Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Μπαίνουν και οι τελευταίες "πινελιές" για το πανηγύρι των Γαργαλιάνων

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του στεγάστρου που θα υποδεχτεί τους μικροπωλητές για το πανηγύρι των Γαργαλιάνων και μπαίνουν οι τελευταίες "πινελιές" για αν υποδεχτούν τους μικροπωλητές.
Το πανηγύρι των Γαργαλιάνων θα διεξαχθεί από τις 3 έως και τις 9 Οκτωβρίου και την όλη διοργάνωση την έχει αναλάβει το Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος.

Φέτος η Δημοτική αρχή του Δήμου Τριφυλίας, έκανε δεκτό το αίτημα του συνδικάτου και το πανηγύρι θα γίνει στον κεντρικό Δρόμο της πόλης κοντά στην κεντρική πλατεία.



Αφιέρωμα στην ραδιοφωνία

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Το ραδιόφωνο έχει τη μαγεία του. Μεγάλωσε γενιές και γενιές με στιλ και φαντασία, με νοσταλγική διάθεση, άλλοτε μοδατα η επαναστατικά, κλασικά και πάντοτε μαγικά, φευγάτα, με φωνές που μπορούσαν να πάρουν στα χέρια τους τις ζωές των άλλων και να τις αλλάξουν με δυο κουβέντες.

Ο κόσμος του ραδιόφωνου διέρχεται τη φάση της ουσιαστικής του αναγέννησης, χρησιμοποιώντας ως κύριο μοχλό τις νέες τεχνολογίες.

Στην δεκαετία του 60 ήταν τα τρανζίστορ που .........

ήρθαν με μια ανανεωτική διάθεση να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο μέχρι τότε ο κόσμος άκουγε ραδιόφωνο. Τα φορητά μοντέλα άλλαξαν τη στάση των ακροατών απέναντι στο ραδιόφωνο, το οποίο και έπαψε να είναι πια κάτι σαν έπιπλο, που δεν έβγαινε από το σπίτι. Η τάση αυτή εξελίχθηκε και εκσυγχρονίστηκε στην αμέσως επόμενη δεκαετία με τα αυτόματα ραδιόφωνα που πρόσφεραν άλλες δυνατότητες στους ακροατές και ανέπτυξαν καλύτερα τη διάσταση της φορητοτητας. Η δεκαετία του 80 ήρθε να μικρύνει τα μεγέθη και να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες. Τα walkman με τα ακουστικά τους έφεραν άλλον αέρα, εκείνον της αυστηρά προσωπικής ακρόασης.

Ύστερα η ψηφιακή εποχή ήρθε να φέρει τα πάνω κάτω ακυρώνοντας στην πράξη την υλική υπόσταση του ραδιοφώνου και κάνοντας το άλλη μια λειτουργία σε μια εξελιγμένη πολυσυσκευη ήχου και εικόνας η μια δυνατότητα επιπλέον στο κινητό τηλέφωνο και κυρίως στους υπολογιστές. Το internet έδωσε δυναμικά το τελειωτικό χτύπημα.

Ο κόσμος, όμως, δεν εγκαταλείπει ποτέ το ραδιόφωνο και εκείνο που ζητάει είναι να είναι απλό στη χρήση και να εξασφαλίζει καλή ποιότητα.

Ήταν πριν από περίπου εκατό χρόνια το 1895 όταν ο πατέρας του ραδιόφωνου Γουλιέλμος Μαρκονι κατόρθωσε να μεταδώσει ηχητικά σήματα Μορς δια μέσου ερτζιανών κυμάτων. Οι επιτυχίες του Μαρκονι και άλλων ερευνητών (Ρεντζιναλντ, Φεσεντεν, Λι ντε Φορεστ) αποτελούν την απαρχή της ανάπτυξης της ραδιοφωνίας . Για τους μη μυημένους η ραδιοφωνία συνίσταται στη μετάδοση ομιλιών, μουσικής και λόγου σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς τη μεσολάβηση αγωγών αλλά με ηλεκτρομαγνητικά κύματα και στη λήψη τους από ειδικούς δέκτες. Άρχισε να αναπτύσσεται στη δεκαετία του 1910 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη διάρκεια του Β! Παγκοσμίου Πόλεμου το ραδιόφωνο λειτούργησε ανταγωνιστικά έναντι του τύπου, αποκτώντας μεγάλο ειδησεογραφικό περιεχόμενο. Οι δεκαετίες που ακολούθησαν το επανακατεστησαν κυρίως ψυχαγωγικό μέσο. Μέχρι όμως να χαλαρώσει στο Βασίλειο του, ήρθε η τηλεόραση να φουντώσει ένα νέου τύπου ανταγωνισμό, έως ότου τα πολυμέσα και το διαδικτυο να επαναπροσδιορίσουν τα μεγέθη, να μεταλλάξουν τη λειτουργία και την ουσία όλων των μέσων επικοινωνίας και να φτάσουμε στο σύνθετο σημερινό σκηνικό.

