματα) όλοι μας κάναμε ότι «όλα γίνονται πάλι για να το γυρίσουμε»! Ε, η ίδια σκέψη πέρασε κι απ’ το μυαλό του Σάντος. Ο Πορτογάλος ακολούθησε το σενάριο του ματς με την Κροατία (αλλαγή Τζιόλη με Φωτάκη), ο Κετσπάγια… δεν είχε άλλη να κάνει μετά τον τραυματισμό του Ταργκαμάτζε και το κεφάλι του Αμισουλασβίλι στο σουτ του Φωτάκη απλά επιβεβαίωσε πως ο… Θεός είχε πάρει το γαλανόλευκο κασκόλ!Εκείνο που ανέμισε οριστικά λίγο μετά (για να πανηγυρίσει την πρόκριση), όταν ο Άγγελος Χαριστέας -τιμής ένεκεν θα έλεγε κανείς- αναλάμβανε να στείλει οριστικά στους ουρανούς (ή σε Ουκρανία-Πολωνία για τους πιο ρεαλιστές) την Εθνική!

Οι συνθέσεις

ΓΕΩΡΓΙΑ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Καλάτζε, Γκριγκαλασβίλι (50' Ιασβίλι), Κανκάβα (42' λ.τ. Λομπιανίτζε), Χιζανισβίλι, Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Μιχελίτζε (65' Γκουρούλι), Κομπιασβίλι

Στον πάγκο: Κβασβάτζε, Χουμπούτια, Γκριγκαλάβα, Ντβαλισβίλι

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Χαριστέας, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Γκέκας

Στον πάγκο: Χιώτης, Κονέ, Μάκος, Πέτσος, Μαλεζάς, Σκόνδρας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντι Λιμπερατόρε, Ντι Φιόρε (Ιταλία)

Την Παρασκευή καλείται να καταθέσει στον οικονομικό εισαγγελέα ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς

Κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη έλαβε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, που καλείται να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί με αφορμή ισχυρισμούς που φέρεται να διατύπωσε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ για αναξιοποίητη λίστα φοροφυγάδων.

Ο κ. Πεπόνης απέστειλε ήδη κλήση στον ........

κ. Κουσελά για να καταθέσει την ερχόμενη Παρασκευή ως πρώτος από τους μάρτυρες της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία εμφάνιζαν τον πρώην υφυπουργό να συναρτά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Ο κ. Κουσελάς, ωστόσο, φαίνεται να αναδιπλώνεται, καθώς χθες τόνισε πως «δε δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με φοροφυγάδες πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Επίσης την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, που να έχει παραδοθεί από τον κ. Κουσελά στο υπουργείο Οικονομικών, διέψευσε και ο τότε αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βάρδα Ηλείας: Αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Εθνική Τράπεζα

Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Βάρδας Ηλείας με στόχο να σταματήσουν τη συρρίκνωση της περιοχής τους. Αυτό αποφάσισε χθες βράδυ η λαϊκή συνέλευση που είχε συγκαλέσει ο Εμπορικός Σύλλογος χθες βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Βάρδας, ........

η λαϊκή συνέλευση δέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημ. Αρβανίτη, να παραχωρηθεί δημοτική αίθουσα για τη στέγαση της Υπηρεσίας.

Η απόφαση ωστόσο για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας ήταν πιο δυναμική, με τη λαϊκή συνέλευση να αποφασίζει την άρση όλων των καταθέσεων και τη διακοπή όλων των συναλλαγών με τη συγκεκριμένη τράπεζα.

The best

Νάντια Γιαννακοπούλου: Σοβαρές ζημιές στη Μεσσηνία από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις

«Τρέμει η γη» στη Μεσσηνία από τους χθεσινούς σεισμούς, ενώ οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις επιβαρύνουν κι άλλο τα τραυματισμένα κτίρια της περιοχής. Ενδεικτικά, εικοσιπέντε σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, αρκετά από αυτά είναι ακατοίκητα, το καμπαναριό της εκκλησίας στο χωριό Κατσαρού είναι ετοιμόρροπο και αρκετοί μαντρότοιχοι έπεσαν.

Αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν δρόμοι του .......

χωριού, καθώς πάνω από 400 δονήσεις έχουν σημειωθεί τους τελευταίους 4 μήνες στον Δήμο Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας. Οι επιστήμονες, που επισκέφθηκαν την περιοχή, δεν φαίνεται να ανησυχούν, όμως οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι.

Χαρακτηριστικά στις 10/10/11, το σενάριο επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Η πρώτη δόνηση, λίγο μετά τις 4 το πρωί, μεγέθους 3,9 Ρίχτερ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τους κατοίκους. Η δεύτερη στις 7.49, αν και ήταν του ίδιου μεγέθους, έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Πιο δυνατή ωστόσο ήταν η βραδινή, στις 22.07, η οποία ήταν εντάσεως 4,5 Ρίχτερ, για να ακολουθήσει και μετασεισμός 3,9 Ρίχτερ. Τα κτίρια που μήνες τώρα έχουν ταλαιπωρηθεί από τις συνεχείς δονήσεις - παλιά στην πλειοψηφία τους - άρχισαν να αποκαλύπτουν τις πρώτες τους "πληγές".

Ιδιαίτερα, οι χθεσινές δονήσεις έπληξαν περισσότερο το χωριό Κατσαρού. Η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που είχε ήδη "πληγές" από τους προηγούμενους σεισμούς, υπέστη και άλλες ρωγμές, με αποτέλεσμα το καμπαναριό να είναι ετοιμόρροπο, ενώ το τέμπλο έχει διαλυθεί.

