Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για το ειδικό τέλος ακινήτων

Για την αντιμετώπιση των δαπανών είσπραξης του ανωτέρω τέλους η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, παρακρατούν από τις εισπράξεις ποσοστό 0,25%.

Με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων θα διεκδικήσει το Δημόσιο το ειδικό τέλος για τα ακίνητα από τους καταναλωτές που δεν θα το πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παρά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που θα έχει προηγηθεί.
Αν η εταιρία (ΔΕΗ ή εναλλακτικός προμηθευτής) ........

δεν κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το τέλος, τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ίσο με το ύψος του τέλους προσαυξημένο κατά 25%.

Αυτά προκύπτουν από διευκρινιστική ανακοίνωση της ΔΕΗ για το "Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών", μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η ΔΕΗ:

- Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον Διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος προβαίνει σε διακοπή της σύνδεσης και δεν το επαναχορηγούν μέχρι να εξοφληθεί το οφειλόμενο τέλος. Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο καταναλωτή γνωστοποιούν τη διαγραφή στο Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.). Αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος δεν επιτρέπεται η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος. Αν δεν ζητηθεί η διακοπή της σύνδεσης, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών επιβάλλεται σε βάρος της Δ.Ε.Η. ή του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και υπέρ του Δημοσίου, πρόστιμο ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%.

- Το ειδικό τέλος συνεισπράττεται, μέσω των λογαριασμών ρεύματος, από τη Δ.Ε.Η και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για το έτος 2011 σε δύο ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.

- Τα ποσά του ειδικού τέλους που εισπράττονται από τη Δ.Ε.Η. και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος αποδίδονται στο Ελληνικό Δημόσιο μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών από τη λήξη του μήνα στον οποίο εισπράχθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί. Η Δ.Ε.Η και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να δίνουν στο Ελληνικό Δημόσιο χρηματικές προκαταβολές έναντι των ποσών που πρέπει να αποδοθούν από τις εισπράξεις του τέλους και μέχρι 25% του προς είσπραξη ποσού.

ΣΧΟΛΙΟ

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73


Προσπάθεια αιρετών, αλλά με απούσα την Πολιτεία

Έλλειψη πόρων και αρμοδιοτήτων δυσχεραίνουν την αποτελεσματικότητά του.

Με τυμπανοκρουσίες και προσδοκίες, προχώρησε εν μία νυκτί θα λέγαμε, η μεταρρύθμιση στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.

Ο κ.Παπανδρέου , θέλοντας να δείξει το μεταρρυθμιστικό πρόσωπο της Κυβέρνησής του, προχώρησε στην αλλαγή του αυτοδιοικητικού Χάρτη της Χώρας, χωρίς καν, ν΄αφουγκρασθεί τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης, που είχαν πολλές ενστάσεις και ανησυχίες για το εγχείρημα.

Ο Β΄βαθμός της αυτοδιοίκησης, υποτίθεται ότι θα αναλάμβανε ......

πολλές αρμοδιότητες που μέχρι τώρα παρακρατούσε η κεντρική εξουσία, προκειμένου να υπάρξει η πολυπόθητη αποκέντρωση και να γίνει πράξη η Περιφερειακή συνείδηση!

Βαρύγδουπες εκφράσεις από τον τότε υπουργό Εσωτερικών, που προσπάθησε προκειμένου να πετύχει τη ψήφιση του νομοσχεδίου όσο πιο αναίμακτα μπορούσε, να στρέψει δήθεν την προσοχή των πολιτών στην εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των αιρετών ,στη συγκέντρωση των εξουσιών σε ένα πιο ευέλικτο αυτοδιοικητικό σχήμα, στην αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων κ.α. πολλά.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την προσφυγή στις κάλπες, βλέπουμε πως η μεγάλη μεταρρύθμιση του κ.Ραγκούση, τείνει να γίνει ένα «πουκάμισο αδειανό», λόγω του ότι ούτε πόροι ήλθαν, ούτε αρμοδιότητες, ούτε η περιφερειακή συνείδηση επετεύχθη!

Ψηφίστηκαν οι νέες αιρετές αυτοδιοικητικές Αρχές, αλλά στην πορεία διεφάνη πάλι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Κεντρικής εξουσίας με το διορισμένο τοποτηρητή της, να παρακρατά αρμοδιότητες που έπρεπε να διαχειρίζονται οι αιρετοί.

Ο κάθε ένας περιφερειακός σύμβουλος , τείνει να ασχολείται μόνο με την περιφερειακή ενότητα που εκλέγεται, προκειμένου να ικανοποιήσει τους ανθρώπους που τον υποστήριξαν, σύμπνοια και συνέργεια σε σοβαρά ζητήματα είναι αν όχι απούσα απλά χλιαρή, ακόμη και φαινόμενα αδιαφορίας υπάρχουν με την απουσία ακόμη και από συνεδριάσεις του συμβουλίου και των επιτροπών.

Η Περιφερειακή Αρχή σίγουρα προσπαθεί ,αλλά όλο το ανωτέρω αλληλεπιδραστικό πλέγμα δυσχεραίνει το έργο της και οι Αντιπολιτεύσεις σε δυσχερέστερη θέση λόγω και της έλλειψης υποστήριξης σε κάθε Νομό, πασχίζουν να ανταποκριθούν!

Το ζήτημα είναι ένα! Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων το σύστημα χωλαίνει!!

Άμεσα απαιτείται ανάδειξη των υστερήσεων του θεσμού, προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες της εποχής και της δοκιμαζόμενης Περιφέρειας.

Οι πολίτες, ανήμποροι βλέπουν να χάνεται και η τελευταία τους ελπίδα προσέγγισης στην κρατική εξουσία, για θέματα που πρωτύτερα ήταν απλά και ξεκάθαρα και εύκολα υλοποιήσιμα!

Έστω και τώρα ας ενσκήψει στα προβλήματα λειτουργίας της Περιφέρειας η αλαζονική Κεντρική εξουσία και ας στηρίξει το θεσμό, διότι βλέπουμε απλά να χάνονται τα πάντα σ΄αυτήν τη Χώρα, ακόμη και καταξιωμένων θεσμών και να δυσχεραίνεται η ζωή των κατοίκων της!

Αντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου

Τα sms για το τέλος ακινήτων έφταναν σε...τηλεοπτικούς σταθμούς

Σε τηλεοπτικούς σταθμούς αντί για τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών καταλήγουν πολλά sms φορολογουμένων με τα οποία ζητούν είτε να εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων, είτε να φορολογηθούν με τον χαμηλό συντελεστή, επειδή ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες φορολογούμενων που προβλέπει η νέα νομοθετική ρύθμιση.

Ο λόγος είναι ο λάθος τρόπος καταγραφής των.......

στοιχείων τους στο sms σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό για τη λήψη μηνυμάτων κατέχουν άλλοι δύο συνδρομητές. Το θέμα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής του ενδεχομένως με νέες οδηγίες προς τους φορολογούμενους.

Σημειώνεται ότι όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομιών, όσοι δικαιούνται εξαίρεση από το τέλος ή το μειωμένο συντελεστή πρέπει ως τις 2 Οκτωβρίου να στείλουν sms στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους, τον αριθμό παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ αφήνοντας κενό ανάμεσα στα δύο τελευταία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ
Κράτος υπό πλήρη διάλυση!!!!!!!!!!!! Και οι χρεώσεις που έφαγαν όσοι έστειλαν μηνύματα;

Τελευταία μέρα λειτουργίας για ΔΟΥ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Κλειστή την Δευτέρα η ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Τελευταία μέρα ήταν η σημερινή για την ΔΟΥ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων καθώς συγχωνεύονται στην ΔΟΥ Κυπαρισσίας.
Ωστόσο από την ΔΟΥ Κυπαρισσίας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία ο προϊσταμενος της Γιάννης Κατσαργύρης,αναφέρει: ........

