Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Το μήνυμα της εποχής!!!!!!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΑΚΙΝΗΤΟΙ

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ

ΩΣ ΑΚΙΝΗΤΑ!!!!!!!!!



Γυμνάσιο Κυπαρισσίας Να κατεδαφιστεί το υπόστεγο

«Κορώνα - γράμματα» παίζουν καθημερινά με τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμη και με την ίδια τη ζωή τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί, στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, εξαιτίας του επικίνδυνου υπόστεγου μεταξύ του κυρίως κτηρίου του σχολείου και του χημείου και αμφιθεάτρου.

Ο ημιυπαίθριος αυτός χώρος, όπου και βρίσκεται το υπόστεγο, διαστάσεων 15,23 μ. Χ 7 μ., είναι στατικά ανεξάρτητος από τα διπλανά κτήρια.
Ήδη από το 1999, σε έγγραφο του τότε ..........

διευθυντή του σχολείου, Σωτηρίου Παπανικολάου, για ζημιές από σεισμούς και επικίνδυνα κτίσματα, αναφερόταν πως μετά τους σεισμούς στις 18/11/1998 τα κτήρια του Γυμνασίου παρουσίασαν διάφορα προβλήματα, τα οποία επεσήμαναν στους αρμόδιους φορείς. Μεταξύ αυτών, για το υπόστεγο τονιζόταν χαρακτηριστικά: «Το υπόστεγο που βρίσκεται μεταξύ του κυρίως σχολείου και του αμφιθεάτρου, είναι μια παλιά κατασκευή με πολύ υψηλές κολώνες χωρίς αντιστηρίγματα. Έχει υποστεί στην ταράτσα του πάμπολλες ρηγματώσεις, που τις διαπερνά η βροχή, στάζει από κάτω και τη διαβρώνει συνεχώς. Κατά καιρούς πέφτουν οι σοβάδες από το μεγάλο ύψος της οροφής, επικίνδυνο για τους μαθητές.

Επίσης, με τους πρόσφατους σεισμούς έχει αποκολληθεί περιμετρικά ο τοίχος του, που υπάρχει στη δυτική πλευρά, από το φέροντα σκελετό. Στην πρόσφατη επίσκεψη μηχανικού βγήκε το συμπέρασμα ότι είναι ασύμφορη η οποιαδήποτε επισκευή και πρέπει να κατεδαφιστεί».
Σε νεώτερο έγγραφο του διευθυντή του σχολείου, στις 29-01-2001, προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Ν. Μεσσηνίας και κοινοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΟΣΚ, το Δήμο Κυπαρισσίας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τονιζόταν σχετικά: «Σύμφωνα με το μηχανικό του Δήμου κ. Κανελλόπουλο, είναι επικίνδυνος για τους μαθητές» (σ.σ. ο ημιυπαίθριος χώρος ανάμεσα στο κυρίως κτήριο και το αμφιθέατρο, όπου είναι το υπόστεγο) και ζητούσαν την άμεση κατεδάφιση του επικίνδυνου αυτού τμήματος, προτείνοντας μάλιστα και την κατασκευή αιθουσών για τις ανάγκες του σχολείου.

Στις καταλήψεις που κάνουν, εδώ και χρόνια, οι μαθητές στο Γυμνάσιο, μεταξύ των αιτημάτων που διεκδικούν είναι και η άμεση κατεδάφιση του επικίνδυνου αυτού υπόστεγου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει θέσει το θέμα μετ’ επιτάσεως και, μάλιστα, με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς άνθρωποί του έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε σύντομα να δοθεί λύση, να κατεδαφιστεί το επικίνδυνο υπόστεγο και να μην κινδυνεύουν, πλέον, όπως όλα αυτά τα χρόνια, μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Θυμίζουμε πως, στο δίκαιο και διαρκές αίτημα για την κατεδάφιση του επικίνδυνου υπόστεγου, τόσο ο Δήμος όσο και η, τότε, Νομαρχία, σε κάθε «ενόχληση» μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, μονίμως απαντούσαν πως μελετάται το θέμα.

