Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ανάληψης Φιλιατρών

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ανάληψης Φιλιατρών» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 24 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 105.000,00 €.

Στα νοτιοανατολικά των Φιλιατρών, μέσα σε .........

ελαιώνα, βρίσκεται ο μικρός ναός της Ανάληψης. Πρόκειται για σταυρεπίστεγο ναό o οποίος χρονολογείται μάλλον στον 13ο αιώνα. Στο εσωτερικό του διακρίνονται πολύ φθαρμένα δυο τουλάχιστον στρώματα εντοίχειου ζωγραφικού διακόσμου. Το παλαιότερο είναι σχεδόν σύγχρονο με την κατασκευή του μνημείου και ανάγεται πιθανόν γύρω στα μέσα ή στο τέλος του 13ου αιώνα. Το νεότερο στρώμα τοποθετείται στα μεταβυζαντινά χρόνια (πιθανόν 17ος αι.).

Στα πλαίσια του παρόντος έργου και σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται τα παρακάτω:

1. Εργασίες πεδίου:

- Καθαρισμοί περιβάλλοντα χώρου, διαδρομής πρόσβασης, περιμετρικά υψόμετρα κ.τ.λ.

2. Εργασίες στερέωσης και μορφολογικής αποκατάστασης:

- Ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, βαθιά αρμολογήματα και εφαρμογή υδραυλικών ενεμάτων στις θέσεις των μεγαλύτερων ρωγμών.
- Στερεώσεις και καθαρισμοί τοιχογραφιών και επιχρισμάτων.
- Ανακεράμωση στέγης.
- Αρμολόγημα και επίχρισμα σύμφωνα με την μελέτη στις εσωτερικές και εξωτερικές όψεις.
- Διάστρωση δαπέδου με τις υπάρχουσες πλάκες που θα συμπληρωθούν κατάλληλα.
- Τοποθέτηση νέων κουφώματα σε όλα τα ανοίγματα.

3. Εργασίες έρευνας - Αρχαιολογικής τεκμηρίωσης – Πληροφόρησης:

Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών θα πραγματοποιείται παράλληλα αρχαιολογική διερεύνηση, καταγραφή με λεπτομερή φωτογραφική τεκμηρίωση κ.τ.λ.όλων των εργασιών και των δεδομένων που προκύπτουν και θα εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο. Τέλος, θα τοποθετηθεί μόνιμη επεξηγηματική πινακίδα και ενημερωτική πινακίδα με απόσπασμα γραφής σε μορφή BRAILLΕ (Μπράιγ), κατάλληλη για ανάγνωση από τυφλούς. Θα εκδοθεί επίσης σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.

4. Λοιπές εργασίες:

Περιλαμβάνονται διάφορες μικροεργασίες και δαπάνες οργάνωσης, εξοπλισμού (βασικές προμήθειες ειδών ατομικής προστασίας, φαρμακείου κ.τ.λ.), απρόβλεπτα κ.τ.λ.

Κλήρωση Τζόκερ 6/10

Μόλις βγήκαν οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ.
Σήμερα η κλήρωση μοιράζει 2.000.000 ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι:







Διευκρινίσεις για το αλαλούμ με το ΦΠΑ στην εστίαση

Σάντουιτς που παρασκευάζονται σε βιομηχανοποιημένη διαδικασία εκτός του χώρου καταστήματος στο οποίο πωλούνται, φορολογούνται με το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%. Αντίθετα, αν παρασκευάζονται στο χώρο του καταστήματος φορολογούνται με τον κανονικό συντελεστή 23%.

Παράλληλα, εάν στις υπηρεσίες catering περιλαμβάνεται και υπηρεσία σερβιρίσματος, τότε τα προϊόντα διατίθενται με κανονικό συντελεστή 23%. Πρόκειται για μερικές από τις δεκάδες διευκρινήσεις, που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο του που απέστειλε σήμερα σε όλες τις εφορίες.

Αναλυτικά, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:...........


1. Τα τυποποιημένα προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται με βιομηχανική διαδικασία και διατίθενται για ευρεία κατανάλωση στα σημεία πώλησης παραμένουν στο μειωμένο συντελεστή 13%. Υπό την έννοια αυτή συνεχίζουν να υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή, ως τυποποιημένα είδη διατροφής που παρασκευάζονται για ευρεία κατανάλωση και παρουσιάζονται στα σημεία πώλησης συσκευασμένα, τα σάντουιτς και οι σαλάτες λαχανικών ή φρούτων, τα οποία είναι αεροστεγώς κλεισμένα και φέρουν επί της συσκευασίας τους τις απαιτούμενες ενδείξεις όσον αφορά τα συστατικά τους και το χρόνο διατηρησιμότητάς τους (ημερομηνία παρασκευής και ανάλωσης), με την προϋπόθεση ότι δεν προετοιμάζονται κυρίως από τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ή αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης, αλλά παρασκευάζονται μέσω μιας βιομηχανοποιημένης διαδικασίας και διατίθενται μαζικά στα σημεία πώλησης. Σε κάθε περίπτωση τα προσυσκευασμένα ανωτέρω προϊόντα υπάγονται στον κανονικό συντελεστή 23%, όταν διατίθενται στον τελικό καταναλωτή μετά την αφαίρεση της συσκευασίας για οποιοδήποτε λόγο, π.χ. ζέσταμα ή ψήσιμο καθώς και όταν καταναλώνονται επιτοπίως.

2. Εκτός των τριών περιπτώσεων κατ’ αποκοπή διαχωρισμού ανά συντελεστή ΦΠΑ της ενιαίας τιμής που εισπράττουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και λοιπά καταλύματα, για την από μέρους τους παροχή πολλών υπηρεσιών που αναφέρονται στην ΠΟΛ.1182/26.8.2011, περαιτέρω γίνεται δεκτό ότι στην περίπτωση διαμονής με πρωινό και δύο γεύματα (full board) έναντι ενιαίας τιμής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εφικτός ο διαχωρισμός της αντιπαροχής στους επί μέρους συντελεστές, το 25% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό και τα δύο γεύματα.

3. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης δωματίου (room service) που συνίσταται σε διάθεση φαγητών ή/και ποτών εντός των δωματίων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των λοιπών καταλυμάτων υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%), ως υπηρεσία εστίασης (περιλαμβανομένου του μη ανθρακούχου νερού). Αντίθετα, οι καταναλώσεις του μίνι μπαρ που υπάρχει εντός του δωματίου αποτελούν παραδόσεις αγαθών, επομένως χρεώνονται με τον οικείο συντελεστή κάθε αγαθού.