«Η ΔΟΥ Κυπαρισσίας ενημερώνει τους φορολογούμενους του Δήμου Τριφυλίας, ότι στις 3/10/2011 δεν θα είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν διότι γίνεται συγχώνευση με τις ΔΟΥ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων και θα γίνονται εσωτερικές εργασίες.
Οι προθεσμίες παρατείνονται κατά μια ημέρα».

Απαραίτητη η φορολογική ενημερότητα για να περάσουν ΚΤΕΟ τα Δ.Χ αυτοκίνητα

Η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου Δημοσίας Χρήσεως (Δ.Χ.) οχημάτων, τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., σύμφωνα με το νέο νόμο 3996/2011 «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας», επισημαίνει σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η επαναφορά σε ισχύ της βεβαίωσης ασφαλιστικής........

ενημερότητας για τον τεχνικό έλεγχο των Δ.Χ. αυτοκινήτων οχημάτων, σε ιδιωτικά και δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., κρίθηκε απαραίτητη, ύστερα από τη διαπίστωση, μετά από ενδεικτικούς ελέγχους, ότι υψηλά ποσοστά ιδιοκτητών των Δ.Χ. αυτοκινήτων ή οχημάτων, (ΤΑΞΙ, φορτηγά, λεωφορεία κτλ), με ψευδείς δηλώσεις περί μη οφειλής τους στον Ο.Α.Ε.Ε., ολοκλήρωναν τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου.

Έτσι, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Οργανισμού και να αντιμετωπισθεί η εισφοροδιαφυγή για να περάσει το όχημα από τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.), απαιτείται πλέον οπωσδήποτε, η προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, όλων ανεξαιρέτως των ιδιοκτητών, χρηστών, ή εκμεταλλευτών του οχήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράταση ως τις 6 Οκτωβρίου για την έκτακτη εισφορά

Παράταση της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης (του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς των τεκμηρίων) μέχρι τις 6 Οκτωβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους φορολογούμενους στην πληρωμή της.

Η προθεσμία έληγε σήμερα με αποτέλεσμα ..........

από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφλησή της.

Η παράταση δίνει την ευκαιρία σε όσους φορολογούμενους δεν κατέβαλαν τη δόση της εισφοράς να το κάνουν έως τη λήξη της νέας προθεσμίας χωρίς να επιβαρυνθούν με την προσαύξηση του 1% το μήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Χαράτσι" για βεβαίωση υπολοίπου λογαριασμού από τράπεζα

Νέα "χαράτσια" εφευρίσκουν ορισμένες τράπεζες το τελευταίο χρονικό διάστημα για να αυξάνουν τα έσοδά τους. Χρέωση 10 ευρώ επιβλήθηκε σε εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα από την Alpha Bank, προκειμένου να της χορηγηθεί γραπτή βεβαίωση υπολοίπου λογαριασμού, ενώ τέτοιου είδους "χαράτσι" δεν έβαλαν άλλες τράπεζες από τις οποίες η εταιρεία ζήτησε αντίστοιχες βεβαιώσεις.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έθεσε το θέμα ..........

στο γενικό γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκο ο οποίος ανέφερε ότι ''ανακύπτουν συνεχώς ζητήματα σχετικά με τους καταχρηστικούς όρους τραπεζών'' αλλά όπως ανέφερε, η νομολογία για το συγκεκριμένο θέμα είναι ξεκάθαρη. Δηλαδή, ότι η χρέωση αυτή σε φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να είναι δωρεάν. Παρά ταύτα, συνέχισε ο γενικός γραμματέας, η υπηρεσία λαμβάνει καθημερινά καταγγελίες σχετικά με καταχρηστικές συμπεριφορές χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων απέναντι στους καταναλωτές - πελάτες τους που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση ''και αυτό κάνουμε'' όπως σημειώνει ο κ. Σπυράκος.

Από την πλευρά τους, στελέχη της τράπεζας αναφέρουν ότι όταν ζητούνται επιπλέον τραπεζικές εργασίες και έχουν χαμηλό χρηματικό υπόλοιπο οι λογαριασμοί των εταιρειών, τότε μπορεί να υπάρξει μια μικρή χρέωση στον πελάτη.

Πάντως, η εξαιρετικά χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται για τη διερεύνηση αυτών των ζητημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί και να επιβληθεί η όχι πρόστιμο αφαιρεί από τη Γενική Γραμματεία ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αυτό των γρήγορων αντανακλαστικών για την προστασία του καταναλωτή. Το πρόβλημα αυτό διευθετείται στο σχέδιο νόμου που αναμένεται σύντομα να συζητηθεί στη Βουλή σχετικά με την προστασία του καταναλωτή.

Αυτές τις ημέρες, όπως αναφέρει ο κ. Σπυράκος, αναμένεται η γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με ένα θέμα που έχει ξεκινήσει να διερευνά αρκετούς μήνες πριν η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και αφορά στη μη νόμιμη και καταχρηστική μονομερή ανάληψη μισθών και συντάξεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας. Στο μεταξύ αναμένεται η γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδος και για την επιβολή από μέρους των τραπεζών ''εξόδων καθυστέρησης''.

Εν τω μεταξύ "νέα γενιά" αμφιλεγόμενων όρων στις τραπεζικές συμβάσεις έχουν ανακύψει στην αγορά τις οποίες έχει θέσει, εκ νέου, στο στόχαστρό της η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Μόλις πρόσφατα οκτώ όροι κρίθηκαν καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται για χρεώσεις όπως για παράδειγμα η επιβολή προμήθειας κατά την ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ, τα έξοδα που πληρώνουν όταν κάνουν καταθέσεις σε λογαριασμούς τρίτων κ.λπ. αλλά όπως καταγγέλλουν οι καταναλωτές είναι πολύ συχνό το φαινόμενο μια χρέωση που κρίνεται καταχρηστική να συνεχίζει να την επιβάλλει η τράπεζα εφόσον την... ''βαφτίσει'' με άλλο όνομα.

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται πλήθος νέων αμφιλεγόμενων χρεώσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η επιβολή μηνιαίων εξόδων καθυστέρησης, τα οποία χρεώνονται πέραν των νόμιμων τόκων υπερημερίας (διπλό χαράτσι), η χρέωση εξόδων επικοινωνίας, η χρέωση εξόδων εξέτασης αιτημάτων, ακόμη και όταν πρόκειται για προεξόφληση ενός δανείου, η χρέωση λειτουργικών εξόδων της τράπεζας, η χρέωση υποτιθέμενων δαπανών της τράπεζας που ωστόσο δεν φαίνεται να συνδέονται με δαπάνες προς τρίτους κ.ά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δ' Εθνική. Στις 30 Οκτωβρίου η έναρξη του πρωταθλήματος.

Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ΄ εθνικής ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η έναρξη της Δ΄ εθνικής θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου, σε ένα μήνα δηλαδή από σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:......

Από την επιτροπή Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής ανακοινώνεται ότι η έναρξη του Πρωταθλήματος Δ΄ εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2011-12 μετατίθεται από 16.10.2011 για την Κυριακή 30.10.11 λόγω των εκκρεμοδικιών που υπάρχουν για ομάδες της Ένωσης Β΄ - Γ΄ Εθνικής και άλλων κατηγοριών.

Προώθηση ποιότητας ελαιόλαδου μέσω συγκέντρωσης και τυποποίησης

Το ελαιόλαδο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, καθώς καλύπτει το 11% της συνολικής αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα σε όρους αξίας, έναντι 2% στην Ευρώπη. Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός ελαιολάδου μετά την Ισπανία και την Ιταλία, με παραγωγή της τάξης των 370 χιλιάδων τόνων το 2009, η οποία αντιστοιχεί σε αξία της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ, συνεισφέροντας έτσι το 0,3% του ΑΕΠ έναντι 0,2% του ΑΕΠ για τον ισπανικό κλάδο και 0,1% για τον ιταλικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με προβλέψεις, έως το 2020 αναμένεται ..........