Μάλιστα, έλεγαν πως εκπονείται μελέτη για την κατεδάφιση του υπόστεγου και την κατασκευή νέων αιθουσών, κάτι ωστόσο που, μετά από τόσα χρόνια, δεν έχει υλοποιηθεί. Ούτε καν κάποια μελέτη έχει παρουσιαστεί. Στις τελευταίες καταλήψεις, μάλιστα, του 2009 και του 2010, ο τότε δήμαρχος Κυπαρισσίας, Γιώργος Σαμπαζιώτης, διαβεβαίωνε πως προχωρά η εκπόνηση της μελέτης από τη Νομαρχία για την κατεδάφιση και τη δημιουργία πολυχώρου, για τις ανάγκες του σχολείου, με βιβλιοθήκη και εργαστήρια. Βεβαίως, τίποτα απολύτως δεν έγινε και ο πολυχώρος ήταν μια ακόμη υπόσχεση που έμεινε υπόσχεση.

Επιτέλους, οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι του Δήμου Τριφυλίας, πια, ας αντιληφθούν και συνειδητοποιήσουν τάχιστα τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών από το ετοιμόρροπο υπόστεγο. Αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους για οτιδήποτε ενδεχομένως συμβεί, ας προβούν άμεσα στην κατεδάφισή του. Δεν καταλαβαίνουν πως περαιτέρω αδιαφορία τους στο πρόβλημα αυτό θα συνιστά, τουλάχιστον, «παράβαση καθήκοντος» και «εγκληματική αμέλεια»;

Θάρρος

Ιωάννης Λαμπρόπουλος :: Σκάνδαλο με ασθενοφόρα ΕΚΑΒ - Ερρίκος Ντυνάν

Στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την 15-09-2011 ο κ. Λαμπρόπουλος Ιωάννης Βουλευτής Μεσσηνίας απονέμοντας τα εύσημα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ για τις θυσίες που καταβάλλουν κάθε μέρα, με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους ξεπερνώντας ακόμα και τα υλικοτεχνικά εμπόδια.

Πρότεινε λύσεις για την βελτίωση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΚΑΒ, προσκαλώντας τους γενναιόδωρους επιχειρηματίες της χώρας μας για δωρεά, επικρίνοντας τους "τηλεοπρόβλητους ευεργέτες" που αποσκοπούν αποκλειστικά στην προσωπική τηλεπροβολή τους και στην φοροαπαλλαγή των τεράστιων επιχειρηματικών κερδών τους μέσω των δωρεών.

Επίσης αναφέρθηκε στην αμαρτωλή υπόθεση του ..........

Ερρίκος Ντυνάν και για την εισαγγελική έρευνα που πρότεινε ο ίδιος την 16-06-2011 στο βίντεο {12ο} Εισαγγελέας για Φαρμακευτικές & Ερρίκος Ντυνάν και {9ο} Πρόταση βόμβα Λαμπρόπουλου για Ερρίκος Ντυνάν

Δείτε τα σχετικά Video

{12ο} Εισαγγελεας για Φαρμακευτικες & Ερρικος Ντυναν



{9ο}Προταση βομβα Λαμπροπουλου για Ερρικος Ντυναν



{14ο} Σκανδαλο με ασθενοφορα ΕΚΑΒ-Ερρικος Ντυναν



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Μην χρησιμοποιείτε το κινητό παρά μόνο όταν υπάρχει καλή λήψη σήματος με την κεραία βάσης. Έτσι η ακτινοβολία στην οποία εκτίθεστε είναι μικρότερη.

Ο άσχημος καιρός (χιόνι, βροχή, ομίχλη) έχει δυσμενή επίπτωση στη μετάδοση του σήματος και κάνει το κινητό να αυξάνει την ακτινοβολία που εκπέμπει πάνω σας, προκείμενου να πραγματοποιήσει την επικοινωνία.

Αποφεύγετε να κάνετε χρήση κινητού από .......

υπόγεια, υπόγεια παρκινγκ και γενικά από χώρους όπου υπάρχει πολύ ασθενικό σήμα γιατί έτσι εκτίθεστε σε μεγάλη ακτινοβολία.

