Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου





Δορυφόρος της NASA πέφτει στη Γη – Πιθανός «στόχος» ελληνικό έδαφος

Ένας παροπλισμένος δορυφόρος της NASA αναμένεται να συντριβείστην επιφάνεια της Γης σήμερα (23/9), με τους υπευθύνους της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ να παρακολουθούν στενά την πορεία του για να εντοπίσουν πού θα πέσουν τα θραύσματα.

Σύμφωνα με τη NASA, ο δορυφόρος Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου.

Ο δορυφόρος βάρους 6,5 τόνων και μεγέθους .........

λεωφορείου είναι ένας από τους μεγαλύτερους της NASA που πέφτει ανεξέλεγκτα στη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Υπολογίζεται πως τα κομμάτια που θα φτάσουν στην επιφάνεια της Γης θα είναι συνολικού βάρους 530 περίπου κιλών.

Παρά το γεγονός ότι η πτώση του δορυφόρου δεν είναι ελεγχόμενη η NASA αποκλείει να πέσουν κομμάτια του δορυφόρου σε κατοικημένες περιοχές, με την πιθανότητα να χτυπήσει άνθρωπο να ανέρχεται σε 1 προς 3200.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο δορυφόρος εκτιμάται ότι θα πέσει σε μία ζώνη από τις 57 μοίρες βόρεια ως τις 57 μοίρες νότια, περιοχή που περιλαμβάνει και την ελληνική επικράτεια.

econews

Ερώτηση Κουσελά για τα Φωτοβολταϊκά

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπακωνσταντίνου, στην οποία εκθέτει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την άρνηση της ΔΕΗ να εγκρίνει την σύνδεσή των αγροτικών φωτοβολταϊκών σταθμών.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: ........

«Ως γνωστό , ο Νομός Μεσσηνίας είναι από τους κατεξοχήν Αγροτικούς νομούς της χώρας μας. Κατά συνέπεια, οι αγροτικές εκτάσεις του νομού προσφέρονται για την υλοποίηση του προγράμματος της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στη δημοσιευθείσα από τη ΔΕΗ Καλαμάτας διατύπωση προσφοράς σύνδεσης αγροτικών φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων οι οποίοι και υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις με το απαιτούμενο παράβολο των 700 ευρώ.

Η ΔΕΗ ενέκρινε τις εν λόγω αιτήσεις ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σωρεία εγγράφων των διαφόρων συναρμοδίων υπηρεσιών(πχ. Υπουργείο Πολιτισμού, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μεσσηνίας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κλπ).

Επιπλέον, οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν και εγγυητική επιστολή τράπεζας 15.000 ευρώ περίπου.

Όπως είναι φυσικό, η εν λόγω αδειοδοτική διαδικασία της σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών προξένησε μεγάλη ταλαιπωρία στους ενδιαφερόμενους πέραν του υψηλού κόστους και των οικονομικών δαπανών. Και ενώ περίμεναν την οριστική έγκριση σύνδεσης από τη ΔΕΗ, έλαβαν μια λακωνική, αρνητική απάντηση ότι δεν είναι εφικτή η εν λόγω σύνδεση και ότι η ΔΕΗ εκ παραδρομής τους υπέβαλε στην παραπάνω διαδικασία.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Είναι δυνατόν με τέτοιες πρακτικές να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας;

-Τι σκοπεύει να κάνει ώστε να αποκατασταθούν τόσο οι επενδυτές των αγροτικών φωτοβολταϊκών σταθμών όσο και το κύρος της εταιρείας;

-Τι σκοπεύει να κάνει ώστε να ικανοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι που υπέστησαν πραγματική οικονομική καταστροφή;

-Σκοπεύει να υιοθετήσει το ευρωπαϊκό όριο διακύμανσης της τάσης (+/- 10) en 50160 αντί του (+/- 3) που εφαρμόζει η ΔΕΗ σήμερα;

Η ΕΡΤ καταθέτει προσφορά για το Τσάμπιονς Λιγκ

Προσφορά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ, την τριετία 2012-15, πρόκειται να καταθέσει η δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “sport-fm.gr” στο χθεσινό ΔΣ της ΕΡΤ συζητήθηκε το θέμα και ο προσανατολισμός είναι στο να κατατεθεί προσφορά, κάτι που θα ξεκαθαρίσει στο ΔΣ της ερχόμενης Τρίτης.

Στην δημόσια τηλεόραση γνωρίζουν, πάντως, .........

πως με δεδομένο ότι απ' την άλλη σεζόν (2012-13) δεν θα υπάρχουν ούτε οι εντός έδρας αγώνες της Ξάνθης, η απώλεια και του Τσάμπιονς Λιγκ θα αφήσει παντελώς κενό το ποδοσφαιρικό-αθλητικό πρόγραμμα στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα πάλι με το “sport-fm.gr”, ο ΣΚΑΙ θα είναι μέσα στα κανάλια που θα κάνουν προσφορά στην TEAM για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, την τριετία 2012-15. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κανάλι του Φαλήρου θα ενδιαφερθεί κυρίως για την μία live μετάδοση του Γιουρόπα Λιγκ, κάθε Πέμπτη βράδυ.