Πως η φωνή των συνεργατών του σταθμού και η μουσική που παίζουν τα cd φτάνει στα αυτιά σας;

Ο χώρος ηχοληψίας είναι ένας χώρος με προσεκτικά μελετημένη ακουστική και μια πολύ καλή ηχομόνωση έτσι ώστε να ελαττώνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο εξωτερικός θόρυβος που μεταδίδεται στο εσωτερικό του είτε μέσω του αέρα είτε μέσω στέρεων υλικών. Η ηχομόνωση στους τοίχους μπορεί να γίνει με την χρήση ήχο-απορροφητικού υλικού.

Μεταξύ του χώρου ηχοληψίας και του χώρου ελέγχου για τον οποίο θα αναφερθούμε στην συνέχεια μεσολαβεί ένα διπλό κρύσταλλο (και αυτό χρειάζεται επίσης για την ηχομόνωση του χώρου ηχοληψίας) για να μπορεί ο ηχολήπτης του σταθμού να έχει άμεση οπτική επαφή με τον παρουσιαστή της εκπομπής.

Κατά την διαδικασία της παρουσίασης της εκπομπής πραγματοποιούνται οι παρακάτω μετατροπές ενέργειας:

Η ακουστική ενέργεια, η φωνή δηλαδή, του παρουσιαστή μετατρέπεται σε ηλεκτρική- που δίνει τη δυνατότητα ευκολότερης επεξεργασίας του σήματος- και στην συνέχεια σε ενέργεια μαγνητικού πεδίου κάποιου μαγνητικού υλικού. Ο μετατροπέας με την βοήθεια του οποίου γίνεται η αλλαγή μιας μορφής ενέργειας σε κάποια άλλη είναι το μικρόφωνο.

Μέσω των μικροφώνων οι μεταβολές της πίεσης του ακουστικού πεδίου μετατρέπονται σε αντίστοιχες μεταβολές τάσης ηλεκτρικού σήματος. Η σωστή εκλογή του τύπου του μικροφώνου καθώς και η σωστή τοποθέτηση και χρησιμοποίηση του είναι αποφασιστικής σημασίας για μια εκπομπή λόγου.

Για την πιστή αναπαραγωγή της μουσικής και της ανθρώπινης φωνής ιδανική προϋπόθεση αποτελεί η χρησιμοποίηση μικροφώνου με ευθεία απόκριση συχνότητας αλλά είναι ελάχιστα τα μικρόφωνα που προσεγγίζουν την ιδανική αυτή κατάσταση.

Ο χώρος ελέγχου που αναφέραμε πιο πάνω χρησιμοποιείται σαν ιδανικό περιβάλλον ακρόασης. Μέσα σε αυτόν βρίσκονται οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές. Εδώ υπάρχει η κονσόλα ρυθμίσεων τοποθετημένη μπροστά στο κρύσταλλο που υπάρχει μεταξύ του χώρου ηχοληψίας και του χώρου ελέγχου.

Με την βοήθεια της κονσόλας γίνεται πιο εύκολος ο συνδυασμός και ο έλεγχος των συσκευών που βρίσκονται σε ένα στούντιο. Η βασική της λειτουργία είναι να κάνει δυνατό οποιοδήποτε συνδυασμό εξόδων η εισόδων η εφε ώστε να διευκολύνεται η ροή και η διαδικασία της εκπομπής του προγράμματος.

Σε μια αίθουσα ελέγχου, λοιπόν, είναι εγκατεστημένα, συνδεδεμένα στην κονσόλα ελέγχων και χειρισμών και λειτουργούν, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πικάπ, cd players, ενισχυτές ηχεία και τηλεφωνικές γραμμές που σκοπό έχουν να δίνουν τη δυνατότητα να συνομιλούν με τον παρουσιαστή της εκπομπής ακροατές οι οποίοι θέλουν να επικοινωνήσουν με τον σταθμό και να βγουν εάν επιθυμούν ζωντανά στον αέρα όπως λέγεται στην γλώσσα του ραδιόφωνου για να ακουστούν και από τους άλλους ακροατές.

