Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κόψατε το ρεύμα μετά τις 17/9; - Θα πληρώσετε το χαράτσι

Δεν πρόκειται εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων όσοι διέκοψαν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου την παροχή ρεύματος σε ακίνητα.

Το δήλωσε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας.

«Η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για ..........

τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπίτζας.

Ο ίδιος είπε ότι οι αιτήσεις διακοπής ρεύματος έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας τις 80 ημερησίως.

Υπουργείο παιδείας: Διευκρινίσεις για το νέο ηλεκτρονικό πάσο

Ανακοίνωση σχετικά με τη ηλεκτρονικό Πάσο των φοιτητών εξέδωσε σήμερα ο μεσημέρι το υπουργείο παιδείας για κάποια αναληθή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Το Φιλιατρά News ως πιστοποιημένο blog από το Υπουργείο Παιδείας έλαβε την ενημέρωση που εξεδόθη την οποία και σας παρουσιάζει:

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του .........

Υπουργείου Παιδείας για το νέο ηλεκτρονικό πάσο στους φοιτητές υπήρξαν δημοσιεύματα, σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, με ανακριβή στοιχεία, που οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα. Ως εκ τούτου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι :
• Δεν διενεργήθηκε διαγωνισμός από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την εκτύπωση των φοιτητικών πάσο.
• Δεν υπήρξε συμφωνία του Υπουργείου με το δίκτυο καταστημάτων «Γερμανός» για τη διανομή των πάσο.

Η αλήθεια έχει ως εξής:
Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διενήργησε μειοδοτικό διαγωνισμό με κύριο ζητούμενο πρωτίστως τη χαμηλότερη τιμή και δευτερευόντως το μεγαλύτερο δίκτυο σημείων διανομής σε όλη την Ελλάδα.

Νικητής του διαγωνισμού υπήρξε η ΕΒΕΚ ΑΕΒΕ - Ελληνική Βιομηχανία Έξυπνων Καρτών (κάρτες κινητών, τηλεκάρτες, κάρτες εισόδου). Η ΕΒΕΚ έχει ως υπεργολάβο το δίκτυο καταστημάτων «Γερμανός», μέλος του Ομίλου ΟΤΕ.

Η αλήθεια για την ελεγχόμενη χρεωκοπία

Δέκα ερωτήσεις - απαντήσεις για το νέο περιβάλλον που θα προκύψει, αν προχωρήσει, και τις συνέπειες για τη χώρα και τους Έλληνες.

Με την ελληνική οικονομία να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και την Ευρώπη να μιλά ανοικτά, πλέον, για το ενδεχόμενο ελεγχόμενης χρεωκοπίας της Ελλάδας μέσω μιας σκληρής αναδιάρθρωσης του χρέους, η Realnews έθεσε 10 ερωτήματα σε οικονομολόγους και παράγοντες της αγοράς με στόχο να χαρτογραφηθούν το νέο περιβάλλον που θα προκύψει και οι συνέπειες αυτής της πράξης για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.

Αναλυτικά: .........

1. Πώς θα γίνει η ελεγχόμενη χρεωκοπία;

Το σχέδιο που εξελίσσεται για την Ελλάδα προβλέπει το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, δηλαδή θα διαγραφεί χρέος ύψους 170 δισ. ευρώ! Το θετικό για τη χώρα, σε αντίθεση με τον ακαριαίο θάνατο της ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας, είναι ότι η ελεγχόμενη θα γίνει με την Ελλάδα στο ευρώ και υπό τον πλήρη έλεγχο των θεσμικών οργάνων της ευρωζώνης.

2. Ποιοι θα χάσουν από το κούρεμα της τάξης του 50% και την ελεγχόμενη χρεωκοπία;

Οι τράπεζες εντός και εκτός συνόρων και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ουσιαστικά, θα υποστούν ζημία ίση με το 50% της αξίας των ομολόγων που διαθέτουν. Οι ζημίες θα είναι πραγματικές, δηλαδή πρέπει να περάσουν στους ισολογισμούς τους και τόσο οι τράπεζες όσο και τα ταμεία θα χρειαστούν στήριξη πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο, η στήριξη θα προέλθει από τα κεφάλαια του Εκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας της ευρωζώνης (EFSF), οι τράπεζες θα ανακεφαλαιωθούν όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία.

3. Ποια θα είναι τα οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο;

Η Ελλάδα θα χρωστά τα μισά, με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά οι τόκοι, τα χρεολύσια και το χρέος να είναι διαχειρίσιμο. Εφόσον, μάλιστα, η οικονομία παράξει πλεόνασμα, λογικά θα είναι σε θέση να μειώνει και μέρος του κεφαλαίου.

4. Ποιο θα είναι το τίμημα αυτής της πράξης;

Για να «κουρέψουν» ελεγχόμενα εντός του ευρώ το χρέος κατά 50%, το τίμημα που θα πληρώσει η χώρα και οι πολίτες της είναι η υποτίμηση κατά 50% του βιοτικού επιπέδου. Διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει και θα αποτυπωθεί με ακρίβεια στο Μνημόνιο 3. Επί της ουσίας, το χρέος που θα κουρευτεί δεν έχει ισόποσο αντίκτυπο σε ΑΕΠ και αποτελεί μία φούσκα δανεισμού, άρα το βιοτικό μας επίπεδο θα πέσει στις δυνατότητες του ΑΕΠ της χώρας.

5. Τι επίπτωση θα έχει στους μισθούς και τις συντάξεις;

Το πρώτο δυνατό βήμα έγινε με τις εξαγγελίες των τελευταίων μέτρων. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειωθούν έως και 50%, όπως και ο δημόσιος τομέας. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα στηριχθούν από τον EFSF και θα περιορισθεί δραστικά ο αριθμός τους.

6. Τι θα γίνει με τις καταθέσεις;

Η ελεγχόμενη χρεωκοπία εντός του ευρώ εγγυάται τις καταθέσεις, καθώς οι τράπεζες θα περάσουν στον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF), θα ανακεφαλαιωθούν και δεν υπάρχει φόβος για τις καταθέσεις.

7. Τι θα γίνει με τα δάνεια;

Μολονότι οι μισθοί θα περιορισθούν έως και 50%, το ύψος του δανείου θα παραμείνει το ίδιο, ανάλογα με την προτέρα οικονομική κατάσταση. Οι τράπεζες, ωστόσο, συντονισμένα θα κληθούν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις ακόμη και ενήμερων δανείων, με μείωση του ύψους της μηνιαίας δόσης, επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, προκειμένου να μη «σκάσουν» από την αδυναμία των δανειοληπτών να πληρώσουν τις δόσεις τους.