Εν τω μεταξύ, καθησυχαστικός εμφανίζεται για το φαινόμενο ο σεισμολόγος κ. Ευθύμιος Λέκκας ενώ ο δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης, έχει ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σεισμόπληκτη και να έρθουν άμεσα λυόμενα, που υπάρχουν στην περιοχή από παλιότερους σεισμούς και από πυρκαγιές που χρησιμοποιούνται σαν αποθήκες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο των συνεχών σεισμών στην περιοχή δεν ενέχει κινδύνους και η κατάσταση μπορεί να παραμένει ανησυχητική για τους κατοίκους, ωστόσο δεν πρέπει να αναμένονται πολύ ισχυρότερες δονήσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι οι σεισμοί δεν φθάνουν σε μεγαλύτερα μεγέθη από τα ήδη καταγεγραμμένα, οι συγκεκριμένες διακυμάνσεις στην έντασή τους δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, η σεισμικότητα είναι τελείως τοπική, εφόσον το επίκεντρο είναι ακριβώς κάτω από την περιοχή της Οιχαλίας και οι ζημιές, που σημειώθηκαν, οφείλονται στους σεισμούς των 4,5 βαθμών αλλά και στην κατάσταση συγκεκριμένων κτιρίων. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

1. Πότε αναμένεται να διενεργηθούν οι αυτοψίες των μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, αποτέλεσμα της νέας σεισμικής δραστηριότητας;

2. Προτίθεται το Υπουργείο να κηρύξει σεισμόπληκτη την πληγείσα περιοχή και να επιτρέψει τη χρήση των λυόμενων κατασκευών, ώστε να διατεθούν σε κατοίκους που χρειάζεται να αφήσουν προσωρινά την κατοικία τους;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Ο καιρός της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου





Σύσκεψη με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π) και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Σύσκεψη με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π) και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου (Γ.Ι.) με θέμα τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις στην Μεσσηνία, θα πραγματοποιήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στις 18:00 το απόγευμα.

Μετά τις πρώτες άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Π και το Γ.Ι. αλλά και τις αυτοψίες, η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται με στόχο να γίνει θεώρηση της υφιστάμενης κατάστασης και των ενεργειών που πρέπει να προβεί η Περιφέρεια για την αντισεισμική προστασία κτιρίων στις περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.

Στην σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι κ. κ. Ευθύμιος ..........

Λέκκας Αντιπρόεδρος ΟΑΣΠ, Γεωλόγος, Γκανάς Αθανάσιος εκ μέρους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και Παπαζάχος Κωνσταντίνος Πολιτικός μηχανικός του ΟΑΣΠ.

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για τα δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ζητώντας άμεση λύση για δικαιούχους εγκεκριμένων δανείων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που έχουν μείνει μετέωροι εξαιτίας της γενικότερης αναστολής στη χορήγηση δανείων του ΟΕΚ, η οποία ισχύει από πέρυσι τον Ιούλιο.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:......

«Με την 15349/492/29-7-2010 Απόφαση του τότε Υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, είχε ανασταλεί η παραλαβή αιτήσεων για δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) μέχρι την 31-12-2010, λόγω έλλειψης πόρων του Οργανισμού.

Στη συνέχεια, με την υπ’ αρ. 10475/394/1-6-2011 Απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, παρατάθηκε εκ νέου η διακοπή παραλαβής αιτήσεων χορήγησης δανείων από τα δανειοδοτικά προγράμματα του ΟΕΚ, μέχρι τις 29/7/2011.

Πρόσφατα, με Απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Κουτσούκου, ορίστηκε ότι από την 1.8.2011 τα προγράμματα του ΟΕΚ μετατρέπονται σε ορισμένης χρονικής διάρκειας, ως προς την υποβολή των αιτήσεων. Παράλληλα ορίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού, μετά από γνώμη του Δ.Σ. Ο.Ε.Κ, θα προσδιοριστούν τα προγράμματα, οι διαθέσιμοι πόροι κατά πρόγραμμα και το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων.

Πέραν του γενικότερου προβλήματος κάλυψης των στεγαστικών αναγκών χαμηλόμισθων συμπολιτών μας, σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί με δικαιούχους στους οποίους εγκρίθηκε από τον ΟΕΚ το δάνειο, υποβλήθηκαν σε σημαντικότατα έξοδα για να βγάλουν άδεια οικοδομής ή να δώσουν προκαταβολές αγοράς και στη συνέχεια έμειναν μετέωροι, γιατί δεν προχώρησε η υλοποίηση της έγκρισης από τον ΟΕΚ.

Αυτά συνέβησαν, παρά τη ρητή διαβεβαίωση του τότε Υπουργού Α. Λοβέρδου, (βλ. Ελευθεροτυπία 4-8-2010), ότι θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας απέναντι στους δικαιούχους και ότι για κάθε δικαιούχο στον οποίο ο Οργανισμός έδωσε υπόσχεση για επιδότηση ενοικίων, για δάνειο αγοράς κατοικίας, ή για παροχή κάποιου από τα υπόλοιπα προγράμματα του Οργανισμού, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί κανονικά. ‘Οπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει ο κ. Υπουργός «Δεν θα πάρουμε πίσω υποσχέσεις, ούτε θα ανατρέψουμε οικογενειακούς προγραμματισμούς. ‘Οσες δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει, θα τις φέρουμε σε πέρας».

‘Εχω επανειλημμένα γίνει αποδέκτης των διαμαρτυριών δικαιούχων, οι οποίοι μάλιστα ανήκουν στην ειδική κατηγορία (τρίτεκνοι , πολύτεκνοι, ΑμεΑ), έχουν εγκεκριμένο δάνειο από το Δ.Σ ΟΕΚ, όμως από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και σήμερα έχει τελείως παγώσει η υλοποίηση της έγκρισης.

Αυτοί οι δικαιούχοι, που εδω και ένα χρόνο είναι κυριολεκτικά «στον αέρα», όταν έλαβαν την πράξη έγκρισης του δανείου τους από τον ΟΕΚ, προχώρησαν στην έκδοση οικοδομικών αδειών, πληρώνοντας ποσά της τάξης των €20.000, έχοντας μάλιστα δανειστεί γι’ αυτά, ή έδωσαν προκαταβολές για την αγορά κατοικίας ή κατοικίας προκάτ.