Νάντια προς τον Πρωθυπουργό: «Τα μέτρα για να εφαρμοστούν και να αποδώσουν πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαια»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει, την Παρασκευή 23/09/11, με τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου στα πλαίσια της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Η κα. Γιαννακοπούλου πήρε το λόγο ενώπιον του Πρωθυπουργού και ξεκίνησε την τοποθέτησή της με τη διευκρίνηση ότι «πλέον, μετά από δύο χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου, δεν κρινόμαστε για αυτά τα οποία λέμε, αλλά για αυτά τα οποία κάνουμε». Πιο συγκεκριμένα, η κα. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι «Αυτά, τα οποία ψηφίζουμε σε μεγάλο βαθμό δεν εφαρμόζονται.

Άμεση προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην υλοποίηση .........

των δεσμεύσεων και των εξαγγελιών, καθώς ενώ έχουν ληφθεί σκληρά και άδικα μέτρα στο πεδίο των μισθών και των συντάξεων, δεν εφαρμόζουμε αυτά που έχουμε ψηφίσει και αποφασίσει στο πεδίο της περιστολής των δαπανών. Και κυρίως, τα μέτρα και οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν υλοποιούνται για δύο κυρίως λόγους:

· Η δημόσια διοίκηση έχει αποτελματωθεί και δεν υποστηρίζει επαρκώς τις λειτουργίες ενός συντεταγμένου κράτους και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

· Πρέπει να αφήσουμε τον παλιό κακό μας εαυτό και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να προχωρήσουμε χωρίς να υπολογίσουμε πολιτικό κόστος, συντεχνίες, κεκτημένα συμφέροντα και παλαιοκομματικές λογικές. Όποιος Υπουργός ή βουλευτής δεν μπορεί να κάνει στην άκρη.

Στη συνέχεια, η κα. Γιαννακοπούλου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό:

· Να δοθεί ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες πολίτες για την επόμενη μέρα. Δηλαδή, να δοθεί προεξάρχων ρόλος, στην μετά την κρίση, εποχή και στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση.

· Να εξηγήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης στον κόσμο με ρεαλισμό, ψυχραιμία, λογική και ειλικρίνεια. Να πούμε όλη την αλήθεια χωρίς να δραματοποιούμε τις καταστάσεις. Η δραματοποίηση έχει φοβίσει και κουράσει τον κόσμο.

Στη συνέχεια, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Συγκεκριμένα, απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο ως «καταστροφικό για τον τόπο», λέγοντας ότι:

· Η ελληνική οικονομία δέχεται καθημερινά τρομακτικές πιέσεις κι ένα ενδεχόμενο εκλογών θα απονεύρωνε τη χώρα και το πολιτικό προσωπικό της.

· Οι εκλογές συνοδεύονται από υποσχέσεις, λαϊκίστικες και δημαγωγικές, ενώ η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με επίγνωση των προβλημάτων και προσήλωση στην επίλυσή τους.

· Μια προεκλογική περίοδος θα εισήγαγε τη χώρα σε περίοδο υποσχέσεων, λαϊκισμού, δεσμεύσεων και υποχωρήσεων σε οργανωμένα συμφέροντα.

· Εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία τα κόμματα που συμμετέχουν θα πετάνε το ένα στο άλλο το μπαλάκι των δύσκολων αποφάσεων, δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την κρίση.

· Μια περίοδος προεκλογικής ακινησίας που ίσως διαδεχθεί μια πιθανή ακυβερνησία μερικών εβδομάδων, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για μια εκτός ελέγχου κερδοσκοπική επίθεση έναντι της Ελλάδας.

Επομένως, οι εκλογές δεν λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα το μεγεθύνουν. Η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συναίνεση για τη σωτηρία της.

Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, η κα. Γιαννακοπούλου έθεσε και το ζήτημα της ανάπτυξης στη Μεσσηνία και ζήτησε:

· Την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής στην περιφέρεια και τον νομό για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της αγοράς.

· Την ενίσχυση των υποδομών στον αγροτικό κόσμο που έχει περιέλθει σε τέλμα.

· Τη στήριξη των αγροτών και ιδιαίτερα των νέων.

· Την αδειοδότηση επενδύσεων που έχουν μείνει στάσιμες για γραφειοκρατικούς λόγους.

Κλείνοντας, η κα Γιαννακοπούλου έκανε ευθεία αναφορά στα πρόσφατα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και στην κατάσταση που επικρατεί στα νοικοκυριά, τονίζοντας ότι: «Λεφτά υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, μόνο όμως στους πλούσιους που φοροδιαφεύγουν κι εκεί πρέπει να επικεντρωθούν τα μέτρα από εδώ και πέρα. Δεν μπορεί να πληρώνουν πάντα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Δεν αντέχουν άλλο… Η ανεργία και η ακρίβεια μαστίζουν τον κόσμο. Υπάρχει κι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού μας, που αγγίζει το 1/3 περίπου, το οποίο κυριολεκτικά πένεται. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και συνταγματικής επιταγής, οι Έλληνες πολίτες να συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση. Δίκαια και αναλογικά. Τα μέτρα για να εφαρμοστούν και να αποδώσουν πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαια.