Η κονσόλα ουσιαστικά είναι ένας μικτης που δίνει τη δυνατότητα στον ηχολήπτη να ελέγχει και να ρυθμίζει την ένταση και την ανάμιξη όλων των ηλεκτρονικών σημάτων που εμφανίζονται στις εισόδους της μέσω μικρόφωνων, ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων η ηλεκτρονικών συστημάτων αναπαραγωγής του ήχου.

Μέσω της κονσόλας δίνεται επίσης η δυνατότητα στον ηχολήπτη να στείλει τα παραπάνω σήματα σε ανάλογα συστήματα αποθήκευσης η αναπαραγωγής (μαγνητόφωνα, σκληρούς η οπτικούς δίσκους υπολογιστή, μόνιτορ), και στην περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού σε μια σειρά μηχανημάτων που θα οδηγήσουν το σήμα στο κέντρο εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού και στην συνέχεια από το κέντρο εκπομπής στον ραδιοφωνικό μας δέκτη.

Facebook: Μάθετε για τις ριζικές αλλαγές

Το συνέδριο f8 του Facebook πραγματοποιήθηκε εχθές και ο Zuckerberg παρουσίασε τις ριζικές αλλαγές στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Πλέον στο προφίλ θα κυριαρχεί το »Timeline» , ένα ιστορικό δηλαδή για τον κάθε χρήστη με πληροφορίες που θα πηγαίνουν στο παρελθόν, ανά χρονιά, τις οποίες θα μπορεί ο ίδιος να επιλέγει.

Μια μεγάλη φωτογραφία θα λειτουργεί πλέον .......

ως κεντρική σελίδα στο προφίλ κάθε χρήστη, επιτρέποντας, όπως τόνισε ο ιδρυτής του Facebook »στον κάθε χρήστη να πεί την ιστορία του». Ο Zuckerberg μίλησε ακόμα και για τις νέες εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες, αλλά και για το Spotify και την δυνατότητα πρόσβασης στη μουσική.

Newsbomb

Οργή λαού για τα χαράτσια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ BEST TV ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ





Επιστολή Αναγνώστη: Τι συμβαίνει στην Τριφυλία;

Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Τριφυλίας, παρακολουθούμε όλοι τον τελευταίο καιρό, να υλοποιούνται αυτά που φοβόμαστε άμα την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Η εφορία των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων έκλεισαν, και παραμένει αυτή της Κυπαρισσίας, μεταφέροντας όλους του φακέλους εκεί, μας είχαν παραμυθιάσει ότι στην Μεσσηνία θα μείνει μόνο η εφορία της Καλαμάτας, μέγα ψέμα.

Η Εθνική Τράπεζα, των Φιλιατρών και των ...........

Γαργαλιάνων υποβαθμίστηκαν, και η διοίκηση θα ασκείται, όπως μου ανέφεραν επαγγελματίες των Φιλιατρών, από το κατάστημα της Κυπαρισσίας.
Μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα, είχαμε αναφέρει όλοι την μειονεκτική θέση των Φιλιατρών και των Γαργαλιανων έναντι στην Κυπαρισσία.
Και που είναι το πρόβλημα;

1. Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων έχουν να διανύσουν 30 χιλιόμετρα, για να πάνε στο κέντρο, όπως ονομάζεται πλέον η Κυπαρισσία, να πληρώσουν τον ΟΤΕ, αν έχει λήξει κλπ, και να διασχίσουν τα Φιλιατρά.
2. Δεν υλοποιήθηκε καμία προεκλογική δέσμευση, από την πολιτεία, για κατανομή των υπηρεσιών στους τρεις πρώην Δήμους.
3. Μαραζώνουν τα καταστήματα των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων.
Είχε δε ειπωθεί, κατά τον σχεδιασμό του Δήμου, από Κυπαρίσιους, με τίποτα Δήμος Κυπαρισσίας, χωρίς Φιλιατρά και Γαργαλιάννους, γιατί άραγε;

