ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Ολοφάνερη η αποτυχία Βενιζέλου

Τελικά ως έναν από τους πιο αποτυχημένους υπουργούς της μεταπολίτευσης θα κατατάξει η ιστορία τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Αιτία; Εκτός της αποτυχίας της πολιτικής που αυτός ακολούθησε τους τελευταίους μήνες , ορατή είναι και η παραπλάνηση των Ελλήνων πολιτών από πλευράς του.
Αν δεν είναι ηθελημένη η παραπλάνηση , τότε είναι διπλά επικίνδυνος, διότι αποδεικνύεται πολιτικά ελλιποβαρής!
Αν είναι ηθελημένη, τότε αμαύρωσε τη διαδρομή του στην πολιτική και φυσικά έβαλε ταφόπλακα σε μελλοντική του πολιτική ενασχόληση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.........

Ανέλαβε ένα Υπουργείο "φωτιά" προσδοκώντας να υπερσκελίσει τον αδύναμο κ.Παπανδρέου και να επιτύχει στην εσωκομματική μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς γι αυτόν η κρισιμότητα των στιγμών, τον βρήκε χωρίς εμπειρία , χωρίς τις ειδικές γνώσεις αλλά και το τσαγανό που απαιτούσε η θέση του.

Άρχισε λοιπόν τις σπασμωδικές κινήσεις φανερώνοντας τον πανικό του, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό , με ότι ζημία αυτό μας προκαλούσε.

Ανακοίνωνε μέτρα το πρωϊ και το μεσημέρι τα έπαιρνε πίσω! Απέκρυψε την αλήθεια για την αποχώρηση της Τρόϊκας, όπου λίγο πολύ μας εμφανίστηκε ως να ήταν αυτός που τους ζήτησε να αποχωρήσουν από τις συνομιλίες για την 6η δόση.

Παρουσίασε ως σωτήριο το μεσοπρόθεσμο, στη συνέχεια τον εφαρμοστικό Νόμο, πανηγύρισε μαζί με τον Πρωθυπουργό τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, παρουσιάζοντάς την ως την κορυφαία για τη σωτηρία μας λύση και μετά.... έρχεται η Φινλανδία και οι εγγυήσεις!

Άλλο μπάχαλο εκεί , άλλο μετά με τους φορολογικούς συντελεστές στο εσωτερικό , όπου πάλι τρομοκράτησε τους πάντες αναφερόμενος σε αναδρομική ισχύ του μέτρου και ύστερα το πήρε πίσω!

Βγαίνει σε εθνική εμβέλεια να κάνει δηλώσεις για τα νέα μέτρα και εξ αιτίας του πανικού που μετέδωσε, κατρακυλάει 6,5 μονάδες το Ελληνικό χρηματιστήριο και εκμηδενίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά οι τραπεζικές μετοχές , φτάνοντας στα 0,30 και 0,32 ευρώ!

Έφερε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών , για την εργασιακή εφεδρεία , το βαθμολόγιο και γενικά για τα εργασιακά ζητήματα και ...ξαφνικά χωρίς προσυνεννόηση , μέσα στη νύχτα κυριολεκτικά προσέθεσε και τα φορολογικά μέτρα!

Αμέσως μετά, προτρέχει σε ανακοινώσεις για συμφωνία με το ΔΝΤ ,περί συμφωνίας για το μνημόνιο και ότι ίσως υπάρχει τελικά φως στο τούνελ της ελληνικής κρίσης έστω και μέσω μεγαλύτερου κουρέματος του χρέους και πριν προλάβει να πάρει ανάσα, έρχεται ο αρμόδιος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του,ότι με το υπάρχον πρόγραμμα η Ελλάδα δεν έχει ελπίδες να επιβιώσει. Ζητά να ληφθούν και νέα μέτρα, που να συμπληρώνουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα του προϋπολογισμού, με ακόμα περισσότερες αποκρατικοποιήσεις και νέες απελευθερώσεις επαγγελμάτων, προκειμένου όπως σημειώνει "να ξαναγίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική.

Αυτές οι δηλώσεις ήρθαν να προστεθούν σε όσα είχε πει νωρίτερα ο επικεφαλής της τρόικας, Πολ Τόμσεν όπως μετέδωσε το Reuters, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως υπάρχουν ακόμα!!! θέματα ανοιχτά με την ελληνική κυβέρνηση παρά ήδη ληφθέντα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Απαιτείται λοιπόν άμεσα ο κ.Βενιζέλος να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες για τις ολιγωρίες και τον έκδηλο πανικό του και επιτέλους να πει την αλήθεια για την έλλειψη σχεδιασμού των μέτρων, για την υποχωρητικότητά του και τις αδυναμίες της Κυβέρνησης που εκπροσωπεί να σταθεί στο ύψος των δύσκολων στιγμών που διέρχεται η Χώρα!

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο από τις παλινωδίες και την αναβλητικότητα της υλοποίησης των συμφωνηθέντων που τώρα πια, δε γινόμαστε πιστευτοί σε κανέναν.

Εξευτελίζεται μία Χώρα και ένας λαός από πολιτικούς που εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι, δε στάθηκαν στο ύψος της υψηλής αποστολής που ανέλαβαν.

Ελπίζουμε να το καταλάβουν επιτέλους έστω και την ύστατη στιγμή και να πράξουν κατά συνείδηση, προσφεύγοντας στην κρίση του λαού και όχι με πονηρά τερτίπια τύπου δημοψηφισμάτων να προσπαθήσουν να εκτονώσουν το αρνητικό γι αυτούς κλίμα!


Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Μέλος Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ

Μέλος Τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Ελληνική Τηλεόραση : Αυστηρή και καλόπιστη κριτική!

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Σε άλλες εποχές, στην Πατρίδα μας οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί καθώς η Νομοθετική εξουσία νομοθετούσε, η Εκτελεστική εφάρμοζε, η Δικαστική ήλεγχε και ο ΤΥΠΟΣ μέσω των Ρεπόρτερ κάθε φορά που εντόπιζε πρόβλημα, απεκάλυπτε πτυχές και ιδιαιτερότητες που θα έμεναν κρυμμένες επιτήδεια, ξεσκέπαζε πρωταγωνιστές και λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή …γαργαλιστικές δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό υλικό για στοχασμό, σχολιασμό και μαθησιακές εμπειρίες!…
Όμως ο κόσμος άλλαξε, αλλάξανε οι καιροί, και είναι ΟΛΑ ψέματα, και ας φαίνονται για…αλήθεια!

Στην Ελλάδα σήμερα ΔΕΝ διαβάζουμε, κοιτάμε.........

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η οποία δεν προσπερνά, αλλά μένει στην επιδερμίδα στην οποία έμειναν και όσοι πριν μερικά χρόνια «θεωρούσαμε ανόητες και εφήμερες» τις επιδράσεις του BIG BROTHER, του ΜΠΑΡ, της ΦΑΡΜΑΣ…Τότε λίγοι είχαμε αναλάβει την ΕΥΘΥΝΗ που οφείλουμε να έχουμε ΟΛΟΙ οι επιστήμονες της συμπεριφοράς απέναντι στην κοινή γνώμη…Δυστυχώς και τότε και σήμερα κάποιοι τηλεοπτικοί παραγωγοί έχουν εμπλέξει και το ελληνικό τηλεοπτικό φιλοθεάμον κοινό σε μια διελκυστίνδα σύγχρονου Μιθριδατισμού!
Το πρόβλημα με τις κάμερες που εισέβαλαν βάναυσα, βίαια και αδηφάγα στον προσωπικό μας χώρο εξαγοράζοντας την χυδαιότητα με το τίμημα της αναγνώρισης, της καθιέρωσης και της εισπρακτικής δυναμικής είναι ότι στο στυλ του αρχαίου μυθικού ηγεμόνα Μιθριδάτη μας οδηγούν σε ολοένα και δελεαστικότερες, ολοένα και περισσότερο απαξιωτικές καταστάσεις.

Όσο αρνητικό και εάν ακουσθεί αυτό, από τον Μάιο του 2010 με αφορμή το Μνημόνιο με την τρόικα, και μετά το περιβόητο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ του Ιουλίου 2011, τις απίστευτες συγκρούσεις μεταξύ δημοσιογράφων και καναλιών και της Κοινής Γνώμης που «κουράστηκε» τα πράγματα στο ελληνικό τηλεοπτικό πεδίο είναι σχεδόν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ!
Εάν δεν είστε έτοιμοι να δείτε το πραγματικό πρόσωπο της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας διαπερνώντας την επιδερμική γοητεία της, μην συνεχίζετε! Σταματήστε την ανάγνωση του κειμένου μου εδώ!
Εάν έχετε την τάση να υποβαθμίζετε τη δύναμη της τηλεόρασης, της τηλεοπτικής εικόνας ως παιδαγωγικό εργαλείο «διαμόρφωσης της κοινής γνώμης», σας ικετεύω, ξανά μη συνεχίζεται να διαβάζετε το κείμενό μου, διακόψτε εδώ!
Τελικά, εάν νομίζετε ότι επειδή είμαι από τα πρόσωπα που πολύ συχνά είχα φιλοξενηθεί στα τηλεοπτικά παράθυρα και τα ραδιοφωνικά μπαλκόνια ΔΕΝ έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κρίνω καλόπιστα αλλά και πολύ αυστηρά το ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, κάντε μου μία προσωπική χάρη, μη συνεχίσετε το διάβασμα, ΣΤΟΠ εδώ!

Τον Σεπτέμβριο του 2010 δήλωσα ότι σταματώ να «εμφανίζομαι στα τηλεοπτικά παράθυρα» και αφού πέρασε ένας και πλέον χρόνος από τότε καταθέτω σήμερα τον προβληματισμό γιατί αισθάνομαι ότι κάποια πράγματα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ειπωθούν με το όνομά τους.
Εμείς οι επιστήμονες της συμπεριφοράς και της επικοινωνιολογίας πρέπει επί τέλους να ενημερώσουμε την Κοινή Γνώμη για την εκπληκτική δύναμη της σύγχρονης τηλεόρασης στην άσκηση όχι της συνειδητής αλλά κυρίως της υποδόριας, της υποσυνείδητης επίδρασής της στην καθιέρωση προτύπων συμπεριφοράς. Αυτά τα πρότυπα προς μίμηση και ταύτιση σερβίρονται στα παιδιά που στέκονται ευάλωτα και εύπλαστα μπροστά στους δέκτες και σε εμάς τους μεγάλους που έχουμε συστηματικά οδηγηθεί στην αποδοχή της «εικονικής πραγματικότητας» με την αποκρυστάλλωση μιας πολύ στρεβλής αντίληψης της…πραγματικότητας!
Για να ελέγχονται οι υπερβολές στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στην τηλεόραση σε ΟΛΕΣ τις χώρες έχει συσταθεί η αρμόδια ελεγκτική αρχή για να τις ανακόπτει και να προστατεύει το τηλεοπτικό κοινό και τις ευπαθείς ομάδες. Τέτοια ΑΡΧΗ είναι στην Ελλάδα το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο…Όσο θυμάστε και θυμάμαι Πότε επενέβη το ΕΣΡ να αποκαταστήσει βλάβες και προσβολές τιμωρώντας παραδειγματικά τους παραβάτες και επιτυγχάνοντας έτσι την αποτροπή μελλοντικών παραπτωμάτων;