4. Γενικά η επιτόπια κατανάλωση σε τραπεζοκαθίσματα που διαθέτουν οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ψητοπωλεία, ταβέρνες, ταχυφαγεία, καφετέριες, αναψυκτήρια, κυλικεία κλπ.) υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) ως υπηρεσία εστίασης, ανεξάρτητα από το είδος που καταναλώνεται (περιλαμβανομένων των γλυκών, του μη ανθρακούχου νερού και του ψωμιού).

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα εστιατόρια που λειτουργούν στα πλαίσια εστίασης μαθητών, φοιτητών και γενικά σπουδαστών.

Το ίδιο επίσης ισχύει και στην περίπτωση επιτόπιας κατανάλωσης σε τραπεζοκαθίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους πελάτες μιας επιχείρησης εστίασης, αλλά από τους πελάτες πολλών επιχειρήσεων εστίασης που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο (π.χ. ενιαίος χώρος τραπεζοκαθισμάτων σε χώρο εμπορικού κέντρου).

5. Στις παραδόσεις από επιχειρήσεις εστίασης ή catering έτοιμων προς άμεση κατανάλωση φαγητών, γλυκών, ποτών, κλπ. σε «πακέτο», το κάθε είδος φορολογείται με το συντελεστή στον οποίο υπάγεται, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για παράδοση μεμονωμένου αγαθού ή πακέτου αγαθών (έτοιμα προς άμεση κατανάλωση φαγητά 23%, γλυκά, μη ανθρακούχο φυσικό ή τεχνητό μεταλλικό νερό και ψωμί 13%, ανθρακούχο νερό, αναψυκτικά και οινοπνευματώδη 23%, κλπ.).

Τα ανωτέρω ισχύουν τόσο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η παράδοση γίνεται με ευθύνη του πωλητή των αγαθών (π.χ. παράδοση στο σπίτι), όσο και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η παράδοση των αγαθών γίνεται στο κατάστημα, αλλά η κατανάλωσή τους πραγματοποιείται εκτός του καταστήματος. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις όπου μια επιχείρηση αναλαμβάνει την τροφοδοσία νοσοκομείων, εστιατορίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, φοιτητικών λεσχών, κλπ., με έτοιμα φαγητά, γλυκά και ποτά.

6. Ακόμα στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) υπάγεται και η περίπτωση του catering, όταν δεν πρόκειται για απλή παράδοση αγαθών, αλλά παρέχονται συγχρόνως και υπηρεσίες εξυπηρέτησης (π.χ. σερβίρισμα, αναγκαία υλικά για την κατανάλωση όπως τραπέζια, τραπεζομάντηλα, πιάτα, μαχαιροπήρουνα κλπ.), ανεξάρτητα εάν τιμολογούνται χωριστά ή ενιαία. Δηλαδή στην περίπτωση που η ίδια επιχείρηση παρέχει τα έτοιμα φαγητά και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης η συνολική παροχή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή, περιλαμβανομένων των γλυκών, του εμφιαλωμένου μη ανθρακούχου νερού και του ψωμιού.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ζαχαροπλαστεία ή άλλες επιχειρήσεις τροφοδοσίας αναλαμβάνουν, επ’ ευκαιρία βάπτισης, ή γάμου, ή μνημόσυνου, καθ’ υπόδειξη του πελάτη τους, την παράδοση γλυκών, παγωτών, ή άλλων ειδών στο χώρο της εκκλησίας ή άλλο χώρο και τη διανομή αυτών στους καλεσμένους, διαθέτοντας προς τούτο το αναγκαίο προσωπικό και τον απαιτούμενο εξοπλισμό (π.χ. δίσκους, πάγκο για την τοποθέτησή τους ή παγωτοποδήλατο, σκεύη κλπ.).

7. Στις παραδόσεις αγαθών από αυτόματους πωλητές, το κάθε είδος φορολογείται με το συντελεστή στον οποίο αυτό υπάγεται, ανεξάρτητα από τον τόπο εγκατάστασης των πωλητών αυτών.

8. Οι παραδόσεις γλυκών και παγωτών όταν αυτά καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία πωλούνται, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%). Στο μειωμένο συντελεστή (13%) υπάγονται όταν καταναλώνονται εκτός των καταστημάτων αυτών, ανεξάρτητα από το εάν προσφέρονται σε κλειστή ή σε ανοιχτή συσκευασία («στο χέρι»).

9. Τα έτοιμα προς άμεση κατανάλωση (ψημμένα κλπ.) σφολιατοειδή και πίτες, όπως τυρόπιτες, λουκανικόπιτες, κασερόπιτες, μπουγάτσες, κρέπες, κρουασάν, κλπ., στην περίπτωση που δεν πρόκειται για παραδόσεις τυποποιημένων αγαθών ευρείας κατανάλωσης, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή Φ.ΠΑ (είτε καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία διατίθενται, είτε όχι).

Στην περίπτωση που ορισμένα από τα παραπάνω σφολιατοειδή και πίτες ή αρτοσκευάσματα περιέχουν γλυκαντικές ύλες, με αποτέλεσμα να προσδίδουν σε αυτά γλυκιά γεύση, θεωρούνται γλυκά και υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή, όταν δεν καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία διατίθενται.

Επισημαίνεται ότι η υπαγωγή των παραπάνω αγαθών στον οικείο συντελεστή ΦΠΑ, δεν εξαρτάται από τον τρόπο διάθεσής τους (χονδρικά ή λιανικά), ούτε από το συντελεστή που θα επιβάλει ο αγοραστής στην περαιτέρω διάθεσή τους. Για παράδειγμα, όταν οι παραδόσεις των εν λόγω αγαθών υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ και τα αγαθά αυτά πωλούνται προς κυλικεία, ο συντελεστής αυτός εφαρμόζεται είτε πρόκειται για κυλικεία που λειτουργούν εντός σχολείων, πανεπιστημίων ή άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών ή επιχειρήσεων, ή εντός νοσοκομείων, κλινικών, γηροκομείων, ασύλων κλπ., είτε όχι.

Είναι ευνόητο ότι οι πωλήσεις άψητων σφολιατοειδών και πιτών υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, καθώς δεν πρόκειται για έτοιμα προς άμεση κατανάλωση αγαθά.