να μειωθούν περίπου στα 420 εκατομμύρια ευρώ οι ετήσιες επιδοτήσεις για το ελληνικό ελαιόλαδο από 550 εκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα. Αυτό αναφέρει μελέτη που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που εστιάζει:

(i) στα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του κλάδου στη χώρα μας καθώς και στις ανατροπές που παρατηρούνται στη διεθνή αγορά και

(ii) στις μεσοπρόθεσμες προκλήσεις μετά την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν αν εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού ελαιολάδου.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η μείωση των επιδοτήσεων πρόκειται να έρθει ως αποτέλεσμα της σημαντικής πίεσης που θα δεχθεί η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου από την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αφού στην νέα ΚΑΠ οι επιδοτήσεις συνδέονται με την καλλιεργήσιμη γη σε κάθε χώρα και σταδιακά επιχειρείται η πλήρης εξίσωση του ύψους επιδότησης ανά εκτάριο καλλιεργήσιμης γης για όλες τις χώρες της ΕΕ.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι η ελληνική παραγωγή θα περιορισθεί κοντά στους 340.000 τόνους το 2015 και λίγο πάνω από 300.000 τόνους το 2020, από 360.000 τόνους το 2010. Παρά τις χαμηλότερες ενισχύσεις της ΚΑΠ, η μείωση της παραγωγής διατηρεί το ύψος της επιδότησης ανά κιλό ελαιολάδου κοντά στα σημερινά επίπεδα 1,4 ευρώ/κιλό το 2020, έναντι 1,5 ευρώ/κιλό το 2009. Σύμφωνα με τη μελέτη, η ευνοϊκή διεθνής συγκυρία και η ποιοτική υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου έναντι ελαιόλαδου άλλων χωρών μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη τον κλάδο μεσοπρόθεσμα. Για να υλοποιηθεί, όμως, αυτή η δυνατότητα απαιτούνται διαρθρωτικές μεταβολές. όπως:

(i) περιορισμός του κόστους παραγωγής, κυρίως μέσω συγκέντρωσης σε όλα τα στάδια παραγωγής και

(ii) αύξηση του μεριδίου παραγωγής που τυποποιείται.

Είναι γεγονός ότι, πλέον, η αγορά των τιμών των προϊόντων λειτουργεί ελεύθερα και η ευρωπαϊκή πολιτική των αγροτικών ενισχύσεων αποδυναμώνεται και σύντομα θα αποτελέσει, οριστικά, παρελθόν. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση ο ρόλος του κράτους στην διαμόρφωση της αγροτικής πολιτικής δεν πρέπει να υποβαθμιστεί, αντίθετα, πρέπει να επικεντρωθεί στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό του κόστους παραγωγής του ελαιοπαραγωγού και τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση στα στάδια παραγωγής;

2. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αύξηση του μεριδίου παραγωγής του ελαιόλαδου που τυποποιείται;

3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο (διαφήμιση κλπ.), προκειμένου να ενισχυθεί η τιμή παραγωγού, τουλάχιστον του έξτρα παρθένου και παρθένου ελαιόλαδου για τη φετινή χρονιά;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Το Ειρηνοδικείο διέγραψε τα χρέη άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα στη Λάρισα

Το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα (26.179,65 ευρώ), διέγραψε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, με μια «ιστορική» απόφασή του, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα.

Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια .......

απόφαση από ελληνικό δικαστήριο ανοίγοντας τον δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις και κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από «πού» βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες που ζητούν την δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Είναι δε, στην συντριπτική τους πλειονότητα θετικές και πετυχαίνουν την διαγραφή του χρέους από 50-60%. Για πρώτη φορά όμως δικαστική απόφαση προβλέπει την συνολική διαγραφή του χρέους.

Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ
ΑΞΙΟΣ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ


Από Δευτέρα όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με τη φοροκάρτα

-Από που θα την προμηθευτείτε
- Πως θα την ενεργοποιήσετε
- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
- Ανέτοιμη η αγορά για τη φοροκάρτα λένε στο Νewsit οι φοροτεχνικοί

Από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η φοροκάρτα ...........

μπαίνει στη ζωή μας.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΩΝ - ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
Όπως εξήγησε στο Νewsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα από όλες τις τράπεζες δωρεάν. Από τη μια πλευρά θα υπάρχει το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει και από την άλλη πλευρά θα υπάρχει ενας 19ψηφιος αριθμός με τον οποίο ο χρήστης είτε μέσω sms είτε μέσω internet θα μπορεί να την ενεργοποίησει. Η φοροκάρτα αυτή θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές στα καταστήματα που έχουν μηχάνημα πιστωτικών καρτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα πρέπει ο φορολογούμενος να μαζεύει τις αποδείξεις αλλά να χρησιμοποιεί την φοροκάρτα και να μην κρατάει το αντίτυπο της απόδειξης που κάνει κατά τις αγορές του".

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ



ΠΩΣ ΘΑ "ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ" ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΣΑΣ
'Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή ο πολίτης να μπαίνει μέσα στο internet με το ΑΦΜ του και τον κωδικό του και ουσιαστικά να παρακολουθει τι αγορές έχει κάνει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011.
"Από Δευτέρα δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της φοροκάρτας όπως δεν ειναι υποχρεωτική και η παραλαβή" εξηγεί ο κύριος Παντελής. " Απλώς πρακτικά βοηθάει τον φορολογούμενο να μη συγκεντρώνει και να κρατάει τις αποδείξεις που όπως γνωρίζετε με την πάροδο του χρόνου χάνουν το μελάνι τους σε σημείο που πέρυσι το Υπουργείο Οικονομικών έβγαλε οδηγία να το συμπληρώσουμε με μελάνι διαρκείας από πάνω. Υποχρεωτική η φοροκάρτα θα γίνει από την 1/01/2012, βέβαια αυτό το είχε πει πριν ένα χρόνο. Τώρα μας μένουν ουσιαστικά 3 μήνες. Δεν ξέρουμε εάν θα μπορεσουν όλα τα καταστηματα να προμηθευτούν μηχανήματα για τις πιστωτικές κάρτες".

ΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΑΓΟΡΑ
Αυτή τη στιγμή το μέτρο της φοροκάρτας δε μπορεί να προχωρήσει σε ολη την αγορά λέει ο φοροτεχνικός καθώς "υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα, όχι μόνο οι λαϊκές αγορές, που δεν έχουν μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών και η φοροκάρτα δε θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί άρα ο φορολογούμενος πρέπει να πάρει την απόδειξη και τη συμπεριλάβει στη δήλωσή του όπως έκανε μέχρι τώρα, η οποία θα προστίθεται μέσα στις αποδείξεις που έχουν καταγραφεί στην φοροκάρτα".

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ.

"Πρακτικά δε θα μπορούν να μας χρεώσουν με ψεύτικα ποσά τη φοροκάρτα γιατί ταυτόχρονα θα εκδίδεται και η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή στην οποία επάνω θα αναγράφεται η ένδειξη άκυρο απο τη στιγμή που θα γίνεται χρήση της φοροκάρτας. Αν δε γίνει έτσι τότε κάποιος θα μπορεί να φουσκώσει με χρεώσεις τη φοροκάρτα και το δεύτερο θέμα είναι ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσμετράται διπλά το ποσό και άρα δε θα μπορεί να διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος. Πως ο εφορικός θα το τσεκάρει αυτό αφού μεσα στη φοροκάρτα δεν μπορεί να το δει" είπε τέλος ο κύριος Παντελής.

Επίσκεψη Αλευρά στο ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΑΡΟ

Σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, επισκέφτηκε το ξενώνα του ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΑΡΟ», στην Σπερχογεία.