ΣΧΟΛΙΟ
Δηλαδή κ. Γιαννακοπούλου αν τα μέτρα που θα πάρουν δεν είναι κοινωνικά δίκαια όπως μας λέτε, θα τα καταψηφίσετε;

Η υγεία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και όποιος παρεκκλίνει από την αποστολή αυτή, θα έχει συνέπειες

Όλοι οι φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για την προστασία των πολιτών, η υγεία των οποίων είναι αδιαπραγμάτευτη' σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστο Αηδόνη, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, και αφορούσε το θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών των κωνωποειδών και το προβλήματος της ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα της ΠΕ Λακωνίας.

Στην προσπάθεια καταπολέμησης του προβλήματος αυτού, όλες οι δομές 'πρέπει να συνεργαστούν' για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του σημείωσε ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίζοντας ότι 'όποιος παρεκκλίνει από την αποστολή αυτή, θα έχει συνέπειες' ακόμα και αν πρόκειται για τον ίδιο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ........

ξεκαθάρισε ότι 'τα ζητήματα δημόσιας υγείας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αδιαπραγμάτευτα, γιατί σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής. Για το λόγο αυτό δεν θα λογαριάσουμε το κόστος'. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τατούλης ζήτησε την κατάρτιση ενός χάρτη πορείας ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ολική και οριστική εκρίζωση του φαινομένου, μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Απαραίτητο μέτρο στο πλαίσιο αυτό Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε την καταπολέμηση όλων των εστιών των κωνωποειδών, με το σχέδιο για την αποστράγγιση όλων των λιμναζόντων περιοχών. Ο κ. Τατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί συνολικά και οριστικά και ότι αναμένει τον χάρτη πορείας ενεργειών που θα καταρτιστεί, προκειμένου να εφαρμοστεί χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι 'το πρόβλημα είναι δικό μας και εμείς θα το λύσουμε', ενώ πρόσθεσε ότι 'σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να κρύψουμε το πρόβλημα και για το λόγο αυτό η σημερινή συζήτηση γίνεται ανοιχτά προς όλους τους πολίτες με την παρουσία των ΜΜΕ'.
Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Υφυπουργό Υγείας, ο οποίος εκπροσώπησε στη σύσκεψη και τα συναρμόδια υπουργεία. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος γενικοί γραμματείς του Υπουργείου, εκπρόσωποι του ΚΕΛΠΝΟ και της Μεταναστευτικής πολιτικής, ο Δήμαρχος Ευρώτα, οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπρόσωποι της Αστυνομίας.

Ο Υφυπουργός κ. Αηδόνης συμφώνησε με την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, για τον χάρτη πορείας ενεργειών και ζήτησε και ο ίδιος μετρήσιμους στόχους για εξασφάλιση της ποιότητας ζωής. Πρόσθεσε επίσης ότι 'δεν είναι δυνατόν να παρουσιάσει η χώρα, την κρίσιμη αυτή στιγμή, τέτοια εικόνα διεθνώς για τη δημόσια υγεία και δήλωσε ότι θα αναλάβει την ευθύνη να συνεδριάσουν άμεσα τα εμπλεκόμενα υπουργεία προκειμένου να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες'.

Ο Υφυπουργός Υγείας αποδέχθηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να παραστεί μαζί με το Δήμαρχο Ευρώτα στη διυπουργική επιτροπή προκειμένου να καταρτιστεί ο οδικός άξονας των απαιτούμενων ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τάχθηκε ενάντια σε φοβικές συμπεριφορές που δεν έχουν λόγο να εκδηλώνονται.

Θέλουμε ενταγμένους πολίτες στην κοινωνία μας απ’ όπου και αν προέρχονται

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος έκανε αναφορά στο πρόβλημα των μεταναστών και έκανε γνωστή υγειονομική διάταξη με τους βασικούς πυλώνες δράσης. Αρχικά, την αυξημένη επιτόπια υγειονομική επιτήρηση όλων των εργαζομένων, τη διάγνωση και αντιμετώπιση άμεσα όσων έχουν πρόβλημα, την ενίσχυση των μονάδων υγείας τον έλεγχο των εργαζομένων κατά την είσοδό τους στην περιοχή, την απόλυτη εγρήγορση των μονάδων υγείας για την απαιτούμενη καταγραφή, την περιβαλλοντολογική μέριμνα και την πλήρη ενημέρωση του πληθυσμού για το πρόβλημα και πως αυτό αντιμετωπίζεται.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε τη διάταξη αυτή ως σημαντική εξέλιξη που προσφέρει λύσεις και προσεγγίζει σημαντικά το πρόβλημα. Επιπρόσθετα ζήτησε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση με τη συνδρομή και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αναφερόμενος στους μετανάστες ο Περιφερειάρχες χαρακτήρισε απαράδεκτη εικόνα τις τρώγλες στις οποίες διαμένουν και ζήτησε από την αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ισχύουν παντού και για όλους οι νόμοι. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ιδιαίτερα ότι το πρόβλημα δεν είναι θέμα χρημάτων.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα, αφού παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τη διάσταση του προβλήματος, ζήτησε την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπισή του, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Ρομά. Για το θέμα αυτό ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες με ακριβώς τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι πρωτίστως ευθύνη της πολιτείας.

Η αντιμετώπιση μάλιστα που τυγχάνουν όλα τα χρόνια συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί και μαύρη οικονομία, κατάσταση η οποία παρατηρείται και στους μετανάστες. «Βασική υποχρέωσή μας είναι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή όλων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος στη λογική των καταυλισμών και της δημιουργίας περιοχών γκέτο. «Θέλουμε ενταγμένους πολίτες στην κοινωνία μας απ’ όπου και αν προέρχονται».

Tριφυλία. Από συγχωνεύσεις θα προκύψουν δύο Ειρηνοδικεία

Χωρίς μεταβολή η χωρική έκταση ευθύνης του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας!
Νεώτερες εξελίξεις σημειώθηκαν στο θέμα της αναδιάταξης των δικαστικών υπηρεσιών της Τριφυλίας, μετά και τη χθεσινή σύσκεψη αυτοδιοικητικών της Μεσσηνίας, των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και βουλευτών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη δημιουργία φυλακών στη Μεσσηνία.
Στη σύσκεψη, με τον υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, .........

τον υφυπουργό Γιώργο Πεταλωτή, το γενικό γραμματέα Νικόλα Κανελλόπουλο και τον ειδικό γραμματέα της Σωφρονιστικής Πολιτικής και των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της χώρας Μαρίνο Σκανδάμη, συμμετείχαν από την Τριφυλία ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανός Σεκλός.

Εκτός, λοιπόν, από τη δημιουργία φυλακών, για τις οποίες ο δήμαρχος Οιχαλίας είπε πως ο Δήμος Οιχαλίας παραχωρεί έκταση 100 στρεμμάτων για την κατασκευή τους στην περιοχή του Δωρίου, συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε και για την αναδιάταξη των δικαστικών υπηρεσιών της Μεσσηνίας και της Τριφυλίας.
Χωρίς, βεβαίως, να γίνει κάποια επίσημη ενημέρωση και δίχως, ακόμη, να έχουν οριστικοποιηθεί οι μεταβολές των δικαστικών υπηρεσιών με συγχωνεύσεις και καταργήσεις, συγκλίνουσες και ασφαλείς πληροφορίες του «Θ» αναφέρουν πως από το υπουργείο Δικαιοσύνης, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη της Ολομέλειας του Εφετείου Καλαμάτας, καθώς και τις προτάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και του Δήμου Τριφυλίας (τη θέση του οποίου να παραμείνουν ως έχουν, σε λειτουργία, όλα τα Ειρηνοδικεία μετέφερε ο κ. Τσίγγανος), στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, από τις αρχές του νέου έτους που θα εφαρμοστούν οι μεταβολές των υπηρεσιών, προκρίνεται και προωθείται να λειτουργούν δύο Ειρηνοδικεία: τα Ειρηνοδικεία Κυπαρισσίας και Πλαταμώδους (Γαργαλιάνων).

Και μπορεί μεν τα Ειρηνοδικεία να «μένουν» δύο, από τα έξι που λειτουργούν μέχρι και σήμερα, ωστόσο δε μεταβάλλεται ούτε στο ελάχιστο η χωρική έκταση ευθύνης της αρμοδιότητάς τους, καθώς και του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Αυτό θα συμβεί αφού, σύμφωνα με τις νεώτερες εξελίξεις και το ανα-σχεδιασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, που φέρεται να είναι και ο οριστικός, στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας θα συγχωνευθούν τα (σημερινά) Ειρηνοδικεία Φιγαλείας και Δωρίου και στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους (Γαργαλιάνων) τα Ειρηνοδικεία Εράνης (Φιλιατρών) και Φλεσσιάδος (Χώρας).

Θάρρος

«Θερίζει» το AIDS στην Ελλάδα, 1.000% η αύξηση των κρουσμάτων το 2011

Καμπανάκι κινδύνου για τη δημόσια υγεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, έκρουσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για τις μεταδιδόμενες ασθένειες λόγω της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι «ξεχασμένες ασθένεις», όπως η ελονοσία και η φυματίωση, κάνουν την επανεμφάνισή τους, ενώ το AIDS παρουσιάζει τρομακτική αύξηση στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως είπε ο υπουργός, το 2010 καταγράφηκε .........

αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση αγγίζει έως σήμερα το 1.000%. Οι αφορμές του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα είναι η πορνεία από μη νόμιμα εκδιδόμενες αλλοδαπές και οι σύριγγες των ναρκωτικών.

Από τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Υγείας έχει ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς για το πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

«Εδώ έχουμε εμφάνιση του προβλήματος, το οποίο θα περάσει στην ελληνική οικογένεια και από την Ελλάδα με τη μεταφορά αυτών των ανθρώπων, που είναι ο στόχος τους η υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σημείωσε ότι ο υγειονομικός χάρτης της Ευρώπης θα αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα περάσει από την Ελλάδα.

«Χτυπάμε μία καμπάνα κινδύνου» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, καθώς οι μεταδιδόμενες με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες συνδέονται και χρειάζεται απαραίτητα πάνω απ' όλα η ευρωπαϊκή, αλλά και η διεθνής συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε το θέμα.

Η μάστιγα των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το νέο γραφείο του Οργανισμού, που ιδρύεται στην Αθήνα, είναι αφιερωμένο στην πρόληψη και τον έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΜΜΝ) στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στη γηραιά ήπειρο. «Είναι υπεύθυνα για το 86% του συνόλου των θανάτων και για το 77% της συνολικής νοσηρότητας του ευρωπαϊκού πληθυσμού» επισήμανε η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Τζένη Κρεμαστινού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται πως κάθε χρόνο 36 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από Μη Μεταδιδόμενα Χρόνια Νοσήματα. Στην Ελλάδα, 40% του πληθυσμού πάσχουν από χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και ψυχικές ασθένειες) και περισσότερο από 50% των χαμένων χρόνων ζωής (Lost Life Years-LLY) αποδίδονται σε αυτά.

Τα νοσήματα αυτά έχουν προκύψει από την υιοθέτηση συνηθειών-παραγόντων κινδύνου, όπως η χρήση καπνού και αλκοόλ, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε χοληστερόλη και αλάτι και από την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, ανέφερε η κ. Κρεμαστινού.

«Οι μη μεταδιδόμενες ασθένειες είναι η μάστιγα της εποχής μας» είπε ο υπουργός, «γι' αυτό οι πολιτικές υγείας στην Ελλάδα δίνουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα στην πρόληψη». Προσθεσε δε: «Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, υπήρχε η καταστροφική συνήθεια να θεωρείται ο υπουργός Υγείας υπουργός της ασθένειας και των νοσοκομείων. Οι μείζονες διεθνείς πολιτικές δημόσιας υγείας είναι μη νοσοκομειακές - ιατρικές».

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο του ΠΟΥ για τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα θα επικεντρώνεται στην παροχή τεχνικής υποστήριξης των χωρών της Ευρώπης, «προκειμένου να αναπτύξουν εθνικές στρατηγικές και δράσεις για την αντιμετώπιση των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, ειδικά σε επίπεδο πρόληψης», είπε η κ. Κρεμαστινού.

ΣΧΟΛΙΟ
Και γιατί κρατάτε τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και δεν τους στέλνετε στα τσακίδια;
Έξω από την Ελλάδα όλοι οι λαθρομετανάστες τώρα. Αμ θα έρθει και η ώρα σας στις εκλογές.

Η Εμπορική Τράπεζα «βγαίνει» από το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Την έξοδο της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισαν οι μέτοχοι Credit Agricole και Sacam International SAS κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Ειδικότερα αποφάσισαν τη διαγραφή των μετοχών της τράπεζας από το Χρηματιστήριο Αθηνών και την υποβολή σχετικού αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Credit Agricole SA κατέχει 486.615.790 κοινές .........

ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 94,9997% των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας και η εταιρεία Sacam International SAS κατέχει 25.613.095 κοινές ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5,0003% των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας.

Κάντε τα τα βίντεο του Youtube 3D!

Ένα νέο εργαλείο από το Youtube επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέψουν τα βίντεο σε 3D.

Πριν λίγες μέρες το Youtube ενεργοποίησε μία νέα υπηρεσία η οποία επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να επεξεργάζονται τα video που ανεβάζουν ή που ήδη έχουν ανεβάσει στο λογαριασμό τους.

Τα εργαλεία αυτά όμως τα ενίσχυσε ακόμα ..........

περισσότερο με μία νέα δοκιμαστική, για την ώρα, επιλογή η οποία επιτρέπει στον χρήστη να μετατρέπει 2D βίντεο απεριόριστου χρόνου σε 3D χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να έχει κάποια κάμερα ή κάποιο μηχάνημα που να κάνει αυτή τη δουλειά.

Η μόνη προϋπόθεση είναι ο χρήστης να έχει τα ειδικά γυαλιά ή οθόνη που να υποστηρίζει τρισδιάστατη προβολή για να μπορέσει να δει το 3D βίντεο.

Από την πλευρά του το YouTube, παραδέχεται ότι για την ώρα το νέο εργαλείο του, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα γυρίσματα που έχουν γίνει με 3D εξοπλισμό, όμως υποστηρίζει οτι μέχρι την τελική έκδοση του, θα γίνουν διάφορες μικροαλλαγές και βελτιώσεις.

Έκαναν καφενείο τη Βουλή [ VIDEO ]

Έξαλλος ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος με Ροντούλη και Κανέλλη. Έκανε λόγο για "απαράδεκτες ύβρεις" και "απαράδεκτο σκηνοθετικό εφέ".
Βρίστηκαν άσχημα Ροντούλης και Τσώνης στο εντευκτήριο.

Σκηνές απείρου κάλλους στο ελληνικό κοινοβούλιο με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε νευρική κρίση, λόγω των αντιλαϊκών μέτρων που καλούνται να ψηφίσουν και τα ξεσπάσματα να είναι συνεχή.

Μετά το επεισόδιο Μόσιαλου με βουλευτές .........

του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη και την εμφάνιση της Λιάνας Κανέλλη με φραντζόλα και γάλα στη βουλή, την Παρασκευή είχαμε "θερμό" επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη.

Αιτία, η δήλωση του κ. Ροντούλη στη Βουλή την Πέμπτη, ο οποίος αποκάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "γομάρια" και αρνήθηκε να ανακαλέσει.



Ο κ. Τσώνης βλέποντας σήμερα τον κ. Ροντούλη στο εντευκτήριο της Βουλής, φέρεται να τον έβρισε χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αν δεν τους χώριζαν συνάδελφοί τους, ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια.



Στο κενό η έκκληση Πετσάλνικου

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έκανε έκκληση για υψηλό κοινοβουλευτικό διάλογο και χαρακτήρισε "απαράδεκτες ύβρεις, άθλιες, ακραίες και προσβλητικές" τα όσα είπε ο κ. Ροντούλης για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, κατέκρινε και την παρουσία της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη ως "απαράδεκτο σκηνοθετικό εφέ".

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου, συμφώνησαν με τους δύο τελευταίους να προσθέτουν ότι θα πρέπει και η κυβέρνηση να μην επιδεικνύει απαράδεκτες συμπεριφορές με τα νομοθετήματα που φέρνει στη Βουλή.



Ο Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε λόγο για "ανταγωνισμό κουτσαβάκηδων, με τους οποίους η κυβέρνηση θα γίνει συνένοχη", με αποτέλεσμα να ανάψουν και πάλι τα αίματα.

Ο κ. Ροντούλης τον κάλεσε να πει "τα περι κουτσαβάκηδων" στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος όπως είπε, "κάνει τον κουτσαβάκη στην τρόικα και στο τέλος τα πληρώνει ο ελληνικός λαός".

Διευκρίνισε πάντως, ότι ο χαρακτηρισμός "γομάρια" δεν αφορούσε προσωπικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά τις κυβερνητικές πρακτικές.



ΣΧΟΛΙΟ
Θίχτηκε ο Πετσάλνικος με την φρατζόλα και το γάλα που πήγε στο κοινοβούλιο η Καννέλη. Χάλασε το μουράτο και γκλαμουράτο ντεκόρ της βουλής για τους πλουσιοπάροχα αμοιβόμενους βουλευτές.
Κι όμως. Αυτό που έκανε η Καννέλη ήταν πραγματικότητα. Ήταν αλήθεια. Μια αλήθεια που οι γκαμουράτοι κηφήνες του κοινοβουλίου δεν θέλουν να βλέπουν.
ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Δεν αφορά στα νοσοκομεία η εργασιακή εφεδρεία, δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τα σενάρια περί εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στα νοσοκομεία.

«Κάποιοι», είπε ο υπουργός, «για πολιτικές σκοπιμότητες βρίσκουν ευκαιρία να διακινήσουν φήμες για εργασιακή εφεδρεία. Αυτό, είναι απολύτως ψευδές, καθώς αυτό το μέτρο δεν αφορά στα νοσοκομεία».

Σε επιστολή του, εξάλλου, ο γγ του ..........

υπουργείου Υγείας, Ν. Πολύζος, κάνει σαφές:

«Εκ μέρους του Υπουργού, του Υφυπουργού και του Γενικού Γραμματέα ΥΥΚΑ διαβεβαιώνεται πως όσα διακινούνται για τα περί εργασιακής εφεδρείας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, στις (7) ΔΥΠε και στους εποπτευόμενους από αυτές φορείς τους, είναι ανυπόστατα».

Σήμερα, πραγματοποιούν γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στο υπουργείο -οι οποίοι τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν καταλάβει τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και στις περικοπές μισθών- προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Alpha Bank απορροφά την Eurobank

Η σύμβαση συγχώνευσης μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank, υπογράφηκε την Τρίτη από τις διοικήσεις των δύο τραπεζών, οι οποίες δημοσιοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου, βάσει του οποίου η Alpha Bank απορροφά την Eurobank.

Οι βασικοί όροι του Σχεδίου Συμβάσεως Συγχωνεύσεως αναφέρονται παρακάτω και είναι οι εξής: .....

