Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Από 10 Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία της ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων

Από τις 10 Οκτωβρίου 2011 θα ξεκινήσει η λειτουργία της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Μεγάλων Επιχειρήσεων, όπως προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, από την ίδια ..........

ημερομηνία η μετονομασθείσα Δ.Ο.Υ. Φορολογίας Ανωνύμων Εμπορικών Εταιρειών (Φ.Α.Ε.Ε.) Αθηνών θα λειτουργεί ως Δ.Ο.Υ. Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (Φ.Α.Ε.) Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο 120 του Συντάγματος επικαλούνται οι Δικηγορικοί Σύλλογοι εναντίον της τρόικας

Η Τρόικα δεν νομιμοποιείται από το Σύνταγμα να έρθει σε επαφή με τους φορείς της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζει σε σκληρή ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα εκτάκτως στην Αθήνα.

Μάλιστα, οι δικηγόροι τονίζουν ότι είναι αντίθετοι στην απόπειρα εξωθεσμικής νομιμοποίησης της Τρόικας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μελλοντικά να προβούν σε επίκληση του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Το άρθρο 120 του Συντάγματος, μεταξύ των ..........

άλλων αναφέρει στην παράγραφο 3 ότι «ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος» και στην παράγραφο 4 αναφέρει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Ειδικότερα, η συντονιστική, στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «αδυνατεί να αντιληφθεί τη θεσμική ιδιότητα υπό την οποία οι εκπρόσωποι της Τρόικας επισκέφτηκαν το Πρωτοδικείο, καθιστώντας απολογούμενους τους δικαστές και παρακάμπτοντας την πολιτική και, μέχρι στιγμής, νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία είναι - κατά το Σύνταγμα και την διάκριση των εξουσιών - μόνη αρμοδία, για να απευθύνουν οι δικαστές σε εκείνην, τα ζητήματα που τους απασχολούν και δεν άπτονται της εκφοράς της δικαιοδοτικής τους κρίσης».

Σύμφωνα με τη συντονιστική, από την επίσκεψη της Τρόικας στο Πρωτοδικείο της Αθήνας προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα: «Τους εκπροσώπους της Τρόικας τους υποδέχτηκαν υψηλόβαθμοι δικαστές, ενώ ο πρόεδρος της διοίκησης του Πρωτοδικείου παρείχε απλόχερα πληροφοριακό υλικό σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην απονομή της Δικαιοσύνης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι αυτή η ομάδα ανθρώπων ουδεμία δημοκρατική νομιμοποίηση φέρει, για να έρχεται σε επαφή με τον επίσημο φορέα απονομής της Δικαιοσύνης, ήτοι την διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών».

Στο έργο αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, «οι Τροϊκανοί βρήκαν την αμέριστη συμπαράσταση των εκπροσώπων της Ενώσεων Εισαγγελέων και Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι επέδειξαν τον «Ξένιο Δία» στους επισκέπτες, επιβραβευμένοι από αυτούς με την προφανή εξαίρεση τους από το ενιαίο μισθολόγιο».

Απευθυνόμενη στην Τρόικα η συντονιστική επισημαίνει ότι «ενόψει του ενδιαφέροντος των διεθνών εποπτών μας επιθυμούμε να τους γνωρίσουμε ότι τώρα ο ελληνικός λαός προσβλέπει στη Δικαιοσύνη της χώρας του, καθόσον μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί - εκπληρώνοντας θεσμική υποχρέωση που ο ίδιος της έταξε - τα δικαιώματα των ελεύθερων ελλήνων, χωρίς φόβο από τις οικονομικές πιέσεις των κρατούντων, χωρίς φόβο για το μέλλον του αποτυχημένου νεοφιλελεύθερου μοντέλου που επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων».

Ακόμη, οι δικηγόροι τονίζουν ότι «βλέποντας ότι οι διεθνείς επόπτες μας, πλέον, πατούν γερά στους θεσμούς μας για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα διεθνών οίκων, αλλότρια με αυτά που ο λαός επιδίωξε και χωρίς τη συναίνεσή του, αλλά ούτε και προς όφελός του, στρέφουμε πλέον το βλέμμα μας σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο, Ευρωπαίο ή μη πολίτη, και ζητούμε την αρωγή του προκειμένου να υπερασπιστούμε ό, τι απέμεινε: τη Δικαιοσύνη ως εγγυήτρια των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη, τη Δικαιοσύνη ως εγγυήτρια της Ευρώπης των λαών και όχι της Ευρώπης των Τραπεζών, γνωρίζοντας ότι το μέλλον του σύγχρονου κόσμου μας θα είναι κοινό».

Τέλος, η συντονιστική δηλώνει: «Ότι είναι εξόχως λυπηρό το γεγονός της απόπειρας εξωθεσμικής νομιμοποίησης της Τρόικας και των συνοδοιπόρων της δια της συνδιαλλαγής τους με τους δικαστικούς λειτουργούς και τις Ενώσεις τους, παρά την άρνηση των Δικηγορικών Συλλόγων να παίξουν αυτόν τον ρόλο κατά την περίοδο των προκλήσεων - προσκλήσεων του Μαΐου 2011. Η συνέχεια της προσπάθειας αυτής που άγει στην καταπάτηση του Συντάγματος και τον εξοβελισμό των δικηγόρων από συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, οδηγώντας στην υποτέλεια και στον εξανδραποδισμό του ελεύθερου φρονήματος του Έλληνα δικαστή, θεμέλιο της λειτουργίας της Δημοκρατίας, ως φορέως μιας των τριών εξουσιών - πυλώνων της, θα μας βρει αντιμέτωπους μαζί με σύσσωμο τον ελληνικό λαό και με επίκληση στο μέλλον ακόμα και του άρθρου 120 του Συντάγματος με κάθε νόμιμο μέσο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, πάντα πατάει σε μπανάνες.

Το ότι το Φιλιατρά News είναι το πρώτο σε αναγνωσιμότητα blog στον νομό εδώ και δυο χρόνια το ξέρετε και το ξέρετε πάρα πολύ καλά.
Και φυσικά κάποιος συντοπίτης ας τον πούμε blogger υπολοιπόμενος κατα πολύ σε σχέση με το Φιλιατρά News, ξέραμε ότι μας κλέβει θεματάκια και σας τα πασάρει σαν δικά του.

Σήμερα λοιπόν είπαμε να γελάσουμε λίγο με τον φίλτατο blogger του Filiatra-net, και γράψαμε μια είδηση η οποία ήταν μεν αλήθεια αλλά κατα το ήμισι.

Ο λόγος για την είδηση που διαβάσατε πρώτοι σε ......

εμάς ότι υπό κατάληψη βρίσκονται Λύκειο και γυμνάσιο Φιλιατρών από χθες το Βράδυ.
Το λύκειο ναι, το γυμνάσιο όμως όχι. Εύκολη μπανανόφλουδα για να την πατήσει ο φίλος μας ο blogger. Και ω του θαύματος την πάτησε. Και όχι μόνο την πάτησε, δεν κατάλαβε και το πέσιμο που έφαγε απο την μπανανόφλουδα. Και την πάτησε γερά μάλιστα. Όχι μόνο αντέγραψε την ψευδή είδηση για το γυμνάσιο ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΗΓΗΣ, αλλα την ενίσχυσε κι όλας με την λίστα των υπό κατάληψη σχολείων στην Mεσσηνία και στο τέλος (όπως θα δείτε στο σχετικό print Screen) έγραψε.

■Φιλιατρά (2)
1.Γυμνάσιο Φιλιατρών
2.Λύκειο Φιλιατρών

Το γυμνάσιο Φιλιατρών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Δεν ήταν ΠΟΤΕ. Oύτε από χθες ο βράδυ, ούτε σήμερα τουλάχιστον μέχρι και αυτή την στιγμή που κάνουμε αυτήν την δημοσίευση.
Που το είδε ο blogger FILIATRA-NET ότι είναι υπό κατάληψη απο χθές βράδυ κι όλας (!!!) και το Γυμνάσιο, δεν ξέρουμε. Μάλλον στο κλέψει κλέψει είδηση από το Φιλιατρά News. Γιατί μόνο εμείς το γράψαμε και επίτηδες για αν δούμε πόσο εύκολα πατάνε την μπανανόφλουδα κάτι bloggers σαν τον filiatra-net. Πιστέψτε μας... Ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας!!!!!

