Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ενδιαφέρουσα ομιλία στα Φιλιατρά «Να ακούμε τα παιδιά μας, όταν χτυπούν την πόρτα, πριν αναγκαστούν να τη ρίξουν»

Αρκετά ενδιαφέρουσα και σημαντική ήταν η ομιλία της ψυχολόγου - ψυχοπαιδαγωγού Πόπης Κόλλια προχθές βράδυ στα Φιλιατρά, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων. Θέμα της ομιλίας ήταν «Γιατί δε μας ακούνε τα παιδιά μας;», που είναι και ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου που έχει συγγράψει η κα Κόλλια.

Όπως και στο βιβλίο περιγράφεται, πίσω από κάθε άνθρωπο που αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό του και τους άλλους και προκόβει στη ζωή του, συνήθως, βρίσκονται κρυμμένοι οι γονείς του, σαν τις ρίζες του δέντρου που το τροφοδοτούν και αυτό δίνει άνθη και καρπούς εύχυμους και εύγευστους.

Πίσω από παιδικές παρεκτροπές και ...........

στραβοπατήματα βρίσκονται λάθη και ελλείψεις στην ανατροφή του παιδιού. Η τεμπελιά, το πείσμα, η ανταρσία, η ζηλοτυπία, το ψέμα, η κλεψιά είναι μορφές άμυνας και προστασίας, όταν στριμώχνεται. Είναι ακατάλληλοι τρόποι με τους οποίους τα παιδιά προσπαθούν να συγκεντρώσουν πάνω τους αγάπη, προσοχή, ενδιαφέρον. Η ανορεξία, οι πεπτικές διαταραχές, η νευρικότητα, οι πονοκέφαλοι, συχνά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εξωτερίκευση δυσπροσαρμοστίας στη ζωή. Συναισθήματα αρνητικά που κουκουλώνονται και απωθούνται στο υποσυνείδητο, επειδή ελλείψει επικοινωνίας και συναίσθησης δεν εκφράζονται και δεν ασκείται αγωγή ελέγχου και διαχείρισής τους, όταν ξεφεύγουν, έχουν καταστρεπτικές συνέπειες. Είναι σαν να τα κλείνουμε σε μία χύτρα ταχύτητας υπό βρασμό.

Η κ. Κόλλια ανέλυσε συμπεριφορές των παιδιών από τη νηπιακή έως τη σχολική ηλικία, μέσα από παραδείγματα σε πραγματικό περιβάλλον, και βοήθησε γονείς και εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν με προσοχή την ομιλία της να καταλάβουν, γιατί δεν τους ακούν τα παιδιά. Τα περισσότερα από όσα είπε είναι γνωστά και αυτονόητα, ωστόσο οι γονείς στην καθημερινότητά τους δείχνουν να τα ξεχνούν!

Με τις αναφορές της στο ρόλο και την αποστολή της οικογένειας, στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβολικές ιδιότητες των μελών της οικογένειας, τόνισε το πλαίσιο άσκησης της γονεϊκής λειτουργίας. Όταν η γονεϊκή λειτουργία δεν ασκείται επαρκώς, τότε κάτι στραβώνει στη λειτουργία της οικογένειας και στο έδαφος της στρεβλής οικογενειακής λειτουργίας φύονται μία γκάμα παθολογικών καταστάσεων, όπως: εντάσεις, συγκρούσεις, διαταραχές προσωπικότητας, εξαρτήσεις, παραβατικότητα.

Προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για να ασκήσουν οι γονείς το γονεϊκό τους ρόλο με πληρότητα και ορθότητα, είναι να τα βρίσκουν μεταξύ τους.

Είναι δε μύθος ο ισχυρισμός ότι μπορεί να υπάρξει πλήρης αρμονία και τελειότητα στο γάμο, γιατί οι δύο σύζυγοι κουβαλούν αδυναμίες και ανεπάρκειες.

Της ομιλίας προηγήθηκε καλωσόρισμα και σύντομος χαιρετισμός της προέδρου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Βιβής Παντελάκη, ενώ αξίζει να σημειώσουμε την παρουσία πολλών νέων μητέρων και εκπαιδευτικών!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στην Εφημερίδα "Θάρρος"

Σουηδικό συγκρότημα εξυμνεί την Ελλάδα


-Το κομμάτι «Coat of Arms» από το συγκρότημα «Sabaton»

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το κομμάτι αυτό είναι γραμμένο από, όχι από Έλληνες, αλλά από ένα σουηδικό συγκρότημα που ακούει στο όνομα «Sabaton»!............-

Ο τίτλος του κομματιού είναι «Coat of Arms» και στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να διαβάσετε μεταφρασμένους τους στίχους του, που υμνούν τους αγώνες των Ελλήνων!

Μήνυμα αναγνώστριας που λέει πολλές αλήθειες.

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί σχόλιο στη δημοσίευση "Το ίδιο έργο σε επανάληψη και ο Σαμαράς το "χαβά του". (πρώτο σχόλιο) και στο οποίο σχόλιο η αναγνώστρια γράφει μεγάλες αλήθειες. Δείχνει ότι έχει πετάξει τις κομματικές παρωπίδες και βλέπει τα πράγματα πιο καθαρά απ ότι πριν.

Ας το διαβάσουμε.........