Μέσα από την Τι-Βι περνούν σε συνειδητό αλλά και υποσυνείδητο επίπεδο μηνύματα που καθιερώνουν εταιρίες και προϊόντα, που προάγουν αντιλήψεις και διαμορφώνουν απόψεις που καθιερώνουν στην κοινή γνώμη ως αναγνωρίσιμα πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια και διεκδικούν και επιτυγχάνουν την εκλογή τους στα ύψιστα αξιώματα, όχι μόνο στην Ελλάδα μας, αλλά και σε κάθε δημοκρατική κοινωνία από το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού μέχρι τις Εθνικές Αντιπροσωπείες ως Βουλευτές και γερουσιαστές.
Η ουσία το περιεχόμενο και ο «λόγος» όχι μόνο στην ελληνική αλλά στην παγκοσμιοποιημένη «τηλεοπτική δημοκρατία» έδωσαν τη θέση τους στο περίβλημα, στο επιδερμικό, στην εικόνα. Ίσως άλλοι λαοί να μην νοιάζονται για αυτές τις μεταλλάξεις, αλλά εμάς εδώ στην χώρα-κοιτίδα του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της λογικής δεν θα έπρεπε να μας…πειράζει, έστω… λίγο;

Το πρόβλημα δεν είναι η δημοκρατία που εμείς και διδάξαμε στους λαούς και σεβόμαστε. Το πρόβλημα έγκειται στην Δημοκρατία την οποία «εκμεταλλεύεται» η σύγχρονη ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ που λέγεται τηλεόραση .
Η τηλεόραση που έχει γίνει στα ΜΜΕ «πρώτη εξουσία» με τη βοήθεια ψυχολογικών τεχνικών και ανεπίτρεπτης χρήσης στρατηγικών προπαγάνδας, ανελέητα και μεθοδικά μας αποβλακώνει!..
Κλείνω με την διαπίστωση ότι και εμείς οι Έλληνες, ένας λαός λεξιπλάστης και λεξιλάγνος οδηγηθήκαμε, και εξαιτίας της άκριτης τηλεοπτικής μας εξάρτησης και εθελουσίας αποβλάκωσης, σε λαό…διακεκριμένης…λεξιπενίας!
Τί κρίμα!...

Νάντια Γιαννακοπούλου: Καθυστερήσεις στη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και του αποχετευτικού δικτύου στην Πύλο και την Κυπαρισσία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε χθες η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντα Γιαννακοπούλου, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και του αποχετευτικού δικτύου στην Πύλο και την Κυπαρισσία.

Στην ερώτηση της η Κ. Γιαννακοπούλου αναφέρει:.....

Σήμερα, στη Μεσσηνία, εκκρεμούν δύο συγκεκριμένα ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία των μονάδων και των δικτύων βιολογικού καθαρισμού της Κυπαρισσίας και της Πύλου.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο μεγάλο έργο του βιολογικού της Κυπαρισσίας, οι εγκαταστάσεις έχουν αποπερατωθεί. Ο Βιολογικός καθαρισμός φαίνεται ότι είναι σύγχρονος, με προηγμένα συστήματα ελέγχου αλλά και δυνατότητα επέκτασης για κάλυψη, πληθυσμιακά, όλης της περιοχής αλλά και παραλιακές ζώνες του Κυπαρισσιακού Κόλπου στα όρια του Δήμου. Οι εκτιμήσεις μάλιστα αναφέρουν ότι είναι μοναδικός στην Πελοπόννησο λόγω της πρόσφατης τεχνολογίας του με κλειστές δεξαμενές, αλλά και ότι οικονομοτεχνικά έχει όλες τις δυνατότητες επιτυχούς λειτουργίας. Αναφορικά με τα δίκτυό του, έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες συνδέσεις σε όλες τις περιοχές της πόλης της Κυπαρισσίας, ενώ παράλληλα έχουν εγκατασταθεί όλες οι υποδομές υποστήριξης. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτοδιοικητικούς φορείς, για την πλήρη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού απομένει η σύνδεση των εγκαταστάσεων με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Το δεύτερο έργο αφορά την επέκταση των δικτύων αποχέτευσης σε ολόκληρη την πόλη της Πύλου και τη Γιάλοβα που αποτελεί, όπως είναι φυσικό, έργο ύψιστης σημασίας για την περιοχή. Συγκεκριμένα, η ολοκλήρωση της σύνδεσης των σπιτιών και των καταστημάτων περιλαμβάνει την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου μήκους 4.860 μ. στο ανατολικό τμήμα της Πύλου, εσωτερικού δικτύου μικρού μήκους στη Γιάλοβα, καθώς και κεντρικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων της Γιάλοβας στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης της Πύλου μήκους 7.590 μ. Αντίθετα, προς το παρόν δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συνδέσεως οικιών και καταστημάτων με το δίκτυο για τη σωστή λειτουργία του. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης και λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας και πότε πρόκειται η ΔΕΗ να προχωρήσει στη σύνδεση των εγκαταστάσεων με το δίκτυο;

2. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το δίκτυο σε ολόκληρη την Πύλο, έτσι ώστε να συντελεστεί η σύνδεση του συνόλου των οικιών και καταστημάτων της πόλης της Πύλου και της Γιάλοβας, με το αποχετευτικό δίκτυο;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Ως χρόνο αναμονής εννοούμε τον χρόνο που ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να μείνει συνδεδεμένο με το δίκτυο, όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ( δεν γίνεται χρήση καμίας λειτουργίας του) και μετριέται σε ώρες. Αντίστοιχα ο χρόνος ομιλίας μεταφράζεται στη συνολική διάρκεια κλήσεων (μετριέται σε λεπτά της ώρας) που μπορεί να πραγματοποιήσει ο χρήστης με το κινητό του.

Ας σημειωθεί ότι ο πραγματικός χρόνος αναμονής και .......

ομιλίας είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που δίνουν οι εταιρείες και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αφόρα ιδανικές συνθήκες λειτουργίας.

Δηλαδή για να υπολογίσετε τον χρόνο αναμονής της συσκευής σας θα πρέπει να το φορτίσετε πλήρως, να μην το ξαναχρησιμοποιήσετε, να το αφήσετε σε μια άκρη, μέχρι αυτό να σβήσει από έλλειψη ρεύματος, να αδειάσει δηλαδή η μπαταρία. Στις αναγραφόμενες τιμές λοιπόν θα υπολογίσετε ένα ποσοστό της τάξης του 40% το όποιο θα αφαιρέσετε από το χρόνο που δίνεται από την εταιρεία και αναγράφεται στα χαρακτηριστικά στο φυλλάδιο οδηγιών.

Πιο κάτω θα σας αναφέρουμε όλους αυτούς τους παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο αναμονής της συσκευής ανάκατα τη διάρκεια της χρήσης της.

Το πιο βασικό έχει να κάνει με την ποιότητα του σήματος που λαμβάνει το κινητό σας. Όσο ισχυρότερο σήμα δέχεται τόσο λιγότερη είναι η ισχύς που ακτινοβολεί το τηλέφωνο και τόσο λιγότερη αντίστοιχα η κατανάλωση ρεύματος.

Όταν το σήμα του δικτύου είναι ασθενικό η όταν δεν υπάρχει σήμα, τότε το τηλέφωνο πραγματοποιεί συνεχείς επικοινωνίες με την κοντινότερη κεραία για τον έλεγχο της ποιότητας της επικοινωνίας με συνέπεια να καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα ρεύματος. Αυτός είναι και ο λόγος που μια μπαταρία αδειάζει πολύ γρήγορα όταν δεν υπάρχει καλό σήμα.

Ένας δεύτερος παράγοντας ενεργότερος και αυτός είναι εάν έχετε ενεργοποιήσει το GPS στο τηλέφωνο σας. Επειδή υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους δορυφόρους η μπαταρία σας θα αδειάσει το ίδιο γρήγορα. Κάτι τέτοιο θα συμβεί εάν υπάρχει ενεργοποιημένο το Bluetooth στη συσκευή σας (δεν έχει σημασία αν είναι ορατό η κρυφό) όπως επίσης εάν έχετε ενεργοποιήσει και το ασύρματο ιντερνετ (Wi-Fi)

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο συνεχώς η οθόνη του παραμένει αναμμένη και καταναλώνει ρεύμα (αν για παράδειγμα είναι καινούριο και θέλετε να μάθετε τις δυνατότητες του η αν στέλνετε συνεχώς μηνύματα και καθυστερείτε την σύνταξη τους). Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι για κάθε ένα λεπτό ομιλίας αφαιρούνται τρία λεπτά από το χρόνο αναμονής. Αν δηλαδή μιλήσετε για 10 λεπτά ο χρόνος αναμονή της συσκευής σας θα μειωθεί κατά 30 λεπτά.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώΠαρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.......-ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ....ΕΠ!!!!!! , - ΕΙΠΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ ..............

-

"Εμφύλιος" στη Ν.Δ. με αφορμή τα βουλευτικά προνόμια

Αντιδράσεις (!) προκάλεσε η απόφαση του βουλευτή Λέσβου Σπύρου Γαληνού

Άγριο κλίμα επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το φλέγον ζήτημα των βουλευτικών προνομίων, με τον Γραμματέα της Κ.Ο., Κώστα Τασούλα, να προσπαθεί να κατευνάσει τους βουλευτές και τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Κώστα Τζαβάρα, να κάνει λόγο για «μειοδοτικό διαγωνισμό».

Ο κ. Τασούλας, σε δήλωση που φιλοξενεί σήμερα........

η εφημερίδα Espresso, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πολλοί βουλευτές πανικόβλητοι από την κατακραυγή που δέχεται όλος ο πολιτικός κόσμος αυτομαστιγώνονται. Εγώ για τη διαχείριση πανικού συνιστώ βαθιές αναπνοές, σοβαρότητα και όσο το δυνατόν λιγότερο λαϊκισμό».

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Κώστας Τζαβάρας, έκανε λόγο για «μειοδοτικό διαγωνισμό» στον οποίο έχουν επιδοθεί οι βουλευτές που βγαίνουν και λένε «εμενα να προτιμήσετε γιατί... συμφέρω περισσότερο».

Η Φωτεινή Πιπιλή, χθες, στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για τις διπλές συντάξεις πρώην βουλευτών, είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει «να καταργηθούν δια ροπάλου οι συντεχνιακές λογικές των βουλευτών» σημειώνοντας ότι δεν φταίνε οι νέοι πολιτικοί να αποδοκιμάζονται από τον κόσμο εξαιτίας των προνομίων των παλιών. «Δεν είμαστε λαμόγια. Δεν είμαστε προνομιούχοι. Δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Η κ. Πιπιλή εξάλλου, βγήκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και «ξεσπάθωσε» εναντίον του βουλευτή Λέσβου, Σπύρου Γαληνού χωρίς να τον κατονομάσει. Είπε ότι «κάποιοι κάνουν τους ήρωες παραδίδοντας το βουλευτικό τους αυτοκίνητο ενώ την ίδια ώρα απολαμβάνουν τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο κ. Γαληνός ανακοίνωσε ότι αποποιείται όλα τα βουλευτικά του προνόμια. «Είμαι νέος βουλευτής, τα προνόμια τα βρήκα, δεν τα δημιούργησα. Εξ αρχής χρησιμοποίησα μόνον ότι ήταν αναγκαίο για να κάνω αποτελεσματικά την εργασία μου. Τα υπόλοιπα προσπάθησα να τα αξιοποιήσω υπέρ του Νομού μας και όπου αυτό δεν ήταν δυνατόν, τα αποποιήθηκα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γαληνός.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την αρχή, αφoύ επέστρεψε το βουλευτικό του αυτοκίνητο και την αποζημίωση από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής, κίνηση την οποία πολλοί εντός Κ.Ο. δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι.

The Best

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί η ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από αύριο, Σάββατο, το βράδυ, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (από 7 έως και 11 βαθμούς).

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν ........