Σήμερα, οι εν λόγω συμπολίτες μας όχι μόνο κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα που ήδη έδωσαν, μετά την έγκριση του ΟΕΚ και τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού, αλλά συνεχίζουν να πληρώνουν ενοίκια για να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες των ίδιων και των οικογένειών τους.

Επειδή είναι προφανείς οι ηθικοί, νομικοί και κοινωνικοί λόγοι για τους οποίους επείγει να δοθεί άμεσα λύση και να προχωρήσει κατά προτεραιότητα η υλοποίηση των εγκρίσεων που έχουν δοθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων, ανεξάρτητα με την όποια διαδικασία προκριθεί για τις νέες αιτήσεις δανείων,

Επειδή ειδικά στις σημερινή συγκυρία ο ΟΕΚ είναι η μοναδική ελπίδα των χαμηλόμισθων, καθώς και των συμπολιτών μας με αυξημένα κοινωνικά βάρη για να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση επίλυση μιας κατάστασης που έχει αφήσει μετέωρους εκατοντάδες συμπολίτες μας και μάλιστα πολύτεκνους, τρίτεκνους ή ΑμεΑ με ήδη εγκεκριμένα δάνεια, παρά τη ρητή δέσμευση του τότε αρμόδιου Υπουργού;
2. Τι γενικότερα μέτρα θα πάρει για τη διασφάλιση πόρων και την ομαλή συνέχιση του απαραίτητου κοινωνικού έργου του ΟΕΚ; »

Έρχονται μειώσεις μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ ως 35%

Το σενάριο της μείωσης κατά 35% στις αποδοχές των εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς φαίνεται ότι θα μείνουν εκτός ενιαίου μισθολογίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα κατατεθεί τροπολογία που θα εξαιρεί τις εισηγμένες ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.ά).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τροπολογία ........

θα αναφέρει ότι το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα ανά εργαζόμενο στις εισηγμένες ΔΕΚΟ μειώνεται κατά 35% σε σχέση με τα επίπεδα που βρισκόταν την 1η Ιανουαρίου του 2010. Αυτό στην πράξη σημαίνει ένα επιπλέον κούρεμα της τάξης του 15% στις αποδοχές εργαζομένων των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ, όπως για παράδειγμα αυτών της ΔΕΗ, οι οποίοι κατά το 2010 είχαν ήδη υποστεί μείωση της τάξης του 21% .

Η τροπολογία δεν θα αφορά μόνο τις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, αλλά το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων και αποζημιώσεων, μαζί με βάρδιες και υπερωρίες.

Newsbeast

Δήλωση Δημήτρη Κουσελά σχετικά με την λίστα μεγαλοοφειλετών.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή κάποιοι εκ του πονηρού εξακολουθούν την προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα για τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, σας παραπέμπω στο πλήρες κείμενο της συνέντευξής μου στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, που δόθηκε αμέσως μετά την επίμαχη συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε. Οικονομικών.

Όσα είπα σε αυτή-και τίποτα παραπέρα-, .........

ισχύουν στο ακέραιο και σήμερα.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο ερώτημα της κας Μακρή «Τι ακριβώς είπατε στην Επιτροπή, κύριε Κουσελά; Είπατε πως εσείς έχετε λίστα μεγαλοοφειλετών, 3.800 ατόμων που χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο, την στείλατε τον πρωθυπουργό, ήταν όλα εισπράξιμα, και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και καμία κίνηση από το υπουργείο Οικονομικών;» απαντώ εξαρχής και σαφέστατα πως «’Οχι, δεν είπα κάτι τέτοιο».

Τώρα το γιατί, παρά τη ρητή αυτή διάψευση, κάποιοι μου απέδωσαν και συνεχίζουν να μου αποδίδουν πράγματα που εξαρχής αρνήθηκα, είναι θέμα δικών τους επιδιώξεων. »

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Κουσελάς παρέπεμψε στα Πρακτικά της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της 10-11-2011 και στη δήλωση-απάντησή του σε ανάλογο ερώτημα του βουλευτή κ. Παπαδημούλη, η οποία έχει ως εξής:

«Θέλω να δηλώσω στα πρακτικά ότι ποτέ δεν δήλωσα ότι διαθέτω λίστα με μεγαλοοφειλέτες και, πολύ περισσότερο, ότι έδωσα αυτή τη λίστα στο Μαξίμου, όπως ειπώθηκε, ή σε οποιονδήποτε άλλον. ‘Ισα-ίσα, διέψευσα από την αρχή, σε συνέντευξή μου, τέτοιες φημολογίες. Για το τι ακριβώς είπα, παραπέμπω τον συνάδελφο κ. Παπαδημούλη στη συνέντευξη που έδωσα από την πρώτη στιγμή στην Κάτια Μακρή, στον Real FM, προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα.»

Ολόκληρη η συνέντευξη Κουσελά στον Real FM 97,8 έχει ως εξής:

- Τι ακριβώς είπατε στην Επιτροπή, κύριε Κουσελά; Είπατε πως εσείς έχετε λίστα μεγαλοοφειλετών, 3.800 ατόμων που χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο, την στείλατε τον πρωθυπουργό, ήταν όλα εισπράξιμα, και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και καμία κίνηση από το υπουργείο Οικονομικών;
«Οχι δεν είπα κάτι τέτοιο. Είναι γεγονός ότι έχουμε 41 δισεκατομμύρια ληξιπρόθεσμα…».


- Αυτά είναι τα βεβαιωμένα, τα είδαμε αυτά.
«Ακριβώς. Δεν μιλάω για αυτά τα βεβαιωμένα. Από αυτά τα 41 δισεκατομμύρια ληξιπρόθεσμα είναι γεγονός ότι 9 τουλάχιστον δισεκατομμύρια μπορούν να εισπραχθούν. Μέσα σ' αυτά τα 9 δισεκατομμύρια υπάρχουν μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, είναι περίπου 3.800 ονόματα».