8. Τι θα γίνει με τις τιμές των ακινήτων;

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, μετά την ολοκλήρωση της ελεγχόμενης χρεωκοπίας, θα υπάρξει σημαντική μείωση στις τιμές των ακινήτων. Δεν αποκλείεται, όπως υπογραμμίζουν, η μείωση να φθάσει και το 50%. Και επειδή οι κρίσεις κρύβουν ευκαιρίες, ο έχων μετρητά θα μπορεί να αγοράσει σε χαμηλές τιμές. Το οξύμωρο στην περίπτωση των κατοικιών είναι ότι η πλειονότητά τους έχει αποκτηθεί με στεγαστικά δάνεια και ο ιδιοκτήτης θα βλέπει αφενός την αξία του σπιτιού του να πέφτει, αφετέρου το ύψος του δανείου να είναι πολύ υψηλότερο αυτής.

9. Τι θα γίνει με τις τιμές των προϊόντων και αγαθών;

Η αγορά εκτιμούν ότι θα ευθυγραμμισθεί με το βιοτικό επίπεδο των καταναλωτών. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων οδηγεί αυτόματα σε αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης. «Επειδή, όμως, οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται με βάση το κέρδος, έτσι θα προχωρήσουν αναπόφευκτα και σε μείωση των τιμών, προκειμένου όσες δύναται να επιβιώσουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

10. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο λιανεμπόριο;

Πλήθος μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εκτιμάται ότι δεν θα αντέξουν. Ήδη τα λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις είναι δεκάδες χιλιάδες και το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί. Με κυνικό τρόπο γνωστός οικονομολόγος αναφέρει στην «R» ότι «μετά τη δεκαετία του ’70, εξαιτίας της διαστρωμάτωσης της κοινωνίας, όσοι δεν μπορούσαν να διοριστούν στο Δημόσιο άνοιγαν ένα μαγαζάκι. Σε καμία δυτική πρωτεύουσα, π.χ., Λονδίνο, Ρώμη κ.α., δεν υπάρχουν τόσο μικρά μαγαζιά». Εφόσον, λοιπόν, περιοριστεί το βιοτικό επίπεδο, θα περιοριστεί και το λιανεμπόριο, σε αντίθεση με τις μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες θα μπορούν να επιβιώσουν δίνοντας ελκυστικές τιμές.

Στα δικαστήρια για τα... εσώρουχα στην Αμαλιάδα

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ 50χρονης επαγγελματίας στην Αμαλιάδα και της πρώην οικιακής βοηθού της και, όπως όλα δείχνουν, το θέμα θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς η πρώτη κατηγορεί τη δεύτερη ότι της έκλεβε τα στρινγκ!

Το πρωτοφανές περιστατικό έχει φθάσει να συζητιέται ακόμη και στην Πάτρα και όλοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να φθάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες, καθώς αναμένεται να ακουστούν πολλά "πιπεράτα".

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 50χρονη .........

κατηγορεί την πρώην οικιακή βοηθό της και για δυσφήμηση, αφού όπως ισχυρίζεται η οικιακή βοηθός διέδιδε διάφορα για την εργοδότη της, τόσο για τις επιλογές της στα εσώρουχα, όσο και για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις!

patrisnews

Σύγχρονο ηλεκτρονικό πάσο για τους φοιτητές

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται, από σήμερα, η διαδικασία υποβολής αίτησης για το φοιτητικό πάσο. Σκοπός του ηλεκτρονικού πάσο είναι ο εκσυγχρονισμός του τρόπου διανομής και της μορφής του πάσο, καθώς και ο εξορθολογισμός του συστήματος, ώστε οι δικαιούχοι - και μόνο αυτοί - να λαμβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση........

του υπουργείου Παιδείας, διευκολύνονται οι γραμματείες των τμημάτων από μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία πολλές φορές κατέληγε να «ανατίθεται» στις φοιτητικές παρατάξεις.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, εκτυπώθηκαν πάνω από 650.000 δελτία ειδικού εισιτηρίου. Στα Ιδρύματα στάλθηκαν περίπου 505.000 πάσο επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς τους με πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Είναι προφανές ότι ο αριθμός των δελτίων που διανεμήθηκαν δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στους πραγματικούς δικαιούχους με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων, του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

Το σύνολο των φοιτητών πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου (προπτυχιακοί ως και τα ν+2 έτη σπουδών, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες), που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των Ιδρυμάτων, είναι ενεργοί και δικαιούνται πάσο ανέρχεται σε 364.380. Συνεπώς εκδόθηκαν 140.000 περισσότερα πάσο.

Με βάση τους υπολογισμούς του ΟΑΣΑ, κάθε δελτίο ειδικού εισιτηρίου επιφέρει ένα σημαντικό κόστος. Επομένως, η χορήγηση του πάσο σε χιλιάδες μη δικαιούχους, επιφέρει ζημία στα ΜΜΜ αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που δαπανούσαν τα Ιδρύματα μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, ανταποδοτικές υποτροφίες κτλ.).

Τι κερδίζει ο φοιτητής με το νέο πάσο;

Όπως αναφέρει το υπυοργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του, τα οφέλη για τον φοιτητή είναι πολλαπλά. Συγκεκριμένα:

· Δεν επιβαρύνεται με τα έξοδα των έντυπων φωτογραφιών. Η φωτογραφία μπορεί να προέλθει από οποιαδήποτε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο. Το κόστος παραλαβής για τον φοιτητή είναι 2,46 ευρώ.

· Μπορεί να πραγματοποιεί την αίτηση του ηλεκτρονικά, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία στην γραμματεία του τμήματός του.

· Μπορεί να παραλαμβάνει το πάσο σε σημεία διανομής που τον εξυπηρετούν καλύτερα, ακόμα και αν αυτά δεν είναι κοντά στο Ίδρυμα όπου σπουδάζει. Σε κάθε περίπτωση ο φοιτητής ειδοποιείται μέσω email και κινητού τηλεφώνου για την παραλαβή του πάσο.

· Το νέο πάσο έχει τα τελευταία σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας: δεν μπορεί να αντιγραφεί και είναι ανθεκτικό στη χρήση.

· Στο νέο πάσο τα στοιχεία του δικαιούχου αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες. Με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες προς φοιτητές άλλων χωρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση νέων καρτών.

· Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για τη χορήγηση του πάσο θα είναι δυνατή η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών προς τους φοιτητές τόσο από τα ιδρύματα και την πολιτεία (πρόσβαση σε εστίες, σίτιση, βιβλιοθήκες κτλ.) όσο και από ιδιώτες.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, αρκεί να μην είναι ήδη κάτοχοι τίτλου για τον κύκλο σπουδών με βάση τον οποίον αιτούνται και να μην έχουν ξεπεράσει τα κανονικά έτη σπουδών.

Realnews

Παπακωνσταντίνου: Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το νόμο σε όποιον εμποδίσει την είσπραξη του τέλους στα ακίνητα

Απαραίτητη για την επιβίωση της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη διαδικασία για την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνουν στέλνοντας σαφές μήνυμα στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που έχει προαναγγείλει την παρεμπόδιση της διαδικασίας διεμήνυσε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί με βάση το νόμο για όποιον επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει μια Επιχείρηση, που δεν ανήκει στα σωματεία, για να σταματήσει μια διαδικασία απαραίτητη για την επιβίωση της χώρας.

«Η ΔΕΗ εισπράττει τέλη επί δεκαετίες», ........

ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Όταν η χώρα πρέπει να πάρει μέτρα για να πάρει την επόμενη δόση, να μη χρεοκοπήσει και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, τότε τα σχόλια αδικούν την προσπάθεια».

Όσο για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ για το 2012, σημείωσε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά εξάλλου τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο υπουργός γνωστοποίησε ότι εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους φορείς της αγοράς για να συζητηθεί το ύψος του τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και οι εγγυημένες τιμές απορρόφησης της "πράσινης" ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Παρά την κρατική εγγύηση των τιμών απορρόφησης της "πράσινης" ενέργειας τα επόμενα 20 χρόνια, υπάρχει δυσκολία χρηματοδότησης των επενδύσεων και για το λόγο αυτό αναζητώνται λύσεις μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στο σχέδιο «Ήλιος» για την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά είπε ότι θα συζητηθεί κατά την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο.

Μάλιστα, όπως είπε, το ΥΠΕΚΑ βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τα Υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξεύρεση των εκτάσεων (έως 200.000 στρέμματα) που θα μισθωθούν για την εγκατάσταση των μονάδων. Παράλληλα, με την αναθεώρηση του ΓΟΚ εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση φωτοβολταϊκών σε ορισμένες κατηγορίες νέων κτιρίων.

ΙΚΑ: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων

Έκκληση σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί ,να το πράξουν άμεσα, απηύθυνε ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονικό όριο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΪ .........

σημείωσε ότι όποιος δεν απογραφεί, σε καμία περίπτωση, δεν χάνει το δικαίωμα της σύνταξης, αλλά θα αργήσει να πληρωθεί την επόμενη φορά και γι' αυτό κάλεσε αυτούς που δεν θα προλάβουν τη διορία, να σπεύσουν για απογραφή το συντομότερο δυνατό, τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου.
Τόνισε ότι τα μόνα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την απογραφή είναι να μεταβεί ο δικαιούχος στο υποκατάστημα της Τράπεζας, από όπου λαμβάνει τη σύνταξη, με την ταυτότητά του και πρόσφατο σημείωμα της σύνταξης. Αν δεν μπορεί ο ίδιος ο δικαιούχος, έχει τη δυνατότητα να ορίσει πληρεξούσιο, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις (όταν κάποιος είναι ανάπηρος και βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή) μπορεί να επικοινωνεί με το ΙΚΑ και θα απογράφεται στο σπίτι του από υπάλληλο της υπηρεσίας.

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

Αναφερόμενος σε όσους εισπράττουν συντάξεις «μαϊμού», δηλαδή συντάξεις ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, είπε ότι τα χρήματα θα ζητηθούν πίσω από αυτούς που τα εισέπρατταν, ακόμα και μέσα από τη δικαστική οδό, αν χρειαστεί. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να μη διεκδικήσουμε τα χρήματα του ελληνικού λαού και του Ταμείου», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμη ότι το ΙΚΑ έχει καταφέρει να μειώσει την εισφοροδιαφυγή, έχει μειώσει τα έξοδα και έχει εξοικονομήσει περίπου 60 εκατ. ευρώ από την περικοπή της σπατάλης στα φάρμακα.
Σημείωσε δε ότι στόχος είναι η εξοικονόμηση 100 - 150 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση, ώστε να αντισταθμίζονται οι απώλειες του ταμείου από την αύξηση της ανεργίας και άρα τη μείωση των εισφορών.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Να επανεξεταστεί η αναστολή λειτουργίας του Τελωνείου Πύλου

Το Τελωνείο Πύλου λειτουργεί ως Τελωνείο Β’ Τάξης και πάντα λειτουργούσε στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Από το λιμάνι του Ναβαρίνου περνούσαν και περνούν πολλά καράβια που εκφορτώνουν ή παραλαμβάνουν ανταλλακτικά, πραγματοποιούν αλλαγές πληρωμάτων, παραλαμβάνουν τροφοεφόδια, κάνουν επιτόπου επισκευές – συντηρήσεις και γενικά υπάρχουν συναλλαγές που τονώνουν την τοπική και εθνική οικονομία.

Επιπλέον, στην Πύλο υπάρχουν πλοηγοί, σωματείο ........

φορτοεκφορτωτών, σωματείο λεμβούχων, ναυτικά πρακτορεία και άλλα επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση με την κίνηση στο λιμάνι, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, φορτηγά, ταξί κλπ. Στον Δήμο Πύλου – Νέστορος υπάρχει η τουριστική επένδυση της COSTA NAVARINO στην ΠΟΤΑ, μέρος της οποίας είναι και η μαρίνα της Πύλου όπου καταπλέει πλήθος σκαφών. Περαιτέρω, από το, σε μικρή απόσταση, Τελωνείο Κυπαρισσίας εξάγονται γεωργικά προϊόντα προς τρίτες χώρες που επιφέρουν συνάλλαγμα και ενισχύουν τις εξαγωγές. Σε όλα αυτά, το Τελωνείο Πύλου δεν έχει καμία εισπρακτική δραστηριότητα, αλλά χωρίς την παρουσία του όλος αυτός ο κύκλος οικονομικής δραστηριότητας θα έφευγε από τον τόπο. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών

Προτίθεται το Υπουργείο να επανεξετάσει την αναστολή λειτουργίας του Τελωνείου Πύλου;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Παρέμβαση Κουσελά σε Παπουτσή για την ενίσχυση της αστυνόμευσης με τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επισκέφτηκε σήμερα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή. Ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τον Υπουργό για την έξαρση των ληστειών και για τη σοβαρή αύξηση της εγκληματικότητας στο νομό Μεσσηνίας. Ζήτησε να λειτουργήσει άμεσα το Τμήμα Μεταγωγών στην Καλαμάτα, η λειτουργία του οποίου θα απελευθερώσει σημαντικό αριθμό αστυνομικών που σήμερα απασχολούνται στη φύλαξη, στη μεταγωγή και στην επαναμεταγωγή κρατουμένων και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης.

Ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τον Υπουργό ότι η δημιουργία ...........

του συγκεκριμένου Τμήματος Μεταγωγών έχει δρομολογηθεί εδώ και μήνες. Ειδικότερα, έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία 6 Τμημάτων Μεταγωγών σε όλη την Ελλάδα, ενώ από τον Φεβρουάριο είχαν εξασφαλιστεί τα σχετικά κονδύλια από το Υπουργείο Οικονομικών, όταν ο ίδιος ο κ. Κουσελάς ήταν Υφυπουργός Οικονομικών.

Όπως τόνισε ο κ. Κουσελάς, στην Καλαμάτα υπάρχουν 37 κενές οργανικές θέσεις και αυτό που απαιτείται για τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών Καλαμάτας είναι η έκδοση σχετικής απόφασης από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες, σημείωσε δε ότι δύο από τα έξι νέα Τμήματα Μεταγωγών (Λαμίας και Ηρακλείου) ήδη λειτουργούν.

Ο κ. Παπουτσής δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, που έχει πλέον φτάσει στο τελικό στάδιο και δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω καθυστέρησης.

Συζήτηση με Θέμα «χρήσεις νερού – γεωτρήσεις – πηγάδια» στους Γαργαλιάνους από τον Αγροτικό Σύλλογο.

Συζήτηση – ενημέρωση με θέμα «χρήσεις νερού – γεωτρήσεις – πηγάδια» διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων στην Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης τη Πέμπτη 29-09-11 και ώρα 8.30 μ.μ.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Κ. ΤΗΝΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ υπεύθυνος υδάτων περιφέρειας Πελοποννήσου και ο κ. ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Διευθυντής Αγροτικής οικονομίας Κορίνθου
και Διευθυντή ΥΕΒ

Διεκδικούμε να μην ισχύσουν τα πρόστιμα ..........

από 15-12-11 και να μην επωμιστεί το οικονομικό κόστος και την γραφειοκρατία ο παραγωγός.

Επιστολή για τα Φωτοβολταϊκά απο τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων

Επιστολή για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων στον υφυπουργό περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής.
Στην επιστολή τους καταγγέλουν εμπαιγμό της ΔΕΗ από την Πάτρα σχετικά με την υπογραφή των όρων συμβάσεων καθώς όπως υποστηρίζουν 10 μερες πρίν την λήξη προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών η ΔΕΗ Πάτρας ως προίστάμενη αρχή αποφάσισε ότι το δίκτυο της Μεσσηνίας είναι προβληματικό και το έχει υπολογίσει με διαφορετικό συντελεστή από τον συντελεστή που έχει υπολογίσει η ΔΕΗ Καλαμάτας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. υπουργέ

Σας γράφουμε σχετικά με τα φωτοβολταϊκά των αγροτών. Παρουσιάστηκε ως παράλληλη δραστηριότητα για μας ώστε να μας αναπληρώσει το χαμένο γεωργικό εισόδημα μετά την χρόνια καταρράκωση των τιμών στα προϊόντα μας. Το ενδιαφέρον λοιπόν από την μεριά μας δεδομένο, γεμάτο προσδοκίες.

Όταν μας ήρθαν οι όροι σύνδεσης, στους λεγόμενους τυχερούς, στις 21-03-11 με εξάμηνη προθεσμία για να υποβληθεί ο φάκελος μας τις 21-09-11, άρχισε ο Γολγοθάς μας για να μπορέσουμε εμπρόθεσμα να καταθέσουμε το φάκελο μας που αποτελείται από μια ατέλειωτη γραφειοκρατία, που σε οικονομικούς όρους σήμαινε 4-5 χιλιάδες ευρώ στον καθένα μας.

Καταφέραμε 10 μέρες πριν την εκπνοή να ζητήσουμε από την ΔΕΗ Καλαμάτας να υπογράψουμε την αποδοχή των όρων. Ματαίως όμως!

Στην ΔΕΗ Καλαμάτας μας γνωστοποίησαν ότι με εντολή της ΔΕΗ Πάτρας που είναι προϊστάμενη αρχή οι αιτήσεις μας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, αφού η Πάτρα 10 μέρες πριν την λήξη του εξαμήνου, αποφάσισε πως η χωρητικότητα του δικτύου υπολογίζεται με διαφορετικό συντελεστή από αυτόν που υπολόγισε η Καλαμάτα και κατά συνέπεια το δίκτυο στην Μεσσηνία, θεωρήθηκε προβληματικό.

Εμείς πιστεύουμε πως δεν ξέρει κανείς καλύτερα το δίκτυο Μεσσηνίας από την ΔΕΗ του νομού μας. Η παρέμβαση αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει πριν αποσταλούν οι όροι σύνδεσης στους υποψήφιους αγρότες και όχι 10 μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία μας.

Διότι το χρηματικό ποσό που έπρεπε να είχαμε μαζί μας για την υπογραφή σύμβασης (μελετητικός φάκελος, εγγυητική επιστολή, έργο σύνδεσης), στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούσε τις 35,000ε. Ποσό μεγάλο για την κατάσταση που βρίσκεται ο αγροτικός χώρος, που για να το βρούμε, υποχρεωθήκαμε όχι μόνο σε δανεισμό αλλά και σε αγοραπωλησίες. Είναι δίκαιη λοιπόν η αγανάκτησή μας για την κατάσταση αυτή – για τη μη τήρηση των υποχρεώσεων εκ μέρους της ΔΕΗ αλλά και του συνολικότερου αναχρονιστικού, αντιπαραγωγικού και εν τέλει αντιεπενδυτικού κλίματος, μέσα από το οποίο προσπαθούμε να επενδύσουμε στον τόπο μας. Παράλληλα είναι και ζήτημα αξιών , διαφάνειας και σεβασμού του πολίτη.

Κ. υπουργέ, λύσατε σοβαρότερα προβλήματα που προέκυψαν, όπως η προτεραιότητα που μας δόθηκε, η παραμονή μας στον ασφαλιστικό μας φορέα, η υπογραφή σύμβασης στις κατά τόπους ΔΕΗ ώστε να συντομευτούν οι διαδικασίες και τελευταίως η 3μηνη παράταση υποβολής φακέλων. Ο αριθμός των παραγωγών στους οποίους έχει δημιουργηθεί πρόβλημα είναι μικρός.

Ευελπιστούμε πως και με τη δική σας παρέμβασή θα ολοκληρωθεί επιτυχώς στο νομό μας η διαδικασία συμβάσεων στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που αισθάνονται εξαπατημένοι για μια ακόμα φορά.

TO ΔΣ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Από το πρακτορείο της ΔΕΗ Φιλιατρών ανακοινώθηκε το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος στα Φιλιατρά και γύρω περιοχές λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο.

Συγκεκριμένα:
Τη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και από ώρα 08:30 έως 08:50 και από 12:30 έως 12:50
Διακοπή στις περιοχές: Φιλιατρά και γύρω αγροτικές περιοχές.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου από .....

ώρα: 12:30 μέχρι 13:30 στις περιοχές Αγ. Μαρίνα, Λιμενάρι, Αμούδι.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου από ώρα 08:30 έως 12:50 Νότια έξοδος Φιλιατρών προς Γαργαλιάνους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει: (Κλικ για πλήρες μέγεθος)



Περί μπαταριών.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Μόλις αγοράσατε το ολοκαίνουριο κινητό σας και βιαζόσαστε να το ενεργοποιήσετε για να απολαύσετε τις δεκάδες νέες λειτουργίες που υπόσχεται να σας προσφέρει. Ρωτάτε εναγωνίως του πωλητές για το πόσες ώρες πρέπει να φορτίσετε τις μπαταρίες του, κάθε πότε πρέπει να το συνδέσετε με το φορτιστή και αν αυτό πρέπει να είναι ανοικτό η κλειστό κατά την διάρκεια της φόρτισης.
Έχετε απορίες για το πόσο μπορεί να αντέξει τη ........

συμβίωση μεταξύ σας πριν το ξαναφορτίσετε;

Οι μπαταρίες σήμερα εξακολουθούν να είναι από πιο ευαίσθητα δομικά μέρη των κινητών αφού σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τμήματα τους, ποτέ δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τη τεχνολογική εξέλιξη και να προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες σε ότι αφορά την αυτονομία.

Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλές φορές ένα εξαιρετικό κινητό σε ότι αφορά τα τεχνικά του γνωρίσματα να υστερεί σημαντικά στο τομέα των χρόνων λειτουργίας που προσφέρει.

Το πρόβλημα έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές προχώρησαν στην προσθήκη χαρακτηριστικών με πολύ μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος στα νεώτερα μοντέλα τους , όπως Bluetooth πομποδέκτες, 3G υποστήριξη, μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης κα με αποτέλεσμα σημαντική μείωση της αυτονομίας τους σε σημείο που αρκετές φορές η χρήση τους να καθίσταται πρακτικά ασύμφοροι.

Πως μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία για τη συσκευή μας;

Πως μπορεί να λειτουργήσει η μπαταρία του για να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της, για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα;

Αρχικά ας δούμε τι εννοούμε με το πολύ γνωστό πλέον όρο αυτονομία μπαταρίας.

Η συγκεκριμένη έννοια αφορά τον χρόνο που περνάει από την πλήρη φόρτιση ενός κινητού, μέχρι την πλήρη αποφόρτιση της μπαταρίας του, χωρίς καμιά ενδιάμεση επαναφορτιση. Η αυτονομία κάθε συσκευής μετριέται σε χρόνο αναμονής και χρόνο ομιλίας. Έτσι, αν ο κατασκευαστής ενός κινητού αναφέρει ότι έχει αναμονή που φθάνει τις 180 ώρες, αυτό σημαίνει ότι αν μετά από μια πλήρη φόρτιση το αφήσετε απλά σε κατάσταση αναμονής χωρίς να το χρησιμοποιήσετε θα περάσουν 180 ώρες περίπου μέχρι να κλείσει λόγω αποφόρτισης της μπαταρίας του. Ομοίως εάν ο χρόνος ομιλίας του είναι π.χ. 4 ώρες, αυτό σημαίνει ότι τόσος χρόνος θα χρειασθεί για να απενεργοποιηθεί η συσκευή αν την χρησιμοποιείτε συνεχώς για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. Οι προαναφερθέντες χρόνοι επηρεάζονται φυσικά από την ποιότητα της σύνδεσης με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, όπως το σήμα και ο χώρος στον οποίο βρίσκεται η συσκευή. Σε πραγματικές συνθήκες πάντως είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν οι ιδανικοί χρόνοι αυτονομίας. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να την αυξήσετε όσο γίνεται περισσότερο.

Σβήνετε το κινητό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε η όταν δεν το χρειάζεστε. Όλες οι εταιρείες σήμερα προσφέρουν την δυνατότητα να ενημερωθείτε μέσω γραπτών μηνυμάτων για κλήσεις που έγιναν στο κινητό σας όση ώρα αυτό ήταν απενεργοποιημένο, για να ξέρετε πάντοτε ποιος σας τηλεφώνησε.

Προσπαθήστε πάντα να φορτίζετε την μπαταρία σας μόνο μετά από μια πλήρη αποφόρτιση.

Αν γνωρίζετε ότι βρίσκεστε σε μια περιοχή με μηδενική λήψη και δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο κλείστε το κινητό σας. Σπαταλά άσκοπα μεγάλα ποσά ενέργειας αφού προσπαθεί συνεχώς να επιτύχει σύνδεση, ενώ θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και αν δεν υπάρχουν πιθανότητες να συνδεθείτε.

Χρησιμοποιείτε τις ενδείξεις της συσκευής σας σχετικά με τα επίπεδα ενέργειας της μπαταρίας σας. Αν και αρκετές φορές οι ενδείξεις δεν είναι αναλογικές και δεν δείχνουν πραγματικά το πόση ώρα αναμονής σας υπολείπεται, στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν το μοναδικό τρόπο για να γνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκεται η μπαταρία του κινητού σας.

Μυστικά για την καλύτερη φροντίδα της μπαταρίας.

Κατά κανόνα κάθε μπαταρία που παρέχεται μαζί με κάθε νέο κινητό θα πρέπει να είναι αφόρτιστη από την κατασκευάστρια εταιρεία, και στην συνέχεια να φορτιστεί πλήρως από τον αγοραστή. Ο τρόπος φόρτισης αναγράφεται στα εγχειρίδια χρήσης των συσκευών

Τυπικά μια συσκευή τελευταίας τεχνολογίας φορτίζει σε λιγότερο από 4 ώρες (σε πολλές συσκευές μπορεί να είναι και τρεις).

Το να αφήσετε την μπαταρία για περισσότερες ώρες στον φορτιστή δεν θα έχει απολύτως κανένα θετικό η αρνητικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η μπαταρία αρχίζει να αποδίδει κοντά στο μέγιστο της ισχύος της μετά από 4 η 5 πλήρεις επαναφορτίσεις και το αγγίζει μετά από 2 περίπου μήνες συνεχούς χρήσης.

Όλες οι μπαταρίες έχουν μια αναμενόμενη διάρκεια ζωής από 1 έως 2 χρόνια, ανάλογα με τον αριθμό των κύκλων φορτίσεων- αποφορτίσεων τους.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι χημικές ουσίες που περιέχουν στο εσωτερικό τους φθίνουν με την πάροδο του χρόνου και με τον αριθμό των φορτίσεων-αποφορτίσεων που πραγματοποιούν. Όλες οι μπαταρίες ξεκινούν με το μέγιστο της χωρητικότητας τους διαθέσιμης για το χρήστη, μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό κύκλων, όμως η απόδοση κάθε μπαταρίας ανάλογα με το είδος της πέφτει κάτω από το 80% της αρχικής της χωρητικότητας με αποτέλεσμα να υστερεί πραγματικά και να χρειάζεται αντικατάσταση. Την τελευταία δεκαετία στην αγορά έχουν διατεθεί τέσσερις τύποι μπαταριών, ο καθένας με τα θετικά και αρνητικά του χαρακτηριστικά.

Ανάλογα με τον τύπους κάθε μπαταρία διαθέτει συγκεκριμένο (μέγιστο) αριθμό κύκλων φόρτισης ως ακολούθως.

Νικελίου- καδμίου (Ni-Cd) 1500 κύκλους φόρτισης.

Νικελίου- Υβριδίου Μετάλλου. (Ni-MH). 300 έως 500 κύκλους φόρτισης.

Ιόντων λιθιου (Li-Ion). 500 έως 1000 κύκλους φόρτισης.

Λιθιου-πολυμερούς (Li-Pol). 300 έως 500 κύκλους φόρτισης.