από τα δυτικά και προοδευτικά, έως τη Δευτέρα, θα έχουν επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Την Κυριακή θα επικρατήσει κακοκαιρία και οι ορεινές περιοχές της Ελλάδας θα δεχθούν τα πρώτα χιόνια της χειμερινής σεζόν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότια, νοτιοδυτικά, αλλά στην πορεία της μέρας θα γίνουν βόρειοι με ένταση έως και 9 μποφόρ.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αργά το βράδυ της Κυριακής και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα:

1. Α) το Σάββατο 08-10-2011

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες τις βραδυνές ώρες και κυρίως τη νύχτα προς την Κυριακή 09-10 θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Β) την Κυριακή 09-10-2011

Προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Γ) τη Δευτέρα 10-10-2011

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

2. Στην Αττική :

Εντονες βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν την Κυριακή 09-10 κυρίως τις πρωινές ώρες.

3. Την Κυριακή 09-10 οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 7 έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο θα στραφούν βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια σε βορείους με την ιδία ένταση. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

4. Η πτώση της θερμοκρασίας (7 έως 11 βαθμούς) θα αρχίσει την Κυριακή 09-10 από τα δυτικά και βόρεια και θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα 10-10 και στις υπόλοιπες περιοχές.

Real.gr

Γυμνές φωτογραφίες της Madonna στο διαδίκτυο.

Ντροπιαστικές φωτογραφίες της Madonna διέρρευσαν την Πέμπτη στο Διαδίκτυο και το σίγουρο είναι ότι η βασίλισσα της ποπ… ψάχνει τώρα μέρος να κρυφτεί!

Οι αποκαλυπτικές εικόνες τραβήχτηκαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου το Δεκέμβριο του 2008, κατά τη διάρκεια φωτογράφησης για το περιοδικό «W».

Ο τίτλος του άρθρου ήταν «Blame It On Rio», ......

ενώ εκτός από τη Madonna φωτογραφήθηκε και ο τότε σύντροφός της, Jesus Luz.

Σε μερικές από τις φωτογραφίες η Madonna είναι ξαπλωμένη σε ένα καναπέ και φορά ένα see-through στηθόδεσμο και ένα μικροσκοπικό εσώρουχο που δεν αφήνει πολλά στη φαντασία.

Σε μια άλλη φωτογραφία, η 53χρονη εμφανίζεται τοπλες καθώς δοκιμάζει ρούχα μπροστά από ένα καθρέφτη.

H ιστοσελίδα eatbloganddie.com δημοσίευσε πρώτα τις φωτογραφίες και έκτοτε… έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου!

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως δεν κολακεύουν καθόλου την βασίλισσα…

Πρώτο Θέμα

Σύσκεψη Βουλευτών Μεσσηνίας με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ΚΑΦΚΑ

Με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του Σχεδίου Νόμου του ΥΥΚΑ «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Ένταξη των ΚΑΦΚΑ στο ΕΣ Υ για την παροχή υπηρεσιών Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης - Σύσταση ενιαίου Εθνικού Μητρώου δικαιούχων ..........

επιδομάτων και άλλες διατάξεις» πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Οκτωβρίου, σύσκεψη παρουσία του Υφυπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη, των Βουλευτών του Νομού Μεσσηνίας Δημήτρη Kουσελά, Νάντιας Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Βουδούρη και του Διοικητή του ΚΑΦΚΑ Μεσσηνίας, κ. Λεωνίδα Παρασκευόπουλου με θέμα τη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών..

Ο Υφυπουργός αποδέχτηκε το αίτημα του Διοικητή και των Βουλευτών να μην μετατραπεί το ΚΑΦΚΑ σε Θεραπευτήριο «Χρόνιων Παθήσεων», αλλά να λειτουργεί ως Μονάδα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα με τους 3.800 φοροφυγάδες

Οι ισχυρισμοί του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, περί λίστας φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα οδήγησαν τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη ...........

συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Κουσελά και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της φοροδιαφυγής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να αντέδρασε στην ερώτηση Κουσελά για το ποια μέτρα έχουν ληφθεί για μεγαλοφειλέτες, ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Κουσελάς υποστήριξε πως είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες, ενέργεια την οποία συνέδεσε με την αποχώρηση του από την θέση του υφυπουργού.

Λίγο αργότερα ο πρώην υφυπουργός φέρεται να διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι η επίμαχη λίστα αφορά 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας. Ο κ. Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, με εντολή να εξεταστεί το θέμα που έθεσε ο κ. Κουσελάς και να εντοπιστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.

iefhmerida

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Ηλεκτροσόκ» προκαλεί στους καταναλωτές η πληροφορία, ότι η ΔΕΗ, με αίτημά της έχει ζητήσει από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και κατά συνέπεια και από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να αυξήσει το 2012 και κατά πάσα πιθανότητα από τον προσεχή Ιανουάριο, τα τιμολόγιά της, μεσοσταθμικά κατά 18,7%, με ορισμένα νοικοκυριά μάλιστα να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν ακόμη και έως 30%, με τη ΔΕΗ να επικαλείται σημαντική αύξηση στα λειτουργικά της κόστη.

Αύξηση που εάν γίνει δεκτή από το υπουργείο ..........

Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα δώσει πραγματικά τη χαριστική βολή στους καταναλωτές.

Ήδη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ ξεπερνούν τα 822 εκατ. ευρώ Παράλληλα έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τα αιτήματα των πελατών της ΔΕΗ για παροχή διευκολύνσεων, αφού τα τελευταία δύο χρόνια, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ επιβαρύνθηκαν 10 φορές, κυρίως λόγω των αυξήσεων του ΦΠΑ και διαφόρων τελών. Αξίζει μόνο να πούμε ότι η τελευταία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ που αφορούσε τα οικιακά τιμολόγια έγινε τον περασμένο Ιανουάριο κατά 13,7%.

Από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποστηρίζει ουσιαστικά δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ έως και 30% χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν μικρότερες αυξήσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, φαίνεται να αφήνει αιχμές προς τη ΔΕΗ, ζητώντας ουσιαστικά να περιοριστεί το μισθολογικό κόστος έτσι ώστε να μην γίνουν μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, την μεγαλύτερη επιβάρυνση από τα ανατιμημένα τιμολόγια της ΔΕΗ θα έχουν οι χαμηλές εισοδηματικά κοινωνικές ομάδες οι οποίες μέχρι σήμερα είχαν ορισμένες διευκολύνσεις, μέσα από τα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, απορρέουν και από το Μνημόνιο, σύμφωνα με το οποίο η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να καθιερώσει τιμολόγια που να αντανακλούν πλήρως το κόστος παραγωγής της ενέργειας προκειμένου να εισέλθουν περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες στην αγορά και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στις 26 Σεπτεμβρίου, είχε προαγγείλει ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ασκούνται πολύ ισχυρές πιέσεις για άμεση αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, κυρίως αυτά που αφορούν νοικοκυριά με χαμηλές καταναλώσεις, σε ποσοστά 10% έως 15% προκειμένου να απορροφηθεί η πρόσφατη αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για χρήση φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι το σχετικό κόστος για το 2012 υπολογίζεται κοντά στα 200 εκατ.

Real.gr

Public Issue: ΝΔ 31,5% - ΠΑΣΟΚ 22,5% στην εκλογική επιρροή

Προβάδισμα με 9 μονάδες , έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική επιρροή έχει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue, η οποία θα παρουσιαστεί το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην εκλογική επιρροή η ΝΔ προηγείται με 31,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 22,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 9%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία ..........

προηγήται με 59%, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει μόλις 9%.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση θα παρουσιαστεί στις 11 το βράδυ της Πέμπτης σε ειδική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

New post

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ Ν/Σ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Στη Βουλή κατατίθενται σήμερα ή αύριο τα νομοσχέδια για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία που αφορούν στους υπαλλήλους του κράτους, στους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και των άλλων τομέων του δημόσιου τομέα, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Με το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο η ..........

κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει εξορθολογισμό στις μισθολογικές δαπάνες, ενώ με το το νομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει πράξη τη συμφωνία με την τρόικα για 30.000 έφεδρους δημόσιους υπαλλήλους.

Κλικ εδώ για το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο βαθμολόγιο.

Κλικ εδώ για το νομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία.

Με 13 ομάδες η Α1, στο ερασιτεχνικό έπεσε ο Πανελλήνιος

Με 13 ομάδες θα διεξαχθεί τελικά το νέο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των ανδρών! Ο Πανελλήνιος δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και υποβιβάζεται στις Ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Έτσι, η κλήρωση του πρωταθλήματος, που θα γίνει την Παρασκευή (7/10) στο θέατρο του Κολεγίου ΑΘηνών (19:30), θα γίνει με 13 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την σχετική άδεια.

Αντικατάσταση από ομάδα της αμέσως ........

κατώτερης κατηγορίας δεν μπορεί να γίνει καθώς το πρωτάθλημα της Α2 έχει ήδη αρχίσει και έτσι η θέση του ΕΣΑΚΕ είναι ότι πλέον δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με μία ομάδα λιγότερη.

Διαβάστε την ενημέρωση από την ΕΕΑ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, πήρε την παρακάτω αποφάση:

Αφού εξέτασε το φάκελο της ΚΑΕ Πανελλήνιος αποφάσισε τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής της, στο Πρωτάθλημα Α1 Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης».

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, λοιπόν, κάθε αγωνιστική θα πραγματοποιούνται έξι αναμετρήσεις και μία ομάδα να απολαμβάνει ρεπό, ενώ περίπτωση νέας παράτασης του πρωταθλήματος δύσκολα θα δοθεί, καθώς η κλήρωση είναι αύριο και ο Πανελλήνιος δεν θα δηλώσει «παρών» σε αυτή.

Όσο για τα όνειρα ομάδων της Α2 κατηγορίας για προβιβασμό στην Α1; Μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2, την προηγούμενη εβδομάδα, οι «μνηστήρες» είδαν τα όνειρα να εξανεμίζονται, καθώς πλέον δεν έχουν δικαίωμα διεκδίκησης ανόδου.

Παράλληλα, ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία καθιστά σαφές ότι: «Μετά τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην ΚΑΕ Πανελλήνιος και με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, η Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή 13 ομάδων».

Στην κλήρωση της περιόδου 2011-12 της Α1 Ανδρών θα προηγηθούν οι βραβεύσεις των κορυφαίων της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα παραλάβει τα βραβεία του κορυφαίου παίκτη της σεζόν 2010-11, αυτό του κορυφαίου αμυντικού, όπως και αυτό της ανάδειξης του μέσα στην κορυφαία πεντάδα.

Ο τεχνικός του στον Παναθηναϊκό, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, θα βραβευθεί ως κορυφαίος προποντηής, ενώ Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός), Ρόουλ Μάρσαλ (ΠΑΟΚ) και Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός) απαρτίζουν την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των Ανδρών.

Ηλεκτρονικό εργόσημο και πληρωμές προς το δημόσιο με πιστωτικές κάρτες

Tη δυνατότητα να εκδίδουν Εργόσημο τόσο από τα καταστήματά της όσο και ηλεκτρονικά μέσω της winbank (web banking και phone banking), ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι πελάτες της Τράπεζας, μπορούν να εκδίδουν online ή τηλεφωνικά και με τη μέγιστη ασφάλεια, Ηλεκτρονικό Εργόσημο με απλή χρέωση του Τραπεζικού τους Λογαριασμού, ενώ σύντομα θα προστεθεί και η δυνατότητα έκδοσής του με μετρητά, από όλα τα μηχανήματα easypay, εντός και εκτός των καταστημάτων της τράπεζας.
Το Ηλεκτρονικό Εργόσημο, μπορεί να εκδοθεί για..........

