Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Champions League Arsenal - Ολυμπιακός 2 - 1 [ VIDEO ΜΕ ΓΚΟΛ ]

Με ΟΛΑ αυτά μαζί να συνωμοτούν με το δοκάρι του Σέζνι, ο Ολυμπιακός έχασε ματς και βαθμούς (2-1), αλλά κέρδισε την αναγνώριση φίλων και αντιπάλων στην Αγγλία!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και δυστυχώς η συγκεκριμένη φράση επιβεβαιώθηκε και στο Λονδίνο. Οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν καλά, αφού στο 20' βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και παρά την εξαιρετική τους εμφάνιση δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την ήττα.

Πως φτάσαμε όμως στο 2-0; Πολύ απλά... Ένα λάθος .......

κοντρόλ του Μαρκάνο και η αδράνεια των αμυντικών (Τοροσίδη, Μαρκάνο) στο δεύτερο τέρμα, έφεραν τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο.

Κι όμως οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης για να πετύχουν το θαύμα. Ενδεικτικό είναι πως οι τελικές ήταν 15-10 υπέρ των Πρωταθλητών Ελλάδας μέσα στο Λονδίνο! Οι συγκεκριμένοι αριθμοί τα λένε όλα...

Παρόλα αυτά, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους (ειδικά στο δοκάρι του Τοροσίδη) και παρά την υπερπροσπάθεια, την τρομερή εμφάνιση και την κατάθεση ψυχής το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Τα λάθη στην αρχή και η επιλογή του Βαλβέρδε να προτιμήσει τον Μαρκάνο αντί του Αβραάμ, δυστυχώς πληρώθηκαν ακριβά, αφού ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στον όμιλο χωρίς βαθμό. Είναι άδικο το ποδόσφαιρο πολλές φορές...

Πλέον, οι Πειραιώτες επιστρέφουν στη Ελλάδα υπερήφανοι για την εμφάνιση, δίχως όμως κάποιον βαθμό στις αποσκευές κάτι που έμοιαζε φυσικό πριν την σέντρα του ματς, όχι όμως και μετά το τέλος, όπου ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό στο "Emirates". Αν συνεχιστούν τέτοιες εμφανίσεις στην Ευρώπη, τότε μπορεί να γίνει κάτι σπουδαίο.

Τα τρία γκολ στο παιχνίδι της Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό.

To 1-0




To 2-0



To 2-1



Διαφωνία της ΔΕΗ Πάτρας με τη ΔΕΗ Καλαμάτας για τη χωρητικότητα του δικτύου στη Μεσσηνία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου με αφορμή την Διαφωνία της ΔΕΗ Πάτρας με τη ΔΕΗ Καλαμάτας για τη χωρητικότητα του δικτύου στη Μεσσηνία.

Τα φωτοβολταϊκά των επαγγελματιών αγροτών παρουσιάστηκαν ως παράλληλη δραστηριότητα για τον αγροτικό κόσμο, ώστε να αναπληρώσει το χαμένο γεωργικό εισόδημα μετά την χρόνια καταρράκωση των τιμών στα προϊόντα τους.
Αναμενόμενο ήταν το ενδιαφέρον από την ...........

μεριά των αγροτών να παρουσιαστεί αυξημένο.

Σχετικά με τα φωτοβολταϊκά των αγροτών, πρόσφατα, ο αρμόδιος Υφυπουργός Ενέργειας κ. Μανιάτης με ενημέρωσε ότι σύντομα στον ιστότοπο της ΔΕΗ θα δημοσιεύεται η χωρητικότητα του δικτύου σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να προχωρήσει η όλη διαδικασία με απόλυτη διαφάνεια και τη βέλτιστη δυνατή ενημέρωση του αγροτικού, και όχι μόνο, κόσμου.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή του Υφυπουργού δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, ενώ στη Μεσσηνία έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει ακριβώς με αυτό το ζήτημα. Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, με επιστολή του, καταγγέλλει εμπαιγμό της ΔΕΗ Πάτρας σχετικά με την υπογραφή των όρων συμβάσεων για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών, καθώς όπως υποστηρίζουν «10 μέρες πριν την λήξη προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών, η ΔΕΗ Πάτρας ως Προϊστάμενη Αρχή αποφάσισε, ότι το δίκτυο της Μεσσηνίας είναι προβληματικό και ότι πρέπει να υπολογιστεί με διαφορετικό συντελεστή από τον συντελεστή που το έχει υπολογίσει η ΔΕΗ Καλαμάτας». Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων αναφέρει, ότι, όταν οι επαγγελματίες αγρότες έλαβαν το έγγραφο με τους όρους σύνδεσης από τη ΔΕΗ, στις 21-03-11 με εξάμηνη προθεσμία υποβολής του φακέλου, κατέβαλαν επίπονες προσπάθειες προκειμένου να μπορέσουν να καταθέσουν εμπρόθεσμα το σχετικό φάκελο.

Τελικά, 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το φάκελο και ζήτησαν από την ΔΕΗ Καλαμάτας υπογραφή για την αποδοχή των όρων. Ωστόσο, μετά από εντολή της ΔΕΗ Πάτρας, που είναι Προϊστάμενη Αρχή, οι αιτήσεις των αγροτών αυτών της Μεσσηνίας τελικά δεν έγιναν αποδεκτές, καθώς το δίκτυο στη Μεσσηνία, θεωρήθηκε προβληματικό. Ο καθένας αντιλαμβάνεται, συνεπώς, την αναστάτωση που έχει επέλθει.