- Αυτά είναι εταιρείες, επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα; Τι είναι;
«Είναι και φυσικά πρόσωπα… αλλά είναι εισπράξιμα αυτά τα χρήματα. Τα περισσότερα είναι φυσικά πρόσωπα. Αυτό λοιπόν το οποίο ζήτησα, είναι τι μέτρα έχουν ληφθεί… Αρχικά για να φτάσουμε εκεί χρειάστηκε μια ολόκληρη επεξεργασία που κράτησε μήνες. Το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι να δημοσιευθούν αυτά τα ονόματα και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ζητηθούν από τους κυρίους αυτούς τους μεγαλοοφειλέτες να πληρώσουν άμεσα».

- Αυτά τα ονόματα, θεωρητικά, πριν από δυο-τρεις εβδομάδες τα είδαμε. Είναι αυτά τα ονόματα ή υπήρχαν κι άλλα που δεν δημοσιεύθηκαν;
«Δεν είναι αυτά που δημοσιεύθηκαν. Αυτά που δημοσιεύθηκαν ήταν τα ονόματα νομικών προσώπων, εταιρείες δηλαδή, επιχειρήσεις κ.λπ. Υπάρχουν και τα φυσικά πρόσωπα. Με βάση το νόμο 39/43 που ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δημοσιοποιήσει το σύνολο των ονομάτων που χρωστούν για χρονικό διάστημα πάνω από ένα χρόνο ποσό πάνω από 150.000 ευρώ. Αυτό είναι μια νομική υποχρέωση. Αρα, λοιπόν, το πρώτο που κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει είναι να δημοσιευθούν και τα φυσικά πρόσωπα τα οποία χρωστούν».

- Αφού λοιπόν υπάρχει αυτή η δυνατότητα του νόμου, γιατί δεν έχουν δημοσιευθεί, γιατί δεν δημοσιεύθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα;
«Εχω την εντύπωση ότι έχουν ζητήσει την άδεια της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων».

- Αλλά εσείς λέτε ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για να παρακαμφθεί η Αρχή.
«Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο 39/43 που επιβάλλει τη δημοσίευση αυτών των ονομάτων».

- Εγώ προσπαθώ να καταλάβω, κύριε Κουσελά, αν εσείς υπαινίσεσθε με τον οποιοδήποτε τρόπο ότι καλύπτονται φυσικά πρόσωπα τα οποία χρωστούν…
«Δεν υπαινίσσομαι τίποτε, απλά λέω ότι καθυστερεί αυτή η διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να είχε προχωρήσει πολύ νωρίτερα. Αυτό είναι το πρώτο. Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα της δημοσιοποίησης. Δεν μπορεί, και το τόνισα αυτό στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που κόβουμε το ηλεκτρικό ρεύμα, που ζητάμε από ανθρώπους που δεν χρωστάνε τίποτε στο Δημόσιο να πληρώσουν κόβοντας μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα να μην παίρνονται μέτρα σε σχέση με αυτούς που χρωστάνε και ιδιαίτερα τους μεγαλοοφειλέτες. Και είπα χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι. Δηλαδή, επειδή κάποιοι έχουν προσφύγει στα φορολογικά δικαστήρια, δεν μπορεί σήμερα, κάτω από συνθήκες έκτακτες, να περιμένουμε πότε θα τελεσιδικήσουν τα φορολογικά δικαστήρια προκειμένου να πληρώσουν αυτοί οι άνθρωποι».

- Και τι άλλο όμως μπορεί να γίνει, να παρακαμφθούν τα φορολογικά δικαστήρια εννοείτε;
«Εννοώ ότι θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση… Ας έρθει νόμος, ας έρθει οτιδήποτε χρειάζεται. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί αυτών που χρωστούν».

- Κύριε Κουσελά, πόσοι μήνες πάνε από τότε που έχετε φύγει από το υπουργείο Οικονομικών;
«Από τις 16 Ιουνίου».

- Δηλαδή τους 3 μήνες που είναι ο Βενιζέλος στο υπουργείο Οικονομικών. Θέλω να ρωτήσω: Είχατε την αρμοδιότητα για τα έσοδα. Επειδή τα λέτε πολύ ωραία τώρα. Γιατί δεν τα κάνατε όλα αυτά;
«Κοιτάξτε, κυρία Μακρή, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να γίνει μια δουλειά, μια δουλειά υποδομής. Η δουλειά αυτή έγινε. Και ταυτόχρονα έπρεπε να ψηφιστούν μια σειρά από νόμοι. Να κλείσουν τα κενά και να συμπληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο. Αυτά υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

- Αυτός ο νόμος για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγάλων οφειλετών πότε ψηφίστηκε, ο 39/43 που λέτε;
«Ο 39/43 ψηφίστηκε στο τέλος του Μάρτη αν δεν κάνω λάθος».

- Αφού ψηφίστηκε λοιπόν το Μάρτη, πριν φύγετε, το Μάιο, τον Απρίλη, τον Ιούνιο, γιατί δεν τα δημοσιοποιούσατε;
«Υπήρχε αρχικά ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέχρι τα μέσα του Ιούλη. Μέσα στον Ιούλιο δηλαδή θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν. Προσωπικά, έβαλα πλάτη, δρομολογήσαμε την υπουργική απόφαση. Η υπουργική απόφαση ήταν έτοιμη, προκειμένου να προχωρήσει η δημοσιοποίηση αυτών των ονομάτων. Ημασταν μέσα, δηλαδή, στα χρονικά πλαίσια τα οποία έβαζε ο νόμος».