Ρε φίλε, κλέβεις που κλέβεις, μπράβο κλέψε. Βάλε όμως και πηγή... Εκτός και αν έχεις κόμπλεξ με το Φιλιατρά Νews και σου δημιουργεί ψυχολογικό πρόβλημα η πηγή προς εμάς.
Πάντως αποκαλύφθηκε και αυτό μας αρκεί. Τώρα να δούμε πως θα μπαλώσεις την μπανάνα που έφαγες.

Απολαύστε την πατάτα του και δείτε πως πάτησε την μπανανόφλουδα.




Κατεδαφίζουν τις κερκίδες του Λυκείου Φιλιατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ

Για φτιάξουν λέει άλλες πιο μπροστά από εκεί που ήταν οι παλίες....

Τις κερκίδες του λυκείου Φιλιατρών κατεδαφίζει αυτήν την ώρα συνεργείο που έχει αναλάβει την συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης του Νέου Λυκείου.
Πόσες φορές κάτσαμε στις κερκίδες με καφέ, με τον άνθρωπο μας αγκαλιά, έχοντας αναμνήσεις από στιγμές καλές και κακές.
Τις κερκίδες που κάναμε κάποτε μάθημα .........

την Άνοιξη που ζεστενόμασταν.

Ο λόγος; Μου είπαν ενοχλεί η θέση που είναι και τα τις ξαναφτιάξουν αλλά πιο μπροστά.
Και μάλιστα θα ρίξουν και όλη την μάντρα αριστερά και δεξιά των κερκίδων. Την μάντρα δηλαδή που κοιτάει στον από κάτω δρόμο.
Η απορία μου είναι σε τι ενοχλούσαν οι κερκίδες την όλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που έπρεπε να γκρεμιστούν;

Σε περιόδους κρίσης που άλλοι δεν έχουν να φτιάξουν τίποτα, εμείς χαλάμε για να ξαναφτιάξουμε. Θα μου πείτε πως θα γίνει αλλιώς το ανάλογο "παιχνίδι" με τα χρήματα του ΕΣΠΑ???

Σας στέλνω και φωτογραφικό υλικό μαζί με video και τα σχόλια δικά σας.

Ο πρώην Διαχειριστής

ΣΧΟΛΙΟ
Το Video θα προστεθεί λίγο αργότερα. Ανεβαίνει τώρα στο κανάλι μας.
Κλίκ στις παρακάτω εικόνες για μεγάλο μέγεθος.





Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για την καταβολή αποζημιώσεων σε παραγωγούς οπωροκηπευτικών.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να πληροφορηθεί πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε παραγωγούς οπωροκηπευτικών της Μεσσηνίας, οι οποίοι ζημιώθηκαν με τη γνωστή υπόθεση του βακτηρίου e-coli.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Η φημολογία που επικράτησε το καλοκαίρι σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη του βακτηρίου e-coli στην παραγωγή οπωροκηπευτικών, οδήγησε σημαντικό αριθμό παραγωγών της Μεσσηνίας σε μη συγκομιδή και στη συνέχεια σε καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων της παραγωγής τους.

Επειδή, σύμφωνα με πληροφόρηση που είχα από τους παραγωγούς, έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή των σχετικών ζημιών και, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, επείγει η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Πότε προβλέπεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς ; ”

Υποβολή δηλώσεων καλλιέργειας στα Υποκαταστήματα ΕΛ.Γ.Α. μέχρι 17 Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι με την αριθ. 176557/5.9.2011 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 1977/Β/6.9.2011) καθορίσθηκε η διαδικασία υποβολής Δηλώσεων Καλλιέργειας στα Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α.

Με την απόφαση αυτή καθορίζεται η διαδικασία με την οποία, οι παραγωγοί που δεν μπορούσαν αντικειμενικά να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν στις ΕΑΣ τα δικαιολογητικά κατοχής που απαιτούνται για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης και καλλιεργούν αγροτεμάχιο σε επιλέξιμη περιοχή, μπορούν να υποβάλλουν Δήλωση Καλλιέργειας στα αρμόδια Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α., μέχρι τις 17-10-2011.
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει αν προσκομίσουν είναι: .......

1. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής), όπου θα αναγράφονται:

α) τα στοιχεία του αγροτεμαχίου (τοποθεσία, είδος καλλιέργειας και έκταση)

β) τα στοιχεία του κατόχου του αγροτεμαχίου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου).

2. Αντίγραφο του χαρτογραφικού υπόβαθρου του αγροτεμαχίου, όπου θα αναγράφεται ο 13ψήφιος κωδικός.

Για τις Δηλώσεις αυτές ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα στις μέχρι σήμερα αποφάσεις, δηλαδή ποσοστιαία προσαύξηση ή απομείωση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς μέχρι 20%, καθώς και η δυνατότητα διακανονισμού αποπληρωμής της ασφαλιστικής εισφοράς, που προκύπτει από την υποβολή των παραπάνω καλλιεργειών, σε δόσεις (έως 2 δόσεις, Οκτώβριος – Νοέμβριος 2011).

Η προβλεπόμενη από τη Δήλωση Καλλιέργειας εισφορά θα καταβάλλεται μετρητοίς, στο λογαριασμό ΜΠ 620 του ΕΛ.Γ.Α. στην ΑΤΕ, μέχρι τις 17-10-2011 (εφάπαξ ή Α΄ δόση).

Επισημαίνουμε ότι με τον παραπάνω τρόπο μπορούν οι παραγωγοί να δηλώσουν υφιστάμενες καλλιέργειες ή καλλιέργειες που ήδη έχουν συγκομισθεί και όχι επίσπορες καλλιέργειες για τις οποίες ισχύουν όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ υπ’ αριθμ 309891 (ΦΕΚ 1966 Β΄/21-12-2010).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α. στη διεύθυνση www.elga.gr

Σχεδιάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου - Εκλογές με λίστα!

Η προχθεσινή αναφορά του Μιλτιάδη Παπαιωάννου για αλλαγή του εκλογικού συστήματος με παράλληλη κατάργηση του σταυρού προτίμησης και επαναφορά της λίστας, αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και έντονων ζυμώσεων ανάμεσα στους βουλευτές έστω και αν ακόμα αυτός ο προβληματισμός δεν έχει πάρει δημόσιες διαστάσεις.

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι εάν αυτή ..........

η αποστροφή ήταν απλά μια προσωπική άποψη του Υπουργού Δικαιοσύνης ή ένας ευρύτερος σχεδιασμός του πολιτικού συστήματος. Και αυτό γιατί όλοι κατανοούν ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στους υποψηφίους βουλευτές να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους και να ζητήσουν την ψήφο τους, χωρίς να υποστούν στην καλύτερη περίπτωση τις έντονες αποδοκιμασίες του εκλογικού σώματος για την κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα.

Γίνεται επίσης κατανοητό ότι σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά στιγμή για όλη τη χώρα, η όποια σπατάλη χρημάτων για προεκλογική εκστρατεία θα εξοργίσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες εναντίον των πολιτικών, αλλά και θα λειτουργήσει σαν όπλο του ενός υποψήφιου εναντίον του άλλου οδηγώντας σε μια πρωτόγνωρη ανθρωποφαγία.

Με αυτά τα δύο δεδομένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ δεν βλέπουν με καθόλου κακό μάτι μια συμφωνία των δυο κομμάτων για επιστροφή στη λίστα έστω και ad hoc μόνο γι'αυτές τις εκλογές, πράγμα που σημαίνει οτι θα πρέπει να ψηφίσουν από κοινού τον νέο εκλογικό νομό ή έστω αυτή την αλλαγή, προκειμένου να ισχύσει στις επόμενες εκλογές.