Από πολλά χρόνια είχαν σχεδιάσει την μεταφορά στην Κυπαρισσία, όταν πήραν το Νοσοκομείο από Φιλιατρά, όταν έκαναν το Πρωτοδικείο στην Κυπαρισσία, το Δασαρχείο, το ΤΕΒΕ, το Τεχνικό Λύκειο, την αστυνομική διεύθυνση και τι άλλο να αναφέρει κανείς.
Συνδημότες, των Φιλιατρών και των Γαργαλιανων, να ενωθούμε, πέρα από κομματικές θέσεις, που τελικά μόνο ζημιά μας έχουν κάνει, να απαιτήσουμε να γίνει το κέντρο στα Φιλιατρά, όχι γιατί είμαι Φιλιατρινος, όχι, αλλά για να εξυπηρετούνται το ίδιο οι πολίτες της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων, να διανεμηθούν σε κτίρια που υπάρχουν, οι Δημόσιες υπηρεσίες και στις τρεις πόλεις.
Καλώ από τούτο το βήμα να δημιουργηθεί μια επιτροπή από πολίτες των Φιλιατρών και των Γαργαλιανων, να γίνουν συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίας από σύσσωμους τους κατοίκους μας.
Καταθέστε τα ονόματα σας, στο site Filiatranews, να γίνει συγκέντρωση να γνωριστούμε, και να ξεκινήσουμε την κοινή μας δράση, απέναντι σ ένα κατεστημένο δεκαετιών.

Γιάννης Σάκκουλας
Καθηγητής, μαθηματικός.
Αντιπρόεδρος της Β Ένωσης Λειτουργών μέσης Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Γιοί και θυγατέρες (νυν και πρώην) βουλευτών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Τα Γαλάζια "τζάκια" καλά κρατούν!

Είναι που ο Σαμαράς μας πουλάει φούμαρα ότι είναι κατά της οικογενειοκρατίας... και πως δήθηεν θα γλυτώσει η Ελλάδα από τις οικογένειες....

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με το ενδιαφέρον από πολύ κόσμο να είναι έντονο καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά, έστω και όχι με ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά.

Αν και ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να ανανεώσει σε σημαντικό βαθμό τα ψηφοδέλτια, η παράδοση της οικογενειοκρατίας που είναι πολύ έντονη στο χώρο της Κεντροδεξιάς θα διατηρηθεί και με το παραπάνω.

Περισσότεροι από δέκα γιοί και κόρες νυν και πρώην ........

βουλευτών θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι για μια θέση στη Βουλή.

Παράλληλα θα ξαναείναι στα ψηφοδέλτια τουλάχιστον άλλοι 10-15 γόνοι οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα έδρανα της ΝΔ λίγα ή περισσότερα χρόνια.

Ο Χρήστος Δήμας γιος του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου, από τα πλέον δραστήρια μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό, ενώ ο πατέρας του μάλλον θα κατευθυνθεί στο Επικρατείας.
Το όνομα του Χρήστου Δήμα είχε ακουστεί και στις εκλογές του 2009, αλλά τότε είχε διαψεύσει ότι θα πολιτευόταν. Τώρα όμως κινείται στην περιοχή και θα δοκιμάσει την τύχη του στις κάλπες.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα.
Είναι η κόρη του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή στη Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Σαλαγκούδη.

Στις Σέρρες πιθανή είναι η υποψηφιότητα του γιου του Αχιλλέα Καραμανλή, Κωνσταντίνου.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο... Γ', πάντως, προς το παρόν δεν δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ το πολιτικό γραφείο του μέχρι πρόσφατα ήταν κλειστό.

Στην Αιτωλοακαρνανία θα πολιτευθεί ο Ασημάκης Φωτόπουλος, ο οποίος είναι γιος του επί σειρά ετών βουλευτή Χρήστου Φωτόπουλου, ενώ στον ίδιο νομό θα είναι υποψήφιος και πάλι ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού Διονύση, ο οποίος είχε εκλεγεί και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ.

Στο Ρέθυμνο μετά τη μετακόμιση της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α΄ Αθηνών είναι πολύ πιθανόν να δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές ο ανιψιός του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη που είναι και συνονόματός του.

Στην Κέρκυρα θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Γκίκας, γιος του Σωτήρη Γκίκα. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ακούγονται είναι και του Διονύση Παπαδόγγονα, γιου του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Παπαδόγγονα στην Α΄ Αθηνών .

Σε όλους αυτούς πρέπει να προστεθεί μια σειρά από νυν βουλευτές-γόνοι πολιτικών οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα «γαλάζια» έδρανα, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Κώστας Καραγκούνης κ.α.