Διαβάζω καθημερινά το blog και δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει πολύ και το έχω στην αρχική μου σελίδα.
Καθώς διάβαζα το θέμα αυτό, θέλησα να εκφράσω την γνώμη μου για την σημερινή κατάσταση της χώρας μας.
Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι είμαι πρώην πλέον ΝεοΔημοκράτισα.
Δηλαδή για να καταλάβω τώρα. Ο Σαμαράς θέλει να γίνει Εθνοσωτήρας τώρα; Ο Σαμαράς που δεν ήξερε τίποτα ενώ ήταν υπουργός πολιτισμού στην προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή για την κατρακύλα που έβαλε η ΝΔ την Ελλάδα. Δεν ήξερε τίποτα το πουλάκι μου για το χείλος του γκρεμού που έφερε την Ελλάδα ο Παυλόπουλος.
Σήμερα πάει να εξαπατήσει για μία ακόμα φορά τον λαό παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως Εθνοσωτήρα.
Ο Σαμαράς που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί στις περιφερειακές εκλογές τον τόπο που εκλέγεται. Ήθελε για δική του την περιφέρεια Πελοποννήσου και ας έχανε όλες τις υπόλοιπες. Αλλά δεν του έκατσε. Αυτήν που ήθελε την έχασε. Όταν δεν μπορείς να υπερασπιστείς την περιφέρεια σου τότε θα υπερασπιστείς ολόκληρη Ελλάδα;

Αρκετά αυτοί οι δυο (ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ) μπαστακώθηκαν στον σβέρκο του λαού 37 χρόνια τώρα. Να μείνουν εκτός βουλής αν είναι δυνατόν, για να μάθουν να σέβονται το λαό.
Όσο ξέρουν ότι θα κυβερνάνε πότε ο ένας και πότε ο άλλος η κατάσταση θα παραμένει άθλια για τον πολύπαθο λαό μας και άσπρη μέρα δεν θα δούμε.

Καμαρώνουν που ο γέρο Καραμανλής μας έβαλε στην Ευρώπη. Τα χάλια από αυτή την ένταξη δεν τα βλέπουν; Ανάθεμα και στον Σιμήτη που μας έβαλε και στο ευρώ. Ήταν ο τάφος μας αυτό.
Ήθελε η υψηλή κοινωνία της Ευρώπης ένα νόμισμά κοινό. Αυτό τους ένοιαζε. Τίποτε άλλο. Ενα νόμισμα για όλη την Ευρώπη. Να τα χάλια τώρα. Ενα νόμισμα γυμνό και κάτι γελοίοι Ευρωπαίοι να τρέχουν να μπαλώσουν τρύπες στο διάτρητο σαν σουρωτήρι νόμισμα τους.

Αχ ρε Δραχμούλα που είσαι τώρα. Το νεράκι (μικρό μπουκαλάκι) είχε 100 δραχμούλες και σε μια νύχτα ανέβηκε στο 0,50 ευρώ δηλαδή περίπου 170 δραχμές. Έπαιρνες μαϊντανό από το μανάβικο και τον πλήρωνες 30 - 50 δραχμές και τώρα τον πληρώνεις 70 λεπτά και 1 ευρώ. Δηλαδή 341 δραχμές το ίδιο ματσάκι μαϊντανό. Χώρια που όλα τα προϊόντα πήραν την άνοδο και σταματημό δεν έχουν.
Μας έθαψε το ευρώ. Μας έθαψε η Ευρώπη. μας έθαψε ο γέρο Καραμανλής που μας έβαλε στην Ευρώπη. Και σήμερα έρχεται ο Σαμαράς να μας το παίξει Εθνοσωτήρας. ΠΟΙΟΣ; Ο Σαμαράς που άνοιξε τα σύνορα και μπήκε μέσα όλη η Σάρα και η Μάρα της Αλβανίας. Και να το παίζουν οι Αλβανοί βορειοηπειρώτες. Και καλά Έλληνες Δηλαδή.
Και ο Τωρινός πρωθυπουργός θέλει να τους δώσει και δικαίωμα ψήφου. Να καθορίζουν την τύχη μας οι Πακιστανοί, Μαροκινοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και κάθε καρυδιάς καρύδι.

Θέλουν να διαλύσου την Ελλάδα. Μην το επιτρέψουμε. Ας ψηφίσουμε αυτή την φορά κάτι διαφορετικό. Άλλο κόμμα. Δεν είναι μόνο αυτοί πια. Όχι λευκό γιατί πάει υπέρ του πρώτου. οχι αποχή για να τους μειώσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα ποσοστά τους. Αρκετά φανήκαμε πρόβατα στο πράσινο και μπλέ μαντρί. Καιρός να γκρεμίσουμε τα δυο αυτά μαντριά για να γλυτώσουμε. Δηλαδή μόνο αυτοί οι δύο είναι ικανοί να κυβερνήσουν; Άλλοι δεν μπορούν; Όλοι οι"ικανοί" πήγαν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Ιδού τότε τα χάλια μας.

Αναγνώστρια.

Θερμό επεισόδιο Σαμαρά - Αλαφούζου

Eπεισόδιο δημιουργήθηκε μετά το τέλος της συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη. Η δημοσιογράφος της Καθημερινής Έλλη Τριανταφύλλου διαμαρτυρήθηκε προσωπικά στον κύριο Σαμαρά επειδή δεν δόθηκε ερώτηση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. ...........

Σαμαράς απάντησε οτι στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεών του, ο τηλεοπτικός σταθμός Σκαι αφιέρωσε την ομιλία του στη ΔΕΘ μόλις 1,5 λεπτό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ερώτηση δεν δόθηκε και σε άλλα μέσα όπως οι εφημερίδες Επενδυτής και Ποντίκι ενώ αντιθέτως δόθηκε ερώτησε σε μπλογκς που απηχούν τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας.

Θεωρείται βέβαιο πάντως, ότι με αφορμή το γεγονός αυτό, αναμένεται να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και το συγκρότημα Αλαφούζου.

e-εφημερίδα

Γιατί ακυρώθηκε το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ

Η δυσπιστία στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin καθώς και η νέα αναβολή στην επανέναρξη της αξιολόγησης από την τρόικα φαίνεται να οδήγησαν τον πρωθυπουργό να ακυρώσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ: "Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι δεν πρέπει να απουσιάζει. Θέλει να διασφαλίσει ότι όλες οι δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους εταίρους της θα υλοποιηθούν", δήλωσε στο Reuters ο κ. Μόσιαλος.