Αρχικά, συνομίλησε με τα μέλη που παρακολουθούν το πρόγραμμα, τα οποία του περιέγραψαν, το πόσο σημαντικό στήριγμα για την θεραπεία τους είναι η κοινότητα, τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος, τις δραστηριότητες τους και ζήτησαν την βοήθεια της Περιφέρειας, για την επανένταξή τους στην κοινωνία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τους επαίνεσε για την εικόνα που η .........

κοινότητα παρουσιάζει από οργανωτικής αλλά και κτηριακής πλευράς.

Σε πρόταση των μελών της κοινότητας, να αναλάβουν πρωτοβουλία για την δημιουργία μια βιολογικής καλλιέργειας, σε έκταση που οι υπεύθυνοι προσπαθούν να εξεύρουν, τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους και θα τους καθοδηγεί με τις γνώσεις του καθώς επίσης και με την παροχή τεχνικής βοήθειας από γεωπόνους της Π.Ε Μεσσηνίας, για την δημιουργία ενός τέτοιου βιολογικού χώρου.

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ , Παπαδόπουλος Χρ. Αναπληρωτής υπεύθυνος Ανάπτυξης, Ζαχαράκη Μαίρη υπεύθυνη προγράμματος, Ταμπάκη Αγγελική υπεύθυνη προσωπικού εκπαίδευσης και Κομνηνός Γ. υπεύθυνος προσωπικού -θεραπείας, του εξέθεσαν το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η κοινότητα, λόγο της μείωσης κατά το 51% της χρηματοδότησης της.

Ο κ. Αλευράς, ανέφερε ότι το θέμα αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και στο ερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα συζητηθεί το θέμα εκτενέστερα, με σκοπό την καλύτερη δυνατή λύση.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ZOUGLA.GR Oι πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποβρυχίων

Τα μεγάλα ονόματα της δυσώδους υπόθεσης των υποβρυχίων που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, άγγιξαν οι εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος.

Είκοσι εννέα κατηγορούμενοι, πρόσωπα ..........

υπεράνω πάσης υποψίας τα οποία διώκονται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων έχουν μπει εδώ και μερικές ώρες στο κάδρο των κατηγορουμένων. Πρόκειται για τους φυσικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου καθώς οι πολιτικές ευθύνες έχουν μπει -ήδη- στις καλένδες.

Οι εισαγγελικές Αρχές στη συγκεκριμένη περίπτωση επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε δημοσιοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.

Η zougla.gr όμως επιλέγει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του σκληρού «πυρήνα» των κατηγορουμένων καθώς πρόκειται για μια υπόθεση μείζονος σημασίας η οποία φέρεται να έχει ζημιώσει -και μάλιστα ανεπανόρθωτα- το ελληνικό Δημόσιο.

Σεβόμενη πάντα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων, αποφασίζει να παραθέσει -όπως κάνει πάντα- το ρεπορτάζ προς ενημέρωση του κοινού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κάνει για ένα επιπρόσθετο λόγο. Επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση -η οποία όχι άδικα θεωρείται ως το σκάνδαλο της 10ετιας- εμπλέκονται ηχηρά ονόματα του δημόσιου βίου.

Ο σκληρός πυρήνας

Πρώτοι και καλύτεροι στη λίστα των κατηγορουμένων είναι οι Μιχάλης Ματαντός (εφοπλιστής), ο συνεργάτης του Αντώνης Χάγιας και ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος. Και οι τρεις εμφανίζονται να είναι μεσάζοντες της HDW. Κοινώς τα μεγάλα κεφάλια της υπόθεσης.

Τέταρτος στη λίστα είναι ο Ιωάννης Μπέλτσιος (γνωστός και ως «ταχυδρόμος»). Επί χρόνια προσωπικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού. Οι κακεντρεχείς τον ονομάτισαν και ως «ταμία».

Περίοπτη θέση στο κατηγορητήριο έχει και ο πρώην Νομάρχης Πειραιά και νυν πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Μίχας. Ο κ. Μίχας, πρώην συνδικαλιστής των ναυπηγείων, κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μαζί του κατηγορούνται και οι πρώην συνδικαλιστές κ.κ. Σταύρος Μαρκάτος και Γιώργος Κοντάκης.

Κατηγορούμενος είναι και ο Ιωάννης Σμπώκος. Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γ.γ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια τύχη (δηλαδή του κατηγορούμενου) έχει και ο Σωτήρης Εμμανουήλ. Πρώην διοικητής Ναυπηγείων ο οποίος -από τις καταθέσεις- συνδέθηκε με υπεράκτια εταιρεία που εμφανίζεται να δεχόταν αμοιβές από τη γερμανική κοινοπραξία των υποβρυχίων HDW/Ferrostaal.

Δίωξη ασκήθηκε και εναντίον του Σπύρου Τραυλού. Για όσους έχουν κοντή μνήμη ο κ. Τραυλός υπήρξε ο πρώην ισχυρός άνδρας των εξοπλισμών. Ήταν γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κατηγορούμενος είναι και το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας.

Εκτός από τους προαναφερόμενους η λίστα των κατηγορουμένων περιέχει μερικά ακόμα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φέρονται να είχαν αποφασιστικό ρόλο στο όλο σκάνδαλο.

Ακολουθεί η λίστα των υπόλοιπων κατηγορούμενων:

Αλέξανδρος Παπαντωνίου

Μιχάλης Νομικός

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης

Γιώργος Χατζηγιαννίδης

Δημήτρης Λαδόπουλος

Γιώργος Χαιρέκακος

Παναγιώτης Στάμου

Ιωάννης Μανωλέμης

Γιώργος Καλίρης

Γιώργος Παλαιολογόπουλος

Παναγιώτης Ασπροδίνης

Μανούσος Παραγιουδάκης

Γιώργος Αθανασάκης

Δημήτρης Πουλιέζος

Νικόλαος Λεονταρίτης

Ζαχαρίας Ανδρουλάκης

Νικόλαος Παρασκευόπουλος

ZOUGLA.GR

Υποτροφίες από ΟΤΕ-Cosmote για 15 πρωτοετείς φοιτητές της Περιφέρειας. Μέσα και η Μεσσηνία

Από κοινού με τον ΟΤΕ θα υλοποιηθεί φέτος το πρόγραμμα Υποτροφιών, που διοργανώνει εδώ και αρκετά χρόνια η COSMOTE και αφορά δεκαπέντε πρωτοετείς φοιτητές από την Περιφέρεια που πέρασαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, με στόχο την ενίσχυση των πανεπιστημιακών σπουδών τους.

Οι υποτροφίες είναι ύψους 15.280 ευρώ η καθεμία.
Υποψήφιοι μπορούν να είναι όσοι έχουν πετύχει .........

σε Α.Ε.Ι., με εξαίρεση τις Στρατιωτικές Σχολές και έχουν αποφοιτήσει το 2011, από δημόσιο Λύκειο των νομών: Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Ηλείας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας, Φωκίδας, Χίου.

Επιπλέον, η COSMOTE θα απονείμει Τιμητικές Διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των 1.528 ευρώ η καθεμία, σε επιλεγμένους υποψηφίους που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις. Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση και επιλογή των υποψήφιων υποτρόφων είναι η προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση (ΑμεΑ, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα κλπ.).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr. Προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης από τους υποψηφίους έχει ορισθεί η 23η Οκτωβρίου 2011. Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη (www.ote-cosmote-scholarships.gr).

Από την έναρξη του θεσμού των Υποτροφιών το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 91 Υποτροφίες και 204 Τιμητικές Διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Mozilla Firefox 7 !

Download Links από τους επίσημους FTP Servers της Mozilla

H Mozilla κυκλοφόρησε κι επίσημα τη νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της, Firefox 7 η οποία έρχεται με πολλές βελτιώσεις.

Για τέταρτη φορά μέσα στο 2011 η Mozilla κυκλοφορεί νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της, Firefox.

Με τα γρήγορα updates αυτά, η εταιρία .......

κυκλοφορεί ανά τακτά διαστήματα, μικρές βελτιώσεις για τον browser οι οποίες προσφέρουν λιγότερα νέα χαρακτηριστικά, αλλά είναι πιο σταθερές.