24gr

ΣΧΟΛΙΟ
Γειά σου Σαμαρά που δεν γουστάρεις την οικογενειοκρατεία. Πόσα φούμαρα μας πουλάς κι εσύ.....
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ, ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ!!!!

Από σήμερα η ηλεκτρονική τακτοποίηση αυθαιρέτων

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποδοχής αιτήσεων για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού. Η καταβολή τόσο του τέλους υπαγωγής όσο και του προστίμου θα γίνεται αποκλειστικά στις Τράπεζες.

Η διαδικασία έχει ως εξής:.........

Αρχικά, ο πολίτης απευθύνεται σε μηχανικό για τον έλεγχο κατ’ αρχάς της κατασκευής του, καθώς με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4014/2011 τα ακίνητα μπορούν να μεταβιβαστούν μόνο με την βεβαίωση μηχανικού ότι δεν περιλαμβάνει κατασκευή με πολεοδομική παράβαση ή ότι έχει υπαχθεί στη ρύθμιση. Εφόσον ο πολίτης αποφασίσει την ένταξη του ακινήτου του στη ρύθμιση ο μηχανικός αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της αίτησης καθώς ο αριθμός μητρώου μηχανικού του ΤΕΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα. Ο μηχανικός κάνει αυτοψία, αναλαμβάνει τη συλλογή των στοιχείων που απαιτούνται για την συμπλήρωση της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση και υπολογίζει το «προσωρινό πρόστιμο».

Στη συνέχεια, συμπληρώνει και υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση και το σύστημα εκδίδει έναν «μοναδικό αριθμό» για το αυθαίρετο, εντολή για πληρωμή του κατάλληλου «τέλους υπαγωγής» στη ρύθμιση (παραβόλου), καθώς και το ύψος των πληρωμών σε σχέση με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγεί. Το τέλος καταβάλλεται από τον πολίτη (και ηλεκτρονικά μέσω web banking) σε Τραπεζικό ίδρυμα της επιλογής. Η πληρωμή πιστοποιείται αυτόματα στο σύστημα εντός 24 ωρών και ενεργοποιείται η διαδικασία ένταξης. Ακολουθούν οι πληρωμές των δόσεων για τις οποίες ενημερώνεται αυτόματα το σύστημα, με την πρώτη από αυτές να καταβάλλεται εντός του έτους. Στον πολίτη δίνεται κωδικός που θα του επιτρέπει την ενημέρωσή του για την καταχώρηση των δόσεων και το οφειλόμενο υπόλοιπο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μετά, συγκεντρώνονται ή συντάσσονται τα απαιτούμενα σχέδια και άλλα στοιχεία και βάσει αυτών γίνεται ο υπολογισμός του «τελικού προστίμου» και ο επαναπροσδιορισμός του ποσού των δόσεων από το σύστημα.

Ο μηχανικός στη συνέχεια, υποβάλλει στο σύστημα το σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων και σχεδίων. Με τη διαπίστωση της πληρότητας αυτών, εκδίδεται αυτόματα «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ». Πρόκειται για τυποποιημένο έντυπο στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία του ενταγμένου στη ρύθμιση αυθαιρέτου. Η βεβαίωση είναι απαραίτητη για τη μεταβίβαση του αυθαιρέτου

Σημειώνεται πως για περισσότερε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, και συγκεκριμένα με το Κέντρο Εξυπηρέτησης το οποίο θα δέχεται ερωτήματα και επισκέψεις από τις 8:00 π.μ. – 8:00 μ.μ. για το ζήτημα.

Όλη η λίστα με τις τράπεζες που θα πληρώσετε την έκτακτη εισφορά - Και στα ΕΛΤΑ

Μέσω τραπεζών αλλά και των ΕΛΤΑ θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες καθώς και το τέλος επιτηδεύματος.

Επίσης, τη δυνατότητα να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος, παρέχουν στους πολίτες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο δίκτυο των 450 αυτοματοποιημένων καταστημάτων τους σε όλη τη χώρα.

Για την πληρωμή προσκομίζεται το ..........

εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος που έχει αποσταλεί στους φορολογούμενους από το υπουργείο Οικονομικών.
Ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει στα καταστήματα των ΕΛΤΑ το συνολικό ποσό ή τη δόση της επιλογής του με μία απλή διαδικασία.