Μην βάζετε το κινητό στο αυτί σας περιμένοντας πριν πραγματικά αποκατασταθεί η επικοινωνία. Το ψάξιμο του κινητού για να βρει το συνομιλητή σας δημιουργεί μια πολύ ισχυρή ακτινοβολία. Μέχρι να τελειώσει αυτή η αναζήτηση κρατήστε το κινητό σας σε απόσταση 20-30 εκατοστών.

Όσοι φορούν γυαλιά μεταλλικά πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η ακτινοβολία που δέχονται στα μάτια γίνεται πολύ μεγαλύτερη

Μην τοποθετείτε το κινητό απέναντι από το πρόσωπο σας προκειμένου να μειώσετε την ακτινοβολία που δέχεστε. Είναι χειρότερα.

Κρατάτε το κινητό σας μερικά εκατοστά μακριά από το αυτί σας. Η χρησιμοποίηση του hands free είναι επίσης σημαντική.

Ακόμα και όταν δεν μιλάτε και απλώς παραμένει ανοιχτό το κινητό σας συνεχίζει να εκπέμπει ακτινοβολία και μόνο το οριστικό κλείσιμο του ( υποχρεωτικό άλλωστε στα νοσοκομεία, στα αεροπλάνα και στα βενζινάδικα) σταματά την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Αποφεύγετε να τοποθετείτε στη ζώνη σας η στην τσέπη του σακακιού η του πουκαμίσου στο μέρος της καρδιάς μόνιμα το κινητό όταν είναι ανοικτό, γιατί τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που συνεχίζει να εκπέμπει διεισδύουν στα όργανα όπως η καρδιά το συκώτι το στομάχι κτλ.
Οι βιολογικές επιδράσεις μιας τέτοιας έκθεσης σε ακτινοβολία μπορεί να είναι επικίνδυνες μακρόχρονα.

Ο κάτοχος ενός κινητού τηλεφώνου οφείλει πάντα να έχει κατά νου πως κάθε κλήση του κινητού του σε ένα χώρο με πολύ κόσμο (μετρό, λεωφορεία κτλ) μπορεί να προκαλέσει σε μια ακτίνα ενός μέτρου ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα στους καρδιακούς βηματοδότες.

Τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα γιατί έως την ηλικία των 16 ετών περίπου, το νευρικό σύστημα του ανθρώπου αναπτύσσεται. Συνεπώς δεν αποκλείεται (δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι επιστημονικές έρευνες )κατά τις ηλικίες αυτές τα άτομα να είναι πιο ευαίσθητα σε κάποιους παράγοντες από ότι αργότερα. Τα άτομα μικρής ηλικίας έχουν στατιστικά μεγαλύτερο χρόνο ζωής μπροστά τους από ότι οι μεγαλύτεροι και έτσι αν υπάρχουν μακροχρόνιες επιδράσεις από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν σε κάποιο που ξεκινά τη χρήση από νεαρή ηλικία παρά σε κάποιο μεγαλύτερο. Υπάρχει γενικά μεγαλύτερη ευαισθησία για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών από ότι στους μεγαλύτερους. Ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα μπορούν και όντως παρέχουν πλεονεκτήματα (οφέλη) που αφορούν στην προσωπική ασφάλεια των παιδιών, ιδιαίτερα επειδή επιτρέπουν τη συνεχή επαφή με τους γονείς και την άμεση πρόσβαση σε βοήθεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν να ισορροπήσουν την απόφαση για πρόσβαση και το βαθμό χρήσης κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά με τα πλεονεκτήματα ασφάλειας που αυτά παρέχουν.

Πρέπει να περιορίζουμε δραστικά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στις παρακάτω περιπτώσεις.
Όταν κάνουμε θεραπεία με οφθαλμολογικά φάρμακα.
Όταν διανύουμε περίοδο κατάθλιψης στρες η κούρασης
Όταν υπάρχει σοβαρή ασθένεια και στην περίπτωση ανοσολογικής ανεπάρκειας.
Όταν έχουμε βηματοδότη.