Η είδηση της αναβολής της επίσκεψης του ...........

πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, έσκασε σαν βόμβα λίγο μετά τις 5.15 το απόγευμα του Σαββάτου κι ενώ ήδη το κλίμα στην Αθήνα επιβαρύνονταν από τις ειδήσεις που ήθελαν δυσμενές το κλίμα στη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών και τις δηλώσεις Βενιζέλου για την ανάγκη επιβολής νέων μέτρων εάν δεν αποδόσουν τα ήδη υλοποιούμενα.

Λίγο αργότερα, κι ενώ τα ερωτηματικά για τους λόγους της αναβολής πλήθαιναν, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ".

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν ήδη στο Λονδίνο από όπου και θα συνέχιζε τη μετάβασή του στις ΗΠΑ.

Πληροφορίες άρχισαν να κυκλοφορούν και να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, ευρισκόμενος στη βρετανική πρωτεύουσα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για το δυσμενές κλίμα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, το πρακτορείο Ρeuters μετέδωσε δήλωση του Ελληνα κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με την οποία πρωθυπουργός ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του προκειμένου να επικεντρώσει την προσοχή του στα μέτρα που είναι αναγκαία για τη συνέχιση του δανεισμού της Ελλάδας από τους διεθνείς οργανισμούς.

"Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι δεν πρέπει να απουσιάζει. Θέλει να διασφαλίσει ότι όλες οι δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους ευρωπαίους εταίρους της θα υλοποιηθούν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος.

Μιλώντας αργότερα στο δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού "στο ρευστό διεθνές περιβάλλον και στις διαφωνίες στο εσωτερικό ευρωπαϊκών χωρών".

"Να μη δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίξει με την τύχη της χώρας", υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος και παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα από την Πολωνία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των άτυπων Eurogroup και Ecofin.

"Πρέπει να δούμε και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι "δεν παίζουμε εν ου παικτοίς".

Προανήγγειλε, τέλος, ότι αύριο, Κυριακή, θα υπάρξουν κυβερνητικές συσκέψεις, στις οποίες θα εξεταστεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί στην Αθήνα.

Επικαλούμενο Ελληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο Reuters κρατώντας την ανωνυμία του, το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι η πίεση είναι πολύ μεγάλη προς την Αθήνα με τους ευρωπαίους εταίρους να ζητούν την λήψη επιπρόσθετων μέτρων προκειμένου να συνεχίσουν την δανειοδότηση της χώρας προκειμένου να αποτραπεί η χρεοκοπία.

"Υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης. Οι εταίροι μας θέλουν πολύ συγκεκριμένα βήματα και δεσμεύσεις και ο απολογισμός μας μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν εμπνέει εμπιστοσύνη", δηλώνει ο κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Ημερησία

ΥΠ.ΟΙΚ.: Πρόστιμο στη ΔΕΗ αν δεν κόβει το ρεύμα

Την επιβολή προστίμου στη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους σε περίπτωση που δεν κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν καταβάλουν το νέο τέλος για τα ακίνητα προβλέπει η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το πρόστιμο θα ισούται με το τέλος προσαυξημένο κατά 25% και θα υποχρεούται να καταβάλει η ΔΕΗ ή ο εναλλακτικός πάροχος. Παράλληλα η εταιρεία οφείλει να ενημερώνει το δημόσιο για τους οφειλέτες αυτούς προκειμένου να κινηθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της οφειλής.

Η τροπολογία περιλαμβάνει τα κλιμάκια και .........

τους συντελεστές υπολογισμού του τέλους, από το οποίο προσδοκώνται ετήσια έσοδα 2,6 δισ. ευρώ. Δίνονται επίσης διευκρινίσεις σχετικά με τις εξαιρέσεις από την εφαρμογή του μέτρου. Ειδικότερα για τους ανέργους μη επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ και με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 8.000 ευρώ προβλέπεται ότι για να είναι δικαιούχοι του μειωμένου ειδικού συντελεστή (0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), θα υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ προκειμένου να γίνει διασταύρωση με τα αρχεία της εφορίας ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών. Στη συνέχεια θα ενημερώνεται η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές προκειμένου να υπολογιστεί ο μειωμένος συντελεστής και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία επιστροφής τυχόν καταβληθέντος μεγαλύτερου τέλους.

Από την τροπολογία προκύπτει πως οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ΟΑΕΔ δεν θα φορολογηθούν με τον χαμηλό συντελεστή αλλά με τους κανονικούς της κλίμακας. Στην τροπολογία ορίζεται αναλυτικότερα ότι: «Για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε πολύτεκνο ή μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ και μη επιδοτούμενο από αυτόν, με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο του έτους επιβολής του τέλους, μέχρι 8.000 ευρώ ή είναι ο ίδιος ή πρόσωπο που τον βαρύνει φορολογικά, ανάπηρος, το ειδικό τέλος ισούται με 0,5 ευρώ το τμ ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου. Το μειωμένο αυτό τέλος δεν ισχύει για ακίνητο που βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ και για το πλέον των 200 τμ εμβαδόν του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου».

Νωρίτερα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διεμήνυσε ότι θα εμποδίσει με κάθε τρόπο και μέσο την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του ειδικού τέλους ακινήτων στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως και την έκδοση εντολών διακοπής για όσους δεν πληρώσουν το τέλος, ενώ θα εμποδίσει και την εκτέλεση της διακοπής ρεύματος από τεχνικούς της ΔΕΗ ή εργολάβων.