Σ´αυτον τον σχεδιασμό υπάρχει όμως και ένα αλλά που θέτουν πολλά κορυφαία στελέχη των δυο κομμάτων εκφράζοντας τον προβληματισμό η όλη κίνηση να γυρίσει εναντίον τους. Λένε δηλαδή μήπως η καθιέρωση ή η επιβολή της λίστας θα στείλει το μήνυμα οτι ο πολιτικός κόσμος φοβάται τον λαό και οχυρώνεται πίσω απ'αυτήν την επιλογή.

Στον προβληματισμό αυτό κάποιοι άλλοι απαντούν ότι είναι στο χέρι των αρχηγών των κομμάτων να τον ακυρώσουν εάν χρησιμοποιήσουν τη λίστα για να καθαρίσουν το πολιτικό σύστημα από οτιδήποτε σάπιο η ξεπερασμένο το στελεχώνει σήμερα.

«Είναι τόσο έντονο το αίτημα των πολιτών για πλήρη απόσυρση προσώπων και νοοτροπιων που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο που ακόμα και αν ένας αρχηγός αφήσει εκτός λίστας τους μίσους εν ενεργεία βουλευτές το πιθανότερο είναι να χειροκροτηθεί από τους πολίτες και κανείς να μην μπορεί να αντιδράσει» έλεγε χθες στη Βουλή κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος που ανήκει σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Βέβαια σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς που ακόμα όμως βρίσκονται στο επίπεδο των σκέψεων και των κλειστών συζητήσεων υπάρχει ο αστάθμητος παράγων που είναι ο βουλευτής και η αντίδρασή του στον όποιο σχεδιαζόμενο πολιτικό του θάνατο.
Όσοι πάντως επεξεργάζονται τα σενάρια αυτά απαντούν ότι η συσσωρευμένη οργή που έχει το κοινωνικο σώμα εναντίον των βουλευτών εξασθενεί ή μηδενίσει την όποια αντίδρασή τους.

Newpost

Εως 15/12 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Mέχρι τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ρεύματος (άνεργοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, άτομα με χαμηλό εισόδημα) για το 2012. Όσοι λαμβάνουν ήδη το ΚΟΤ δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ υποβάλλονται από 1/10 έως 15/12 του προηγούμενου έτους. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και μετά την παρέλευση της εν λόγω προθεσμίας, η ένταξη όμως όσων πληρούν τα κριτήρια, γίνεται για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα του έτους ένταξης μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων τους.
Ειδικά για τους ανέργους, αν υποβάλουν αίτηση .........

μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει δώδεκα συνεχείς μήνες ανεργίας την τελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου της υποβολής της αίτησης μήνα και να πληρούν τα λοιπά κριτήρια που προβλέπονται για την κατηγορία τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι 20% - 30% φθηνότερο σε σχέση με το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Δικαιούχοι του ΚΟΤ είναι τέσσερις κατηγορίες καταναλωτών:

- Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

- Όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο ή ίσο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

- Όσοι είναι άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 30% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

- Όσοι είναι άτομα με αναπηρία 67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου που προβλέπεται για τους γονείς τριών τέκνων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 30% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Το εισοδηματικό κριτήριο ελέγχεται με βάση την εκκαθαρισμένη, κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική δήλωση. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη το 2012 θα κριθούν με βάση τα εκκαθαριστικά της εφορίας που εκδόθηκαν εφέτος.

Για τη χορήγηση του ΚΟΤ στη διάρκεια του έτους θα πρέπει η κατανάλωση ρεύματος να μην ξεπερνά, ανά κατηγορία, τα εξής όρια:

- Για ανέργους και άτομα χαμηλού εισοδήματος το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι σε 1400kWh.

- Για τρίτεκνους και άτομα με αναπηρία 1600kWh. Αν η κατανάλωση ξεπεράσει το όριο αυτό, τότε όλες οι κιλοβατώρες τιμολογούνται με το κανονικό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος, της ΔΕΗ ή εναλλακτικών προμηθευτών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στα ΚΕΠ από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ ( www.dei.gr ) και στο τηλέφωνο 210 9298000 απ' όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

Σε ισχύ τίθεται η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) για το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, για την οποία οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να την εφαρμόσουν [Βλέπε άρθρο] .

Αναλυτικά στην Απόφαση του υπουργού Υγείας .........

για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, που τίθεται σε ισχύ από τη δημοσίευσή της, αναφέρονται τα εξής:

1. Η παρουσία κατόχου άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, είναι υποχρεωτική, όλες τις ώρες λειτουργίας του φαρμακείου.

2. Οι φαρμακοποιοί κάτοχοι άδειας λειτουργίας φαρμακείου, δύνανται να υποβάλουν δηλώσεις ένταξης για όλες τις ώρες του Σαββάτου και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας - Τετάρτης, ή της Τρίτης - Πέμπτης κατά περίπτωση, καθώς και για όλες τις εφημερίες. Η λειτουργία των φαρμακείων πρέπει να καλύπτει πλήρως το καθοριζόμενο, από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, ωράριο.

Οι δηλώσεις, διευκρινίζεται, υποβάλλονται στον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο έως 20 Οκτωβρίου εκάστου έτους και είναι δεσμευτικές για ένα έτος.

3. Οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ορίζουν το ωράριο εφημεριών ακριβώς όπως ισχύει σήμερα και συντάσσουν σχετικούς πίνακες, τους οποίους υποβάλλουν στις οικείες Περιφέρειες έως τις 5 Νοεμβρίου εκάστου έτους, για την έκδοση σχετικής έγκρισης και ανάρτησης στο διαδίκτυο.

4. Τόσο οι φαρμακοποιοί που έχουν υποβάλει δήλωση ένταξης, όσο και οι υπόλοιποι που έχουν ενταχθεί σε εφημερίες στους σχετικούς πίνακες από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους και δεν τηρούν το ωράριο λειτουργίας, υφίστανται τις προβλεπόμενες κυρώσεις, όπως ο νόμος ορίζει (σ.σ. αφαίρεση αδειών για ένα μήνα).

5. Σε τουριστικές περιοχές το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων μπορεί να διαφοροποιείται, με πρόταση του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και κατόπιν σχετικής έγκρισης της Περιφέρειας.

6. Τα φαρμακεία που θα λειτουργήσουν κατόπιν δηλώσεων τους κατά τα ανωτέρω, δεν απαλλάσσονται των υποχρεώσεων των εφημεριών.

7. Σταδιακώς οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας, ξεκινώντας πιλοτικά από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και Θεσσαλονίκης, θα μετατρέψουν τις καρτέλες-πίνακες των εφημερευόντων φαρμακείων που αναρτούνται στα φαρμακεία τους σε ηλεκτρονικές, προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως και απρόσκοπτα τόσο η τήρηση των υποχρεώσεων των φαρμακοποιών, όσο και η εξυπηρέτηση του κοινού και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η απόφαση του κ. Λοβέρδου για το ωράριο είναι παράνομη, παράλογη και χαοτική, οδηγεί τον κλάδο στη εξαθλίωση και διαλύει παντελώς το σύστημα των εφημεριών, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου και πρόσθεσε ότι σε πρώτη φάση η απάντηση των φαρμακοποιών θα είναι η προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, υποστήριξε.

Η Εργατική Τάξη έχασε τον... Παράδεισο!

Από τα μέσα του 19ου αιώνα εποχή που γράφτηκε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο μέχρι και την προτελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα σε Ευρώπη και Αμερική η Εργατική Τάξη, παρά την τόσο προσδιοριστικά επιτυχημένη άποψη του Μαρξ για «την αυταπάτη της Μεσαίας Τάξης» ότι αποτελεί δυνατή οικονομική οντότητα ικανή να αναστείλει την επέλαση του βάρβαρου Κεφαλαίου στην μορφή του «άκρατου» φιλελευθερισμού της Αγοράς κατόρθωνε να…ακουμπά τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ της οικονομικής ευημερίας εισπράττοντας αξιόλογες αμοιβές για την προσφερόμενη εργασία της εφόσον ήταν ακόμη οικονομικά ενεργή και υποσχέσεις για επάρκεια οικονομικών πόρων όταν έμπαινε στο στάδιο της συνταξιοδότησης.
Βέβαια μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες οι άνθρωποι ......