1. Η συγχώνευση των ανωτέρω τραπεζών θα γίνει με απορρόφηση της EUROBANK από την
ALPHA ΒΑΝΚ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των
άρθρων 68 παρ. 2, 69-70 και 72-77α κ.ν. 2190/1920.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του ν. 2515/1997, η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί δια ενοποιήσεως των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των συγχωνευομένων τραπεζών, ως αυτά εμφανίζονται στους από 31ης Δεκεμβρίου 2010 ισολογισμούς συγχωνεύσεως εκάστης και έκτοτε θα διαμορφωθούν. Κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, τα ανωτέρω στοιχεία θα μεταφερθούν ως στοιχεία του ισολογισμού της ALPHA ΒΑΝΚ.

3. Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί, μετά την έκδοση σχετικής άδειας της Τράπεζας της Ελλάδος, με την καταχώριση στο Μητρώο Α.Ε. της εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου, οπότε η EUROBANK θα λυθεί χωρίς να επακολουθήσει εκκαθάριση, ενώ η ALPHA ΒΑΝΚ θα υποκατασταθεί στο σύνολο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της EUROBANK (περιλαμβανομένων των τυχόν διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της EUROBANK), εξομοιούμενη με καθολική διάδοχο της τελευταίας. Όλες οι πράξεις της EUROBANK που διενεργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης θεωρούνται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της ALPHA ΒΑΝΚ, στα βιβλία της οποίας τα σχετικά ποσά θα μεταφερθούν με συγκεντρωτική εγγραφή κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

4. Το μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΒΑΝΚ μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ισούται με το άθροισμα των μετοχικών κεφαλαίων των συγχωνευόμενων τραπεζών, αφαιρουμένου ποσού ίσου προς τη συνολική ονομαστική αξία των μετοχών εκδόσεως της EUROBANK που ανήκουν στην ALPHA ΒΑΝΚ (οι οποίες σύμφωνα με το νόμο, δεν ανταλλάσσονται με μετοχές της ALPHA ΒΑΝΚ, αλλά ακυρώνονται), πλέον κεφαλαιοποίησης μέρους του λογαριασμού της ALPHA BANK «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον», με αντίστοιχη μεταβολή της ονομαστικής αξίας της κοινής μετοχής της τελευταίας από 0,30€ σε 1,50€. Παράλληλα, η ALPHA ΒΑΝΚ θα εκδώσει 345.500.000 προνομιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,75€ εκάστη, σε ανταλλαγή/αντικατάσταση, με σχέση 1 προς 1, ισάριθμων προνομιούχων, χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτων και εξαγοράσιμων μετοχών, εκδόσεως της EUROBANK (σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 3723/2008) και κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.
Κατόπιν τούτων, το (μετά την ολοκλήρωση της συγχωνεύσεως) μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA
ΒΑΝΚ θα ανέρχεται στο ποσό των 3.282.067.073,00€, διαιρούμενο σε 1.473.461.382, συνολικά, ονομαστικές μετοχές, εκ των οποίων:

α) 927.961.382 κοινές με ψήφο, ονομαστικής αξίας 1,50€ η κάθε μία και
β) 545.500.000 προνομιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες, εκδοθείσες σύμφωνα με το άρθρο 1 ν. 3723/2008, εκ των οποίων:
i. 200.000.000 ονομαστικής αξίας 4,70€ η κάθε μία και
ii. 345.500.000 ονομαστικής αξίας 2,75€ η κάθε μία.

5. Για τον καθορισμό της σχέσης ανταλλαγής των υφιστάμενων (προ της συγχωνεύσεως) κοινών μετοχών της ALPHA ΒΑΝΚ και της EUROBANK (εφεξής «Παλαιές Κοινές Μετοχές») προς τις νέες (μετά τη συγχώνευση) κοινές μετοχές που θα εκδώσει η ALPHA ΒΑΝΚ συνεπεία της
συγχώνευσης (περαιτέρω «Νέες Κοινές Μετοχές») ελήφθη υπόψη η σχέση της συνολικής αξίας των συγχωνευόμενων τραπεζών και προέκυψε η κάτωθι εύλογη και δίκαιη σχέση ανταλλαγής Παλαιών Κοινών Μετοχών προς Νέες Κοινές Μετοχές, :
α) Κάθε μία (1) Παλαιά Κοινή Μετοχή της ALPHA ΒΑΝΚ θα αντιστοιχεί προς μία (1) Νέα Κοινή Μετοχή της ALPHA ΒΑΝΚ.
β) Κάθε επτά (7) Παλαιές Κοινές Μετοχές της EUROBANK θα αντιστοιχούν προς πέντε (5) Νέες Κοινές Μετοχές της ALPHA ΒΑΝΚ.

6. Τυχόν κλασματικά δικαιώματα δεν δημιουργούν δικαίωμα σε λήψη κλάσματος μετοχής. Τα κλασματικά υπόλοιπα μετοχών αθροίζονται για τον σχηματισμό ακέραιου αριθμού μετοχών, οι οποίες εκποιούνται, και το προϊόν της εκποιήσεως αποδίδεται στους δικαιούχους μετόχους.

7. Από την ημέρα ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, η ALPHA ΒΑΝΚ θα μεριμνήσει για την καταχώρηση των Νέων Κοινών Μετοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων . Παραλλήλως, ο μοναδικός (πολλαπλός) τίτλος των προνομιούχων μετοχών εκδόσεως της EUROBANK κατ’ άρθρο 1 του ν. 3723/2008 και κυριότητος του Ελληνικού Δημοσίου, θα αντικατασταθεί, εντός ευλόγου χρόνου, από αντίστοιχο (πολλαπλό) τίτλο των νέων προνομιούχων μετοχών που η ALPHA ΒΑΝΚ θα εκδώσει και θα παραδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο εις αντικατάσταση του προηγούμενου, ο οποίος θα ακυρωθεί.

8. Οι μέτοχοι της EUROBANK θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή τυχόν κερδών της
ALPHA BANK εκ της χρήσεως 2011 και εντεύθεν.

9. Στην EUROBANK δεν υφίστανται μέτοχοι με ειδικά δικαιώματα ή κάτοχοι άλλων τίτλων πλην μετοχών με τις ακόλουθες εξαιρέσεις :
α) Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της EUROBANK κατά ποσό 950.125.000,00€ που αντιστοιχεί σε 345.500.000 προνομιούχες μετοχές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες , ονομαστικής αξίας 2,75€ η κάθε μία, οι οποίες εκδόθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 3723/2008. Η ALPHA ΒΑΝΚ θα διατηρήσει όλα τα προνόμια και δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου, ως κυρίου των ανωτέρω προνομιούχων μετοχών.

β) Εκτός των ανωτέρω υφίστανται σήμερα και στο μέλλον ενδέχεται να προκύψουν (περαιτέρω) κάτοχοι μετατρεψίμων ομολογιών, συνεπεία εκδόσεως, δυνάμει της από 30.6.2009 αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της EUROBANK, ομολογιακού δανείου, εξαγοράσιμου και μετατρέψιμου (μετά την πάροδο πενταετίας από την έκδοσή του) σε κοινές μετοχές της EUROBANK, συνολικού ονομαστικού ποσού έως 500.000.000€ από το οποίο έχουν εκδοθεί και διατεθεί σήμερα 400.100.000€. Με την από 11.7.2011 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της EUROBANK, που υπόκειται στην μη χορηγηθείσα μέχρι σήμερα έγκριση της συνέλευσης των προνομιούχων μετόχων, αυξήθηκε το συνολικό ποσό του ανωτέρω ομολογιακού δανείου κατά 100.000.000€ (υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των κοινών μετοχών που θα προκύψουν από την τυχόν μετατροπή των ομολογιών που θα εκδοθούν μετά την 11.7.2011 δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών της EUROBANK κατά τον χρόνο έκδοσης του δανείου) τροποποιήθηκαν οι όροι του και παρασχέθηκε εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής να αποφασίσει τους ειδικότερους όρους έκδοσης των νέων μετατρέψιμων ομολογιών. Κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η ALPHA ΒΑΝΚ υπεισέρχεται (κατ’ άρθρο 75 κ.ν. 2190/1920) στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της EUROBANK που απορρέουν από το ανωτέρω ομολογιακό δάνειο.

Η από 15ης Ιουλίου 2011 2α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ALPHA BANK
ενέκρινε την έκδοση και, μετά κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων, τη διάθεση, μετά τη λήψη της νυν εκκρεμούσας συμφώνου γνώμης των προνομιούχων μετόχων, μετατρεψίμου ομολογιακού δανείου ποσού κεφαλαίου έως 345.106.734,56€, ως το υπόψη ποσό κεφαλαίου και λοιποί όροι αυτού δύνανται να τροποποιηθούν δυνάμει αποφάσεως προσεχούς
Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της ALPHA BANK, η οποία θα κρίνει (και) επί της εγκρίσεως της Συγχωνεύσεως.

Η από 15ης Ιουλίου 2011 2α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ALPHA BANK
ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου δια καταβολής μετρητών, μετά δικαιωμάτων προτιμήσεως υπέρ των παλαιών μετόχων, έως του ποσού των 2.511.067.345,60€, και την
αντίστοιχη τροποποίηση του περί κεφαλαίου άρθρου του καταστατικού, η οποία έχει υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο και εκκρεμεί η έγκρισή της. H ανωτέρω απόφαση θα τεθεί, κατά μεν το σκέλος της αυξήσεως, σε αναστολή ισχύος ως το πέρας της διαδικασίας συγχωνεύσεως, κατά δε το σκέλος της συνακόλουθης τροποποιήσεως του άρθρου 5 του Κατασταστικού, θα μετατεθεί η ημερομηνία ισχύος της τροποποιήσεως σε ημερομηνία, που η Γενική Συνέλευση της ALPHA BANK επί της Συγχωνεύσεως θέλει, δι’ αμφότερα, αποφασίσει.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