εργαζόμενους τόσο του ΙΚΑ όσο και του ΟΓΑ, και για όλες τις κατηγορίες εργασίας που έχουν επισήμως καθοριστεί.

To Ηλεκτρονικό Εργόσημο μπορεί να αποθηκευθεί σε εκτυπώσιμη μορφή ή και να αποσταλεί με email. Προς το παρόν, η εξαργύρωση του Εργόσημου από τον εργαζόμενο μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς ενώ σύντομα θα προστεθεί και η δυνατότητα εξαργύρωσής του στα ΑΤΜ της Τράπεζας και αλλού.

Τέλος, μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών winbank web banking, winbank phone banking και winbank easypay, οι πελάτες της Τράπεζας, μπορούν να εκπληρώσουν ηλεκτρονικά τις περισσότερες υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, όπως: Έκτακτη Εισφορά 2011, ΕΤΑΚ, Περαίωση, Ειδικό Πρόστιμο Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων, ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος κλπ. Ειδικά μέσω του winbank easypay (www.easypay.gr) υπάρχει η δυνατότητα, σε επιλεγμένες συναλλαγές, πληρωμής με δόσεις μέσω χρέωσης πιστωτικής κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς.

Καθημερινή

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώΠέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ανάληψης Φιλιατρών

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ανάληψης Φιλιατρών» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 24 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 105.000,00 €.

Στα νοτιοανατολικά των Φιλιατρών, μέσα σε .........

ελαιώνα, βρίσκεται ο μικρός ναός της Ανάληψης. Πρόκειται για σταυρεπίστεγο ναό o οποίος χρονολογείται μάλλον στον 13ο αιώνα. Στο εσωτερικό του διακρίνονται πολύ φθαρμένα δυο τουλάχιστον στρώματα εντοίχειου ζωγραφικού διακόσμου. Το παλαιότερο είναι σχεδόν σύγχρονο με την κατασκευή του μνημείου και ανάγεται πιθανόν γύρω στα μέσα ή στο τέλος του 13ου αιώνα. Το νεότερο στρώμα τοποθετείται στα μεταβυζαντινά χρόνια (πιθανόν 17ος αι.).

Στα πλαίσια του παρόντος έργου και σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται τα παρακάτω:

1. Εργασίες πεδίου:

- Καθαρισμοί περιβάλλοντα χώρου, διαδρομής πρόσβασης, περιμετρικά υψόμετρα κ.τ.λ.

2. Εργασίες στερέωσης και μορφολογικής αποκατάστασης:

- Ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, βαθιά αρμολογήματα και εφαρμογή υδραυλικών ενεμάτων στις θέσεις των μεγαλύτερων ρωγμών.
- Στερεώσεις και καθαρισμοί τοιχογραφιών και επιχρισμάτων.
- Ανακεράμωση στέγης.
- Αρμολόγημα και επίχρισμα σύμφωνα με την μελέτη στις εσωτερικές και εξωτερικές όψεις.
- Διάστρωση δαπέδου με τις υπάρχουσες πλάκες που θα συμπληρωθούν κατάλληλα.
- Τοποθέτηση νέων κουφώματα σε όλα τα ανοίγματα.

3. Εργασίες έρευνας - Αρχαιολογικής τεκμηρίωσης – Πληροφόρησης:

Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών θα πραγματοποιείται παράλληλα αρχαιολογική διερεύνηση, καταγραφή με λεπτομερή φωτογραφική τεκμηρίωση κ.τ.λ.όλων των εργασιών και των δεδομένων που προκύπτουν και θα εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο. Τέλος, θα τοποθετηθεί μόνιμη επεξηγηματική πινακίδα και ενημερωτική πινακίδα με απόσπασμα γραφής σε μορφή BRAILLΕ (Μπράιγ), κατάλληλη για ανάγνωση από τυφλούς. Θα εκδοθεί επίσης σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.

4. Λοιπές εργασίες:

Περιλαμβάνονται διάφορες μικροεργασίες και δαπάνες οργάνωσης, εξοπλισμού (βασικές προμήθειες ειδών ατομικής προστασίας, φαρμακείου κ.τ.λ.), απρόβλεπτα κ.τ.λ.

Κλήρωση Τζόκερ 6/10

Μόλις βγήκαν οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ.
Σήμερα η κλήρωση μοιράζει 2.000.000 ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι:Διευκρινίσεις για το αλαλούμ με το ΦΠΑ στην εστίαση

Σάντουιτς που παρασκευάζονται σε βιομηχανοποιημένη διαδικασία εκτός του χώρου καταστήματος στο οποίο πωλούνται, φορολογούνται με το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%. Αντίθετα, αν παρασκευάζονται στο χώρο του καταστήματος φορολογούνται με τον κανονικό συντελεστή 23%.

Παράλληλα, εάν στις υπηρεσίες catering περιλαμβάνεται και υπηρεσία σερβιρίσματος, τότε τα προϊόντα διατίθενται με κανονικό συντελεστή 23%. Πρόκειται για μερικές από τις δεκάδες διευκρινήσεις, που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο του που απέστειλε σήμερα σε όλες τις εφορίες.

Αναλυτικά, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:...........


1. Τα τυποποιημένα προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται με βιομηχανική διαδικασία και διατίθενται για ευρεία κατανάλωση στα σημεία πώλησης παραμένουν στο μειωμένο συντελεστή 13%. Υπό την έννοια αυτή συνεχίζουν να υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή, ως τυποποιημένα είδη διατροφής που παρασκευάζονται για ευρεία κατανάλωση και παρουσιάζονται στα σημεία πώλησης συσκευασμένα, τα σάντουιτς και οι σαλάτες λαχανικών ή φρούτων, τα οποία είναι αεροστεγώς κλεισμένα και φέρουν επί της συσκευασίας τους τις απαιτούμενες ενδείξεις όσον αφορά τα συστατικά τους και το χρόνο διατηρησιμότητάς τους (ημερομηνία παρασκευής και ανάλωσης), με την προϋπόθεση ότι δεν προετοιμάζονται κυρίως από τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ή αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης, αλλά παρασκευάζονται μέσω μιας βιομηχανοποιημένης διαδικασίας και διατίθενται μαζικά στα σημεία πώλησης. Σε κάθε περίπτωση τα προσυσκευασμένα ανωτέρω προϊόντα υπάγονται στον κανονικό συντελεστή 23%, όταν διατίθενται στον τελικό καταναλωτή μετά την αφαίρεση της συσκευασίας για οποιοδήποτε λόγο, π.χ. ζέσταμα ή ψήσιμο καθώς και όταν καταναλώνονται επιτοπίως.

2. Εκτός των τριών περιπτώσεων κατ’ αποκοπή διαχωρισμού ανά συντελεστή ΦΠΑ της ενιαίας τιμής που εισπράττουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και λοιπά καταλύματα, για την από μέρους τους παροχή πολλών υπηρεσιών που αναφέρονται στην ΠΟΛ.1182/26.8.2011, περαιτέρω γίνεται δεκτό ότι στην περίπτωση διαμονής με πρωινό και δύο γεύματα (full board) έναντι ενιαίας τιμής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εφικτός ο διαχωρισμός της αντιπαροχής στους επί μέρους συντελεστές, το 25% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό και τα δύο γεύματα.

3. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης δωματίου (room service) που συνίσταται σε διάθεση φαγητών ή/και ποτών εντός των δωματίων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των λοιπών καταλυμάτων υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%), ως υπηρεσία εστίασης (περιλαμβανομένου του μη ανθρακούχου νερού). Αντίθετα, οι καταναλώσεις του μίνι μπαρ που υπάρχει εντός του δωματίου αποτελούν παραδόσεις αγαθών, επομένως χρεώνονται με τον οικείο συντελεστή κάθε αγαθού.

4. Γενικά η επιτόπια κατανάλωση σε τραπεζοκαθίσματα που διαθέτουν οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ψητοπωλεία, ταβέρνες, ταχυφαγεία, καφετέριες, αναψυκτήρια, κυλικεία κλπ.) υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) ως υπηρεσία εστίασης, ανεξάρτητα από το είδος που καταναλώνεται (περιλαμβανομένων των γλυκών, του μη ανθρακούχου νερού και του ψωμιού).

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα εστιατόρια που λειτουργούν στα πλαίσια εστίασης μαθητών, φοιτητών και γενικά σπουδαστών.

Το ίδιο επίσης ισχύει και στην περίπτωση επιτόπιας κατανάλωσης σε τραπεζοκαθίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους πελάτες μιας επιχείρησης εστίασης, αλλά από τους πελάτες πολλών επιχειρήσεων εστίασης που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο (π.χ. ενιαίος χώρος τραπεζοκαθισμάτων σε χώρο εμπορικού κέντρου).

5. Στις παραδόσεις από επιχειρήσεις εστίασης ή catering έτοιμων προς άμεση κατανάλωση φαγητών, γλυκών, ποτών, κλπ. σε «πακέτο», το κάθε είδος φορολογείται με το συντελεστή στον οποίο υπάγεται, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για παράδοση μεμονωμένου αγαθού ή πακέτου αγαθών (έτοιμα προς άμεση κατανάλωση φαγητά 23%, γλυκά, μη ανθρακούχο φυσικό ή τεχνητό μεταλλικό νερό και ψωμί 13%, ανθρακούχο νερό, αναψυκτικά και οινοπνευματώδη 23%, κλπ.).

Τα ανωτέρω ισχύουν τόσο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η παράδοση γίνεται με ευθύνη του πωλητή των αγαθών (π.χ. παράδοση στο σπίτι), όσο και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η παράδοση των αγαθών γίνεται στο κατάστημα, αλλά η κατανάλωσή τους πραγματοποιείται εκτός του καταστήματος. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις όπου μια επιχείρηση αναλαμβάνει την τροφοδοσία νοσοκομείων, εστιατορίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, φοιτητικών λεσχών, κλπ., με έτοιμα φαγητά, γλυκά και ποτά.

6. Ακόμα στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) υπάγεται και η περίπτωση του catering, όταν δεν πρόκειται για απλή παράδοση αγαθών, αλλά παρέχονται συγχρόνως και υπηρεσίες εξυπηρέτησης (π.χ. σερβίρισμα, αναγκαία υλικά για την κατανάλωση όπως τραπέζια, τραπεζομάντηλα, πιάτα, μαχαιροπήρουνα κλπ.), ανεξάρτητα εάν τιμολογούνται χωριστά ή ενιαία. Δηλαδή στην περίπτωση που η ίδια επιχείρηση παρέχει τα έτοιμα φαγητά και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης η συνολική παροχή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή, περιλαμβανομένων των γλυκών, του εμφιαλωμένου μη ανθρακούχου νερού και του ψωμιού.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ζαχαροπλαστεία ή άλλες επιχειρήσεις τροφοδοσίας αναλαμβάνουν, επ’ ευκαιρία βάπτισης, ή γάμου, ή μνημόσυνου, καθ’ υπόδειξη του πελάτη τους, την παράδοση γλυκών, παγωτών, ή άλλων ειδών στο χώρο της εκκλησίας ή άλλο χώρο και τη διανομή αυτών στους καλεσμένους, διαθέτοντας προς τούτο το αναγκαίο προσωπικό και τον απαιτούμενο εξοπλισμό (π.χ. δίσκους, πάγκο για την τοποθέτησή τους ή παγωτοποδήλατο, σκεύη κλπ.).

7. Στις παραδόσεις αγαθών από αυτόματους πωλητές, το κάθε είδος φορολογείται με το συντελεστή στον οποίο αυτό υπάγεται, ανεξάρτητα από τον τόπο εγκατάστασης των πωλητών αυτών.