- Πάντως, κύριε Κουσελά, νομίζω δεν θα διαφωνήσετε μαζί μου ότι εμείς που το παρακολουθούμε απ' έξω - εσείς μπορεί να λέτε νόμοι, προσκόμματα, ημερομηνίες και τα λοιπά… Νομίζουμε, έχουμε την αίσθηση πια ότι παίζετε την κολοκυθιά μεταξύ σας για το ποιος έπρεπε να κάνει τη δουλειά του και δεν την έκανε.
«Οχι, κυρία Μακρή, θα ήμουν ο τελευταίος που θα έπαιζε έναν τέτοιο ρόλο. Εγώ πήγα στο υπουργείο Οικονομικών για να κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά, να βάλω πλάτη προκειμένου να κλείσουν όλα τα κενά που είχαν σχέση με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο τέτοιο, ισχυρό, που δεν υπήρχε ποτέ στη χώρα μας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, που είναι η πηγή και η αιτία των κακών. Και γι' αυτό έγινα κακός ο ίδιος. Βρέθηκα απέναντι σε πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν ήθελαν να προχωρήσω…».

- Γι' αυτό πιστεύετε και ότι αντικατασταθήκατε στον ανασχηματισμό;
«Δεν το ξέρω αυτό».

- Πάντως, σας περνάει από το μυαλό;
«Δεν το ξέρω αυτό, κυρία Μακρή. Εγώ έδωσα μια μάχη και θα συνεχίσω να την δίνω στην κατεύθυνση που σας είπα. Και οφείλω να πω ότι στους ελάχιστους μήνες, στους εννέα μήνες που έμεινα στην κυβέρνηση, καταφέραμε να διαμορφώσουμε ένα ηλεκτρονικό δίχτυ, το οποίο ήταν έτοιμο ήδη, και ένα επιχειρησιακό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής το οποίο πρέπει να λειτουργήσει».

- Το οποίο ακυρώθηκε στην πορεία, μετά που φύγατε εσείς ή απλώς δεν έχει λειτουργήσει ακόμα αλλά θα λειτουργήσει;
«Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούν να δουλέψουν».

- Πάντως, καταλαβαίνω κύριε Κουσελά, ότι με τον άλφα ή βήτα τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, αυτό το οποίο λέτε είναι ότι από την κυβέρνηση φύγατε γιατί προσπαθήσατε να τα βάλετε με μεγάλα συμφέροντα και δεν τα καταφέρατε.
«Οχι, δεν λέω ότι δεν τα κατάφερα. Λέω ότι άνοιξα μέτωπο…».

- Οτι δεν σας αφήσανε να τα βάλετε με μεγάλα συμφέροντα. Αυτό λέτε…
«Κοιτάξτε, εγώ προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο. Προέρχομαι, όπως ξέρετε, από έναν συγκεκριμένο χώρο ο οποίος πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει τα βάρη μέχρι σήμερα. Γιατί τα βάρη τα πληρώνουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι συνεπείς φορολογούμενοι. Και αυτό το οποίο με ενδιέφερε και εξακολουθεί να με ενδιαφέρει είναι αυτό το πλαίσιο, το οποίο δημιουργήσαμε, να μπορέσει να υλοποιηθεί, να λειτουργήσει, να συμπληρωθεί βέβαια όπου έχει κενά, να αλλάξει όπου δεν είναι καλό, αλλά να λειτουργήσει όμως προκειμένου να φέρει αποτελέσματα».

- Τα πυρά σας βεβαίως είναι και για τον κύριο Βενιζέλο και για τον κύριο Οικονόμου, που θεωρητικά πήρε και την αρμοδιότητα αυτή που είχατε εσείς.
«Οχι, δεν είναι πυρά εναντίον κανενός. Γιατί ο κ. Οικονόμου, και είναι προς τιμήν του, αναγνώρισε όλη αυτή τη δουλειά και είπε ότι εμείς θα βαδίσουμε ακριβώς πάνω σε αυτές τις ράγες. Υπάρχουν όμως σημαντικές καθυστερήσεις, οφείλω να το τονίσω αυτό και θα πρέπει να υπάρξει επίσπευση. Πρέπει να υπάρξει στην ελληνική κοινωνία αίσθημα δικαίου. Δεν μπορεί την ώρα που καλείς τους πολίτες να πληρώσουν το ειδικό τέλος μέσα από τη ΔΕΗ, που δεν χρωστάνε ή να μην κοπεί το ρεύμα σε αυτούς που χρωστάνε…».

- Κύριε Κουσελά, αφήστε να το λένε οι πολίτες αυτό. Εσείς οι κυβερνητικοί απλώς πρέπει να το κάνετε, όχι να το διαπιστώνετε. Αυτό το διαπιστώνουμε εμείς που τα πληρώνουμε στο τέλος κιόλας. Μας στέλνετε και το λογαριασμό. Εσείς πρέπει να το κάνετε, όχι απλώς να το λέτε.
«Ασφαλώς πρέπει να το κάνουμε, εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση και προς αυτή την κατεύθυνση δούλεψα και δουλεύω».

- Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνομιλία μας, καλό μεσημέρι.
«Να 'στε καλά. Γεια σας».

Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Ξεκινά η αποστολή σημειωμάτων από τη ΔΕΗ

Από το τέλος αυτής της εβδομάδας θα ξεκινήσει πιθανότατα η αποστολή των πρώτων σημειωμάτων για το ειδικό τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, αυτό ανέφερε ο Διευθυντής Πωλήσεων της Επιχείρησης Ευάγγελος Καρακατσάνης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Όπως τόνισε, ο νόμος 4021 για το ειδικό .......

τέλος ακινήτων αφορά όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και δεν είναι η ΔΕΗ η οποία θα δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι από το ειδικό τέλος ακινήτων απαλλάσσονται τα ακίνητα του δημοσίου, οι ναοί, οι πρεσβείες και οι κοινόχρηστοι χώροι, αλλά και το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων, καθώς και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση.

Όπως τόνισε, σε περίπτωση που κάποια βιομηχανία δεν έχει απαλλαγεί από το τέλος, μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια ΔΟΥ και να της επιστραφούν τα χρήματα αφού προσκομίσει πιστοποιητικό.

Σημειώνεται, ότι υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης ακινήτου. Αυτό σημαίνει ότι αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.

econews

Ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών

Η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, ώστε η αναπλήρωση να γίνει εντός του διανυόμενου τριμήνου.

Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε έγγραφο υπενθύμισης των νομικών και των ηθικών υποχρεώσεων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, σε όλη τη χώρα έχουν γίνει μηνυτήριες ...........

αναφορές στα σχολεία όπου υπήρξαν βανδαλισμοί, καταστροφές και άλλα φαινόμενα ανομίας με τις οποίες ζητείται και η αποζημίωση των ζημιών από τους δράστες ή από τους κηδεμόνες τους, όταν είναι ανήλικοι.

Για τις συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών πατήστε εδώ.

Για την Υπενθύμιση αρμοδιοτήτων στελεχών Εκπαίδευσης πατήστε εδώ.

Ζητά να μην κλείσει το Δημοτικό σχολείο Αυλώνα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των γονέων

Επιστολή στον Διευθυντή της Α' Βάθμιας εκπαίδευσης για να μην κλείσει το μονοθέσιο Δημοτικό σχολείο Αυλώνα τουλάχιστον χωρίς και την σύμφωνη γνώμη και των γονέων των παιδιών ζητά ο Αντιδήμαρχος Αρμόδιος για θέματα παιδείας κ. Ιωάννης Μερκούρης.

Ο κ. Μερκούρης με τη επιστολή του ζητά απο τον διευθυντή της Α'Βάθμιας εκπαίδευσης να μην κλείσει το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο Αυλώνα χωρίς και την συγκατάθεση των γονιών των μαθητών.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μερκούρη αναφέρει:......

Αξιότιμε κ. Διευθυντά

Γνωρίζουμε όλοι ότι το 1/θ Δημοτικό σχολείο Αυλώνας δεν λειτουργεί διότι οι γονείς αποφάσισαν να μετακινήσουν τα παιδιά τους σε πολυθέσια σχολεία. Ενέργεια των γονιών που προκλήθηκε από τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους εξ αιτίας της άρνησης των μεταφορέων εκτέλεσης του έργου μεταφοράς των μαθητών.
Ελπίζω ότι η ενέργειάς τους αυτή θα τους δικαιώσει λόγω των πλεονεκτημάτων που παρέχει το πολυθέσιο σχολείο σε αντίθεση με το ολιγοθέσιο. Είναι όμως και βέβαιο ότι οι μαθητές θα υποστούν μια ταλαιπωρία αφού είναι αναγκασμένοι να ξυπνούν από τις έξι το πρωί και να επιστρέφουν στο σπίτι τους στις τέσσερις το απόγευμα.
Παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι ένας από αυτούς τους μαθητές (ο Δημητράκης ) έκλαιε γοερώς τις πρώτες ημέρες φοίτησης στο πολυθέσιο σχολείο, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην προταθεί το σχολείο της Αυλώνας για κατάργηση χωρίς τη συγκατάθεση και των γονιών.

Με εκτίμηση
Ο Αντιδήμαρχος
Υπεύθυνος για θέματα Παιδείας

Ιωάννης Μερκούρης

Καλαμάτα: Φονική κόντρα αυτοκινήτων με ένα νεκρό!

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με προπορευόμενο Ι.Χ. που οδηγούσε ένας 23χρονος και στην συνέχεια προσέκρουσε σε στύλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του πρώτου οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του δεύτερου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο αυτοκίνητα ..........

έκαναν "κόντρα" σε δρόμο της πόλης, που είχε θλιβερή κατάληξη.

Στα φανερά το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αυλώνος.

Δηλώνει ο Γιάννης Μερκούρης.

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Θάρρος" έστειλε σήμερα ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος για θέματα Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας Ιωάννης Μερκούρης με την οποία δηλώνει ότι το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο Αυλώνα δεν έκλεισε στα "λουλωχτά" αλλά ολοφάνερα καθώς αυτό προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά η απάντηση που έστειλε ο κ. Μερκούρης στο "Θάρρος" αναφέρει: ........

Απάντηση στο σχόλιό σας «έκλεισαν» στα λουμωχτά το Δημοτικό σχολείο Αυλώνας στο αριθ. Φύλλο 33664/08-10-2011.

Αξιότιμε κ. Διευθυντά.

Το Δημοτικό σχολείο Αυλώνας περιλαμβάνετο στον αρχικό σχεδιασμό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για κατάργηση. Όταν ο Διευθυντής εκπαίδευσης επισκέφθηκε το Δημαρχείο στις αρχές του έτους να μας ενημερώσει για τις προθέσεις της υπηρεσίας, στο θέμα αυτό υπαναχώρησε από την αντίδρασή μας ότι η απόσταση Πλατάνια – Κυπαρισσία ήταν μεγάλη και η ταλαιπωρία των μαθητών τεράστια. Έτσι παρέμεινε σε λειτουργία το 1/θ Δημοτικό σχολείο Αυλώνας.

Η υπηρεσία πράγματι εξασφάλισε εκπαιδευτικό και το σχολείο καμία μέρα δεν έμεινε κλειστό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Δημοτικό σχολείο Αυλώνας όλοι η μαθητές είναι μεταφερόμενοι (από Βανάδα, Πλατάνια και Σιδηρόκαστρο).