Είναι θεωρώ σαφές, ότι η παρέμβαση αυτή της ΔΕΗ Πάτρας θα έπρεπε να είχε γίνει πριν αποσταλούν οι όροι σύνδεσης στους υποψήφιους αγρότες και όχι 10 μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία, ώστε τουλάχιστον να αποφύγουν οι αγρότες την οικονομική επιβάρυνση που για την υπογραφή σύμβασης (μελετητικός φάκελος, εγγυητική επιστολή, έργο σύνδεσης κλπ.) στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά των 35.000 ευρώ, ποσό υπέρογκο για τις πλάτες των αγροτών που δανείστηκαν και πληρώνουν τόκους. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

1. Να διευκρινιστεί ποια είναι τελικά η χωρητικότητα του δικτύου στη Μεσσηνία και βάσει ποιας απόφασης πρέπει να κινηθούν οι ενδιαφερόμενοι που έχουν επενδύσει σε φωτοβολταϊκά;

2. Επειδή οι παραπάνω ενέργειες της ΔΕΗ, συνιστούν μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεών της, οι οποίες θα έχουν για αυτήν, εύλογα, οικονομικές συνέπειες, με ποιο τρόπο προτίθεται το Υπουργείο να επιλύσει το παραπάνω ζήτημα;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Ξεκινά το πρωτάθλημα της Β' Τοπικής 1ου Ομίλου

Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα της Β' Τοπικής στον πρώτο όμιλο. Σε αυτήν την κατηγορία αγωνίζεται η Νίκη Πλάτης.

Το πρόγραμμα της Β' Τοπικής έχει ως εξής:

Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ Σάββατο 01/10/11 16:30

ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΟΕΣΩΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Σάββατο 01/10/11 16:30

ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ – Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ Σάββατο 01/10/11 16:30

ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ Κυριακή 02/10/11 16:30

Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ – ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ Κυριακή 02/10/11 16:30

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ – Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ Κυριακή 02/10/11 16:30

ΑΠΣ ΑΡΙΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ Κυριακή 02/10/11 19:00




Γιώργος Καραμπάτος: Να μην κατάργηθεί η βραδινή βάρδια τεχνικών της ΔΕΗ στη Μεσσηνία

Επιστολή για τις φήμες που υπάρχουν στην Μεσσηνία γα κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας των τεχνικών της ΔΕΗ απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος στον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.

Ο Γιώργος Καραμποάτος στην επιστολή του αναφέρεται στις μονάδες ελαιουργείων και πυρηνελαιουργείων που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο με ότι κινδύνους υπάρχουν τόσο για την καταστροφή μηχανημάτων όσο και για την υποβάθμιση του προϊόντος απο μια ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος.

Αναλυτικά η Επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,
Αναφερόμαστε στις φήμες για κατάργηση της βραδινής βάρδιας των τεχνικών της ΔΕΗ της περιοχής μας, η οποία στοχεύει –υποτίθεται- στην εξοικονόμηση δαπανών και την οποία πληροφορηθήκαμε με εξαιρετικά μεγάλη ανησυχία.
Αναρωτιόμαστε: Γνωρίζουν οι αρμόδιοι, ότι τα ελαιουργεία και πυρηνελαιουργεία της περιοχής της Μεσσηνίας λειτουργούν σε 24ωρη βάση και επομένως δεν έχουν την πολυτέλεια να παραμείνουν ούτε λεπτό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα; Γνωρίζουν, ότι μία βλάβη κατά τη διάρκεια της νύχτας θα οδηγούσε σε διακοπή της παραγωγής, με αποτέλεσμα:
• την καταστροφή του προϊόντος, που θα βρίσκεται ήδη στα μηχανήματα κατά την εκδήλωση της βλάβης, αλλά και
• την υποβάθμιση του προϊόντος από την καθυστέρηση έκθλιψης του ελαιοκάρπου, που θα παραμένει στα τσουβάλια, με συνέπεια την παραγωγή κατώτερου ποιοτικά τελικού προϊόντος;
Είναι αυτονόητο, ότι οι παραπάνω συνέπειες θα επιδεινώνονται σημαντικά, εάν η βλάβη επέλθει Παρασκευή, Σαββατοκύριακο ή αργία..
Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε αυτονόητο, ότι θα πρέπει κάθε σκέψη για υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου της κατάργησης της βραδινής βάρδιας στη Μεσσηνία να εγκαταλειφθεί πλήρως, εάν δεν θέλουμε στις παράπλευρες απώλειες από την εφαρμογή του να συγκαταλέγεται και η καταστροφή της σημαντικότερης μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, η παραγωγή του ΠΟΠ ελαιολάδου και των λοιπών συναφών προϊόντων, και έμμεσα η πλήρης καταστροφή της ήδη σφοδρά χειμαζόμενης τοπικής οικονομίας.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Βουλευτές παραιτούνται της αποζημίωσης για συμμετοχή σε Επιτροπές της Βουλής

Παραιτούνται της αποζημίωσης για την συμμετοχή τους στις Επιτροπές της Βουλής, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές - μέλη του κόμματος, Αθανάσιος Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Οι τέσσερις βουλευτές γνωστοποίησαν .........

την απόφασή τους με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές, μετά και την πρόσφατη μείωση της αμοιβής τους για τις Επιτροπές, λαμβάνουν το ποσό των 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεκδικεί σύνταξη ο Ψωμιάδης!!!!!!! ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

"Διεκδικώ αυτά που δικαιούμαι. Είμαι στόχος συμφερόντων" καταγγέλει στο Νewsit και ζητά "εκλογές εδώ και τώρα" ενώ αφήνει σαφέστατες αιχμες για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης άνοιξε την καρδιά του στο Newsit και μίλησε για όλα και για όλους.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ
Οπως δήλωσε στο Νewsit o Παναγιώτης ......