8. Οι παραδόσεις γλυκών και παγωτών όταν αυτά καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία πωλούνται, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%). Στο μειωμένο συντελεστή (13%) υπάγονται όταν καταναλώνονται εκτός των καταστημάτων αυτών, ανεξάρτητα από το εάν προσφέρονται σε κλειστή ή σε ανοιχτή συσκευασία («στο χέρι»).

9. Τα έτοιμα προς άμεση κατανάλωση (ψημμένα κλπ.) σφολιατοειδή και πίτες, όπως τυρόπιτες, λουκανικόπιτες, κασερόπιτες, μπουγάτσες, κρέπες, κρουασάν, κλπ., στην περίπτωση που δεν πρόκειται για παραδόσεις τυποποιημένων αγαθών ευρείας κατανάλωσης, υπάγονται στον κανονικό συντελεστή Φ.ΠΑ (είτε καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία διατίθενται, είτε όχι).

Στην περίπτωση που ορισμένα από τα παραπάνω σφολιατοειδή και πίτες ή αρτοσκευάσματα περιέχουν γλυκαντικές ύλες, με αποτέλεσμα να προσδίδουν σε αυτά γλυκιά γεύση, θεωρούνται γλυκά και υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή, όταν δεν καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία διατίθενται.

Επισημαίνεται ότι η υπαγωγή των παραπάνω αγαθών στον οικείο συντελεστή ΦΠΑ, δεν εξαρτάται από τον τρόπο διάθεσής τους (χονδρικά ή λιανικά), ούτε από το συντελεστή που θα επιβάλει ο αγοραστής στην περαιτέρω διάθεσή τους. Για παράδειγμα, όταν οι παραδόσεις των εν λόγω αγαθών υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ και τα αγαθά αυτά πωλούνται προς κυλικεία, ο συντελεστής αυτός εφαρμόζεται είτε πρόκειται για κυλικεία που λειτουργούν εντός σχολείων, πανεπιστημίων ή άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών ή επιχειρήσεων, ή εντός νοσοκομείων, κλινικών, γηροκομείων, ασύλων κλπ., είτε όχι.

Είναι ευνόητο ότι οι πωλήσεις άψητων σφολιατοειδών και πιτών υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, καθώς δεν πρόκειται για έτοιμα προς άμεση κατανάλωση αγαθά.

10. Όσον αφορά στην εξαίρεση των κυλικείων που λειτουργούν εντός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή επιχειρήσεων και ιδρυμάτων ή επιχειρήσεων νοσοκομειακής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας από την υπαγωγή στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, επισημαίνεται ότι στο μειωμένο συντελεστή υπάγονται μόνο τα βρώσιμα είδη των κυλικείων, όπως για παράδειγμα τα σάντουιτς, τα τόστ, τα σφολιατοειδή και οι πίτες, όταν παραδίδονται για κατανάλωση εκτός καταστήματος, και όχι τα ροφήματα και τα ποτά (αλκοολούχα ή μη). Το ίδιο ισχύει για τα κυλικεία που λειτουργούν εντός ωδείων και γενικά μουσικών εκπαιδευτηρίων, καθώς πρόκειται για εκπαιδευτικές επιχειρήσεις ή ιδρύματα.

Αντίθετα η ανωτέρω εξαίρεση δεν ισχύει για παραδόσεις των αγαθών αυτών από κυλικεία που λειτουργούν εντός στρατιωτικών μονάδων, ερευνητικών κέντρων, μουσείων, δημοσίων υπηρεσιών, κλπ., οι οποίες υπάγονται στον κανονικό συντελεστή (23%).

Επισημαίνεται ότι η επιτόπια κατανάλωση οποιουδήποτε είδους σε τραπεζοκαθίσματα που διαθέτει προς τούτο είτε το ίδιο το κυλικείο, είτε ο εκπαιδευτικός φορέας, υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ ως υπηρεσία εστίασης (βλ. ανωτέρω παράγραφο 4).

11. Οι παραδόσεις έτοιμων εδεσμάτων, γευμάτων και φαγητών γενικά που πραγματοποιούνται από επιχειρήσεις με μικτή άδεια λειτουργίας «κυλικεία-εστιατόρια» που λειτουργούν εντός εκπαιδευτικών ή νοσηλευτικών επιχειρήσεων ή ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας δεν υπάγονται στο σύνολό τους στο μειωμένο συντελεστή. Στο μειωμένο συντελεστή υπάγονται μόνο τα είδη κυλικείου, όπως για παράδειγμα τα σάντουιτς, τα τόστ, τα σφολιατοειδή, και οι πίτες και όχι τα είδη εστιατορίου, όπως τα μαγειρευτά φαγητά. Είναι αυτονόητο ότι η κατανάλωση όλων των παραπάνω ειδών εντός των καταστημάτων αυτών, φορολογείται με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (βλ. ανωτέρω παράγραφο 4).

12. Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις των περιπτώσεων 27, 28 και 29 και την κατάργηση της περίπτωσης 30 του Κεφαλαίου Α΄ του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ που επήλθαν με το άρθρο 34 του ν. 3986/2011, τα μη αλκοολούχα ποτά, εκτός από τα μη ανθρακούχα νερά, δηλαδή τα έτοιμα ροφήματα, οι χυμοί, τα αεριούχα νερά και τα αναψυκτικά γενικά, από 1.9.2011, υπάγονται σε κάθε περίπτωση στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) (εισαγωγή, ενδοκοινοτική απόκτηση, χονδρική ή λιανική πώληση (εντός ή εκτός καταστημάτων εστίασης).

Κατά συνέπεια, ο έτοιμος προς πόση καφές, όπως και άλλα έτοιμα προς πόση ροφήματα (τσάι, κλπ.) φορολογούνται με τον κανονικό συντελεστή, ανεξάρτητα εάν καταναλώνονται εντός καταστημάτων εστίασης ή πρόκειται για παράδοση που πραγματοποιείται από οποιαδήποτε επιχείρηση (σούπερ μάρκετ, παντοπωλείο, περίπτερο, εστιατόριο, κυλικεία εντός ή εκτός εκπαιδευτικών ή νοσοκομειακών ιδρυμάτων, κλπ.).

Αντίθετα, στο μειωμένο συντελεστή (13%) συνεχίζουν να υπάγονται ο καφές, το τσάι, το κακάο, κλπ., όταν δεν αποτελούν έτοιμα προς πόση ροφήματα, αλλά διατίθενται χύμα ή συσκευασμένα, καθώς και σε συσκευασία η οποία περιέχει καφέ, ζάχαρη, καλαμάκι, κλπ.

Επισημαίνεται ότι τα συμπυκνώματα χυμών, αναψυκτικών, καφέδων ή άλλων αγαθών, όταν αυτά δεν είναι έτοιμα για κατανάλωση αλλά χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας (π.χ. αραίωση, κλπ) προκειμένου να καταστούν πόσιμα, δεν υπάγονται στο 23% ως έτοιμα ροφήματα. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει να εξετάζεται αν τα αγαθά αυτά, βάσει της δασμολογικής κλάσης στην οποία ανήκουν, περιλαμβάνονται στο Κεφάλαιο Α΄ του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ, οπότε υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

Όταν η δασμολογική τους κλάση δεν είναι γνωστή ή υπάρχουν αμφιβολίες ως προς αυτή, αρμόδια προκειμένου να αποφανθεί είναι η Ανώτατη Επιτροπή Τελωνειακών Αμφισβητήσεων, στην οποία μπορεί να υποβληθεί σχετικό ερώτημα μέσω της 17ης Δασμολογικής Δ/νσης του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο μειωμένος συντελεστής (13%) συνεχίζει να εφαρμόζεται στο γάλα (τυποποιημένο ή μη), συμπεριλαμβανομένου και του σοκολατούχου γάλακτος.

13. Με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν.3986/2011, δεν επήλθε καμία μεταβολή στις διατάξεις που αφορούν τη μείωση κατά 30% των συντελεστών που εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες νησιωτικές περιοχές.

14. Ως γενική επισήμανση και με στόχο την διευκόλυνση της ορθής εφαρμογής των εν λόγω διατάξεων (άρθρο 34 του ν.3986/2011), τονίζεται ότι θα πρέπει να εξετάζεται:

α) Αν πρόκειται για παροχή υπηρεσίας εστίασης, οπότε όλα τα προσφερόμενα είδη φορολογούνται με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ. (βλ. ανωτέρω παράγραφο 4)

β) Αν πρόκειται για παραδόσεις έτοιμων προς άμεση κατανάλωση μη τυποποιημένων εδεσμάτων, γευμάτων ή πρόχειρων γευμάτων και φαγητών γενικά, τα οποία υπάγονται στον κανονικό συντελεστή (βλ. ανωτέρω παρ. 5 και 9).

γ) Αν πρόκειται για παραδόσεις έτοιμων φαγητών που πραγματοποιούνται από κυλικεία εκπαιδευτικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τα οποία συνεχίζουν να υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή (βλ. ανωτέρω παρ. 10 και 11).

δ) Αν πρόκειται για παράδοση μη αλκοολούχων ποτών, τα οποία δεν περιλαμβάνονται πλέον στο Κεφάλαιο Α΄ του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ και κατά συνέπεια υπάγονται, σε κάθε περίπτωση, στον κανονικό συντελεστή (βλ. ανωτέρω παρ. 12).

15. Για θέματα που δεν αντιμετωπίζονται με την παρούσα εγκύκλιο, ισχύουν τα αναφερόμενα στις εγκυκλίους μας ΠΟΛ.1170/5.8.2011 και ΠΟΛ.1182/26.8.2011.

capital

Κάθε μήνα έπαιρνε αύξηση !

Υπάλληλος του Ευάγγελου Βενιζέλου ανέβηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς τα σκαλιά της μισθολογικής κλίμακας. Αρχικά εργάζονταν με συμβάση εργασίας και μισθό 2600 ευρώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Ευ. Βενιζέλου.

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου του 2011 μετατίθεται στο Υπουργείο Οικονομικών ως μετακλητή υπάλληλος και παράλληλα παίρνει αύξηση καθώς εντάσσεται στο 12ο μισθολογικό κλιμάκιο.
Η επόμενη αύξηση που θα έπρεπε να πάρει η .......

συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείο Οικονομικών στις 22 Ιουνίου του 2013. Δεν πέρασαν ωστόσο δύο μήνες και ανεβαίνει άλλα τέσσερα μισθολογικά κλιμάκια καθώς σύμφωνα με νέα απόφαση στις 2 Αυγούστου του 2011 ανέβηκε στο 8ο μισθολογικό κλιμάκιο.

Δείτε παρακάτω τις αποφάσεις του Ευάγγελου ΒενιζέλουREAL.gr

Ο παπάς είχε ερωμένη!

Ερωτικό σκάνδαλο με ιερέα συγκλονίζει τους κατοίκους ενός χωριού στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο ιερέας της ενορίας κατηγορείται από γυναίκα που διαμένει στο Αγρίνιο, ότι είχε συνάψει δεσμό μαζί της.

Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η ίδια, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο χωριό, δεν γνώριζε ότι ο ιερωμένος είναι έγγαμος, γεγονός που λέει ότι της απέκρυπτε.
Όταν όμως μετά από λίγο καιρό η γυναίκα έμαθε, .........

ότι ο ιερέας ήταν παντρεμένος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, εκείνος της ανέφερε ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και ήταν θέμα χρόνου η έκδοση του διαζυγίου.