Οι τράπεζες είναι οι εξής:

1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

2. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

3. ALPHA BANK

4. GENIKI Bank

5. ATTICA BANK

6. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

7. EUROBANK ? EFG

8. FBB?ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

9. MARFIN EGNATIA BANK

10. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

11. PROTONBANK

12. MILLENNIUM BANK

13. ATE BANK

14. T BANK

15. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

16. PROBANK

17. ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

18. CITIBANK

19. HSBC

20. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΤΕ

21. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.

22. ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



- ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ - ΛΗΜΝΟΥ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Διακόπτεται η σύνταξη ΟΓΑ όταν δεν προσκομίζονται δικαιολογητικά

Η ΔYNATOTHTA επιστροφής ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως στον ΟΓΑ, εφόσον υποβληθεί σχετική αίτηση από τον δικαιούχο, καθώς και συμψηφισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών με τυχόν οφειλές του δικαιούχου από αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ή άλλες παροχές δίνεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, σύμφωνα με εγκύκλιο του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, προβλέπεται η διακοπή της ασφάλισης στον ........

κλάδο κύριας ασφάλισης αγροτών στην περίπτωση που ο Οργανισμός ζητήσει εγγράφως στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να συντρέχουν στο πρόσωπο του ασφαλισμένου οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην ασφάλιση και τα στοιχεία αυτά δεν προσκομισθούν από τον ασφαλισμένο εντός 6 μηνών. Παρέχεται δε δυνατότητα επανεγγραφής στα μητρώα ασφαλισμένων του Oργανισμού από τον μήνα που συμπληρώνονται οι σχετικές προϋποθέσεις.

Η επιστολή του φορολογούμενου προς τη Δ.Ο.Υ. που προκάλεσε "χαμό"!

Διαβάστε όλη την επιστολή φορολογούμενου προς την Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου με την οποία χαρακτηρίζει παράνομη και αντισυνταγματική συνολική οφειλή 743,20 ευρώ που του καταλογίστηκε.

"Θέμα: "οφειλές μου πρός το Ελληνικό Δημόσιο".

Κύριοι,

Έλαβα εκ μέρους σας "εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος" βάσει του άρθρου 29 του ν.3986/2011, αριθμός ειδοποίησης 1440 και αριθμός δήλωσης 1719, όπου αναφέρεται πως μου έχει καταλογιστεί απο το Υπουργείο Οικονομικών ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, συνολική οφειλή 743,20 ευρώ.

ΕΠΕΙΔΗ η έκτακτη εισφορά του εν λόγω νόμου, ...........

αφορά φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη υπερφορολογηθεί, είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα, είτε με υπέρογκα ποσοστά Φ.Π.Α. και άλλων έμμεσων φόρων, σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα, που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος και σχεδόν μηδενική επιβάρυνση απο το Φ.Π.Α. (λόγω συμψηφισμού Φ.Π.Α. μεταξύ αγορών-πωλήσεων), κατα παράβαση της αρχής της αναλογικλοτητας, που προβλέπει το άρθρο 4 παρ. 5 σε συνδιασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ με το εδάφιο γ. της παρ. 4 του άρθρου 29 του ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερείται το δικαίωμα της έννομης προστασίας, κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης, για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά απο το Ελληνικό δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι άδικα και δυσανάλογα, απλά επειδή δεν μπορώ να ξεφύγω, με φόρους εισοδήματος, προστιθέμενης αξίας, μεταβίβασης ακινήτων κ.λ.π.

ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημά μου έχει δραματικά μειωθεί, εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω του ότι παραιτήθηκα απ' την ενεργό υπηρεσία προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ, συντάξεις τις οποίες η ίδια ευεργέτις κυβέρνηση της Πατρίδας μου έχει αναγάγει σε ζητούμενα, ενώ οι υποχρεώσεις μου έχουν αυξηθεί, αύξηση στην οποία η κυβέρνηση μου συνέβαλλε τα μέγιστα και έχω φτάσει στο σημείο να μη μπορώ να ανταποκριθώ στις βασικές μου ανάγκες και το όποιο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος).

ΕΠΕΙΔΗ η εν λόγω έκτακτη εισφορά, αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 78 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος, που εκτείνεται πέραν του οικονομικού έτους κατα το οποίο επεβλήθηκε.