Έτσι λοιπον, ο νέος Firefox 7 είναι ιδιαίτερα βελτιωμένος σχετικά με τη μνήμη που χρησιμοποιεί και πλέον η εταιρία υποστηρίζει οτι ο νέα έκδοση του δημοφιλούς browser, καταναλώνει 20 με 30% λιγότερη.

Αυτή η βελτίωση είναι κάτι που ήθελε να κάνει από καιρό η εταιρία μιας και η κατανάλωση της μνήμης είναι το κύριο μειονέκτημα του Firefox μέχρι σήμερα.

Εκτός από την μείωση κατανάλωσης της μνήμης, ο νέος Firefox έχει βελτιωμένο image rendering ενώ μέσα από το ανανεωμένο Firefox Sync οι συσκευές του χρήστη ενημερώνονται αυτόματα για τις όποιες αλλαγές κάνει ο χρήστης στους κωδικούς του και στα bookmarks.

Τέλος η Mozilla θέλει να ξανακερδίσει τους χρήστες που έχει χάσει από τον Google Chrome αλλά και να πάρει χρήστες από τον κυρίαρχο της αγοράς, Internet Explorer.

Σας δίνουμε την δυνατότητα να τον κατεβάσετε τ;vρα κι όλας από τους επίσημους FTP Servers της Mozilla

Όσοι Χρησιμοποιείτε λειτουργικό Windows


Για την Ελληνική έκδοση του Mozilla Firefox Πατήστε εδώ

Για την Αγγλική έκδοση του Mozilla Firefox Πατήστε εδώ


================================================


Όσοι χρησιμοποιείτε λειτουργικό Linux


Για την Ελληνική έκδοση του Mozilla Firefox Πατήστε εδώ


Για την Αγγλική έκδοση του Mozilla Firefox Πατήστε εδώ


Αυθαίρετα: Ηλεκτρονικά από 1/10 οι αιτήσεις για τη ρύθμιση

Από το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, ξεκινάει επίσημα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποδοχής αιτήσεων για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών του Νόμου 4014/2011.
Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας ......

και Κλιματικής Αλλαγής έχει προβεί στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαδικασία ρύθμισης των αυθαίρετων κατασκευών από τους πολίτες που θα ανταποκριθούν, παρέχοντας επίσης όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που θα καθοδηγήσουν και θα διευκολύνουν τους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες.

Το ΥΠΕΚΑ ανέπτυξε ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την υποβολή και διαχείριση των αιτημάτων ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών με τη συμβολή του ΤΕΕ. Η καταβολή τόσο του τέλους υπαγωγής όσο και του προστίμου θα γίνεται αποκλειστικά στις Τράπεζες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία που επελέγη αποτελεί τομή για τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα για ένα τόσο σημαντικό και πολύπλοκο θέμα, αυτό της αυθαίρετης δόμησης, με τρόπο που δεν ταλαιπωρεί τον πολίτη και το μηχανικό, δεν εκθέτει τις υπηρεσίες σε αδυναμία ανταπόκρισης, δημιουργεί για πρώτη φορά στην χώρα ηλεκτρονική βάση δεδομένων κατασκευών, προστατεύει από φαινόμενα αδιαφάνειας και ορίζει σχέση εμπιστοσύνης Κράτους-Πολίτη.

Κυρίως επιτυγχάνονται:

Η αποφυγή της αναμονής για τους πολίτες και τους μηχανικούς στα πολεοδομικά γραφεία.

Η συλλογή δεδομένων αντί εγγράφων που απαιτούν επεξεργασία.

Διαφάνεια με δεδομένα που θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά σε κεντρικό επίπεδο.

Ο πολίτης θα έχει πλήρη εικόνα των δηλώσεων που τον αφορούν και των πληρωμών που εκκρεμούν ή έχουν υλοποιηθεί.

Χωροθέτηση των γεωτεμαχίων με τις αυθαίρετες κατασκευές με συντεταγμένες, ώστε η αποτύπωση της κατάστασης να διευκολύνει την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και να δημιουργείται βάση δεδομένων με αξιοποίησή τους για τη χάραξη οικιστικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τη διαδικασία:

Ο πολίτης απευθύνεται σε μηχανικό για τον έλεγχο κατ’ αρχάς της κατασκευής του, καθώς με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4014/2011 τα ακίνητα μπορούν να μεταβιβαστούν μόνο με την βεβαίωση μηχανικού ότι δεν περιλαμβάνει κατασκευή με πολεοδομική παράβαση ή ότι έχει υπαχθεί στη ρύθμιση. Εφόσον ο πολίτης αποφασίσει την ένταξη του ακινήτου του στη ρύθμιση ο μηχανικός αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της αίτησης καθώς ο αριθμός μητρώου μηχανικού του ΤΕΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα. Ο μηχανικός κάνει αυτοψία, αναλαμβάνει τη συλλογή των στοιχείων που απαιτούνται για την συμπλήρωση της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση και υπολογίζει το «προσωρινό πρόστιμο».

Συμπληρώνει και υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση και το σύστημα εκδίδει έναν «μοναδικό αριθμό» για το αυθαίρετο, εντολή για πληρωμή του κατάλληλου «τέλους υπαγωγής» στη ρύθμιση (παραβόλου), καθώς και το ύψος των πληρωμών σε σχέση με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγεί.

Το τέλος καταβάλλεται από τον πολίτη (και ηλεκτρονικά μέσω web banking) σε Τραπεζικό ίδρυμα της επιλογής. Η πληρωμή πιστοποιείται αυτόματα στο σύστημα εντός 24 ωρών και ενεργοποιείται η διαδικασία ένταξης. Ακολουθούν οι πληρωμές των δόσεων για τις οποίες ενημερώνεται αυτόματα το σύστημα, με την πρώτη από αυτές να καταβάλλεται εντός του έτους. Στον πολίτη δίνεται κωδικός που θα του επιτρέπει την ενημέρωσή του για την καταχώρηση των δόσεων και το οφειλόμενο υπόλοιπο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Συγκεντρώνονται ή συντάσσονται τα απαιτούμενα σχέδια και άλλα στοιχεία (εντός τετραμήνου από την καταχώριση της αίτησης) και βάσει αυτών γίνεται ο υπολογισμός του «τελικού προστίμου» και ο επαναπροσδιορισμός του ποσού των δόσεων από το σύστημα.

Ο μηχανικός υποβάλλει στο σύστημα το σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων και σχεδίων. Με τη διαπίστωση της πληρότητας αυτών, εκδίδεται αυτόματα «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ». Πρόκειται για τυποποιημένο έντυπο στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία του ενταγμένου στη ρύθμιση αυθαιρέτου. Η βεβαίωση είναι απαραίτητη για τη μεταβίβαση του αυθαιρέτου.

Αν ο πολίτης θελήσει την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας και έκδοση της βεβαίωσης,για λόγους μεταβίβασης, κλπ, τότε στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρις ότου το σύστημα ετοιμαστεί για την ηλεκτρονική υποβολή μελετών και λοιπών στοιχείων, η πληρότητα θα βεβαιώνεται με ηλεκτρονική δήλωση του μηχανικού «…ότι έχει στη διάθεση του όλες τις μελέτες και λοιπά στοιχεία, με υποχρέωση να τα υποβάλλει ηλεκτρονικά μέχρις τις 31 Μαρτίου 2012 μετά την ειδοποίησή του ότι το σύστημα δέχεται πλέον ηλεκτρονικά αρχεία δικαιολογητικών και μελετών…»

Υποχρεωτικά θα ακολουθήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες πολεοδομίες με επιλογή που θα προκύψει από ηλεκτρονική κλήρωση και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο. Όλη η ηλεκτρονική επικοινωνία γίνεται σε συνθήκες υψηλής κρυπτογράφησης με προστασία των δεδομένων είτε από ανάγνωση είτε από αλλοίωσή τους.