Απ' ότι φαίνεται, ο έρωτας της γυναίκας προς το πρόσωπό του ήταν τόσο ισχυρός που πείστηκε, κάνοντάς την να αναμένει τα τυπικά για τον χωρισμό. Όμως, όσο περνούσε ο καιρός δεν υπήρχε καμία εξέλιξη επί του διαζυγίου με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να κινήσει τις υποψίες της. Ώσπου τελικά η ίδια ισχυρίζεται πως έμαθε, ότι ο ιερωμένος, όχι μόνο δεν βρισκόταν σε διάσταση με την παπαδιά, αλλά η σχέση τους δεν είχε καν κλονιστεί. Τόσο η γυναίκα όσο και οι οικείοι της, έχουν ήδη καταγγείλει την εν λόγω συμπεριφορά στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Από την πλευρά της, η Μητρόπολη και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κοσμάς προσωπικά και σε αυτή την περίπτωση ενήργησαν αστραπιαία και σύμφωνα με όσα ορίζει ο εκκλησιαστικός νόμος. Έτσι, έπραξαν τα δέοντα και πλέον η υπόθεση έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Συνοδικού Δικαστηρίου.

dete.gr

Δημοτικοί υπάλληλοι Τριφυλίας Αβεβαιότητα, ανησυχία και άγχος για το παρόν και το μέλλον

Αβεβαιότητα, ανησυχία και άγχος για το εργασιακό τους μέλλον εξέφρασαν οι δημοτικοί υπάλληλοι Τριφυλίας στη διάρκεια της χθεσινής τους συνέλευσης στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Στη συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τριφυλίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου, καθώς και τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα εξαιτίας των οποίων διαρκώς μειώνονται οι αποδοχές τους.
Επίσης, τονίστηκε ο κίνδυνος που εγκυμονεί, ...........

εξαιτίας των χρεών και των οφειλών του Δήμου, καθώς και των κατασχέσεων που γίνονται σε βάρος τους, να μείνουν ακόμη και απλήρωτοι.

Οι υπάλληλοι επισήμαναν πως υφίστανται όλο το βάρος του νέου Δήμου, κάποιοι, μάλιστα, ιδιαίτερα στην Κυπαρισσία που είναι και η έδρα του Δήμου, υπερβάλλοντας εαυτόν, χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται, αλλά να υπάρχει και διάχυτη η αντίληψη πως κανείς δε δουλεύει και τίποτα δε λειτουργεί, με ευθύνη βεβαίως της Δημοτικής Αρχής.
Ακόμη, συζήτησαν για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν από την έλλειψη Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, εκφράζοντας την απορία και τα ερωτηματικά τους, γιατί ενώ από τον Ιούνιο είναι έτοιμος, δεν έχει συζητηθεί η έγκρισή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε με την εφαρμογή του να λυθούν τα προβλήματα και οργάνωσης και αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και τήρησης υποχρεώσεων, καθώς και κατοχύρωσης δικαιωμάτων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η δημιουργία ενός ενιαίου και μεγάλου συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά τους, ενώ θα προωθεί τα αιτήματα και τα προβλήματα. Καταληκτικά, εκλέχθηκε 7μελής επιτροπή εργαζομένων από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, η οποία θα ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Κώστα Κόλλια, για να του μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον και να συζητήσουν για την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου, καθώς και το εργασιακό τους μέλλον.

Θάρρος

Υποτονική η κίνηση στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων

Υποτονική είναι η κίνηση που παρατηρείται στο εμπορικό πανηγύρι των Γαργαλιάνων, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο.
Το πανηγύρι, που επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του ανήμερα της εορτής του πολιούχου των Γαργαλιάνων, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, τη Δευτέρα, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κατοίκων της γύρω περιοχής, καθώς και της Πυλίας.

Ωστόσο, φέτος, από τις πρώτες μέρες, όπως διαπιστώνουν δυστυχώς και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με παράγκες έμποροι, η κίνηση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είναι μειωμένη. Και ο κόσμος είναι λιγότερος και οι αγορές του λιγότερες.
Βεβαίως, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά λίγο - πολύ..........

θεωρείται αναμενόμενο.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης και των δραματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και εξαιτίας των αλλεπάλληλων μέτρων και χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση, η αγοραστική ικανότητα και δυνατότητα των πολιτών έχει κατά πολύ μειωθεί.

Στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων, πάντως, υπάρχει μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων για κάθε γούστο και εργαλείων για κάθε χρήση, σε πολύ χαμηλές και ελκυστικές τιμές, ενώ δε θα μπορούσαν να λείπουν λουκουμάδες, σάμαλι, χαλβάδες και άλλα γλυκίσματα, όπως και σουβλάκια.
Οι δε έμποροι είναι απογοητευμένοι με την έως τώρα κίνηση και αναμένουν με ανυπομονησία τις επόμενες μέρες, με την ελπίδα να αυξηθεί, ιδίως το Σαββατοκύριακο, και ο κόσμος που επισκέπτεται το πανηγύρι να κάνει τις αγορές του και όχι μόνο βόλτα κοιτάζοντας τα εμπορεύματα, μήπως και βγάλουν τουλάχιστον τα έξοδά τους.

Θάρρος

Κλείνει για μια εβδομάδα ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου

Από την επόμενη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, μόνον ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου, θα βρίσκεται στη διάθεση των οδηγών, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε ένα στοίχο ανά κατεύθυνση, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τριπόλεως.

Ο κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου με κατεύθυνση ...........

προς Τρίπολη, θα παραμείνει κλειστός, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού εντός της σήραγγας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημήτρης Κουσελάς: “Έφυγα από την κυβέρνηση, επειδή κυνηγούσα τους μεγαλοοφειλέτες!”

Βόμβες εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνστανσινου ότι συγκάλυπτε τους φοροφυγάδες εξαπέλυσε ο τέως υφυπουργός και βουλευτής του Πασοκ Δημήτρης Κουσελας.

Στη συνεδρίαση του ΚΤΕ (έγινε με την συμμετοχή του Β. Βενιζέλου ) νωρίτερα υποστήριξε ότι έφυγε από την κυβέρνηση επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου.

Την αφορμή έδωσε η κριτική παρατήρηση ..........

του (απλού βουλευτή, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου) κ. Κουσελά ότι το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. «Κι εσύ τι έκανες όταν ήσουν σ΄αυτό το υπουργείο;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ.Βενιζέλος -για να ακολουθήσει η παραπάνω απάντηση του πρώην υφυπουργού.

Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Κουσελάς έλεγε στους δημοσιογράφους ότι μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του καθώς διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ -πρόσθεσε-
τα ποσά είναι εισπράξιμα. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.

Στην συνέχεια μιλώντας σε δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Κουσελας παραδέχθηκε ότι είχε παραδώσει εδώ και μήνες στην τότε πολιτική ηγεσία (και στον πρωθυπουργό) λίστα με 3.800 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν τουλάχιστον ένα
εκατομμύριο ευρώ έκαστος στο Δημόσιο. «Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν 'θα το δούμε'», προσθέτει.

Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει.

Πρώτο Θέμα

Αυθαίρετα: Διευκρινήσεις για την τακτοποίηση από ΥΠΕΚΑ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με την διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων, διευκρινίζει τα εξής:

- για τη μεταβίβαση οικοπέδων και γηπέδων στα οποία δεν υπάρχει κτίσμα απαιτείται δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση του μηχανικού ότι δεν υπάρχει κτίσμα, συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα σχετικά στο άρθρο 24 παράγραφος 2β του ν.4014/2011,

- σχετικά με τις αμοιβές των μηχανικών για ........

την παροχή των υπηρεσιών τους για την ένταξη αυθαίρετων κατασκευών στις διατάξεις του ν. 4014/2011 καθώς και για την έκδοση βεβαιώσεων για τη μεταβίβαση ακίνητων, ότι είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης των μερών, σύμφωνα με το ν. 3919/2011,

- διευρύνει άμεσα, το αργότερο εντός δύο εβδομάδων, την ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να συμπεριλάβει την κατάθεση με ηλεκτρονικό τρόπο όλων των βεβαιώσεων μηχανικών που απαιτούνται για την μεταβίβαση ακινήτων, τόσο αυτών που έχουν εκδοθεί όσο και αυτών που θα εκδοθούν, ώστε να καταστούν διαφανείς οι πράξεις και να ελέγχεται η φερεγγυότητα τους και οι ευθύνες των μηχανικών.

econews

Γιαγιά ζήτησε αντρικό στριπτίζ δώρο για τα 100ά της γενέθλια [ VIDEO ]

Μια συμπαθέστατη Βρετανίδα γιαγιάκα από το Μπέρμινχαμ ζήτησε τον περασμένο Ιούνιο να της κάνουν δώρο στα εκατοστά της γενέθλια ένα αντρικό στριπτίζ και την περασμένη Παρασκευή η ευχή της πραγματοποιήθηκε! Εσείς ακόμα παντόφλες παίρνετε στη γιαγιά σας;

Η γιαγιά είναι η Κλέρ Όρμινστον και ο ..........

στρίπερ που κλήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες της είναι ο Τζον Γκριν γνωστός και με το ψευδώνυμο Scorpion (ο Σκορπιός)iefhmerida

Προθεσμία μέχρι 22 Δεκεμβρίου για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9

Παρατάθηκε μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων, Ε9, από φυσικά και νομικά πρόσωπα, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Η υποβολή του Ε9 είχε μετατεθεί από τις αρχές του μήνα για τον τελευταίο μήνα του έτους (1η Δεκεμβρίου) προκειμένου να λειτουργήσει νέα διαδικτυακή εφαρμογή.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής του Ε9 έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά τη διάρκεια του 2010 απέκτησαν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα, όσοι είχαν οποιαδήποτε μεταβολή σε ακίνητα που είχαν δηλώσει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και μεταβολή στην οικογενειακή κατάσταση (γάμος, παιδί κ.λπ.).

Η νέα διαδικτυακή εφαρμογή που αναμένεται να ..........

λειτουργήσει τον Δεκέμβριο θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010, ενώ θα παρέχονται και βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνουν απ' ευθείας τη μερίδα τους για το 2011.

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ»

Τελικά και ο Πλεμμένος έχει το… Γερμανό του!

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η COSTA NAVARINO ΚΑΙ ΠΩΣ «ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ» Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Φ» για τα «σκηνικά» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», τα οποία δεν έδειξε η «Ελευθερία», κατά τη διπλή παρουσίαση της επιλεκτικής διαρροής του θέματος.
Το δημοσίευμα της «Φ» με αποκλειστικές φωτογραφίες που αναπαρήγαγαν πολλές γνωστές και με μεγάλη επισκεψιμότητα ιστοσελίδες, προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο της Costa Navarino, όσο και του ίδιου του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Από τις αντιδράσεις προκύπτει ότι: .........

1. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε χθες δεν είναι από τα σκηνικά της ταινίας, της οποίας τα γυρίσματα δεν θα γίνουν σε χώρους της Costa Navarino, αλλά σε περιοχές της Γιάλοβας, της Βοϊδοκοιλιάς και της Μεθώνης.
2. Ο ρόλος της Costa Navarino και του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου εξαντλείται στη φιλοξενία των συντελεστών και των συνεργείων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
3. Δεν έχει ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος ή η Costa Navarino σχέση με την επιλεκτική διαρροή στην «Ελευθερία», απλά ο ίδιος, λόγω της προσωπικής σχέσης με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον έπεισε να επιλέξει περιοχές της Μεσσηνίας για τα γυρίσματα, αντί της Χίου, προσφέροντας μάλιστα σοβαρή στήριξη για την παραγωγή της ταινίας.