Ψωμιάδης "δυστυχώς για μια ακόμη φορά τα παπαγαλάκια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών ενήργησαν προσπαθόντας να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό. Από τη στιγμή που ανέλαβα νομάρχης και ιδιαίτερα περιφερειάρχης τους τελευταίους μήνες μετά την τιμωρία μου, λόγω του ότι δεν έπαιρνα τα λειτουργικά έξοδα και τις αμοιβές της περιφέρειας που δεν ανέρχονται σε πάνω από 3.900 ευρώ εάν δεν κάνω λάθος και όχι 6.000 όπως γράφουν ψευδώς είχε σταματήσει και το μεγαλύτερο μέρος της βουλευτικής μου σύνταξης, τα 2/3 του συνολικού ποσού.

Όμως την περίοδο που εγώ είμαι τιμωρημένος θεωρώ λογικό και νόμιμο να διεκδικήσω και πάλι ολόκληρη τη βουλευτική μου σύνταξη, η οποία ανερχόταν στις 2.700 ευρώ το μήνα και σήμερα είναι πολύ λιγότερο. Δεν καταλαβαίνω που είναι το παράδοξο. Τη σύνταξη τη βουλευτική εγώ την λαμβάνω εδώ και 7 με 8 χρόνια, δεν τη διεκδικώ τώρα, αυτό είναι το όλο θέμα. Απλώς κάποιοι θέλουν να διαμορφώσουν στην κοινωνία ένα κλίμα κατά του Παναγιώτη Ψωμιάδη για μια ακόμη φορά. Οπως μεθοδευμένα υπάρχει ένα σχέδιο εξόντωσης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, όχι σήμερα αλλά εδώ και 10 με 15 χρόνια, το ίδιο συμβαίνει και μαζί μου. Επειδή έχω γίνει στόχος, είμαι στόχοποιημένος από το σύστημα και τον "μεγάλο αδελφό" θεωρόντας πως έτσι θα με λυγίσουν, θα με φιμώσουν, πιστεύοντας ότι εγώ είμαι ένα από τα golden boy της πολιτικής ζωής. Δεν έχουν αντιληφθεί πως είμαι ένα πλατάνι με πολύ βαθιές και δυνατές ρίζες και δεν πρόκειται να με λυγίσουν.
Διεκδικώ αυτά που εγώ έπαιρνα τα προηγούμενα χρόνια, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο".

Απόσπασμά από Newsit

Η δικαίωση του Θοδωρή Σαπέρα και Άλκη Ξύγκα για όσα έλεγε πρίν ένα χρόνο στην πλατεία Φιλιατρών για τον Καλλικράτη.

Tου πρώην Διαχειριστή μας

Ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες ποιες είναι οι πρώτες εφορίες που θα κλείσουν. Μεταξύ των άλλων ήταν και αυτές των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών ο Δημήτρης Κουσελάς είχε πει μια εφορία ανά νομό Τι σύμπτωση??? Οι δυο εφορίες που καταργούνται ενσωματώνονται στην Κυπαρισσία!!!!
Θα υπαχθούμε όλοι μας στην ΔΟΥ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα έλεγε ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών. Τι άλλαξε τώρα και ενσωματώνονται στην ΔΟΥ Κυπαρισσίας?
Να υποθέσουμε παρέμβαση κάποιου όπως πάντα υπέρ της Κυπαρισσίας?????????????

Το ΙΚΑ έκλεισε, η Εθνική υποβαθμίστηκε μέχρι να κλείσει σε ένα χρόνο όπως ακούγεται, και ενσωματώνεται στην Εθνική Κυπαρισσίας...
Ακούστηκε ότι η Εμπορική ψάχνει για κτήριο στην ...........

Κυπαρισσία και να φύγει από τα Φιλιατρά. Κάποιοι μέσα από την τράπεζα το διαψεύδουν. Θα δούμε με τον χρόνο αν αυτό που ακούγεται επαληθευτεί.
Όποια όμως τράπεζα φύγει και όπως δείχνουν τα πράγματα η Εθνική, να πάμε να πάρουμε ότι καταθέσεις έχει ο καθένας από την Εθνική και να πάμε τα χρήματα μας σε άλλη τράπεζα.
Οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών είναι σαν τους βρυκόλακες. Πεθαίνουν μόνο άμα τους αφαιρέσεις χρήμα. Αλλιώς δεν παθαίνουν τίποτα.

Κάποτε.... καλοκαίρι ήταν.... Ένας "Τρελός" Ο Θοδωρής ο Σαπέρας τα έλεγε και τα φώναζε από μικροφώνου στην πλατεία τότε που είχαμε κάνει το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για να γίνει ο Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους και κάποιοι έλεγαν τα δικά τους.

Τελικά μήπως αυτός ο "τρελός" Θοδωρής Σαπέρας έλεγε αυτό που έβλεπε;
Μήπως ο "παλαβός" Θοδωρής Σαπέρας ήξερε κάτι παραπάνω που τα έλεγε τόσο χύμα???
Φίλτατε Θοδωρή οι λέξεις τρελός και παλαβός που χρησιμοποίησα, δεν έχουν πρόθεση να σε θίξουν. Είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούσαν τότε κάποιοι εναντίον σου.
Τελικά ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ. Και αποδείχτηκε ότι όλα αυτά που είπες δεν τα είπες για να πεις ότι μίλησες κι εσύ. Κάτι έβλεπες. Πόσοι θα σε θυμηθούν τώρα Θοδωρή τα λόγια σου...
Και για να είμαι και δίκαιος, δεν τα έλεγες μόνο εσύ, τα έλεγε και ο πρώην Δήμαρχος Αλκης Ξύγκας. Και επειδή είναι καλό να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε, ας θυμηθούμε τι έλεγες τόσο εσύ όσο και ο Άλκης ο Ξύγκας πριν ένα χρόνο περίπου και ας αναλογιστούμε πόσο δίκιο είχατε τότε.