Το ΥΠΕΚΑ έχει μεριμνήσει ώστε με την έναρξη της ρύθμισης να υπάρχει πλήρης πληροφόρηση για το ηλεκτρονικό σύστημα στις Κεντρικές Σελίδες του ΥΠΕΚΑ και του ΤΕΕ, καθώς και σύνδεση με τη σελίδα της εφαρμογής. Επιπλέον θα υπάρχουν αναρτημένα στις ιστοσελίδες: τηλέφωνα εξυπηρέτησης, ο Νόμος 4014/2011, παραδείγματα υπολογισμού του προστίμου, εγχειρίδιο οδηγιών, video καθοδήγησης με όλα τα στάδια, τυποποιημένες Υπ. Δηλώσεις- Βεβαιώσεις για όλα τα θέματα και βασικές «ερωτήσεις και απαντήσεις».

Τέλος, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των μηχανικών δημιουργείται και θα λειτουργεί από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και για το επόμενο δίμηνο Κέντρο Εξυπηρέτησης στο ΥΠΕΚΑ με τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα δέχεται ερωτήματα και επισκέψεις από τις 8:00 π.μ. – 8:00 μ.μ. Αντίστοιχα το ΤΕΕ διοργανώνει μετά από ανάθεση του Υπουργείου ειδικό “Help Desk”.

Μπορείτε να βρείτε όλο το διαθέσιμο υλικό στη σελίδα:
www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=762&language=el-GR

Επικοινωνία

Για τον Πολίτη (από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου)
ΥπουργείοΠεριβάλλοντος, ΕνέργειαςκαιΚλιματικήςΑλλαγής
Τηλέφωνα: 213 15 15 729
213 15 15 733
213 15 15 737
210 64 53 961
1522

Για το Μηχανικό (από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου)
ΤεχνικόΕπιμελητήριοΕλλάδος
ΤηλεφωνικόΚέντρο: 210 32 91 206
Φαξ: 210 32 91 623
Ιστοσελίδα: www.tee.gr
Email: n4014@central.tee.gr

econews

Το ΙΚΑ θα ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα για συντάξεις έως τον Απρίλιο

Μέχρι το τέλος του πρώτου τετραμήνου του 2012 θα έχουν εξεταστεί και εγκριθεί όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν στο ΙΚΑ και πλέον δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις, δήλωσε ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο .........

κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ, σε χθεσινή συνεδρίασή του, όρισε 1.000 υπαλλήλους του Ιδρύματος, να εξετάζει ο καθένας τους ημερησίως δύο έως τέσσερις αιτήσεις συνταξιοδότησης, πέραν των υπολοίπων καθηκόντων τους.

Επίσης, ο κ. Σπυρόπουλος, υπενθύμισε ότι ήδη όσοι επιθυμούν μπορούν να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη. Για όσους δεν έχουν διαδοχική ασφάλιση η προσωρινή σύνταξη, εγκρίνεται εντός 45 ημερών, ενώ στην αντίθετη περίπτωση σε δύο μήνες.

Έρανος για τον Πάγκαλο στη Ρόδο, ώστε να μην τον συλλάβει ο Βενιζέλος [ VIDEO ]

Η δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου ότι θα πρέπει να πουλήσει ένα ακίνητο προκειμένου να βρει χρήματα και να μπορέσει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών. Στη Ρόδο μάλιστα βρήκαν έναν διαφορετικό τρόπο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους, έκαναν έρανο.

Εστησαν σε μία λαϊκή αγορά έρανο για .........

τον Θεόδωρο Πάγκαλο, προκειμένου όπως είπαν να μην πάει φυλακή και να συνεχίσει το κυβερνητικό του έργο. Έτσι οι πολίτες που επισκέπτονται τη λαϊκή αγορά μπορούσαν να να δώσουν κάτι και να γλυτώσει ο κ.Θεόδωρος Πάγκαλος τη φυλακή, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. «Αφού μαζί τα φάγαμε, ρίξε και εσύ» λέει ειρωνικά ο ένας στον άλλο.



Νέα αποκάλυψη: Τo Facebook παρακολουθεί τους χρήστες του ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι!

Σύμφωνα με τον Αυστραλό hacker, Nik Cubrilovic, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μπορεί και συλλέγει πληροφορίες για τις δραστηριότητες των χρηστών του ακόμα και όταν αυτοί δεν είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.

Ο hacker υποστηρίζει οτι αυτό συμβαίνει γιατί όταν κάποιος χρήστης κάνει logout απλά αποσυνδέεται από την διαδικτυακή εφαρμογή του Facebook και τα cookies που έχει αφήσει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον browser του χρήστη συνεχίζουν να στέλνουν στοιχεία για τη διαδικτυακή δραστηριότητα του στο facebook.com.

Με αυτό τον τρόπο όπως είναι λογικό το ..........

Facebook γνωρίζει για όλες τις σελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες του.

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό, σύμφωνα με τον Αυστραλό hacker, είναι κάθε χρήστης να καθαρίσει τον browser του από τα οποιαδήποτε Cookies έχει αφήσει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ή πολύ απλά να χρησιμοποιεί άλλο browser για να μπαίνει στο Facebook και άλλο για να σερφάρει στο διαδίκτυο.



Ωμός εκβιασμός: Μπλόκαραν τις φορολογικές ενημερότητες για να πληρωθεί η πρώτη δόση!

Σε μια πράξη ωμού εκβιασμού προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πιέσει τους πολίτες να πληρώσουν την τριπλή εισφορά.

Η καταβολή της πρώτης δόσης λήγει σήμερα και κάποιοι εγκέφαλοι της πλατείας Συντάγματος σκέφτηκαν να μπλοκάρουν το σύστημα που εκδίδει φορολογικές ενημερότητες, για να οδηγήσουν τους πολίτες που δεν θα πληρώσουν (για τους δικούς τους λόγους) αλλά θα χρειαστούν τη βεβαίωση να φτάσουν στα γκισέ της εφορίας.
Η φορολογική ενημερότητα, έχει ισχύ 6 μήνες .........

και το πρώτο που συμβούλευαν οι φοροτεχνικοί σε όσους δεν ήθελαν (ή δεν έχουν) να πληρώσουν την εισφορά, ήταν να προμηθευτούν μια, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον, σε συναλλαγές που απαιτούν τη συγκεκριμένη βεβαίωση.

Μπλοκάροντας από χθες την έκδοση φορολογικής ενημερότητας μέσω των ΚΕΠ, το ΥΠΟΙΚ οδηγούσε όλους τους αιτούντες στις εφορίες, όπου η ουρές έκαναν... χιλιόμετρα.

Ο απώτερος σκοπός είναι εμφανής: Να μην προμηθευτούν ενημερότητα όσοι δεν θα πληρώσουν, ώστε στο μέλλον, όταν την χρειαστούν να μην μπορούν να την προμηθευτούν και να αναγκαστούν να πληρώσουν το τριπλό χαράτσι.
Δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η απόφαση να μπλοκάρει το σύστημα ελήφθη εν αγνοία του αρμόδιου για έσοδα αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου- τουλάχιστον.

Και φυσικά αυτό, δεν περιποιεί τιμή στον Παντελή, ο οποίος κατά το παρελθόν δεν έχει εμπλακεί σε πράξεις πολιτικών εκβιασμών. Ωστόσο, τα στερνά τιμούν τα πρώτα...

Newpost

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΗ

Αλλάζει από την ερχόμενη Δευτέρα το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΗ στο πλαίσιο, όπως αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, της εναρμόνισης προς τα αντίστοιχα ωράρια λοιπών φορέων και οργανισμών.

Σύμφωνα με το νέο ωράριο όλα τα καταστήματα ..........