Όπως γίνεται σαφές οι χρήστες που φορτίζουν αρκετά συχνά τις μπαταρίες τους ενδέχεται να τις αντικαταστήσουν με νέες πολύ πιο σύντομα σε σχέση με άλλους χρήστες που κάνουν πιο συντηρητική χρήση. Παρ όλα αυτά, δεν είναι απαραίτητο για μια μπαταρία να ξεπεράσει το μέγιστο αριθμό κύκλων φόρτισης της για να πέσει η απόδοση της.

Φαινόμενο μνήμης. Τι είναι;

Ένας άλλος λόγος μείωσης της απόδοσης των μπαταριών είναι και το λεγόμενο φαινόμενο μνήμης, το οποίο όμως παρατηρείται μόνο σε μπαταρίες παλαιάς τεχνολογίας Νικελίου Καδμίου- Νικελίου Υβριδίου Μετάλλου. Με τον όρο αυτό περιγράφεται η μείωση της χωρητικότητας της μπαταρίας, που οφείλεται σε φορτίσεις που γίνονται σε μη τακτά χρονικά διαστήματα και έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση φυσαλίδων στις πλάκες της επαφής της. Έτσι, αν δεν αποφορτιστεί πλήρως μια μπαταρία την επόμενη φορά η αυτονομία της θα μειωθεί κατά ένα αμελητέο ποσό, το οποίο όμως με τις συνεχείς φορτίσεις- αποφορτίσεις μπορεί να καταστεί σημαντικό για την διάρκεια ζωής της.

Οι μπαταρίες νικελίου καδμίου ήταν παλαιοτέρα ιδιαίτερα επιρρεπείς στο συγκεκριμένο φαινόμενο, έτσι οι χρήστες τους έπρεπε πριν τις φορτίσουν να τις αποφορτίσουν πλήρως. Οι μπαταρίες Νικελίου Υβριδίου Μετάλλου ήταν λιγότερο επιρρεπείς στο φαινόμενο μνήμης, παρ όλα αυτά μια η δυο φορές το μήνα έπρεπε να αποφορτιστούν πλήρως και αυτές.

Σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες οι σημερινές μπαταρίες ιόντων λιθιου και λιθιου πολυμερούς που συναντούμε σε όλα τα καινούρια μοντέλα κινητών τηλεφώνων κάθε κατηγόριας είναι σχεδόν ανεπηρέαστες από το συγκεκριμένο φαινόμενο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των κατασκευαστριών εταιρειών τους. Όσο σκληρές και συμπαγείς και αν φαίνονται όμως εξωτερικά όλες οι μπαταρίες έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα ευαίσθητες σε βλάβες και προβλήματα, έτσι αν δεν τις φροντίσουμε κατάλληλα σύντομα το κινητό μας θα είναι άχρηστο χωρίς αυτές.

Πολλά έχουν ακουστεί για τις μπαταρίες και τις εκρήξεις τους. Κινδυνεύουμε;

Όσα περιστατικά έχουν σημειωθεί σχετικά με εκρήξεις κινητών τηλεφώνων οφείλονται είτε σε ελαττωματικές μη αυθεντικές μπαταρίες είτε σε κακή διαχείριση της από το χρήστη. Οι πιθανότητες, σε κάθε περίπτωση, να συμβεί κάτι τέτοιο στο κινητό μας όταν αυτό έχει αυθεντική μπαταρία και ακολουθείτε τις συμβουλές μας είναι πρακτικά ανύπαρκτες

Συμβουλές για την καλή χρήση της μπαταρίας σας.

Ποτέ μη φορτίζετε μια μπαταρία όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου η πάνω από 45.

Ποτέ μην βραχυκυκλώνετε τις επαφές τους.

Μην τις πετάτε σε φωτιά. Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.

Μην προσπαθείτε να τις διαλύσετε από περιέργεια για το τι περιέχουν.

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε την μπαταρία σας τοποθετήστε τη σε στεγνό και δροσερό περιβάλλον. Η θερμότητα και τα μεταλλικά αντικείμενα μπορούν να τη καταστρέψουν.

Μην αφήνετε καμία μπαταρία για αρκετό καιρό ανενεργή. Οι μπαταρίες που μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα αφόρτιστες τείνουν να χάσουν τα χαρακτηριστικά τους και παύουν να διατηρούν μεγάλες ποσότητες φορτίου. Μια πλήρης φόρτιση και αποφόρτιση σε τακτά χρονικά διαστήματα θα τις διατηρήσει σε αρκετά καλή κατάσταση, πάντα έτοιμες για χρήση.

Καλό είναι για τη μέγιστη ασφάλεια και αυτονομία της συσκευής σας να χρησιμοποιείτε αυθεντικές εγκεκριμένες μπαταρίες από τον κατασκευαστή ακόμη και αν είναι αρκετά ακριβότερες.

Όλα τα κινητά διαθέτουν πλέον ηχητικά και οπτικά σήματα που σας ενημερώνουν για την πλήρη αποφόρτιση της μπαταρίας. Αν τη συγκεκριμένη στιγμή πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ένα τηλεφώνημα δοκιμάστε να μειώσετε τα επίπεδα φωτισμού οθόνης, να απενεργοποιήσετε τη παλμική ειδοποίηση η και τις μελωδίες της συσκευής, για να εξοικονομήσετε λίγα ακόμα πολύτιμα mAh

Σημαντικό ενεργοβορο παράγοντα σε κάθε κινητό αποτελεί κάθε πιθανή ασύρματη τεχνολογία που μπορεί να υποστηρίξει Bluetooth και WLan. Στην περίπτωση του Bluetooth καλό είναι να το ενεργοποιούμε μόνο όταν πραγματικά το χρειαζόμαστε, δηλαδή για τη σύνδεση με κάποιο ασύρματο headset η την ανταλλαγή δεδομένων με αλλά συμβατά κινητά και να το απενεργοποιούμε σε κάθε άλλη περίπτωση. Ομοίως με την WLan τεχνολογία μπορούμε να επιλέξουμε την επανεργοποιηση του Wi-Fi πομποδέκτη μετά από 3 η 4 λεπτά αδράνειας της συσκευής σας.

Πολλές φορές πριν η μπαταρία σας τελειώσει, μια επανεκκίνηση της συσκευής σας ίσως σας προσφέρει λίγη επί πλέον ενέργεια για μερικά λεπτά. Παρ όλα αυτά καλό θα είναι να μην φτάσετε σε αυτό το σημείο απελπισίας. Άλλωστε αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί.

Το πάρτυ συνεχίζεται... - Έκαναν 150 προσλήψεις σε υπό κατάργηση οργανισμό!

Την ίδια ώρα που απολύουν προσωπικό μέσω της εφεδρείας.

- Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν για μια θέση στο Ινστιτούτο Νεολαίας από τον υπολογιστή του σπιτιού τους!
- Οι καταγγελίες που ακολούθησαν ''ακούστηκαν'' μέχρι την Τρόικα
- Ένα μήνα πριν τον διαγωνισμό ο Πάγκαλος έλεγε ότι το Ινστιτούτο θα καταργηθεί ή θα συγχωνευτεί

Υστερα από πλήθος καταγγελιών περί απόπειρας ......

διορισμού «ημετέρων» και ενστάσεις για τον τρόπο επιλογής (οι εξεταζόμενοι διαγωνίστηκαν ηλεκτρονικά από το σπίτι τους) κι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα είχε φτάσει και στ' αφτιά των αρμοδίων της Τρόικας, ο διαγωνισμός, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Παιδείας, τελικά ακυρώνεται. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να προχωρήσουν τα προγράμματα για τα οποία θα γίνονταν οι προσλήψεις.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου (4/6/2011) ο Θ. Πάγκαλος έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους πρώτους 135 οργανισμούς που θα καταργούνταν ή θα συγχωνεύονταν. Ανάμεσά τους βρισκόταν και το «Ινστιτούτο Νεολαίας» που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας. Ενα μήνα μετά ((4/7/2011) το υπό κατάργηση «Ινστιτούτο Νεολαίας» προκήρυξε 150 νέες προσλήψεις για «τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας». Με αυτήν ζητούνταν απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ και λυκείου έως 45 ετών.

Τι δουλειά θα έκαναν οι προσληφθέντες; Σύμφωνα με την περιγραφή του Ινστιτούτου, θα παρείχαν πληροφορίες σε νέους που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες σχετικά με το πλαίσιο που αφορά την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Επίσης, θα στελέχωναν γραφεία επαφής με το κοινό και θα σχεδίαζαν εκδηλώσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Ιουλίου και για τις 150 θέσεις το Ινστιτούτο δέχθηκε 4.369 αιτήσεις. Οι υποψήφιοι πέρασαν από ηλεκτρονική δοκιμασία αξιολόγησης δεξιοτήτων, η οποία έγινε από τον υπολογιστή του σπιτιού τους! Στη συνέχεια οι επιτυχόντες της δοκιμασίας θα περνούσαν από προφορική συνέντευξη με τη οποία θα γινόταν και η τελική επιλογή. Οι διαδικασίες αυτές όμως θεωρήθηκαν αδιαφανείς από πολλούς υποψήφιους, οι οποίοι υπέβαλαν ενστάσεις και κατήγγειλαν τον διαγωνισμό.

Ένα από τα άτομα που πήρε μέρος στον διαγωνισμό και δεν πέρασε, μίλησε στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία''. ''Οι ερωτήσεις ήταν παντελώς άσχετες με το αντικείμενο, αφορούσαν μαθηματικά, τριγωνομετρία κ.ά., ενώ ο καθένας μπορούσε να έχει δίπλα του καθηγητές, βιβλία, βοηθήματα και οποιονδήποτε ήθελε για να τον βοηθήσει, καθώς απαντούσε από το σπίτι. Η εξέταση παρότι κρατούσε μόνο 35 λεπτά από την ώρα που ξεκινούσες, έδινε τη δυνατότητα να εξεταστείς όποτε ήθελες μέσα σε ένα τρίωρο, οπότε κάλλιστα κάποιος μπορούσε να δώσει τα θέματα σε έναν φίλο ή συγγενή του και αυτός να μπει στο σύστημα προετοιμασμένος».

Ισχυρίζεται ακόμη ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες υπάρχουν πολλά μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ αλλά και γιοι και κόρες συνδικαλιστών του κυβερνώντος κόμματος. Καταγγέλλει μάλιστα ότι οι τρεις επιτυχόντες του νομού Κοζάνης (εκλογική περιφέρεια της υπουργού) ανήκουν και οι τρεις στο ΠΑΣΟΚ.
Ο νομικός σύμβουλος του «Ινστιτούτου Νεολαίας» όταν ρωτήθηκε γιατί προκήρυξαν προσλήψεις αφού το Ινστιτούτο θα καταργούνταν, απάντησε ότι «οποιοδήποτε έργο ήταν σε εξέλιξη, θα το συνέχιζε ο φορέας που θα υποκαθιστούσε το Ινστιτούτο, όπως και τα υπόλοιπα που τρέχουν ήδη».

«Κόβονται» οι συντάξεις σε όσους δεν απογραφούν

Σε πέντε μέρες λήγει η προθεσμία απογραφής για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και η διοίκηση του IΚΑ έχει γνωστοποιήσει πως όσοι δεν απογραφούν έγκαιρα δεν θα λάβουν τη σύνταξη Οκτωβρίου, αλλά ούτε και των επόμενων μηνών, έως ότου απογραφούν.

Με αυτή την κίνηση η διοίκηση ........

του οργανισμού στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης από άτομα που δε δικαιούνται σύνταξης.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας: το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.

Αν στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρεται ο ΑΜΚΑ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει:

Εάν έχουν ΑΜΚΑ, να τον προσκομίσουν στην τράπεζα.
Εάν δεν έχουν ΑΜΚΑ, να φροντίσουν για την έκδοσή του, πριν την προσέλευσή τους για την απόγραφή τους στις τράπεζες, όπου και θα πρέπει να το συνυποβάλουν. Ο προσωπικός αριθμός ΑΜΚΑ μπορεί να εκδοθεί σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση-θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί, με τα ίδια δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Το Facebook θα μας επιτρέπει να γνωρίζουμε σε ποιους δεν αρέσουμε

Είναι γεγονός ότι το Facebook με τις συνεχείς αλλαγές-είτε μορφολογικά είτε δομικά-έχει εκνευρίσει αρκετούς χρήστες τον τελευταιό καιρό. Και όμως έρχονται και νέες αλλαγες..

Μέχρι τώρα μπορούσε κάποιος να διαγράψει έναν 'φίλο' χωρίς να το γνωρίζει ο δέυτερος και χωρίς να έρχεται κάποια ειδοποίηση.Γι αυτό λοιπόν και ο Ζούκερμπεργκ,με το νέο χαρακτηριστικό που πρόσθεσε (Timeline) θα μπορεί κανείς στο εγγύς μέλλον να βλέπει ποιός και πότε τον εχει διαγράψει.

Με το νέο προστιθέμενο χαρακτηριστικό, ........

δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να είναι σε θέση να βλέπει χρονικά ποιοι από τους παλαιότερους φίλους του, αποφάσισαν να σταματήσουν τη 'σχέση' μαζί του σε συνδυασμό με κάθε εικόνα, μήνυμα ή εφαρμογή που χρησιμοποιεί.

Μιλώντας στο buzzfeed, διευθύντρια της Mashable τόνισε: «Δίνεται ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να μεταβεί σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο του παρελθόντος και να δες ότι κάποιος φίλος του τον είχε διαγράψει πριν από τρία χρόνια.Πιστέυω ότι αυτό θα στεναχωρήσει πολύ κόσμο»

Το Facebook ειναι πασιφανές ότι προσπαθεί να εξελιχτεί από ένα ιντερνετικό μέρος ανταλλαγής μηνυμάτων και φωτογραφιών, σε μία 'έδρα' όπου 800.000.000 χρήστες θα μοιράζονται τις αναμνήσεις, τις διαφορές τους, αλλά και τα όνειρά τους.