Ισοτιμία

Η τρόικα ζήτησε 25.000 απολύσεις, 40% μείωση των συντάξεων και 25% μείωση των μισθών

Η τρόικα αμφισβητεί ευθέως πλέον την ικανότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα. Προκειμένου να συζητήσει ξανά μαζί της ζητά 40% μείωση των συντάξεων, 25% των μισθών και 25 χιλιάδες απολύσεις τη... Δευτέρα.

Με αυτές τις συνθήκες είναι πραγματικά απορίας άξιο πως η κυβέρνηση επιχείρησε να πείσει μετά την τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου- Σαρκοζί- Μέρκελ ότι όλα πάνε καλά.
Ο Ευ. Βενιζέλος βίωσε και την προσωπική αμφισβήτηση ........

στο πρόσφατο Γιουρογκρούπ, καθώς οι συνάδελφοί του του εξήγησαν πως αυτά που λέει δεν βγάζουν νόημα!

Ο υπουργός Οικονομικών αναγκάστηκε να διαρρεύσει τη συνομιλία του Γ. Παπανδρέου με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, ώστε να τον αναγκάσει να επιστρέψει στην Αθήνα. Στόχος του είναι ένα γρήγορο τέλος. Ο Γ. Παπανδρέου προσανατολίζεται σε διάγγελμα. Μπορεί να ζητήσει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, μπορεί να προτείνει και υπουργό Οικονομικών ευρύτερης αποδοχής.

Newpost

Δημοσκόπηση κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ: Το 73% λέει «όχι» ξανά Γιώργο

Τη δυσχερέστατη θέση στην οποία βρίσκονται ο Γ. Παπανδρέου προσωπικά και η κυβέρνησή του αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (πραγματοποιήθηκε από 13 έως και 15 Σεπτέμβρη, πανελλαδικά, τηλεφωνικά, σε δείγμα 1.002 συνεντεύξεων, σταθμισμένο), καθώς και τη λαϊκή οργή ενάντια στην πολιτική τους.


Πιο αναλυτικά, το βασικό εύρημα της έρευνας ........

είναι ότι τα αποτελέσματά της είναι ιδιαίτερα τραγικά για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού:

- Το 72,9% τονίζει ότι μετά και τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία, έναντι του 26% που εκτιμά ότι τη δικαιούται.

- Το 78,6% δηλώνει απογοήτευση απ' την παρουσία του Γιώργου στη ΔΕΘ, έναντι του 19,8% που εκφράζει ικανοποίηση.

- Στο μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, το νέο χαράτσι που επιβάλλεται στα ακίνητα, το 74,3% υπογραμμίζει την αντίθεσή του, έναντι του 24,7% που συμφωνεί.

Γενικά, απ' τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ότι έχει δυνάμει διαμορφωθεί ένα ποσοστό κυμαινόμενο μεταξύ 75% και 80% που διαφωνεί με βασικές επιλογές της κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου προσωπικά.

Αλλά παράλληλα -και είναι κι αυτό εξαιρετικά ενδιαφέρον- έχει διαμορφωθεί και ένα ποσοστό γύρω στο 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009 που επίσης διαφωνεί με τις πολιτικές του Γιώργου και της κυβέρνησής του.

Μάλιστα, με τα νέα μέτρα, μέτρα επίσης επαχθή και αντιλαϊκά, που ουσιαστικά προανήγγειλαν την Παρασκευή τόσο ο Β. Βενιζέλος όσο και οι δανειστές μας, εκτιμάται πως αυτή η δυσαρέσκεια, η οργή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, θα ανέβουν ακόμα περισσότερο. Και το κλίμα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το επόμενο διάστημα θα βαρύνει και θα γίνει χειρότερο. Με αποτέλεσμα να «ζεσταίνονται» και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, τις οποίες πάντως δεν θέλει το 64,5% των ερωτηθέντων, όπως επίσης προκύπτει απ' τη δημοσκόπηση...

Ένα άλλο συμπέρασμα απ' την έρευνα της RASS είναι ότι σταδιακά αλλά σταθερά έχει αρχίσει η απομυθοποίηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Β. Βενιζέλου, μετά την αρχική ευφορία που προκάλεσε η αναβάθμισή του κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό. Και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του, εν όψει και πιθανών εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ ή σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και ήττας του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα:

- Το 72,9 δηλώνει ότι μετά και τα όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία, έναντι του 26% που έχει την αντίθετη άποψη.

- Μεταξύ αυτών που πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία είναι και το 47,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009.

- Το 78,6% τονίζει ότι δεν έμεινε ικανοποιημένο απ' την παρουσία του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, έναντι του 19,8% που εκφράζει την ικανοποίησή του.

- Μεταξύ όσων δηλώνουν μη ικανοποιημένοι είναι και το 55,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Συντριπτικό «όχι» στο χαράτσι στα ακίνητα

Ενδεικτικό της πρωτόγνωρης αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, των πολιτικών της, είναι και το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης για ένα μείζον θέμα της επικαιρότητας, δηλαδή το νέο χαράτσι που επιβάλλεται στα ακίνητα. Εδώ κυριολεκτικά η κυβέρνηση αποδοκιμάζεται με οργή. Και αυτό αποτελεί προάγγελο του τι θα ακολουθήσει, όταν το χαράτσι θα αρχίσει να έρχεται στα νοικοκυριά απ' τα τέλη του Οκτώβρη...

Συγκεκριμένα:

- Το 74,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αυτό το χαράτσι είναι απαράδεκτο, έναντι του 24,7% που δηλώνει ότι είναι αναγκαίο κακό για να πάρουμε την 6η δόση του δανείου .

- Μεταξύ των διαφωνούντων είναι και το 57,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Έντονη αποδοκιμασία συναντά και η απαράδεκτη αναφορά του Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στη ΔΕΘ, σύμφωνα με την οποία στόχος του είναι να... υπάρχει σε κάθε οικογένεια τουλάχιστον ένας εργαζόμενος, μια αναφορά που θα τον κυνηγά. Με αυτήν την αναφορά διαφωνεί το 85% των ερωτηθέντων, ενώ συμφωνία εκφράζει το 12%.