της Εμπορίας (ταμεία - εμπορική εξυπηρέτηση) θα λειτουργούν από τις 8:15 έως τις 13:45 (Δευτέρα έως Παρασκευή), ενώ όλα τα πρακτορεία της Διανομής (συνδέσεις - τεχνική εξυπηρέτηση) θα λειτουργούν από τις 8:15 έως τις 14:30 (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Μελέτη Γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών για παραδοσιακά τρόφιμα

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανέθεσε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την μελέτη με τίτλο «Παραδοσιακά τρόφιμα του Νομού Μεσσηνίας: Παρόν και Μέλλον». Στόχοι της μελέτης ήταν, μεταξύ άλλων, η ανεύρεση δυνατοτήτων οικονομικής αξιοποίησης των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων του Νομού Μεσσηνίας και η αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων μάρκετινγκ από τις επιχειρήσεις του Νομού.
Επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης είναι ο Δρ. Ηλίας ...........

Βλάχος, επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στα πλαίσια της μελέτης ήταν η καταγραφή των τοπικών προϊόντων, η καταγραφή των προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία, η ανάλυση εισαγωγών και εξαγωγών, η ανάλυση των αλυσίδων λιανεμπορίου και των καναλιών προώθησης, η μελέτη της συμπεριφοράς του καταναλωτή τροφίμων, η μελέτη των λαογραφικών ηθών και εθίμων που συνδέονται με τα διατροφικά προϊόντα της Μεσσηνίας και τέλος η οικονομική ανάλυση του κλάδου τροφίμων σε επίπεδο Νομού.

Τα προϊόντα διατροφής κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν για την οικονομική τους αξιοποίηση χρησιμοποιόντας εργαλεία και τις τεχνικές του μάρκετινγκ, ενώ ταυτόχρονα αναλύεται η διατροφική αξία του κάθε προϊόντος. Τα παραδοσιακά τρόφιμα και προιόντα διατροφής της Μεσσηνίας κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον τόπο κατανάλωσης τους (εσωτερική αγορά ή αγορές του εξωτερικού) με την τιμή διάθεσης (χαμηλή τιμή ή μεγάλη προστιθέμενη αξία) και τον τρόπο διάθεσης (κανάλια εμπορίας). Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκαν 16 κατηγορίες τροφίμων με την κάθε μια κατηγορία τροφίμων να έχει το δικό της προφίλ καταναλωτή. Τα κανάλια διανομής που διερευνήθηκαν είναι απευθείας πώληση, συλλογικά, μέσω τρίτων, μέσω της εστίασης και παραδοσιακών καναλιών.

Κάθε προφίλ καταναλωτή απαιτεί και ξεχωριστή αντιμετώπιση στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για παράδειγμα, η διάθεση στο εξωτερικό προϊόντων διατροφής με μεγάλη προστιθέμενη αξία και περιθώρια κέρδους απαιτεί μεγάλες δαπάνες για διαφήμιση (έως και 70%), υψηλή διαθεσιμότητα του προϊόντος και αυστηρές προδιαγραφές πιστοποίησης της ποιότητας. Μερικά από τα προϊόντα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι οι ελιές, το ελαιόλαδο με πολύ χαμηλή οξύτητα, τα τυροκομικά όπως η σφέλα και η φέτα, οι ξηροί καρποί, τα καρυκεύματα όπως το βαλσάμικο ξύδι και το αλάτι, παραδοσιακά αρτοσκευάσματα και ζαχαρώδη όπως το παστέλι και τα λαλάγγια. Ο Νομός Μεσσηνίας διαθέτει πλούτο ποιοτικών προϊόντων που μπορούν να αξιοποιηθούν οικονομικά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του καταναλωτή και μπορούν να προσφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα και θέσεις εργασίας στον Νομό Μεσσηνίας, ειδικά στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Τέλος, η μελέτη διερευνά διάφορα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης μέσω της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία. Από την στατιστική ανάλυση εισροών-εκροών διαπιστώνεται ότι στο νομό Μεσσηνίας μπορεί να υπάρξουν σημαντικές εκροές προϊόντων με σχετικά χαμηλή αύξηση εξαγωγών δημιουργείται ένα σημαντικό εισόδημα ειδικά για παραγωγούς και νέους αγρότες. Τα περιθώρια αύξησης των εξαγωγών είναι σημαντικά και η εκμετάλλευση τους με σωστές μεθόδους οργάνωσης και διοίκησης της παραγωγής και των αλυσίδων παραγωγής μπορεί να συνεισφέρει ένα σημαντικό εισόδημα και θέσεις εργασίας και με αυτό τον τρόπο τα παραδοσιακά τρόφιμα να αποτελέσουν μια διέξοδο για την οικονομική κρίση.

Να ξαναγίνουμε φτωχοί..............


-"...Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Οπως ήμασταν πάντα. Οπως οι ήρωες των παλιών αναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχες πόρνες. Οπου οι μπαμπάδες επέστρεφαν το μεσημέρι για να καθίσει ΟΛΗ η ελληνική οικογένεια στο τραπέζι και να φάει το σεμνό φαγητό -όσπρια πεντανόστιμα και ζαρζαβατικά με μαύρο ψωμί μοσχοβολιστό - ενώ η γάτα και ο σκύλος περίμεναν στωικά να 'ρθει η σειρά τους... Να ξαναγίνουμε φτωχοί όπως ήμασταν πριν σαράντα και πενήντα χρόνια. Τότε που ονειρευόμασταν ... κυρίως εν μέσω γκρι, μπλε και μπεζ χρωμάτων, τότε που καμιά Ελληνίδα δεν φιλοδοξούσε να γίνει ψευδοξανθιά, τότε που η λάσπη κολλούσε συμπαθητικά στα παπούτσια μας και οι αυθεντικοί ζήτουλες βρίσκονταν έξω απ' τις εκκλησιές περιμένοντας το τέλος της λειτουργίας και του μνημόσυνου. Να ξαναγίνουμε φτωχοί............. πλην τίμιοι, χωρίς κινδύνους να ξεστρατίσουν οι αρχιμανδρίτες προς την ψηφιακή παιδοφιλία. Να βρούμε ξανά τις σωστές μας κλίμακες χωρίς αγωνία παρκαρίσματος και παχυσαρκίας. Να ξαναβρούμε τη γεύση του «μπατιρόσπορου», των ελαχιστοποιημένων αναγκών, να ανακαλύψουμε εκ νέου τον ποδαρόδρομο και το συγκινητικό μοντέλο της «γυναίκας της Πίνδου». Μόνο με τέτοιες ηρωικές διαδρομές ενδεχομένως να ακυρώσουμε το κόμπλεξ μας έναντι του Μπραντ Πιτ και της Ναόμι Κάμπελ. Να ξαναβρούμε - γιατί όχι - και τους παλιούς καλούς εχθρούς (κυρίως από τα βόρεια) που σήμερα τους έχουμε σκλάβους στα παβιγιόν μας. Να ξετρελαθούμε από την επικοινωνιακή μας υστερία με τα σιχαμένα κινητά τηλέφωνα που κατάργησαν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής. Να σκάψουμε στις αυλές - όσοι έχουν αυλές - και να κάνουμε παραδοσιακούς ασβεστόλακκους για να ασπρίζουμε τα δέντρα έτσι για καλαισθησία και υγεία. Να βρούμε πάλι τη σημασία του χώματος καταργώντας το καυσαέριο του επάρατου τρέχοντος πολιτισμού. Να εφεύρουμε τις παλιές νοσοκόμες που σέρνονταν από σπίτι σε σπίτι ρίχνοντας ενέσεις πενικιλίνης στα οπίσθια ολόκληρου του Εθνους. Να προσδιορίσουμε ξανά την ντροπή και τον «σεβασμό» προσέχοντας το βλακώδες λεξιλόγιο των τέκνων μας. Επιτέλους, όποιο τέρας βρίζει ή χρησιμοποιεί την πάνδημη και πολυμορφική λέξη ΜΑΛΑΚΑΣ πάνω από εκατό φορές την ημέρα να το μπουκώνουμε με «κόκκινο πιπέρι εξόχως καυτερό», όπως τον καιρό της εξαίρετης φτώχειας μας. Να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα κουλά μας χέρια σε δουλειές που σήμερα δίνουμε του κόσμου τα λεφτά, όπως μεταποίηση ρούχων, αλλαγές γιακάδων στα πουκάμισα, καρικώματα στις κάλτσες, υδραυλικές και σχετικές εργασίες. Να απαγορευτεί διά ροπάλου το γκαζόν που για μας τους πρώην φτωχούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Στη θέση του να φυτευτούν λαχανικά ή και οπωροφόρα για να μην καλοσυνηθίζουμε την κάστα των μανάβηδων. Κάποτε ο μαϊντανός, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ήταν τα βασικά καλλωπιστικά των κήπων μας. Να επανακτήσουμε το κύρος μας, χρησιμοποιώντας βοϊδόπουτσες, βέργες κι ό,τι τέλος πάντων απαιτούσε ο βασικός σωφρονιστικός κώδικας τα χρόνια της περήφανης ανέχειας.

Σταματήστε τις ψυχολογίες και τις παραφιλολογίες για τα «τραύματα» των παιδιών.

Μόνο λύσεις γήινες και πρακτικές - χωρίς ενστάσεις από τον Ρομπέν της ευαισθησίας, τον ΣΥΡΙΖΑ - θα αποκαταστήσουν την τρέλα και το χάος που υπαινίσσονται οι στατιστικές.

Να θυμηθούν οι Νεοέλληνες πως προέρχονται απ' τον Μεγαλέξανδρο, από τον Μιλτιάδη, τον Αριστείδη και προφανώς απ' τον... Αλκιβιάδη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βάλουν σε ενέργεια τον «δίκαιο θυμό» αν συμπέσουν με ληστές τραπεζών, περιπτέρων, σούπερ μάρκετ και κοσμηματοπωλείων. Κανένας δισταγμός. Τα παλιά χρόνια για ψύλλου πήδημα σε μπαγλάρωναν. Θυμήσου και κόψ' τους τα χέρια ή και τα αχαμνά. Επιτέλους ας σταματήσουμε την ευρωπαϊκή μας ψυχοπάθεια. ΠΟΤΕ κανένας Ελληνας δεν έγινε σωστός Ευρωπαίος. Ούτε καν ο Αβραμόπουλος ούτε καν ο Σημίτης και άλλοι τέτοιοι που μου διαφεύγουν. Απ' τον καιρό που σταματήσαμε να θυμώνουμε σωστά, την πατήσαμε. Σταματήστε το «ντόπινγκ» με το τσουλαριό των λαϊκών ασματομουλάρων. ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΣ, κύριοι καναλάρχες της πλάκας; Δεν είναι καιρός να ξεβρωμίσει ο τόπος απ' τους εκφραστές του τραγουδιστικού Κάμα Σούτρα; ΠΟΙΟΣ θα μαζέψει τις ελιές στα περιβόλια όταν ο κάθε πικραμένος ονειρεύεται να γίνει αφίσα στη Συγγρού; ΠΟΙΟΣ θα καθαρίσει τη Συγγρού απ' το αίσχος της καψουρικής ταπετσαρίας, κύριοι δήμαρχοι; Οι τραβεστί; Οι καημένες οι τραβεστί έχουν άλλες υποχρεώσεις...

Μη φοβάστε τη φτώχεια. Η πατρίδα μας είναι ευλογημένη έστω κι αν δεν παράγει λαμαρίνες αυτοκινήτων ή καλής ποιότητας νάρκες και όπλα για τους τριτοκοσμικούς.

Θυμηθείτε την ευλογία του ελαιόλαδου, της κορινθιακής σταφίδας, του χαλβά Φαρσάλων, των εσπεριδοειδών, της σαρδέλας και των λατρεμένων ραδικιών. Λάδι, χόρτα, ελίτσες, λίγο τυρί και ψωμί ζεστό, να φρεσκάρουμε στο μνημονικό μας το παλιό αναγνωστικό του Δημοτικού. Το ξέρω πως είναι ζόρι να κόψουμε το σούσι απότομα, όμως ήρθε ο καιρός να αναβιώσουμε την όπερα της πεντάρας, της δεκάρας και των άλλων χρηστικών μας αξεσουάρ. Μια δοκιμή νομίζω πως θα μας πείσει, τώρα μάλιστα που ξεκινά και το Τριώδιο.
ΝΑΙ ΡΕ ...ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ...ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΦΤΩΧΟΙ.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ και ο θεός μαζί μας. "
-

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ανοιχτά σχολεία και όχι από μαθητές έξω από τις αίθουσες

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαθητική μας νεολαία στην δύσκολη αυτή στιγμή της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταλήψεις σχολείων, ενώ πρόσθεσε «Καλώ όλους τους μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ανοιχτά σχολεία και όχι από μαθητές έξω από τις αίθουσες».

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο Περιφερειάρχης ........

επεσήμανε ότι η στάση τους αυτή θα αποτελέσει θετική παρακαταθήκη πολύ σημαντική για το μέλλον των ιδίων, αλλά και του τόπου.

Αναφερόμενος εντούτοις στο γενικό πολιτικό κλίμα που επικρατεί κάλεσε όλους να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να σταθούν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, από κοινού, απέναντι σε όσους λειτουργούν με κομματική ιδιοτέλεια.

Ούτε κίχ από την κ. Παντελάκη για την αποκάλυψη μας

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011


Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Φιλιατρών η προχθεσινοβραδυνή μας αποκάλυψη σχετικά με τη ματαίωση της παράστασης του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλίας. Αποκάλυψη την οποία σήμερα δημοσιεύει και η Μεσσηνιακή Εφημερίδα "Θάρρος" την οποία ευχαριστούμε πολύ.

Πατήστε εδώ και Διαβάστε την αποκάλυψη μας

Το θέμα συζητιέται έντονα στις παρέες των .........

Φιλιατρών -σε καφενεία - καφετέριες κλπ κλπ και η κ. Παντελάκη έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων σε όλη σχεδόν την πόλη.
Οστόσω παρά την αποκάλυψη μας από την Πέμπτη το βράδυ, μέχρι και αυτή την στιγμή ουδεμία απάντηση υπάρχει από την υπεύθυνη των πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας πάρα απ ότι έχουμε μάθει μας έχει σούρει ένα κάρο κοσμητικά επίθετα, έχει τηλεφωνήσει στους πάντες για να μάθει που βρήκαμε την επιστολή του Χαλιακόπουλου και άλλα ευτράπελα.
Ενημερώνουμε λοιπόν την κ. Παντελάκη ότι οι χαρακτηρισμοί που έκανε εναντίον μας ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ καθώς βγάλαμε ΑΛΗΘΕΙΑ έξω. Όσο για την επιστολή μας την έδωσε η προσωπική μας μάγισσα - μέντιουν - χαρτορίχτρα κυρία "Σουλτάνα η τσαχπίνα".
Μην περιμένετε όμως κ. Βιβή μας να σας δώσουμε και διεύθυνση της...

Αν σας συμβούλευσε κάποιος κ. Παντελάκη να μην μιλήσετε και να γίνει α βα βα η δουλειά, θα σας πούμε ότι ο συμβουλάτορας σας είναι πολύ κακός γιατι έτσι σας εκθέτει χειρότερα, και ότι υπάρχει η τεχνική δυνατότητα το θέμα να ανέβει πάλι ψηλά ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ με τα σχόλια του και να το διατηρούμε στην πρώτη θέση για πολύ καιρό. Μέχρι και το έτος 2130 αν χρειαστεί.
Δεν θα το αφήσουμε να χαθεί στις δημοσιεύσεις όπως αφήσαμε εσκεμένα να χαθεί η εκκίνηση που έκανε για κόντρες ο Αξιότιμος Δήμαρχος μας αλλά και στο 1,2,3 τι έδειχνε....

Ιδού και το σχετικό δημοσίευμα από το Θάρρος



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Σεπτεμβρίου

--Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