Πώς τα τεκμήρια διαβίωσης ακυρώνουν ακόμη και το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ

Φόρο θα πληρώσουν όχι μόνο όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά και εκείνοι που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα, καθώς το νέο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ καταργείται στην πράξη από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ακόμα και για κάποιον που θα υποβάλει φορολογική δήλωση με μηδενικό εισόδημα αλλά έχει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών ο αναλογούν φόρος θα είναι 400 ευρώ!!!

Κι αυτό, γιατί με βάση τα τεκμήρια ........

διαβίωσης που αυξήθηκαν μέχρι και 100% με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και ισχύουν για τα φετινά εισοδήματα, η Εφορία θα υπολογίσει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ και έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας και άλλα 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο. Συνολικά δηλαδή, το τεκμαρτό του εισόδημα είναι 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το νέο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10% και έτσι προκύπτει καταβολή φόρου 400 ευρώ.

Αποδείξεις

Για να αποφύγει την πληρωμή φόρου ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πρέπει να αποδείξει στην Εφορία ότι πραγματικά δεν είχε εισοδήματα το 2010. Το τεκμήριο είναι μεν μαχητό, σύμφωνα με τον νόμο, αλλά οι μόνες βέβαιες και καθαρές περιπτώσεις κατάρριψής του από την πλευρά του φορολογούμενου είναι αν υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ή είναι άνεργος εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή προσκομίσει παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι είχε την οικονομική στήριξη άλλου προσώπου.

Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός του νέου μειωμένου αφορολόγητου ορίου με τα τεκμήρια διαβίωσης θα οδηγήσει στα ταμεία της Εφορίας πάνω από 3.000.000 φορολογούμενους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Κι αυτό, γιατί με βάση τις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούνιο επήλθε εκρηκτική αναπροσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης που για τις κατοικίες κυμαίνεται από 13% μέχρι και 34% και για τα αυτοκίνητα από 34% μέχρι 72%.

Ετσι για κατοικία 50 τ.μ. σε περιοχή με τη χαμηλότερη τιμή ζώνης από 500 μέχρι 1.500 ευρώ το τ.μ. το εισόδημα που θα υπολογίσει η Εφορία για τον ιδιοκτήτη της είναι 2.000 ευρώ. Για κατοικία 70 τ.μ. το τεκμαρτό εισόδημα ανέρχεται σε 2.800 ευρώ, για 100 τ.μ. το ποσό αυξάνεται στα 4.500 ευρώ, για 120 τ.μ. στα 5.800 ευρώ, για 150 τ.μ. στα 9.100 ευρώ, ενώ φθάνει μέχρι τα 52.200 ευρώ για κατοικία 300 τ.μ.

Αν η κατοικία βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης άνω των 1.500 ευρώ το τεκμήριο ανεβαίνει ακόμα υψηλότερα, ενώ για μονοκατοικίες το ποσό προσαυξάνεται κατά 20%.

Το ποσό του τεκμηρίου για αυτοκίνητο 1.200 κυβικών παλαιότητας μέχρι 5 ετών είναι 4.000 ευρώ, για 1.300 κυβικά ανεβαίνει στα 4.600 ευρώ, για 1.400 κυβικά είναι 5.200 ευρώ, για 1.500 κυβικά 5.800 ευρώ, για 1.600 κυβικά 6.400 ευρώ, για 1.700 κυβικά 7.000 ευρώ, για 1.800 κυβικά 7.600 ευρώ, για 1.900 κυβικά 8.200 ευρώ και για 2.000 κυβικά 8.800 ευρώ και ούτω καθεξής.

Τα παραπάνω ποσά μειώνονται κατά 30% για αυτοκίνητα παλαιότητας 6-10 ετών και κατά 50% για πάνω από δέκα έτη.

Παραδείγματα

Για άγαμο φορολογούμενο με κύρια κατοικία 70 τ.μ. σε περιοχή με τιμή ζώνης μέχρι 1.500 ευρώ το τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 4 ετών 1.400 κυβικών το εισόδημα για το 2011 που θα προσδιορίσει η Εφορία, ανεξάρτητα από εκείνο που θα δηλώσει ο ίδιος, θα ανέλθει σε 2.800 ευρώ για την κατοικία και άλλα 5.200 ευρώ για το αυτοκίνητο. Επιπλέον, θα τους υπολογίσει άλλα 3.000 ευρώ ως ελάχιστα έξοδα διαβίωσης. Συνεπώς, το συνολικό τεκμαρτό εισόδημα θα είναι 11.000 ευρώ.

Με το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ για το υπερβάλλον τμήμα των 6.000 ευρώ θα υπολογισθεί φόρος με συντελεστή 10%, δηλαδή 600 ευρώ. Αν από το δηλωθέν εισόδημα δεν προκύπτει φόρος ή προκύπτει χαμηλότερος των 600 ευρώ, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα κληθεί να καταβάλει τον τεκμαρτό φόρο 600 ευρώ.

Για έγγαμο φορολογούμενο με κύρια κατοικία 100 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών το τεκμαρτό εισόδημα θα είναι 15.900 ευρώ (5.000 ευρώ ελάχιστα έξοδα διαβίωσης για την οικογένεια + 4.500 ευρώ για την κατοικία + 6.400 ευρώ για το αυτοκίνητο). Ετσι ο ελάχιστος φόρος που θα του υπολογίσει η Εφορία με βάση τα τεκμαρτό εισόδημα είναι 1.402 ευρώ.

Για έγγαμο φορολογούμενο με κύρια κατοικία 120 τ.μ., δευτερεύουσα κατοικία 80 τ.μ., ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών και ένα άλλο 1.400 κυβικών το τεκμαρτό εισόδημα ανέρχεται σε 24.000 ευρώ και ο αναλογών φόρος με βάση τα τεκμήρια σε 3.360 ευρώ.

Αστυνομικοί κατέλαβαν τον Λυκαβηττό


ΟΧΙ...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ . . . .
“Η ΕΛ.ΑΣ πενθεί, ημέρα πληρωμής, ημέρα πένθους”
γράφει το πανό που κρέμασαν λίγο μετά τις έξι το πρωί
περίπου 50 αστυνομικοί που ανέβηκαν στο λόφο του Λυκαβηττού
Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για τις μειώσεις που γίνονται στους μισθούς τους και
είχαν προαναγγείλει εντυπωσιακές κινητοποιήσεις........

Η ΕΛ.ΑΣ. και η κοινωνία μαζί πονάνε λένε οι αστυνομικοί που προαναγγέλλουν μαζική
συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των άλλων εργαζόμενων.
Υπάρχουν αστυνομικοί που ζητούν ακόμη και άδειες άνευ αποδοχών για να ... μπαρκάρουν
σε καράβια και να σώσουν τα σπίτια τους που έχουν πνιγεί από τα χρέη.
Ας ελπίσουμε να μην προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις .....γιατι ποιος θα μας φυλάει απο τους κακοποιούς?
-

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 26 Σεπτεμβρίου έως και 02 Οκτωβρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 76 92 544


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.