Μήνυμα Αναγνώστη. Μαζέψτε τα σκουπίδια και τα πλαστικά ρεεεεεεεε

Αγαπητοί διαχειριστές του Φιλιατρά News.

Ζητώ την βοήθεια σας για να αναδείξουμε ένα πρόβλημα που υπάρχει στον παλιό δρόμο του Αγρίλη. Αν και το έχω αναφέρει πολλές φορές στον Δήμο, με γράφουν να μην πω που.....
Εχω εξοχικό στον Αγρίλη και λίγο πολύ περνάω από τον παλιό δρόμο (κυρίως όταν έρχομαι από τη πλευρά της Κυπαρισσίας.
Εδω και αρκετό καιρό παρατηρώ σκουπίδια ξύλα και πλαστικά στην άκρη του Δρόμου και κανένας δεν λέει να τα μαζέψει με το φορτηγό του Δήμου.
Μα τόσα χάλια έχουν πια; Τα πλαστικά τα έβγαλαν οι ..........

αγρότες από τα καρπούζια τους τα έβαλαν στην άκρη του Δρόμου πιθανόν για να τα πάρει κάποιος για ανακύκλωση αλλά κανένας δεν έχει φανεί.
Τι θα γίνει με αυτά; Μέχρι πότε ο παλιός δρόμος του Αγρίλη θα είναι χωματερή έτσι όπως τον κατάντησαν;

Βοηθήστε κι εσείς να γίνει κάτι. Μέσα από το πιο δυνατό Μπλόγκ της Μεσσηνίας κάνω έκκληση να γίνει κάτι. Κύριε Αντιδήμαρχε Τάσο Πούλο, σε παρακαλώ πολύ κάνε κάτι. Στείλε αυτοκίνητο να τα μαζέψουνε.
Δήμαρχε, έργο δεν μπορείς να κάνεις λόγω έλλειψης χρημάτων. Το καταλαβαίνω. Τουλάχιστον ρε Κώστα την καθαριότητα να κοιτάξει λίγο ο Δήμος. ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΡΕ ΣΕΙΣ....
Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση στον παλιό Δρόμο του Αγρίλη;

Δείτε τις φωτογραφίες που σας στέλνω και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα.

Απάντηση από το Blog.
Εμείς φίλε, έχουμε τα στοιχεία σου δεν τα βγάζουμε στον αέρα όπως μας ζήτησες, αλλά δημοσιεύουμε το πρόβλημα που μας στέλνεις και σ' ευχαριστούμε. Ελπίζουμε να γίνει κάτι.
Αλλά θα πούμε ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που ο γιατρούλης του κόσμου μας φόρτωσε στην πλάτη μας την Κυπαρισσία.



Πάγκαλος: «Δεν έχω να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει»

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA,o Θεόδωρος Πάγκαλος, είπε ότι ούτε και αυτός έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα. Λόγω των πολλών ακινήτων που έχει στην κατοχή του, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικό χαράτσι 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα..........

πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο», είπε ο κ. Πάγκαλος.

Και όταν ρωτήθηκε εάν δεν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο τι θα κάνει, είπε «δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Επίσης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον των ταξιτζήδων λέγοντας ότι είναι εργοδότες και ότι δεν μπορούν να απεργούν ως εργοδότες την ίδια ημέρα που απεργούν οι μισθωτοί στα ΜΜΜ και διερωτήθηκε πώς η ηγεσία των ταξιτζήδων κάνει απεργία αντιδρώντας σε ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει ψηφίσει η ΝΔ αφήνοντας έτσι υπόνοιες για υποκίνηση από τη Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια ανέφερε για τα συνδικάτα ότι «μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τούς το απαγορεύουν».

Οσο για το «μαζί τα φάγαμε» αυτή τη φορά ο κ. Πάγκαλος επανήλθε κυριολεκτικώς: «Είμαι χοντρός διότι τρώω φτηνά φαγητά, αν έτρωγα τρεις κουταλιές χαβιάρι θα ήμουν αδύνατος».

Το μέτρο των αποδείξεων

Πριν από την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ζήτησε συζήτηση επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Νομίζω ότι πρέπει, εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση, να γίνει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω ότι θα την αποφύγουμε, πιστεύω ότι θην κάνουμε και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο» είπε στο Mega.

«Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή τους, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να το κάνουν και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους» πρόσθεσε.

Για τη λήψη δανείων από τους εταίρους μας ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ντρέπεται για αυτά αλλά χαρακτήρισε όσους λένε να μην πάρουμε δάνειο παράφρονες, ανεύθυνους και εγκληματίες.

Επιπροσθέτως είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που πέτυχε το σχέδιο σωτηρίας της χώρας, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω της οικονομίας.Σχετικά με το πολιτικό μέλλον του ιδίου και της κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά η επανεκλογή του.



tovima.gr

Ο Πάγκαλος «αδειάζει» τον Βενιζέλο για τις αποδείξεις

Σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου άφησε με σημερινές του δηλώσεις ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι το μέτρο των αποδείξεων δεν συζητήθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο πριν γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις τη Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στη .........

πρωινή εκπομπή του Mega, o Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει στο υπουργικό συμβούλιο σχετική ενημέρωση για το μέτρο των αποδείξεων και πρόσθεσε πως «τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί και πρέπει να υπάρξει συζήτηση στο κυβερνών κόμμα σχετικά με το μέτρο».

«Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει κάποια συζήτηση τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος, ενώ τάχθηκε υπέρ της συλλογής των αποδείξεων.