Η COSTA NAVARINO

Σε γραπτή ανακοίνωση της Μαρίνας Παπατσώνη, διευθύντριας μάρκετινγκ της Costa Navarino, αναφέρεται:
«Σε συνέχεια του άρθρου με τίτλο «Τα "σκηνικά" της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή πάνω στην άμμο που δεν έδειξε η "Ελευθερία"…» που δημοσιεύθηκε στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) φύλλο της εφημερίδας σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα και να διευκρινίσουμε κάποια σημεία, σε σχέση με όσα αναφέρονται στο άρθρο:
Στην Costa Navarino δεν πραγματοποιούνται και δεν θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα για την ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», ούτε και πρόκειται να γίνει προβολή των ξενοδοχείων μέσω της ταινίας. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, και από ό,τι γνωρίζουμε, στις περιοχές της Πύλου, της Μεθώνης, της παραλίας της Βοϊδοκοιλιάς και του κόλπου του Ναυαρίνου. Δεν θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα σε καμία από τις περιοχές που αναπτύσσει τις επενδύσεις της η Costa Navarino.

Πρόκειται για μία διεθνή συμπαραγωγή η οποία θα αναδείξει τη Μεσσηνία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εξαιτίας των συντελεστών και των υψηλών προδιαγραφών της ταινίας, καθώς και της διεθνούς προβολής που θα λάβει η περιοχή μας, η Costa Navarino θέλησε να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια, φιλοξενώντας τους συντελεστές και τα συνεργεία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Ελπίζουμε τα παραπάνω να διευκρινίζουν κάποιες ανακρίβειες που υπήρχαν στο άρθρο σε σχέση με τη συμμετοχή της εταιρίας μας. Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε σχετική διευκρίνιση».
Ωστόσο η απάντηση της κυρίας Παπατσώνη, αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα του δημοσιεύματος για τις κατασκευές, τις οποίες το δημοσίευμα απέδιδε στα σκηνικά, κάτι που όπως προκύπτει δεν είναι ακριβές.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

Ότι έπεσε στην παγίδα υπαλλήλου του, κάποιου Γερμανού, ονόματι Ντανιέλ, για την επιλεκτική δημοσιοποίηση του θέματος στην «Ελευθερία» υποστήριξε κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον διευθυντή της «Φ» ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», Γιαν. Σμαραγδής.
Παράλληλα υποστήριξε ότι ούτε ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ούτε ο μηχανισμός δημοσίων σχέσεων της Costa Navarino γνώριζαν κάτι σχετικό για τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Ο κ. Σμαραγδής ανέφερε ότι ανέθεσε στο Ντανιέλ να έρθει σε επαφή με τα τοπικά μέσα της Μεσσηνίας, αλλά ότι τον διαβεβαίωσε πως μόνο μια εφημερίδα(!) υπάρχει, η «Ελευθερία», ενώ εκ των υστέρων ο ίδιος υπάλληλός του τον διαβεβαίωσε πως μόνο ένας τηλεοπτικός σταθμός υπάρχει που λέγεται «Μεσόγειος»!!!
Ο σημαντικός Έλληνας σκηνοθέτης μας ζήτησε συγγνώμη και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, «στολίζοντας» λεκτικά τον υπάλληλό του που τον εξέθεσε, ενώ μας διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη απ’ όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που εξαιρέθηκαν, κατά την εδώ παρουσία του το προσεχές διάστημα.

Μάλιστα απαντώντας στις ενστάσεις μας παραδέχτηκε ότι ο τρόπος δημοσιοποίησης, περιόρισε τη δημοσιότητα του γεγονότος και ότι εξ αυτού του αποτελέσματος συνεπάγεται και η αποτυχία του στόχου που επεδίωκε.
Είπαμε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα με τον Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος μας είπε ότι από τα γυρίσματα της ταινίας του στη Μεσσηνία θα υπάρξει διεθνής προβολή και κύρος στον τόπο, κάτι που οφείλεται στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, που κινείται στα βήματα του αείμνηστου πατέρα του, του καπετάν Βασίλη.
Ο κ. Σμαραγδής μας είπε ότι τα σκηνικά στήνονται στις περιοχές των γυρισμάτων που δεν έχουν σχέση με την Costa Navarino, ως εκ τούτου δεν έχουν σχέση με τις φωτογραφίες του δημοσιεύματος όπως κατηγορηματικά μας διαβεβαίωσε.
Τα γυρίσματα της ταινίας θα διαρκέσουν 4 εβδομάδες, θα ξεκινήσουν στις 31 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχουν πολλοί κομπάρσοι από την περιοχή, των οποίων η επιλογή θα αρχίσει το Σάββατο από τον ίδιο.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι καμία σχέση δεν έχει ούτε γνωρίζει τον κ. Πλεμμένο, τονίζοντας ότι θεωρεί τις σχετικές αναφορές υπαινιγμούς που δεν τον αφορούν.
Ο διευθυντής της «Φ», παρά τις ενστάσεις του, τις οποίες έθεσε πολλαπλώς στον κ. Σμαραγδή, δέχτηκε τις εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις του Έλληνα σκηνοθέτη, κυρίως εκ του γεγονότος ότι η περιορισμένη απήχηση, από την επιλεκτική δημοσιότητα, τον πείθει ότι δεν μπορεί να ήταν στις προθέσεις του, αφού επεδίωκε το αντίθετο.
Συμπεράσματα:

● Όσοι από το χώρο των τοπικών ΜΜΕ εκ συστήματος προσπαθούν να μονοπωλήσουν καταστάσεις, προσκολλημένοι και υποτασσόμενοι σε πρόσωπα και συμφέροντα, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά τη μικροψυχία και την ευτέλειά τους. Είναι αυτοί οι ίδιοι με προεξάρχοντα τον, συνταξιούχο πλέον, εκδότη της «Ελευθερίας» Ντ. Πλεμμένο, που κατά καιρούς «αναθέτουν» εργολαβίες, προσπαθούν να επιβάλλουν πολιτικές επιλογές και αποφάσεις, επιδεικνύουν νοοτροπία «νταβατζή» της κοινής γνώμης, επιδιώκουν να κάνουν «κουμάντο» και εκάστοτε να «συγκυβερνούν» με πρόσωπα και εξουσίες για ίδιον όφελος.

● Όσοι επιδιώκουν να υποσκάψουν τους άλλους, εν προκειμένω τα άλλα ΜΜΕ, απλά σκάβουν το λάκκο τους, χωρίς να το αντιλαμβάνονται, χάνοντας την όποια αξιοπιστία και σοβαρότητά τους έχει απομείνει.

● Υποδηλώνει τον πανικό και τον εκνευρισμό τους και αφού έχασαν τη δυνατότητα να καθορίζουν την ατζέντα της τοπικής δημοσιότητας, έγιναν ουραγοί των εξελίξεων τρέχοντας να «προκάμουν»…

Θ.Τ.

Υ.Γ.: Τελικά μένουμε με την απορία, οι φωτογραφίες του… ναυτικού καμικάζι-παπαράτσι που δημοσιεύσαμε χθες σε τι και ποιους αφορούν; Ιδού πεδίο για απαντήσεις ή διαψεύσεις…

ΦΩΝΗ

Στην εφεδρεία όλοι όσοι έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας

Τις νομικές διαδικασίες με τις οποίες θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία πριν από τη συνταξιοδότηση όλοι οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας διερεύνησαν σε πολλαπλές κυβερνητικές συνεδριάσεις στο υπουργείο Οικονομικών, που διήρκεσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι υπουργοί Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία των .......

μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας υπερβαίνει τον αρχικό αριθμό των 20.000 εργαζομένων που θα τεθεί σε εφεδρεία για 12-24 μήνες και μετά θα λάβει πλήρη σύνταξη. Υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίζει και τις 25.000, οπότε θα μειωθεί αυτομάτως ο αριθμός των «εφέδρων» από τους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς από 8.000 σε 4.000-5.000 υπαλλήλους, προκειμένου να συμπληρωθεί το «πρώτο κύμα» των 30.000 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναζητούνται επαρκή στοιχεία για την προϋπηρεσία των υπαλλήλων, γιατί αρκετοί δεν έχουν δηλώσει το σύνολο της προϋπηρεσίας τους εάν προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, επιδιώκει να σταματήσει το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων, προκειμένου να τεθεί ένας σημαντικός αριθμός των υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 εφέδρων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η πλειονότητα των εφέδρων που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς προέρχεται από τον στενό δημόσιο τομέα και είναι περίπου 17.000, εκτός των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών και των γιατρών, που θα εξαιρεθούν.

Κόντρα Βενιζέλου - Κουσελά για τους μεγαλοφειλέτες

Έντονο διάλογο με τον βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά αναφορικά με την πατάξη της φοροδιαφυγής είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Κουσελάς ..........

ρώτησε τον κ. Βενιζέλο «τι μέτρα έχει πάρει για τους μεγαλοφειλέτες;».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός. Εσύ τι έκανες όταν ήσουν υφυπουργός;».

Ο κ. Κουσελάς φέρεται ότι απάντησε πως έχει αποστείλει στον πρωθυπουργό λίστα με 3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών.

Ημερησία

Δεν χάνουν την εξεταστική οι φοιτητές επί πτυχίω [ VIDEO ]

Στο χειμερινό εξάμηνο μεταφέρεται τελικά η εξεταστική των φοιτητών που χρωστούν έως πέντε μαθήματα. Καυγάς στη Βουλή μεταξύ Α. Διαμαντοπούλου και Θ. Παφίλη

Τη δυνατότητα να δώσουν τελικά εξετάσεις οι φοιτητές επί πτυχίω δίνει νέα διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χτεσινή .........

απόφαση του υπουργείου να μπλοκάρει διά παντός τις εξετάσεις των φοιτητών που είναι στο τελευταίο εξάμηνο και χρωστούν πάνω από πέντε μαθήματα, νέα σημερινή εγκύκλιος φαίνεται να "τα μαζεύει", προκειμένου να καθησυχάσει το ήδη τεταμένο κλίμα στο εκπαιδευτικό τοπίο της χώρας.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, οι φοιτητές που έχασαν την εξεταστική λόγω καταλήψεων μπορούν να δώσουν εξετάσεις το χειμερινό εξάμηνο, εάν χρωστούν μέχρι πέντε μαθήματα.

Για παρέμβαση στην αυτοτέλεια των ΑΕΙ κάνει λόγο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Α. Διαμαντοπούλου: "Αυτά κομμένα και εκεί που σας παίρνει"

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Υπουργού Παιδείας και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη προκάλεσαν στην Βουλή οι σχολικές καταλήψεις.

Την κόντρα πυροδότησε η μομφή της υπουργού ότι η ερώτηση του κ. Παφίλη εκφράζει την αγωνία όχι για τα παιδιά και τα σχολεία, αλλά για τους εξωσχολικούς παράγοντες και ότι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν το θράσος να καταγγέλλουν διευθυντές σχολείων που σπάνε τα λουκέτα.

Επιχειρώντας να απαντήσει στις κατηγορίες ο Θανάσης Παφίλης –εκτός μικροφώνων- κάλεσε την Υπουργό αυτά να τα πεί αλλού, γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει –όπως είπε χαρακτηριστικά- ενώ με αυστηρό ύφος η κα Διαμαντοπούλου ανταπάντησε "αυτό το είδος τσαμπουκά, που θα μου λέτε εμένα που είμαι υπουργός και εσείς που είστε βουλευτής μέσα στο κοινοβούλιο αλλού αυτά, εκεί που σας παίρνει.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικό θράσος να φορτώνει τις ευθύνες των καταλήψεων στους μαθητές που αντιδρούν για τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει ενώ η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι ώρες μαθημάτων που χάνονται από τις καταλήψεις θα αναπληρωθούν οπωσδήποτε είτε Σάββατο, είτε Κυριακή είτε γιορτές.Βουλή: Αποκάλυψη-διπλό εισόδημα σε συνταξιούχους βουλευτές-νυν αιρετούς

Κανονικά λάμβαναν έως και τον περασμένο Φεβρουάριο τη βουλευτική τους σύνταξη αιρετοί του ΟΓΑ που προϋπήρξαν βουλευτές, και αυτό παρά το ότι από το 2010 νόμος προέβλεπε περικοπή τους κατά 70%. Αυτό αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, .........