Η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου στο εσωτερικό ενός αυτοκίνητου, μπορεί να οδηγήσει εξαιτίας του φαινομένου της συνεχούς ανάκλασης με τα μεταλλικά μέρη, σε μια πολύ μεγάλη αύξηση της ισχύος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (είναι ο γνωστός κλωβός Φαραντει).
Στην περίπτωση αυτή όπως και στην περίπτωση κίνησης του αυτοκίνητου θα πρέπει να ελαχιστοποιείτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Δεν θα κοιμόσαστε με το τηλέφωνο δίπλα στο κομοδίνο σας για να το χρησιμοποιείτε σαν ξυπνητήρι το πρωί. Αφήστε το στο σαλόνι.

Θα μάθετε να χρησιμοποιείτε hands free, blue tooth, ανοικτή ακρόαση κατά την διάρκεια της συνομιλίας σας.
Εάν βρίσκεστε σε μέρος όπου υπάρχει σταθερό τηλέφωνο προτιμήστε να χρησιμοποιείτε αυτό και όχι το κινητό σας τηλέφωνο.

Προτιμήστε να στέλνετε γραπτά μηνύματα SMS, MMS εάν αυτό σας διευκολύνει.

Να χρησιμοποιείτε το κινητό σας μόνο όταν είναι τελείως απαραίτητο και ο χρόνος των συνομιλιών σας να μην ξεπερνά τα 3 λεπτά ανά κλήση και το χρονικό διάστημα μεταξύ των δυο κλήσεων να είναι μια ώρα.

Προσπαθήστε να μην έχετε το κινητό πάνω σας ακόμα και όταν αυτό είναι σε κατάσταση αναμονής. Επίσης όταν πρόκειται να κοιμηθείτε αφήνετε το σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου.

Όταν έχετε πάνω σας τη συσκευή να κοιτάτε να είναι πάντα στραμμένη προς το σώμα σας η πλευρά του πληκτρολογίου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι η πλευρά της κεραίας εκπέμπει την περισσότερη ακτινοβολία και έτσι εκείνη η πλευρά δεν πρέπει να είναι κοντά στο σώμα.

Περιορίστε όσο μπορείτε περισσότερο τη χρήση του τηλεφώνου κάνοντας ολιγόλεπτες κλήσεις. Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο τόσο μειώνεται η έκθεση στην ακτινοβολία του.

Μην βάζετε τη συσκευή στο αυτί σας πριν απαντήσει αυτός που καλείτε. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κλήσης να κάνετε χρήση της συσκευής και από τα δυο αυτιά, έτσι ώστε να μοιράζεται η ακτινοβολία. Κάντε την επιλογή της συσκευής που θα αγοράσετε με βάση την ακτινοβολία που εκπέμπει.

Όταν βρίσκεστε σε μεταφορικό μέσο που κινείται με μεγάλη ταχύτητα η το σήμα είναι πεσμένο να περιορίζετε τη χρήση του κινητού. Η συσκευή σας για να μπορέσει να ανταποκριθεί εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία. Προτιμήστε την επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS η οποία είναι λιγότερο επιβλαβής.

Σε περίπτωση που βρεθείτε σε κοινόχρηστους χώρους προσπαθήστε να απομακρυνθείτε από εκείνους που χρησιμοποιούν κινητό, έτσι ώστε να μην γίνεστε δέκτης της ακτινοβολίας του κινητού τους. Σε μέσα μαζικής μεταφοράς περιορίστε τη χρήση του τηλεφώνου για να μην εκθέτετε με την σειρά σας τους γύρω από εσάς.

Μην αφήνετε παιδιά κάτω των 16 ετών να κάνουν χρήση κινητού η περιορίστε τους τη χρήση. Σε αυτή την ηλικία ο ανθρώπινος οργανισμός είναι περισσότερο ευαίσθητος στην ακτινοβολία, γιατί τα όργανα βρίσκονται σε ανάπτυξη.

Κάντε χρήση hands free η Bluetooth η χρησιμοποιείστε την ανοικτή ακρόαση. Ενδεικτικά, η ακτινοβολία του κινητού μειώνεται 4 φορές αν βρίσκεται σε απόσταση 10 εκατοστών από το σώμα και 50 φορές αν είναι 1 μέτρο μακριά.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