Αναφορικά με την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, ο κ. Πάγκαλος αναγνώρισε πως εάν είχε δοθεί ολοκληρωτική λύση στο θέμα ενδεχομένως να μην υπήρχαν τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, ενώ αρνήθηκε πως υπάρχει διαπληκτισμός μεταξύ των κ. Ρέππα και Ραγκούση. Κατηγόρησε δε τη Νέα Δημοκρατία πως ψηφίζει νόμους στη Βουλή και βάζει τους συνδικαλιστές της να τους υπονομεύσουν με απεργίες.

«Δεν με ενδιαφέρει η επανεκλογή μου, η αγωνία για το πολιτικό κόστος μας έφερε εδώ που φτάσαμε», είπε ενώ εξαπέλυσε και επίθεση κατά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, μετά την απόφασή του να του αφαιρέσει τον τίτλο του επιτίμου δικηγόρου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προχώρησε σε αυτή την απόφαση κάνοντας δεκτή την πρόταση του προέδρού του Γιάννη Αδαμόπουλου.

«Κάποιος που δεν γνωρίζω μου αφαίρεσε έναν τίτλο που δεν ήξερα ότι είχα», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.

Newpost

Νίκας, Καμπόσος, Σμυρνιώτης, η τριάδα της ΠΕΔ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εξελέγη πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Ο πρώτος πρόεδρος του νέου οργάνου έλαβε 12 ψήφους.

Την θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει ..........

ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος με 12 ψήφους επίσης, ενώ γραμματέας εξελέγη ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, συγκεντρώνοντας και αυτός τον ίδιο αριθμό ψήφων.

MoriasNow

Θ. Πάγκαλος: Έχουν εξαντληθεί τα φοροδοτικά όρια της κοινωνίας

Τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ ζήτησε συζήτηση σχετικά με το μέτρο των αποδείξεων, μετά τις αντιδράσεις τις οποίες πυροδοτούν οι προωθούμενες αλλαγές στο ισχύον καθεστώς.

Σύμφωνα με αυτές τις αλλαγές, η συγκέντρωση .........

αποδείξεων δεν «χτίζει» πλέον το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, ενώ στο εξής θα πρέπει οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν, με βάση το σχέδιο που επεξεργάζονται τα στελέχη του υπουργείου, περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγουν την επιπλέον φορολόγησή τους για το ποσό των αποδείξεων που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν.

Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει κάποια συζήτηση και σε κυβερνητικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση, δήλωσε ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Τάχθηκε πάντως υπέρ της συλλογής των αποδείξεων, η οποία, όπως είπε, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

Ναυτεμπορική

Τριπλό σοκ με αποδείξεις, αφορολόγητο και πετρέλαιο

Τριπλό χτύπημα επιφέρει το υπουργείο Οικονομικών στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, μέσω των αλλαγών στη φορολογία, οι οποίες όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων θα ισχύσουν αναδρομικά στα εισοδήματα του 2011!

Το πρώτο σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών περί αποσύνδεσης του μέτρου των αποδείξεων από το αφορολόγητο και η σύνδεση του με το ύψος των εισοδημάτων.
Με δεδομένο, δε, ότι χρησιμοποίησε παράδειγμα .........

με βάση το οποίο προκύπτει ότι θα αναζητείται το 50- 60% του εισοδήματος ως ελάχιστη δαπάνη με αποδείξεις, χιλιάδες φορολογούμενοι κινδυνεύουν με πρόσθετες επιβαρύνσεις στη περίπτωση που δεν καλύπτουν το εν λόγω ποσό! "Θολό" παραμένει το εάν ο συντελεστής συνάρτησης αποδείξεων- εισοδημάτων θα είναι κλιμακωτός αναλόγως του ύψους του εισοδήματος όπως επίσης το ύψος της "ποινής", που σήμερα είναι 10%.

Το δεύτερο σοκ προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι το "κουτσουρεμένο" αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2011, κάτι που σημαίνει ότι με τη ψήφιση της διάταξης οι κρατήσεις φόρου θα είναι αυξημένες, ενώ και η εκκαθάριση των φετινών εισοδημάτων το 2012 θα γίνουν με βάση το νέο πολύ χαμηλό αφορολόγητο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πολύ απλά επιπλέον φόρο τουλάχιστον 700 ευρώ, υπό τη προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει ο χαμηλός συντελεστής 10% και χωρίς να συνυπολογιστούν οι επώδυνες αλλαγές που έρχονται στις φοροαπαλλαγές. Από το σοκ δεν γλίτωσαν ούτε καν οι νέοι και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, καθώς ενώ στη προηγούμενη μείωση του αφορολογήτου είχαν αποφύγει τις επιβαρύνσεις διατηρώντας το όριο των 12.000 ευρώ, το νέο φορολογικό... τσουνάμι τους συμπαρασύρει με αποτέλεσμα το αφορολόγητο τους να περιορίζεται αναδρομικά στις 9.500 ευρώ, φέρνοντας τους επιβαρύνσεις τουλάχιστον 250 ευρώ.

Το τρίτο σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη του σχεδίου για την εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο, καθώς προκύπτει ότι θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο αριθμός των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης. Όπως δήλωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, φέτος τα νοικοκυριά σε Νομούς με ειδικές κλιματολογικές συνθήκες θα υποβάλουν ηλεκτρονικά στο ΚΕΠΥΟ όλα τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων και τον Οκτώβριο του 2012 όταν θα γίνει η εξίσωση των ΕΦΚ, από αυτή τη βάση δεδομένων θα επιλεγούν οι δικαιούχοι κάποιου επιδόματος θέρμανσης. Θα πρέπει, πάντως, να τονιστεί ότι εάν υπάρξουν μόνο γεωγραφικά κριτήρια, όπως υπονόησε ο υπουργός Οικονομικών, τότε θα χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα θα υποστούν απίστευτες επιβαρύνσεις.

Συν τοις άλλοις, όπως επισημαίνουν έμπειροι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, με την εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αντιμετωπίζεται μόνο ένα μικρό μέρος του λαθρεμπορίου καυσίμων, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι το μεγάλο κόλπο γίνεται με το λαθρεμπόριο του ναυτιλιακού πετρελαίου που διατίθεται ατελώς και για το οποίο δεν έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα...

Το κερασάκι στη... τούρτα δεν είναι άλλο από τη ψήφιση του Νέου Τέλους Ακινήτων, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι "φουσκωμένο" την επόμενη χρονιά, καθώς για μια ακόμα φορά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε επί της ουσίας αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως βάση υπολογισμού και του Τέλους.

iefhmerida

Οι αποδείξεις που χρειάζεστε για την εφορία

Από την Τρίτη 3 Μαΐου, μέχρι τις 31 του ίδιου μήνα, θα διαρκέσει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ήδη έχουν ξεκινήσει να μετρούν τις αποδείξεις που μάζεψαν το προηγούμενο έτος, με στόχο να «χτίσουν» το αφορολόγητο, αλλά και να πετύχουν έκπτωση από το εισόδημα ή τον φόρο.

Μετρούν όλες οι αποδείξεις, εκτός από τις παρακάτω: .........

Τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αγορά κρατικών λαχείων, συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, εισιτήρια για κάθε είδους μεταφορές (μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία, τραμ, ηλεκτρικός, προαστιακός, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, πλοία, αεροπλάνα κτλ.), αγορά αυτοκινήτου, ακινήτου, μοτοσικλέτας, σκάφους αναψυχής κτλ., δαπάνες που έγιναν στο εξωτερικό αλλά και οι αποδείξεις που δηλώνονται ξεχωριστά στη φορολογική δήλωση και μειώνουν τον φόρο ή το εισόδημα όπως είναι για παράδειγμα οι ιατρικές δαπάνες, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα ζωής, ενοίκιο πρώτης κατοικίας, δίδακτρα φροντιστηρίων, δικηγορικές δαπάνες, καταβολή διατροφή κτλ.

Σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο

*για ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000 δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών

*όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες και μέχρι 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια, ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών

*όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.

Οι αποδείξεις θα μπαίνουν σε κλειστό φάκελο που θα αποστέλλεται στην εφορία και στον οποίο θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο, και ο ΑΦΜ, ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό ποσό.

Όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις, θα κρατούν τις αποδείξεις και εφόσον τους ζητηθεί θα τις παραδίδουν στην εφορία για έλεγχο.

Βήματα για την κατάθεση των αποδείξεων

Πρώτο βήμα

Αρχικά, πάρτε στυλό και ξαναγράψτε τις αποδείξεις που έχουν σβηστεί, αν βέβαια μπορείτε να διακρίνετε έστω και αχνά τα στοιχεία τους. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, πετάξτε τες, καθώς δεν θα τις αναγνωρίσει η εφορία.

Αθροίστε τόσο τον αριθμό των αποδείξεων όσο και την αξία τους. Και κυρίως μην κάνετε λάθος και ξεχάσετε να βάλετε αποδείξεις που αναγνωρίζονται από την εφορία.

Αξία αποδείξεων ανάλογα με το ατομικό εισόδημα σε ευρώ

Εισόδημα Δαπάνες

6000 0

7000 700

8000 800

9000 900

10000 1000

11000 1100

15000 2100

18000 3000

19000 3300

20000 3600

22000 4200

24000 4800

27000 5700

28000 6000

30000 6600

34000 7800

35000 8100

39000 9300

40000 9600

43000 10500

44000 10800

47000 11700

48000 12000

Πώς/πού υποβάλλονται

Σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια για τη φορολογία του εισοδήματός του ΔΟΥ. Στο φάκελο θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, ο ΑΦΜ του υπόχρεου, ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό ποσό αυτών. Για την αναγνώριση των αποδείξεων απαιτείται να διακρίνεται η επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, ο ΑΦΜ αυτής, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό.

Χρήσιμες πληροφορίες

1. Αν το εισόδημά σας είναι μέχρι 6.000 ευρώ δεν χρειάζεται να προσκομίσετε καμία απόδειξη.

2.Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ διατηρείται μόνο αν προσκομίσετε τις αποδείξεις αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών ανάλογα με το ύψος του καθαρού φορολογητέου εισοδήματός σας.

3. Για εισόδημα από 6.001 έως 12.000 ευρώ απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων ίσων με το 10% του εισοδήματος. Δηλαδή, για εισόδημα 7.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις 700 ευρώ, για το εισόδημα των 8.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις 800 ευρώ κ.ο.κ.

4. Αν το εισόδημά σας είναι πάνω από 12.000 ευρώ για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ προσκομίζετε το 10% σε αποδείξεις και για το επιπλέον εισόδημα το 30% σε αποδείξεις. Για παράδειγμα αν έχετε εισόδημα 15.000 ευρώ για τα πρώτα 12.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις αξίας 600 ευρώ και για τα υπόλοιπα 3.000 ευρώ άλλες 900 ευρώ, δηλαδή σύνολο σε αποδείξεις αξίας 1.500 ευρώ.

5. Οι αποδείξεις λογίζονται κατ’ άτομο, καθώς φορολογήστε για το ατομικό σας εισόδημα και όχι για το οικογενειακό. Αν έχετε εισόδημα 23.000 ευρώ και η σύζυγος έχει 20.000 ευρώ προσκομίζετε αποδείξεις 4.500 ευρώ για εσάς και 3.600 ευρώ για τη σύζυγο, δηλαδή σύνολο αποδείξεων 8.100 ευρώ. (όχι αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ που απαιτούνται για εισόδημα 43.000 ευρώ όσο και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του παραδείγματος). Σε καμία περίπτωση οι αποδείξεις ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ με βάση το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

6. Το ποσό των δαπανών μερίζεται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το εισόδημα του καθενός, που δηλώνεται με την αρχική δήλωσή τους και φορολογείται με τις γενικές διατάξεις.

7. Σε περίπτωση που κάποιος σύζυγος καλύπτει το αφορολόγητο, προβλέπεται και μεταφορά ποσού δαπανών από τον έναν σύζυγο στον άλλο.

8. Οι αποδείξεις που προσκομίζετε φθάνουν μέχρι τα 12.000 ευρώ κατ’ άτομο ή τα 24.000 ευρώ κατά οικογένεια.

9. Το ποσό των απαιτούμενων αποδείξεων παραμένει σταθερό στα 12.000 ευρώ ατομικά ακόμα και όταν το εισόδημα είναι πάνω από 48.000 ευρώ.

10. Μπορείτε να προσκομίσετε και επιπλέον αποδείξεις μέχρι 15.000 ευρώ κατ’ άτομο ή 30.000 ευρώ κατά οικογένεια. Προσοχή όμως, μη βρεθείτε αντιμέτωποι στο μέλλον με απώλεια τεκμηρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει πως η αξία των αποδείξεων δεν αυξάνει ανάλογα την τεκμαρτή δαπάνη. Κι αν στο μέλλον επέλθει έμμεση αύξηση; Τι θα γίνει στην περίπτωση που επικαλεστείτε εισοδήματα παρελθόντων οικονομικών ετών για την κάλυψη τεκμαρτής δαπάνης ή «πόθεν έσχες»;

Κατά τις διαβεβαιώσεις των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών δεν πρόκειται η αξία των αυξήσεων (τόσο των οικογενειακών όσο και αυτών που εκπίπτουν με ειδικό τρόπο) να περιορίσει το εισόδημα που απομένει και το οποίο θα χρειαστείτε για να καλύψετε τυχόν δαπάνες. Διάταξη που “αύριο” μπορεί να αλλάξει και να οδηγήσει σε μείωση των εισοδημάτων παρελθόντων οικονομικών ετών, με κίνδυνο να μην μπορείτε να μένετε έκθετοι ως προς το «πόθεν έσχες».

11. Οι αποδείξεις για το μπόνους φόρου φτάνουν μέχρι τα 3.000 ευρώ κατ’ άτομο, καθώς καλύπτουν τη διαφορά του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ και του ανώτατου ύψους αποδείξεων 15.000 ευρώ. Για παράδειγμα, αν έχετε εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις αξίας 3.600 ευρώ για να καλύψετε το αφορολόγητο. Αν θέλετε να έχετε και το μπόνους των 3.000 ευρώ προσκομίζετε αποδείξεις συνολικής αξίας 6.600 ευρώ.

12. Οι πρόσθετες αποδείξεις 3.000 ευρώ το άτομο ή 6.000 ευρώ η οικογένεια σας δίνει μπόνους φόρου ίσο με το 10% της αξίας των αποδείξεων. Για παράδειγμα, αν προσκομίσετε πρόσθετες αποδείξεις 2.000 ευρώ θα έχετε μπόνους, δηλαδή μείωση φόρου άλλα 200 ευρώ.

Πέναλτι φόρου

13. Αν δεν προσκομίσετε τις αποδείξεις που απαιτούνται βάσει του εισοδήματος για τη διατήρηση του αφορολογήτου τότε έχετε πέναλτι φόρου. Η επιβάρυνση φθάνει στο 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπονται. Για παράδειγμα, αν έχετε εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις 3.600 ευρώ. Αν προσκομίσετε μόνο 1.600 ευρώ, τότε για τις υπόλοιπες 2.000 ευρώ θα επιβαρυνθείτε με πρόσθετο φόρο 10%, ήτοι 200 ευρώ.

14. Οι αποδείξεις μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε δαπάνη πραγματοποιήσατε το 2010 για την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών.

Ποιες είναι οι επιπλέον αποδείξεις που αναγνωρίζονται;

15.Αναγνωρίζονται ακόμα και αποδείξεις ή ειδικά στοιχεία από παροχή υπηρεσιών, όπως ΕΛΤΑ ή εταιρειών κούριερ ή πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών για αμοιβή παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλιστρα οχημάτων, συνδρομές εφημερίδων ή περιοδικών.

Επιμερισμός κοινοχρήστων

16. Εκπίπτουν και οι κάθε είδους δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των κοινόχρηστων χώρων. Και από αυτές εξαιρούνται οι δαπάνες για λογαριασμούς ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης.

Οι κοινόχρηστες δαπάνες επιμερίζονται στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών. Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας εκδίδει και χορηγεί σε κάθε συνιδιοκτήτη ή ενοικιαστή κατά περίπτωση (ανάλογα με το ποιον βαρύνει η δαπάνη αυτή) συγκεντρωτική κατάσταση των ετήσιων δαπανών της πολυκατοικίας, στην οποία εμφανίζεται το ποσό των κοινόχρηστων δαπανών που λαμβάνονται υπ’ όψιν για την κάλυψη του αφορολόγητου ποσού.

Από την κατάσταση προκύπτει αναλυτικά το είδος της δαπάνης, αριθμός τιμολογίου ή απόδειξης λιανικής πώλησης, τιμολογίου ή απόδειξης παροχής υπηρεσιών, ποσό δαπάνης, καθώς και κατανομή του συνόλου των δαπανών αυτών στον κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο κατά περίπτωση, ανάλογα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας στους κοινόχρηστους χώρους.