αυτές περικόπηκαν κατά 70% από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μόνον όταν ο ίδιος εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο.

Δεν θα καταβληθούν την Πέμπτη τα επιδόματα πολυτέκνων του ΟΓΑ

Δεν κατεβλήθη τελικά σήμερα Πέμπτη ο ΟΓΑ τα επιδόματα πολυτέκνων σε όσους ασφαλισμένους τα δικαιούνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ταμείου, τα επιδόματα σε πολύτεκνες οικογένειες δεν θα καταβληθούν εξαιτίας της κατάληψης που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους σε αυτό.

Από τον ΟΓΑ επισημαίνεται ότι εφόσον..........

ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, η καταβολή τους πιθανόν να γίνει στις 14 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας συνεχίζουν την κατάληψη αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και στις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

in.gr

Αγριος καβγάς μεταξύ Ρουμάνων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά

Σε ρινγκ μετατράπηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα η πλατεία του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά καθώς δυο Ρουμάνοι που ήταν τύφλα στο μεθύσι, ήρθαν στα χέρια για οικονομικές διαφορές.
Ο καβγάς ήταν τόσο άγριος που δεν άργησαν να εμπλακούν άλλα 2 άτομα.
Οι ψυχραιμότεροι που βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να τους χωρίσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Λίγα λεπτά μετά ο καβγάς έλαβε τέλος χωρίς .........

τραυματισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία δεν ειδοποιήθηκε.

ΣΧΟΛΙΟ
Το έχουμε πει και το ξαναλέμε. Η κατάσταση με τους μεθυσμένους Ρουμάνους και Βούλγαρους στα Φιλιατρά έχει ξεφύγει. Επειδή κράτος δεν υπάρχει τουλάχιστον ο Δήμος που θεωρητικά υπάρχει μπορεί να βάλει μια τάξη στην όλη αταξία και να εκλείψουν τα φαινόμενα αυτά ή θα πρέπει να αναλάβουν δράση άλλοι;
Γιατί αν γίνεται αυτό που γίνεται τώρα που υπάρχει αστυνομία, αύριο που όπως ακούγεται θα φύγει τι κατάσταση θα επικρατεί στην πόλη;

Έρχεται «κούρεμα» στις επικουρικές συντάξεις

Τίθεται σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Νοέμβριο η περικοπή των επικουρικών συντάξεων ακόμη και για τους ήδη συνταξιούχους, σύμφωνα με ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Οι περικοπές στις επικουρικές θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, από 10% έως και 50% και κατά μέσο όρο 15%, ενώ θα αφορούν σε συντάξεις από 150 ευρώ και πάνω.

Η μείωση στο επικουρικό των συντάξεων ........

του ΕΤΕΑΜ, μπορεί να φθάνει και ως 30%, κλιμακωτά και ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, ενώ σε ελλειμματικά ταμεία όπως ορισμένων ΔΕΚΟ και Τραπεζών, ενδέχεται να φθάσει το 50%.

Περικοπές θα γίνουν και στα Ταμεία τα οποία εντάχθηκαν στο επικουρικό του ΙΚΑ προκειμένου να διασωθούν και συνέχισαν να καταβάλλουν υψηλές συντάξεις, παρ' ότι είχαν χρεοκοπήσει.

Το ταμείο της ΕΥΔΑΠ, το οποίο χορηγούσε επικουρικές συντάξεις 400 έως 800 ευρώ ακόμη και την περίοδο, όπου ένα εξάμηνο κινδύνευε να κηρύξει στάση πληρωμών.

Επικουρικές υψηλότερες από τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα χορηγούν τα Ταμεία της Γενικής Τράπεζας, της Εμπορικής, της Τράπεζας Πειραιώς, της Πίστεως, και της πρώην ΕΤΒΑ, αφού ο ισχύων τρόπος υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης αντιστοιχεί στο 36% του συντάξιμου μισθού (περίπου 2.500 ευρώ). Οι επικουρικές του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ αντίστοιχα, υπολογίζονται με το 20% έως 26% της κύριας σύνταξης.

Περικοπές θα γίνουν και στα Ταμεία των συνταξιούχων της Ολυμπιακής, των επαγγελματικών και εργατικών οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ Ταμεία των ηλεκτρολόγων, του τσιμέντου και των γεωργικών συνεταιρισμών.

Στόχος της ρύθμισης, είναι η αντιστοίχηση τους ύψους των επικουρικών συντάξεων με τις δυνατότητες του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ για το οποίο η αναλογιστική μελέτη έχει δείξει ότι εμφανίζει ετήσιο ταμειακό έλλειμμα 30 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 15% των παροχών του.

Ισοτιμία

Υπό κατάληψη και το Λύκειο Γαργαλιάνων

Κατάληψη και στο Λύκειο Γαργαλιάνων έγινε χθες μετά από γενική συνέλευση των μαθητών καθώς την Τρίτη είχε γίνει αποχή από το μάθημα.

Τα βασικότερα αιτήματα τους είναι η έλλειψη βιβλίων, προβλήματα που έχει γενικότερα η παιδεία, αλλά και κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο σχολείο τους.
Στα Φιλιατρά η κατάληψη του ..........

Λυκείου συνεχίζεται και σήμερα για 3η μέρα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώΤετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Δυσκολεύτηκε να πληρώσει το χαράτσι ο Γιακουμάτος

Αφού πρώτα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, εξέφρασε τη δυσκολία του να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ήρθε η σειρά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμου Γιακουμάτου, να παραπονεθεί για την έκτακτη εισφορά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα fm", ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ανέφερε ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διακανονισμό γιατί δεν είχε να πληρώσει το ποσό που του αναλογούσε.

"Την πλήρωσα με δόσεις, γιατί δεν είχα .........

5.500 ευρώ να δώσω. Μου πήγε ένας μισθός. Επειδή δεν έχει ακουστεί, οι βουλευτές έχουν χάσει τέσσερις μισθούς συν την έκτακτη εισφορά. Αυτούς που είχαν κοπεί συν έναν που κόπηκε στη Θεσσαλονίκη, άρα οι βουλευτές παίρνουν τώρα 10 μισθούς, έχουν κοπεί τέσσερις. Δεν μπορούσα, λοιπόν, να τα δώσω όλα τώρα και το έκανα σε δόσεις. Τα έδωσα όμως".

Ερωτηθείς σχετικά, σχολίασε πως η συζήτηση για τα προνόμια των βουλευτών είναι άκρα λαϊκίστικη.

"Είναι άκρα λαϊκίστικη και το λέει κάποιος που δουλεύει, γιατί δόξα τω Θεώ είμαι γιατρός και δουλεύω, αλλά υπάρχουν συνάδελφοι βουλευτές που τους βλέπω και είναι ντροπή αυτή η σπέκουλα που γίνεται.

Πρώτος φταίει γι’ αυτό ο πρόεδρος της Βουλής. Του είπα να αναρτήσει στο Διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της Βουλής όλα όσα παίρνει κάθε βουλευτής κάθε μήνα. Και να βάλουμε και τους δημοσιογράφους. Φταίει η Βουλή. Γιατί δεν κρεμάει στο τσιγκέλι, να φοβηθούν οι κλέφτες και οι νοικοκυραίοι. Είναι λάθος του Πετσάλνικου. Το λέω δημόσια και του το είπα και προσωπικά. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία, αυτή η προβοκάτσια", σημείωσε.

News247

ΣΧΟΛΙΟ
Μετα τον Πάγκαλο, να κάνουμε έναν έρανο και για τον Γιακουμάτο....

Εισαγγελική έρευνα για τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ

Έρευνα για τη δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ διέταξε ο Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος έδρασε αυτεπάγγελτα μετά την ερώτηση που κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές (μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς) Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ υπέγραψε σύμβαση.........

για να μεταδίδει έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ τη βδομάδα για την τριετία 2012-15, έναντι 20-24 εκατομμυρίων ευρώ.

Η προανακριτική εξέταση αφορά απιστία σε βάρος του Δημοσίου από τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Αν αποδειχθεί ότι η δημόσια τηλεόραση μπορούσε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ με λιγότερα χρήματα (η αμέσως επόμενη προσφορά ήταν στα 6 εκατομμύρια ευρώ από το Mega), τότε ο εισαγγελέας θα ασκήσει και ποινική δίωξη.

Ελευθεροτυπία

Νάντια Γιαννακοπούλου: Απαλλαγή αναπήρων από την καταβολή ποσού για την εξαίρεση από την έκτακτη εισφορά

Όπως είναι γνωστό, διάφορες κοινωνικές ομάδες εξαιρέθηκαν από την έκτακτη εισφορά που καταβάλουν μέχρι και τις επόμενες ημέρες τα φυσικά πρόσωπα. Αυτές οι κοινωνικές ομάδες είναι οι άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και όσοι απολύθηκαν πρόσφατα.

Βέβαια, αυτά τα φυσικά πρόσωπα παραλαμβάνουν την ειδοποίηση καταβολής της εισφοράς και στη συνέχεια πρέπει να πηγαίνουν στην εφορία για να ζητήσουν εξαίρεση. Στις περιπτώσεις των εξαιρέσεων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά στην εφορία και να κάνουν αίτηση για να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά, αφού παραλάβουν τον λογαριασμό.

Μία από τις κατηγορίες που εξαιρούνται από την ..........

καταβολή της έκτακτης εισφοράς είναι και τα πρόσωπα με βαριά κινητική αναπηρία 80% ή τυφλοί, οι οποίοι, ωστόσο, καλούνται να πληρώσουν για να εξαιρεθούν από το μέτρο της έκτακτης εισφοράς. Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Αναπηρίας του ΙΚΑ, όσοι καταθέτουν αίτηση για αξιολόγηση και χορήγηση ποσοστού αναπηρίας από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας πρέπει να καταβάλουν 46,14 ευρώ, στην περίπτωση που δεν έχουν ασφαλιστικό φορέα. Με άλλα λόγια πρέπει να προμηθευτούν παραστατικό είσπραξης αυτής της αξίας από τις οικονομικές υπηρεσίες του υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ όπου γίνεται η κατάθεση της αίτησης για εξέταση από την υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ.

Ωστόσο, άνθρωποι με αναπηρίες καταγγέλλουν ότι όταν προσκόμισαν στην εφορία έγγραφο της υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ, το οποίο πιστοποιεί το πρόβλημά τους, αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Για να εξαιρεθούν του μέτρου της έκτακτης εισφοράς, τούς είπαν ότι πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του ΚΕΠΑ. Όταν, όμως, απευθύνθηκαν στο ΚΕΠΑ, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι επειδή χρειάζονται το εν λόγω έγγραφο για δική τους χρήση πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 46,14 ευρώ. Επειδή, το ποσό αυτό για τους μη έχοντες ανάπηρους είναι σημαντικό,

Ερωτάται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Με ποιο τρόπο πρόκειται να επιλυθεί το ζήτημα αυτό, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να αποφύγουν την παραπάνω επιβάρυνση για την απαλλαγή τους από την έκτακτη εισφορά;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου