Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΔΗΓΟΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

ΟΔΗΓΟΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Τα κινητά τηλέφωνα σήμερα προσφέρουν πολλές υπηρεσίες, όπως φωνητικές κλήσεις γραπτά μηνύματα, λήψη-αποστολή φωτογραφιών, λήψη-αποστολή βίντεο, παιχνίδια, μουσικά κομμάτια, πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι με τις συνεχώς αυξανόμενες δυνατότητες που προσφέρει η κινητή τηλεφωνία, οι γονείς είναι φυσικό να ανησυχούν:

σε ποιους μιλούν τα παιδιά και γενικά ..........

οι ανήλικοι που βρίσκονται υπό τη γονική μέριμνα και εποπτεία,
πως τα παιδιά και γενικά οι ανήλικοι χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο.

Για τους γονείς είναι απαραίτητες οι πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων και τα διαρκώς εξελισσόμενα προϊόντα και υπηρεσίες προκείμενου να αποφασίσουν μαζί με το παιδί τους ποιος είναι ο πιο δόκιμος ασφαλής και υπεύθυνος τρόπος χρήσης του κινητού τηλεφώνου.

Εμείς πιστεύουμε ότι είναι αποκλειστική απόφαση των γονέων εάν θα επιτρέψουν στο παιδί τους να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο.

Ωστόσο, πριν πάρουν την απόφαση αυτή θα ήταν χρήσιμο να λάβουν υπόψη τους τις πληροφορίες που θα διαβάσουν στην συνέχεια.

Βασικές πληροφορίες.

Κάρτα SIM

Όλα τα κινητά τηλέφωνα αποτελούνται από δυο βασικά εξαρτήματα: την κάρτα SIM και τη συσκευή. Η κάρτα SIM παρέχει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης περιλαμβάνει ένα μοναδικό μικροτσίπ, στο οποίο μπορούμε να αποθηκεύουμε πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τον τηλεφωνικό κατάλογο, αναπάντητες κλήσεις, κληθέντες αριθμούς γραπτά μηνύματα.

Αν μεταφέρουμε την κάρτα SIM από ένα κινητό τηλέφωνο σε άλλο, η πληροφορία που είναι αποθηκευμένη στην κάρτα SIM μεταφέρεται και αυτή στο νέο κινητό τηλέφωνο.

PIN

Είναι ο τετραψήφιος κωδικός που πρέπει να πληκτρολογήσουμε αφού εισάγουμε την κάρτα SIM και ενεργοποιήσουμε το κινητό μας τηλέφωνο. Τον αριθμό PIN βρίσκουμε στον σφραγισμένο φάκελο που μας δίνεται κατά την αγορά της κάρτας SIM μαζί με τον οδηγό υπηρεσιών. Μπορούμε να αλλάξουμε τον αριθμό PIN από το μενού του κινητού τηλεφώνου με ένα νέο αριθμό PIN της επιλογής μας η και ακόμη να τον καταργήσουμε.

International Mobile Equipment Identity (IMEI)

Πρόκειται για τον κωδικό που υπάρχει σε κάθε κινητό τηλέφωνο ο οποίος είναι μοναδικός. Αναγράφεται στο πίσω μέρος της μπαταρίας του τηλεφώνου η το βρίσκετε και το διαβάζετε στην οθόνη πατώντας *#06#

Κάθε φορά που ενεργοποιούμε την συσκευή μας ο συγκεκριμένος αριθμός στέλνεται στον κεντρικό υπολογιστή του δικτύου και έτσι το δίκτυο γνωρίζει ποιος χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη συσκευή.

Σε περίπτωση απώλειας η κλοπής του κινητού τηλεφώνου πρέπει αρχικά να απευθυνθούμε στην αστυνομία ώστε να κάνουμε τη σχετική δήλωση. Στην συνέχεια και εφόσον έχουμε σύνδεση στο δίκτυο της Vodafone όπως μας ενημερώνει η εταιρεία μπορούμε να επισκεφθούμε ένα κατάστημα της συγκεκριμένης εταιρείας Vodafone και να θέσουμε εκτός λειτουργίας το κινητό τηλέφωνο. Συγκεκριμένα η απενεργοποίηση πραγματοποιείται με την βοήθεια του μηχανισμού που έχει δημιουργήσει η Vodafone σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών και με άλλες εταιρείες του ομίλου ο οποίος θέτει εκτός λειτουργίας και μόνο για το δίκτυο της Vodafone το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο και δεν επηρεάζει την κάρτα SIM.

Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Το κινητό μας τηλέφωνο αποτελεί μόνο ένα κομμάτι του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς το δίκτυο κεραιών και τα ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα. Κάθε φορά που κάνουμε μια κλήση το κινητό μας τηλέφωνο εκπέμπει σήμα στην πιο κοντινή κεραία του σταθμού βάσης της περιοχής που βρισκόμαστε. Ο σταθμός βάσης επεξεργάζεται το σήμα και στην συνέχεια μέσω καλωδίων η ασύρματα, μέσω μικροκυματικων πιάτων, το στέλνει στο κοντινότερο ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο. Από εκεί πάλι, το σήμα φθάνει στο σταθμό βάσης που καλύπτει την περιοχή που βρίσκεται η κινείται ο καλούμενος.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μεταφέρουν τη φωνή, τα γραπτά μηνύματα (SMS) τις φωτογραφίες, τη μουσική και τα βίντεο μας μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων η αλλιώς, ραδιοκυμάτων. Τα ραδιοκύματα που χρησιμοποιεί η κινητή τηλεφωνία είναι όμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για την μετάδοση σημάτων της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, των ασύρματων τηλεφώνων και των συστημάτων παρακολούθησης βρεφών.

Δίκτυο 3ης γενιάς (3G)

Το δίκτυο 3ης γενιάς είναι τεχνολογία και όχι υπηρεσία. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα κινητής επικοινωνίας που υποστηρίζει τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες (φωνή, γραπτό μήνυμα) αλλά και νέες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα τις βίντεο-κλήσεις και τις πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Bluetooth

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η μεταφορά πληροφορίας μεταξύ κινητών τηλεφώνων η μεταξύ κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ήταν δυνατή με την χρήση καλωδίων, υπέρυθρων ακτινων κλπ. Πλέον, τα κινητά τηλέφωνα φέρουν ενσωματωμένη τη λειτουργία Bluetooth. Το Bluetooth είναι ένα πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας ανάμεσα σε συσκευές που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη τεχνολογία, με σκοπό τη μεταφορά φωνής και δεδομένων.

Πρακτικά, καταργεί τη χρήση καλωδίων για την διασύνδεση ακόμη και οικιακών συσκευών, όπως σαρωτες (scanners), ακουστικά, μικρόφωνα, ψηφιακές κάμερες,

βιντεοκάμερες.

Επιτρέπει δηλαδή να συνδέσουμε το κινητό τηλέφωνο με τον υπολογιστή μας, να μεταφέρουμε δεδομένα όπως εικόνες, επαφές από τον τηλεφωνικό κατάλογο και σημειώσεις από κινητό προς κινητό, να συνδεθούμε στο διαδικτυο (ιντερνετ) και να ανταλλάξουμε πληροφορίες. Και όλα αυτά χωρίς ενοχλητικά καλώδια και πολύπλοκες ρυθμίσεις.

Τρόποι πληρωμής.

Προγράμματα συμβολαίου.

Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του λογαριασμού του κινητού μας τηλεφώνου, σε μηνιαία βάση, μέσω της εγγραφής μας σε κάποιο πρόγραμμα συμβολαίου στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν στην χώρα μας. Ο κάτοχος του συμβολαίου μπορεί να ζητήσει αναλυτική κατάσταση κλήσεων, προκείμενου να έχει σαφή εικόνα των κινήσεων (κλήσεις, γραπτά μηνύματα κλπ) που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια του μήνα, καθώς και των χρεώσεων αυτών.

Προγράμματα καρτοκινητης.

Πρόκειται για τις γνωστές σε όλους μας κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας που βρίσκουμε σε καταστήματα που πωλούν είδη κινητής τηλεφωνίας, στα περίπτερα στα μίνι μαρκετ κλπ. Τα προγράμματα καρτοκινητης δίνουν τη δυνατότητα να πληρώνουμε προκαταβολικά τις υπηρεσίες που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε, όπως για παράδειγμα τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα. Μόλις το καταβεβλημένο ποσό έχει χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να ανανεωθεί. Δεν αποστέλλεται λογαριασμός και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα να ανατρέξουμε στις κλήσεις κλπ που έχουμε πραγματοποιήσει.

Τι μπορούμε να κάνουμε!

Εάν πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε πληροφορίες για το τρόπο, με τον οποίο το παιδί μας χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, για παράδειγμα ποιον καλεί η αν έχει πρόσβαση στο διαδικτυο, μπορούμε να εγγραφούμε με το δικό μας όνομα σε κάποιο πρόγραμμα συμβολαίου (για την εγγραφή σε πρόγραμμα συμβολαίου απαιτείται ο πελάτης να είναι άνω των 18 ετών και να λαμβάνονται υπόψη α) ότι ο χρήστης της σύνδεσης είναι το παιδί μας και β) τα δικαιώματα χρήσης και ενημέρωσης αυτού), ώστε σε μηνιαία βάση να λαμβάνουμε αναλυτική κατάσταση κλήσεων κλπ.

Φωνητικές κλήσεις και όχι μόνο.

Γραπτό μήνυμα (SMS).

Η συγκεκριμένη υπηρεσία επιτρέπει ανά πάσα στιγμή την αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων (SMS). Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ανήλικους καθώς είναι μια γρήγορη και οικονομική υπηρεσία που τους επιτρέπει να βρίσκονται σε επαφή με τους φίλους τους. Το γραπτό μήνυμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αγορά ήχων κλήσης (ring tones) η ακόμα και για τη συμμετοχή σε ψηφοφορία κάποιου τηλεπαιχνιδιού η διαγωνισμού.

Μηνύματα πολυμέσων (MMS)

Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας και αποστολής μηνυμάτων με εικόνα, κείμενο και ήχο, καθώς και τη λήψη και αποστολή βίντεο μικρής διάρκειας.

Τηλέφωνα με κάμερα και μηνύματα πολυμέσων (MMS).

Πολλά κινητά τηλέφωνα περιλαμβάνουν τη λειτουργία κάμερας. Έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα να τραβήξουμε φωτογραφίες η βίντεο. Τις φωτογραφίες και τα βίντεο αυτά μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο κινητό τηλέφωνο και να τα στέλνουμε μέσω μηνυμάτων πολυμέσων (MMS) σε αλλά συμβατά κινητά τηλέφωνα η σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail). Παράλληλα, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο κινητό τηλέφωνο η να τα μεταφέρουμε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ψυχαγωγικές για τα παιδιά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το παιδί μας γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο υπεύθυνα, χωρίς να προκαλεί αναστάτωση.

Τι μπορούμε να κάνουμε.

Βεβαιωνόμαστε ότι το παιδί μας γνωρίζει τη χρήση του κινητού με ενσωματωμένη κάμερα, καθώς και ότι σε ορισμένους χώρους δεν επιτρέπεται η χρήση όπως για παράδειγμα στο σχολείο η σε αποδυτήρια.
Τονίζουμε ότι πρέπει να ζητάει την άδεια των φίλων και γνωστών του πριν τραβήξει φωτογραφίες τους, ειδικότερα εάν πρόκειται να τις στείλει σε κάποιον άλλο.
Τονίζουμε τη σημασία του να μην απαντά σε γραπτά μηνύματα η εικόνες από αγνώστους αποστολείς.
Ενθαρρύνουμε να συζητά μαζί μας την περίπτωση που κάποιος άλλος χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάμερα για να το φωτογραφίσει, κάνοντας το να αισθάνεται δυσάρεστα.
Ενθαρρύνουμε την υπεύθυνη χρήση, για παράδειγμα δεν πρέπει να αποστέλλονται εικόνες οι οποίες θα μπορούσαν να προσβάλλουν η να ενοχλήσουν συνανθρώπους μας. Επίσης, το παιδί μας δεν θα πρέπει να στέλνει φωτογραφίες σε αγνώστους μέσω του κινητού του η να τις <ανεβάζει> στo διαδικτυο (internet).
Αν λάβει κάποια φωτογραφία η οποία θεωρούμε ότι είναι ακατάλληλη η αν τη φωτογραφία αυτή την κατέβασε από το διαδικτυο επικοινωνούμε άμεσα με το δίκτυο στο οποίο είμαστε συνδρομητές.

Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και περιεχομένου στο κινητό τηλέφωνο.

Οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και περιεχομένου είναι υπηρεσίες που παρέχουν περιεχόμενο (πληροφορίες, ψυχαγωγία, παιχνίδια, ήχους κλήσης, βίντεο κλπ) η/ και αυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, chat, συμμετοχή σε ψηφοφορία televoting κλπ) στο χρήστη μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Πρόκειται για υπηρεσίες που παρέχονται είτε μέσω κλήσης σε συγκεκριμένους αριθμούς (τετραψήφιους η δεκαψηφιους της μορφής 901) είτε μέσω γραπτού μηνύματος (SMS), είτε μέσω ηλεκτρονικών πυλών (portals, όπως στο διαδικτυο).

Στην πλειοψηφία τους είναι υπηρεσίες <αυξημένης χρέωσης>, δηλαδή κοστίζουν περισσότερο από τις καθιερωμένες υπηρεσίες που εξυπηρετούν την προσωπική μας επικοινωνία. Μπορεί να έχουν τη μορφή συνδρομής (πχ εβδομαδιαία αθλητική ενημέρωση μέσω γραπτού μηνύματος / εικόνας / βίντεο η μεμονωμένης χρήσης (πχ αγορά ενός παιχνιδιού).

Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες παρέχονται τόσο από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (από την κάθε μια αποκλειστικά για τους πελάτες της ), όσο και από τρίτες εταιρείες που μπορούν να τις παρέχουν στους πελάτες όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Σε περίπτωση που επιθυμούμε να ακυρώσουμε τη συνδρομή μας σε κάποια τέτοια υπηρεσία η για οποιοδήποτε άλλο θέμα κι εφόσον γνωρίζουμε τον αριθμό- κωδικό, μέσω του οποίου μας παρέχεται η υπηρεσία, το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να δώσει πληροφορίες εάν η υπηρεσία παρέχεται από την συγκεκριμένη εταιρεία η να δώσει το τηλέφωνο επικοινωνίας της εκάστοτε τρίτης εταιρείας.

Τι μπορούμε να κάνουμε.

Συμβουλεύουμε το παιδί μας να ζητάει την έγκριση μας πριν εγγραφεί σε κάποια υπηρεσία, καθώς και να ελέγχει το κόστος οποιασδήποτε υπηρεσίας πριν τη χρησιμοποιήσει.

Πρόσβαση στο διαδικτυο.

Πολλά κινητά τηλέφωνα επιτρέπουν την πρόσβαση στο διαδικτυο, η οποία έχει γίνει ακόμα ταχύτερη με τη λειτουργία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς. το διαδικτυο αποτελεί μια πολύτιμη και ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών, όμως περιλαμβάνει και πληροφορίες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να θεωρηθούν ακατάλληλες για παιδιά. Δεδομένου ότι το διαδικτυο δεν γνωρίζει σύνορα και δεν υπόκειται σε περιορισμούς από τις εθνικές νομοθεσίες, συχνά πραγματοποιούνται περιορισμένοι νομικοί έλεγχοι στο περιεχόμενο του.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail)

Μέσω του κινητού τηλεφώνου υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) δηλαδή ο χρήστης μπορεί να δέχεται και να στέλνει e-mail. Παράλληλα αν κάποια e-mail περιέχουν επισυναπτόμενα αρχεία, ο χρήστης μπορεί να τα ανοίξει και να τα δει.

Υπηρεσίες chat.

Μέσω του κινητού τηλεφώνου μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε chat rooms.

Τα chat rooms είναι εικονικά σημεία συνάντησης η αλλιώς εικονικά σημεία συζήτησης, στα οποία μπορεί να γίνει διάλογος. Μέσω αυτών μπορούμε να συζητήσουμε με φίλους αλλά και με άτομα που πιθανώς δεν γνωρίζουμε.

Στις υπηρεσίες chat, μπορεί κανείς να βρει τόσο δημόσια ( public) chat rooms όσο και ιδιωτικά (privet) chat rooms. Τα public chat rooms δημιουργούνται από τους <λειτουργούς> (π.χ. λειτουργός των chat rooms της Vodafone είναι η Vodafone των chat rooms της Yahoo!είναι το Yahoo!) της υπηρεσίας, έχουν συγκεκριμένα θέματα που ανανεώνονται τακτικά και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας. Τα privet chat rooms δημιουργούνται από τους χρήστες για θέματα της επιλογής τους και συμμετέχουν αποκλειστικά αυτοί με τους οποίους επιθυμεί να επικοινωνεί ο δημιουργός του chat room. Στα Public rooms ο χρήστης μπορεί μέσω της εντολής να αποκλείσει ένα συγκεκριμένο χρήστη από το να του αποστέλλει γραπτά μηνύματα( δηλαδή πληκτρολογώντας τη λέξη Block και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου η το ψευδώνυμο του χρήστη και αποστέλλοντας τα με γραπτό μήνυμα στο 2700 εάν πρόκειται για σύνδεση Vodafone.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, το διαχωρισμό σε moderated chat και un-moderated chat. Στην πρώτη κατηγορία υπάρχει έλεγχος από το δημιουργό της υπηρεσίας (άμεσα η μέσω τρίτης εταιρείας) όλων των μηνυμάτων των χρηστών της υπηρεσίας, με στόχο την τήρηση των όρων ασφαλείας της υπηρεσίας. Στην δεύτερη κατηγορία δεν υπάρχει κανένας έλεγχος των μηνυμάτων που ανταλλάσσουν οι χρήστες. Είναι σημαντικό οι προτάσεις που ακολουθούν για τη σωστή χρήση των υπηρεσιών chat να εφαρμόζονται τόσο στην περίπτωση των moderated όσο και στην περίπτωση των un-moderated chat rooms.

Τι μπορούμε να κάνουμε.

Ενημερωνόμαστε για τη χρήση των chat rooms από το παιδί μας και μαθαίνουμε αν μέσω αυτών επικοινωνεί με φίλους η με αγνώστους ανταλλάσσοντας γραπτά μηνύματα (SMS).
Βεβαιωνόμαστε ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο των chat rooms που επισκέπτεται κι ότι αυτά δεν απευθύνονται σε ενήλικους το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να είναι ακατάλληλο για τα παιδιά μας.
Συμβουλεύουμε τα παιδιά μας να ζητάνε την έγκριση μας πριν εγγραφούν σε κάποια υπηρεσία και ότι θα πρέπει να ελέγχουν το κόστος οποιασδήποτε υπηρεσίας πριν τη χρησιμοποιήσουν.
Βεβαιωνόμαστε ότι το παιδί μας είναι ενήμερο και συμμορφώνεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς η χρήση υπηρεσιών chat προϋποθέτει, στις περισσότερες περιπτώσεις την αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων της υπηρεσίας.
Ενημερώνουμε το παιδί μας ότι οι πληροφορίες που δίνουν για τον εαυτό τους τα άτομα που κάνουν chat μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Βεβαιωνόμαστε ότι κατανοεί πόσο σημαντικό είναι να μην δίνει ποτέ προσωπικές πληροφορίες (όπως η ηλικία, το σχολείο, το πραγματικό του όνομα, κωδικούς πρόσβασης) σε αγνώστους. Είναι σαν να δίνουμε το κλειδί του σπιτιού μας σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε.
Ενημερώνουμε το παιδί μας ότι όταν ανταλλάσσει γραπτά μηνύματα chat όλοι οι υπόλοιποι που κάνουν chat θα βλέπουν μόνο το ψευδώνυμο του. Μπορούν να βρουν τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου η άλλες προσωπικές του πληροφορίες μόνο εφόσον τα δώσει το ίδιο.
Ενθαρρύνουμε το παιδί μας να αναφέρει αμέσως οποιονδήποτε τον ενοχλεί η τον απειλεί όταν κάνει chat. Επίσης το παιδί πρέπει να γνωρίζει ότι χρησιμοποιώντας την εντολή (στέλνοντας με γραπτό μήνυμα τη λέξη block) μπορεί να απαλλαγεί από οποιονδήποτε τον ενοχλεί στέλνοντας του γραπτά μηνύματα (SMS) που το κάνουν να αισθάνεται άβολα η άσχημα.
Βεβαιωνόμαστε ότι επιδεικνύει προσοχή στην επικοινωνία του όταν αρχίζουν διάφοροι και τον ρωτούν πολλές προσωπικές ερωτήσεις, ιδιαίτερα όταν δεν σταματούν ενώ το έχει ζητήσει. Εάν αισθάνεται άσχημα η ανησυχεί, θα πρέπει να φύγει από αυτό το chat room.
Ενημερώνουμε το παιδί μας να είναι προσεκτικό με τα μηνύματα chat που στέλνει για να αποφεύγει να προσβάλλει τους άλλους.
Αποθαρρύνουμε το παιδί μας να συναντήσει άτομα που επικοινωνεί μέσω των chat rooms. Αν επιμένει, θα πρέπει να το συνοδέψουμε, ενώ η συνάντηση θα πρέπει να γίνει σε δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο.Social Networking sites/blogs στο διαδυκτιο.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση στη χρήση των social networking sites και των blogs από τους χρήστες του διαδικτυου και ειδικότερα τους νέους. Στα πρώτα οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν προσωπικές σελίδες, να ανταλλάσσουν πληροφορίες, φωτογραφίες, αγαπημένες ηλεκτρονικές σελίδες και γενικότερα να βρίσκονται σε επαφή με άλλος χρήστες στο διαδικτυο. Τα blogs είναι και αυτά sites, μοιάζουν όμως περισσότερο με ημερολόγια στα οποία οι χρήστες δημοσιεύουν σκέψεις, απόψεις, και ενδιαφέροντα, τα οποία θέλουν να μοιραστούν με άλλους χρήστες.

Είναι φανερό ότι ο όγκος και η πληθώρα των πληροφοριών και του περιεχομένου αυτών των sites μπορεί να εμπεριέχει και περιεχόμενο ακατάλληλο για ανήλικους (ερωτικό, βίαιο, κ.λ.π.)

Τα παραπάνω sites γίνονται σταδιακά προσβασιμα και μέσω των κινητών τηλεφώνων. Για το λόγο αυτό, ως γονείς, θα πρέπει να συμβουλεύουμε τα παιδιά μας να μην κοινοποιούν προσωπικά τους στοιχεία, να αποφεύγουν προκλητικά, βιαία η επιθετικά περιεχόμενα, καθώς επίσης και να είναι προσεκτικά όταν επικοινωνούν με άλλους χρήστες του διαδικτυου.

Ως γονείς, θα πρέπει επίσης να ελέγχουμε και οι ίδιοι τους τόπους αυτούς διαβάζοντας παράλληλα τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης τους, έτσι ώστε να βεβαιωνόμαστε για το περιεχόμενο και για την πολιτική των δικτυακών τόπων που επισκέπτονται τα παιδιά μας.

Παιχνίδια.

Τα παιχνίδια στα κινητά τηλέφωνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους ανήλικους. Πολλά κινητά τηλέφωνα έχουν προεγκατεστημενα παιχνίδια, ενώ υπάρχει δυνατότητα να <κατεβάσουμε> παιχνίδια με το σχετικό κόστος μέσα από το διαδικτυο η μέσα από υπηρεσίες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Το παιχνίδι αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνο και η χρέωση καταχωρείται στο μηνιαίο λογαριασμό η στην κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Τα παιχνίδια χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Παιχνίδια όπως για παράδειγμα το Trivial Pursuit τα οποία παίζονται στο κινητό τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο δίκτυο.
Παιχνίδια τα οποία παίζονται ενώ βρίσκεστε σε περιβάλλον δικτύου (π.χ. i-mode, Vodafone live!
Παιχνίδια on line στο διαδικτυο, τα οποία παίζονται εκτός περιβάλλοντος i- mode, Vodafone live! Για το περιεχόμενο των οποίων συνήθως τα δίκτυα δεν έχουν την δυνατότητα να το ελέγχουν και συνεπώς δεν μπορούν να εγγυηθούν γι αυτό.

Ως γονείς θα ήταν σκόπιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχουμε το περιεχόμενο των παιχνιδιών που επιλέγουν να παίζουν τα παιδιά μας, καθώς υπάρχουν ποικίλες θεματικές κατηγορίες (δράσης, στρατηγικής, αθλητικά κ.λ.π.) οι οποίες καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των χρηστών, ώστε να βεβαιωνόμαστε ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο των παιχνιδιών.

Τι μπορούμε να κάνουμε.

Συζητάμε με το παιδί μας για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί μέσω του κινητού τηλεφώνου, όπως το <κατέβασμα> ήχων κλήσης, εικόνων η παιχνιδιών, ζητώντας του να μας δείξει π.χ ποιο είναι το αγαπημένο του.
Μαθαίνουμε εάν έχει πρόσβαση στο διαδικτυο και σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) μέσω του κινητού τηλεφώνου.
Εκπαιδεύουμε το παιδί μας να σκέφτεται σωστά πριν στείλει οποιαδήποτε πληροφορία μέσα από το κινητό του, καθώς μόλις τη στείλει δεν μπορεί πια να ελέγξει τον τρόπο χρήσης της.
Ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις υπηρεσίες στις οποίες έχει πρόσβαση και κρίνουμε αν είναι σωστή η διατήρηση η όχι αυτών

Κακόβουλη επικοινωνία.

Στις μέρες μας υπάρχουν-δυστυχώς- άτομα που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο προκείμενου να παρενοχλήσουν η να εκφοβήσουν συνάνθρωπους τους.

Αυτό το επιτυγχάνουν μέσω της καταχρηστικής χρήσης των υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα των κλήσεων, των γραπτών μηνυμάτων(SMS), των μηνυμάτων πολυμέσων (MMS).

Είναι σημαντικό να είμαστε γνώστες του προβλήματος αυτού έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα παιδία μας στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο σχετικό περιστατικό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξάνεται συνεχώς η ανησυχία σχετικά με τον τρόπο χρήσης των νέων τεχνολογιών, για παράδειγμα των chat rooms από παιδοφιλους, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο μα επικοινωνήσουν με παιδιά και να τα συναντήσουν από κοντά. Είναι δύσκολο να εντοπισθεί ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς τα συγκεκριμένα άτομα μεταχειρίζονται τα παιδιά με τέτοιο τρόπο ώστε να τους εμπιστευθούν και στην συνέχεια να τους εκμυστηρευθούν προσωπικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Επίσης φροντίζουν να τα ενθαρρύνουν να κρατούν ως μυστικό την μεταξύ τους επικοινωνία.

Τι μπορούμε να κάνουμε!

Βεβαιωνόμαστε ότι το παιδί μας κατανοεί πόσο σημαντικό είναι να μην δίνει ποτέ προσωπικές πληροφορίες σε αγνώστους.
Τονίζουμε τη σημασία του να μην απαντά σε γραπτά μηνύματα (SMS) η εικόνες από άγνωστους αποστολείς.
Αν λαμβάνει συνεχώς γραπτά μηνύματα η εικόνες από άγνωστους αποστολείς, θα πρέπει να ενημερώσουμε το δίκτυο στο οποίο είμαστε συνδρομητές η την αστυνομία, φροντίζοντας να έχουμε φυλάξει τα συγκεκριμένα γραπτά μηνύματα η/ και τον αριθμό του αποστολέα.

Spam, ενοχλητικά μηνύματα και ιοί.

Ο όρος , <ανεπιθύμητη επικοινωνία>, η/ και <ενοχλητικά μηνύματα>, προέρχεται από το διαδικτυο και αφορά στην αυθαίρετη και δίχως τη συναίνεση μας επικοινωνία, για παράδειγμα λήψη εικόνων η γραπτών μηνυμάτων. Στην κινητή τηλεφωνία, τα ενοχλητικά μηνύματα προέρχονται συνήθως από εταιρείες που προωθούν νέα προϊόντα η υπηρεσίες, ζητώντας μας να επικοινωνήσουμε με κάποιο αριθμό.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τέτοιοι αριθμοί μπορεί να ανήκουν στην κατηγορία <αυξημένης χρέωσης> κάτι που ενδεχομένως να περιλαμβάνει επί πλέον κόστος από τις καθιερωμένες υπηρεσίες (βλέπε Υπηρεσίες Προστιθέμενης αξίας και Περιεχομένου)

Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε αποδεχθεί κατά λάθος να λαμβάνουμε ενημερωτικά γραπτά μηνύματα. Για παράδειγμα μπορεί να έχουμε συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό και χωρίς προηγουμένως να έχουμε διαβάσει τους όρους να έχουμε συμφωνήσει με αυτούς, ενώ μέσα στο περιεχόμενο τους μπορεί να αναφέρεται ότι έχουμε δώσει τη συγκατάθεση μας για την λήψη ενημερωτικών μηνυμάτων.

Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να καλέσουμε το τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών του δικτύου που είμαστε συνδρομητές, αρχικώς για να επικοινωνήσουμε στην εταιρεία το ζήτημα μας έτσι ώστε η ίδια (και ιδιαίτερα στην περίπτωση που υπάρχει σχέση συνεργασίας με τον πάροδο-αποστολέα των συγκεκριμένων μηνυμάτων) να λάβει με την σειρά της εσωτερικά όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του συμβάντος, αλλά και να ενημερωθούμε από ποια εταιρεία προέρχονται τα σχετικά γραπτά μηνύματα, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να ζητήσουμε να σταματήσει η αποστολή αυτών.

Παράλληλα το διαδικτυο μαστίζεται από ιούς που ενδέχεται να αποδειχθούν ενοχλητικοί και επιβλαβείς, ενώ επίσης μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο λογισμικό του κινητού μας τηλεφώνου και κατ επέκταση στις προσωπικές μας πληροφορίες. Για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να καλούμε άγνωστους αριθμούς από τις αναπάντητες κλήσεις που βρίσκουμε στο κινητό μας.

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ενημερώνονται για τα παραπάνω, καθώς συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν τι είναι διαφημίσει και τι όχι, ενώ μπορούν πολύ εύκολα να παρασυρθούν στο να απαντήσουν σε γραπτά μηνύματα τα οποία υπόσχονται βραβεία η/ και δωρεάν προϊόντα.

Τι μπορούμε να κάνουμε.

Ενθαρρύνουμε το παιδί μας να συζητά οτιδήποτε του προκάλεσε ταραχή και στο οποίο είχε πρόσβαση η έλαβε μέσω κινητού ( π.χ. ανάρμοστη εικόνα η ενοχλητικό μήνυμα)
Σιγουρευόμαστε ότι κατανοεί πως δεν πρέπει να στέλνει ενοχλητικά μηνύματα, ρωτώντας το πώς θα ένιωθε εάν το ίδιο λάμβανε ανάλογα μηνύματα.
Ενημερώνουμε το παιδί μας να μην:
Καλεί άγνωστους αριθμούς από τις αναπάντητες κλήσεις
Καλεί άγνωστους αριθμούς από τους οποίους ανακοινώθηκε, π.χ. μέσω γραπτού μηνύματος ότι κερδίζει κάποιο βραβείο και πρέπει να επικοινωνήσει για να το αποκτήσει
Κατεβάζει από το διαδικτυο μέσω του κινητού του τηλεφώνου μη εξουσιοδοτημένες εφαρμογές λογισμικού, καθώς αυτές ενδέχεται να περιέχουν ιούς.

Κινητή τηλεφωνία και Υγεία

Έρευνες και θέσεις των διεθνών οργανισμών

Εδώ και αρκετές δεκαετίες οι επιστήμονες ερευνούν για ενδεχόμενες επιδράσεις των ραδιοκυμάτων στην υγεία. Από το σύνολο της επιστημονικής έρευνας προκύπτει πως η έκθεση στα ραδιοκύματα που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, εφόσον τα κινητά τηλέφωνα και οι κεραίες λειτουργούν σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες.

Η διεθνής επιτροπή προστασίας από τις Μη Ιοντιζουσες Ακτινοβολίες αξιολογεί τις έρευνες από ολόκληρο τον κόσμο και δίδει διεθνείς οδηγίες προστασίας που συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού.

<Έχουμε λάβει υπόψη μια πλήρη ανασκόπηση επιδημιολογικών ερευνών όσον αφορά στα αποτελέσματα των πεδίων ραδιοσυχνοτήτων (ραδιοκύματα) στην ανθρώπινη υγεία, με σκοπό να συνοψίσουμε την υπάρχουσα γνώση, να εξηγήσουμε θέματα μεθοδολογίας που συσχετίζονται, και να βοηθήσουμε σε μελλοντικές έρευνες. Τα αποτελέσματα των μελετών μέχρι σήμερα δε δίνουν καμία πειστική ένδειξη σχέσης ανάμεσα σε πεδία ραδιοσυχνοτήτων (ραδιοκύματα) και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.>

Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από τις Μη Ιοντιζουσες Ακτινοβολίες, 2004

Όρια ασφαλούς έκθεσης.

Κεραίες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν υιοθετήσει τα όρια της Διεθνούς Επιτροπής Προστασίας από τις Μη Ιοντιζουσες Ακτινοβολίες. Η Ελλάδα διαφοροποιήθηκε και αποφάσισε να υιοθετήσει ακόμη αυστηρότερα όρια. Με το νόμο 3431/06 μείωσε τα όρια της Διεθνούς Επιτροπής Προστασίας από τις Μη Ιοντιζουσες Ακτινοβολίες κατά 30%, ενώ σε ακτίνα 300 μέτρων από σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γηροκομία, νοσοκομεία κατά 40%

< Λαμβάνοντας υπόψη τα πολύ χαμηλά επίπεδα έκθεσης και τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ισχυρή επιστημονική ένδειξη ότι τα ασθενή σήματα ραδιοσυχνοτήτων από σταθμούς βάσης και ασύρματα δίκτυα προκαλούν δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία>.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Φύλλο Ενημέρωσης 304 Μάιος 2006

Κινητά τηλέφωνα.

Ο Ρυθμός Ειδικής Απορρόφησης (SAR) αποτελεί την ένδειξη της ποσότητας ενέργειας που απορροφάται από το σώμα κατά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από τις Μη Ιοντιοζουσες Ακτινοβολίες έχει εκδώσει οδηγίες για τις τιμές SAR των συσκευών κινητών τηλεφώνων ( η τιμή SAR υπολογίζεται σε watts/kgr). Αυτές οι οδηγίες ορίζουν ως μέγιστη επιτρεπόμενη τοπική τιμή SAR τα 2 watts/kgr.

Η μέγιστη τιμή τοπικού SAR κάθε κινητού τηλεφώνου αναφέρεται στον οδηγό χρήσης που λαμβάνουμε κατά την αγορά του.

< Μελέτες σε ανθρώπους και ζώα που ερευνούν τους εγκεφαλικούς κυματικούς τύπους, τη γνωσιακη κατάσταση και τη συμπεριφορά μετά την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως εκείνα που δημιουργούνται από κινητά τηλέφωνα, δεν έχουν αποδείξει δυσμενείς επιδράσεις>.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Φύλλο Ενημέρωσης 304, Μάιος 2006.

Χρήση των κινητών τηλεφώνων από παιδιά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (φύλλο ενημέρωσης 193 Ιούνιος 2000) < Οι οδηγίες της Διεθνούς Επιτροπής Προστασίας από τις Μη Ιοντιζουσες Ακτινοβολίες για το γενικό πληθυσμό, έχουν σχεδιαστεί ώστε να καλύπτουν όλες τις ομάδες πληθυσμού συμπεριλαμβανόμενων και των παιδιών. Η παρούσα επιστημονική πληροφόρηση δεν υποδεικνύει την ανάγκη για κάποια ειδική πρόληψη στη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Αν τα άτομα ανησυχούν, μπορούν να περιορίσουν την έκθεση των ίδιων η των παιδιών τους στα ραδιοκύματα, συντομεύοντας τη διάρκεια των συνομιλιών η χρησιμοποιώντας εξαρτήματα κρατώντας το κινητό τηλέφωνο μακριά από το κεφάλι και το σώμα.

Παράλληλα είναι κατανοητό ότι η κινητή τηλεφωνία παρέχει πλεονεκτήματα για την προσωπική ασφάλεια των παιδιών, όπως τη συνεχή επαφή με τους γονείς και την άμεση βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Μολονότι δεν έχουν τεκμηριωθεί δυσμενείς επιπτώσεις από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου από παιδιά πολιτική των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας είναι να μην απευθύνονται εμπορικά σε παιδιά.

Οι γονείς συνεκτιμωντας τα πλεονεκτήματα ασφάλειας και προστασίας που παρέχει το κινητό τηλέφωνο, μπορούν να αποφασίσουν την παροχή ενός κινητού -η όχι- στα παιδιά τους καθώς και την έκταση της χρήσης τους από αυτά.

Ατύχημα.

Ενέργειες, όπως η ομιλία η αποστολή γραπτών μηνυμάτων απαιτούν προσοχή και αυτοσυγκέντρωση, κυρίως όταν βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο η στο δρόμο.

Τι μπορούμε να κάνουμε.

Ενθαρρύνουμε το παιδί μας να δίνει προσοχή όσον αφορά στο τι συμβαίνει γύρω του κυρίως την κυκλοφορία στους δρόμους και να μην χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, για παράδειγμα ενώ βρίσκεται με το ποδήλατο του στον δρόμο.

Κλοπή.

Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν στόχο για τους κλεφτές και για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να ενημερώνουμε τα παιδιά μας για τον ενδεχόμενο κίνδυνο.

Υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε προκείμενου να αποτρέψουμε την κλοπή του κινητού μας τηλεφώνου.

Τι μπορούμε να κάνουμε.

Συμβουλεύουμε το παιδί μας να προσέχει σε ποιον δίνει το κινητό του τηλέφωνο και ποτέ να μην το δίνει σε άγνωστους. Εάν όμως απειλείται η προσωπική του ασφάλεια, είναι προτιμότερο να δώσει το κινητό του τηλέφωνο, καθώς η ακεραιότητα του είναι το σημαντικότερο.

Συμβουλεύουμε το παιδί μας να κρύβει το κινητό του τηλέφωνο σε κάποια θήκη η τσάντα όταν βρίσκεται σε δημόσιους χώρους και να μην το επιδεικνύει.

Όταν αγοράζουμε ένα κινητό τηλέφωνο είναι χρήσιμο να σημειώνουμε τον αριθμό ΙΜΕΙ (ο οποίος αναγράφεται και στην εξωτερική μεριά στο κουτί σκευασίας) κρατώντας τη πληροφορία αυτή σε ασφαλές σημείο καθώς σε περίπτωση κλοπής ο κωδικός χρησιμεύει για την απενεργοποίηση του κινητού τηλεφώνου.

Σε περίπτωση κλοπής θα πρέπει να ενημερωθεί η αστυνομία με σχετική δήλωση κλοπής. Εάν χρησιμοποιείτε το δίκτυο της Vodafone, τότε θα κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα της εταιρείας ώστε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών να τεθεί εκτός λειτουργίας (και μόνο για το συγκεκριμένο δίκτυο) το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο, (χωρίς να επηρεασθεί η λειτουργία της κάρτας SIM).


"Η Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ξανά 24 αιώνες μετά"

Η ιστορία επαναλαμβάνεται θα μπορούσε να τιτλοφορείται το δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρεται στην πρώτη πτώχευση της Ελλάδας τον 4 αι. π.Χ.!

Δέκα ελληνικοί δήμοι – πόλεις-κράτη – κήρυξαν πτώχευση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ τότε υπήρχε ένας μόνο δανειστής, ο ναός της Δήλου, ο τόπος όπου γεννήθηκε ο θεός Απόλλωνας.

Είκοσι τέσσερις αιώνες μετά, η Ελλάδα .........

βρίσκεται στα πρόθυρα της μεγαλύτερης χρεοκοπίας και αυτοί που χαράσσουν τη στρατηγική ανησυχούν για την παγκόσμια επιρροή της χρεοκοπίας μίας χώρας που η κυβέρνησή της χρωστά 353 δισ. ευρώ –πέντε φορές το χρέος της Αργεντινής το 2001. Ο οικονομολόγος, επικεφαλής της JPMorgan Chase & Co. στο Λονδίνο, David Mackie, – όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg – πιστεύει πως η μακροοικονομική καταστροφή θα αποφευχθεί μόνο με επιθετική πολιτική δράση εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών και των κυβερνήσεων.

Ύστερα από δύο συμφωνίες διάσωσης από διεθνείς αγορές, τρία χρόνια ύφεσης και υπερψήφιση των περικοπών που σχεδόν του κόστισαν τη θέση του, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει – σύμφωνα με το δημοσίευμα - πως αν ρίξει την πετσέτα τώρα, θα ήταν καταστροφικό. Πιθανές συνέπειες μίας εθνικής χρεοκοπίας περιλαμβάνουν την κατάρρευση του εθνικού τραπεζικού συστήματος, την ακόμη βαθύτερη οικονομική συρρίκνωση και την πτώση επίσης της κυβέρνησης.

Ο εξολοθρευτής των δράκων της ελληνικής οικονομίας

Στο μεταξύ, η ιρλανδική εφημερίδα «Irish Times» κάνει αφιέρωμα στο προφίλ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σε άρθρο με τίτλο «Ο εξολοθρευτής των δράκων της ελληνικής οικονομίας».

Το άρθρο ξεκινά με ένα ερώτημα, «Μπορεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας του με τη σκληρή, πολεμική του προσέγγιση γεμάτη με υποσχέσεις αλά Τσώρτσιλ για μία πολυπόθητη νίκη;» . Με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να επιλέγει να μείνει μακριά από τη δημόσια σκηνή, κάποιος θα έπαιρνε την εντύπωση ότι ο αναπληρωτής του και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κυβερνά τώρα τη χώρα, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Έπειτα γίνεται αναφορά στο βιογραφικό του υπουργού. Το άρθρο συνοδεύεται από ανάλογο σκίτσο του Ευ. Βενιζέλου ως εξολοθρευτή δράκων.

Real.gr

«Δώστε μας την Κω για να σας πληρώσουμε», λέει Δανός ευρωβουλευτής

«Μη παραδοσιακά μέτρα» προκειμένου να υπάρξει διασφάλιση σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας ζητά Δανός ευρωβουλευτής, προτείνοντας στην Ελλάδα να παραχωρήσει την Κω για να έχει η χώρα του το κεφάλι της ήσυχο!

Ο Μόρτεν Μέσερσμιντ, (φωτό) μέλος του .........

Λαϊκού Κόμματος της Δανίας και ευρωβουλευτής, της ομάδας «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας», αναφέρει σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «BT» ότι «αν η Ελλάδα επιθυμεί να δανειστεί εκ νέου από την Ε.Ε., τότε το κόμμα του θα απαιτήσει πιο δραστικά και μη παραδοσιακά μέτρα διασφάλισης». Συγκεκριμένα προτείνει στην κυβέρνησή του να απαιτήσει το νησί της Κω ως «εγγύηση» ή μάλλον υποθήκη για το δάνειο.

«Κατανοούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με την μορφή μετρητών. Αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα να μας δώσει ως υποθήκη το νησί της Κω, ώστε όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, στην οποία παρείχε και φωτογραφίες του από την Κω, στις οποίες ποζάρει κρατώντας τη σημαία της Δανίας.

Ο κ. Μέσερσμιντ εμφανίζεται βέβαιος για την ελληνική χρεοκοπία, λέγοντας ότι «καμία χώρα δεν έχει ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας της, με χρέος άνω του 150% του ΑΕΠ»

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω πολιτικός είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, ενώ το κόμμα του τάσσεται εναντίον των μεταναστών και στον ίδιο τον θεσμό της ΕΕ.

iefimerida

Με δεκάδες αστυνομικούς κυκλοφορεί ο Ραγκούσης!

Με δέκα αστυνομικούς στη βάρδια κυκλοφορεί ο Ραγκούσης που από την επόμενη εβδομάδα μπαίνει ξανά στο κάδρο λόγω των μεγάλων απεργιών…από ταξιτζήδες και εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί .........

το τελευταίο διάστημα γύρω από...
τον υπουργό Μεταφορών που πολλές φορές κυκλοφορεί καμουφλαρισμένος, ενώ μετακινείται κυρίως τις βραδινές ώρες με τους επιτελείς της ασφάλειας του να αλλάζουν συνεχώς το διάγραμμα του δρομολογίου προς το σπίτι και το γραφείο του.

kentrinews.gr

Ο δορυφόρος UARS έπεσε στη Γη. Άγνωστο πού μπορεί να κατέληξαν συντρίμμια του

Ο βάρους έξι τόνων ανενεργός ερευνητικός δορυφόρος της NASA, UARS, έπεσε το Σάββατο στη Γη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που μπορεί να κατέληξαν κάποια συντρίμμια του.

Η είσοδος του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα της Γης αναμενόταν ανάμεσα στις 06:45 και 07:45 ώρα Ελλάδος ανακοίνωσε η NASA, ενώ σημειώνεται ότι πέρασε και πάνω από τη χώρα μας.

Στο διάστημα αυτό ο Ερευνητικός Δορυφόρος ..........

της Άνω Ατμόσφαιρας πέρασε πάνω από τον Καναδά και την Αφρική, όπως και από μεγάλες περιοχές του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσπαθεί να επιβεβαιώσει το σημείο από το οποίο εισήλθε στην ατμόσφαιρα και την ώρα που έγινε αυτό.

Εκλογές ή κυβέρνηση συνεργασίας ζητά ο ΛΑΟΣ

Το αίτημά του είτε για διεξαγωγή εκλογών είτε για κυβέρνηση συνεργασίας επανέλαβε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο κ. Καρατζαφέρης παρουσίασε τις θέσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης, τις προτάσεις του για το άμεσο μέλλον και ανέθεσε στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μάκη Βορίδη, τη σύνταξη του προγράμματος, με το οποίο ο ΛΑΟΣ θα απευθυνθεί στο... λαό, όταν γίνουν εκλογές.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην .........

κυβέρνηση και την αξιωματική αντιολίτευση, ενώ εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε μέσα στο Νοέμβριο είτε εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Ζήτησε μάλιστα απο τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να τεθούν σε «επιστράτευση», όπως είπε χαρακτηριστικά, προκειμένου το κόμμα να πετύχει την καλύτερη επίδοσή του. Εκτίμησε δε, ότι, εάν γινουν εκλογές, ο ΛΑΟΣ θα συγκεντρώσει πλέον των 30 βουλευτών.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε επίσης στην εξωτερική πολιτική και στα ελληνοτουρκικά, και χαρακτήρισε τους κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου ως «το καλύτερο δίδυμο που είχε η Τουρκία μετά τους Κεμάλ Ατατούρκ και Ινονού».

Ούτε κίχ από την κ. Παντελάκη για την αποκάλυψη μας

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011


Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Φιλιατρών η προχθεσινοβραδυνή μας αποκάλυψη σχετικά με τη ματαίωση της παράστασης του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλίας. Αποκάλυψη την οποία σήμερα δημοσιεύει και η Μεσσηνιακή Εφημερίδα "Θάρρος" την οποία ευχαριστούμε πολύ.

Πατήστε εδώ και Διαβάστε εδώ την αποκάλυψη μας

Το θέμα συζητιέται έντονα στις παρέες των Φιλιατρών -σε καφενεία - καφετέριες κλπ κλπ και η κ. Παντελάκη έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων σε όλη σχεδόν την πόλη.
Οστόσω παρά την αποκάλυψη μας από την ..........

Πέμπτη το βράδυ, μέχρι και αυτή την στιγμή ουδεμία απάντηση υπάρχει από την υπεύθυνη των πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας πάρα απ ότι έχουμε μάθει μας έχει σούρει ένα κάρο κοσμητικά επίθετα, έχει τηλεφωνήσει στους πάντες για να μάθει που βρήκαμε την επιστολή του Χαλιακόπουλου και άλλα ευτράπελα.
Ενημερώνουμε λοιπόν την κ. Παντελάκη ότι οι χαρακτηρισμοί που έκανε εναντίον μας ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ καθώς βγάλαμε ΑΛΗΘΕΙΑ έξω. Όσο για την επιστολή μας την έδωσε η προσωπική μας μάγισσα - μέντιουν - χαρτορίχτρα κυρία "Σουλτάνα η τσαχπίνα".
Μην περιμένετε όμως κ. Βιβή μας να σας δώσουμε και διεύθυνση της...

Αν σας συμβούλευσε κάποιος κ. Παντελάκη να μην μιλήσετε και να γίνει α βα βα η δουλειά, θα σας πούμε ότι ο συμβουλάτορας σας είναι πολύ κακός γιατι έτσι σας εκθέτει χειρότερα, και ότι υπάρχει η τεχνική δυνατότητα το θέμα να ανέβει πάλι ψηλά ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ με τα σχόλια του και να το διατηρούμε στην πρώτη θέση για πολύ καιρό. Μέχρι και το έτος 2130 αν χρειαστεί.
Δεν θα το αφήσουμε να χαθεί στις δημοσιεύσεις όπως αφήσαμε εσκεμένα να χαθεί η εκκίνηση που έκανε για κόντρες ο Αξιότιμος Δήμαρχος μας αλλά και στο 1,2,3 τι έδειχνε....

Ιδού και το σχετικό δημοσίευμα από το ΘάρροςΣτο σκοτάδι ο Δημοτικός Φωτισμός στον Δήμο Τριφυλίας και Δήμο Πύλου Νέστορος

Στο σκοτάδι βρέθηκε χθες βράδυ ολόκληρος ο Δήμος Τριφυλίας αλλά και τμήμα του Δήμου Πύλου Νέστορος αφού οι λάμπες στις κολώνες δεν άναψαν ποτέ.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε το πρόβλημα υπήρξε στο Καλό νερό όπου από εκεί το σύστημα τηλεμετρίας που δίνει εντολή σε όλη την γραμμή να ανάψει ο Δημοτικός Φωτισμός δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα οι δυο αυτοί δήμοι να να μην έχουν Δημοτικό Φωτισμό.

Να ελπίσουμε ότι οι τεχνικοί της ΔΕΗ θα ..........

το επιδιορθώσουν το θεματάκι και απόψε θα έχουμε κανονικά Δημοτικό φωτισμό και δεν θα περιμένουμε από τα φώτα των καταστημάτων και σπιτιών.

Διαρρηξη στην Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας

Τα γραφεία της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας στην Κυπαρισσία διέρρηξαν άγνωστοι κακοποιοί. Οι διαρρήκτες πήραν 300 ευρώ που υπήρχαν σε συρτάρι και εξαφανίστηκαν.
Έρευνες για τον εντοπισμό και ..........

τη σύλληψη των δραστών κάνει η Αστυνομία.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΘΑΡΡΟΣ"ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΩΤΙΑ

ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΘΑΡΡΟΣ" ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ SOLDOUT
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Δορυφόρος της NASA πέφτει στη Γη – Πιθανός «στόχος» ελληνικό έδαφος

Ένας παροπλισμένος δορυφόρος της NASA αναμένεται να συντριβείστην επιφάνεια της Γης σήμερα (23/9), με τους υπευθύνους της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ να παρακολουθούν στενά την πορεία του για να εντοπίσουν πού θα πέσουν τα θραύσματα.

Σύμφωνα με τη NASA, ο δορυφόρος Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου.

Ο δορυφόρος βάρους 6,5 τόνων και μεγέθους .........

λεωφορείου είναι ένας από τους μεγαλύτερους της NASA που πέφτει ανεξέλεγκτα στη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Υπολογίζεται πως τα κομμάτια που θα φτάσουν στην επιφάνεια της Γης θα είναι συνολικού βάρους 530 περίπου κιλών.

Παρά το γεγονός ότι η πτώση του δορυφόρου δεν είναι ελεγχόμενη η NASA αποκλείει να πέσουν κομμάτια του δορυφόρου σε κατοικημένες περιοχές, με την πιθανότητα να χτυπήσει άνθρωπο να ανέρχεται σε 1 προς 3200.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο δορυφόρος εκτιμάται ότι θα πέσει σε μία ζώνη από τις 57 μοίρες βόρεια ως τις 57 μοίρες νότια, περιοχή που περιλαμβάνει και την ελληνική επικράτεια.

econews

Ερώτηση Κουσελά για τα Φωτοβολταϊκά

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπακωνσταντίνου, στην οποία εκθέτει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την άρνηση της ΔΕΗ να εγκρίνει την σύνδεσή των αγροτικών φωτοβολταϊκών σταθμών.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: ........

«Ως γνωστό , ο Νομός Μεσσηνίας είναι από τους κατεξοχήν Αγροτικούς νομούς της χώρας μας. Κατά συνέπεια, οι αγροτικές εκτάσεις του νομού προσφέρονται για την υλοποίηση του προγράμματος της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στη δημοσιευθείσα από τη ΔΕΗ Καλαμάτας διατύπωση προσφοράς σύνδεσης αγροτικών φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων οι οποίοι και υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις με το απαιτούμενο παράβολο των 700 ευρώ.

Η ΔΕΗ ενέκρινε τις εν λόγω αιτήσεις ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σωρεία εγγράφων των διαφόρων συναρμοδίων υπηρεσιών(πχ. Υπουργείο Πολιτισμού, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μεσσηνίας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κλπ).

Επιπλέον, οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν και εγγυητική επιστολή τράπεζας 15.000 ευρώ περίπου.

Όπως είναι φυσικό, η εν λόγω αδειοδοτική διαδικασία της σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών προξένησε μεγάλη ταλαιπωρία στους ενδιαφερόμενους πέραν του υψηλού κόστους και των οικονομικών δαπανών. Και ενώ περίμεναν την οριστική έγκριση σύνδεσης από τη ΔΕΗ, έλαβαν μια λακωνική, αρνητική απάντηση ότι δεν είναι εφικτή η εν λόγω σύνδεση και ότι η ΔΕΗ εκ παραδρομής τους υπέβαλε στην παραπάνω διαδικασία.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Είναι δυνατόν με τέτοιες πρακτικές να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας;

-Τι σκοπεύει να κάνει ώστε να αποκατασταθούν τόσο οι επενδυτές των αγροτικών φωτοβολταϊκών σταθμών όσο και το κύρος της εταιρείας;

-Τι σκοπεύει να κάνει ώστε να ικανοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι που υπέστησαν πραγματική οικονομική καταστροφή;

-Σκοπεύει να υιοθετήσει το ευρωπαϊκό όριο διακύμανσης της τάσης (+/- 10) en 50160 αντί του (+/- 3) που εφαρμόζει η ΔΕΗ σήμερα;

Η ΕΡΤ καταθέτει προσφορά για το Τσάμπιονς Λιγκ

Προσφορά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ, την τριετία 2012-15, πρόκειται να καταθέσει η δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “sport-fm.gr” στο χθεσινό ΔΣ της ΕΡΤ συζητήθηκε το θέμα και ο προσανατολισμός είναι στο να κατατεθεί προσφορά, κάτι που θα ξεκαθαρίσει στο ΔΣ της ερχόμενης Τρίτης.

Στην δημόσια τηλεόραση γνωρίζουν, πάντως, .........

πως με δεδομένο ότι απ' την άλλη σεζόν (2012-13) δεν θα υπάρχουν ούτε οι εντός έδρας αγώνες της Ξάνθης, η απώλεια και του Τσάμπιονς Λιγκ θα αφήσει παντελώς κενό το ποδοσφαιρικό-αθλητικό πρόγραμμα στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα πάλι με το “sport-fm.gr”, ο ΣΚΑΙ θα είναι μέσα στα κανάλια που θα κάνουν προσφορά στην TEAM για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, την τριετία 2012-15. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κανάλι του Φαλήρου θα ενδιαφερθεί κυρίως για την μία live μετάδοση του Γιουρόπα Λιγκ, κάθε Πέμπτη βράδυ.

Νάντια προς τον Πρωθυπουργό: «Τα μέτρα για να εφαρμοστούν και να αποδώσουν πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαια»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει, την Παρασκευή 23/09/11, με τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου στα πλαίσια της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Η κα. Γιαννακοπούλου πήρε το λόγο ενώπιον του Πρωθυπουργού και ξεκίνησε την τοποθέτησή της με τη διευκρίνηση ότι «πλέον, μετά από δύο χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου, δεν κρινόμαστε για αυτά τα οποία λέμε, αλλά για αυτά τα οποία κάνουμε». Πιο συγκεκριμένα, η κα. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι «Αυτά, τα οποία ψηφίζουμε σε μεγάλο βαθμό δεν εφαρμόζονται.

Άμεση προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην υλοποίηση .........

των δεσμεύσεων και των εξαγγελιών, καθώς ενώ έχουν ληφθεί σκληρά και άδικα μέτρα στο πεδίο των μισθών και των συντάξεων, δεν εφαρμόζουμε αυτά που έχουμε ψηφίσει και αποφασίσει στο πεδίο της περιστολής των δαπανών. Και κυρίως, τα μέτρα και οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν υλοποιούνται για δύο κυρίως λόγους:

· Η δημόσια διοίκηση έχει αποτελματωθεί και δεν υποστηρίζει επαρκώς τις λειτουργίες ενός συντεταγμένου κράτους και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

· Πρέπει να αφήσουμε τον παλιό κακό μας εαυτό και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να προχωρήσουμε χωρίς να υπολογίσουμε πολιτικό κόστος, συντεχνίες, κεκτημένα συμφέροντα και παλαιοκομματικές λογικές. Όποιος Υπουργός ή βουλευτής δεν μπορεί να κάνει στην άκρη.

Στη συνέχεια, η κα. Γιαννακοπούλου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό:

· Να δοθεί ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες πολίτες για την επόμενη μέρα. Δηλαδή, να δοθεί προεξάρχων ρόλος, στην μετά την κρίση, εποχή και στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση.

· Να εξηγήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης στον κόσμο με ρεαλισμό, ψυχραιμία, λογική και ειλικρίνεια. Να πούμε όλη την αλήθεια χωρίς να δραματοποιούμε τις καταστάσεις. Η δραματοποίηση έχει φοβίσει και κουράσει τον κόσμο.

Στη συνέχεια, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Συγκεκριμένα, απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο ως «καταστροφικό για τον τόπο», λέγοντας ότι:

· Η ελληνική οικονομία δέχεται καθημερινά τρομακτικές πιέσεις κι ένα ενδεχόμενο εκλογών θα απονεύρωνε τη χώρα και το πολιτικό προσωπικό της.

· Οι εκλογές συνοδεύονται από υποσχέσεις, λαϊκίστικες και δημαγωγικές, ενώ η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με επίγνωση των προβλημάτων και προσήλωση στην επίλυσή τους.

· Μια προεκλογική περίοδος θα εισήγαγε τη χώρα σε περίοδο υποσχέσεων, λαϊκισμού, δεσμεύσεων και υποχωρήσεων σε οργανωμένα συμφέροντα.

· Εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία τα κόμματα που συμμετέχουν θα πετάνε το ένα στο άλλο το μπαλάκι των δύσκολων αποφάσεων, δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την κρίση.

· Μια περίοδος προεκλογικής ακινησίας που ίσως διαδεχθεί μια πιθανή ακυβερνησία μερικών εβδομάδων, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για μια εκτός ελέγχου κερδοσκοπική επίθεση έναντι της Ελλάδας.

Επομένως, οι εκλογές δεν λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα το μεγεθύνουν. Η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συναίνεση για τη σωτηρία της.

Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, η κα. Γιαννακοπούλου έθεσε και το ζήτημα της ανάπτυξης στη Μεσσηνία και ζήτησε:

· Την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής στην περιφέρεια και τον νομό για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της αγοράς.

· Την ενίσχυση των υποδομών στον αγροτικό κόσμο που έχει περιέλθει σε τέλμα.

· Τη στήριξη των αγροτών και ιδιαίτερα των νέων.

· Την αδειοδότηση επενδύσεων που έχουν μείνει στάσιμες για γραφειοκρατικούς λόγους.

Κλείνοντας, η κα Γιαννακοπούλου έκανε ευθεία αναφορά στα πρόσφατα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και στην κατάσταση που επικρατεί στα νοικοκυριά, τονίζοντας ότι: «Λεφτά υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, μόνο όμως στους πλούσιους που φοροδιαφεύγουν κι εκεί πρέπει να επικεντρωθούν τα μέτρα από εδώ και πέρα. Δεν μπορεί να πληρώνουν πάντα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Δεν αντέχουν άλλο… Η ανεργία και η ακρίβεια μαστίζουν τον κόσμο. Υπάρχει κι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού μας, που αγγίζει το 1/3 περίπου, το οποίο κυριολεκτικά πένεται. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και συνταγματικής επιταγής, οι Έλληνες πολίτες να συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση. Δίκαια και αναλογικά. Τα μέτρα για να εφαρμοστούν και να αποδώσουν πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαια.

ΣΧΟΛΙΟ
Δηλαδή κ. Γιαννακοπούλου αν τα μέτρα που θα πάρουν δεν είναι κοινωνικά δίκαια όπως μας λέτε, θα τα καταψηφίσετε;

Η υγεία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και όποιος παρεκκλίνει από την αποστολή αυτή, θα έχει συνέπειες

Όλοι οι φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για την προστασία των πολιτών, η υγεία των οποίων είναι αδιαπραγμάτευτη' σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστο Αηδόνη, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, και αφορούσε το θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών των κωνωποειδών και το προβλήματος της ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα της ΠΕ Λακωνίας.

Στην προσπάθεια καταπολέμησης του προβλήματος αυτού, όλες οι δομές 'πρέπει να συνεργαστούν' για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του σημείωσε ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίζοντας ότι 'όποιος παρεκκλίνει από την αποστολή αυτή, θα έχει συνέπειες' ακόμα και αν πρόκειται για τον ίδιο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ........

ξεκαθάρισε ότι 'τα ζητήματα δημόσιας υγείας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αδιαπραγμάτευτα, γιατί σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής. Για το λόγο αυτό δεν θα λογαριάσουμε το κόστος'. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τατούλης ζήτησε την κατάρτιση ενός χάρτη πορείας ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ολική και οριστική εκρίζωση του φαινομένου, μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Απαραίτητο μέτρο στο πλαίσιο αυτό Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε την καταπολέμηση όλων των εστιών των κωνωποειδών, με το σχέδιο για την αποστράγγιση όλων των λιμναζόντων περιοχών. Ο κ. Τατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί συνολικά και οριστικά και ότι αναμένει τον χάρτη πορείας ενεργειών που θα καταρτιστεί, προκειμένου να εφαρμοστεί χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι 'το πρόβλημα είναι δικό μας και εμείς θα το λύσουμε', ενώ πρόσθεσε ότι 'σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να κρύψουμε το πρόβλημα και για το λόγο αυτό η σημερινή συζήτηση γίνεται ανοιχτά προς όλους τους πολίτες με την παρουσία των ΜΜΕ'.
Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Υφυπουργό Υγείας, ο οποίος εκπροσώπησε στη σύσκεψη και τα συναρμόδια υπουργεία. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος γενικοί γραμματείς του Υπουργείου, εκπρόσωποι του ΚΕΛΠΝΟ και της Μεταναστευτικής πολιτικής, ο Δήμαρχος Ευρώτα, οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπρόσωποι της Αστυνομίας.

Ο Υφυπουργός κ. Αηδόνης συμφώνησε με την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, για τον χάρτη πορείας ενεργειών και ζήτησε και ο ίδιος μετρήσιμους στόχους για εξασφάλιση της ποιότητας ζωής. Πρόσθεσε επίσης ότι 'δεν είναι δυνατόν να παρουσιάσει η χώρα, την κρίσιμη αυτή στιγμή, τέτοια εικόνα διεθνώς για τη δημόσια υγεία και δήλωσε ότι θα αναλάβει την ευθύνη να συνεδριάσουν άμεσα τα εμπλεκόμενα υπουργεία προκειμένου να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες'.

Ο Υφυπουργός Υγείας αποδέχθηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να παραστεί μαζί με το Δήμαρχο Ευρώτα στη διυπουργική επιτροπή προκειμένου να καταρτιστεί ο οδικός άξονας των απαιτούμενων ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τάχθηκε ενάντια σε φοβικές συμπεριφορές που δεν έχουν λόγο να εκδηλώνονται.

Θέλουμε ενταγμένους πολίτες στην κοινωνία μας απ’ όπου και αν προέρχονται

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος έκανε αναφορά στο πρόβλημα των μεταναστών και έκανε γνωστή υγειονομική διάταξη με τους βασικούς πυλώνες δράσης. Αρχικά, την αυξημένη επιτόπια υγειονομική επιτήρηση όλων των εργαζομένων, τη διάγνωση και αντιμετώπιση άμεσα όσων έχουν πρόβλημα, την ενίσχυση των μονάδων υγείας τον έλεγχο των εργαζομένων κατά την είσοδό τους στην περιοχή, την απόλυτη εγρήγορση των μονάδων υγείας για την απαιτούμενη καταγραφή, την περιβαλλοντολογική μέριμνα και την πλήρη ενημέρωση του πληθυσμού για το πρόβλημα και πως αυτό αντιμετωπίζεται.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε τη διάταξη αυτή ως σημαντική εξέλιξη που προσφέρει λύσεις και προσεγγίζει σημαντικά το πρόβλημα. Επιπρόσθετα ζήτησε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση με τη συνδρομή και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αναφερόμενος στους μετανάστες ο Περιφερειάρχες χαρακτήρισε απαράδεκτη εικόνα τις τρώγλες στις οποίες διαμένουν και ζήτησε από την αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ισχύουν παντού και για όλους οι νόμοι. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ιδιαίτερα ότι το πρόβλημα δεν είναι θέμα χρημάτων.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα, αφού παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τη διάσταση του προβλήματος, ζήτησε την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπισή του, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Ρομά. Για το θέμα αυτό ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες με ακριβώς τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι πρωτίστως ευθύνη της πολιτείας.

Η αντιμετώπιση μάλιστα που τυγχάνουν όλα τα χρόνια συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί και μαύρη οικονομία, κατάσταση η οποία παρατηρείται και στους μετανάστες. «Βασική υποχρέωσή μας είναι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή όλων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος στη λογική των καταυλισμών και της δημιουργίας περιοχών γκέτο. «Θέλουμε ενταγμένους πολίτες στην κοινωνία μας απ’ όπου και αν προέρχονται».

Tριφυλία. Από συγχωνεύσεις θα προκύψουν δύο Ειρηνοδικεία

Χωρίς μεταβολή η χωρική έκταση ευθύνης του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας!
Νεώτερες εξελίξεις σημειώθηκαν στο θέμα της αναδιάταξης των δικαστικών υπηρεσιών της Τριφυλίας, μετά και τη χθεσινή σύσκεψη αυτοδιοικητικών της Μεσσηνίας, των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και βουλευτών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη δημιουργία φυλακών στη Μεσσηνία.
Στη σύσκεψη, με τον υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, .........