δεν ζούσαμε, όπως σήμερα, δεκαπέντε και είκοσι χρόνια μετά την συνταξιοδότηση και στην ανταγωνιστικότητα των Οικονομικών συστημάτων Ευρώπης και Αμερικής δεν υπήρχε καμία έξωθεν απειλή….

Το σενάριο, σε υπέρ απλουστευμένη μορφή, ήθελε τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα ως «δούλους» στους τσιφλικάδες και τους γαιοκτήμονες Ευρώπης και Αμερικής, ως «χαμάληδες» στον δευτερογενή τομέα και την μεταποίηση. Στη συνέχεια ακούστηκαν φωνές και μας προέκυψε μετά την Γαλλική και την Αμερικανική κυρίαρχα η Ρωσική Επανάσταση και οι εργαζόμενοι σε γεωργία – κτηνοτροφία - φάμπρικες απέκτησαν δικαιώματα, μετουσιώθηκαν σε ανθρώπινα όντα από απλά «θηλαστικά» (ίσως και…ζώα) και επειδή ο φόβος πάντοτε φυλάει τα….έρμα, τα Συνδικάτα ανδρώθηκαν και «έβγαλαν γλώσσα στις υπερβολές των αφεντικών….» Στην Ευρώπη και την Αμερική η δύναμη των Συνδικαλισμένων όχι μόνο κατόρθωσε να διασφαλίσει για την Εργατική Τάξη δικαιώματα (καμιά φορά και…προνόμια) αλλά αποσόβησε και το φάσμα μιας Σοσιαλιστικής Επανάστασης ιδιαίτερα στην Ευρώπη μετά την ήττα της Γερμανίας του Κάϊζερ και στην Αμερική μετά το μεγάλο Κραχ της Γουώλ Στρητ! Αυτό είναι το υπέρ απλουστευμένο σενάριο που περιέγραφε το σχετικά μακρινό χτες του 19ου και του 20ου αιώνα.

Ο κόσμος άλλαξε...

Η ΕΝΤΟΝΗ κριτική των συνδικαλιστών της Δύσης για τα αντίστοιχα στελέχη της Σοβιετικής Ένωσης ήταν ότι εκεί, Συνδικάτα και κορυφαίοι Συνδικαλιστές κατείχαν θέσεις στην Κομματική ηγεσία της ΕΣΣΔ οπότε και δεν υπήρχαν προϋποθέσεις διαφοροποίησης. Ενώ στη Δύση οι Συνδικαλιστές φρόντιζαν η Εργατική Τάξη να πάει…Παράδεισο!.. Στη συνέχεια το Καπιταλιστικό κατεστημένο κατόρθωσε να αφομοιώσει, σταδιακά και μεθοδικά, κορυφαίους Συνδικαλιστές και μετά την πτώση του Τείχους δεν ήταν απαραίτητο να είναι κανείς Μάγος, Κοινωνιολόγος, Οικονομολόγος ή Πολιτικός Επιστήμονας για να προβλέψει τι θα μας προέκυπτε!…

Όταν τις περασμένες δύο δεκαετίες ερχόταν από την Αμερική και την Ιαπωνία οι πρωτότυπες τότε ιδέες με νέα εργασιακά σχήματα που εξέφραζε ο ευρηματικός τίτλος «ελαστικά» ή «μειωμένα» ωράρια εργασίας κανείς δεν φανταζόταν τις εξελίξεις που προκύπτουν ραγδαία και ξεπερνώντας τα προσχήματα απογυμνώνουν τον μύθο της «Μεσαίας Τάξης» η οποία στηριζόμενη σε αυτά τα ωράρια θα απολάμβανε «τον ελεύθερο χρόνο» δημιουργικά, αναπτύσσοντας καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις με οικογένεια και συναδέλφους αποβαίνοντας ταυτόχρονα περισσότερο ανταγωνιστική στην παραγωγική διαδικασία.

Ξεκινώντας από την Αμερική η ευρεσιτεχνία των «ελαστικών και μειωμένων ωραρίων» απασχόλησης μετουσίωσε την ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ σε έναν απίστευτα διψασμένο για κέρδη αδηφάγα άπληστο ΔΡΑΚΟΥΛΑ που απομυζεί το αίμα της εργατικής τάξης δικαιώνοντας την πράξη με το πρόσχημα της ανάγκης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας μπροστά στην επέλαση του «κίτρινου κινδύνου» δηλαδή της Κίνας! ΑΚΟΥΣΕ και…ΦΡΙΞΕ φίλε Διεθνιστή Μαρξιστή, ΑΥΤΗ εκπορεύεται από την πατρίδα του Μάο, ανδρώνεται στα σπλάχνα της Κομμουνιστικής ΚΙΝΑΣ και απειλεί όχι μόνο το οικοδόμημα του Δυτικού Καπιταλισμού (είδωλο του οποίου είναι η ανταγωνιστική οικονομία της Κίνας)!...

Η εικονική πραγματικότητα εξαφανίζεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς δίνοντας τη θέση της στην θλιβερή εικόνα μιας Μεσαίας Τάξης που διαγράφεται από τον χάρτη του κοινωνικού συστήματος χωρίς κανείς να συνειδητοποιεί ότι μόλις εκλείψει η Μεσαία Τάξη αυτομάτως η εργατική τάξη «χάνει» τον παράδεισο!

Τελικά, με τις ρυθμίσεις ΠΑΣΟΚ στα εργασιακά θέματα, ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και στη συνέχεια ανασφάλιστη και με προσβλητικά επίπεδα αμοιβών ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ στον, σχεδόν ανύπαρκτο πλέον, ιδιωτικό τομέα φοβάμαι μήπως ξαναδούμε ΚΑΙ παιδιά κάτω των δέκα ετών να εισέρχονται ως άμισθα ΤΣΙΡΑΚΙΑ στο χώρο εργασίας μία ώρα πριν την ανατολή του ήλιου και να εξέρχονται μία ώρα μετά τη δύση του!

Αναρωτιέμαι, κλείνοντας, μήπως οι ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ στην Ελληνική Επικράτεια λησμόνησαν τι οδήγησε πριν 160 περίπου χρόνια τον Μάρξ και τον Ένγκελς να συνθέσουν το ανατρεπτικό κάλεσμα «...εργάτες όλους του κόσμου ενωθείτε, δεν έχετε τίποτε να χάσετε παρά μόνο τις αλυσίδες σας;....»

Γιώργος Πιπερόπουλος

Ανθελληνική πρόταση για απλοποίηση της Ελληνικής γραφής

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής..

Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής: ........

1... Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.

2... Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.

3... Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'

4... Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.

5... Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου')...

Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.
Προωθήστε το mail αυτό για την ενημέρωση του κόσμου για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!

Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:
Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ

...............................
Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:

Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto.
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot,
ή
σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher
και θα δούμε τι θα γίνει!!

ermisaggelioforos

«Σκουπίδια» το δημοσίευμα των Financial Times Γερμανίας

Με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε το γραφείο του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times», σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός είπε δύο φορές, σε συνεργάτες του, ότι προτίθεται να παραιτηθεί.

Από το γραφείο του κ. Παπανδρέου έγινε ........

γνωστό ότι οι συνεργάτες του που επικοινώνησαν με τους συντάκτες του δημοσιεύματος, τους ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι: «αυτά που σας πληροφόρησαν είναι σκουπίδια».

Ημερησία

Σε 6 άτοκες δόσεις με κάρτα ή δάνειο... η έκτακτη εισφορά

Με πιστωτικές κάρτες και σε 6 άτοκες δόσεις πληρώνουν τη νέα έκτακτη εισφορά στην εφορία πολλοί φορολογούμενοι.

Κερδίζουν έτσι την έκπτωση του 5%, που δικαιούνται αν πληρώσουν το σύνολο της οφειλής, και έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε άτοκες δόσεις από 3 έως 6, ανάλογα με την τράπεζα.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε στο κατάστημα της ........

τράπεζας, είτε τηλεφωνικά, και φυσικά στο ταμείο της εφορίας.

Ειδικότερα, η Εurobank ανακοίνωσε ότι χορηγεί δάνειο για την εξόφληση των οφειλών προς τις ΔΟΥ, ενώ η πληρωμή μπορεί να γίνεται και με πιστωτικές κάρτες της τράπεζας.

Τα προγράμματα χρηματοδότησης καλύπτουν οφειλές που αφορούν το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εισφορών & Τέλος Επιτηδεύματος, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (θα βεβαιωθεί προσεχώς μέσω λογαριασμού ΔΕΗ), το Ειδικό Πρόστιμο Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων (ημιυπαίθριοι) και την Τακτοποίηση Αυθαιρέτων.

Επίσης με τις πιστωτικές κάρτες Eurobank, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής των έκτακτων εισφορών σε έως και 3 άτοκες δόσεις.

Η τράπεζα χορηγεί δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις για τη χρηματοδότηση των «Eκτακτων Εισφορών» με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο και διάρκεια αποπληρωμής έως 60 μήνες. Στην περίπτωση που υπάρξει προσημείωση ακινήτου το δάνειο έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής. Ανάλογο πρόγραμμα έχει σε ισχύ η Τράπεζα Πειραιώς για πληρωμή των φορολογικών οφειλών με πιστωτικές κάρτες της σε 6 άτοκες δόσεις, ενώ χορηγεί και δάνειο για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων με κυμαινόμενο επιτόκιο euribor μήνα + περιθώριο από 5 μονάδες. Χρηματοδοτεί το 100% του προστίμου και παρέχει επιπλέον ρευστότητα 1.000 ευρώ. Η διάρκεια αποπληρωμής φτάνει και τα 10 χρόνια.

Παράλληλα η τράπεζα αναθέτει στη θυγατρική της εταιρεία Πειραιώς Real Estate ΑΕ τη σύνταξη της τεχνικής μελέτης που είναι απαραίτητη για την πληρωμή του προστίμου.

Η Marfin Egnatia Bank επίσης χορηγεί δάνειο για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων με χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο που συνδέεται με το Euribor 3 μηνών πλέον περιθωρίου από 4,75 μονάδες. Η χρηματοδότηση φτάνει έως και το 100% του απαιτούμενου ποσού, με διάρκεια αποπληρωμής τα 10 έτη.

Η Attica Bank χορηγεί το δάνειο Attica τακτοποίηση Ακινήτων με επιτόκιο euribor μήνα και περιθώριο από 6-8 μονάδες, με ποσό χρηματοδότησης 30.000 ευρώ και διάρκεια αποπληρωμής μέχρι 10 χρόνια.

ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ
Ολα τα χρέη προς το Δημόσιο


Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να πληρώσουν την Εφορία με όλες τις πιστωτικές κάρτες, αρκεί να έχουν διαθέσιμο πιστωτικό όριο. Η Εμπορική ανακοίνωσε ότι για πληρωμή οφειλών στη ΔΟΥ, μέχρι το τέλος του έτους με κάρτες Emporiki Bank προνόμιο υγείας, οι φορολογούμενοι έχουν επιστροφή μετρητών 3% στην κάρτα για οποιαδήποτε πληρωμή σε Εφορία. Επίσης οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών Citibank ή Diners Club μπορούν να πληρώσουν αμέσως τις οφειλές τους προς το ελληνικό Δημόσιο και να εξοφλήσουν το ποσό σε 6 άτοκες δόσεις. Συγκεκριμένα μπορεί να πληρωθεί: έκτακτη εισφορά, φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, φόρος μισθωτών υπηρεσιών, ΦΠΑ, ΕΤΑΚ, περαίωση.

Η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς με πιστωτική κάρτα μπορεί να γίνει είτε στο κατάστημα της τράπεζας, είτε τηλεφωνικά, και φυσικά στο ταμείο της εφορίας

Ημερησία

Ποιοι υπάλληλοι δεν μπαίνουν στην εφεδρεία

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η εργασιακή εφεδρεία, καθώς οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης προκαλούν σειρά ερωτημάτων.

Στα αρμόδια υπουργεία συνεχίστηκαν και χθες οι συσκέψεις προκειμένου να καταλήξουν στις τελικές νομοθετικές διατάξεις οι οποίες απαιτούνται για την εφαρμογή όσων αποφασίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα, πάντως, η ΓΣΕΕ αναζητά σειρά ..........

νομικών ερεισμάτων κατά της εφεδρείας, προειδοποιώντας με δικαστικές προσφυγές - που θα γίνουν παράλληλα με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Αμοιβές
Στην κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις πρώτο βασικό βήμα αποτελεί η καταγραφή όσων βρίσκονται κοντά στην πλήρη σύνταξη, ώστε να καλυφθεί ο μεγαλύτερος αριθμός από τους 30.000 εφέδρους. Οπως όλα δείχνουν, πάντως, εκτός διαδικασίας θα μείνουν σε πρώτη φάση εκπαιδευτικοί, γιατροί, σώματα ασφαλείας, διπλωμάτες και ανώτεροι κληρικοί. Ζήτημα προς διευκρίνιση παραμένει εάν εκείνοι που θα υπαχθούν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και υπολείπονται κατά δύο χρόνια από τη σύνταξη, θα λαμβάνουν κάποια αμοιβή για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν σε εφεδρεία, με δεδομένο ότι η καταβολή του 60% των βασικών αποδοχών αρχικώς είχε ανακοινωθεί πως θα γινόταν για ένα έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η επέκταση καταβολής για 24 μήνες. Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται, οι αποδοχές αυτές θα καθοριστούν με βάση το νέο μισθολόγιο. Εξάλλου, καθόλη τη διάρκεια της εφεδρείας οι υπάλληλοι θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η παραμονή τους σε εφεδρεία δεν θα προσμετράται στον υπολογισμό της σύνταξης. Παράλληλα, βάση των προωθούμενων ρυθμίσεων οι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα, που θα υπαχθούν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς δεν πρόκειται να χάσουν το εφάπαξ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και συζητήσεις για ενδεχόμενη άμεση καταβολή του 50% αυτού.

Αντιθέτως, αποζημίωση δεν αναμένεται να λάβουν οι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και θα τεθούν σε εφεδρεία. Θέμα υπάρχει όμως για τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που εργάζονται σε φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται και δεν βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Αυτοί σε περίπτωση απόλυσης -μετά την εφεδρεία- ενδέχεται να λάβουν μειωμένη αποζημίωση, σε περίπτωση έγκαιρης ειδοποίησής τους.

Καταργήσεις
Την ίδια ώρα πάντως στην κυβέρνηση δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στο δεύτερο κύμα μείωσης του προσωπικού της κρατικής μηχανής μέσω της μείωσης κατά 30% των οργανισμών, αλλά και των τμημάτων στο Δημόσιο. «Για τη δεύτερη φάση, θα ισχύσει η επιλογή της μετάταξης και της εφεδρείας, αφού δούμε το νέο οργανόγραμμα του Δημοσίου» δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως αν αυτό ως μέτρο θα είναι αρκετό «θα πρέπει να το δούμε σε συνδυασμό με τι άλλο γίνεται».

Δεν απέκλεισε μάλιστα και «πάγωμα» στις προσλήψεις λέγοντας πως «θα συνεχιστεί το 1 προς 10 και αν χρειαστεί, μπορεί να γίνει και 0 προς 10, σε σχέση με τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης», «Μέχρι το 2015 μόνο με τις συνταξιοδοτήσεις θα είναι ο δημόσιος τομέας κατά 150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους» είπε ο κ. Μόσιαλος.

Και εκπαιδευτικοί
Δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου

Σε επόμενη φάση θέτει η κυβέρνηση την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και για τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας θα έχει ολοκληρώσει την αποτίμηση για τον αριθμό των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών το Μάρτιο και στη συνέχεια θα εξετάσει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

«Πρώτος στόχος μας είναι ο εξορθολογισμός του εκπαιδευτικού δυναμικού για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία» έχει δηλώσει η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου στην «ΗτΣ», προσθέτοντας πως το υπουργείο επεξεργάζεται λύσεις που απαντούν «σε χρόνιες στρεβλώσεις και ανισοκατανομές προσωπικού σε όλη τη χώρα». Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου, όπου υπάρχει πλεόνασμα εκπαιδευτικών λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

Μετακινούνται εκπαιδευτικοί σε άλλο σχολείο ή σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, οι καθηγητές σε ειδικότητες των αγγλικών ή της γυμναστικής μετακινούνται από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια.

Γίνεται δεύτερη ανάθεση συναφούς μαθήματος (π.χ. ένας φιλόλογος ξένης γλώσσας να διδάσκει ιστορία ή άλλο μάθημα).

Μετακινούνται υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί σε άλλους φορείς, π.χ. της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου μπορούν να προσφέρουν. Ήδη, η υφυπουργός έχει δηλώσει ότι οι υπεράριθμοι γυμναστές μπορούν να διατεθούν στους δήμους για δράσεις μαζικής άθλησης.

Ημερησία

Ξανα στον αέρα του ALTER ο Νίκος Χατζηνικολάου

Νεα τρελά νούμερα θα χτυπήσει από απόψε ο Νίκος Χατζηνικολάου καθώς όπως ανακοίνωσε πριν λίγο από τον Real Fm απόψε ξαναξεκινά το Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού.

Σε σχόλιο του ο γνωστός δημοσιογράφος .......

ευχήθηκε αυτή την φορά όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην ξαναδιακοπεί το δελτίο.

Τέλος στις πιστώσεις από την 1η Νοεμβρίου λένε οι φαρμακοποιοί

Τέλος στις πιστώσεις για όσα ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους, βάζουν από την 1η Νοεμβρίου οι φαρμακοποιοί και παράλληλα δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου, ούτε θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό η γενική συνέλευση των ..........

Φαρμακευτικών Συλλόγων αποφάσισε την συμμετοχή των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά στην πανελλαδική κινητοποίηση της επόμενης Τετάρτης 19-10-2011.

Σε ψήφισμά της η Γ.Σ. εκφράζει τη ριζική της διαφωνία με την υπουργική απόφαση για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και δηλώνει ότι ουδείς φαρμακοποιός πρόκειται να εφαρμόσει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Επιπρόσθετα, οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν την ακατανόητη -όπως τη χαρακτηρίζουν- απόφαση του νέου ταμείου ΕΟΠΥΥ για σύναψη ατομικής σύμβασης με τα φαρμακεία, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η κίνηση αποτελεί αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμπεριφορά, ωμό εκβιασμό απέναντι σε αυτούς που έχουν αποδείξει ότι μέχρι σήμερα έχουν στηρίξει την οικονομική πολιτική των Ταμείων και ομολογία ότι οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία είναι αβέβαιες». Όπως αποφασίστηκε, κανένας φαρμακοποιός δεν θα υπογράψει ατομική σύμβαση και τα φάρμακα θα δίνονται τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του εν λόγω ταμείου.

Τέλος, δίνεται περιθώριο ενός μήνα για να εξοφλήσουν τα Ταμεία τα χρέη τους προς τα φαρμακεία. Από την 1η Νοεμβρίου και μετά, υπογραμμίζεται, όποιο ασφαλιστικό ταμείο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του, δεν θα πιστώνεται.

Καταλήγοντας, οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ότι ο κλάδος τους έχει υποστεί τις περισσότερες συνέπειες εν ονόματι του «ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων», «καθιστώντας το ελληνικό φαρμακείο το πιο ανοικτό επάγγελμα στην Ευρώπη». «Ως εκ τούτου», διαμηνύεται, «οποιαδήποτε επιπλέον επιδρομή αποτελεί κίνηση εκ του πονηρού και θα απαντηθεί κατάλληλα».

naftemporiki

«Βροχή» από πεφταστέρια το Σάββατο

Μια ακόμη «βροχή» από πεφταστέρια, που μάλιστα αναμένεται θεαματική, θα σημειωθεί στους ουρανούς της Ελλάδας και του υπολοίπου βορείου ημισφαιρίου στις αρχές Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τις Δρακοντίδες ή Ιακωβινίδες, που αναμένεται να αποκορυφωθούν το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου.

Οι αστρονόμοι προβλέπουν για φέτος σημαντική ........

έξαρση δραστηριότητας, ορατή και από την χώρα μας, η οποία μάλιστα θεωρείται ότι έχει προνομιακή διεθνώς γεωγραφική θέση για την παρατήρηση του φαινομένου.

Οι προβλέψεις των αστρονόμων δείχνουν ότι η έξαρση αυτή θα φτάσει στο ανώτατο σημείο της σε δύο ξεχωριστά «μέγιστα»: κατά τις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος με ένταση 60-100 διαττόντων την ώρα και, λίγο αργότερα, στις 11μμ ώρα Ελλάδας, οπότε αναμένονται από 500 μέχρι 800 (ακόμα και 1.000) διάττοντες ανά ώρα, στο βαθμό που οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παρατήρηση. Κάθε «μέγιστο» θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και η έξαρση αναμένεται να έχει λήξει το αργότερο έως την 1 π.μ. το πρωί της Κυριακής.

Το σημείο προέλευσης των συγκεκριμένων διαττόντων φαίνεται να είναι η κεφαλή του αστερισμού του Δράκοντα, από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους. Αντίθετα με άλλες βροχές διαττόντων, οι Δρακοντίδες είναι πιο πιθανό να γίνουν ορατές νωρίς το βράδυ και όχι τα χαράματα.

Με απεργίες απειλούν οι φορτηγατζηδες

Με απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης στον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση. Η απόφαση για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος τους από τον Ιανουάριο του 2012 και όχι από τον Ιούνιο του 2013 όπως προέβλεπε ο νόμος Ρέππα, έχει προκαλέσει την οργή των φορτηγατζήδων.

Βάσει της νέας ρύθμισης στο νομοσχέδιο για ..........

το άνοιγμα του επαγγέλματος οι νέες άδειες θα είναι αμεταβίβαστες και θα αποκτώνται έναντι παραβόλου, το ύψος του οποίου δεν θα ξεπερνά τα 1.500 ευρώ. Επιπλέον καταργούνται οι περιορισμοί για τις έδρες, ενώ θα προβλέπεται και η δυνατότητα μετατροπής της κατηγορίας της άδειας από φορτηγό σε βυτιοφόρο και αντίστροφα.

iefhmerida

«Όχι» στη μείωση του βασικού μισθού λένε ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

Την πλήρη αντίθεσή τους στο αίτημα της τρόικα για μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και με κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5. Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις, ενώ ο κ. Ασημακόπουλος έκανε λόγο για «καταστροφική πρόταση» που θα οδηγήσει σε χιονοστιβάδα λουκέτων σε επιχειρήσεις.

Αυτή τη ώρα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν ........

αποκλείσει το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, καταγγέλλοντας ότι κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία, επιχειρώντας να καταργήσει το κατώτερο μεροκάματο και τις συλλογικές συμβάσεις. Όπως υποστηρίζουν, η κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι απαίτηση 100% των βιομηχάνων και του κεφαλαίου.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν κανόνες δικαίου που δεν μπορεί κανένας να τους αμφισβητεί» δήλωσε ο στον Βήμα 99,5 Γιάννης Παναγόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν πρέπει να τολμήσει να σκύψει την οσφυϊκή χώρα εν όψει αυτής της απαίτησης των τροϊκανών».

Ο κ. Παναγόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ΓΣΕΕ δεν θα δεχθεί τις απαιτήσεις των ελεγκτών. «Υπηρετούν με τον πιο βίαιο και άγριο τρόπο τη λογική της εσωτερικής υποτίμησης. Συμπεριφέρονται ως σταυροφόροι ιδεοληψιών και δοξασιών» είπε.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος χαρακτήρισε «καταστροφική» αυτή την πρόταση της τρόικα.

«Εάν οδηγηθούμε σε μία τέτοια ζούγκλα, όπου οι μισθοί θα πέσουν τα 400-500 ευρώ, δηλαδή να γίνουμε Κίνα, Ινδία ή Βουλγαρία, τότε αντιλαμβάνεστε ότι θα υπάρξει χιονοστιβάδα λουκέτων» τόνισε.

Ο κ. Ασημακόπουλος υπογράμμισε ότι πρόκειται «για ένα φαύλο κύκλο που δεν έχει τελειωμό», καθώς η πρόταση της τρόικα οδηγεί «σε ραγδαία ύφεση». Όπως εξήγησε, θα υπάρξει κατάρρευση εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, κατάρρευση κερδών και τζίρων και κατάρρευση των κρατικών εσόδων.

«Τη συγκεκριμένη περίοδο της μεγάλης ύφεσης το τελευταίο πράγμα που στέκεται εμπόδιο σε μία επιχείρηση να λειτουργήσει, να έχει έσοδα και κέρδη, είναι το κόστος των εργαζομένων. Είναι άλλα πράγματα που οδηγούν τις επιχειρήσεις στον γκρεμό και στα λουκέτα» επισήμανε ο κ. Ασημακόπουλος, εξηγώντας:

«Πρώτα απ' όλα είναι η μεγάλη απομείωση των κερδών που συνδέεται με την αύξηση των λειτουργικών εξόδων -εκτός μισθολογικού κόστους- και των φορολογικών επιβαρύνσεων. Αυτά, σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση των τζίρων των επιχειρήσεων που έχει να κάνει με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, είναι η καταστροφική συνταγή».

Στο ερώτημα με ποια λογική προτείνεται το συγκεκριμένο μέτρο από την τρόικα, ο κ. Ασημακόπουλος μίλησε για «λογική δημιουργικής καταστροφής», καθώς συμφέρει είτε ξένους επενδυτές, είτε Έλληνες που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό «να τα αγοράσουν όλα για ένα κομμάτι ψωμί».

«Κάποιος πρέπει να συνυπολογίσει σε όλα αυτά που λέμε και τις κοινωνικές εκρήξεις, διότι θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές εκρήξεις και τότε όλες οι προσπάθειες -καλές ή κακές- θα πέσουν στο κενό» κατέληξε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Γεωτρήσεις- Νέα χαράτσια για τους αγρότες

Το κρίσιμο ζήτημα της χορήγησης των αδειών για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού επαναφέρει με νέα Ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, ζητώντας παράταση στις ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει η νέα ΚΥΑ και ενημερώνοντας τους αρμοδίους Υπουργούς για τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να καταβάλλουν οι αγρότες μας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως του κ.Δαβάκη έχει ως εξής:.....


Έχουν ήδη παρέλθει τρεις μήνες από την έκδοση της υπ’ αριθμ. 150559/16-6-2011 ΚΥΑ που όριζε τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης αδειών για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού και μόλις πριν λίγες ημέρες (30/9/2011) η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εξέδωσε ανακοίνωση για την ενημέρωση των υπόχρεων σχετικά με την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
Τα αργά αντανακλαστικά των αρμόδιων υπηρεσιών, έχουν ως αποτέλεσμα ελάχιστα να έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου, ιδιαίτερα στο Νομό Λακωνίας. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες κλιμάκια υπαλλήλων ανέλαβαν να ενημερώσουν τους αγρότες στις κατά τόπους περιοχές.

Εγκαίρως με σχετική Ερώτηση μου τον περασμένο Αύγουστο είχα επισημάνει τα προβλήματα που είχαν προκύψει από την έλλειψη ενημέρωσης και κινητοποίησης που προέρχονται εν μέρει και από το γεγονός ότι οι Περιφέρειες δεν έχουν επαρκώς οργανωθεί και στελεχωθεί, ζητώντας παράλληλα να δοθεί παράταση στις ασφυκτικές προθεσμίες που έθετε η εν λόγω ΚΥΑ.

Απαντώντας στην Ερώτηση μου, τα αρμόδια Υπουργεία με ενημέρωναν ότι έχουν ήδη προβεί στις σχετικές ενέργειες για την ενημέρωση των αρμοδίων Διευθύνσεων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών, των Δήμων, των αγροτικών συνεταιρισμών και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων και μάλιστα ζητήθηκε η γνωστοποίηση στο κοινό με κάθε πρόσφορο μέσο.

Συγκεκριμένα το ΥΠΑΑΤ ανέφερε ότι η διαδικασία με την νέα ΚΥΑ έχει απλοποιηθεί για την πλειοψηφία των αγροτών και ότι ο φάκελος της αίτησης αδειοδότησης μπορεί να προετοιμαστεί είτε από τον ίδιο το γεωργό ή το γεωπόνο που τον συμβουλεύει ή οποιονδήποτε τεχνικό επιστήμονα. Τέλος, στην απάντηση του το ΥΠΕΚΑ όσον αφορά το αίτημα για παράταση στις προθεσμίες, ανέφερε ότι αυτό ήταν νωρίς να εκτιμηθεί λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος κυκλοφορίας της εν λόγω ΚΥΑ.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν ήδη διαμαρτυρίες από τον αγροτικό κόσμο, ότι έχουν εμφανιστεί εταιρείες και ιδιώτες που ζητούν υπέρογκα χρηματικά ποσά προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη κατάθεση των αιτήσεων χορήγησης άδειας.
Από τα ανωτέρω είναι φανερό ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν διάφορα «χαράτσια», η επιβάρυνση αυτή για τον αγροτικό κόσμο, είναι δυσβάσταχτη και συνεπώς οι υπόχρεοι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Για το σκοπό αυτό θα ήταν σκόπιμο τα συναρμόδια Υπουργεία να εξετάσουν λύσεις που θα ανακουφίσουν τον αγροτικό κόσμο από μια επιπρόσθετη επιβάρυνση.
Μια από αυτές θα ήταν η παράταση στις προθεσμίες που θέτει η ΚΥΑ, προκειμένου οι υπόχρεοι να μην «τιμωρηθούν» με τα πολύ μεγάλα πρόστιμα που προβλέπονται. Επιπλέον πρέπει να υπάρξουν στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, καταρτισμένοι υπάλληλοι που θα ενημερώνουν και θα βοηθούν στην συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και στη συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου, για να γλιτώσουν με μεγάλα χρηματικά ποσά και περαιτέρω επιβαρύνσεις οι αγρότες.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Προτίθενται να μεταβάλλουν τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων χορήγησης αδειών για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού;
2. Σκοπεύουν να παρέμβουν για να ελαχιστοποιηθεί το κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι αγρότες για την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την συμπλήρωση της αίτησης-δήλωσης;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Οι ισχύουσες προύποθέσεις για την χορήγηση αντιγριπικών εμβολίων από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Τις ισχύουσες προϋποθέσεις για την χορήγηση αντιγριπικών εμβολίων περιόδου 2011 - 2012 υπενθυμίζει στα μέλη του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ενημερώνοντας τα μέλη του.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός σύλλογος Μεσσηνίας αναφέρει ότι τα εμβόλια χορηγούνται σε ομάδες υψηλού κινδύνου, δωρεάν, για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (και για το ΙΚΑ).

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου είναι οι εξής: ..........

1. Τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω (επομένως θα πρέπει να αναγράφεται το έτος γέννησης)

2. Οι πάσχοντες από άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

3. Οι πάσχοντες από καρδιακή νόσο με σοβαρές καρδιοδυναμικές διαταραχές

4. Οι πάσχοντες από ανοσοκαταστολή (εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας)

5. Οι πάσχοντες από δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)

6. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki) για να ελαττωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης συνδρόμου REYE μετά από γρίπη.

7. Οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα

8. Οι πάσχοντες από χρόνια νεφροπάθεια

9. Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων-στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.α.)

10. Οι επαγγελματίες υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κλπ)

11. Οι απασχολούμενοι στην πτηνοτροφία (εκτροφείς, σφαγείς κ.λπ., περιλαμβανομένου και του εποχικού προσωπικού)

ΠΡΟΣΟΧΗ στη χορήγησή του σε άτομα κάτω των 60 ετών.

Στην περίπτωση που δεν αναγράφεται στη συνταγή, ότι το άτομο που εμβολιάζεται ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θα γίνεται περικοπή του εμβολίου.

Υπό κατάληψη το Λύκειο Φιλιατρών

Υπο κατάληψη βρίσκεται απο χθες το βράδυ το Λύκειο Φιλιατρών καθώς ομάδα μαθητών μπήκε στο σχολικό συγκρότημα και το κατέλαβαν διαμαρτυρόμενοι για τα χάλια της παιδείας μας.

Έξω στα Κάγκελα έχει αναρτηθεί πανό που .....

λέει όχι στην πολιτική Κυβέρνησης - Ε.Ε. ΔΝΤ που διαλύει το Δημόσιο σχολείο.
Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.



"Ο Παπανδρέου σκέφτεται να παραιτηθεί"

Αίσθηση προκαλεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στη ηλεκτρονική έκδοση των γερμανικών Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τις τελευταίες εβδομάδες σε έμπιστα πρόσωπά του πως "σκέφτεται σοβαρά την παραίτηση".

Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης με τον οποίο επικοινώνησε η γερμανική εφημερίδα απέρριψε τις πληροφορίες βέβαια ως "ανοησίες", τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει κάθε διάθεση να "το παλέψει".

Από την πλευρά του, μετά τη διαρροή των γερμανικών ........

δημοσιευμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε πως "πρόκειται για ειδήσεις - σκουπίδια".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός δύο φορές μέσα στις τελευταίες τρεις εβδομάδες έκανε λόγο σε στενούς του συνεργάτες για "παραίτηση", καθώς αισθάνεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι "δεν έχει πια δύναμη, και ότι η Ελλάδα δεν αποφασίζει πια για τίποτε".

Τη Δευτέρα η τρόικα έθεσε αιφνιδιαστικά θέμα μείωσης των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τη διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους, να κινηθεί μονομερώς και να νομοθετήσει, καταργώντας ουσιαστικά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από την Κεντρική Μακεδονία, δήλωσε: "Έχουμε όπλα να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Έχουμε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν είμαστε Ινδία, ούτε θα γίνουμε".

"Η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά"

Στο μεταξύ ένα δεύτερο δημοσίευμα των FΤ υποστηρίζει ότι η χώρα μας διαθέτει για λίγες ακόμα ημέρες μετρητά, για να καλύψει τις υποχρεώσεις απέναντι στους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι "η Αθήνα έχασε τους στόχους του 2011 και του 2012" και ότι "είναι ξεκάθαρη η αποτυχία της Ελλάδας", ενώ σημειώνει ότι "η χώρα δεν αποκλείεται να υποχρεωθεί σε νέα μέτρα πριν λάβει τελικά την υπογραφή της τρόικας για τα 8 δισ. ευρώ".

Μεταξύ άλλων η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά οι υπουργοί οικονομικών συζήτησαν ανοιχτά το ενδεχόμενο να αυξηθεί η δύναμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ωστόσο δεν έλαβαν καμία απόφαση.

Προσθέτει ότι στις δηλώσεις τους οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι υπουργοί οικονομικών είπαν ότι κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν την χρεοκοπία της Ελλάδας.

News247

Βουλγαρία μας θέλει η Τρόικα, έλεος πια!

Μισθούς Βουλγαρίας στον Ιδιωτικό τομέα ζήτησε ουσιαστικά η Τρόικα από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη , προτείνοντας να διαλυθεί το δίχτυ ασφαλείας που παρείχε έως σήμερα η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αυτό σημαίνει , ότι ο κατώτερος μισθός που σήμερα είναι 750 ευρώ , θα βρεθεί σε ελεύθερη πτώση ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Οι αξιωματούχοι της Τρόικας , στη συνάντηση .........

που είχαν χτες με την ηγεσία του Υπουργείου εργασίας ζήτησαν : μείωση των κατωτάτων μισθών στον ιδιωτικό τομέα , κατάργηση της δυνατότητας επέκτασης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με εξαίρεση τις συμβάσεις που προβλέπουν πάγωμα μισθών –με την προϋπόθεση ότι η διάρκεια των συμβάσεων δε θα ξεπερνάει τα 3 χρόνια – και διευκόλυνση υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων με μείωση μισθών από ένωση προσώπων η οποία θα «καλύπτει» τα 3/5 των εργαζόμενων της επιχείρησης.

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης , αιφνιδιασμένος από τις προτάσεις της Τρόικας ζήτησε να «μεταφέρει» τα αιτήματα στον Πρωθυπουργό και στην κυβερνητική επιτροπή . Σε δήλωσή του, ανέφερε ότι «αυτή η εξέλιξη αποτελεί ανατροπή η οποία σε λίγους μήνες θα οδηγήσει σε μείωση εισφορών στα ταμεία , σε μείωση φόρων , ακόμα και σε μείωση της αγοραστικής δύναμης . Εκφράζω σοβαρότατες επιφυλάξεις και μεταφέρω το αίτημα στον Πρωθυπουργό»

Οι εργοδότες ( ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕ) σε πρώτη φάση ανεπίσημα τάσσονται κατά των προτάσεων της Τρόικας , καθώς πιστεύουν ότι η μείωση κατωτάτων και κατά συνέπεια μέσων μισθών θα οδηγήσει σε τραγική υστέρηση τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων , που θα δηλώσουν αδυναμία να καταβάλουν τις συντάξεις αν δεν εισπράξουν έξτρα επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό –κάτι που έχει αποκλειστεί- ενώ θα οδηγηθεί σε μείωση η ήδη συρρικνωμένη κατανάλωση .

Σε δηλώσεις του το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας Γιώργος Κωνσταντινόπουλος σημειώνει πως "η τρόικα επέστρεψε στη χώρα μας σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Με απίστευτο κυνισμό απαιτεί από τους Έλληνες εργαζόμενους να παραδώσουν ότι με πολυετείς αγώνες έχουν κατακτήσει. Απαιτεί την ισοπέδωση των μισθών. Θέλει να ρίξει τους Έλληνες εργαζόμενους σε οικονομική δυστυχία για να ικανοποιηθεί. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει. Είναι κυβέρνηση του ελληνικού λαού, την έχουν ψηφίσει εργαζόμενοι και έλληνες πολίτες,. Σε περίπτωση που αποδεχτεί αυτές τις προτάσεις και ζητήσει από το συνδικαλιστικό κίνημα να δεχτεί μείωση μισθών θα εισπράξει την κατακραυγή του ελληνικού λαού. Η απάντηση η δική μας ... όχι άλλο κάρβουνο»…

Όλα αυτά την ώρα που στοιχεία του ίδιου του υπ. Εργασίας δείχνουν πως οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν ήδη υποχωρήσει σχεδόν κατά 8 με 12% τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ωστόσο, εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για “μαχαίρι” που έχει φτάσει ήδη το 25%! Εξ ου και οι εκτιμήσεις που εκφράζονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της νέας χρονιάς, κατά τις οποίες η πτώση της κατανάλωσης θα φτάσει το 6% τη νέα χρονιά, αποτελώντας έναν από τους λόγους παραμονής της οικονομίας για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο σε ύφεση…

Πρώτο Θέμα

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