10. Όσον αφορά στην εξαίρεση των κυλικείων που λειτουργούν εντός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή επιχειρήσεων και ιδρυμάτων ή επιχειρήσεων νοσοκομειακής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας από την υπαγωγή στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, επισημαίνεται ότι στο μειωμένο συντελεστή υπάγονται μόνο τα βρώσιμα είδη των κυλικείων, όπως για παράδειγμα τα σάντουιτς, τα τόστ, τα σφολιατοειδή και οι πίτες, όταν παραδίδονται για κατανάλωση εκτός καταστήματος, και όχι τα ροφήματα και τα ποτά (αλκοολούχα ή μη). Το ίδιο ισχύει για τα κυλικεία που λειτουργούν εντός ωδείων και γενικά μουσικών εκπαιδευτηρίων, καθώς πρόκειται για εκπαιδευτικές επιχειρήσεις ή ιδρύματα.

Αντίθετα η ανωτέρω εξαίρεση δεν ισχύει για παραδόσεις των αγαθών αυτών από κυλικεία που λειτουργούν εντός στρατιωτικών μονάδων, ερευνητικών κέντρων, μουσείων, δημοσίων υπηρεσιών, κλπ., οι οποίες υπάγονται στον κανονικό συντελεστή (23%).

Επισημαίνεται ότι η επιτόπια κατανάλωση οποιουδήποτε είδους σε τραπεζοκαθίσματα που διαθέτει προς τούτο είτε το ίδιο το κυλικείο, είτε ο εκπαιδευτικός φορέας, υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ ως υπηρεσία εστίασης (βλ. ανωτέρω παράγραφο 4).

11. Οι παραδόσεις έτοιμων εδεσμάτων, γευμάτων και φαγητών γενικά που πραγματοποιούνται από επιχειρήσεις με μικτή άδεια λειτουργίας «κυλικεία-εστιατόρια» που λειτουργούν εντός εκπαιδευτικών ή νοσηλευτικών επιχειρήσεων ή ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας δεν υπάγονται στο σύνολό τους στο μειωμένο συντελεστή. Στο μειωμένο συντελεστή υπάγονται μόνο τα είδη κυλικείου, όπως για παράδειγμα τα σάντουιτς, τα τόστ, τα σφολιατοειδή, και οι πίτες και όχι τα είδη εστιατορίου, όπως τα μαγειρευτά φαγητά. Είναι αυτονόητο ότι η κατανάλωση όλων των παραπάνω ειδών εντός των καταστημάτων αυτών, φορολογείται με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (βλ. ανωτέρω παράγραφο 4).

12. Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις των περιπτώσεων 27, 28 και 29 και την κατάργηση της περίπτωσης 30 του Κεφαλαίου Α΄ του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ που επήλθαν με το άρθρο 34 του ν. 3986/2011, τα μη αλκοολούχα ποτά, εκτός από τα μη ανθρακούχα νερά, δηλαδή τα έτοιμα ροφήματα, οι χυμοί, τα αεριούχα νερά και τα αναψυκτικά γενικά, από 1.9.2011, υπάγονται σε κάθε περίπτωση στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) (εισαγωγή, ενδοκοινοτική απόκτηση, χονδρική ή λιανική πώληση (εντός ή εκτός καταστημάτων εστίασης).

Κατά συνέπεια, ο έτοιμος προς πόση καφές, όπως και άλλα έτοιμα προς πόση ροφήματα (τσάι, κλπ.) φορολογούνται με τον κανονικό συντελεστή, ανεξάρτητα εάν καταναλώνονται εντός καταστημάτων εστίασης ή πρόκειται για παράδοση που πραγματοποιείται από οποιαδήποτε επιχείρηση (σούπερ μάρκετ, παντοπωλείο, περίπτερο, εστιατόριο, κυλικεία εντός ή εκτός εκπαιδευτικών ή νοσοκομειακών ιδρυμάτων, κλπ.).

Αντίθετα, στο μειωμένο συντελεστή (13%) συνεχίζουν να υπάγονται ο καφές, το τσάι, το κακάο, κλπ., όταν δεν αποτελούν έτοιμα προς πόση ροφήματα, αλλά διατίθενται χύμα ή συσκευασμένα, καθώς και σε συσκευασία η οποία περιέχει καφέ, ζάχαρη, καλαμάκι, κλπ.

Επισημαίνεται ότι τα συμπυκνώματα χυμών, αναψυκτικών, καφέδων ή άλλων αγαθών, όταν αυτά δεν είναι έτοιμα για κατανάλωση αλλά χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας (π.χ. αραίωση, κλπ) προκειμένου να καταστούν πόσιμα, δεν υπάγονται στο 23% ως έτοιμα ροφήματα. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει να εξετάζεται αν τα αγαθά αυτά, βάσει της δασμολογικής κλάσης στην οποία ανήκουν, περιλαμβάνονται στο Κεφάλαιο Α΄ του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ, οπότε υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

Όταν η δασμολογική τους κλάση δεν είναι γνωστή ή υπάρχουν αμφιβολίες ως προς αυτή, αρμόδια προκειμένου να αποφανθεί είναι η Ανώτατη Επιτροπή Τελωνειακών Αμφισβητήσεων, στην οποία μπορεί να υποβληθεί σχετικό ερώτημα μέσω της 17ης Δασμολογικής Δ/νσης του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο μειωμένος συντελεστής (13%) συνεχίζει να εφαρμόζεται στο γάλα (τυποποιημένο ή μη), συμπεριλαμβανομένου και του σοκολατούχου γάλακτος.

13. Με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν.3986/2011, δεν επήλθε καμία μεταβολή στις διατάξεις που αφορούν τη μείωση κατά 30% των συντελεστών που εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες νησιωτικές περιοχές.

14. Ως γενική επισήμανση και με στόχο την διευκόλυνση της ορθής εφαρμογής των εν λόγω διατάξεων (άρθρο 34 του ν.3986/2011), τονίζεται ότι θα πρέπει να εξετάζεται:

α) Αν πρόκειται για παροχή υπηρεσίας εστίασης, οπότε όλα τα προσφερόμενα είδη φορολογούνται με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ. (βλ. ανωτέρω παράγραφο 4)

β) Αν πρόκειται για παραδόσεις έτοιμων προς άμεση κατανάλωση μη τυποποιημένων εδεσμάτων, γευμάτων ή πρόχειρων γευμάτων και φαγητών γενικά, τα οποία υπάγονται στον κανονικό συντελεστή (βλ. ανωτέρω παρ. 5 και 9).

γ) Αν πρόκειται για παραδόσεις έτοιμων φαγητών που πραγματοποιούνται από κυλικεία εκπαιδευτικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τα οποία συνεχίζουν να υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή (βλ. ανωτέρω παρ. 10 και 11).

δ) Αν πρόκειται για παράδοση μη αλκοολούχων ποτών, τα οποία δεν περιλαμβάνονται πλέον στο Κεφάλαιο Α΄ του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ και κατά συνέπεια υπάγονται, σε κάθε περίπτωση, στον κανονικό συντελεστή (βλ. ανωτέρω παρ. 12).

15. Για θέματα που δεν αντιμετωπίζονται με την παρούσα εγκύκλιο, ισχύουν τα αναφερόμενα στις εγκυκλίους μας ΠΟΛ.1170/5.8.2011 και ΠΟΛ.1182/26.8.2011.

capital

Κάθε μήνα έπαιρνε αύξηση !

Υπάλληλος του Ευάγγελου Βενιζέλου ανέβηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς τα σκαλιά της μισθολογικής κλίμακας. Αρχικά εργάζονταν με συμβάση εργασίας και μισθό 2600 ευρώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Ευ. Βενιζέλου.

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου του 2011 μετατίθεται στο Υπουργείο Οικονομικών ως μετακλητή υπάλληλος και παράλληλα παίρνει αύξηση καθώς εντάσσεται στο 12ο μισθολογικό κλιμάκιο.
Η επόμενη αύξηση που θα έπρεπε να πάρει η .......

συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείο Οικονομικών στις 22 Ιουνίου του 2013. Δεν πέρασαν ωστόσο δύο μήνες και ανεβαίνει άλλα τέσσερα μισθολογικά κλιμάκια καθώς σύμφωνα με νέα απόφαση στις 2 Αυγούστου του 2011 ανέβηκε στο 8ο μισθολογικό κλιμάκιο.

Δείτε παρακάτω τις αποφάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου



REAL.gr

Ο παπάς είχε ερωμένη!

Ερωτικό σκάνδαλο με ιερέα συγκλονίζει τους κατοίκους ενός χωριού στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο ιερέας της ενορίας κατηγορείται από γυναίκα που διαμένει στο Αγρίνιο, ότι είχε συνάψει δεσμό μαζί της.

Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η ίδια, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο χωριό, δεν γνώριζε ότι ο ιερωμένος είναι έγγαμος, γεγονός που λέει ότι της απέκρυπτε.
Όταν όμως μετά από λίγο καιρό η γυναίκα έμαθε, .........

ότι ο ιερέας ήταν παντρεμένος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, εκείνος της ανέφερε ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και ήταν θέμα χρόνου η έκδοση του διαζυγίου.

Απ' ότι φαίνεται, ο έρωτας της γυναίκας προς το πρόσωπό του ήταν τόσο ισχυρός που πείστηκε, κάνοντάς την να αναμένει τα τυπικά για τον χωρισμό. Όμως, όσο περνούσε ο καιρός δεν υπήρχε καμία εξέλιξη επί του διαζυγίου με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να κινήσει τις υποψίες της. Ώσπου τελικά η ίδια ισχυρίζεται πως έμαθε, ότι ο ιερωμένος, όχι μόνο δεν βρισκόταν σε διάσταση με την παπαδιά, αλλά η σχέση τους δεν είχε καν κλονιστεί. Τόσο η γυναίκα όσο και οι οικείοι της, έχουν ήδη καταγγείλει την εν λόγω συμπεριφορά στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Από την πλευρά της, η Μητρόπολη και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κοσμάς προσωπικά και σε αυτή την περίπτωση ενήργησαν αστραπιαία και σύμφωνα με όσα ορίζει ο εκκλησιαστικός νόμος. Έτσι, έπραξαν τα δέοντα και πλέον η υπόθεση έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Συνοδικού Δικαστηρίου.

dete.gr

Δημοτικοί υπάλληλοι Τριφυλίας Αβεβαιότητα, ανησυχία και άγχος για το παρόν και το μέλλον

Αβεβαιότητα, ανησυχία και άγχος για το εργασιακό τους μέλλον εξέφρασαν οι δημοτικοί υπάλληλοι Τριφυλίας στη διάρκεια της χθεσινής τους συνέλευσης στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Στη συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τριφυλίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου, καθώς και τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα εξαιτίας των οποίων διαρκώς μειώνονται οι αποδοχές τους.
Επίσης, τονίστηκε ο κίνδυνος που εγκυμονεί, ...........

εξαιτίας των χρεών και των οφειλών του Δήμου, καθώς και των κατασχέσεων που γίνονται σε βάρος τους, να μείνουν ακόμη και απλήρωτοι.

Οι υπάλληλοι επισήμαναν πως υφίστανται όλο το βάρος του νέου Δήμου, κάποιοι, μάλιστα, ιδιαίτερα στην Κυπαρισσία που είναι και η έδρα του Δήμου, υπερβάλλοντας εαυτόν, χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται, αλλά να υπάρχει και διάχυτη η αντίληψη πως κανείς δε δουλεύει και τίποτα δε λειτουργεί, με ευθύνη βεβαίως της Δημοτικής Αρχής.
Ακόμη, συζήτησαν για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν από την έλλειψη Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, εκφράζοντας την απορία και τα ερωτηματικά τους, γιατί ενώ από τον Ιούνιο είναι έτοιμος, δεν έχει συζητηθεί η έγκρισή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε με την εφαρμογή του να λυθούν τα προβλήματα και οργάνωσης και αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και τήρησης υποχρεώσεων, καθώς και κατοχύρωσης δικαιωμάτων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η δημιουργία ενός ενιαίου και μεγάλου συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά τους, ενώ θα προωθεί τα αιτήματα και τα προβλήματα. Καταληκτικά, εκλέχθηκε 7μελής επιτροπή εργαζομένων από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, η οποία θα ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Κώστα Κόλλια, για να του μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον και να συζητήσουν για την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου, καθώς και το εργασιακό τους μέλλον.

Θάρρος

Υποτονική η κίνηση στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων

Υποτονική είναι η κίνηση που παρατηρείται στο εμπορικό πανηγύρι των Γαργαλιάνων, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο.
Το πανηγύρι, που επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του ανήμερα της εορτής του πολιούχου των Γαργαλιάνων, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, τη Δευτέρα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κατοίκων της γύρω περιοχής, καθώς και της Πυλίας.

Ωστόσο, φέτος, από τις πρώτες μέρες, όπως διαπιστώνουν δυστυχώς και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με παράγκες έμποροι, η κίνηση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είναι μειωμένη. Και ο κόσμος είναι λιγότερος και οι αγορές του λιγότερες.
Βεβαίως, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά λίγο - πολύ..........

θεωρείται αναμενόμενο.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης και των δραματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και εξαιτίας των αλλεπάλληλων μέτρων και χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση, η αγοραστική ικανότητα και δυνατότητα των πολιτών έχει κατά πολύ μειωθεί.

Στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων, πάντως, υπάρχει μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων για κάθε γούστο και εργαλείων για κάθε χρήση, σε πολύ χαμηλές και ελκυστικές τιμές, ενώ δε θα μπορούσαν να λείπουν λουκουμάδες, σάμαλι, χαλβάδες και άλλα γλυκίσματα, όπως και σουβλάκια.
Οι δε έμποροι είναι απογοητευμένοι με την έως τώρα κίνηση και αναμένουν με ανυπομονησία τις επόμενες μέρες, με την ελπίδα να αυξηθεί, ιδίως το Σαββατοκύριακο, και ο κόσμος που επισκέπτεται το πανηγύρι να κάνει τις αγορές του και όχι μόνο βόλτα κοιτάζοντας τα εμπορεύματα, μήπως και βγάλουν τουλάχιστον τα έξοδά τους.

Θάρρος

Κλείνει για μια εβδομάδα ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου

Από την επόμενη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, μόνον ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου, θα βρίσκεται στη διάθεση των οδηγών, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε ένα στοίχο ανά κατεύθυνση, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τριπόλεως.

Ο κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου με κατεύθυνση ...........

προς Τρίπολη, θα παραμείνει κλειστός, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού εντός της σήραγγας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημήτρης Κουσελάς: “Έφυγα από την κυβέρνηση, επειδή κυνηγούσα τους μεγαλοοφειλέτες!”

Βόμβες εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνστανσινου ότι συγκάλυπτε τους φοροφυγάδες εξαπέλυσε ο τέως υφυπουργός και βουλευτής του Πασοκ Δημήτρης Κουσελας.

Στη συνεδρίαση του ΚΤΕ (έγινε με την συμμετοχή του Β. Βενιζέλου ) νωρίτερα υποστήριξε ότι έφυγε από την κυβέρνηση επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου.

Την αφορμή έδωσε η κριτική παρατήρηση ..........

του (απλού βουλευτή, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου) κ. Κουσελά ότι το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. «Κι εσύ τι έκανες όταν ήσουν σ΄αυτό το υπουργείο;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ.Βενιζέλος -για να ακολουθήσει η παραπάνω απάντηση του πρώην υφυπουργού.

Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Κουσελάς έλεγε στους δημοσιογράφους ότι μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του καθώς διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ -πρόσθεσε-
τα ποσά είναι εισπράξιμα. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.

Στην συνέχεια μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Κουσελας παραδέχθηκε ότι είχε παραδώσει εδώ και μήνες στην τότε πολιτική ηγεσία (και στον πρωθυπουργό) λίστα με 3.800 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν τουλάχιστον ένα
εκατομμύριο ευρώ έκαστος στο Δημόσιο. «Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν 'θα το δούμε'», προσθέτει.

Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει.

Πρώτο Θέμα

Αυθαίρετα: Διευκρινήσεις για την τακτοποίηση από ΥΠΕΚΑ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με την διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων, διευκρινίζει τα εξής:

- για τη μεταβίβαση οικοπέδων και γηπέδων στα οποία δεν υπάρχει κτίσμα απαιτείται δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση του μηχανικού ότι δεν υπάρχει κτίσμα, συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα σχετικά στο άρθρο 24 παράγραφος 2β του ν.4014/2011,

- σχετικά με τις αμοιβές των μηχανικών για ........

την παροχή των υπηρεσιών τους για την ένταξη αυθαίρετων κατασκευών στις διατάξεις του ν. 4014/2011 καθώς και για την έκδοση βεβαιώσεων για τη μεταβίβαση ακίνητων, ότι είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης των μερών, σύμφωνα με το ν. 3919/2011,

- διευρύνει άμεσα, το αργότερο εντός δύο εβδομάδων, την ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να συμπεριλάβει την κατάθεση με ηλεκτρονικό τρόπο όλων των βεβαιώσεων μηχανικών που απαιτούνται για την μεταβίβαση ακινήτων, τόσο αυτών που έχουν εκδοθεί όσο και αυτών που θα εκδοθούν, ώστε να καταστούν διαφανείς οι πράξεις και να ελέγχεται η φερεγγυότητα τους και οι ευθύνες των μηχανικών.

econews

Γιαγιά ζήτησε αντρικό στριπτίζ δώρο για τα 100ά της γενέθλια [ VIDEO ]

Μια συμπαθέστατη Βρετανίδα γιαγιάκα από το Μπέρμινχαμ ζήτησε τον περασμένο Ιούνιο να της κάνουν δώρο στα εκατοστά της γενέθλια ένα αντρικό στριπτίζ και την περασμένη Παρασκευή η ευχή της πραγματοποιήθηκε! Εσείς ακόμα παντόφλες παίρνετε στη γιαγιά σας;

Η γιαγιά είναι η Κλέρ Όρμινστον και ο ..........

στρίπερ που κλήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες της είναι ο Τζον Γκριν γνωστός και με το ψευδώνυμο Scorpion (ο Σκορπιός)



iefhmerida

Προθεσμία μέχρι 22 Δεκεμβρίου για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9

Παρατάθηκε μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων, Ε9, από φυσικά και νομικά πρόσωπα, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Η υποβολή του Ε9 είχε μετατεθεί από τις αρχές του μήνα για τον τελευταίο μήνα του έτους (1η Δεκεμβρίου) προκειμένου να λειτουργήσει νέα διαδικτυακή εφαρμογή.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής του Ε9 έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά τη διάρκεια του 2010 απέκτησαν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα, όσοι είχαν οποιαδήποτε μεταβολή σε ακίνητα που είχαν δηλώσει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και μεταβολή στην οικογενειακή κατάσταση (γάμος, παιδί κ.λπ.).

Η νέα διαδικτυακή εφαρμογή που αναμένεται να ..........

λειτουργήσει τον Δεκέμβριο θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010, ενώ θα παρέχονται και βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνουν απ' ευθείας τη μερίδα τους για το 2011.

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ»

Τελικά και ο Πλεμμένος έχει το… Γερμανό του!

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η COSTA NAVARINO ΚΑΙ ΠΩΣ «ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ» Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Φ» για τα «σκηνικά» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», τα οποία δεν έδειξε η «Ελευθερία», κατά τη διπλή παρουσίαση της επιλεκτικής διαρροής του θέματος.
Το δημοσίευμα της «Φ» με αποκλειστικές φωτογραφίες που αναπαρήγαγαν πολλές γνωστές και με μεγάλη επισκεψιμότητα ιστοσελίδες, προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο της Costa Navarino, όσο και του ίδιου του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Από τις αντιδράσεις προκύπτει ότι: .........

1. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε χθες δεν είναι από τα σκηνικά της ταινίας, της οποίας τα γυρίσματα δεν θα γίνουν σε χώρους της Costa Navarino, αλλά σε περιοχές της Γιάλοβας, της Βοϊδοκοιλιάς και της Μεθώνης.
2. Ο ρόλος της Costa Navarino και του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου εξαντλείται στη φιλοξενία των συντελεστών και των συνεργείων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
3. Δεν έχει ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος ή η Costa Navarino σχέση με την επιλεκτική διαρροή στην «Ελευθερία», απλά ο ίδιος, λόγω της προσωπικής σχέσης με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον έπεισε να επιλέξει περιοχές της Μεσσηνίας για τα γυρίσματα, αντί της Χίου, προσφέροντας μάλιστα σοβαρή στήριξη για την παραγωγή της ταινίας.

Η COSTA NAVARINO

Σε γραπτή ανακοίνωση της Μαρίνας Παπατσώνη, διευθύντριας μάρκετινγκ της Costa Navarino, αναφέρεται:
«Σε συνέχεια του άρθρου με τίτλο «Τα "σκηνικά" της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή πάνω στην άμμο που δεν έδειξε η "Ελευθερία"…» που δημοσιεύθηκε στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) φύλλο της εφημερίδας σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα και να διευκρινίσουμε κάποια σημεία, σε σχέση με όσα αναφέρονται στο άρθρο:
Στην Costa Navarino δεν πραγματοποιούνται και δεν θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα για την ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», ούτε και πρόκειται να γίνει προβολή των ξενοδοχείων μέσω της ταινίας. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, και από ό,τι γνωρίζουμε, στις περιοχές της Πύλου, της Μεθώνης, της παραλίας της Βοϊδοκοιλιάς και του κόλπου του Ναυαρίνου. Δεν θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα σε καμία από τις περιοχές που αναπτύσσει τις επενδύσεις της η Costa Navarino.

Πρόκειται για μία διεθνή συμπαραγωγή η οποία θα αναδείξει τη Μεσσηνία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εξαιτίας των συντελεστών και των υψηλών προδιαγραφών της ταινίας, καθώς και της διεθνούς προβολής που θα λάβει η περιοχή μας, η Costa Navarino θέλησε να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια, φιλοξενώντας τους συντελεστές και τα συνεργεία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Ελπίζουμε τα παραπάνω να διευκρινίζουν κάποιες ανακρίβειες που υπήρχαν στο άρθρο σε σχέση με τη συμμετοχή της εταιρίας μας. Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε σχετική διευκρίνιση».
Ωστόσο η απάντηση της κυρίας Παπατσώνη, αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα του δημοσιεύματος για τις κατασκευές, τις οποίες το δημοσίευμα απέδιδε στα σκηνικά, κάτι που όπως προκύπτει δεν είναι ακριβές.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

Ότι έπεσε στην παγίδα υπαλλήλου του, κάποιου Γερμανού, ονόματι Ντανιέλ, για την επιλεκτική δημοσιοποίηση του θέματος στην «Ελευθερία» υποστήριξε κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον διευθυντή της «Φ» ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», Γιαν. Σμαραγδής.
Παράλληλα υποστήριξε ότι ούτε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ούτε ο μηχανισμός δημοσίων σχέσεων της Costa Navarino γνώριζαν κάτι σχετικό για τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Ο κ. Σμαραγδής ανέφερε ότι ανέθεσε στο Ντανιέλ να έρθει σε επαφή με τα τοπικά μέσα της Μεσσηνίας, αλλά ότι τον διαβεβαίωσε πως μόνο μια εφημερίδα(!) υπάρχει, η «Ελευθερία», ενώ εκ των υστέρων ο ίδιος υπάλληλός του τον διαβεβαίωσε πως μόνο ένας τηλεοπτικός σταθμός υπάρχει που λέγεται «Μεσόγειος»!!!
Ο σημαντικός Έλληνας σκηνοθέτης μας ζήτησε συγγνώμη και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, «στολίζοντας» λεκτικά τον υπάλληλό του που τον εξέθεσε, ενώ μας διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη απ’ όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που εξαιρέθηκαν, κατά την εδώ παρουσία του το προσεχές διάστημα.

Μάλιστα απαντώντας στις ενστάσεις μας παραδέχτηκε ότι ο τρόπος δημοσιοποίησης, περιόρισε τη δημοσιότητα του γεγονότος και ότι εξ αυτού του αποτελέσματος συνεπάγεται και η αποτυχία του στόχου που επεδίωκε.
Είπαμε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα με τον Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος μας είπε ότι από τα γυρίσματα της ταινίας του στη Μεσσηνία θα υπάρξει διεθνής προβολή και κύρος στον τόπο, κάτι που οφείλεται στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, που κινείται στα βήματα του αείμνηστου πατέρα του, του καπετάν Βασίλη.
Ο κ. Σμαραγδής μας είπε ότι τα σκηνικά στήνονται στις περιοχές των γυρισμάτων που δεν έχουν σχέση με την Costa Navarino, ως εκ τούτου δεν έχουν σχέση με τις φωτογραφίες του δημοσιεύματος όπως κατηγορηματικά μας διαβεβαίωσε.
Τα γυρίσματα της ταινίας θα διαρκέσουν 4 εβδομάδες, θα ξεκινήσουν στις 31 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχουν πολλοί κομπάρσοι από την περιοχή, των οποίων η επιλογή θα αρχίσει το Σάββατο από τον ίδιο.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι καμία σχέση δεν έχει ούτε γνωρίζει τον κ. Πλεμμένο, τονίζοντας ότι θεωρεί τις σχετικές αναφορές υπαινιγμούς που δεν τον αφορούν.
Ο διευθυντής της «Φ», παρά τις ενστάσεις του, τις οποίες έθεσε πολλαπλώς στον κ. Σμαραγδή, δέχτηκε τις εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις του Έλληνα σκηνοθέτη, κυρίως εκ του γεγονότος ότι η περιορισμένη απήχηση, από την επιλεκτική δημοσιότητα, τον πείθει ότι δεν μπορεί να ήταν στις προθέσεις του, αφού επεδίωκε το αντίθετο.
Συμπεράσματα:

● Όσοι από το χώρο των τοπικών ΜΜΕ εκ συστήματος προσπαθούν να μονοπωλήσουν καταστάσεις, προσκολλημένοι και υποτασσόμενοι σε πρόσωπα και συμφέροντα, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά τη μικροψυχία και την ευτέλειά τους. Είναι αυτοί οι ίδιοι με προεξάρχοντα τον, συνταξιούχο πλέον, εκδότη της «Ελευθερίας» Ντ. Πλεμμένο, που κατά καιρούς «αναθέτουν» εργολαβίες, προσπαθούν να επιβάλλουν πολιτικές επιλογές και αποφάσεις, επιδεικνύουν νοοτροπία «νταβατζή» της κοινής γνώμης, επιδιώκουν να κάνουν «κουμάντο» και εκάστοτε να «συγκυβερνούν» με πρόσωπα και εξουσίες για ίδιον όφελος.

● Όσοι επιδιώκουν να υποσκάψουν τους άλλους, εν προκειμένω τα άλλα ΜΜΕ, απλά σκάβουν το λάκκο τους, χωρίς να το αντιλαμβάνονται, χάνοντας την όποια αξιοπιστία και σοβαρότητά τους έχει απομείνει.

● Υποδηλώνει τον πανικό και τον εκνευρισμό τους και αφού έχασαν τη δυνατότητα να καθορίζουν την ατζέντα της τοπικής δημοσιότητας, έγιναν ουραγοί των εξελίξεων τρέχοντας να «προκάμουν»…

Θ.Τ.

Υ.Γ.: Τελικά μένουμε με την απορία, οι φωτογραφίες του… ναυτικού καμικάζι-παπαράτσι που δημοσιεύσαμε χθες σε τι και ποιους αφορούν; Ιδού πεδίο για απαντήσεις ή διαψεύσεις…

ΦΩΝΗ

Στην εφεδρεία όλοι όσοι έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας

Τις νομικές διαδικασίες με τις οποίες θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία πριν από τη συνταξιοδότηση όλοι οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας διερεύνησαν σε πολλαπλές κυβερνητικές συνεδριάσεις στο υπουργείο Οικονομικών, που διήρκεσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι υπουργοί Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία των .......

μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας υπερβαίνει τον αρχικό αριθμό των 20.000 εργαζομένων που θα τεθεί σε εφεδρεία για 12-24 μήνες και μετά θα λάβει πλήρη σύνταξη. Υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίζει και τις 25.000, οπότε θα μειωθεί αυτομάτως ο αριθμός των «εφέδρων» από τους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς από 8.000 σε 4.000-5.000 υπαλλήλους, προκειμένου να συμπληρωθεί το «πρώτο κύμα» των 30.000 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναζητούνται επαρκή στοιχεία για την προϋπηρεσία των υπαλλήλων, γιατί αρκετοί δεν έχουν δηλώσει το σύνολο της προϋπηρεσίας τους εάν προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, επιδιώκει να σταματήσει το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων, προκειμένου να τεθεί ένας σημαντικός αριθμός των υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 εφέδρων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η πλειονότητα των εφέδρων που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς προέρχεται από τον στενό δημόσιο τομέα και είναι περίπου 17.000, εκτός των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών και των γιατρών, που θα εξαιρεθούν.

Κόντρα Βενιζέλου - Κουσελά για τους μεγαλοφειλέτες

Έντονο διάλογο με τον βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά αναφορικά με την πατάξη της φοροδιαφυγής είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Κουσελάς ..........

ρώτησε τον κ. Βενιζέλο «τι μέτρα έχει πάρει για τους μεγαλοφειλέτες;».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός. Εσύ τι έκανες όταν ήσουν υφυπουργός;».

Ο κ. Κουσελάς φέρεται ότι απάντησε πως έχει αποστείλει στον πρωθυπουργό λίστα με 3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών.

Ημερησία

Δεν χάνουν την εξεταστική οι φοιτητές επί πτυχίω [ VIDEO ]

Στο χειμερινό εξάμηνο μεταφέρεται τελικά η εξεταστική των φοιτητών που χρωστούν έως πέντε μαθήματα. Καυγάς στη Βουλή μεταξύ Α. Διαμαντοπούλου και Θ. Παφίλη

Τη δυνατότητα να δώσουν τελικά εξετάσεις οι φοιτητές επί πτυχίω δίνει νέα διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χτεσινή .........

απόφαση του υπουργείου να μπλοκάρει διά παντός τις εξετάσεις των φοιτητών που είναι στο τελευταίο εξάμηνο και χρωστούν πάνω από πέντε μαθήματα, νέα σημερινή εγκύκλιος φαίνεται να "τα μαζεύει", προκειμένου να καθησυχάσει το ήδη τεταμένο κλίμα στο εκπαιδευτικό τοπίο της χώρας.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, οι φοιτητές που έχασαν την εξεταστική λόγω καταλήψεων μπορούν να δώσουν εξετάσεις το χειμερινό εξάμηνο, εάν χρωστούν μέχρι πέντε μαθήματα.

Για παρέμβαση στην αυτοτέλεια των ΑΕΙ κάνει λόγο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Α. Διαμαντοπούλου: "Αυτά κομμένα και εκεί που σας παίρνει"

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Υπουργού Παιδείας και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη προκάλεσαν στην Βουλή οι σχολικές καταλήψεις.

Την κόντρα πυροδότησε η μομφή της υπουργού ότι η ερώτηση του κ. Παφίλη εκφράζει την αγωνία όχι για τα παιδιά και τα σχολεία, αλλά για τους εξωσχολικούς παράγοντες και ότι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν το θράσος να καταγγέλλουν διευθυντές σχολείων που σπάνε τα λουκέτα.

Επιχειρώντας να απαντήσει στις κατηγορίες ο Θανάσης Παφίλης –εκτός μικροφώνων- κάλεσε την Υπουργό αυτά να τα πεί αλλού, γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει –όπως είπε χαρακτηριστικά- ενώ με αυστηρό ύφος η κα Διαμαντοπούλου ανταπάντησε "αυτό το είδος τσαμπουκά, που θα μου λέτε εμένα που είμαι υπουργός και εσείς που είστε βουλευτής μέσα στο κοινοβούλιο αλλού αυτά, εκεί που σας παίρνει.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικό θράσος να φορτώνει τις ευθύνες των καταλήψεων στους μαθητές που αντιδρούν για τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει ενώ η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι ώρες μαθημάτων που χάνονται από τις καταλήψεις θα αναπληρωθούν οπωσδήποτε είτε Σάββατο, είτε Κυριακή είτε γιορτές.



Βουλή: Αποκάλυψη-διπλό εισόδημα σε συνταξιούχους βουλευτές-νυν αιρετούς

Κανονικά λάμβαναν έως και τον περασμένο Φεβρουάριο τη βουλευτική τους σύνταξη αιρετοί του ΟΓΑ που προϋπήρξαν βουλευτές, και αυτό παρά το ότι από το 2010 νόμος προέβλεπε περικοπή τους κατά 70%. Αυτό αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, .........

αυτές περικόπηκαν κατά 70% από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μόνον όταν ο ίδιος εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο.

Δεν θα καταβληθούν την Πέμπτη τα επιδόματα πολυτέκνων του ΟΓΑ

Δεν κατεβλήθη τελικά σήμερα Πέμπτη ο ΟΓΑ τα επιδόματα πολυτέκνων σε όσους ασφαλισμένους τα δικαιούνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ταμείου, τα επιδόματα σε πολύτεκνες οικογένειες δεν θα καταβληθούν εξαιτίας της κατάληψης που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους σε αυτό.

Από τον ΟΓΑ επισημαίνεται ότι εφόσον..........

ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, η καταβολή τους πιθανόν να γίνει στις 14 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας συνεχίζουν την κατάληψη αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και στις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

in.gr

Αγριος καβγάς μεταξύ Ρουμάνων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά

Σε ρινγκ μετατράπηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα η πλατεία του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά καθώς δυο Ρουμάνοι που ήταν τύφλα στο μεθύσι, ήρθαν στα χέρια για οικονομικές διαφορές.
Ο καβγάς ήταν τόσο άγριος που δεν άργησαν να εμπλακούν άλλα 2 άτομα.
Οι ψυχραιμότεροι που βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να τους χωρίσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Λίγα λεπτά μετά ο καβγάς έλαβε τέλος χωρίς .........

τραυματισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία δεν ειδοποιήθηκε.

ΣΧΟΛΙΟ
Το έχουμε πει και το ξαναλέμε. Η κατάσταση με τους μεθυσμένους Ρουμάνους και Βούλγαρους στα Φιλιατρά έχει ξεφύγει. Επειδή κράτος δεν υπάρχει τουλάχιστον ο Δήμος που θεωρητικά υπάρχει μπορεί να βάλει μια τάξη στην όλη αταξία και να εκλείψουν τα φαινόμενα αυτά ή θα πρέπει να αναλάβουν δράση άλλοι;
Γιατί αν γίνεται αυτό που γίνεται τώρα που υπάρχει αστυνομία, αύριο που όπως ακούγεται θα φύγει τι κατάσταση θα επικρατεί στην πόλη;

Έρχεται «κούρεμα» στις επικουρικές συντάξεις

Τίθεται σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Νοέμβριο η περικοπή των επικουρικών συντάξεων ακόμη και για τους ήδη συνταξιούχους, σύμφωνα με ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Οι περικοπές στις επικουρικές θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, από 10% έως και 50% και κατά μέσο όρο 15%, ενώ θα αφορούν σε συντάξεις από 150 ευρώ και πάνω.

Η μείωση στο επικουρικό των συντάξεων ........

του ΕΤΕΑΜ, μπορεί να φθάνει και ως 30%, κλιμακωτά και ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, ενώ σε ελλειμματικά ταμεία όπως ορισμένων ΔΕΚΟ και Τραπεζών, ενδέχεται να φθάσει το 50%.

Περικοπές θα γίνουν και στα Ταμεία τα οποία εντάχθηκαν στο επικουρικό του ΙΚΑ προκειμένου να διασωθούν και συνέχισαν να καταβάλλουν υψηλές συντάξεις, παρ' ότι είχαν χρεοκοπήσει.

Το ταμείο της ΕΥΔΑΠ, το οποίο χορηγούσε επικουρικές συντάξεις 400 έως 800 ευρώ ακόμη και την περίοδο, όπου ένα εξάμηνο κινδύνευε να κηρύξει στάση πληρωμών.

Επικουρικές υψηλότερες από τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα χορηγούν τα Ταμεία της Γενικής Τράπεζας, της Εμπορικής, της Τράπεζας Πειραιώς, της Πίστεως, και της πρώην ΕΤΒΑ, αφού ο ισχύων τρόπος υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης αντιστοιχεί στο 36% του συντάξιμου μισθού (περίπου 2.500 ευρώ). Οι επικουρικές του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ αντίστοιχα, υπολογίζονται με το 20% έως 26% της κύριας σύνταξης.

Περικοπές θα γίνουν και στα Ταμεία των συνταξιούχων της Ολυμπιακής, των επαγγελματικών και εργατικών οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ Ταμεία των ηλεκτρολόγων, του τσιμέντου και των γεωργικών συνεταιρισμών.

Στόχος της ρύθμισης, είναι η αντιστοίχηση τους ύψους των επικουρικών συντάξεων με τις δυνατότητες του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ για το οποίο η αναλογιστική μελέτη έχει δείξει ότι εμφανίζει ετήσιο ταμειακό έλλειμμα 30 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 15% των παροχών του.

Ισοτιμία

Υπό κατάληψη και το Λύκειο Γαργαλιάνων

Κατάληψη και στο Λύκειο Γαργαλιάνων έγινε χθες μετά από γενική συνέλευση των μαθητών καθώς την Τρίτη είχε γίνει αποχή από το μάθημα.

Τα βασικότερα αιτήματα τους είναι η έλλειψη βιβλίων, προβλήματα που έχει γενικότερα η παιδεία, αλλά και κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο σχολείο τους.
Στα Φιλιατρά η κατάληψη του ..........

Λυκείου συνεχίζεται και σήμερα για 3η μέρα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