ΕΠΕΙΔΗ η κυβέρνησή μου, τρομοκρατεί συστηματικά τον Ελληνικό Λαό και βέβαια κι εμένα, επι δύο συνεχή έτη, με το φάσμα της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών, αποκρύπτει συστηματικά ότι εξυπηρετεί με συνέπεια τους διεθνείς τοκογλύφους και έχει μετατρέψει τη χώρα μου σε ένα τύπο φυλακών γκουαντάναμο, ξεπλύματος συνειδήσεων και ή συμπεριφορά της αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να έχει χάσει τη δεδηλωμένη, όπως αυτή εκφράζεται απο την Ελληνική κοινωνία, επαγωγικά έχει χάσει και τη δική μου εμπιστοσύνη και δεν πιστεύω ότι με τα χρήματα που σκοπεύει να συγκεντρώσει θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Πατρίδας μου.

ΕΠΕΙΔΗ στο δικό μας γκουαντάναμο, όλοι εμείς οι κρατόύμενοι ακούμε το πλατάγιασμα των μαστιγίων του στρατοπεδάρχη που ακούει στο μεγαλόπρεπο όνομα ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ, επειδή οι διεθνείς τοκογλύφοι Πόλσον, Σόρρος κ.λ.π. ζώστηκαν περιλαιμικά πολύχρωμες πετσέτες, για να καλύψουν τα αιμοσταγή πηγούνια τους, στρογκυλοκάθισαν στην ντάβλα της πατρίδας μου και περιχαρής ο πρωθυπουργεύων σαν διεθνής ορντινάτσα διαλαλεί την κουζίνα του λέγοντας: "έχω τηγανιά απο βρεφικά ελληνικά σπλάχνα, ψητή Κρητικιά περηφάνια, ωμή Ηπειρώτικη πολυπραγμοσύνη, αίμμα προηγούμενων γεννεών που προσφέρθηκε για τη λευτεριά αυτού του τόπου και πολλά ακόμα που θα μπορούσατε κύριοι δήμιοι να παραγγείλετε κι εγώ όπως καλά το ξέρετε, όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω, ό,τι θα επιλέξετε κύριοι χρηματοδότες των παράνομων κερδών μας!"

ΕΠΕΙΔΗ η εν λόγω κυβέρνηση, δεν εφαρμόζει τον καταστατικό χάρτη της χώρας μου, ή μάλλον κάνει επιλλεκτική εφαρμογή του Συντάγματος, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν και εφαρμόζοντας με κάθε τύπο τη συνταγματική προστασία των υπουργών, αναγάγοντας εαυτούς σε "περισσότερο ίσους" κατά την Ωργουελική λογική και στραγκαλίζει κάθε άρθρο του, που αναφέρεται σε κοινωνική πρόνοια, ή προστσία του πολίτη, με ξεκάθαρη καταστρατήγηση του άρθρου 22 παρ 1 για την προστασία της εργασίας και το οποίο ενδεικτικά αναφέρω και θα μπορούσε να αναφερθώ σε πλήθος άρθρων που δεν εφαρμόζει.

ΕΠΕΙΔΗ δεν προκύπτει από καμμία εγγύηση, ότι το αιτούμενο ποσό θα καταβληθεί από εμένα και θα αξιοποιηθεί από χρηστή διοίκηση, ή κυβέρνηση, δεδομένου ότι το κυβερνόν κόμμα, δεν έχει τακτοποιήσει ακόμα στην κοινωνική συνείδηση, ούτε τις ομολογίες Τσουκάτου, ότι δηλαδή το κυβερνητικό κόμμα ήταν αποδέκτης παράνομων χρηματοδοτήσεων, για να αναθέσει έργα στη Ζήμενς και να συνάψει προς τούτο δάνεια, τα οποία χωρίς δεύτερη συζήτηση πρέπει να εκπέσουν, απο το λογαριασμό που καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός και κατ' επέκταση κι εγώ, ως επαχθή δάνεια, επειδή ακριβώς είναι προ'ι'όντα παράνομων δοσοληψιών, αδιάφανων διαδικασιών ή και υπέρογκων επιτοκίων,

ΕΠΕΙΔΗ για να πληρώσω πρέπει να μου αποδοθεί ο αναλυτικός λογαριασμός για το αγαθό που παρήγγειλα και κατανάλωσα, απο ποιόν το παρήγγειλα, πότε μου το παρέδωσε, ποιός υπέγραψε αντί για μένα και με ποιά εντολή και με ποιό δικαίωμα ο εντολοδόχος μου υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γεννεών και του παιδιού μου, λογαριασμός ο οποίος όχι μόνο δεν μου αποδόθηκε αλλά συστηματικά μου τον απεκρύβη, παρά το ότι με καλείτε μετ' επιτάξεως να πληρώσω,