Μεταξύ των διαφωνούντων είναι και το 74,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Φόβοι για χρεοκοπία!

Επίσης ενδεικτικό της συνολικότερης αντίδρασης προς την κυβερνητική πολιτική και τον πρωθυπουργό αλλά και της άρνησης προς την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι και το γεγονός ότι:

- Το 58,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τελικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, έναντι του 32,3% που εκτιμά ότι οι χειρισμοί της θα οδηγήσουν σε έξοδο απ' την κρίση.

- Μεταξύ αυτών οι οποίοι πιστεύουν ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα περιλαμβάνεται και το 40,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Απομυθοποίηση Βενιζέλου...

Όσο ο καιρός περνά, τόσο η αρχική λάμψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Β. Βενιζέλου αρχίζει να σβήνει. Προφανώς, με τα επαχθή μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και τα χρεώνεται ο ίδιος, σιγά σιγά απομυθοποιείται.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την αποτίμηση της μέχρι τώρα παρουσίας του Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών:

- Το 55,2% δηλώνει απογοήτευση.

- Ικανοποίηση εκφράζει μόνο το 29,2%, ενώ το 13,5% δηλώνει ούτε ικανοποίηση ούτε απογοήτευση.

- Μεταξύ των απογοητευμένων είναι και το 38,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση στην ερώτηση για το αν τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν τη συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιθυμούν να περάσουν ευκολότερα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Το 62,7% συμφωνεί με αυτήν την άποψη, έναντι του 31% που διαφωνεί.

Μέσα πάντως σε αυτό το γενικότερο κλίμα, το 64,5% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, έναντι του 33,9% που τις θέλει .

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σαμαράς: «Ψηφίστε με» να σας κυβερνήσω όπως ο Γιώργος…

Ειλικρινά, δεν ξέρω εάν οι Νεοδημοκράτες πανηγυρίζουν με τη συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μόνο ηλίθιοι ή εντελώς προδότες πανηγυρίζουν με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΩΤΟ είπε ότι θα μείνουμε στο μνημόνιο και απλώς θα φροντίσει να το επαναδιαπραγματευτεί! Δεν κατάλαβε ότι τόσο καιρό ο λαός φωνάζει «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ»! Δεν ακούει το λαό ο Σαμαράς, τον γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

ΔΕΥΤΕΡΟ είπε ότι εκείνος θα αξιοποιήσει δεν θα ............

ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία. Μα το ίδιο επικαλείται και ο Γιώργος όταν ξεπουλά…

ΤΡΙΤΟ είπε ότι θα κυβερνήσει με τους Άξιους, ο Γιώργος έλεγε με τους Άριστους, είπε ότι όσοι ράβουν υπουργικά κοστούμια θα μείνουν με τα κοστούμια, το ίδιο ακριβώς είχε πει και ο Γιώργος και επίσης μίλησε για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τα ίδια που έλεγε και ο Γιώργος.

ΤΕΤΑΡΤΟ και σημαντικότερο, μαζί με το ΠΡΩΤΟ, ότι «πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και ψήφισε την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση». Δηλαδή, ο Σαμαράς μας είπε ότι συμφωνεί με την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας, αφού όποιος έχει την οικονομική διακυβέρνηση έχει την πλήρη διακυβέρνηση και συμφωνεί με τα όσα λέει ο Γιώργος για παγκόσμια ή ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, αφού και ο Γιώργος αυτό εννοεί, την οικονομική διακυβέρνηση.

Προσωπικά δεν περίμενα ποτέ από τον ηγέτη της ξενόδουλης και προδοτικής Δεξιάς να γίνει πατριώτης τώρα… Αλλά τέτοια ειλικρίνεια είναι πράγματι συγκλονιστική. Διότι ο άνθρωπος μας το είπε κατάμουτρα: ψηφίστε με για να σας κυβερνήσω όπως ο Γιώργος…

Η λύση συμπολίτες μου είναι μία: ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Στέφανος Μυτιληναίος

Tsantiri.gr

Έρχονται βροχές και καταιγίδες από τη νύχτα της Δευτέρας

Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας 19-9-2011 προς την Τρίτη 20-9-2011 και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και την πτώση της θερμοκρασίας, που μέχρι την Τετάρτη 21-9-2011 θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα: ................

1. Τη νύχτα της Δευτέρας 19-9-2011

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά.

2. Την τρίτη 20-9-2011

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.

3. Την Τετάρτη 21-9-2011

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα δυτικά.

Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα δυτικά και βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.

Newpost

Σχετικά με φήμες για τη διαδικασία εκτύπωσης και διανομής των DVD με το εκπαιδευτικό υλικό

Από το υπουργείο παιδείας πήραμε την ακόλουθη ανακοίνωση - Διάψευση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η εταιρία που ανέλαβε την δημιουργία των DVD με τα σχολικά μαθήματα είναι εταιρία συμφερόντων του συζύγου της Υπουργού παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Αννας Διαμαντοπούλου.

Η ανακοίνωση - Διάψευση από το υπουργείο αναφέρει: .......

Τις τελευταίες ημέρες διακινείται στο χώρο του διαδικτύου μια φήμη που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ότι δήθεν τα DVD με το σχολικό υλικό που μοιράστηκαν στους μαθητές ήταν παραγωγή εταιρίας του συζύγου της Υπουργού Παιδείας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση ότι πρόκειται για άθλιο και άκρως συκοφαντικό ψέμα, για το οποίο ήδη κινούνται νομικές διαδικασίες αποκατάστασης της αλήθειας και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία εκτύπωσης και διανομής των DVD με το εκπαιδευτικό υλικό, ανατέθηκε στο ΙΤΥΕ (Διόφαντος), το οποίο ακολούθησε κάθε νόμιμη διαδικασία για την διεκπεραίωση της υπόθεσης, με την οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση η Υπουργός Παιδείας, ο σύζυγος της ή οποιοσδήποτε άλλος συγγενής.


ΣΧΟΛΙΟ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα εισερχόμενα mail του Φιλιατρά News έφτασε ανάλογο E-mail από κάποιο Blog με την φερόμενη ως είδηση. Επειδή όμως δεν υπήρχε τρόπος να διασταυρωθεί η είδηση, δεν το δημοσιεύσαμε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Επιστολή προς το Εφετείο Καλαμάτας απέστειλε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στην οποία αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχωνευτούν τα ειρηνοδικεία Γαργαλιάνων και Φιλιατρών στο πρωτοδικείο Κυπαρισσίας καθώς αυτό -όπως αναφέρει ο Δήμαρχος- ήδη υποφέρει από χώρους και κόσμο.

Τονίζει ότι η αναλογία κόστους λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς είναι σημαντική ως προς το δεύτερο.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Κώστα Κόλλια, αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι Εφέτες,

ενόψει της διαμόρφωσης της πρότασής σας για την αναδιάταξη των δικαστικών υπηρεσιών της περιοχής μας έχουμε την τιμή να σας διατυπώσουμε τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν ύστερα από διάλογο με τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς του Δήμου μας, τον Δικηγορικό Σύλλογο, των Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και τη σχετική συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο:

1. Η ευρύτερη περιοχή την οποία δικαστηριακά καλύπτει το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας είναι μια περιοχή η οποία διαρκώς αναπτύσσεται πληθυσμιακά, οικονομικά και κοινωνικά. Στη βάση αυτή το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας αποτελεί μια υπηρεσία με κομβική σημασία και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υποστηριχτεί και να αναβαθμιστεί. Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε να μην συρρικνωθεί η περιφέρειά του γι’ αυτό και θεωρούμε ότι το Ειρηνοδικείο Φιγαλείας θα πρέπει να συγχωνευθεί στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας. Αυτό άλλωστε εξυπηρετεί και τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής του σημερινού Ειρηνοδικείου Φιγαλείας, λόγω και της γειτνιάσεως του με την έδρα του Πρωτοδικείου ( Κυπαρισσίας). Διαφορετικά η τυχόν συγχώνευση του συγκεκριμένου Ειρηνοδικείου Φιγαλείας στο Ειρηνοδικείο Ζαχάρως και κατ’ επέκταση στο Πρωτοδικείο Πύργου κατά πρώτο λόγω και στο Εφετείο Πατρών κατά δεύτερο, δε θα αποδυναμώσει μόνο λειτουργικά το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας αλλά και το Εφετείο Καλαμάτας και θα προκαλέσει, όπως ήδη σημειώσαμε, αφάνταστη ταλαιπωρία στους κατοίκους της περιοχής.

2. Το Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους με έδρα τους Γαργαλιάνους καλύπτει μια διαρκώς αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή και η παραμονή του εν λειτουργία εξυπηρετεί αυτή τη δυναμική. Προτείνουμε τη διατήρησή του και τη συγχώνευση σε αυτό του γειτονικού άλλωστε Ειρηνοδικείου Φλεσσιάδας ( Χώρας).

3. Το Ειρηνοδικείο Εράνης (Φιλιατρών) βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής και καλύπτει το διαρκώς πολλαπλασιαζόμενο αγροτικό τομέα, άρα και τις διαρκώς πολλαπλασιαζόμενες οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές. Ως εκ τούτου η λειτουργιά του θεωρούμε ότι είναι αναγκαία.

4. Στη σκέψη σας πρέπει να εκτιμηθούν και τα εξής :
α) Τα στατιστικά στοιχεία για την κίνηση των δύο Ειρηνοδικείων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών τα δυο τελευταία χρόνια δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα καθώς έχουν διαμορφωθεί κάτω από συγκυριακές συνθήκες , (όπως οι μακροχρόνιες απεργίες των δικαστικών υπαλλήλων και οι συχνές αποχές του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας)
β) Έχει αυξηθεί η αρμοδιότητα των Ειρηνοδικείων τόσο των Πολιτικών όσο και των Ποινικών τους Τμημάτων.
γ) Οι αποστάσεις μεταξύ των τριών Ειρηνοδικείων Κυπαρισσίας –Φιλιατρών- Γαργαλιάνων είναι σημαντικές. Σε περίπτωση μάλιστα που γίνει συγχώνευση σε ένα και μόνο Ειρηνοδικείο, αυτό της Κυπαρισσίας, θα υπάρχει ετήσια μετακίνηση πολιτών ( διαδίκων, μαρτύρων κλπ.) που θα ξεπερνά τις πέντε χιλιάδες.
δ) Ο μεγάλος αριθμός μεταναστών, λόγω της μεγάλης αγροτικής παραγωγής της περιοχής, πολλαπλασιάζει τον πληθυσμό αλλά και τα συμπτώματα παραβατικότητας.
ε) Τα κτηριακά προβλήματα που θα ανακύψουν με την ενδεχόμενη συστέγαση των τυχόν συγχωνευομένων Ειρηνοδικείων σε ένα και μόνο, αυτό δηλαδή της Κυπαρισσίας, το οποίο ήδη «υποφέρει», θα είναι δυσεπίλυτα.
στ) Τα κόστη λειτουργίας τόσο του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων όσο και του Ειρηνοδικείου Φιλιατρών είναι μηδαμινά σε σχέση μάλιστα με τις παρεχόμενες Κοινωνικές τους υπηρεσίες. Εν πάση περιπτώσει ο Δήμος μας μπορεί να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες ανάλογα με τις δυνατότητές του για τη στέγαση των υπηρεσιών αυτών αν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση σε σχέση με την πρότασή μας.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ!

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΡΟΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Εδώ που τα λέμε έχουν και δίκαιο οι γαλάζιοι δήμαρχοι της Πελοποννήσου που θα καταψηφίσουν αύριο τον εκλεκτό υποψήφιο της ΝΔ για την Ένωση Δήμων Πελοποννήσου Π.Νίκα.
Με σύνθημα τους Πελοπόννησος δεν είναι μόνο η Μεσσηνία πάνε στις κάλπες για να στείλουν ένα μήνυμα στην Συγγρού για την επιλογή τους στην προεδρία της Ένωσης....

Πάντως του έφεξε του Πνευματικού.
Λόγο της διαμαρτυρίας των γαλάζιων δημάρχων θα ..........

εκλεγεί με άνεση πρόεδρος στην αυριανή ψηφοφορία!

Δημοτικό Σαφάρι

Το ίδιο έργο σε επανάληψη και ο Σαμαράς το "χαβά του".

Ένα Ελληνικό αλαλούμ των τελευταίων ετών.. η συνεχής υπαναχώρηση των Ελληνικών κυβερνήσεων στις απαιτήσεις των κάθε λογής αρπακτικών της εξουσίας "οι αποδοχές" των συνδικαλιστικών συντεχνιών.. οι παράλογες και υπερβολικές (για τα δεδομένα της Ελλάδας) προσλήψεις, που διόγκωσαν το δημόσιο και εκτίναξαν το χρέος και το έλλειμμα σε μεγάλα ύψη..... τα πισωγυρίσματα των τελευταίων μηνών και τα λάθη της κυβέρνησης... η ατολμία και η ισοπέδωση των πάντων από την αντιπολίτευση... οι κοινωνικές αντιδράσεις (άλλοτε δίκαιες και άλλοτε άδικες).. η ανικανότητα της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.. η καθηλωμένη και ανύπαρκτη κοινωνική αντίδραση των λαών της Ευρώπης.. οδηγεί την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, που μπορεί να παρασύρει και ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης και του Ευρώ.

Και όλα αυτά ενόψει της 6ης δόσης, που δεν θα .........

καταβληθεί εύκολα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ομπάμα, που θέλει να ελαχιστοποιήσει κάθε κίνδυνο εξάπλωσης των αρνητικών συνεπειών στην Αμερικανική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

- Και μέσα σε αυτό το κλίμα, μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ με τα τραγικά του λάθη, να ακούς τον Αντώνη Σαμαρά να μιλά και να υπόσχεται οικονομικά θαύματα, να μην έχει το θάρρος να παραδεχτεί τις ευθύνες του κόμματός τους την τελευταία επταετία, που έριξε "στο καναβάτσο' την Ελληνική οικονομία, αλλά να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια.. για την ικανότητα διακυβέρνησης του δικού του κόμματος .. την "αντιστασιακή του δράση" και το "πατριωτισμό του" στην στάση του στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα... κλπ κλπ.

Είναι τραγικό (και δείγμα της ποιότητος του πολιτικού μας συστήματος) ακόμη και σε αυτή την τραγική συγκυρία, να "προσδοκάς" την αποτυχία και να συμβάλλεις σε αυτό με μοναδικό σκοπό την επάνοδο στην εξουσία.

- Ίσως, φαίνεται ότι στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δεν κατάλαβαν ότι ο λαός δέν θέλει να δει το ίδιο έργο σε επανάληψη. Απαιτεί σοβαρότητα και άλλη πολιτική πρακτική.

- Ίσως υπερτερεί η "λιγούρα" της εξουσίας από το καλό της Ελλάδος.

- Ίσως... όμως και ο Ελληνικός λαός να έχει διαφορετική άποψη και την εκφράζει καθημερινά και ποικιλοτρόπως ...και όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν.

- Κανείς από όλους εμάς τους απλούς πολίτες δεν δεχόμαστε πια την ίδια συνταγή.. γιατί αυτή μας έχει οδηγήσει στην ανέχεια.. έχει οδηγήσει στην φτώχεια το μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού.

- Δεν δέχεται πια και δεν αντέχει άλλα βάρη.. δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος "ματώνοντας" και φτάνοντας στα όρια της φτώχειας.

- Δεν γίνεται με την ύφεση στο χειρότερο σημείο της και την ψυχολογία του λαού στον "πάτο", να αντέχουν οι πολίτες να ακούνε "μεγαλοστομίες" και υποσχέσεις του στυλ "εμείς.. εμείς.. εγώ..." θα τα κάναμε καλύτερα κλπ κλπ.

Το είδαμε.. το ζήσαμε.. το ίδιο έργο σε επανάληψη... και ο Σαμαράς το "χαβά του"...

kraxtis-gr.blogspot

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ....ΧΑΡΑΤΣΙ !!!

Κάποτε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί περιείχε μέσα και δικαιώματα υπέρ της ΕΡΤ. Πριν δύο μήνες, ο υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος (συνταγματολόγος) είπε πως δεν μπορούν να ενσωματωθούν φόροι μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Νομικοί κύκλοι με τους οποίους μιλήσαμε, μας είπαν ότι είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική, έτσι κι αλλιώς, η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα παράνομες τόσο η ενσωμάτωσή της μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ, όσο και η απαράδεκτη απειλή ότι θα διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, η οποία διακοπή ενδέχεται να προκαλέσει υλικές ζημιές, αλλά και κινδύνους σωματικών βλαβών, ακόμα και θανάτων σε καταναλωτές που θα στερηθούν αναίτια τη χρήση του.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι μας είπαν (και το .........

μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη) ότι υπάρχει νόμιμος τρόπος αποφυγής της καταβολής αυτής της έκτακτης εισφοράς μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς τον κίνδυνο να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Μας είπαν λοιπόν πως:

1) Αν η κυβέρνηση βάλει μέσα στο φάκελο που θα αποστείλει η ΔΕΗ, σε ξεχωριστό χαρτί την έκτακτη εισφορά, τότε ο πολίτης μπορεί να πληρώσει μόνο τον λογαριασμό του ηλεκτρικού για να μην του κοπεί το ρεύμα και να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά, εφόσον δεν το επιθυμεί. Το μόνο που μπορεί να κάνει τότε η κυβέρνηση είναι αφενός να μην χορηγεί φορολογική ενημερότητα στον πολίτη και αφετέρου να βάλει την αρμόδια ΔΟΥ να βγάλει το σπίτι του συγκεκριμένου πολίτη στον πλειστηριασμό, αν έχει φυσικά τα κότσια. Εξάλλου στην περίπτωση αυτή, οι προσφυγές που θα ασκήσουν οι πολίτες εναντίον των πράξεων των αρμόδιων ΔΟΥ για αντισυνταγματικότητα της έκτακτης εισφοράς, θα ματαιώσει στην πράξη την είσπραξη.

2) Αν όμως η κυβέρνηση βάλει στο ίδιο χαρτί τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και εκείνα που αφορούν την έκτακτη εισφορά και εφόσον η ΔΕΗ αρνείται να εισπράξει μόνο τα χρήματα που την αφορούν (και μάλιστα αυτό θα συμβεί και για πρακτικούς λόγους, δεδομένου ότι στα κομπιούτερ της ΔΕΗ θα φέρεται ο καταναλωτής χρεωμένος και με την ενσωματωμένη εισφορά, σε ενιαίο ποσό, οπότε δεν θα μπορεί ο αρμόδιος υπάλληλος να κάνει διάκριση) τότε ο πολίτης έχει το δικαίωμα να πάει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να παρακαταθέσει τα χρήματα που αφορούν τον λογαριασμό της ΔΕΗ και μόνον, κοινοποιώντας στην ΔΕΗ με δικαστικό επιμελητή το γραμμάτιο παρακαταθήκης. Αυτή, όπως μας είπαν, είναι, με βάσει τον νόμο, νόμιμη καταβολή της αντιπαροχής για την γενόμενη από την ΔΕΗ παροχή. Στην περίπτωση αυτή η ΔΕΗ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να κόψει την ηλεκτροδότηση, αφού ο καταναλωτής θα της έχει ήδη καταβάλει νόμιμα και με τον προσήκοντα τρόπο, όλα της τα δικαιώματα που αφορούν την ίδια.

Αν παρόλα αυτά, η ΔΕΗ προχωρήσει παράνομα στην διακοπή της ηλεκτροδότησης, ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από την ΔΕΗ, για όποια ζημιά υποστεί εξ αιτίας της παράνομης διακοπής.

Μετά από αυτή τη νόμιμη λύση, την οποία η κυβέρνηση και ο συνταγματολόγος υπουργός της, την γνωρίζουν και την φοβούνται, μόνο μια επιλογή έχει η κυβέρνηση. Να περιλάβει στο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει, διάταξη που να λέει ότι το ρεύμα θα διακόπτεται, έτσι κι αλλιώς, ακόμα και αν εξοφληθεί η ΔΕΗ, οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, τότε θα περιπέσει στα έσχατα σκαλοπάτια του εξευτελισμού και της παραβίασης νόμων και Συντάγματος. Θα έχει απλά μετατρέψει την ΔΕΗ σε όργανο αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον των πολιτών.

On News

Ζωή Γεωργαντά - Το ΠΑΣΟΚ αύξησε σκόπιμα το έλλειμμα (video)





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ



Σε δραματική κατάσταση η χώρα – Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Δραματικές πολιτικές εξελίξεις φέρνει η διακοπή του προγραμματισμένου ταξιδιού του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Νέα Υόρκη και η εσπευσμένη επιστροφή του στην Αθήνα, η οποία αναμένεται τις βραδινές ώρες. Πολιτικοί παράγοντες δεν αποκλείουν πλέον ούτε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ετέθησαν δραματικά διλλήματα στο Eurogroup που έγινε στο Βρόκλαβ της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα οι εταίροι αμφισβήτησαν τη .........

δυνατότητα της κυβέρνησης να εισπράξει την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, υποδεικνύοντας στον κ. Βενιζέλο ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει δηλώσει δημόσια ότι θα την εμποδίσει, ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι εναντίον και ότι το ΚΚΕ καλεί ήδη τους πολίτες να μην την πληρώσουν.

Επίσης αμφισβήτησαν ευθέως την εργασιακή εφεδρεία, επισημαίνοντας ότι το μέτρο δεν λαμβάνεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Οι εταίροι προειδοποίησαν τον κ. Βενιζέλο ότι για να εκταμιευθεί η δόση, η εισφορά στα ακίνητα θα πρέπει να εισπραχθεί ως το τελευταίο ευρώ και ζήτησαν άμεσα μέτρα επιπλέον περικοπής δαπανών, ύψους ως και 2 δις ευρώ ώστε να υπάρχει ασφάλεια ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι.

Κατόπιν όλων αυτών είναι σαφές ότι η δόση είναι στον αέρα και γι’ αυτό ο κ. Παπανδρέου επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Έτσι εξηγείται επίσης γιατί ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε δραματική προειδοποίηση ότι η δόση θα πρέπει να εισπραχθεί πάση θυσία, αλλά έσπευσε να ενημερώσει και τον κ. Σαμαρά.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις στο δημόσιο και ταυτόχρονα να εξουδετερώσει τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλιώς το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Για την ήδη κλονισμένη κυβέρνηση αυτό αποτελεί το απόλυτο αδιέξοδο. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα για να πάρει δραματικές αποφάσεις, οι οποίες πιθανότατα να οδηγήσουν και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Newpost