τον υφυπουργό Γιώργο Πεταλωτή, το γενικό γραμματέα Νικόλα Κανελλόπουλο και τον ειδικό γραμματέα της Σωφρονιστικής Πολιτικής και των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της χώρας Μαρίνο Σκανδάμη, συμμετείχαν από την Τριφυλία ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανός Σεκλός.

Εκτός, λοιπόν, από τη δημιουργία φυλακών, για τις οποίες ο δήμαρχος Οιχαλίας είπε πως ο Δήμος Οιχαλίας παραχωρεί έκταση 100 στρεμμάτων για την κατασκευή τους στην περιοχή του Δωρίου, συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε και για την αναδιάταξη των δικαστικών υπηρεσιών της Μεσσηνίας και της Τριφυλίας.
Χωρίς, βεβαίως, να γίνει κάποια επίσημη ενημέρωση και δίχως, ακόμη, να έχουν οριστικοποιηθεί οι μεταβολές των δικαστικών υπηρεσιών με συγχωνεύσεις και καταργήσεις, συγκλίνουσες και ασφαλείς πληροφορίες του «Θ» αναφέρουν πως από το υπουργείο Δικαιοσύνης, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη της Ολομέλειας του Εφετείου Καλαμάτας, καθώς και τις προτάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και του Δήμου Τριφυλίας (τη θέση του οποίου να παραμείνουν ως έχουν, σε λειτουργία, όλα τα Ειρηνοδικεία μετέφερε ο κ. Τσίγγανος), στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, από τις αρχές του νέου έτους που θα εφαρμοστούν οι μεταβολές των υπηρεσιών, προκρίνεται και προωθείται να λειτουργούν δύο Ειρηνοδικεία: τα Ειρηνοδικεία Κυπαρισσίας και Πλαταμώδους (Γαργαλιάνων).

Και μπορεί μεν τα Ειρηνοδικεία να «μένουν» δύο, από τα έξι που λειτουργούν μέχρι και σήμερα, ωστόσο δε μεταβάλλεται ούτε στο ελάχιστο η χωρική έκταση ευθύνης της αρμοδιότητάς τους, καθώς και του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Αυτό θα συμβεί αφού, σύμφωνα με τις νεώτερες εξελίξεις και το ανα-σχεδιασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, που φέρεται να είναι και ο οριστικός, στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας θα συγχωνευθούν τα (σημερινά) Ειρηνοδικεία Φιγαλείας και Δωρίου και στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους (Γαργαλιάνων) τα Ειρηνοδικεία Εράνης (Φιλιατρών) και Φλεσσιάδος (Χώρας).

Θάρρος

«Θερίζει» το AIDS στην Ελλάδα, 1.000% η αύξηση των κρουσμάτων το 2011

Καμπανάκι κινδύνου για τη δημόσια υγεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, έκρουσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για τις μεταδιδόμενες ασθένειες λόγω της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι «ξεχασμένες ασθένεις», όπως η ελονοσία και η φυματίωση, κάνουν την επανεμφάνισή τους, ενώ το AIDS παρουσιάζει τρομακτική αύξηση στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως είπε ο υπουργός, το 2010 καταγράφηκε .........

αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση αγγίζει έως σήμερα το 1.000%. Οι αφορμές του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα είναι η πορνεία από μη νόμιμα εκδιδόμενες αλλοδαπές και οι σύριγγες των ναρκωτικών.

Από τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Υγείας έχει ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς για το πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

«Εδώ έχουμε εμφάνιση του προβλήματος, το οποίο θα περάσει στην ελληνική οικογένεια και από την Ελλάδα με τη μεταφορά αυτών των ανθρώπων, που είναι ο στόχος τους η υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σημείωσε ότι ο υγειονομικός χάρτης της Ευρώπης θα αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα περάσει από την Ελλάδα.

«Χτυπάμε μία καμπάνα κινδύνου» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, καθώς οι μεταδιδόμενες με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες συνδέονται και χρειάζεται απαραίτητα πάνω απ' όλα η ευρωπαϊκή, αλλά και η διεθνής συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε το θέμα.

Η μάστιγα των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το νέο γραφείο του Οργανισμού, που ιδρύεται στην Αθήνα, είναι αφιερωμένο στην πρόληψη και τον έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΜΜΝ) στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στη γηραιά ήπειρο. «Είναι υπεύθυνα για το 86% του συνόλου των θανάτων και για το 77% της συνολικής νοσηρότητας του ευρωπαϊκού πληθυσμού» επισήμανε η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Τζένη Κρεμαστινού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται πως κάθε χρόνο 36 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από Μη Μεταδιδόμενα Χρόνια Νοσήματα. Στην Ελλάδα, 40% του πληθυσμού πάσχουν από χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και ψυχικές ασθένειες) και περισσότερο από 50% των χαμένων χρόνων ζωής (Lost Life Years-LLY) αποδίδονται σε αυτά.

Τα νοσήματα αυτά έχουν προκύψει από την υιοθέτηση συνηθειών-παραγόντων κινδύνου, όπως η χρήση καπνού και αλκοόλ, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε χοληστερόλη και αλάτι και από την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, ανέφερε η κ. Κρεμαστινού.

«Οι μη μεταδιδόμενες ασθένειες είναι η μάστιγα της εποχής μας» είπε ο υπουργός, «γι' αυτό οι πολιτικές υγείας στην Ελλάδα δίνουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα στην πρόληψη». Προσθεσε δε: «Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, υπήρχε η καταστροφική συνήθεια να θεωρείται ο υπουργός Υγείας υπουργός της ασθένειας και των νοσοκομείων. Οι μείζονες διεθνείς πολιτικές δημόσιας υγείας είναι μη νοσοκομειακές - ιατρικές».

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο του ΠΟΥ για τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα θα επικεντρώνεται στην παροχή τεχνικής υποστήριξης των χωρών της Ευρώπης, «προκειμένου να αναπτύξουν εθνικές στρατηγικές και δράσεις για την αντιμετώπιση των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, ειδικά σε επίπεδο πρόληψης», είπε η κ. Κρεμαστινού.

ΣΧΟΛΙΟ
Και γιατί κρατάτε τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και δεν τους στέλνετε στα τσακίδια;
Έξω από την Ελλάδα όλοι οι λαθρομετανάστες τώρα. Αμ θα έρθει και η ώρα σας στις εκλογές.

Η Εμπορική Τράπεζα «βγαίνει» από το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Την έξοδο της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισαν οι μέτοχοι Credit Agricole και Sacam International SAS κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Ειδικότερα αποφάσισαν τη διαγραφή των μετοχών της τράπεζας από το Χρηματιστήριο Αθηνών και την υποβολή σχετικού αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Credit Agricole SA κατέχει 486.615.790 κοινές .........

ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 94,9997% των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας και η εταιρεία Sacam International SAS κατέχει 25.613.095 κοινές ονομαστικές μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5,0003% των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας.

Κάντε τα τα βίντεο του Youtube 3D!

Ένα νέο εργαλείο από το Youtube επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέψουν τα βίντεο σε 3D.

Πριν λίγες μέρες το Youtube ενεργοποίησε μία νέα υπηρεσία η οποία επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να επεξεργάζονται τα video που ανεβάζουν ή που ήδη έχουν ανεβάσει στο λογαριασμό τους.

Τα εργαλεία αυτά όμως τα ενίσχυσε ακόμα ..........

περισσότερο με μία νέα δοκιμαστική, για την ώρα, επιλογή η οποία επιτρέπει στον χρήστη να μετατρέπει 2D βίντεο απεριόριστου χρόνου σε 3D χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να έχει κάποια κάμερα ή κάποιο μηχάνημα που να κάνει αυτή τη δουλειά.

Η μόνη προϋπόθεση είναι ο χρήστης να έχει τα ειδικά γυαλιά ή οθόνη που να υποστηρίζει τρισδιάστατη προβολή για να μπορέσει να δει το 3D βίντεο.

Από την πλευρά του το YouTube, παραδέχεται ότι για την ώρα το νέο εργαλείο του, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα γυρίσματα που έχουν γίνει με 3D εξοπλισμό, όμως υποστηρίζει οτι μέχρι την τελική έκδοση του, θα γίνουν διάφορες μικροαλλαγές και βελτιώσεις.

Έκαναν καφενείο τη Βουλή [ VIDEO ]

Έξαλλος ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος με Ροντούλη και Κανέλλη. Έκανε λόγο για "απαράδεκτες ύβρεις" και "απαράδεκτο σκηνοθετικό εφέ".
Βρίστηκαν άσχημα Ροντούλης και Τσώνης στο εντευκτήριο.

Σκηνές απείρου κάλλους στο ελληνικό κοινοβούλιο με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε νευρική κρίση, λόγω των αντιλαϊκών μέτρων που καλούνται να ψηφίσουν και τα ξεσπάσματα να είναι συνεχή.

Μετά το επεισόδιο Μόσιαλου με βουλευτές .........

του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη και την εμφάνιση της Λιάνας Κανέλλη με φραντζόλα και γάλα στη βουλή, την Παρασκευή είχαμε "θερμό" επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη.

Αιτία, η δήλωση του κ. Ροντούλη στη Βουλή την Πέμπτη, ο οποίος αποκάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "γομάρια" και αρνήθηκε να ανακαλέσει.Ο κ. Τσώνης βλέποντας σήμερα τον κ. Ροντούλη στο εντευκτήριο της Βουλής, φέρεται να τον έβρισε χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αν δεν τους χώριζαν συνάδελφοί τους, ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια.Στο κενό η έκκληση Πετσάλνικου

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έκανε έκκληση για υψηλό κοινοβουλευτικό διάλογο και χαρακτήρισε "απαράδεκτες ύβρεις, άθλιες, ακραίες και προσβλητικές" τα όσα είπε ο κ. Ροντούλης για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, κατέκρινε και την παρουσία της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη ως "απαράδεκτο σκηνοθετικό εφέ".

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου, συμφώνησαν με τους δύο τελευταίους να προσθέτουν ότι θα πρέπει και η κυβέρνηση να μην επιδεικνύει απαράδεκτες συμπεριφορές με τα νομοθετήματα που φέρνει στη Βουλή.Ο Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε λόγο για "ανταγωνισμό κουτσαβάκηδων, με τους οποίους η κυβέρνηση θα γίνει συνένοχη", με αποτέλεσμα να ανάψουν και πάλι τα αίματα.

Ο κ. Ροντούλης τον κάλεσε να πει "τα περι κουτσαβάκηδων" στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος όπως είπε, "κάνει τον κουτσαβάκη στην τρόικα και στο τέλος τα πληρώνει ο ελληνικός λαός".

Διευκρίνισε πάντως, ότι ο χαρακτηρισμός "γομάρια" δεν αφορούσε προσωπικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά τις κυβερνητικές πρακτικές.ΣΧΟΛΙΟ
Θίχτηκε ο Πετσάλνικος με την φρατζόλα και το γάλα που πήγε στο κοινοβούλιο η Καννέλη. Χάλασε το μουράτο και γκλαμουράτο ντεκόρ της βουλής για τους πλουσιοπάροχα αμοιβόμενους βουλευτές.
Κι όμως. Αυτό που έκανε η Καννέλη ήταν πραγματικότητα. Ήταν αλήθεια. Μια αλήθεια που οι γκαμουράτοι κηφήνες του κοινοβουλίου δεν θέλουν να βλέπουν.
ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Δεν αφορά στα νοσοκομεία η εργασιακή εφεδρεία, δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τα σενάρια περί εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στα νοσοκομεία.

«Κάποιοι», είπε ο υπουργός, «για πολιτικές σκοπιμότητες βρίσκουν ευκαιρία να διακινήσουν φήμες για εργασιακή εφεδρεία. Αυτό, είναι απολύτως ψευδές, καθώς αυτό το μέτρο δεν αφορά στα νοσοκομεία».

Σε επιστολή του, εξάλλου, ο γγ του ..........

υπουργείου Υγείας, Ν. Πολύζος, κάνει σαφές:

«Εκ μέρους του Υπουργού, του Υφυπουργού και του Γενικού Γραμματέα ΥΥΚΑ διαβεβαιώνεται πως όσα διακινούνται για τα περί εργασιακής εφεδρείας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, στις (7) ΔΥΠε και στους εποπτευόμενους από αυτές φορείς τους, είναι ανυπόστατα».

Σήμερα, πραγματοποιούν γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στο υπουργείο -οι οποίοι τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν καταλάβει τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και στις περικοπές μισθών- προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Alpha Bank απορροφά την Eurobank

Η σύμβαση συγχώνευσης μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank, υπογράφηκε την Τρίτη από τις διοικήσεις των δύο τραπεζών, οι οποίες δημοσιοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου, βάσει του οποίου η Alpha Bank απορροφά την Eurobank.

Οι βασικοί όροι του Σχεδίου Συμβάσεως Συγχωνεύσεως αναφέρονται παρακάτω και είναι οι εξής: .....

1. Η συγχώνευση των ανωτέρω τραπεζών θα γίνει με απορρόφηση της EUROBANK από την
ALPHA ΒΑΝΚ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των
άρθρων 68 παρ. 2, 69-70 και 72-77α κ.ν. 2190/1920.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του ν. 2515/1997, η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί δια ενοποιήσεως των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των συγχωνευομένων τραπεζών, ως αυτά εμφανίζονται στους από 31ης Δεκεμβρίου 2010 ισολογισμούς συγχωνεύσεως εκάστης και έκτοτε θα διαμορφωθούν. Κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, τα ανωτέρω στοιχεία θα μεταφερθούν ως στοιχεία του ισολογισμού της ALPHA ΒΑΝΚ.

3. Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί, μετά την έκδοση σχετικής άδειας της Τράπεζας της Ελλάδος, με την καταχώριση στο Μητρώο Α.Ε. της εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου, οπότε η EUROBANK θα λυθεί χωρίς να επακολουθήσει εκκαθάριση, ενώ η ALPHA ΒΑΝΚ θα υποκατασταθεί στο σύνολο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της EUROBANK (περιλαμβανομένων των τυχόν διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της EUROBANK), εξομοιούμενη με καθολική διάδοχο της τελευταίας. Όλες οι πράξεις της EUROBANK που διενεργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης θεωρούνται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της ALPHA ΒΑΝΚ, στα βιβλία της οποίας τα σχετικά ποσά θα μεταφερθούν με συγκεντρωτική εγγραφή κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

4. Το μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΒΑΝΚ μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ισούται με το άθροισμα των μετοχικών κεφαλαίων των συγχωνευόμενων τραπεζών, αφαιρουμένου ποσού ίσου προς τη συνολική ονομαστική αξία των μετοχών εκδόσεως της EUROBANK που ανήκουν στην ALPHA ΒΑΝΚ (οι οποίες σύμφωνα με το νόμο, δεν ανταλλάσσονται με μετοχές της ALPHA ΒΑΝΚ, αλλά ακυρώνονται), πλέον κεφαλαιοποίησης μέρους του λογαριασμού της ALPHA BANK «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον», με αντίστοιχη μεταβολή της ονομαστικής αξίας της κοινής μετοχής της τελευταίας από 0,30€ σε 1,50€. Παράλληλα, η ALPHA ΒΑΝΚ θα εκδώσει 345.500.000 προνομιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,75€ εκάστη, σε ανταλλαγή/αντικατάσταση, με σχέση 1 προς 1, ισάριθμων προνομιούχων, χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτων και εξαγοράσιμων μετοχών, εκδόσεως της EUROBANK (σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 3723/2008) και κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.
Κατόπιν τούτων, το (μετά την ολοκλήρωση της συγχωνεύσεως) μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA
ΒΑΝΚ θα ανέρχεται στο ποσό των 3.282.067.073,00€, διαιρούμενο σε 1.473.461.382, συνολικά, ονομαστικές μετοχές, εκ των οποίων:

α) 927.961.382 κοινές με ψήφο, ονομαστικής αξίας 1,50€ η κάθε μία και
β) 545.500.000 προνομιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες, εκδοθείσες σύμφωνα με το άρθρο 1 ν. 3723/2008, εκ των οποίων:
i. 200.000.000 ονομαστικής αξίας 4,70€ η κάθε μία και
ii. 345.500.000 ονομαστικής αξίας 2,75€ η κάθε μία.

5. Για τον καθορισμό της σχέσης ανταλλαγής των υφιστάμενων (προ της συγχωνεύσεως) κοινών μετοχών της ALPHA ΒΑΝΚ και της EUROBANK (εφεξής «Παλαιές Κοινές Μετοχές») προς τις νέες (μετά τη συγχώνευση) κοινές μετοχές που θα εκδώσει η ALPHA ΒΑΝΚ συνεπεία της
συγχώνευσης (περαιτέρω «Νέες Κοινές Μετοχές») ελήφθη υπόψη η σχέση της συνολικής αξίας των συγχωνευόμενων τραπεζών και προέκυψε η κάτωθι εύλογη και δίκαιη σχέση ανταλλαγής Παλαιών Κοινών Μετοχών προς Νέες Κοινές Μετοχές, :
α) Κάθε μία (1) Παλαιά Κοινή Μετοχή της ALPHA ΒΑΝΚ θα αντιστοιχεί προς μία (1) Νέα Κοινή Μετοχή της ALPHA ΒΑΝΚ.
β) Κάθε επτά (7) Παλαιές Κοινές Μετοχές της EUROBANK θα αντιστοιχούν προς πέντε (5) Νέες Κοινές Μετοχές της ALPHA ΒΑΝΚ.

6. Τυχόν κλασματικά δικαιώματα δεν δημιουργούν δικαίωμα σε λήψη κλάσματος μετοχής. Τα κλασματικά υπόλοιπα μετοχών αθροίζονται για τον σχηματισμό ακέραιου αριθμού μετοχών, οι οποίες εκποιούνται, και το προϊόν της εκποιήσεως αποδίδεται στους δικαιούχους μετόχους.

7. Από την ημέρα ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, η ALPHA ΒΑΝΚ θα μεριμνήσει για την καταχώρηση των Νέων Κοινών Μετοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων . Παραλλήλως, ο μοναδικός (πολλαπλός) τίτλος των προνομιούχων μετοχών εκδόσεως της EUROBANK κατ’ άρθρο 1 του ν. 3723/2008 και κυριότητος του Ελληνικού Δημοσίου, θα αντικατασταθεί, εντός ευλόγου χρόνου, από αντίστοιχο (πολλαπλό) τίτλο των νέων προνομιούχων μετοχών που η ALPHA ΒΑΝΚ θα εκδώσει και θα παραδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο εις αντικατάσταση του προηγούμενου, ο οποίος θα ακυρωθεί.

8. Οι μέτοχοι της EUROBANK θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή τυχόν κερδών της
ALPHA BANK εκ της χρήσεως 2011 και εντεύθεν.

9. Στην EUROBANK δεν υφίστανται μέτοχοι με ειδικά δικαιώματα ή κάτοχοι άλλων τίτλων πλην μετοχών με τις ακόλουθες εξαιρέσεις :
α) Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της EUROBANK κατά ποσό 950.125.000,00€ που αντιστοιχεί σε 345.500.000 προνομιούχες μετοχές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες , ονομαστικής αξίας 2,75€ η κάθε μία, οι οποίες εκδόθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 3723/2008. Η ALPHA ΒΑΝΚ θα διατηρήσει όλα τα προνόμια και δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου, ως κυρίου των ανωτέρω προνομιούχων μετοχών.

β) Εκτός των ανωτέρω υφίστανται σήμερα και στο μέλλον ενδέχεται να προκύψουν (περαιτέρω) κάτοχοι μετατρεψίμων ομολογιών, συνεπεία εκδόσεως, δυνάμει της από 30.6.2009 αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της EUROBANK, ομολογιακού δανείου, εξαγοράσιμου και μετατρέψιμου (μετά την πάροδο πενταετίας από την έκδοσή του) σε κοινές μετοχές της EUROBANK, συνολικού ονομαστικού ποσού έως 500.000.000€ από το οποίο έχουν εκδοθεί και διατεθεί σήμερα 400.100.000€. Με την από 11.7.2011 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της EUROBANK, που υπόκειται στην μη χορηγηθείσα μέχρι σήμερα έγκριση της συνέλευσης των προνομιούχων μετόχων, αυξήθηκε το συνολικό ποσό του ανωτέρω ομολογιακού δανείου κατά 100.000.000€ (υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των κοινών μετοχών που θα προκύψουν από την τυχόν μετατροπή των ομολογιών που θα εκδοθούν μετά την 11.7.2011 δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών της EUROBANK κατά τον χρόνο έκδοσης του δανείου) τροποποιήθηκαν οι όροι του και παρασχέθηκε εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής να αποφασίσει τους ειδικότερους όρους έκδοσης των νέων μετατρέψιμων ομολογιών. Κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η ALPHA ΒΑΝΚ υπεισέρχεται (κατ’ άρθρο 75 κ.ν. 2190/1920) στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της EUROBANK που απορρέουν από το ανωτέρω ομολογιακό δάνειο.

Η από 15ης Ιουλίου 2011 2α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ALPHA BANK
ενέκρινε την έκδοση και, μετά κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων, τη διάθεση, μετά τη λήψη της νυν εκκρεμούσας συμφώνου γνώμης των προνομιούχων μετόχων, μετατρεψίμου ομολογιακού δανείου ποσού κεφαλαίου έως 345.106.734,56€, ως το υπόψη ποσό κεφαλαίου και λοιποί όροι αυτού δύνανται να τροποποιηθούν δυνάμει αποφάσεως προσεχούς
Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της ALPHA BANK, η οποία θα κρίνει (και) επί της εγκρίσεως της Συγχωνεύσεως.

Η από 15ης Ιουλίου 2011 2α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ALPHA BANK
ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου δια καταβολής μετρητών, μετά δικαιωμάτων προτιμήσεως υπέρ των παλαιών μετόχων, έως του ποσού των 2.511.067.345,60€, και την
αντίστοιχη τροποποίηση του περί κεφαλαίου άρθρου του καταστατικού, η οποία έχει υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο και εκκρεμεί η έγκρισή της. H ανωτέρω απόφαση θα τεθεί, κατά μεν το σκέλος της αυξήσεως, σε αναστολή ισχύος ως το πέρας της διαδικασίας συγχωνεύσεως, κατά δε το σκέλος της συνακόλουθης τροποποιήσεως του άρθρου 5 του Κατασταστικού, θα μετατεθεί η ημερομηνία ισχύος της τροποποιήσεως σε ημερομηνία, που η Γενική Συνέλευση της ALPHA BANK επί της Συγχωνεύσεως θέλει, δι’ αμφότερα, αποφασίσει.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώΠέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με υπαιτιότητα του Δήμου Τριφυλίας ματαιώθηκε η παράσταση του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που ήταν να γίνει στις 10 Αυγούστου.

Μπορεί τα πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Τριφυλίας να τελείωσε ουσιαστικά (έχουν απομείνει κάτι ψιλά... κάτι βραδιές ποίησης δηλαδή, όχι τίποτα το ιδιαίτερο...) αλλά το πολιτιστικό καλοκαίρι το σημάδεψαν δυο γεγονότα ακύρωσης παραστάσεων.
Το ένα ήταν ακύρωση παράστασης στους Γαργαλιάνους (Άραγε γιατί; Τι παρασκήνιο παίχτηκε εκεί;) και το άλλο που ακυρώθηκε ήταν η παράσταση στο πάρκο της Βλαχέρνας με την παράσταση "Κοσμάς Αιτωλός: Ανοίξτε τα σχολεία ανοίξτε τα σχολεία." που έγραψε ένα δικό μας παιδί ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Και πάμε λοιπόν στην επίμαχη ματαίωση παράστασης.
Όσοι είχατε δει το πρόγραμμα πολιτιστικών του Δήμου, στις 10 Αυγούστου θα παιζόταν μια παράσταση στο Πάρκο της Βλαχέρνας. Ενα έργο του Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο "Κοσμάς Αιτωλός: Ανοίξτε τα σχολεία ανοίξτε τα σχολεία."

Μια παράσταση που δεν έγινε ποτέ, δεν εξηγήθηκαν .........

ποτέ από πλευράς δήμου οι λόγοι ακύρωσης της, και κάποιοι το προσπέρασαν σαν να μην έγινε τίποτα.
Σύμφωνα με την επιστολή που έχουμε στα χέρια μας γι αυτήν την παράσταση παίχτηκε προηγούμενα ένα παρασκήνιο από πλευράς Δήμου. Και λέμε παρασκήνιο διότι με βάση αυτά που γράφονται στην επιστολή του κ. Χαλιακόπουλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας ο Δήμος έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στην πλάτη του.
Σύμφωνα με την επιστολή την οποία έχουμε στα χέρια μας, (και μην πει κανείς ότι γράφουμε παραμύθια γιατί θα την βγάλουμε και αυτήν) η παράσταση για οπουδήποτε παιζόταν θα κόστιζε 3.000 ευρώ. Λόγω της πατρίδας του ο κ. Χαλιακόπουλος κατάφερε και μείωσε την τιμή στο μισό. Αν και εξαιρετική τιμή –όπως είπε η υπεύθυνη πολιτιστικών- εν τούτοις αργότερα προφασίστηκαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν σχήματα εκτός Φιλιατρών. Ο κ. Χαλιακόπουλος προς τιμή του είπε να πληρώσει εκείνος τα 1.500 ευρώ για να μην εκτεθεί ο ίδιος στην εταιρία αλλά και να μην εκθέσει την πόλη του.

Ζήτησε από τον Δήμο αν έχει φωτιστικά για να μειώσει το κόστος. Αν και τον παρέπεμψαν σε κάποιον, εκείνος δεν απαντούσε και τελικά ειπώθηκε στον κ. Χαλιακόπουλο ότι τα φωτιστικά που έχει ο Δήμος δεν κάνουν για το Θέατρο.
Εκεί υπαναχώρησε εκ νέου ο κ. Χαλιακόπουλος και προσφέρθηκε να τα πληρώσει και εκείνα ο ίδιος.
Ο δήμος όμως θα πλήρωνε τις καρέκλες…. Αμ δε όμως....!!!!!!
Όπως φαίνεται μέσα στην επιστολή, ο δήμος δεν είχε την «όρεξη» ούτε τις καρέκλες να πληρώσει.
Με μια φτηνιάρικη δικαιολογία για το που θα ήταν οι καρέκλες την προηγούμενη της παράστασης και την επόμενη της παράστασης (9 και 11 Αυγούστου δηλαδή) έριξαν την πρόταση ή να πληρώσει ο ίδιος ο κ. Χαλιακόπουλος και τις καρέκλες αλλιώς να τις πλήρωσε ο Σύλλογος Γυναικών αλλά θα γραφόταν στο πρόγραμμα..

Μια πρόταση η οποία εξόργισε τον συγγραφέα του έργου ο οποίος όπως δηλώνει στην επιστολή του ο οποίος δεν δέχτηκε να τεμαχίζουν έτσι την αξιοπρέπεια του και ζήτησε την ακύρωση των πάντων. Ο απόλυτος εξευτελισμός της αξιοπρέπειας του κ. Χαλιακόπουλου από τον υπεύθυνο άνθρωπο των πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας όπως αποκαλεί ο ίδιος ο κ. Χαλιακόπουλος.

Πραγματικά δεν ξέρουμε γιατί ο κ. Χαλιακόπουλος δεν κατονομάζει τον υπεύθυνο άνθρωπο των πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας. Όλοι τον ξέρουμε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει άλλο άτομο στα πολιτιστικά. Είναι μια συγκεκριμένη κυρία.
Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση είναι γιατί δεν βγήκε μια ανακοίνωση η οποία να εξηγεί τους λόγους της ματαίωσης της παράστασης παρά μόνο μια ανακοίνωση δυο γραμμών που έλεγε «Η θεατρική παράσταση «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ» που θα παιζόταν στα Φιλιατρά στο Πάρκο της Βλαχέρνας στις 10/8/2011 ματαιώνεται.» Δείτε εδώ.
Νομίζουμε ότι πολλά σας είπαμε. Διαβάστε μόνοι σας την επιστολή του κ. Χαλιακόπουλου που απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ελπίζουμε, να μην αμφισβητήσει κανείς από τον Δήμο το παρακάτω κείμενο γιατί θα βγάλουμε ολόκληρη την επιστολή την οποία έχουμε στα χέρια μας και την έχουμε περάσει από Scanner.

Διαβάστε την.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι δημοτικοί Σύμβουλοι. Από τον μήνα Μάϊο συμφώνησα προφορικά με τον υπεύθυνο άνθρωπο του Δήμου περί των πολιτιστικών, να παιχτεί στο πάρκο της Βλαχένρας, ο θεατρικός μονόλογος που έχω γράψει: "Κοσμάς Αιτωλός: Ανοίξτε τα σχολεία ανοίξτε τα σχολεία." Το έργο διαχειρίζεται η εταιρία "Θίασος επί σκηνής" και ανήκει στον ηθοποιό κύριο Δημήτρη Κωνσταντίνου που παίζει το έργο.

Επειδή η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αειμνήστου Χρίστου Τσάγκα [συμμετέχει ως αφηγητής στο τελευταίο έργο της ζωής του], αποφασίσαμε όλοι οι συνεργάτες να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Το πρότεινα λοιπόν στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και συμφώνησε. Το κόστος της παράστασης ήταν για όλους τους δήμους της περιφέρειας 3.000 ευρώ αλλά επειδή η κρίση είναι δυσβάστακτη, παρακάλεσα την εταιρία να γίνει μια καλύτερη τιμή για την πατρίδα μου, ζητώντας να κατέβει το κόστος στα 1.500 ευρώ, μέσα στα οποία θα συμπεριλαμβάνονταν τα εξής:
Διαμονή για δύο ημέρες, 4 ανθρώπων ήτοι: ηθοποιού , σκηνοθέτη, ηλεκτρολόγου και χειριστή κονσολών. Επιπλέον η ενοικίαση των φωτιστικών και ήχου που ανέρχονταν σε 300 ευρώ, τα μεταφορικά από και προς την Αθήνα μαζί με την ενοικίαση μικρού βαν για τα σκηνικά.
Αφαιρώντας την εφορία, αντιλαμβάνεσθε ότι η εταιρία θα πλήρωνε από την τσέπη της. Ο "Θίασος επί σκηνής", το δέχτηκε, για να τιμήσει τους συμπατριώτες μου κι εμένα.
Κλείσαμε λοιπόν την συμφωνία αυτή, καθώς ο άνθρωπος του Δήμου μου είπε "Είναι εξαιρετική τιμή 1.500 ευρώ και καθόλου απαγορευτική, δεν το συζητάμε".

Καθώς περνούσαν οι μέρες και ήθελα να ετοιμάσω τα διαδικαστικά της παράστασης, πήρα τηλέφωνο και μου απάντησαν: "Θα σε ενημερώσουμε για την ημερομηνία". Ξαναπήρα τηλέφωνο λίγο καιρό μετά και μου είπαν: "θα σε ενημερώσουμε γιατί πρέπει αν εγκριθεί από το Δημοτικό συμβούλιο".

Μετά από αρκετές ημέρες δίχως να έχω πάρει απάντηση, τους διεμήνυσα με τηλεφωνικό SMS: "Δεν παρακαλάω κανέναν απλά θέλω απάντηση" και αυτό για να μην εκτεθώ στους συνεργάτες μου.
Από πλευρά τους τότε μου πρότειναν ημερομηνίες για να διαλέξω μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αφού πήρα το ΟΚ από τον "Θίασο επί σκηνής" έδωσα ως κατάλληλη την 10η Αυγούστου ημέρα Τετάρτη.
Έκλεισε λοιπόν και η ημερομηνία για το πάρκο της Βλαχέρνας.

Μετά όμως από μέρες, με πληροφόρησαν ότι ο Δήμος δεν μπορεί αν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις εκτός Φιλιατρινών σχημάτων και έτσι δεν μπορεί να πληρωθεί το κόστος της παράστασης των 1.500 ευρώ.
Για αν μην εκτεθώ στους συνεργάτες μου είπα στον υπεύθυνο άνθρωπο του Δήμου που μου το ανέφερε τα εξής: "Λυπάμαι, θα πληρώσω όλα τα έξοδα εγώ και αυτό δεν θα το αναφέρω ούτε καν στους ανθρώπους της παράστασης, γιατί ούτε τα Φιλιατρά θέλω να εκθέσω ούτε και τον εαυτό μου". Ζήτησα μόνο φωτιστικά αν έχουν ως δήμος, μήπως και μειώσω το κόστος. Μου είπαν ότι έχουν αλλά όχι τέλεια, αλλά έχουν.
Επιπλέον μου απάντησαν ότι "και οι καρέκλες που βάζουμε είναι και αυτές κάτι".
Δεν είπα τίποτε και φρόντισα να ετοιμάσω τα της παράστασης για την 10η Αυγούστου.

Τέλη Ιουλίου ζητώ να μου δώσουν τον υπεύθυνο φωτιστικών για να μιλήσει ο τεχνικός της εταιρίας. Μου δίνουν ένα τηλέφωνο στο οποίοι τηλεφωνώ μαζί με τον τεχνικό επί μία ημέρα συνεχώς, αλλά δεν βγαίνει κανείς να μιλήσει.
Την επομένη με ρωτούν: "Μίλησες;" Απαντώ "Όχι δεν τον βρίσκω". Τότε από την πλευρά του δήμου δίνεται η εξής απάντηση: "Α... δεν ήξερε ότι είσαι εσύ γι αυτό δεν το σηκώνει".
Αμέσως σκέφτομαι ότι με τέτοια συνεννόηση θα εκτεθώ σε σημείο που δεν παίρνει άλλο και ρωτώ για τελευταία φορά: "Ο Άνθρωπος αυτός μπορεί να καλύψει τα φώτα γιατί ο μονόλογος στηρίζεται πολύ στον φωτισμό". Μου απαντούν τα παρακάτω: "Για θέατρο όπως το θες δεν κάνουν".
Αναλαμβάνω τότε να πληρώσω εγώ τον φωτισμό και τον ήχο και ο δήμος επιτέλους να μην κάνει τίποτε, να μείνω κι εγώ ήσυχος. Παράλληλα με ρωτούν: "Θα έχετε εισιτήριο;" "Και βέβαια όχι είναι μια προσφορά στην πατρίδα μου καθώς και ένα βιβλίο με το πρόγραμμα, φωτογραφίες και κείμενο που θα δίνεται δωρεάν. Προαιρετικά μόνο, αν επιθυμεί κάποιος να το αγοράσει θα κοστίζει 1 ευρώ για τον εκδότη που μας το έβγαλε" ήταν η απάντηση μου.
ώσπου μου έρχεται και το τελευταίο χτύπημα: "Ξέρεις Γρηγόρη επειδή οι καρέκλες την προηγούμενη μέρα θα είναι σε άλλη πόλη και την επομένη της παράστασης σε άλλη, καθότι είμαστε καλλικράτης πρέπει να πληρώσεις τα μεταφορικά για τις καρέκλες και τους εργάτες". Είμαι έτοιμος να απαντήσω και εδώ ναι. Το παρακάτω όμως με εξοργίζει σε ανυπέρβλητο βαθμό. "Εκτός και αν θέλεις να τα πληρώσει ο σύλλογος Γυναικών οπότε θα πρέπει αν μπει και το όνομα του στην εκδήλωση εκείνης της ημέρας".
Απάντησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα και με μεγάλο κόπο: "Ακυρώστε τα όλα, τώρα αμέσως".
Τότε η πρόταση άλλαξε και η προτροπή ήταν: "Να το ξεχάσω, και έχω απόλυτο δίκιο γιατί ταλαιπωρήθηκα. Επιπλέον θα αναλάμβαναν τα έξοδα των καρεκλών αυτοί και μάλιστα θα πλήρωναν τα φωτιστικά και τον ήχο αλλά δεν μπορώ να το ακυρώσω γιατί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει βγει στο πρόγραμμα". Απάντησα ότι: "Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων που κόστισε χιλιάδες ευρώ, είναι κρητικός και όχι Φιλιατρινός όπως εγώ, που με κατατάσσεστε στα εκτός Τριφυλίας άτομα, παρόλο που δεν σας ζητώ να πληρώσετε το παραμικρό. Λυπάμαι και δεν θα ήθελα καμία άλλη επικοινωνία για οτιδήποτε".

Μετά απ' όλα αυτά και επειδή δεν δύναμαι να τεμαχίζω την αξιοπρέπεια μου στα κομμάτια που επιθυμεί ο καθένας, ακυρώνω με την επιστολή μου αυτή και επίσημα την παράσταση. Να τονίζω μόνο το εξής: Πως ουδέποτε στο παρελθόν αντιμετώπισα προβλήματα με Δήμο ή Δήμους, όπου και αν αποτάνθηκα. Υπενθυμίζω ότι παλαιότερα ο Δήμαρχος κύριος Γιάννης Γκότσης χορήγησε το 2001 παρουσίαση του βιβλίου μου στο ίδρυμα Γουλανδρή Χόρν και ανέβηκε προς τούτο και στην Αθήνα για να μιλήσει τιμώντας και εμένα αλλά και όσα είχαμε συμφωνήσει στο ακέραιο. Το 2007 ο μετέπειτα Δήμαρχος Κύριος Άλκης Ξύγκας με φιλοξένησε στο προαύλιο του Δήμου για άλλο βιβλίο μου και αγόρασε και τεύχη χωρίς να το απαιτήσω. και οι δύο Δήμαρχοι με σεβάστηκαν δίχως να ευτελίσουν τον λόγο τους και την δική μου υπόληψη.

Δεν ξέρω αν ο σημερινός Δήμαρχος κύριος Κώστας Κόλλιας γνωρίζει τα όσα διημείφθησαν μεταξύ εμού και ανθρώπου του Δήμου. Πολύ πιθανόν να μην τα γνωρίζει. ήμουν όμως υποχρεωμένος όπως δημόσια καταγράφηκε η ημερομηνία της παράστασης στον κόσμο, δημόσια να καταγραφεί και η ακύρωση της εξηγώντας τους λόγους και τις αιτίες.
Τέλος επιθυμώ να αναφέρω τα κάτωθι: Ο Πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας κύριος Γιώργος Σαμαπζιώτης όταν τον Ιούλιο του 2008 του πρότεινα να παρουσιάσω ένα παραμύθι μου "Το δάκρυ του Μουτζούρη" στην Κυπαρισσία, πάνω στις ράγες του Σταθμού για τα 100 χρόνια της ίδρυσης της σιδηροδρομικής Γραμμής μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα μου απάντησε "ναι", μάλιστα αγόρασε σαν Δήμος και βιβλία για όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης του και επειδή είχαν έρθει και πολλοί Φιλιατρινοί στην εκδήλωση, έδωσε εντολή την τελευταία στιγμή, συνεργείο του Δήμου να φέρει επί πλέον καρέκλες για να καθίσουν οι όρθιοι συμπατριώτες μας. Ούτε σκέφτηκε να πει, "οι καρέκλες που φέρνω είναι χορηγία του τάδε Συλλόγου ή του Δήμου".

Στα Φιλιατρά παρ΄ ότι θα πλήρωνα προσωπικά όλες τις υποχρεώσεις της παράστασης, μου ζήτησαν σε περίπτωση που πλήρωναν τις καρέκλες, να αναφέρεται ο Σύλλογος Γυναικών, που εγώ μαζί του ουδεμία συζήτηση έκανα.
Ποιος ο λόγος να αναφέρομαι σε ένα πρόγραμμα του Δήμου, όταν ο Δήμος δεν συμμετέχει;
Εκτός και αν έπρεπε να γράφει η αφίσα τα εξής ευτράπελα: "Κοσμάς ο Αιτωλός υπό την Αιγία του Δήμου Τριφυλίας, στο πάρκο που μας προσφέρει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων, με καρέκλες πληρωμένες από τον Σύλλογο Γυναικών, σε οικονομική φιλοξενία του ξενοδοχείου "Η Τριφυλία" με δωρεάν "βιβλίο" προσφορά του θιάσου Επι Σκηνής ... και τα μυαλά στα Κάγγελα.

Ο Συγγραφέας του Έργου
Γρηγόρης Χαλιακόπουλος