ΕΠΕΙΔΗ η κυβέρνησή μου, μου θυμίζει αυτούς τους εγκληματίες που περιφέρονται τις παιδικές χαρές, για να αρπάξουν παιδάκια, με απώτερο σκοπό να τους αφαιρέσουν ζωτικά όργανα και να τα εμπορευτούν και τούτη η κυβέρνηση αφαιρεί τους πνεύμονες των επερχόμενων γεννεών υποθηκεύοντας τες στους διεθνείς τοκογλύφους,

ΕΠΕΙΔΗ υπηρέτησα για είκοσι εννέα χρόνια, ένα πολίτευμα που κατέληξε να είναι ο δυνάστης της κοινωνίας μου κι επειδή δεν προτίθεμαι στο εξής να είμαι συνεργός της καταδυνάστευσης των γειτόνων μου, των αδελφών μου και των γονιών μου, της οικογένειάς μου αλλά και αυτού του ίδιου μου του εαυτού,

ΕΠΕΙΔΗ το παρόν δεν έχει ως στόχο να καταστεί πολιτική διακήρυξη, αλλά μια ειλικρινής αναφορά ενώπιος ενωπίω και επειδή στις συγκεκριμένες συνθήκες, μόνο ο "ενώπιος" είμαι παρών και ο "ενωπίω" δεν πρόκειται να εμφανιστεί, γιατί οι αστράγαλοί του θα αποδειχθούν αδύναμοι,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

αλλά και για πλήθος ακόμα λόγων, που θα μπορούσα να αναφέρω, αλλά κυρίως επειδή με τις συνολικές ενέργειές της η κυβέρνησή μου, με έκανε να διάκειμαι με δυσπιστία απέναντί της, αλλά και για τον εξίσου σοβαρό λόγο, ότι για τα εισοδήματα του 2010, έχω ήδη φορολογηθεί, μου καταλογίστηκε αναλογούν φόρος 5.535,09 ευρώ, τον αποπλήρωσα και δεν οφείλω απ' τους φόρους αυτούς ούτε μονόλεπτο,

ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΩ

να "βάλλουμε κάτω" το έντυπο Ε9, απ' το οποίο σημειώνω ότι δεν έχει αποκρυβεί τίποτε, να λάβετε υπ' όψη ότι διατελλώ σε διάσταση με την πρώην σύζυγό μου και να σας παραχωρήσω την επικαρπία όλης μου της περιουσίας, για διάστημα ενός μηνός, ήτοι από 30 Σεπτεμβρίου 2011, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία της οφειλής μου, μέχρι 30 Οκτωβρίου 2011, να την αξιοποιήσετε με τη μέθοδο "φάστ-τρακ" που εισαγάγατε στην Ελληνική Κοινωνία και με τα χρήματα που θα αποκομίσετε, για λογαριασμό μου να πληρώσετε μόνο την "έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης" και τον επικείμενο "φόρο ακινήτων", που όπως έχει εξαγγελθεί θα έρθει με το λογαριασμό της Δ.Ε.Η. και τα υπόλοιπα να τα διαθέσετε, σύμφωνα με τις ανάγκες της κυβέρνησης μου.

ΕΙΜΑΙ στη διάθεσή σας για παραπέρα συνεννόηση. Εννοείται ότι, το οποιοδήποτε κόστος θα πρέπει να βαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα ωφεληθεί και τα μέγιστα από την προσφορά μου.

Τέλος, επειδή οι αποδέκτες του παρόντος θα είναι υπαλληλοι θύματα του ίδιου θύτη που θυσίασε κι εμένα, ζητώ την καταννόηση τους.

Ξυλόκαστρο 28 Σεπτεμβρίου 2011

Με την προσήκουσα εκτίμηση (αφορά μόνο τους λειτουργούς της υπηρεσίας)

Ο ................................

Φορολογούμενος και Παρέχων

Σημ: Για τη σύνταξη του παρόντος χρησιμοποίησα πολλά στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα "ΑΣΚΙ- Εφοριακών" και ευχαριστώ για την παρασχεθείσα βοήθεια."

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Οκτωβρίου 2011

--Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