Το πρόβλημα άρχισε στο συγκεκριμένο σχολείο όταν δεν εκτελείτο η μεταφορά των μαθητών. Πρόβλημα όμως που αντιμετώπισαν όλοι οι μεταφερόμενοι μαθητές και όλα τα σχολεία αφού όλα τα σχολεία δέχονται μεταφερόμενους μαθητές.
Οι γονείς άρχισαν, δικαιολογημένα, να διαμαρτύρονται. Τους παρακαλέσαμε να κάνουν υπομονή και να φροντίσουν οι ίδιοι να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο έως ότου τακτοποιηθεί το ζήτημα της μεταφοράς. Είναι γεγονός ότι τα δρομολόγια αυτά παρουσίαζαν μια ιδιαιτερότητα και κατ’ επέκταση και μια απροθυμία των μεταφορέων να τα πραγματοποιήσουν.

Σε καμιά περίπτωση όμως η Δημοτική αρχή δεν παρακίνησε τους γονείς για μετεγγραφή των παιδιών τους σε άλλο σχολείο. Αντίθετα, μέχρι και την ύστατη ώρα προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τους γονείς από αυτή τους την ενέργεια. Οι γονείς μεταξύ τους συνεννοήθηκαν και από κοινού ενήργησαν για την μετεγγραφή των παιδιών τους.
Δεν έγινε λοιπόν τίποτα ούτε στα λουμωχτά όπως ισχυρίζεστε αλλά όλα στα φανερά.
Ακόμα και την ημέρα που οι γονείς έφεραν τα παιδιά τους στην Κυπαρισσία είχαμε συνάντηση στο Δημοτικό κατάστημα για να τους αποτρέψουμε από αυτή την ενέργεια διαβεβαιώνοντάς τους ότι βρέθηκε λύση με τους μεταφορείς. Δυστυχώς, η πρωτοβουλία μας αυτή δεν απέδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι γνωστές και πρόσφατες οι ενέργειες μας για το κλείσιμο των σχολείων του Δήμου μας και ο αγώνας που δώσαμε ενάντια στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Θα είμασταν ανακόλουθοι σ΄ αυτά που με πάθος υπερασπιστήκαμε εάν σήμερα υιοθετούσαμε διαφορετική θέση.

Ήταν μια ενέργεια των γονιών των μαθητών στην οποία σίγουρα δεν είχε ανάμειξη η Δημοτική αρχή αλλά και εξ όσων γνωρίζω ούτε και η Διεύθυνση Α/θμιας εκπαίδευσης.
Το σχολείο μετά την εξέλιξη αυτή δεν θα λειτουργήσει αφού θα αρθεί η λειτουργία για το σχολικό έτος 2011-2012 λόγω έλλειψης μαθητών.

Με εκτίμηση
Ο Αντιδήμαρχος
Υπεύθυνος για θέματα Παιδείας
Ιωάννης Μερκούρης

Σε πορεία εμπορευματοποίησης και το νερό άρδευσης

Αναβρασμός επικρατεί στον αγροτικό κόσμο αφού σε μόλις 2 μήνες λήγει η προθεσμία κατάθεσης της αίτησης και των δικαιολογητικών για τη χορήγηση “αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού” έτσι όπως καθορίζονται μέσω της υπ’ αριθμ. 150559/2011 (ΦΕΚ 1440) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ). Για όσους δεν τα καταθέσουν έγκαιρα (έως 16/12/2011) προβλέπεται πρόστιμο άνω των 1000 ευρώ και διακοπή της ηλεκτροδότησης μετά τα 2 χρόνια.

Η παραπάνω διαδικασία απαιτεί από τους .........

παραγωγούς έναν κυκεώνα δικαιολογητικών (αίτηση, περιβαλλοντική έκθεση, τοπογραφικό, ανάλυση νερού, κ.α.), με κόστος που αναμένεται να κυμανθεί από 500 έως και πάνω από 1000 ευρώ.
Η ΚΥΑ αυτή εντάσσεται στις πολιτικές για την προστασία των υδάτινων πόρων και του περιβάλλοντος και αφορά μια κρατική υποχρέωση, η οποία θα έπρεπε να εκτελείται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (διεύθυνση υδάτων, διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης, κ.α.) χωρίς κόστος για τους παραγωγούς.

Πάντως τουλάχιστον αντιφατικό έως υποκριτικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ενδιαφέρον για τους υδάτινους πόρους τη στιγμή που οι υπηρεσίες υδάτων παραμένουν τραγικά υποστελεχωμένες, το ΙΓΜΕ καταργείται και εκκρεμούν ακόμα τα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής τα οποία παραχωρήθηκαν μέσω διαγωνισμού σε εταιρείες...
Εκτός όμως του κόστους έκδοσης των νέων αδειών υπάρχει κάτι ίσως σημαντικότερο. Ουσιαστικά η ΚΥΑ βάζει μπροστά την πολιτική ιδιωτικοποίησης του νερού, της μετατροπής του σε εμπόρευμα και της μελλοντικής πληρωμής κάθε κυβικού που θα αντλείται.

Δεν είναι άσχετη με αυτή τη λογική η προσπάθεια το καλοκαίρι να επιβληθεί ΦΠΑ 13% στο νερό άρδευσης, τροπολογία που τελευταία στιγμή αποσύρθηκε από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Η ΚΥΑ έρχεται ουσιαστικά να προχωρήσει την υλοποίηση της κοινοτικής οδηγίας 2000/60 που ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το ν. 3199/2003. Η συγκεκριμένη οδηγία εισάγει τη λογική “ο χρήστης πληρώνει” με την τιμολογιακή πολιτική να παίζει ρόλο αντικίνητρου στην υπερκατανάλωση και να ενσωματώνει την “αρχή της ανάκτησης του κόστους των υπηρεσιών ύδατος, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους”. Επομένως, το επόμενο βήμα φαίνεται να είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση με πρόσχημα την προστασία των υδάτινων πόρων. Κάτι τέτοιο θα ευνοούσε το κράτος να επιβάλει ένα νέο φόρο στους αγρότες και φυσικά τις πολυεθνικές που εποφθαλμιούν τις πηγές μας, αυξάνοντας όμως δραματικά το ήδη υψηλό κόστος άρδευσης και συμπιέζοντας περισσότερο το ήδη μειωμένο αγροτικό εισόδημα.

Μέχρι τώρα η βασική κίνηση των συνεταιρισμών αφορά στην απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης της άδειας και τη μείωση του κόστους, έχοντας περάσει στα ψιλά η βασική λογική του μέτρου που σχετίζεται με την εμπορευματοποίηση ενός τόσο αναγκαίου και καθοριστικού για την παραγωγή και τη ζωή φυσικού πόρου.

Έστω και τώρα είναι αναγκαίος ένας συντονισμός που να αφορά την άρνηση μετακύλισης του κόστους έκδοσης των αδειών στους παραγωγούς και τη διεκδίκηση μιας άλλης υδατικής πολιτικής που θα διαφυλάσσει την επάρκεια, την ποιότητα και τον κοινωνικό χαρακτήρα του νερού.

morias now

Καβγάς Κανέλλη - Μακρή με αφορμή τις εκλογές!

Η διαφωνία τους οδηγήθηκε σε ανταλλαγή ...φιλοφρονήσεων!

Σε έντονη λογομαχία εξελίχθηκε η συζήτηση που είχε η Λιάνα Κανέλλη με την Κάτια Μακρή κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALTER. Η διαφωνία τους για το αν και για ποιο λόγο θα πρέπει να γίνουν εκλογές μετατράπηκε σε προσωπική κόντρα με καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς.

"Θα βρεθείτε ιδεολογικώς χρεοκοπημένη .........

απέναντί μου! Το ακροατήριο σας είναι οι 5-6 πασόκοι που ψάχνετε! Εσείς που δεν είστε εκλεγμένη μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι μιλάτε ως Ναπολέων στην επικράτεια!", ήταν μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε η κ. Κανέλλη.

"Θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω! Βάλτε την ταμπέλα στον εαυτό σας! Μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα στην ζωή σας, αυτό όμως δεν θα το κάνετε! Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου βάλει ταμπέλες!", ήταν η απάντηση -μεταξύ άλλων- της κ. Μακρή.




Newsit

Απεργία στα ΕΛ.ΠΕ. – Ουρές στα βενζινάδικα

Ουρές δεκάδων αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί από νωρίς σήμερα το πρωί σε πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων, λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ), προχωρούν από σήμερα σε επ’ αόριστον απεργία, αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης να καταργήσει τη συλλογική σύμβαση και να εντάξει και τα ΕΛ.ΠΕ. στις Δ.Ε.Κ.Ο., με αποτέλεσμα να ισχύουν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου και στους εργαζόμενούς τους.

«Η κυβέρνηση κατεβάζει ένα σχέδιο νόμου και τα ......

ισοπεδώνει όλα», δηλώνει στο newsbomb.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, Νίκος Ορφανός.

«Καταργεί με το έτσι θέλω τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη τη συμφωνία που είχαμε κάνει πριν λίγο καιρό με τη διοίκηση της εταιρείας.

Στην αποικία που δημιουργεί η κυβέρνηση με την Τρόικα, εμείς δούλοι δεν θα γίνουμε. Θα κλείσουμε τα εργοστάσια και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».

Φόβους για την τροφοδοσία της αγοράς εκφράζει και η Ομοσπονδία Βενζινοπολών, ενόψει και της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.

«Όλες οι συνεργαζόμενες εταιρείες θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα εξαιτίας της απεργίας, σημειώνει στο newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπολών Μιχάλης Κιούσης.

«Θα μείνουμε από καύσιμα, αλλά οι εργαζόμενοι που απεργούν έχουν απόλυτο δίκιο.
Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε τους αγώνες τους, αλλά αν η απεργία διαρκέσει πολύ καιρό, εμείς και φυσικά οι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα».

NewsBomb

Βελτιωμένος ο καιρός την Τρίτη

Σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά, ενώ θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στη δυτική Ελλάδα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ανατολικά.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι .........

άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Kαιρός: λίγες νεφώσεις.

Aνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Μακεδονία, Θράκη:

Kαιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές τοπικά ισχυρές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά με βελτίωση το απόγευμα. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά θαλασσια τμήματα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Aνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια.

Aνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα νότια από 17 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή στην 33χρονη που πέταξε αβγό στον Μ.Όθωνα

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε δικαστήριο στο Ρέθυμνο, 33χρονη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, η οποία στις 25 Σεπτεμβρίου εκτόξευσε αυγό προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα.

Η δίκη επαναλήφθηκε μετά την αναβολή που είχε λάβει στις 26 Σεπτεμβρίου επειδή ο κ. Όθωνας, ως μηνυτής, δεν ήταν παρών.

Ο υφυπουργός ήταν και σήμερα απών και ..........

επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις, ενώ σε έγγραφό του προς τον εισαγγελέα ανέφερε πως ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής, επιμένει όμως στη δίωξη της 33χρονης μεταπτυχιακής φοιτήτριας για την πράξη της.

Αν και οι συνήγοροι της 33χρονης ζήτησαν εκ νέου αναβολή της δίκης, το δικαστήριο αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση η οποία πρωτόδικα έκλεισε σήμερα Δευτέρα με τη συγκεκριμένη ποινή, ενώ οι συνήγοροι της φοιτήτριας κατέθεσαν έφεση.

Στο πλευρό της κατηγορούμενης, η οποία δήλωσε πως η πράξη της είχε «συμβολικό χαρακτήρα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ήταν πράξη αγανάκτησης απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται από τον κ. Όθωνα, που ψήφισε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και το νόμο για την παιδεία», βρέθηκαν αρκετοί πολίτες, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και αγανακτισμένοι πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ

Διακοπή ρεύματος αύριο

Διακοπή ρεύματος θα γίνει αύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και από ώρα 09:00 έως 12:00 στις εξής περιοχές:.....

Αγρίλης
Πλάτη και
Χριστιανούπολη

λόγω εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