Αντίγραφο της συγκεντρωτικής κατάστασης συνυποβάλλεται από κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο, κατά περίπτωση, μαζί με τις λοιπές αποδείξεις δαπανών και το αναγραφόμενο ποσοστό δαπάνης συναθροίζεται με τις λοιπές δαπάνες που καλύπτουν το αφορολόγητο ποσό.

Τα πρωτότυπα των δικαιολογητικών στοιχείων των κοινόχρηστων δαπανών διαφυλάσσονται από το διαχειριστή της πολυκατοικίας.

Όταν τελειώσει η διαδικασία, τι κάνετε τις αποδείξεις;

Aφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των αποδείξεων, τις κρατάτε σπίτι σας σε περίπτωση που υποβάλετε ηλεκτρονικά (ο ίδιος ή ο λογιστής) τη δήλωση και τις παραδίδετε αν σας ζητηθούν σε τυχόν δειγματοληπτικό έλεγχο.

ΒΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

1. Σημειώστε το ετήσιο δηλωθέν εισόδημά σας, σύμφωνα με τη βεβαίωση αποδοχών / συντάξεων που σας αποστέλλεται από τον εργοδότη σας.

2. Εάν το εισόδημα είναι μέχρι 12.000 ευρώ πολλαπλασιάστε το με 10%. Το ποσό που προκύπτει είναι αυτό που πρέπει να συγκεντρώσετε για να εξασφαλίσετε το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

3. Εάν το εισόδημά σας ξεπερνά τις 12.000 ευρώ τότε προχωρήστε σε δύο υπολογισμούς και προσθέστε τα ποσά. Πολλαπλασιάστε τις 12.000 ευρώ με 10% και το ποσό που μένει μέχρι το εισόδημά σας πολλαπλασιάστε το με 30%. Αθροίστε τα δύο ποσά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ετήσιο δηλούμενο εισόδημα του υπόχρεου: 20.000 ευρώ Ετήσιο δηλούμενο εισόδημα της συζύγου: 13.000 ευρώ. Οικογενειακό: 33.000 ευρώ. Απαιτούμενο ποσό αποδείξεων του υπόχρεου: (12.000Χ10%) +(8.000Χ30%) = 1.200+2400 = 3.600 ευρώ Απαιτούμενο ποσό αποδείξεων της συζύγου: (12.000Χ10%) + (1.000Χ30%) = 1.200+300 = 1.500 Αφορολόγητο ποσό φορολογουμένου: 12.000 ευρώ, της συζύγου (12.000 ευρώ) Σύνολο αποδείξεων για την οικογένεια: 5.100 ευρώ.

News247.gr

Στη δημοσιότητα φωτογραφία του νεκρού Μάικλ Τζάκσον [ VIDEO ]

Το άψυχο κορμί του Μάικλ Τζάκσον, μόλις λίγες ώρες μετά το θάνατό του, απεικονίζεται σε φωτογραφία που παρουσιάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του γιατρού του τραγουδιστή.

Η δίκη του γιατρού Κόνραντ Μάρεϊ, .......

ο οποίος κατηγορείται για φόνο εξ αμελείας επειδή χορήγησε το φάρμακο που προκάλεσε το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας και αναμένεται να ρίξει φως στις τελευταίες ώρες του «Βασιλιά της ποπ», και στο ρόλο που έπαιξε ο γιατρός στο θάνατό του.

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι αποδείξεις θα δείξουν ότι ο Μάικλ Τζάκσον όντως άφησε τη ζωή του στα χέρια του Κόνραντ Μάρεϊ. Ήταν λάθος του να του δείξει εμπιστοσύνη».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Μάρεϊ δήλωσε ότι ο τραγουδιστής «ενήργησε εν αγνοία του γιατρού, χωρίς την άδεια του, αντίθετα με τις συμβουλές του και αυτό που έκανε προκάλεσε το θάνατό του». Μάλιστα, παρουσίασε και ένα ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο Τζάκσον ακούγεται να λέει: «Πρέπει να είμαι εκπληκτικός. Όταν ο κόσμος θα φεύγει από το σόου μου, θέλω να λένε: δεν έχω ξαναδεί τίποτα τέτοιο στη ζωή μου. Είναι εκπληκτικό. Είναι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής στον κόσμο. Θα πάρω τα λεφτά, ένα εκατομμύριο παιδιά, παιδικό νοσοκομείο, το μεγαλύτερο του κόσμου: Νοσοκομείο Παίδων Μάικλ Τζάκσον».

Στην περίπτωση που ο Μάρεϊ καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.



Champions League Ολυμπιακός - Arsenal στην ΝΕΤ (21:45)

Με πίστη ότι μπορεί να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα Ο ΟΛυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (21:45) την Αρσεναλ, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει στη διάθεσή του, τον Άριελ Ιμπαγάσα, ο οποίος έδειξε ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, ενώ έδειξε και κάποιες από τις σκέψεις του για την 11άδα.

Σίγουροι θεωρούνται 10 ποδοσφαιριστές, οι.........

Κοστάντσο, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Αμπντούν, Τζεμπούρ και Μιραλάς, με τους Χολέμπας και Αβραάμ Παπαδόπουλο να διεκδικούν μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Σε περίπτωση που προτιμηθεί ο Χολέμπας, τότε ο Μαρκάνο θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας, ενώ στην περίπτωση που ξεκινήσει ο Αβραάμ, τότε ο Ισπανός αμυντικός θα παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στις εξέδρες του «Emirates Stadium» αναμένεται να δώσουν το «παρών» περισσότεροι από 2.000 «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι, προκειμένου να βοηθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους τον Ολυμπιακό, στην προσπάθεια που θα κάνει για θετικό αποτέλεσμα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